Vragen NZa interimcontrole GGZ

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vragen NZa interimcontrole GGZ"

Transcriptie

1 Vragen NZa interimcontrole GGZ Vragen NZa 1 Waar in de risico matrix (risiconummer) kan ik de volgende (bottom up) risico s plaatsten? a Onderscheid naar wel/geen basisverzekering: specifiek voor de werk- en relatiegerelateerde klachten (geen stoornis) Antwoord Achmea Voor de eerste lijn kunnen we relatie of werkgerelateerde klachten niet zien in de ontvangen declaratie. Er wordt bij de 1 ste lijn alleen maar gedeclareerd op verrichting, de behandelcode. Voor de 2 de lijn kan dat wel via de diagnosecode, mits deze is meegegeven. Dit is geen vereiste in de Vektisstandaarden. Door de hierboven beschreven beperkende voorwaarden valt dit risico niet formeel te toetsen. Het risico kan dan slechts materieel getoetst worden. In de risicomatrix 2012 is het risico 2012-BV opgenomen, te weten Vergoede schade voldoet niet aan de Stand van Wetenschap & Praktijk, waardoor onrechtmatige vergoeding plaatsvindt. spiegelinformatie wordt uiteindelijk de keuze gemaakt welke zorgaanbieders uit het zorgaanbiederbestand in aanmerking komen voor In de risicomatrix 2013 is het risico 2013-BV opgenomen als vervallen. Risico s die de Stand van Wetenschap & Praktijk raken worden in de longlist MC expliciet benoemd. De methodiek MC bepaalt in welke mate deze risico s voor uitvoering in aanmerking komen. Voor 2013 zijn de risico s voortvloeien uit CvZ rapport GGZ deel 1 benoemd.

2 b Kwalificatie van de hoofdbehandelaars (ipv verlengde arm) / gekwalificeerde instellingen In de risicomatrix 2012 is het risico 2012-BV opgenomen, te weten De behandelaar is niet bevoegd voor de gedeclareerde eerstelijns behandeling (verlengde arm constructie). spiegelinformatie wordt uiteindelijk de keuze gemaakt welke zorgaanbieders uit het zorgaanbiedersbestand in aanmerking komen voor Team MC heeft bij de uitvoering van risico 2012-BV een controle uitgevoerd op het hoofdbehandelaarschap en de aanwezigheid van verwijzingen. Kwalificatie van de hoofdbehandelaar is daarmee ondervangen. Dit risico is volgens de nieuwe methodiek MC in beide Workshops gekenmerkt als uit te voeren risico. Controlejaar 2013: In de risicomatrix 2013 is het risico 2013-BV opgenomen, te weten De behandelaar is niet bevoegd voor de gedeclareerde behandeling (verlengde arm constructie). Daarnaast is het risico 2013-BV opgenomen, te weten Vrijgevestigden zetten medebehandelaars in (2de lijn). Geleverde zorg door medebehandelaars komt niet in aanmerking voor vergoeding vanuit de BV. d Aanwezig zijn van een geldige indicatie (bij het openen van de dbc) In de risicomatrix 2012 is het risico 2012-BV opgenomen, te weten Verwijzing ontbreekt voor 1e en 2e lijns zorg (patiëntendossier).

3 spiegelinformatie wordt uiteindelijk de keuze gemaakt welke zorgaanbieders uit het zorgaanbiedersbestand in aanmerking komen voor Team MC heeft bij de uitvoering van risico 2012-BV een controle uitgevoerd op het hoofdbehandelaarschap en de aanwezigheid van verwijzingen. Aanwezigheid van een geldige indicatie is daarmee ondervangen. Dit risico is volgens de nieuwe methodiek MC in beide Workshops gekenmerkt als uit te voeren risico. Controlejaar 2013: In de risicomatrix 2013 is het risico 2013-BV opgenomen, te weten Verwijzing ontbreekt voor 1e en 2e lijns zorg (patiëntendossier). e Vermelding van de diagnosecode (ivm zicht hebben op de geleverde zorg) In Ikaz is een prestatiecontrole ingeregeld die elke ontvangen declaratie toetst op de aanwezigheid van een diagnosecode (dit kan ook 000 zijn). Indien declaraties geen diagnosecode bevatten worden deze afgewezen! Ze worden niet geregistreerd in Ikaz. De zorgaanbieder dient de declaratie aan te vullen met de gewenste gegevens eer ze deze nogmaals in kan dienen. In 2012 is vullen van diagnose (niet zijnde 000) geen verplicht veld waarop we kunnen controleren. Dit omdat er ook genoeg in te dienen DBC s bestaan, waarbij geen diagnosecode gevuld wordt maar 000. Vanuit de Cope controles is naar voren gekomen dat bij enkele soorten behandelingen in de prestatiecode de diagnosehoofdgroep vanzelf op 000 wordt gezet, voornamelijk bij kortdurende behandelingen. Achmea heeft de vraag inmiddels bij DBC onderhoud ingebracht wat de diagnosecode voor relatie en werk gerelateerde klachten kan zijn.

4 2 a Hoe zijn onderstaande risico's (uit ICP GGZ) verlopen in 2012 en 2013? 2012-BV agis Verleende zorg door zorgaanbieders is niet doelmatig en/of feitelijk geleverd MC Ondoelmatigheid stellen we o.a. vast door per instelling: - Spiegelinformatie opstellen per kwadrant (vrijgevestigden versus instellingen en klinische versus niet klinisch). - Zorgaanbiedersbestand. - Andere psychoanalyse. - Afspraken te maken met zorgaanbieders. (zie: Risico 2012-BV agis is behandeld onder risiconummer BV mc (Achmea). spiegelinformatie wordt uiteindelijk de keuze gemaakt welke zorgaanbieders uit het zorgaanbiedersbestand in aanmerking komen voor 3. Cyclus 1_2013_Workshop 2_ De uitgevoerde risico s door team MC in 2012 (hoofdbehandelaarschap en verwijzing 2012-BV ) doen een uitspraak over feitelijke en/of terechte levering. Deze risico s en uitkomsten zijn in separate controledossiers gedocumenteerd. Controlejaar 2013: Risico (2013-BV is vervallen voor 2013) staat op de longlist van MC. Gezien de nieuwe methodiek MC wordt een nieuwe nummering gehanteerd voor de Materiele Controle risico's. Dit risico is opgenomen onder risico BV-19-MC011: 2de lijns zorg wordt geleverd door onvoldoende gekwalificeerde hoofdbehandelaars en/of dat hoofdbehandelaar niet direct betrokken is.

5 2012-BV agis Ondoelmatige zorg door het langer laten doorlopen van behandelminuten om zo een hogere DBC te kunnen declareren (diversiteit in behandelminuten / behandelminuten versus verblijfsduur). MC Doelmatige zorg versus financieel gewin (onnodig declareren). Risico 2012-BV agis is behandeld onder risiconummer BV Achmea. spiegelinformatie wordt uiteindelijk de keuze gemaakt welke zorgaanbieders uit het zorgaanbiederbestand in aanmerking komen voor Dit risico is onder risico 2013-BV-19-MC003 Ondoelmatige zorg door het langer laten doorlopen van behandelminuten om zo een hogere DBC te kunnen declareren (diversiteit in behandelminuten / behandelminuten versus verblijfsduur) wel opgenomen op de longlist en is op basis van de prioriteringsmatrix (nog) niet uitgevoerd. Risico is wel meegenomen in de bepaling van de onzekerheden. Controlejaar 2013: Risico staat op de longlist van MC. Gezien de nieuwe methodiek MC wordt een nieuwe nummering gehanteerd voor de Materiële Controle risico's. Dit risico is opgenomen onder risico BV-19-MC003: Ondoelmatige zorg door het langer laten doorlopen van behandelminuten om zo een hogere DBC te kunnen declareren (diversiteit in behandelminuten / behandelminuten versus verblijfsduur). In 2013 is het risico nog niet geprioriteerd. Risico is wel meegenomen in de bepaling van de onzekerheden. b Uit de RM 2013 maak ik op dat ze opnieuw gedefinieerd zullen worden. Uit het concept intern controle plan 2013 maak ik voor GGZ op dat Tijdens het opstellen van het concept intern controle plan 2013 was nog niet bekend welke risico s er in 2013 naast het risico 2012-BV (uitloop 2012) uitgevoerd worden. Hiervoor is later vanuit Workshop II Cyclus 1 een shortlist van nieuw uit te voeren risico s in 2013 bepaald.

6 alleen risico 2012-BV is ingepland, hoe moet ik dat zien in relatie tot bovengenoemde herdefiniëring / uitvoering Cyclus heeft geresulteerd in twee nieuwe risico s: o Risico 2013-BV-19-MC001: Ondoelmatige zorg met betrekking tot dyslexiezorg (volgen protocol en doelmatigheid). Aard van het risico betreft Gepast gebruik. o Risico 2013-BV-19-MC020: (Repetitieve) Transcraniële Magnetische Stimulatie (TMS) wordt ten onrechte vanuit de BV vergoed. Aard van het risico betreft Stand van Wetenschap & Praktijk. Risico 2012-BV betreft Hoofdbehandelaarschap en verwijzingen (gepast gebruik). c Betekent dit dat GGZ declaraties over 2010, 2011 en 2012 (nog) niet op bovengenoemde risico s zijn gecontroleerd? Risico 2012-BV GGZ declaraties over (behandeljaar) 2010 en 2011 worden betrokken in deze controle, welke gestart is in 2012 en doorloopt in GGZ-DBC s voor de behandeljaren 2012 en 2013 zijn nog niet volledig uitgedeclareerd waardoor ze tot dusver niet zijn meegenomen in de controle. Risico staat op de longlist 2013 (BV-19-MC011), zodat deze meegenomen wordt in de bepaling van de onzekerheden. Risico BV-19-MC003: Ondoelmatige zorg door het langer laten doorlopen van behandelminuten om zo een hogere DBC te kunnen declareren (diversiteit in behandelminuten / behandelminuten versus verblijfsduur). Risico is opgenomen op de longlist en is op basis van de prioriteringsmatrix (nog) niet uitgevoerd. Ook in 2013 is het risico nog niet geprioriteerd. Risico is wel meegenomen in de bepaling van de onzekerheden BV (formele controle): DBC bedraagt meer dan behandelminuten (wettelijk maximum

7 2012), waardoor kortlopende DBC na langlopende DBC gedeclareerd wordt kon nog niet gedeclareerd worden wegens het ontbreken van data (2012). Controle zal in 2013 uitgevoerd worden over schadejaar De MC prioriteringsmatrix bestaat per dec 2012 uit 21 controlepunten: a Hoe staat het per heden met de uitvoering van deze controles? b Over welke jaren gaan deze controles dan nog uitgevoerd worden? c Is er een onderbouwing van het %onrechtmatig dat gebruikt wordt bij de prioriteringsmatrix? Zie bestand: 2012 statusoverzicht GGZ RoC.xls Alle longlistrisico s van 2012 worden in 2013 opnieuw aan een nadere analyse onderworpen (tijdens 3 cycli per jaar wordt getoetst of deze risico s nog relevant zijn en aanscherping nodig hebben). Risico s kunnen als volgt worden gecategoriseerd: o Risico s komen alsnog gemotiveerd op de shortlist. o o Risico s blijven op de longlist Risico s worden voorgelegd in het ControlPlatform teneinde het risico gemotiveerd (memo) af te voeren. Het %onrechtmatig is gebaseerd op inschattingen vanuit Zorginkoop en Materiële Controle. Dit is gedaan aan de hand van data-analyses, spreidingsanalyses, ervaringen vanuit eerdere controles en soms vanuit het onderbuikgevoel. Bij data-analyse wordt het percentage onterecht, percentage repressief potentieel en percentage preventief potentieel ingeschat. Bij een spreidingsanalyse worden alleen het percentage repressief potentieel en het percentage preventief potentieel ingeschat. Het percentage mogelijk onterecht komt hier voort vanuit het spreidingsplaatje: alles boven het 90e percentiel (aanname) en is alleen van toepassing bij de risico s waar dit uitgangspunt is gekenmerkt. (zie appendix workshop-documenten manier van inschatten: spreidingsanalyse /data-analyse/ervaring met eerdere controles/onderbuikgevoel).

8 6 Op welke punten/onderwerpen is spiegelinformatie (tussen instellingen / aanbieders) inmiddels concreet ingezet voor a Voor 2010 b Voor 2011 c Voor 2012 Voor zorginkoop 2010 is er geen gebruik gemaakt van benchmarkinformatie (juni-december 2009). Voor een goede benchmark is een volledig gedeclareerd schadejaar noodzakelijk. De inkoop 2010 is uitgevoerd in Het eerste GGZ schadejaar in de ZVW was Dit jaar is pas voor 95% uitgedeclareerd in juni De benodigde informatie was dus nog niet voorhanden. Daarnaast was 2008 een bijzonder jaar omdat er sprake was van declaraties van overloop-dbc s (overgang van AWBZ naar ZVW) die qua inhoud en prijs niet bruikbaar waren voor een benchmark In het inkoopbeleid 2011 staat vermeld dat er via de digitale zorginkoopapplicatie benchmarkinformatie beschikbaar is voor de zorgaanbieders. Dit betreft benchmarks voor een vergelijking van de gescoorde punten per deelmarkt en voor de gemiddelde prijzen, waarbij een verfijning gemaakt kan worden per type zorgaanbieder, diagnosegroep, deelmarkt en regio. Deze benchmark is met elke aanbieder besproken tijdens het inkoopgesprek (was belangrijk, want bepaalde voor een deel de hoogte van het budget van dat jaar). Verder is er naast de digitale zorginkoopapplicatie ook een Excel-bestand met spiegelinformatie gemaakt dat als tool is gebruikt door de inkoper tijdens de inkoopgesprekken. Hierbij was informatie beschikbaar voor een instelling met betrekking tot instellingen uit een specifieke referentiegroep (APZ, verslaving, kinder en jeugd etc.). In het inkoopbeleid 2012 staat vermeld dat er via de digitale

9 zorginkoopapplicatie benchmarkinformatie beschikbaar is voor de zorgaanbieders. Dit betreft benchmarks voor een vergelijking van de gescoorde punten per deelmarkt en voor de gemiddelde prijzen, waarbij een verfijning gemaakt kan worden per type zorgaanbieder, diagnosegroep, deelmarkt en regio. Deze benchmark is met elke aanbieder besproken tijdens het inkoopgesprek (was belangrijk, want bepaalde voor een deel de hoogte van het budget van dat jaar). Verder is er naast de digitale zorginkoopapplicatie ook een Excel-bestand met spiegelinformatie gemaakt dat als tool is gebruikt door de inkoper tijdens de inkoopgesprekken. Hierbij was informatie beschikbaar voor een instelling met betrekking tot instellingen uit een specifieke referentiegroep (APZ, verslaving, kinder en jeugd etc.). 8 Uit Q4 rapportage: Blinde facturen, geen issue aangezien deze nota s niet verwerkt kunnen worden in IKAZ a Betekent dit dat er helemaal geen blinde facturen zijn? b Als ze er wel zijn? Hoe worden ze dan afgewikkeld en uiteindelijk aangesloten? Deze (DBC met privacy verklaring) zijn niet voorgekomen in Niet van toepassing

Bijlage bij het Algemeen Controleplan ten behoeve van materiële controles

Bijlage bij het Algemeen Controleplan ten behoeve van materiële controles Bijlage bij het Algemeen Controleplan 2018 ten behoeve van materiële controles 1 Controlepunten 2018 Uitgaande van de risicoanalyse in 2017 zal CZ in 2018 haar aandacht richten op de volgende controlepunten

Nadere informatie

Bijlage bij het Algemeen Controleplan ten behoeve van materiële controles

Bijlage bij het Algemeen Controleplan ten behoeve van materiële controles Bijlage bij het Algemeen Controleplan 2017 ten behoeve van materiële controles 1 Risicoanalyse 2017 Uitgaande van bovenstaande zal CZ in 2017 haar aandacht richten op de volgende controlepunten per zorgaandachtsgebied.

Nadere informatie

Algemeen Controleplan 2016 AO/IC controle

Algemeen Controleplan 2016 AO/IC controle Algemeen Controleplan 2016 AO/IC controle Materiële Controle Menzis Zorgkantoor Datum Auteur Status Versie Bestand Afdrukdatum 22 februari 2016 Martin Eising Definitief 1.0 Controleplan 2016 AO IC controle

Nadere informatie

Veranderingen in de GGZ 2014

Veranderingen in de GGZ 2014 Wijzigingen en aandachtspunten bij het inkoopproces Informatiebijeenkomst voor NIP leden Bas Wijffels Senior-beleidmedewerker Bekostiging NIP Onderwerpen van vanavond? Inhoudelijke veranderingen in de

Nadere informatie

Algemeen Controleplan 2016 Declaratiegedrag

Algemeen Controleplan 2016 Declaratiegedrag Algemeen Controleplan 2016 Declaratiegedrag Materiële Controle Menzis Zorgkantoor Datum Auteur Status Versie Bestand Afdrukdatum 22 februari 2016 Martin Eising Definitief 1.0 Controleplan 2016 declaratiegedrag

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 30 mei 2012 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 30 mei 2012 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: Opdrachtgever

CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: Opdrachtgever CONTROLEVERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan: Opdrachtgever Afgegeven ten behoeve van de Nederlandse Zorgautoriteit en het Zorginstituut Nederland Wij hebben opdracht gekregen om de opgave specifieke

Nadere informatie

Handreiking Gebruik zorgvraagzwaarte-indicator GGZ Voor GGZ-instellingen en zorgverzekeraars

Handreiking Gebruik zorgvraagzwaarte-indicator GGZ Voor GGZ-instellingen en zorgverzekeraars Handreiking Gebruik zorgvraagzwaarte-indicator GGZ Voor GGZ-instellingen en zorgverzekeraars September 2015 Utrecht 1 Handreiking zorgvraagzwaarte-indicator GGZ; Voor GGZinstellingen en zorgverzekeraars

Nadere informatie

Hoofdlijnen invoering Generalistische Basis GGZ

Hoofdlijnen invoering Generalistische Basis GGZ Hoofdlijnen invoering Generalistische Basis GGZ Janneke van den Berg / Erwin Kappert VvAA consultants in de gezondheidszorg 12 september 2013 Onderwerpen Hoe gaat GBGGZ 2014 eruit zien? Hoe verloopt financiering

Nadere informatie

Algemeen Controleplan 2018 AO/IC controle

Algemeen Controleplan 2018 AO/IC controle Algemeen Controleplan 2018 AO/IC controle Materiële Controle Menzis Zorgkantoor Datum Auteur Status Versie Bestand Afdrukdatum 11 januari 2017 Materiële Controle Care Definitief 1.0 Controleplan 2018 AO

Nadere informatie

Nota van inlichtingen

Nota van inlichtingen Zorginkoopbeleid 2017-2018 Geestelijke Gezondheidszorg 8 juni 2016 1 NOTA VAN INLICHTINGEN Mededelingen met betrekking tot en antwoorden op vragen gesteld in het kader van de inkoopprocedure 2017-2018

Nadere informatie

21-8-2015. Algemeen controleplan AO/IC controle en zorgrendement Menzis Zorgkantoren

21-8-2015. Algemeen controleplan AO/IC controle en zorgrendement Menzis Zorgkantoren Algemeen controleplan AO/IC controle en zorgrendement Menzis Zorgkantoren 1 Algemeen controleplan AO/IC controle en zorgrendement... 3 Inleiding... 3 Controledoel... 3 Kans x Impact analyse... 3 Wet- en

Nadere informatie

over schadejaar 2006 zal hebben gepubliceerd.

over schadejaar 2006 zal hebben gepubliceerd. MEMO 23 februari 2009 Inleiding In diverse overleggen tussen de accountantskantoren werkzaam in de sector zorgverzekeringen is aan de orde geweest in hoeverre voor 2008 de accountants door middel van opname

Nadere informatie

Wijzigingen Jeugd-ggz. Femke van de Pol Implementatiecongres 4 september 2014

Wijzigingen Jeugd-ggz. Femke van de Pol Implementatiecongres 4 september 2014 Wijzigingen Jeugd-ggz Femke van de Pol Implementatiecongres 4 september 2014 2 De Jeugdwet per 2015 3 Opdracht: DBC-systematiek voor de Jeugd-ggz Opdrachtgever Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

Nadere informatie

Memo tarieven inkoop 2018

Memo tarieven inkoop 2018 Memo tarieven inkoop 2018 Door Werkgroep Contractering Datum 17 juli 2017 Versie 1 Aanleiding Het voorstel is om de implementatie van het bekostigen via het nieuwe inkoopmodel v.w.b. topsegment een jaar

Nadere informatie

Algemeen Controleplan 2016

Algemeen Controleplan 2016 Algemeen Controleplan 2016 Formele en Materiële controle Datum Auteur Status Versie Bestand Afdrukdatum 29-01-2016 Anderzorg NV Definitief 1.0 Algemeen Controleplan 2016 Anderzorg NV.docx Algemeen Controleplan

Nadere informatie

Invulinstructie en technische validatieregels bij hard afsluiten DBC en basis-ggz jeugd 1 juni 2017

Invulinstructie en technische validatieregels bij hard afsluiten DBC en basis-ggz jeugd 1 juni 2017 Invulinstructie en technische validatieregels bij hard afsluiten DBC en basis-ggz jeugd 1 juni 2017 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Hard afsluiten basis-ggz behandeltrajecten... 4 3. Richtlijnen hard afsluiten

Nadere informatie

Algemeen Controleplan 2014

Algemeen Controleplan 2014 Algemeen Controleplan 2014 Formele en Materiële controle Datum Auteur Status Versie Bestand Afdrukdatum 16-12-2013 AnderZorg NV DEFINITIEF 1.0 Algemeen Controleplan 2014 AnderZorg.docx Algemeen Controleplan

Nadere informatie

Algemeen Controleplan Materiële Controle 2014-2015. Zorgkantoor DWO/NWN

Algemeen Controleplan Materiële Controle 2014-2015. Zorgkantoor DWO/NWN Algemeen Controleplan Materiële Controle 2014-2015 Zorgkantoor DWO/NWN December 2013 Inhoud INLEIDING 2 1. WETTELIJK KADER MATERIЁLE CONTROLE 2 1.1. Wettelijk kader 2 1.2. Verstrekking persoons- en gezondheidsgegevens

Nadere informatie

Declaratieprotocol jeugdhulp

Declaratieprotocol jeugdhulp H-10 inkoopbureau Declaratieprotocol jeugdhulp Procesbeschrijving voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp voor de H-10 gemeenten H-10 inkoopbureau 19-2-2015 Inhoudsopgave Context... 2 Toewijzing...

Nadere informatie

Controleplan afwikkeling GGZ-controles 2013

Controleplan afwikkeling GGZ-controles 2013 RAPPORT Concept Controleplan afwikkeling GGZ-controles 2013 Afwikkeling GGZ-controles 2013 Auteur: Achmea en Coöperatie VGZ Datum: 20 februari 2015 Versie: 0.1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 3 2 SCOPE VAN HET

Nadere informatie

Onverzekerde zorg in de DBC-systematiek ggz vanaf 2013

Onverzekerde zorg in de DBC-systematiek ggz vanaf 2013 Onverzekerde zorg in de DBC-systematiek ggz vanaf 2013 Deze brochure is voor iedereen die meer wil weten over het hoe van onverzekerde zorg in de DBC-systematiek vanaf 2013 2 Vanaf 1 januari 2013 maakt

Nadere informatie

Publieksversie ADDENDUM 2018 BIJ CONTROLEPLAN M&KC Zvw & Wlz 2017/2018

Publieksversie ADDENDUM 2018 BIJ CONTROLEPLAN M&KC Zvw & Wlz 2017/2018 Publieksversie ADDENDUM 2018 BIJ CONTOLEPLAN M&KC Zvw & Wlz 2017/2018 Goedgekeurd door MTZ op 18-12-2017 Inhoudsopgave INLEIDING... 2 CONTOLES 2018... 3 Pagina 1 van 4 INLEIDING Aan dit addendum 2018 ligt

Nadere informatie

Algemene inleiding Onderzoek controles cggz 2013

Algemene inleiding Onderzoek controles cggz 2013 Algemene inleiding Onderzoek controles cggz 2013 Achtergrond Binnen de GGZ-sector heeft de dynamiek in het zorglandschap tezamen met de wetswijzigingen en interpretatie daarvan de afgelopen jaren tot veel

Nadere informatie

Voorbeeldtoelichting door Coziek opgesteld inzake landelijke onzekerheden omzetverantwoording 2013

Voorbeeldtoelichting door Coziek opgesteld inzake landelijke onzekerheden omzetverantwoording 2013 Algemeen Handreiking omzetverantwoording: systeemcomplexiteit leidt tot generieke onzekerheden Bij het bepalen van de DBC-omzet heeft de grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

inkoopbeleid curatieve GGZ 2014

inkoopbeleid curatieve GGZ 2014 inkoopbeleid curatieve GGZ 2014 Contractering curatieve GGZ 2014 Menzis kiest voor kwaliteit Ontwikkelingen in de GGZ Menzis heeft de beschikbaarheid van integrale zorg, dichtbij en rondom de cliënt hoog

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk 12D0021700. Onderzoek Europsyche/GGZ 20 juni 2012

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk 12D0021700. Onderzoek Europsyche/GGZ 20 juni 2012 De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Mevrouw drs. E.I. Schippers Postbus 20350 2500 EJ DEN HAAG Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296 82 96

Nadere informatie

SPECIFICATIE AAN TE LEVEREN VARIABELEN

SPECIFICATIE AAN TE LEVEREN VARIABELEN SPECIFICATIE AAN TE LEVEREN VARIABELEN T.B.V. VALIDATIE MODULE 2.1 CHS Solutions for Control Information B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden gekopieerd, vermenigvuldigd, opgeslagen

Nadere informatie

Zichtbaar maken van rechtmatig en doelmatig declareren. Gebaseerd op zelf assessment ziekenhuizen 2013

Zichtbaar maken van rechtmatig en doelmatig declareren. Gebaseerd op zelf assessment ziekenhuizen 2013 1 plus Zichtbaar maken van rechtmatig en doelmatig declareren Gebaseerd op zelf assessment ziekenhuizen 2013 Aanvulling op Financiering door instelling op basis van abonnement met maandtarief 2 plus Systematisch

Nadere informatie

Algemeen Controleplan Materiële Controle Zorgkantoor DWO/NWN

Algemeen Controleplan Materiële Controle Zorgkantoor DWO/NWN Algemeen Controleplan Materiële Controle 2015-2016 Zorgkantoor DWO/NWN December 2014 Inhoud INLEIDING 2 1. WETTELIJK KADER MATERIЁLE CONTROLE 2 1.1. Wettelijk kader 2 1.2. Verstrekking persoons- en gezondheidsgegevens

Nadere informatie

Correct declareren. Loes de Maat Directeur Toezicht en Handhaving

Correct declareren. Loes de Maat Directeur Toezicht en Handhaving Correct declareren Loes de Maat Directeur Toezicht en Handhaving Wat is het probleem? (1) Zorgverzekeraar doet steekproef (recent): - circa 50% van de klinische eendaags DBC s op een afdeling is onrechtmatig.

Nadere informatie

Analyse declaratiegegevens hoofdbehandelaarschap

Analyse declaratiegegevens hoofdbehandelaarschap Analyse declaratiegegevens hoofdbehandelaarschap Inhoudsopgave 1. Samenvatting 3 2. Inleiding 4 2.1 Doel van het onderzoek 4 2.2 Aanpak onderzoek 4 2.3 Data onderzoek 5 2.4 Datakwaliteit 7 2.5 Bespreking

Nadere informatie

Uitleg gegevensverwerking Spiegelrapportages. Uitwerking bij Overeenkomst Stichting KiBG 2020

Uitleg gegevensverwerking Spiegelrapportages. Uitwerking bij Overeenkomst Stichting KiBG 2020 Mei 2019 Inleiding Continu verbeteren is essentieel voor de inhoudelijke ontwikkeling van de Generalistische Basis GGZ. Daarom is het een belangrijk onderwerp binnen het Keurmerk Basis GGZ. Om zorgaanbieders

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ Wat verandert er in 2015? Zorginkoop Coöperatie VGZ ua

Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ Wat verandert er in 2015? Zorginkoop Coöperatie VGZ ua Informatiebijeenkomst SGGZ en GBGGZ 2015 Wat verandert er in 2015? Zorginkoop Coöperatie VGZ ua Stand van zaken 2014 SGGZ 2015 GBGGZ 2015 Declaraties 2014 Digitale contractering 2015 Vragen Titel - aanpassen

Nadere informatie

Invulinstructie berichtenverkeer

Invulinstructie berichtenverkeer Invulinstructie berichtenverkeer Invulinstructie Excelformat bericht JW301 Het bericht JW301 in Excel heeft verschillende velden die ingevuld moeten worden wanneer de gemeente een zorgopdracht verstrekt

Nadere informatie

Declaraties Paramedische zorg - meest voorkomende afwijsmeldingen

Declaraties Paramedische zorg - meest voorkomende afwijsmeldingen Declaraties Paramedische zorg - meest voorkomende afwijsmeldingen Afwijsmeldingen: 0051 Voor declaratie # is een machtiging nodig: machtiging ontbreekt 2 0053 Bevoegdheid voor prestatie #1# (#3#, soort

Nadere informatie

Nieuwsbrief Coöperatie VGZ Digitale contractering GGZ 28 juli 2014

Nieuwsbrief Coöperatie VGZ Digitale contractering GGZ 28 juli 2014 In deze nieuwsbrief van Coöperatie VGZ vindt u actuele informatie rondom digitale contractering Curatieve Geestelijke Gezondheidszorg. Wordt u gecontracteerd door het regionale inkoopteam, dan is deze

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk mr. M.N. van Zijl 030 296 83 29 mzijl@nza.nl 30885/38515

Behandeld door Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk mr. M.N. van Zijl 030 296 83 29 mzijl@nza.nl 30885/38515 Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport T.a.v. de heer L.A.M. van Halder Postbus 20350 2500 EJ DEN HAAG Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030 296

Nadere informatie

Declaratie AWBZ-zorg (Excel format)

Declaratie AWBZ-zorg (Excel format) Declaratie AWBZ-zorg (Excel format) Versie EI-standaard: 1.1, 10-12-2009 FOUTCODELIJST In retourmelding naar de zorgaanbieder Uitgave document: 1.0, 10-12-2009 Kenmerk: AW119v1.1_FOUTCODESu1.pdf Inleiding

Nadere informatie

Team Zorginkoop (071) Zorgkantoor

Team Zorginkoop (071) Zorgkantoor Zuid-Holland Noord Amstelland en de Meerlanden Postbus 400 2300 AK Leiden Tel. 071-5 825 911 www.zorgkantoor-zorgenzekerheid.nl Datum Ons kenmerk Uw kenmerk 7 juli 2015 20150629 MV - Behandeld door Doorkiesnummer

Nadere informatie

Algemeen Controleplan 2013

Algemeen Controleplan 2013 Algemeen Controleplan 2013 Overzicht controleonderwerpen Voor goede zorg zorg je samen Auteur Coöperatie VGZ Datum 18-03-2013 Status Definitief Versie 1.0 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding... 2 Controleonderwerpen

Nadere informatie

CONTROLEPLAN ONDERZOEK CONTROLES CGGZ 2013

CONTROLEPLAN ONDERZOEK CONTROLES CGGZ 2013 CONTROLEPLAN ONDERZOEK CONTROLES CGGZ 2013 2 APRIL 2015 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Scope van het controleplan... 5 2.1 Deelnemende zorgverzekeraars / GGZ-aanbieders... 5 2.2 Reikwijdte... 6 2.3

Nadere informatie

De vragen en antwoorden in dit document zijn ingedeeld in de volgende onderwerpen:

De vragen en antwoorden in dit document zijn ingedeeld in de volgende onderwerpen: Afspraken verwijzing: de FAQ mei 2017 De vragen en antwoorden in dit document zijn ingedeeld in de volgende onderwerpen: Overgang jeugd Van gb-ggz naar g-ggz en vice versa Informatie-uitwisseling Jaargrens

Nadere informatie

FAQS voor Langdurige GGZ

FAQS voor Langdurige GGZ FAQS voor Langdurige GGZ Welke cliënten vallen dadelijk nu onder WLZ en welke onder de Zvw? De wetgeving zegt dat cliënten met een verblijf tot 1095 dagen onder de Zvw vallen (was 365 dagen) en cliënten

Nadere informatie

BETAALOVEREENKOMST GGZ 2019

BETAALOVEREENKOMST GGZ 2019 BETAALOVEREENKOMST GGZ 2019 De ondergetekenden: 1. De naamloze vennootschap MENZIS ZORGVERZEKERAAR N.V., kantoorhoudende te (6709 DZ) Wageningen aan de Lawickse Allee 130, vertegenwoordigd door de heer

Nadere informatie

Beslisboom voor het verwerken van retourinformatie Waar leest u het retourbericht? Webportaal VECOZO?

Beslisboom voor het verwerken van retourinformatie Waar leest u het retourbericht? Webportaal VECOZO? Tips voor verwerken retourinformatie U kunt uw declaratie indienen in op het Elektronisch Declaratieportaal (EDP) van VECOZO. Op dit portaal kunt u de status van de afhandeling volgen en ontvangt u retourinformatie

Nadere informatie

ALGEMEEN CONTROLEPLAN MATERIËLE CONTROLE

ALGEMEEN CONTROLEPLAN MATERIËLE CONTROLE ALGEMEEN CONTROLEPLAN MATERIËLE CONTROLE Voor zorgaanbieders en andere belanghebbenden Achmea dz&g I Divisie Zorg & Gezondheid Niet alle zorg is verzekerde zorg; visie op materiële controle d.d. 20130111

Nadere informatie

ons kenmerk ECSD/U201500593 Lbr. 15/044

ons kenmerk ECSD/U201500593 Lbr. 15/044 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Inkoop ADHD ziekenhuiszorg voor de Jeugd in 2015 uw kenmerk ons kenmerk ECSD/U201500593 Lbr. 15/044 bijlage(n)

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst Vrijgevestigden. DSW Zorgverzekeraar, Maandag 16 september 2013

Voorlichtingsbijeenkomst Vrijgevestigden. DSW Zorgverzekeraar, Maandag 16 september 2013 Voorlichtingsbijeenkomst Vrijgevestigden DSW Zorgverzekeraar, Maandag 16 september 2013 Doelstelling Inhoud Kennismaking DSW Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ) Inkoopbeleid 2014 Contractmodule DSW Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Inkoopbeleid 2018 Mondzorg

Inkoopbeleid 2018 Mondzorg Inkoopbeleid 2018 Mondzorg Datum: 1 april 2017 Versie : 1.0 pagina 1 van 5 Wat leest u in dit inkoopdocument? 1. Wat willen we bereiken en wat betekent dit voor u? pagina 2 2. Wie kunnen een overeenkomst

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-7013

BELEIDSREGEL BR/CU-7013 BELEIDSREGEL BR/CU-7013 Eerstelijns psychologische zorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef, en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

Van Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk I.M. Vermeulen / J.J.Janse. invoering jeugd GGZ: gevolgen voor prestaties en tarieven 2015 3 april 2014

Van Telefoonnummer E-mailadres Kenmerk I.M. Vermeulen / J.J.Janse. invoering jeugd GGZ: gevolgen voor prestaties en tarieven 2015 3 april 2014 Memo Aan deelnemers technisch overleg jeugd-ggz Van Telefoonnummer E-mailadres I.M. Vermeulen / J.J.Janse Onderwerp Datum invoering jeugd GGZ: gevolgen voor prestaties en tarieven 2015 3 april 2014 Inleiding

Nadere informatie

Decentralisatie jeugdzorg

Decentralisatie jeugdzorg Decentralisatie jeugdzorg Analyse van de cijfers Irene Niessen i.niessen@aef.nl 06-15101913 Eric Damoiseaux e.damoiseaux@aef.nl 06-83223403 Agenda Opbouw analyse Resultaten Vervolgstappen Opbouw analyse

Nadere informatie

Overeenkomst Dyslexie 2014

Overeenkomst Dyslexie 2014 Overeenkomst Dyslexie 2014 Instellingen Partijen De zorgverzekeraar: en Menzis Zorgverzekeraar N.V. AnderZorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. De zorgaanbieder: Instellingsnummer: KvK nummer: Hierna gezamenlijk

Nadere informatie

Declaratieprotocol Mondzorg 2015

Declaratieprotocol Mondzorg 2015 Declaratieprotocol Mondzorg 2015 Behorend bij de Overeenkomst 2015 Achmea - Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde Definities Betaalbaarstelling Onder betaalbaarstelling wordt verstaan het daadwerkelijk

Nadere informatie

Controleplan Materiële controle ZIN 2017

Controleplan Materiële controle ZIN 2017 Controleplan Materiële controle ZIN 2017 CZ zorgkantoor Versie Auteur(s) Datum 1.0 Vivian Steenbruggen 20-03-2017 1.1 Vivian Steenbruggen 23-05-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wettelijk kader...

Nadere informatie

Veelgestelde Vragen over de transitie Langdurige GGZ

Veelgestelde Vragen over de transitie Langdurige GGZ Veelgestelde Vragen over de transitie Langdurige GGZ Lezersnoot: VGZ heeft gemeend u als zorgaanbieder, gemeente of als lezer te willen informeren over de laatste stand van zaken rondom de langdurige GGZ.

Nadere informatie

Declaratieprotocol Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder AWBZ Juni 2014

Declaratieprotocol Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder AWBZ Juni 2014 Declaratieprotocol Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder AWBZ Juni 2014 Definitieve versie Declaratieprotocol juni 2014 1 Reikwijdte van het document: Alleen declaraties die via de AW319

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-5094

BELEIDSREGEL BR/CU-5094 BELEIDSREGEL Dyslexiezorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast met betrekking

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2017 Mondzorg

Zorginkoopbeleid 2017 Mondzorg Zorginkoopbeleid 2017 Mondzorg 1 Voorwoord Voor u ligt het zorginkoopbeleid mondzorg 2017. Dit beleid vormt de basis voor de contractering 2017. Het zorginkoopbeleid van Menzis is er al een paar jaar op

Nadere informatie

Gezond samenwerken in de zorg? Workshop ACM en NZa over horizontaal toezicht

Gezond samenwerken in de zorg? Workshop ACM en NZa over horizontaal toezicht Gezond samenwerken in de zorg? Workshop ACM en NZa over horizontaal toezicht Hein Tacken, Susan van Velzen, Wim Komrij en Bas Jurling Landelijk congres Horizontaal toezicht zorg Utrecht 12 april 2017 Inhoud

Nadere informatie

Controleplan Wlz CZ zorgkantoor

Controleplan Wlz CZ zorgkantoor Controleplan Wlz CZ zorgkantoor - 2017 - 1 Inleiding Dit controleplan is een dynamisch document. Gedurende het jaar kunnen wijzigingen op dit plan worden aangebracht. Zo kunnen op basis van nieuwe risico

Nadere informatie

Fysiotherapeutische zorg ONVZ

Fysiotherapeutische zorg ONVZ Fysiotherapeutische zorg ONVZ 19 maart 2019 1 Zorginkoopbeleid 2020 Fysiotherapeutische zorg ONVZ Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 4 2.1 Zorgverzekeraar... 4 2.2 De zorg... 4 2.3 Voorwaarden...

Nadere informatie

Aandoening Indicatie Eerste Consult (intake) Behandeling. Spataderen Niet medisch noodzakelijk Verzekerde zorg* Niet verzekerde zorg

Aandoening Indicatie Eerste Consult (intake) Behandeling. Spataderen Niet medisch noodzakelijk Verzekerde zorg* Niet verzekerde zorg Welkom bij de Mauritsklinieken. Om u vooraf zo volledig mogelijk te informeren over de kosten en procedures van het zorgtraject dat u bij de Mauritsklinieken doorloopt, hebben wij voor u een overzicht

Nadere informatie

Protocol Eerstelijns psychologische zorg

Protocol Eerstelijns psychologische zorg Protocol Eerstelijns psychologische zorg Dit Protocol is een uitwerking van de in de polisvoorwaarden van de Zorgverzekering Flexibel verzekerde eerstelijns psychologische zorg, artikel 7. Tevens is dit

Nadere informatie

Reglement Eerstelijns Psychologische Zorg

Reglement Eerstelijns Psychologische Zorg Reglement Eerstelijns Psychologische Zorg Inhoudsopgave 1. Wat is eerstelijns psychologische zorg?...3 2. Polisvoorwaarden...3 3. Richtlijnen eerstelijns psychologische zorg...4 4. Zorgaanbieder...4 5.

Nadere informatie

Algemeen controleplan VPT/MPT onderzoek Menzis Zorgkantoren

Algemeen controleplan VPT/MPT onderzoek Menzis Zorgkantoren Algemeen controleplan VPT/MPT onderzoek Menzis Zorgkantoren 1 Algemeen controleplan VPT/MPT onderzoek... 3 Inleiding... 3 Algemeen controledoel... 3 Kans x Impact analyse... 3 Wet- en regelgeving... 4

Nadere informatie

Behandeld door Telefoonnummer adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure CI/14/55c /

Behandeld door Telefoonnummer  adres Kenmerk Directie Zorgmarkten Cure CI/14/55c / Aan de besturen van: Zorgverzekeraars Nederland (ZN) GGZ Nederland (GGZN) Platform MeerGGZ Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) Landelijke

Nadere informatie

Invulinstructie berichtenverkeer

Invulinstructie berichtenverkeer Invulinstructie berichtenverkeer Invulinstructie excelformat bericht JW301 Het bericht JW301 Zorgopdracht in Excel heeft verschillende velden die ingevuld moeten worden wanneer de gemeente een zorgopdracht

Nadere informatie

Beantwoording van vragen over de inkoop van zorg geleverd door vrijgevestigden en groepspraktijken.

Beantwoording van vragen over de inkoop van zorg geleverd door vrijgevestigden en groepspraktijken. Beantwoording van vragen over de inkoop van zorg geleverd door vrijgevestigden en groepspraktijken. Dossiernummer: 2014.0073-vgv 9 oktober 2014 Achtergrond Op 26 september hebben de samenwerkende gemeenten

Nadere informatie

Integraal Controleplan ZVW Divisie Zorg & Gezondheid

Integraal Controleplan ZVW Divisie Zorg & Gezondheid Integraal Controleplan 2013 - ZVW Divisie Zorg & Gezondheid Auteur: Control en Controlplatforms Datum: 13 juni 2013 Versie: 1.1 Status: Definitief Voor akkoord: Directie Operations Directie Zorginkoop

Nadere informatie

Inkoop GGZ Menzis Dienke Hedemann, manager GGZ en Operationele Zorginkoop 9 juli 2014

Inkoop GGZ Menzis Dienke Hedemann, manager GGZ en Operationele Zorginkoop 9 juli 2014 Inkoop GGZ Menzis 2015 Dienke Hedemann, manager GGZ en Operationele Zorginkoop 9 juli 2014 Ambities Zorg betaalbaar houden voor klanten Kwaliteit Transparantie, toegankelijkheid & integriteit Een zorglandschap

Nadere informatie

NedSerlandse Zorgautorsteit

NedSerlandse Zorgautorsteit NedSerlandse Zorgautorsteit Aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Mevrouw drs. E.I. Schippers Postbus 20350 2500 EJ 'S-GRAVENHAGE Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-7047

BELEIDSREGEL BR/CU-7047 BELEIDSREGEL Eerstelijns psychologische zorg Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef, en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels

Nadere informatie

Basis GGZ Wat verandert er per 2014? Anne Kole en Katinka Lops

Basis GGZ Wat verandert er per 2014? Anne Kole en Katinka Lops Basis GGZ Wat verandert er per 2014? Anne Kole en Katinka Lops Inhoud 1. Aanleiding 2. Prestaties en tarieven 3. Declaratie en informatie op de factuur 4. Registratie en aanlevering 5. Overgang 2013-2014

Nadere informatie

Op al deze eisen dient u een antwoord in te vullen in de daarvoor bestemde kolom.

Op al deze eisen dient u een antwoord in te vullen in de daarvoor bestemde kolom. Aanmeldingscriteria De regio West Brabant Oost (WBO) heeft de volgende eisen geformuleerd, waaraan een zorg aanbieder dient te voldoen om ambulante jeugdhulp te kunnen leveren aan jeugdigen uit de regio

Nadere informatie

Toelichting beleidsinformatie Jeugd GGZ

Toelichting beleidsinformatie Jeugd GGZ Toelichting beleidsinformatie Jeugd GGZ versie 1, 1 juli 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Selectie van personen en zorg... 4 3. Beschrijving tabellen... 5 4. Gebruikte data en dekking... 8 5. Verspreiding

Nadere informatie

Addendum. Model Jaarverslaggeving 2013 CAK Protocol Accountantsonderzoek 2013 CAK

Addendum. Model Jaarverslaggeving 2013 CAK Protocol Accountantsonderzoek 2013 CAK Addendum Model Jaarverslaggeving 2013 CAK Protocol Accountantsonderzoek 2013 CAK maart 2014 Inhoud 1. Inleiding 5 2. Model Jaarverslaggeving 2013 CAK 7 2.1 Korting Wtcg Zorg zonder Verblijf 7 2.2 Korting

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU-5047

BELEIDSREGEL BR/CU-5047 BELEIDSREGEL DBC-TARIFERING BEHANDELING EN VERBLIJF IN DE CURATIEVE GEESTELIJKE GEZONDHEIDSZORG Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg),

Nadere informatie

Inkoopbeleid Geestelijke Gezondheidszorg 2019

Inkoopbeleid Geestelijke Gezondheidszorg 2019 Inkoopbeleid Geestelijke Gezondheidszorg 2019 1 Inleiding Caresq verzorgt voor 2019, onder UZOVI-code 3354, de inkoop voor zorgverzekeringen van de labels: Promovendum National Academic Besured Caresq

Nadere informatie

Protocol gecontroleerde experimenteerruimte GGZ Kwaliteitsstatuut 1. Toelichting experimenteerruimte

Protocol gecontroleerde experimenteerruimte GGZ Kwaliteitsstatuut 1. Toelichting experimenteerruimte Protocol gecontroleerde experimenteerruimte GGZ Kwaliteitsstatuut Het GGZ Kwaliteitsstatuut geeft aan wat aanbieders in de GGZ geregeld moeten hebben op het gebied van kwaliteit en verantwoording om curatieve

Nadere informatie

Inkoopbeleid Geestelijke Gezondheidszorg 2020

Inkoopbeleid Geestelijke Gezondheidszorg 2020 Inkoopbeleid Geestelijke Gezondheidszorg 2020 1 Inleiding Caresq verzorgt voor 2020 de inkoop voor de zorgverzekeraars iptiq en EUCARE: Zorgverzekeraar Labels Verwerking door UZOVI-code iptiq Promovendum

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2019

Zorginkoopbeleid 2019 Zorginkoopbeleid 2019 Dialysecentra Samengesteld op 22 maart 2018 Zorginkoopbeleid 2019 Dialysecentra Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Algemeen... 2 2.2 Marktconforme prijs en reëel volume...

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2019

Zorginkoopbeleid 2019 Zorginkoopbeleid 2019 Fysiotherapeutische zorg ONVZ Samengesteld op 29 juni 2018 1 Zorginkoopbeleid 2019 Fysiotherapie ONVZ Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 4 2.1 Zorgverzekeraar... 4 2.2 De zorg...

Nadere informatie

Algemeen Controleplan Materiële Controle Zorgkantoor DSW

Algemeen Controleplan Materiële Controle Zorgkantoor DSW Algemeen Controleplan Materiële Controle 2016-2017 Zorgkantoor DSW December 2015 Inhoud INLEIDING... 2 1. WETTELIJK KADER... 2 1.1 Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg)... 3 1.2 Regeling langdurige zorg

Nadere informatie

Processtappen Jeugd-GGZ (incl. Dyslexie)

Processtappen Jeugd-GGZ (incl. Dyslexie) Processtappen Jeugd-GGZ (incl. Dyslexie) Algemeen Dit document beschrijft op welke wijze zorgaanbieders een Jeugd-GGZ toewijzing dienen aan te vragen. De wijze van het aanvragen van een toewijzing voor

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CV-6300-4.0.1.-3

BELEIDSREGEL CV-6300-4.0.1.-3 BELEIDSREGEL Tarief en prestatiebeschrijvingen voor eerstelijns psychologische zorg Gelet op het bepaalde in artikel 57 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg) heeft de NZa besloten de volgende

Nadere informatie

Toelichting persbericht Controle en Fraudebeheersing 2012

Toelichting persbericht Controle en Fraudebeheersing 2012 Toelichting persbericht Controle en Fraudebeheersing 2012 11 juli 2013 1. Rol van de zorgverzekeraar De missie van de zorgverzekeraars is: kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle

Nadere informatie

Handleiding Declareren Z-codes Basis plus module Versie 5.3 December 2015. HANDLEIDING Declareren Z-codes Basis plus module

Handleiding Declareren Z-codes Basis plus module Versie 5.3 December 2015. HANDLEIDING Declareren Z-codes Basis plus module HANDLEIDING Declareren Z-codes Basis plus module 1 PRESTATIECODES TBV BASIS PLUS MODULE Onderstaande prestatiecodes zijn door ons tijdens de update aan de software toegevoegd. Betreffende prestatiecodes

Nadere informatie

Algemeen Controleplan 2017

Algemeen Controleplan 2017 Algemeen Controleplan 2017 Formele en Materiële controle Datum Auteur Status Versie Bestand Afdrukdatum 12-01-2017 Anderzorg NV Definitief 1.0 Definitief Algemeen Controleplan 2017 Anderzorg NV.docx Algemeen

Nadere informatie

Specifiek controleplan Paramedie 2015

Specifiek controleplan Paramedie 2015 Specifiek controleplan Paramedie 2015 Formele en materiële controle Datum Auteur Status Versie Bestand Afdrukdatum 23-02-2015 Menzis Zorgverzekeraar NV Concept 1.0 Controleplan Paramedie 2015 01-04-2015,

Nadere informatie

Analyse declaratiegegevens hoofdbehandelaarschap

Analyse declaratiegegevens hoofdbehandelaarschap Analyse declaratiegegevens hoofdbehandelaarschap Januari 2016 Inhoudsopgave 1. Samenvatting 4 2. Inleiding 5 3. Opzet onderzoek 6 3.1 Doel van het onderzoek 6 3.2 Aanpak onderzoek 6 3.3 Data van het onderzoek

Nadere informatie

Standpunt NVGzP inzake hoofdbehandelaarschap in de specialistische

Standpunt NVGzP inzake hoofdbehandelaarschap in de specialistische Standpunt NVGzP inzake hoofdbehandelaarschap in de specialistische GGZ In april van dit jaar publiceerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg een concept-advies over het hoofdbehandelaarschap in de specialistische

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2017. Samengesteld op 30 maart 2016. Mondzorg

Zorginkoopbeleid 2017. Samengesteld op 30 maart 2016. Mondzorg Zorginkoopbeleid 2017 Samengesteld op 30 maart 2016 Mondzorg Wat vindt u in het zorginkoopbeleid Mondzorg 2017? 1 Zorginkoopbeleid... 2 1.1 Kwaliteitsbeleid... 2 1.2 Minimumeisen... 2 1.3 Innovatief zorgaanbod...

Nadere informatie

Inkoopbeleid Wijkverpleging 2018

Inkoopbeleid Wijkverpleging 2018 Inkoopbeleid Wijkverpleging 2018 1 Inleiding Caresq zal als inkooporganisatie vanaf 2018 de inkoop verzorgen voor zorgverzekeringen van de labels: Promovendum National Academic Besured Caresq treedt op

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid GGZ Cure 2014

Zorginkoopbeleid GGZ Cure 2014 Zorginkoopbeleid GGZ Cure 2014 DE STAP NAAR VOREN SEPTEMBER 2013 Stand van zaken: introductie Menzis Menzis garandeert de beschikbaarheid van kwalitatief goede en betaalbare zorg om zo de leefkracht van

Nadere informatie

generalistische Basis GGZ en gespecialiseerde GGZ

generalistische Basis GGZ en gespecialiseerde GGZ generalistische Basis GGZ en gespecialiseerde GGZ Algemene contracteervoorwaarden Zoals in het Inkoopdocument generalistische Basis en gespecialiseerde jeugd-ggz Vrijgevestigden en Dyslexie-zorg staat

Nadere informatie

Handleiding declareren fysiotherapie

Handleiding declareren fysiotherapie Bijlage 1 Handleiding declareren fysiotherapie PM 304 Vrijgevestigd Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde fysiotherapeuten

Nadere informatie