Trouwen en partnerschapsregistratie. in de gemeente Alphen aan den Rijn

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Trouwen en partnerschapsregistratie. in de gemeente Alphen aan den Rijn"

Transcriptie

1 Trouwen en partnerschapsregistratie in de gemeente Alphen aan den Rijn versie: 24 november 2017

2 2 Inhoudsopgave: pagina Ja, ik wil 3 Wat zijn de verschillen tussen geregistreerd partnerschap en huwelijk 4 Trouwen: de voorbereiding 5 Getuigen 6 Trouwen op huwelijkse voorwaarden 6 Welke naam krijgt u na uw huwelijk 7 Varianten huwelijk 8 Trouwambtenaar 10 Is een eigen trouwambtenaar ook mogelijk? 11 Datum en locatie vastleggen 12 Kosten 12 De grote dag zelf, trouwen in het Oude Raadhuis 13, trouwen in het Gemeentehuis van Boskoop 15 Trouwen: bijzondere gevallen 16 Annuleren en niet verschijnen 16 Trouwboekjes/Geregistreerd partnerschapsboekjes 17

3 3 Ja, ik wil U wilt trouwen of uw partnerschap laten registreren. Het liefst zou u samen meteen naar het stadhuis lopen en elkaar daar het jawoord geven. Dat kan in Las Vegas, maar helaas niet in Nederland. Een huwelijk of partnerschapsregistratie vraagt een behoorlijke voorbereiding. De gemeente Alphen aan den Rijn wil graag dat de mooiste dag van uw leven vlekkeloos verloopt. In deze brochure leggen wij u uit wat er allemaal komt kijken bij een huwelijk of partnerschapsregistratie in onze gemeente. De procedure voor trouwen en partnerschapsregistratie is hetzelfde. Waar in deze brochure huwelijk staat, kunt u ook geregistreerd partnerschap lezen. Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen, wilt u een afspraak maken of een datum vastleggen? Neemt u dan contact op met de medewerkers van de Burgerlijke Stand. U kunt bij ons langskomen. Wij zijn geopend op maandag van uur en op dinsdag tot en met vrijdag van uur. U kunt ons ook bellen op telefoonnummer (0172) , iedere werkdag van uur.

4 4 Wat zijn de verschillen tussen huwelijk en geregistreerd partnerschap? Sluiting Als twee mensen trouwen, moeten zij elkaar het ja-woord geven. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. Kinderen Als een kind geboren wordt tijdens een huwelijk of geregistreerd partnerschap tussen man en vrouw dan krijgt het kind automatisch beide echtgenoten/partners als ouder. Is er sprake van een huwelijk of partnerschap tussen gelijk geslacht en wordt er dan een kind geboren? Dan verwijzen wij u naar de ambtenaar van de Burgerlijke Stand voor meer informatie. Ontbinding Een geregistreerd partnerschap kan buiten de rechter om eindigen. Voorwaarde is wel dat de partners het met elkaar eens zijn en dat zij geen minderjarige kinderen hebben. De ontbinding kan dan via een advocaat geregeld worden. Voor de ontbinding van een huwelijk moet u altijd naar de rechter. Ook kent het geregistreerd partnerschap niet de scheiding van tafel en bed, het huwelijk wel. Erkenning in het buitenland Een geregistreerd partnerschap wordt over het algemeen in het buitenland niet erkend. Ook een geregistreerd partnerschap dat omgezet is in een huwelijk, wordt niet in alle landen erkend. Een huwelijk wel.

5 5 Trouwen: de voorbereiding Trouwen: wanneer mag dat? Iedereen die meerderjarig is, kan meestal zonder toestemming trouwen. Meerderjarig bent u vanaf 18 jaar. Voornemen kenbaar maken om te gaan trouwen Per 1 september 2015 is de ondertrouw vervallen. Hiervoor in de plaats is het kenbaar maken van een voornemen te gaan trouwen gekomen. U maakt uw voornemen (schriftelijk) kenbaar in uw huwelijksgemeente. Als u uw huwelijksdatum bij ons reserveert ontvangt u van ons de benodigde documenten om uw voornemen kenbaar te maken. Deze documenten vult u samen met uw partner in en stuurt u na ondertekening per post terug naar de Gemeente. Als uw voornemen compleet is ontvangt u van ons een bevestiging. Hierna is uw voornemen één jaar geldig. Het is (wettelijk) noodzakelijk dat uw voornemen uiterlijk 2 weken voor de huwelijksdatum bevestigd is door de huwelijksgemeente. Zijn er aanvullende documenten nodig? Als bij het maken van de reservering blijkt dat er nog aanvullende documenten nodig zijn, hoort u dit van ons. Het is noodzakelijk dat u deze documenten eerst regelt, voordat wij de reservering kunnen maken.

6 6 Getuigen Hoeveel getuigen mogen we hebben? Bij een huwelijk moeten getuigen aanwezig zijn. Dit zijn er minimaal totaal 2, en maximaal totaal 4. Hoe u dat verdeelt maakt niet uit. Het gaat om het totaal aantal. De getuigen worden vermeld in de huwelijksakte en zullen tijdens de ceremonie hun handtekening zetten. Als u zelf geen getuigen heeft, kunt u aangeven dat u getuigen van de gemeente wilt. Voor deze getuigen betaalt u wel extra. Trouwen op huwelijkse voorwaarden Als u in het huwelijk treedt voor 31 december 2017 en u regelt niets, dan trouwt u automatisch in gemeenschap van goederen. U deelt dan al uw inkomsten en bezittingen, maar ook eventuele schulden. Wilt u op huwelijkse voorwaarden trouwen? Dat moet u dat bij de notaris regelen. Let op! Belangrijke wetswijziging per 1 januari 2018 Als u een huwelijk of partnerschap aangaat op of na 1 januari 2018 zal dit niet meer automatisch in gemeenschap van goederen zijn, maar geldt de beperkte gemeenschap van goederen. Meer informatie vindt u op: en

7 7 Welke naam krijgt u na uw huwelijk? Na het huwelijk kunt u elkaars naam gebruiken. Dit noemen we naamgebruik. U kunt uw naamgebruik altijd weer wijzigen. Aan de hand van een voorbeeld laten we zien welke mogelijkheden er zijn. Mevrouw De Vries trouwt met de heer Jansen. Beiden kunnen ze kiezen uit de volgende vier mogelijkheden: 1. eigen naam De Vries 2. naam echtgenoot Jansen 3. naam echtgenoot - eigen naam Jansen - De Vries 4. eigen naam - naam echtgenoot De Vries - Jansen Voor alle duidelijkheid: uw eigen (geslachts)naam blijft ongewijzigd, ook in het trouwboekje. Het betreft slechts een keuze over de wijze waarop u wordt aangeschreven, aangesproken en zoals u zich noemt. Wij registreren dit in de BRP. Overheidsinstanties maken gebruik van deze informatie. Het formulier verklaring naamgebruik waarop u uw keuze kunt aangeven ontvangt u samen met de documenten om uw voornemen kenbaar te gaan maken.

8 8 Varianten huwelijk Kosteloos huwelijk U kunt iedere woensdagochtend om en om uur kosteloos trouwen in het gemeentehuis. U hoeft dan geen trouwleges te betalen. U betaalt wel voor de eventuele uittreksels, akten en trouwboekje. De huwelijksvoltrekking is een eenvoudige plechtigheid, dat wil zeggen dat er geen trouwbode en geen muziek is. De trouwambtenaar houdt geen toespraak. Er is plaats voor maximaal zestien gasten, inclusief getuigen. Korte Ceremonie Wilt u een eenvoudige plechtigheid maar wel een toespraak?. In dit geval kiest u voor de zogenaamde Korte Ceremonie. U trouwt dan in het gemeentehuis en de trouwambtenaar houdt een korte algemene toespraak. Voor deze Korte Ceremonie wordt een bedrag een rekening gebracht. Hoeveel dit precies is, kunt u zien in het kostenstaatje op de website. Er mogen maximaal zestien gasten inclusief de getuigen bij aanwezig zijn. Deze Korte Ceremonie is mogelijk op dinsdag- en donderdagmiddag om 14.00, en uur. Trouwen in het Oude Raadhuis van Alphen aan den Rijn of Trouwen in het oude gemeentehuis van Boskoop Op iedere werkdag op alle hele uren van t/m uur kunt u trouwen in het Oude Raadhuis in Alphen aan den Rijn of in het oude gemeentehuis van Boskoop. Op zaterdag kan dat om 11.00, 12.00, 13.00, en uur. Op zon- en feestdagen kunt u niet trouwen. Het gaat om een ceremoniële voltrekking. De door u gekozen trouwambtenaar voltrekt uw huwelijk in toga en houdt een persoonlijke toespraak. Om die reden heeft u een kennismakingsgesprek met uw trouwambtenaar. Wilt u de rode loper uitgelegd hebben? Dat kan, echter u betaalt hier wel extra voor. In Boskoop kunt u het carillon laten spelen. Hiervoor betaalt u ook extra. In verband met de brandveiligheid is het niet mogelijk om de opstelling van de stoelen in de trouwzaal te wijzigen.

9 9 Vaste trouwlocaties Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een aantal vaste trouwlocaties. Dit zijn: Het Oude Raadhuis, De Raadzaal in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn en de Raadzaal in het oude gemeentehuis van Boskoop. Wilt u hiervoor een reservering maken? Dat kunt u direct doen bij de Burgerlijke Stand. Andere vaste trouwlocaties (buitenlocaties) zijn: Alfreds restaurant business- en huwelijkslocatie, Themapark Archeon, Vogelpark Avifauna, Theater Castellum, Party- en Danscentrum Harry Cools, De Oudshoornse Kerk, Parkvilla, Het Schoutenhuis, The Wet n Wild Social Club, Het Kerkje van Boskoop, Flora Party & Event, de Brugkerk, Schenkerij de Boomgaard, Muziek- en Partycentrum Studio Oosterman, Jeu de Boer Polderrecreatie, Restaurant SKOOP en Partycentrum De Tas. Wilt u op één van deze buitenlocaties trouwen? Neemt u dan eerst contact op met de desbetreffende locatie om daar een datum en tijdstip vast te leggen. Daarna geeft u de trouwdatum door aan de Burgerlijke Stand. De gemeente rekent voor een huwelijksvoltrekking voor al deze vaste locaties dezelfde leges. De buitenlocaties hanteren daarnaast hun eigen tarief. Vrije locatie U kunt ook zelf kiezen waar u wilt trouwen in de gemeente Alphen aan den Rijn. U dient in dat geval een aanvraag in bij het college van Burgemeester en Wethouders. Een aanvraagformulier kunt u opvragen bij de Burgerlijke Stand of vindt u op de website. Alleen als de aanvraag volledig is en de locatie aan de voorwaarden voldoet, wijst het college van Burgemeester en Wethouders de locatie eenmalig aan als Huis der Gemeente. Wij adviseren u uw aanvraag uiterlijk zes weken voor de trouwdatum in te leveren. Dient u de aanvraag later in, dan kunnen wij niet garanderen dat de voltrekking op de gewenste plaats en datum kan plaatsvinden.

10 10 Belangrijke mededeling: Het is belangrijk dat u 10 minuten voor aanvang van de ceremonie aanwezig bent. Als de ceremonie niet op de gereserveerde tijd kan beginnen, is de trouwambtenaar genoodzaakt de ceremonie in te korten. Dit geldt voor alle ceremonies op alle locaties, dus ook op de buitenlocaties. Trouwambtenaar De gemeente Alphen aan den Rijn heeft Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand oftewel trouwambtenaren in dienst. U kunt aangeven door welke trouwambtenaar u uw huwelijk wilt laten voltrekken. Dit geeft u aan bij uw voornemen. Na de bevestiging van uw voornemen neemt de trouwambtenaar contact met u op. Uw kennismakingsgesprek met de trouwambtenaar vindt ongeveer 10 dagen vóór het huwelijk plaats. Een lijst met namen en foto s van de trouwambtenaren met een korte profielschets vindt u op onze website: ouwen_of_partnerscha p/trouwambtenaren.

11 11 Is een eigen trouwambtenaar ook mogelijk? Ja, het is mogelijk dat iemand voor één dag als trouwambtenaar wordt aangesteld. Deze trouwambtenaar mag dan alleen het huwelijk op de aangewezen dag en tijdstip voltrekken. Het bruidspaar en de eigen trouwambtenaar leveren ieder hun deel van de aanvraag in bij de Burgerlijke Stand. Welke formulieren dat precies zijn, vindt u op de website ( erschap/gasttrouwambtenare). Na de benoeming en indien noodzakelijk de beëdiging bij de Rechtbank in Den Haag, kan uw trouwambtenaar uw huwelijk voltrekken. Uw trouwambtenaar krijgt een persoonlijke begeleider namens de gemeente aangewezen. Aan deze procedure zijn extra kosten verbonden. Gastambtenaar in een andere gemeente: Als u inwoner bent van gemeente Alphen aan den Rijn is het mogelijk om u op verzoek van het bruidspaar te laten benoemen en beëdigen voor een huwelijksvoltrekking in een andere gemeente. Het is noodzakelijk dat de huwelijksgemeente hier ook schriftelijk akkoord voor geeft. De kosten van deze procedure zijn gelijk aan die van een gast-trouwambtenaar.

12 12 Datum en locatie vastleggen De datum vastleggen U kunt uw huwelijksdag maximaal één jaar van te voren bij ons vastleggen vanaf de eerste werkdag van de maand waarin u een jaar later wilt trouwen. Een optie nemen op een huwelijksdatum is niet mogelijk. Zorgt u er daarom voor dat bijvoorbeeld de kerk, het restaurant, de feestzaal en de fotograaf ook op die datum beschikbaar zijn voordat u bij ons een datum reserveert. Kosten Naast de kosten voor uw huwelijk kunnen er nog kosten bijkomen voor uw trouwboekje, vrije locatie, eigen trouwambtenaar of getuigen van de gemeente. Voor deze kosten ontvangt u een factuur. U ontvangt deze factuur nadat wij van u een compleet huwelijksvoornemen hebben ontvangen. Houdt u er rekening mee dat deze factuur binnen 2 weken na ontvangst betaald moet worden.

13 13 De grote dag zelf Hoe verloopt de trouwdag in het Oude Raadhuis? En dan is de grote dag aangebroken. De trouwauto kan onder aan het bordes blijven staan. Er worden 3 gratis parkeerkaarten verstrekt, waarvan 1 voor de trouwauto. Overige auto s kunnen rondom de grasperken (aan de kant van het Oorlogsmonument) geparkeerd worden. In het gehele centrum geldt betaald parkeren. U kunt gebruik maken van mobiel-parkeren of kenteken-parkeren. U hoeft dan geen kaartje achter de ruit te leggen. Ook is het mogelijk om in Parkeergarage Castellum te parkeren. Het is belangrijk dat u 10 minuten voor aanvang van de ceremonie aanwezig bent, zodat de ceremonie op tijd kan beginnen. Anders is de trouwambtenaar genoodzaakt de ceremonie in te korten. Bij het Oude Raadhuis wordt u ontvangen door een trouwbode. Deze trouwbode begeleidt u naar de trouwzaal, wijst de zitplaatsen aan en assisteert de trouwambtenaar tijdens de huwelijksvoltrekking. Gasten die moeilijk ter been zijn of mensen met kinderwagens kunnen gebruik maken van de lift. De ingang van de lift bevindt zich aan de rechterzijde van het bordes en wordt bediend door de trouwbode. De huwelijkstoespraak duurt ongeveer 20 à 25 minuten. Voor de gehele ceremonie is drie kwartier gereserveerd. Dit is inclusief binnenkomst, vertrek, foto s en felicitaties. Wij vragen u na de ceremonie het terrein te verlaten zodat het volgende paar zonder oponthoud kan arriveren. Tijdens de ceremonie kan er op 3 momenten op de achtergrond muziek gedraaid worden. Dit is bij binnenkomst, tijdens het tekenen van de akte en bij het verlaten van de trouwzaal. Dit mogen zelf gekozen nummers zijn. Let u er wel op dat er alleen originele CD s of MP3-bestanden op USB-sticks gebruikt kunnen worden (direct gesleept, dus geen submappen maken). Gebrande CD s geven vaak problemen. Wilt u dat wij uw muziek testen? Levert u in dat geval de muziek uiterlijk 2 weken voor de trouwdatum bij ons in. Zorg er wel voor dat uw naam, trouwdatum en telefoonnummer er duidelijk opstaan. De trouwbode gaat elke woensdag de ingeleverde muziek testen en zal u telefonisch doorgeven of de muziek in orde is.

14 14 In en om het Oude Raadhuis is het schenken van alcohol of andere dranken niet toegestaan. Dit geldt ook voor het strooien van rijst, rozenblaadjes, confetti en dergelijke. Als u een hond of ander dier wilt meenemen, overleg dan eerst met de medewerkers van de Burgerlijke Stand. Heeft u helium-ballonnen ter versiering? Let u er dan op dat deze niet binnen gebruikt mogen worden. (Als ze losraken blijven ze aan het plafond hangen, wat problemen geeft met het alarm.)

15 15 Hoe verloopt de trouwdag in het gemeentehuis van Boskoop? Ook hier kunt u uw trouwauto onder aan het bordes parkeren en wordt u ontvangen door een trouwbode. De trouwbode begeleidt u via de mooie monumentale hal met de prachtige glas-inlood ramen naar boven naar de trouwzaal. Hij/zij wijst de zitplaatsen aan en assisteert de trouwambtenaar tijdens de huwelijksvoltrekking. De door u gekozen trouwambtenaar voltrekt uw huwelijk in ongeveer 25 minuten. Daarna is er nog tijd over om foto s te maken. Als het nodig is, kunt u gebruik maken van de lift in het nieuwe gedeelte. Wij horen dit wel graag van tevoren van u. Op 3 momenten kan er tijdens de ceremonie muziek gedraaid worden. Dit is bij binnenkomst, tijdens het tekenen van de akte en bij het verlaten van de trouwzaal. Als u muziek wilt laten afspelen, kan dat van originele CD, gebrande CD of vanaf USB. Testen van de muziek is helaas niet mogelijk. In en om het Gemeentehuis is het schenken van alcohol of andere dranken niet toegestaan. Dit geldt ook voor het strooien van rijst, rozenblaadjes, confetti en dergelijke. Als u een hond of ander dier wilt meenemen, overleg dan eerst met de medewerkers van de Burgerlijke Stand. Heeft u helium-ballonnen ter versiering? Let u er dan op dat deze niet binnen gebruikt mogen worden. (Als ze losraken blijven ze aan het plafond hangen, wat problemen geeft met het alarm.)

16 16 Trouwen: bijzondere gevallen Eén van de partners is in het buitenland geboren In dit geval kunt u het beste contact opnemen met de medewerkers van de Burgerlijke Stand. Zij kunnen u precies vertellen welke documenten u nodig heeft, waar u die kunt krijgen en aan welke voorwaarden deze moeten voldoen. Tenzij u uw documenten bij de Afdelingen Landelijke Taken van de gemeente Den Haag heeft laten inschrijven, zult u de benodigde documenten in het geboorteland zelf of via familie, vrienden of kennissen moeten aanvragen. Trouwen met een niet-nederlander Ook in dit geval kunt u het beste contact opnemen met de medewerkers van de Burgerlijke Stand. Zij kunnen u vertellen of er extra documenten nodig zijn. In sommige gevallen vraagt de ambtenaar van de Burgerlijke Stand documenten waarin duidelijkheid wordt gegeven over de naam, afstamming, nationaliteit en burgerlijke staat. Als uw partner niet de Nederlandse nationaliteit heeft, geen gemeenschapsonderdaan is, geen verblijfsvergunning regulier of asiel onbepaalde tijd heeft of permanent woonachtig is in het buitenland, dan ontvangt u van ons bij de reservering van uw huwelijk een extra verklaring om in te vullen en te ondertekenen. Hierdoor verklaart u dat u niet van plan bent om alleen te trouwen met het doel om verblijfsrecht in Nederland te verkrijgen. Annuleren en niet verschijnen Houdt u er rekening mee dat er kosten in rekening worden gebracht als u uw huwelijk annuleert binnen 14 dagen voor de huwelijksdatum (of datum dat uw partnerschap wordt geregistreerd). Dit geldt ook voor de kosteloze voltrekkingen. Ook bij niet verschijnen op een kosteloos huwelijk (geregistreerd partnerschap) zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen. De hoogte van de kosten vindt u in het kostenstaatje op de website.

17 Trouwboekjes / Geregistreerd Partnerschapsboekjes Bij uw voornemen moet u kenbaar maken of u een trouwboekje (geregistreerd partnerschapboekje) wilt. U kunt kiezen uit: 1. Wit, glad, met wapen, 2. Blauw, stof, met wapen zilveren opdruk zilveren opdruk binnenkant van boekje 1 en 2 17

Trouwen en partnerschapsregistratie. in de gemeente Alphen aan den Rijn

Trouwen en partnerschapsregistratie. in de gemeente Alphen aan den Rijn Trouwen en partnerschapsregistratie in de gemeente Alphen aan den Rijn versie: augustus 2016 2 Inhoudsopgave: pagina Ja, ik wil 3 Wat zijn de verschillen tussen geregistreerd partnerschap en huwelijk 4

Nadere informatie

Trouwen en partnerschapsregistratie. in de gemeente Alphen aan den Rijn

Trouwen en partnerschapsregistratie. in de gemeente Alphen aan den Rijn Trouwen en partnerschapsregistratie in de gemeente Alphen aan den Rijn 2 Inhoudsopgave: pagina Ja, ik wil 3 Wat zijn de verschillen tussen geregistreerd partnerschap en huwelijk 4 Trouwen: de voorbereiding

Nadere informatie

Aanvraag vrije locatie Alphen aan den Rijn

Aanvraag vrije locatie Alphen aan den Rijn Aanvraag vrije locatie Alphen aan den Rijn U heeft informatie gevraagd over het aanwijzen van een vrije trouwlocatie. In deze brief krijgt u uitleg over wanneer en op welke wijze u een locatie kunt voordragen

Nadere informatie

Het bruidspaar moet zelf zorgen voor minimaal twee en maximaal vier meerderjarige getuigen.

Het bruidspaar moet zelf zorgen voor minimaal twee en maximaal vier meerderjarige getuigen. Huwelijk & geregistreerd partnerschap Trouwen in Peel en Maas Trouwen is voor iedereen een speciale gebeurtenis. Voordat u voor de trouwambtenaar (of ambtenaar van de burgerlijke stand) staat om elkaar

Nadere informatie

Ja, ik wil! Huwelijk en partnerschapsregistratie

Ja, ik wil! Huwelijk en partnerschapsregistratie Ja, ik wil! Huwelijk en partnerschapsregistratie 1 Ja, ik wil... Gefeliciteerd! U wilt gaan trouwen of uw partnerschap registreren. Dan moet u een hoop regelen. Waar wilt u elkaar het ja-woord geven? Wanneer?

Nadere informatie

Trouwen. en geregistreerd partnerschap

Trouwen. en geregistreerd partnerschap Trouwen en geregistreerd partnerschap U gaat trouwen. Gefeliciteerd! Trouwen in Hoogeveen kan in de trouwzaal van ons fraaie raadhuis, maar ook op andere plaatsen in de gemeente. In deze brochure leest

Nadere informatie

Versie 26-01-2016 HUWELIJK / GEREGISTREERD PARTNERSCHAP

Versie 26-01-2016 HUWELIJK / GEREGISTREERD PARTNERSCHAP Versie 26-01-2016 HUWELIJK / GEREGISTREERD PARTNERSCHAP INHOUDSOPGAVE Trouwen/Partnerschapsregistratie in Etten-Leur 2 De melding van voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap en de daarbij te overleggen

Nadere informatie

Ja, ik wil! Huwelijk en partnerschapsregistratie

Ja, ik wil! Huwelijk en partnerschapsregistratie Ja, ik wil! Huwelijk en partnerschapsregistratie 1 2 Ja, ik wil... Gefeliciteerd! U wilt gaan trouwen. Dan moet u heel wat regelen. Waar wilt u elkaar het ja-woord geven? Wanneer? Heeft u bij de gemeente

Nadere informatie

Trouwen. en geregistreerd partnerschap

Trouwen. en geregistreerd partnerschap Trouwen en geregistreerd partnerschap U gaat trouwen. Prachtig! Trouwen in Hoogeveen kan in de trouwzaal van ons fraaie raadhuis, maar ook op andere plaatsen. In deze brochure leest u alles over trouwen,

Nadere informatie

Aangifte ondertrouw. 1. Persoonsgegevens. Ondergetekenden Echtgenoot of partner A Echtgenoot of partner B

Aangifte ondertrouw. 1. Persoonsgegevens. Ondergetekenden Echtgenoot of partner A Echtgenoot of partner B Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Schijndel t.a.v. de afdeling Publiekszaken/Cluster Burgerzaken Postbus 5 5480 AA Schijndel Aangifte ondertrouw Voorwaarden voor het doen van schriftelijke

Nadere informatie

Naamgebruik Huwelijkse voorwaarden Het ja-woord

Naamgebruik Huwelijkse voorwaarden Het ja-woord 2016 In deze folder vindt u praktische informatie over de zaken die u moet regelen, over de huwelijksvoltrekking en over de mogelijkheden om daar persoonlijke invulling aan te geven. Geregistreerd partnerschap

Nadere informatie

TROUWEN in onze gemeente

TROUWEN in onze gemeente TROUWEN in onze gemeente Jullie trouwdag moet één van de mooiste dagen van jullie leven worden. Wij begrijpen dat en willen graag ons steentje bijdragen aan jullie dag. Trouwen in de gemeente Bunschoten

Nadere informatie

HUWELIJK / PARTNERSCHAP

HUWELIJK / PARTNERSCHAP HUWELIJK / PARTNERSCHAP KOSTENLOOS/ ANDERE GEMEENTE VAN: EN: HUWELIJKSAANGIFTE: OM UUR HUWELIJK : OM UUR AMBTENAAR VAN DE BURGERLIJKE STAND: Echtgenoot/partner 1 Echtgenoot/partner 2 Geboorteplaats Geboorteland

Nadere informatie

Trouwen in Aalten. Informatie over het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Aalten.

Trouwen in Aalten. Informatie over het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Aalten. Trouwen in Aalten Informatie over het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Aalten. 2 Trouwen in Aalten 3 Namens het gemeentebestuur feliciteer ik u van harte met uw voornemen

Nadere informatie

Huwelijk en geregistreerd partnerschap

Huwelijk en geregistreerd partnerschap Huwelijk en geregistreerd partnerschap U hebt trouwplannen of wilt uw partnerschap officieel laten registreren. Daar feliciteren wij u van harte mee. In deze folder leest u hoe u aangifte doet, welke trouwlocaties

Nadere informatie

Trouwen in Harderwijk. Voor een onvergetelijke dag!

Trouwen in Harderwijk. Voor een onvergetelijke dag! Trouwen in Harderwijk Voor een onvergetelijke dag! Trouwen in Harderwijk Veelzijdige stad Water, natuur en cultuur Menselijk karakter Heeft u trouwplannen of plannen om uw partnerschap te laten registreren?

Nadere informatie

Trouwen in Aalten. Informatie over het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Aalten.

Trouwen in Aalten. Informatie over het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Aalten. Trouwen in Aalten Informatie over het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Aalten. 2 Namens het gemeentebestuur feliciteer ik u van harte met uw voornemen om te gaan trouwen

Nadere informatie

Trouwen in Aalten Informatie over het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Aalten.

Trouwen in Aalten Informatie over het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Aalten. Trouwen in Aalten Informatie over het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Aalten. 2 Namens het gemeentebestuur feliciteer ik u van harte met uw voornemen om te gaan trouwen

Nadere informatie

Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht

Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht Uw verzoek wordt behandeld door het Klantcontactcentrum. Zijn de gegevens volledig en correct, dan ontvangt u zo snel mogelijk

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD HUWELIJK / PARTNERSCHAP

INFORMATIEBLAD HUWELIJK / PARTNERSCHAP INFORMATIEBLAD HUWELIJK / PARTNERSCHAP Iedereen vanaf 18 jaar, die aan de wettelijke voorwaarden voldoet, kan trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in de gemeente Oud-Beijerland, ongeacht zijn/haar

Nadere informatie

Ja, ik wil! Huwelijk en partnerschapsregistratie

Ja, ik wil! Huwelijk en partnerschapsregistratie Ja, ik wil! Huwelijk en partnerschapsregistratie 1 2 Ja, ik wil... Gefeliciteerd! U wilt gaan trouwen. Dan moet u een hoop regelen. Waar wilt u elkaar het ja-woord geven? Wanneer? Heeft u al huwelijksaangifte

Nadere informatie

TROUWEN PARTNERSCHAPSREGISTRATIE IN GEMEENTE REUSEL DE MIERDEN

TROUWEN PARTNERSCHAPSREGISTRATIE IN GEMEENTE REUSEL DE MIERDEN TROUWEN PARTNERSCHAPSREGISTRATIE IN GEMEENTE REUSEL DE MIERDEN TROUWEN IN GEMEENTE REUSEL-DE MIERDEN Wanneer u de beslissing hebt genomen om te gaan trouwen, gaat u allerlei zaken regelen. Met deze informatie

Nadere informatie

HUWELIJK / PARTNERSCHAP

HUWELIJK / PARTNERSCHAP HUWELIJK / PARTNERSCHAP VAN: EN: HUWELIJKSAANGIFTE: OM UUR HUWELIJK : OM UUR AMBTENAAR VAN DE BURGERLIJKE STAND: Echtgenoot/partner 1 Echtgenoot/partner 2 Geboorteplaats Geboorteland Adres Woonplaats Nationaliteit(en)

Nadere informatie

Daarnaast kunt u ook een verzoek indienen om op een eigen locatie te trouwen.

Daarnaast kunt u ook een verzoek indienen om op een eigen locatie te trouwen. - Ei pre ffilil Informatie voor iedereen die van plan is te gaan trouwen Voordat u voor de trouwambtenaar staat om elkaar het ja-woord te geven, moeten heel wat zaken geregeld worden, ook bij de gemeente.

Nadere informatie

Het geregistreerd partnerschap is net als het huwelijk een wettelijk geregelde en erkende samenlevingsvorm.

Het geregistreerd partnerschap is net als het huwelijk een wettelijk geregelde en erkende samenlevingsvorm. Informatie over partnerschapsregistratie. Het geregistreerd partnerschap is net als het huwelijk een wettelijk geregelde en erkende samenlevingsvorm. U kunt uw verbintenis formeel maken op een manier die

Nadere informatie

Trouwen en Partnerregistratie in de gemeente Sluis

Trouwen en Partnerregistratie in de gemeente Sluis Trouwen en Partnerregistratie in de gemeente Sluis 2 Inhoudsopgave Voorwoord p.5 Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap p. 7 Afspraak maken p. 7 Wat houdt melding in? p. 7 Wat dient u

Nadere informatie

Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Het ingevulde formulier stuurt u via email naar: info@meierijstad.nl Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Wilt u gaan trouwen of uw partnerschap laten registreren? Vul dan eerst

Nadere informatie

Trouwen in Harderwijk. Voor een onvergetelijke dag!

Trouwen in Harderwijk. Voor een onvergetelijke dag! Trouwen in Harderwijk Voor een onvergetelijke dag! Trouwen in Harderwijk Veelzijdige stad Water, natuur en cultuur Menselijk karakter Heeft u trouwplannen of plannen om uw partnerschap te laten registreren?

Nadere informatie

Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap Vóór 2018 Als u niet bij een notaris regelt dat u onder huwelijkse voorwaarden wilt trouwen, geldt automatisch dat u trouwt in gemeenschap van goederen. Hoofdregel is dan dat bij scheiding beide partijen

Nadere informatie

Informatie over ondertrouw Huwelijksvoltrekking en partnerschapsregistratie GEMEENTE PEKELA

Informatie over ondertrouw Huwelijksvoltrekking en partnerschapsregistratie GEMEENTE PEKELA Informatie over ondertrouw Huwelijksvoltrekking en partnerschapsregistratie GEMEENTE PEKELA De afdeling Burgerzaken is geopend van: Albatrosgebouw Met ingang van 4 februari 2013 werken wij ook op afspraak.

Nadere informatie

Melding van een voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap* echtgenoot / partner 1. Aanstaande echtgenoot / partner 1* BSN 1.

Melding van een voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap* echtgenoot / partner 1. Aanstaande echtgenoot / partner 1* BSN 1. Deze melding van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap bestaat uit 5 bladen. U dient al deze bladen volledig in te vullen! Vervolgens dient u deze in te leveren / in te zenden naar de gemeente

Nadere informatie

Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht

Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht Het ingevulde formulier stuurt u via email naar: info@meierijstad.nl Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht Wilt u gaan trouwen of uw partnerschap laten registreren?

Nadere informatie

Melding voorgenomen huwelijk/ geregistreerd partnerschap (kort)

Melding voorgenomen huwelijk/ geregistreerd partnerschap (kort) Melding voorgenomen huwelijk/ geregistreerd partnerschap (kort) Dit formulier opsturen naar: Gemeente Heerlen Afdeling Publiekszaken Postbus 1 6400 AA Heerlen 14 045 +31(0)45 560 50 40 www.heerlen.nl Pagina

Nadere informatie

Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Uw verzoek wordt behandeld door het Klantcontactcentrum. Zijn de gegevens volledig en correct, dan ontvangt u zo snel mogelijk hiervan een bevestiging.

Nadere informatie

Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht

Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht Mailen naar: info@meierijstad.nl Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht Wilt u gaan trouwen of uw partnerschap laten registreren? Vul dan eerst samen deze verklaring

Nadere informatie

Huwelijk / geregistreerd partnerschap gemeente Oostflakkee

Huwelijk / geregistreerd partnerschap gemeente Oostflakkee Huwelijk / geregistreerd partnerschap gemeente Oostflakkee Trouwen / geregistreerd partnerschap in de gemeente Oostflakkee Het huwelijk en het geregistreerd partnerschap zijn samenlevingsvormen die tot

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk

Melding van voorgenomen huwelijk Melding van voorgenomen huwelijk Aanstaande echtgeno(o)t(e) 1 BSN (indien bekend) 1 Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 Geboortedatum 4 Geboorteplaats, - land 5 Adres, postcode en 6 woonplaats Nationaliteit(en)

Nadere informatie

Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Mailen naar: info@meierijstad.nl Verklaring voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Wilt u gaan trouwen of uw partnerschap laten registreren? Vul dan eerst samen deze verklaring voorgenomen huwelijk

Nadere informatie

voorgenomen huwelijk voorgenomen geregistreerd partnerschap

voorgenomen huwelijk voorgenomen geregistreerd partnerschap Dienstverlening Formulier met bijlagen inleveren of opsturen naar de gemeente waar u gaat trouwen. Melding van: (aankruisen wat van toepassing is; voorgenomen huwelijk of partnerschap) voorgenomen huwelijk

Nadere informatie

Bij de huwelijksvoltrekking moeten tenminste twee en mogen maximaal vier meerderjarige getuigen aanwezig zijn.

Bij de huwelijksvoltrekking moeten tenminste twee en mogen maximaal vier meerderjarige getuigen aanwezig zijn. 2017 In deze folder vindt u praktische informatie over de zaken die u moet regelen, over de huwelijksvoltrekking en over de mogelijkheden om daar persoonlijke invulling aan te geven. Geregistreerd partnerschap

Nadere informatie

de gemeente Tholen feliciteert u trouwen of met uw plannen voor uw In deze brochure hebben wij een aantal

de gemeente Tholen feliciteert u trouwen of met uw plannen voor uw In deze brochure hebben wij een aantal Ja, Tholen Sint-Maartensdijk Sint-Annaland Oud-Vossemeer Sint Philipsland Stavenisse Scherpenisse Poortvliet de gemeente Tholen feliciteert u van harte met uw voornemen te gaan trouwen of met uw plannen

Nadere informatie

Trouwen in Harderwijk. Voor een onvergetelijke dag!

Trouwen in Harderwijk. Voor een onvergetelijke dag! Trouwen in Harderwijk Voor een onvergetelijke dag! Trouwen in Harderwijk Veelzijdige stad Water, natuur en cultuur Menselijk karakter Redactie en ontwerp Gemeente Harderwijk Met dank aan de bruidsparen

Nadere informatie

Melding voorgenomen huwelijk/ geregistreerd partnerschap (lang)

Melding voorgenomen huwelijk/ geregistreerd partnerschap (lang) Melding voorgenomen huwelijk/ geregistreerd partnerschap (lang) Dit formulier opsturen naar: Gemeente Heerlen Afdeling Publiekszaken Postbus 1 6400 AA Heerlen 14 045 +31(0)45 560 50 40 www.heerlen.nl Pagina

Nadere informatie

GEMEENTE WIJK BIJ DUURSTEDE

GEMEENTE WIJK BIJ DUURSTEDE GEMEENTE WIJK BIJ DUURSTEDE Gemeentehuis Afdeling Dienstverlening Karel de Grotestraat 30 Telefoonnummer: 0343-595595 3962 CL Wijk bij Duurstede Algemeen tel.nr.: 0343-595595 IBANrekeningnummer: NL72INGB0003377913

Nadere informatie

Verzoek aanwijzing trouwlocatie

Verzoek aanwijzing trouwlocatie Verzoek aanwijzing trouwlocatie Met dit formulier vraagt u om éénmalige aanwijzing van een locatie voor het voltrekken van een huwelijk of partnerschapsregistratie Partners Partner 1 E-mailadres: Partner

Nadere informatie

OPENINGSTIJDEN. Let op: u kunt alleen op afspraak terecht!

OPENINGSTIJDEN. Let op: u kunt alleen op afspraak terecht! 9 1 OPENINGSTIJDEN Wilt u meer informatie over trouwen of geregistreerd partnerschap? Dan kunt u terecht bij de afdeling Backoffice van het Domein Publiek. Hieronder kunt u alle contactinformatie terugvinden.

Nadere informatie

INFO. Ondertrouw Huwelijksvoltrekking en Partnerschapsregistratie

INFO. Ondertrouw Huwelijksvoltrekking en Partnerschapsregistratie INFO Ondertrouw Huwelijksvoltrekking en Partnerschapsregistratie 2014 Begrippenlijst Gemeenschap van goederen Vanaf het ogenblik van de huwelijksvoltrekking/partnerschapsregistratie bestaat tussen de echtgenoten/partners

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 60429. Reglement Burgerlijke Stand IJsselstein 2014

GEMEENTEBLAD. Nr. 60429. Reglement Burgerlijke Stand IJsselstein 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente IJsselstein. Nr. 60429 29 oktober 2014 Reglement Burgerlijke Stand IJsselstein 2014 Reglement met bepalingen over ambtenaren van de burgerlijke stand, de buitengewone

Nadere informatie

Melding van uw voorgenomen huwelijk (uitgebreid)

Melding van uw voorgenomen huwelijk (uitgebreid) Melding van uw voorgenomen huwelijk (uitgebreid) Dit formulier kunt u gebruiken indien: u niet de Nederlandse nationaliteit bezit; u geen gemeenschapsonderdaan bent; u niet over een verblijfsvergunning

Nadere informatie

voorgenomen huwelijk voorgenomen geregistreerd partnerschap omzetting partnerschap in huwelijk

voorgenomen huwelijk voorgenomen geregistreerd partnerschap omzetting partnerschap in huwelijk Formulier met bijlagen inleveren of opsturen naar de gemeente waar u gaat trouwen. Melding van: (aankruisen wat van toepassing is; voorgenomen huwelijk of partnerschap) voorgenomen huwelijk voorgenomen

Nadere informatie

Huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap in de gemeente Landerd

Huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap in de gemeente Landerd Huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap in de gemeente Landerd BIJLAGE I - GETUIGENFORMULIER BIJLAGE II - FORMULIER SPEECH BABS BIJLAGE III - ANDERE TROUWLOCATIE BIJLAGE IV - FOTOVOORBEELDEN

Nadere informatie

Reglement burgerlijke stand gemeente Twenterand 2018

Reglement burgerlijke stand gemeente Twenterand 2018 CVDR Officiële uitgave van Twenterand. Nr. CVDR612125_1 9 augustus 2018 Reglement burgerlijke stand gemeente Twenterand 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand; Gelet

Nadere informatie

Uw brief Uw kenmerk Ons kenmerk Datum. Bijlage(n) Doorkiesnummer Behandeld door Zaaknummer Burgerzaken

Uw brief Uw kenmerk Ons kenmerk Datum. Bijlage(n) Doorkiesnummer Behandeld door Zaaknummer Burgerzaken Sector Klantcontactcentrum Postadres: Gemeente Almelo Burgerzaken Postbus 5100 7600 GC Almelo Bezoekadres: Stadhuisplein 1 7607 EK Almelo telefoon: (0546) 54 11 11 e-mail: gemeente@almelo.nl internet:

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Reglement Burgerlijke Stand Velsen 2019

GEMEENTEBLAD. Nr Reglement Burgerlijke Stand Velsen 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Velsen Nr. 129587 24 mei 2019 Reglement Burgerlijke Stand Velsen 2019 Reglement met bepalingen over ambtenaren van de burgerlijke stand, de buitengewone ambtenaren

Nadere informatie

B Melding van voorgenomen huwelijk

B Melding van voorgenomen huwelijk B Melding van voorgenomen huwelijk Aanstaande echtgeno(o)t(e) 1 BSN (indien bekend) 1 Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 4 Geboorteplaats, - land 5 6 Nationaliteit(en) 7 Burgerlijke staat ongehuwd / geen

Nadere informatie

Trouwen en Partnerregistratie in de gemeente Sluis

Trouwen en Partnerregistratie in de gemeente Sluis Trouwen en Partnerregistratie in de gemeente Sluis 2 Trouwen en Partnerregistratie in de gemeente Sluis Inhoudsopgave Voorwoord 05 Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap 07 Afspraak maken

Nadere informatie

Trouwen en Partnerregistratie in de gemeente Sluis

Trouwen en Partnerregistratie in de gemeente Sluis Trouwen en Partnerregistratie in de gemeente Sluis 2 Trouwen en Partnerregistratie in de gemeente Sluis Inhoudsopgave Voorwoord 05 Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap 07 Afspraak maken

Nadere informatie

Trouwen op kasteel Ammersoyen

Trouwen op kasteel Ammersoyen Trouwen op kasteel Ammersoyen Van harte gefeliciteerd met uw voorgenomen huwelijk! Graag informeren wij u over de mogelijkheden voor deze bijzondere gelegenheid in kasteel Ammersoyen. Ammersoyen is één

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap. BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2. Voorna(a)m(en) 3.

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap. BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2. Voorna(a)m(en) 3. U bezit niet de Nederlandse nationaliteit; u bent geen gemeenschapsonderdaan; u heeft geen verblijfsvergunning regulier of asiel voor onbepaalde tijd; of u bent permanent woonachtig in het buitenland.

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk, echtgeno(o)t(e) 1

Melding van voorgenomen huwelijk, echtgeno(o)t(e) 1 Melding van voorgenomen huwelijk, echtgeno(o)t(e) 1 Aanstaande echtgeno(o)t(e) 1 1 Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 4 Geboorteplaats, - land 5, postcode, woonplaats en land 6 Nationaliteit(en) 7 Burgerlijke

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk

Melding van voorgenomen huwelijk Melding van voorgenomen huwelijk Aanstaande echtgeno(o)t(e) 1 BSN (indien bekend) 1 Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 Geboortedatum 4 Geboorteplaats, - land 5 Adres, postcode en 6 woonplaats Nationaliteit(en)

Nadere informatie

Melding van uw voorgenomen huwelijk (uitgebreid)

Melding van uw voorgenomen huwelijk (uitgebreid) Melding van uw voorgenomen huwelijk (uitgebreid) Dit formulier kunt u gebruiken indien: u niet de Nederlandse nationaliteit bezit; u geen gemeenschapsonderdaan bent; u niet over een verblijfsvergunning

Nadere informatie

Huwelijk. Geregistreerd partnerschap

Huwelijk. Geregistreerd partnerschap Huwelijk Geregistreerd partnerschap Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Huwelijk en geregistreerd partnerschap - verschil tussen huwelijk en geregistreerd partnerschap - rechten en plichten 2. In ondertrouw gaan

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap*

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap* Beiden (of een van beide) bezitten niet de Nederlandse nationaliteit; zijn geen gemeenschapsonderdaan; hebben geen verblijfsvergunning of asiel onbepaalde tijd; of u bent permanent woonachtig in het buitenland.

Nadere informatie

U bezit de Nederlandse nationaliteit; of u bent een gemeenschapsonderdaan; of u heeft een verblijfsvergunning regulier of asiel voor onbepaalde tijd.

U bezit de Nederlandse nationaliteit; of u bent een gemeenschapsonderdaan; of u heeft een verblijfsvergunning regulier of asiel voor onbepaalde tijd. U bezit de Nederlandse nationaliteit; of u bent een gemeenschapsonderdaan; of u heeft een verblijfsvergunning regulier of asiel voor onbepaalde tijd. Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk/partnerschapsregistratie

Melding van voorgenomen huwelijk/partnerschapsregistratie Dit formulier enkel gebruiken in het geval: Melding van voorgenomen O Eén van beide echtgenoten/partners NIET de Nederlandse nationaliteit bezit en NIET rechtmatig in Nederland verblijft als bedoeld in

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Aanstaande echtgenoot/partner 1 U bezit niet de Nederlandse nationaliteit; u bent geen gemeenschapsonderdaan; u heeft geen verblijfsvergunning

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk

Melding van voorgenomen huwelijk A Melding van voorgenomen huwelijk Aanstaande echtgeno(o)t(e) 1 BSN (indien bekend) 1 Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 Geboortedatum 4 Geboorteplaats, - land 5 Nationaliteit(en) 7 6 Burgerlijke staat ongehuwd

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap*

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap* Beide echtgenoten/partners hebben de Nederlandse nationaliteit, of zijn gemeenschapsonderdaan (EU); of hebben een verblijfsvergunning of asiel onbepaalde tijd. U bent beiden woonachtig in Nederland. Melding

Nadere informatie

Formulier Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Formulier Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Formulier Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap U bezit de Nederlandse nationaliteit; of u bent een gemeenschapsonderdaan; of u heeft een verblijfsvergunning regulier of asiel voor

Nadere informatie

Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap

Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap Aanstaande partner 1: BSN (indien bekend) 1 Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 Geboortedatum 4 Geboorteplaats, - land 5 Adres, postcode en 6 woonplaats

Nadere informatie

Toelichting: Dit formulier wordt gebruikt indien:

Toelichting: Dit formulier wordt gebruikt indien: Toelichting: Dit formulier wordt gebruikt indien: één van beide echtgenoten niet de Nederlandse nationaliteit bezit; één of beide echtgenoten niet gemeenschapsonderdaan is; een of beide echtgenoten niet

Nadere informatie

REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2016 GEMEENTE ALMELO

REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2016 GEMEENTE ALMELO GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Almelo. Nr. 14194 9 februari 2016 REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2016 GEMEENTE ALMELO HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat Per 1 januari 1995

Nadere informatie

Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap, partner 1

Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap, partner 1 Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap, partner 1 Aanstaande partner 1 1 Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 4 Geboorteplaats, - land 5, postcode, woonplaats en land 6 Nationaliteit(en) 7 Burgerlijke

Nadere informatie

Brochure trouwen of geregistreerd partnerschap in Korendijk

Brochure trouwen of geregistreerd partnerschap in Korendijk GEMEENTE KORENDIJK Brochure trouwen of geregistreerd partnerschap in Korendijk In deze brochure leest u meer informatie over onze trouwlocaties, de trouwambtenaar, de trouwboekjes en de tarieven. De brochure

Nadere informatie

Melding van uw voorgenomen geregistreerd partnerschap (uitgebreid)

Melding van uw voorgenomen geregistreerd partnerschap (uitgebreid) Melding van uw voorgenomen geregistreerd partnerschap (uitgebreid) Dit formulier kunt u gebruiken indien: u niet de Nederlandse nationaliteit bezit; u geen gemeenschapsonderdaan bent; u niet over een verblijfsvergunning

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk

Melding van voorgenomen huwelijk Melding van voorgenomen huwelijk Aan deze melding kunnen door betrokkenen geen rechten worden ontleend dat op de aangegeven datum en op het aangegeven tijdstip het huwelijk kan worden voltrokken. Soort

Nadere informatie

iinvullen Melding van voorgenomen huwelijk

iinvullen Melding van voorgenomen huwelijk iinvullen Melding van voorgenomen huwelijk Aanstaande echtgenoot 1 Roepnaam Geboorteplaats, - land Nationaliteit(en) Burgerlijke staat* ongehuwd/geen geregistreerd partnerschap gescheiden/ ongebonden geregistreerd

Nadere informatie

Trouwen in de gemeente Vlagtwedde. op één na. Vlagtwedde, de mooiste gemeente.

Trouwen in de gemeente Vlagtwedde. op één na. Vlagtwedde, de mooiste gemeente. Trouwen in de gemeente Vlagtwedde www.vlagtwedde.nl op één na } Vlagtwedde, de mooiste gemeente. U wilt graag trouwen of uw partnerschap registeren in de gemeente Vlagtwedde? Dat kan! In deze brochure

Nadere informatie

Verkorte versie Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap*

Verkorte versie Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap* Verkorte versie Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap* Dit formulier wordt gebruikt indien beide echtgenoten/partners: de Nederlandse nationaliteit bezitten dan wel gemeenschapsonderdaan

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk Gemeente Maasdriel

Melding van voorgenomen huwelijk Gemeente Maasdriel Melding van voorgenomen huwelijk Gemeente Maasdriel Aanstaande echtgeno(o)t(e) 1 BSN (indien bekend) 1 Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 4 Geboorteplaats, -land 5, postcode en woonplaats 6 Nationaliteit(en)

Nadere informatie

Huwelijk. Geregistreerd partnerschap

Huwelijk. Geregistreerd partnerschap Huwelijk Geregistreerd partnerschap Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Huwelijk en geregistreerd partnerschap - verschil tussen huwelijk en geregistreerd partnerschap - rechten en plichten 2. In ondertrouw gaan

Nadere informatie

Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap

Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap Aanstaande partner 1: Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 Geboortedatum 4 Geboorteplaats, - land 5 1 Adres, postcode en woonplaats 6

Nadere informatie

Melding van voorgenomen partnerschapsregistratie

Melding van voorgenomen partnerschapsregistratie Melding van voorgenomen partnerschapsregistratie Aan deze melding kunnen door betrokkenen geen rechten worden ontleend dat op de aangegeven datum en op het aangegeven tijdstip het huwelijk kan worden voltrokken.

Nadere informatie

Melding van voorgenomen: o huwelijk. o geregistreerd partnerschap. Aanstaande echtgenoot/partner 1. bekend) Geslachtsnaam.

Melding van voorgenomen: o huwelijk. o geregistreerd partnerschap. Aanstaande echtgenoot/partner 1. bekend) Geslachtsnaam. Melding van voorgenomen: o huwelijk o geregistreerd partnerschap Aanstaande echtgenoot/partner 1 Geslachtsnaam BSN (indien bekend) Voorna(a)m(en) Geboorteplaats, - land Nationaliteit(en) Burgerlijke staat

Nadere informatie

Melding voorgenomen huwelijk

Melding voorgenomen huwelijk Melding voorgenomen huwelijk U bezit de Nederlandse nationaliteit; of u bent een gemeenschapsonderdaan; of u heeft een verblijfsvergunning regulier onbepaalde tijd of asiel voor onbepaalde tijd. Aanstaande

Nadere informatie

Ja, ik wil. Kasteel Ammersoyen

Ja, ik wil.  Kasteel Ammersoyen Ja, ik wil www.glk.nl Kasteel Ammersoyen 2017 Trouwen op kasteel Ammersoyen Gelegen in een schitterend rivierenlandschap tussen s-hertogenbosch en Zaltbommel ligt het indrukwekkende kasteel Ammersoyen.

Nadere informatie

Verkorte versie Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap*

Verkorte versie Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap* Dit formulier graag volledig ingevuld en voorzien van de benodigde bijlagen opsturen naar/inleveren bij: Gemeente Binnenmaas Postbus 5455 3299 ZH Maasdam Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen

Nadere informatie

Aanstaande echtgeno(o)t(e) 1 bekend) Geslachtsnaam 2. Voorna(a)m(en) 3. Geboortedatum 4. Nationaliteit(en) 7

Aanstaande echtgeno(o)t(e) 1 bekend) Geslachtsnaam 2. Voorna(a)m(en) 3. Geboortedatum 4. Nationaliteit(en) 7 Aanstaande echtgeno(o)t(e) 1 BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2 1 Voorna(a)m(en) 3 4 Geboorteplaats, - land 5 6 Nationaliteit(en) 7 Burgerlijke staat ongehuwd / geen geregistreerd partnerschap / gescheiden

Nadere informatie

Melding van uw voorgenomen geregistreerd partnerschap (uitgebreid)

Melding van uw voorgenomen geregistreerd partnerschap (uitgebreid) Melding van uw voorgenomen geregistreerd partnerschap (uitgebreid) Dit formulier kunt u gebruiken indien: u niet de Nederlandse nationaliteit bezit; u geen gemeenschapsonderdaan bent; u niet over een verblijfsvergunning

Nadere informatie

Het ja-woord. Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap. Wanneer kunnen jullie trouwen

Het ja-woord. Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap. Wanneer kunnen jullie trouwen Trouwen in Putten 2 Het ja-woord Jullie willen de liefde voor elkaar bezegelen door elkaar het ja-woord te geven en hebben besloten te trouwen. Van harte proficiat! Een huwelijk sluiten is een belangrijke

Nadere informatie

Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap Persoonlijke wensen en aanvullende gegevens: Wilt u onderstaande gegevens naar waarheid invullen en waar nodig de optie die op u van toepassing is omcirkelen? (Stuur het ingevulde formulier naar: postbus

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 16, Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het besluit burgerlijke stand 1994;

gelet op het bepaalde in artikel 16, Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het besluit burgerlijke stand 1994; Gemeenteblad van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2014 Nummer: 71 Uitgifte: 30 oktober 2014 Bekendmaking van het besluit van het college van burgemeester en wethouders d.d. 21 oktober 2014 tot vaststelling

Nadere informatie

Melding voorgenomen geregistreerd partnerschap

Melding voorgenomen geregistreerd partnerschap Melding voorgenomen geregistreerd partnerschap U bezit de Nederlandse nationaliteit; of u bent een gemeenschapsonderdaan; of u heeft een verblijfsvergunning regulier onbepaalde tijd of asiel voor onbepaalde

Nadere informatie

Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap Gemeente Maasdriel

Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap Gemeente Maasdriel Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap Gemeente Maasdriel Aanstaande partner 1 BSN (indien bekend) 1 Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 4 Geboorteplaats, -land 5, postcode en woonplaats 6 Nationaliteit(en)

Nadere informatie

Geslachtsnaam en voorna(a)m(en) ouder 2 Verblijfs- of IDdocument,

Geslachtsnaam en voorna(a)m(en) ouder 2 Verblijfs- of IDdocument, Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Aanstaande echtgenoot / partner BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 4 Geboorteplaats, - land, postcode, woonplaats en land

Nadere informatie

GEGEVENS HUWELIJKSAKTE / AKTE GEREGISTREERD PARTNERSCHAP *)

GEGEVENS HUWELIJKSAKTE / AKTE GEREGISTREERD PARTNERSCHAP *) GEGEVENS HUWELIJKSAKTE / AKTE GEREGISTREERD PARTNERSCHAP *) *) doorhalen wat niet van toepassing is DIT GEDEELTE NIET INVULLEN Datum aangifte: Locatie: Tijd: Datum huwelijk / partnerschap*): Locatie: Tijd:

Nadere informatie

VRAGENLIJST VOOR HET GEMEENTEHUIS

VRAGENLIJST VOOR HET GEMEENTEHUIS VRAGENLIJST VOOR HET GEMEENTEHUIS Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Jullie zullen het de komende tijd druk hebben met organiseren, de perfecte outfit scoren, taart proeven en alle andere leuke, maar

Nadere informatie

Aanstaande Echtgeno(o)t(e) /partner 1

Aanstaande Echtgeno(o)t(e) /partner 1 [huw/12] Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap (GP) Voeg kopieën van geldige legitimatiebewijzen van de aanstaande echtgenoten/partners én getuigen bij. Gemeente huwelijk/gp : Soest

Nadere informatie

Reglement burgerlijke stand gemeente Eijsden-Margraten Burgemeester en wethouders van de gemeente Eijsden-Margraten;

Reglement burgerlijke stand gemeente Eijsden-Margraten Burgemeester en wethouders van de gemeente Eijsden-Margraten; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Eijsden-Margraten Nr. 166536 26 september 2017 Reglement burgerlijke stand gemeente Eijsden-Margraten 2017 Burgemeester en wethouders van de gemeente Eijsden-Margraten;

Nadere informatie