Handleiding. Robin SmartView Deurtelefoon. Manual release v 1.2 NL - Concept

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding. Robin SmartView Deurtelefoon. Manual release v 1.2 NL - Concept"

Transcriptie

1 Handleiding Robin SmartView Deurtelefoon Manual release v 1.2 NL - Concept

2 Manual release v 1.2 NL - Concept

3 Over deze handleiding Deze handleiding beschrijft de montage, installatie, programmering en bediening van het Robin SmartView Deurtoestel, in combinatie met applicatie software versie 1. Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen, neem dan contact op met ons via: website algemeen: website support: support.robin.nl mailen: bellen: Manual release v 1.2 NL - Concept

4 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 1. Robin SmartView Deurtelefoon 2. Bediening 1. Aanbellen 2. Beantwoorden 3. Bediening van de camera functies 4. Bediening van het deurcontact 3. Montage 1. Doosinhoud 2. Inbouwmaten 3. Montage benodigdheden 4. Montage instructies 5. Aansluitingen Robin SmartView Deurtelefoon 4. Systeeminstallatie 1. Pre-installatie vereisten. 2. Aansluiten van de Robin SmartView Deurtelefoon op een netwerk en het installeren van de Robin Discovery Utility software. 5. Configuratie 1. Inloggen op de Robin SmartView Deurtelefoon. 2. Configuratie van de Robin SmartView Deurtelefoon. 6. Ondersteuning 7. Trefwoordenlijst

5 1 Inleiding 1.1 Robin SmartView Deurtelefoon Geïntegreerde functies Het Robin SmartView deurtoestel (Robin SV) is het eerste end to end Internet Protocol (IP) buitendeurtoestel dat 5 volledig geïntegreerde functies biedt in één toestel: SIP ondersteuning voor audio en video Deuropener Beveiligingscamera met bewegingsdetectie Telefoontoestel met één of meerdere piëzo druktoetsen Hoge resolutie full-color camera met 180º fish-eye lens Het installeren van de Robin SV is eenvoudig. Slechts één geïntegreerde module hoeft te worden gemonteerd, geen losse individuele kastjes. Eenvoudige bediening De Robin SV is uitgerust met een piëzo druktoets waarmee toestelnummers gebeld kunnen worden. Via het aangebelde toestel wordt het deuropener relais geactiveerd. SIP communicatie De Robin SV maakt gebruik van het Session Initiation Protocol (SIP). Dit houdt in dat het buitendeurtoestel aan te sluiten is op elke bedrijfscommunicatie centrale (PBX) dat het SIP protocol ondersteund. Deuropener Het relais in de Robin SV wordt geactiveerd door middel van het intoetsen van een toetscombinatie op het gebelde toestel. Toestelnummer en toetscombinatie kunnen worden gedefinieerd in de Robin SVsoftwareapplicatie. Het relais kan gebruikt worden om een bijvoorbeeld een deur, poort of slagboom te openen.

6 Ingebouwde camera Tegelijkertijd met het opzetten van een gesprek met het geprogrammeerde toestelnummer wordt op een daarvoor geschikt telefoontoestel een real-time video beeld weergegeven van de persoon die buiten bij de Robin SV staat. Hoge geluidskwaliteit Dankzij het geïntegreerde concept zijn er geen converters die de spraakkwaliteit nadelig beïnvloeden. De spraakkwaliteit van de Robin SV is dan ook bijzonder goed, zonder echo of ruis. Beveiligingscamera functionaliteit Een unieke feature van de Robin SV is de ingebouwde bewakingscamera. De camera in de Robin SV zorgt ervoor dat u kunt zien wie er aanbelt. Hij kan echter ook dienst doen als beveiligingscamera. Detecteert de Robin SV beweging dan neemt hij vanaf dat moment het videobeeld en de geluid op. In geval van een inbraak(poging) heeft u op deze manier een perfecte videoregistratie van de daders. Geen aparte voeding De Robin SV wordt gevoed via Power-over-Ethernet (PoE). Hierdoor is er geen aparte voeding nodig, slechts een aansluiting op een PoE-geschikte netwerk switch of 'Midspan' is voldoende. Webbased configuratie Het configureren van de Robin SV gebeurt op een PC of Mac vanuit een webbrowser (bijvoorbeeld Firefox). Door middel van een software applicatie in de webbrowser kunnen alle instellingen van de Robin SV worden gewijzigd. Hierdoor wordt het configureren van het buitendeurtoestel heel eenvoudig ongeacht de fysieke locatie van de Robin SV.

7 Naast het configureren en programmeren van de Robin SV door middel van de webbrowser applicatie, biedt deze applicatie ook de mogelijkheid om door middel van de ingebouwde camera live te kijken naar wat er in de buurt van de Robin SV gebeurt. Dankzij de op de webbrowser gebaseerde applicatie kan het configureren, het meekijken met de camera, stellen van diagnoses en het testen op afstand plaatsvinden. Zelfs aan de andere kant van de wereld kunt u via internet (mits firewalls en security settings dit toelaten) de Robin SV benaderen. Robin Telecom Development Het Robin Compact buitendeurtoestel is al meer dan keer geïnstalleerd. De nieuwe Robin SV is één van de eerste buitendeurtoestellen die het SIP protocol geïntegreerd heeft voor zowel audio als video in één apparaat. Daardoor is dit buitendeurtoestel niet alleen een robuust en bewezen toestel, maar biedt dankzij het toegepaste end to end protocol alle voordelen van een IP omgeving, zoals integratie en beheer. Robin Telecom Development beseft dat de nieuwe IP technologie veel mogelijkheden biedt. Zij is dan ook constant bezig, om met behulp van verkregen terugkoppeling van haar klanten, haar IP producten te vernieuwen. De Robin SV is dan ook een logisch vervolg op hun eerste SIP deurtelefoon, de Robin Compact SIP.

8 2. Bediening 2.1 Aanbellen U belt aan door op de Robin SV op het symbool van het belletje te drukken. De Robin SV laat nu een belsignaal horen en maakt verbinding met het ingestelde telefoontoestel. 2.2 Beantwoorden U beantwoord de Robin SV door het telefoontoestel wat aangebeld wordt op te nemen. Indien dit een daarvoor geschikt videotelefoontoestel is wordt tevens het beeld van de ingebouwde camera weergegeven. 2.3 Bediening van de camera functies Als de verbinding gelegd is tussen de Robin SV en een videotelefoontoestel dan kunt u de camera bedienen vanaf de telefoon. Het beeld is door middel van de toetsen op het telefoontoestel aan te passen: 2 - Beweegt het beeld naar boven 8 - Beweegt het beeld naar beneden 4 - Beweegt het beeld naar links 6 - Beweegt het beeld naar rechts Met de toetsen 1 en 3 kunt u met behoudt van kwaliteit uit- en inzoomen. 2.4 Bediening van het deurcontact Het ingebouwde deurcontact op de Robin SV is te bedienen met de toetsen op het telefoontoestel. Hiermee kunt u op afstand de op de Robin SV aangesloten deur, poort of slagboom openen. U kunt de toetscombinatie die hier voor nodig is wijzigen in de Robin SV, standaard staat deze ingesteld op een dubbel #-je. (##)

9 3 Montage 3.1 Doosinhoud De Robin SV USB stick met de Robin Discovery Utility software antidiefstal-inbussleutel 4 antidiefstal-schroeven 4 pluggen (6mm) boormal tie wrap Deze handleiding (PDF formaat, op de USB stick) 3.2 Inbouwmaten De inbouwmaten van de Robin SVzijn:

10 3.3 Montage benodigdheden Om de Robin SV te monteren zijn de benodigdheden: steengatenboor van 90 mm steenboor van 6 mm steenbeitel algemeen gereedschap antidiefstal-inbussleutel (meegeleverd) antidiefstal-schroeven (meegeleverd) 6mm pluggen (meegeleverd) boormal (meegeleverd) tie wrap (meegeleverd) 3.4 Montage instructies Volg onderstaand stappenplan om de Robin SV probleemloos te monteren. Stappenplan: 1. Boor twee gaten van 90 mm doorsnede en 50 mm diep. Gebruik hierbij de meegeleverde boormal. 2. Verwijder de kernen van de boorgaten met de steenbeitel. Bewerk het gat zodanig dat de kunststofkast van de Robin SV er ruim in past. 3. Voer de kabel in het gat, laat hem zo lang dat deze met een lus in het gat ligt. 4. Boor de vier bevestigingsgaten van de frontplaat met bijv. de boormal en breng de meegeleverde pluggen in de gaten aan. 5. Sluit de ethernetkabel aan op de Robin SV. 6. Optioneel - Sluit de kabel aan voor de bediening van het deurcontact op de klem-connector. 7. Bevestig de kabel met bijv. een tie wrap aan de kunststofkast. 8. Plaats de Robin SV zodanig in het gat dat de kabel in een lus achter het toestel past. 9. Schroef het toestel vast met de meegeleverde antidiefstal-schroeven.

11 3.5 Aansluiting Robin SV. Robin Telecom BV, alle rechten voorbehouden 2011

12 4 Systeeminstallatie 4.1 Pre-installatie vereisten Netwerkverbinding met PoE (Power over Ethernet wordt gebruikt voor de voeding van het deurtoestel, de voeding moet 802.3af compatible zijn). PC met webbrowser. De volgende webbrowsers worden ondersteund: - Internet Explorer - FireFox - Safari - Google Chrome USB stick met de 'Robin Discovery Utility' software (bijgeleverd) Netwerk met of zonder DHCP ondersteuning (Aanbevolen wordt met DHCP ondersteuning) Netwerkkabel, de kabel mag niet langer zijn dan 100 meter Optioneel - Twee-draads kabel voor bediening deurcontact 4.2 Aansluiten van de Robin SV op een netwerk en het installeren van de Robin Discovery Utility software. Sluit de Robin SV aan op het netwerk, d.m.v. de netwerkaansluiting aan de achterzijde. De Robin SV start nu op, dit kan tot 60 sec. duren.! Let op: De afstand tussen de Robin SV en de netwerkswitch mag niet langer zijn dan 100 meter.!

13 Windows gebruikers: Kopieer de Robin Discovery Utility software naar een PC die met het netwerk is verbonden. Start de Robin Discovery Utility software (dubbelklik op het onderstaand icoontje). Klik op de Scan knop links onderin. De software gaat nu zoeken naar Robin apparaten in het netwerk. Als de Robin SV is gevonden komt het in deze lijst te staan. Dubbel-klik op de Robin SV welke geconfigureerd moet worden, de Web-GUI van de geselecteerde Robin SV wordt nu getoond. Apple-Macintosh gebruikers: Om de Robin SV te vinden en te benaderen op een Mac maakt u gebruik van de standaard meegeleverde internet browser 'Safari'. In het bookmark overzicht van Safari (option-command-b) vindt u in de linker kolom het onderdeel 'Bonjour'. Als u hierop klikt, krijgt u rechts in het venster alle gevonden apparaten in uw LAN netwerk te zien, waaronder ook de Robin SV. Dubbel-klik op de Robin SV welke geconfigureerd moet worden, de Web-GUI van de geselecteerde Robin SV wordt nu getoond. Linux gebruikers: Vul het IP-adres van de Robin SV in in de adresbalk van de op uw PC geinstalleerde webbrowser om de Web-GUI te activeren. Via de Web-GUI kan de Robin SV verder geconfigureerd worden (zie hoofdstuk 4, Configuratie)

14 5 Configuratie 5.1 Inloggen op de Robin SV. - Met een gebruikersnaam (admin) en wachtwoord (123qwe) kunt u zich aanmelden. De gebruikersnaam en het wachtwoord zijn standaard ingesteld. Aangeraden wordt om het wachtwoord na de eerste installatie te wijzigen. - Er kan worden ingelogd met bijv. de Robin Discovery Utility software, maar indien het IP adres bekend is kan ook, zonder gebruik te maken van deze software, ingelogd worden via de adresbalk in de webbrowser. User name Password Gebruikersnaam Wachtwoord - Nu kunnen alle instellingen worden gewijzigd. - We gaan er van uit dat het netwerk DHCP ( Dynamic Host Configuration Protocol ) ondersteunt, alle instellingen, zoals IP adressen, netmask, gateway en DNS, worden dan automatisch ingevuld. - De Robin SV staat standaard ingesteld op DHCP. Deze instelling zal in 99% van alle gevallen voldoen. Echter het kan in een enkel geval voorkomen dat het netwerk geen DHCP ondersteund. De netwerkgegevens moeten dan handmatig ingesteld worden.

15 5.2 Configuratie van de Robin SV. Het programma om de Robin SV te configureren is onderverdeeld in 5 secties; Telephony, Audio, 'Video', 'Network' en System. Telephony' Audio' Video' Network' System' In de sectie Telephony doet u alle instellingen welke nodig zijn voor het telefonie gedeelte van de Robin SV. In de sectie Audio' kunt u diverse aanpassingen doen aan het geluid en de geluidsafhandeling van de Robin SV, zoals luidspreker volume, microfoon gevoeligheid en echo onderdrukking. In de sectie Video' kunt u aanpassingen doen met betrekking tot de beeldkwaliteit, u kunt live videobeeld zien en aangeven op welke gedeelten van het beeld de camera moet reageren. In de sectie Network' kunt u de instellingen bekijken en wijzigen met betrekking tot de netwerkconfiguratie van de Robin SV. In de sectie System' kunt u de instellingen bekijken en aanpassen die te maken hebben met het standaard functioneren van de Robin SV. Ook vindt u hier de 'log-files' waarmee u makkelijker problemen kunt oplossen.! Let op: Tijdens de configuratie van de Robin SV komt u de knop 'APPLY SETTINGS' tegen. Met deze knop bevestig en activeer je alle gewijzigde instellingen.!

16 Telephony / SIP Vul hier de gegevens in die betrekking hebben op de registratie op een PBX of bij een SIP-Provider. Wordt de Robin gebruikt voor een directe verbinding naar het telefoontoestel (zonder tussenkomst van een PBX of SIP-Provider), dan hoeft er niet geregistreerd te worden. SIP registration: Register Registration status Remote hostname Remote port number Username Password Expires Schakel de registratie in of uit Geeft de status van de registratie weer Vul hier het IP-adres of hostnaam van de PBX of SIP- Provider in Vul hier het IP-poortnummer van de PBX of SIP- Provider in Voer hier de 'username' in Voer hier het 'password' in Tijdsperiode waarin het SIP deurtoestel zichzelf kan registreren SIP advanced: Use NAT Enable REFER Selecteer deze optie wanneer er zich een NAT firewall tussen de Robin SV en de SIP PBX of SIP provider bevindt. (NAT instellingen wijzigt u in -Network-NAT- ) Selecteer, als er ook z.g.n. REFER pakketten geaccepteerd moeten worden.

17 Telephony / Phonebook In het telefoonboek kunnen meerdere telefoonnummers worden ingevoerd. Deze kunnen elders voor invoer gebruikt worden, bijv. bij het opstellen van Schedules. Aan elk 'Phone book entry' kan ook een zogenaamd 'Profile' gehangen worden. Een 'Profile' bevat diverse audio- en video-instellingen. Zo kan er per telefoonnummer een individuele set met instellingen gedefinieerd worden. Phonebook: Het groene '+'-je maakt een nieuwe regel aan. De '>>' achter een regel opent de details van deze regel. Het rode X-je achter een regel verwijdert deze regel uit de lijst. Description Number (zie opm.) Profile Naam welke bij dit nummer behoort. Invoer van het telefoonnummer (zie opmerking) Selecteer een eventueel 'Profile' behorende bij dit nummer! Let op: Het nummer kan op verschillende manieren ingevuld worden. 1. Alleen het nummer (bijv. 104, 1002, 6032 etc.). Het toestel bevindt zich op een aangesloten PBX in hetzelfde netwerk. 2. Het nummer, gevolgd door het IP adres van de aan te bellen toestel (bijv. etc.). Het toestel en de Robin SV zijn met elkaar verbonden zonder tussenkomst van een PBX. De Robin SV belt direct het toestel aan. 3. Het nummer, gevolgd door het IP adres van een zgn. 'Proxy server'. Het toestel is aangesloten op een PBX waar gebruik wordt gemaakt van een losse 'Proxy server' (bijv. etc.) De Robin SV belt via deze 'Proxy server' naar de ingestelde PBX.!

18 Profiles: Bij het aanmaken van een 'Profile' zijn diverse parameters in te stellen. Het groene '+'-je maakt een nieuwe regel aan. De '>>' achter een regel opent de details van deze regel. Het rode X-je achter een regel verwijdert deze regel uit de lijst. Description Codec ulaw Codec alaw Codec gsm DTMF event payload type Codec h264 H264 payload type Bitrate (kbps) Width Height Send meta-data Naam welke bij deze regel behoort. Ondersteuning voor de G.711 ulaw audio codec Ondersteuning voor de G.711 alaw audio codec Ondersteuning voor de GSM audio codec Wijzig het 'payload type' voor DTMF signalering. Standaard wordt 101 aangeraden Ondersteuning voor de H.264 video codec Wijzig het 'payload type' voor de H.264 video codec. Standaard wordt 99 aangeraden Selecteer de video bitrate. Een hoge bitrate = hogere videokwaliteit maar ook meer bandbreedte Geef de horizontale resolutie van het videobeeld aan Geef de verticale resolutie van het videobeeld aan Meesturen van extra informatie van de audio / video stream

19 Telephony / Call settings Call priority: De Robin SV kan tot drie nummers na elkaar aankiezen. Als het eerste aangekozen nummer niet antwoord binnen de ingestelde termijn*, dan kiest hij het tweede nummer aan, gevolgd door het derde nummer.! Let op: Wijzig deze termijn in -Telephony-Call settings-general-, de optie 'No answer timeout'! First Second Third Selecteer het eerste nummer dat gekozen wordt Selecteer het tweede nummer dat gekozen wordt Selecteer het derde nummer dat gekozen wordt

20 Schedules: De Robin SV is uitgerust met een 'Schedule' functie. Deze functie maakt het mogelijk meerdere tijdsdelen ('Timeslots') in te stellen, bijvoorbeeld kantooruren, lunch etc. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld tijdens de lunch een ander toestel aan te laten kiezen door de Robin SV dan tijdens werktijden. De 'Timeslots' kennen geen prioriteit, het is dus noodzakelijk de tijden op elkaar te laten aansluiten, bijvoorbeeld: 8:30-12:30 ochtend -> bel receptie 12:20-13:00 lunch -> bel kantine 13:00-17:00 middag -> bel receptie! Let op: Op het moment dat de functie 'Schedule' wordt gebruikt en er 'Timeslots' worden aangemaakt dan hebben deze voorrang op de 'First, Second en Third' instellingen in -Telephony-Call settings-call priority-. De Robin SV kijkt dus eerst of er een 'Timeslot' is die gezien de huidige tijd actief is, is dat niet het geval dan valt hij terug op de instellingen 'First, Second en Third'! Timeslots: Het groene '+'-je maakt een nieuwe regel aan. De '>>' achter een regel opent de details van deze regel. Het rode X-je achter een regel verwijdert deze regel uit de lijst. Description Day From To Extension Naam welke bij deze regel behoort. Selecteer de dag waarop deze regel geldt Voer de begintijd in Voer de eindtijd in Selecteer het nummer dat aangekozen moet worden

21 Telephony / Voic De Robin SV is uitgerust met een voic functie. Deze functie zorgt er voor dat de Robin SV een boodschap kan aannemen in het geval er niet beantwoord kan worden. Er wordt een vooraf ingesproken boodschap afgespeeld door de Robin SV, deze eindigt met een pieptoon. Hierna kan een boodschap worden ingesproken door de persoon die bij de Robin SV staat. Niet alleen de opgenomen audio, maar ook het opgenomen videobeeld wordt vervolgens in een bericht doorgestuurd naar een instelbaar adres. De voic functie wordt eenvoudig geactiveerd aangezien er standaard al een adresboek regel voic is aangemaakt. Door bij -Telephony-Call settings- een 'Timeslot' aan te maken welke gelijk is aan de tijd waarop de voic actief moet zijn (bijvoorbeeld na werktijd) en daar de extensie voic aan te hangen zal de Robin SV het gesprek beantwoorden met de voic welkoms boodschap. Als de opname gestart wordt maakt de Robin SV verbinding met het ingestelde telefoontoestel. Zodra u deze beantwoord kunt u de boodschap inspreken. Aan het einde van de boodschap kunt u de verbinding verbreken om de opname te stoppen.! Let op: Het bestandsformaat waarin de boodschap wordt g ed is '.FLV' (Flash Video). Voor het afspelen van de boodschap dient u een 'FLV'-geschikte videospeler te gebruiken, zoals bijv. VLC.!

22 Settings: Max duration Mail server From-address To-Address Comment Geef de maximale lengte van het voic bericht aan Selecteer de mailserver die gebruikt wordt voor het versturen van de Selecteer het adres waar vandaan de verstuurd wordt Selecteer het adres waar de naar toe verstuurd wordt Voeg een standaard tekst toe aan het voic bericht Voic Status Connection status Voic message Welcome message recording nr Record welcome message Stop recording welcome message Play welcome message Delete welcome message Geeft de status weer van de welkomstboodschap opname Geeft de verbindingsstatus weer Geeft de status weer van de welkomstboodschap Selecteer het toestel dat gebruikt wordt om de welkomstboodschap in te spreken Start de opname van de welkomstboodschap Stop de opname van de welkomstboodschap Speel de welkomstboodschap af door de Robin SV Verwijder de welkomstboodschap uit de Robin SV

23 Telephony / Call log Het call log geeft een overzicht weer van alle gevoerde gesprekken van en naar de Robin SV. Verwijder het complete logbestand door middel van het rode X-je bij 'Delete all rows'. Individuele log-regels kunt u verwijderen door op het rode X-je te klikken achter de desbetreffende log-regel. Call log: Telephony / Control Control biedt de mogelijkheid om handmatig een gesprek op te zetten en te beëindigen vanaf de Robin SV. Call: Call Hangup Registration status Call status Initieer een gesprek met de 'Call' knop Beëindig het gesprek met de 'Hangup' knop Geeft de status van de registratie met de PBX of SIP- Provider weer Geeft de belstatus van de Robin SV weer

24 Audio / Mixer Stel hier het weergavevolume en de microfoongevoeligheid in. Settings: Speaker volume Microphone sensitivity Generate test tone Wijzig het weergavevolume Wijzig de gevoeligheid van de microfoon Speel een test-tone af door de Robin SV Audio / Advanced Advanced biedt geavanceerde audio-instellingen Settings: Echo canceler Denoise Schakel de echo-onderdrukking in of uit Schakel de achtergrondgeluidonderdrukking in of uit

25 Video / Live Real-time weergave van het camerabeeld. Klik op het videobeeld om het 'beeldvullend weer te geven, klik nogmaals om terug te keren naar de standaard weergave.

26 Video / Settings Wijzig hier alle cameragerelateerde instellingen. Image - Instellingen die met de beeldkwaliteit te maken hebben PTZ - Instellingen die te maken hebben met de beelduitsnede. Encoder - Instellingen die te maken hebben met de mate van beeldcompressie Image: Agc Lamp light Brightness Awb Contrast Saturation 'Automatic Gain Control' past de belichting van het videobeeld automatisch aan op de lichtomstandigheden Schakel deze functie in indien er interferentie optreed met het kunstlicht in een ruimte, bijv. TL-verlichting Wijzig de helderheid van het videobeeld 'Auto White Balance' past de kleurtemperatuur van het videobeeld automatisch aan op omstandigheden Wijzig het contrast van het videobeeld Wijzig de kleurverzadiging van het videobeeld

27 PTZ: Type Fisheye Pan Tilt Zoom Niet in gebruik Correctie van de 'Fisheye' lensvervorming Beweeg het beeld horizontaal Beweeg het beeld verticaal Zoom in / uit Encoder: Jpeg quality Wijzig de kwaliteit van de 'Live' videobeelden in de webbrowser (hogere kwaliteit, maar meer bandbreedte)

28 Video / Focus Focus is een assistent waarmee de beeldscherpte eenvoudig ingesteld kan worden. De blauwe balken onder aan het beeld geven de mate van scherpte weer. Hoe hoger de balken, hoe scherper het beeld is.

29 Video / Motion Motion geeft de mogelijkheid delen uit het videobeeld te selecteren waar beweging gedetecteerd moet worden. Deze detectie kan vervolgens zgn. 'Actions' in gang zetten, zoals geluidssignalen, activeren van een ingebouwd relais of het bellen naar een telefoon. De 'Actions' worden ingesteld in -System-Events-. Het aanmaken van een selectiegebied in het beeld gebeurt met de muis. Trek een kader in het videobeeld en vergoot / verklein het met behulp van de hoeken linksboven en rechtsonder. Het rode kruisje rechtsboven verwijdert het selectievlak. Selecteer de zones zo dat de kans op een 'vals alarm' zo klein mogelijk wordt. Houd bijvoorbeeld rekening met wapperende vlaggen, takken van bomen etc. De gevoeligheid van de detectie kan worden aangepast, net als de grootte van het object dat gedetecteerd moet worden. In de grafiek onder aan het beeld kan worden gecontroleerd of de instellingen goed staan. De kleur van de balkjes is groen (= geen detectie) of rood (= wel detectie) De rode lijn geeft de grens aan waarop gedetecteerd wordt.

30 Motion detection: Enabled Sensitivity Object size Schakel de Motion detectie in Verhoog / verlaag de detectiegevoeligheid Wijzig de grootte van het object waarop de Robin SV moet reageren! Let op: Op het moment dat de Robin SV op het venster -Video-Motion- staat worden geen 'Events' geactiveerd die eventueel ingesteld staan, zelfs niet als de Motion detectie op 'enabled' staat.! Network / Status Network status geeft de huidig ingestelde of toegekende netwerkgegevens weer. Network status: Interface MAC address IP address IP netmask Default gateway Primary nameserver Secondary nameserver Geeft de gebruikte netwerk interface weer Geeft het MAC-address weer van de Robin SV Geeft het IP adres weer van de Robin SV Geeft het standaard IP netmask weer Geeft het IP adres weer van de standaard gateway Geeft het IP adres weer van de primaire DNS Geeft het IP adres weer van de secundaire DNS

31 Network / Settings Wijzig de netwerkinstellingen van de Robin SV. Configuration: Configuration method IP address Netmask Default gateway Primary name server Secondairy name server Selecteer automatisch (DHCP) of handmatig (manual) Vul hier het IP adres in van de Robin SV Vul hier het IP netmask in Vul hier het gateway of router adres in Vul hier het IP adres in van de primaire DNS (Domain Name Server) in. Vul hier het IP adres in van een eventuele secundaire DNS in. Settings: IP address IP netmask Default gateway Geeft het IP adres weer van de Robin SV Geeft het standaard IP netmask weer Geeft het IP adres weer van de standaard gateway

32 Network / HTTP Proxy:! Let op: Dit is de Proxy server voor het HTTP verkeer, dus niet de Proxy server voor de SIP verbinding met de PBX! Enable HTTP proxy Proxy server address Proxy server port Activeer het gebruik van een HTTP proxy server Voer het adres of hostnaam in van de proxy server Wijzig de IP poort waar de proxy server over communiceert Settings: HTTP port HTTPS port Certificate Stel de IP poort in waar HTTP over communiceert. Standaard wordt poort 80 hiervoor gebruikt. Stel de IP poort in waar HTTPS over communiceert. Standaard wordt poort 443 hiervoor gebruikt.! Optioneel! Selecteer een certificaat voor de HTTPS verbinding

33 Network / Mail Configureer de Robin SV mailinstellingen. Address book: Het groene '+'-je maakt een nieuwe regel aan. De '>>' achter een regel opent de details van deze regel. Het rode X-je achter een regel verwijdert deze regel uit de lijst. Name Address Naam welke bij dit adres behoort. Voer het adres in Mail server test: Test de connectie met de ingestelde mailserver Mail server From To Test SMTP server SMTP test result Selecteer de mailserver om te testen. Voer een afzender adres in voor de testmail Voer een ontvangst adres in voor de testmail Start de testmail Geeft het resultaat van de test weer

34 Servers: Het groene '+'-je maakt een nieuwe regel aan. De '>>' achter een regel opent de details van deze regel. Het rode X-je achter een regel verwijdert deze regel uit de lijst. Description Prio Mail server Encryption Auth Submission Username Password Naam welke bij deze mailserver behoort. In geval van meerdere mailservers bepaald de 'Prio' de volgorde van aanspreken (1 = hoge prioriteit, 10= lage prioriteit) Naam of IP-adres van de uitgaande mailserver. Indien gebruik gemaakt wordt van een beveiligde verbinding met de mailserver selecteert u hier het type encryptie Selecteer deze optie wanneer authenticatie voor de mailserver vereist is. Selecteer indien de mailserver gebruik maakt van het 'Submission' protocol Gebruikersnaam Wachtwoord

35 Network / NAT Afhankelijk van de netwerkconfiguratie kan het noodzakelijk zijn NAT gegevens op de Robin SV in te stellen. Settings: NAT hostname NAT port RTP port min RTP port max Use STUN for NAT address discovery Stun server Stun port Stun status Geef het NAT adres of de hostnaam op Geef de IP poort voor NAT op Geef de laagste IP poort op die voor de 'RTP stream' gebruikt mag worden Geef de hoogste IP poort op die voor de 'RTP stream' gebruikt mag worden Activeer indien gebruik wordt gemaakt van een STUN server Voer het IP-adres of de hostnaam van de STUN server in De IP poort waar de STUN server over communiceert Geeft de status van de STUN server weer

36 System / Device Info: Serial number Version Revision number Serienummer Software versie Software reviesienummer Identity: Device name Location Contact De gegeven naam wordt meegenomen in het SIP protocol. Hierdoor wordt de naam zichtbaar in bijv. een telefoon met display Geef de locatie aan waar de Robin SV zich bevindt, bijv. hoofdentree, laaddeur, slagboom, etc. Hier kunnen gegevens van de beheerder van de Robin SV ingevuld worden.

37 Device activation De Robin SV dient eenmalig geactiveerd te worden bij Robin Telecom Development. U start de activatie door middel van de knop 'Activate device'. Als de activatie start wordt er een nieuwe webpagina geopend. Hier worden een aantal gegevens gevraagd, daarna wordt de Robin SV automatisch geactiveerd en geregistreerd en zult u terugkeren naar deze pagina. De 'Activate device' knop is dan verdwenen en vervangen door de actuele activatiestatus. De activatieprocedure duurt ongeveer 5 minuten.! Let op: Als de Robin SV niet binnen 14 dagen na ingebruikname geactiveerd wordt zal deze niet meer functioneren. De mogelijkheid tot activatie blijft vanzelfsprekend aanwezig.! System / Clock Wijzig hier alle instellingen met betrekking tot de datum en tijd van de Robin SV. Date and time: Timezone Current time Method NTP server address NTP status Set time Selecteer de juiste tijdzone Geeft de huidige datum en tijd weer Kies uit handmatige of automatische (NTP) tijdinstelling Voer hier het adres of naam in van de tijdserver Geeft de status weer van de geselecteerde tijdserver Voer hier de datum en tijd in (handmatige tijdinstelling)

38 System / Door opener De Robin SV heeft een ingebouwd potentiaalvrij relaiscontact. Deze kan worden gebuikt om bijv. een deur of slagboom te openen. Als er verbinding is gemaakt tussen de Robin SV en een telefoontoestel kan het relais door middel van toetscombinaties op de telefoon worden bediend.! Let op: Voor onderstaande acties kan de gebruiker willekeurige telefoon toetscombinaties (0...9, * en #) invullen.! To open To keep open To close Pulse time Play sound Hangup after opening Het deurcontact gaat open en na de ingestelde tijd (Pulse time) gaat het contact weer dicht. De toetscombinatie die standaard is ingevuld is ' ##' Het deurcontact blijft open, ongeacht de ingestelde tijd Het deurcontact gaat dicht. Hier kan de tijdsduur worden ingesteld dat het deurcontact open blijft staan. (tijdsduur min. 1sec. en max. 30sec.) Speel een geluid af als het deurcontact actief is Verbreek de verbinding na activeren deurcontact

39 System / Events De Robin SV is uitgerust met diverse mogelijkheden om acties te starten. Denk hierbij aan het starten van een audio / video opname, een uitgaand telefoongesprek naar een vooraf ingesteld nummer, een geluidsignaal etc. Deze acties worden gestart door een gebeurtenis (Event). Een 'Event' kan bijvoorbeeld beweging in het beeld zijn, geluid wat harder is dan een vooraf ingestelde waarde of een signaal wat binnen komt op één van de poorten op de Robin SV. Hier kunt u verschillende 'Events' definiëren en acties instellen die moeten plaatsvinden als een 'Event' zich voordoet. Events: Definieer de gebeurtenissen. Kies uit: Call - Een inkomend of uitgaand telefoongesprek GPIO - Niet in gebruik Motion - Bewegingsdetectie HTTP - Niet in gebruik Het groene '+'-je maakt een nieuw 'Event' aan. De '>>' achter een regel opent de details van dit 'Event'. Het rode X-je achter een regel verwijdert het 'Event' uit de lijst. Name Enable Active Type Delay Direction Naam welke bij dit 'Event' behoort Schakel de Motion detectie in Geeft aan of een 'Event' actief is Selecteer het type 'Event' Geef aan hoe lang het 'Event' actief blijft In geval van type: 'Call' Selecteer in- of uitgaand gesprek

40 Actions: Definieer de 'Actions'. Kies uit: Call - Een uitgaand telefoongesprek GPIO - Niet in gebruik Beep - Geluidssignaal None - Geen aktie Het groene '+'-je maakt een nieuwe 'Action' aan. De '>>' achter een regel opent de details van deze 'Action'. Het rode X-je achter een regel verwijdert de 'Action' uit de lijst. Name Event Type Call extension (bij 'call') Frequency (bij 'beep') Naam welke bij deze 'Action' behoort. Selecteer het 'Event' waar deze 'Action' op moet reageren Selecteer het type 'Action' Selecteer het toestel dat aangebeld moet worden door de Robin SV Selecteer de frequentie van de toon die afgespeeld moet worden

41 System / Security Authentication: Require Authentication Username Password Vink aan indien u de webinterface wilt beveiligen met een inlognaam en wachtwoord Definieer een inlognaam Definieer een wachtwoord! Let op: Op het moment dat u de optie 'Require Authentication' aan heeft gevinkt, een username en password heeft ingevuld en vervolgens op 'Apply settings' heeft geklikt zal de webinterface een inlognaam en password vereisen! Certificates: Het groene '+'-je maakt een nieuwe regel aan. De '>>' achter een regel opent de details van deze regel. Het rode X-je achter een regel verwijdert deze regel uit de lijst. Common name Certificate Certificate info Dit is de naam van het certificaat Upload een certificaat van de PC naar de Robin SV Uitgebreide informatie over het certificaat

42 System / Software Er komen regelmatig nieuwe softwareversies uit voor de Robin SV. Hierin worden niet alleen verbeteringen doorgevoerd maar ook af en toe nieuwe functies geïntroduceerd. Updaten gebeurt in twee etappes, allereerst moet er gecontroleerd worden of er nieuwe software beschikbaar is. Daarna kan de upgrade naar deze nieuwste versie in gang gezet worden. Na de upgrade is het noodzakelijk de Robin SV te herstarten. Updates: Check for new software versions Currently running version Currently installed version Upgrade to latest version Controleert of er nieuwe software beschikbaar is Geeft de huidige softwareversie weer Geeft de reeds geïnstalleerde softwareversie weer Download de nieuwste versie van de software en installeert deze op de Robin SV Backup: Backup configuration Maak een backup van de instellingen met de 'Download' knop. Een bestand 'Backupsettings.txt' wordt naar de PC gedownload. Zet een backup terug in de Robin SV met de 'Upload' knop. Selecteer hiervoor een eerder gemaakt backup bestand. Na terugzetten van de backup dient de Robin SV herstart te worden.

43 System: Restart Robin application Reboot device Restore application defaults Start de Robin software opnieuw op. Dit gaat sneller dan het apparaat te herstarten. Herstart het complete apparaat. Het kan tot 60 sec. duren voordat de Robin SV weer actief is Herstelt de standaard instellingen van de Robin SV

44 System / Info Info geeft uitgebreide informatie weer van de Robin SV. Advanced: Product Serial number Version Revision number Build date Uptime Load average Temperature CPU speed System clock time Disk Tiny version Memory usage Product type Serienummer Software versie Software revisienummer Software productiedatum Tijd dat de Robin SV aanstaat Gemiddelde processorbelasting (UNIX-style) Temperatuur in de Robin SV Actuele processorsnelheid Systeemtijd Informatie over het gebruik van de vaste schijf Versie informatie over het 'Tiny'-IC Informatie over het geheugengebruik van de Robin SV

45 System / Debug De Robin SV is uitgerust met een ingebouwde 'Debug' mogelijkheid. Deze maakt het mogelijk om een zgn. 'Network trace' te maken van al het netwerkverkeer dat plaats vindt van en naar de Robin SV. Hiermee zijn problemen met de Robin SV snel en effectief op te lossen. Trace: Status Interface name Default sniffer duration PCAP filter line Mail result Mail server From-address To-address Comment Start Stop Geeft de status van de 'Trace' weer De interface waar de 'Trace' van gemaakt wordt Stel de standaard tijd in dat de 'Trace' duurt. Hierna stopt hij automatisch De 'Trace' wordt standaard gefilterd, zodat alleen de belangrijke netwerkgegevens worden opgeslagen Verstuur de 'Trace' automatisch als Selecteer de mailserver die gebruikt wordt voor het versturen van de Selecteer het adres waar vandaan de verstuurd wordt Selecteer het adres waar de naar toe verstuurd wordt Voeg een standaard tekst toe aan het 'Trace' bericht Start het maken van de 'Trace' Stop het maken van de 'Trace'

46 System / Logs De Robin SV registreert alle gebeurtenissen die plaatsvinden. Deze komen en in een log-bestand te staan. Log settings: Max lines to keep in log Download De hoeveelheid logbestand lijnen die bewaard worden Download het logbestand naar de PC Application log: Timestamp Log level Class Message Tijdstip van de logregel Classificatie van de logregel Software-onderdeel van de Robin SV die de regel heeft gegenereerd De daadwerkelijke logmelding

47 6 Ondersteuning Voor speciale instellingen, support aanvragen en Veel Gestelde Vragen (FAQ s) kunt u onze online ondersteuningspagina raadplegen op:

48 7 Trefwoordenlijst Default setting: Standaard programma-instelling. DHCP: Dynamic Host Configuration Protocol. Computerprotocol dat beschrijft hoe een computer zijn netwerkinstelling van een DHCP-server kan verkrijgen. DNS: Dynamic Name System. Protocol voor het beheer van domeinnamen en IP-adressen op het internet DNS-sever: Is het systeem wat alle in een database voorkomende domeinnamen en IP-adressen met elkaar vergelijkt en koppelt met behulp van een DNS-server. End-to-end: Het end-to-end principe is één van de kern ontwerp principes van het Internet en wordt tot uiting gebracht in het ontwerp van de onderliggende methodes en protocollen van de Internet Protocol Suite. Het principe bestaat daaruit, dat communicatie protocol acties dusdanig worden gedefinieerd dat ze plaatsvinden aan de eindpunten van een communicatiesysteem, of zo dicht mogelijk bij de te controleren bron. Gateway: Een gateway is een netwerkpunt dat dienst doet als "toegang" tot een ander netwerk, anders dan het lokale netwerk. GUI: Graphical User Interface. De grafische gebruikersomgeving is een manier van interactie met een computer waarbij grafische beelden en tekst gebruikt worden. HTTP: Hypertext Transfer Protocol. http is het protocol voor de communicatie tussen een webclient (meestal een webbrowser) en een webserver. Dit protocol wordt niet alleen veel op het World Wide Web gebruikt, maar ook op lokale netwerken (we spreken dan van een intranet). IP: Internet Protocol. Is een deel van het systeem dat gebruikt wordt om computernetwerken met elkaar te laten communiceren op netwerken, zoals het internet.

49 LAN: Local area network. Lokaal gebiedsnetwerk van twee of meer computers die rechtstreeks, of via een gedeeld medium met elkaar verbonden zijn. Logrotate: Gereedschap voor het rouleren van log bestanden in een archief. MAC (-address): Media Access Control. Een MAC-adres is een uniek identificatienummer dat aan een apparaat in een ethernet - netwerk is toegekend. Het MAC-adres wordt ook wel hardware-adres genoemd. Het zorgt ervoor dat apparaten in een ethernet-netwerk met elkaar kunnen communiceren. Midspan (PoE): Een Midspan (PoE) is een apparaat wat een standaard ethernet-verbinding voorziet van 'Power over Ethernet'. Hierdoor is een apparaat wat PoE nodig heeft aan te sluiten op een standaard switch. NAT: Network Address Translation. Network Address Translation, ook wel Network masquerading of IP-masquerading genoemd, is het vertalen van IP - adressen en vaak ook TCP/UDP - poortnummers uit de ene gescheiden reeks in de andere. Een veel gebruikt doel is het toelaten van meerdere gebruikers van een thuisnetwerk tot het internet via één IP-adres. Netmask: Binair getal dat gebruikt wordt om een subnet aan te brengen. NTP: Network Time Protocol. Protocol wat gebruikt wordt door de tijd server. PBX/PABX: Private (Automatic) Branch Exchange. Aanduiding voor bedrijfstelefooncentrale voor privé gebruik. PoE: Power over Ethernet. Systeem om spanning en data te leveren via een Ethernet-netwerk PRACK: Provisional Acknowledgement Voorlopige bevestiging Een van de twee typen bevestigingen binnen het SIP request-response protocol. Final (Definitieve) Acknowledgement is het andere bevestigingstype. Proxyserver: Een proxyserver is een server die zich bevindt tussen de computer van een gebruiker en de computer waarop de door de gebruiker gewenste informatie staat.

50 PTZ: PTZ staat voor Pan / Tilt / Zoom. Pan beweegt het videobeeld naar links of rechts. Tilt beweegt het videobeeld naar boven of beneden. Zoom wordt gebruikt om in- of uit te zoomen. SIP: Session Initiation Protocol. Protocol om multimediacommunicatie (audio-, video- en andere datacommunicatie) mogelijk te maken en wordt onder meer gebruikt voor het Voice over Internet Protocol (VoIP). STUN: Session Traversal Utilities for NAT. STUN is een protocol dat als gereedschap dient voor NAT Time-server: Een timeserver (ook tijd server genoemd) is een netwerkcomputer die de tijd van een aan hem toegewezen klok leest en deze informatie doorstuurt naar andere computers die het hetzelfde netwerk gebruiken. VLAN: Virtual Local Area Network. Virtueel lokaal network (zie ook LAN). VoIP: Voice over Internet Protocol. Protocol wat gebruik maakt van het Internet of een ander IP-netwerk om spraak te transporteren. Web-GUI: Webbrowser ondersteunde grafische gebruikersomgeving (zie ook GUI)

51 Flemingstraat 50, 1704SL Heerhugowaard, The Netherlands Tel.: , Fax:

Handleiding. Robin Compact SIP Deurtelefoon

Handleiding. Robin Compact SIP Deurtelefoon Handleiding Robin Compact SIP Deurtelefoon Versie: 2.0.1 Datum: 19-06-2012 gf1 1 gf2 Over deze handleiding Deze handleiding beschrijft de montage, installatie, programmering en bediening van het Robin

Nadere informatie

Handleiding. Robin SmartView Deurtelefoon

Handleiding. Robin SmartView Deurtelefoon Handleiding Robin SmartView Deurtelefoon Versie: 1.4 - concept Datum: 06-01-2012 gf1 1 gf2 Over deze handleiding Deze handleiding beschrijft de montage, installatie, programmering en bediening van het

Nadere informatie

Handleiding Robin Compact SIP

Handleiding Robin Compact SIP Handleiding Robin Compact SIP Bestemd voor softwareversie 3 Versie: 3.0.1 Datum: 27-01-2014 gf1 1 gf2 Over deze handleiding Deze handleiding beschrijft de montage, installatie, programmering en bediening

Nadere informatie

Handleiding Robin Compact SIP

Handleiding Robin Compact SIP Handleiding Robin Compact SIP Bestemd voor softwareversie 3 Versie: 3.0.4 Datum: 17-06-2015 gf1 Over deze handleiding Deze handleiding beschrijft de montage, installatie, programmering en bediening van

Nadere informatie

HANDLEIDING. Robin IP buitendeurtoestel. 1.1 Draft CT-PM-RBIP-HL. Versie: Datum: februari 2008. Referentie:

HANDLEIDING. Robin IP buitendeurtoestel. 1.1 Draft CT-PM-RBIP-HL. Versie: Datum: februari 2008. Referentie: HANDLEIDING Robin IP buitendeurtoestel Versie: 1.1 Draft Datum: februari 2008 Referentie: CT-PM-RBIP-HL Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Montage... 6 2.1 Onderdelen... 6 2.2 Montage... 6 2.3 Aansluiten...

Nadere informatie

Handleiding. Robin Compact SIP deurtelefoon

Handleiding. Robin Compact SIP deurtelefoon B U I T E N D E U R T O E S T E L L E N Handleiding Robin Compact SIP deurtelefoon Versie: 3.0 Datum: Juli 2009 Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Robin Compact SIP buitendeurtoestel 3 2 Montage 2.1 Wat zit er in

Nadere informatie

Handleiding Robin SmartView SIP

Handleiding Robin SmartView SIP Handleiding Robin SmartView SIP Bestemd voor softwareversie 3 Handleiding versie: 3.0.6 Datum: 27-01-2014 gf1 1 gf2 Over deze handleiding Deze handleiding beschrijft de montage, installatie, programmering

Nadere informatie

Patton Smart-Link M-ATA-1

Patton Smart-Link M-ATA-1 Patton Smart-Link M-ATA-1 Deze unit kent twee manieren van werken op een Ethernet aansluiting: 1. DHCP client, de unit ontvangt een IP adres vanuit een in het netwerk aanwezige DHCP server. 2. Vast IP

Nadere informatie

Handleiding Robin SmartView SIP

Handleiding Robin SmartView SIP Handleiding Robin SmartView SIP Bestemd voor softwareversie 3 Handleiding versie: 3.0.9 Datum: 17-06-2015 gf1 1 gf2 Over deze handleiding Deze handleiding beschrijft de montage, installatie, programmering

Nadere informatie

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software:

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Counterpath Bria SIP client. Net2 Entry Configuration Utility (SIP

Nadere informatie

Remote Control the Robin. How-To: ROBIN Tech Note. Version: 3.0.3 NL Datum: 30-07-2013

Remote Control the Robin. How-To: ROBIN Tech Note. Version: 3.0.3 NL Datum: 30-07-2013 ROBIN Tech Note Version: 3.0.3 NL Datum: 30-07-2013 How-To: Remote Control the Robin gf2 How-To: Remote Control the Robin SmartView or Robin SIP Over deze Tech Note Deze Tech Note is van toepassing op

Nadere informatie

Handleiding Robin HV / Robin CV. Bestemd voor softwareversie 3 of hoger

Handleiding Robin HV / Robin CV. Bestemd voor softwareversie 3 of hoger Handleiding Robin HV / Robin CV Bestemd voor softwareversie 3 of hoger Handleiding versie: 3.0.1 Datum: 29-07-2014 gf1 1 gf2 Over deze handleiding Deze handleiding beschrijft de montage, installatie, programmering

Nadere informatie

xxter Mobotix T24 configuratie

xxter Mobotix T24 configuratie xxter Mobotix T24 configuratie Setup / instellingen voor VoIP De Mobotix T24 kan in samenwerking met xxter als video intercomsystem werken. De configuratie zoals beschreven in dit document is getest. Andere

Nadere informatie

Handleiding Robin Compact SIP

Handleiding Robin Compact SIP Handleiding Robin Compact SIP Bestemd voor softwareversie 3.5 Versie: 3.1.0 Datum: 01-11-2015 O Over deze handleiding Over deze handleiding gf1 Deze handleiding beschrijft de montage, installatie, programmering

Nadere informatie

Voorbeeld handleiding SIP configuratie 3CX in combinatie met Bria softphone app.

Voorbeeld handleiding SIP configuratie 3CX in combinatie met Bria softphone app. Voorbeeld handleiding SIP configuratie 3CX in combinatie met Bria softphone app. Er zijn diverse andere platformen die SIP compatible zijn, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: 3CX

Nadere informatie

Handleiding 3CX Centrale. Handleiding 3CX Centrale. Pagina 1. 12Connect 03/2011 versie2.1

Handleiding 3CX Centrale. Handleiding 3CX Centrale. Pagina 1. 12Connect 03/2011 versie2.1 Pagina 1 Handleiding 3CX Centrale Inhoudsopgave Accountinformatie opvragen... 3 3CX Downloaden en Installeren.... 5 3CX Wizzard... 7 3CX laten verbinden met 12Connect... 9 Aanmelding Controle... 11 12Connect

Nadere informatie

xxter Mobotix intercom configuratie

xxter Mobotix intercom configuratie xxter Mobotix intercom configuratie xxter kan in combinatie met verschillende Mobotix modellen een intercom functie vervullen. Dat kan enerzijds met de T24 / T25 intercom modellen, maar ook met de S14M

Nadere informatie

Handleiding Robin SmartView SIP

Handleiding Robin SmartView SIP Handleiding Robin SmartView SIP Bestemd voor softwareversie 3.5 Handleiding versie: 3.1.0 Datum: 01-11-2015 gf1 1 O Over deze handleiding Over deze handleiding gf2 Deze handleiding beschrijft de montage,

Nadere informatie

Remote Powercontrol for TCP/IP networks

Remote Powercontrol for TCP/IP networks Remote Powercontrol for TCP/IP networks Gebruikershandleiding 1. Opening instructies..... 1.1 Verbinding De IP Power Switch (IPPS) moet verbonden zijn met het lichtnet (230V) en het gewenste ethernet.

Nadere informatie

DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1

DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1 DVR0404 / DVR0804 handleiding Web interface v1.1 Open Internet Explorer en vul het IP adres van de recorder in, bijv: http://192.168.1.15 Het IP adres is ook te achterhalen via het menu op de recorder

Nadere informatie

Technische handleiding. Versie 1.0 Datum 7 maart 2011 EXPRESS

Technische handleiding. Versie 1.0 Datum 7 maart 2011 EXPRESS HIP Express Technische handleiding Versie 1.0 Datum 7 maart 2011 EXPRESS HIP Express. Technische handleiding 2 Inhoudsopgave 1. Instellingen randapparatuur 3 Codecs...3 2. Geteste randapparatuur 4 2.1

Nadere informatie

Er zijn diverse andere software platformen die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software:

Er zijn diverse andere software platformen die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Er zijn diverse andere software platformen die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Net2 Entry Configuration Utility (SIP compatibiliteit is beschikbaar vanaf V2.10.1812)

Nadere informatie

PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRNL V2.0

PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRNL V2.0 PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRNL INHOUD Inleiding Benodigdheden Pagina 3 Aansluiten Stap 1: aansluiten van de recorder Pagina 4 Stap 2: aansluiten van de monitor Pagina 4 Stap 3A: bekabelde camera

Nadere informatie

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0 Getting Started AOX-319 PBX Versie 2.0 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 OVER DEZE HANDLEIDING... 3 ONDERDELEN... 3 INSTALLATIE EN ACTIVERING... 3 BEHEER VIA DE CONSOLE... 4 BEHEER VIA DE BROWSER... 5 BEVEILIGING...

Nadere informatie

Voorbeeld handleiding SIP configuratie peer to peer in combinatie met een Grandstream VoIP toestel.

Voorbeeld handleiding SIP configuratie peer to peer in combinatie met een Grandstream VoIP toestel. Voorbeeld handleiding SIP configuratie peer to peer in combinatie met een Grandstream VoIP toestel. Er zijn diverse andere software platformen die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van

Nadere informatie

HD CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-HDNL V2.0

HD CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-HDNL V2.0 HD CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-HDNL V2.0 INHOUD Inleiding Benodigdheden Pagina 3 Aansluiten Stap 1: aansluiten van de recorder Pagina 4 Stap 2: aansluiten van de monitor Pagina 4 Stap 3: aansluiten van

Nadere informatie

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0 Getting Started AOX-319 PBX Versie 2.0 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 OVER DEZE HANDLEIDING... 3 ONDERDELEN... 3 INSTALLATIE EN ACTIVERING... 3 BEHEER VIA DE BROWSER... 4 BEHEER VIA DE CONSOLE... 5 BEVEILIGING...

Nadere informatie

inhoudsopgave / 3 inleiding / 5 configuratie / 9 gebruik /

inhoudsopgave / 3 inleiding / 5 configuratie / 9 gebruik / handleiding snom M3 Maak uw Snom M3 gebruiksklaar met de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale. En ontdek de vele functies die dit toestel biedt. inhoudsopgave / 3 inleiding / 5 configuratie

Nadere informatie

1. Controleren van de aansluiting op de splitter

1. Controleren van de aansluiting op de splitter Configuratie Copperjet 1616-2p (SurfSnel ADSL connected by BBned) 1. Controleren van de aansluiting op de splitter 2. Toegang tot de modem 3. Router installatie bij afname meerdere IP adressen (8, 16 of

Nadere informatie

Optibel Breedband Telefonie Installatie- en Gebruikershandleiding SPA-2102

Optibel Breedband Telefonie Installatie- en Gebruikershandleiding SPA-2102 Optibel Breedband Telefonie Installatie- en Gebruikershandleiding SPA-2102 Gefeliciteerd met uw keuze voor Optibel telefonie. We hopen dat u tevreden zult zijn met onze service en zien er naar uit de komende

Nadere informatie

Softphone Installatie Handleiding

Softphone Installatie Handleiding Softphone Installatie gids Softphone Installatie Handleiding Specifications subject to change without notice. This manual is based on Softphone version 02.041 and DaVo I en II software version 56.348 or

Nadere informatie

Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet.

Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet. Instellingen voor de C100BRS4 met Wanadoo kabel Internet. Algemeen: Maak gebruik van de laatste firmware voor de C100BRS4 die beschikbaar is op http://www.conceptronic.net! Use Firmware versie 3.20C or

Nadere informatie

Nabaztag verbinden met een Wi-Fi netwerk of een Airport

Nabaztag verbinden met een Wi-Fi netwerk of een Airport Nabaztag verbinden met een Wi-Fi netwerk of een Airport Introductie Jouw Nabaztag heeft geen specifieke voorgeprogrammeerde instellingen. Nabaztag weet hoe hij moet verbinden met een Wi-Fi netwerk, indien:

Nadere informatie

Handleiding Dahua recorders (WEB Service) 28-10-2012

Handleiding Dahua recorders (WEB Service) 28-10-2012 Inloggen Open de webservice in uw internetbrowser, bijvoorbeeld: http://243.273.23.125:85/ Vul uw gebruikersnaam (User Name) en wachtwoord (Password) in. Klik op Login om in te loggen. Krijgt u geen loginscherm

Nadere informatie

handleiding gigaset N300A + C610H

handleiding gigaset N300A + C610H handleiding gigaset N300A + C610H Maak uw gigaset gebruiksklaar met de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale. En ontdek de vele functies die dit toestel biedt. inhoudsopgave / 3 inleiding

Nadere informatie

Configuratie handleiding SNOM 821 / 720

Configuratie handleiding SNOM 821 / 720 Configuratie handleiding SNOM 821 / 720 gntel Barbara Strozzilaan 201 1083 HN Amsterdam Postbus 9314 1006 AH Amsterdam T: 020-24 000 00 F: 020-24 000 90 Augustus 2012 Configuratie SNOM 821 1/11 SNOM 821

Nadere informatie

Installatie Handleiding AP 1120 op HiPath 3000

Installatie Handleiding AP 1120 op HiPath 3000 Installatie Handleiding AP 1120 op HiPath 3000 1 Algemeen 2 2 Tools 2 2.1 Unit Manager Express 2 2.2 Unit Manager Network 3 3 Configureren van de AP 1120 3 3.1 Programmeren IP adres. 3 3.2 Software upgrade.

Nadere informatie

Forum IPhone 3020 Installatiehandleiding

Forum IPhone 3020 Installatiehandleiding Forum IPhone 3020 Installatiehandleiding 1. Introductie...3 2. Installatie op het LAN...4 2.1) Verbinding maken...5 Stap 1 Bekabeling...5 Step 2 Het toestel opstarten...5 Stap 3 De installatie wizard...5

Nadere informatie

PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRPNL V2.1

PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRPNL V2.1 PRO CAMERASYSTEEM HANDLEIDING BSM-DVRPNL V2.1 INHOUD Inleiding Benodigdheden Pagina 3 Aansluiten Stap 1: aansluiten van de recorder Pagina 4 Stap 2: aansluiten van de monitor Pagina 4 Stap 3A: bekabelde

Nadere informatie

Robin Compact Smartview dé deurintercom met video-functie

Robin Compact Smartview dé deurintercom met video-functie Robin Compact Smartview dé deurintercom met video-functie De Robin Compact Smartview is een SIP deurtelefoon met ingebouwde camera die een unieke combinatie van toegangs- en beveiligingsfuncties verenigt

Nadere informatie

ipact Installatiehandleiding CopperJet 816-2P / 1616-2P Router

ipact Installatiehandleiding CopperJet 816-2P / 1616-2P Router ipact Installatiehandleiding CopperJet 816-2P / 1616-2P Router Stap 1: Het instellen van uw computer Instellen netwerkkaart om de modem te kunnen bereiken: Windows 98/ME: Ga naar Start Instellingen Configuratiescherm

Nadere informatie

Handleiding Aastra 57i

Handleiding Aastra 57i Handleiding Aastra 57i Inhoudsopgave Account Informatie opvragen... 2 Web interface van het toestel openen... 4 Aanmelding Controle... 8 12Connect Support... 9 Begrippenlijst... 10 NB: Om gebruik te kunnen

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. PORTAVISION-SIP / PORTADIAL-SIP Deurtelefoon

GEBRUIKSAANWIJZING. PORTAVISION-SIP / PORTADIAL-SIP Deurtelefoon GEBRUIKSAANWIJZING PORTAVISION-SIP / PORTADIAL-SIP Deurtelefoon Toepasbaar vanaf software versie: V1.0.0 INHOUD BLZ. Inhoud.......................................................................... Algemeen.......................................................................

Nadere informatie

Belangrijke Informatie

Belangrijke Informatie Belangrijke Informatie Geachte relatie, Deze Dahua NVR beschikt over de nieuwste generatie firmware. Deze firmware beschikt over vele nieuwe mogelijkheden. Veel van deze nieuwe functionaliteiten worden

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. PORTADIAL SIP Deurtelefoon. Toepasbaar vanaf software versie: V2.0.0

GEBRUIKSAANWIJZING. PORTADIAL SIP Deurtelefoon. Toepasbaar vanaf software versie: V2.0.0 GEBRUIKSAANWIJZING PORTADIAL SIP Deurtelefoon Toepasbaar vanaf software versie: V2.0.0 INHOUD BLZ. Inhoud.......................................................................... Algemeen.......................................................................

Nadere informatie

Robin and WEBRelay. How-To: ROBIN Tech Note. Version: 1.0.2 NL Datum: 26-03-2015

Robin and WEBRelay. How-To: ROBIN Tech Note. Version: 1.0.2 NL Datum: 26-03-2015 ROBIN Tech Note Version: 1.0.2 NL Datum: 26-03-2015 How-To: Robin and WEBRelay Robin en de WEBRelays gf2 De Robin SmartView (SV) en de Robin SIP s2 zijn uitgerust met één ingebouwd relais. Deze wordt vaak

Nadere informatie

H2.64 DVR Handleiding voor de smartphone. Versie: 1.1 Status: For review

H2.64 DVR Handleiding voor de smartphone. Versie: 1.1 Status: For review H2.64 DVR Handleiding voor de smartphone Versie: 1.1 Status: For review Om de camera beelden van de DVR op de smartphone te zien zijn er een aantal eisen vooraf. Binnen netwerk Voor binnen het netwerk

Nadere informatie

MxStream & Linux. Auteur: Bas Datum: 7 november 2001

MxStream & Linux. Auteur: Bas Datum: 7 november 2001 MxStream & Linux Auteur: Bas Datum: 7 november 2001 Gebruikte bronnen http://www.weethet.nl/dutch/adsl_mxstream_alcatelhack.asp http://www.bruring.com/adsl/article.php?sid=6 http://security.sdsc.edu/self-help/alcatel/challenge.cgi

Nadere informatie

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM Inhoudsopgave Introductie van ESG103/ESG104 breedband routers......................... 1 Systeem vereisten.....................................................

Nadere informatie

Instellingen voor de C100BRS4 met Chello kabel Internet.

Instellingen voor de C100BRS4 met Chello kabel Internet. Instellingen voor de C100BRS4 met Chello kabel Internet. Algemeen: Maak gebruik van de laatste firmware voor de C100BRS4 die beschikbaar is op http://www.conceptronic.net! Firmware versie 3.20C (beta version).

Nadere informatie

In de General Setup kunt u het IP-adres aanpassen. Standaard staat het IP-adres op 192.168.1.1 zoals u ziet in onderstaande afbeelding.

In de General Setup kunt u het IP-adres aanpassen. Standaard staat het IP-adres op 192.168.1.1 zoals u ziet in onderstaande afbeelding. LAN LAN Setup In deze handleiding kunt u informatie vinden over alle mogelijke LAN instellingen van de DrayTek Vigor 2130 en 2750. Hierin zullen wij alle algemene instellingen bespreken die van toepassing

Nadere informatie

XRS 5440 BASE Configuratiehandleiding, versie 1.2

XRS 5440 BASE Configuratiehandleiding, versie 1.2 XRS 5440 BASE Configuratiehandleiding, versie 1.2 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 3 2. Documenthistorie... 4 3. Terminologie... 4 4. Introductie... 5 5. Benodigdheden... 5 6. Toegang tot de gateway

Nadere informatie

ZoneFlex 7731 802.11n Point to Point Wireless Bridge Handleiding

ZoneFlex 7731 802.11n Point to Point Wireless Bridge Handleiding ZoneFlex 7731 802.11n Point to Point Wireless Bridge Handleiding Inhoudsopgaven 1. Product uitleg 1.1. Led indicatie 1.2. Normaal mode 1.3. Richt mode 2. Installatie voorbereiding 2.1. Benodigdheden 2.2.

Nadere informatie

Intercom met xxter via analoge telefoon

Intercom met xxter via analoge telefoon Intercom met xxter via analoge telefoon Een intercom die als analoog toestel normaal op een centrale gekoppeld kan worden, kan indien aan bepaalde voorwaarde wordt voldaan ook op xxter worden aangesloten.

Nadere informatie

Quick Installation Guide Installatie handleiding Guide d installation rapide Kurzanleitung Installation

Quick Installation Guide Installatie handleiding Guide d installation rapide Kurzanleitung Installation Quick Installation Guide Installatie handleiding Guide d installation rapide Kurzanleitung Installation Nederlands Leveringsomvang tiptel IP 282 of tiptel IP 280 handset Ethernet kabel Krulsnoer (kabel

Nadere informatie

Business Pro Configuration Guide Spa 2102

Business Pro Configuration Guide Spa 2102 Business Pro Configuration Guide Spa 2102 Schiphol-Rijk, Jun, 2011 OneXS Nederland BV Cessnalaan 33 1119 NJ Schiphol-Rijk www.onexs.com Tel: 020-6580800 Fax: 020-6580899 OneXS Business Pro User Guide Pagina

Nadere informatie

Camping Hotspot Installatie

Camping Hotspot Installatie Camping Hotspot Installatie Pheenet Hotspot installatie Sluit uw PC aan op de hotspot met een standaard UTP kabel op poort 3 of 4 van de hotspot. De hotspot zal nu een IP adres toewijzen aan uw pc. Open

Nadere informatie

Checklist Netopia R91xx t.b.v MXStream

Checklist Netopia R91xx t.b.v MXStream Technical Note #025 Auteur: Olaf Suchorski Gemaakt op: 09 mei 2001 Bijgewerkt op: 09 mei 2001 Beschrijft: MXStream Checklist Netopia R91xx t.b.v MXStream De Netopia R9100/910 is een ethernet naar ethernet

Nadere informatie

Hands-on TS adapter IE advanced

Hands-on TS adapter IE advanced Hands-on TS adapter IE advanced Tijdens deze hands-on opdracht wordt een Teleservice verbinding opgebouwd naar de S700 en KTP700 Basic PN. De basis instelling zoals het toekennen van een IP-adres en het

Nadere informatie

Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014

Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014 Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014 2 Inhoud Inleiding... 5 Inrichting SequreBox Cloud... 5 1. Inloggen... 6 2. Abonnementen voeg camera toe... 8 3. Controleer beelden... 9 4. Camera Stel Alarm

Nadere informatie

iphone Softphone App voor het Vox DaVo IP Systeem

iphone Softphone App voor het Vox DaVo IP Systeem iphone Softphone App voor het Vox DaVo IP Systeem (Vox DaVo Small IP of Vox DaVo Large IP) Installatie en gebruikershandleiding Vox DaVo iphone App Handleiding Veranderingen aan de specificaties zijn voorbehouden.

Nadere informatie

Intercom met xxter via analoge telefoon

Intercom met xxter via analoge telefoon Intercom met xxter via analoge telefoon xxter b.v. Elandsgracht 73 I 1016 TR Amsterdam The Netherlands Tel. +31 20 6242 865 www.xxter.com info@xxter.com Een intercom die als analoog toestel normaal op

Nadere informatie

Handleiding Software Update v3

Handleiding Software Update v3 Handleiding Software Update v3 Bestemd voor softwareversie 1 of 2 Handleiding versie: 1.0.4 Datum: 03-06-2013 1 Over deze instructie Deze instructie beschrijft de hoe de software van de Robin SmartView

Nadere informatie

x-lite 5.0 De X-lite 5.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit

x-lite 5.0 De X-lite 5.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit x-lite 5.0 De X-lite 5.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit te proberen of voor thuisgebruik. Configureren Download

Nadere informatie

Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren

Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Controleren van de aansluiting. Toegang tot de router. De Siemens SE565 configureren Controleren van de aansluiting Configuratie Siemens SE565 SurfSnelADSL (connected by BBned) Als u gebruik maakt van Linesharing en u wilt bellen met uw KPN lijn, dan dient u de splitter te gebruiken die

Nadere informatie

Browser handleiding PnP T-seriesInternet Explorer

Browser handleiding PnP T-seriesInternet Explorer Op deze handleiding zijn de algemene voorwaarden van Epine-camershop.nl van toepassing U kunt de software en handleidingen ook downloaden via de onderstaande link http://www.epine-camerashop.nl/software-en-handleidingen/

Nadere informatie

IP-CAMERA'S SERIE EASY. Lees deze handleiding vóór gebruik zorgvuldig door en bewaar hem voor toekomstig gebruik

IP-CAMERA'S SERIE EASY. Lees deze handleiding vóór gebruik zorgvuldig door en bewaar hem voor toekomstig gebruik IP-CAMERA'S SERIE EASY Lees deze handleiding vóór gebruik zorgvuldig door en bewaar hem voor toekomstig gebruik 1 Netwerkverbinding Deze productserie ondersteunt toegang en beheer via webbrowser. Standaard

Nadere informatie

Revisie geschiedenis. [XXTER & KNX via IP]

Revisie geschiedenis. [XXTER & KNX via IP] Revisie geschiedenis [XXTER & KNX via IP] Auteur: Freddy Van Geel Verbinding maken met xxter via internet met de KNX bus, voor programmeren of visualiseren en sturen. Gemakkelijk, maar niet zo eenvoudig!

Nadere informatie

Remote Administration System PDA (RASmobile)

Remote Administration System PDA (RASmobile) Divitec Nederland BV 1 Xineron RAS Mobile RAS Mobile geeft u de mogelijkheid om toegang te krijgen tot externe sites en live video te bekijken met gebruik van een op Windows Mobile gebaseerde PDA op ieder

Nadere informatie

handleiding bria voor iphone versie 1.3

handleiding bria voor iphone versie 1.3 handleiding bria voor iphone versie 1.3 Altijd en overal bereikbaar op uw Belcentrale VoIP account? Registreer een extensie op uw Apple iphone of ipod Touch met de Bria iphone Edition. Uw account instellen

Nadere informatie

Inhoud. Opera 20IP ISDN & VoIP. Gebruiksaanwijzing. Section 1. Introductie... 5. 1.1 Overzicht Opera 20IP ISDN & VoIP... 5. 1.2 Symbolen...

Inhoud. Opera 20IP ISDN & VoIP. Gebruiksaanwijzing. Section 1. Introductie... 5. 1.1 Overzicht Opera 20IP ISDN & VoIP... 5. 1.2 Symbolen... Opera 20IP ISDN & VoIP Gebruiksaanwijzing Gebruiksaanwijzing Opera 20IP ISDN & VoIP Inhoud Section 1. Introductie... 5 1.1 Overzicht Opera 20IP ISDN & VoIP... 5 1.2 Symbolen... 6 1.3 Aansluitingen...

Nadere informatie

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA In dit document wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een Zyxel ADSL modem als SIP ATA kunt configureren, zonder gebruik te maken van de DSL aansluiting op het

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

Belgacom Forum TM 3000 Gebruiksaanwijzing

Belgacom Forum TM 3000 Gebruiksaanwijzing Belgacom Forum TM 3000 Gebruiksaanwijzing Inhoud 1. Introductie 5 1.1 Overzicht Forum 3000 5 1.2 Symbolen 6 1.3 Aansluitingen 7 2. Installatie 8 2.1 Locatie 8 2.2 Benodigdheden 8 2.3 Ophangen 8 2.4 Bekabeling

Nadere informatie

Simmpl configuratie-handleiding voor Tiptel IP2xx en Yealink T2x toestellen

Simmpl configuratie-handleiding voor Tiptel IP2xx en Yealink T2x toestellen Koldingweg 19-1 9723 HL Groningen Postbus 5236 9700 GE Groningen Simmpl configuratie-handleiding voor Tiptel IP2xx en Yealink T2x toestellen v241015mt T (050) 820 00 00 F (050) 820 00 08 E callvoip@callvoip.nl

Nadere informatie

Belgacom Forum TM 3000 Voicemail to Email Gebruikershandleiding

Belgacom Forum TM 3000 Voicemail to Email Gebruikershandleiding Belgacom Forum TM 3000 Voicemail to Email Gebruikershandleiding Inhoudstabel Forum 3000 Voicemail to Email... 3 Dienstbeschrijving... 3 1 Inloggen als systeembeheerder op de Forum 3000... 3 2 Een Email

Nadere informatie

Callvoip Technote: 3CX app voor de iphone

Callvoip Technote: 3CX app voor de iphone Koldingweg 19-1 9723 HL Groningen Callvoip Technote: 3CX app voor de iphone Postbus 5236 9700 GE Groningen T (050) 820 00 00 F (050) 820 00 08 E mail@callvoiptelefonie.nl W www.callvoiptelefonie.nl In

Nadere informatie

Apple Family-cam app 1.11. Gebruikershandleiding versie 1.4

Apple Family-cam app 1.11. Gebruikershandleiding versie 1.4 Apple Family-cam app 1.11 Gebruikershandleiding versie 1.4 Inhoud 1) CAMERA TOEVOEGEN AAN DE APP.... 3 2) CONTROL MENU.... 7 1 E SCHERM CAMERA BESTURINGSSCHERM :... 8 2 E SCHERM CAMERA NAVIGATIESCHERM

Nadere informatie

DJANAH, EEN TOTAL CONVERSATION VIDEO TELEFOON IN DE WEB BROWSER TECHNISCHE EISEN VOOR TOLK OP AFSTAND OP LOCATIE, NETWERK EN COMPUTERS

DJANAH, EEN TOTAL CONVERSATION VIDEO TELEFOON IN DE WEB BROWSER TECHNISCHE EISEN VOOR TOLK OP AFSTAND OP LOCATIE, NETWERK EN COMPUTERS DJANAH, EEN TOTAL CONVERSATION VIDEO TELEFOON IN DE WEB BROWSER TECHNISCHE EISEN VOOR TOLK OP AFSTAND OP LOCATIE, NETWERK EN COMPUTERS V.0 Arnoud van Wijk arnoud@greengiraffe.nl INTRODUCTIE INTERNET EISEN

Nadere informatie

handleiding fanvil C56

handleiding fanvil C56 handleiding fanvil C56 Maak uw fanvil C56 gebruiksklaar met de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale. En ontdek de vele functies die dit toestel biedt. inhoudsopgave / 3 inleiding / 5 configuratie

Nadere informatie

VoIP Planet Handleiding

VoIP Planet Handleiding VoIP Planet Handleiding Inhoud 1 Algemeen 3 2 Website VoIP Planet 4 3 Hoe kan men mij bereiken 5 3.1 Vanaf het Normale telefoon Netwerk 5 3.2 Vanaf andere VoIP Providers 6 3.3 Freeworld 6 3.4 ixcall 6

Nadere informatie

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL Innovative Growing Solutions Datalogger DL-1 software-versie: 1.xx Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL DL-1 Datalogger gebruikershandleiding Bedankt voor het aanschaffen van de TechGrow

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 0 2 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

VU POINT Camera Toevoegen

VU POINT Camera Toevoegen VU POINT Camera Toevoegen Installatie: Verbind de camera via een UTP kabel met de router. Sluit de 12v aan op de camera. Hierna zal de VU Point camera opstarten, waarna deze via DHCP een adres zal verkrijgen

Nadere informatie

www.delmation.nl Delmation Products BV Tel: +31 (0)79 342 2041 info@delmation.nl

www.delmation.nl Delmation Products BV Tel: +31 (0)79 342 2041 info@delmation.nl Hardware installatie: Open de unit m.b.v. een kleine schroevendraaier: Plaats een SIM-kaart in de unit: Zorg ervoor dat de DIL-schakelaars in de stand: 1: OFF 2: OFF 3: OFF 4: ON Staan Sluit voorzichtig

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 1 3 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

Werken op afstand via internet

Werken op afstand via internet HOOFDSTUK 12 Werken op afstand via internet In dit hoofdstuk wordt uitgelegd wat er nodig is om op afstand met de ROS artikel database te kunnen werken. Alle benodigde programma s kunnen worden gedownload

Nadere informatie

handleiding XRS 5440 en 5660

handleiding XRS 5440 en 5660 handleiding XRS 5440 en 5660 Maak uw XRS basis station 5440 en handset 5660 gebruiksklaar met de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale en ontdek de functies van dit toestel. inhoudsopgave

Nadere informatie

BIPAC-5100 / 5100W. (Draadloze) ADSL Router. Snelle Start Gids

BIPAC-5100 / 5100W. (Draadloze) ADSL Router. Snelle Start Gids BIPAC-5100 / 5100W (Draadloze) ADSL Router Snelle Start Gids Billion BIPAC-5100 / 5100W ADSL Router Voor meer gedetailleerde instructies aangaande het configureren en gebruik van de (Draadloze) ADSL Firewall

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Installatie e-bridge Re-Rite 7 Installatie Re-Rite 7 Set-up starten Start de set-up uit de installatie map De InstallShield Wizard wordt gestart De Visual C++ Runtime

Nadere informatie

+31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com. Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET)

+31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com. Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET) 12/06/2014 Ins-30202-NL Net2 Entry - Monitor Paxton Technische support +31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET)

Nadere informatie

Handleiding Auerswald PBX. Handleiding Auerswald PBX

Handleiding Auerswald PBX. Handleiding Auerswald PBX Handleiding Auerswald PBX Inhoudsopgave Accountinformatie opvragen... 2 VoIP Provider toevoegen... 4 Account toevoegen.... 5 Aanmelding Controle... 6 12Connect Support... 7 Begrippenlijst... 8 NB: Om gebruik

Nadere informatie

handleiding siemens gigaset

handleiding siemens gigaset handleiding siemens gigaset Maak uw Siemens gigaset gebruiksklaar met de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale. En ontdek de vele functies die dit toestel biedt. inhoudsopgave / 3 inleiding

Nadere informatie

handleiding fanvil D800 android

handleiding fanvil D800 android handleiding fanvil D800 android Maak uw fanvil D800 gebruiksklaar met de inloggegevens die u heeft ontvangen van Belcentrale. En ontdek de vele functies die dit android toestel biedt. inhoudsopgave /

Nadere informatie

D285 IP Installatiehandleiding. Inhoudsopgave

D285 IP Installatiehandleiding. Inhoudsopgave 1 D285 IP Installatiehandleiding Inhoudsopgave 1. Introductie...3 2 Toepassingen...4 2.1 Aansluitingen...5 2.2 Installeren en programmeren...5 Stap 1 Bekabeling...5 Stap 2 Voeding...5 Step 3 Het toestel

Nadere informatie

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn

1Aansluiting van de ADSL modem op uw telefoonlijn 123 - Installatiegids 7908 VoWBRA (SIP) versie 4.0 Deze handleiding is bedoeld voor routers met firmware versie 2.09. Ze beschrijft alleen een aantal basiszaken om de router online te kunnen krijgen en

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools)

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools) Firmware Upgrade Upgrade Utility (Router Tools) Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie in Windows 8/8.1 4 Computer configuratie

Nadere informatie

Configuratie Gigaset SX762 voor gebruik in combinatie met Tooway. en VOIP dienst middels sip.sipnl.net

Configuratie Gigaset SX762 voor gebruik in combinatie met Tooway. en VOIP dienst middels sip.sipnl.net Configuratie Gigaset SX762 voor gebruik in combinatie met Tooway en VOIP dienst middels sip.sipnl.net Neem de Gigaset SX762 uit de verpakking en sluit de bijgeleverde stroom adapter aan op de PWR (power)

Nadere informatie