Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "www.psychologenpraktijkwageningen.nl"

Transcriptie

1 PRAKTIJKINFORMATIE Praktijkgegevens Adres: Koenenlaan GH Wageningen Telefoon: Website: U kunt bij mij terecht met klachten zoals: Angstklachten, fobieën, hyperventilatie Stressklachten door problemen thuis, op het werk of met de studie Overspannenheid, burnout, werkgerelateerde problemen Depressieve klachten Rouw- en verwerkingsproblematiek Perfectionisme, piekeren, schuldgevoelens Onzekerheidsgevoelens, minderwaardigheidsgevoelens Moeite met voor uzelf opkomen Spanningen, verlegenheid of angsten in sociale contacten Relatieproblemen Eenzaamheid Identiteitsproblemen Seksuele problemen Dwanggedachten Slaapproblemen Mensen met psychiatrische aandoeningen zoals psychoses en mensen met verslavingsproblematiek hebben specifiek hierop gerichte hulpverlening nodig. Deze hulp wordt geboden bij instellingen zoals de Pro Persona en Iriszorg. Behandelaar Ik ben Peter Rooke. In 1981 ben ik afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht als klinisch psycholoog. Ik ben gezondheidszorg- en gekwalificeerd eerstelijnspsycholoog. In de periode heb ik gewerkt bij de RIAGG in Nijmegen. Sinds 1986 ben ik werkzaam als eerstelijnspsycholoog in een eigen praktijk in Wageningen. Ik heb de Cliëntgerichte Psychotherapie opleiding gedaan en een opleiding Psychosynthese.

2 Verder heb ik mij verdiept in Mindfulness. Deze benadering spreekt mij aan, omdat hij erop gericht is om met niet-veroordelende aandacht te zijn bij wat er op dit moment is. Het inspireert mij om te zien hoe mensen tijdens de behandeling hun belemmerende gewoonten en gedachten kunnen loslaten, waardoor ze vrijer in het leven staan. Ik werk zowel individueel als met relaties. Ik blijf me bijscholen, zodat ik op de hoogte blijf van de huidige meest optimaal werkende behandelmethoden. Ik ben lid van een aantal beroepsverenigingen: - NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) - LVE (Landelijke Vereniging van Eerstelijnspsychologen) - ROEP Arnhem (Regionaal Orgaan van Eerstelijns Psychologen) - VCGP (Vereniging voor Cliëntgerichte Psychotherapie) Ik ben als gezondheidszorgpsycholoog ingeschreven in het BIG-register van de rijksoverheid (BIG = Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) onder nummer Werkwijze Als eerstelijnspsycholoog werk ik praktisch, oplossingsgericht en zoveel mogelijk vanuit uw huidige situatie. Dieperliggende oorzaken van uw problemen, die hun oorsprong vinden in het verleden, bespreken we alleen als ze veranderingen in uw huidige problematiek belemmeren. Afhankelijk van de aard van uw problemen wordt bepaald of de begeleiding zal bestaan uit individuele of relatiegesprekken. In de behandeling sluit ik zo veel mogelijk aan bij uw eigen probleemoplossend vermogen. Ik maak gebruik van methoden afkomstig uit verschillende psychologische modellen en kies die methoden die het beste bij u en uw klacht passen. Het doel hoeft niet altijd te zijn dat de problemen verdwijnen. Het kan voldoende zijn dat u beter leert omgaan met uw problemen. Mijn begeleiding is kortdurend van aard. Dat wil zeggen dat vijf tot twaalf gesprekken vaak voldoende zijn om op eigen kracht weer verder te kunnen. Een consult duurt 45 minuten. Rapportage Na het eerste gesprek stuur ik een brief aan uw huisarts om hem/haar te laten weten dat u zich heeft aangemeld bij de praktijk. Aan het einde van de behandeling laat ik uw huisarts weten dat de behandeling beëindigd is en wat er bereikt is. Geheimhouding De gegevens over u en uw behandeling zijn vertrouwelijk. Het komt voor dat een bedrijfsarts, een ARBO-arts of een verzekeringsarts informatie over u bij mij opvraagt. Die informatie wordt alleen door mij verstrekt als u bij de betreffende instantie een akkoordverklaring heeft ondertekend voor het opvragen van informatie. Indien u dat wenst, kunt u het rapport vooraf inzien. U kunt dan eventueel alsnog aangeven dat u niet wilt dat het rapport verzonden wordt. Ik zal ook niet aan derden, zoals partners, ouders of kinderen informatie over u verstrekken, zonder dat u mij daarvoor zelf toestemming verleent.

3 Bereikbaarheid Het telefonisch spreekuur is van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 9.00 uur en op dinsdag- en donderdagavond van tot uur. U kunt mij dan persoonlijk spreken voor uw vragen en/of voor uw aanmelding. Buiten het telefonisch spreekuur kunt u 24 uur per dag op het antwoordapparaat een korte boodschap en uw naam en telefoonnummer inspreken. U wordt dan zo snel mogelijk, meestal nog dezelfde dag, teruggebeld om u informatie te geven. U kunt mij ook per bereiken: of Afzeggen van afspraken Er geldt een afzegtermijn van minimaal 24 uur vóór de afspraak zou plaatsvinden. Wanneer u niet tijdig afzegt, wordt voor de voor u gereserveerde tijd 45,- in rekening gebracht, ongeacht de reden van de afzegging. Het is namelijk niet mogelijk om een afspraak die niet heeft plaatsgevonden te declareren bij de verzekeraar. Een bericht van verhindering kunt u op ieder moment, dus ook s avonds en in het weekend, telefonisch aan mij doorgeven: U kunt dan mijn antwoordapparaat inspreken. Een afzegging per is ook mogelijk: Ik raad u in dat geval aan om dit te doen met de optie leesbevestiging, zodat u weet dat ik uw bericht gelezen heb. Waarneming Tijdens mijn vakantie is de praktijk gesloten. Indien zich dan een noodsituatie voordoet, kunt u voor waarneming contact opnemen met Psychologen Centrum Wageningen, telefoonnummer: Het is raadzaam om in zo n situatie ook contact op te nemen met uw huisarts. Kosten en vergoeding van de behandeling Eerstelijnspsychologische zorg valt onder de basisverzekering. In 2013 heeft u vanuit de basisverzekering recht op vergoeding van maximaal 5 consulten per jaar, met een eigen bijdrage van 20,- per consult. Indien u een aanvullend pakket heeft, wordt door de meeste verzekeraars bovenop de 5 consulten in het basispakket een extra aantal consulten vergoed. Het aantal hangt af van de inhoud van uw aanvullende pakket. Meestal zijn dat 2-8 consulten extra. Veel verzekeraars vergoeden in het aanvullend pakket ook de eigen bijdrage van 20,-. De meeste zorgverzekeraars innen zelf de eigen bijdrage bij u. Enkele zorgverzekeraars, zoals ONVZ en FBTO, innen niet zelf de eigen bijdrage. In dat geval reken ik de eigen bijdrage bij voorkeur bij ieder consult contant met u af. Als u de eigen bijdrage liever wilt overmaken, dan kunt u het bedrag overmaken op bankrekeningnummer t.n.v. Psychologenpraktijk Wageningen. Naast de eigen bijdrage berekent de zorgverzekering jaarlijks een verplicht eigen risico. In 2013 is het eigen risico 350,- per persoon. Huisartsenzorg, verloskundige zorg, kraamzorg en zorg die vanuit het aanvullend pakket wordt vergoed, vallen niet onder het eigen risico. Het verplichte eigen risico van de basisverzekering houdt in dat u elk jaar eerst een bedrag (in 2013 dus 350,-) zelf moet betalen, voordat de zorg die in het basispakket zit, wordt vergoed. Voor vergoeding van de consulten door uw verzekeraar heeft u een verwijskaart nodig van uw huisarts. bedrijfsarts of medisch specialist.

4 Het kan zijn dat u meer sessies nodig heeft dan door uw verzekering wordt vergoed. In dat geval bereken ik een inkomensafhankelijk tarief, gebaseerd op het netto gezinsinkomen: van minimum inkomen tot 1.600,- is het tarief 55,- van 1.600,- tot 2.000,- is het tarief 60,- van 2.000,- tot 2.500,- is het tarief 65,- van 2.500,- tot 3.000,- is het tarief 70,- van 3.000,- tot 3.300,- is het tarief 75,- van 3.300,- tot 3.700,- is het tarief 80,- vanaf 3.700,- is het tarief 85,- Met de volgende verzekeringsmaatschappijen heb ik een contract afgesloten voor eerstelijns psychologische hulp: Achmea FBTO Zorgverzekering N.V. (0211); AGIS (7007); pro Life (7007); TakeCareNow (7007); Zilveren Kruis Achmea Zorgverzekeringen N.V. (incl. DVZ) (3311); Interpolis Zorgverzekeringen N.V.(3313); OZF Achmea Zorgverzekeringen N.V.(3314); Avéro Achmea Zorgverzekeringen N.V.(3329); Turien-IZA Cura (3335); Aon Consulting (8954); Aevitae-Avéro Achmea (8958) en haar volmachten: Nedasco Assuradeuren B.V.-Avéro Achmea (8960); Turien & Co-Avéro Achmea (8966); IAK Verzekeringen B.V.-Avéro Achmea (8971) CZ Centrale Verwerkingsgroep: CZ; Delta Lloyd; Ohra (9664) Menzis OWM Menzis Zorgverzekeraar (3332); PMA (3332); OWM Anderzorg U.A. (3333) Multizorg VRZ Aegon (0304); De Amersfoortse ASR-Fortis (9018); Ditzo Zorgverzekering (3336); VVAA Zorgverzekering (0408); ONVZ Zorgverzekeraar (0441); PNO Ziektekosten (3331); Zorgverzekeraar DSW (7029); ENO Verzekeringen OWM Salland (7032); De Friesland Zorgverzekeraar (7084); OWM Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid (7085); Volmachten: Caresco-ASR (8959); Aevitae-ASR (3328); IAK Volmacht B.V. (8973) Stad Holland Zorgverzekeraar-DSW (7037) UVIT Univé (0101); Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht (0212) IZANederland(0699); UMC (0736); Aevitae Goudse (3330); VNG IZA Gemeenten (3334); VGZ, Plus, Bewuzt (7095); TURIEN & CO-VGZ (8401); Aevitae-VGZ (8956); Nedasco-Assuradeuren B.V.; VGZ (8965); IAK- VGZ (8972); IZZ (9015) Ik raad u aan om, voorafgaand aan de psychologische behandeling, de exacte vergoeding en de voorwaarden waaronder de vergoedingen in de aanvullende verzekering verstrekt worden, bij uw eigen zorgverzekeraar na te vragen. Dit, omdat zorgverzekeraars zeer uiteenlopende vergoedingen en voorwaarden hanteren. Geen contract Ook als er geen contract is met uw zorgverzekeraar, worden in het basispakket per jaar 5 consulten eerstelijns psychologische zorg gedeeltelijk vergoed. Hoeveel er vergoed wordt, verschilt per zorgverzekeraar. Ook hoeveel er in het aanvullende pakket per consult vergoed wordt, verschilt per zorgverzekeraar.

5 Indien u er voor kiest om de gesprekken niet onder de verzekering te laten vallen, gelden de volgende tarieven: Individueel consult (45 min.) 85.- Relatiegesprek (45 min.) 85.- Telefonisch consult (15 min) 25.- Toeslag huisbezoek 15.- Onderscheid eigen bijdrage en eigen risico - eigen bijdrage betekent dat u zelf een deel van de kosten betaalt voor een bepaalde behandeling. In 2013 is dat voor eerstelijns psychologische hulp 20,- per consult. Via een aanvullende verzekering is het vaak mogelijk deze eigen bijdrage terug te krijgen. Kijk hiervoor in de polisvoorwaarden van uw aanvullende verzekering. - verplicht eigen risico betekent dat u in de zorgverzekering jaarlijks een verplicht eigen risico heeft. In 2013 is het eigen risico 350,-. Dit houdt in dat u maximaal 350,- zelf moet betalen voor alle zorg die in het basispakket zit. Huisartsenzorg, verloskundige zorg, kraamzorg en zorg die vanuit het aanvullend pakket wordt vergoed, zijn hierbij uitgezonderd. Betalingsvoorwaarden De praktijk hanteert de volgende betalingscondities: - Indien u de eigen bijdrage niet contant betaald heeft, ontvangt u aan het eind van de maand een factuur voor de eigen bijdrage van de voorafgaande maand. -U wordt verzocht de factuur binnen 10 dagen na dagtekening, over te maken op bankrekeningnummer t.n.v. Psychologenpraktijk Wageningen. -Bij niet tijdige betaling volgt een herinnering. Indien ook dan niet betaald wordt, zal voor een tweede herinnering 10,- administratiekosten in rekening worden gebracht. Klachten over de behandeling Als u ontevreden bent over de behandeling of over mij, dan kunt u dat altijd met mij bespreken. Mogelijk gaat het om een misverstand die in een gesprek opgelost kan worden. Als u ontevreden blijft over de behandeling, dan kan doorverwijzing naar een collega een oplossing zijn. Als u een ernstige klacht heeft, is er de mogelijkheid om een officiële klacht in te dienen. U kunt dan terecht bij een van onze beroepsverenigingen en het overheidsregister: Landelijke Vereniging van Eerstelijnspsychologen (LVE) Postbus GA Amsterdam Telefoon: Website: Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg Postbus EH Den Haag Telefoon: Website:

6 Links Meer informatie over de diverse beroepsverenigingen vindt u via onderstaande links: Nederlands Instituut van Psychologen: Landelijke Vereniging van Eerstelijns Psychologen: Vereniging voor Cliëntgerichte Psychotherapie: Informatie over diverse psychische problemen en stoornissen vindt u op de website: Overige informatiesites: BIG registratie: Juridische informatie: Verandering van gegevens Ik wil u vragen om veranderingen in uw adres, uw zorgverzekering of huisarts aan mij door te geven. Versie 2013

CZ Zorgverzekeringen 2015

CZ Zorgverzekeringen 2015 CZ Zorgverzekeringen 2015 Grensarbeiders 2 CZ helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u het nodig heeft en aansluit bij

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht 2015

Vergoedingenoverzicht 2015 Vergoedingenoverzicht 2015 Disclaimer Het overzicht van het vergoedingenbeleid van de zorgverzekeraars is met de grootst mogelijke zorg samengesteld door de NFG. De NFG stelt zich niet aansprakelijk voor

Nadere informatie

Onderzoek dekking aanvullende zorgverzekeringen. PrijsCheck.nl

Onderzoek dekking aanvullende zorgverzekeringen. PrijsCheck.nl Onderzoek dekking aanvullende zorgverzekeringen PrijsCheck.nl 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Samenvatting Onderzoek aanvullende verzekeringen tandarts Onderzoek dekking zorgverzekering bij zwangerschap

Nadere informatie

De weg naar zorg Zorgkantoren Coöperatie VGZ

De weg naar zorg Zorgkantoren Coöperatie VGZ De weg naar zorg Zorgkantoren Coöperatie VGZ 1 www.vgz-zorgkantoren.nl 1Inleiding 2015 1. Inleiding 1 2. Hoe krijgt u Wlz-zorg? 3 3. Hoe wilt u de Wlz-zorg geleverd hebben? 5 4. Wat is uw eigen bijdrage?

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen 2015

CZ Zorgverzekeringen 2015 CZ Zorgverzekeringen 2015 Collectief via uw tussenpersoon 1 2 CZ helpt u met het kiezen van uw collectieve zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt en nu?

Arbeidsongeschikt en nu? AEGON Arbeidsongeschiktheidsverzekering Arbeidsongeschikt en nu? Als u arbeidsongeschikt raakt, heeft u veel te regelen. U bent niet alleen bezig met beter worden, maar u heeft daarnaast nog de zorg over

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt. En dan?

Arbeidsongeschikt. En dan? Arbeidsongeschikt. En dan? Inhoud Voor wie is deze folder bedoeld? 5 Ik heb een aanvraag tot uitkering ingediend. Wat gebeurt er nu? 5 Beroepsarbeidsongeschiktheid 5 Passende arbeid 5 Gangbare arbeid

Nadere informatie

Wie doet wat in de eerstelijns-ggz?

Wie doet wat in de eerstelijns-ggz? Wie doet wat in de eerstelijns-ggz? De samenwerking binnen de eerstelijns-ggz huisartsen, het algemeen maatschappelijk werk, eerstelijnspsychologen en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen moet en kan

Nadere informatie

TIJD IS KOSTBAAR OVER INDIGO

TIJD IS KOSTBAAR OVER INDIGO WELKOM BIJ INDIGO MENTALE ONDERSTEUNING DIRECT EN DICHTBIJ IEDEREEN HEEFT WEL EENS EEN PERIODE WAARIN HET NIET ZO LEKKER GAAT. VAAK KOM JE DAAR ZELF WEL WEER UIT. OOK KAN EEN HUISARTS DAARVOOR GOEDE ONDERSTEUNING

Nadere informatie

Alkmaar komt je tegemoet!

Alkmaar komt je tegemoet! Alkmaar komt je tegemoet! Alles over vergoedingen, voorzieningen en bijzondere bijstand 2014 Voorwoord Als je weinig geld te besteden hebt, dan merk je dat je niet aan alles mee kunt doen. Het is dan

Nadere informatie

U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering?

U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering? U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering? Inhoud U gaat uit dienst. 3 Situatie 1: U heeft een nieuwe werkgever. 4 Situatie 2: U start uw

Nadere informatie

Voorwaarden Zorg basisverzekering

Voorwaarden Zorg basisverzekering Voorwaarden Zorg basisverzekering 1 januari 2014 Zorgverzekering fbto.nl Wat vindt u waar? Deze voorwaarden zijn als volgt ingedeeld: Blz. Inhoudsopgave: Contact P. 4 Hoe te handelen P. 6 Algemene voorwaarden

Nadere informatie

Medische zorg Wonen in België, werken in Nederland

Medische zorg Wonen in België, werken in Nederland Medische zorg Wonen in België, werken in Nederland Inhoud Waarvoor bent u verzekerd? 2 Hebben uw gezinsleden geen eigen ziektekostenverzekering? 3 In welk land krijgt u medische zorg? 3 In welk land kunnen

Nadere informatie

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt

Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Ik krijg een IVA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een IVA-uitkering krijgt Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden

Nadere informatie

Meest gestelde vragen over de veranderingen bij de jeugdhulp1

Meest gestelde vragen over de veranderingen bij de jeugdhulp1 Meest gestelde vragen over de veranderingen bij de jeugdhulp1 INLEIDING Er wordt heel veel gezegd en geschreven over de veranderingen in de jeugdzorg van 1 januari 2015. En terecht. Het gaat namelijk over

Nadere informatie

Deze folder is een uitgave van Sociale Zaken van de gemeente Best, bedoeld om u te informeren. U kunt aan deze folder geen rechten ontlenen.

Deze folder is een uitgave van Sociale Zaken van de gemeente Best, bedoeld om u te informeren. U kunt aan deze folder geen rechten ontlenen. Als u een minimuminkomen hebt is het soms moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Al het geld gaat vaak op aan de vaste lasten en de dagelijkse boodschappen. Iets extra s doen of geld opzij zetten

Nadere informatie

ZIEKENHUISZORG: WAT BETAALT U?

ZIEKENHUISZORG: WAT BETAALT U? ZIEKENHUISZORG: WAT BETAALT U? GAAT U BINNENKORT NAAR HET ZIEKENHUIS? OF BENT U AL PATIËNT? In deze brochure vindt u informatie over het betalen van ziekenhuiszorg. Informeer vóór behandeling, het kan

Nadere informatie

Ik heb wat. Wegwijzer bij kosten van handicap of ziekte

Ik heb wat. Wegwijzer bij kosten van handicap of ziekte Ik heb wat Wegwijzer bij kosten van handicap of ziekte 2012 Ik heb wat 2 Voorwoord Mensen met een chronische ziekte, handicap of hoge leeftijd hebben vaak extra kosten. In het ene geval zijn dat dieetkosten,

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. ZZP: wat is dat? ZZP: voor wie? Welk zorgzwaartepakket krijg ik? ZZP: wat kan ik ermee doen?

Inhoud. Voorwoord. ZZP: wat is dat? ZZP: voor wie? Welk zorgzwaartepakket krijg ik? ZZP: wat kan ik ermee doen? ONDERSTEUNING Inhoud 6 7 11 15 19 23 27 29 Voorwoord ZZP: wat is dat? ZZP: voor wie? Welk zorgzwaartepakket krijg ik? ZZP: wat kan ik ermee doen? Hoe maak ik afspraken met een zorginstelling? Waar kan

Nadere informatie

Langdurige zorg in een zorginstelling

Langdurige zorg in een zorginstelling Langdurige zorg in een zorginstelling Inhoud Hoe kiest u uw zorgaanbieder 3 Zorgleveringsovereenkomst en zorgplan 4 Uw rechten 5 Wachtlijst en wachtstatus 6 Betaling van de zorg 7 Verhuizen 8 Hebt u advies

Nadere informatie

Ik krijg een WGA-uitkering Wat betekent dat?

Ik krijg een WGA-uitkering Wat betekent dat? uwv.nl werk.nl Ik krijg een WGA-uitkering Wat betekent dat? Wat u moet weten als u een WGA-uitkering krijgt Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Wilt u daarna nog meer weten over uw

Nadere informatie

Voorwaarden Ondernemer op Verzuimverzekering

Voorwaarden Ondernemer op Verzuimverzekering Voorwaarden Ondernemer op Verzuimverzekering Waarom deze voorwaarden belangrijk voor u zijn Deze voorwaarden horen bij uw Ondernemer op verzuimverzekering. Hierin leest u waarvoor u verzekerd bent, hoe

Nadere informatie

Arbeidsongeschikt, wat nu?

Arbeidsongeschikt, wat nu? Arbeidsongeschikt, wat nu? Inhoud Een goede basis bij arbeidsongeschiktheid. 3 U heeft gevraagd om een uitkering. 4 U krijgt een uitkering. 7 U heeft een klacht over Centraal Beheer Achmea. 10 Goed om

Nadere informatie

Polisvoorwaarden. Aanvullende Verzekeringsvoorwaarden 2014. Ga voor meer informatie over uw polis naar www.spdinfo.nl. VGZ Fit en Vrij Pakket

Polisvoorwaarden. Aanvullende Verzekeringsvoorwaarden 2014. Ga voor meer informatie over uw polis naar www.spdinfo.nl. VGZ Fit en Vrij Pakket Polisvoorwaarden Aanvullende Verzekeringsvoorwaarden 2014 VGZ Fit en Vrij Pakket Ga voor meer informatie over uw polis naar www.spdinfo.nl Belangrijke telefoonnummers en adressen: Afdeling Zorg 033-46

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg Voordat u deze brochure leest Hebt u langdurige zorg nodig? Per 1 januari 2015 is er veel veranderd. In deze brochure

Nadere informatie

Zelf uw zorg inkopen in 8 stappen 2014

Zelf uw zorg inkopen in 8 stappen 2014 Zelf uw zorg inkopen in 8 stappen 2014 Persoonsgebonden budget AWBZ Van goede zorg verzekerd 2 Zelf uw zorg inkopen in 8 stappen 2014 Inleiding In Nederland bent u door de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding - Uw zorgverzekering: Goed om vooraf te weten. Algemeen Gedeelte. Dekking en vergoeding

Inhoud. Inleiding - Uw zorgverzekering: Goed om vooraf te weten. Algemeen Gedeelte. Dekking en vergoeding Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Polisvoorwaarden 2013 2 Inhoud Inleiding - Uw zorgverzekering: Goed om vooraf te weten Deel 1 Gedeelte Artikel 1 Begripsomschrijvingen 6 Artikel 2 De grondslag

Nadere informatie

3. Zowel jij als de behandelaar zijn verplicht gemaakte afspraken na te komen. Wanneer dit niet mogelijk is, zal een ieder dit tijdig aangeven.

3. Zowel jij als de behandelaar zijn verplicht gemaakte afspraken na te komen. Wanneer dit niet mogelijk is, zal een ieder dit tijdig aangeven. Huisreglement Helder 1. Dit reglement wordt aan iedere patiënt(e) ter inzage aangeboden bij aanvang van de behandeling. Wij gaan ervan uit dat je je conformeert aan onderstaand reglement. Het is van toepassing

Nadere informatie

Voorwaarden Generali Ondernemer op verzuimverzekering

Voorwaarden Generali Ondernemer op verzuimverzekering Voorwaarden Generali Ondernemer op verzuimverzekering Waarom deze voorwaarden belangrijk voor u zijn Deze voorwaarden horen bij uw Generali Ondernemer op verzuimverzekering. Hierin leest u waarvoor u

Nadere informatie

Een WW-uitkering, en nu?

Een WW-uitkering, en nu? uwv.nl werk.nl Een WW-uitkering, en nu? Wat u moet weten als u een WW-uitkering krijgt Meer informatie? Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl/werkloos.

Nadere informatie