VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2000 AMENDEMENTEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2000 AMENDEMENTEN"

Transcriptie

1 Stuk 15 ( ) Nr. 9 VLAAMS PARLEMENT Zitting december 1999 ONTWERP VAN DECREET houdende de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2000 AMENDEMENTEN voorgesteld na indiening van het verslag Zie : 15 ( ) Nr. 1 : Ontwerp van decreet + Bijlagen Nrs. 2 tot 4 : Amendementen Nrs. 5-A tot 5-J : Verslagen aan de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting Nrs. 6 en 7 : Amendementen Nr. 8 : Verslag namens de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting 154

2 Stuk 15 ( ) Nr. 9 2 AMENDEMENT Nr. 111 ORGANISATIEAFDELING 11 Administratie Kanselarij en Voorlichting PROGRAMMA 40 Gelijke Kansenbeleid Het totaal van de niet-gesplitste kredieten voor programma "94,7 miljoen frank" brengen op "0 frank". (Verlaging met 94,7 miljoen frank) Afgezien van het feit dat het gelijke kansenbeleid zoals dat thans door de regering wordt gevoerd, overbodig is, is het bovendien ondoeltreffend. Het is de taak van de overheid ervoor te zorgen dat alle burgers op een rechtvaardige manier worden behandeld. Iedere minister moet daarover waken in het door hem/haar gevoerde beleid. Werken met doelgroepen die dan nog op een arbitraire basis werden uitverkoren, is een fragmentair beleid. Bovendien houdt het automatisch de discriminatie in van een aantal mensen, die niet tot een van deze doelgroepen behoren. Een aparte begrotingspost Gelijke Kansenbeleid betekent een onverantwoorde versnippering van middelen met geen enkele kans op resutaat. Het heeft derhalve geen zin er nog verder belastinggeld aan te vergooien. Indien projecten zoals Gynaica ("vrouwen in de kunst") nuttig worden bevonden, kan de minister van Cultuur ze eventueel overnemen. De indiener wenst enkel de 16,2 miljoen frank die op de basisallocaties 33.05, en voor de gehandicapten werden voorzien, te behouden en onder te brengen bij het Vlaams Fonds voor de Sociale Integratie van Personen met een Handicap (programma 41.50), waar ze thuishoren. Dit amendement is verbonden met amendement nr. 116.

3 3 Stuk 15 ( ) Nr. 9 AMENDEMENT Nr. 112 voorgesteld door de heren Joris Van Hauthem en Luk Van Nieuwenhuysen ORGANISATIEAFDELING 31 Administratie Basisonderwijs PROGRAMMA 10 Gewoon basisonderwijs Het totaal van de niet-gesplitste kredieten voor programma "65.819,7 miljoen frank" brengen op "65.517,3 miljoen frank". (Verlaging met 302, 4 miljoen frank) Dit bedrag wordt voorzien voor de Franstalige basisscholen in de faciliteitengemeenten. Aangezien de Franse Gemeenschap elk jaar weigert de Vlaamse school in Komen te financieren, aangezien in de voornoemde Franstalige basisscholen leerlingen vertoeven die daar volgens de taalwetgeving niet thuishoren, aangezien er nog steeds geen oplossing is inzake de pedagogische inspectie, hoeft de Vlaamse regering deze verplichting niet langer op zich te nemen. Dit amendement is verbonden met amendement nr. 113.

4 Stuk 15 ( ) Nr. 9 4 AMENDEMENT Nr. 113 voorgesteld door de heren Joris Van Hauthem en Luk Van Nieuwenhuysen ORGANISATIEAFDELING 33 Administratie Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek PROGRAMMA 10 Hogescholenonderwijs Het totaal van de niet-gesplitste kredieten voor programma "20.626,7 miljoen frank" brengen op "20.929,1 miljoen frank". (Verhoging met 302,4 miljoen frank) Dit bedrag is het bedrag dat overgeheveld wordt van het programma (gewoon basisonderwijs). Dit amendement moet doen ook samen gelezen worden met het amendement dat het niet-gesplitste krediet in het totaal van programma met 302,4 miljoen frank vermindert. Dat bedrag werd immers voorzien voor het financieren van de Franstalige basisscholen in de faciliteitengemeenten. Aangezien de Franse Gemeenschap elk jaar weigert de Vlaamse school in Komen te financieren, aangezien in de voornoemde Franstalige basisscholen leerlingen vertoeven die daar volgens de taalwetgeving niet thuishoren, aangezien er nog steeds geen oplossing is inzake de pedagogische inspectie, hoeft de Vlaamse regering deze verplichting niet langer op zich te nemen. Dit amendement is verbonden met amendement nr. 112.

5 5 Stuk 15 ( ) Nr. 9 AMENDEMENT Nr. 114 ORGANISATIEAFDELING 40 Departement Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur (algemeen) PROGRAMMA 20 Infrastructuur inzake persoonsgebonden aangelegenheden Het totaal van de niet-gesplitste kredieten voor programma "8.108,1 miljoen frank" brengen op "8.258,1 miljoen frank". (Verhoging met 150,0 miljoen frank) De gesloten instellingen van de Vlaamse Gemeenschap beschikken over slechts 80 plaatsen voor jongeren die een als misdaad omschreven feit hebben gepleegd. Hierdoor is er permanent een nijpend tekort en worden delinquente jongeren hetzij opgesloten in gevangenissen, hetzij veel te snel weer vrijgelaten, hetgeen in beide gevallen onverantwoord is. Ter vergelijking : in Nederland zijn er plaatsen voor delinquente jongeren. Teneinde de capaciteit van de gesloten gemeenschapsinstellingen op korte termijn gevoelig te verhogen, is er dringend nood aan bijkomende infrastructuur.

6 Stuk 15 ( ) Nr. 9 6 AMENDEMENT Nr. 115 ORGANISATIEAFDELING 41 Administratie Gezin en Maatschappelijk Welzijn PROGRAMMA 20 Bijzondere jeugdbijstand Het totaal van de niet-gesplitste kredieten voor programma "6.688,6 miljoen frank" brengen op "5.016,4 miljoen frank". (Verlaging met 1.672,2 miljoen frank) Hoeveel uitgaven in de bijzondere jeugdbijstand worden veroorzaakt door migrantenjongeren is door een gebrek aan uitgesplitste cijfers niet te berekenen, maar bedraagt minstens 25 percent van het totale budget. Door te werken aan een terugkeerbeleid voor niet-europese vreemdelingen komen er in het programma gemakkelijk 1.568,1 miljoen frank vrij die kunnen worden aangewend voor ons eigen volk.

7 7 Stuk 15 ( ) Nr. 9 AMENDEMENT Nr. 116 ORGANISATIEAFDELING 41 Administratie Gezin en Maatschappelijk Welzijn PROGRAMMA 50 Gehandicaptenzorg Het totaal van de niet-gesplitste kredieten voor programma "32.559,0 miljoen frank" brengen op "32.575,2 miljoen frank". (Verhoging met 16,2 miljoen frank) De middelen die onder het programma (Gelijke Kansenbeleid) onder de basisallocaties 33.05, en voor de gehandicapten werden voorzien, dienen te worden overgeheveld naar het Vlaams Fonds voor de Sociale Integratie van Personen met een Handicap, waar ze thuishoren. Dit amendement is verbonden met amendement nr. 111.

8 Stuk 15 ( ) Nr. 9 8 AMENDEMENT Nr. 117 ORGANISATIEAFDELING 41 Administratie Gezin en Maatschappelijk Welzijn PROGRAMMA 60 Maatschappelijk opbouwwerk Het totaal van de niet-gesplitste kredieten voor programma "181,6 miljoen frank" brengen op "90,8 miljoen frank". (Verlaging met 90,8 miljoen frank) De organisaties, instellingen en instituten voor maatschappelijk opbouwwerk hebben tot doel de sociale achterstelling van bepaalde bevolkingsgroepen te bestrijden. Op vele plaatsen heeft dit geleid tot het bestaan van parallelle structuren met deze die opgericht zijn in het kader van de kansarmoedebestrijding, hetgeen een onverantwoorde versnippering en verkwisting van gemeenschapsgelden betekent. Bovendien beantwoorden verschillende projecten helemaal niet aan de oorspronkelijke doelstelling en zijn ze veeleer te bestempelen hetzij als volkomen nutteloos, hetzij als pure ideologische indoctrinatie. Door een betere samenwerking met andere organisaties ter bestrijding van de kansarmoede (b.v. door het delen van de infrastructuur) en door het schrappen van de projecten die niet beantwoorden aan de oorspronkelijke doelstelling kan een ernstige besparing worden gerealiseerd.

9 9 Stuk 15 ( ) Nr. 9 AMENDEMENT Nr. 118 ORGANISATIEAFDELING 41 Administratie Gezin en Maatschappelijk Welzijn PROGRAMMA 70 Maatschappelijk welzijn Het totaal van de niet-gesplitste kredieten voor programma "2.428,8 miljoen frank" brengen op "1.532,8 miljoen frank". (Verlaging met 896,0 miljoen frank) Een groot deel van de middelen van het programma wordt besteed aan vreemdelingen. Op de basisallocaties 12.01, 34.01, en zijn hiervoor rechtstreekse subsidies voorzien ten belope van 423 miljoen frank. Hoeveel van de middelen van de basisallocatie (subsidies aan erkende centra en samenwerkingsinitiatieven in het kader van het algemeen welzijnswerk) worden besteed aan migranten van buiten de EU, asielzoekers en illegalen, is door het gebrek aan uitgesplitste cijfers niet precies te berekenen, maar mag zeker worden geraamd op meer dan 25 percent of 473 miljoen frank. Door te werken aan een terugkeerbeleid voor niet-europese vreemdelingen komen er in het programma gemakkelijk 896 miljoen frank vrij die kunnen worden aangewend voor ons eigen volk.

10 Stuk 15 ( ) Nr AMENDEMENT Nr. 119 ORGANISATIEAFDELING 41 Administratie Gezin en Maatschappelijk Welzijn PROGRAMMA 70 Maatschappelijk welzijn Het totaal van de niet-gesplitste kredieten voor programma "2.428,8 miljoen frank" brengen op "2.528,8 miljoen frank". (Verhoging met 100,0 miljoen frank) Er wordt een nieuwe basisallocatie gecreëerd "Subsidie aan initiatieven in verband met abortuspreventie" met een niet-gesplitst krediet van 100 miljoen frank. Uit het derde rapport van de nationale commissie voor de evaluatie van de wet van 3 april 1990 betreffende de zwangerschapsafbreking blijkt dat het aantal abortussen in ons land nog steeds gestaag toeneemt. Waar in 1993 officieel abortussen werden uitgevoerd bij vrouwen die in België verbleven, steeg dit aantal in 1995 al tot en is in 1997 opgelopen tot , met als triest hoogtepunt 1996 met abortussen. Het aandeel van Vlaanderen (uiteraard met inbegrip van Brussel) bedraagt hierin ongeveer 65 procent. Wie in 1990 beweerde dat de liberalisering van abortus het aantal niet zou doen oplopen, moet in het licht van deze cijfers toch toegeven dat hij/zij zich vergiste. Bijzonder opmerkelijk is wel het steeds stijgend aantal abortussen bij vrouwen jonger dan 20 jaar (nu al 14,61 procent). Waar men juist het tegendeel zou verwachten, zijn de jongeren blijkbaar steeds minder op de hoogte van het correct gebruik van anticonceptiva. Wat het begrip "noodsituatie" betreft, wordt in meer dan de helft van de gevallen "persoonlijke redenen" ingeroepen : de vrouw voelt zich te jong, te oud of er is op dat ogenblik geen kinderwens. Veel abortusaanvragen hebben ook te maken met praktische zaken zoals financiële problemen, huisvestingsproblemen of problemen op het werk. De evaluatiecommissie dringt daarom (steeds opnieuw) aan op het nemen van een aantal concrete maatregelen. Deze liggen zowel op het preventieve vlak, waar wordt aangedrongen op het beter en blijvend inlichten van het grote publiek over het correct gebruik van anticonceptiva, als op belangrijke bijkomende inspanningen voor de opvang van vrouwen die zich in een noodsituatie bevinden, wat in beide gevallen duidelijk Vlaamse bevoegdheden zijn. Men kan dan ook niet anders dan vaststellen dat het beleid dat door de Vlaamse regering werd en wordt gevoerd, onvoldoende effect ressorteert. Onverwacht zwangere meisjes en vrouwen krijgen nog steeds niet de nodige materiële, sociale, praktische en psychologische steun die ze nodig hebben om hun zwangerschap te voltooien. De beslissing tot abortus wordt vrijwel altijd reeds bij de huisarts genomen, die onvoldoende op de hoogte blijkt te zijn van de doorverwijsmogelijkheden die op dat vlak bestaan.

11 11 Stuk 15 ( ) Nr. 9 De 100 miljoen frank die de indiener ter beschikking wil stellen voor abortuspreventie dienen te worden besteed aan primaire en secundaire preventieprojecten. Enerzijds moet het grote publiek en vooral de jongeren beter en blijvend worden geïnformeerd over het correct gebruik van anticonceptiva en anderzijds moeten initiatieven die, als een alternatief voor een abortus, onverwacht zwangere meisjes en vrouwen op materieel, sociaal, praktisch en psychologisch vlak helpen bij het uitdragen van hun zwangerschap (beter) worden gesubsidieerd en vooral onder de aandacht worden gebracht van het brede publiek. AMENDEMENT Nr. 120 ORGANISATIEAFDELING 42 Administratie Gezondheidszorg PROGRAMMA 10 Volksgezondheid Het totaal van de niet-gesplitste kredieten voor programma "1.255,3 miljoen frank" brengen op "1.355,3 miljoen frank". (Verhoging met 100,0 miljoen frank) Diverse onderzoeken tonen een verontrustende toename aan van het drugsgebruik bij onze jongeren en dit op steeds jongere leeftijd. Met name het gebruik van cannabis dreigt hoe langer hoe meer ingeburgerd te geraken, maar ook XTC, cocaïne en zelfs crack zijn in opmars. Drugspreventie moet dan ook één van de absolute prioriteiten zijn van het regeringsbeleid. Allerlei goedbedoelde, maar veel te kleinschalige initiatieven leveren blijkbaar maar weinig resultaat op. Om het drugsgebruik daadwerkelijk terug te dringen is een stevige, gecoördineerde en grootschalige aanpak nodig. Hiervoor dienen de nodige middelen te worden vrijgemaakt. Vergeleken bij diverse andere regeringsinitiatieven waarvan het nut op zijn zachtst gezegd twijfelachtig is, lijkt de indiener een extra inspanning van 100 miljoen frank voor drugsbestrijding dan ook niet overdreven.

12 Stuk 15 ( ) Nr AMENDEMENT Nr. 121 ORGANISATIEAFDELING 42 Administratie Gezondheidszorg PROGRAMMA 20 Medisch-sociaal beleid Het totaal van de niet-gesplitste kredieten voor programma "1.198,2 miljoen frank" brengen op "1.248,2 miljoen frank". (Verhoging met 50,0 miljoen frank) Het aantal Aids-besmettingen in ons land daalt niet langer, het vertoont zelfs de neiging opnieuw toe te nemen. Hiervoor zijn twee redenen : ten eerste werd bij de bevolking verkeerdelijk de indruk gewekt dat Aids door het gebruik van nieuwe geneesmiddelencocktails te genezen zou zijn ; anderzijds is er in de media nog nauwelijks aandacht voor Aids, is de bevolking ingedommeld en is er ondertussen een nieuwe generatie seksueel actief geworden die nauwelijks op de hoogte is van de risico s. Een nieuwe en ditmaal smaakvolle campagne die de bevolking vooral op een duidelijke en correcte wijze informeert over de besmettingswijze en de risico s op Aids, die op geregelde tijdstippen wordt herhaald, blijft dan ook meer dan noodzakelijk.

13 13 Stuk 15 ( ) Nr. 9 AMENDEMENT Nr. 122 ORGANISATIEAFDELING 45 Administratie Cultuur PROGRAMMA 10 Jeugd en Sport Het totaal van de niet-gesplitste kredieten voor programma "1.740,2 miljoen frank" brengen op "1.737,3 miljoen frank". (Verlaging met 2,9 miljoen frank) Het is algemeen bekend dat de jeugddienst Internationale Solidariteit/Jongeren Aan Bod met maatschappelijke zetel te Brussel een mantelorganisatie is van de maoistische PVDA. Op 13 september 1996 werd deze vereniging geïnspecteerd door de Afdeling Jeugdwerk van het departement Cultuur. Het inspectieverslag was ronduit vernietigend : Internationale Solidariteit/Jongeren Aan Bod was met zo ongeveer niets in orde. De administratie adviseerde dan ook terecht de vereniging met ingang van 1 januari 1997 niet langer te erkennen en te subsidiëren. Niettemin meende de minister dit advies naast zich te moeten neerleggen. Derhalve werd Internationale Solidariteit/Jongeren Aan Bod in 1997, 1998 en in 1999 rustig verder gesubsidieerd. Voor 1999 is het bedrag uiteraard nog niet volledig gekend, maar in 1998 ontving Internationale Solidariteit/Jongeren Aan Bod frank aan subsidie. Aldus konden de snoepreisjes naar communistische "arbeidersparadijzen" zoals Cuba ongestoord worden verdergezet. Ook de zogenaamde "Internationale week", in feite het jaarlijks partijfeest van de PVDA, kon dankzij een extra subsidie van frank doorgang blijven vinden. Ook in de begroting voor 2000 is er opnieuw een subsidiebedrag voor Internationale Solidariteit/Jongeren Aan Bod gereserveerd. De indiener stelt dan ook voor de subsidies aan de bovenvermelde vereniging te schrappen. Derhalve wordt de basisallocatie (Subsidies aan de landelijk georganiseerde jeugdverenigingen) met 2,9 miljoen frank verminderd.

ONTWERP VAN DECREET. houdende de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2009 AMENDEMENTEN

ONTWERP VAN DECREET. houdende de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2009 AMENDEMENTEN Zitting 2008-2009 16 december 2008 ONTWERP VAN DECREET houdende de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2009 AMENDEMENTEN Zie: 15 (2008-2009) Nr. 1: Ontwerp van

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1999

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1999 Stuk 19 (1998-1999) Nr. 5 VLAAMS PARLEMENT Zitting 1998-1999 4 mei 1999 ONTWERP VAN DECREET houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1999

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, inzonderheid op artikel 5, 1;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, inzonderheid op artikel 5, 1; Besluit van de Vlaamse Regering van 13 januari 2006 betreffende de boekhouding en het financieel verslag voor de voorzieningen in bepaalde sectoren van het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Nadere informatie

Vlaamse Regering ~~. =

Vlaamse Regering ~~. = VR 2012 0911 DOC.1119/2 Vlaamse Regering ~~. = >>J - n= Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende bepaling van de Vlaamse beleidsprioriteiten voor het gemeentelijk jeugdbeleid DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT VOORSTEL VAN RESOLUTIE. van de heer Felix Strackx. betreffende het terugdringen van het aantal abortussen in Vlaanderen

VLAAMS PARLEMENT VOORSTEL VAN RESOLUTIE. van de heer Felix Strackx. betreffende het terugdringen van het aantal abortussen in Vlaanderen Stuk 419 (2000-2001) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2000-2001 6 oktober 2000 VOORSTEL VAN RESOLUTIE van de heer Felix Strackx betreffende het terugdringen van het aantal abortussen in Vlaanderen 817 Stuk

Nadere informatie

Lijst 2: Kredietvorming 2007

Lijst 2: Kredietvorming 2007 Lijst 2: Kredietvorming 2007 Legende bij de onderstaande tabel: ngk-vl: niet-gesplitste vastleggingskredieten; ngk-ok: niet-gesplitste ordonnanceringskredieten; gvk: gesplitste vastleggingskredieten; gok:

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op dd mm yyyy;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op dd mm yyyy; Informatief 2009/043 - bijlage Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering houdende de wijze van subsidiëring door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap van de opvang van personen met een handicap

Nadere informatie

Lijst 3: - Aanwending ordonnanceringskredieten lopend jaar 2007

Lijst 3: - Aanwending ordonnanceringskredieten lopend jaar 2007 Lijst 3: - Aanwending ordonnanceringskredieten lopend jaar 2007 Legende bij de onderstaande tabel: ngk: niet-gesplitste kredieten; gok: gesplitste ordonnanceringskredieten; vrk: variabele kredieten (begrotingsfondsen),

Nadere informatie

LIJST 4 - AANWENDING OVERGEDRAGEN KREDIETEN - JAAR 2007

LIJST 4 - AANWENDING OVERGEDRAGEN KREDIETEN - JAAR 2007 LIJST 4 - AANWENDING OVERGEDRAGEN KREDIETEN - JAAR 2007 Legende bij de onderstaande tabel: ngk: overdracht van niet-gesplitste kredieten; bvj: overdracht van bijkredieten vorige jaren. (in duizenden EUR)

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 7 november 2018; Pagina 1 van 7

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 7 november 2018; Pagina 1 van 7 Besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van diverse besluiten van de Vlaamse Regering die verband houden met de ondersteuning van personen met een handicap, wat betreft reservevorming, en

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. houdende tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2006 AMENDEMENTEN

ONTWERP VAN DECREET. houdende tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2006 AMENDEMENTEN Zitting 2006-2007 5 december 2006 houdende tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2006 AMENDEMENTEN Zie: 19 (2006-2007) Nr. 1: Ontwerp van

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1998

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1998 Stuk 19 (1997-1998) Nr. 3 VLAAMS PARLEMENT Zitting 1997-1998 25 mei 1998 ONTWERP VAN DECREET houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1998

Nadere informatie

VLAAMSERAAD ADMINISTRATIEVE BEGROTING. van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1993 WIJZIGINGEN. tr&wse RAAD TERUGBE~WEEN

VLAAMSERAAD ADMINISTRATIEVE BEGROTING. van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1993 WIJZIGINGEN. tr&wse RAAD TERUGBE~WEEN Stuk 16A (BZ 1992) - Nr. 3 tr&wse RAAD TERUGBE~WEEN VLAAMSERAAD ZITTING 1992-1993 1 DECEMBER 1992 ADMINISTRATIEVE BEGROTING van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1993 WIJZIGINGEN Zie : 16-A

Nadere informatie

VLAAMSERAAD ONTWERP VAN DECREET. houdende de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1992 AMENDEMENTEN

VLAAMSERAAD ONTWERP VAN DECREET. houdende de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1992 AMENDEMENTEN Stuk 15 (BZ 1992) - Nr. 5 ARCHIEF VLAAMSE RAAD TERUGBEZO~~GEN VLAAMSERAAD BUITENGEWONE ZITTING 1992 11 MEI 1992 ONTWERP VAN DECREET houdende de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende

Nadere informatie

VR DOC.1387/1BIS

VR DOC.1387/1BIS VR 2017 2212 DOC.1387/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit

Nadere informatie

VLAAMSE RAAD VOORSTEL VAN DECREET. houdende subsidiëring van werken tot het oprichten en/of verbeteren van private sportinfmstructuur TOELICHTING

VLAAMSE RAAD VOORSTEL VAN DECREET. houdende subsidiëring van werken tot het oprichten en/of verbeteren van private sportinfmstructuur TOELICHTING Stuk 24 (19814982) - Nr. 1 AHClikT VLAAMSE RAAD TERUGBEZORGEN VLAAMSE RAAD ZlTTING 1981-1982 22 DECEMBER 1981 VOORSTEL VAN DECREET - van de heer A. Diegenant C.S. - houdende subsidiëring van werken tot

Nadere informatie

Gecoördineerde tekst:

Gecoördineerde tekst: Gecoördineerde tekst: Decreet van 27 oktober 1998 houdende de erkenning en subsidiëring van organisaties voor volkscultuur en de oprichting van het Vlaams Centrum voor Volkscultuur (B.S.22-12-1998) Decreet

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van diverse besluiten van de Vlaamse

Nadere informatie

Omzendbrief Welzijn en Gezondheid 2005/001

Omzendbrief Welzijn en Gezondheid 2005/001 Omzendbrief Welzijn en Gezondheid 2005/001 Vlaamse Regering Kabinet van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Koolstraat 35, 1000 BRUSSEL Tel. 02-552 64 00 - Fax. 02-552 64 01 E-mail: kabinet.vervotte@vlaanderen.be

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT VOORSTEL VAN RESOLUTIE. van de heer Felix Strackx. betreffende het terugdringen van het aantal abortussen in Vlaanderen

VLAAMS PARLEMENT VOORSTEL VAN RESOLUTIE. van de heer Felix Strackx. betreffende het terugdringen van het aantal abortussen in Vlaanderen Stuk 693 (1996-1997) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 1996-1997 6 juni 1997 VOORSTEL VAN RESOLUTIE van de heer Felix Strackx betreffende het terugdringen van het aantal abortussen in Vlaanderen 1497 Stuk

Nadere informatie

DECREET. houdende de erkenning en de subsidiëring van organisaties voor volkscultuur en de oprichting van het Vlaams Centrum voor Volkscultuur

DECREET. houdende de erkenning en de subsidiëring van organisaties voor volkscultuur en de oprichting van het Vlaams Centrum voor Volkscultuur VLAAMS PARLEMENT DECREET houdende de erkenning en de subsidiëring van organisaties voor volkscultuur en de oprichting van het Vlaams Centrum voor Volkscultuur HOOFDSTUK I Algemene bepalingen Artikel 1

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET Stuk 19-B (2001-2002) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2001-2002 25 april 2002 ONTWERP VAN DECREET houdende eerste aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar

Nadere informatie

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015 Verordening nr. 15-01 12 mei 2015 Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor het

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN Werk, Economie, Innovatie en Sport NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van decreet houdende wijziging van diverse decreten met betrekking tot het economisch-, wetenschaps-

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT RESOLUTIE. betreffende de problematiek van personen met een auditieve handicap

VLAAMS PARLEMENT RESOLUTIE. betreffende de problematiek van personen met een auditieve handicap VLAAMS PARLEMENT RESOLUTIE betreffende de problematiek van personen met een auditieve handicap Het Vlaams Parlement, gelet op 1 artikel 13 van de geconsolideerde versie van het Verdrag tot oprichting van

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

DECREET. betreffende het algemeen welzijnswerk

DECREET. betreffende het algemeen welzijnswerk VLAAMS PARLEMENT DECREET betreffende het algemeen welzijnswerk HOOFDSTUK I Algemene bepalingen Artikel 1 Dit decreet regelt een gemeenschapsaangelegenheid. Artikel 2 In dit decreet wordt verstaan onder

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op... (datum);

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op... (datum); Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 2 en artikel 5 van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 december 2008 betreffende bevolkingsonderzoek in het kader van ziektepreventie

Nadere informatie

Publicatie B.S.: Inwerkingtreding: Hoofdstuk I. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1.

Publicatie B.S.: Inwerkingtreding: Hoofdstuk I. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 24 april 2009 tot vaststelling van de voorwaarden voor de experimentele subsidiëring van een aanvullend geïndividualiseerd hulpaanbod in de intersectorale aanpak van

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 8 juli 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 8 juli 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de vaststelling van de procedure en de voorwaarden volgens welke het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap bijzondere subsidies kan verlenen DE VLAAMSE

Nadere informatie

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 68032 MONITEUR BELGE 16.10.2009 BELGISCH STAATSBLAD GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE

Nadere informatie

De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt

De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid bedoeld in artikel 59bis van de Grondwet. Artikel 2 Bij het Ministerie van

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD Ed. 2 MONITEUR BELGE 81447 VLAAMSE OVERHEID Welzijn, Volksgezondheid en Gezin [C 2010/35977] 29 NOVEMBER 2010. Ministerieel besluit houdende vervanging van de refertelijst inzake individuele materiële bijstand De Vlaamse minister

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING,

DE VLAAMSE REGERING, Opschrift Datum Gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de toekenning van subsidies aan jeugdhuizen voor de uitvoering van een bovenlokaal project 5 juli 2013 Besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen Opschrift Datum Gewijzigd bij Decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid 6 juli 2012 Decreet van 19 december 2014 houdende

Nadere informatie

VLAAMSERAAD ONTWERP VAN DECREET. houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1993

VLAAMSERAAD ONTWERP VAN DECREET. houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1993 Stuk 191B (1992-1993) - Nr. 4-B VLAAMSERAAD ZITTING 1992-1993 4 JUNI 1993 ONTWERP VAN DECREET houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1993

Nadere informatie

houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2012

houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2012 stuk ingediend op 1555 (2011-2012) Nr. 7 23 mei 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2012 Tekst aangenomen door de plenaire vergadering

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Subsidiebesluit Buitenschoolse

Nadere informatie

1878 ( ) Nr januari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet

1878 ( ) Nr januari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet stuk ingediend op 1878 (2012-2013) Nr. 1 18 januari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Chokri Mahassine, de dames Tinne Rombouts en Danielle Godderis-T Jonck, de heren Philippe De Coene,

Nadere informatie

VR DOC.1379/1

VR DOC.1379/1 VR 2016 1612 DOC.1379/1 De Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING De minister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed De Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

Nadere informatie

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 59655 GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP Departement

Nadere informatie

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013 ONTWERP Verordening nr. 13-04 Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 23 juli 1998 houdende oprichting van het Vlaams Cultureel Centrum Voeren;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 23 juli 1998 houdende oprichting van het Vlaams Cultureel Centrum Voeren; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van verschillende besluiten ingevolge de naamswijziging van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media in Departement Cultuur, Jeugd en Media DE VLAAMSE

Nadere informatie

VR DOC.0276/2BIS

VR DOC.0276/2BIS VR 2019 0103 DOC.0276/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de uitvoering van het decreet van (datum) houdende diverse bepalingen in het beleidsveld cultuur DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het

Nadere informatie

VR DOC.1472/2BIS

VR DOC.1472/2BIS VR 2017 2212 DOC.1472/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende maatregelen ter beheersing van de uitgaven voor werkingssubsidies in de sector voor personen met een handicap DE VLAAMSE REGERING, Gelet

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. houdende derde aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2008 AMENDEMENTEN

ONTWERP VAN DECREET. houdende derde aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2008 AMENDEMENTEN Zitting 2008-2009 25 november 2008 ONTWERP VAN DECREET houdende derde aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2008 AMENDEMENTEN voorgesteld na indiening

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 64.565/1 van 27 november 2018 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de Vlaamse beleidsprioriteiten in het kader van het lokaal sociaal

Nadere informatie

1 Fonds : het Vlaams infrastructuurfonds voor persoonsgebonden aangelegenheden;

1 Fonds : het Vlaams infrastructuurfonds voor persoonsgebonden aangelegenheden; BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 6 JULI 1994 tot regeling van de werking en het financieel beheer van het Vlaams Infrastructuurfonds voor persoonsgebonden aangelegenheden (B.S. 30.VIII.1994) Art 1.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

VR DOC.1027/2

VR DOC.1027/2 VR 2015 0910 DOC.1027/2 Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het subsidiëren van operationele groepen inzake het Europees Partnerschap voor Innovatie - netwerk voor de productiviteit en duurzaamheid

Nadere informatie

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1589 (2011-2012) Nr. 7 27 juni 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

DECREET BETREFFENDE HET ALGEMEEN WELZIJNSWERK - 19 DECEMBER 1997

DECREET BETREFFENDE HET ALGEMEEN WELZIJNSWERK - 19 DECEMBER 1997 DECREET BETREFFENDE HET ALGEMEEN WELZIJNSWERK - 19 DECEMBER 1997 PUBLICATIE BELGISCH STAATSBLAD: 17 FEBRUARI 1998 Algemene bepalingen Algemene opdracht, doelstellingen, taken en werkingsprincipes Taken

Nadere informatie

FAQ. Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten

FAQ. Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten FAQ Decreet bovenlokale cultuurwerking Subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten cjm.vlaanderen.be INHOUD 1 Wie kan aanvragen?... 4 1.1 Kan een feitelijke vereniging indienen? 4 1.2 Kan eenzelfde aanvrager

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Voorontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

bijlage3_2008_uitvoeringlopendjaarngk_begrotingskenmerk2

bijlage3_2008_uitvoeringlopendjaarngk_begrotingskenmerk2 bijlage3_2008_uitvoeringlopendjaarngk_begrotingskenmerk2 Ordonnanceringskredieten en hun uitvoering van het lopend jaar van de niet-gesplitste ordonnanceringskredieten (NGK) met begrotingskenmerk 2. Deze

Nadere informatie

VR DOC.0952/2BIS

VR DOC.0952/2BIS VR 2018 2007 DOC.0952/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 24 oktober 2008 tot uitvoering van het decreet van 7 maart 2008 inzake bijzondere jeugdbijstand

Nadere informatie

Rolnummer Arrest nr. 50/99 van 29 april 1999 A R R E S T

Rolnummer Arrest nr. 50/99 van 29 april 1999 A R R E S T Rolnummer 1378 Arrest nr. 50/99 van 29 april 1999 A R R E S T In zake : het beroep tot vernietiging van de organisatieafdeling 31, programma 1, basisallocatie 33.05, en van de artikelen 1 en 2, in zoverre

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Goedkeuring van het samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse

Nadere informatie

VR DOC.0270/2

VR DOC.0270/2 VR 2017 2403 DOC.0270/2 Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 15 juni 1994 betreffende het beheer van gelden of goederen van personen met een handicap

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 12 maart 2019;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 12 maart 2019; Besluit van de Vlaamse Regering over de ondersteuning van meerderjarige personen met een dubbeldiagnose en tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 mei 2017 houdende de methodiek voor

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de wetten op de Rijkscomptabiliteit, gecoördineerd op 17 juli 1991, artikel 55 tot en met 58;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de wetten op de Rijkscomptabiliteit, gecoördineerd op 17 juli 1991, artikel 55 tot en met 58; Besluit van de Vlaamse Regering tot toekenning van een subsidie aan het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie voor de ontwikkeling van een operationele begeleidingsmethodiek voor

Nadere informatie

VR DOC.0001/1

VR DOC.0001/1 VR 2019 1101 DOC.0001/1 DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING EN VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Definitieve goedkeuring ontwerp van

Nadere informatie

Op voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin; Na beraadslaging, Besluit:

Op voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin; Na beraadslaging, Besluit: 31 JANUARI 2014. - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 25 maart 1997 tot uitvoering van het decreet van 24 juli 1996 houdende

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering houdende toekenning van een subsidie aan het ondersteuningsnetwerk kinderopvang

Besluit van de Vlaamse Regering houdende toekenning van een subsidie aan het ondersteuningsnetwerk kinderopvang Besluit van de Vlaamse Regering houdende toekenning van een subsidie aan het ondersteuningsnetwerk kinderopvang DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 30 april 2004 tot oprichting van het intern

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 5 juli 2018;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 5 juli 2018; Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de uitvoering van het decreet van 22 december 2017 houdende de subsidiëring van bovenlokaal jeugdwerk, jeugdhuizen en jeugdwerk voor bijzondere doelgroepen DE

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Procedurebesluit Buitenschoolse Opvang van 19 december 2014;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Procedurebesluit Buitenschoolse Opvang van 19 december 2014; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Procedurebesluit van 9 mei 2014 en het Procedurebesluit Buitenschoolse Opvang van 19 december 2014, wat betreft de programmatieregels en de procedure

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen versie van kracht op DE VLAAMSE REGERING,

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen versie van kracht op DE VLAAMSE REGERING, Opschrift Datum Gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 20 januari 2012 houdende een vernieuwd jeugd- en kinderrechtenbeleid 14 september 2012 Besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

VR DOC.1120/2BIS

VR DOC.1120/2BIS VR 2018 0510 DOC.1120/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 26 februari 2016 houdende erkenning en subsidiëring van multifunctionele centra

Nadere informatie

BIJLAGE FACTSHEET HERHAALDE ABORTUS IN NEDERLAND

BIJLAGE FACTSHEET HERHAALDE ABORTUS IN NEDERLAND BIJLAGE FACTSHEET HERHAALDE ABORTUS IN NEDERLAND zde De factsheet is onderdeel van het Impulsprogramma preventie ongewenste tienerzwangerschap, dat door Rutgers, Soa Aids Nederland en Fiom uitgevoerd wordt,

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Hoofdstuk 2. Opdrachten

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen. Hoofdstuk 2. Opdrachten 1 Besluit van de Vlaamse Regering van 23 februari 2018 (BS 30 maart 2018) houdende toekenning van een subsidie aan het ondersteuningsnetwerk kinderopvang Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. In

Nadere informatie

13526 MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD

13526 MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 13526 MONITEUR BELGE 13.03.2007 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 2 de volgende benamingen worden toegevoegd : onder de rubriek Elektriciteit/Elektronica : «Installateur alarminstallaties»; het aanbod van deze

Nadere informatie

VR DOC.0369/2BIS

VR DOC.0369/2BIS VR 2017 2104 DOC.0369/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de ondersteuning van de verstrekking van groenten, fruit en melk aan leerlingen in onderwijsinstellingen DE VLAAMSE REGERING, Gelet

Nadere informatie

VR DOC.1230/1TER

VR DOC.1230/1TER VR 2016 2511 DOC.1230/1TER DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN TERNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering over de regels betreffende

Nadere informatie

Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten

Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten I. SITUERING Op 14 juli 2017 heeft de Vlaamse minister bevoegd voor Cultuur zijn conceptnota Een langetermijnvisie voor aanvullende financiering en

Nadere informatie

VR DOC.0752/2BIS

VR DOC.0752/2BIS VR 2018 0607 DOC.0752/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 20 december 2013 tot toekenning van subsidies aan land- of tuinbouwers voor de diversificatie

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 tot uitvoering van het decreet van 5 mei 2006 houdende de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal

Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 tot uitvoering van het decreet van 5 mei 2006 houdende de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal Besluit van de Vlaamse Regering van 7 september 2007 tot uitvoering van het decreet van 5 mei 2006 houdende de erkenning van de Vlaamse Gebarentaal Gecoördineerde versie Gewijzigd bij het besluit van de

Nadere informatie

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 103259 GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE VLAAMSE OVERHEID [C 2013/36194] 20 DECEMBER

Nadere informatie

Relevante regelgeving. 1. Europese en Vlaamse doelstellingen inzake levenslang leren 1 2

Relevante regelgeving. 1. Europese en Vlaamse doelstellingen inzake levenslang leren 1 2 Relevante regelgeving 1. Europese en Vlaamse doelstellingen inzake levenslang leren 1 2 In 2001 werd in Vlaanderen het Pact van Vilvoorde ondertekend, dat vernieuwd werd in 2005. In navolging van het Europese

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 7 februari 2017;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 7 februari 2017; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 8 juni 2012 tot regeling van de procedure voor toekenning van projectsubsidies m.b.t. de

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, BESLUIT: Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de subsidiëring van hostels, jeugdverblijfcentra, ondersteuningsstructuren en de vzw Algemene Dienst voor Jeugdtoerisme DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 62.475/1 van 14 december 2017 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering houdende de methodiek voor de berekening van de subsidies voor personeelskosten

Besluit van de Vlaamse Regering houdende de methodiek voor de berekening van de subsidies voor personeelskosten Besluit van de Vlaamse Regering houdende de methodiek voor de berekening van de subsidies voor personeelskosten DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 april 2014 houdende de persoonsvolgende

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAP DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE GEMEENSCHAP DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE GEMEENSCHAP ONTWERP VAN DECREET VAN DE ALGEMENE REKENING VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VAN DE UITVOERING VAN DE BEGROTING VAN DE VLAAMSE RECHTSPERSONEN ZONDER RAAD VAN BESTUUR VOOR HET BEGROTINGSJAAR

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN BELGISCH STAATSBLAD 31.12.2012 Ed. 2 MONITEUR BELGE 88957 GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE

Nadere informatie

VR DOC.1498/2BIS

VR DOC.1498/2BIS VR 2018 1412 DOC.1498/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende de vergunning en subsidiëring van een organisatie die een digitaal platform met zorgaanbod voor personen met een handicap ter beschikking

Nadere informatie

NL In verscheidenheid verenigd NL A8-0182/21. Amendement

NL In verscheidenheid verenigd NL A8-0182/21. Amendement 26.3.2019 A8-0182/21 21 Paragraaf 3 3. steunt het akkoord dat in het overleg tussen het Bureau en de Begrotingscommissie van 19 maart 2019 is gesloten om de verhoging van de begroting 2019 vast te stellen

Nadere informatie

VLAAMSE RAAD ONTWERP VAN DECREET

VLAAMSE RAAD ONTWERP VAN DECREET Stuk 11 - A (1980-1981) - Nr. 1 VLAAMSE RAAD ZITTING 1980-1981 21 OKTOBER 1980 ONTWERP VAN DECREET waarbij nieuwe voorlopige kredieten worden geopend die in mindering komen van de begroting van de Vlaamse

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 61.106/3 van 3 april 2017 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende regeling tot erkenning en subsidiëring van een Vlaamse organisatie ter ondersteuning

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal Sport voor Allen beleid DE VLAAMSE REGERING,

Voorontwerp van decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal Sport voor Allen beleid DE VLAAMSE REGERING, Voorontwerp van decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal Sport voor Allen beleid DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Financiën, Begroting, Werk, Ruimtelijke

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 7 maart 2008 inzake bijzondere jeugdbijstand;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 7 maart 2008 inzake bijzondere jeugdbijstand; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het decreet van 7 maart 2008 inzake bijzondere jeugdbijstand, het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2007 houdende samenstelling en werking van

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 7 februari 2019;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op 7 februari 2019; Besluit van de Vlaamse Regering over de transitie van de personen met een handicap die zorg en ondersteuning krijgen in het buitenland en tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 24 juni

Nadere informatie

INFOSESSIE. Infosessie: van culturele projecten met een. regionale uitstraling AANVRAGEN PROJECTSUBSIDIES

INFOSESSIE. Infosessie: van culturele projecten met een. regionale uitstraling AANVRAGEN PROJECTSUBSIDIES Infosessie: INFOSESSIE Transitiereglement AANVRAGEN PROJECTSUBSIDIES voor de subsidiëring van culturele projecten met een TRANSITIEREGLEMENT CULTURELE PROJECTEN MET REGIONALE UITSTRALING regionale uitstraling

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 4 december 2018;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 4 december 2018; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de vergunningsvoorwaarden en de subsidieregeling van gebruikersverenigingen met informatieloket voor personen met een handicap en van gebruikersverenigingen met

Nadere informatie

VR DOC.0136/2

VR DOC.0136/2 VR 2019 0802 DOC.0136/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2007 tot vaststelling van de bepalingen en voorwaarden van erkenning en subsidiëring

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving VR 2018 0106 DOC.0552/3 RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 63.246/1 van 18 mei 2018 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende sommige maatregelen betreffende de modernisering

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT VOORSTEL VAN RESOLUTIE. van de heer Felix Strackx. betreffende het terugdringen van het aantal abortussen in Vlaanderen VERSLAG

VLAAMS PARLEMENT VOORSTEL VAN RESOLUTIE. van de heer Felix Strackx. betreffende het terugdringen van het aantal abortussen in Vlaanderen VERSLAG Stuk 693 (1996-1997) Nr. 2 VLAAMS PARLEMENT Zitting 1998-1999 2 februari 1999 VOORSTEL VAN RESOLUTIE van de heer Felix Strackx betreffende het terugdringen van het aantal abortussen in Vlaanderen VERSLAG

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. houdende derde aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2008

ONTWERP VAN DECREET. houdende derde aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2008 Stuk 19 (2008-2009) Nr. 5 Zitting 2008-2009 26 november 2008 ONTWERP VAN DECREET houdende derde aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2008 TEKST

Nadere informatie