Systeem voor waterdicht tegelwerk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Systeem voor waterdicht tegelwerk"

Transcriptie

1 Systeem voor waterdicht tegelwerk

2 SYSTEEM VOOR WATERDICHT TEGELWERK Keramische tegels zijn over het algemeen waterdicht. Tegels alleen zijn echter niet voldoende om een ruimte waterdicht te maken. In douchecellen zijn immers ook hoeken, aansluitingen, leidingen en ondergronden met enige werking waardoor water kan insijpelen en doorlekken naar de kamers ernaast of de plafonds eronder. Met het Systeem voor waterdicht tegelwerk kunt u dit ongemak voorkomen. Waterdicht keramisch tegelwerk voor toepassing in een sanitaire ruimte, inclusief natte cel en spatzone (definitie conform uitgave keramische tegels van SBR en WTCB) verdient de nodige voor- en nazorg. In deze folder vindt u een samenvatting van de verwerkingsadviezen van Omnicol om betegelde wanden en vloeren resistent te maken tegen vocht. Alles getest door onze specialisten in de laboratoria en met bewezen kwaliteit door lange praktijkervaring in vele toepassingen. We maken in deze folder onderscheid in het betegelen van wanden en vloeren.

3 W ANDEN Verschillende ondergronden Waterdicht tegelen is mogelijk op verschillende ondergronden, zoals: Beton, cellenbeton of kalkzandsteen; Bestaand tegelwerk, beton le of gesloten verflagen; Gipsblokken, gipskartonplaten en gipspleisterwerk (zeer vochtgevoelig); Kalkcement, cementbepleistering en kalkmortel. Voor houten wanden verwijzen wij u graag naar onze folder Tegelen op hout. Voorbereiding ondergrond Het te bewerken oppervlak moet loodrecht staan en volledig strak, vlak, droog en stofvrij zijn. Ook moeten de ondergronden voldoende oud zijn, zodat allerlei vervormingen zoals krimp, kruip en zetting niet meer voorkomen. Wat te doen bij niveauverschillen Zijn er onderlinge niveauverschillen groter dan 1,5 mm/m 2, dan is het noodzakelijk om de ondergrond te egaliseren. Grote oneffenheden vereisen zelfs reparaties. Steenachtige, niet gipshoudende ondergronden, kunt u egaliseren met Omnimix 90 of repareren met Omnimix 90GR. Beide middelen zijn geschikt voor toepassing op wandverwarming. Vlak steenachtige ondergronden nooit uit met gipshoudende producten. Gipshoudende ondergronden met onderlinge niveauverschillen groter dan 1,5 mm/m 2 kunt u egaliseren/repareren met een gipshoudende reparatiemortel. Door reparatie of egalisatie ontstaat een egale wand, waarna u de adviezen kunt volgen van de egale wanden (zie hierna).

4 Egale wanden Alle te betegelen wanden van vloer- tot plafondaansluiting voorstrijken met een lijvige kwast Omnibind 400. De voorgestreken ondergrond 24 uur laten drogen. De voegen tussen de platen, de vloer-wand aansluiting, de verticale inwendige hoekaansluitingen en de constructieranden voorzien van een lijvige kwastlaag Omnibind Coat met een breedte van 50 mm aan iedere zijde. Eventueel Omnibind MB in de coat aanbrengen en nogmaals aansmeren. De leidingdoorvoeren dichtsmeren met een lijvige kwastlaag Omnibind Coat. Een handig alternatief bij vlakke ondergronden is Omnibind Band. Dit is een duurzame, blijvend elastische waterdichting op rol, die snel en gemakkelijk is aan te brengen. Een combinatie van beide producten - Omnibind Band in de hoeken en Omnibind Coat over de totale oppervlakte - levert het beste resultaat op. Verlijmen van tegels Na het zorgvuldig uitvoeren van de voorbereidende handelingen kunt u beginnen met het verlijmen van de tegels. Hiervoor adviseren wij de kant-en-klare watervaste pastategellijmen Stabicol TP2 en Stabiflex, of de poedertegellijm Omnicem PL85. De werkwijze van genoemde producten vindt u in de betreffende technische fiches ( Pastategellijm Pastategellijmen kunnen alleen in dunnere lagen (niet te dun) worden aangebracht. Hiervoor is dan ook een goed vlakke ondergrond noodzakelijk. U brengt de lijm gelijkmatig aan over het gehele

5 oppervlak met een getande lijmkam die zorgt voor een 65% vullingsgraad. Pastategellijm altijd horizontaal rillen om zoveel mogelijk te voorkomen dat achter het tegelwerk water naar beneden loopt. Controleer de vertanding van de lijmkam regelmatig op slijtage. Voegen Geef de lijm voldoende tijd om te drogen. Begin dus nooit eerder dan 24 uur na het tegelen met inwassen. Afhankelijk van de luchtvochtigheid en ondergrond-temperatuur kan zelfs een langere wachttijd noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld in de wintermaanden of bij zeer vochtige of koude weersomstandigheden. U kunt de open wandtegelvoegen afvoegen met Omnifill 100WD. Voor voegen breder dan 6 mm adviseren wij Omnifill B100WD. Heeft u niet-poreuze tegels gebruikt en zijn de voegbreedtes kleiner dan 6 mm, dan kunt u ook kiezen voor Omnipox ELV. Doe Het Zelf Gaat u slechts één ruimte waterdicht maken, dan kunt u het best de producten voor vloer en wand zodanig op elkaar afstemmen dat u niet te veel verschillende producten moet kopen. Een wand kunt u ook waterdicht maken met Omnibind TP en na droging met een lijvige kwastlaag Omnibind Coat over het gehele oppervlak, inclusief de hoeken en leidingdoorvoeren. Gebruik vervolgens dezelfde materialen ook voor de vloer. Een geschikte lijm is in dit geval de poedertegellijm Omnicem PL85, die te gebruiken is op zowel vloer als wand. Bij grotere projecten spelen verbruik, rendement en productiesnelheid een grotere rol. In die gevallen zijn onze uitgebreide systemen interessanter.

6 V LOEREN Verschillende ondergronden De verwerkingsadviezen in deze folder zijn geschikt voor de volgende ondergronden: Beton- of cement-dekvloeren (met en zonder vloerverwarming); Bestaand tegelwerk, epoxy- of granitovloeren; Anhydriet dekvloeren (zeer vochtgevoelig). Voor houten vloeren verwijzen wij u graag naar onze folder Tegelen op hout. Voorbereiding ondergrond Om te beginnen dient de ondervloer volledig vast, schoon, vlak, draagkrachtig en geheel droog te zijn. Ook moeten de ondergronden voldoende oud zijn, zodat allerlei vervormingen zoals krimp, kruip en zetting niet meer voorkomen. Wat te doen bij niveauverschillen Heeft de vloer onderlinge niveauverschillen groter dan 1,5 mm/m 2, dan is het noodzakelijk het volledige vloeroppervlak te egaliseren met een op de aard van de ondergrond afgestemd egalisatiemiddel. Voor een goede hechting is het beter en vaak zelfs noodzakelijk om eerst de vloer te bewerken met het voorstrijkmiddel Omnibind TP. Daarna kunt u voor het egaliseren van beton of zand/cementvloeren (al of niet met vloerverwarming), bestaand tegelwerk en epoxy- of granitovloeren het beste Omnimix V17 gebruiken. Dit egalisatiemiddel kan gemakkelijk tot 10 mm in één laag worden aangebracht. Er ontstaat dan een spanningsarme laag. Egale vloeren Egale vloeren dient u volledig voor te strijken met Omnibind TP (anhydrietvloer: Omnibind AD). Heeft u de vloer vooraf geëgaliseerd? Wacht dan tot het

7 egalisatie- of reparatiemateriaal volledig is uitgehard en strijk de ondergrond dan voor de tweede keer volledig voor met Omnibind TP. Het voorstrijken dient zo egaal mogelijk te gebeuren met behulp van een vachtroller, kwast of spuit. Voordat u begint, alle niet te behandelen oppervlakken goed afschermen of afplakken. Omnibind TP is lichtgroen van kleur, zodat u de aanbreng goed kunt controleren. De voorgestreken vloer minimaal 24 uur laten drogen om de noodzakelijke filmvorming te verkrijgen. Hierna brengt u met Omnibind Coat een onverdunde lijvige kwastlaag waterdichte elastische kunstharsemulsie aan op alle te betegelen vloeren; over de gehele oppervlakte en ter plaatse van de doucheafvoerput, doorgevoerde leidingen en de gesloten vloer/wand-aansluiting. De minimale droge laagdikte van Omnibind Coat is 0,4 mm. Na deze behandeling is het noodzakelijk om het bestreken oppervlak opnieuw 24 uur de tijd te geven om te drogen. Aanbrengen van tegels Als de vloer droog is kunt u de vloertegels erop verlijmen met Omnicem PL85 (voor anhydrietvloeren: witte kwaliteit). De werkwijze van deze producten staat uitgebreid beschreven in de betreffende technische fiches. Pastategellijmen zijn voor dit doel minder geschikt. Breng de lijm op de ondergrond aan met een getande lijmkam, waarvan de vertanding moet zorgen voor een 80% contactoppervlak tussen lijmmortel en tegel. Hierdoor kan het bij groot formaat tegels noodzakelijk zijn om ook de rugzijde van de tegel te voorzien van een lijmlaag om direct daarna in het lijmbed te worden aangebracht (Floating-Buttering methode).

8 De tegellijm dient minimaal 2 x 24 uur te drogen en verharden, voordat met inwassen van de voegen kan worden begonnen. De uiteindelijke wachttijd is afhankelijk van de luchtvochtigheid en ondergrondtemperatuur. Bij zeer vochtige en/of koude weersomstandigheden, zoals in de wintermaanden, kan een langere wachttijd noodzakelijk zijn. Voegen Zodra de lijm goed verhard is kunt u de vloervoegen inwassen met de voegmassa Omnifill B100WD. U maakt deze aan met koud, schoon leidingwater tot een massa met een lijvige verwerkingsconsistentie. De verkregen massa mag licht vloeien. U brengt de voegmassa met behulp van een rubber inwasspaan in de tegelvoegen met diagonale bewegingen, zodanig dat de voegen vol en zat zijn ingewassen. Reiniging behandelde oppervlak Direct na het voegen neemt u het overtollige voegsel af met een rubber spatel. Als de voeg is aangetrokken veegt u het oppervlak af met een vochtige spons. Kort daarna kunt u de cementsluier verwijderen met een droge doek of celstofpapier.

9 R ICHTLIJNEN UITZETTINGSVOEGEN Wanden en vloeren uit één stuk en van één soort materiaal kunt u over het gehele oppervlak invoegen. Alleen bij vlakken langer, hoger of breder dan 5 meter (binnen) of 4 meter (buiten) dient u een dilatatievoeg aan te brengen. Bestaan de wanden en/of vloeren uit twee of meer soorten materiaal of zijn er meerdere delen van één soort materiaal, dan dient u ook bij deze overgangen een dilatatievoeg aan te brengen. De dilatatievoegen moeten voldoende breed zijn en naderhand met een blijvend elastisch voegmateriaal (Omnikit) worden afgedicht. Z WEMBADEN Het in deze folder beschreven waterdicht systeem is niet van toepassing op zwembaden. Voordat u een zwembad gaat betegelen dient de kuip waterdicht te zijn. Dit vereist speciale technieken, vanwege de vele soorten leidingdoorvoeren en de verschillende types badranden. Neem voor meer informatie over zwembaden contact op met Omnicol, of bezoek onze site

10 B ENODIGDE PRODUCTEN V OORBEHANDELEN Omnibind TP: universele primer Verpakking: 1 L - 3 L- 10 L Verbruik*: 150 ml/m 2 Omnibind 400: waterdichte primer Verpakking: 1 L - 3 L - 10 L Verbruik*: 300 ml/m 2 Omnibind Coat: elastische waterdichte coating Verpakking: 5 kg - 16 kg Verbruik*: 350 gr/m 1-1,5 kg/m 2 Omnibind Band: zelfklevende elastische band voor hoeken Verpakking: rol 10 cm x 10 m L IJMEN Omnicem PL85: universele flexibele poedertegellijm voor wand en vloer Verpakking: 5 kg - 25 kg Verbruik*: min. 2,5 kg/m 2 Stabicol TP2: universele pastategellijm voor wand Verpakking: 1,5 kg - 5 kg - 17 kg Verbruik*: 1,5 kg/m 2 V OEGEN Omnifill 100WD - B100WD: waterwerende voegmortel Verpakking: 5-25 kg Verbruik*: 0,5-1 kg/m 2 volgens de breedte van de voeg K ITTEN Omnikit Silicone: neutrale, zuurvrije, schimmelwerende siliconenkit Verpakking: koker 310 ml * De verbruiken zijn indicatief.

11 De hier vermelde technische gegevens en omschreven werkmethodes zijn gebaseerd op jarenlange praktijkervaring en laboratoriumresearch. Omnicol is niet aansprakelijk voor het volgens onze systemen vervaardigde werk, daar factoren buiten onze beoordeling en invloed mede bepalend zijn voor het uiteindelijke resultaat. Omnicol garandeert dat haar producten in steeds gelijkblijvende kwaliteit worden geleverd. In geval van twijfel adviseren wij u steeds zelf proeven te nemen.

12 Tel. +32 [0] Tel. +31 [0]

Tegelen op hout. www.omnicol.info

Tegelen op hout. www.omnicol.info Tegelen op hout www.omnicol.info TEGELEN OP HOUT Tegelen op hout ligt niet voor de hand. Immers, keramische tegels en houten ondergronden zijn materiaalsoorten die niet goed samen gaan. Tegels zijn hard

Nadere informatie

Verlijmen van keramische tegels op HYDROPANEL in natte cel, spatzone of droge ruimte BE Versie 9.2

Verlijmen van keramische tegels op HYDROPANEL in natte cel, spatzone of droge ruimte BE Versie 9.2 1 / 6 Maak uw keuze uit vier mogelijkheden: Advies 1: Advies 2: Advies 3: Advies 4: U gaat een zogenaamde natte cel of spatzone betegelen en uw voorkeur gaat uit naar werken met pastategellijm. U gaat

Nadere informatie

doe het zelf: tegeltechniek

doe het zelf: tegeltechniek eurocol doe het zelf: tegeltechniek Tegelwerk wordt door veel mensen nog altijd gezien als een lastige klus. Ten onrechte. Met de producten van Forbo Eurocol kan ook iedere doe-het-zelver vakwerk leveren.

Nadere informatie

Verwerken van marmer en andere natuursteen soorten

Verwerken van marmer en andere natuursteen soorten Verwerken van marmer en andere natuursteen soorten www.omnicol.info VERWERKEN VAN MARMER EN ANDERE NATUURSTEEN SOORTEN Er zijn veel soorten natuursteen. Afhankelijk van de functionele eisen die u stelt

Nadere informatie

TEGELWERK SYSTEEM OPBOUW WWW.OMNICOL.EU

TEGELWERK SYSTEEM OPBOUW WWW.OMNICOL.EU TEGELEN VERMINDEREN OP KRITISCHE VAN CONTACTGELUID ONDERGRONDEN ONDER TEGELWERK 6 5 4 3 2 1 SYSTEEM OPBOUW OMNIMAT Geluiddempede otkoppeligsmat voor oder tegelwerk. Dempt het cotactgeluid va tegelvloere.

Nadere informatie

TEGELEN OP KRITISCHE ONDERGRONDEN

TEGELEN OP KRITISCHE ONDERGRONDEN TEGELEN OP KRITIHE ONDERGRONDEN SYSTEEM OPBOUW OMNIMAT Vloer. Sel betegelbaar! Waterdichte elastische otkoppeligsmat voor oder tegelwerk. Zeer due (0,87mm) flexibele, scheuroverbruggede mat. Voorbeelde

Nadere informatie

Hoe eenvoudig u dit systeem kunt aanbrengen, betegelen en afwerken, ziet u hier stap voor stap.

Hoe eenvoudig u dit systeem kunt aanbrengen, betegelen en afwerken, ziet u hier stap voor stap. Eurocol DIMFLOOR Het nieuwe Bouwbesluit van 1 januari 2003, en met name de verhoogde eis op contactgeluidsisolatie, heeft geleid tot een bewuster omgaan met harde vloerafwerkingen. De 820 EUROCOL DIM FLOOR

Nadere informatie

eurocol calciumsulfaatgebonden gietdekvloeren in sanitaire ruimten eurocol - the strong connection

eurocol calciumsulfaatgebonden gietdekvloeren in sanitaire ruimten eurocol - the strong connection eurocol calciumsulfaatgebonden gietdekvloeren in sanitaire ruimten eurocol - the strong connection Calciumsulfaatgebonden gietdekvloeren (anhydriet) worden steeds populairder als hoogwaardige afwerkvloer.

Nadere informatie

TEGELWERK SYSTEEM OPBOUW

TEGELWERK SYSTEEM OPBOUW TEGELEN VERMINDEREN OP KRITISCHE VAN CONTACTGELUID ONDERGRONDEN ONDER TEGELWERK 6 4 3 1 SYSTEEM OPBOUW Geluiddempede otkoppeligsmat voor oder tegelwerk. Dempt het cotactgeluid va tegelvloere. Gerige dikte

Nadere informatie

TEGELEN OVER BESTAAND TEGELWERK

TEGELEN OVER BESTAAND TEGELWERK TEGELEN OVER BESTAAND TEGELWERK 5 Vloer e wad. SYSTEEM OPBOUW Voorbeelde va toepassige zij douches, toilette, badkamers, keukes e wookamers. Het lijme va tegels over geslote odergrode ka iet zomaar. Daar

Nadere informatie

HET WATERDICHT MAKEN VAN TEGELWERK IN DOUCHES EN NATTE RUIMTES

HET WATERDICHT MAKEN VAN TEGELWERK IN DOUCHES EN NATTE RUIMTES HET WATERDICHT MAKEN VAN TEGELWERK IN DOUCHES EN NATTE RUIMTES 5 SYSTEEM OPBOUW Vloer e wad. Sel betegelbaar! Ee perfecte vochtafdichtig e otkoppelig voor oder tegels e atuurstee. Zeer due (0,mm) flexibele,

Nadere informatie

TEGELEN OVER BESTAAND TEGELWERK

TEGELEN OVER BESTAAND TEGELWERK TEGELEN OVER BESTAAND TEGELWERK 3 5 3 Vloer e wad. SYSTEEM OPBOUW Voorbeelde va toepassige zij douches, toilette, badkamers, keukes e wookamers. Het lijme va tegels over geslote odergrode ka iet zomaar.

Nadere informatie

VOCHTBESCHERMING TEGELEN OVER VLOERTEGELS

VOCHTBESCHERMING TEGELEN OVER VLOERTEGELS VOCHTBESCHERMING TEGELEN OVER BESTAAND ONDER WAND- TEGELWERK EN VLOERTEGELS 1 5 SYSTEEM OPBOUW Vloer e wad. Vochtafschermig voor oder tegels. Voorbeelde va toepassige zij douches e badkamers i de woigbouw.

Nadere informatie

VOCHTBESCHERMING ONDER WAND- EN VLOERTEGELS

VOCHTBESCHERMING ONDER WAND- EN VLOERTEGELS VOCHTBESCHERMING ONDER WAND- EN VLOERTEGELS SYSTEEM OPBOUW Vloer e wad. Vochtafschermig voor oder tegels. Voorbeelde va toepassige zij douches e badkamers i de woigbouw. WWW.OMNICOL.EU VOORBEHANDELING

Nadere informatie

doe het zelf: tegeltechniek

doe het zelf: tegeltechniek eurocol doe het zelf: tegeltechniek Scan deze code voor onze uitgebreide instructiefilm. Tegelwerk wordt door veel mensen nog altijd gezien als een lastige klus. Ten onrechte. Met de producten van Forbo

Nadere informatie

HET WATERDICHT MAKEN VAN TEGELWERK IN DOUCHES EN NATTE RUIMTES

HET WATERDICHT MAKEN VAN TEGELWERK IN DOUCHES EN NATTE RUIMTES HET WATERDICHT MAKEN VAN TEGELWERK IN DOUCHES EN NATTE RUIMTES 5 SYSTEEM OPBOUW Vloer e wad. Sel betegelbaar! Ee perfecte vochtafdichtig e otkoppelig voor oder tegels e atuurstee. Zeer due (0,mm) flexibele,

Nadere informatie

500 CaroFix. Product. Volumes. Eigenschappen

500 CaroFix. Product. Volumes. Eigenschappen Product Gebruiksklare tegellijm D1T voor het plaatsen van wand- en muurtegels. Uiterst geschikt voor het kleven van keramische tegels, glasmozaïek, zandsteen, natuursteen, graniet en harde polystyreentegels

Nadere informatie

Beschrijving werkzaamheden afbouw woning

Beschrijving werkzaamheden afbouw woning Beschrijving werkzaamheden afbouw woning Rigidur op wanden begane grond en eerste verdieping aanbrengen van Rigidur gipsvezelplaten aan de (binnen)wanden op de begane grond en eerste verdieping. De wanden

Nadere informatie

Zelf uw woning aanpassen

Zelf uw woning aanpassen Zelf uw woning aanpassen WAND- OF VLOERTEGELS Wilt u uw woning verfraaien door wanden of vloeren te betegelen? Bij een bouwmarkt of speciaalzaak kunt u de benodigde installatiematerialen aanschaffen. U

Nadere informatie

EEN VLOER BETEGELEN. Materialen: Gereedschappen. Moeilijkheidsgraad:

EEN VLOER BETEGELEN. Materialen: Gereedschappen. Moeilijkheidsgraad: EEN VLOER BETEGELEN Moeilijkheidsgraad: Omdat tegels maximale bescherming bieden tegen vocht, mits vakkundig verwerkt, zijn zij ideaal om bijvoorbeeld een keuken- of badkamervloer mee af te werken. Het

Nadere informatie

EEN WAND BETEGELEN. Gereedschappen. Materialen: Moeilijkheidsgraad:

EEN WAND BETEGELEN. Gereedschappen. Materialen: Moeilijkheidsgraad: EEN WAND BETEGELEN Moeilijkheidsgraad: Door uw wanden te betegelen kunt u uw toilet, keuken en badkamer op een prachtige wijze afwerken. Met behulp van dit stappenplan leert u zelf een muur betegelen.

Nadere informatie

DOE HET ZELF: TEGELTECHNIEK

DOE HET ZELF: TEGELTECHNIEK Tegelwerk wordt door veel mensen nog altijd gezien als een lastige klus. Ten onrechte. Met de producten van Forbo Eurocol Nederland B.V. kan ook iedere doe-het-zelver vakwerk leveren. De juiste materialen,

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking Hoogwaardig multifunctioneel spuitpleistersysteem

Wand- en plafondafwerking Hoogwaardig multifunctioneel spuitpleistersysteem OMSCHRIJVING OPMERKING Het Brander Crystal-spuitpleistersysteem is een systeem voor het doeltreffend en economisch repareren, egaliseren en afwerken van vlakke, gladde ondergronden binnen. Het systeem

Nadere informatie

Stap 1. Algemene controle bij het coaten van een betonvloer met epoxy vloercoating

Stap 1. Algemene controle bij het coaten van een betonvloer met epoxy vloercoating Hoe coat je een betonvloer met epoxy? Wij helpen u graag met het maken van de juiste stappen in de juiste volgorde bij het zelf coaten van een betonvloer met epoxy. Dit met ons doe-het-zelf-stappenplan.

Nadere informatie

Geluidsoverlast? Het 820 EUROCOL DIM FLOOR geluids- en ontkoppelingssysteem. eurocol - the strong connection

Geluidsoverlast? Het 820 EUROCOL DIM FLOOR geluids- en ontkoppelingssysteem. eurocol - the strong connection Geluidsoverlast? Het 820 EUROCOL DIM FLOOR geluids- en ontkoppelingssysteem eurocol - the strong connection Het nieuwe Bouwbesluit van 1 januari 2003, en met name oor de verhoogde eis op contactgeluidsisolatie,

Nadere informatie

Badkamerafdichting. met het Köster BD-Systeem

Badkamerafdichting. met het Köster BD-Systeem Badkamerafdichting met het Köster BD-Systeem Afdichting onder de tegels Een volledige en sterke afdichting is een beslissende voorwaarde voor een langdurig gebruik van sanitaire ruimtes. Ondanks het waterdicht

Nadere informatie

550 CaroFlex. Product. Volumes. Eigenschappen

550 CaroFlex. Product. Volumes. Eigenschappen Product Gebruiksklare, flexibele en watervaste tegellijm D2T met hoge aanvangshechting voor het binnenhuis verlijmen van vloer- en muurtegels. Geschikt voor het verlijmen van faïence, mozaïektegels, keramische

Nadere informatie

Leginstructie Therdex Stone

Leginstructie Therdex Stone Leginstructie Therdex Stone Een PVC product is altijd in beweging. Concreet betekent dit dat de maatvoering ook altijd in beweging is. De Therdex Stone Serie is uniek in zijn soort. Prachtig, maar vraagt

Nadere informatie

eurocol lijmen en egaliseren Op calciumsulfaatgebonden gietvloeren eurocol - the strong connection

eurocol lijmen en egaliseren Op calciumsulfaatgebonden gietvloeren eurocol - the strong connection eurocol lijmen en egaliseren Op calciumsulfaatgebonden gietvloeren eurocol - the strong connection Voorbereiden 1 VASTSTELLEN VAN HET VOCHTPERCENTAGE IN DE DEKVLOER 2 BEOORDELING EN EVENTUEEL SCHUREN Voor

Nadere informatie

Zelf een wand betegelen. Wandtegels De voorbereidingen De wandtegels aanbrengen Kwaliteitseisen

Zelf een wand betegelen. Wandtegels De voorbereidingen De wandtegels aanbrengen Kwaliteitseisen Zelf een wand betegelen Wandtegels De voorbereidingen De wandtegels aanbrengen Kwaliteitseisen Zelf een wand betegelen 2 3 Het interieur van de woning verfraaien? Een ander verfje, een nieuw behangetje,

Nadere informatie

CALCIUMSULFAATGEBONDEN GIETDEKVLOEREN IN SANITAIRE RUIMTEN

CALCIUMSULFAATGEBONDEN GIETDEKVLOEREN IN SANITAIRE RUIMTEN CALCIUMSULFAATGEBONDEN GIETDEKVLOEREN IN SANITAIRE RUIMTEN Calciumsulfaatgebonden gietdekvloeren (anhydriet) worden steeds populairder als hoogwaardige afwerkvloer. Ze zijn arbovriendelijk aan te brengen

Nadere informatie

AQUA SENSA ONDERGRONDEN

AQUA SENSA ONDERGRONDEN Stap voor stap Aqua Sensa ondergronden, p. 1/7 Stap voor stap AQUA SENSA ONDERGRONDEN Aqua Sensa kan toegepast worden op tal van ondergronden, op voorwaarde dat de juiste voorzorgsmaatregelen en een correcte

Nadere informatie

Productblad. fermacell Diepgrond. Universele diepgrond voor het gronderen en versterken van de meest diverse ondergronden.

Productblad. fermacell Diepgrond. Universele diepgrond voor het gronderen en versterken van de meest diverse ondergronden. fermacell Productblad Versie november 2009 Universele diepgrond voor het gronderen en versterken van de meest diverse ondergronden. Toepassingsgebied dient voor het gronderen en verstevigen van zuigende

Nadere informatie

. Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo.

. Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo. . Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo. 1. Ondergrond 2. Steiger. 3. Plaatsen isolatie platen. 4. Verlijming isolatie platen. 5. Plaatsen schroefankers. 6. Bijzonder detail 7. Naden dichten 8. Aanmaken

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad weber.mix 6 in 1 is een kant-en-klare mortel geschikt voor diverse toepassingen. Ideale oplossing voor renovatieklussen en verbouwingen Vloer & wand Binnen & buiten Veelzijdig inzetbare mortel welke geschikt

Nadere informatie

305 BetonDesign. Toepassing: Voor het realiseren van een decoratieve betonuitstraling op vloeren en wanden in een laagdikte van 1 1,5 mm.

305 BetonDesign. Toepassing: Voor het realiseren van een decoratieve betonuitstraling op vloeren en wanden in een laagdikte van 1 1,5 mm. Forbo Eurocol BV Postbus 130, NL-1520 AC Wormerveer T +31 (0)75 627 16 00, F +31 (0)75 628 35 64 info.eurocol@forbo.com, www.eurocol.com Productvoordelen: - Gebruiksklaar - Eenvoudig te verwerken - Spanningsvrij

Nadere informatie

ADVIES ADVIES PLAATSING ZELLIGES, FABRICAAT TERRAMEX

ADVIES ADVIES PLAATSING ZELLIGES, FABRICAAT TERRAMEX ADVIES PLAATSING ZELLIGES, FABRICAAT TERRAMEX SAMENSTELLING Technische eigenschappen Geëmailleerde terracotta. Traditionele Marokkaanse fabricage, volledig manueel en artisanaal. Maattoleranties Lengte

Nadere informatie

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Pagina 1 - Versie 09 Inhoud: - Wat is Beton Ciré Originale - Voorbereiding Ondergrond o Wanden o Vloeren o Meubels en aanrechtbladen - Aanbrengen en afwerken

Nadere informatie

KLUSWIJZER Tegels zetten. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. www.woongoed.

KLUSWIJZER Tegels zetten. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. www.woongoed. KLUSWIJZER Tegels zetten Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg www.woongoed.nl KLUSWIJZER Tegels zetten Er zijn veel redenen te bedenken waarom u tegels

Nadere informatie

Handleiding verwerking BaseBeton

Handleiding verwerking BaseBeton Handleiding verwerking BaseBeton Pagina 1 - Versie 10 Inhoud: - Wat is BaseBeton - Voorbereiding Ondergrond o Wanden o Vloeren o Meubels en aanrechtbladen - Aanbrengen en afwerken Pagina 2 - Versie 10

Nadere informatie

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren MATTEN SYSTEEM Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren HOMELUX (BENELUX) BV FRANKWEG 20 2153 PD NIEUW VENNEP T 0252 713 100 F 0252 713 109 WWW.HOMELUX.NL Inhoudsopgave Het probleem

Nadere informatie

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw LuWaDi Spuitbare luchtdichting Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Snel Eenvoudig luwadicht@gmail.com Zeer efficiënt +31 (0) 620324715 Luchtdicht Bouwen

Nadere informatie

LC240 Snellijm voor tegels

LC240 Snellijm voor tegels LC240 Snellijm voor tegels Productomschrijving Lichtgrijze flexibele stofarme snelafbindende dunbedlijm. Toepassing Snellijm voor tegels LC240 voldoet uitermate goed voor de snelle verlijming van vrijwel

Nadere informatie

Waterdichting. Pas weber.dry inject toe. Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering.

Waterdichting. Pas weber.dry inject toe. Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering. binnen toepassen Controleer op waterdoorslag naar bovenliggende verdieping of fundering. Nee Bestaat de ondergrond uit baksteen, betonsteen of betonblokken? Ja Ja Pas weber.dry inject toe. A Controleer

Nadere informatie

ALKALIBESTENDIG WATERDICHTINGS- EN ONTKOPPELINGSMEMBRAAN ALS ONDERGROND VOOR KERAMISCHE TEGELS, NATUURSTEEN EN LVT

ALKALIBESTENDIG WATERDICHTINGS- EN ONTKOPPELINGSMEMBRAAN ALS ONDERGROND VOOR KERAMISCHE TEGELS, NATUURSTEEN EN LVT Mapeguard WP System ALKALIBESTENDIG WATERDICHTINGS- EN ONTKOPPELINGSMEMBRAAN ALS ONDERGROND VOOR KERAMISCHE TEGELS, NATUURSTEEN EN LVT Gebruikte producten: Mapeguard WP 200, Mapeguard ST, Mapeguard IC,

Nadere informatie

»U wilt zekerheid bij het verlijmen van grootformaat tegels?«

»U wilt zekerheid bij het verlijmen van grootformaat tegels?« SCHÖNOX»U wilt zekerheid bij het verlijmen van grootformaat tegels?wij ook.«www.schoenox.nl Formaten in nieuwe dimensies Foto: MOSA Naar grote formaten is meer vraag dan ooit. Ruimtes krijgen daardoor

Nadere informatie

Zelf stukadoren. Stukadoren De voorbereidingen De mortel aanbrengen Scheuren dichten Kwaliteitseisen

Zelf stukadoren. Stukadoren De voorbereidingen De mortel aanbrengen Scheuren dichten Kwaliteitseisen Zelf stukadoren Stukadoren De voorbereidingen De mortel aanbrengen Scheuren dichten Kwaliteitseisen Zelf stukadoren 2 3 Het interieur van de woning verfraaien? Een ander verfje, een nieuw behangetje, daar

Nadere informatie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie

BINNENBOUWPLATEN VIDI. board -PRO NIEUW. Versie BINNENBOUWPLATEN PRODUCTINFORMATIE / verwerkingsadvies VIDI board NIEUW De beste plaat voor EEN CONCURRERENDE PRIjs! Versie 2017-12 INHOUDSOPGAVE PRODUCTINFORMATIE PRODUCTINFORMATIE... 3 Unieke eigenschappen...3

Nadere informatie

Voorbereiding wand en vloer. Wanden/vloer binnen:

Voorbereiding wand en vloer. Wanden/vloer binnen: Voorbereiding wand en vloer Wanden/vloer binnen: Ondergrond moet vrij zijn van lagen die de hechting kunnen verminderen zoals stof, vuil, olie, vet en losse delen. Wanden met als ondergrond gestukadoorde

Nadere informatie

1 van 6 19-1-2017 9:55 Mijn KARWEI Inloggen 0 Moeilijkheidsgraad: Moeilijk Heb je plannen om je toilet, douche of badkamer te betegelen? Met behulp van dit stappenplan en de duidelijke schetsen leer je

Nadere informatie

STAP 1 STAP 2 STAP 3 OPTIONEEL STAP 4 STAP 5. 1e Plek bepalen dmv indicatiemeter² 2e Toestemming vragen voor destructief onderzoek 3e Carbidmeting³

STAP 1 STAP 2 STAP 3 OPTIONEEL STAP 4 STAP 5. 1e Plek bepalen dmv indicatiemeter² 2e Toestemming vragen voor destructief onderzoek 3e Carbidmeting³ PARKETLIJMWIJZER STAP 1 STAP 2 STAP 3 OPTIONEEL STAP 4 STAP 5 (v) ZAND CEMENT Grijsachtige vloer/grove structuur; totale dikte 6-15 cm; meestal harder dan Anhydriet Indien de top laag verzand of te broos

Nadere informatie

Okapox Designvoeg. Technisch Merkblad Okapox Designvoeg Blad 1 van 5

Okapox Designvoeg. Technisch Merkblad Okapox Designvoeg Blad 1 van 5 Technisch Merkblad Okapox Designvoeg Blad 1 van 5 Extra fijne epoxy voeg- en lijmmortel Okapox Designvoeg Speciaal voor glasmozaïek In 8 actuele kleuren leverbaar Speciale korrelopbouw voor een glad oppervlak

Nadere informatie

Aanleggen van terrassen en paden van natuursteen

Aanleggen van terrassen en paden van natuursteen Professionele mortels voor een optimaal resultaat Aanleggen van terrassen en paden van natuursteen Niet berijdbaar Belangrijk: Zorg voor voldoende drainage en waterafvoer Bij de aanleg van natuursteen

Nadere informatie

Astrifix Lijm, advies en productblad

Astrifix Lijm, advies en productblad Astrifix Lijm, advies en productblad Productbeschrijving Astrifix Lijm is een hoogwaardige, ijzersterke 1-component lijm en voegenkit op basis van MS polymeer. Het product is reukloos, ph-neutraal en isocyanaat

Nadere informatie

eurocol Lijmadviezen voor keramische tegels op diverse ondergronden eurocol - the strong connection

eurocol Lijmadviezen voor keramische tegels op diverse ondergronden eurocol - the strong connection eurocol Lijmadviezen voor keramische tegels op diverse ondergronden eurocol - the strong connection 2 eurocol - the strong connection Inleiding Regelmatig bereiken ons vragen over de juiste verwerking

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Handleiding verwerking Beton Ciré Originale BCO Pagina 1 Inhoud: - Wat is Beton Ciré Originale - Voorbereiding Ondergrond o Wanden o Vloeren o Meubels en aanrechtbladen - Aanbrengen en afwerken BCO Pagina

Nadere informatie

PCI Lastogum. Waterdichte flexibele beschermlaag voor toepassing onder tegels in douche en bad

PCI Lastogum. Waterdichte flexibele beschermlaag voor toepassing onder tegels in douche en bad PCI Lastogum Waterdichte flexibele beschermlaag voor toepassing onder tegels in douche en bad Flexibel, compenseert spanningen, vervormingen in de ondergrond, temperatuurschommelingen en trillingen. Scheuroverbruggend,

Nadere informatie

Technisch merkblad. Product beschrijving. Ondergrond voorbereiding. Epoxy voeg- en lijmmortel voor vloertegelwerk Okapox F/K Vloer

Technisch merkblad. Product beschrijving. Ondergrond voorbereiding. Epoxy voeg- en lijmmortel voor vloertegelwerk Okapox F/K Vloer Okapox F/K Vloer blad 1 van 5 Epoxy voeg- en lijmmortel voor vloertegelwerk Okapox F/K Vloer Oplosmiddelvrij Vloerkwaliteit Uitstekende verwerkingseigenschappen Chemicaliën bestendig Hoge mechanische bestendigheid

Nadere informatie

Stucen, hoe doe je dat?

Stucen, hoe doe je dat? Stucen, hoe doe je dat? Stucen, hoe doe je dat? Materialen Gereedschap Afplaktape tesa Universeel Knauf gipspleister Roodband 20 kg Knauf betonkontakt Stucnaald Stucloper Emmer Troffel Stucspaan Mixer

Nadere informatie

Vier types PCI Flexmörtel maken het mogelijk

Vier types PCI Flexmörtel maken het mogelijk Voor bouwprofessionals Bespaar tijd met sterke en flexibele tegellijmen Vier types PCI Flexmörtel maken het mogelijk Keramiek na 3 dagen (of bij 4% restvocht) verlijmen op verse cementdekvloeren Vloerverwarming

Nadere informatie

Zelf vloertegels leggen. Vloertegels De voorbereidingen Kwaliteitseisen

Zelf vloertegels leggen. Vloertegels De voorbereidingen Kwaliteitseisen Zelf vloertegels leggen Vloertegels De voorbereidingen Kwaliteitseisen Zelf vloertegels leggen 2 3 Het interieur van de woning verfraaien, wie doet dat niet van tijd tot tijd? Sommige klussen, zoals witten,

Nadere informatie

VOORLOPIGE TECHNISCHE FICHE Sikafloor -200 Level

VOORLOPIGE TECHNISCHE FICHE Sikafloor -200 Level VOORLOPIGE TECHNISCHE FICHE POLYMEER VERBETERDE CEMENTGEBASEERDE EGALISATIEMASSA VOOR VLOEREN, DIKTE 3-40 MM. C25-F6. PRODUCTBESCHRIJVING Zelfvloeiende cement gebaseerde massa met zeer lage emissie voor

Nadere informatie

Schlüter -DITRA 25. Tegels plaatsen op houten ondergronden

Schlüter -DITRA 25. Tegels plaatsen op houten ondergronden Tegels plaatsen op houten ondergronden Schlüter -DITRA 25 Tegels plaatsen op houten ondergronden Voor de tegelplaatsing worden ondergronden uit hout terecht als lastig beschouwd. Het natuurlijke materiaal

Nadere informatie

SCHÖNOX systeemoplossingen

SCHÖNOX systeemoplossingen SCHÖNOX systeemoplossingen Perfect op elkaar afgestemde SCHÖNOX systeemoplossingen. www.schoenox.nl Oud wordt nieuw 1 Toepassing op verschillende ondergronden 1.1 Ontkoppelen op gescheurde keramische bekledingen

Nadere informatie

VOORLOPIGE TECHNISCHE FICHE Sikafloor -300 Rapid Level

VOORLOPIGE TECHNISCHE FICHE Sikafloor -300 Rapid Level VOORLOPIGE TECHNISCHE FICHE SNELUITHARDENDE POLYMEER VERBETERDE CEMENTGEBASEERDE EGALISATIEMASSA VOOR VLOEREN, DIKTE 1-10 MM. C50-F10. PRODUCTBESCHRIJVING Zelfvloeiende cement gebaseerde massa met zeer

Nadere informatie

34 Verbruiksberekening voegmiddel voor tegels 35. 51 Geharmoniseerde Europese norm

34 Verbruiksberekening voegmiddel voor tegels 35. 51 Geharmoniseerde Europese norm 29 Keuzegids tegelen 53 De producten 31 Beoordeling van de ondergrond weber.tile prim weber.tile prim S weber.col project 53 54 55 34 Verbruiksberekening voegmiddel voor tegels 35 Probleem - Oplossing

Nadere informatie

Calduran. dilataties en aansluitingen

Calduran. dilataties en aansluitingen Calduran Bouwtechniek en Voorlichting Postbus 97 3840 AB Harderwijk Telefoon: 0341 464 004 dilataties en aansluitingen Wanden van kalkzandsteen kunnen beter niet onbeperkt lang gemaakt worden. De lengte

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen daarom ook benadrukken dat u ons altijd kunt

Nadere informatie

Beamix Vloervlak Egalisatie 770

Beamix Vloervlak Egalisatie 770 Beamix Vloervlak Egalisatie 770 Slechte ondergrond & Hout TOEPASSING Vezelversterkte gietvloer voor op slechte ondergronden, hout en vloerverwarming. Ideaal op (stabiele) houten (verdiepings)vloeren. Bij

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIEBLAD Sikafloor -200 Level

PRODUCTINFORMATIEBLAD Sikafloor -200 Level PRODUCTINFORMATIEBLAD POLYMEER VERBETERDE EGALISATIEMASSA OP BASIS VAN CE- MENT VOOR VLOEREN, 3-40 MM. C25-F6. PRODUCTOMSCHRIJVING Zelfnivellerende egalisatiemortel op basis van cement, met zeer lage emissie.

Nadere informatie

Totaalaanbieder van vloersystemen

Totaalaanbieder van vloersystemen Totaalaanbieder van vloersystemen u rule the floor Brands of UFLOOR Systems Met UFLOOR Systems is Unipro totaalaanbieder van vloersystemen Uzin Lijm en egalisatiematerialen Wolff Machines en gereedschappen

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking Multifunctioneel sierpleistersysteem

Wand- en plafondafwerking Multifunctioneel sierpleistersysteem OMSCHRIJVING ALGEMENE ASPECTEN Branderbriljant is een multifunctioneel sierpleistersysteem, bedoeld om vlakke, gladde ondergronden te repareren, te egaliseren en op een industriële wijze decoratief af

Nadere informatie

Calduran. dilataties en aansluitingen

Calduran. dilataties en aansluitingen Calduran Techniek en Advies Postbus 97 3840 AB Harderwijk Telefoon: +31 (0)341 464 004 dilataties en aansluitingen Wanden van kalkzandsteen kunnen beter niet onbeperkt lang gemaakt worden. De lengte wordt

Nadere informatie

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc.

NIEUW. Rigips TopStuc. Stap-voor-stap handleiding. Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. NIEUW Rigips TopStuc Stap-voor-stap handleiding Zelf stukadoren is nu gemakkelijker dan ooit door de unieke receptuur van Rigips TopStuc. www.rigips.nl DOE - HET - ZELF MET RIGIPS. DAN ZIT HET ZO! Stukadoren

Nadere informatie

Gevel- en wandafwerking 4943 Scheuroverbruggend muurverfsysteem

Gevel- en wandafwerking 4943 Scheuroverbruggend muurverfsysteem Sigma Coatings BV 1/12 april 2003 OMSCHRIJVING Het Branderflex muurverfsysteem is een weervast, waterdampdoorlatend en blijvend elastisch afwerkingssysteem voor buiten en binnen. Het systeem is toe te

Nadere informatie

BETONREPARATIEPASTA NIEUW! VOOR BETON EN STEENACHTIGE ONDERGRONDEN PRAKTISCH, SNEL EN COMPLEET

BETONREPARATIEPASTA NIEUW! VOOR BETON EN STEENACHTIGE ONDERGRONDEN PRAKTISCH, SNEL EN COMPLEET BETONREPARATIEPASTA VOOR BETON EN STEENACHTIGE ONDERGRONDEN NIEUW! DRY FLEX CO betonreparatiepasta Voor het repareren van niet-constructieve beschadigingen; Voor het repareren van losgerukte verankeringen

Nadere informatie

Inno Coatings - Betonverf 2K

Inno Coatings - Betonverf 2K Inno Coatings - Betonverf 2K Productomschrijving: Inno Coatings - Betonverf 2K Inno Coatings Betonverf is een watergedragen 2-componenten betonverf en is zowel verkrijgbaar in kleurloos transparante als

Nadere informatie

PARKETLIJM CP0 Lijm voor houten vloerbekleding

PARKETLIJM CP0 Lijm voor houten vloerbekleding PARKETLIJM CP0 Lijm voor houten vloerbekleding Beschrijving De parketlijm CP0 is een silanische eencomponentlijm, klaar voor gebruik, elastisch, zonder solventen of stoffen die schadelijk zijn voor de

Nadere informatie

Kenmerkende producteigenschappen

Kenmerkende producteigenschappen PROF 100% KLEURVAST 3-COMPONENTEN EPOXY VOEGSYSTEEM Kenmerkende producteigenschappen n Hoogwaardig epoxy voegsel, makkelijk te verwerken. n Schimmelvrij. n Niet gevoelig voor vlekken, zakt niet na. n Duurzaam,

Nadere informatie

Sigmafloor Flexcoat 4988 Scheuroverbruggend vloercoatingsysteem voor buiten. Algemene bepalingen Zie informatieblad 1300.

Sigmafloor Flexcoat 4988 Scheuroverbruggend vloercoatingsysteem voor buiten. Algemene bepalingen Zie informatieblad 1300. OMSCHRIJVING Scheuroverbruggend vloercoatingsysteem op basis van polyurethaan voor buiten. Met name geschikt voor ondergronden met spontane dilatatiescheuren. ALGEMENE ASPECTEN Om een optimaal resultaat

Nadere informatie

PCI Nanolight. Variabele flexmortel voor alle ondergronden en alle keramiek

PCI Nanolight. Variabele flexmortel voor alle ondergronden en alle keramiek PCI Nanolight Variabele flexmortel voor alle ondergronden en alle glas, baksteentegels en cotto in dunbed- of middenbed-applicatie. - Voor het herstellen van metselwerk, cementmortels en vloeren, en voor

Nadere informatie

Handleiding verwerking Beton Flow

Handleiding verwerking Beton Flow Handleiding verwerking Beton Flow BCFW Pagina 1 Inhoud: - Wat is Beton Flow - Voorbereiding Ondergrond - Aanbrengen en afwerken BCFW Pagina 2 Wat is Beton Flow: - Cementgebonden afwerkvloer: o Giet/Spaan

Nadere informatie

BETON. instructies voor applicatie primer - base - finish

BETON. instructies voor applicatie primer - base - finish BETON BETON EFFECT Imitatiebeton voor een strakke uitstraling instructies voor applicatie primer - base - finish beton primer De kleur van de cachemire Beton Primer is wit, voor het beste resultaat raden

Nadere informatie

1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M²

1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M² 1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M² Voor horizontale en verticale vlakken, alle soorten dekvloeren, beton, anhydriet, gips, betonblokken, hout, tegels of aardewerk. PRIMER MORTEL PIGMENT IMPREGNEER SEALER 1 liter

Nadere informatie

Weber helpt u verder!

Weber helpt u verder! Vloeren i Weber, helpt u verder! Weber services Binnen Weber hechten we veel belang aan service. We staan voor u klaar met onze tools en adviseurs om u op de beste manier te helpen met uw klus. U kunt

Nadere informatie

Kenmerkenblad. Gebruiksklare sierpleister voor buiten en binnen op basis van kunstharsdispersie volgens DIN 18558, klasse P.org.1.

Kenmerkenblad. Gebruiksklare sierpleister voor buiten en binnen op basis van kunstharsdispersie volgens DIN 18558, klasse P.org.1. OMSCHRIJVING Gebruiksklare sierpleister voor buiten en binnen op basis van kunstharsdispersie volgens DIN 18558, klasse P.org.1. GEBRUIKSDOEL Het decoratief afwerken van gevels, wanden en plafonds in de

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking 4934 Systeem met spuitpleisterafwerking

Wand- en plafondafwerking 4934 Systeem met spuitpleisterafwerking Brander Afbouwprodukten 1/ 5 april 2004 OMSCHRIJVING ALGEMENE ASPECTEN Branderspack S is een spuitpleister voor het doeltreffend en economisch afwerken van vlakke, gladde ondergronden binnen. De spuitpleister

Nadere informatie

Wandbekleding Stone Design

Wandbekleding Stone Design tegels Wandbekleding Stone Design Overzicht assortiment Stappenplan Eenvoudige verwerking Over de verwerking van de decoratieve wandbekleding van Decor Son kunnen we kort zijn. Die is heel eenvoudig. Op

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad webermix 6 in 1 is een kant-en-klare mortel geschikt voor diverse toepassingen Metselen, voegen, stucadoren, vloersmeren, tegels leggen Ook geschikt voor metselen glazen bouwstenen Veelzijdig inzetbare

Nadere informatie

RENOCURE pu. 2 Componenten reparatiepasta op basis van polyurethaan.

RENOCURE pu. 2 Componenten reparatiepasta op basis van polyurethaan. RENOCURE pu 2 Componenten reparatiepasta op basis van polyurethaan. Toepassing: Repareren en vullen van nieuwe en bestaande houtconstructies binnen en buiten. Afdichten en verlijmen van houtverbindingen.

Nadere informatie

Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem

Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem Montagevoorschriften Bevestigingsmiddelen en -methoden Het Plastiflex -NT systeem bestaat uit: Plastiflex -NT een polyurethaanlijm, elastisch, sneldoorhardend, overschilderbaar

Nadere informatie

Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel

Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Inhoudsopgave 6302986 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Emmer 2,5 kg NL/FR 2 6302987 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel Emmer 5 kg NL/FR 4 6302988 - Bison Wand&Klaar Behanglijm Glasweefsel

Nadere informatie

KOLIBRI Reparatie en onderhoud

KOLIBRI Reparatie en onderhoud KOLIBRI Reparatie en onderhoud Inleiding Conventionele systemen Twee componenten systemen Nieuwe kolibries Aanvullende informatie www.de-ijssel-coatings.nl januari 2015 pagina 1 van 7 INHOUD De IJssel

Nadere informatie

VERVORMBARE, VLOEIENDE, VOL BED MORTELLIJM VOOR VERLIJMING VAN GROTE KERAMISCHE VLOERTEGELS, C2E S1 GECLASSIFICEERD VOLGENS EN

VERVORMBARE, VLOEIENDE, VOL BED MORTELLIJM VOOR VERLIJMING VAN GROTE KERAMISCHE VLOERTEGELS, C2E S1 GECLASSIFICEERD VOLGENS EN TECHNISCHE FICHE VERVORMBARE, VLOEIENDE, VOL BED MORTELLIJM VOOR VERLIJMING VAN GROTE KERAMISCHE VLOERTEGELS, C2E S1 GECLASSIFICEERD VOLGENS EN 12004 PRODUCTBESCHRIJVING is een middelmatig snel bindende,

Nadere informatie

hout Zo kunt u zelf Overzicht producten Stappenplannen

hout Zo kunt u zelf Overzicht producten Stappenplannen hout Zo kunt u zelf houtproblemen Productinformatie oplossen Overzicht producten Stappenplannen Houtvuller Heeft u een beschadigde deur of een verrot kozijn? In deze folder vindt u hulp om de meest voorkomende

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Kant-en-klare, sneldrogende, zelfnivellerende, cementgebonden egalisatiemortel. Na 4 uur beloopbaar Na 6 uur betegelbaar Zelfnivellerend voor een perfect vlak resultaat Toepassing Cementgebonden egalisatiemortel

Nadere informatie

Droogtijden Bij 20 C en een relatieve luchtvochtigheid van 65%. Stofdroog na 4 uur, schuurbaar na 4 uur en overschilderbaar na 4 uur.

Droogtijden Bij 20 C en een relatieve luchtvochtigheid van 65%. Stofdroog na 4 uur, schuurbaar na 4 uur en overschilderbaar na 4 uur. TECHNISCH RAPPORT is een oplosmiddelvrije tweecomponenten reparatiemassa op basis van epoxy. Algemeen Kenmerken De is verpakt in één koker en verspuitbaar met iedere gangbare kitspuit. Door de korte structuur

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Kant-en-klare, sneldrogende, zelfnivellerende, cementgebonden egalisatiemortel. 2-30 mm laagdikte Stofarm Toepassing Cementgebonden egalisatiemortel voor bijna alle soorten binnenvloeren. weber.floor dek

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE. PRODUCTBESCHRIJVING Zelfvloeiende massa op basis van cement met zeer lage emissie. Geschikt

TECHNISCHE FICHE. PRODUCTBESCHRIJVING Zelfvloeiende massa op basis van cement met zeer lage emissie. Geschikt TECHNISCHE FICHE POLYMEER GEMODIFICEERDE CEMENTGEBASEERDE EGALISATIEMASSA VOOR VLOEREN, 3-40 MM. C25-F6. PRODUCTBESCHRIJVING Zelfvloeiende massa op basis van cement met zeer lage emissie. Geschikt voor

Nadere informatie