N I E U W S B R I E F C O N O D

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N I E U W S B R I E F C O N O D"

Transcriptie

1 N I E U W S B R I E F C O N O D N R. 1 N O V E M B E R A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : Geachte collega s, A L G E M E E N H U I S V E S T I N G I C T O N D E R W I J S P E R S O N E E L De eerste oktober herfststorm is voorbij. Het was een indrukwekkend gezicht. Het blad van bomen waaide in een rechte streep door de lucht en voor ons kantoor stonden auto s stil omdat een boom door de wind afgeknapt op de weg lag. Ondertussen is het november en zijn we al weer een tijdje in het schoolseizoen op weg. Eind oktober lag er een brief van de inspectie op ons bureau. We lazen dat ook dit schoolseizoen al onze scholen weer een basisarrangement hebben gekregen. Het is het negende jaar op rij, sinds de fusie van 1 januari 2005 dat de inspectie alle scholen van CONOD kwalificeert als voldoende. We zijn daar trots op. Het resultaat is een inspanning van iedereen die hart voor kinderen heeft en zich betrokken voelt bij de eigen school, maar ook inmiddels het resultaat van het delen en ontwikkelen van kennis en vaardigheden. L I E F E N L E E D Ib-overleg 5 november Toch is dat niet het enige waar het om gaat. Het is belangrijk dat scholen de ruimte krijgen om kwaliteiten van personeel goed in te zetten. Noem het maar: de talenten van mensen herkennen en goed gebruiken en als school herkenbaar willen zijn voor je omgeving. Dat betekent dat je het eigen profiel duidelijk wil neerzetten en uitdragen. Dat proces is een creatief en intern proces waar de school in samenwerking met ouders vorm aan wil geven. We zien dat meer van onze scholen steeds bewuster kiezen voor een eigen en sterk profiel, een richting waar aan gewerkt wordt en die ook herkend wordt door de omgeving van de school. Goede scholen die kiezen voor een traject om het predicaat excellente school te halen hebben een sterk profiel en het personeel is trots op de eigen school.

2 Pagina 2 In de visie van CONOD heeft elke school en elke leerkracht de opdracht om vorm te geven aan goed en uitdagend onderwijs. De vrijheid die scholen en leerkrachten krijgen om daar op eigen wijze vorm aan te geven en herkenbaar te zijn in de eigen omgeving is een bewuste keuze van het bestuur, omdat de creativiteit, de talenten en betrokkenheid van het personeel bij de eigen school een goede basis zijn voor goed onderwijs. Wat is dan de rol van het bestuur? Het bestuur faciliteert en stimuleert samenwerking en ondersteunt. Maar dat het goed gaat op onze scholen is het gevolg van goede en betrokken teams. Op onze site staat: De leerkracht doet ertoe! Daarom gaat het dus goed, omdat jullie in het onderwijs als professionals ertoe willen doen! We wensen jullie een gezellige werkperiode. Namens het bestuurskantoor, Wim Kunst bestuursdirecteur H U I S V E S T I N G V E R H U I Z I N G T K O M P A S E N D E B O R G H Eind november is het zover. De school t Kompas komt in een prachtig nieuw gebouw. Het ziet er van binnen heel mooi uit en ook praktisch. Het team van de school heeft er zin in om eind november naar de nieuwe school te verhuizen. Het geeft vooraf veel werk, maar het voordeel is dat eindelijk keuzes gemaakt worden bij het opruimen. En eerlijk is eerlijk: als je in zo n mooi gebouw komt dan vergeet je ook weer heel gauw hoe het was. Eind december gaat de school De Borgh verhuizen. Het nieuwe gebouw is al klaar, maar de school kiest ervoor om de verhuizing goed voor te bereiden met ouders en kinderen en dan te verhuizen. In januari kan een echte nieuwe start voor de kinderen gemaakt worden. Ook deze school, als onderdeel van een groot complex, ziet er mooi uit. De architecten zijn er in geslaagd om de kleinschaligheid van het multifunctionele gebouw goed te bewaken. En daar zijn ze volgens ons in geslaagd. We wensen beide scholen een hele fijne tijd in hun nieuwe gebouw! ICT W I N S Y S De scholen binnen CONOD maken inmiddels allemaal een aantal maanden gebruik van het nieuwe netwerk van Winsys. De overstap naar dit systeem heeft iets langer geduurd dan gepland, maar is over het algemeen goed verlopen. Het blijkt dat niet alle computersystemen goed combineren met het nieuwe netwerk, maar er is inmiddels begonnen met het vervroegd vervangen van de computers die problemen geven. Binnenkort zullen alle medewerkers overstappen naar Office 365, het nieuwe communicatiesysteem voor en (gedeelde) agenda s. Er wordt nu gewerkt aan een handleiding met een stappenplan die iedereen moet doorlopen om dit nieuwe systeem te kunnen gebruiken. Met de overstap naar Office 365 is er de mogelijkheid om met elk digitaal apparaat te communiceren via . Het is dus niet noodzakelijk om eerst in te loggen in de omgeving van Winsys om je te kunnen bekijken.

3 Pagina 3 B A S I S P O O R T In de zomervakantie is er een nieuwe website geïntroduceerd door een aantal grote educatieve uitgeverijen: Steeds meer educatieve software wordt via het internet aangeboden en zowel leerlingen als leerkrachten moesten steeds verschillend inloggen bij de uitgeverijen. Met de komst van Basispoort is het nu mogelijk dat leerlingen en leerkrachten maar één keer inloggen om de software te kunnen gebruiken die de school heeft aangeschaft. Een goede ontwikkeling die helaas iets te snel is ingevoerd waardoor er na de zomervakantie veel problemen waren met het in gebruik nemen van de website. Inmiddels zijn de meeste problemen opgelost, maar de uitgever ThiemeMeulenhoff kampt nog steeds met problemen met de software. Vanuit CONOD is er een officiële klacht ingediend en wordt er contact onderhouden om tot een oplossing te komen. A A N D A C H T S P U N T E N Hieronder volgen nog een aantal punten om rekening mee te houden: Het bekijken van filmpjes op het internet doe je niet in de omgeving van Winsys. Log uit of minimaliseer het venster, zodat je op de pc/laptop naar het internet kunt gaan voor de filmpjes. Voor ict vragen kun je bij de leerkracht met als taakpakket ict terecht. Komt de ict-er er niet uit dan neemt hij/zij contact op met de bovenschools ict-er. Werkt het digitale schoolbord niet naar behoren, controleer dan eerst alle kabels en stekkers voordat je de ict-er benaderd. O N D E R W I J S I N S P E C T I E B E Z O E K O P O N Z E S C H O L E N In het schooljaar is de Inspectie al weer op twee CONOD-scholen langs geweest: De Holtenhoek De Menso Altingschool, locatie Paterswolde Beide scholen hebben een voldoende beoordeling gekregen en aangezien de opbrengsten ook voldoende zijn, blijven zij in het basisarrangement van de Inspectie. De Holtenhoek had zelfs geen enkele indicator onvoldoende! Het is en blijft een goede prestatie van de scholen, dus van jullie: leerkrachten, IB-ers en directeuren! Van harte gefeliciteerd met dit resultaat! Op dit moment staan er geen inspectiebezoeken meer op de planning, maar een onaangekondigd bezoek kan natuurlijk wel plaats vinden.

4 Pagina 4 O N D E R W I J S K W A L I T E I T : B E L A N G R I J K S T E O N D E R W E R P E N V O O R In de nieuwsbrief voor de zomervakantie noemden we al de belangrijkste onderwerpen om de kwaliteit van ons onderwijs hoog te houden en verder te verbeteren. De volgende planning is in het directieoverleg afgesproken: Ouderbetrokkenheid uitbreiden met educatief partnerschap (pilot op 4 scholen gedurende het schooljaar) Visie op krimp (bestuursbijeenkomst op 13 november gepland) Onderwijskwaliteit hoog houden en verder verbeteren: Verdere implementatie van de vaardigheidsmeter Instructie tbv de verhoging van de kwaliteit van het onderwijs (gedurende het schooljaar planning eigen school) Implementatie aangepast personeelsbeleid (gedurende het schooljaar planning eigen school) Invoering vaardigheidsmeter IB-ers (gedurende het schooljaar) Afname van audits op de scholen (gedurende het schooljaar) Afname van Tevredenheidsonderzoeken (periode maart/april 2014) Zicht op de resultaten van de kinderen (gedurende het schooljaar planning eigen school) Het ziekteverzuim verder terug dringen (gedurende het schooljaar in combinatie met de implementatie van het aangepaste personeelsbeleid) P E R S O N E E L I N V E N T A R I S A T I E M O B I L I T E I T S W E N S E N V O O R H E T N I E U W E S C H O O L J A A R Wie wensen heeft ten aanzien van mobiliteit of benoemingsomvang kan dit aangeven met het Inventarisatieformulier personeelswensen. Dit is te vinden op het Intranet. Het formulier maakt onderdeel uit van het beleid Vrijwillige mobiliteit van CONOD, waarin de procedures en mogelijkheden uitgebreid staan beschreven. Iedereen die belangstelling heeft wordt verzocht het formulier voor 1 februari 2014 te sturen naar het bestuurskantoor t.a.v. Anja Salomons.

5 Pagina 5 We willen in het kader van mobiliteit nog op het volgende wijzen: hoewel het totaal aantal leerlingen nog iets gestegen is bij CONOD, daalt het leerlingaantal op sommige scholen wel, waardoor de formatie op die scholen vermindert. Dit kan personele wisselingen noodzakelijk maken. Het beleid van CONOD hierover is te vinden op Intranet (hoofdstukken 9.1b Vrijwillige mobiliteit en 10.6 Overplaatsing). I N L O G G E N B I J A K O R D A Nog even in de herhaling: Het is jullie vast opgevallen dat je niet meer standaard iedere maand een loonstrookje krijgt. Het scheelt een hoop papier en is ook niet nodig om het iedere maand te ontvangen. Je kunt alles inzien op de website van Akorda, onder Log in \ Personeel. Je hebt daar inzage in o.a. eigen salarisspecificaties, benoemingen, verloven en vervangingen. Ook is het mogelijk om je adres, telefoon, bankrekening, relatienaam, burgerlijke staat en roepnaam te wijzigen. Je logt in met je BSN en je wachtwoord. Als je nog geen wachtwoord hebt aangevraagd, kun je dat ook via de website van Akorda doen onder Log in \ Personeel. Klik dan op de knop Login aanvragen, of stuur een mail naar helpdesk@akorda.nl en vermeld daarin je burgerservicenummer, volledige voornamen, naam, geboortedatum en adres. L O O P B A A N A D V I E S, I E T S V O O R J O U? We krijgen regelmatig vragen over loopbaanadvies of oriëntatie. Soms is het fijn om te praten over je werk en loopbaan, met iemand die objectief met je mee kan denken en je kan adviseren. Voorbeelden van onderwerpen zijn onder meer: Het gevoel hebben vast te zitten in je huidige baan, en je afvragen: is dit het nu? Of kan ik nog meer uit mezelf halen? Beter willen weten wat je vaardigheden en talenten zijn Inzicht willen krijgen in welke taken of welke functie goed bij je pas(t)(sen) Je wel verder willen ontwikkelen, maar niet goed weten hoe en wat Meer willen weten over je mogelijkheden binnen of buiten het onderwijs Informatie of advies willen over sollicitatie vaardigheden of de arbeidsmarkt Je hebt wel ideeën, maar angst en onzekerheid houden je tegen om actie te ondernemen Voor dit soort onderwerpen en meer kun je in gesprek gaan met een loopbaanadviseur. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen kun je contact opnemen met Jacqueline Mulder via j.mulder@conod.nl

6 Pagina 6 L I E F E N L E E D A F S C H E I D Voor de zomer hebben we al afscheid genomen van een aantal collega s die voor een andere loopbaan hebben gekozen. We nemen om deze reden in november ook afscheid van Mina van Lottum, werkzaam op de Wegwijzer. Mina, we willen je hartelijk bedanken voor je inzet voor het onderwijs op de Wegwijzer en de collegiale samenwerking. Daarnaast wensen we je veel succes in je nieuwe loopbaan. Het is meestal een grote stap om te maken, maar bij het maken van een keuze is het altijd het beste om je hart te volgen. Dat heb jij ook gedaan. We wensen je alle goeds! In november stopt formeel ook de loopbaan van Jannie Eshuis, maar dit is helaas noodgedwongen vanwege haar ziekte. Jannie werkt al jaren op de Holtenhoek. Haar ziekte maakt dat dit afscheid geen vrije keuze is. Jannie, we danken je hartelijk voor al je inzet voor het onderwijs op de Holtenhoek en de collegiale samenwerking. Daarnaast wensen we jou en je dierbaren alle goeds voor de toekomst! Voor je collega s blijf je deel uit maken van het team. Je blijft dan ook van harte welkom! G E B O R E N 22 oktober Josefien, dochter van Inge (Jonglaren)en Robert Blaauw, zusje van Jochem 28 oktober Isa, dochter van Darien (Rehoboth) en Erik Gerringa Onze hartelijke felicitaties. We wensen jullie heel veel liefde, geluk en gezondheid met elkaar toe! G E T R O U W D 13 september Ursula van Kampen (Menso Alting EW) en Sander Vos 13 september Yvonne Nijman (Menso Alting PW) en Sietse Lappohn Van harte gefeliciteerd. Veel geluk samen! J U B I L E A Op 1 september was Gijs Westenberg (de Klister) 25 jaar werkzaam in het onderwijs. Op 1 oktober gold voor Tineke Scholte (Menso Alting) hetzelfde feit. Onze hartelijke felicitaties voor jullie! Z I E K T E Alle personeelsleden die op dit moment ziek thuis zijn, wensen we heel veel sterkte toe. N I E U W E P A N D We zijn op dit moment al bijna weer drie maanden gehuisvest in het nieuwe pand aan De Baander 2 te Borger. De vlag met het CONOD-logo wappert inmiddels voor het pand om jullie en andere bezoekers de weg te wijzen (zie foto helemaal onderaan deze nieuwsbrief). Een aantal van jullie is al een kijkje komen nemen. We kunnen zeggen dat we meer dan tevreden met ons nieuwe onderkomen zijn. De compacte samenstelling van de werkplekken maakt dat we prettig en efficiënt kunnen samenwerken. In het pand zijn meerdere bedrijven gevestigd. Om parkeeroverlast voor de andere gebruikers te voorkomen, willen we jullie daarom vragen om bij scholing en overleg vlakbij op het grote parkeerterrein voor het gebouw te parkeren.

7 W W W. C O N O D. N L Op onze website is altijd het belangrijkste nieuws voor personeelsleden van CONOD te vinden in het intranet. Je vindt er alle benodigde formulieren en documenten. Kijk ook eens op de website van Akorda, het administratiekantoor van CONOD. Ook daar vind je veel informatie en formulieren. V E R S P R E I D I N G V A N D E Z E N I E U W S B R I E F Deze nieuwsbrief wordt beschikbaar gesteld aan alle personeelsleden; de GMR en het bestuur; De website van CONOD; C O L O F O N Uitgever: Auteurs: CONOD Wim Kunst Jacqueline Mulder Remco Luitjens Anja Salomons Het is niet toegestaan om informatie uit deze nieuwsbrief over te nemen en/of te vermenigvuldigen op welke manier dan ook zonder toestemming van CONOD.

N I E U W S B R I E F C O N O D

N I E U W S B R I E F C O N O D N I E U W S B R I E F C O N O D 2012-2 0 1 3 N R. 4 J U L I A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : A L G E M E E N F I N A N C I Ë N P A S S E N D O N D E R W I J S F O R M A T I E I N S P E C T I E -

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F C O N O D

N I E U W S B R I E F C O N O D N I E U W S B R I E F C O N O D 2013-2 0 1 4 N R. 2 J A N U A R I A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : Geachte collega s, A L G E M E E N N I E U W E H U I S V E S T I N G O N D E R W I J S Het is alweer

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F C O N O D

N I E U W S B R I E F C O N O D N I E U W S B R I E F C O N O D 2 0 1 2 N R. 2 D E C E M B E R A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : A L G E M E E N B E S T U U R L I J K H U I S V E S T I N G I C T O N D E R W I J S P E R S O N E

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F C O N O D

N I E U W S B R I E F C O N O D N I E U W S B R I E F C O N O D 2014-2 0 1 5 N R. 3 J U L I A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : A L G E M E E N V A N V E R E N I G I N G N A A R S T I C H T I N G E N E E N N I E U W E GMR F I N A

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F C O N O D

N I E U W S B R I E F C O N O D N I E U W S B R I E F C O N O D 2012-2 0 1 3 N R. 3 M A A R T A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : A L G E M E E N H U I S V E S T I N G P A S S E N D O N D E R W I J S PO- A C T I E F A A N P A S S

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F C O N O D

N I E U W S B R I E F C O N O D N I E U W S B R I E F C O N O D 2 0 1 2 N R. 1 O K T O B E R A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : A L G E M E E N N I E U W E B E S T U U R S - S T R U C T U U R H U I S V E S T I N G F I N A N C I

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F C O N O D

N I E U W S B R I E F C O N O D N I E U W S B R I E F C O N O D 2015-2 0 1 6 N R. 1 D E C E M B E R A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : A L G E M E E N I C T P E R S O N E E L L I E F E N L E E D Beste collega s We hebben af en toe

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F C O N O D

N I E U W S B R I E F C O N O D N I E U W S B R I E F C O N O D 2013-2 0 1 4 N R. 3 J U L I A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : A L G E M E E N H U I S V E S T I N G F I N A N C I Ë N I C T O N D E R W I J S P E R S O N E E L L I

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

www.tijdvoornu.nl Gezond samen werken Zelfsturende teams in de zorg zijn zelf verantwoordelijk voor de eigen resultaten, kort samengevat:

www.tijdvoornu.nl Gezond samen werken Zelfsturende teams in de zorg zijn zelf verantwoordelijk voor de eigen resultaten, kort samengevat: Gezond samen werken Zelfsturende teams in de zorg zijn zelf verantwoordelijk voor de eigen resultaten, kort samengevat: - tevreden cliënten - tevreden medewerkers - financieel gezond Gezond samen werken

Nadere informatie

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten AVONTURENKAART Reflectieopdrachten Je hebt aangegeven dat je het niet weet; je hangt niet erg aan je huidige baan maar hebt ook niet de ambitie om naar een andere baan op zoek te gaan. Geef hieronder kort

Nadere informatie

Mariaschool Reutum tevredenheidsmeting medewerkers 2014-2015

Mariaschool Reutum tevredenheidsmeting medewerkers 2014-2015 Mariaschool Reutum tevredenheidsmeting medewerkers 2014-2015 Aantal respondenten: 10/12 Vensters Voor Verantwoording PO Schoolklimaat 3,7 0% 0% 27% 73% 0% B1. In hoeverre gaan leerlingen graag naar school?

Nadere informatie

Interne nieuwsbrief september Voorwoord. Imago onderzoek positief

Interne nieuwsbrief september Voorwoord. Imago onderzoek positief Interne nieuwsbrief september 2017 Voorwoord Het lijkt al weer zo lang geleden, maar hopelijk hebben jullie een fijne zomervakantie achter de rug. Inmiddels zijn de scholen weer volop in bedrijf en wij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Handout Bloggen Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Er zijn vele sites waar je een blog kunt beginnen. Daarvan is Wordpress een van de grootste. Heel veel websites draaien op Wordpress, maar er is

Nadere informatie

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 Agenda 21-12-15 t/m 01-01-16 Kerstvakantie 04-01 Luizencontrole 06-01 Inloop van 08.15 uur 08.30 uur Mededelingen Onze Facebookpagina heeft inmiddels ruim 100 volgers.

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Een klacht, wat nu? Klachtenregeling bestemd voor ouders, voogden, verzorgers en medewerkers

Een klacht, wat nu? Klachtenregeling bestemd voor ouders, voogden, verzorgers en medewerkers Een klacht, wat nu? Klachtenregeling bestemd voor ouders, voogden, verzorgers en medewerkers Vastgesteld in de vergadering van: 1 Inhoudsopgave Inleiding p. 3 Bij wie kan ik terecht? p. 4 Wie kan er klagen?

Nadere informatie

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken!

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken! De Bem JAARGANG 4 2013-2014 19 mei 2014 22 NME project in de groepen 1 en 2 Afgelopen week hebben alle kleuters een les gevolgd van het NME-centrum (natuur en milieu educatie). Voor de kleuters heeft NME

Nadere informatie

Informatieavonden 29 en 30 augustus. Ontwikkelingen op school Communicatie Vervangingen AVG Nieuwe website Social Schools app Algemene vragen

Informatieavonden 29 en 30 augustus. Ontwikkelingen op school Communicatie Vervangingen AVG Nieuwe website Social Schools app Algemene vragen Informatieavonden 29 en 30 augustus Ontwikkelingen op school Communicatie Vervangingen AVG Nieuwe website Social Schools app Algemene vragen Waar gaan we mee aan de slag Vernieuwing ICT-apparatuur Verkenning

Nadere informatie

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer AANMELDEN Alle tuinders waarvan het e- mailadres bekend is, ontvangen als het systeem helemaal klaar is om te gaan

Nadere informatie

Handleiding inschrijven ploegen #RSW_NVF

Handleiding inschrijven ploegen #RSW_NVF Handleiding inschrijven ploegen 2014 regionale Scoutingwedstrijden Handleiding inschrijven ploegen #RSW_NVF Deze handleiding beschrijft de inschrijfprocedure voor ploegen in Scoutsonline. In Scoutsonline

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

ACTIEPUNTEN 2015 (uit de onderlegger A3 meerjaren beleidsplan Poolster 2014-2017)

ACTIEPUNTEN 2015 (uit de onderlegger A3 meerjaren beleidsplan Poolster 2014-2017) ACTIEPUNTEN 2015 (uit de onderlegger A3 meerjaren beleidsplan Poolster 2014-2017) 1 1a) Leiderschap / Coachend leiderschap vormgeven vanuit de geformuleerde visie (sbf 1) 7.1 Project SPP: Basiscompetenties

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina:

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina: Afhangen thuis Thuis of op het werk kun je op de website www.afhangbord.nl inloggen om bijvoorbeeld de baanbezetting te bekijken of de ledenlijst te bekijken. En je kunt nadat je bent ingelogd op deze

Nadere informatie

LOOPBAAN-ANKERTEST. Wat zijn loopbaan-ankers? Welke baan past bij je?

LOOPBAAN-ANKERTEST. Wat zijn loopbaan-ankers? Welke baan past bij je? LOOPBAAN-ANKERTEST Welke baan past bij je? Waarom werk je? Welke aspecten motiveren je in jouw werk? Welke inhoudelijke zaken moet je werk bevatten zodat je het naar je zin hebt en met plezier en resultaat

Nadere informatie

Over: www.bewareofloverboys.nl

Over: www.bewareofloverboys.nl 1 Naam: www.bewareofloverboys.nl Voordat je begint met de opdrachten? Lees dit door: Als je je niet prettig voelt bij het lezen van bepaalde dingen: Stop met het lezen van deze site. Praat erover met iemand

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0 Handleiding ZKM Online Versie 2.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Inloggen 3 Eerste keer dat je inlogt (basisonderdelen) 4 profiel 5 wachtwoord 5 bureau 6 consultants 7 instellingen 8 kleuren 9 licentie 10 ZKM

Nadere informatie

Protocol gedrag. Recht op veiligheid Iedere leerling heeft recht zich veilig te voelen in de klas en in de school.

Protocol gedrag. Recht op veiligheid Iedere leerling heeft recht zich veilig te voelen in de klas en in de school. Protocol gedrag Een goede school heeft geen pestprojecten nodig, of anders gezegd: doet dagelijks een pestproject, mits zij zich er steeds van bewust blijft welke processen in de groepsvorming een belangrijke

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Om in Magister te kunnen inloggen, gaat u naar de website van de school (www.alfrink.nl). U kiest dan voor Magister.

Om in Magister te kunnen inloggen, gaat u naar de website van de school (www.alfrink.nl). U kiest dan voor Magister. Handleiding Magister Om in Magister te kunnen inloggen, gaat u naar de website van de school (www.alfrink.nl). U kiest dan voor Magister. In het volgende scherm dat verschijnt, kunt u uw gebruikersnaam

Nadere informatie

VoorleesExpress. Samen met ouders aan de slag. Praktische tips

VoorleesExpress. Samen met ouders aan de slag. Praktische tips VoorleesExpress Samen met ouders aan de slag Praktische tips Samen met ouders aan de slag Ouders betrekken bij het voorlezen Je gaat straks via de VoorleesExpress twintig weken voorlezen bij een of meerdere

Nadere informatie

Begeleide interne stage

Begeleide interne stage Ik, leren en werken Begeleide interne stage Deel 2 Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur: Marian van der Meijs Inhoudelijke redactie: Titel: Ik, leren

Nadere informatie

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise

LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise LESBRIEF Aan de slag met Schoolwise (document v1.0) INHOUDSOPGAVE Deel 1 Voor je begint 1.1 Wat is Schoolwise 4 1.2 Registreren 6 1.3 Inloggen 10 1.4 Jouw Schoolwise-account 11 1.5 Nieuwe activeringscode

Nadere informatie

E-CURSUS 6: KOM THUIS IN JE DROOMJOB

E-CURSUS 6: KOM THUIS IN JE DROOMJOB E-CURSUS 6: KOM THUIS IN JE DROOMJOB Gefeliciteerd! Je hebt de vorige e-cursussen doorlopen en als het goed is, heb je de nodige inzichten over jezelf en over je werk opgedaan. Tijd om deze inzichten naar

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

De online leeromgeving voor het basisonderwijs

De online leeromgeving voor het basisonderwijs Starters handleiding De online leeromgeving voor het basisonderwijs Deze uitleg kunt u gebruiken als u kennis wilt maken met de belangrijkste functionaliteiten van Plannex. Waarom Plannex? Elke leerling

Nadere informatie

Gedragscode voor leerlingen ivm het gebruik van laptops, computers en internet op school

Gedragscode voor leerlingen ivm het gebruik van laptops, computers en internet op school Gedragscode voor leerlingen ivm het gebruik van laptops, computers en internet op school 1. Gedragscode: Wat is dat? Waarom is ze er? 2. Regels en afspraken ICT-lokaal. 3. Regels en afspraken internetgebruik

Nadere informatie

Voordelen voor u: Functie Basis Plus Online Werken Leren QL-ICT Online of QL-ICT Online Plus Online Online

Voordelen voor u: Functie Basis Plus Online Werken Leren QL-ICT Online of QL-ICT Online Plus Online Online QL-ICT Online QL-ICT Online maakt leren flexibel toegankelijk en leuker tegelijk Ruben Biemans, De Triangel, Nijverdal Het onderwijs staat aan het begin van een nieuw tijdperk. QL-ICT speelt hierop in

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

t Kapelke Nieuwsbrief

t Kapelke Nieuwsbrief t Kapelke Nieuwsbrief schooljaar 2015-2016 12 april nummer 7 Beste ouders, U ontvangt hierbij de 7de nieuwsbrief van dit schooljaar. Studiedag 26 mei. Op donderdag 26 mei is ere en studiemiddag gepland.

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Inhoud Nieuwe e-mailomgeving... 2 Op school... 2 Inloggen thuis... 2 E-mail... 4 De nieuwe e-mailomgeving... 6 Gesprekken uitzetten...

Inhoud Nieuwe e-mailomgeving... 2 Op school... 2 Inloggen thuis... 2 E-mail... 4 De nieuwe e-mailomgeving... 6 Gesprekken uitzetten... Inhoud Nieuwe e-mailomgeving... 2 Op school... 2 Inloggen thuis... 2 E-mail... 4 De nieuwe e-mailomgeving.... 6 Gesprekken uitzetten... 7 Leesventer... 8 Automatisch antwoord... 9 1 Nieuwe e-mailomgeving

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2016

Handleiding Invullen Bardiensten 2016 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis Club (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2016. Het invoeren wordt online via internet op de website

Nadere informatie

INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS

INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS INSTRUCTIES GEBRUIK GOOGLE KALENDER/AGENDA VOOR AVIOSIM VRIJWILLIGERS Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Welkom 3 2. Inleiding 4 3. Gedeelde agenda toevoegen 5 3.1 Stappenplan als je nog geen Google Account hebt

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Crewworks. The Art of Ation CREWWORKS WEB. De handleiding voor het gebruik van Crewworks Web. Hét online portaal voor alle Crewworkers!

Crewworks. The Art of Ation CREWWORKS WEB. De handleiding voor het gebruik van Crewworks Web. Hét online portaal voor alle Crewworkers! Crewworks The Art of Ation CREWWORKS WEB De handleiding voor het gebruik van Crewworks Web. Hét online portaal voor alle Crewworkers! CREWWORKS WEB De login op Crewworks Web I Welkom bij Crewworks Web,

Nadere informatie

Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn

Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn 1 Kaders bij zelfsturing: financieel gezond zijn Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn Financieel

Nadere informatie

Yeshivath Sharashim. http://yeshivathsharashim.org. Hand- Users

Yeshivath Sharashim. http://yeshivathsharashim.org. Hand- Users Yeshivath Sharashim http://yeshivathsharashim.org Hand- Users leiding Guide Welkom bij http://yeshivathsharashim.org! We hopen dat deze handleiding u zal helpen kennis te maken met Yeshivath Sharashim

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen.

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen. Basisschool Pius X Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. van september 0 Jordaansingel 0, 81 GP, Haaksbergen. Tel. 03-136. Directie@piusx.eu Beste ouders en kinderen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen:

Nadere informatie

In het navolgende vind je informatie over het roosterproces, de werkwijze van het medewerkerportaal en de bereikbaarheid van 2Match!.

In het navolgende vind je informatie over het roosterproces, de werkwijze van het medewerkerportaal en de bereikbaarheid van 2Match!. Start Aysist en 2Match! Na een intensieve periode van voorbereiding start per 1 oktober 2Match! met het plannen van medewerkers voor alle afdelingen waar in 24-uurs diensten of onregelmatig gewerkt wordt.

Nadere informatie

Handleiding KIJK! webbased

Handleiding KIJK! webbased Handleiding KIJK! webbased 1 Copyright Bazalt november 2013 Inhoud Welkom... 3 1. Inloggen en uitloggen... 4 2. Gebruikers invoeren... 5 3. Groepen invoeren... 6 4. Gebruikers koppelen aan groepen... 7

Nadere informatie

Boventallig? Pech. Of toch niet?

Boventallig? Pech. Of toch niet? Boventallig? Pech. Of toch niet? Op pad met onze Wandelcoach Tineke Franssen Harriët (37, foto) werkt drie jaar bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Eerst als projectleider ICT. Maar de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Een heel goed, gezond en leerzaam 2018 toegewenst

Een heel goed, gezond en leerzaam 2018 toegewenst Nummer 5, 10 januari 2018 Schooljaar 2017-2018 Agenda 10 januari * start cultuurproject Een hele kunst 15 januari * MR vergadering Een heel goed, gezond en leerzaam 2018 toegewenst Na een fijne, ontspannende

Nadere informatie

Digitale post van de Belastingdienst

Digitale post van de Belastingdienst Belastingdienst Digitale post van de Belastingdienst Steeds meer mensen regelen via internet allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een boek, het boeken van een vakantie en internetbankieren.

Nadere informatie

De Budget Ster: omgaan met je schulden

De Budget Ster: omgaan met je schulden De Budget Ster: omgaan met je schulden Budget Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Budget Ster MOTIVATIE EN VERANTWOORDELIJKHEID STRESS DOOR SCHULDEN BASISVAARDIGHEDEN STABILITEIT FINANCIEEL ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Handleiding Docenten

Handleiding Docenten Handleiding Docenten In dit document vindt u een aantal handige tips en wetenswaardigheden die van pas kunnen komen wanneer u het invullen van de JOB-monitor JOB klassikaal begeleidt. Algemene informatie:

Nadere informatie

Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35

Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35 Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35 Hemelvaart In verband met pinksteren hebben onze leerlingen aanstaande maandag (Tweede Pinksterdag) vrij! Dinsdag 6 juni verwachten we iedereen weer op school. Eindfilm

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee Agenda MR MT: OV: Petra, Daniel, Ad, Miranda, Wout, Gerard, Ellen, Corné, Arjan, Lisette Jack Nathalie, Susan Agendapunt * 19.30 uur: Overleg MR - Update ledenlijst

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Handleiding Remote Pro

Handleiding Remote Pro Handleiding Remote Pro 1. Opstarten Remote Pro App De Remote Pro App kun je op twee manieren opstarten in Chrome: via https://mijnportaal.carinova.nl In het menu van Mijn Carinova Portaal kiezen voor Remote

Nadere informatie

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem HANDLEIDING Emjee ICT diensten Ticketsysteem Inhoud Snel aan de slag... 3 Wachtwoord opvragen... 3 Inloggen... 4 Ticket aanmaken... 4 Schermopbouw... 4 Inleiding... 5 Ticket maken of bellen?... 5 Inloggen...

Nadere informatie

Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding

Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding Samen doen wij dat! info Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding informatie voor cliënten Inhoud INHOUD 1. Verhogen van de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie 4 2. Het kwaliteitskader

Nadere informatie

Schoolinfo 9 Maart 2015

Schoolinfo 9 Maart 2015 Schoolinfo 9 Maart 2015 Simone Piron stelt zich voor Mijn naam is Simone Piron. Sinds 1 februari ben ik intern begeleider van Op Dreef. Hierbij zal ik de taken van Monique overnemen. In het verleden ben

Nadere informatie

MAANDAG 30 mei. DINSDAG 31 mei. WOENSDAG 1 juni. DONDERDAG 2 juni

MAANDAG 30 mei. DINSDAG 31 mei. WOENSDAG 1 juni. DONDERDAG 2 juni WEEKKAART 30 mei 3 juni 2016 www.prinsesirene.nl teamvergadering MAANDAG 30 mei DINSDAG 31 mei Ouderavond WOENSDAG 1 juni DONDERDAG 2 juni VRIJDAG 3 juni Jaarstudiedag - Alle kinderen zijn vrij!!! Start

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Digitale post van de Belastingdienst

Digitale post van de Belastingdienst Belastingdienst Digitale post van de Belastingdienst Steeds meer mensen regelen via internet allerlei zaken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van een boek, het boeken van een vakantie en internetbankieren.

Nadere informatie

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK je d r o w r a a d! n a v r e z j i w Judy Menger Directeur Kindcentrum Vroondaal Meester Jelle Ik ben meester Jelle en werk als adjunct-directeur op deze school. Ik ben

Nadere informatie

De loopbaanchecklist

De loopbaanchecklist De loopbaanchecklist Met deze checklist ga je voor je zelf na hoe het gesteld is met de manier waarop je jouw loopbaan stuurt. Bij het beantwoorden van de vragen gaat het niet direct om andere banen, je

Nadere informatie

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur)

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur) J a a r g a n g 1 0, n r. 5 2 1 j a n u a r i 2 0 1 5 Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Toename aantal leerlingen: We starten met een derde groep 1/2. Belangrijke data 2 1 2 Informatieavond Vijf

Nadere informatie

Handleiding Inloggen. Leerlingen

Handleiding Inloggen. Leerlingen Handleiding Inloggen Leerlingen Inhoud Inloggen voor de eerste keer 3 1 Check eerst je systeem 4 2 Geef aan hoe jij je boeken ontvangt 5 3 Maak een account aan bij Edupoort 6 4 Activeer jouw licentie 9

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Klim-Op oktober 2015. Afsluiting Schoolproject De Gouden Eeuw Donderdagmiddag 1 oktober 17.00-18.30uur

Nieuwsbrief de Klim-Op oktober 2015. Afsluiting Schoolproject De Gouden Eeuw Donderdagmiddag 1 oktober 17.00-18.30uur Nieuwsbrief de Klim-Op oktober 2015 Komt allen! Afsluiting Schoolproject De Gouden Eeuw Donderdagmiddag 1 oktober 17.00-18.30uur Alle-talenten Dit schooljaar werkt het team van de Klim-Op hard aan. - Tijdens

Nadere informatie

nieuwsbrief. 02 nieuwsbrief voor ouders

nieuwsbrief. 02 nieuwsbrief voor ouders nieuwsbrief. 02 nieuwsbrief voor ouders November 2017 2018 Agenda Vrijdag 10 november: Nationaal schoolontbijt Dinsdag 5 december: Sinterklaas Vrijdag 22 december: Kerstlunch. De leerlingen zijn om 12.00

Nadere informatie

jaargang 22 december 2016 nummer 5

jaargang 22 december 2016 nummer 5 jaargang 22 december 2016 nummer 5 A G E N D A Voor een goed actueel overzicht van de belangrijke data verwijzen we u graag naar de onlinekalender op onze website www.sboderegenboog.cnsede.nl Dag ouders

Nadere informatie

Dit boekje is van:..

Dit boekje is van:.. Ik en mijn plan Dit boekje is van:.. Hallo, Jij bent cliënt bij SOVAK. Je hebt bij SOVAK een persoonlijk begeleider. Samen maak je afspraken over wat jij zelf doet en wat SOVAK doet. Die afspraken staan

Nadere informatie

Outlook koppelen aan e-mail

Outlook koppelen aan e-mail MERIDIAAN COLLEGE: CENTRAAL BUREAU ICT Outlook koppelen aan e-mail Koppelen van e-mail, agenda en contactpersonen aan Outlook 2010 CBI Laatst bijgewerkt op: 8-4-2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Versiebeheer:...

Nadere informatie

Handleiding Vrijwilligers Humanitas E-Maatjes systeem

Handleiding Vrijwilligers Humanitas E-Maatjes systeem Handleiding Vrijwilligers Humanitas E-Maatjes systeem Deze handleiding is bedoeld voor vrijwilligers van het project E-Maatjes om te kunnen chatten en e-mailen met de gekoppelde deelnemer in een veilige

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Vertel aan je kind dat het nodig is de school in te lichten om het pesten te laten stoppen;

Vertel aan je kind dat het nodig is de school in te lichten om het pesten te laten stoppen; Pesten op school Veel gestelde vragen Wat doe je als je kind gepest wordt? Maak voldoende tijd voor een gesprek; laat je kind vertellen wat er zich afspeelt en hoe het zich voelt; Neem het verhaal van

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015

Inhoud. Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL. Handleiding mijnklas.nl. Maart 2015 Handleiding AmbraSoft mijnklas.nl met Basispoort SCHOOL Handleiding mijnklas.nl Maart 2015 Inhoud 1 Voorbereiding ICT-coördinator 2 1.1 Inloggen 2 1.2 Toevoegen leerkrachten en leerlingen 3 1.3 Leerstofaanbod

Nadere informatie

Wat kan ik als cultuuraanbieder met?

Wat kan ik als cultuuraanbieder met? Wat kan ik als cultuuraanbieder met? AlicesMoves is dé community op het gebied van cultuureductie in het primair- en voortgezetonderwijs. Het is een ontmoetingsplaats voor scholen en aanbieders van cultuureducatie

Nadere informatie

Mediaprotocol: Internet Mobiele telefoon Overige mobiele gadgets Sociale media E-mail. Protocol mediagebruik Odaschool Weert november 2011 1

Mediaprotocol: Internet Mobiele telefoon Overige mobiele gadgets Sociale media E-mail. Protocol mediagebruik Odaschool Weert november 2011 1 Mediaprotocol: Internet Mobiele telefoon Overige mobiele gadgets Sociale media E-mail Protocol mediagebruik Odaschool Weert november 2011 1 Inhoud: 1. Dit protocol 2. Afspraken voor alle kinderen 3. Praktisch

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Handleiding Docenten/Begeleiders

Handleiding Docenten/Begeleiders Handleiding Docenten/Begeleiders In dit document vindt u een aantal handige tips en wetenswaardigheden die van pas kunnen komen wanneer u het invullen van de JOB-monitor klassikaal begeleidt. 1. Algemene

Nadere informatie

Handleiding Mijn Timing

Handleiding Mijn Timing Handleiding Mijn Timing Flexkrachten 1 Op timing.nl kun je via het volgende icoontje persoonlijke pagina: Mijn Timing. (rechts bovenin het scherm) inloggen op jouw eigen In Mijn Timing kun je je contactgegevens,

Nadere informatie

Paulo Freire NIEUWS brief

Paulo Freire NIEUWS brief Paulo Freire NIEUWS brief 6 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Week 1 Nummer 16 NIEUWJAAR Het team wenst alle kinderen en ouders een geweldig 2016 toe. We hopen dat het voor iedereen een gezellig en succesvol

Nadere informatie

Notitie Aan: Bestuur Van: Ruud de Lange, alg. directeur Datum: maandag 17 november 2008 Onderwerp: Interne mobiliteit. Inleiding:

Notitie Aan: Bestuur Van: Ruud de Lange, alg. directeur Datum: maandag 17 november 2008 Onderwerp: Interne mobiliteit. Inleiding: Notitie Aan: Bestuur Van: Ruud de Lange, alg. directeur Datum: maandag 17 november 2008 Onderwerp: Interne mobiliteit Inleiding: In 2001 heeft de Veenplas al een mobiliteitsplan opgesteld. Gezien alle

Nadere informatie