Herzele UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Herzele UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013. Elke maand een preventietip"

Transcriptie

1 Herzele UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip

2 Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45 liter: 1,20 euro. Gele zak 60 liter: 1,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...) aan de gele zak vast te maken. Maximaal gewicht per zak: 15 kg. Met krop, niet met plakband of met twee kroppen. GFT Container 40 liter: gele sticker 0,90 euro. Container 140 liter: rode sticker 1,80 euro. Zet de container op een veilige plaats op de wegberm of op de stoep voor uw woning indien er geen wegberm is. Zorg ervoor dat het deksel gesloten is, dat de handgreep naar de straatkant gericht is en dat er een sticker aan bevestigd is. Regelmatig reinigen en een krant onderin de container leggen voorkomt geurhinder in de zomer en vastvriezen van GFT in de winter. Stamp het GFT niet aan om problemen bij het ledigen te voorkomen. Meld defecten, diefstal of andere problemen met de container op het gratis nummer Je wordt zo snel als mogelijk geholpen. Ook een onleesbaar of verwijderd adresetiket kan je zo gratis laten vervangen. Je kreeg de container in bruikleen. Hij hoort bij jouw huis. Beschadig of verhuis hem niet. Gelieve bij verhuizing 10 dagen op voorhand te verwittigen via de gratis hulplijn Zo nodig halen wij jouw container op je oud adres weg en bezorgen wij je een andere voor je nieuwe woonplaats. Papier & Karton inzameling gratis. Je biedt het papier en karton, vrij van ander afval, aan in kartonnen dozen of in bundels die worden samengebonden met een natuurtouw. Het gewicht van elke kartonnen doos of elke samengebonden bundel is beperkt tot 15 kg. Wat wel? Papieren zakken en kartonnen dozen, tijdschriften, kranten en folders, boeken, schrijf- en machinepapier. Wat niet? Vuil of vet papier, aluminiumpapier, cellofaanpapier, behangpapier. Opmerking: Verwijder plastic folie van kranten, tijdschriften en folders. Glas inzameling gratis. Transparante glazen flessen, bokalen en flacons, uitgespoeld en vrij van afval (choco, mayonaise, confituur, mosterd, ketchup...), op de stoep aanbieden in een stevige en vaste recipiënt (emmer, kuip, bak, krat, box, vat, mand ) en dus zeker niet los, in zakken of in kartonnen dozen. Hittebestendig glas (bv. ovenschotels en kookplaten), porselein en aardewerk, stenen flessen en kruiken, opaalglas en kristal, vlak glas zoals ruiten en spiegels, lampen en TL-lampen worden niet aanvaard. Onzuiverheid kan een reden zijn om het aangeboden glas niet mee te nemen! Metalen deksels horen bij PMD, kunststof deksels moeten bij de restfractie. Verwijder dus steeds de deksels van glazen potten of flessen. Het max. gewicht per gevulde recipiënt is beperkt tot 15 kg.

3 Snoeiafval / Tuinafval Tot 20 kg: 1 euro. Boven 20 kg: Per begonnen schijf van 10 kg: 0,50 euro extra. Je vraagt de inzameling minstens 2 werkdagen op voorhand aan op het nummer De uiterste datum voor het aanvragen van een ophaling is op de kalender met een telefoontje weergegeven. Stapel het tuinafval ordelijk op de stoep, zodat voorbijgangers niet worden gehinderd. Takken, struiken, bomen en wortelstronken moeten verkleind worden zodat de lengte ervan beperkt is tot 1,50 meter en de diameter van de afzonderlijke stukken tot 0,15 meter. Takken bind je samen met een touw (niet met metaaldraad!), waarbij de bundel de diameter van 0,30 meter en het gewicht van 25 kilogram niet mag overschrijden. Materialen die je door hun aard en omvang niet kan samenbinden, zoals bladeren, gras of fijne takjes, mag je aanbieden in een open (stevige en regenbestendige) recipiënt (emmer, kuip...) die kan leeggegoten worden. PMD Blauwe zak: 0,25 euro. Het is verboden PMD-verpakkingen (zoals plastic bidons) vast te maken aan de buitenkant van de blauwe PMD-zak. Bind de zak dicht met de linten, niet met plakband. Wat kan? Het PMD, vrij van ander afval, op de stoep aanbieden in een degelijk gesloten, voorgeschreven blauwe zak met ILvA-logo. Plastic flessen en flacons Metalen verpakkingen Ook: spuitbussen van voedingswaren en cosmetica aluminium schaaltjes en bakjes metalen deksels en doppen Drankkartons Wat kan niet? Alle andere niet-flesvormige plastic verpakkingen en voorwerpen (bijv.: plastic doosjes, potjes en vlootjes, plastic zakken, folie), verpakkingen die giftige of bijtende middelen bevat hebben, aluminiumfolie, piepschuim. Opmerking: Maak de verpakking volledig leeg. Maximum volume van de verpakking: 8 liter. Grofvuil Tot 20 kg: 6 euro. Boven 20 kg: Per begonnen schijf van 10 kg: 3 euro extra. Je vraagt de inzameling minstens 2 werkdagen op voorhand aan op het nummer De uiterste datum voor het aanvragen van een ophaling is op de kalender met een telefoontje weergegeven. Stapel het grofvuil ordelijk op de stoep, zodat voorbijgangers niet worden gehinderd. Houten planken mogen niet korter zijn dan 0,50 meter, maar ook niet langer dan 1,50 meter. Meer dan drie stuks bind je samen in bundels die één man kan dragen. Elektrische en elektronische apparaten, zelfs kleine, zijn geen grofvuil. Ze horen in geval van een nieuwe aankoop bij de verkoper. Ze kunnen ook naar het containerpark. Opgelet! Op het containerpark is de definitie van wat mag worden aangeboden bij het grofvuil strikter. Daar moet het hout en het metaal van het grofvuil worden gescheiden. Wat in een huisvuilzak kan, wordt ook op het containerpark niet als grofvuil toegelaten.

4 TIP April Respecteer de krop (en de ophalers)! Enkel zakken die correct zijn dichtgebonden worden meegenomen. Correct dichtbinden betekent: Voor de gele restfractiezak: met één krop die groot genoeg is om als handvat te dienen, te maken met de strips die bij de zakken zijn gevoegd. Voor de blauwe PMD-zak: door de linten van de trekbandsluiting te knopen. Waarom is deze regel ingevoerd? - Wanneer een zak is dichtgemaakt met plakband en zonder krop moet de ophaler de zak in het midden en met twee handen vastnemen. De zak moet vervolgens dicht tegen het lichaam gehouden worden om hem naar de vrachtwagen te brengen. Dat is niet hygiënisch en het kan gevaarlijk zijn als er scherpe voorwerpen in de zak zitten. - Ook kan er maar 1 zak per keer worden genomen en naar de vrachtwagen gebracht. Dit zorgt voor behoorlijk wat tijdverlies en extra te lopen kilometers. Een ophaler kan zonder probleem 2 of meer zakken optillen als ze correct zijn dichtgebonden. Zakken die met plakband of op een andere manier zijn dicht gemaakt (bijvoorbeeld met 2 kroppen), worden niet meegenomen. Waarom is mijn stevig knoopsysteem niet goed? Sommige mensen knopen hun zakken met een zelf uitgevonden handvatsysteem dat stevig genoeg is. Toch mag ook dat niet! Van op afstand is immers niet te zien of een zak goed geknoopt is of niet. De lader kan onmogelijk eerst testen of een knoop stevig is gemaakt, want hij of zij loopt het risico dat de knoop losschiet en alle afval op de stoep belandt. De regel is dus simpel: je mag je zak enkel tot een krop toebinden met de strips/linten. Alle andere zakken worden niet meegenomen. Huisvuilfracties worden ten vroegste de avond vóór de inzameling buitengezet om 19u. Inzamelen van afval door ILvA gebeurt vanaf 06u. in opdracht van de gemeente.

5 April 2012 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 2 9 week week 15 zaterdag zondag LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week week

6 TIP P Mei Sorteren is goed, goed sorteren is nog beter = Plastic flessen & flacons -> kijk naar de vorm: GEEN FLESVORM = NIET IN DE BLAUWE ZAK! P P M D M D P Verpakkingen volledig ledigen Maximum volume: 8 liter Geen plastic bidons vastmaken aan de buitenkant van de PMD-zak TOEGELATEN lastic flessen en flacons M etalen verpakkingen Ook spuitbussen van voedingswaren en cosmetica, aluminium schaaltjes en bakjes, metalen schroefdoppen en kroonkurken D rankkartons VERBODEN Alle andere niet-flesvormige plastic verpakkingen en voorwerpen (potjes, doosjes, vlootjes, plastic zakken en folie horen bij de restfractie) Aluminiumfolie (dat hoort thuis bij de restfractie) Piepschuim (dat hoort thuis bij de restfractie of op het containerpark) Verpakkingen die giftige of bijtende middelen of motorolie bevat hebben en injectienaalden (klein gevaarlijk afval, in te zamelen op de containerparken) Twijfel je over plastic? Onthoud deze vuistregel: heeft het de vorm van een fles? Dan mag het in de PMD-zak. Daarom mag een botervlootje of een plastic zak er niet in, want die hebben geen flesvorm! Huisvuilfracties worden ten vroegste de avond vóór de inzameling buitengezet om 19u. Inzamelen van afval door ILvA gebeurt vanaf 06u. in opdracht van de gemeente.

7 maandag Mei 2012 dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 30 week week LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week week

8 Juni TIPJe tuin uitgedost dankzij compost! Het GFT dat ILvA aan huis inzamelt, wordt naar de composteringsinstallatie in Schendelbeke gebracht, waar het in de composteringshal op 8 weken tijd door micro-organismen omgezet wordt tot kwaliteitscompost. Compost kan je tuin op heel wat manieren verbeteren. Compost stimuleert het bodemleven, brengt lang werkende voedingsstoffen aan, verbetert de bodemstructuur en houdt vocht beter vast. Het gebruik van compost is sterk aan te raden als je: - een nieuw bloemenperk maakt - je gazon opnieuw aanlegt - een moestuintje aanlegt - een (fruit)boom aanplant Of als je gewoonweg wil dat: - je planten gezond aan het groeiseizoen beginnen - je gazon er mooi en helder groen uitziet - je bloemperkjes groeien op een dichte deklaag Thuiscomposteren Composteren kan ook gemakkelijk in de eigen tuin. Afhankelijk van de grootte van je tuin doe je dat het best in een compostvat, een compostbak of op een composthoop. Om te composteren heb je een goede afwisseling/menging nodig van groen materiaal (vochtige, zachte en voedselrijke tuin- en keukenresten) en bruin materiaal (droge, stugge, grove tuinresten). Zijn de omstandigheden optimaal (voldoende zuurstof en een goed vochtgehalte) dan komt het composteerproces spontaan op gang en verkrijg je na enige tijd compost. Wil je meer info: contacteer je gemeente of ILvA op 053/ Kijk ook eens op Wil je meer info over het aankopen van compost in de composteringsinstallatie: Huisvuilfracties worden ten vroegste de avond vóór de inzameling buitengezet om 19u. Inzamelen van afval door ILvA gebeurt vanaf 06u. in opdracht van de gemeente.

9 maandag Juni 2012 dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 28 week week LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week week

10 TIP Juli Papier vermijden: gouden tips! Belandt jouw gouden gids ook direct in je papiermand? Jaarlijks worden in ons land miljoenen witte en gouden gidsen op de stoep gelegd. Bij velen wordt hij na een jaar weggegooid zonder ooit geopend te zijn. Zonde van al dat papier! Alle informatie die in de gidsen staat, kan je ook op internet vinden ( en Vind je het ook ergerlijk dat je nog zo n gids ontvangt die je nooit gebruikt? Je kan je eenvoudig uit het adressenbestand laten halen. Surf naar en vul je gegevens in. De volgende edities ontvang je dan niet meer. Wil je geen reclame meer in je brievenbus? Kleef een sticker NEE gratis pers NEE reclamedrukwerk op je brievenbus. De sticker is te krijgen bij de gemeentelijke milieudienst. Om geadresseerde reclame te vermijden: schrijf je in op de en je wordt geschrapt uit de adressenlijst van heel wat bedrijven. Kleef een sticker op je brievenbus. Huisvuilfracties worden ten vroegste de avond vóór de inzameling buitengezet om 19u. Inzamelen van afval door ILvA gebeurt vanaf 06u. in opdracht van de gemeente.

11 maandag Juli 2012 dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 25 week week 27 week zondag LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week week

12 Augustus TIP Glas: helder uitgelegd! Verpakkingsglas wordt vierwekelijks door ILvA huis-aan-huis ingezameld. Je kan er ook mee terecht op het containerpark, waar het volgens kleur wordt ingezameld (wit en gekleurd). Voor de huis-aanhuis-inzameling hoef je het glas niet per kleur te sorteren. Wat mag worden aangeboden bij de huis-aan-huis-inzameling? Transparante glazen flessen, flacons, potjes en bokalen. Ook drinkglazen en lege flesjes van geneesmiddelen worden aanvaard. Wat mag er niet bij? Vlak glas, hittebestendige voorwerpen (pyrexglas, ovenschotels, kookplaten), gewapend glas (venster- of serreglas), kristal, opaalglas, optisch glas (vergrootglas, brilglas), horlogeglas, spiegelglas, autoruiten, plexiglas, stolp, lampen, TL-lampen, porselein, aardewerk, stenen flessen, kruiken, keramiek, glazen bouwstenen, beeldbuizen van televisie- of computerschermen, kurk en deksels. Opgelet! Met vensterglas en spiegelglas kan je enkel op het containerpark terecht. Inzamelregels en -tips Het verpakkingsglas, uitgespoeld en vrij van afval (choco, mayonaise, confituur, mosterd, ketchup ), op de stoep aanbieden in een stevige en vaste recipiënt (emmer, kuip, bak, krat, box, vat, mand), en dus zeker niet los, in zakken of in kartonnen dozen. Onzuiverheid kan een reden zijn om het aangeboden glas niet mee te nemen! Metalen deksels horen bij PMD, kunststof deksels moeten bij de restfractie. Verwijder dus steeds de deksels of doppen van glazen potten of flessen, alsook het loden vliesje omheen een flessenhals. Het maximaal gewicht per gevulde recipiënt is beperkt tot 15 kg. Huisvuilfracties worden ten vroegste de avond vóór de inzameling buitengezet om 19u. Inzamelen van afval door ILvA gebeurt vanaf 06u. in opdracht van de gemeente.

13 maandag Augustus 2012 dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 30 week zondag 6 week LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week week

14 TIP September Asbest, thuis niet zo best... Asbest werd vroeger veel gebruikt, in de vorm van golfplaten, bloembakken, leien, afvoerbuizen, schoorsteenstukken,... Sinds 1998 is het echter verboden, omdat het inademen van asbestvezels erg schadelijk is voor de gezondheid. Jaarlijks kan je 200 kg cementgebonden asbest GRATIS naar het containerpark brengen. Een speciale container staat er voor klaar. Leg het asbest er voorzichtig in. Voorwaarden voor de 200 kg gratis aanvoer per gezin: - de aanvoer mag enkel uit cementgebonden asbest bestaan; - na het aanmelden met de identiteitskaart aan de ingangszuil moet je op de asbestknop drukken om de containerparkwachter op te roepen; - de containerparkwachter moet de vracht goedkeuren. Wie asbest wenst te verwijderen, moet erg voorzichtig zijn. Zorg dat je het materiaal niet breekt! Zaag er dus niet in en gebruik nooit de slijpschijf. Draag een stofmasker. Niet-cementgebonden asbest wordt niet aanvaard op het containerpark! Schakel een gespecialiseerde firma in voor de verwijdering van niet-cementgebonden asbest. Wil je advies over de verwijdering van dit type asbest, bel naar 02/ (Federale overheid) of 015/ (OVAM). Huisvuilfracties worden ten vroegste de avond vóór de inzameling buitengezet om 19u. Inzamelen van afval door ILvA gebeurt vanaf 06u. in opdracht van de gemeente.

15 September 2012 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 27 week week zondag LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week week

16 TIP Oktober De Kringwinkel maakt de cirkel rond! Heb je thuis spullen die nog bruikbaar zijn maar die je niet meer gebruikt? Waarom zou je ze weggooien als je er iemand nog gelukkig mee kan maken? Iemand anders kan je meubelen, kleren, speelgoed, huisraad, boeken, elektronisch materiaal of televisietoestel nog gebruiken. Je helpt een ander én je houdt heel wat kilogrammen uit de afvalstroom. Een Kringwinkel haalt afgedankte, maar nog herbruikbare goederen gratis bij jou op. Je kan ze ook tijdens de openingsuren gaan afgeven. Maak dan van de kans gebruik om eens rond te snuisteren in het ruime aanbod in een Kringwinkel. Je vindt er wel altijd iets unieks en origineels. Je steunt bovendien de tewerkstelling van tientallen mensen die om één of andere reden moeilijk in het gewone arbeidscircuit terecht kunnen. Ook bij jou in de buurt is er een Kringwinkel. Raadpleeg de gemeentelijke infopagina achteraan deze afvalkalender. Of neem een kijkje op Huisvuilfracties worden ten vroegste de avond vóór de inzameling buitengezet om 19u. Inzamelen van afval door ILvA gebeurt vanaf 06u. in opdracht van de gemeente.

17 maandag Oktober 2012 dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 1 week week LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week week

18 TIP November AEEA: Doet ie het of doet ie het niet? Hoe kan je afval voorkomen bij gebruik van elektrotoestellen (stofzuiger, frigo, diepvries, haardroger, computer, enz.)? Kijk naar het energielabel en koop enkel duurzame apparaten en types met een zuinig energieverbruik. Die gaan langer mee én je verbruikt een pak minder energie. Gebruik het toestel met zorg en volgens de regels vermeld in de gebruiksaanwijzing. Respecteer de onderhoudstips. Wens je het toestel toch af te danken? Werkt het apparaat nog goed, dan kan je het wegschenken aan een persoon uit je omgeving, een vereniging, een school of een jeugdbeweging. Herbruikbare toestellen kunnen ook een tweede leven krijgen via een Kringwinkel. Koop je een nieuw toestel, dan kan je het oude ook steeds kwijt bij de elektrohandelaar. In laatste instantie kan je ermee terecht op het containerpark. Webtips: Kringwinkels in Vlaanderen: Aanvaardingsplicht elektrotoestellen : Producten vergelijken op hun duurzaamheid: Huisvuilfracties worden ten vroegste de avond vóór de inzameling buitengezet om 19u. Inzamelen van afval door ILvA gebeurt vanaf 06u. in opdracht van de gemeente.

19 November 2012 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 29 week week LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week week

20 TIP December Waagt ILvA zich op glad ijs? Regels voor de inzameling bij sneeuw en ijzel. Bij sneeuw en ijzel is het soms onmogelijk om al het aangeboden afval in te zamelen. Sommige straten zijn te onveilig om in te rijden, omdat er niet (voldoende) is gestrooid of omdat ze te smal zijn voor een veilige doortocht. Er afval inzamelen is dus veel te gevaarlijk voor de laders, andere weggebruikers en het materieel. Op basis van de waarschuwingen die het KMI op haar website plaatst, beslist ILvA of er volledig, beperkt of niet wordt uitgereden voor afvalinzameling. Hierbij wordt eveneens rekening gehouden met de strooiplannen van de gemeenten en wordt een controle ter plaatse uitgevoerd. Zo is het dus mogelijk dat enkel in de berijdbare straten wordt gereden. De smalle straten of die straten waar het wegdek te gevaarlijk ligt, worden dan niet bediend. Regeling bij niet-ophaling. Indien door extreme weersomstandigheden het afval een eerste keer niet is opgehaald, wordt gevraagd het afval opnieuw binnen te nemen en bij de volgende ophaalronde opnieuw aan te bieden. In Oosterzele kunnen bij de grijze restcontainer dan gewone afvalzakken van 60 liter worden bijgeplaatst mits er per 2 zakken één bijkomende sticker wordt gekleefd. Mocht ook de tweede daaropvolgende ophaling niet kunnen worden gereden, dan organiseert ILvA in die straten waar geen ophaling mogelijk was een bijkomende inzamelronde. De inwoners zullen daarvan op de hoogte worden gebracht door een briefje in de bus, waarop de dag van deze bijkomende inzameling wordt aangekondigd. GFT-containers. Bij vriesweer is het ledigen van de GFTcontainers soms onmogelijk omdat het afval aan de binnenzijde van de container is vastgevroren. Wanneer de container niet kan worden geledigd, wordt hij terug geplaatst samen met de sticker. Gevraagd wordt hem opnieuw binnen te zetten en hem de volgende keer aan te bieden. Daarbij geldt dezelfde regeling als hiernaast beschreven. Tip: leg een krant onderin de container. Dat voorkomt het vastvriezen van het GFT. Huisvuilfracties worden ten vroegste de avond vóór de inzameling buitengezet om 19u. Inzamelen van afval door ILvA gebeurt vanaf 06u. in opdracht van de gemeente.

21 maandag dinsdag 2012 woensdag donderdag vrijdag zaterdag 26 week December week 49 week 50 Gooi je afvalkalender niet weg, hij loopt door tot 31 maart 2013! zondag LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week 52 Containerparken gesloten om 16u Containerparken gesloten 31 week 1 Containerparken gesloten Containerparken gesloten

22 TIP Januari Kerstboomophaling Ook dit jaar haalt ILvA de kerstbomen gratis op. De inzameldatum is op de kalender met dit symbool aangeduid. Wees niet oliedom: Breng frituurolie naar het containerpark! Met gebruikte frituuroliën en vetten mag je maar 1 ding doen: naar het containerpark brengen. Alleen zo help je het milieu te beschermen. Een groot deel van de gebruikte frituuroliën en -vetten wordt helaas geniepig in gootsteen, toilet, tuin of riool gegoten of tussen het restafval gestopt. Het weggieten van frituurolie of -vet is niet alleen verboden, het berokkent ook veel schade, zoals verstopte afvoerbuizen en leidingen. Dat kan leiden tot lekken of zelfs overstromingen, maar ook tot bodemvervuiling en verontreiniging van het oppervlakte- en grondwater. Breng je gebruikte frituurvetten of oliën altijd naar het containerpark! Je weet niet goed hoe je met gebruikte frituuroliën en -vetten moet omgaan? Het is nochtans eenvoudig. Je giet de afgekoelde inhoud van je frietketel in een plastic fles en brengt ze naar het containerpark. Meer niet! Inzameling gebruikte frituurolie/- vet van HUISHOUDENS Alle gebruikte frituuroliën en vetten die worden ingezameld via het containerpark, worden nuttig gerecycleerd en hergebruikt. Het merendeel van de ingezamelde gebruikte frituuroliën en -vetten wordt verwerkt tot milieuvriendelijke biodiesel. De rest wordt gebruikt voor energieopwekking en oleochemie. Dus niet alleen jij wint erbij, maar ook het milieu! In 2010 brachten Belgische gezinnen meer dan ton gebruikte frituurolie of -vet naar het containerpark. Dat komt neer op ongeveer 2,4 kg per gezin, 26% meer dan in Helemaal niet slecht, maar het kan nog beter. ton Huisvuilfracties worden ten vroegste de avond vóór de inzameling buitengezet om 19u. Inzamelen van afval door ILvA gebeurt vanaf 06u. in opdracht van de gemeente.

23 maandag Januari dinsdag 2013 woensdag Inzameling kerstbomen, vrij van pot en versiering donderdag vrijdag zaterdag zondag 31 week Containerparken Containerparken gesloten gesloten 7 week LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week week

24 TIP Februari Word rijk met afvalarm winkelen! Wil je besparen? Koop dan minder afval: winkel afvalarm. Wat is afvalarm/afvalrijk shoppen? Stel dat je een kilogram yoghurt koopt. Koop je die verpakt in 10 potjes van 100 gram, dan heb je afvalrijk gekocht. Je hebt namelijk erg veel aparte verpakkingen gekocht om een kilogram yoghurt te hebben. Terwijl je ook afvalarm kan shoppen, door bijvoorbeeld 2 potten van 500 gram of zelfs 1 grote pot van 1 kilogram yoghurt te kopen. Afvalarm winkelen = 34% minder betalen en 62% minder afval. afvalrijk afvalarm bedrag: 22,85 euro bedrag: 14,97 euro Waarom zou je afvalarm winkelen? Verpakking is niet gratis. Hoe meer je er van koopt, hoe meer je betaalt. Dus: minder verpakking = goedkoper. Het kost je ook een pak minder omdat je minder vuilniszakken nodig hebt om al die verpakkingen in weg te gooien. Afvalarm shoppen is dus twee maal gewonnen. gewicht: 698 g gewicht: 265 g Collega s deden de test. Ze kochten dezelfde producten, maar een keer afvalarm en een keer afvalrijk verpakt. Het resultaat zie je hiernaast. Het eerste winkelkarretje werd gevuld volgens de macht der gewoonte. In dit geval is er geen sprake van afvalpreventie. Bij het vullen van het tweede winkelkarretje werd rekening gehouden met afvalpreventietips. Conclusie: Op jaarbasis kan afvalarm winkelen honderden euro s winst, maar bovenal een onbetaalbare bijdrage aan een beter leefmilieu opleveren. (Bron: IOK) Huisvuilfracties worden ten vroegste de avond vóór de inzameling buitengezet om 19u. Inzamelen van afval door ILvA gebeurt vanaf 06u. in opdracht van de gemeente.

25 maandag Februari 2013 dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 28 week week LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week Containerparken gesloten 18 week week

26 TIP Maart Sorteren: op papier is het makkelijk Of toch niet? Papier en karton worden door ILvA vierwekelijks huis-aan-huis ingezameld. Je kan er ook mee terecht op het containerpark. Wat mag worden aangeboden bij de huis-aan-huis-inzameling? Kranten, reclamedrukwerken, tijdschriften, publicaties, schrijfpapier, kopieerpapier, computerpapier, boeken, papieren zakken, folders, kartonnen dozen, telefoon- en faxgidsen, brieven, schriften, Inzamelregels en -tips Je biedt het papier en karton vrij van ander afval aan in een stevige kartonnen doos, of in bundels die worden samengebonden met een natuurtouw. Het gewicht van elke kartonnen doos of elke samengebonden bundel is beperkt tot 15 kg. Verwijder plastic folie van kranten, tijdschriften en folders. Zorg er voor dat het papier niet kan wegwaaien. Wat hoort er niet bij? Drankkartons, vuil of vettig papier, behangpapier (zowel op rol als afgestoken), cellofaanpapier, slagerspapier (kunststofgedeelte), broodzakken, aluminiumpapier, geolied papier, carbonpapier en de kunststofomhulsels rond tijdschriften, papierklemmen, mapjes in kunststof. Dit hoort allemaal bij de restfractie. Isomo en kunststofvensters uit kartonnen verpakkingen. Alle afvalsoorten die bij een andere selectieve inzameling thuishoren (glas, KGA, PMD, GFT, restfractie ). Huisvuilfracties worden ten vroegste de avond vóór de inzameling buitengezet om 19u. Inzamelen van afval door ILvA gebeurt vanaf 06u. in opdracht van de gemeente.

27 maandag Maart 2013 dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 25 week week LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week week

28 Tarieven op het containerpark Elk gezin krijgt op het containerpark een vrijstelling van 100 kilogram afvalstoffen per kalenderjaar. Voor wie enkel recycleerbare afvalstoffen aanbrengt. is er een globale korting van 10% kg vrijstelling kg 0,05 euro/kg kg 0,10 euro/kg > 5000 kg 0,20 euro/kg Indien enkel recycleerbare materialen - 10 % Kom je in aanmerking voor 10% korting? Dan mag je enkel materialen uit de lijst Recycleerbaar mee hebben. Niet-recycleerbaar Grof huisvuil: alle grote voorwerpen die niet volledig bestaan uit zuiver hout, metaal of de afzonderlijk in te zamelen harde plastics. Wat echter niet-recycleerbaar is én in een huisvuilzak (voor Oosterzele in een container) kan, moet huis-aan-huis worden aangeboden in een huisvuilzak (of container). Glas: vervuild serreglas, spiegels, glazen siervoorwerpen, pyrexglas. Bouwafval: gipsplaten, cementgebonden asbestproducten, cellenbeton (Ytong, Poroton), afgekapt pleisterwerk, verharde zakken cement, roofing, golfplaten, vervuild plastic Laagwaardig of vervuild hout: geperst karton (unalit), spoorwegbielzen, vezelplaten... Opgelet Gebruikte gasflessen voor butaan en propaan horen niet in het containerpark, ook niet bij het schroot of bij het KGA, maar dienen ingeleverd te worden bij een gasverdeler in je buurt. Bel naar de Federatie Butaan en Propaan op 02/ of kijk op be voor de dichtstbijzijnde verdeler. Recycleerbaar AEEA (elektr. huishoudtoestellen): enkel volledige, niet-gesloopte toestellen Auto-, motor- & fietsbanden (géén vrachtwagen- of tractorbanden) Glas: flessen, bokalen, vlak glas Metaal/schroot Hout Grond: niet vervuilde, zuivere grond Hout: zuiver, niet rot hout Fondue- & frituurolie/-vet Motorolie Piepschuim (isomo): grote, zuivere, witte stukken KGA (Klein Gevaarlijk Afval) Kunststoffolie: alle soepele verpakkingsfolie (bezemschoon) PMD Schroot: metalen Steenpuin: steenafval, bakstenen, metselwerk, tegels Snoeiafval: wortels, struiken, heesters, takken Tuinafval: snoeiafval, gras, bladeren (geen keukenafval) Bloempotten in kunststof Harde plastics: tuinmeubelen, groot speelgoed, emmers, buizen, wasmanden, dakgoten... Textiel, leder: herbruikbare kleding, schoeisel, linnen (aanbieden in zakken)

29 Betalen Je kan betalen met munten, proton of bancontact. Uit veiligheidsoverwegingen is verkozen om niet met biljetten te werken. Denk hieraan vóór je naar het containerpark gaat. De geldautomaat geeft geen geld terug. Het teveel wordt op je gezinsrekening bewaard voor een volgend bezoek. Dit zal je ook kunnen zien op het ticket dat je kan laten afdrukken door te drukken op de daartoe bestemde knop. Indien je niet genoeg geld mee hebt, dan kan je via een druk op de kredietknop het containerpark verlaten. Je krijgt vijf dagen de tijd om je schuld te vereffenen. Na deze termijn wordt een extra administratiekost van 5 euro aangerekend. De gegevens voor de overschrijving vind je terug op het ticket dat je ontvangt bij het gebruik van de kredietknop. Mogen sommige afvalsoorten gratis naar het containerpark? Sinds enkele jaren betaal je als koper van een nieuw elektrisch toestel een recyclagebijdrage (aan Recupel). In ruil hiervoor kan je je kapotte toestel gratis achterlaten bij de verkoper. Je kan er ook mee terecht op het containerpark. In principe is het daar ook gratis. Toch moet je op een ILvA-containerpark soms betalen als je zo n afval brengt, als gevolg van het 100 kilogram-systeem. Betaal je dan geen twee keer? Neen, elk gezin in het ILvA-werkingsgebied krijgt op het containerpark een vrijstelling van betaling van 100 kg afval per kalenderjaar. Deze 100 kilogram is niet zomaar een cadeau. Het is de gemiddelde hoeveelheid van: - waardevol afval, dus afval waar ILvA zelf geld voor krijgt (papier, schroot, textiel,...) - afval waarvoor er reeds bij aankoop voor recyclage is betaald (PMD, afgedankte elektrische en elektronische apparaten (Recupel), autobanden, frituurolie, motorolie, batterijtjes,...). Je krijgt dus aan het begin van het kalenderjaar voor 100 kilogram vrijstelling van betaling, zodat je in de loop van het jaar je gratis afval kan brengen. Je betaalt dus geen twee keer! Maar wat als je bijvoorbeeld 152 kilogram van zo n afval brengt? Is het dan eerlijk dat je voor die 52 kilogram bovenop je gratis 100 kilogram moet betalen? In een pechjaar, met veel kapotte toestellen, kan je inderdaad veel afval hebben dat in principe gratis is. Het jaar daaropvolgend zal je heel wat minder afval hebben, bijvoorbeeld maar 23 kilogram. Toch zal je ook dat jaar 100 kilogram kunnen brengen zonder te moeten betalen. Op termijn van jaren doe je zeker winst, want gemiddeld brengt een gezin eigenlijk maar 35 kilogram van zo n afval per jaar. En wat als je eerst steenpuin brengt en pas op het eind van het jaar je waardevol afval? De vrijstelling wordt steeds opgenomen bij de eerste bezoeken aan het containerpark. Zo kan het zijn dat je in januari 100 kilogram afbraakmaterialen gratis kan komen leveren, waarvoor je anders wél had moeten betalen. Later in datzelfde jaar (als de vrijstelling op is) zal je dan wel degelijk moeten betalen bij aanvoer van een kapotte koelkast. Je hebt op dat moment echter het voordeel reeds genoten.

30 Openingsuren containerparken Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zaterdag 8u.30-14u.30 8u.30-14u.30 8u.30-14u.30 9u. - 16u. GESLOTEN Aalst II Erpe-Mere Galmaarden Ninove Zottegem Denderleeuw Herzele Aalst I Haaltert Kluisbergen Lede 13u. - 19u. 13u. - 19u. 13u. - 19u. 13u. - 19u. Aalst I Denderleeuw Geraardsbergen Haaltert Herzele Kluisbergen Lede Oosterzele Sint-Lievens-Houtem Aalst I Haaltert Kluisbergen Lede Aalst II Erpe-Mere Galmaarden Geraardsbergen Ninove Oosterzele Sint-Lievens-Houtem Zottegem Aalst II Denderleeuw Erpe-Mere Galmaarden Geraardsbergen Herzele Ninove Oosterzele Sint-Lievens-Houtem Zottegem ALLE CONTAINER- PARKEN Adressen Aalst I Bergemeersenstraat 143 Aalst II (Hofstade) Spuimeersenweg 1 Denderleeuw Thontlaan 42 Erpe-Mere Keerstraat 3 Galmaarden Brusselstraat 23B Geraardsbergen Dagmoedstraat 72 Haaltert Stationsstraat 205A Herzele Mergellaan 79 Kluisbergen Oudenaardebaan 12 Lede Kleiweg 20 Ninove Pamelstraat Oost 455 Oosterzele Lange Ambachtstraat 38 Sint-Lievens-Houtem Bussegem 1A Zottegem Ballingsweg 19

31 Algemeen Nuttige telefoonnummers ILvA Tijdens de kantooruren: 9u.-12u. en 13u.30-16u.30 Het Groene Punt-logo op een verpakking geeft aan dat de fabrikant van het product een bijdrage betaalt voor het inzamelen, sorteren en recycleren van verpakkingsafval. Het zegt niets over de recycleerbaarheid van het product of zijn verpakking en is dus geen sorteerinstructie. Industrielaan Aalst (Erembodegem) Klachten inzameling Wil je meer weten over de selectieve inzameling, sorteren en recycleren van verpakkingsafval, contacteer dan Fost Plus vzw of surf naar Afspraak grofvuil/snoeihout Voor een grotere, kleinere of bijkomende GFT-container Problemen met GFT-container Gerecycleerd: De verpakking bevat gerecycleerd materiaal of de verpakking kan gerecycleerd worden. Statiegeld: De lege verpakking mag terug naar de winkel voor hergebruik

32 info Nuttige gegevens gemeente Herzele Algemeen Milieudienst Politie Inleveren groene container Problemen met groene container Informatie over thuiscomposteren Info dienst leefmilieu Klachten inzameling Adressen De Kringwinkel t Vierkant Herzele Kerkstraat 13A 9550 Herzele Tel De Kringwinkel t Vierkant Geraardsbergen Abdijstraat 4b, 9500 Geraardsbergen Tel Openingsuren Herzele Maandag: 13u.-17u. Dinsdag t/m zaterdag: 9u.30-17u. doorlopend Zon- en feestdagen: gesloten Openingsuren Geraardsbergen Maandag: 9u.30 13u. Dinsdag t/m zaterdag: 9u.30-17u. doorlopend Zon- en feestdagen: gesloten Verkooppunten stickers en zakken Stickers en zakken kunnen verkregen worden aan de balie van het gemeentehuis, Markt 20, 9550 Herzele en bij de meeste lokale handelaars. In bepaalde gemeenten wordt één of twee keer per jaar herbruikbaar textiel aan huis opgehaald. Geruime tijd voor deze ophaaldag, aangeduid met dit icoon, krijgen de bewoners nog extra info in de bus. Verkooppunten biobakjes Raadpleeg of bel naar VU Henk Geeroms, Industrielaan 18, 9320 Erembodegem - Aalst

Denderleeuw UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013. Elke maand een preventietip

Denderleeuw UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013. Elke maand een preventietip Denderleeuw UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013 60 Elke maand een preventietip Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45 liter: 1,20 euro. Gele

Nadere informatie

Herzele. Afvalkalender APRIL 2013 - MAART 2014

Herzele. Afvalkalender APRIL 2013 - MAART 2014 Herzele Afvalkalender 23 APRIL 203 - MAART 204 inzamelregels en tips restfractie Gele zak 45 liter:,20 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

Herzele. Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015

Herzele. Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015 Herzele Afvalkalender APRIL 04 - MAART 05 74 Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

LEDE UW UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan AFVAL- KALENDER 2005 >> SAMEN TEGEN DE AFVALBERG

LEDE UW UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan AFVAL- KALENDER 2005 >> SAMEN TEGEN DE AFVALBERG LEDE UW UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVAL- KALENDER 2005 >> SAMEN TEGEN DE AFVALBERG INFORMATIE Nuttige telefoonnummers ILvA Tijdens de kantooruren van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16.30

Nadere informatie

Aalst. Afvalkalender APRIL 2013 - MAART 2014

Aalst. Afvalkalender APRIL 2013 - MAART 2014 Aalst Afvalkalender 4 APRIL 203 - MAART 204 inzamelregels en tips restfractie Gele zak 45 liter:,20 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

UW AFVAL GELDIG VAN JANUARI TOT EN MET MAART 2011 UW AFVAL. Lede. Smalle straten. AFVALKALENDER 2011 januari tot en met maart

UW AFVAL GELDIG VAN JANUARI TOT EN MET MAART 2011 UW AFVAL. Lede. Smalle straten. AFVALKALENDER 2011 januari tot en met maart Lede GELDIG VAN JANUARI TOT EN MET MAART 2011 UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER 2011 januari tot en met maart Smalle straten Een dunne afvalkalender? Zoals je merkt, loopt

Nadere informatie

Herzele. Afvalkalender 30 MAART 2015-1 APRIL 2016

Herzele. Afvalkalender 30 MAART 2015-1 APRIL 2016 Herzele Afvalkalender 0 MAART 05 - APRIL 06 76 Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

Herzele UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Rode zone. AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip

Herzele UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Rode zone. AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip Herzele UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip Rode zone Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45l: 1,20 euro. Gele zak 60l: 1,50 euro.

Nadere informatie

Denderleeuw. Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015

Denderleeuw. Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015 Denderleeuw Afvalkalender APRIL 04 - MAART 05 4 Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

Denderleeuw - Ninove. Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015

Denderleeuw - Ninove. Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015 Denderleeuw - Ninove Afvalkalender APRIL 04 - MAART 05 Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere

Nadere informatie

Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015 149B

Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015 149B Affligem Afvalkalender APRIL 04 - MAART 05 49B Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

De milieu. krant. Inhoud. Abonnement GFT-container 100 kilogram gratis recycleerbaar afval of de afstandsverklaring

De milieu. krant. Inhoud. Abonnement GFT-container 100 kilogram gratis recycleerbaar afval of de afstandsverklaring De milieu krant Nr. 4 - December 2014 -Driemaandelijks Inhoud Abonnement GFT-container 100 kilogram gratis recycleerbaar afval of de afstandsverklaring 4 Abonnement GFT-container Voorwoord De vierde en

Nadere informatie

ILvA containerparken

ILvA containerparken ILvA containerparken de containerparken van ilva gezinnen (per kalenderjaar) Het kost veel om het afval, dat u naar het containerpark brengt, te laten verwerken. Om burgers aan te moedigen afval te vermijden,

Nadere informatie

OPHAALKALENDER Moorslede NIEUWE. REGELING GROOT HUISVUIL! Zie achterkant voor meer info

OPHAALKALENDER Moorslede NIEUWE.  REGELING GROOT HUISVUIL! Zie achterkant voor meer info OPHAALKALENDER 2009 Moorslede > www.mirom.be www.moorslede.be www.fostplus.be NIEUWE REGELING HUISVUIL! Zie achterkant voor meer info JANUARI FEBRUARI NIEUWJAAR ZO 01 VR 02 MA 02 ZA 03 DI 03 ZO 04 WO 04

Nadere informatie

Affligem. treedt toe tot ILvA

Affligem. treedt toe tot ILvA Affligem treedt toe tot ILvA Waarheen met uw afval vanaf 1 januari 2014 Geachte inwoner van Affligem, Op 1 januari 2014 wordt Affligem lid van ILvA, het intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu

Nadere informatie

Denderleeuw. Afvalkalender APRIL MAART 2015

Denderleeuw. Afvalkalender APRIL MAART 2015 Denderleeuw Afvalkalender APRIL 04 - MAART 05 45 Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

een net feest, sport of ander festijn? dan moet je bij de evenementencontainer zijn.

een net feest, sport of ander festijn? dan moet je bij de evenementencontainer zijn. MIROM Roeselare, Oostnieuwkerksesteenweg 121, 8800 Roeselare. Tel: 051/26 03 50 of e-mail: info@mirom.be een net feest, sport of ander festijn? dan moet je bij de evenementencontainer zijn. Enkele definities:

Nadere informatie

Denderleeuw - Ninove. Afvalkalender 52A APRIL MAART 2015

Denderleeuw - Ninove. Afvalkalender 52A APRIL MAART 2015 Denderleeuw - Ninove Afvalkalender APRIL 04 - MAART 05 5A Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere

Nadere informatie

OPHAALKALENDER 2016. LONDERZEEL Toffe gemeente

OPHAALKALENDER 2016. LONDERZEEL Toffe gemeente OPHAALKALENDER 2016 LONDERZEEL Toffe gemeente Telefoon dienst milieu: 052 39 92 63 INCOVO Intercommunale voor afvalbeheer Cyriel Buyssestraat 5 1800 Vilvoorde Tel. : 02 255 94 70 Fax : 02 251 74 05 www.incovo.be

Nadere informatie

Het containerpark let voortaan op uw gewicht.

Het containerpark let voortaan op uw gewicht. Belangrijk bericht voor u, lees dit! nieuw - diftar containerpark gemeente maasmechelen Het containerpark let voortaan op uw gewicht. VANAF 6 MEI 2008 Maasmechelen start met vernieuwd containerpark Het

Nadere informatie

Lede UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Smalle straten. AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip

Lede UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Smalle straten. AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip Lede UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip Smalle straten Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45l: 1,20 euro. Gele zak 60l: 1,50 euro.

Nadere informatie

Nieuw Recyclagepark Open vanaf 20 september 2014

Nieuw Recyclagepark Open vanaf 20 september 2014 Nieuw Recyclagepark Open vanaf 20 september 2014 Nieuwe openingsuren! MIROM Oostnieuwkerksesteenweg 121 8800 Roeselare T: 051 26 03 50 E: info@mirom.be www.mirom.be Nieuw recyclagepark open vanaf 20 september

Nadere informatie

Recyclagepark 2016 Industrieweg 28

Recyclagepark 2016 Industrieweg 28 Recyclagepark 2016 Industrieweg 28 Openingsuren recyclagepark maandag: gesloten dinsdag: 12.00u - 16.00u 17.00u - 19.30u woensdag: 8.15u - 11.45u 12.30u - 16.00u donderdag: gesloten 12.30u - 16.00u vrijdag:

Nadere informatie

Herzele. Afvalkalender 4 APRIL APRIL 2017

Herzele. Afvalkalender 4 APRIL APRIL 2017 Herzele Afvalkalender 4 APRIL 2016-2 APRIL 2017 74 Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 30 liter: 1 euro. Gele zak 60 liter: 1,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere

Nadere informatie

Aalst UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Rode zone. AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip

Aalst UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Rode zone. AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip Aalst UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip Rode zone Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45l: 1,20 euro. Gele zak 60l: 1,50 euro.

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER LICHTERVELDE. www.lichtervelde.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER LICHTERVELDE. www.lichtervelde.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER LICHTERVELDE www.lichtervelde.be PAPIER & KARTON Download gratis de Recycle! app Volg ons op = AFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen

Nadere informatie

REST 2014 HOUTHULST PMD PAPIER & KARTON KALENDER. www.houthulst.be. Afvalsticker verplicht vanaf 1 maart. Recycle! Volg ons op

REST 2014 HOUTHULST PMD PAPIER & KARTON KALENDER. www.houthulst.be. Afvalsticker verplicht vanaf 1 maart. Recycle! Volg ons op 0, 0, A F V A L KALENDER HOUTHULST www.houthulst.be Afvalsticker verplicht vanaf 1 maart REST PAPIER & KARTON AFVALSTICKER 0, Volg ons op Recycle! Scan deze code of download de gratis Recycle! app voor

Nadere informatie

Je afval in ondergrondse. containers

Je afval in ondergrondse. containers Je afval in ondergrondse containers 1 De ondergrondse containers 4 afvalsoorten In de ondergrondse containers kan je terecht met 4 soorten afval: 1. restafval (2 containers) 2. papier/karton 3. PMD 4.

Nadere informatie

De blauwe zak is er! Vanaf nu wordt uw pmd-afval opgehaald in de nieuwe blauwe zak!

De blauwe zak is er! Vanaf nu wordt uw pmd-afval opgehaald in de nieuwe blauwe zak! De blauwe zak is er! Vanaf nu wordt uw pmd-afval opgehaald in de nieuwe blauwe zak! De blauwe zak is er! Ophaling pmd van start Vanaf december wordt in de hele provincie Limburg en Diest pmd (plastic flessen

Nadere informatie

Denderleeuw - Haaltert UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip

Denderleeuw - Haaltert UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip Denderleeuw - Haaltert UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER April 2011 - Maart 2012 56 Elke maand een preventietip Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45 liter: 1,20

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER STADEN. www.staden.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER STADEN. www.staden.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER STADEN www.staden.be PAPIER & KARTON Download gratis de Recycle! app Volg ons op = AFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen waar staat.

Nadere informatie

Zottegem UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Rode zone. AFVALKALENDER 2009 Elke maand een preventietip

Zottegem UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Rode zone. AFVALKALENDER 2009 Elke maand een preventietip Zottegem UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER 2009 Elke maand een preventietip Rode zone Januari 2009 06/01: uiterste datum voor aanvragen ophaling grofvuil 08/01: 053-85

Nadere informatie

Denderleeuw - Haaltert. Afvalkalender APRIL MAART 2014

Denderleeuw - Haaltert. Afvalkalender APRIL MAART 2014 Denderleeuw - Haaltert Afvalkalender 06 APRIL 203 - MAART 204 inzamelregels en tips restfractie Gele zak 45 liter:,20 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen,

Nadere informatie

Artikel 1: Artikel 2:

Artikel 1: Artikel 2: Retributiereglement op het ophalen en verwerken van huishoudelijk afval, op het beschikbaar stellen van recipiënten bestemd voor het ophalen van huisvuil, PMD, GFT en grofvuil, op de verkoop van compostvaten,op

Nadere informatie

Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet.

Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. Grof Karton Dit sorteren wij in de stad Antwerpen Meer info op: GFT Groente-, Fruiten Tuinafval Plantaardig afval + koffiefilters,

Nadere informatie

Denderleeuw - Haaltert UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip

Denderleeuw - Haaltert UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip Denderleeuw - Haaltert UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013 106 Elke maand een preventietip Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45 liter:

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER HOUTHULST. www.houthulst.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER HOUTHULST. www.houthulst.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER HOUTHULST www.houthulst.be REST PAPIER & KARTON Download gratis de Recycle! app Volg ons op REST = RESTAFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op

Nadere informatie

nieuw recyclagepark Wevelgem

nieuw recyclagepark Wevelgem nieuw recyclagepark Wevelgem Facelift van de recyclageparken Onze manier van consumeren levert een berg afval op. Al dit afval moet op één of andere manier verwerkt worden (hergebruik, recycleren, verbranden).

Nadere informatie

ophaalkalender 2016 voor minder afval Recycle! www.ophaalkalender.be smartphone? Raadpleeg de ophaalkalender op Zet je afval correct buiten dankzij de

ophaalkalender 2016 voor minder afval Recycle! www.ophaalkalender.be smartphone? Raadpleeg de ophaalkalender op Zet je afval correct buiten dankzij de ophaalkalender 2016 Tel. dienst milieu: 052 39 92 63 Incovo Intercommunale voor afvalbeheer Cyriel Buyssestraat 5 1800 Vilvoorde Tel. : 02 255 94 70 Fax : 02 251 74 05 www.incovo.be Recycle! Download nu

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER KORTEMARK. www.kortemark.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER KORTEMARK. www.kortemark.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER KORTERK www.kortemark.be REST PMD PAPIER & KARTON Download gratis de Recycle! app Volg ons op REST = RESTAFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER MOORSLEDE. www.moorslede.be REST PMD. Download gratis de Recycle! app. Volg ons op

OPHAAL KALENDER MOORSLEDE. www.moorslede.be REST PMD. Download gratis de Recycle! app. Volg ons op OPHAAL KALENDER MOORSLEDE www.moorslede.be Download gratis de Recycle! app PAPIE KARTR & ON Volg ons op = AFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen waar

Nadere informatie

NIEUW recyclagepark ZONNEBEKE. 9u - 12u & 14u - 18u

NIEUW recyclagepark ZONNEBEKE. 9u - 12u & 14u - 18u NIEUW recyclagepark ZONNEBEKE Kortekeerstraat 1 NIEUW weeg- en registratiesysteem op het recyclagepark Vanaf 1 december 2015 heb je jouw identiteitskaart nodig om toegang te krijgen tot het nieuwe recyclagepark

Nadere informatie

Diftar? De verwerking van restafval en gft= duur

Diftar? De verwerking van restafval en gft= duur Diftarin Herent Diftar? De verwerking van restafval en gft= duur Toepassing vanhet principe van 'de vervuiler betaalt' Door het afval te wegen wordt per gezin/vereniging gefactureerd wat men heeft aangeboden

Nadere informatie

Denderleeuw - Liedekerke. Afvalkalender APRIL MAART 2014

Denderleeuw - Liedekerke. Afvalkalender APRIL MAART 2014 Denderleeuw - Liedekerke Afvalkalender APRIL 03 - MAART 04 inzamelregels en tips restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen,

Nadere informatie

3. Het is verboden afvalstoffen, afkomstig uit andere gemeenten, ter inzameling aan te bieden.

3. Het is verboden afvalstoffen, afkomstig uit andere gemeenten, ter inzameling aan te bieden. HOOFDSTUK 13 VUILNISOPHALING Art. 13.1. - Algemene bepalingen 1. Voor de toepassing van dit reglement wordt onder huishoudelijke afvalstoffen verstaan: afvalstoffen die ontstaan door de normale werking

Nadere informatie

Visuele controle van de blauwe PMD-zakken

Visuele controle van de blauwe PMD-zakken Visuele controle van de blauwe PMD-zakken Gids voor de evaluatie van de kwaliteit Samen Goed sorteren Beter recycleren pagina 1 Waarom deze gids? Deze gids is bedoeld voor iedereen die controles moet

Nadere informatie

Thuis opgeruimd... ook netjes op het containerpark

Thuis opgeruimd... ook netjes op het containerpark EcoWerf Intergemeentelijk milieubedrijf Oost-Brabant Thuis opgeruimd... ook netjes op het containerpark Bewaar deze folder bij je afvalkalender Meer informatie? Bel 0800/97 0 97 of surf naar www.ecowerf.be!

Nadere informatie

De milieu. krant. Nr. 3 - December Driemaandelijks

De milieu. krant. Nr. 3 - December Driemaandelijks De milieu krant Nr. 3 - December 2016 -Driemaandelijks 3 GFT - Voorwoord Omdat Henk Geeroms eind dit jaar ILvA verlaat na 17 jaar dienst als algemeen directeur, zijn we op zoek gegaan naar een vervanger.

Nadere informatie

Herzele - Zottegem. Afvalkalender 3 APRIL APRIL 2018

Herzele - Zottegem. Afvalkalender 3 APRIL APRIL 2018 Herzele - Zottegem Afvalkalender 3 APRIL 2017-1 APRIL 2018 130 Inzamelregels en tips Zet je afval op een veilige plaats op de stoep voor je woning. Restfractie Gele zak 30 liter: 1 euro. Gele zak 60 liter:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement betreffende de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen

Huishoudelijk reglement betreffende de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen REGLEMENT Stadsbestuur Gemeenteplein 2 8790 Waregem 056 62 12 81 milieu@waregem.be goedgekeurd in de gemeenteraad van 7 juni 2016 (bijlage 1 APV) Huishoudelijk reglement betreffende de inzameling van huishoudelijke

Nadere informatie

Thuis opgeruimd... ook netjes op het containerpark

Thuis opgeruimd... ook netjes op het containerpark EcoWerf Intergemeentelijk milieubedrijf Oost-Brabant Thuis opgeruimd... ook netjes op het containerpark Bewaar deze folder bij je afvalkalender Meer informatie? Bel 0800/97 0 97 of surf naar www.ecowerf.be!

Nadere informatie

NIEUW RECYCLAGEPARK MOORSLEDE

NIEUW RECYCLAGEPARK MOORSLEDE NIEUW RECYCLAGEPARK MOORSLEDE Briekhoekstraat Vanaf 6 september 06 enkel toegang met je identiteitskaart Ook bedrijfsafval toegelaten PROEFPERIODE Voor particulieren tot december 06 Voor badge-gebruikers

Nadere informatie

De milieu. krant. Inhoud. PMD in de badkamer Enkel eigen GFT-container toegelaten Vecht mee tegen voedselverlies

De milieu. krant. Inhoud. PMD in de badkamer Enkel eigen GFT-container toegelaten Vecht mee tegen voedselverlies De milieu krant Nr. 3 - September 2014 -Driemaandelijks Inhoud PMD in de badkamer Enkel eigen GFT-container toegelaten Vecht mee tegen voedselverlies 3 Voorwoord PMD PMD neemt in deze editie van de Milieukrant

Nadere informatie

sorteerpunt Breng je huisvuil naar jouw sorteerpunt. BelangRIJK BERICHT!

sorteerpunt Breng je huisvuil naar jouw sorteerpunt. BelangRIJK BERICHT! sorteerpunt Breng je huisvuil naar jouw sorteerpunt. BelangRIJK BERICHT! Wat is een sorteerpunt? Op een sorteerpunt vind je inwerpzuilen voor vijf verschillende soorten huishoudelijk afval. Onder elke

Nadere informatie

Herzele - Sint-Lievens-Houtem. Afvalkalender 77A 4 APRIL APRIL 2017

Herzele - Sint-Lievens-Houtem. Afvalkalender 77A 4 APRIL APRIL 2017 Herzele - Sint-Lievens-Houtem Afvalkalender 4 APRIL 2016-2 APRIL 2017 77A Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 30 liter: 1 euro. Gele zak 60 liter: 1,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic

Nadere informatie

APRIL ZA 1 ZO 2 MA 3 DI 4 WO 5 DO 6 VR 7. pmd ZA 8 ZO 9 MA 10 DI 11. gft+ WO 12 DO 13. p&k VR 14 ZA 15 PASEN ZO 16. rp gesloten MA 17 DI 18

APRIL ZA 1 ZO 2 MA 3 DI 4 WO 5 DO 6 VR 7. pmd ZA 8 ZO 9 MA 10 DI 11. gft+ WO 12 DO 13. p&k VR 14 ZA 15 PASEN ZO 16. rp gesloten MA 17 DI 18 JANUARI FEBRUARI MAART APRIL 1 8 3 6 9 0 1 NIEUWJAAR 3 3 1 2 9 0 7 PASEN Enkel plastic flessen & flacons metalen verpakkingen Alle andere plastic verpakkingen (potjes, bakjes, vlootjes, zakken en folies)

Nadere informatie

PROEF RESTAFVAL INZAMELING

PROEF RESTAFVAL INZAMELING PROEF RESTAFVAL INZAMELING Dragonder-noord start 23 september 2013 In uw wijk start eind september 2013 een proef om meer grondstoffen in te zamelen en minder restafval. In deze brochure leest u meer.

Nadere informatie

Grondstof voor een beter milieu

Grondstof voor een beter milieu Afval is Grondstof voor een beter milieu ISO-14001 Haal meer uit afval Gescheiden inzameling De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) zorgt voor het inzamelen van het huishoudelijk afval in Gooi en Vechtstreek.

Nadere informatie

ophaalkalender 2012 Koekelare Zet je afvalzak op dieet en sorteer! .be of www.koekelare.be gedrukt op FSC en 100% gerecycleerd papier

ophaalkalender 2012 Koekelare Zet je afvalzak op dieet en sorteer! .be of www.koekelare.be gedrukt op FSC en 100% gerecycleerd papier ophaalkalender 2012.be of > Koekelare www.koekelare.be Zet je afval altijd de dag vóór ophaling vanaf 19u00 op de stoep. Zo wordt de afvalzak zeker opgehaald. Het tijdstip van ophaling kan door omstandigheden

Nadere informatie

overzicht grofvuil x x x (Luchtbal & Wilrijk) kunststofplaten plastik bakken, dozen x x x (Luchtbal & Wilrijk)

overzicht grofvuil x x x (Luchtbal & Wilrijk) kunststofplaten plastik bakken, dozen x x x (Luchtbal & Wilrijk) 1) BRANDBAAR GROFVUIL (wat niet in een restafvalzak kan) omschrijving ophaling aan huis ophaling aan huis containerpark containerpark containerpark VLOERBEKLEDING overzicht grofvuil vloerbekleding vinyl

Nadere informatie

APRIL ZA 1 ZO 2. gft+ MA 3 DI 4 WO 5 DO 6 VR 7 ZA 8 ZO 9 MA 10 DI 11 WO 12 DO 13. textiel gft+ VR 14 ZA 15 PASEN PAASMAANDAG ZO 16 MA 17 DI 18.

APRIL ZA 1 ZO 2. gft+ MA 3 DI 4 WO 5 DO 6 VR 7 ZA 8 ZO 9 MA 10 DI 11 WO 12 DO 13. textiel gft+ VR 14 ZA 15 PASEN PAASMAANDAG ZO 16 MA 17 DI 18. JANUARI FEBRUARI MAART APRIL 1 8 3 6 8 9 0 1 NIEUWJAAR kerstbomen pmd hv p&k pmd hv 5 pmd hv p&k pmd hv 5 1 pmd hv p&k pmd hv 2 9 0 7 pmd hv PASEN PAASMAANDAG p&k pmd hv pmd Enkel plastic flessen & flacons

Nadere informatie

De milieu. krant. Wintertips PMD-wedstrijd Wat met harde plastics? Afstandsverklaring GFT-abonnement. Nr. 4 - December Driemaandelijks

De milieu. krant. Wintertips PMD-wedstrijd Wat met harde plastics? Afstandsverklaring GFT-abonnement. Nr. 4 - December Driemaandelijks De milieu krant Nr. 4 - December 2015 - Driemaandelijks Wintertips PMD-wedstrijd Wat met harde plastics? Afstandsverklaring GFT-abonnement 4 Wintertips I I I De winter komt er aan. Door sneeuw of ijzel

Nadere informatie

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop

DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop DOE MEE! Afval scheiden. Dat scheelt een hoop Ook u kunt nog veel kilo s scheiden Veel Amsterdammers scheiden hun afval al. De een wat meer, de ander wat minder. Toch komt er nog steeds veel herbruikbaar

Nadere informatie

Sorteergids. Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet.

Sorteergids. Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. 5336230_sorteergids_nederlands.indd 1 29/09/14 15:16 Dit sorteren wij in de stad Antwerpen GFT Groente-, Fruit- en Tuinafval PMD

Nadere informatie

overzicht grofvuil 1) BRANDBAAR GROFVUIL (wat niet in een restafvalzak kan)

overzicht grofvuil 1) BRANDBAAR GROFVUIL (wat niet in een restafvalzak kan) 1) BRANDBAAR GROFVUIL (wat niet in een restafvalzak kan) VLOERBEKLEDING vloerbekleding vinyl tapijten divers rubber matten linoleum kurktegels KUNSTSTOFFEN plastic en kunststofplaten plastic bakken en

Nadere informatie

Afvalbrengstation. Volg de aanwijzingen van het personeel

Afvalbrengstation. Volg de aanwijzingen van het personeel fvalbrengstation Afvalbrengstation Als inwoner van Amstelveen kunt u bij het Afvalbrengstation terecht voor al uw huishoudelijk afval dat gescheiden aangeboden moet worden. A f va l s c h e i d i n g Echt

Nadere informatie

ophaalkalender 2014 Puurs

ophaalkalender 2014 Puurs ophaalkalender 2014 Puurs IVAREM Intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen IVAREM beheert het afval van de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen, Putte,

Nadere informatie

De afvalgids. Waarheen met je afval? Een handig afval-alfabet

De afvalgids. Waarheen met je afval? Een handig afval-alfabet De afvalgids Waarheen met je afval? Een handig afval-alfabet 1 Inhoud Inleiding... Afval vermijden en afval hergebruiken... Niet alle bananen zijn krom... De Kringwinkel... Huis aan huisinzameling... GFT...

Nadere informatie

Affligem. containerpark

Affligem. containerpark Affligem containerpark Uitbating door ILvA vanaf 6 januari 2014 ILvA neemt containerpark Affligem over Vanaf 6 januari 2014 neemt ILvA het containerpark van Affligem over. Veel verandert er niet voor

Nadere informatie

ophaalkalender 2015 Duffel

ophaalkalender 2015 Duffel ophaalkalender 2015 Duffel IVAREM Intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen IVAREM beheert het afval van de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen, Putte,

Nadere informatie

Ophaling van organisch afval

Ophaling van organisch afval Ophaling van organisch afval Voor zijn klanten organiseert Net Brussel afvalophalingen in containers. Per afvaltype worden containers in eenzelfde kleur voorzien (blauw voor PMD - geel voor papier-karton

Nadere informatie

Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015

Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015 1 Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015 De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen, de artikelen 42, 43 2, 15

Nadere informatie

De milieu. krant. Inhoud. Inzamelregels Overslag gepoetst Zakken van 30 liter. Nr. 1 - Maart Driemaandelijks

De milieu. krant. Inhoud. Inzamelregels Overslag gepoetst Zakken van 30 liter. Nr. 1 - Maart Driemaandelijks De milieu krant Nr. 1 - Maart 2016 -Driemaandelijks 1 Inhoud Inzamelregels Overslag gepoetst Zakken van 30 liter Handig: Voorwoord De eindejaarsperiode verliep voor ILvA niet helemaal zonder zorgen. Test-Aankoop

Nadere informatie

Afval doe je in de goede bak.

Afval doe je in de goede bak. Cliënt Roteb Omschrijving Flyer Afvalwijzer Ordernummer 155.00.015 Datum 12 september 2012 Afval doe je in de goede bak. Dat doe je goed! Afvalwijzer 2012/2013 Huishoudelijk restafval

Nadere informatie

ophaalkalender 2015 Berlaar

ophaalkalender 2015 Berlaar ophaalkalender 2015 Berlaar IVAREM Intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen IVAREM beheert het afval van de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen, Putte,

Nadere informatie

2.1 Het park wordt uitgebaat door en staat onder toezicht van de externe afvalbeheerder, die hiertoe parkwachters aanstelt.

2.1 Het park wordt uitgebaat door en staat onder toezicht van de externe afvalbeheerder, die hiertoe parkwachters aanstelt. REGLEMENT VAN INWENDIG BEHEER BETREFFENDE HET BETREDEN VAN EN AANBIEDEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET GEMEENTELIJK CONTAINERPARK, SLUISSTRAAT 82, 8300 KNOKKE-HEIST Artikel 1. Doel 1.1 Het gemeentelijk containerpark

Nadere informatie

INZAMELING VAN BEDRIJFSAFVAL DAT VERGELIJKBAAR IS MET HUISHOUDELIJK AFVAL

INZAMELING VAN BEDRIJFSAFVAL DAT VERGELIJKBAAR IS MET HUISHOUDELIJK AFVAL INZAMELING VAN BEDRIJFSAFVAL DAT VERGELIJKBAAR IS MET HUISHOUDELIJK AFVAL GRATIS Infolijn: 0800 90 441 Geachte ondernemer De gemeente waar u gevestigd bent, heeft beslist om over te schakelen op een DIFTAR-inzameling

Nadere informatie

WEGWIJS OP HET CONTAINERPARK Vanaf 1 maart 2017

WEGWIJS OP HET CONTAINERPARK Vanaf 1 maart 2017 WEGWIJS OP HET CONTAINERPARK Vanaf 1 maart 2017 Beste inwoners, Al bijna 25 jaar kunt u in Zulte gebruik maken van een ruim containerpark waar u met vele afvalfracties gratis terecht kunt. U maakt er dan

Nadere informatie

Het containerpark is gelegen aan de Posthoornstraat 49D (telefoonnummer (09) )

Het containerpark is gelegen aan de Posthoornstraat 49D (telefoonnummer (09) ) Zulte Ophaalronde maandag Olsene, uitgezonderd deel Groeneweg bezuiden de spoorweg (kant E17) en Bauterstraat; sector Zulte, bezuiden de spoorweg (kant De Piste); deel Machelen: Sparren-, Brand-, Bok-,

Nadere informatie

ophaalkalender 2014 MEDEDELINGEN BELANGRIJKE INCOVO Recycle! inzameling, sorteren en recycleren Meer informatie over de selectieve

ophaalkalender 2014 MEDEDELINGEN BELANGRIJKE INCOVO Recycle! inzameling, sorteren en recycleren Meer informatie over de selectieve ophaalkalender 2014 Tel. dienst milieu: 015 62 71 45 Tel. Incovo: 02 255 94 70 Aanvraag ophaling snoeihout en groot huisvuil kan via de Incovo-website BELANGRIJKE MEDEDELINGEN Recycle! Huisvuil mag slechts

Nadere informatie

I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK?

I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK? I LOVE AFVAL SCHEIDEN! JIJ OOK? Hoi, ik ben Maarten Milieu. Ik werk voor Cyclus en haal bij jou thuis het afval op. De ene dag leeg ik groene minicontainers met een zijlader. De andere dag zie je me zakken

Nadere informatie

Begijnendijk. samen voor afval met toekomst!

Begijnendijk. samen voor afval met toekomst! Begijnendijk AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Begijnendijk Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór

Nadere informatie

Denderleeuw - Liedekerke. Afvalkalender 3 APRIL APRIL 2018

Denderleeuw - Liedekerke. Afvalkalender 3 APRIL APRIL 2018 Denderleeuw - Liedekerke Afvalkalender 3 APRIL 2017-1 APRIL 2018 2 Inzamelregels en tips Zet je afval op een veilige plaats op de stoep voor je woning. Restfractie Gele zak 30 liter: 1 euro. Gele zak 60

Nadere informatie

Afval & verhuizen: hoe is het geregeld? alle afval op een rij. Kies voor elkaar. Samen voor een mooie buurt.

Afval & verhuizen: hoe is het geregeld? alle afval op een rij. Kies voor elkaar. Samen voor een mooie buurt. Afval & verhuizen: hoe is het geregeld? alle afval op een rij checklist bij aankomst aanbiedregels veelgestelde vragen passen checklist bij vertrek afvalstoffenheffing adressen en contact Kies voor elkaar.

Nadere informatie

Langer plezier van karton en papier

Langer plezier van karton en papier Langer plezier van karton en papier Stichting Papier Recycling Nederland PERSEN DROGEN GLADSTRIJKEN SNIJDEN BEDRUKKEN GEBRUIKEN KRANT KARTON RECLAME KRANT 1 6 5 2 VAN OUD NAAR NIEUW 3 4 PULP WEKEN ONTINKTEN

Nadere informatie

Omruilactie was een groot succes dankzij u!

Omruilactie was een groot succes dankzij u! December 2011 Omruilactie was een groot succes dankzij u! Op 3 oktober heeft wethouder J. van Hal de nieuwe containers feestelijk uitgereikt aan de familie Krijnen aan de Hertesprong in Etten-Leur. Dat

Nadere informatie

Instructie aanvoerreglement containerpark

Instructie aanvoerreglement containerpark 1 van 6 Beoordeeld: Inge Makelberge Goedgekeurd: Fons Doms Geldig vanaf: 29/04/2015 Afdeling 1 - Algemeen Artikel 1 Het containerpark is een inrichting die tot doel heeft de gescheiden inzameling van mogelijk

Nadere informatie

in het recyclagepark van riemst

in het recyclagepark van riemst Wegwijs in het recyclagepark van riemst VANAF 15 SEPTEMBER 2015 VERHUIST HET RECYCLAGEPARK NAAR EEN NIEUWE LOCATIE IN KMO-ZONE OP T REECK Uitbating van het nieuwe recyclagepark door Limburg.net Jarenlang

Nadere informatie

ophaalkalender 2015 Sint-amands

ophaalkalender 2015 Sint-amands ophaalkalender 2015 Sint-amands IVAREM Intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen IVAREM beheert het afval van de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen,

Nadere informatie

Wegwijs in het vernieuwde recyclagepark van AS / Opglabbeek

Wegwijs in het vernieuwde recyclagepark van AS / Opglabbeek Wegwijs in het vernieuwde recyclagepark van AS / Opglabbeek AFVAL VANAF 2 JULI NAAR RECYCLAGEPARK GELEGEN IN OPGLABBEEK 2 Welkom op het geautomatiseerde park As/Opglabbeek Op zaterdag 29 juni om 16 uur

Nadere informatie

Ophaalkalender 2009 Assenede

Ophaalkalender 2009 Assenede Ophaalronde dinsdag deelgemeente Boekhoute januari februari maart april mei juni nieuwjaar Ma 23 DI 31 VR 01 ZA 02 dag van de arbeid MA 01 DI 02 pinkstermaandag ZO 03 MA 04 WO 03 DO 04 DI 05 WO 06 VR 05

Nadere informatie

UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan

UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan ILVA AFVALGIDS 1 >> samen tegen de afvalberg Inhoud 3 Woord van de voorzitter 4-5 GFT (groente-, fruit- en tuinafval) 6-7 Papier en karton 8-9 Glas 10-11 PMD

Nadere informatie

ophaalkalender 2015 BORNEM

ophaalkalender 2015 BORNEM ophaalkalender 2015 BORNEM IVAREM Intergemeentelijke vereniging voor duurzaam afvalbeheer regio Mechelen IVAREM beheert het afval van de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen, Putte,

Nadere informatie

Politieverordening op het ophalen van huishoudelijke afvalstoffen

Politieverordening op het ophalen van huishoudelijke afvalstoffen Politieverordening op het ophalen van huishoudelijke afvalstoffen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 18 november 1997 Gewijzigd in de gemeenteraad van 26 september 2005, 25 november 2008, 26 oktober 2009

Nadere informatie

Belangrijk bericht! Restafval aanbieden in gele IVAGO-zakken en glas in de glasbol vanaf maandag 12 oktober 2015

Belangrijk bericht! Restafval aanbieden in gele IVAGO-zakken en glas in de glasbol vanaf maandag 12 oktober 2015 o ref.: Comm/KVC/ldi/14.10.2015 tel.: 09 240 81 11 fax: 09 240 81 99 e-mail: info@ivago.be Belangrijk bericht! Restafval aanbieden in gele IVAGO-zakken en glas in de glasbol vanaf maandag 12 oktober 2015

Nadere informatie

De afvalgids. Waarheen met je afval? Een handig afval-alfabet

De afvalgids. Waarheen met je afval? Een handig afval-alfabet De afvalgids Waarheen met je afval? Een handig afval-alfabet 1 Inhoud Inleiding... Afval vermijden en afval hergebruiken... Niet alle bananen zijn krom... De Kringwinkel... Huis aan huisinzameling... GFT...

Nadere informatie

restafval plastic flessen, metalen (pmd) verpakkingen, drankkartons groente-, fruit- en tuinafval (gft) papier en karton

restafval plastic flessen, metalen (pmd) verpakkingen, drankkartons groente-, fruit- en tuinafval (gft) papier en karton 2 DIT AFVAL WORDT AAN HUIS OPGEHAALD: Ophaling restafval plastic flessen, metalen (pmd) verpakkingen, drankkartons groente-, fruit- en tuinafval (gft) papier en karton Al je vragen over afval Wanneer zet

Nadere informatie

Papier & Karton? In deze bak natuurlijk! Haal meer uit afval ISO-14001

Papier & Karton? In deze bak natuurlijk! Haal meer uit afval ISO-14001 Papier & Karton? In deze bak natuurlijk! ISO-14001 Haal meer uit afval Oud Papier en Karton: een waardevolle grondstof voor nieuw papier Niet hout, maar Oud Papier is in Nederland de belangrijkste grondstof

Nadere informatie