C O S M O P O L I S P R O G R A M M A 4 J U N I

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "C O S M O P O L I S 2 0 2 5 P R O G R A M M A 4 J U N I"

Transcriptie

1 cosmoboekje 22 april uur :59 Pagina 1 C O S M O P Claude Debussylaan MD Amsterdam Postbus AE Amsterdam Telefoon cosmopolis@amsterdambrightcity.nl O L I S P R O G R A M M A 4 J U N I Amsterdam Bright City is een gezamenlijk initiatief van Vrije Universiteit en de ABN AMRO en wordt mede gedragen door de volgende Founding Partners: ING, ABN AMRO, Schiphol Group, Nuon, KPMG, IBM, Vesteda, VU, Vumc, Yacht, Multi Vastgoed, Ymere, Heineken. vormgeving

2 cosmoboekje 22 april uur :59 Pagina 3 Donderdag 4 juni Het openingscongres van Amsterdam Bright City: Cosmopolis Het congres wordt ingeleid door Saskia Sassen van Columbia University, New York. Als toonaangevend specialist op het gebied van grootstedelijke ontwikkeling zal zij haar visie geven op de toekomst van het Zuidasgebied. Vervolgens zullen de deelnemers actief participeren in het congres door met een specifieke expeditie de Zuidas in te trekken. Aan het eind van de middag worden alle ervaringen van de expeditieleden tijdens een interactieve bijeenkomst nader gepresenteerd en geanalyseerd. Deze uitnodiging geeft een beknopt overzicht van de expedities waarop kan worden ingetekend. Inschrijven kan via. Hier vindt u ook de uitgebreide informatie over het congres en over alle expedities.

3 cosmoboekje 22 april uur :59 Pagina 5 De initiatiefnemer Het programma Zuidas Amsterdam Bright City is een initiatief van de grote zakelijke dienstverleners op en rond de Amsterdamse Zuidas en de Vrije Universiteit van Amsterdam. Amsterdam Bright City wil een stimulerende ontmoetingsplaats zijn voor het internationale bedrijfsleven en de wetenschappelijke wereld. De Zuidas ontwikkelt zich tot een Europese toplocatie met een grote aantrekkingskracht op hoogopgeleide, multiculturele young professionals en een breed scala van internationale ondernemingen. De sfeer van innovatie, diversiteit en duurzaamheid komt niet alleen tot uiting in infrastructuur en gebouwen, maar ook meer en meer in de uitstraling van bedrijven en mensen. Zíj bepalen immers met elkaar uiteindelijk de kwaliteit van het stadsgebied dat bezig is te ontstaan uur Ontvangst en inschrijving in de hal van het hoofdkantoor van ABN AMRO uur Opening Congres door Douglas E.C. Grobbe (Managing Director Amsterdam Bright City) en Dr. Hans K.J.M. de Sonnaville (Academic Director Amsterdam Bright City) uur Plenaire bijeenkomst met een inleiding over stedelijke ontwikkeling door Saskia Sassen uur Start Expeditie Zuidas uur Plenaire terugrapportage door de expeditiegroepen o.l.v. Harry Starren met Burgemeester Job Cohen uur Afsluiting met borrel in Amsterdam Bright City uur Einde. Met het oog op die toekomst, waarin een klimaat gecreëerd moet worden waar iedereen, wetenschapper of professsional, van welke afkomst ook, zich thuis moet voelen, heeft het openingscongres van Zuidas Amsterdam Bright City het ambitieuze thema Zuidas: Cosmopolis 2025 gekregen.

4 cosmoboekje 22 april uur :59 Pagina 7 THEMA 1 VEILIGHEID Bart Mos Schiphol Prof. dr.j.c.j. (Hans) Boutellier VU Lotte Klumper VU 1. VEILIGHEID Veiligheid is een begrip met veel betekenissen. Zowel in objectieve als in subjectieve zin. Binnen dit thema van Cosmopolis 2025 gaan we op zoek naar de betekenis van veiligheid als het gaat om werken, wonen en recreëren op de Zuidas. Hoe creëer je een veilige stad? Gaat het om veiligheidsrapporten en -cijfers of om een gevoel van veiligheid? Moet de Zuidas vrij toegang bieden aan iedereen of moet het een beveiligde zone worden die uitsluitend toegankelijk is voor mensen die er wonen en werken? De vraag die tijdens de expeditie centraal staat is: Hoe ver kunnen (en willen) we gaan om onszelf een gevoel van veiligheid te geven? Ook benieuwd naar de antwoorden? Ga dan mee op expeditie Veiligheid. 1

5 cosmoboekje 22 april uur :59 Pagina 9 THEMA 2 TALENT DEVELOPMENT drs. Arlette Naus Yacht drs. Lianne Plantinga Honours Programma VU 2. TALENT DEVELOPMENT De expeditie Talent Development gaat op zoek naar de relatie tussen het Zuidasgebied en het fenomeen talent. Hoe trekt de Zuidas talent aan, hoe helpt de Zuidas dit talent te ontwikkelen en hoe zuinig is deze nieuwe Cosmopolis vervolgens op dit talent? Het Honours Programma van de VU 2 bereidt jonge talenten voor op hun vervolgcarrière. Yacht is in Nederland marktleider in detachering, interimmanagement en werving & selectie. Beide organisaties helpen vanuit hun expertise de antwoorden te vinden op vragen als: Waar ligt de eigen verantwoordelijkheid van de talenten? In hoeverre hebben zij de regie over zichzelf? Aan de hand van een talentontwikkelingscyclus worden samen met de deelnemers de antwoorden geformuleerd en geanalyseerd. Ook nieuwsgierig geworden? Ga dan mee op expeditie Talent Development.

6 cosmoboekje 22 april uur :59 Pagina 11 THEMA 3 ONDERNEMERSCHAP & BUSINESS DEVELOPMENT Wietse Tjoelker KPMG Steef Blok Technology Transfer Office VUmc 3 De dynamiek van een economie wordt 3. ONDERNEMERSCHAP & BUSINESS DEVELOPMENT voor een belangrijk deel bepaald door de aanwezigheid van ondernemerschap. Nieuwe ondernemers jagen economische groei aan en zorgen voor innovatie. De huidige economische situatie leidt tot extreme dynamiek. Sommige ondernemers moeten drastische maatregelen nemen om te overleven. Anderen zien juist kansen. Maar voor iedere ondernemer geldt nu meer dan ooit: er moet onder druk gepresteerd worden. Binnen deze expeditie zoeken we naar antwoorden op vragen waarvoor potentiële - ondernemers zich nu gesteld zien. Zoals: - Hoe passen korte termijn beslissingen binnen een lange termijn visie? - Hoe zorg je voor innovatie terwijl de middelen schaars zijn? - Is dit wel de juiste tijd om een onderneming te starten?

7 cosmoboekje 22 april uur :59 Pagina 13 THEMA 4 VERTROUWEN & INTEGRITEIT 4 4. VERTROUWEN & INTEGRITEIT mr. Kees Rutten Bankiers, advocaten, notarissen, VU accountants, makelaars, adviseurs, bestuurders van organisaties, wetenschappers. Prof. dr. Leo Huberts VU Kan de samenleving blijven vertrouwen op de integriteit van deze beroepen en professionals? Dr. ir. Frédérique Six VU Deze expeditie besteedt aandacht aan de beroepsgroepen die prominent op Saskia Laseur Van Doorne de Zuidas aanwezig zijn en voor wie integriteit een voorwaarde tot functioneren is. Laurens Braaksma Van Doorne Hoe wordt de integriteit gewaarborgd, op welke manier wordt het vertrouwen behouden, zijn de normen en waarden duidelijk en wordt er naar geleefd? En wat kunnen de verschillende beroepen en professionals van elkaar leren als het gaat om het beschermen van de Zuidas-integriteit? Binnen de expeditie Vertrouwen & Integriteit gaan wij met de betrokken beroepsgroepen op zoek naar de hedendaagse morele uitdagingen van het vak.

8 cosmoboekje 22 april uur :59 Pagina 15 THEMA 5 KUNST & CULTUUR Jeroen Boomgaard Rietveld Academie Alexandra Landré Rietveld Academie Henk de Vroom Programmaraad Beeldende kunst Zuidas 5. KUNST & CULTUUR De expeditie Kunst & Cultuur wil laten zien welke vormen cultuur in de publieke ruimte kan aannemen. Binnen de expeditie komen, naast beeldende kunst, ook dans en film aan de orde en de interactie tussen deze verschillende disciplines. De invulling van de expeditie is in handen van Jeroen Boomgaard, lector Kunst en Publieke Ruimte. Dit lectoraat van de Gerrit Rietveld Academie stimuleert onderzoek 5 en theoretische reflectie over de rol van kunst en vormgeving in het publieke domein. Hierbij functioneert het lectoraat steeds meer als een kenniscentrum dat samen met andere partijen de ontwikkelingen van kunst en publieke ruimte aan kritisch onderzoek onderwerpt.

9 cosmoboekje 22 april uur :59 Pagina 17 THEMA 6 BUSINESS DEVELOPMENT & DUURZAAMHEID Drs. Annemarie van Doorn ABN AMRO Prof. dr. Tom Elfring VU 6 Het begrip duurzaamheid krijgt een steeds 6. BUSINESS DEVELOPMENT & DUURZAAMHEID zwaarder gewicht binnen businessmodellen. Welke rol kunnen Starters in duurzaamheid spelen bij de ontwikkeling van duurzame innovaties? En wat hebben zij nodig om daadwerkelijk de markt te bereiken? Deze expeditie gaat om zoek naar de antwoorden. Na een inleiding door een succesvolle ondernemer op het snijvlak van duurzaamheid en innovatie zullen drie Starters in duurzaamheid hun ideeën presenteren aan de deelnemers van de expeditie. De geestelijke vader (of moeder) van het beste idee wint een half jaar lang een flexibele werkplek binnen Amsterdam Bright City, plus professionele coaching bij de ontwikkeling van het businessplan.

10 cosmoboekje 22 april uur :59 Pagina 19 THEMA 7 MULTI-CULTURALITEIT Dr. Francoise Companjen VU Elena Lommers TANS 7. MULTI-CULTURALITEIT Deze expeditie voert de deelnemers langs de interpretaties van begrippen als samenwerking, vertrouwen, ambitie en kwaliteit, gezien vanuit verschillende culturele perspectieven. Het doel van de expeditie is inzicht krijgen en leren omgaan met multiculturaliteit binnen de Zuidas. Met andere woorden: Hoe voelt het om in andermans schoenen te staan? De sessie is bedoeld voor iedereen die bereid is de eigen denkkaders kritisch onder de loep te nemen. Met behulp van oefeningen krijgen de expeditieleden de gelegenheid om zelf tot interculturele inzichten te komen. Tenslotte gaan de aanwezigen in kleine groepen aan de slag met de nieuw verworven kennis om aan het eind van de dag gezamenlijk de resultaten te bespreken. 7

11 cosmoboekje 22 april uur :00 Pagina 21 THEMA 8 PSYCHOLOGIE VAN DE BEBOUWDE OMGEVING Jouke Baaima Vesteda Thomas Rau Rau Thomas Bögl Rau 8. DE PSYCHOLOGIE VAN DE BEBOUWDE OMGEVING De Zuidas is een gebied in wording. Om de dynamiek van dat proces te kunnen beoordelen worden de expeditieleden uitgenodigd om te laten zien hoe zij het gebied zien, voelen en beleven. De deelnemers worden uitgedaagd hun beleving van de Zuidas stad in wording fotografisch vast te leggen. Door de verscheidenheid van invalshoeken ontstaat een breed beeld van de dynamiek. Wat 8 gaat er goed en wat kan er beter? De foto s worden uiteindelijk gespiegeld aan bestaande, meer theoretische, uitspraken over de beleving van de Zuidas. Het resultaat van de expeditie is een waardevolle evaluatie van de huidige dynamiek aan de Zuidas.

12 cosmoboekje 22 april uur :00 Pagina 23 THEMA 9 CITY MARKETING & BRANDING I AMSTERDAM Charles van Renesse Bureau Amsterdam Partners Prof. dr. R. T. (Ruud) Frambach VU 9. CITY MARKETING & BRANDING I AMSTERDAM Deze expeditie geeft de deelnemers inzicht in de state of the art methodieken van het huidige marketing denken. Ruud Frambach, hoogleraar Marketing en hoofd van de afdeling Marketing 9 aan de Vrije Universiteit, geeft zijn visie op strategische marketing en innovatie. Hij doet dat samen met Charles van Renesse, directeur van Bureau Amsterdam Partners en mede verantwoordelijk voor de campagne I Amsterdam. De analyse van het project I Amsterdam is de basis van deze marketing-expeditie. Het motto is bedoeld als overkoepelend thema voor de Amsterdamse citymarketing en is één van de middelen om de stad internationaal op de kaart te zetten. Deelnemers worden uitgenodigd om eigen suggesties en ideeën in te brengen.

13 cosmoboekje 22 april uur :00 Pagina 25 THEMA 10 OUDE STAD - NIEUWE STAD CREATIVE CITY Prof. dr. J. E. (Koos) Bosma VU Martijn Verbeek VU Drs. Fred Schoorl Ymere 10. OUDE STAD - NIEUWE STAD. CREATIVE CITY Master-studenten van de VU hebben samen met studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (Artez) plannen gemaakt voor de openbare ruimte op de Zuidas. Deze expeditie voelt als een safari op de Zuidas, waar de studenten onderweg hun plannen zullen onthullen. Tijdens de zoektocht worden stedelijke erfstukken uit het verleden via het heden gekoppeld aan het thema Cosmopolis 2025 Stad van de toekomst. 10 De expeditie wordt geleid door prof. dr. Koos Bosma, hoogleraar Architectuurgeschiedenis /Erfgoedstudies aan de VU.

14 cosmoboekje 22 april uur :00 Pagina 27 THEMA 11 LEVEN OP DE ZUIDAS Sophie Gaarenstroom AIESEC Amar Thomas AIESEC 3. LEVEN OP DE ZUIDAS - VAN WERKEN NAAR LEVEN. De expeditie begint met twee prikkelende presentaties van Heineken en Vesteda. Heineken vertelt over het ontstaan van het succesvolle Holland Heineken House en de ontwikkeling daarvan tot een community. Vesteda gaat in op de kritische factoren bij het creëren van winkelgelegenheden en 11 de ontwikkeling van New Amsterdam. De daarop volgende speurtocht moet leiden tot het vinden van nieuwe inzichten over de Zuidas en tot antwoorden op een aantal dringende vragen. Hoe transformeer je van een werkcultuur naar een leefcultuur en wat is daar voor nodig? Waarom zijn al zoveel horecauitbaters gestrand en hoe kan dit in de toekomst voorkomen worden? Hoe kan de Zuidas zich duurzaam ontwikkelen? De expeditie eindigt met een levendige discussie over de gevonden resultaten.

15 cosmoboekje 22 april uur :00 Pagina 29 THEMA 12 ZUIDAS FINANCIAL CENTER 12. ZUIDAS FINANCIAL CENTER Dr. E. R. (Ewald) Engelen UVA De toekomst van de financiële dienstverlening in Amsterdam is niet los te zien van het verleden. Dr. Ewald Paul Laseur Engelen, financieel geograaf aan de BNR Nieuwsradio afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies van de Universiteit van Amsterdam, doet op dit moment onderzoek naar dit thema. In het kader van een NWO-VIDI beurs onderzoekt hij de recente geschiedenis en de toekomst van de financiële dienstverlening in Amsterdam binnen de context van financiële internationalisering. 12 Deze expeditie heeft de vorm van een mini-seminar, waarin Paul Laseur op basis van een aantal stellingen in discussie gaat met Ewald Engelen. Deelnemers aan de expeditie worden uitgenodigd actief te participeren in de discussie.

16 cosmoboekje 22 april uur :00 Pagina 31 THEMA 13 EXPATS 13. EXPATS Elbert Waller We vinden ze in elke Cosmopolis. Expats KPMG professionals, wetenschappers en studenten, afkomstig uit andere landen. Susan van Malssen KPMG Met de groei van het internationale bedrijfsleven aan de Zuidas groeit ook het aantal expats in het gebied. Sinds vorig jaar bestaat voor hen in het World Trade Center het Expat Center Amsterdam Area, een initiatief van de gemeente Amsterdam. Deze expeditie heeft als doel om met zoveel mogelijk belanghebbenden bedrijven, instellingen en overheden een begin te maken met de ontwikkeling van een gezamenlijk Expat Programma.

17 cosmoboekje 22 april uur :00 Pagina 33 THEMA 14 INNOVATION FACTORY 13. INNOVATION FACTORY Prof. dr. ir. Han Gerrits Hoogleraar VU; directeur Innovation Factory Amsterdam Deze expeditie gaat op zeer innovatieve wijze onderzoeken hoe de bestaande Community Amsterdam kan bijdragen aan een innovatieve cultuur en een dito klimaat binnen de Zuidas. We zoeken het antwoord op de vraag hoe Amsterdam op dit moment een werkelijk innovatieve ondersteuner kan zijn om de droom van Cosmopolis 2025 straks waar te maken. Deelnemers kunnen zich voorbereiden 14 op een boeiende en verrassende expeditie.

18 cosmoboekje 22 april uur :00 Pagina 35 THEMA 15 KOUDE - WARMTE BALANS OP DE ZUIDAS Marijke Jansen Nuon Ronald Roelen Nuon 15. KOUDE-WARMTE BALANS OP DE ZUIDAS Geen gebouw kan nog zonder koeling. We stellen met elkaar steeds hogere eisen aan het comfort van onze werkplekken en we investeren steeds meer in computerruimtes die per definitie gekoeld moeten worden. Nuon voorziet in deze groeiende behoefte aan koeling met een nieuwe, revolutionaire en duurzame vorm van klimaatbeheersing. Deelnemers maken kennis met deze unieke technologie en krijgen en passant antwoord op de vraag hoe deze duurzame klimaatbeheersing bijdraagt aan de ontwik- 15 keling van de Zuidas naar een Cosmopolis in 2025.

DE ZUIDAS. Cradle to Cradle Amsterdam 22 mei 2008 Annemarie van Doorn ABN AMRO Special Projects BU NL

DE ZUIDAS. Cradle to Cradle Amsterdam 22 mei 2008 Annemarie van Doorn ABN AMRO Special Projects BU NL DE ZUIDAS Cradle to Cradle Amsterdam 22 mei 2008 Annemarie van Doorn ABN AMRO Special Projects BU NL Zuidas ambitie Internationale allure Toplocatie voor wonen, werken en voorzieningen Volwaardig stadscentrum

Nadere informatie

VERSIE 0.4 ANDERS & NIEUW. Cultuurparticipatie op de Zuidas

VERSIE 0.4 ANDERS & NIEUW. Cultuurparticipatie op de Zuidas VERSIE 0.4 ANDERS & NIEUW Cultuurparticipatie op de Zuidas Projectvoorstel Anders& Nieuw, juni 2010 versie 0.4 1 VOORAF Eind 2003 heeft de in 1998 opgerichte Stichting Yellow Fellow, na zorgvuldige analyse

Nadere informatie

GOED BESTUUR VANUIT DRIE PERSPECTIEVEN

GOED BESTUUR VANUIT DRIE PERSPECTIEVEN NVZD najaarscongres 25 november 2015, Nyenrode Business Universiteit, Breukelen GOED BESTUUR VANUIT DRIE PERSPECTIEVEN Naar permanente leiderschapsontwikkeling Ambitie De NVZD wil met dit congres onderstrepen

Nadere informatie

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER STRATEGY & BRAND ACTIVATION

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER STRATEGY & BRAND ACTIVATION #VACATURE BUSINESS DEVELOPMENT HR BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER STRATEGY & BRAND ACTIVATION Een continu veranderende wereld vraagt om vernieuwing. Dat vereist actie en een frisse blik. De jonge talenten

Nadere informatie

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien een datagedreven wereld vol kansen Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien succesvolle organisaties groeien door big data 50% van de meest succesvolle organisaties Volg ons op twitter:

Nadere informatie

Kenniscentrum Risicomanagement

Kenniscentrum Risicomanagement Deskundigheid op het gebied van veiligheid High Tech Human Touch Samenwerking Het is de ambitie van het om opdrachtgevers, zoals bedrijven, overheden, nationale en internationale organisaties, te ondersteunen

Nadere informatie

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder HUBspot is een plek waar innoverende studenten, ondernemers, investeerders, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren, kennis opdoen en samen ondernemen. Met als doel om Leiden innovatiever

Nadere informatie

Ik innovatief, mijn organisatie innovatief

Ik innovatief, mijn organisatie innovatief Ik innovatief, mijn organisatie innovatief Workshop - 28 februari 2011 Koningssteen People practices in innovation Energize your professional growth programma Ik innovatief, mijn organisatie innovatief

Nadere informatie

UITNODIGING. Vierde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen. vrijdag 20 april 2012 Jaarbeurs Utrecht IV 5.

UITNODIGING. Vierde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen. vrijdag 20 april 2012 Jaarbeurs Utrecht IV 5. Vierde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen : UITNODIGING vrijdag 20 april 2012 Jaarbeurs Utrecht Accreditatie FGzP: 6 punten Voorwoord Geachte collega, In het voorjaar van

Nadere informatie

General management and leadership. Vijfdaags programma voor ervaren financiële professionals

General management and leadership. Vijfdaags programma voor ervaren financiële professionals General management and leadership Vijfdaags programma voor ervaren financiële professionals Details Cursusduur 5 dagen Datum en locatie 27, 28, 29, 30 november 2017, 1 december 2017 - Tilburg Tijd 10:30-19:30,

Nadere informatie

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER TALENT ACQUISITION & DEVELOPMENT

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER TALENT ACQUISITION & DEVELOPMENT #VACATURE BUSINESS DEVELOPMENT HR BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER TALENT ACQUISITION & DEVELOPMENT Een continu veranderende wereld vraagt om vernieuwing. Dat vereist actie en een frisse blik. De jonge talenten

Nadere informatie

DYNAMIEK IN DE ACUTE INTENSIEVE ZORG

DYNAMIEK IN DE ACUTE INTENSIEVE ZORG INVITATIONAL CONFERENCE Donderdag 19 november 2015 vanaf 12.00 uur Locatie: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Kapittelweg 33, Nijmegen DYNAMIEK IN DE ACUTE INTENSIEVE ZORG in samenwerking met: twitter

Nadere informatie

Cover Informatie over... Flitscongres over de Algemene Pensioen Instelling. API: overbodig, onmisbaar

Cover Informatie over... Flitscongres over de Algemene Pensioen Instelling. API: overbodig, onmisbaar Cover Informatie over... Flitscongres over de Algemene Pensioen Instelling API: overbodig, onmisbaar of ongewenst? 20 juni 2008 Programma Het flitscongres gaat in op het nut en de noodzaak van de Algemene

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE CONCEPTEN EN REFERENTIEKADERS 2 VOORWOORD In deze economische realiteit

Nadere informatie

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA

ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA ONZE AGENDA OPLEIDEN IN ROTTERDAM VOOR DE WERELD VAN MORGEN STRATEGISCHE AGENDA VOORWOORD Hoe leiden we elke student op tot de professional voor de wereld van morgen? Met de blik op 2025 daagt die vraag

Nadere informatie

VOORAANKONDIGING. Najaarsconferentie. Europese Eemland Conferentie EUROPESE EEMLAND CONFERENTIE VEELZIJDIG PLATTELAND! Het platteland leeft!

VOORAANKONDIGING. Najaarsconferentie. Europese Eemland Conferentie EUROPESE EEMLAND CONFERENTIE VEELZIJDIG PLATTELAND! Het platteland leeft! VOORAANKONDIGING Het platteland leeft! De Europese Eemland Conferentie en het Netwerk Platteland hebben de handen ineengeslagen om in het najaar een bruisende driedaagse plattelandsconferentie te organiseren.

Nadere informatie

Big data in de publieke sector. Leergang voor ervaren public controllers en professionals.

Big data in de publieke sector. Leergang voor ervaren public controllers en professionals. het Zijlstra Center for Public Control, Governance and Leadership www.hetzijlstracenter.nl Big data in de publieke sector Leergang voor ervaren public controllers en professionals Big data in de publieke

Nadere informatie

Ontwikkelen van mensen en organisaties

Ontwikkelen van mensen en organisaties Ontwikkelen van mensen en organisaties Rijskadeveld 28 4231 DZ Meerkerk +31 183 35 35 20 +31 6 22 201 805 www.deldenadvies.nl mail@deldenadvies.nl Missie Van Delden Advies: Mensen en organisaties ondersteunen

Nadere informatie

HAN. Community in progress

HAN. Community in progress HAN Community in progress Dit is HAN Hetgeen wat nu voor je ligt is het HAN-merkboek. HAN is de afkorting die wij gebruiken voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Dit boek geeft voor eenieder die met

Nadere informatie

UITNODIGING. november. Innovatie van het mbo- onderwijs door digitaal leiderschap MASTER CLASS. Een masterclass voor bestuurders van mbo-scholen

UITNODIGING. november. Innovatie van het mbo- onderwijs door digitaal leiderschap MASTER CLASS. Een masterclass voor bestuurders van mbo-scholen UITNODIGING Innovatie van het mbo- MASTER CLASS onderwijs door digitaal leiderschap Een masterclass voor bestuurders van mbo-scholen 28 november ACHTERGROND Door de digitale revolutie nemen ontwikkelingen

Nadere informatie

INSPIRATIE VOOR INNOVATIE Ontwikkelingen in de acute intensieve zorg

INSPIRATIE VOOR INNOVATIE Ontwikkelingen in de acute intensieve zorg INVITATIONAL CONFERENCE 14 november 2013 locatie: Scandic Sanadome, Weg door Jonkerbosch 90, Nijmegen INSPIRATIE VOOR INNOVATIE Ontwikkelingen in de acute intensieve zorg INLEIDING Wij nodigen professionals

Nadere informatie

Onderzoek het ondernemingsrecht! 2019

Onderzoek het ondernemingsrecht! 2019 Symposium (Notarieel) Ondernemingsrecht (WONO) Onderzoek het ondernemingsrecht! 2019 datum: 25 januari 2019 om 15.00 uur plaats: Van Eeghenstraat 222 Amsterdam (Stichting tot Bevordering der Notariële

Nadere informatie

Mogelijkheden voor partnerschap

Mogelijkheden voor partnerschap Mogelijkheden voor partnerschap Wat doet Kennispoort Regio Zwolle Kennispoort helpt innovaties realiseren. Ondernemers in de Regio Zwolle krijgen concreet onafhankelijk advies om innovaties in de praktijk

Nadere informatie

ADVANCED MARKETING PROGRAM

ADVANCED MARKETING PROGRAM ADVANCED MARKETING PROGRAM DE MEEST ACTUELE MASTERCLASS VOOR ERVAREN MARKETEERS DIE VERDIEPING EN VERBREDING ZOEKEN NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Het Nyenrode Advanced Marketing Program is

Nadere informatie

g r a d u a t e s c h o o l UNIVERSITEIT VOOR HUMANISTIEK

g r a d u a t e s c h o o l UNIVERSITEIT VOOR HUMANISTIEK g r a d u a t e s c h o o l UNIVERSITEIT VOOR HUMANISTIEK De Graduate School van de Universiteit voor Humanistiek (UvH) biedt een vierjarige promotieopleiding, die uitmondt in een wetenschappelijk proefschrift

Nadere informatie

Herbestemming in het onderwijs

Herbestemming in het onderwijs Herbestemming in het onderwijs Overzicht opleidingen e s- f een sch 'Logo omgeving derden' op witte achtergrond 'Logo omgeving derden' op gekleurde of fotografisch achtergrond r oed alleen Uitzondering;

Nadere informatie

UITNODIGING. 5 juni 2012: CORPORATE UNIVERSITY EVENT 5 JUNI ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY SAVE THE DATE

UITNODIGING. 5 juni 2012: CORPORATE UNIVERSITY EVENT 5 JUNI ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY SAVE THE DATE ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY EXECUTIVE EDUCATION AND ORGANISATIONAL DEVELOPMENT SAVE THE DATE 5 JUNI 14:00-17:30 RSM Open Programmes UITNODIGING 5 juni 2012: CORPORATE UNIVERSITY EVENT

Nadere informatie

omgeving wereld regie vanuit de jongere Jongeren leren organiseren

omgeving wereld regie vanuit de jongere Jongeren leren organiseren Jongeren leren organiseren Hoe kunnen jongeren regie hebben over eigen handelen en toch in verbinding zijn met alles om hen heen? Hoe verstaan jongeren de kunst om te bouwen aan netwerken, om een positie

Nadere informatie

CHARTER. Netherlands Academy of Philanthropy

CHARTER. Netherlands Academy of Philanthropy CHARTER Netherlands Academy of Philanthropy De Netherlands Academy of Philanthropy De Netherlands Academy of Philanthropy (NAP) is een samenwerkingsverband tussen de Maatschappelijke Alliantie en hoogleraren

Nadere informatie

MASTERCLASS LEIDINGGEVEN AAN HOSPITALITY

MASTERCLASS LEIDINGGEVEN AAN HOSPITALITY MASTERCLASS LEIDINGGEVEN AAN HOSPITALITY CREËER SUCCESVOLLE EN GASTVRIJE ORGANISATIES IN SAMENWERKING MET NYENRODE. A REWARD FOR LIFE INLEIDING De wereld verandert. En niet alleen verandert de wereld,

Nadere informatie

SPECIALIST DEVELOPMENT PROGRAM CREËER ALS VAKSPECIALIST MEER IMPACT IN DE BOARDROOM

SPECIALIST DEVELOPMENT PROGRAM CREËER ALS VAKSPECIALIST MEER IMPACT IN DE BOARDROOM SPECIALIST DEVELOPMENT PROGRAM CREËER ALS VAKSPECIALIST MEER IMPACT IN DE BOARDROOM NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING In veel organisaties groeit het besef dat specialistische kennis belangrijk

Nadere informatie

Leiderschap is alleen leuk als er nog iets te leiden valt

Leiderschap is alleen leuk als er nog iets te leiden valt Leiderschap is alleen leuk als er nog iets te leiden valt LEADERSHIP CHALLENGE 2012 14, 15, 16 september de Nudge Leadership Challenge is een samenwerking van met deelnemers van onder andere Een beetje

Nadere informatie

Profiel. Opleidingsmanager HBO-Rechten. 10 mei Opdrachtgever Hogeschool van Amsterdam Faculteit Maatschappij en Recht

Profiel. Opleidingsmanager HBO-Rechten. 10 mei Opdrachtgever Hogeschool van Amsterdam Faculteit Maatschappij en Recht Profiel Opleidingsmanager HBO-Rechten 10 mei 2017 Opdrachtgever Hogeschool van Amsterdam Faculteit Maatschappij en Recht Voor meer informatie over de functie Jeannette van der Vorm, adviseur Leeuwendaal

Nadere informatie

MBAprogramma. MBA in Innovation & Technology (MIT) Polytechnic College Suriname. TSM Business School Nederland. Lectoraat

MBAprogramma. MBA in Innovation & Technology (MIT) Polytechnic College Suriname. TSM Business School Nederland. Lectoraat MBAprogramma MBA in Innovation & Technology (MIT) Polytechnic College Suriname TSM Business School Nederland Lectoraat Duurzaamheid & Ondernemerschap Dr. Paul C. J. Linders 2 Inleiding In de afgelopen

Nadere informatie

MedtechPartners in 2010

MedtechPartners in 2010 Programma 2010 MedtechPartners in 2010 Inleiding Medtechpartners is een samenwerkingsverband tussen (academische) medische centra, onderzoeksinstellingen, (technische) universiteiten en bedrijven in de

Nadere informatie

EVALUATIEFORMULIER ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING Voltijd/Deeltijd/Duaal. Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Duaal

EVALUATIEFORMULIER ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING Voltijd/Deeltijd/Duaal. Docent Beeldende Kunst en Vormgeving Duaal EVALUATIEFORMULIER ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING Voltijd/Deeltijd/Duaal Gegevens Student: Naam student: Liesbeth Goderie Studentnummer: 2372762 E-mailadres: liesbeth@gastyling.nl Studiejaar+ Klas: Docent

Nadere informatie

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland

Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland Dé ondernemingsvereniging van Brabant en Zeeland VERBINDT VERSTERKT VERTEGENWOORDIGT BRABANT ZEELAND IS HET STERKSTE ONDERNEMINGSNETWERK VAN UW REGIO. We hebben een voortrekkersrol in vernieuwing en innovatie,

Nadere informatie

Onderzoeksopdracht Crossmedialab. Titel Mobile meets Social: de volgende stap voor mobile marketing

Onderzoeksopdracht Crossmedialab. Titel Mobile meets Social: de volgende stap voor mobile marketing Onderzoeksopdracht Crossmedialab Titel Mobile meets Social: de volgende stap voor mobile marketing Probleemomgeving De exponentiële opkomst van smart phones, met als (voorlopige) koploper de iphone van

Nadere informatie

Het MNF (Max Neef Framework) is een initiatief van Plan B en Innovation Booster.

Het MNF (Max Neef Framework) is een initiatief van Plan B en Innovation Booster. Het MNF Concept Een concept voor bibliotheken om een (vernieuwde) positie, identiteit en nieuwe vormen van dienstverlening vorm te geven. En hun waarde te kunnen aantonen, die zoveel meer is dan geld en

Nadere informatie

ondernemen in de zorg van ambitie naar resultaat in de apotheek!

ondernemen in de zorg van ambitie naar resultaat in de apotheek! UITNODIGING ondernemen in de zorg van ambitie naar resultaat in de apotheek! Donderdag 31 januari 2013 Congrescentrum Eenhoorn, Amersfoort C=95 M=60 Y=0 K=56 Annemarie van Gaal Topondernemer en tv-persoonlijkheid:

Nadere informatie

Leergang bve 2015. Programma

Leergang bve 2015. Programma Leergang bve 2015 Programma Dinsdag 21 april 2015, 10.00-19.30 uur Beroepsonderwijs en educatie: bestel en beleid anno 2015 10.00 10.15 uur Ontvangst en koffie/thee 10.15 11.45 uur Opening, kennismaking

Nadere informatie

Den Bosch Data Week. Alle tijden, locaties en programmaonderdelen zijn nog onder voorbehoud. 29 oktober tot en met 3 november 2018

Den Bosch Data Week. Alle tijden, locaties en programmaonderdelen zijn nog onder voorbehoud. 29 oktober tot en met 3 november 2018 Den Bosch Data Week 29 oktober tot en met 3 november 2018 Laat je inspireren door wat er allemaal met data kan. Hoe het je kan helpen, waar je het kunt inzetten en wat het je brengt. Ervaar hoe het is

Nadere informatie

Top Cursus Verontreinigde Bodems

Top Cursus Verontreinigde Bodems Verder kijken dan je werkveld breed is... cursusfolder Top Cursus Verontreinigde Bodems Actuele Beleidsontwikkelingen & Innovatieve Technologieën (MSc Level) Introductie Bodembeleid vormt een belangrijk

Nadere informatie

HOG DOCENTENDAG 3 NOVEMBER 2015

HOG DOCENTENDAG 3 NOVEMBER 2015 HOG DOCENTENDAG 3 NOVEMBER 2015 Noordelijke Hogeschool Leeuwarden Op 3 november organiseert de HOG Bouw en Ruimte haar jaarlijkse Docentendag. Centraal staat het delen van kennis en ervaringen tussen docenten

Nadere informatie

Purpose, action, impact!

Purpose, action, impact! Purpose, action, impact! Accelereren naar een duurzame toekomst Donderdag 9 november 2017 Congrescentrum 1931, s-hertogenbosch Het Nationaal Sustainability Congres Dé jaarlijkse mijlpaal voor duurzame

Nadere informatie

Business Plan. Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017

Business Plan. Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017 Business Plan Organisatie: GIDSnetwerk Datum: 11.04.2014 Periode: 01/2014-12/2017 Business Plan Agenda 1 Visie & Business Model 2 Strategie 3 Team & Organisatie 4 Implementatie 5 Financien 1. Visie & Business

Nadere informatie

Executive onderwijs. Samenwerking tussen lokale en regionale overheden 2019

Executive onderwijs. Samenwerking tussen lokale en regionale overheden 2019 Juridisch inzicht is essentieel voor succesvolle samenwerking tussen overheden. Mr. dr. Willem Janssen v Executive onderwijs Samenwerking tussen lokale en regionale overheden 2019 Masterclass voor professionals

Nadere informatie

Studiedag De Toekomst van het Platteland Anticiperen in het onderwijs op de snelle veranderingen op het Platteland en in de Krimpgebieden

Studiedag De Toekomst van het Platteland Anticiperen in het onderwijs op de snelle veranderingen op het Platteland en in de Krimpgebieden Studiedag De Toekomst van het Platteland Anticiperen in het onderwijs op de snelle veranderingen op het Platteland en in de Krimpgebieden 21 November 2018 www.alumni.uva.nl/platteland Locatie: Hogeschool

Nadere informatie

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven

Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Beleef het! RobotXperience, brengt innovatie tot leven Hartelijk dank voor uw interesse in onze high tech belevenissen! Wij willen mensen graag op een verrassende en toegankelijke manier in contact brengen

Nadere informatie

Prins Carlos de Bourbon de Parme

Prins Carlos de Bourbon de Parme Prins Carlos de Bourbon de Parme Prins Carlos de Bourbon de Parme is directeur van INSID, Institute for Sustainable Innovation & Development. Een onafhankelijke stichting die als doel heeft het versnellen

Nadere informatie

Fiscaal instituut Tilburg (FIT)

Fiscaal instituut Tilburg (FIT) Fiscaal instituut Tilburg (FIT) Post-Master Tax Assurance/VPB Post-Master Tax Assurance (TA) is een relatief nieuw vakgebied waarin belastingen worden bezien vanuit meerdere perspectieven. Bij grotere

Nadere informatie

Understanding Society

Understanding Society Understanding Society Understanding Society Onze onderwijsprogramma s voor excellente en ambitieuze studenten Joop Vianen Conferentie Studiesucces in het hoger onderwijs 3 maart 2010 Onze onderwijsprogramma

Nadere informatie

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT EN LEIDERSCHAP

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT EN LEIDERSCHAP MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT EN LEIDERSCHAP SUCCESVOL TRANSFORMEREN NAAR EEN WENDBARE, TOEKOMSTBESTENDIGE ORGANISATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING ER VERANDERT STEEDS MEER EN STEEDS SNELLER

Nadere informatie

Invitational Conference Lectoraat Acute Intensieve Zorg

Invitational Conference Lectoraat Acute Intensieve Zorg Invitational Conference Lectoraat Acute Intensieve Zorg Omgaan met (on)macht in de acute intensieve zorg Leren van ervaringen Donderdag 14 oktober 2010 te Nijmegen Inleiding Iedere hulpverlener ervaart

Nadere informatie

De kunstenaar als ondernemer

De kunstenaar als ondernemer 81 Ondernemerschap De kunstenaar als ondernemer Lucie Huiskens Veel kunstenaars klagen dat het kunstvakonderwijs hen slecht voorbereidt op de beroepspraktijk. Hoe zou een goede voorbereiding eruit moeten

Nadere informatie

Internationale kansen voor het MKB: HBO slaat een brug. Louise van Weerden Enschede, 12 Juni 2013

Internationale kansen voor het MKB: HBO slaat een brug. Louise van Weerden Enschede, 12 Juni 2013 Internationale kansen voor het MKB: HBO slaat een brug Louise van Weerden Enschede, 12 Juni 2013 Achtergrond Communicatiewetenschap, Universiteit Groningen, Concordia University Montreal Onderzoek intercultureel

Nadere informatie

Roeien met de riemen die je hebt Beoordeling interculturele competenties

Roeien met de riemen die je hebt Beoordeling interculturele competenties Roeien met de riemen die je hebt Beoordeling interculturele competenties Ir. Saskia Kreutzer Drs. Jannemieke Geessink Arnhem Business School NUFFIC Workshop Best Practises Roeien met de riemen die je hebt

Nadere informatie

#letsmakeconnections

#letsmakeconnections In 1 dag antwoord op de vragen waar je als ondernemer wakker van ligt. DE SUCCESARENA Met de SuccesArena krijg je heel snel antwoord op vragen die je aan je klanten zou willen stellen: Sluit je dienstverlening

Nadere informatie

Overzicht opleidingen

Overzicht opleidingen Overzicht opleidingen Stand van zaken oktober 2013 Opleiding Onderwijsinstelling Deeltijd Voltijd Duur Kosten Overig Leegstand Post-MA NRP Academie (transformatie) NRP, ism TU Delft, Nyenrode en Hogeschool

Nadere informatie

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT SNEL EN WENDBAAR WERKEN AAN CONTINUE VERBETERING IN ORGANISATIES LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP NYENRODE. A REWARD FOR LIFE INDEX Inleiding 3 Masterclass Agile Management

Nadere informatie

Samen vormgeven aan de toekomst

Samen vormgeven aan de toekomst Policy Design Studio Samen vormgeven aan de toekomst Sinds het voorjaar van 2015 brengen wij de Policy Design Studio in praktijk. Een kansgerichte manier om de toekomst tegemoet te treden. Wij raken steeds

Nadere informatie

PURPOSE, ACTION, IMPACT!

PURPOSE, ACTION, IMPACT! PURPOSE, ACTION, IMPACT! Accelereren naar een duurzame toekomst Geen focus op visies en meningen, maar op concrete plannen en acties. Word jij onze nieuwe partner? Donderdag 9 november 2017 Congrescentrum

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens Bedrijfsprofiel Het succes van een bedrijf wordt gecreëerd door de mensen die er werken. Hun ideeën, motivatie en vaardigheden, hun normen en waarden, maar ook hun persoonlijkheden zijn de belangrijkste

Nadere informatie

Wervingsprofiel. Lid Raad van Toezicht. 19 juli Opdrachtgever Van Hall Larenstein University of Applied Sciences

Wervingsprofiel. Lid Raad van Toezicht. 19 juli Opdrachtgever Van Hall Larenstein University of Applied Sciences Wervingsprofiel Lid Raad van Toezicht 19 juli 2019 Opdrachtgever Van Hall Larenstein University of Applied Sciences Voor meer informatie over de functie Marcel ten Berge, senior adviseur Leeuwendaal Telefoon

Nadere informatie

Jaarcongres 'Singularity is near' op Curacao

Jaarcongres 'Singularity is near' op Curacao Jaarcongres 'Singularity is near' op Curacao Details Cursusduur 2 dagen Datum en locatie 2, 3 november 2017 - Willemstad Tijd 12:30-18:00, 08:30-13:15 Prijs 390,00 (leden) / 390,00 (niet-leden) Kennisgebied

Nadere informatie

Innovatie support gids

Innovatie support gids Innovatie support gids Uw gids naar resultaat 1 Uw gids naar resultaat Innovatief duurzaam drukwerk Het drukwerk van deze gids is uitgevoerd in waterloos offset met inkt op plantaardige basis, dit resulteert

Nadere informatie

Congres Logistiek Slim verbinden! Tien jaar Lectoraat Logistiek: terug- en vooruitblik

Congres Logistiek Slim verbinden! Tien jaar Lectoraat Logistiek: terug- en vooruitblik Congres Logistiek Slim verbinden! Tien jaar Lectoraat Logistiek: terug- en vooruitblik Stef Weijers, Lector Logistiek en Allianties, HAN 31 januari 2013 Anno 2012 In Logistiek is 15% van de bedrijven wel

Nadere informatie

ALTIJD OP EXPEDITIE VOOR PROFESSIONALS

ALTIJD OP EXPEDITIE VOOR PROFESSIONALS ALTIJD OP EXPEDITIE VOOR PROFESSIONALS SUCCESVOLLE MISSIE DIE VERDER REIKT DAN DE HORIZON WERELDS BEMIDDELT, VERBINDT EN ONTWIKKELT PROFESSIONALS IN DE FINANCE, SALES & TECHNIEK VAN MBO+ TOT EN MET WO

Nadere informatie

VOORLICHTINGSAVOND HAARLEM 2e AVOND, 13 NOVEMBER 2013

VOORLICHTINGSAVOND HAARLEM 2e AVOND, 13 NOVEMBER 2013 VOORLICHTINGSAVOND HAARLEM 2e AVOND, 13 NOVEMBER 2013 Lokaal Gidsnr Voorlichting ronde 1 (18.30-19.05 uur) capaciteit Gidsnr G1-10 155 G1-14 152 G1-17 174 Taalwetenschap G2-03 108 Informatie, Multimedia

Nadere informatie

Oogst van de connected thinking sessie van prof. dr. Jeff Gaspersz tijdens de A+O Metalektrodag op 22 maart 2018

Oogst van de connected thinking sessie van prof. dr. Jeff Gaspersz tijdens de A+O Metalektrodag op 22 maart 2018 Oogst van de connected thinking sessie van prof. dr. Jeff Gaspersz tijdens de A+O Metalektrodag op 22 maart 2018 Hier vindt u de oogst van de ideeën op de vraag: Hoe kunnen we vanuit HR bijdragen aan het

Nadere informatie

UITNODIGING SEMINAR OPEN EN BIG DATA

UITNODIGING SEMINAR OPEN EN BIG DATA UITNODIGING SEMINAR OPEN EN BIG DATA Maandag 20 maart 2017, Stadhuis Den Haag De Rekenkamer Den Haag nodigt u van harte uit voor het seminar Open en big data op maandag 20 maart van 12.15 18.00 uur in

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE

MASTERCLASS STRATEGIE MASTERCLASS STRATEGIE BEGRIJP BETER DE STRATEGISCHE CONTEXT VAN JOUW ORGANISATIE EN VERGROOT JOUW STRATEGISCHE VAARDIGHEDEN NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE

Nadere informatie

UITNODIGING. Innovation Lab. Lean Accounting. Wetenschap en bedrijfsleven ontmoeten elkaar over de vraag:

UITNODIGING. Innovation Lab. Lean Accounting. Wetenschap en bedrijfsleven ontmoeten elkaar over de vraag: UITNODIGING Innovation Lab Lean Accounting Wetenschap en bedrijfsleven ontmoeten elkaar over de vraag: Hoe kunnen we door intensieve samenwerking ook het vakgebied Accounting lean organiseren? Datum :

Nadere informatie

Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme

Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme Van idee tot realisatie van innovatie 100,- korting bij inschrijving vóór 1 mei Leergang September - December 2010 Locatie: KvK Eindhoven Innovatief

Nadere informatie

Cultureel Perspectief in Rijswijk

Cultureel Perspectief in Rijswijk Cultureel Perspectief in Rijswijk Rijswijk, maart 2014 de Bibliotheek aan de Vliet Cultureel Perspectief in Rijswijk Voorwoord In dit Cultureel Perspectief vragen ondergetekenden aandacht voor het belang

Nadere informatie

DUTCH INNOVATION FACTORY

DUTCH INNOVATION FACTORY DUTCH INNOVATION FACTORY WAAROM DIF? (Door-)startende IT-bedrijven hebben voorkeur voor industriëel erfgoed Relatie HBO Bedrijfsleven versterken / Verankeren HBO in Zoetermeer Behoefte aan Ontmoeten Aantrekkelijker

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Aantal financials dat actief een andere functie zoekt bijna verdubbeld

Aantal financials dat actief een andere functie zoekt bijna verdubbeld Persbericht Yacht, 23 februari 2010 Aantal financials dat actief een andere functie zoekt bijna verdubbeld Trends en ontwikkelingen op de financiële arbeidsmarkt Door: mr.drs. E. Kolthof, Yacht, Competence

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Met een achtergrond in het agrarisch bedrijfsleven en afkomstig uit Noord-Nederland

Lid Raad van Toezicht Met een achtergrond in het agrarisch bedrijfsleven en afkomstig uit Noord-Nederland Profiel Lid Raad van Toezicht Met een achtergrond in het agrarisch bedrijfsleven en afkomstig uit Noord-Nederland 9 november 2016 Opdrachtgever Van Hall Larenstein University of Applied Sciences Voor meer

Nadere informatie

Convenant Metropoolregio Amsterdam, FNV Finance, kennisinstellingen en cluster Financiële en Zakelijke Dienstverlening

Convenant Metropoolregio Amsterdam, FNV Finance, kennisinstellingen en cluster Financiële en Zakelijke Dienstverlening Convenant Metropoolregio Amsterdam, FNV Finance, kennisinstellingen en cluster Financiële en Zakelijke Dienstverlening Aanleiding Op 10 februari 2014 heeft, onder leiding van burgemeester Van der Laan,

Nadere informatie

Korsakov Symposium. Wat we doen en wellicht niet mag dilemma s bij de zorg aan mensen met het syndroom van korsakov UITNODIGING

Korsakov Symposium. Wat we doen en wellicht niet mag dilemma s bij de zorg aan mensen met het syndroom van korsakov UITNODIGING Korsakov Symposium UITNODIGING 19 april 2018 09.30-16.00 uur Orpheus in Apeldoorn Wat we doen en wellicht niet mag dilemma s bij de zorg aan mensen met het syndroom van korsakov Atlant organiseert een

Nadere informatie

SUMMER SCHOOL KATHOLIEKE SOCIALE LEER OP DE KAAG Leiderschap en de sociale leer van de Kerk

SUMMER SCHOOL KATHOLIEKE SOCIALE LEER OP DE KAAG Leiderschap en de sociale leer van de Kerk SUMMER SCHOOL KATHOLIEKE SOCIALE LEER OP DE KAAG 2013 Leiderschap en de sociale leer van de Kerk Het Centrum voor de Sociale Leer van de Kerk organiseert in samenwerking met het Bonifatius Instituut (De

Nadere informatie

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business Mastermind groep Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business In turbulente tijden staat uw business voortdurend

Nadere informatie

Profiel. Opleidingsmanager Bestuurskunde. 21 maart Opdrachtgever Hogeschool van Amsterdam Faculteit Maatschappij en Recht

Profiel. Opleidingsmanager Bestuurskunde. 21 maart Opdrachtgever Hogeschool van Amsterdam Faculteit Maatschappij en Recht Profiel Opleidingsmanager Bestuurskunde 21 maart 2017 Opdrachtgever Hogeschool van Amsterdam Faculteit Maatschappij en Recht Voor meer informatie over de functie Jeannette van der Vorm, adviseur Leeuwendaal

Nadere informatie

Kennisteam Business Innovation. Masterclasses Nieuwe Ingenieur. Leiderschapsprogramma voor young potentials in de technische sector

Kennisteam Business Innovation. Masterclasses Nieuwe Ingenieur. Leiderschapsprogramma voor young potentials in de technische sector Kennisteam Business Innovation & Masterclasses Nieuwe Ingenieur Leiderschapsprogramma voor young potentials in de technische sector Inleiding Tijden veranderen, dat is niets nieuws. Maar de snelheid waarmee

Nadere informatie

PRACTICUM PROCESMANAGEMENT. Open inschrijving

PRACTICUM PROCESMANAGEMENT. Open inschrijving PRACTICUM PROCESMANAGEMENT Open inschrijving 1 ONTWIKKELEN VAN IDEEËN TOT DUURZAME UITKOMSTEN edereen stond achter het idee, en enthousiasme overheerste. Er gebeurt nu alleen niets meer. Hoe had ik dit

Nadere informatie

DOELSTELLINGEN YELLO. ABN AMRO wil een optimale werkomgeving creëren waar het talent van nu en van de toekomst duurzaam kan excelleren.

DOELSTELLINGEN YELLO. ABN AMRO wil een optimale werkomgeving creëren waar het talent van nu en van de toekomst duurzaam kan excelleren. 1 WAT IS YELLO? 2 DOELSTELLINGEN YELLO ABN AMRO wil een optimale werkomgeving creëren waar het talent van nu en van de toekomst duurzaam kan excelleren. Een uitnodigende werkomgeving die zowel fysiek als

Nadere informatie

In samenwerking met de Federatie oudleerlingenbonden Vlaamse jezuïetencolleges & de Vlaamse koepel van jezuïetencolleges

In samenwerking met de Federatie oudleerlingenbonden Vlaamse jezuïetencolleges & de Vlaamse koepel van jezuïetencolleges In samenwerking met de Federatie oudleerlingenbonden Vlaamse jezuïetencolleges & de Vlaamse koepel van jezuïetencolleges CONGRES π Zaterdag 20 november 2010 π Universiteit Antwerpen Stadscampus π Aula

Nadere informatie

Profielschets. Ondernemende school

Profielschets. Ondernemende school Profielschets Ondernemende school Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel: 023 534 11 58 fax: 023 534 59 00 1 Scholen met Succes Een school

Nadere informatie

Huis van de Logistiek Noordoost-Brabant Op zoek naar een fysieke locatie

Huis van de Logistiek Noordoost-Brabant Op zoek naar een fysieke locatie Huis van de Logistiek Noordoost-Brabant Op zoek naar een fysieke locatie De sector logistiek groeit; internationaal, nationaal en zeker ook regionaal. Dat biedt kansen voor Noordoost-Brabant. Met sterke

Nadere informatie

Als je alles met je mobiel doet, wil je er ook mee kunnen bankieren

Als je alles met je mobiel doet, wil je er ook mee kunnen bankieren Als je alles met je mobiel doet, wil je er ook mee kunnen bankieren Rabobank. Een bank met ideeën. Naomi Bisschop 1 december 2011 De klantcoöperatie Rabobank een bank van 1.8 milj. leden en nog veel meer

Nadere informatie

WTC Business Club Een club van enthousiaste ondernemers...

WTC Business Club Een club van enthousiaste ondernemers... WTC Business Club Een club van enthousiaste ondernemers... Een wereldwijd netwerk tot uw beschikking Netwerken op niveau! Netwerken is het aangename met het nuttige combineren. WTC Business Club Rotterdam

Nadere informatie

Binnenstadsvisie Eindhoven

Binnenstadsvisie Eindhoven Binnenstadsvisie Eindhoven Raadscie. EM 20.09.16 Vera Gielen Gebiedsmanager Centrum @GielenVera Waarom visie Geeft richting voor ontwikkeling binnenstad om ervoor te zorgen dat we in 2025 de binnenstad

Nadere informatie

FinanceTransformation.nl

FinanceTransformation.nl 2016 // Meet the next transformation waves ONTMOET DE FINANCE TOP VAN NEDERLAND 10 NOVEMBER 2016 DEFABRIQUE IN MAARSSEN FinanceTransformation.nl 'Breed en afwisselend programma met voldoende keuzemogelijkheden.

Nadere informatie

ZinCafé BRENTANO S. Een heel seizoen vol boeiende lezingen. Ter inspiratie (en met een lekker drankje).

ZinCafé BRENTANO S. Een heel seizoen vol boeiende lezingen. Ter inspiratie (en met een lekker drankje). BRENTANO S Programma 2015 Een heel seizoen vol boeiende lezingen. Ter inspiratie (en met een lekker drankje). Anders luisteren naar De Matthäus Passion 24 maart Wat gebeurt er als hersenen ouder worden

Nadere informatie

ACADEMY NAJAAR HOLLAND ACADEMY KALENDER NAJAAR 2014 INNOVATIVE. Nieuw in 2014: Beïnvloedingsvaardigheden voor. One Day Workshop QRM

ACADEMY NAJAAR HOLLAND ACADEMY KALENDER NAJAAR 2014 INNOVATIVE. Nieuw in 2014: Beïnvloedingsvaardigheden voor. One Day Workshop QRM ACADEMY KALENDER NAJAAR 2014 HOLLAND INNOVATIVE ACADEMY NAJAAR 2014 Nieuw in 2014: RF9: Physics of Failure One Day Workshop QRM Beïnvloedingsvaardigheden voor specialisten ACADEMY NAJAAR 2014 is toonaangevend

Nadere informatie

FOODVALLEY INNOVEERT FOODVALLEY FOODVALLEY INNOVEERT FOODVALLEY INNOVEERT INNOVEERT FOODVALLEY BOUW MEE AAN HET SUCCES VAN FOODVALLEY! JIJ BENT NODIG!

FOODVALLEY INNOVEERT FOODVALLEY FOODVALLEY INNOVEERT FOODVALLEY INNOVEERT INNOVEERT FOODVALLEY BOUW MEE AAN HET SUCCES VAN FOODVALLEY! JIJ BENT NODIG! Foodproductiecentrum Nijkerk kwalitatieve woningen aantrekken internationale centrum voor arbeidsmobiliteit internationale R&D BOUW MEE AAN HET SUCCES VAN! FoodValley is uitgegroeid tot een aantrekkelijke,

Nadere informatie

Nut en noodzaak van (sturen op) duurzame zorg

Nut en noodzaak van (sturen op) duurzame zorg Nut en noodzaak van (sturen op) duurzame zorg Prof.dr. Robbert Huijsman MBA, Hoogleraar Management & Organisatie Ouderenzorg Senior manager Kwaliteit & Innovatie, Achmea .... Wat bedoelen we met duurzaamheid?

Nadere informatie

FUNDAMENTEN VAN LEIDERSCHAP

FUNDAMENTEN VAN LEIDERSCHAP FUNDAMENTEN VAN LEIDERSCHAP PERSOONLIJK LEIDERSCHAP EN PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 ALS JE GEEN PLAN MAAKT VOOR JE EIGEN LEVEN WORD JE INGEZET IN ANDERMANS PLANNEN REMCO CLAASSEN

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie