1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (04/10/2016)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (04/10/2016)"

Transcriptie

1 Pagina 1 van 5 DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus Brussel Tel integralejeugdhulp.brussel@wvg.vlaanderen.be Verslag IROJ Brussel 8 november 2016 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE Emile Jacqmainlaan Brussel Tel Fax kim_herremans@vgc.be Datum: 8 november 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Voorzitter: Verslaggever: Kathleen Coppens (Bru-stars), Hanne Van Gutshoven (CGG Brussel), Karin Roels (Solidariteit van het Gezin), Veerle Maes (CAW Brussel), Mark Philippart ( t Pasrel), Ann Van Malderen (CAW Brussel), Piet Ketele (KI Woluwe), Else De Wachter (MPI Levenslust), Erik Van Dooren (VK Brussel), Barbara Glorieux (Cachet), Marian Haspeslagh (ACT), Kim Herremans (VGC), Mathieu Voets (voorzitter) An Sprangers (Tonuso), Annik Lampo (Païka), Johan Van der Auweraert (ACT), Saskia Glorieux (VGC), Michèle Vacher en Tia Dewannemaeker (VGPH), Itsen Gonzalez (minderhedenforum), Kris Clijsters (Cachet), Jorn Jehaes (CAR Brussel), Bruno Claessens en Veerle Roels (OCJ/ SDJ), Tine Suyckerbuyck (jeugdrechter), Sigrid Arents (Huis der Gezinnen), Liesbeth Holvoet (CLN-Brussel) Mathieu Voets Kim Herremans 1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (04/10/2016) Goedkeuring: Geen opmerkingen. Het verslag wordt goedgekeurd. Opvolging: Advies uitbreidingsbeleid AJ bezorgen aan AJ en aan initiatiefnemers tegen 4/11: OK. Andere punten ter opvolging komen terug in de agenda. 2 MEDEDELINGEN/ VARIA Regioplanning jeugdhulp : bezorgd in bijlage bij uitnodiging. - Vanuit de Vlaamse overheid werd recent bekend dat elke regio een budget toegekend krijgt van euro voor de uitvoering van het regioplan Het gaat om éénmalige werkingsmiddelen. De regio Brussel wordt hierbij als een aparte regio beschouwd. - In elke regio is er echter een penhouder nodig: een vzw die de subsidie van euro wil ontvangen en die zich ertoe verbindt om de kosten verbonden aan de uitvoering van bepaalde acties uit het regioplan van het IROJ uit te betalen. De penhouder legt nadien ook verantwoording af voor de besteding van de middelen.

2 Pagina 2 van 5 Het inhoudelijke resultaat blijft verantwoordelijkheid van het IROJ en per deelproject wordt bekeken wie de inhoudelijke trekker/ verantwoordelijke is. - Om deze middelen te kunnen vastleggen, is er een penhouder nodig tegen maandag 14 november. De timing is dus erg strikt. Op dit IROJ dient de penhouder vast gelegd te worden, de inhoudelijke keuze wordt pas op 1 december gemaakt. - De vraag wordt gesteld of IROJ Brussel zelf inhoudelijke punten naar voor wenst te schuiven, die kunnen voorgelegd worden op het overleg van 1 december met Stefaan Van Mulders. - Concrete afspraken: * CGG Brussel stelt zich kandidaat om het penhouderschap op te nemen. De vergadering keurt dit goed. * Het IROJ legt de focus op continuïteit en toegang. * Het IROJ blijft bezorgd over het gebrek aan ondersteuning. VGPH kan voorlopig niet deelnemen aan IROJ Brussel. Michèle Vacher, die vorige keer aanwezig was, trekt zich terug omwille van de taal. Tia Dewannemaeker kan niet deelnemen als ondersteuner, zolang er geen gebruiker is die kan deelnemen. Goedkeuring data IROJ Brussel in 2017: de voorgestelde data (in bijlage bij de uitnodiging) worden goedgekeurd. Zie definitieve data in bijlage 1. 3 DIALOOGDAG CLIËNTVERTEGENWOORDIGERS Toelichting door de cliëntvertegenwoordigers: er is onvoldoende duidelijkheid rond, wordt verschoven naar een volgend IROJ. De cliëntvertegenwoordigers agenderen dit wanneer nodig. 4 PROJECT TOEGANKELIJKHEID MET VGC-MIDDELEN Toelichting voorstel CAW Brussel op basis van brainstorm op 14/10 (eerder doorg d) door Veerle Maes Bespreking: - Aandachtspunten die nog dienen meegenomen te worden: - Voorstel om de personeelsinzet open te houden van 0.8 VTE en 1 VTE in functie van de kandidaturen. - Vanuit een bezorgdheid wordt meegegeven dat het belangrijk is om een brede oproep te organiseren en via verschillende kanalen te werken (o.a. via straathoekwerk). Het moet ook mogelijk zijn voor jongeren om anoniem hun input te bezorgen. - Met dit initiatief zullen de hoge wachtlijsten niet afnemen. Het is belangrijk om in te zetten op toegankelijkheid, maar het mag hier niet tot beperkt blijven. Er is een bekommernis dat er moet gekeken worden naar de meest gepaste hulp en in sommige gevallen kan dit ook NRTJ zijn. er dient dus ook aandacht te gaan naar doorverwijzing van de RTJ naar de NRTJ. - Er is nood aan formele engagementen van de betrokken organisaties. Veerle neemt hiervoor initiatief. - Vanuit de cliëntvertegenwoordiging wordt meegegeven dat het belangrijk is om aandacht te hebben voor de toegankelijkheid van de hulpverlener: bv. jongeren geven aan dat het belangrijk is dat hulpverleners jongeren actief aanspreken. De focus op de hulpverlener mag ook niet uit het oog verloren worden. - Er dienen linken gelegd te worden naar de brede instap.

3 Pagina 3 van 5 - Vanuit K&G wordt aangegeven dat ze geen engagement kunnen opnemen in dit project, aangezien hun doelpubliek niet binnen de scope van het project past. Besluit en concrete afspraken: - IROJ Brussel dient het project in. CAW Brussel dient in naam van IROJ Brussel in bij de VGC tegen 16/11. Zie project in bijlage 2. - Veerle Maes (CAW Brussel) neemt contact op met de andere partners m.b.t. de engagementen die kunnen worden opgenomen. 5 PLAN VAN AANPAK AFSTEMMING TYPEMODULES BEGELEIDING Toelichting voorstel plan van aanpak van de werkgroep advisering door Marian: Ter opfrissing: De Vlaamse werkgroep RTJ maakte een rapport over afstemming typemodules begeleiding. Het rapport werd op elk IROJ toegelicht in september/ oktober Aanleiding voor de opmaak van dat rapport was de verschuiving van typemodules van NRTJ naar RTJ en versterking van typemodules contextbegeleiding. Vanuit het werkveld kwamen terechte vragen naar meer duidelijkheid en afstemming. In het rapport maakte de Vlaamse werkgroep RTJ een differentiatie op in de typemodules, waarin de sectoren werden geprofileerd, volgens motivatie van de cliënt, aard van de problemen, ernst van de problemen, mate van vrijblijvendheid en leeftijd. De Vlaamse werkgroep RTJ maakte een sjabloon op per regio met vraag aan de voorzieningen om de positionering in te vullen. Alle betrokken voorzieningen ontvingen hierover een brief van hun administratie. De werkgroep vraagt aan de IROJ hun medewerking voor verdere regionale afstemming van typemodules begeleiding. We spraken af om een gezamenlijk plan van aanpak te maken voor IROJ Vlaams-Brabant en IROJ Brussel. De werkgroep advisering maakte een voorstel op. Het voorstel werd eerder doorg d. Bespreking: o Eén globale bijeenkomst voor Vlaams-Brabant en Brussel betekent een bijeenkomst met 53 voorzieningen: BJB: Radar; Cocon Vilvoorde; Cidar; Sporen; Amber; De Wissel; Huize Levensruimte; Alba; De Wip, MFC Combo; De Shelter; De Loper; Tonuso; Minor- N Dako; Vogelzang. K&G: CKG De Schommel; CKG Solidariteit voor het Gezin; CKG Kinderland. VAPH: Ave Regina; Brabantse Dienst voor Thuisbegeleiding; Eglantier; Ganspoel; Het Raster; La Maison; MPI Levenslust; O.C. Huize Terloo; OTL Jeugd; Sint- Franciscus; Stichting M.M. Delacroix; t Prieeltje; Ter Wende; Terbank; Thuisbegeleiding Ganspoel; Windekind; De Ark; Espero; KI Woluwe; Thuisbegeleidingsdienst Woluwe. CAW: CAW Halle-Vilvoorde; CAW Oost-Brabant; CAW Brussel. CLB: GO! CLB De Ring Halle; GO! CLB Vilvoorde; GO! CLB Leuven-Tienen-Landen; Vrij CLB Tienen; Vrij CLB Noordwest-Brabant; Vrij CLB Aarschot; Vrij CLB Halle; Vrij CLB Haacht-Keerbergen; Vrij CLB Leuven; Vrij CLB Diest-Tessenderlo; CLB van de VGC Brussel; GO! CLB Brussel; Vrij CLB Pieter Breughel.

4 Pagina 4 van 5 Vragen: - De vraag wordt gesteld wie er kan deelnemen aan het globale evenement. Er wordt meegegeven dat het enkel voor de betrokkenen is om onderling af te stemmen. - Er wordt in vraag gesteld waarom er niet gekozen wordt voor één typemodule begeleiding vanuit de overheid. De oefening die nu gemaakt wordt is erg relevant, maar was nuttiger geweest alvorens de ombouw van NRTJ voor de toegangspoort te positioneren. - Er dient gezocht te worden naar een gezond evenwicht tussen wat we zelf willen doen en wat door de overheid wordt opgenomen. De keuze om het evenement te organiseren past binnen deze oefening. Goedkeuring plan van aanpak: IROJ Brussel keurt het plan van aanpak goed. zie definitief plan van aanpak in bijlage 3. Concrete verdere afspraken: o Bespreking op IROJ Vlaams-Brabant op 10/11. o Op 14/11 bespreekt Marian de plannen van aanpak met haar collega s uit de andere regio s. o Marian dient het plan van aanpak in bij de Vlaamse werkgroep RTJ (Tim Stroobants) en vraagt zo snel mogelijk reactie aan de beide IROJ-voorzitters en aan haar. o De voorlopige datum is 16/05/17 voor het globale evenement. o Verder te plannen na reactie van de Vlaamse werkgroep RTJ. 6 ADVISERING IROJ BIJ UITBREIDINGSBELEID 2017 VAPH Toelichting en vraagstelling door de VAPH-voorzieningen (Piet Ketele/ Else De Wachter). Zie ook rondzendbrief aan IROJ, eerder doorg d: - Er zijn veel wijzigingen in het uitbreidingsbeleid. VAPH stopt met het vroegere systeem van penhouderschap. Vanaf nu kan een volwaardige erkenning pas vanaf 35 punten. Tot deze punten kan je als voorziening komen via reconversie of via een uitbreidingsbeleid. Maar om te komen tot een erkenning dienden de punten in het verleden telkens opgebruikt te zijn. Op 27/10 stelt VAPH in de omzendbrief dat er voor Brussel en Vlaams-Brabant euro (+/-465 te verdelen punten) beschikbaar is voor de uitbreiding. De verdeling dient te gebeuren door het IROJ. De middelen zijn te verdelen onder de voorzieningen. - De werkgroep verzamelde alle informatie en poogde reeds voor de omzendbrief in kaart te brengen welke noden er zijn binnen de verschillende organisaties. De werkgroep stelt echter vast dat de vooropgestelde timing van advisering aan VAPH moeilijk haalbaar is. Om een zo volledig mogelijk en transparant zicht te krijgen, is er nood aan extra uitklaring van de cijfers. De aangeleverde VAPH cijfers over het aanbod VAPH zijn onvoldoende gedetailleerd. De werkgroep stelt voor om deze cijfers eerst op te vragen en pas later het advies in te leveren. Concrete afspraken: - Zowel vanuit de werkgroep minderjarigen VAPH, als vanuit de werkgroep advisering worden meer gedetailleerde cijfers opgevraagd bij VAPH. Er is nood aan cijfers op erkenningsniveau, niet op vzw niveau maar op erkenningsniveau. De VAPH-voorzieningen vragen zelf ook cijfers op. - De werkgroep advisering VBR/ BRU gaat door op donderdag 1 december.

5 Pagina 5 van 5 - Indiening aanvragen tot uitbreiding en voorstel van advies door werkgroep minderjarigen VAPH tegen uiterlijk 25/11 bij de voorzitters van IROJ VBR en IROJ BRU en bij de regionale medewerker van beide IROJ: mathieu.voets@telenet.be; tom.herbots@alba.be; marian.haspeslagh@jongerenwelzijn.be. - Op 01/12 bespreekt de werkgroep advisering het voorstel van advies. - De IROJ formuleren hun advies op 13/12 (IROJ Brussel) en op 15/12 (IROJ Vlaams-Brabant). - IROJ dient advies in bij VAPH tegen 31/01/2017. Ruime timing: kan worden ingediend tegen eind december Bijkomende erkenning gaat in vanaf 1 maart EEN NIEUW INSTRUMENT VOOR INFO-UITWISSELING: ART. 75/1 Toelichting: zie intersectorale omzendbrief n.a.v. art. 75/1 mozaïekdecreet in bijlage bij de uitnodiging. Mathieu geeft een toelichting. - In art 75 van het decreet wordt er verwezen naar IJH. - Op dit ogenblik wordt er vanuit de parketten een standaardvragenlijst opgemaakt, zodat er over de regio s heen op een uniforme manier kan gewerkt worden. - Vanuit de federale overheid is er geen informatie beschikbaar. 8 AGENDA VOLGEND IROJ (13/12/2016) Ontwikkelingen crisisjeugdhulp: Veerle Maes verschuiven naar januari Cliëntoverleg/ bemiddeling: Kim Herremans Leerrecht/ netwerk tegen schooluitval: Eva Troch (CLB) Advisering bij uitbreidingsbeleid 2017 VAPH Opvolging van overleg over regioplan met Stefaan Van Mulders Stand van zaken overlegstructuren IROJ Brussel verschuiven naar januari Afsprakenrooster Afspraak Wie Tegen Status Opmerking Indienen projectaanvraag toegankelijkheid VGC Aftoetsen engagementen van organisaties in project toegankelijkheid Opvolging plan van aanpak afstemming typemodules Advisering IROJ over VAPH uitbreiding CAW Brussel 16/11 CAW Brussel Asap Marian Werkgroep advisering Zie supra

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (12/09/2017)

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (12/09/2017) //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Brussel Datum: 24/10/2017

Nadere informatie

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (06/10/2016)

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (06/10/2016) Pagina 1 van 6 DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0490-58 58 32 integralejeugdhulp.vlaamsbrabant@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (31/01/2017)

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (31/01/2017) //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Brussel Datum: 21/03/2017

Nadere informatie

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (15/03/2016)

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (15/03/2016) Pagina 1 van 5 DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0490-58 58 32 integralejeugdhulp.brussel@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (20/06/2017)

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (20/06/2017) //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Brussel Datum: 12/09/2017

Nadere informatie

REGIOPLAN JEUGDHULP

REGIOPLAN JEUGDHULP 1. TOEGANG IROJ IROJ 1.1. Feb-dec 2017 1. Positioneren en profileren aanbod begeleiding: voorzieningen vullen sjabloon begeleidingsaanbod in; intersectorale bijeenkomst ter afstemming op 16/05/2017; afsluitende

Nadere informatie

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (21/04/2015)

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (21/04/2015) DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0490-58 58 32 integralejeugdhulp.brussel@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Brussel Datum: 20/06/2017

Nadere informatie

Verslag IROJ Brussel. Datum: 18 november 2014

Verslag IROJ Brussel. Datum: 18 november 2014 Verslag IROJ Brussel Datum: 18 november 2014 Aanwezig: Barbara Glorieux (minderjarigen), Gwen Spies (CAW), Karin Roels (K&G), Bob Gebreurs (VAPH), Piet Ketele (VAPH), Erik Van Dooren (VK), Johan Van Der

Nadere informatie

Verslag IROJ Brussel. Datum 9 mei 2014

Verslag IROJ Brussel. Datum 9 mei 2014 Verslag IROJ Brussel Datum 9 mei 2014 Aanwezig Johan Van Der Auweraert (ITP), Erik Van Dooren (VK), Jean-Pierre Tavernier (CLB), Barbara Glorieux (Minderjarigen), Tine Suykerbuyk (Jeugdrechter), Daniël

Nadere informatie

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Brussel Datum: 13/03/2018

Nadere informatie

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (15/09/2015)

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (15/09/2015) DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0490-58 58 32 integralejeugdhulp.brussel@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (24/10/2017)

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (24/10/2017) //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Brussel Datum: 12/12/2017

Nadere informatie

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Brussel Datum: 23/01/2018

Nadere informatie

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (10/11/2016)

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (10/11/2016) Pagina 1 van 6 DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0490-58 58 32 integralejeugdhulp.vlaamsbrabant@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (27/10/2015)

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (27/10/2015) DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0490-58 58 32 integralejeugdhulp.brussel@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

VERSLAG IROJ BRUSSEL 20 MAART 2014, 13.30U-16.30U

VERSLAG IROJ BRUSSEL 20 MAART 2014, 13.30U-16.30U Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Afdeling beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp VERSLAG IROJ BRUSSEL 20 MAART 2014, 13.30U-16.30U Aanwezig Kris Clijsters (Minderjarigen), Itsen Gonzalez

Nadere informatie

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (26/10/2017)

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (26/10/2017) //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Vlaams-Brabant Datum: 14/12/2017

Nadere informatie

VERSLAG IROJ VLAAMS-BRABANT 17 OKTOBER 2014, 9.30U TOT 12U

VERSLAG IROJ VLAAMS-BRABANT 17 OKTOBER 2014, 9.30U TOT 12U Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Afdeling beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp VERSLAG IROJ VLAAMS-BRABANT 17 OKTOBER 2014, 9.30U TOT 12U Aanwezig Verontschuldigd Dirk De Rijdt (Arktos),

Nadere informatie

1 TERUGKOPPELING OVER ADVIES IROJ INZAKE UITBREIDING UITSTROOM UIT GI EN BESPREKING PLAATS ADVIES IROJ IN UITBREIDINGSBELEID VAN AJ

1 TERUGKOPPELING OVER ADVIES IROJ INZAKE UITBREIDING UITSTROOM UIT GI EN BESPREKING PLAATS ADVIES IROJ IN UITBREIDINGSBELEID VAN AJ DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0490-58 58 32 integralejeugdhulp.brussel@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Vlaams-Brabant Datum: 26/10/2017

Nadere informatie

VERSLAG IROJ Brussel 10 maart 2015

VERSLAG IROJ Brussel 10 maart 2015 Afdeling Beleidsontwikkeling Koning Albert II-laan 35 bus 3 1030 Brussel T 02 553 32 43 F 02 553 31 40 beleidsontwikkeling@wvg.vlaanderen.be VERSLAG IROJ Brussel 10 maart 2015 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (07/06/2016)

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (07/06/2016) Pagina 1 van 8 DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0490-58 58 32 integralejeugdhulp.vlaamsbrabant@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Vlaams-Brabant Datum: 22/06/2017

Nadere informatie

VERSLAG IROJ Vlaams- Brabant 12 maart 2015

VERSLAG IROJ Vlaams- Brabant 12 maart 2015 Afdeling Beleidsontwikkeling Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel T 02 553 32 43 F 02 553 31 40 beleidsontwikkeling@wvg.vlaanderen.be VERSLAG IROJ Vlaams- Brabant 12 maart 2015 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

VERSLAG IROJ VLAAMS-BRABANT 25 SEPTEMBER 2014, 13.30U-16.30U

VERSLAG IROJ VLAAMS-BRABANT 25 SEPTEMBER 2014, 13.30U-16.30U Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Afdeling beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp VERSLAG IROJ VLAAMS-BRABANT 25 SEPTEMBER 2014, 13.30U-16.30U Aanwezig Verontschuldigd Dirk De Rijdt (Arktos),

Nadere informatie

VERSLAG IROJ VLAAMS-BRABANT 6 NOVEMBER 2014, 13.30U. TOT 16.30U.

VERSLAG IROJ VLAAMS-BRABANT 6 NOVEMBER 2014, 13.30U. TOT 16.30U. Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Afdeling beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp VERSLAG IROJ VLAAMS-BRABANT 6 NOVEMBER 2014, 13.30U. TOT 16.30U. Aanwezig Verontschuldigd Eric Stijnen

Nadere informatie

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (02/02/2017)

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (02/02/2017) //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Vlaams-Brabant Datum: 23/03/2017

Nadere informatie

VERSLAG IROJ VLAAMS-BRABANT 12 JUNI 2014, 13.30U-16.30U

VERSLAG IROJ VLAAMS-BRABANT 12 JUNI 2014, 13.30U-16.30U Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Afdeling beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp VERSLAG IROJ VLAAMS-BRABANT 12 JUNI 2014, 13.30U-16.30U Aanwezig Verontschuldigd Dirk De Rijdt (Arktos),

Nadere informatie

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (23/04/2015)

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (23/04/2015) DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0490-58 58 32 integralejeugdhulp.vlaamsbrabant@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

VERSLAG IROJ Vlaams- Brabant 5 februari 2015

VERSLAG IROJ Vlaams- Brabant 5 februari 2015 Afdeling Beleidsontwikkeling Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel T 02 553 32 43 F 02 553 31 40 beleidsontwikkeling@wvg.vlaanderen.be VERSLAG IROJ Vlaams- Brabant 5 februari 2015 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (28/04/2016)

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (28/04/2016) Pagina 1 van 8 DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0490-58 58 32 integralejeugdhulp.vlaamsbrabant@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

1. OPVOLGING EN GOEDKEURING VERSLAG IROJ

1. OPVOLGING EN GOEDKEURING VERSLAG IROJ //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Oost-Vlaanderen Datum:

Nadere informatie

Met vereende kracht naar een nieuwe jeugdhulp in Vlaanderen

Met vereende kracht naar een nieuwe jeugdhulp in Vlaanderen Met vereende kracht naar een nieuwe in Vlaanderen Een woordje geschiedenis 1998: commissie ad hoc Bijzondere Jeugdzorg 1999: maatschappelijke beleidsnota BJZ 1999-2004: experimentele pilootregio s 2004:

Nadere informatie

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (17/03/2016)

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (17/03/2016) Pagina 1 van 5 DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0490-58 58 32 integralejeugdhulp.vlaamsbrabant@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

VERSLAG IROJ Vlaams- Brabant 23 april 2015

VERSLAG IROJ Vlaams- Brabant 23 april 2015 Afdeling Beleidsontwikkeling Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel T 02 553 32 43 F 02 553 31 40 beleidsontwikkeling@wvg.vlaanderen.be VERSLAG IROJ Vlaams- Brabant 23 april 2015 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (20/06/2017)

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (20/06/2017) //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Vlaams-Brabant Datum: 14/09/2017

Nadere informatie

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (13/12/2016)

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (13/12/2016) //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Vlaams-Brabant Datum: 2/02/2017

Nadere informatie

VERSLAG IROJ Brussel 21 april 2015

VERSLAG IROJ Brussel 21 april 2015 Afdeling Beleidsontwikkeling Vlaamse Gemeenschapscommissie Koning Albert II-laan 35 bus 30 Emile Jacqmainlaan 135 1030 Brussel 1000 Brussel T 02 553 32 43 Tel. 02-563 03 00 F 02 553 31 40 Fax 02-563 04

Nadere informatie

Deze vorm van begeleiding is beperkt in tijd (3 jaar), maar niet in het aantal begeleidingen.

Deze vorm van begeleiding is beperkt in tijd (3 jaar), maar niet in het aantal begeleidingen. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 187 van VERA JANS datum: 12 december 2014 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Thuisbegeleiding personen met autismespectrumstoornis - Capaciteit

Nadere informatie

Crisisjeugdhulp Brussel/Vlaams-Brabant

Crisisjeugdhulp Brussel/Vlaams-Brabant Crisisjeugdhulp Brussel/Vlaams-Brabant Soms loopt alles plots mis. Wie in een crisis belandt, geraakt overstuur, in de war, in paniek, in shock Dan is er meestal dringend nood aan hulp. Hulpverleners zijn

Nadere informatie

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Vlaams-Brabant Datum: 15/03/2018

Nadere informatie

Integrale Jeugdhulp. Naar een betere jeugdzorg? Jan Naert Vakgroep Orthopedagogiek UGent

Integrale Jeugdhulp. Naar een betere jeugdzorg? Jan Naert Vakgroep Orthopedagogiek UGent Integrale Jeugdhulp Naar een betere jeugdzorg? Jan Naert Vakgroep Orthopedagogiek UGent Geschiedenis 1998: maatschappelijke beleidsnota jeugdzorg verkokering ondoorzichtig kluwen restgroepen aanbodgestuurde

Nadere informatie

Infolunch Testfase monitoringsysteem Krachtgericht Waas & Dender 16 mei 2019

Infolunch Testfase monitoringsysteem Krachtgericht Waas & Dender 16 mei 2019 Infolunch Testfase monitoringsysteem Krachtgericht Waas & Dender 16 mei 2019 MONITORING www.eyouth.vlaanderen.be/1g1p Alle vragen naar Rechtstreeks Toegankelijke Jeugdhulp Binnen de 30 dagen heeft RTJ-organisatie

Nadere informatie

Met vereende kracht naar een nieuwe jeugdhulp in Vlaanderen

Met vereende kracht naar een nieuwe jeugdhulp in Vlaanderen Met vereende kracht naar een nieuwe jeugdhulp in Vlaanderen Accenten: Een nieuw decreet Jeugdhulp Vermaatschappelijking van de jeugdhulp Tijdige toegang tot de jeugdhulp Rechtstreeks en niet rechtstreeks

Nadere informatie

VERSLAG MANAGEMENTCOMITÉ MC

VERSLAG MANAGEMENTCOMITÉ MC VERSLAG MANAGEMENTCOMITÉ MC 13022012-12 Aanwezig: Marc Morris (voorzitter), Laurent Bursens, Stefaan Van Mulders, Katrien Verhegge, Lieven Vandenberghe, Jean-Pierre Vanhee (verslag), Chris Van der Auwera,

Nadere informatie

VERSLAG IROJ VLAAMS-BRABANT 13 MAART 2014, 13.30U-16.30U

VERSLAG IROJ VLAAMS-BRABANT 13 MAART 2014, 13.30U-16.30U Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Afdeling beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp VERSLAG IROJ VLAAMS-BRABANT 13 MAART 2014, 13.30U-16.30U Aanwezig Verontschuldigd Dirk De Rijdt (Arktos),

Nadere informatie

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (23/03/2017)

1. GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (23/03/2017) //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Vlaams-Brabant Datum: 4/05/2017

Nadere informatie

Overzicht beslissingen n.a.v. rondzendbrief 18 juli 2012

Overzicht beslissingen n.a.v. rondzendbrief 18 juli 2012 Overzicht beslissingen n.a.v. rondzendbrief 18 juli 2012 0. Situering Met de rondzendbrief werden de voorzieningen van de bijzondere jeugdbijstand en andere geïnteresseerden opgeroepen om in te tekenen

Nadere informatie

Intersectorale toegangspoort - Indicatiestelling

Intersectorale toegangspoort - Indicatiestelling Intersectorale toegangspoort - Indicatiestelling Op 1 maart 2014 gaat in heel Vlaanderen de intersectorale toegangspoort (ITP) van start (na de opstart van voorstartregio Oost-Vlaanderen op 16 september

Nadere informatie

Verslag IROJ Vlaams-Brabant 26 november 2015

Verslag IROJ Vlaams-Brabant 26 november 2015 Pagina 1 van 10 DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0490-58 58 32 integralejeugdhulp.vlaamsbrabant@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

1. Goedkeuring en opvolging verslag 8 november 2016 ter beslissing Regioplan

1. Goedkeuring en opvolging verslag 8 november 2016 ter beslissing Regioplan Verslag IROJ Limburg Datum 15 december 2016 Aanwezig Verontschuldigd Voorzitter Verslaggever Johan Tuerlinckx (ITP), Ellen Hoefnagels (K&G), Jo Voets (VAPH), An Dylst (CLB), Jan Nijs (JW ACT), Eric Berx

Nadere informatie

Verslag IROJ Vlaams-Brabant 17 september 2015

Verslag IROJ Vlaams-Brabant 17 september 2015 DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0490-58 58 32 integralejeugdhulp.vlaamsbrabant@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

Contactpersoon Team Vergunningen en Erkenningen Telefoon 02/ Bijlagen 1

Contactpersoon Team Vergunningen en Erkenningen  Telefoon 02/ Bijlagen 1 Zenithgebouw Koning Albert II-laan 37 1030 BRUSSEL www.vaph.be INFONOTA Gericht aan: aanbieders van rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH-diensten), multifunctionele centra (MFC), vergunde zorgaanbieders

Nadere informatie

Samen1Plan Gent. Samen engagementen nemen voor gezinnen

Samen1Plan Gent. Samen engagementen nemen voor gezinnen Samen1Plan Gent Samen engagementen nemen voor gezinnen Kader Oproep één gezin, één plan. Meer capaciteit en samenwerking in de rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp Past binnen een breder actieplan van

Nadere informatie

UKJA in het landschap van de Vlaamse jeugdhulp en Geestelijke Gezondheid voor kinderen en jongeren. Dr. Linda Van Grootel Medisch diensthoofd UKJA

UKJA in het landschap van de Vlaamse jeugdhulp en Geestelijke Gezondheid voor kinderen en jongeren. Dr. Linda Van Grootel Medisch diensthoofd UKJA UKJA in het landschap van de Vlaamse jeugdhulp en Geestelijke Gezondheid voor kinderen en jongeren Dr. Linda Van Grootel Medisch diensthoofd UKJA Casus 5 Je werkt voor een opvang van jongeren die geplaatst

Nadere informatie

Verslag IROJ Limburg. Verslag IROJ 10/03/2015

Verslag IROJ Limburg. Verslag IROJ 10/03/2015 Verslag IROJ 10/03/2015 Afdeling Beleidsontwikkeling Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel T 02 553 32 43 F 02 553 31 40 beleidsontwikkeling@wvg.vlaanderen.be Verslag IROJ Limburg //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Een korte rondleiding door Martine Puttaert. Integrale Jeugdhulp Vlaams-Brabant

Een korte rondleiding door Martine Puttaert. Integrale Jeugdhulp Vlaams-Brabant Een korte rondleiding door Martine Puttaert Integrale Jeugdhulp Vlaams-Brabant Integrale Jeugdhulp (IJH) Historiek Wat is IJH? Wie is betrokken? Werkingsprincipes Structuur, opdrachten en thema s Concrete

Nadere informatie

Cliëntoverleg, bemiddeling en crisishulp

Cliëntoverleg, bemiddeling en crisishulp Cliëntoverleg, bemiddeling en crisishulp HULPVRAGER MINDERJARIGE-OUDERS-CONTEXT BREDE INSTAP Rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp Jeugdhulp buiten toep. gebied IJH Probleem gebonden hulp MDT MDT Gemand.

Nadere informatie

nr. 248 van FREYA VAN DEN BOSSCHE datum: 17 januari 2017 aan JO VANDEURZEN Autismespectrum- en gedragsstoornissen - Thuisbegeleidingsdiensten

nr. 248 van FREYA VAN DEN BOSSCHE datum: 17 januari 2017 aan JO VANDEURZEN Autismespectrum- en gedragsstoornissen - Thuisbegeleidingsdiensten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 248 van FREYA VAN DEN BOSSCHE datum: 17 januari 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Autismespectrum- en gedragsstoornissen - Thuisbegeleidingsdiensten

Nadere informatie

1 TERUGKOPPELING OVER ADVIES IROJ INZAKE UITBREIDING UITSTROOM UIT GI EN BESPREKING PLAATS ADVIES IROJ IN UITBREIDINGSBELEID VAN AJ

1 TERUGKOPPELING OVER ADVIES IROJ INZAKE UITBREIDING UITSTROOM UIT GI EN BESPREKING PLAATS ADVIES IROJ IN UITBREIDINGSBELEID VAN AJ Pagina 1 van 8 DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0490-58 58 32 integralejeugdhulp.vlaamsbrabant@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

Congres NVKVV Maart 2014

Congres NVKVV Maart 2014 Samen naar een nieuwe in Vlaanderen Congres NVKVV Maart 2014 Sectoren van de Sectoren Jeugdhulp gevat onder het decreet IJH: Agentschap Jongerenwelzijn (AJ) Algemeen Welzijnswerk (AWW) Centra Geestelijke

Nadere informatie

Integrale toegangspoort niet-rechtstreeks toegankelijke hulp - Wachttijden

Integrale toegangspoort niet-rechtstreeks toegankelijke hulp - Wachttijden SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 535 van FREYA VAN DEN BOSSCHE datum: 30 maart 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Integrale toegangspoort niet-rechtstreeks toegankelijke

Nadere informatie

UW KIND INSCHRIJVEN BIJ DE TOEGANGSPOORT VAN INTEGRALE JEUGDHULP?

UW KIND INSCHRIJVEN BIJ DE TOEGANGSPOORT VAN INTEGRALE JEUGDHULP? UW KIND INSCHRIJVEN BIJ DE TOEGANGSPOORT VAN INTEGRALE JEUGDHULP? Erkend MDT voor opmaak aanvraagdocument Integrale Jeugdhulp Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen COS Leuven campus Sint-Rafaël Kapucijnenvoer

Nadere informatie

Agenda DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN PROVINCIE LIMBURG. Verslag IROJ Limburg. Datum 21 juni 2016

Agenda DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN PROVINCIE LIMBURG. Verslag IROJ Limburg. Datum 21 juni 2016 DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0479-45 23 36 integralejeugdhulp.limburg@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

Goedkeuring en opvolging IROJ 22/04/2016. Pagina 1 van 5 DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

Goedkeuring en opvolging IROJ 22/04/2016. Pagina 1 van 5 DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN PROVINCIE OOST-VLAANDEREN Pagina 1 van 5 DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0490 58 47 43 caroline.robberecht@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

1. OPVOLGING EN GOEDKEURING VERSLAG

1. OPVOLGING EN GOEDKEURING VERSLAG //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Antwerpen Datum: 24/01/2017

Nadere informatie

Intersectorale toegangspoort

Intersectorale toegangspoort Intersectorale toegangspoort Indicatiestelling Op 1 maart 2014 gaat in heel de intersectorale toegangspoort (ITP) van start (na de opstart van voorstartregio Oost- op 16 september 2013). Deze regelt voor

Nadere informatie

Verslag IROJ Limburg. Datum 14 oktober 2014

Verslag IROJ Limburg. Datum 14 oktober 2014 Verslag IROJ Limburg Datum 14 oktober 2014 Aanwezig Voorzitter Verslaggever Eric Berx (OCJ), Jo Voets (VAPH), Tom Smits (AJW/BJB), Ellen Hoefnagels (K&G), Christine Tielemans (CLB), Jan Nijs (Vlaamse Overheid),

Nadere informatie

AGENDA. pagina 1 van 7

AGENDA. pagina 1 van 7 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Limburg Datum: 23/01/2018

Nadere informatie

1. Goedkeuring van het verslag van de vergadering van 16 juni Het verslag van de vorige vergadering dd. 16 juni 2014 wordt goedgekeurd.

1. Goedkeuring van het verslag van de vergadering van 16 juni Het verslag van de vorige vergadering dd. 16 juni 2014 wordt goedgekeurd. verslag MC IJH datum 08 september 2014 lokaal Ellips 10.23 refertenummers MC20141013_01 aanwezig Stefaan Van Mulders, Jean-Pierre Vanhee, Katrien Verhegge, Patrick Bedert, James Van Casteren, Dirk Dewolf,

Nadere informatie

nr. 724 van LORIN PARYS datum: 16 september 2016 aan JO VANDEURZEN Uittekening nieuw jeugdsanctierecht - Werkgroepen

nr. 724 van LORIN PARYS datum: 16 september 2016 aan JO VANDEURZEN Uittekening nieuw jeugdsanctierecht - Werkgroepen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 724 van LORIN PARYS datum: 16 september 2016 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Uittekening nieuw jeugdsanctierecht - Werkgroepen In 2016 organiseerde

Nadere informatie

Pagina 1 van 5 DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN

Pagina 1 van 5 DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Pagina 1 van 5 DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0490 58 47 43 caroline.robberecht@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

Samenwerken met jeugdhulpregie. in de intersectorale toegangspoort

Samenwerken met jeugdhulpregie. in de intersectorale toegangspoort Samenwerken met jeugdhulpregie in de intersectorale toegangspoort HULPVRAGER MINDERJARIGE-OUDERS-CONTEXT Rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp Toegangspoort IRPC MDT BREDE INSTAP Jeugdhulp buiten toep.

Nadere informatie

Verslag IROJ Limburg. Datum 9 september 2014

Verslag IROJ Limburg. Datum 9 september 2014 Verslag IROJ Limburg Datum 9 september 2014 Aanwezig Verontschuldigd Voorzitter Verslaggever Eric Berx (OCJ/SDJ), An Dylst (CLB), Isabelle Saint-Georges (VAPH), Hans Schröter (CGG), Johan Tuerlinckx (ITP),

Nadere informatie

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (04/02/2016)

1 GOEDKEURING EN OPVOLGING VORIG VERSLAG (04/02/2016) Pagina 1 van 7 DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0490-58 58 32 integralejeugdhulp.vlaamsbrabant@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

Verslag IROJ Limburg. Datum 24 juni 2014

Verslag IROJ Limburg. Datum 24 juni 2014 Verslag IROJ Limburg Datum 24 juni 2014 Aanwezig Verontschuldigd Voorzitter Verslaggever Eric Berx (OCJ/SDJ), Stefan Daemen (CLB), An Dylst (CLB), Isabelle Saint- Georges (VAPH), Hans Schröter (CGG), Johan

Nadere informatie

: Raf Van Hoof (plaatsvervanger provincie Limburg)

: Raf Van Hoof (plaatsvervanger provincie Limburg) :DEPARTEMENT WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID & GEZIN Afdeling Beleidsontwikkeling Team Integrale Jeugdhulp Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 Brussel Tel. 0479-45 23 36 integralejeugdhulp.limburg@wvg.vlaanderen.be

Nadere informatie

OPVOLGING EN GOEDKEURING VERSLAG IROJ

OPVOLGING EN GOEDKEURING VERSLAG IROJ //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Oost-Vlaanderen Datum:

Nadere informatie

AGENDA. pagina 1 van 7

AGENDA. pagina 1 van 7 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Limburg Datum: 19/09/2017

Nadere informatie

Besluit en verslag werkgroep

Besluit en verslag werkgroep Studiedag rechten in de jeugdhulp - werkgroep Studiedag rechten in de jeugdhulp Verslag werkgroepen Afdeling Beleidsontwikkeling Koning Albert II-laan 35 bus 30 1030 BRUSSEL T 02 553 32 43 F 02 553 31

Nadere informatie

AGENDA. pagina 1 van 7

AGENDA. pagina 1 van 7 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Limburg Datum: 21/06/2018

Nadere informatie

Een sterke jeugdhulp, snel en dichtbij

Een sterke jeugdhulp, snel en dichtbij Een sterke jeugdhulp, snel en dichtbij Waarom? Daarom! Goed uitgebouwde basisondersteuning voor alle kinderen en gezinnen Aanvullende en specifieke opdracht voor jeugdhulp wanneer ontwikkeling vast loopt

Nadere informatie

AGENDA. pagina 1 van 8

AGENDA. pagina 1 van 8 //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// VERSLAG IROJ Limburg Datum: 13/12/2018

Nadere informatie

VERSLAG 1 OPVOLGING EN GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING MAART Het verslag van de vergadering van 8 maart wordt goedgekeurd.

VERSLAG 1 OPVOLGING EN GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING MAART Het verslag van de vergadering van 8 maart wordt goedgekeurd. Gemengde stuurgroep VERSLAG Datum: 22/04/2016 Aanwezig: Bosmans J. (VWV); Cautaers A. (SOM); Clijsters K. (Cachet); Debel I. (Jongerenwelzijn Centrale diensten); Debrouwere D. (Jongerenwelzijn Voorzieningenbeleid);

Nadere informatie

Meldpunt Schoolexterne Interventies. Ontsluiting van de gegevens van de databank

Meldpunt Schoolexterne Interventies. Ontsluiting van de gegevens van de databank Meldpunt Schoolexterne Interventies Ontsluiting van de gegevens van de databank Aanmeldingen voor Vlaams-Brabant en Brussels Hoofdstedelijk Gewest Schooljaar 2016-2017 en Evoluties van de verzamelde data

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag van de vergadering van 13 oktober 2014

1. Goedkeuring verslag van de vergadering van 13 oktober 2014 verslag MC IJH datum 12 januari 2015 lokaal Ellips 0.11A refertenummers MC20150112_01 aanwezig Ruth Dufromont, Stefaan Van Mulders, Jean-Pierre Vanhee, James Van Casteren, André Verdegem, Martine Puttaert,

Nadere informatie

Het nieuwe hulpverleningslandschap

Het nieuwe hulpverleningslandschap Het nieuwe hulpverleningslandschap Integrale jeugdhulp 1 Hilde Vanautgaerden VCLB Leuven 29/04/2015 Hoe was het voor 1 maart 2014 VAPH Jongerenwelzijn Gezondheidszorg & Welzijnswerk MDV door erkende dienst

Nadere informatie

Datum 23/05/2017 Locatie Provinciehuis Limburg, Kempenzaal 1 Refertenummer 2017/4

Datum 23/05/2017 Locatie Provinciehuis Limburg, Kempenzaal 1 Refertenummer 2017/4 VERSLAG IROJ Limburg Datum 23/05/2017 Locatie Provinciehuis Limburg, Kempenzaal 1 Refertenummer 2017/4 Aanwezig Verontschuldigd Voorzitter Verslaggever Jan Nijs (JW ACT), Caroline Vanderhallen(CGG), Katrien

Nadere informatie

Verslag dialoogmoment verontrusting en maatschappelijke noodzaak: 15/03/2016 in VOT in Ieper

Verslag dialoogmoment verontrusting en maatschappelijke noodzaak: 15/03/2016 in VOT in Ieper Verslag dialoogmoment verontrusting en maatschappelijke noodzaak: 15/03/2016 in VOT in Ieper Dit verslag is een synthese van de drie de groepen tijdens het dialoogmoment in Ieper. Casus 1 Er is verwaarlozing

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016 Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin Datum ontvangst (wordt door de administratie ingevuld): Naam van de organisatie : Gevraagd bedrag:. Hoe de aanvraag

Nadere informatie

1. PRINCIPE ACTIEPLAN JONGVOLWASSENEN

1. PRINCIPE ACTIEPLAN JONGVOLWASSENEN PROCEDUREFLOW VOOR AANVRAGEN VOORTGEZETTE JEUGDHULP TOT 25 JAAR. Dit document schetst het kader waarin voortgezette jeugdhulp mogelijk is en licht de procedure toe die gevolgd moet worden bij een aanvraag

Nadere informatie

Eén gezin één plan. Meer capaciteit en samenwerking in de rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp

Eén gezin één plan. Meer capaciteit en samenwerking in de rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp Eén gezin één plan Meer capaciteit en samenwerking in de rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp Inhoud De oproep Context en beleidskeuzes Finaliteit van de oproep: één gezin, één plan Samenstelling en uitbouw

Nadere informatie

Samen naar een nieuwe jeugdhulp in Vlaanderen

Samen naar een nieuwe jeugdhulp in Vlaanderen Samen naar een nieuwe jeugdhulp in Vlaanderen Nieuwe jeugdhulp vanaf 01 maart 2014 http://www.youtube.c om/watch?v=ktowmbk Neok Het nieuwe jeugdlandschap in vogelvlucht Hans Vandenbroucke Directeur CLB

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN Inleidende bepaling Gebruikersparticipatie vormt een rode draad doorheen Integrale Jeugdhulp en de werking van het IROJ.

Nadere informatie

BESLISSINGEN WERF 3: KLEINE WOONEENHEDEN EN BURGERINITIATIEVEN VOOR JONGVOLWASSENEN

BESLISSINGEN WERF 3: KLEINE WOONEENHEDEN EN BURGERINITIATIEVEN VOOR JONGVOLWASSENEN BESLISSINGEN WERF 3: KLEINE WOONEENHEDEN EN BURGERINITIATIEVEN VOOR JONGVOLWASSENEN A. SITUERING Met de rondzendbrief van 20 december 2017 werd opgeroepen om in te tekenen op de oproep betreffende uitbreidingsbeleid

Nadere informatie

R E C H T S T R E E K S T O E G A N K E L I J K E J E U G D H U L P H A G E L A N D

R E C H T S T R E E K S T O E G A N K E L I J K E J E U G D H U L P H A G E L A N D UITBREIDING R E C H T S T R E E K S T O E G A N K E L I J K E J E U G D H U L P H A G E L A N D NAAR EEN SNELLERE, PREVENTIEVE EN MEER SAMENHANGENDE JEUGDHULP Uitbreiding rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp:

Nadere informatie