Aanvraagformulier voor een vergunning Trustkantoor Expertisecentrum markttoegang

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanvraagformulier voor een vergunning Trustkantoor Expertisecentrum markttoegang"

Transcriptie

1 Aanvraagformulier voor een vergunning Trustkantoor Expertisecentrum markttoegang Waarom vult u dit formulier in? Iedereen die in Nederland trustdiensten verleent en niet is uitgezonderd of vrijgesteld van de vergunningplicht, heeft een vergunning nodig van DNB. Met dit formulier vraagt u een vergunning aan. Expertisecentrum markttoegang Volledigheid en kwaliteit aanvraag Wij verzoeken u dit formulier volledig en naar waarheid in te vullen, en alle bijlagen waar in het formulier om wordt verzocht bij dit formulier te voegen. Bij de betreffende vragen vinkt u aan dat u inderdaad de betreffende bijlage meestuurt en aan het einde van het formulier geeft u dan het totaal aantal bijgevoegde bijlagen aan. Ook de bijlagen vult u uiteraard volledig en naar waarheid in. Let op: wij kunnen uw aanvraag alleen daadwerkelijk inhoudelijk beoordelen, als u een volledig én kwalitatief goed ingevuld aanvraagformulier instuurt mét alle bijlagen. Ontbreekt er iets, en moeten wij u alsnog verzoeken om uw aanvraag compleet te maken, dan gaat de beslistermijn nog niet lopen en zal de totale duur van de behandeling van uw aanvraag langer worden. Met een goed ingevuld aanvraagformulier en bijlagen kunt u er dus aan bijdragen dat de behandeling van uw aanvraag soepel en voorspoedig verloopt. Toelichting Om u te helpen hebben wij een toelichting bij dit formulier geschreven. In deze toelichting leest u wat DNB van u verwacht en waar DNB op let bij de beoordeling van uw vergunningaanvraag. Naast deze toelichting hebben wij ook alle relevante wetsartikelen voor u op een rij gezet. Houdt u bij het invullen van dit aanvraagformulier zowel de toelichting als de lijst met relevante wetsartikelen bij de hand. Zie beide pdf-bestanden op Open Boek Toezicht bij Vergunning aanvragen. Vertrouwelijkheid Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens die u verstrekt middels dit formulier. Alleen als het wettelijk is toegestaan, mogen wij uw gegevens uitwisselen met derden, bijvoorbeeld met toezichthouders en strafrechtelijke autoriteiten in Nederland of in het buitenland. Kosten aanvraag Aan de behandeling van een aanvraag zijn kosten verbonden. Dit betekent dat u zodra u uw aanvraag heeft ingediend aan DNB leges verschuldigd bent. Ook als de aanvraag buiten behandeling wordt gesteld omdat deze niet compleet is of indien een aanvraag wordt afgewezen. De kosten voor het in behandeling nemen van een vergunningaanvraag zijn op basis van de Wet bekostiging financieel toezicht 3.200,-. Wijziging van omstandigheden Zodra er iets verandert in de omstandigheden op basis waarvan onderstaande vragen door u anders zouden moeten worden beantwoord, moet u dat uit eigen beweging en onverwijld aan DNB meedelen

2 Ondertekening door de vertegenwoordigingsbevoegde perso(o)n(en) Ondergetekende(n) verklaren dit aanvraagformulier en de bijlagen volledig en naar waarheid te zullen invullen. Met het ondertekenen van dit aanvraagformulier verkla(a)r(t)en ondergetekende(n) dat de aard, de inhoud en strekking van dit aanvraagformulier volledig worden begrepen. Bij twijfel over de beantwoording van de vragen in dit aanvraagformulier adviseren wij u om zich daarover te laten adviseren door een (juridisch) expert. Voorts verkla(a)r(t)en ondergetekende(n) kennis te hebben genomen van bovengenoemde mededelingen. Datum Plaats Naam Functie Datum Plaats Naam Functie Handtekening Handtekening Tevens verzoeken wij u, in het kader van het bovenstaande, elke hiernavolgende pagina te paraferen. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de informatiedesk van De Nederlandsche Bank N.V. via telefoonnummer of via (info@dnb.nl)

3 0 Algemeen Gegevens onderneming Statutaire naam KvK nummer Rechtsvorm Datum oprichting¹ Handelsnamen Statutaire plaats Website Correspondentieadres Straat en huisnummer Postbusnummer (indien van toepassing) Locatietoevoeging² Postcode Plaats Land Bijlagen Graag ontvangen wij een recent uittreksel uit het Handelsregister van de Kvk van de onderneming. Bijgevoegd als bijlage 0.1 Graag ontvangen wij een gewaarmerkt afschrift van de statuten van de onderneming. Bijgevoegd als bijlage 0.2 Heeft de onderneming aandeelhouders? Indien u de voorgaande vraag met ja heeft beantwoord, ontvangen wij graag een kopie van het actuele aandeelhoudersregister van de onderneming. Bijgevoegd als bijlage 0.3 Gegevens contactpersoon onderneming Vul hier de gegevens in van de contactpersoon bij de onderneming waarvoor deze aanvraag wordt ingediend. Dit is voor DNB het primaire aanspreekpunt bij de onderneming voor deze aanvraag. Functie Voorletters Voor- en achternaam Geslacht Man Vrouw Telefoonnummer (zakelijk) adres³ (zakelijk) 1 Als de onderneming nog in oprichting is, kunt u hier de datum van start in oprichting invullen. 2 Gebruik dit veld om een eventuele locatietoevoeging aan het adres toe te voegen, bijvoorbeeld een gebouw of afdelingsnaam. 3 Hier wordt een zakelijk adres gevraagd. Vanwege security risico s worden adressen van de bekende (gratis) providers niet toegestaan (o.a. Gmail, Outlook en Hotmail)

4 Externe adviseur Indien u gebruik maakt van een externe adviseur bij deze aanvraag, vragen wij u om de onderstaande velden in te vullen. Indien u geen gebruik maakt van een externe adviseur, kunt u doorgaan naar 1. Aanvullende gegevens onderneming. Contactgegevens externe adviseur Bedrijfsnaam externe adviseur Functie Voorletters Voor- en achternaam Geslacht Man Vrouw Straat en huisnummer Postbusnummer (indien van toepassing) Locatietoevoeging⁴ Postcode Plaats Land Telefoonnummer (zakelijk) adres⁵ (zakelijk) 1 Aanvullende gegevens onderneming 1.1 Relevante personen binnen de onderneming Graag ontvangen wij ook de gegevens van personen in een integriteitsgevoelige functie binnen de onderneming. Vermeld in de bijlage per persoon voorletters, voor- en achternaam, geslacht, functie, telefoonnummer en adres⁶. Bijgevoegd als bijlage Positie van de onderneming Wordt de onderneming onderdeel van een bestaande groep of nieuwe groep van trustkantoren met groepsvergunning?, de onderneming maakt geen onderdeel uit van een groep van trustkantoren, de onderneming maakt onderdeel uit van een nieuwe groep trustkantoren, de onderneming maakt onderdeel van een bestaande groep trustkantoren Indien u de voorgaande vraag met nee heeft beantwoord, ga dan door naar 2. Business Case 1.3 Geef een toelichting Welke trustkantoren behoren of zullen gaan behoren tot deze groep? Geeft u tevens aan welke onderneming als groepshoofd is of zal worden aangewezen, en of deze ondernemingen beschikken over een vergunning van DNB. 4 Gebruik dit veld om een eventuele locatietoevoeging aan het adres toe te voegen, bijvoorbeeld een gebouw of afdelingsnaam. 5 Hier wordt een zakelijk adres gevraagd. Vanwege security risico s worden adressen van de bekende (gratis) providers niet toegestaan (o.a. Gmail, Outlook en Hotmail). 6 Hier wordt een zakelijk adres gevraagd. Vanwege security risico s worden adressen van de bekende (gratis) providers niet toegestaan (o.a. Gmail, Outlook en Hotmail)

5 2 Business case 2.1 Is uw onderneming op dit moment al actief in Nederland?, de onderneming verleent diensten die zijn vrijgesteld onder de Vrijstellingsregeling Wet toezicht trustkantoren dan wel zijn uitgezonderd in de Wet toezicht trustkantoren (Wtt)., de onderneming verleent diensten in Nederland, maar dit zijn geen trustdiensten. Indien u de voorgaande vraag met nee heeft beantwoord, ga dan door naar vraag Wij vragen u hieronder uw activiteiten toe te lichten. 2.3 Sinds wanneer verricht de onderneming deze diensten? 2.4 Beoogde dienstverlening na vergunningverlening A) Geef aan welke trustdienst(en) uw onderneming bij aanvang gaat verlenen. Het zijn van bestuurder/vennoot van een rechtspersoon/vennootschap Ter beschikking stellen van het adres of postadres aan een doelvennootschap met het tevens verlenen van bijkomende werkzaamheden zoals het voeren van administratie, het geven van belastingadvies of het verzorgen van belastingaangiften (domicilie plus) Het verkopen van of bemiddelen bij de verkoop van rechtspersonen Het zijn van een trustee Het aanbieden van doorstroomvennootschap B) Is uw onderneming daarnaast nog voornemens andere diensten te gaan verrichten? C) Indien u op de voorgaande vraag ja heeft geantwoord, welke dienst(en) betreft het? Ter beschikking stellen van het adres of het postadres aan een doelvennootschap (domicile sec) Het zijn van bewaarder van een beleggingsinstelling (AIFMD2) Het aan- en verkopen van kasgeldvennootschappen Andere diensten, beschrijf welke diensten dit betreft:

6 2.5 Vanuit welk land gaat de onderneming diensten verrichten? Vanuit een vestiging in: Indien dit een vestiging buiten Nederland betreft, vragen wij u om hieronder een toelichting te geven. 2.6 Strategie en visie van de onderneming Geef een beschrijving van de strategie en visie van uw onderneming. Hierin dient ten minste het volgende opgenomen te worden. Sterkte-zwakte analyse Soort en aantal te bedienen doelvennootschappen/cliënten Regio s Producten Feeders Groeiambities voor de komende drie jaren Bijgevoegd als bijlage Transparante Zeggenschapsstructuur 3.1 Zeggenschap Voeg een actueel juridisch structuuroverzicht toe waaruit blijkt met welke rechtspersonen/samenwerkingsverbanden (inclusief hun bestuurders) en natuurlijke personen de organisatie is verbonden en waaruit de uiteindelijke eigendomssituatie blijkt. Voeg hier een toelichting aan toe waaruit in ieder geval blijkt wie van de in het overzicht genoemde personen, op welke wijze (mede) invloed kan uitoefenen op het beleid van de onderneming. Bijgevoegd als bijlage Is de formele zeggenschapsstructuur gelijk aan de feitelijke zeggenschapsstructuur? Indien u op de voorgaande vraag nee heeft geantwoord, voldoet u niet aan artikel 4 onderdeel c van de Wet toezicht trustkantoren. U komt daardoor niet in aanmerking voor een vergunning. Indien u op de voorgaande vraag ja heeft geantwoord, geef dan hieronder een korte onderbouwing waaruit bovenstaand antwoord blijkt

7 4 Interne organisatie 4.1 Voeg een actueel organogram toe van de eigen onderneming Geeft hierin alle (eventuele) afdelingen, integriteitsgevoelige functies en bijbehorende taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden weer. Geef hierbij tevens aan welke functies extern zijn belegd (zijn uitbesteed). Bijgevoegd als bijlage Voeg hierbij een toelichting waaruit in ieder geval blijkt: De taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de integriteitsgevoelige functies De opzet en inrichting van de governance van de onderneming Bijgevoegd als bijlage Betrouwbare en geschikte (mede) beleidsbepalers Het bestuur en de leden van de raad van commissarissen/raad van toezicht (indien van toepassing) en andere personen die het beleid van het trustkantoor bepalen of mede bepalen worden getoetst op geschiktheid. Iedere bestuurder, de raad van commissarissen/raad van toezicht (indien van toepassing), houder van een gekwalificeerde deelneming en andere personen die het beleid van het trustkantoor bepalen of mede bepalen worden daarnaast ook getoetst op betrouwbaarheid. U dient het voornemen tot benoeming van een te toetsen persoon aan ons voor te leggen via het Aanvraagformulier Aanvangstoetsing en (indien van toepassing) het formulier betrouwbaarheidsonderzoek. U vindt deze formulieren op Open Boek Toezicht. Let op: voor een complete aanvraag dient u alle Aanvraagformulieren Aanvangstoetsing in te dienen. Per (mede)beleidsbepaler dient een Aanvraagformulier Aanvangstoetsing te worden ingediend. 5.1 Geef hier aan wie de te toetsen personen zijn Namen personen: (achternaam, voorletter(s), functie) Aantal meegezonden Aanvraagformulieren Aanvangstoetsing: Aantal meegezonden Formulieren betrouwbaarheidstoetsing:

8 5.2 Verlenen bestuurders al trustdiensten? Indien u op de voorgaande vraag ja heeft geantwoord, ontvangen wij graag een toelichting waaruit blijkt welke bestuurder(s), op welke wijze en sinds wanneer reeds trustdiensten verleent. 5.3 Hoe is de samenwerking tussen de bestuurders tot stand komen? Graag hieronder toelichten hoe de samenwerking tussen de bestuurders tot stand is gekomen: 6 Integere bedrijfsvoering 6.1 Procedurehandboek Graag ontvangen wij een actueel procedurehandboek dat voorziet in een beschrijving van de administratieve organisatie en interne controle alsmede de functiescheiding. Bijgevoegd als bijlage 6.1 Hierna vragen we tevens afzonderlijke bijlagen uit. Dit helpt ons bij een efficiënte beoordeling van uw aanvraag en helpt ons tevens bij een adequate uitvoering van ons toezicht. 6.2 Dagelijkse leiding over de activiteiten Geef een korte beschrijving waaruit blijkt dat de onderneming beschikt over een bestuur dat in staat is de dagelijkse leiding te voeren over de onderneming zodat het volgende voldoende gewaarborgd is: een integere bedrijfsvoering de naleving van de Regeling integere bedrijfsvoering Wtt 2014 (RIB Wtt) de personen die werkzaam zijn binnen de onderneming bekend zijn met het procedurehandboek en deze ook naleven een deugdelijke administratie Bijgevoegd als bijlage Integer handelen Geef een korte beschrijving van de maatregelen die het bestuur heeft getroffen ter bewustwording, bevordering en handhaving van integer handelen binnen de onderneming. Bijgevoegd als bijlage

9 6.4 Systematische analyse van integriteitsrisico s (SIRA) Een systematische inventarisatie en analyse van integriteitsrisico s, een systematische integriteitsrisicoanalyse, speelt een centrale rol om te borgen dat de onderneming een integere bedrijfsvoering heeft. De SIRA dient te zijn vastgelegd in een apart document. Bijgevoegd als bijlage Integriteitsbeleid (naleving Wtt, Wwft en Sanctiewet) Het integriteitsbeleid van uw onderneming dient gebaseerd te zijn op de uitkomsten van de SIRA. Het integriteitsbeleid is vastgelegd in een apart document. Bijgevoegd als bijlage Geef een beschrijving en onderbouwing dat het integriteitsbeleid is gebaseerd op de uitkomsten van de SIRA en een onderbouwing dat hiermee sprake is van een integere bedrijfsvoering Bijgevoegd als bijlage Bescherming gelden Geef een korte beschrijving van de maatregelen die de onderneming heeft getroffen om vermenging van het vermogen van de verschillende cliënten en doelvennootschappen van elkaar en tevens van het vermogen van de onderneming te scheiden. Geef hierbij tevens een onderbouwing dat hiermee geborgd is dat de gelden van de cliënten en doelvennootschappen zijn beschermd. Bijgevoegd als bijlage Compliancefunctie De onderneming moet zorgdragen voor een onafhankelijke en effectieve compliance functie. Graag ontvangen wij een kopie van uw compliance charter. Bijgevoegd als bijlage Besteed u uw compliancefunctie uit? Indien u op de voorgaande vraag ja heeft geantwoord, ontvangen wij graag een kopie van de getekende uitbestedingsovereenkomst met de compliance officer. Bijgevoegd als bijlage

10 6.9 Auditfunctie De onderneming moet zorgdragen voor een onafhankelijke en effectieve auditfunctie. Graag ontvangen wij een kopie van uw audit charter. Bijgevoegd als bijlage Besteed u uw auditfunctie uit? Indien u op de voorgaande vraag ja heeft geantwoord, ontvangen wij graag een kopie van de getekende uitbestedingsovereenkomst en/of opdrachtbevestiging met de auditor. Bijgevoegd als bijlage Integriteitsgevoelige functies Gezien de integriteitrisico s waar trustkantoren mee te maken hebben, moet de onderneming zorgdragen voor een zorgvuldige beoordeling van de betrouwbaarheid en integriteit van haar personeelsleden in een integriteitsgevoelige functie en deze doorlopend bewaken. Geef een beschrijving van het beleid ten aanzien van de (doorlopende) beoordeling van personeelsleden in integriteitsgevoelige functies. Tevens dient u hierbij te onderbouwen dat dit beleid zal leiden tot een adequate beheersing van de integriteit van personeelsleden met bijbehorende maatregelen. Bijgevoegd als bijlage Incident De onderneming dient beleid en procedures te hebben waarin maatregelen zijn opgenomen ter beheersing van incidenten. Deze incidenten dienen tevens administratief te worden vastgelegd en te worden gemeld aan de toezichthouder. Onderbouw ook waaruit blijkt dat dit beleid zal leiden tot een adequate beheersing van incidenten en bijbehorende maatregelen. Bijgevoegd als bijlage Cliëntenonderzoek De onderneming dient beleid en procedures te hebben t.a.v. cliëntonderzoek zoals beschreven in de relevante wet- en regelgeving. Graag ontvangen wij een beschrijving van dit beleid en deze procedures. Bijgevoegd als bijlage

11 6.13 Cliëntacceptatiedossiers Het trustkantoor dient procedures te hebben t.a.v. cliëntacceptatiedossiers. Graag ontvangen wij een beschrijving hiervan. Bijgevoegd als bijlage Transactiemonitoring en melding van ongebruikelijke transacties Graag ontvangen wij een korte beschrijving van het beleid voor transactiemonitoring en melding van ongebruikelijke transacties en een onderbouwing dat op dit onderdeel sprake is van een integere bedrijfsvoering Sanctiewet 1977 Graag ontvangen wij een korte beschrijving van het beleid ten aanzien van de sanctieregelgeving en een onderbouwing dat op dit onderdeel sprake is van een integere bedrijfsvoering binnen uw onderneming. Bijgevoegd als bijlage Training en opleiding: Wtt, Wwft en Sanctiewet 1977 Graag ontvangen wij een opleidingsplan waarin minimaal verwoord staat welke functies binnen de onderneming in aanmerking komen voor welke trainingen en opleidingen. Ook bevat het een planning (termijnen en cycli) van trainingen en opleidingen die gevolgd moeten worden. Bijgevoegd als bijlage 6.16 Totaal aantal bijlagen Het aantal bijlagen dat u heeft bijgevoegd is in totaal:

Aanvraagformulier voor een vergunning voor een Algemeen Pensioenfonds

Aanvraagformulier voor een vergunning voor een Algemeen Pensioenfonds Aanvraagformulier voor een vergunning voor een Algemeen Pensioenfonds Expertisecentrum markttoegang Waarom vult u dit formulier in? Om actief te zijn in Nederland als algemeen pensioenfonds, is een vergunning

Nadere informatie

Aanvraagformulier ten behoeve van een trustkantoor welke een bijkantoor 1 heeft in Caribisch Nederland

Aanvraagformulier ten behoeve van een trustkantoor welke een bijkantoor 1 heeft in Caribisch Nederland Aanvraagformulier ten behoeve van een trustkantoor welke een bijkantoor 1 heeft in Caribisch Nederland De Nederlandsche Bank NV (DNB) zal de op grond van dit aanvraagformulier verstrekte gegevens opnemen

Nadere informatie

Aanvraagformulier ten behoeve van een trustkantoor welke diensten verricht naar Caribisch Nederland

Aanvraagformulier ten behoeve van een trustkantoor welke diensten verricht naar Caribisch Nederland Aanvraagformulier ten behoeve van een trustkantoor welke diensten verricht naar Caribisch Nederland De Nederlandsche Bank NV (DNB) zal de op grond van dit aanvraagformulier verstrekte gegevens opnemen

Nadere informatie

Aanvraagformulier ten behoeve van een trustkantoor welke zetel 1 heeft in Caribisch Nederland

Aanvraagformulier ten behoeve van een trustkantoor welke zetel 1 heeft in Caribisch Nederland Aanvraagformulier ten behoeve van een trustkantoor welke zetel 1 heeft in Caribisch Nederland T0ezicht expertisecentra De Nederlandsche Bank NV (DNB) zal de op grond van dit aanvraagformulier verstrekte

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een vergunning ten behoeve van een trustkantoor

Aanvraagformulier voor een vergunning ten behoeve van een trustkantoor Aanvraagformulier voor een vergunning ten behoeve van een trustkantoor artikel 2 van de Wet toezicht trustkantoren (Wtt)) De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) zal de op grond van dit aanvraagformulier verstrekte

Nadere informatie

Expertisecentrum Markttoegang

Expertisecentrum Markttoegang Expertisecentrum Markttoegang Aanvraagformulier voor een vergunning Afwikkelonderneming met zetel in een niet-aangewezen staat Datum: Gegevens van de contactpersoon onderneming Vul hier de gegevens in

Nadere informatie

ten behoeve van een geldtransactiekantoor welke een bijkantoor 1 heeft in Caribisch Nederland

ten behoeve van een geldtransactiekantoor welke een bijkantoor 1 heeft in Caribisch Nederland Aanvraagformulier ten behoeve van een geldtransactiekantoor welke een bijkantoor 1 heeft in Caribisch Nederland T0ezicht expertisecentra De Nederlandsche Bank NV (DNB) zal de op grond van dit aanvraagformulier

Nadere informatie

ten behoeve van een geldtransactiekantoor welke zetel 1 heeft in Caribisch Nederland

ten behoeve van een geldtransactiekantoor welke zetel 1 heeft in Caribisch Nederland Aanvraagformulier ten behoeve van een geldtransactiekantoor welke zetel 1 heeft in Caribisch Nederland De Nederlandsche Bank NV (DNB) zal de op grond van dit aanvraagformulier verstrekte gegevens opnemen

Nadere informatie

ten behoeve van een geldtransactiekantoor welke diensten verricht naar Caribisch Nederland

ten behoeve van een geldtransactiekantoor welke diensten verricht naar Caribisch Nederland Aanvraagformulier ten behoeve van een geldtransactiekantoor welke diensten verricht naar Caribisch Nederland De Nederlandsche Bank NV (DNB) zal de op grond van dit aanvraagformulier verstrekte gegevens

Nadere informatie

U wordt verzocht in het formulier aan te duiden welke stukken u bij dit formulier voegt door dit bij de betreffende vragen aan te vinken.

U wordt verzocht in het formulier aan te duiden welke stukken u bij dit formulier voegt door dit bij de betreffende vragen aan te vinken. Aanvraagformulier voor een vergunning ten behoeve van een kredietinstelling met een bijkantoor in Caribisch Nederland (artikel 2:1 van de Wet financiële markten BES) De Nederlandsche Bank NV (DNB) zal

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een vergunning ten behoeve van een elektronischgeldinstelling¹

Aanvraagformulier voor een vergunning ten behoeve van een elektronischgeldinstelling¹ Aanvraagformulier voor een vergunning ten behoeve van een elektronischgeldinstelling¹ Expertisecentrum markttoegang Waarom vult u dit formulier in? Iedereen die in Nederland elektronisch geld uitgeeft

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een vergunning ten behoeve van een betaaldienstverlener¹

Aanvraagformulier voor een vergunning ten behoeve van een betaaldienstverlener¹ Aanvraagformulier voor een vergunning ten behoeve van een betaaldienstverlener¹ Expertisecentrum markttoegang Waarom vult u dit formulier in? Iedereen die in Nederland betaaldiensten verleent en niet van

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een vergunning

Aanvraagformulier voor een vergunning Aanvraagformulier voor een vergunning ten behoeve van een verzekeraar met een bijkantoor 1 in caribisch nederland (artikel 2:1 van de Wet financiële markten BES). T0ezicht expertisecentra De Nederlandsche

Nadere informatie

Toelichting bij aanvraagformulier voor een vergunning voor een trustkantoor

Toelichting bij aanvraagformulier voor een vergunning voor een trustkantoor Toelichting bij aanvraagformulier voor een vergunning voor een trustkantoor Toelichting bij aanvraagformulier voor een vergunning voor een trustkantoor In deze toelichting leest u waar DNB op let bij de

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een vergunning

Aanvraagformulier voor een vergunning Aanvraagformulier voor een vergunning ten behoeve van een verzekeraar met een zetel 1 in caribisch nederland (artikel 2:1 van de Wet financiële markten BES). De Nederlandsche Bank NV (DNB) zal de op grond

Nadere informatie

Toelichting bij aanvraagformulier voor een vergunning voor een trustkantoor

Toelichting bij aanvraagformulier voor een vergunning voor een trustkantoor Toelichting bij aanvraagformulier voor een vergunning voor een trustkantoor Toelichting bij aanvraagformulier voor een vergunning voor een trustkantoor Toelichting bij aanvraagformulier voor een vergunning

Nadere informatie

Artikel 3:95, Wet op het financieel toezicht (Wft)

Artikel 3:95, Wet op het financieel toezicht (Wft) Aanvraagformulier voor een verklaring van geen bezwaar (vvgb) ten behoeve van een gekwalificeerde deelneming in een bank, beheerder van een instelling voor collectieve belegging in effecten, beleggingsonderneming,

Nadere informatie

Statutaire zetel van de onderneming in Caribisch Nederland: Bonaire / Sint Eustatius / Saba (doorhalen wat niet van toepassing is)

Statutaire zetel van de onderneming in Caribisch Nederland: Bonaire / Sint Eustatius / Saba (doorhalen wat niet van toepassing is) Aanvraagformulier voor een verklaring van geen bezwaar ten behoeve van een gekwalificeerde deelneming in een beleggingsinstelling, een elektronischgeldinstelling, een kredietinstelling, een vermogensbeheerder

Nadere informatie

Statutaire zetel van de onderneming in Caribisch Nederland: Bonaire / Sint Eustatius / Saba (doorhalen wat niet van toepassing is)

Statutaire zetel van de onderneming in Caribisch Nederland: Bonaire / Sint Eustatius / Saba (doorhalen wat niet van toepassing is) Aanvraagformulier voor een verklaring van geen bezwaar ten behoeve van een gekwalificeerde deelneming in een beleggingsinstelling, een elektronischgeldinstelling, een kredietinstelling, een trustkantoor,

Nadere informatie

VOORSCHRIFTEN ter uitvoering van de artikelen 3 lid 2, 8 lid 2 en 11 lid 1 van de Landsverordening Toezicht Trustwezen

VOORSCHRIFTEN ter uitvoering van de artikelen 3 lid 2, 8 lid 2 en 11 lid 1 van de Landsverordening Toezicht Trustwezen BANK VAN DE NEDERLANDSE ANTILLEN (CENTRAL BANK) VOORSCHRIFTEN ter uitvoering van de artikelen 3 lid 2, 8 lid 2 en 11 lid 1 van de Landsverordening Toezicht Trustwezen WILLEMSTAD, mei 2004 VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

VERGUNNINGSAANVRAAGFORMULIER Voor Natura-uitvaartverzekeraars

VERGUNNINGSAANVRAAGFORMULIER Voor Natura-uitvaartverzekeraars CENTRALE BANK VAN CURAÇAO EN SINT MAARTEN (CENTRALE BANK) Afdeling Toezicht Institutionele Beleggers en Assurantiebemiddelaars Simon Bolivar Plein 1, Curaçao Datum:. VERGUNNINGSAANVRAAGFORMULIER Voor Natura-uitvaartverzekeraars

Nadere informatie

UPDATE COMPLIANCE TRUSTKANTOREN: WTT September 2017, M. van Eersel

UPDATE COMPLIANCE TRUSTKANTOREN: WTT September 2017, M. van Eersel UPDATE COMPLIANCE TRUSTKANTOREN: WTT 2018 27 September 2017, M. van Eersel INLEIDING Poortwachterfunctie: AML/CFT plus tax risk Panama papers BEPS Starbucks, Apple, Google: maatschappelijke betamelijkheid

Nadere informatie

Deelnameformulier. Financiële ondernemingen & intermediairs

Deelnameformulier. Financiële ondernemingen & intermediairs Deelnameformulier Financiële ondernemingen & intermediairs Dit Deelnameformulier financiële ondernemingen bestaat uit twee delen, te weten: 1. Deelnemersgegevens 2. Vergunningsvereiste deelname DSI Instructies:

Nadere informatie

Deelnameformulier financiële ondernemingen

Deelnameformulier financiële ondernemingen Deelnameformulier financiële ondernemingen Dit Deelnameformulier financiële ondernemingen bestaat uit twee delen, te weten: 1. Deelnemersgegevens 2. Vergunningsvereiste deelname DSI Instructies bij het

Nadere informatie

Formulier Nummerbureau: Intrekking nummer(s)

Formulier Nummerbureau: Intrekking nummer(s) 1. Uw gegevens Deze gegevens heeft ACM nodig om te bepalen wie de aanvrager is. Met deze gegevens kan ACM efficiënt contact met u als aanvrager opnemen. Let op: Het gaat om de gegevens zoals u momenteel

Nadere informatie

INFORMATIEFORMULIER PRUDENTIЁLE EISEN DERDELANDEN BELEGGINGSONDERNEMINGEN IN NEDERLAND

INFORMATIEFORMULIER PRUDENTIЁLE EISEN DERDELANDEN BELEGGINGSONDERNEMINGEN IN NEDERLAND CONFIDENTIEEL Onderwerp: Informatieformulier Derdelanden Beleggingsondernemingen Toezicht nationale instellingen Beleggingsondernemingen en beleggingsinstellingen INFORMATIEFORMULIER PRUDENTIЁLE EISEN

Nadere informatie

Invulinstructie aanmelding en wijzigen (mede)beleidsbepaler. Een toelichting bij het formulier Aanmelding en wijzigen (mede)beleidsbepaler

Invulinstructie aanmelding en wijzigen (mede)beleidsbepaler. Een toelichting bij het formulier Aanmelding en wijzigen (mede)beleidsbepaler Invulinstructie aanmelding en wijzigen (mede)beleidsbepaler Een toelichting bij het formulier Aanmelding en wijzigen (mede)beleidsbepaler Inhoudsopgave Vooraf 4 1 Navigeren in het formulier 5 2 Gegevens

Nadere informatie

Aanvraagformulier FGD Algemene vragen zakelijk

Aanvraagformulier FGD Algemene vragen zakelijk Aanvraagformulier FGD Algemene vragen zakelijk Voor elke FGD schadeverzekering is een apart aanvraagformulier met specifieke risicovragen, dat ingevuld moet worden. Dit aanvraagformulier FGD Algemene vragen

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2017 2018 34 910 Regels met betrekking tot het verlenen van trustdiensten en het toezicht daarop (Wet toezicht trustkantoren 2018) A GEWIJZIGD VOORSTEL VAN

Nadere informatie

Internationale contacten

Internationale contacten Aanvraagformulier Internationale contacten Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel Internationale contacten Formulier retour

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 20684 24 juli 2014 Regeling van de Minister van Financiën van 15 juli 2014, FM 2014/1025 M, directie Financiële Markten,

Nadere informatie

Aanvraag voor toegang tot microdata

Aanvraag voor toegang tot microdata Aanvraag voor toegang tot microdata versie 1 januari 2017 Een instelling die voor onderzoeksdoeleinden toegang tot CBS microdata wil verkrijgen dient daarvoor een aanvraag in te dienen. De toegang kan

Nadere informatie

Aanvraagformulier Wet inzake de geldtransactiekantoren

Aanvraagformulier Wet inzake de geldtransactiekantoren Algemene aanwijzingen Alle gegevens dienen ingevuld te worden. Na invulling dient het formulier te worden ondertekend en gezonden aan: De Nederlandsche Bank nv, Expertisecentrum Markttoetreding Postbus

Nadere informatie

Overzicht van markttoegang regelgeving Wft BANKEN met zetel in Nederland

Overzicht van markttoegang regelgeving Wft BANKEN met zetel in Nederland Overzicht van markttoegang regelgeving BANKEN met zetel in Nederland Deel 2 Deel Markttoegang Financiële Ondernemingen Art. 1:1 definities a. een afwikkelonderneming; b. een bank; financiële onderneming

Nadere informatie

Regels met betrekking tot het verlenen van trustdiensten en het toezicht daarop (Wet toezicht trustkantoren 2018)

Regels met betrekking tot het verlenen van trustdiensten en het toezicht daarop (Wet toezicht trustkantoren 2018) Regels met betrekking tot het verlenen van trustdiensten en het toezicht daarop (Wet toezicht trustkantoren 2018) VOORSTEL VAN WET Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins

Nadere informatie

Aanvraagformulier Dutch Dairy Centre

Aanvraagformulier Dutch Dairy Centre Aanvraagformulier Dutch Dairy Centre Subsidieregeling Dutch Dairy Centre Fryslân 2018 Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. afdeling

Nadere informatie

De Minister van Financiën;

De Minister van Financiën; De Minister van Financiën; Gelet op artikel 10, eerste lid, van de Wet toezicht trustkantoren; Gelet op artikel 1 van het besluit van 2 mei 2012 houdende de overdracht van de bevoegdheid tot het stellen

Nadere informatie

Wijzigingsformulier Wijziging gegevens nummerhouder

Wijzigingsformulier Wijziging gegevens nummerhouder Uw gegevens Deze gegevens heeft ACM nodig om te bepalen wie de aanvrager is. Met deze gegevens kan ACM efficiënt contact met u als aanvrager opnemen. Let op: Het gaat om de gegevens zoals u momenteel bij

Nadere informatie

HANDLEIDING ADMINISTRATIEVE ORGANISATIE VAN EEN TRUSTKANTOOR

HANDLEIDING ADMINISTRATIEVE ORGANISATIE VAN EEN TRUSTKANTOOR Om de integriteit van het financiële stelsel te bevorderen en een bijdrage aan het tegengaan van witwassen van misdaadgelden via in Nederland gevestigde rechtspersonen en vennootschappen te leveren zal

Nadere informatie

Culturele activiteit voor ouderen

Culturele activiteit voor ouderen Aanvraagformulier Culturele activiteit voor ouderen Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel culturele activiteit voor ouderen Formulier retour sturen naar: Bezoekadres:

Nadere informatie

IMPLEMENTATIEGIDS REGELING INTEGERE BEDRIJFSVOERING WET TOEZICHT TRUSTKANTOREN 2014

IMPLEMENTATIEGIDS REGELING INTEGERE BEDRIJFSVOERING WET TOEZICHT TRUSTKANTOREN 2014 IMPLEMENTATIEGIDS REGELING INTEGERE BEDRIJFSVOERING WET TOEZICHT TRUSTKANTOREN 2014 www.confiad.nl INDEX Wij, Confiad Consultancy, zijn van mening dat de verschillen tussen de Regeling integere bedrijfsvoering

Nadere informatie

Vragenformulier Model RP (Vragenlijst BIBOB voor rechtspersonen)

Vragenformulier Model RP (Vragenlijst BIBOB voor rechtspersonen) Vragenformulier Model RP (Vragenlijst BIBOB voor rechtspersonen) versie 1.8 Pagina 1 van 12 Toelichting bij Vragenformulier BIBOB Wat betekent BIBOB en wat is het doel van deze wet? BIBOB staat voor Bevordering

Nadere informatie

UITGEBREID VRAGENFORMULIER BIBOB RECHTSPERSONEN

UITGEBREID VRAGENFORMULIER BIBOB RECHTSPERSONEN UITGEBREID VRAGENFORMULIER BIBOB RECHTSPERSONEN Deze aanvraag bevat vragen op grond van artikel 30 van de Wet BIBOB. I. Algemene Vragen 1. Dit formulier behoort bij een vergunningaanvraag inzake (vakje

Nadere informatie

Friese sporten. Tweebaksmarkt KZ LEEUWARDEN

Friese sporten. Tweebaksmarkt KZ LEEUWARDEN Aanvraagformulier Friese sporten Hoofdstuk 5, Paragraaf 5.2 Friese sporten Formulier sturen naar: Bezoekadres: Contactgegevens: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân Afdeling Subsidiezaken Postbus

Nadere informatie

Charco & Dique. Trustkantoren. Risk Management & Compliance. DNB Nieuwsbrief Trustkantoren

Charco & Dique. Trustkantoren. Risk Management & Compliance. DNB Nieuwsbrief Trustkantoren Trustkantoren DNB Nieuwsbrief Trustkantoren Sinds 2012 publiceert De Nederlandsche Bank (DNB) drie keer per jaar de Nieuwsbrief Trustkantoren. Zij publiceert de Nieuwsbrief Trustkantoren om de wederzijdse

Nadere informatie

Aanvraagformulier registratie buitenschoolse opvang

Aanvraagformulier registratie buitenschoolse opvang Aanvraagformulier registratie buitenschoolse opvang DECEMbEr 2009 Datum ontvangst door gemeente Gegevens van de houder U kunt hieronder het formulier digitaal invullen en daarna uitprinten Gegevens van

Nadere informatie

Rib Wtt Audit. Richtlijn voor Trustkantoren. Versie 21 november Integriteit Onafhankelijkheid Betrouwbaarheid Duurzaamheid Professionaliteit

Rib Wtt Audit. Richtlijn voor Trustkantoren. Versie 21 november Integriteit Onafhankelijkheid Betrouwbaarheid Duurzaamheid Professionaliteit Rib Wtt Audit Richtlijn voor Trustkantoren Versie 21 november 2017 Integriteit Onafhankelijkheid Betrouwbaarheid Duurzaamheid Professionaliteit Inhoud Richtlijn Rib Wtt Audit Versie 21 november 2017 Inleiding

Nadere informatie

Aanvraagformulier FGD Algemene vragen zakelijk

Aanvraagformulier FGD Algemene vragen zakelijk Aanvraagformulier FGD Algemene vragen zakelijk Voor elke FGD schadeverzekering is een apart aanvraagformulier met specifieke risicovragen, dat ingevuld moet worden. Dit aanvraagformulier FGD Algemene vragen

Nadere informatie

Festivals in Fryslân

Festivals in Fryslân Aanvraagformulier 2018 Festivals in Fryslân Hoofdstuk 3, paragraaf 3.6 Festivals Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactgegevens: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân Afdeling Subsidies

Nadere informatie

Basisopleiding Certified Compliance Officer

Basisopleiding Certified Compliance Officer Basisopleiding Certified Compliance Officer Fase : 1 - Basis Studiebelasting : 80 punten Duur : 5 dagen + voorbereidende activiteiten + examen Kosten : 3.200,= (excl. B.T.W.) Losse s : 745,= (excl. B.T.W.)

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 5, eerste lid, 6, tweede lid en 20, vijfde lid, van de Wet toezicht trustkantoren 2018;

Gelet op de artikelen 5, eerste lid, 6, tweede lid en 20, vijfde lid, van de Wet toezicht trustkantoren 2018; Regeling toezicht trustkantoren 2018 Regeling van de Minister van Financiën van [datum], kenmerk 2018-, directie Financiële Markten, houdende de vaststelling van vrijstellingen en de te verstrekken gegevens

Nadere informatie

Aansluiting medewerkers van huisartsen

Aansluiting medewerkers van huisartsen Vragenformulier Aansluiting medewerkers van huisartsen Waarom dit formulier? Wij beoordelen op basis van dit formulier en andere beschikbare informatie of uw organisatie wettelijk verplicht is om aan te

Nadere informatie

het afsluiten van een overeenkomst, te weten: het lidmaatschap van een vereniging of brancheorganisatie, namelijk:

het afsluiten van een overeenkomst, te weten: het lidmaatschap van een vereniging of brancheorganisatie, namelijk: 1 Invullen door Aanvrager 1.2 Doel van de aanvraag > Aankruisen wat van toepassing is Aanvraagformulier Invullen in blokletters; Ten behoeve van: aanbestedingsprocedure extra aantal VOG exemplaren (alleen

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een vergunning ten behoeve van een verzekeraar¹

Aanvraagformulier voor een vergunning ten behoeve van een verzekeraar¹ Aanvraagformulier voor een vergunning ten behoeve van een verzekeraar¹ Expertisecentrum markttoegang 1 Welke vergunning heb ik nodig en moet ik ook een verklaring van geen bezwaar aanvragen? Welke vergunning

Nadere informatie

Invulinstructie Aanmelding (mede)beleidsbepaler accountant. Een toelichting bij het formulier Aanmelding (mede)beleidsbepaler accountant

Invulinstructie Aanmelding (mede)beleidsbepaler accountant. Een toelichting bij het formulier Aanmelding (mede)beleidsbepaler accountant Invulinstructie Aanmelding (mede)beleidsbepaler accountant Een toelichting bij het formulier Aanmelding (mede)beleidsbepaler accountant Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een vergunning ten behoeve van een elektronischgeldinstelling met zetel in Nederland

Aanvraagformulier voor een vergunning ten behoeve van een elektronischgeldinstelling met zetel in Nederland Aanvraagformulier voor een vergunning ten behoeve van een elektronischgeldinstelling met zetel in Nederland Expertisecentrum Markttoegang artikel 2:10a juncto artikel 2:10b, Wet op het financieel toezicht

Nadere informatie

Vragenformulier wet BIBOB Model Rechtspersoon

Vragenformulier wet BIBOB Model Rechtspersoon Vragenformulier wet BIBOB Model Rechtspersoon Gegevens gemeente (niet in te vullen door aanvrager) Dossiernummer Datum ontvangst Aanvraag ingediend Indienen bij de afdeling V&H In voud Ruimte voor stempel

Nadere informatie

Wijzigingsformulier Nummerbureau: Wijziging gegevens nummerhouder

Wijzigingsformulier Nummerbureau: Wijziging gegevens nummerhouder 1. Uw gegevens Deze gegevens heeft ACM nodig om te bepalen wie de aanvrager is. Met deze gegevens kan ACM efficiënt contact met u als aanvrager opnemen. Let op: Het gaat om de gegevens zoals u momenteel

Nadere informatie

Vrijstellingsregeling Wft. Grens vrijstelling van 50.000 naar 100.000 Aanbieders moeten een AFM-vergunning aanvragen voor 1 februari 2012

Vrijstellingsregeling Wft. Grens vrijstelling van 50.000 naar 100.000 Aanbieders moeten een AFM-vergunning aanvragen voor 1 februari 2012 Vrijstellingsregeling Wft Grens vrijstelling van 50.000 naar 100.000 Aanbieders moeten een AFM-vergunning aanvragen voor 1 februari 2012 In deze brochure leest u óf u iets moet doen en wat Charco & Dique

Nadere informatie

Aanvraag Exploitatie gastouderbureau

Aanvraag Exploitatie gastouderbureau Aanvraag Exploitatie gastouderbureau Datum ontvangst door gemeente Voordat u dit aanvraagformulier indient, moet u als houder in het bezit zijn van een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag en moet u ingeschreven

Nadere informatie

Aanvraagformulier Grootschalige sportevenementen

Aanvraagformulier Grootschalige sportevenementen Aanvraagformulier Grootschalige sportevenementen Hoofdstuk 5, Paragraaf 5.1 Grootschalige sportevenementen Formulier sturen naar: Bezoekadres: Contactgegevens: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân

Nadere informatie

Friese sporten. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

Friese sporten. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Aanvraagformulier 2016 Friese sporten Hoofdstuk 5, Paragraaf 5.2 Friese sporten Formulier sturen naar: Bezoekadres: Contactgegevens: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân Afdeling Subsidiezaken

Nadere informatie

Wijzigingsformulier Nummerbureau: Wijziging gegevens nummerhouder

Wijzigingsformulier Nummerbureau: Wijziging gegevens nummerhouder 1. Uw gegevens Deze gegevens heeft ACM nodig om te bepalen wie de aanvrager is. Met deze gegevens kan ACM efficiënt contact met u als aanvrager opnemen. Let op: Het gaat om de gegevens zoals u momenteel

Nadere informatie

Aanvraagformulier Stimulering projecten sociale huur Fryslân

Aanvraagformulier Stimulering projecten sociale huur Fryslân Aanvraagformulier Stimulering projecten sociale huur Fryslân Subsidieregeling stimulering projecten sociale huur Fryslân Formulier retoursturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van

Nadere informatie

Vragenformulier Model Rechtspersonen

Vragenformulier Model Rechtspersonen Vragenformulier Model Rechtspersonen I Algemene vragen op grond van artikel 30 van de Wet BIBOB 1. Dit formulier betreft een vergunning inzake: (aankruisen wat van toepassing is) Artikel 40 Woningwet (bouwvergunning)

Nadere informatie

Reactie op het Wetsvoorstel toezicht trustkantoren SAMENVATTING

Reactie op het Wetsvoorstel toezicht trustkantoren SAMENVATTING Reactie op het Wetsvoorstel toezicht trustkantoren SAMENVATTING In deze samenvatting zijn de belangrijkste punten uit de reactie van Holland Quaestor op het Wetsvoorstel toezicht trustkantoren weergegeven.

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2006 506 Besluit van 12 oktober 2006, houdende regels ter uitvoering van de Wet op het financieel toezicht met betrekking tot de reikwijdte en toegang

Nadere informatie

Accountantspraktijken en de Wet toezicht trustkantoren

Accountantspraktijken en de Wet toezicht trustkantoren Accountantspraktijken en de Wet toezicht trustkantoren C.A.B. Kooijman 1 1. Inleiding Op 1 maart 2004 is de Wet toezicht trustkantoren (Wtt) in werking getreden (Stb. 2004, 9). De Wtt, die geldt voor rechtspersonen,

Nadere informatie

Aanvraagformulier Internationale Marktverkenningsactiviteiten

Aanvraagformulier Internationale Marktverkenningsactiviteiten Aanvraagformulier Internationale Marktverkenningsactiviteiten Paragraaf 2.1 Internationale Marktverkenningsactiviteiten Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van

Nadere informatie

Rib Wtt Audit Richting voor Trustkantoren

Rib Wtt Audit Richting voor Trustkantoren Rib Wtt Audit Richting voor Trustkantoren Integriteit Onafhankelijkheid Betrouwbaarheid Duurzaamheid Professionaliteit Inhoud Aanpak Rib Wtt Audit Versie: 27 augustus 2015 Inleiding 3 1. Algemeen 5 1.1.

Nadere informatie

Toetsing BSN gerechtigdheid t.b.v. verstrekking BSN sleutelmateriaal. Versie 1.1. Datum 3 juni 2019 Status Definitief

Toetsing BSN gerechtigdheid t.b.v. verstrekking BSN sleutelmateriaal. Versie 1.1. Datum 3 juni 2019 Status Definitief Toetsing BSN gerechtigdheid t.b.v. verstrekking BSN Versie 1.1 Datum 3 juni 2019 Status Definitief Definitief Toetsing BSN gerechtigdheid t.b.v. verstrekking BSN Toetsing BSN gerechtigdheid t.b.v. verstrekking

Nadere informatie

DE MINISTER VAN FINANCIËN, Gelet op de artikelen 2:104, eerste en tweede lid, en 4:7 van de wet; BESLUIT: ARTIKEL I

DE MINISTER VAN FINANCIËN, Gelet op de artikelen 2:104, eerste en tweede lid, en 4:7 van de wet; BESLUIT: ARTIKEL I Regeling van de Minister van Financiën van PM 2018, 2018- PM, directie Financiële Markten, tot wijziging van de Vrijstellingsregeling Wft in verband met de aanpassing van het Nationaal regime naar aanleiding

Nadere informatie

Vragenformulier Aanvrager Rechtspersoon

Vragenformulier Aanvrager Rechtspersoon Vragenformulier Aanvrager Rechtspersoon 1. Gegevens aanvragende rechtspersoon: Is de rechtspersoon een: B.V. of N.V. Stichting Coöperatieve Vereniging Rechtspersoon naar buitenlands recht: Welk land?:

Nadere informatie

Aanvraagformulier registratie Kinderdagverblijf

Aanvraagformulier registratie Kinderdagverblijf Aanvraagformulier registratie Kinderdagverblijf DECEMbEr 2009 Datum ontvangst door gemeente Gegevens van de houder U kunt hieronder het formulier digitaal invullen en daarna uitprinten Gegevens van de

Nadere informatie

MODEL ALL FINANCE BV. Checklist Administratieve Organisatie en Interne Controle AO/IC

MODEL ALL FINANCE BV. Checklist Administratieve Organisatie en Interne Controle AO/IC MODEL ALL FINANCE BV Checklist Administratieve Organisatie en Interne Controle AO/IC WET OP HET FINANCIEEL TOEZICHT Versie 1: 8 maart 2012 1 INHOUDSOPGAVE Checklist administratieve organisatie en interne

Nadere informatie

Aanvraag Exploitatie gastouderbureau

Aanvraag Exploitatie gastouderbureau Aanvraag Exploitatie gastouderbureau Datum ontvangst door gemeente Voordat u dit aanvraagformulier indient, moet u als houder in het bezit zijn van een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag en moet u ingeschreven

Nadere informatie

Aanvraag Exploitatie kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang

Aanvraag Exploitatie kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang Aanvraag Exploitatie kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang Datum ontvangst door gemeente Voordat u dit aanvraagformulier indient, moet u als houder in het bezit zijn van een geldige Verklaring Omtrent

Nadere informatie

Wijziging Gastouderbureau

Wijziging Gastouderbureau 1.1 Naam vestiging* Registratienummer LRK* (vestiging)* 2.1 Naam houder* 1 2 3 Gegevens Lees de toelichting Gegevens geregistreerde houder Lees de toelichting Wijziging gegevens vestiging Wijziging Gastouderbureau

Nadere informatie

Toelichting bij het aanvraagformulier t.b.v. beleidsregels subsidieverstrekking bijzondere transitiekosten Jeugdwet Deel 1

Toelichting bij het aanvraagformulier t.b.v. beleidsregels subsidieverstrekking bijzondere transitiekosten Jeugdwet Deel 1 Deze toelichting neemt stap voor stap alle onderdelen door van deel 1 van het aanvraagformulier t.b.v. een subsidieaanvraag bij het ministerie van VWS onder de Jeugdwet. Heeft u na het lezen van deze toelichting

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning woonruimteonttrekking

Aanvraagformulier vergunning woonruimteonttrekking Aanvraagformulier vergunning woonruimteonttrekking Als bedoeld in de Huisvestingsverordening Stadsregio Rotterdam 2006, en/of Huisvestingsverordening Aangewezen gebieden Rotterdam / Nadere regels kamerbewoning

Nadere informatie

Verzoek om schadevergoeding

Verzoek om schadevergoeding ProRail B.V. BEDRIJF Verzoek om schadevergoeding Leefomgeving, Juridische zaken & Vastgoed Postbus 2038 3500 GA UTRECHT Met dit formulier kunt u een verzoek om vergoeding van schade indienen op grond van

Nadere informatie

Straat en huisnummer. het afsluiten van een overeenkomst, te weten: het lidmaatschap van een vereniging of brancheorganisatie, namelijk:

Straat en huisnummer. het afsluiten van een overeenkomst, te weten: het lidmaatschap van een vereniging of brancheorganisatie, namelijk: Zie punt 1 toelichting voor het invullen van dit formulier; 1 Invullen door Aanvrager 1.1 Gegevens van de rechtspersoon die de VOG verlangt Bedrijfsnaam Naam rechtspersoon en Kvk-Inschrijvingsnummer Vestigingsadres

Nadere informatie

Gegevens geregistreerde opvangvoorziening. Gegevens geregistreerde houder. Wijziging gegevens opvangvoorziening

Gegevens geregistreerde opvangvoorziening. Gegevens geregistreerde houder. Wijziging gegevens opvangvoorziening Wijziging Kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang Datum ontvangst door gemeente Dit formulier Met dit formulier geeft u wijzigingen door in de gegevens die van uw geregistreerde kinderdagverblijf (KDV)

Nadere informatie

1. Aanvrager. Rechtspersoon (bijvoorbeeld: vereniging of stichting) KvK-nummer. vestigingsnummer. statutaire naam. handelsnaam.

1. Aanvrager. Rechtspersoon (bijvoorbeeld: vereniging of stichting) KvK-nummer. vestigingsnummer. statutaire naam. handelsnaam. 1. Aanvrager Rechtspersoon (bijvoorbeeld: vereniging of stichting) KvK-nummer vestigingsnummer statutaire naam handelsnaam adres Is de rechtspersoon BTW-plichtig? Ja, het nummer is nee 2. Contactpersoon

Nadere informatie

Formulier Nummerbureau: Intrekking nummer(s)

Formulier Nummerbureau: Intrekking nummer(s) Voor u start Via dit formulier kunt u uw eigen nummers opzeggen. 1. Welke situatie is op u van toepassing? * Bedrijf ingeschreven in KvK register Bedrijf ingeschreven in buitenlands handelsregister Particulier

Nadere informatie

SBA-VRAGENFORMULIER BIJ MILIEUVERGUNNING

SBA-VRAGENFORMULIER BIJ MILIEUVERGUNNING SBA-VRAGENFORMULIER BIJ MILIEUVERGUNNING Bureau Screening en Bewakingsaanpak Provincie Gelderland Kabinet van de Commissaris van de Koningin Kamer H 4.20 Postbus 9090 6800 GX Arnhem Telefoonnummer: (026)

Nadere informatie

Formulier Nummerbureau: Mobiele netwerkcode (MNC)

Formulier Nummerbureau: Mobiele netwerkcode (MNC) 1. Uw gegevens 2. (Bedrijfs)naam * Bij aanvraag door een bedrijf: de naam volgens de inschrijving bij de Kamer van Koophandel; bij aanvraag door overige instellingen (zoals overheidsinstanties): de officiële

Nadere informatie

Vragenformulier BIBOB Model Rechtspersonen

Vragenformulier BIBOB Model Rechtspersonen Bouwen en Wonen Vragenformulier BIBOB Model Rechtspersonen Dit formulier zenden aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Dordrecht, Afdeling Bouwen en Wonen, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht De Wet

Nadere informatie

Verzoek om schadevergoeding

Verzoek om schadevergoeding ProRail B.V. PARTICULIER Verzoek om schadevergoeding Leefomgeving, Juridische zaken & Vastgoed Postbus 2038 3500 GA UTRECHT Met dit formulier kunt u een verzoek om vergoeding van schade indienen op grond

Nadere informatie

Standaard aanvraagformulier

Standaard aanvraagformulier Standaard aanvraagformulier 1. Toelichting en basisvoorwaarden Welkom bij Mijn Fonds. Om een subsidie aan te vragen dient u de onderstaande formulier-onderdelen volledig in te vullen en waar nodig aan

Nadere informatie

Koorbegeleiding. Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel Koorbegeleiding

Koorbegeleiding. Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel Koorbegeleiding Aanvraagformulier Koorbegeleiding Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel Koorbegeleiding Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactgegevens: Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Dit formulier. 1 Gegevens geregistreerde opvangvoorziening. Buitenschoolse opvang. Gegevens geregistreerde houder. Stichting Kinderopvang Avonturijn

Dit formulier. 1 Gegevens geregistreerde opvangvoorziening. Buitenschoolse opvang. Gegevens geregistreerde houder. Stichting Kinderopvang Avonturijn Rijksoverheid BRONCKHORST 10JULI2015 fdel ng Registratienummer '7_0 IS - b) Kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang Datum ontvangst door gemeente Dit formulier Met dit formulier geeft u wijzigingen

Nadere informatie

Arsenaal Assurantiën. Administratieve Organisatie en Interne Controle AO/IC WET OP HET FINANCIEEL TOEZICHT

Arsenaal Assurantiën. Administratieve Organisatie en Interne Controle AO/IC WET OP HET FINANCIEEL TOEZICHT Arsenaal Assurantiën Administratieve Organisatie en Interne Controle AO/IC WET OP HET FINANCIEEL TOEZICHT 1 Versie: juni 2013.01 INHOUDSOPGAVE Uiteenzetting administratieve organisatie en interne controle

Nadere informatie

Wijziging Gastouderbureau

Wijziging Gastouderbureau 1.1 Naam vestiging* Registratienummer LRK* (vestiging)* 2.1 Naam houder* 1 2 3 Gegevens Lees de toelichting Gegevens geregistreerde houder Lees de toelichting Wijziging gegevens vestiging Wijziging Gastouderbureau

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. Procescoördinator Postbus AA OOSTERWOLDE. t Oost LE OOSTERWOLDE

Aanvraagformulier. t.a.v. Procescoördinator Postbus AA OOSTERWOLDE. t Oost LE OOSTERWOLDE Bijlage 3. Aanvraagformulier Aanvraagformulier Subsidieregeling Fonds Ooststellingwerf, pak je kans! 206 Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Gemeente Ooststellingwerf t.a.v. Procescoördinator Postbus

Nadere informatie

Formulier Nummerbureau: Mobiele netwerkcode (MNC)

Formulier Nummerbureau: Mobiele netwerkcode (MNC) Uw gegevens 1. (Bedrijfs)naam * Bij aanvraag door een bedrijf: de naam volgens de inschrijving bij de Kamer van Koophandel; bij aanvraag door overige instellingen (zoals overheidsinstanties): de officiële

Nadere informatie

Invulinstructie Generieke formulieren. Een toelichting bij een groot aantal formulieren

Invulinstructie Generieke formulieren. Een toelichting bij een groot aantal formulieren Invulinstructie Generieke formulieren Een toelichting bij een groot aantal formulieren Inhoudsopgave Vooraf 3 Overzicht generieke formulieren 4 1 Navigeren in het formulier 5 2 Gegevens aanvrager 6 2.1

Nadere informatie