ISBO Nieuwsbrief 2013, nummer 31 Amersfoort, oktober 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ISBO Nieuwsbrief 2013, nummer 31 Amersfoort, oktober 2013"

Transcriptie

1 ISBO Nieuwsbrief 2013, nummer 31 Amersfoort, oktober Stand van zaken ISG Ibn Ghaldoun Het bestuur van de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun zal de beslissing van staatssecretaris Dekker niet aanvechten. De staatssecretaris heeft besloten om de bekostiging van Ibn Ghaldoun per 1 november a.s. te staken. Zonder rijksbekostiging zal de school niet levensvatbaar zijn. Om de leerlingen toch de gelegenheid te bieden om hun schoolcarrière te vervolgen op een islamitische school, is het schoolbestuur een samenwerking aangegaan met de Rotterdamse schoolbesturen CVO, LMC en BOOR. Een groot deel van de leerlingen van Ibn Ghaldoun heeft zich formeel ingeschreven op CSG Melanchton, waar zij voor de rest van dit schooljaar islamitisch georiënteerd onderwijs krijgen. De leerlingen blijven op de huidige schoolgebouwen, maar zullen voor een deel les krijgen van andere leerkrachten dan van wie zij tot dusver les kregen. De rechtspersoon ISVO, die de Ibn Ghaldoun in stand hield, heeft faillissement aangevraagd en zal hierdoor ophouden te bestaan. De rechtbank heeft op 8 oktober jl. het faillissement uitgesproken. Momenteel is de ISBO samen met CVO bezig met de werving en selectie van personeel en aan de waarborging van de islamitische identiteit, tot aan de volledige zelfstandigheid van een nieuwe onafhankelijke middelbare school. De wens is om deze per schooljaar in gebruik te kunnen nemen. 2. Themabijeenkomst particuliere islamitische scholen In Tilburg is in 2012 de islamitische basisschool Inaya van start gegaan. De oprichting van particuliere islamitische scholen is een nieuw en jong fenomeen. Particuliere scholen kunnen onder voorwaarden op termijn ook aanspraak maken op bekostiging. De ISBO organiseert voor haar leden een themabijeenkomst op zondag 27 oktober van uur op het kantoor te Amersfoort. Er zal worden gediscussieerd over de trend van het opkomende particuliere onderwijs. 3. Derde landelijke ouderbijeenkomst De ISBO organiseert op vrijdag 1 november a.s. van 18:00-21:00 uur de derde landelijke moslimouderbijeenkomst. Deze vindt plaats op de IBS El Kadisia te Amsterdam.

2 De eerste en tweede bijeenkomst stonden in het teken van kennismaking en identiteit. Op de derde bijeenkomst zal de formele en informele ouderbetrokkenheid centraal staan. Ouderbetrokkenheid is er in vele varianten. Soms gaat het om hand- en spandiensten, zoals begeleiding bij schoolreisjes en op de overblijf, maar soms gaat het om beleidsmatige kwesties in de medezeggenschapsraad. De formele en informele ouderbetrokkenheid is van groot belang voor de onderwijskwaliteit. De rol van de ouder op de school van zijn kind(eren) wordt in deze bijeenkomst uitgediept. Er is een plenair gedeelte, met een gastlezing, gevolgd door een actief gedeelte met workshops. De ouders en MR-leden van de islamitische scholen hebben een uitnodiging ontvangen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Stefania Prekpalaj, via s.prekpalaj@deisbo.nl of via Netwerkbijeenkomst 26 november a.s. Met het driejarige KIO-project, hebben de islamitische scholen bewezen alles in huis te hebben om af te komen van de predicaten zwakke en zeer zwakke school. Momenteel zijn er zelfs twee excellente islamitische scholen en in de nabije toekomst worden dat er waarschijnlijk alleen maar meer. De ISBO is bezig met de ontwikkeling van een KIO-programma om de scholen te helpen te geboekte resultaten te bestendigen en de opbrengsten te doen stijgen. Van de 43 islamitische scholen, zijn er twee bekroond met het predicaat Excellente basisschool. En dan hebben niet eens alle kansrijke islamitische scholen deelgenomen om in aanmerking te kunnen komen voor het predicaat! We rekenen er dan ook op dat een groter aantal van de islamitische scholen zal worden gelauwerd in Dit kalenderjaar zijn we gestart met de School Aan Zet Ambitiegesprekken, onder de ISBO-vlag. Wij hebben met onze KIO-partners Hogeschool Arnhem Nijmegen en APS Utrecht een groot aantal scholen reeds bezocht. Binnenkort organiseren wij dan ook de eerste bijeenkomst voor alle schoolleiders, intern begeleiders en taal-, reken- en gedragsspecialisten. Uit de gesprekken die wij reeds hebben gevoerd, komen vijf van de zes thema s duidelijk naar voren, te weten: Basisvaardigheden rekenen en taal Omgaan met verschillen HRM/Lerende organisatie Excellentie en hoogbegaafdheid Opbrengstgericht werken Deze onderwerpen spelen op steeds meer basisscholen een belangrijke rol, dus ook op islamitische basisscholen. Voor Wetenschap en techniek lijken de scholen momenteel nog niet te willen of kunnen kiezen. We zullen in ieder geval deskundige gastsprekers uitnodigen die nader zullen ingaan op de thema s Omgaan met verschillen, HRM/Lerende organisatie en Excellentie en hoogbegaafdheid.

3 Voor wat betreft dit laatste onderwerp: wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat gemiddeld genomen op iedere school 10 % tot 20 % van de leerling-populatie meerbegaafd is. Dit vraagt om extra inspanningen van de school om ook die kinderen het onderwijs te bieden dat ze verdienen. Hoe gaat de school daarmee om, is de school afdoende ingericht op meerbegaafde leerlingen, wat heeft de meerbegaafdheid van een kind te maken met het gedrag van het kind, welke ervaringen hebben islamitische scholen met meerbegaafde leerlingen, etc. Deze en andere kwesties zullen alle de revue passeren. Zoals u gewend bent van de netwerkbijeenkomsten die wij hielden tijdens het KIO-project, streven wij ook nu naar het neerzetten van een sterk programma waar u allen iets aan zult hebben in uw kwaliteitsverbeterslag. Wij zijn nog druk doende met de invulling van het programma, maar de datum en locatie staan vast: Wat: KIO Netwerkbijeenkomst Schoolleiders (en IB-ers en Specialisten) Datum: Dinsdag 26 november 2013 Tijd: 10:00 16:00 (twee dagdelen, inclusief lunch) Locatie: Vergadercentrum Den Hommel Utrecht Het definitieve programma ontvangt u eind oktober in uw . Voor vragen kunt u terecht bij de heer Majid El Khayami via m.elkhayami@deisbo.nl of jarig jubileum islamitisch onderwijs In augustus 1988 opende in Rotterdam de islamitische basisschool Al Ghazali voor het eerst zijn deuren, terwijl op hetzelfde moment, aan de andere kant van het land, in Eindhoven de islamitische basisschool Tarieq ibnoe Ziyad van start ging. In de periode tussen 1988 en 2013 is er veel gebeurd. Het islamitisch onderwijs is gegroeid van 2 scholen toen naar 45 scholen nu. En de groei is er voorlopig nog niet uit. We kunnen constateren dat het islamitische onderwijs 25 jaar na de eerste oprichting definitief wortel heeft geschoten in Nederland. Om deze bijzondere geschiedenis te vieren, organiseren de islamitische schoolbesturen en hun koepelvereniging ISBO een feestelijke bijeenkomst op 20 november a.s. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met mevrouw Arzu Yandere, via a.yandere@deisbo.nl of IBS Al Islaam heeft basis toezichtarrangement De islamitische basisschool Al Islaam te Hilversum heeft sinds de oprichting in augustus 2005 nimmer het basisarrangement gehaald. De Inspectie heeft de school in de afgelopen jaren een aantal keer onderzocht en het oordeel was telkens weer zwak of zeer zwak. Vorig schooljaar heeft de Inspectie zelfs aangegeven aan te sturen op sluiting van de school in het geval geen verbeteringen gerealiseerd zouden worden.

4 Onder bezielde leiding van de directieleden Khalid Mouhmouh en Mohamed Nasir Ashruf is vanaf september 2012 hard gewerkt om de nodige verbeteringen te realiseren. Het resultaat van al dat zwoegen is dat de school eindelijk het basisarrangement heeft gehaald. De directieleden zijn Allah dankbaar en danken voorts de hardwerkende teamleden voor hun inzet en hun geloof in de school. Naamsverandering Per 1 mei 2013 heeft de islamitische basisschool Al Islaam een naamswijziging doorgevoerd. Vanaf genoemde datum heet de school IBS Ayoub. Gekozen is voor de naam van de profeet Ayoub (Job) vanwege diens godsvrezendheid en geduldige aard. Job heeft allerlei zware beproevingen moeten doorstaan en is daarvoor door Allah beloond. IBS Al Islaam heeft eveneens voor vele uitdagingen gestaan en heeft aangetoond geduldig en godsvrezend te kunnen werken aan verbetering. Inmiddels kan worden geconstateerd dat Allah de school heeft beloond met het gewijzigde toezichtarrangement, het herstelde vertrouwen, de nodige stabiliteit en een nieuw schoolgebouw. IBS Ayoub is gevestigd op Buisweg 9 te Hilversum. Noot van de schrijver: op de website van de Inspectie staat nog steeds de kwalificatie zwak. Dit is het gevolg van technische problemen op de website, maar doet geen recht aan de werkelijkheid. 7. Landelijke islam-kennisquiz 2014 Op 2 juni 2014 organiseert de ISBO de eerste landelijke islam-kennisquiz bij Gooiland Events te Hilversum. Leerlingen van de islamitische basisscholen in Nederland krijgen een vol programma met prachtige anasheed-optredens en vermakelijk toneel en naast deze gezelligheid is er ook gezonde competitie in de kennisquiz. De beste leerlingen van iedere deelnemende school zullen strijden om het kampioenschap van de kennis over de Geschiedenis van het leven van de Profeet Mohammed (VZMH). De kandidaten bereiden zich voor met het boek Geschiedenis is van het leven van de Profeet Mohammed, zie hiervoor Scholen kunnen zich nu al opgeven bij mevrouw Asma Claassen via a.claassen@deisbo.nl. 8. Themamiddag Passend onderwijs geslaagd Op woensdagmiddag 2 oktober jl. organiseerde de ISBO een themamiddag over Passend onderwijs. De juristen Arzu Yandere en Stefania Prekpalaj gaven een toelichting op de ontwikkelingen omtrent het Passend onderwijs. Voor vragen over Passend onderwijs kunnen schoolbesturen en schoolleiders bij de juristen terecht via

5 9. Is uw school een Gezonde school? Het belang van een goede gezondheid voor uw kinderen en leerlingen is u reeds welbekend. De school kan hierin een belangrijke rol vervullen. Een gezonde school werkt op een structurele manier aan de gezondheid van leerlingen. Het is een school waar gezondheid onderdeel uitmaakt van het schoolbeleid. De school besteedt hierbij niet alleen aandacht aan educatie, maar ook aan omgeving en signalering. De overheid helpt u hier graag bij. Van 7 oktober t/m 29 november a.s. kunnen basisscholen een aanvraag indienen voor: Gratis advies op maat van een Gezonde School-adviseur over gezondheidsactiviteiten en passende maatregelen voor uw school. Een bijdrage in de kosten (maximaal 2000) of extra hulp bij het uitvoeren van een Gezonde School-activiteit op uw school. U kunt kiezen uit verschillende activiteiten rond thema's als voeding, bewegen, roken, alcohol, sociaal emotionele ontwikkeling, seksuele gezondheid, gehoorschade en letselpreventie. Een geldbedrag bestemd voor vergoeding van de inzet van eigen medewerkers die een taak hebben bij het maken of uitvoeren van schoolgezondheidsbeleid. U kunt dit geldbedrag van 2000 voor ongeveer 40 taakuren ook besteden aan de aanvraag voor het vignet Gezonde School. Kijk voor meer informatie op Onderwijsraad Werkprogramma 2014 De Onderwijsraad adviseert het kabinet en parlement over het onderwijsbeleid. Het kabinet-rutte II wil de verbetering van de onderwijskwaliteit bevorderen. Daartoe is de verdere professionalisering van bestuurders, schoolleiders en leerkrachten van groot belang. De Onderwijsraad beoogt met name het beleid van OCW en EZ perspectieven te bieden. Voor 2014 hanteert de Onderwijsraad dan ook vier programmalijnen, waarmee hij aan de slag gaat: 1. Onderwijs en de kenniseconomie: hier gaat het met name om de informatietechnologie en ICT-schoolconcepten. 2. Kernfuncties van het onderwijs: de Onderwijsraad zal zich buigen over de versterking van het hoger beroepsonderwijs en vakmanschap. Nu is de scheiding tussen HBO en WO te zeer diffuus geworden en is een scherpere profilering wenselijk. 3. Bestuur en organisatie 1: er is steeds meer sprake van regionale samenwerking tussen het onderwijs en de zorg voor jeugdigen. De Wet passend onderwijs zal per augustus 2014 in werking treden en er wordt gewerkt aan een nieuwe Jeugdwet. Het is van essentieel belang om de rol van het onderwijs hierin te kennen. 4. Bestuur en organisatie 2: de onderlinge concurrentie van scholen om de leerlingen leidt niet altijd tot een hogere onderwijskwaliteit, maar heeft soms onwenselijke ontwikkelingen tot gevolg, zoals hoge uitgaven voor nieuwe schoolgebouwen en de start van populaire opleidingen met weinig perspectieven. Het kabinet-rutte II heeft de wens geformuleerd dat scholen publieke verantwoording zouden moeten afleggen over behaalde resultaten en gebruikte middelen.

6 Voor meer informatie kijk op -> zoek op Werkprogrammarogramma Pensioenpremie lager per 1 januari 2014 De pensioensleeftijd gaat naar 67 jaar en dat biedt ruimte om de jaarlijkse pensioenopbouw te verlagen, van 2,05% naar 1,95% van het jaarlijkse inkomen. Mensen leven langer en zijn langer in staat om te werken. Door een pensioenakkoord voor al het personeel bij de overheids- en onderwijssectoren leidt de verhoging van de pensioenleeftijd volgend jaar tot lagere premies. De pensioenpremies gaan omlaag van 25, 4% in 2013 naar 21, 6% in Hierdoor stijgt de koopkracht van deze werknemers ongeveer 2%. Reeds opgebouwd pensioen wordt door deze afspraken niet aangetast. 12. Wetsvoorstel incidentenregistratie ingetrokken Staatssecretaris Dekker heeft het wetsvoorstel inzake de registratie van incidenten ingetrokken. In het wetsvoorstel was geregeld dat schoolbesturen verplicht alle incidenten als wapenbezit, seksueel misbruik, discriminatie, bedreiging en grove pesterijen op een school of vestiging moesten registreren. De staatssecretaris vond het wetsvoorstel incidentenregistratie te beperkt en wil een ruimer plan van aanpak tegen pesten. In een nieuwe wet zal dan ook meer nadruk worden gelegd op het voorkomen van alle vormen van pesten in plaats van op de registratie achteraf. Disclaimer De medewerkers van de ISBO doen er alles aan om in deze nieuwsbrief de juiste, volledige en actuele informatie te verstrekken. Mocht er ondanks deze inspanning toch informatie ontbreken, onvolledig of onjuist zijn, dan horen wij dat graag. De ISBO aanvaardt geen aansprakelijkheid voor ontbrekende, onvolledige of onjuiste informatie.+

ISBO Nieuwsbrief 2013, nummer 24 Amersfoort, januari 2013

ISBO Nieuwsbrief 2013, nummer 24 Amersfoort, januari 2013 ISBO Nieuwsbrief 2013, nummer 24 Amersfoort, januari 2013 1. Succesvol beroep tegen afwijzing islamitische basisschool Het beroep tegen de beslissing van de Zwolse gemeenteraad om opneming van een islamitische

Nadere informatie

ISBO JAARVERSLAG 2012

ISBO JAARVERSLAG 2012 ISBO JAARVERSLAG 2012 [Geef tekst op] Het Onmogelijke Mogelijk Maken I S B O JAARVERSLAG 2012 Bouwen aan de toekomst! Jaarverslag 2012 ISBO 2-14 Inhoudsopgave VOORWOORD... 4 1. VERENIGING ISBO... 5 1.1

Nadere informatie

SAMENVATTEND RAPPORT VAN HET INSPECTIEONDERZOEK OP. Islamitische basisschool Al Islaam

SAMENVATTEND RAPPORT VAN HET INSPECTIEONDERZOEK OP. Islamitische basisschool Al Islaam SAMENVATTEND RAPPORT VAN HET INSPECTIEONDERZOEK OP Islamitische basisschool Al Islaam Utrecht, Vaststelling rapport, 13 september 2010 1. Waarom ontvangt u dit samenvattende rapport? De Inspectie van

Nadere informatie

Samen. stevige. ambities. werken aan. www.schoolaanzet.nl

Samen. stevige. ambities. werken aan. www.schoolaanzet.nl Samen werken aan stevige ambities www.schoolaanzet.nl School aan Zet biedt ons kennis en inspiratie > bestuurder primair onderwijs Maak kennis met School aan Zet School aan Zet is de verbinding tussen

Nadere informatie

7.2 Informatievoorziening aan ouders over het onderwijs en de school

7.2 Informatievoorziening aan ouders over het onderwijs en de school 7. DE OUDERS 7.1 Het belang van betrokkenheid van ouders Zoals al eerder beschreven vinden wij de betrokkenheid van ouders bij onze school van groot belang. Met name naar de pedagogische kant (sociaal-emotioneel,

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. o.b.s. De Aanloop

RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK. o.b.s. De Aanloop RAPPORT VAN BEVINDINGEN TUSSENTIJDS KWALITEITSONDERZOEK o.b.s. De Aanloop Plaats : Valthermond BRIN nummer : 18TP C1 Onderzoeksnummer : 282725 Datum onderzoek : 18 juni 2015 Datum vaststelling : 28 oktober

Nadere informatie

Vrije school Rotterdam West

Vrije school Rotterdam West Vrije school Rotterdam West Samenvattend rapport voor ouders [PO] Datum definitief rapport: 9 april 2018 Inhoudsopgave 1. Waarom ontvangt u dit samenvattende rapport? 3 2. Waarom geeft de inspectie de

Nadere informatie

Spellingcontrole mag aan voor kandidaten met dyslexie. Afschaffing loting bij opleidingen met een numerus fixus

Spellingcontrole mag aan voor kandidaten met dyslexie. Afschaffing loting bij opleidingen met een numerus fixus Voortgezet Onderwijs 19 februari 2016 Inhoud Algemeen Meer maatwerk voor leerlingen Overgang po-vo Spellingcontrole mag aan voor kandidaten met dyslexie Rekenresultaten 2015 per school Scholen aan de slag

Nadere informatie

Gezonde Scholen presteren beter!

Gezonde Scholen presteren beter! Gezonde Scholen presteren beter! Aan de slag met de Gezonde School! Lerende netwerken Sport en Bewegen in de buurt najaar 2014 Inhoud Wat is de Gezonde School? Gezonde School - aanpak Vignet Gezonde School

Nadere informatie

Aan de netwerkpartners van het CJG, Betreft Start KIES cursus basisschoolkinderen en ouderbijeenkomsten

Aan de netwerkpartners van het CJG, Betreft Start KIES cursus basisschoolkinderen en ouderbijeenkomsten Aan de netwerkpartners van het CJG, Betreft Start KIES cursus basisschoolkinderen en ouderbijeenkomsten Een scheiding is ingrijpend. Voor ouders én voor kinderen. CJG Zutphen heeft daarom samen met de

Nadere informatie

De Akkers. Kwaliteitsonderzoek. vroegschoolse educatie

De Akkers. Kwaliteitsonderzoek. vroegschoolse educatie De Akkers Kwaliteitsonderzoek vroegschoolse educatie Datum vaststelling: 15 maart 2019 Samenvatting De inspectie heeft op 6 november 2018 een onderzoek uitgevoerd in groep 1 en 2 van basisschool OBS De

Nadere informatie

Jaarverslag. vbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq

Jaarverslag. vbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfg

Nadere informatie

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 5 september 2014 INFO 1

I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N. w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l. 5 september 2014 INFO 1 I N F O D A C O S T A S C H O O L H O O G R A V E N w w w. d a c o s t a - h o o g r a v e n. n l 5 september 2014 INFO 1 IN DEZE INFO Teamontwikkeling Inschrijven op school Informatie-avonden Afstemmingsgesprekken

Nadere informatie

Veiligheid in het primair onderwijs

Veiligheid in het primair onderwijs Veiligheid in het primair onderwijs 1 april 2009 Maarssen 8 april 2009 Amsterdam 9 april 2009 Den Haag 21 april 2009 Eindhoven 22 april 2009 Assen Marij Bosdriesz, Cecile Godefrooy, Marina Moerkens Programma

Nadere informatie

Passend Onderwijs voor de kinderen op school: samen met ouders en leerkracht

Passend Onderwijs voor de kinderen op school: samen met ouders en leerkracht Passend Onderwijs voor de kinderen op school: samen met ouders en leerkracht Vanaf 1 augustus is de Wet passend onderwijs van kracht. De school van uw kind/uw school is aangesloten bij het samenwerkingsverband

Nadere informatie

Voor wie is de Week van passend onderwijs bedoeld?

Voor wie is de Week van passend onderwijs bedoeld? Ongetwijfeld heeft iedereen wel eens de term PASSEND ONDERWIJS voorbij zien komen. Samenwerkingsverbanden, schoolbesturen en scholen zijn al een aantal jaar druk bezig alles vorm te geven zoals het in

Nadere informatie

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK ISLAMITISCHE BASISSCHOOL AL-IHSAAN

RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK ISLAMITISCHE BASISSCHOOL AL-IHSAAN RAPPORT JAARLIJKS ONDERZOEK ISLAMITISCHE BASISSCHOOL AL-IHSAAN School : Islamitische basisschool Al-Ihsaan Plaats : Lelystad BRIN-nummer : 28BL Onderzoeksnummer : 73833 Datum schoolbezoek : 29 mei 2006

Nadere informatie

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD secretariaat: Marisja Zych en Inge van der Linden e-mail: secretariaat@bmtskpo.nl Website: www.skpo.nl VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR Datum: Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2011

Nieuwsbrief Januari 2011 Nieuwsbrief Januari 2011 Eerste nieuwsbrief 2011 Het jaar 2010 is een jaar geweest waarin hard is gewerkt en ook weer veel is gebeurd. Een mens kan veel meer dan hij/zij denkt, als hij/zij vertrouwen heeft

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Datum Uitnodiging subsidieaanvraag Regeling versterking samenwerking lerarenopleidingen en scholen

Datum Uitnodiging subsidieaanvraag Regeling versterking samenwerking lerarenopleidingen en scholen a 1 > Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Aan: penvoerders opleidingsscholen en contactpersonen lerarenopleidingen Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag www.rijksoverheid.nl Onze

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek De Pipegaal Analyse Tevredenheid ouders De Pipegaal, december 2018

Tevredenheidsonderzoek De Pipegaal Analyse Tevredenheid ouders De Pipegaal, december 2018 Tevredenheidsonderzoek De Pipegaal Analyse Tevredenheid ouders De Pipegaal, december 2018 In december 2018 hebben alle Gearhing-scholen deelgenomen aan een tevredenheidsonderzoek onder ouders, leerlingen

Nadere informatie

RAPPORT VAN EEN INCIDENTEEL ONDERZOEK NAAR BESTUURLIJKE PRAKTIJKEN

RAPPORT VAN EEN INCIDENTEEL ONDERZOEK NAAR BESTUURLIJKE PRAKTIJKEN RAPPORT VAN EEN INCIDENTEEL ONDERZOEK NAAR BESTUURLIJKE PRAKTIJKEN Bevoegd gezag: Stichting Islamitische Basisscholen Eindhoven School: Tarieq Ibnoe Ziyad Plaats: Eindhoven BRIN-nummer: 22NM nummer AD/RS/42744

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. : De Toermalijn. Onderzoeksnummer :

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. : De Toermalijn. Onderzoeksnummer : RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK School : De Toermalijn Plaats : Arnhem BRIN-nummer : 15XH Onderzoeksnummer : 104068 Datum schoolbezoek : 18 maart 2008 Concept datum : 21 mei 2008 Datum vaststelling

Nadere informatie

Uw keuze voor KiVa houdt in dat u kiest voor KiVa voor tenminste twee jaar. Na twee jaar is uw school KiVa-gecertificeerd.

Uw keuze voor KiVa houdt in dat u kiest voor KiVa voor tenminste twee jaar. Na twee jaar is uw school KiVa-gecertificeerd. Activiteit KiVa Doelgroep Groep 5 t/m 8. Doel Het reduceren van het pesten. Inhoud De kern van KiVa is een lesprogramma tegen pesten en voor een prettig en veilig sociaal klimaat. KiVa is méér dan alleen

Nadere informatie

Nieuwsbrief ISBO. (Februari-Maart)

Nieuwsbrief ISBO. (Februari-Maart) Nieuwsbrief ISBO (Februari-Maart) Aanmelding voor excellente scholen geopend Scholen die menen goede kans te maken op het predicaat Excellente School 2014 kunnen zich tussen 10 maart en 18 april aanmelden

Nadere informatie

- Samenvatting - Rapportage Oudertevredenheid Eben-Haëzerschool Emmeloord Juni 2013

- Samenvatting - Rapportage Oudertevredenheid Eben-Haëzerschool Emmeloord Juni 2013 - Samenvatting - Rapportage Oudertevredenheid Eben-Haëzerschool Emmeloord Juni 2013 ECM onderzoek Site: www.ecmonderzoek.nl E-mail: Info@ecmonderzoek.nl Telefoon: 0525661697 Inleiding en verantwoording

Nadere informatie

2-DAAGSE CURSUS. Anti-pestcoördinator

2-DAAGSE CURSUS. Anti-pestcoördinator 2-DAAGSE CURSUS Anti-pestcoördinator Naar een zo pestvrij mogelijke school! Deze cursus is iets voor uw school als u: Pesten op uw school beter wilt signaleren, voorkomen en oplossen Leerlingen alle kansen

Nadere informatie

Onderwerp en positionering van de beleidsdoorlichtingen In de beleidsdoorlichtingen van de ADR staan de volgende beleidsdoelstellingen centraal:

Onderwerp en positionering van de beleidsdoorlichtingen In de beleidsdoorlichtingen van de ADR staan de volgende beleidsdoelstellingen centraal: >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG Financieel-Economische Zaken IPC 5350 Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Nr. 1627

STAATSCOURANT. Nr. 1627 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1627 23 januari 2015 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 12 januari 2015, nr. VO/F-669126,

Nadere informatie

Uw producten en diensten in de etalage!

Uw producten en diensten in de etalage! Portal School aan Zet Toelichting aanbod onderwijsadviesbureaus Uw producten en diensten in de etalage! https://portal.schoolaanzet.nl 1 School aan Zet lanceert in september 2012 de online portal van School

Nadere informatie

Aanmelding tot instroom 2014-2015

Aanmelding tot instroom 2014-2015 Aanmelding tot instroom 2014-2015 Inleiding Deze notitie is bedoeld om duidelijkheid te geven over de aanname en instroom van nieuwe leerlingen op basisschool Kadoes. Door het vastleggen van afspraken

Nadere informatie

2-DAAGSE CURSUS. Anti-pestcoördinator

2-DAAGSE CURSUS. Anti-pestcoördinator 2-DAAGSE CURSUS Anti-pestcoördinator Naar een zo pestvrij mogelijke school! Deze cursus is iets voor uw school als u: Pesten op uw school beter wilt signaleren, voorkomen en oplossen Leerlingen alle kansen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 22 16 juni 2014

NIEUWSBRIEF nr. 22 16 juni 2014 NIEUWSBRIEF nr. 22 16 juni 2014 In deze nieuwsbrief: Schoolreisje groep 3 t/m 7 en 5 t/m 7 Schoolreisje groep 1 & 2 Rapportgesprekken Samenstelling team en groepsindeling Oplevering school en 5 januari

Nadere informatie

ISBO JAARVERSLAG 2011

ISBO JAARVERSLAG 2011 Het Onmogelijke Mogelijk Maken I S B O ISBO JAARVERSLAG 2011 [Geef tekst op] JAARVERSLAG 2011 Het onmogelijke mogelijk maken Jaarverslag 2011 ISBO 2-14 Inhoudsopgave VOORWOORD... 4 1. VERENIGING ISBO...

Nadere informatie

Vignet Gezonde School. Leerlingen presteren beter op een Gezonde School!

Vignet Gezonde School. Leerlingen presteren beter op een Gezonde School! Vignet Gezonde School Leerlingen presteren beter op een Gezonde School! Inhoud Wat is een Gezonde School? Waarom is een GS van belang? Gezonde School aanpak De vier pijlers van Gezonde School Wat is het

Nadere informatie

OECD Programme for International Student Assessment PISA-2015

OECD Programme for International Student Assessment PISA-2015 OECD Programme for International Student Assessment PISA-2015 Praktische kennis en vaardigheden van 15-jarigen Wat is PISA PISA (Programme for International Student Assessment) is het internationaal peilingonderzoek

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 03 10 november 2015

Nieuwsbrief Nr. 03 10 november 2015 Nieuwsbrief Nr. 03 10 november 2015 AVICENNA COLLEGE BESTAAT TWEE JAAR Op 3 november jl. bestond onze school 2 jaar. Begonnen op 3 november 2013 als de Opperd onder de vleugels van CVO Melanchton. Per

Nadere informatie

2015D Reactie op een brief van Stichting Omniumscholen i.o. (hierna: Omnium) aangaande knelpunten bij het oprichten van de Omniumschool

2015D Reactie op een brief van Stichting Omniumscholen i.o. (hierna: Omnium) aangaande knelpunten bij het oprichten van de Omniumschool 2015D32498 Reactie op een brief van Stichting Omniumscholen i.o. (hierna: Omnium) aangaande knelpunten bij het oprichten van de Omniumschool Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. De Klarinet

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. De Klarinet RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK De Klarinet Plaats : Lisse BRIN nummer : 08YP C1 Onderzoeksnummer : 271879 Datum onderzoek : 23 januari 2014 Datum vaststelling : 3 maart 2014 Pagina 2 van

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Basisschool Maria. : 's-heerenberg

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Basisschool Maria. : 's-heerenberg RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Basisschool Maria Plaats : 's-heerenberg BRIN-nummer : 15BZ Onderzoeksnummer : 123549 Datum schoolbezoek : 30 Rapport vastgesteld te Zwolle

Nadere informatie

Vragenlijst themacertificaat Welbevinden en sociale veiligheid Primair onderwijs

Vragenlijst themacertificaat Welbevinden en sociale veiligheid Primair onderwijs Vragenlijst themacertificaat Welbevinden en sociale veiligheid Primair onderwijs Bij het beantwoorden van de vragenlijst is het handig om (indien aanwezig) de volgende zaken bij de hand te hebben: Schoolplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief kwaliteit KBS Franciscus

Nieuwsbrief kwaliteit KBS Franciscus Nieuwsbrief kwaliteit KBS Franciscus Onze school werkt intensief aan de kwaliteit van ons onderwijs. Dit doen we door het volgen van nascholing door leerkrachten en begeleiding en coaching van leerkrachten.

Nadere informatie

Regeling Kwaliteit Voortgezet Onderwijs

Regeling Kwaliteit Voortgezet Onderwijs Algemeen Verbindend Voorschrift Betreft de onderwijssector(en) Informatie CFI/ICO Voorgezet onderwijs vo 079-3232.444 Bestemd voor het bevoegd gezag van scholen en scholengemeenschappen in het voortgezet

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool De Arnhorst. Velp

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. Basisschool De Arnhorst. Velp SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 Basisschool De Arnhorst Velp 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool De Arnhorst in Velp. Iedere school stelt een

Nadere informatie

Als je te weinig van een kind verwacht, komt er niet uit wat er in zit. Onderwijsminister Marja van Bijsterveldt INTERVIEW

Als je te weinig van een kind verwacht, komt er niet uit wat er in zit. Onderwijsminister Marja van Bijsterveldt INTERVIEW INTERVIEW Auteur: René Leverink Fotografie: Rijksoverheid Onlangs hebben minister Van Bijsterveldt en staatssecretaris Zijlstra van OCW drie actieplannen gelanceerd, gericht op een ambitieuze leercultuur

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Terugblik oprichting IVO De Opperd

Terugblik oprichting IVO De Opperd Terugblik oprichting IVO De Opperd In dit document blikken we terug op het proces van de oprichting van De Opperd in verband met de sluiting van Ibn Ghaldoun. De leerlingen van Ibn Ghaldoun De staatssecretaris

Nadere informatie

Start school 2015-2016

Start school 2015-2016 24-06- 15 n ummer 20 Inhoud - - Start school 2015-2016 Begin van het nieuwe schooljaar starten we met de nadruk op de groepsdynamiek. Daarom zullen we o.a. in de eerste week nog niet starten met IPC, maar

Nadere informatie

Workshop Gezonde School GGD Kennemerland

Workshop Gezonde School GGD Kennemerland Workshop Gezonde School GGD Kennemerland Opzet bijeenkomst Voorstellen Achtergrond Gezonde School Meerwaarde Gezonde School Uitwerking Gezonde School Gunningschool Vervolg Vragen Voorstelrondje Associatie-oefening

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Montessori Nijmegen

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Montessori Nijmegen RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Montessori Nijmegen Plaats : Nijmegen BRIN nummer : 12ZD C1 Onderzoeksnummer : 291967 Datum onderzoek : 7 februari 2017 Datum vaststelling : 2 mei 2017 Pagina

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 17134 26 juni 2013 Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 13 juni 2013, nr. JOZ/499515,

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL ST.-WILLIBRORDUS

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL ST.-WILLIBRORDUS DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL ST.-WILLIBRORDUS Plaats : Groenlo BRIN-nummer : 10FG Onderzoeksnummer : 120935 Datum schoolbezoek : 8 november 2010

Nadere informatie

2-DAAGSE CURSUS. Anti-pestcoördinator

2-DAAGSE CURSUS. Anti-pestcoördinator 2-DAAGSE CURSUS Anti-pestcoördinator Naar een zo pestvrij mogelijke school! Deze cursus is iets voor uw school als u: Pesten op uw school beter wilt signaleren, voorkomen en oplossen Leerlingen alle kansen

Nadere informatie

Jaarplan. S a m e n l e r e n, d e n k e n e n b e g r i j p e n NASSAULAAN 5, 9717 CE GRONINGEN

Jaarplan. S a m e n l e r e n, d e n k e n e n b e g r i j p e n NASSAULAAN 5, 9717 CE GRONINGEN Jaarplan 2017 S a m e n l e r e n, d e n k e n e n b e g r i j p e n INFO@NASSAUSCHOOL.NL NASSAULAAN 5, 9717 CE GRONINGEN Inhoud Strategische doelen... 3 Onderwijs... 4 Personeel... 6 Overig... 7 2 S t

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij cbs 't Fundament

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij cbs 't Fundament RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij cbs 't Fundament Plaats : Loenen Aan De Vecht BRIN-nummer : 05QP Onderzoeksnummer : 125626 Datum schoolbezoek : 27 maart 2012 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

5 oktober 2015. Onderzoek: Leraren en Ouders

5 oktober 2015. Onderzoek: Leraren en Ouders 5 oktober 2015 Onderzoek: Leraren en Ouders Leraren en Ouders 5 oktober 2015 Over dit onderzoek Voor het onderzoek werden 15.000 leden van CNV Onderwijs uitgenodigd die werkzaam zijn in het primair onderwijs.

Nadere informatie

ISBO Nieuwsbrief 2012, nummer 22 Amersfoort, oktober 2012

ISBO Nieuwsbrief 2012, nummer 22 Amersfoort, oktober 2012 ISBO Nieuwsbrief 2012, nummer 22 Amersfoort, oktober 2012 1. Ied-feesten voor kinderen Jaarlijks organiseert het Team Kinder 'Iedfeesten een feest speciaal voor kinderen in Amsterdam. Het Kinder Iedfeest

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4

Nadere informatie

Quickscan team primair onderwijs 2014

Quickscan team primair onderwijs 2014 Quickscan team primair onderwijs 2014 Beste leerkracht, Voor je ligt de quickscan, een manier om de zorgbehoefte van de school op het gebied van gezondheid in kaart te brengen. De resultaten van deze quickscan

Nadere informatie

ISBO Nieuwsbrief 2013, nummer 27 Amersfoort, april 2013

ISBO Nieuwsbrief 2013, nummer 27 Amersfoort, april 2013 ISBO Nieuwsbrief 2013, nummer 27 Amersfoort, april 2013 1. Veel omstreden onderwijswetsvoorstellen gaan niet door Het kabinet overweegt om drie eerder ingediende onderwijswetsvoorstellen in te trekken.

Nadere informatie

Waarden en normen op RKBS Sint Jan (Waarland)

Waarden en normen op RKBS Sint Jan (Waarland) R.K. Basisschool Sint Jan Gedragsprotocol Waarden en normen op RKBS Sint Jan (Waarland) Inleiding Een veilig klimaat en een prettige sfeer zijn belangrijke voorwaarden om te komen tot goede leerprestaties.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer

NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer NIEUWSBRIEF 3 Nieuws van de Ouderkamer OBS De Akkers en PSZ t Valkje Jagerslaan 15 3075 AA Rotterdam Telefoon 010 2907827 email L.Reichardt@de-akkers.nl www.de-akkers.nl November 2015 Waar te vinden? De

Nadere informatie

SAMENVATTEND RAPPORT. van het inspectieonderzoek bij. obs Aurora

SAMENVATTEND RAPPORT. van het inspectieonderzoek bij. obs Aurora SAMENVATTEND RAPPORT van het inspectieonderzoek bij obs Aurora Plaats : Almere Brin : 26AB Onderzoeksnummer : 123315 Datum schoolbezoek : 30 juni 2011 Rapport vastgesteld te Utrecht op 21 september 2011

Nadere informatie

KWALITEITSKAART. Ouderbetrokkenheid en participatie. Ouderbetrokkenheid en participatie. Opbrengstgericht werken

KWALITEITSKAART. Ouderbetrokkenheid en participatie. Ouderbetrokkenheid en participatie. Opbrengstgericht werken ALITEITSKAART Opbrengstgericht werken PO Praktische handvatten voor het taallees- en rekenonderwijs zoals deze Kwaliteits Opbrengstgericht Werken zijn te vinden op www.schoolaanzet.nl. Deze website bevat

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. c.b.s. Het Krijt

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. c.b.s. Het Krijt RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK c.b.s. Het Krijt Plaats : Assen BRIN nummer : 27BM C1 Onderzoeksnummer : 195929 Datum onderzoek : 14 mei 2013 Datum vaststelling : 27 juni 2013 Pagina 2 van

Nadere informatie

7. Conclusies en aanbevelingen

7. Conclusies en aanbevelingen 7. Conclusies en aanbevelingen 7.1 Algemeen Op CBS Het Galjoen worden al goede initiatieven genomen om de ouderbetrokkenheid te stimuleren en te vergroten, ook al kan er nog het één en ander aan uitgebreid

Nadere informatie

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP O.B.S. DE BONGERD

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP O.B.S. DE BONGERD DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP O.B.S. DE BONGERD Plaats : Hijken BRIN-nummer : 18TJ Onderzoeksnummer : 118979 Conceptrapport verzonden op : 26 april Datum schoolbezoek

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 33 400 VIII Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor het jaar 2013 Nr. 157 BRIEF

Nadere informatie

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA..DEN HAAG. Datum 8 juli 2013

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA..DEN HAAG. Datum 8 juli 2013 >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 8 oktober 2015 De wekelijkse nieuwsbrief van de Sint Maartenschool. In deze nieuwsbrief Beste ouders en verzorgers Uw school is ingeloot! Thema avond van 26 november Afscheid nemen Kinderboekenweek

Nadere informatie

professionele tussenschoolse opvang

professionele tussenschoolse opvang professionele tussenschoolse opvang Bent u medewerker of coördinator tussenschoolse opvang en wilt u meer weten over hoe u het beste kunt omgaan met de leerlingen in uw groep? Kom ook naar een van onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief. jaargang 22 - nummer 2 29 september 2017

Nieuwsbrief. jaargang 22 - nummer 2 29 september 2017 Nieuwsbrief jaargang 22 - nummer 2 29 september 2017 In deze nieuwsbrief: - Voorstellen nieuwe leerkrachten - Voorstellen klachtcontactpersonen - Omgangsprotocol - Kanjertrainingen - Agenda oktober - Agenda

Nadere informatie

Ik neem mijn petje voor jou af!

Ik neem mijn petje voor jou af! Maandkalender december 2014 1 Ouders ontvangen mail voor deelname aan 16 GMR-vergadering; Tevredenheidsonderzoek; 2 17 3 18 Kerstontbijt; Gezamenlijke kerstviering alle groepen; 4 Mhr. Peter van der Steen

Nadere informatie

Een gezonde leefstijl in het DNA van elke school

Een gezonde leefstijl in het DNA van elke school Een gezonde leefstijl in het DNA van elke school Inhoud workshop De Gezonde School aanpak De rol van buurtsportcoaches / combinatiefunctionarissen Aanvraag vignet Gezonde School Gezonde School Bij een

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2011 582 Besluit van 28 november 2011 tot wijziging van het Besluit specifieke uitkeringen gemeentelijk onderwijsachterstandenbeleid 2011 2014 in

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief passend onderwijs

Nieuwsbrief passend onderwijs Juli 2012 Uitgelicht Eerste Kamer behandelt wetsvoorstellen op 11 september De behandeling van de wetsvoorstellen passend onderwijs en kwaliteit in het speciaal onderwijs is verplaatst naar 11 september

Nadere informatie

Infopunt 13 9 juni 2014

Infopunt 13 9 juni 2014 Infopunt 13 9 juni 2014 Heeft iedereen genoten van dit prachtige Pinksterweekend? Was het een gezellige kermis in ons mooie dorp Aartswoud? Wij zijn bezig met de laatste loodjes wat school betreft. Nog

Nadere informatie

Onderzoek Ouderbetrokkenheid in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo

Onderzoek Ouderbetrokkenheid in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo factsheet Onderzoek Ouderbetrokkenheid in het, het en het mbo Het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft in 2012 een enquête over ouderbetrokkenheid gehouden onder ouders in het, het en het middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN De Schalm (18ZU00) De Schalm 18ZU00 Directeur Hiske de Koning Adres Katendrechtsestraat 61 3072 NS ROTTERDAM Telefoon

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018

Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018 Tevredenheidsonderzoek De Skulpe Analyse Tevredenheidsonderzoek ouders Skulpe december 2018 In december 2018 hebben alle Gearhing-scholen deelgenomen aan een tevredenheidsonderzoek onder ouders, leerlingen

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 8 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN School voor Speciaal Basisonderwijs De Kring (20KY00) School voor Speciaal Basisonderwijs De Kring 20KY Directeur

Nadere informatie

SCHOOLVEILIGHEIDSPLAN MONTESSORISCHOOL ELZENEIND

SCHOOLVEILIGHEIDSPLAN MONTESSORISCHOOL ELZENEIND SCHOOLVEILIGHEIDSPLAN MONTESSORISCHOOL ELZENEIND Inhoudsopgave Inleiding Onderzoek Visie schoolveiligheidsplan Montessorischool Elzeneind Doelstelling beleidsplan Preventief beleid Curatief beleid Registratie

Nadere informatie

Vignet Gezonde School. Congres Gezondrondom 15 mei 2013

Vignet Gezonde School. Congres Gezondrondom 15 mei 2013 Vignet Gezonde School Congres Gezondrondom 15 mei 2013 Inhoud Wat is een Gezonde School? Wat is het vignet Gezonde School? Wat is de meerwaarde van het vignet? Certificaten Het vignet aanvragen Implementatie

Nadere informatie

Donderdag 18 september 2014

Donderdag 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014 Informatieavonden op de Vroonhoeve Beste ouders en verzorgers, de leden van de MR en de AC nodigen u bij deze van harte uit voor de informatieavonden van a.s. maandag (onderbouw)

Nadere informatie

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2

Info Bron. Weekoverzicht Zaterdag en zondag. Dinsdag 16-2 Woensdag 17-2 Donderdag 18-2 Info Bron Amersfoort-Vathorst 11 februari 2016 Uitgave 24, jaargang 8 Colofon: Redactie: MT, Catherine van Dord en Astrid Vianen Redactieadres: Infobron@obsatlantis.nl InfoBron is een informatiebulletin

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 3 september 2014

Nieuwsbrief 2 3 september 2014 Engelgaarde 33, 7943 LD Meppel - 0522 260651 - www.detolter.nl - directie@detolter.nl Nieuwsbrief 2 3 september 2014 Agenda Donderdag 04 september informatieavond groep 3 en 7 Maandag 08 september informatieavond

Nadere informatie

Datum Betreft Bestuursakkoord PO-Raad-OCW 2012-2015. Geacht schoolbestuur,

Datum Betreft Bestuursakkoord PO-Raad-OCW 2012-2015. Geacht schoolbestuur, a 1 > Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den Haag www.rijksoverheid.nl Onze referentie 349195 Datum Betreft Bestuursakkoord PO-Raad-OCW 2012-2015 Geacht

Nadere informatie

Sociaal-emotionele ontwikkeling & Sociale Veiligheid. Beleid en protocollen

Sociaal-emotionele ontwikkeling & Sociale Veiligheid. Beleid en protocollen Sociaal-emotionele ontwikkeling & Sociale Veiligheid Beleid en protocollen OBS De Viermaster Papendrecht 2014-2015 Inleiding In dit document staat omschreven welk beleid en welke protocollen gehanteerd

Nadere informatie

Gezonde School en Buurtsportcoach. Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl

Gezonde School en Buurtsportcoach. Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl Gezonde School en Buurtsportcoach Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl Inhoud Voorstellen Wat is de Gezonde School? Kernpunten Gezonde School Gezonde School - aanpak Vignet Gezonde School

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid in het voortgezet onderwijs

Ouderbetrokkenheid in het voortgezet onderwijs Ouderbetrokkenheid in het voortgezet onderwijs Een goede relatie tussen ouders en school komt het leerresultaat ten goede en dat is wat we allemaal willen! Convenant Impuls Kwaliteitsverbetering Onderwijs

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Basisschool De Knienenbult

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Basisschool De Knienenbult RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Basisschool De Knienenbult Plaats : Westendorp BRIN-nummer : 05UK Onderzoeksnummer : 121327 Datum schoolbezoek : 17 januari 2011 Rapport

Nadere informatie

Vignet Welbevinden en Sociale Veiligheid, vo. Beleid. Vragenlijst Welbevinden en Sociale Veiligheid. Handig om bij de hand te hebben:

Vignet Welbevinden en Sociale Veiligheid, vo. Beleid. Vragenlijst Welbevinden en Sociale Veiligheid. Handig om bij de hand te hebben: Vignet Welbevinden en Sociale Veiligheid, vo Vragenlijst Welbevinden en Sociale Veiligheid Handig om bij de hand te hebben: Schoolplan Zorgplan Veiligheidsplan Schoolondersteuningsplan Beleid 1. Geef aan

Nadere informatie

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel

Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel pagina 1 van 7 Gecomprimeerd schoolondersteuningsprofiel Algemene gegevens School BRIN Charlois (18OR00) Charlois 18OR00 Directeur Lydia van den Hoonaard Adres Clemensstraat 117 3082 CE ROTTERDAM Telefoon

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NUMMER 7 8 maart 2019

NIEUWSBRIEF NUMMER 7 8 maart 2019 NIEUWSBRIEF NUMMER 7 8 maart 2019 Onder andere in deze nieuwsbrief: Welkom nieuwe kinderen Samenwerking Smallsteps Sociale veiligheid Staken Montessoriweetje Wachtlijst Connect logopedie Oproep denktank

Nadere informatie