TIPS VOOR COMFORTABEL & VEILIG WONEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TIPS VOOR COMFORTABEL & VEILIG WONEN"

Transcriptie

1 TIPS VOOR COMFORTABEL & VEILIG WONEN VOOR VELE JAREN WOONPLEZIER Het huis heeft alles wat we in de toekomst nodig hebben Meer weten over langer zelfstandig blijven wonen?

2 Tips voor binnen en buiten Voor nú en met het oog op de toekomst U woont prettig in een mooi huis in een gezellige buurt? U voelt er zich prima thuis en u wilt er graag nog heel veel jaren comfortabel wonen? Dan kan het een goed idee zijn om nú al rekening te houden met de toekomst. Met sommige kleine aanpassingen in uw huis zorgt u meteen voor extra comfort waar u ook in de toekomst veel plezier van zult hebben. En over de toekomst gesproken: misschien is dit wel het moment om eens serieus na te denken over bijvoorbeeld een slaapkamer beneden. Om uw huis klaar te maken voor de toekomst, úw toekomst waarin u vele jaren comfortabel in uw eigen, vertrouwde huis blijft wonen. Trouwens aanpassen is vaak ook nog goedkoper dan verhuizen. Tips om mee aan de slag te gaan In deze folder laten we u zien wat er zoal mogelijk is en waar anderen voor hebben gekozen. Verder geven we tips voor prettig en veilig wonen, waarbij we ook laten zien hoe mensen met dementie langer thuis kunnen blijven wonen. Tips voor nu en met het oog op de toekomst. Lang Leve Thuis! Zelf aan de slag Met de meeste tips in deze folder kunt u zelf aan de slag. Producten zijn vaak te koop bij uw lokale bouwmarkt of speciaalzaak, of online te bestellen. Zelf niet zo handig of geen zin in klussen? Dan is hulp van familie, vrienden of een klussendienst een uitkomst. Bij een grotere verbouwing staan aannemers, installateurs en architecten u bij.

3 Woonkamer Een krant lezen, televisie kijken of gewoon lekker met familie en vrienden bij de haard zitten. De woonkamer is voor de meeste mensen een belangrijke plaats in huis. Bent u toe aan nieuwe meubels? Of gaat er een nieuw kleurtje op de muur? Misschien kunt u de volgende tips meteen meenemen: programmeerbare thermostaat in plaats van handregeling; stopcontacten op goed bereikbare hoogte ( centimeter); Verlaagde of verwijderde drempels (ook handig voor kleinkinderen in de kinderwagen); lampen, tv, zonwering en geluidsapparatuur met afstandsbediening; meubelverhogers zorgen dat u gemakkelijk gaat zitten en opstaan; elektrisch bedienbare sta-op fauteuil en eetkamerstoel bieden extra comfort; plaats meubels zo dat veilige looproutes ontstaan woonkamer en keuken direct naast elkaar of in elkaar overlopend; terras: denk aan drempelloze toegang. Meer weten over langer zelfstandig blijven wonen?

4 De woning van... JO EN WILLY KOLF Jo Kolf was al lange tijd bekend met het principe van levensloopbestendig wonen. Daar moet je niet te lang mee wachten, wist hij. Toen hij en zijn vrouw Willy de 70 naderden, vonden zij het dan ook hoog tijd worden om een plek te kiezen waar ze samen oud willen én kunnen worden. Die plek vonden ze dichterbij dan ze dachten; op de plaats van het oude kantoor naast hun huis in Numansdorp, dat bekend staat als het Hoge Huys. De woning die ze er lieten bouwen, is volledig levensloopgeschikt gemaakt zodat ze er hopelijk zo lang mogelijk kunnen blijven wonen. De juiste voorzieningen Veel mensen gaan pas nadenken over levensloopbestendig wonen op het moment dat ze gebreken krijgen. Dat moment moet je voor zijn, vond Jo Kolf. En zo gezegd, zo gedaan. De nieuwe woning is speciaal ingericht om zo lang mogelijk van hun eigen woning te kunnen blijven genieten. Zo is de woning praktisch drempelloos, zijn er brede doorgangen en omdat het huis verdiepingen heeft, is er ook een lift. Eigenlijk is het heel plezierig om alles op de begane grond te houden. Als dat een optie was geweest, hadden we daar zeker voor gekozen, zegt Jo. Maar met een lift los je dat probleem ook op. Ook over aanvullende benodigdheden in de toekomst is nagedacht, aldus Jo. Het huis is zo ingericht, dat kleine aanpassingen gemakkelijk gedaan kunnen worden.

5 Je weet nooit van te voren wanneer je bepaalde gebreken krijgt Op tijd beginnen Ze hebben de voorzieningen gelukkig nog niet nodig, maar Jo had absoluut niet later willen beginnen met deze aanpassingen. Je weet nooit van te voren wanneer je in de situatie komt dat je bepaalde gebreken krijgt. We komen toch langzaamaan op een leeftijd dat die kans steeds groter wordt. En op het moment dat het gebeurt, ben je dan nog in staat om praktisch genoeg na te denken over de aanpassingen die nodig zijn? Doordat wij nu al de nodige veranderingen hebben doorgevoerd, hoeven we ons daar geen zorgen meer over te maken. Levensloopbestendig wonen sluit heel goed aan op het zorgsysteem van nu Jo is zich daarbij ook heel bewust van de veranderingen in de zorg. Kijk je naar 15 jaar geleden, dan is de thuiszorg nu veel uitgebreider geworden. Levensloopbestendig wonen sluit heel goed aan bij het zorgsysteem van nu. Als je 10 jaar geleden als alleenstaande oudere bijvoorbeeld een heupoperatie had ondergaan, dan moest je veelal tijdelijk in een zorgwoning verblijven. Dat is nu een uitzondering. Je kunt nu allerlei maatregelen nemen zodat je thuis kunt herstellen. Lees alles over de woning van Jo & Willy Kolf op onze internetpagina:

6 Tips voor binnen en buiten Voor nú en met het oog op de toekomst Hal In de hal is altijd volop beweging. Even snel naar de voordeur voor de visite, de post pakken of op weg naar boven. Logisch dus dat een goede hal voldoende ruimte moet bieden. Zelfs een hal kan extra comfortabel zijn. Hoe? Kijk maar eens naar deze tips: postopvanger onder de brievengleuf: niet meer bukken!; digitale deurspion of intercom met camera; deurbel die zich ook op andere plaatsen in het huis laat horen; eenvoudig te bedienen en te vinden deursloten, en natuurlijk (inbraak)veilig; ruimte voor parkeerplek voor rolstoel of rollator bij voordeur en toilet; drempelloze overgang naar woonkamer en keuken; lage drempels (minder dan 2 cm hoog) naar toilet, badkamer en berging; trap met links én rechts een leuning; traptreden met antislipstroken: zelfs op sokken glijdt u niet uit. Toilet De kleinste ruimte in huis, maar daarom niet minder belangrijk. Met allerlei slimme producten, zoals een zwevend toilet op hoogte en een waterbesparende knop, kunt u ook van het toilet een handige ruimte maken. Waar u zoal op kunt letten? Enkele tips: bij voorkeur vrij vloeroppervlak van minimaal 90 bij 120 cm; toiletborstel op hoogte; steunen en beugels voor extra veiligheid; eenhendelmengkraan met gemakkelijke bediening; lichtknop op handige, goed bereikbare plek of automatisch, met sensor; wc met douche-föhninstallatie: reinigen met warm water in plaats van papier. Badkamer Mensen besteden vaak veel aandacht aan hun badkamer. Van praktisch tot luxe, van glanzend wit tot diep zwart, elke badkamer heeft een persoonlijk tintje. In uw badkamer is in elk geval een stroeve vloer aan te raden. Het is goed om van tevoren te controleren of de tegel die u wilt gebruiken ook stroef blijft als deze nat is.

7 Meer weten over langer zelfstandig blijven wonen? Badkamer Een aantal tips: denk aan voldoende bewegingsruimte; inloopdouches zijn veel toegankelijker dan douchebakken of badkuipen; douchekraan op goed bereikbare hoogte, naast de waterstraal; thermostatische douchemengkraan kan te heet water voorkomen; beugels en steunen zorgen voor extra veiligheid; in hoogte verstelbare douchekop, handig bij zittend douchen; douchezitje voor extra comfort en veiligheid; voldoende ruimte onder wastafel, voor wie zich zittend wil wassen; antislip(tegel)vloer; extra toilet op slaapverdieping. Wonen met Dementie Ouder worden kan gepaard gaan met vergeetachtigheid of dementie. Veel mensen met (beginnende) dementie wonen gewoon thuis. Een vertrouwde, herkenbare en veilige omgeving is dan extra belangrijk. Naast de algemene tips voor veiligheid en comfort zijn er specifieke aandachtspunten voor mensen met dementie. Zo verliezen zij gemakkelijk het overzicht, herkennen ze moderne spullen vaak niet en zien ze minder goed. Ook zijn ze vaak snel afgeleid en kan het dag- en nachtritme langzaam verstoord raken. Enkele tips: gebruik ouderwetse gebruiksvoorwerpen, meubels en apparaten (bijvoorbeeld zeep in plaats van een zeeppompje); maak het huis zo overzichtelijk mogelijk en haal overbodige spullen uit het zicht; zorg voor prettige prikkels: favoriete muziek, foto s van vroeger en bekende geuren; vermijd prikkels die onrust geven: lawaaierige apparaten, felle kleuren en dunne, wapperende gordijnen; dikke gordijnen, tapijt en planten absorberen geluid; symbolen op deuren zorgen voor herkenning en overzicht; kleurcontrast zorgt voor een betere zichtbaarheid, leg bijvoorbeeld een zwarte wc-bril op een witte toiletpot; daglicht geeft goed licht en is ook nog eens gezond en zet een stoel bij het raam; mobiele alarmering met GPS-signaal: u weet waar iemand zich bevindt, als hijof zij verdwaald is.

8 Lees alles over de woning van ED & LIEN VAN DER STAAIJ op onze internetpagina: De woning van... ED EN LIEN VAN DER STAAIJ We hebben toch een lekker huisje, waarom moeten we hier weg? Dat is wat Ed dacht als zijn dochter Daniëlle weer eens een andere woning ter sprake bracht. De wandelstok die hij toen al gebruikte maakte plaats voor een rollator, maar nog wilden Ed en Lien niet weg. Ik was eigenwijs, zegt Ed, ik wilde zo lang mogelijk in ons oude huis blijven. Maar ik ging zo achteruit, op een gegeven moment moesten we wel op zoek naar iets anders. Daniëlle vond het moeilijk om die worsteling bij haar ouders te zien. Ik voorzag al hoeveel het mijn ouders zou helpen om in een huis met deze voorzieningen te leven, vertelt ze. En je probeert te voorkomen dat ze pas verhuizen op het moment dat het echt niet meer gaat. Maar zoiets gaat in stappen, dat doe je niet zomaar. Ze hebben 28 jaar gewoond in het vorige huis, dus dan ga je niet ineens in een klein huisje wonen. We hadden een lekker groot huis, dat we helemaal hadden opgeknapt, gaat Ed verder. Ik dacht dat ik er alle kanten in op kon, maar eigenlijk was dat allang niet meer zo. Een passende woning Twee jaar geleden betrokken ze een levensloopbestendige woning in Strijen en ging er een wereld voor ze open. Als ik dit had geweten, dan had ik het al veel eerder gedaan, zegt Ed. Daniëlle en haar man hebben ervoor gezorgd dat het nieuwe huis helemaal klaar was voordat haar ouders erin gingen wonen. De woning is drempelloos en de doorgangen zijn breed genoeg voor de rollator. Alles is dicht bij elkaar, je stapt vanuit de badkamer zo de slaapkamer in. Wij hebben zelf de tuin nog aangepakt en bijvoorbeeld een handgreep en een stoel geplaatst in de badkamer, legt Daniëlle uit. Daardoor zagen we wel minder op tegen de verhuizing, bekent Lien. Zelf kunnen we het allemaal niet meer. Het is dat mijn dochter dat allemaal heeft kunnen regelen. Als je zelf niks meer kunt, dan ga je overal tegenop zien.

9 Ik was eigenwijs, ik wilde zo lang mogelijk in ons oude huis blijven Meer rust voor iedereen Nu ze er wonen, beseft Ed pas dat ze al veel eerder hadden moeten verhuizen. We zijn kleiner gaan wonen, maar mijn mogelijkheden zijn juist groter geworden. Door de hulpmiddelen die ik hier heb, ben ik veel minder afhankelijk van anderen. Zolang ik het zelf kan, wil ik het gewoon zelf doen. En op deze plek kan dat. Daarnaast ervaart ook Lien nu meer vrijheid. In het vorige huis durfde ik bijna niet weg te gaan, want Ed kon zomaar vallen, zegt ze. Hier hebben we een alarmknop. Dat stelt mij gerust, en Ed ook. Daniëlle voelt meer rust nu haar ouders hier wonen. Ik zie dat de woning voor mijn vader gewoon goed is, vertelt ze. Ze zijn hier gelukkiger, alles gaat soepeler en gemakkelijker. En dat hij niet meer op zo n gek en gevaarlijk krukje onder de douche zit, maar in een goede stoel Ja, dat vind ik heel fijn. Een paar maanden geleden kon mijn vader even echt niet meer goed lopen, en toen heeft hij een tijdje intensieve thuiszorg gekregen. Deze woning is daar helemaal op ingericht, dat is geweldig. In het vorige huis was dat een groot probleem geweest.

10 De woning van... THEA EN FRANS SLINGERLAND Thea werkt bij zorginstelling Alerimus en maakt van dichtbij alle veranderingen in de zorg mee. Ik weet dus hoe belangrijk het is om nu al deze stap te nemen, zegt ze. Als je te lang wacht, ben je afhankelijk van anderen. En dat wilden we beslist niet. De vorige huurwoning van Thea en Frans was een jaren 60-huis waar van alles aan moest gebeuren. Dat ze daar soms twee trappen op moesten, hielp ook niet mee. Toen ik jong was, ben ik twee keer aan mijn knieën geopereerd, vertelt Frans. Hoewel ik nu nog weinig last heb, blijft het wel een risico. Er hoeft maar iets te gebeuren en het is mis. Zowel Frans als Thea is erg enthousiast over het appartement. De woning is gelijkvloers en heeft brede doorgangen, zodat een rolstoel gemakkelijk door de verschillende ruimtes kan bewegen. Als we ooit een rolstoel of rollator nodig hebben, dan hoeven we niet weer te verhuizen, zegt Frans. We hebben hier zelfs vloerverwarming, die in de zomer ook kan koelen. En het uitzicht is fantastisch. Het zijn hartstikke mooie appartementen, we wonen hier perfect. Sociale controle Ook het contact tussen alle bewoners verloopt heel prettig. Toen we hier net woonden, heb ik een soort burendag georganiseerd, vertelt Thea. Zo kon iedereen elkaar even ontmoeten en een praatje maken, dacht ik. Iedereen was zo enthousiast over het idee, de opkomst was geweldig. We dachten van te voren dat het rond zes uur s avonds wel afgelopen zou zijn, maar uiteindelijk zeiden we om half tien tegen elkaar: Zullen we maar eens gaan opbreken? Het was zo leuk, dat we van plan zijn om dit twee keer per jaar te blijven doen. Eigen keuze Thea en Frans zijn nog jong, begin 60, en namen de stap naar levensloopbestendig wonen heel bewust: Door mijn werk zie ik zelf hoe belangrijk dat is. Wij hebben nu onze eigen spullen uit kunnen zoeken, ons eigen appartement uit kunnen kiezen en het in kunnen richten zoals we dat zelf wilden. Wacht niet tot het punt waarop anderen dat voor je moeten gaan doen en dat je dan uit je vertrouwde wijk weg moet omdat er op dat moment geen geschikte woning voor je is. Zelf een eigen keuze hebben, dat is goud waard.

11 Lees alles over de woning van THEA & FRANS SLINGERLAND op onze internetpagina:

12 Tips voor binnen en buiten Voor nú en met het oog op de toekomst Slaapkamer Een slaapkamer moet comfortabel zijn. En veilig: denk aan een extra rookmelder, of een tweede telefoon in geval van nood. Een goed klimaat, met voldoende ventilatie, zorgt ervoor dat u s ochtends fris en uitgeslapen wakker wordt. Nog wat tips: overweeg een slaapkamer en badkamer op de benedenverdieping; zorg voor voldoende bewegingsruimte; directe deurverbinding met badkamer; met een schuifdeur bespaart u ruimte; let op dingen die mogelijk valgevaar opleveren bij ( s nachts) uit bed gaan automatische verlichting van de route naar het toilet; knop om alle verlichting in de woning in één keer uit te doen; noodknop naast het bed, voor alle zekerheid. In en aan uw huis Sommige tips gelden voor uw hele huis. We zetten er hier een paar op een rijtje: omgebogen deurklinken voorkomen dat u blijft haken; huisautomatisering maakt het mogelijk om lampen en verwarming op afstand te besturen ; rookmelders: minstens één op de slaapverdieping en bij voorkeur op elke verdieping; kabelgoten voorkomen struikelpartijen door losliggende snoeren; laat gladde vloeren stroever en dus veiliger maken (antislipbehandeling); trap bij voorkeur met dichte treden en met goed bevestigd antislipmateriaal op de treden; slipvaste vloerbedekking zorgt voor meer veiligheid.

13 Meer weten over langer zelfstandig blijven wonen? Rondom uw huis Ook rondom uw huis kunt u met soms kleine ingrepen de veiligheid en het comfort sterk verbeteren. Met een goede buitenverlichting en een toegangspad zonder hindernissen bent u al een heel eind op weg. Een paar andere tips: parkeerplaats dicht bij de ingang van uw woning of woongebouw; toegangspad minimaal 1,50 meter breed; duidelijk zichtbaar huisnummer (beter vindbaar voor hulpdiensten); buitenverlichting die op beweging reageert; zo weinig mogelijk niveauverschil naar tuin en balkon. Bij wie kunt u terecht? In de Hoeksche Waard zijn vrijwilligers actief die u thuis kunnen bezoeken voor een woningscan. Samen met u bespreken zij wat er in uw woning aangepast zou kunnen worden. Zo n bezoek verplicht u tot niets. U kunt een gratis woningscan aanvragen door middel van het aanvraagformulier op of door een te sturen naar info@langlevethuis.info. Installatiebedrijven kunnen u helpen met verbeteringen in de badkamer en het toilet, verwarming, elektriciteit en huisautomatisering. Bij verbouwingen bieden architecten en aannemers uitkomst. Denk bij minder grote aanpassingen eens aan een klussenbedrijf. Ook kunt u terecht bij bouwmarkten, als u zelf aan de slag wilt. Voor hulpmiddelen, liften, beveiliging, meubilair en vloeren kunt u bij specialisten terecht. En de thuiszorgwinkel beschikt ook over veel kennis en handige producten. Gaan dagelijkse activiteiten lastiger? De ergotherapeut adviseert en helpt.

14 Lees alles over de woning van MARRY & KEES BENDER op onze internetpagina: De woning van... MARRY EN KEES BENDER Marry en Kees zijn echte levensgenieters. Ze werken met veel plezier en vullen hun weekenden met fietstochten en het struinen over brocantemarkten. Door de reuma en algehele slijtage van Kees, moest hun huis met enorme tuin in Numansdorp op een zeker moment plaatsmaken voor een levensloopbestendig appartement met balkon in Zuid-Beijerland. Een flinke stap, maar juist daardoor kunnen ze hun actieve levensstijl voortzetten. Mijn man is er echt van opgeknapt, zegt Marry. Huis te koop De tuin in Numansdorp was de grote trots van Marry en Kees. Het was een prachtige tuin van 1100 m2, die veel onderhoud nodig had, begint Marry. We waren op zaterdag vaak in de tuin aan het werk. Doordat de gewrichten van Kees zijn versleten van al die jaren werken in de landbouw, ging hij steeds meer opzien tegen al het werk dat in de tuin en onze jaren 30-woning zat. We besloten ons huis te koop te zetten, maar ik woonde er met zoveel plezier. Midden in het dorp en toch alle rust Ik had niet zoveel haast met de verhuizing. Toen ging het mis met Kees. Op een dag stond de ambulance op de stoep, zegt Marry. Het zag er echt kwalijk uit, maar ze konden niet ontdekken wat er met Kees aan de hand was. Maar dat was wel het moment waarop ik dacht: nu moeten we vaart gaan zetten achter de verkoop. Mijn man is geen klager, maar ik zie wel hoeveel pijn hij heeft. We zijn al 42 jaar gelukkig getrouwd, zo n stap moet je voor elkaar over hebben.

15 'Ik had niet zoveel haast met de verhuizing Het grote genieten Marry was erg benieuwd hoe deze nieuwe plek haar zou bevallen. Naarmate de maanden vorderden, bleek gewoon dat het een fantastisch huis is. Zeker met het oog op de toekomst. Het is gelijkvloers, de toiletten kunnen omhoog, de doorgangen zijn breed en op de rechte trap zou in de toekomst zelfs nog een traplift gemaakt kunnen worden. Mijn man is er echt van opgeknapt, hij is hier veel vrolijker. Het onderhoud van de tuin en het oude huis gaf toch een grote druk op zijn schouders, en die is nu weg. Doordat hij zich in huis minder hoeft in te spannen, houdt hij meer energie over om leuke dingen te doen en om te kunnen blijven werken. Zijn hart ligt bij de landbouw, hij laat zich niet zomaar afkeuren. De tuin heeft ze nog geen enkel moment gemist. Dat verbaast me echt, zegt Marry, ik had het niet gedacht. Eigenlijk ga je moeiteloos over in iets anders. We hebben nu allebei een elektrische fiets, die we in de weekenden achterop de auto zetten. Dan crossen we heel Nederland door en fietsen we zo n 80 kilometer per dag.

16 Wilt u meer informatie? Heeft u vragen over mogelijke aanpassingen binnen of buiten aan uw huis? Wilt u meer weten over de hier genoemde tips? Kijk op Lang Leve Thuis is een initiatief van de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard en is ondersteund door de Provincie Zuid-Holland. De informatie in deze folder is (gedeeltelijk) afkomstig van Lang Zult U Wonen. Meer weten over langer zelfstandig blijven wonen?

Tips voor comfortabel en veilig wonen

Tips voor comfortabel en veilig wonen Tips voor comfortabel en veilig wonen Voor vele jaren woonplezier Wij hebben ons huis nu al veiliger en comfortabeler laten maken Kijk snel voor meer informatie op: www.langzultuwonen.nl Woonkamer Een

Nadere informatie

Wij hebben ons huis nú al veiliger en comfortabeler laten maken

Wij hebben ons huis nú al veiliger en comfortabeler laten maken Wij hebben ons huis nú al veiliger en comfortabeler laten maken Informatieve brochure over langer zelfstandig blijven wonen in uw eigen huis. Met veel handige tips. Vele jaren veilig en comfortabel wonen

Nadere informatie

Wij hebben ons huis nú al veiliger en comfortabeler laten maken

Wij hebben ons huis nú al veiliger en comfortabeler laten maken Wij hebben ons huis nú al veiliger en comfortabeler laten maken Informatieve brochure over langer zelfstandig blijven wonen in uw eigen huis. Met veel handige tips. U woont prettig in een mooi huis in

Nadere informatie

TIPS VOOR COMFORTABEL & VEILIG WONEN

TIPS VOOR COMFORTABEL & VEILIG WONEN TIPS VOOR COMFORTABEL & VEILIG WONEN VOOR VELE JAREN WOONPLEZIER Het huis heeft alles wat we in de toekomst nodig hebben Vraag nu de gratis woningscan aan! Meer weten over langer zelfstandig blijven wonen?

Nadere informatie

Waar ga ik in mijn huis mee aan de slag? Wat schort er aan of wat is een goed idee?

Waar ga ik in mijn huis mee aan de slag? Wat schort er aan of wat is een goed idee? Doe de thuisscan >>> Lang zult u wonen Waar ga ik in mijn huis mee aan de slag? Wat schort er aan of wat is een goed idee? Handig boekje over langer zelfstandig blijven wonen in uw eigen huis. Met een

Nadere informatie

Woont ú al veilig en comfortabel?

Woont ú al veilig en comfortabel? Woont ú al veilig en comfortabel? Ga het na met dit thuisscanboekje Wij weten nu waar het in ons huis nog beter kan! Kijk snel voor meer informatie op: www.langzultuwonen.nl Woonkamer Automatische bediening

Nadere informatie

Wij hebben ons huis nú al veiliger en comfortabeler laten maken

Wij hebben ons huis nú al veiliger en comfortabeler laten maken Wij hebben ons huis nú al veiliger en comfortabeler laten maken Informatieve brochure over langer zelfstandig blijven wonen in uw eigen huis. Met veel handige tips. Vele jaren veilig en comfortabel wonen

Nadere informatie

Langer thuis, in mijn aangepaste huis

Langer thuis, in mijn aangepaste huis Langer thuis, in mijn aangepaste huis 1 U wilt in uw vertrouwde woning en woonomgeving blijven wonen, ook als u straks ouder bent? Dan doet u er goed aan om alvast na te denken over uw woontoekomst. Door

Nadere informatie

CHECKLIST. Pagina 1 van 7. Initialen + Achternaam Straatnaam + postcode Woonplaats Telefoonnummer E-mailadres Geboortedatum.

CHECKLIST. Pagina 1 van 7. Initialen + Achternaam Straatnaam + postcode Woonplaats Telefoonnummer E-mailadres Geboortedatum. Pagina 1 van 7 CHECKLIST Initialen + Achternaam Straatnaam + postcode Woonplaats Telefoonnummer E-mailadres Geboortedatum Geslacht Internet? Woningtype Man/ Vrouw Ja/ Nee Appartement / Bovenwoning / Benedenwoning/

Nadere informatie

Geriatrie. Veiligheid en valpreventie in en om het huis

Geriatrie. Veiligheid en valpreventie in en om het huis Geriatrie Veiligheid en valpreventie in en om het huis In deze folder treft u algemene adviezen die kunnen bijdragen aan de veiligheid in huis. Het doel is om risicosituaties te verkleinen en risicogedrag

Nadere informatie

Wilt u advies van een specialist over een onderwerp? Vink dit dan aan in de laatste kolom.

Wilt u advies van een specialist over een onderwerp? Vink dit dan aan in de laatste kolom. Thuiscomfort Checklist Hoe comfortabel, veilig en toegankelijk woon ik? Is uw woning geschikt om er uw leven lang zelfstandig en comfortabel te wonen? De Thuiscomfort Checklist stelt per ruimte in huis

Nadere informatie

LIJST MET SUBSIDIABELE AANPASSINGEN PROJECT WOON BEWUST Gemeente Rhenen

LIJST MET SUBSIDIABELE AANPASSINGEN PROJECT WOON BEWUST Gemeente Rhenen LIJST MET SUBSIDIABELE AANPASSINGEN PROJECT WOON BEWUST Gemeente Rhenen Hieronder svp het aantal aangeven en de aanpassing aankruisen waarvoor u subsidie aanvraagt. Deze ingevulde lijst samen met het aanvraagformulier

Nadere informatie

Woont u al veilig en vertrouwd met dementie?

Woont u al veilig en vertrouwd met dementie? Woont u al veilig en vertrouwd met dementie? Ga het na met dit thuisscanboekje Met een paar veranderingen in haar woning woont moeder weer een stuk prettiger Kijk snel voor meer informatie op: www.langzultuwonen.nl

Nadere informatie

Badkamer. Badkamer. In en rondom het bad

Badkamer. Badkamer. In en rondom het bad Badkamer Badkamer In detail enkele hulpmiddelen voor in de badkamer waar u veilig en comfortabel bij kunt douchen, tot slot een aantal handgrepen, wij adviseren u deze niet te nemen met zuignappen. In

Nadere informatie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Zorg dat u niet valt! Neem eenvoudige maatregelen

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Zorg dat u niet valt! Neem eenvoudige maatregelen Zorg dat u niet valt! Neem eenvoudige maatregelen ZORG DAT U NIET VALT! NEEM EENVOUDIGE MAATREGELEN ZORG VOOR EEN GOEDE CONDITIE Houd uw conditie op peil door regelmatig te bewegen. Met een half uurtje

Nadere informatie

Advies. 7 mei 2013 Hein Jan Geerdink (architect), Hans Engelbertink (bouwkundige), www.langzultuwonen.nl

Advies. 7 mei 2013 Hein Jan Geerdink (architect), Hans Engelbertink (bouwkundige), www.langzultuwonen.nl Advies 7 mei 2013 Hein Jan Geerdink (architect), Hans Engelbertink (bouwkundige), www.langzultuwonen.nl Inleiding De familie Honig bewoont een leuke stadswoning in het hart van Coevorden. De woning is

Nadere informatie

Zorg dat u niet valt! Neem eenvoudige maatregelen

Zorg dat u niet valt! Neem eenvoudige maatregelen Zorg dat u niet valt! Neem eenvoudige maatregelen Zorg voor een goede conditie Houd uw conditie op peil door regelmatig te bewegen. Met een half uurtje beweging per dag zorgt u voor soepele en sterke spieren.

Nadere informatie

COH ouderenhuisvesting

COH ouderenhuisvesting Jelmer Mulder COH - 1 Programma 14.00 14.30 ontvangst met koffie/thee 14.30 15.30 wat houdt het project in en wat kan het voor U betekenen 15.30 15.45 pauze 15.45 16.30 discussie n.a.v. de inleidingen

Nadere informatie

Is uw woning klaar voor de toekomst? Doe de woontest!

Is uw woning klaar voor de toekomst? Doe de woontest! thuis in uw toekomst Is uw woning klaar voor de toekomst? Doe de woontest! Hoe veilig, comfortabel en toegankelijk is uw woning? Wat zou u kunnen verbeteren voor meer wooncomfort en leefplezier? We adviseren

Nadere informatie

Woonplezier. Woonplezier. Zo blijft uw huis uw thuis. Zo blijft uw huis uw thuis

Woonplezier. Woonplezier. Zo blijft uw huis uw thuis. Zo blijft uw huis uw thuis Woonplezier Woonplezier Zo blijft uw huis uw thuis Zo blijft uw huis uw thuis Blijven wonen in uw eigen woonomgeving? Maak uw woning klaar voor de toekomst! Vroeg of laat komt er waarschijnlijk een dag

Nadere informatie

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Het kan! Woonservice denkt graag met u mee!

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Het kan! Woonservice denkt graag met u mee! Zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Het kan! Woonservice denkt graag met u mee! Zo lang mogelijk thuis wonen, het kan! Uw huis is de afgelopen jaren uw thuis geworden. U heeft het aangepast naar uw wensen,

Nadere informatie

Wilt u advies van een comfortspecialist over een bepaald onderwerp? Vink dit dan aan in de laatste kolom.

Wilt u advies van een comfortspecialist over een bepaald onderwerp? Vink dit dan aan in de laatste kolom. Woningcheck Is uw woning geschikt om er uw leven lang zelfstandig en comfortabel te wonen? Gebruik deze controlelijst om uw woning eens met andere ogen te bekijken. Wilt u advies van een comfortspecialist

Nadere informatie

CHECKLIJST. Pagina 1 van 7. Initialen + Achternaam Adres Woonplaats Telefoonnummer adres Geboortedatum Geslacht Rekeningnummer Woningtype

CHECKLIJST. Pagina 1 van 7. Initialen + Achternaam Adres Woonplaats Telefoonnummer  adres Geboortedatum Geslacht Rekeningnummer Woningtype Pagina 1 van 7 CHECKLIJST Initialen + Achternaam Adres Woonplaats Telefoonnummer E-mailadres Geboortedatum Geslacht Rekeningnummer Woningtype Man/ Vrouw Appartement / Portiekflat / Bovenwoning / Benedenwoning

Nadere informatie

Veiligheid in huis. Blijf Staan valpreventie

Veiligheid in huis. Blijf Staan valpreventie Veiligheid in huis Blijf Staan valpreventie Een veilig appartement Wie in een zorginstelling gaat wonen, staat vaak voor een lastige keus: welke spullen gaan mee en welke niet? Wie te veel meeneemt, komt

Nadere informatie

Checklist/ LIJST MET SUBSIDIABELE AANPASSINGEN PROJECT WOON BEWUST Gemeente Scherpenzeel

Checklist/ LIJST MET SUBSIDIABELE AANPASSINGEN PROJECT WOON BEWUST Gemeente Scherpenzeel Checklist/ LIJST MET SUBSIDIABELE AANPASSINGEN PROJECT WOON BEWUST Gemeente Scherpenzeel Hieronder svp het aantal aangeven en de aanpassing aankruisen waarvoor u subsidie aanvraagt. Deze ingevulde lijst

Nadere informatie

Checklist veiligheid in en om uw huis

Checklist veiligheid in en om uw huis Checklist veiligheid in en om uw huis - Algemene controlepunten - Trap, gangen en overloop - Woonkamer - Keuken - Slaapkamer - Badkamer en toilet - Buiten Algemene controlepunten In orde? Opmerkingen Liggen

Nadere informatie

Niet iedereen is gelijk Mensen zijn verschillend van maat; ze kunnen lang zijn of kort, dik of dun.

Niet iedereen is gelijk Mensen zijn verschillend van maat; ze kunnen lang zijn of kort, dik of dun. Waarom aanpasbaar? Niet iedereen is gelijk Mensen zijn verschillend van maat; ze kunnen lang zijn of kort, dik of dun. Veel mensen zijn minder beweeglijk door ouderdom, ziekte of een tijdelijke blessure.

Nadere informatie

Woon zo lang mogelijk comfortabel én veilig in je eigen huis

Woon zo lang mogelijk comfortabel én veilig in je eigen huis Woon zo lang mogelijk comfortabel én veilig in je eigen huis Inleiding: pas nu je woning aan voor later Tips die voor elke ruimte gelden. Online U kunt deze publicatie online raadplegen op www.woonzorgbrussel.be

Nadere informatie

Veilig hang en sluitwerk middel maatwerk offerte 5 5b. Info middel

Veilig hang en sluitwerk middel maatwerk offerte 5 5b. Info middel 1 kosten overzicht. 17-08-2015 gewijzigd : Algemene veiligheid in en om de woning belang Oplossingen Kosten in 1 Rookmelders hoog Rookmelders op lichtnet. 2 Koolmonoxidemelder, rookmelder meldt geen koolmonoxide!

Nadere informatie

Tips om vallen te voorkomen

Tips om vallen te voorkomen Tips om vallen te voorkomen Tijdens uw opname bij HMC (Haaglanden Medisch Centrum) hebben we geconstateerd dat u een verhoogd risico heeft om te vallen. Het kan ook zijn dat u al vaker gevallen bent. In

Nadere informatie

Levenslang wonen Aanpasbaar (ver)bouwen

Levenslang wonen Aanpasbaar (ver)bouwen Levenslang wonen Aanpasbaar (ver)bouwen 1 Levenslang wonen Aanpasbaar (ver)bouwen Hoe lang wil je blijven wonen in de woning waar je nu woont? mijn leven lang Levenslang wonen Aanpasbaar (ver)bouwen Is

Nadere informatie

Een goede conditie helpt vallen voorkomen. Praktische tips om gezond en fit te blijven

Een goede conditie helpt vallen voorkomen. Praktische tips om gezond en fit te blijven Een goede conditie helpt vallen voorkomen Praktische tips om gezond en fit te blijven Met een goede conditie voelt u zich zowel lichamelijk als geestelijk fit. Dat is een voorwaarde om lekker te doen en

Nadere informatie

Uw woning op maat, voor nu & altijd. Is uw woning al geschikt voor de toekomst?

Uw woning op maat, voor nu & altijd. Is uw woning al geschikt voor de toekomst? Uw woning op maat, voor nu & altijd Is uw woning al geschikt voor de toekomst? 02 Is uw woning al geschikt voor de toekomst? U woont naar volle tevredenheid in uw (eigen) woning en u wilt er zo lang mogelijk

Nadere informatie

Roos Hensen Fijn wonen vragenlijst. Ben jij blij met je huis en de spullen die erin staan? Beantwoord de volgende vragen om daar achter te komen.

Roos Hensen Fijn wonen vragenlijst. Ben jij blij met je huis en de spullen die erin staan? Beantwoord de volgende vragen om daar achter te komen. Roos Hensen Fijn wonen vragenlijst Ben jij blij met je huis en de spullen die erin staan? Beantwoord de volgende vragen om daar achter te komen. Fijn wonen vragenlijst Persoonlijke vragen: Wat vind je

Nadere informatie

Uw woning op maat, voor nu & altijd. Is uw woning al geschikt voor de toekomst?

Uw woning op maat, voor nu & altijd. Is uw woning al geschikt voor de toekomst? Uw woning op maat, voor nu & altijd Is uw woning al geschikt voor de toekomst? 02 Is uw woning al geschikt voor de toekomst? U woont naar volle tevredenheid in uw (eigen) woning en u wilt er zo lang mogelijk

Nadere informatie

Vallen de baas zijn. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Vallen de baas zijn. Ziekenhuis Gelderse Vallei Vallen de baas zijn Ziekenhuis Gelderse Vallei Deze folder bevat informatie over vallen en is bedoeld voor thuiswonende 65-plussers en/of hun mantel-zorger(s). Het doel van de folder is ouderen en mantelzorger(s)

Nadere informatie

Ontdek de voordelen van domotica

Ontdek de voordelen van domotica Ontdek de voordelen van domotica Audio - Video Verlichting - Zonwering Camera - Beveiliging Verwarming - Energie Zorg - Domotica Eenvoudig - Draadloos Domotica showroom Audio - Video Afstandsbediening

Nadere informatie

VOTO-score. Valrisico s Opsporen in de Thuissituatie van Ouderen. Juni 2009 C. Verstraete, G. Braeckman G. en L. De Coninck

VOTO-score. Valrisico s Opsporen in de Thuissituatie van Ouderen. Juni 2009 C. Verstraete, G. Braeckman G. en L. De Coninck VOTO-score Valrisico s Opsporen in de Thuissituatie van Ouderen Juni 2009 C. Verstraete, G. Braeckman G. en L. De Coninck De VOTO-score werd ontwikkeld in het kader van een bachelorproef aan de opleiding

Nadere informatie

Gewoon het grootste gemak

Gewoon het grootste gemak Gewoon het grootste gemak Wijsheid komt met de jaren. Dus ook het gemak. Want hoe ouder u wordt, hoe meer u ervaart, dat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten. Èn dat dit met aanpassingen voor een

Nadere informatie

Valpreventie en vallen na ontslag uit het ziekenhuis

Valpreventie en vallen na ontslag uit het ziekenhuis Valpreventie en vallen na ontslag uit het ziekenhuis Oorzaken van een val. Een val kan een duidelijke (enkelvoudige) oorzaak hebben; bijvoorbeeld een struikelpartij of een plotse bewustzijnsdaling. Vaak

Nadere informatie

= een rij struiken of planten die dichtbij elkaar staan. = een hoge lamp die langs de weg staat.

= een rij struiken of planten die dichtbij elkaar staan. = een hoge lamp die langs de weg staat. Woordenschat blok 1 gr4 Les 1 De heg De lantaarn De plant Het tuinhek Het terras De garage Het dorp De stad De zwerver De stoep De woonwijk = een rij struiken of planten die dichtbij elkaar staan. = een

Nadere informatie

U wilt toch ook zo lang mogelijk comfortabel en veilig in uw eigen huis blijven wonen?

U wilt toch ook zo lang mogelijk comfortabel en veilig in uw eigen huis blijven wonen? U wilt toch ook zo lang mogelijk comfortabel en veilig in uw eigen huis blijven wonen? Meer dan 85% van de ouderen wil dat. Zo lang mogelijk zelfstandig in het eigen huis blijven wonen! Daar waar zij feilloos

Nadere informatie

Folder: De ideale woning voor een Parkinsonpatiënt

Folder: De ideale woning voor een Parkinsonpatiënt Folder: De ideale woning voor een Parkinsonpatiënt Inhoud Inleiding Mogelijke problemen die u ervaart met bijbehorende tips / adviezen Vergoedingsmogelijkheden Bronnen voor verdere informatie Inleiding

Nadere informatie

THUIS OUD WORDEN KAN, IN KERKRADE. Resultaten campagne

THUIS OUD WORDEN KAN, IN KERKRADE. Resultaten campagne THUIS OUD WORDEN KAN, IN KERKRADE Resultaten campagne 2006-2007 DEEL A: HOE GESCHIKT IS UW WONING In wat voor soort woning woont u? 5% 2% 4% ééngezinswoning benedenwoning bovenwoning seniorenwoning of

Nadere informatie

Waarom Zorg & Comfort? Over Morrenhof-Jansen installatiebedrijven Gewoon goed Altijd bij u in de buurt Gewoon goed!

Waarom Zorg & Comfort? Over Morrenhof-Jansen installatiebedrijven Gewoon goed Altijd bij u in de buurt Gewoon goed! Waarom Zorg & Comfort? Het is algemeen bekend dat mensen een steeds hogere leeftijd bereiken. Dit is natuurlijk een hele mooie ontwikkeling. Ook willen de meeste mensen zolang mogelijk thuis blijven wonen.

Nadere informatie

LEEF ZOALS JE GEWOON BENT Assistentiewoningen bij Orelia Residentie Groenhof EEN WARME THUIS

LEEF ZOALS JE GEWOON BENT Assistentiewoningen bij Orelia Residentie Groenhof EEN WARME THUIS LEEF ZOALS JE GEWOON BENT Assistentiewoningen bij Orelia Residentie Groenhof EEN WARME THUIS Opstaan wanneer je er zin in hebt, een kopje koffie en de krant s ochtends. Op dinsdag naar de markt in Oud-Turnhout.

Nadere informatie

Voorbeelden van. Gewoon Gemak

Voorbeelden van. Gewoon Gemak Voorbeelden van. Gewoon Gemak Heeft u wel eens gedacht aan de volgende handige aanpassingen? De aanpassingen zijn grotendeels eenvoudig zelf aan te brengen. Gewoon gemakkelijk dus! Tips voor de gehele

Nadere informatie

Carintreggeland Huis Bellinckborg Hengelo

Carintreggeland Huis Bellinckborg Hengelo Verzorgd Als Thuis Carintreggeland Huis Bellinckborg Hengelo 2 Welkom! Prettig wonen is u thuis voelen. Met de spullen waar u aan gehecht bent, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving,

Nadere informatie

Thuis blijven wonen. Woonadvies en ergobegeleiding

Thuis blijven wonen. Woonadvies en ergobegeleiding Thuis blijven wonen Woonadvies en ergobegeleiding Je vertrouwde omgeving: thuis! Zorgen een ziekte, een handicap, ongeval of je leeftijd ervoor dat je dagelijkse activiteiten in huis moeilijk worden? Enkele

Nadere informatie

Toelichting Vragenlijst Huistest. Invulinstructie voor de papieren vragenlijst

Toelichting Vragenlijst Huistest. Invulinstructie voor de papieren vragenlijst Toelichting Vragenlijst Huistest Met deze vragenlijst kunt u bij iemand thuis de Huistest doen en handmatig de antwoorden invullen. Het is de bedoeling dat u naderhand de vragenlijst invoert in uw computer

Nadere informatie

Valpreventie kwetsbare ouderen

Valpreventie kwetsbare ouderen Valpreventie kwetsbare ouderen 2 Vallen komt veel voor. Eén op de drie thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder valt minstens één keer per jaar. Een dergelijke val kan nare gevolgen hebben. Het is dan

Nadere informatie

Binnenrijk.

Binnenrijk. Binnenrijk www.pleyade.nl Van een kort praatje tot een diepgaand gesprek; Pleyade koestert ieder contact. Welkom bij Binnenrijk, welkom bij Pleyade Bij Binnenrijk bieden we liefdevolle zorg aan ouderen

Nadere informatie

www.woningaanpassing.be

www.woningaanpassing.be 02 240 80 81 www.woningaanpassing.be Online U kunt deze publicatie online raadplegen op www.woningaanpassing.be Verantwoordelijke uitgever: KENNISCENTRUM WOONZORG BRUSSEL vzw Herwig Teugels Lakensestraat

Nadere informatie

wij blijven hier wonen

wij blijven hier wonen wij blijven hier wonen Informatie over hoe u uw woning comfortabeler en veiliger kunt maken. www.heumen.nl gemeente Heumen Inhoud Lekker blijven wonen in uw eigen woonomgeving? 3 Maatregelen 5 Advisering

Nadere informatie

Geschikt Wonen Comfortabel en veilig zelfstandig wonen. Stichting Verankering Ouderenproof Prinsenbeek (SVOP)

Geschikt Wonen Comfortabel en veilig zelfstandig wonen. Stichting Verankering Ouderenproof Prinsenbeek (SVOP) Geschikt Wonen Comfortabel en veilig zelfstandig wonen Stichting Verankering Ouderenproof Prinsenbeek (SVOP) 1 De wereld om ons heen Samenredzaamheid: zelf doen en met elkaar langer thuis blijven wonen;

Nadere informatie

Vooraanvraag Blijverslening Gemeente Beverwijk

Vooraanvraag Blijverslening Gemeente Beverwijk Vooraanvraag Blijverslening Gemeente Beverwijk Met dit formulier vraagt u een blijverslening aan bij de gemeente Beverwijk. De blijverslening is bedoeld voor het renoveren van uw woning waardoor u zo lang

Nadere informatie

Thuis blijven wonen. Woonadvies en ergobegeleiding

Thuis blijven wonen. Woonadvies en ergobegeleiding Thuis blijven wonen Woonadvies en ergobegeleiding Je vertrouwde omgeving: thuis! Zorgen een ziekte, een handicap, ongeval of je leeftijd ervoor dat je dagelijkse activiteiten in huis moeilijk worden? Enkele

Nadere informatie

Ontdek de voordelen van domotica

Ontdek de voordelen van domotica Ontdek de voordelen van domotica Audio - Video Verlichting - Zonwering Camera - Beveiliging Verwarming - Energie Zorg - Domotica Eenvoudig - Draadloos Domotica showroom Audio - Video Afstandsbediening

Nadere informatie

Kijk ook op

Kijk ook op Kijk ook op www.woongemakputten.nl WoonGemakPutten Wilt u nog jaren met plezier zelfstandig wonen in uw woning? Dan is het belangrijk om tijdig maatregelen te treffen. Met soms kleine aanpassingen zorgt

Nadere informatie

Plezierig, veilig en comfortabel thuis wonen. Handige tips

Plezierig, veilig en comfortabel thuis wonen. Handige tips Plezierig, veilig en comfortabel thuis wonen Handige tips Plezierig, veilig en comfortabel thuis wonen Wie wil er nu niet zo lang mogelijk plezierig thuis blijven wonen? In uw eigen comfortabele woning?

Nadere informatie

Kop uit het zand. Woon morgen zonder zorgen! Ir. Ineke Schimmelpenningh

Kop uit het zand. Woon morgen zonder zorgen! Ir. Ineke Schimmelpenningh 2014 2015 Kop uit het zand Woon morgen zonder zorgen! Ir. Ineke Schimmelpenningh Ze kunnen uw huis niet vinden! Uw huisnummer: Hangt uit het zicht Klimplanten ervoor Is in het donker niet zichtbaar 2 U

Nadere informatie

Hun comfort begint bij u. Brochure voor de UNETO-VNI ComfortInstallateur

Hun comfort begint bij u. Brochure voor de UNETO-VNI ComfortInstallateur Hun comfort begint bij u Brochure voor de UNETO-VNI ComfortInstallateur Uw expertise verdient meer Als professioneel UNETO-VNI ComfortInstallateur heeft u uitgebreide vakkennis. Installatietechniek is

Nadere informatie

Michèle Van Rompaey Interne Liaison Geriatrie AZ Monica. T 03 240 27 98 michele.van.rompaey@azmonica.be

Michèle Van Rompaey Interne Liaison Geriatrie AZ Monica. T 03 240 27 98 michele.van.rompaey@azmonica.be Valpreventie Inleiding Uit onderzoek blijkt dat één op drie 65-plussers minstens één keer valt per jaar. De meeste ongevallen gebeuren bovendien thuis. Om ongevallen te voorkomen moet u zich bewust zijn

Nadere informatie

Tips om vallen te vermijden

Tips om vallen te vermijden INFORMATIE voor de patiënt Tips om vallen te vermijden De kans op een (ernstige) val is 10x groter dan de kans op een verkeersongeval! Binnen de groep 65 plussers, die thuis wonen, maakt elk jaar 1 persoon

Nadere informatie

c A r i N t r E g g E l A N D h u i s DoKtEr EEKMANhof D E N E K A M P

c A r i N t r E g g E l A N D h u i s DoKtEr EEKMANhof D E N E K A M P carintreggeland huis Dokter Eekmanhof DENEKAMP Veilig thuis in het centrum van Denekamp Van harte welkom! Wilt u graag een woning met op een levendige en toegankelijke locatie? Met een afgeschermd terras?

Nadere informatie

Huizen. Goede buitenruimte. Rustige ligging. Nette keuken en badkamer. Alles gelijkvloers. Vlakbij winkels, CS en bossen

Huizen. Goede buitenruimte. Rustige ligging. Nette keuken en badkamer. Alles gelijkvloers. Vlakbij winkels, CS en bossen Huizen vanhendriks Crocusstraat 8, 3812 WH Amersfoort Rustige ligging Alles gelijkvloers Nette keuken en badkamer Goede buitenruimte Vlakbij winkels, CS en bossen H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Uw eigen plek in Florastate FLORASTATE

Uw eigen plek in Florastate FLORASTATE Uw eigen plek in Florastate FLORASTATE VANUIT MIJN WOONKAMER MAAK IK ELKE WEEK EEN RADIO PROGRAMMA VAN EEN UUR, SAMEN MET MIJN ZOON. In Florastate staan zelfstandigheid, privacy en eigen regie voorop.

Nadere informatie

Woonwensen analyse UW GEGEVENS. Naam:. Adres:... Huisnummer:. Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden?... volwassenen en... kinderen. Naam:...

Woonwensen analyse UW GEGEVENS. Naam:. Adres:... Huisnummer:. Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden?... volwassenen en... kinderen. Naam:... Naam:. Adres:... Huisnummer:. Telefoonnr.:.. E-mailadres:... Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden?... volwassenen en.... kinderen Woonwensen analyse UW GEGEVENS Naam:... Adres:... Huisnummer:...

Nadere informatie

1.: Verbeteren van de toegankelijkheid in de woning. 1. Drempels / dorpels. Algemeen:

1.: Verbeteren van de toegankelijkheid in de woning. 1. Drempels / dorpels. Algemeen: Gemeentelijk reglement tot toekenning van een aanpassingspremie voor woningen bewoond door senioren en personen met een handicap. TECHNISCHE NOTA 1.: Verbeteren van de toegankelijkheid in de woning. 1.

Nadere informatie

Puur genieten in Ittersum. Huisautomatisering

Puur genieten in Ittersum. Huisautomatisering Puur genieten in Ittersum Huisautomatisering We bouwen voor de toekomstige bewoners Bij Nijhuis Bouw bouwen we niet zomaar. We bouwen voor de toekomstige bewoners. Elke woning moet voldoen aan de verwachtingen

Nadere informatie

Thuis blijven wonen. Woonadvies en ergobegeleiding

Thuis blijven wonen. Woonadvies en ergobegeleiding Thuis blijven wonen Woonadvies en ergobegeleiding Je vertrouwde omgeving: thuis! Zorgen een ziekte, een handicap, ongeval of je leeftijd ervoor dat je dagelijkse activiteiten in huis moeilijk worden? Enkele

Nadere informatie

Woonwensenenquête Thuisgemaakt Delft

Woonwensenenquête Thuisgemaakt Delft Woonwensenenquête Thuisgemaakt Delft Om een idee te krijgen,waar uw interesse naar uit gaat, verzoeken wij u vriendelijk deze vragenlijst in te vullen. Onder andere met behulp van deze antwoorden kan de

Nadere informatie

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO carintreggeland huis T GERBRAND HENGELO Een warme sfeer in een modern jasje. Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving belangrijk?

Nadere informatie

Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen

Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen Verzorgd Als Thuis Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen 2 Welkom! Prettig wonen is u thuis voelen. Met de spullen waar u zich aan hecht, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar alles

Nadere informatie

Creëer uw perfecte comfortzone met evohome

Creëer uw perfecte comfortzone met evohome Creëer uw perfecte comfortzone met evohome P2 Comfort en controle Comfort en controle: dat is precies wat evohome u geeft P3 evohome Het systeem voor slimme zoneregeling Met evohome heeft u de controle.

Nadere informatie

TEXEL HEEFT SFEER. BUNGALOWS APPARTEMENTEN LANDHUIZEN RUIM AANBOD in het Noorden van Texel

TEXEL HEEFT SFEER. BUNGALOWS APPARTEMENTEN LANDHUIZEN RUIM AANBOD in het Noorden van Texel TEXEL HEEFT SFEER. verhuurmagazine BUNGALOWS APPARTEMENTEN LANDHUIZEN RUIM AANBOD in het Noorden van Texel RUIM AANBOD Verhuur accommodaties APPARTEMENTEN, BUNGALOWS VILLA S EN LANDHUIZEN APPARTEMENTEN

Nadere informatie

Toelichting Vragenlijst Gemakstest. Invulinstructie voor de papieren vragenlijst

Toelichting Vragenlijst Gemakstest. Invulinstructie voor de papieren vragenlijst Toelichting Vragenlijst Gemakstest Met deze vragenlijst kunt u bij iemand thuis de Gemakstest doen en handmatig de antwoorden invullen. Het is de bedoeling dat u naderhand de vragenlijst invoert in uw

Nadere informatie

Zijn er reeds aanpassingen in uw woning aangebracht voor uw comfort?

Zijn er reeds aanpassingen in uw woning aangebracht voor uw comfort? In wat voor soort woning woont u? ééngezinswoning benedenwoning/bungalow bovenwoning appartement Hoeveel (woon- en slaap)kamers heeft uw woning? 1 kamer (= een gecombineerde woon-slaapkamer) 2 kamers (=

Nadere informatie

Kijk ook op

Kijk ook op Kijk ook op www.woongemakputten.nl WoonGemakPutten Wilt u nog jaren met plezier zelfstandig wonen in uw woning? Dan is het belangrijk om tijdig maatregelen te treffen. Met soms kleine aanpassingen zorgt

Nadere informatie

1. Zijn er problemen in de directe omgeving van de woning? Omschrijving/toelichting. ja nee n.v.t.

1. Zijn er problemen in de directe omgeving van de woning? Omschrijving/toelichting. ja nee n.v.t. Woonscan Kruis aan wat van toepassing is. Datum woonscan: Klik hier als u tekst wilt invoeren. 1. Zijn er problemen in de directe omgeving van de woning? Omschrijving/toelichting ja nee n.v.t. Toegangspad

Nadere informatie

Vallen voorkomen Thuis en in het ziekenhuis

Vallen voorkomen Thuis en in het ziekenhuis Vallen voorkomen Thuis en in het ziekenhuis Afdeling fysiotherapie Inleiding Eén op de drie thuiswonende ouderen en de helft van de verpleeghuisbewoners valt minstens eenmaal per jaar. Jaarlijks vinden

Nadere informatie

LEEF ZOALS JE GEWOON BENT

LEEF ZOALS JE GEWOON BENT LEEF ZOALS JE GEWOON BENT Assistentiewoningen bij Orelia Puthof EEN WARME THUIS Puthof ORELIA Opstaan wanneer je er zin in hebt, een kopje koffie en de krant s ochtends. Op dinsdagnamiddag naar de markt

Nadere informatie

Voorbeelden van. Gewoon Gemak Meer Gemak Grootste Gemak

Voorbeelden van. Gewoon Gemak Meer Gemak Grootste Gemak Voorbeelden van. Gewoon Gemak Meer Gemak Grootste Gemak Heeft u wel eens gedacht aan de volgende handige aanpassingen? De aanpassingen zijn grotendeels eenvoudig zelf aan te brengen. Gewoon gemakkelijk

Nadere informatie

Veiligheid in de Woning Resultaten van de checklist in Borgloon

Veiligheid in de Woning Resultaten van de checklist in Borgloon Veiligheid in de Woning Resultaten van de checklist in Borgloon INLEIDING Vallen is bij ouderen een van de belangrijkste doodsoorzaken. Met de toenemende vergrijzing van de bevolking is het waarschijnlijk

Nadere informatie

Handige tips. Handige tips voor bewoners, maart 2012 Pagina 1 van 7

Handige tips. Handige tips voor bewoners, maart 2012 Pagina 1 van 7 Handige tips Na de werkzaamheden aan uw woning is de werking van een aantal systemen veranderd. Zoals de verwarming, de ventilatie en de deuropener. In dit overzicht vindt u een aantal gebruikstips en

Nadere informatie

Compleet wonen in Schavenweide

Compleet wonen in Schavenweide Compleet wonen in Wonen in In november 2013 is het nieuwe geopend: een eigentijds woonzorgcentrum dat van alle gemakken is voorzien. Voor senioren een prachtige en veilige plek om te wonen. bestaat uit

Nadere informatie

Gewoon Thuis met Hodes. Zelfstandig en in uw eigen, vertrouwde omgeving ouder worden? Dat kan met de woonoplossingen van Hodes! www.hodeswmo-unit.

Gewoon Thuis met Hodes. Zelfstandig en in uw eigen, vertrouwde omgeving ouder worden? Dat kan met de woonoplossingen van Hodes! www.hodeswmo-unit. Gewoon Thuis met Hodes Zelfstandig en in uw eigen, vertrouwde omgeving ouder worden? Dat kan met de woonoplossingen van Hodes! www.hodeswmo-unit.nl 2 Hodes Gewoon Thuis met Hodes 3 Maria kon thuis niet

Nadere informatie

Deurbel met flitslamp

Deurbel met flitslamp Deurbel met flitslamp Een deurbel die naast geluid, ook met een flitslicht aangeeft dat er aangebeld wordt. Handig wanneer niet iedereen in huis de deurbel goed kan horen. De ontvanger met flitslicht is

Nadere informatie

Proposities voor Comfortabel leven

Proposities voor Comfortabel leven Proposities voor Comfortabel leven Concrete concepten voor installateurs en andere partijen in de markt Juni 2012 1 De zeven proposities voor comfortabel leven in één oogopslag 2 3 Patrick en Jolanda zijn

Nadere informatie

wegwijzer 1 wonen & veiligheid wegwijzer wonen en veiligheid

wegwijzer 1 wonen & veiligheid wegwijzer wonen en veiligheid wegwijzer 1 wonen & veiligheid 1 wegwijzers zorg & ondersteuning voor ouderen met een verstandelijke beperking De wegwijzers van KansPlus/VraagRaak geven inzicht in de zorg en ondersteuning voor ouder

Nadere informatie

Akkerstraat 26, Beneden-Leeuwen

Akkerstraat 26, Beneden-Leeuwen Akkerstraat 26, Beneden-Leeuwen Kenmerken Overdracht Vraagprijs 365.000 k.k. Aangeboden sinds 27-07-2018 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling

Nadere informatie

Serviceflats van De Zilvertorens

Serviceflats van De Zilvertorens Serviceflats van De Zilvertorens in Oostrozebeke NU TE HUUR Kwalitatieve huurappartementen met zorg op mensenmaat Veel meer dan een gewone serviceflat Welkom in Serviceresidentie De Zilvertorens in het

Nadere informatie

Thuvine.

Thuvine. Thuvine www.pleyade.nl Van een kort praatje tot een diepgaand gesprek; Pleyade koestert ieder contact. Welkom bij Thuvine, welkom bij Pleyade Bij Thuvine bieden we liefdevolle zorg en ondersteuning aan

Nadere informatie

Nadere regels Stimulering Lang zult u wonen in Steenwijkerland. Het college van burgemeester en wethouders van Steenwijkerland;

Nadere regels Stimulering Lang zult u wonen in Steenwijkerland. Het college van burgemeester en wethouders van Steenwijkerland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Steenwijkerland Nr. 233686 28 december 2017 Nadere regels Stimulering Lang zult u wonen in Steenwijkerland Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Aanvraagformulier Subsidie Lang Zult U Wonen in Steenwijkerland

Aanvraagformulier Subsidie Lang Zult U Wonen in Steenwijkerland Aanvraagformulier Subsidie Lang Zult U Wonen in Steenwijkerland De aanvrager moet dit formulier inleveren bij of zenden aan de gemeente Steenwijkerland bezoekadres: Vendelweg 1, 8331 XE STEENWIJK postadres:

Nadere informatie

Categorie A: verbeteren van de toegankelijkheid in de woning

Categorie A: verbeteren van de toegankelijkheid in de woning Technische nota Categorie A: verbeteren van de toegankelijkheid in de woning 1. Drempels / dorpels Algemeen: - Voor de toegangsdeur dient een vlak opstelvlak van minimum 1,20 x 1,50 m te worden voorzien.

Nadere informatie

Stolwijk Vastgoed. Tel. 050-2809009 Stadsweg 26 Mob. 06-38737835 9959 PS Onderdendam info@stolwijkvastgoed.nl

Stolwijk Vastgoed. Tel. 050-2809009 Stadsweg 26 Mob. 06-38737835 9959 PS Onderdendam info@stolwijkvastgoed.nl FANTASTISCH APPARTEMENT OMSCHRIJVING Assen Centrum Vaart Zuidzijde Op prachtig gelegen locatie fantastisch appartement in monumentaal Herenhuis. Drie riante slaapkamers, zonnig dakterras. INRICHTING De

Nadere informatie

Leesboekje het huis. Leesboekje Het Huis Pagina 1

Leesboekje het huis. Leesboekje Het Huis Pagina 1 Leesboekje het huis Leesboekje Het Huis Pagina 1 Dit is het huis. Dit is de tuin. Dit is de woonkamer. Dit is de keuken. Dit is de slaapkamer. Dit is de zolder. Dit is het dak. Dit is de trap. Dit is de

Nadere informatie

carintreggeland huis Anholtskamp Markelo

carintreggeland huis Anholtskamp Markelo carintreggeland huis Anholtskamp Markelo Een warme sfeer met een lokale knipoog Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving

Nadere informatie