BEKNOPTE LIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 29 NOVEMBER 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEKNOPTE LIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 29 NOVEMBER 2017"

Transcriptie

1

2 BEKNOPTE LIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 29 NOVEMBER 2017 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen openbare vergadering gemeenteraad 30 oktober De notulen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van 30 oktober 2017, incluis het volledige beeldmateriaal, worden ter goedkeuring voorgelegd. 002 Voorstel van burger: recht op betaalbaar en kwalitatief wonen - De stad Sint-Truiden heeft een voorstel van een burger ontvangen voor de gemeenteraad. Het voorstel omvat de vraag naar meer sociale woningen, meer SVK-woningen, meer ondersteuning van huurders op de private huurmarkt en de uitbouw van aangepaste opvangmogelijkheden en huisvestingsinitiatieven voor daklozen. 003 Verkoop voormalige stadsfeestzaal Rijschoolstraat - AGOST wenst in het kader van de door haar beoogde verdere stadsontwikkeling de hoek Stationsstraat en Rijschoolstraat te laten ontwikkelen door een derde. In het kader van deze opwaardering wordt voorgesteld akkoord te gaan met de verkoop van de voormalige stadsfeestzaal met nooduitgang aan de nv Docklands tegen de prijs van euro. 004 Tracéwijziging Roosbeekstraat in het kader van een verkavelingsaanvraag - Er werd een verkavelingsvergunning ingediend voor het perceel gelegen langs de Roosbeekstraat. De aanvraag voorziet in een tracéwijziging van de bestaande gemeenteweg. Het lot 5 gelegen langs de Roosbeekstraat zal gratis afgestaan worden aan de stad Sint-Truiden voor inlijving in het openbaar domein in functie van de aanleg van nutsleidingen. 005 Verlegging voetweg 174: definitieve vaststelling - NV WEBECO heeft een aanvraag gedaan voor de verlegging van sentier 174, gelegen aan de Kapelstraat op het bedrijventerrein van Brustem. Het voorstel is om de voetweg langs het projectgebied te leggen op het tracé van de Kapelstraat en voor het projectgebied af te buigen naar de Lichtenberglaan. 006 Woonproject Gorsemweg-Lupinestraat: overdracht bijkomend perceel - Aan de bvba Verelst & Gilen Projects werd een verkavelingsvergunning verleend voor het perceel gelegen langs Gorsemweg - Lupinestraat. De projectontwikkelaar wenst lot 11, dat buiten de verkaveling valt, eveneens kosteloos over te dragen aan de stad om mee ingelijfd te worden bij het openbaar domein.

3 007 Concessie van openbare dienst voor het plaatsen van publieke laadinfrastructuur volgens het principe paal volgt wagen - Bewoners die niet beschikken over de mogelijkheid om op eigen terrein of in de onmiddellijke omgeving op publiek toegankelijke plaatsen te laden kunnen bij de toekomstige concessiehouder een vraag indienen tot het plaatsen van een laadpunt. Een ontwerp van concessie van openbare dienst en de concessieovereenkomst werd opgesteld samen met de goedgekeurde beleidsvisie oplaadpunten. De opdracht voor de plaatsing geldt voor de komende twee jaar en de concessionaris mag de paal gedurende 9 jaar exploiteren. 008 Samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Sint-Truiden en Infrax cvba voor het vernieuwen van de huisaansluitingen in de Hamelstraat Er dient een samenwerkingsovereenkomst te worden afgesloten tussen Infrax cvba en het stad Sint-Truiden in functie van het vernieuwen van de huisaansluitingen in de Hamelstraat. 009 Verkeersveiligheid, uitbreiding zone 30 binnenstad - Er wordt voorgesteld om de zone 30 drastisch uit te breiden. Deze zone omvat niet alleen de binnenstad, maar tevens het ganse stationskwartier, de wijk Sint-Pieter, Schurhoven, Zerkingen en het gebied tussen spoor, N3 en Ziekerenweg. De schoolomgevingen van de Naamsesteenweg, Speelhoflaan, Gazometerstraat, Halmaalweg en Tichelrijlaan zijn volledig geïntegreerd. Flankerende maatregelen worden genomen om de verkeerssituatie veiliger te maken met de Naamsevest als eerste proefzone. 010 Aankoop boomgaarden gelegen te Groot-Gelmen De percelen met boomgaarden, gelegen langs de Helshovenstraat te Groot-Gelmen, liggen hetzij in het RUP Groene Waarden hetzij in het RUP dorpengeheel Groot-Gelmen, Engelmanshoven, Gelinden. Het Regionaal Landschap stelt dat deze boomgaard moet bewaard en behouden blijven. De percelen worden verkocht aan de prijs van euro aan de stad Sint-Truiden. 011 Verdeling middelen ter ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid De Vlaamse overheid stelt middelen ter beschikking ter ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid. De stad Sint-Truiden kan aanspraak maken op minstens ,22 euro subsidies. De jeugdraad van Sint-Truiden verleent gunstig advies. 012 Inter-media: buitengewone algemene vergadering van 20 december Bij brief van 12 september 2017 wordt de stad Sint-Truiden uitgenodigd op de buitengewone algemene vergadering van Inter-media van woensdag 20 december 2017 om 17.30u. 013 Cipal: buitengewone algemene vergadering van 15 december Bij brief van 10 oktober 2017 wordt de stad Sint-Truiden uitgenodigd op de buitengewone algemene vergadering van Cipal van 15 december 2017.

4 014 Infrax Limburg: buitengewone algemene vergadering van 18 december Bij brief van 12 oktober 2017 wordt de stad Sint-Truiden uitgenodigd op de buitengewone algemene vergadering van Infrax Limburg van maandag 18 december 2017 om 18u. 015 Inter-energa: buitengewone algemene vergadering van 12 december Bij brief van 12 oktober 2017 wordt de stad Sint-Truiden uitgenodigd op de buitengewone algemene vergadering van Inter-energa van dinsdag 12 december 2017 om 18u. 016 Inter-aqua: buitengewone algemene vergadering van 5 december Bij brief van 14 september 2017 wordt de stad Sint-Truiden uitgenodigd op de buitengewone algemene vergadering van Inter-aqua van dinsdag 5 december 2017 om 18u. 017 Limburg.net: algemene vergadering van 20 december Bij brief van 6 november 2017 nodigt Limburg.net de stad uit op de algemene vergadering van woensdag 20 december 2017 om 19 uur. 018 Algemeen retributiereglement vrije tijd en diverse tariefreglementen - Het algemeen retributiereglement vrije tijd is van toepassing op alle activiteiten en diensten die de vrijetijdsdiensten van de stad Sint-Truiden aanbieden. Naast het algemeen reglement werden de volgende aparte reglementen ook geactualiseerd: 1. reglement en tarieven voor activiteiten van de dienst sport, zwembad, jeugd, toerisme, welzijn, reglement en tarieven voor verhuur zalen sport 3. reglement en tarieven voor verhuur zalen toerisme 4. reglement en tarieven voor verhuur tochtgenoot 5. reglement en tarieven voor verhuur fuifzaal Stayen 6. reglement en tarieven voor verhuur repetitieruime 7. reglement en tarieven voor verhuur materialen uitleendienst 019 Reparatiebesluit: aanpassingen RPR aan gewijzigde regelgeving en goedgekeurde formatie 2.0 Naast de afstemming van de rechtspositieregeling met de gewijzigde formatie wat betreft de salarisschalen en de functionele loopbaan, wordt ook voorgesteld om enkele technische aanpassingen aan te brengen aan de formatie. 020 Gunningsleidraad PPS zwembad en sportsite Cicindriapark te Sint-Truiden : terechtwijzend bericht - In kader van de pps-dossier zijn er twee plaatsbezoeken geweest waarop alle kandidaten uitgenodigd waren en er vragen ter verduidelijking konden gesteld worden. Hierbij zijn er onder meer vragen gesteld over de integratie van de bestaande sporthal en over de Cicindria, een waterloop van 2de categorie die beheerd wordt door de dienst Water en Domeinen van de provincie Limburg. Vermits deze twee vragen bijkomende informatie bevatten die niet in het dossier expliciet vermeld werden, worden ze als terechtwijzend bericht beschouwd en als dusdanig aan de kandidaten bezorgd.

5 021 IGL: financiële regeling m.b.t. de pensioenverbintenissen van de statutaire ambtenaren IGL had zich voor haar pensioenverplichtingen van de statutaire ambtenaren aangesloten bij de Provinciale Kas voor de Pensioenen van de Provinciale en Lokale Ambtenaren Limburg (PKPLAL). Deze pensioenkas werd ontbonden. De uit deze kas aan IGL toekomende reserves zijn onvoldoende om de pensioenverplichtingen van IGL na te komen. Voorgesteld wordt om het tekort evenwichtig te verdelen tussen de deelnemende gemeentes en het aandeel van de stad Sint-Truiden gespreid over zes jaren te vereffenen. 022 IGL: engagementsverklaring m.b.t. verlenging in 2019 en niet-deelneming De bestaansduur van het intergemeentelijk samenwerkingsverband "Intercommunale vereniging voor hulp aan Gehandicapten in Limburg eindigt op 9 november Er wordt voorgesteld zich te engageren om in 2019 akkoord te gaan met een verlenging van de bestaansduur van IGL, doch, gezien onze beperkte betrokkenheid met IGL, te besluiten niet aan de verlenging deel te nemen en het ingebrachte kapitaal niet terug te vragen. 023 IGL: algemene vergadering van 8 december 2017: vaststelling mandaat vertegenwoordiger - Bij brief van 13 oktober 2017 wordt de stad Sint-Truiden uitgenodigd voor de gewone algemene vergadering van IGL op 8 december 2017 om 18u. 024 OCMW Jaarrekening De OCMW jaarrekening 2016 werd door de OCMW-raad van 28 september 2017 goedgekeurd en aan het stadsbestuur bezorgd op 23 oktober 2017.

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN MAANDAG 25 FEBRUARI 2019 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen vergadering raad voor maatschappelijk welzijn 28 januari 2019 - Goedkeuring De notulen

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 NOVEMBER 2017

TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 NOVEMBER 2017 TOELICHTINGSNOTA VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 NOVEMBER 2017 OPENBARE ZITTING Punt 1. Goedkeuring van de aankoop van een perceel bouwgrond gelegen aan de Postweg - Kimpenstraat. Het gemeentebestuur wenst

Nadere informatie

een directeur, afwezig Stefaan Lambrechts algemeen directeur wd. Bert Stippelmans voorzitter

een directeur, afwezig Stefaan Lambrechts algemeen directeur wd. Bert Stippelmans voorzitter 005 Rapportering organisatiebeheersing/kwaliteitsmanagement stad en OCMW Sint-Truiden 2018-2019 - Kennisneming 006 Onderhandse verkoop van grond gelegen te Brustem: definitieve verkoop en voorwaarden -

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN MAANDAG 18 MAART 2019 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen vergadering raad voor maatschappelijk welzijn 28 januari 2019 - Goedkeuring De notulen

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BEKNOPTE LIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN MAANDAG 26 AUGUSTUS 2019 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen vergadering raad voor maatschappelijk welzijn 17 juni 2019 - goedkeuring De notulen

Nadere informatie

BESLUIT Artikel 1 De gemeenteraad keurt de notulen, incluis het volledige beeldmateriaal, van de openbare vergadering van de gemeenteraad van 30 oktob

BESLUIT Artikel 1 De gemeenteraad keurt de notulen, incluis het volledige beeldmateriaal, van de openbare vergadering van de gemeenteraad van 30 oktob Notulen Zitting van woensdag 29 november 2017 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Marc Bels, voorzitter; mevrouw Veerle Heeren, burgemeester; de heer Pascal Vossius, schepen; de heer Bert Stippelmans, schepen;

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

MAANDAG 18 DECEMBER 2017 OM 20U IN DE GEMEENTERAADSZAAL VAN HET OUD STADHUIS

MAANDAG 18 DECEMBER 2017 OM 20U IN DE GEMEENTERAADSZAAL VAN HET OUD STADHUIS Sint-Truiden 08/12/2017 Aan de dames en heren gemeenteraadsleden Geachte mevrouw Geachte heer Bij toepassing van artikel 20 van het gemeentedecreet heeft de voorzitter de eer u, als gemeenteraadslid, uit

Nadere informatie

002 Voordracht kandidaat bestuurder in het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interelectra.

002 Voordracht kandidaat bestuurder in het intergemeentelijk samenwerkingsverband Interelectra. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD Geacht raadslid, U wordt overeenkomstig artikel 20 van het Gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraadszitting die zal plaats hebben in de raadzaal

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 27 november 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017

TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 OPENBARE ZITTING I. FINANCIËN-DIVERSE DOMEINEN 1. Jaarrekening 2016 : Vaststelling Er wordt voorgesteld om de jaarrekening 2016 vast te stellen. 2. Budgetwijziging

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 De voorzitter van de gemeenteraad, bij beslissing van 7 februari 2013, verzoekt de gemeenteraad te vergaderen, te beraadslagen en te beslissen op 18 februari

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015 PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals 1. Interne kredietaanpassing: kennisname Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015 De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassingen.

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur.

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. Gemeenteraad Zitting van 18 juni 2019 Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. 1. Goedkeuren van de notulen van de vorige

Nadere informatie

MAANDAG 26 NOVEMBER 2018 OM 20U IN DE GEMEENTERAADSZAAL VAN HET OUD STADHUIS

MAANDAG 26 NOVEMBER 2018 OM 20U IN DE GEMEENTERAADSZAAL VAN HET OUD STADHUIS Sint-Truiden, 16/11/2018 MAANDAG 26 NOVEMBER 2018 OM 20U IN DE GEMEENTERAADSZAAL VAN HET OUD STADHUIS Een half uur voor aanvang van de raadszitting begint het vragenhalfuurtje voor het publiek. De agenda

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 NOVEMBER 2015. 001 Notulen vergadering gemeenteraad 19 oktober 2015: goedkeuring.

BEKNOPTE LIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 NOVEMBER 2015. 001 Notulen vergadering gemeenteraad 19 oktober 2015: goedkeuring. BEKNOPTE LIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 NOVEMBER 2015 001 Notulen vergadering gemeenteraad 19 oktober 2015: goedkeuring. Stadssecretaris Kathleen Bergoets stelde het ontwerp van notulen van de vergadering

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 27 NOVEMBER 2015

TOELICHTING GEMEENTERAAD 27 NOVEMBER 2015 TOELICHTING GEMEENTERAAD 27 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING I. ALGEMENE FINANCIERING 1. Belasting op het ophalen en verwerken van huishoudelijke en hiermee gelijkgestelde afvalstoffen - Aanslagjaar 2015

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

AGENDAPUNTEN VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD MAANDAG 25 FEBRUARI 2013 OM 20.00 UUR

AGENDAPUNTEN VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD MAANDAG 25 FEBRUARI 2013 OM 20.00 UUR AGENDAPUNTEN VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD MAANDAG 25 FEBRUARI 2013 OM 20.00 UUR Openbare vergadering 001 Aanstelling waarnemend secretaris. Aan de raad wordt gevraagd de aanstelling van de heer

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel OPENBARE ZITTING Toelichtende nota Zitting van 27 november 2018 Openbare zitting Sector stadsontwikkeling Dienst omgeving 1 2018_GR_00056 Aanvraag omgevingsvergunning nummer OMV_2018093243: zaak van de

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD MAANDAG 2 JUNI 2014

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD MAANDAG 2 JUNI 2014 TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD MAANDAG 2 JUNI 2014 OPENBARE ZITTING Milieu 01 Belastingreglement op de inzameling, recyclage en verwijdering van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare afvalstoffen

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN MAANDAG 30 APRIL 2018

BEKNOPTE LIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN MAANDAG 30 APRIL 2018 BEKNOPTE LIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN MAANDAG 30 APRIL 2018 OPENBARE VERGADERING 001 Notulen openbare vergadering gemeenteraad 26 maart 2018 - Goedkeuring De notulen van de openbare vergadering van de

Nadere informatie

15.01 Goedkeuring overeenkomst tussen Cultuurconnect vzw en de gemeente Laakdal inzake verderzetting samenwerking Provinciaal BibliotheekSysteem.

15.01 Goedkeuring overeenkomst tussen Cultuurconnect vzw en de gemeente Laakdal inzake verderzetting samenwerking Provinciaal BibliotheekSysteem. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 22 mei 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERGADERING 26 NOVEMBER 2015 VERKLARENDE NOTA

GEMEENTERAADSVERGADERING 26 NOVEMBER 2015 VERKLARENDE NOTA GEMEENTERAADSVERGADERING 26 NOVEMBER 2015 VERKLARENDE NOTA OPENBARE VERGADERING: 01. Mededelingen 02. Politie - besluiten van de burgemeester van 12 oktober 2015 - kennisgeving De gemeenteraad neemt kennis

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

Dagorde met samenvatting Zitting van 13 maart 2019

Dagorde met samenvatting Zitting van 13 maart 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvatting Zitting van 13 maart 2019 2019_GR_00049 Notulen van de Gemeenteraad van 13 februari 2019. - De notulen van de Gemeenteraad van 13 februari 2019 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn Dagorde met samenvattingen Zitting van 12 maart 2019

raad voor maatschappelijk welzijn Dagorde met samenvattingen Zitting van 12 maart 2019 raad voor maatschappelijk welzijn Dagorde met samenvattingen Zitting van 12 maart 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_RMW_00030 Notulen raad voor maatschappelijk welzijn van 12 februari 2019: goedkeuring De raad

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN

BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN PROVINCIE LIMBURG GEMEENTEBESTUUR DIEPENBEEK BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN 18-03-2013 001. KENNISNAME ARREST VAN DE RAAD VAN STATE D.D. 19-02-2013 I.V.M. DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 6 20 juni 2007 13de jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr. 31 Nr. 32 Nr. 33 Nr. 34 Nr. 35 Toepassing van de artikelen 244

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 NOVEMBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 NOVEMBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 NOVEMBER 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

Gemeente Gingelom. Gemeenteraad 28 mei 2019 Besluitenlijst OPENBARE ZITTING

Gemeente Gingelom. Gemeenteraad 28 mei 2019 Besluitenlijst OPENBARE ZITTING Gemeente Gingelom Sint-Pieterstraat 1, 3890 Gingelom T 011 88 10 31 info@gingelom.be F 011 83 15 79 www.gingelom.be Gemeenteraad 28 mei 2019 Besluitenlijst OPENBARE ZITTING 1. Jaarverslag 2018 van de lokale

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd.

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 april 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

OPENBAAR. 6. Leden van de commissie Algemeen Bestuur, Ondersteuning en Dienstverlening - Aanstelling

OPENBAAR. 6. Leden van de commissie Algemeen Bestuur, Ondersteuning en Dienstverlening - Aanstelling Puurs-Sint-Amands, 22.02.2019 25 FEBRUARI 2019 De uittredend voorzitter van de gemeenteraad van Puurs-Sint-Amands verzoekt de leden voor de eerste maal in zitting te vergaderen op 25/02/2019 om 20.00 uur

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het organisatievoorstel met betrekking tot de ambtelijke integratie van gemeente-

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Gemeenteraad 24 januari 2013

Gemeenteraad 24 januari 2013 Geachte heer Geachte mevrouw U wordt vriendelijk uitgenodigd op de gemeenteraadszitting in de raadzaal van OostCampus op donderdag 24 januari 2013 om 19.30 uur. Gemeenteraad 24 januari 2013 Openbare zitting

Nadere informatie

Gemeenteraad 14 juni 2017

Gemeenteraad 14 juni 2017 Dagorde 1. Keuring notulen Gemeenteraad 10 mei 2017. De Gemeenteraad wordt gevraagd het verslag van de zitting van 10 mei 2017 goed te keuren. 2. Planschade ingevolge inwerkingtreding RUP Bokt. Keuring.

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde publiek Zitting van 22 mei 2017

Gemeenteraad Dagorde publiek Zitting van 22 mei 2017 Gemeenteraad Dagorde publiek Zitting van 22 mei 2017 Raadzaal, Markt 8, 3580 Beringen, 20:00 uur OPENBARE ZITTING A-punten Interne organisatie en burgerzaken 1 2017_GEM_00029 Goedkeuring verslag vorige

Nadere informatie

Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 22/06/2017

Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 22/06/2017 Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 22/06/2017 Agenda provincieraad OVERZICHT RAADSCOMMISSIES: NAAM DATUM BEVOEGDHEDEN 1 STE COMMISSIE MAANDAG 12 JUNI 2017, 17U00 BESTUURLIJKE ORGANISATIE,

Nadere informatie

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten Netbeheerder: Inter-aqua Bestuursorgaan: Raad van Bestuur Datum vergadering: 11-09-2018 Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten 1. VERSLAG VORIGE VERGADERINGEN

Nadere informatie

Gemeenteraad Verslag Zitting van 11 maart 2019

Gemeenteraad Verslag Zitting van 11 maart 2019 Gemeenteraad Verslag Zitting van 11 maart 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Tom Adriaens, Voorzitter; de heer Erik Van Roelen, Burgemeester; mevrouw Heidi Wuestenbergs, Schepen; de heer Thomas Dubois,

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING Algemeen beleid. 1. Integrale veiligheid algemene machtiging voor het gebruik van zichtbare verplaatsbare

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om u in de raadzaal van het gemeentehuis.

UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om u in de raadzaal van het gemeentehuis. Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 oktober 2017 MEDEDELINGEN UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis. OPENBARE

Nadere informatie

Lijst van besluiten Zitting van 22 mei 2019

Lijst van besluiten Zitting van 22 mei 2019 Gemeenteraad Lijst van besluiten Zitting van 22 mei 2019 2019_GR_00102 Notulen van de Gemeenteraad van 17 april 2019. - Keuring De notulen van de Gemeenteraad van 17 april 2019 worden ter goedkeuring voorgelegd.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 24 mei 2018 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 24 mei 2018 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 24 mei 2018 I 20u00 1.AGB Bocholt - continuïteitsverklaring goedkeuring De gemeente Bocholt staat, als aandeelhouder van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) Bocholt, in voor de continuïteit

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 31 mei 2018 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Aktename van de intentieverklaringen van

Nadere informatie

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING

HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING gemeenteraad Zitting van 22 februari 2019 Besluitenlijst HOOGDRINGENDE PUNTEN TOE TE LATEN TOT DE ZITTING HD 1 2019_GR_00109 Verenigingen, vennootschappen en samenwerkingsverbanden: Streekoverleg Waas

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde publiek Zitting van 9 oktober 2017

Gemeenteraad Dagorde publiek Zitting van 9 oktober 2017 Gemeenteraad Dagorde publiek Zitting van 9 oktober 2017 Raadzaal, Markt 8, 3580 Beringen, 20:00 uur OPENBARE ZITTING A-punten Interne organisatie en burgerzaken 1 2017_GEM_00032 Goedkeuring verslag vorige

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging

Nadere informatie

Agenda van de gemeenteraad van 23 september 2019

Agenda van de gemeenteraad van 23 september 2019 Agenda van de gemeenteraad van 23 september 2019 01 Kennisname van het ontslag van Frans Heijlen als gemeenteraadslid, van de eedaflegging van Lotte Janssen als gemeenteraadslid en vaststelling van de

Nadere informatie

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem 1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het onroerend goed (1 199 m²), gelegen Zwevegemstraat 9 te Otegem, aan te kopen om reden van openbaar nut.

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 21 november 2016 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 24 oktober 2016. De notulen werden unaniem goedgekeurd. 2 Eredienst. Kerkfabriek Onze

Nadere informatie

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 29 november 2012

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 29 november 2012 GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 29 november 2012 Aanwezig: Werner Raskin, eerste schepen-voorzitter; Guy Thys, Michel Vanroy,

Nadere informatie

HD _RMW_00132 Aanstelling - fulltime medewerkersconsulent in contractueel dienstverband voor een periode van onbepaalde duur

HD _RMW_00132 Aanstelling - fulltime medewerkersconsulent in contractueel dienstverband voor een periode van onbepaalde duur Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 19 september 2017 Verslag HD 1 2017_RMW_00131 OCMW en instellingen - Afname raamovereenkomst VVSG "Postdiensten voor Vlaamse lokale besturen" - Delegatiebevoegdheid

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 22 februari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zitting bij te wonen op maandag 04 maart 2019 om 19:00 uur. De zitting

Nadere informatie

1 2018_GR_00180 Verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 Het verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 dient goedgekeurd te worden.

1 2018_GR_00180 Verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 Het verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 dient goedgekeurd te worden. dagorde Gemeenteraad van 19 november 2018 om 20:00 OPENBARE VERGADERING 1 2018_GR_00180 Verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 Het verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 dient goedgekeurd

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 26 februari 2019

Gemeenteraad Zitting van 26 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde Zitting van 26 februari 2019 OPENBARE ZITTING Administratie notulen 1 2019_GR_00035 Notulen - Zitting van de gemeenteraad dd. 22 januari 2019 - Cultuurcentrum 2 2019_GR_00074 Buurtrestaurant

Nadere informatie

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten Netbeheerder: Bestuursorgaan: Infrax West Raad van Bestuur Datum vergadering: 24-09-2018 Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten 1 Goedkeuring notulen Raad van

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-11-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 OPENBARE VERGADERING Beleidssecretariaat Secretariaat 1 2017_GR_00041 Notulen vorige vergadering - Ontwerp-notulen van de vergadering van

Nadere informatie

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen:

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Voorstel statutenwijziging onderdeel van de agenda voor de Bijzonder Algemene Vergadering van 27 mei 2014. Ontwerp goedgekeurd op de RVB van 14 februari 2014 Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Beleidsplan

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik,13-09-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1505694 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Projectsubsidie

Nadere informatie

DAGORDE PUBLIEK VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN MAANDAG 16 NOVEMBER 2015 OM UUR

DAGORDE PUBLIEK VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN MAANDAG 16 NOVEMBER 2015 OM UUR DAGORDE PUBLIEK VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN MAANDAG 16 NOVEMBER 2015 OM 20.00 UUR FINANCIËN 001. VASTSTELLING RETRIBUTIEREGLEMENT OP WERKEN AAN NUTSVOORZIENINGEN OP GEMEENTELIJK

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

OPGAVE VAN DE RAADSBESLUITEN GENOMEN TIJDENS DE RAADSZITTING VAN 18 NOVEMBER 2013

OPGAVE VAN DE RAADSBESLUITEN GENOMEN TIJDENS DE RAADSZITTING VAN 18 NOVEMBER 2013 OPGAVE VAN DE RAADSBESLUITEN GENOMEN TIJDENS DE RAADSZITTING VAN 18 NOVEMBER 2013 001 Goedkeuring verslag gemeenteraad van 21 oktober 2013 002 Goedkeuring aangepaste rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel

Nadere informatie

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten Netbeheerder: Bestuursorgaan: Infrax West Uitvoerend Comité Datum vergadering: 17-09-2018 Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten 1 Tijdelijke vervanging van een

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI 2019 OPENBARE ZITTING 1. Gemeenteraad - 24 januari 2019 - notulen en zittingsverslag - De gemeenteraad wordt gevraagd de notulen en het zittingsverslag van

Nadere informatie

BEKNOPTE LIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 MAART Tracébepaling en technisch dossier uitvoering wegeniswerken Het Dekken : goedkeuring.

BEKNOPTE LIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 MAART Tracébepaling en technisch dossier uitvoering wegeniswerken Het Dekken : goedkeuring. BEKNOPTE LIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 MAART 2017 001 Notulen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van 20 februari 2017: goedkeuring. De stadssecretaris stelde de ontwerpnotulen van de openbare

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde Zitting van 28 februari 2019

gemeenteraad Dagorde Zitting van 28 februari 2019 gemeenteraad Dagorde Zitting van 28 februari 2019 OPENBARE ZITTING Secretariaat 1 2019_GR_00103 Notulen openbare vergadering gemeenteraad van 31 januari 2019 - Aankoop 2 2019_GR_00098 Koppelingen Parnassus

Nadere informatie

Ondernemingsnummer (RPR Antwerpen) BTW: BE

Ondernemingsnummer (RPR Antwerpen) BTW: BE Naamloze Vennootschap Openbare Vastgoedbeleggingsvennootschap met vast kapitaal naar Belgisch recht of openbare Vastgoedbevak naar Belgisch recht Uitbreidingstraat 18 2600 Berchem Ondernemingsnummer 0431.391.860

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 mei 2018 Besluit nummer: 2018_GR_00389 Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE 125-04 Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 20 november 2018

Administratief toezicht Zitting van 20 november 2018 Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 20 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Silvain Vertommen; de heer Rudy Nuyens; de heer Ronald Van Thienen; mevrouw Lies

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2017

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2017 OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2017 Hierna volgt, in toepassing van artikel 31 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie

Nadere informatie

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING M., 15 november 2013 Wordt overeenkomstig artikel 21 van het gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering die in het Gemeentehuis Gemeentelijk Administratief Centrum II Ringlaan 20 1745

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 OKTOBER 2015 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering Voor het punt 2 kunnen de kandidaturen bij de gemeentesecretaris (brief

Nadere informatie