ExcLusIEvE verdeler voor vlaanderen EN NEdERLANd M A A R T APRIL MEI 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ExcLusIEvE verdeler voor vlaanderen EN NEdERLANd M A A R T APRIL MEI 2011"

Transcriptie

1 exclusieve verdeler voor VLAANDEREN en NedERLANd MAART APRIL MEI 2011

2 VERSCHIJNT OP 16 maart 2011 Overlevenden Kwantumanomalieën 1 Een groepje kolonisten dat vertrok van planeet Aldebaran, wordt wakker in hun ruimteschip. Ze ontdekken dat ze de enige overlevenden zijn. In een opgenomen bericht deelt de commandant van hun schip hen mee dat alle andere passagiers gestorven zijn. Willen ze overleven, dan moeten ze zich organiseren. Er hangt een constante dreiging over de nieuwe planeet, die vooral uitgaat van vreemde creaturen die even vijandig als onzichtbaar blijken. Manon, een jonge vrouw, neemt het voortouw. Onder haar kordate leiding trekken de kolonisten op ontdekking... Voor het eerst begint SF-maestro Leo een nieuwe cyclus met nieuwe personages op een nieuwe planeet. Elk nieuw album van Overlevenden wisselt af met een nieuw deel van Antares. Tekeningen & scenario: Leo Sciencefiction 56 pagina s, full colour Verkoopprijs: 6,50 VERSCHIJNT OP 16 MAART een nieuwe c yclus van de werelden van aldebar an! uit: Overlevenden 1 Dargaud, deze platen mogen niet overgenomen worden.

3 Sherman 1/6 De belofte, New York. In het Amerika van de jaren 1950 gaat het Jay Sherman voor de wind. Als zoon van een clochard maakte hij een steile klim op de maatschappelijke ladder. De selfmade man is nu een succesvol zakenman. Zijn zoon Robert is presidentskandidaat en maakt een goede kans om het tot in het Witte Huis te schoppen... Maar dan verknalt een kogel het succesverhaal van de Shermans. Het telefoontje dat Jay krijgt, laat geen twijfel: de moord op zijn zoon was maar het voorspel van de totale destructie van zijn American dream. Wat vrat een zo gerespecteerd man in hemelsnaam uit om zich zo n haat op de hals te halen? Once upon a time in America... Stephen Desberg ( De Schorpioen, IR$ ) bedenkt een grootse Amerikaanse saga in zes delen. De tekeningen van Vlaming Griffo ( Vlad, Mister Black ) zetten de toon in deze grimmige en spannende thriller. Wordt vervolgd in het najaar van 2011! Tekeningen: Griffo Scenario: Desberg Thriller Verkoopprijs: 6,50 VERSCHIJNT OP 16 MAART uit: Sherman 1 Lombard, deze platen mogen niet overgenomen worden.

4 1066, WiLLem de Veroveraar oneshot Koning Edward van Engeland sterft. Zijn zoon Harold verbreekt zijn eed om de troon af te staan aan Willem van Normandië Het startsein voor die laatste om op te eisen wat hem toekomt! Hij bereidt de grootste militaire expeditie ooit voor. Een verschrikkelijke oorlog breekt los Het eerste stripverhaal van de geschiedenis, zo wordt het tapijt van Bayeux vaak genoemd. Dat indachtig herschreef schrijver en historicus Patrick Weber het verhaal op maat van een écht stripverhaal. Zijn scenario geeft tekenaar Emanuele Tenderini de vrije hand om de hoogdagen van Willem de Veroveraar een moderne maar daarom niet minder epische toets te geven. Laat je meevoeren naar een tijdsgewricht vol bijgeloof en wapengekletter. Een periode waarin een bastaardzoon het schopt van hertog van Normandië tot koning van Engeland. Een saga die na bijna duizend jaar nog steeds weet te boeien. Het oudste stripverhaal van de geschiedenis verstript! Episch scenario van schrijver-journalist Patrick Weber, die meewerkte aan historische stripklassiekers als Lefranc en Alex. Tekeningen: Tenderini Scenario: Weber Historisch epos Hardcover 72 pagina s, full colour 235 x 310 mm Verkoopprijs: 15,95 VERSCHIJNT OP 16 MAART Indrukwekkend tekenwerk van inkleurder Emanuele Tenderini. uit: 1066 Lombard, deze platen mogen niet overgenomen worden.

5 LarGO winch, FILMTweeLuiK In de zalen loopt begin 2011 de tweede bioscoopfilm van Largo Winch. Uitgeverij Dupuis maakt van de gelegenheid gebruik om de twee albums te bundelen die als basis hebben gediend voor de verhaallijn van de film. De prachtige filmaffiche is meteen ook de cover van het boek. De burcht van Makiling en Het uur van de tijger verschenen in 1996 en 1997 als delen zeven en acht van de reeks over de miljardair in spijkerbroek. In een notendop: Simon heeft zich in de nesten gewerkt en wordt vastgehouden in Myanmar. Hij dient als pasmunt in een machinatie die is opgezet tegen Largo Winch. Maar Largo, tot alles bereid om zijn vriend te helpen, zal de Amerikaanse inlichtingendienst misleiden en een een pact sluiten met Myanmarese opstandelingen... Een unieke uitgave met de twee albums van Largo Winch die de basis hebben gevormd voor de bioscoopfilm. Een waardige afsluiter van het feestjaar 20 jaar Largo Winch. Tekeningen: Francq Scenario: Van Hamme Financiële thriller Hardcover 96 pagina s, full colour Verkoopprijs: 19,95 VERSCHIJNT OP 16 MAART DE STRIP DIE DE FILM INSPIREERDE! uit: Largo Winch filmtweeluik Dupuis, deze platen mogen niet overgenomen worden.

6 ZombiLLenium 1 GreTCHen Francis von Bloodt, een werklustige vampier, runt naar best vermogen het attractiepark Zombillenium. Dat merk je, want hij omringt zich niet met om het even wie. De sterfelijke soort maakt al geen schijn van kans. Ons kent ons en dus maken enkel weerwolven, vampiers en mummies van uitstekende komaf een kans om op zijn loonlijst te staan. En toch... Aurélien, wiens wereld is ingestort nadat hij ontdekt dat zijn vrouw hem bedriegt, gaat een beetje tegen wil en dank aan de slag in Zombillenium. Maar voor een mens betekent deze werkomgeving een ingrijpende aanpassing. Daarom laat hij zich graag helpen door Gretchen, een zeer charmante stagiaireheks. Arthur de Pins is intussen een grote naam op de Franse stripmarkt. Hij geeft nu onder andere uit bij Fluide Glacial, maar begon zijn carrière in Spirou, het stripblad van Uitgeverij Dupuis. Met Zombillemium trekt De Pins een nieuw register open; dat van de fantasycomedy, gelardeerd met kwinkslagen, absurditeiten en knipoogjes naar alle bestaande en beroemde vampierstoestanden. Tekeningen en scenario: Arthur de Pins Zwarte humor voor jong en oud. Een verrassend nieuw genre in de humoristische strip. Voor de vele liefhebbers van het weerwolfmummievampiersgenre. weerwolfmummievampiershumor Verkoopprijs: 6,50 VERSCHIJNT OP 16 MAART uit: Zombillenium 1 Dupuis, deze platen mogen niet overgenomen worden.

7 JeremiaH 30 MiSTer FifTYfifTY Een zak diamanten terughalen uit een ondergestroomde stad. Waarom ook niet? Kurdy en Jer kunnen zich moeilijker klussen bedenken. In die stad duiken naar sporen terwijl er krokodillen in de buurt rondzwemmen? Ach, voor een fortuin aan diamanten wil je wel eens iets extra s doen. Het wordt pas link als blijkt dat ook andere kandidaten naar de stenen op zoek zijn. Had Billy niet verteld dat verder niemand van de zaak op de hoogte was? Tja, als je vrienden al niet meer kunt vertrouwen... Hermann zet zijn libertaire helden neer in een spectaculair decor: een ondergelopen stad. De cynische humor van Hermann is lekker droog gebleven... Samen met de reguliere versie van dit album verschijnt voor de hardcorefans een zeer beperkte oplage in harde kaft. En om die fans helemaal gelukkig te maken, brengen we ook een HC-versie van Jeremiah 29. Tekeningen en scenario: Hermann OOK IN HC- VERSIE Postapocalyptisch avontuur - en hardcover Verkoopprijs: 6,50 en 11,95 VERSCHIJNT OP 16 MAART JOJO 18 Mamy blues Het gaat niet zo goed met Mamy. Ze heeft geen fut meer, kijkt s middags al naar de televisie en ze maakt zich niet eens meer boos als Jojo wat stoms doet. Zoon René is er niet gerust op en hij stuurt Mamy voor een check-up naar de kliniek van dokter Plasma. Daar vindt Jojo in de wachtkamer een magazine waarin een vijfsterrencruise te winnen is. Zulke makkelijke vragen, daar kent zelf Jojo het antwoord op. Iedereen wacht in spanning op de uitslag van het bloedonderzoek als enkele dagen later het verlossende telefoontje komt. Nee, toch niet! Jojo krijgt te horen dat hij de winnaar is van de grote cruise. En dus gaan Mamy ze kan toch weinig méér doen dan wachten op de uitslag van het onderzoek Jojo en Dik Lowietje enkele dagen op reis met een luxeschip. Mamy mijmert onderweg over haar overleden echtgenoot en Jojo maakt kennis met zijn eerste vriendinnetje, een meisje dat heel wat minder naïef is dan ze eruitziet... Een reeks die unaniem lovende kritieken krijgt. Avontuur, humor en poëzie op kindermaat... Moeilijke thema s als liefde, ziekte en dood worden op een toegankelijke manier behandeld. Tekeningen en inkleuring: André Geerts Scenario: Sergio Salma Poëtisch avontuur 56 pagina s, full colour Verkoopprijs: 5,95 VERSCHIJNT OP 16 MAART

8 Rubine 13 De kwetsbare erfgenaam Brooke en haar echtgenoot Hunter moeten koste wat kost een mysterieus voorwerp ophalen. Maar al hun pogingen om Santa Barbara te bereiken zijn vergeefs Brooke is ten einde raad Haar laatste troefkaart? Rubine, haar oude vriendin van de special forces. De bevallige roodharige stort zich maar wat graag in het avontuur. Ze besluit het hele land te doorkruisen per trein! Vreemd, want zo stelt ze zich wel erg kwetsbaar op in het kat- en muisspel dat volgt. Maar daarvoor deinst de beste flik van Chicago allerminst terug! Als dat maar goed afloopt! Het ultieme onderzoek van de dynamische superflik! Scenario van Mythic, de man achter Alfa en Halloween Blues. Harde tantes in zachte lijnen door het tekenaarsduo van Natasja. Tekeningen: Di Sano & Walthéry Scenario: Mythic Politiethriller Verkoopprijs: 6,50 VERSCHIJNT OP 16 MAART RataPLan 20 blunders 10 Van de kaart (werktitel) Aan de pokertafel aast Rataplan op de jackpot. Bluft hij een full house van dommigheden of houdt hij het bij een paar van blunders? Misschien een trits van grappen en grollen? Of de inzet verhogen met een flush van knotsgekke gags? Je kunt er je hoofd op verwedden dat de domste hond van het wilde westen zijn laatste troeven nog niet heeft uitgespeeld! 46 pagina s met onuitgegeven gags van de hond die dommer is dan zijn schaduw! Tekeningen: Janvier Scenario: Fauche & Léturgie Zeventotzevenenzeventig Verkoopprijs: 6,50 VERSCHIJNT OP 16 MAART

9 JKJ BLOKS 22 MATHiaS Een dame op leeftijd valt van de trap en Jerome wil helpen. Even later wordt onze galante privédetective bij een indrukwekkende politie-actie in de boeien geslagen en gearresteerd. De politie is op zoek naar een gangster die, met de hulp van een jongeman, op spectaculaire manier met een helikopter is ontsnapt uit de gevangenis. Gangster Mathias en jongeman blijken zoon en kleinzoon te zijn van het dametje dat van de trap viel. Het zal je maar overkomen. Nóg gecompliceerder is het als Jerome wordt ontvoerd door een ex-kompaan van de ontsnapte gangster. Hij is ervan overtuigd dat Jerome de helpende zoon is die weet waar de buit werd verstopt van enkele bankovervallen. En die zoon... zou ook zijn vader hebben vermoord. Jerome Bloks zit tot over zijn oren in de ellende en dus kan hij maar net zo goed de zaak oplossen... Een zinderende thriller die loopt als een trein. JKJ Bloks kreeg de prijs voor de beste reeks op het festival van Angoulême Nieuw coverconcept. Een thrillerreeks voor het grote publiek. Tekeningen en scenario: Dodier Detective 56 pagina s, full colour Verkoopprijs: 6,50 VERSCHIJNT OP 16 MAART JaniTOr 4 De wonden van het verleden Vince is een janitor. Hij maakt deel uit van een occulte cel bij de inlichtingendienst van de Kerk. Zo komt hij de Nieuwe Tempel op het spoor, een machtige organisatie die probeert te infiltreren in de curie. Maar waarom in godsnaam? In dit vierde deel staat Vince perplex. Wat doet zijn dood gewaande tweelingbroer aan boord van het jacht van de Nieuwe Tempel? De duistere splintergroep heeft nu wel andere katjes te geselen Overlevenden van de concentratiekampen hebben het op haar leden gemunt en schakelen ze een voor een uit. Vince graaft dieper naar de banden die kardinaal Di Origio zou hebben met de geheime organisatie. De janitor stuit op een van de donkerste pagina s uit de geschiedenis van de Heilige Zetel! Hoe bezweer je de demonen uit het verleden? Met wapens of met vergeving? Een scherpe en moderne kijk achter de schermen van het Vaticaan, zonder vrees voor heilige huisjes. Tekeningen: Boucq Scenario: Sente Al verschenen Ecclesiastische thriller Hardcover 56 pagina s, full colour 235 x 310 mm Verkoopprijs: 13,95 VERSCHIJNT OP 16 MAART

10 voor meer info, bezoek onze website IKIGami 1 BIG Kana THRILLER / PSYCHOLOGISCH / SPANNING In Japan is de welvaartsvrijwaringswet ingevoerd. Alle kinderen die de lagere school starten, krijgen een prikje tegen de gebruikelijke kinderziektes. Maar één op de duizend vaccins bevat een microbom die explodeert op een vooraf bepaald moment dat strikt geheim gehouden wordt. Tot de uitverkoren jongeren, als ze tussen de 18 en de 24 jaar oud zijn, een ikigami of doodsbericht krijgen: de aankondiging dat ze nog één dag te leven hebben. Alleen zo blijft de welvaart van het land verzekerd. De regering gaf Fujimoto de taak om deze jongeren persoonlijk op de hoogte te brengen van hun nakende dood. Algauw wringt het bij Fujimoto Hoe eervol is zijn baan wel? En hoe reageren de slachtoffers op hun overlijdensbericht? Auteur: MOTORO MASE Wat zou jij doen met je laatste 24 uur op aarde? Topreeks die wereldwijd succes oogst! Manga 127 x 180 mm 224 pagina s Verkoopprijs: 8,50 VERSCHIJNT OP 16 MAART Voor adolescenten en volwassenen Reeks loopt nog in Japan nieuwe topreeks voor volwassenen! uit: Ikigami 1 Kana, deze platen mogen niet overgenomen worden. je favoriete helden in manga, rechtstreeks vertaald uit het japans!

11 Als je te nieuwsgierig bent...!! Uitgerekend nu...?! Begrepen? weten...! pok Vraag 18. Ik zie liever een berg met paddenstoelen dan een dorp omgeven door bamboe. Ja of nee? 1 tak Vraag 24. Ik heb een dierbare vriend. Ja of nee? 1 tak tak Vraag 31. Ik heb weleens water warmer dan 80 C op mijn gezicht gevoeld. Ja of nee? 2 pok Vraag 12. Zonder woorden kunnen gevoelens overgedragen worden. Ja of nee? 1 pok Vraag 13. Ik heb weleens blauw bloed doen vloeien. Ja of nee? 2 Vraag 30. Ik heb weleens dieren groter dan mensen gedood. Ja of nee? 2 PSY1.indd 203 2/12/ :58:14 PSY1.indd 183 2/12/ :00:28 PSY1.indd 164 2/12/ :02:35 PSY1.indd 139 2/12/ :04:40 PSY1.indd 138 2/12/ :05:03 PSYren 1 voor meer info, bezoek onze website SHOnen Kana AVONTUUR / MYSTERIE / FANTASY / Ageha Yoshina is een problem-solver met een kort lontje. Elk probleem weet hij voor je te fiksen... voor yen, welteverstaan! Op een dag loopt hij op weg naar huis langs een telefooncel. De telefoon rinkelt en Ageha neemt op. Geen antwoord... alleen een telefoonkaart met het woord Psyren. Dat woord gaat in heel Japan over de tongen. Psyren zou iets te maken hebben met de mysterieuze verdwijningen die het nieuws al weken beheersen. Kort daarna verdwijnt Sakurako Amamiya, een meisje uit Ageha s klas. Vlak voor haar verdwijning had ze het nog over Psyren. Toeval? Ageha wil er het fijne van weten. In de hoop een aanwijzing te vinden, belt hij met de mysterieuze telefoonkaart. Hij krijgt een resem vragen voorgeschoteld waar maar geen einde aan lijkt te komen. De ultieme vraag slaat in als een bom. Of hij naar Psyren wil gaan? De volgende dag zitten twee valse politieagenten hem op de hielen. Plots rinkelt zijn mobieltje. Ageha neemt op... en belandt in een hem volslagen onbekende woestenij. Waar is hij en waarom? Wat is Psyren? Kan hij Sakurako redden? En slaagt hij erin om te ontsnappen? Kan Ageha Psyren de baas? Laat je meeslepen in de waanzinnige wereld van Psyren! Vanaf 8 jaar Auteur: TOSHIAKI IWASHIRO Manga 115 x 175 mm 208 pagina s Verkoopprijs: 6,95 VERSCHIJNT OP 16 MAART Serie in 16 delen doaaaaa a Doe normaal. Ik heb helemaal geen telefoonkaart, Yoshina...! Telefoonkaart? Waar heb je het over? Dat was het begin van het spel... waarin m n leven op het spel stond... plik...! Er zijn een heleboel dingen in deze wereld waar je maar beter niks van kunt fwas h?! Psyren... Dat is een hele wereld... europese primeur CALL.1 Stadslegende w ooooo... verbonden... Wereld... uit: Psyren 1 Kana, deze platen mogen niet overgenomen worden. NARUTO 27 SHOnen Kana NINJA / AVONTUUR / VRIENDSCHAP / Ondanks een verwoed gevecht is Naruto er niet in geslaagd om Sasuke terug te brengen naar het dorp... Naruto en de andere jonge ninja s van Konoha gaan allemaal hun eigen weg om sterker te worden...!! Dit deel licht ook een tip van de sluier over het verleden van Kakashi! De ontknoping van de eerste cyclus van de reeks! De tweede cyclus speelt zich 2 jaar later af. Auteur: TITE KUBO Vanaf 8 jaar Serie loopt nog in Japan Startkit! Manga 115 x 175 mm 192 pagina s Verkoopprijs: 6,95 VERSCHIJNT OP 16 MAART je favoriete helden in manga, rechtstreeks vertaald uit het japans!

12 VERSCHIJNT OP 4 mei 2011 VRIJE VLUCHT DE PrinSES van HET BLOed 2/2 Terwijl Ivy probeert zo snel mogelijk met Alba in Havana te raken, tracht Victor de huurmoordenaars op te houden die het groepje op de hielen zitten. Ivy wil Alba overdragen aan haar oom Aaron Black omdat ze geen flauw idee heeft van de rol die Aaron speelde bij de verdwijning van het meisje. Ze beseft niet dat ze deel uitmaakt van een duister plan van de Franse contraspionagedienst en dat ze haar leven op het spel zet door contact te zoeken met Aaron Black. De prinses van het bloed was de laatste en onafgewerkte roman van Jean-Patrick Manchette, die in 1995 overleed. Aan de hand van de notities van zijn vader werkte scenarist en cineast Doug Headline het avontuur van Ivory Pearl af. Het laatste deel van dit tweeluik brengt het slot van een spannende spionageintrige met geopolitieke inslag... Tekeningen: Cabanes Scenario: Manchette Avontuur Hardcover 72 pagina s, full colour 235 x 310 mm Verkoopprijs: 15,95 VERSCHIJNT OP 4 mei Al verschenen uit: De prinses van het bloed 2 Dupuis, deze platen mogen niet overgenomen worden.

13 Grand Prix 2/3 Rosemeyer! In Duitland zijn de joden meer dan ooit kop van jut. De zopas ingevoerde Neurenberger Wetten definiëren haarscherp de begrippen Duitser en jood. Ook het Grand Prix-circuit ontsnapt niet aan de politiek. Zo moet koste wat kost een Italiaan in Tripoli winnen. Dit tot groot ongenoegen van Hans Stuck die zijn zinnen op de overwinning heeft gezet. Rosemeyer! is het tweede deel van de trilogie Grand Prix, een verhaal dat zich afspeelt in een tijdvak dat al te snel uit het collectieve geheugen werd gewist. Marvano brengt vergeten race-legendes als Rudolf Caracciola, Bernd Rosemeyer en Tazio Nuvolari weer even tot leven. Deel twee van drie van een waar verhaal dat nooit gebeurd is. Wat als racepiloten ongewild baan maken voor de sinistere belangen van Hitler? Vlaams topauteur Marvano ( Berlijn, De eeuwige oorlog ) schakelt een versnelling hoger! Al verschenen Tekeningen & scenario: Marvano Historisch avontuur Hardcover 64 pagina s, full colour 235 x 310 mm Verkoopprijs: 13,95 VERSCHIJNT OP 4 mei uit: Grand prix 2 Dargaud, deze platen mogen niet overgenomen worden.

14 De legende van het wisselkind 4 SCHaduwranden.. Springheeled Jack, de killer van de Londense East End, blijft paniek zaaien. De kranten melken het verhaal tot de laatste druppel uit. En toch weet Scrubby beter. De terreurgolf is geen losstaand fenomeen. Opeengepakt in de industriële grootstad hebben de mensen een Kwaad wakker gemaakt dat al heel wat ouder is. Bovendien heeft Scrubby het pad van Sir Charles Warren al iets te vaak gekruist om nog van toeval te spreken. Hopelijk kan het kleine volkje hem helpen om voor eens en voor altijd af te rekenen met een ziel die nog donkerder is dan steenkool! Deel vier van deze fascinerende fantasyreeks. Mysterie en miserie, enig mooi in beeld gebracht door Xavier Fourquemin. Bedacht door notoir elfenkenner Pierre Dubois. Tekeningen: Fourquemin Scenario: Dubois Celtic fantasy 56 pagina s, full colour 235 x 310 mm Verkoopprijs: 8,95 VERSCHIJNT OP 4 mei Al verschenen uit: Legende van het wisselkind 4 Lombard, deze platen mogen niet overgenomen worden.

15 De aantekeningen van Darwin 2 Een beest STerft Nu het beest dat de spoorwegarbeiders terroriseerde is afgemaakt, stemmen ze ermee in om het werk te hervatten. Toch is Charles Darwin niet tevreden. Het mysterieuze roofdier roept nog te veel vragen op waar de moderne wetenschap het antwoord schuldig op moet blijven. Zouden de oeroude rituelen van de mystici die door de bossen van Yorkshire dwalen er iets mee te maken hebben? Soms benijdt de beroemde bioloog hun onwankelbare geloof. Dat maakt het er wel niet makkelijker op om een heldere kijk op de zaak te bewaren. Zeker nu zijn wereld helemaal op losse schroeven komt te staan De X-files van Charles Darwin. Diabolisch scenario tussen mythe en wetenschap van Sylvain Runberg ( Orbital, Hammerfall ). Ocaña s prachtige tekeningen hullen het verhaal in een onheilspellend sfeertje. Al verschenen Tekeningen: Ocaña Scenario: Runberg Fantasy-thriller 56 pagina s, full colour Verkoopprijs: 6,50 VERSCHIJNT OP 4 mei uit: De aantekeningen van Darwin 2 Lombard, deze platen mogen niet overgenomen worden.

16 LadY S 7 Een lange seconde Lady S wordt vastgehouden door de Franse politie. In ruil voor haar vrijlating moet ze van een mysterieuze kolonel de rol spelen van Lioeba Dobrovna, een killer van de Russische onderwereld die met diamanten onderweg is naar een Corsicaanse maffialeider. Het is een levensgevaarlijke opdracht waarbij Shanja en Anton hun leven op het spel zullen zetten. Lady S, die dacht alles in het leven al te hebben beleefd, beseft nu pas hoeveel ze nog te verliezen heeft. Ook de toekomst van haar vader speelt bij haar keuze een levensbelangrijke rol. Met dit zevende deel gaan de auteurs een sombere kant op in de verhaallijn en ze introduceren hierbij het personage van de kolonel, de baas van een geheimzinnige politiedienst. Door de scenarist van Largo Winch, XIII, Blake en Mortimer. Lady S oog in oog met haar lot in een donker verhaal. De introductie van een nieuw personage... Lady S groeit uit tot een commerciële topper. Tekeningen: Aymond Scenario: Jean Van Hamme Spionagethriller Verkoopprijs: 6,50 VERSCHIJNT OP 4 mei 6 7 uit: Lady S 7 Dupuis, deze platen mogen niet overgenomen worden.

17 HET Pad van JESSICA, deel 3 Geweld en verlangen Jessica, opgejaagd door Soldier Sun en zijn dochter, vindt samen met Rafaele onderdak in een religieuze gemeenschap die ooit door Jessica s vader is geholpen. Maar de jonge vrouw beseft ook dat ze met haar zoon niet kan blijven vluchten. Als ze ooit rust wil, moet ze opnieuw de confrontatie met Razza aangaan. In het laatste deel van dit drieluik stijgt de spanning ten top: Jessica ontdekt nu pas welke opdracht Soldier Sun heeft gekregen en ze is verplicht zich in het diepe te gooien. Maar ze weet niet welke vallen er voor haar zijn gespannen, noch op welke steun ze kan rekenen... Dufaux in topvorm! Een thriller zoals het hoort: vol actie, geweld en suspense. In direct colour geschilderd door Renaud. Al verschenen Tekeningen: Renaud Scenario: Dufaux Thriller 56 pagina s, full colour Verkoopprijs: 6,50 VERSCHIJNT OP 4 MEI Een avontuur van PhiliP en Francis 2 De duivelse valstrik Professor Philip Mortimer en kapitein Francis Blake zijn lichtende voorbeelden voor de westerse beschaving en toonbeelden van Brits fatsoen. Maar wat zou er gebeurd zijn als Philip de brui had gegeven aan zijn studies? Wat als Francis nooit tot het leger had toegetreden? Hoe zou de wereld er dan hebben uitgezien? Wie zou zich dan nog wagen in de straten van Londen, waar achter elke hoek onheil dreigt? Onze twee vrienden ontdekken het na hun tuimeling in de duivelse valstrik! Vijf jaar na Schaduw over het Britse rijk een nieuw avontuur van Philip en Francis! Nicolas Barral en Pierre Veys schoppen met veel humor tegen de schenen van een instituut van het Frans- Belgische Beeldverhaal. Dé stripparodie op Blake & Mortimer. Weer beschikbaar! Tekeningen: Barral Scenario: Veys Parodie 235 x 310 mm Verkoopprijs: 8,95 VERSCHIJNT OP 4 MEI

18 I.R.$. all WaTCHer 6 De financiële snaartheorie Tussen de mazen van het net gaat het All Watcher nu al jaren voor de wind. Al even lang maken Larry B. Max en Mia Mai jacht op de incarnatie van vuil geld. Daarbij maakten ze veel bondgenoten, maar er passeerden al minstens evenveel verdachten de revue. Hoog tijd om het mysterie rond All Watcher, de rijkste man van de wereld, te doorprikken! En waar kan de man die alles ziet beter ontmaskerd worden dan in een observatorium? Alleen hoe dicht kun je bij een zwart gat komen zonder dat je er zelf ingezogen wordt? Het net sluit zich rond All Watcher Deel 6 van de superpopulaire spin-offreeks van I.R.$. Bestsellerscenarist Desberg ( De Schorpioen, Cassio ) drijft het mysterie rond All Watcher tot een climax. Tekenwerk van Daniel Koller, die ook deel 2 voor zijn rekening nam. Tekeningen: Koller Scenario: Desberg Thriller Verkoopprijs: 6,50 VERSCHIJNT OP 4 mei Terug beschikbaar! uit: IRS All Watcher 6 Lombard, deze platen mogen niet overgenomen worden.

19 SiSCO 3 Gin FiZZ Sisco s nieuwe opdracht? Lijfwacht van de dochter van de president! Zoals het een jongedame van haar standing betaamt, wil ze met de nodige egards behandeld worden. Bovendien is ze niet vies van een tikje decadentie. Haar bijnaam Gin Fizz liegt er niet om. En ze steekt haar neus niet alleen in de wind Net nu het politieke debat hoog oploopt rond de behandeling van drugsverslaafden, zou het ronduit dramatisch zijn als iemand uit de biecht klapt over haar uit de hand gelopen cocaïneverslaving De juffer maakt het Sisco, die ook zelf graag een hoge borst opzet, niet makkelijk Eerste deel van een nieuw tweeluik. Flitsende politiethriller starring Sisco, een cynische geheim agent zonder scrupules. Rechttoerechtaan reeks van het talentvolle duo Thomas Legrain en Benec. Al verschenen Tekeningen: Legrain Scenario: Benec Politiethriller Verkoopprijs: 6,50 VERSCHIJNT OP 4 mei Voorlopig coverbeeld uit: Sisco 3 Lombard, deze platen mogen niet overgenomen worden.

20 VROuwen in T wit 33 BLOedLEGeriG Vrouwen in t wit met zwarte humor Zoals elk jaar sinds 1981 geven de Vrouwen in t Wit ons ook nu weer afspraak in de gangen van hun ziekenhuis om de lezer te laten zien hoe het er zoal toegaat in de medische sector. Gelukkig zijn ze ook na dertig jaar nog in staat om ons op een vrolijke en aanstekelijke manier te onderhouden over nare dingen als ziekte, eenzaamheid en dood. Scenarist Raoul Cauvin schept er ook een eh... ziekelijk genoegen in om de administratieve en hiërarchische problemen van medisch personeel flink in de kijker te zetten. Bercovici, zo n beetje de tekenaar met ADHD die leeft voor zijn vak, leeft zich op een expressieve manier in zijn platen uit. Het resultaat is een hilarisch album waar je alvast alle lachspieren mee in conditie krijgt... Tekeningen: Bercovici Scenario: Cauvin Zeventotzevenenzeventig Verkoopprijs: 6,50 VERSCHIJNT OP 4 MEI G. raf ZerK 27 TuSSen Leven en dood Alsof het niet voldoende dat hij elke dag oog in oog staat met Pietje de Dood, krijgt G. Raf Zerk nu ook nog te maken met het Leven. Een charmante jongedame, daar niet van, maar de Dood en het Leven verhouden zich tot elkaar als water tot vuur. En de arme pensiongasten van het kerkhof moeten lijdzaam toezien en alles letterlijk over zich heen laten gaan. G. Raf Zerk probeert alles in goede banen te leiden en dit houdt in dat hij af en toe water en vuur probeert te verzoenen. Dus brandt hij nu eens zijn handen, en krijgt dan weer een koud stortbad. Nee, het leven op zo n kerkhof is niet elke dag een pretje. Een dans macabre voor twee, met Raoul Cauvin en Marc Hardy in de hoofdrol. Tekeningen: Hardy Scenario: Cauvin Zeventotzevenenzeventig Verkoopprijs: 6,50 VERSCHIJNT OP 4 MEI

21 CÉdriC 25 Wat heeft hij TOCH? Het valt blijkbaar niet mee om als kleine jongen je liefde te verklaren aan het meisje van je dromen. Daar kan Cédric je alles over vertellen. Op de raad van je kameraden hoef je niet te rekenen. Ze houden je voor de gek, of hun goedbedoeld advies draait steevast verkeerd uit. En dan is er nog Lily. Schattig meisje, daar niet van, maar ze klit aan Cédric als een kauwgom aan je schoen. Geen meter kan hij verzetten zonder dat ze hem volgt. Maar nu doen zijn ouders ook al zo gek. Opa met z n nukken, mama die op de Wii speelt... Je vraagt je echt af wie de meest volwassen instelling heeft in huis. Opnieuw verkrijgbaar! Tekeningen: Laudec Scenario: Cauvin Zeventotzevenenzeventig Verkoopprijs: 5,95 VERSCHIJNT OP 4 MEI Dantès 4 De afrekening Na een geslaagde operatie toont Dantès opnieuw zijn ware gelaat. En nu hij de verantwoordelijken van zijn neergang lik op stuk heeft gegeven, zou hij eindelijk opnieuw zielenrust moeten vinden. Maar niets is minder waar! Dantès begint te begrijpen dat de zaken heel wat ingewikkelder liggen dan hij eerst dacht. Payback time! Dantès is een spannende financiële thrillerreeks over een man die genadeloos wraak neemt nadat hij het slachtoffer werd van een duivelse machinatie. Voor het scenario kreeg Pierre Boisserie de hulp van Phillipe Guillaume, financieel expert bij Les Echos, de belangrijkste Franse zakenkrant. Ultramoderne versie van een wraakverhaal à la Montecristo. Tekeningen: Juszezak Scenario: Guillaume & Boisserie Financiële thriller Verkoopprijs: 6,50 VERSCHIJNT OP 4 MEI

22 voor meer info, bezoek onze website SHaman KinG 25 SHOnen Kana FANTASY / ACTIE / VRIENDSCHAP / Yoh Asakura is een jonge sjamaan die met goden en geesten kan communiceren en hun krachten kan lenen. In Tokio heeft hij de 600 jaar oude samoeraigeest Amidamaru aan zich gebonden. Samen nemen ze deel aan het Shaman Fight, dat om de 500 jaar plaatsvindt. De concurrentie is groot en de wedstrijden zijn spannend, de winnaar van het Shaman Fight wordt immers Shaman King. Deel 25: Yoh vraagt Maiden om opnieuw deel te mogen nemen aan het shaman fight... maar dan verschijnt, Rakist, een van Hao s mannen die Maiden wil uitschakelen. Wanneer Marco niet meer op kan tegen Rakist, zijn Yoh en Lyserg aan de beurt Wie wordt Shaman King? Laat je meeslepen in de mysterieuze wereld van geesten en sjamanen. Auteur: HIROYUKI TAKEI Startkit! Manga 115 x 175 mm 192 pagina s Verkoopprijs: 6,95 VERSCHIJNT OP 4 MEI Vanaf 8 jaar Serie in 32 delen Opnieuw beschikbaar

23 BLeaCH 15 voor meer info, bezoek onze website SHOnen Kana ACTIE / HUMOR / BOVENNATUURLIJK / Ichigo Kurosaki is 15 jaar oud... en kan geesten zien. Ondanks dat bijzondere vermogen leidt hij een rustig leven... Op een dag dringt Rukia, een meisje dat op hollows (kwade geesten) jaagt en zichzelf een shinigami noemt, zijn kamer binnen. Ze is op zoek naar een hollow. De hollow, die aangetrokken is door de kracht van Ichigo s ziel, valt Ichigo en zijn familie aan. Rukia snelt te hulp maar de hollow brengt haar ernstige verwondingen toe. Ze kan het gevecht niet voortzetten en beslist om een deel van haar shinigami-krachten door te geven aan Ichigo Het gaat fout en per ongeluk geeft ze ál haar krachten aan hem door. Ichigo, die nu een shinigami is, en Rukia moeten samen de uitdagingen aangaan die op hun pad liggen Deel 15: De ijzingwekkende shinigami Kurotsuchi verkondigt trots dat hij Ishida s grootvader/quincy-leermeester gedood heeft. Ishida s wraak: een pijl met grenzeloze kracht! Ondertussen traint Ichigo als een gek om de bankai onder de knie te krijgen voor z n duel tegen de overweldigende Byakuya. Kun jij ook geesten en shinigami s zien? Neem het samen met Ichigo op tegen de hollows van deze wereld. Voor coole tieners en twintigers Serie loopt nog in Japan Auteur: TITE KUBO Manga 115 x 175 mm 184 pagina s Verkoopprijs: 6,95 VERSCHIJNT OP 4 MEI YU-GI-OH! 23 SHOnen Kana DUEL /AVONTUUR / VRIENDSCHAP / Sinds Yugi de millenniumpuzzel heeft opgelost die hij kreeg van zijn opa, bezit hij de kracht der duisternis. Op het moment dat hij de deur naar deze kracht openmaakte, verscheen Yugi s tweede persoonlijkheid: Yu-Gi-Oh! of de koning van het spel. Wanneer Yugi geconfronteerd wordt met onrecht dat hem of zijn vrienden wordt aangedaan, neemt zijn alter ego het over. Yu-Gi-Oh! daagt de onrechtplegers uit voor een spel, waarbij hij hen ongenadig straft. Deel 23: De finale van Battle City is eindelijk begonnen! Op een plek die alleen de winnaars van de vorige ronde kennen, Domino Stadium, nemen Yugi, Kaiba en zes anderen het tegen elkaar op! Onder hen ook Marik en de duistere persoonlijkheid van Bakura! Ben je klaar voor het duel? Volg de avonturen van de koning van het spel! Auteur: KAZUKI TAKAHASHI Vanaf 8 jaar Serie in 38 delen Startkit! Manga 115 x 175 mm 192 pagina s Verkoopprijs: 6,95 VERSCHIJNT OP 4 MEI je favoriete helden in manga, rechtstreeks vertaald uit het japans!

24 Jommeke 254 ParadiJSeiland in gevaar In Paradijseiland in gevaar de allernieuwste Jommeke verstoort een schatrijke man de paradijselijke rust op Paradijseiland. Hij palmt het eiland in en poot er een grote villa neer met een zwembad en zelfs een vliegveld. Bovendien houdt hij Choco s apenvriendjes onder de knoet. Alle apen van het eiland zitten opgesloten en worden uitgebuit als slaven. Ze moeten schrobben en schuren, snoeien en maaien. De papegaaien van eiland net terug van een lange concerttournee met Tita Telajora alarmeren Jommeke en zijn vrienden. Die zetten alles op alles om het onheil af te wenden! Tekeningen & scenario: Philippe Delzenne 210 x 297 mm Verkoopprijs: 4,95 VERSCHIJNT OP 4 MEI Het monster in de ruïne Professor Burton, een oude schoolkameraad van professor Gobelijn, doet een uitzonderlijke vondst in Brazilië. Een paar beeldjes die duizenden jaren oud zijn, zetten hem op het spoor van een nog grotere ontdekking. Samen met Gobelijn begint hij aan een heuse expeditie door de verraderlijke jungle. En dat willen Jommeke en Filiberke voor geen geld ter wereld missen! Het monster in de ruïne is een ietwat griezelig avontuur uit 1980 dat al aan zijn zevende druk toe is. Toch was het nu al een hele tijd niet meer beschikbaar. Laat je opslokken door dit spannende verhaal! De vampier van Drakenburg Op een nacht krijgt gravin van Stiepelteen het ongewenste bezoek van een heuse vampier. Die dreigt haar te bijten als ze haar juwelen niet afgeeft. De gravin is helemaal de kluts kwijt. Gebeurde dit echt of was het maar een nare droom? Helaas! Als ze weer bij haar positieven is, zijn al haar sieraden verdwenen. Ze roept prompt de hulp in van Jommeke en Filiberke. Die trekken de volgende nachten de wacht op bij het kasteel. Maar dan slaat de vampier elders toe Ook in De vampier van Drakenburg griezelt het. Dit verhaal uit 1980 wordt nu ook voor de zevende keer gedrukt. Zet je tanden in dit huiveringwekkende avontuur!

25 SiSTers 3 Zij is begonnen! Wendy is mijn grote zus. Dat is zo! Het gebeurde zomaar, want mij heeft niemand wat gevraagd! Hadden ze dat wel gedaan, dan had ik ze verteld dat ík liever de oudste van de twee zou zijn. En waarom ook niet? Nu zal ik nooit weten hoe het is om een sister te hebben die je de hele tijd na-aapt. Of die alles probeert om het hangslot van je dagboek open te maken en die aan de deur staat te luisteren als je met vriendinnen over jongens praat. Zo n sister die bovendien al je kleren wil passen en, zodra je de kamer uit bent, alle foto s knipt uit de roddelbladen die je zo graag leest. Ja, ik zou best wel m n eigen sister willen zijn. Alleen al om te weten hoe het is om mezelf als sister te hebben. Al verschenen Tekeningen: William Scenario: Cazenove Jongemeidenhumorstrip Verkoopprijs: 5,95 VERSCHIJNT OP 4 MEI Dance academy 4 Julia, Lucy en Laila zijn de beste vriendinnen en ze zijn allemaal even dol op dansen. De laatste weken wordt er ontzettend hard gerepeteerd, want de meiden willen graag een nationale danswedstrijd winnen. En ze moeten het daarbij opnemen tegen Carla, die ook bij hun op dansles zit. Dus dat wordt echt knokken! Maar de boog hoeft niet altijd gespannen te staan en dus wordt er af en toe lekker ontspannen met de vriendinnen... en met de vriendjes! Julia en Tim vormen bijvoorbeeld het ideale (dans)koppel en Lucy ontdekt intussen wat liefde is... Hmmm! Je krijgt het er zo lekker warm van. Al verschenen Tekeningen: Crip Scenario: Béka Jongemeidenhumorstrip Verkoopprijs: 5,95 VERSCHIJNT OP 4 MEI

26 4 MEI 16 MAART OVERLEVENDEN (SC) Kwantumanomalieën JANITOR 4 (HC) De wonden van het verleden VKP: 13,95 JEREMIAH 30 (SC) Mister Fiftyfifty JEREMIAH 30 (HC) Mister Fiftyfifty VKP: 11,95 JEREMIAH 29 (HC) Poesje is dood VKP: 11,95 JK BLOKS 22 (SC) Mathias ZOMBILLENIUM 1 (SC) Gretchen JOJO 18 (SC) Mamy Blues VKP: 5,95 LARGO WINCH FILMTWEELUIK (HC) VKP: 19,95 SHERMAN 1 (SC) De belofte, New York. RUBINE 13 (SC) De kwetsbare erfgenaam 1066, WILLEM DE VEROVERAAR (HC) VKP: 15, RATAPLAN 20 (SC) Van de kaart NARUTO 27 (MANGA) STARTKIT NARUTO 1 & 2 (MANGA) PSYREN 1 (MANGA) IKIGAMI 1 (MANGA) VKP: 6,95 VKP: 9,95 VKP: 6,95 VKP: 8, PHILIPPE & FRANCIS 2 (SC) De duivelse VALSTRIK VKP: 8,95 PHILIPPE & FRANCIS 1 (SC) Schaduw over het Britse rijk VKP: 8,95 DANTÈS 4 (SC) De afrekening GRAND PRIX 2/3 (HC) Rosemeyer! VKP: 13,95 GRAND PRIX 1/3 (HC) VKP: 13, CÉDRIC 25 (SC) WAT heeft hij toch? VKP: 5,95 CÉDRIC 10 (SC) Slagroomtaart VKP: 5,95 CÉDRIC 15 (SC) Storm op komst VKP: 5,95 CÉDRIC 17 (SC) Wie heeft het licht uitgedaan? VKP: 5,95 PAD VAN JESSICA 3/3 (SC) Geweld en verlangen DE prinses van het bloed 2/2 (HC) VKP: 15,95

27 DE prinses van het bloed 1/2 (HC) VKP: 15, G. RAF ZERK 27 (SC) Tussen Leven en Dood LADY S 7 (SC) Een lange seconde VROUWEN IN T WIT 33 (SC) Bloedlegerig AANTEKENINGEN VAN DARWIN 2 (SC) Een beest sterft IRS ALL WATCHER 6 (SC) De financiële snaartheorie IRS ALL WATCHER 2 (SC) De ongrijpbare Roxana IRS ALL WATCHER 5 (SC) Mia Mai SISCO 3 (SC) Gin Fizz LEGENDE VAN HET WISSELKIND 4 (SC) Schaduwranden VKP: 8,95 LEGENDE VAN HET WISSELKIND 1 (SC) Het buitenbeentje VKP: 8,95 JOMMEKE 254 (SC) Paradijseiland in GEVAAR VKP: 4, JOMMEKE 101 (SC) Het monster in de ruïne VKP: 4,95 JOMMEKE 102 (SC) De vampier van Drakenburg VKP: 4,95 GARFIELD 1 (SC) Katvis VKP: 5,95 DANCE ACADEMY 4 (SC) VKP: 5,95 SISTERS 3 (SC) Zij is begonnen! VKP: 5,95 BLEACH 15 (MANGA) VKP: 6, YU-GI-OH 23 (MANGA) STARTKIT YU-GI-OH 1 & 2 (MANGA) SHAMAN KING 25 (MANGA) STARTKIT SHAMAN KING1 & 2 (MANGA) DEATH NOTE 2 (MANGA) VKP: 6,95 VKP: 9,95 VKP: 6,95 VKP: 9,95 VKP: 6, DEATH NOTE 4 (MANGA) DEATH NOTE 8 (MANGA) DEATH NOTE 10 (MANGA) BLEACH 1 (MANGA) BLEACH 9 (MANGA) VKP: 6,95 VKP: 6,95 VKP: 6,95 VKP: 6,95 VKP: 6,95

28 Garfield 1 In dit album verschijnen drie korte verhalen met uiteraard steeds schrokop Garfield in de hoofdrol! Van Garfield bestaan films, tekenfilms en... ach, vraag het je kinderen. Zij weten er ongetwijfeld alles van. Met Jon, de heer des huizes, Odie, helemaal knettergek maar o, zo schattig en Garfield... altijd even lui en gulzig, is er altijd wat te beleven! Wie toevallig langsloopt en graag de grootste vriend van Garfield wil worden, hoeft niet te wanhopen... Nee, het is geen heksentoer. Breng gewoon wat te eten voor hem mee. Trouwens, doe je dat niet, dan kunnen er nare dingen gebeuren. Maar dat vinden onze lezers dan weer leuk! Veel lees- en kijkplezier! Naar Jim Davis Zeventotzevenenzeventig -album 32 pagina s, full colour Verkoopprijs: 5,95 VERSCHIJNT OP 4 MEI NAAR DE 3D T V SERIE Katvis Verantwoordelijke uitgever: Alexis Dragonetti Ballon Media nv - F. Rooseveltplaats Antwerpen - info@ballonmedia.com Prijzen en verschijningsdatum onder voorbehoud STEMPEL WINKELIER uit: Garfield 1 Ballon, deze platen mogen niet overgenomen worden.

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

De bruiloft van Simson

De bruiloft van Simson De bruiloft van Simson Weet je nog waar de vertelling de vorige keer over ging? Over Simson, de nazireeër. Wat is een nazireeër? Een nazireeër is een bijzondere knecht van God. Een nazireeër mag zijn haar

Nadere informatie

Dracula maakt deel uit van de reeks Wereldverhalen van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Wereldverhalen is een serie beroemde verhalen.

Dracula maakt deel uit van de reeks Wereldverhalen van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Wereldverhalen is een serie beroemde verhalen. Dracula Dracula maakt deel uit van de reeks Wereldverhalen van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Wereldverhalen is een serie beroemde verhalen. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Postbus 10208 1001 ee

Nadere informatie

HC zd. 6 nr. 32. dia 1

HC zd. 6 nr. 32. dia 1 HC zd. 6 nr. 32 wie Jezus wil kennen moet de verhalen over hem lezen beschreven door Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes terecht worden ze evangelisten genoemd ze beschrijven het evangelie ze vertellen

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Het kasteel van Dracula

Het kasteel van Dracula Uit het dagboek van Jonathan Harker: Het kasteel van Dracula 4 mei Eindelijk kom ik bij het kasteel van Dracula aan. Het kasteel ligt in de bergen. Er zijn geen andere huizen in de buurt. Ik ben moe. Het

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus Zondag 27 september Markus 9, 30-37 Overdenking Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus 1) Ongemakkelijk gevoel Ik kreeg een beetje een ongemakkelijk gevoel toen ik dat gedeelte

Nadere informatie

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen.

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen. Dino en het ei Bibliografie: Demyttenaere, B. (2004). Dino en het ei. Antwerpen: Standaard. Thema: niet alles is steeds wat het lijkt, illusies Korte inhoud: Elke nacht staat er een groot wit ei tussen

Nadere informatie

Vandaag is rood. Pinksteren 2014. Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen

Vandaag is rood. Pinksteren 2014. Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen Vandaag is rood. Pinksteren 2014 Rood is al lang het rood niet meer Het rood van rode rozen De kleur van liefde van weleer Lijkt door de haat gekozen Dat mooie rood was ooit voor mij Een kleur van passie

Nadere informatie

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost.

De twee zaken waarover je in dit boek kunt lezen, zijn de meest vreemde zaken die Sherlock Holmes ooit heeft opgelost. Sherlock Holmes was een beroemde Engelse privédetective. Hij heeft niet echt bestaan. Maar de schrijver Arthur Conan Doyle kon zo goed schrijven, dat veel mensen dachten dat hij wél echt bestond. Sherlock

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

De gelijkenis van de verloren zoon.

De gelijkenis van de verloren zoon. De gelijkenis van de verloren zoon. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen te leren.

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werden de volgende boeken gelezen:

Voor de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar werden de volgende boeken gelezen: Juryrapport van de Senaat namens de Nederlandse Kinderjury 2007 Bij deze 20 e editie van de Nederlandse Kinderjury verschijnt voor het tweede achtereenvolgende jaar een juryrapport. Dit juryrapport is

Nadere informatie

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31 1 januari OOGGETUIGE Johannes 20:30-31 Een nieuw jaar ligt voor ons. Wat er gaat komen, weten we niet. Al heb je waarschijnlijk mooie plannen gemaakt. Misschien heb je goede voornemens. Om elke dag uit

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Gebeden voor jongeren

Gebeden voor jongeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebeden voor jongeren... 2 Gebed van het licht... 2 Mijn leven tot een licht... 2 Gebed voor sterke benen... 2 Dankgebed... 3 Gebed van Franciscus... 3 Dankgebed als je

Nadere informatie

Wijs Worden. werkboek. deel 1 DAMON

Wijs Worden. werkboek. deel 1 DAMON Wijs Worden werkboek deel 1 DAMON WW wb deel 1 mei2009.indd 1 5/25/09 10:33:45 AM Hoofdstuk 1 Over wat echt belangrijk is Paragraaf 1 Inleiding Opdracht 1, p.8 Hieronder staan twaalf standpunten over wat

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Hoe lang duurt geluk?

Hoe lang duurt geluk? Hoe lang duurt geluk? Op dit moment ben ik gelukkig. Na veel pech ben ik dan eindelijk een vrolijke schrijver. Mijn roman is goed gelukt. En ik verdien er veel geld mee. En ik heb ook nog eens een mooie,

Nadere informatie

Vogelgriep. Auteur: Chris Vegter Illustraties: Dirk van der Maat. Boekverslag van:... Klas:...

Vogelgriep. Auteur: Chris Vegter Illustraties: Dirk van der Maat. Boekverslag van:... Klas:... Vogelgriep Auteur: Chris Vegter Illustraties: Dirk van der Maat Boekverslag van:... Klas:... 2 Lees dit boek lekker rustig door. Beantwoord iedere keer als je een hoofdstuk uitgelezen hebt de vragen die

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands De tweeling

Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag door een scholier 1926 woorden 10 maart 2005 6,6 402 keer beoordeeld Vak Nederlands De tweeling 1. Verklaar de titel van de film. De titel van de film is

Nadere informatie

wat is dat eigenlijk? Denk mee over acht grote vragen

wat is dat eigenlijk? Denk mee over acht grote vragen Geloven, wat is dat eigenlijk? Denk mee over acht grote vragen pagina 10 Hoe is de wereld ontstaan? pagina 26 Waarom bestaat de mens? pagina 42 Wat is geloven? pagina 58 Wie is God? pagina 74 Waarom heeft

Nadere informatie

Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn?

Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn? Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Bij deze preek is geen powerpoint

Nadere informatie

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet!

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet! Gevaarlijke liefde Gevaarlijke liefde In de pauze Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Als je verliefd wordt ben je in de wolken. Tegelijk voel je je

Nadere informatie

Voor 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: ca. 45 minuten.

Voor 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: ca. 45 minuten. SPELREGELS Phil Orbanes Voor 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: ca. 45 minuten. INHOUD 21 Alibikaarten: 6 verdachten 6 voertuigen 9 vluchtbestemmingen 39 Speurkaarten: 19 verdenkingskaarten 8 spiekkaarten

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Frankenstein. Mary Shelley

Frankenstein. Mary Shelley Frankenstein Frankenstein maakt deel uit van de reeks Wereldverhalen van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Wereldverhalen is een serie beroemde verhalen. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Postbus 10208

Nadere informatie

sarie, mijn vriend kaspar en ik

sarie, mijn vriend kaspar en ik sarie, mijn vriend kaspar en ik Leen Verheyen sarie, mijn vriend kaspar en ik is een theatertekst voor kinderen vanaf 4 jaar en ging in première op 12 september 2009 bij HETPALEIS in Antwerpen 1 ik: het

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP. marian hoefnagel

Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP. marian hoefnagel REALITY REEKS Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP marian hoefnagel Een gekke naam Rudsel?? Jims mond valt open van verbazing. Is dat een naam? Hij kijkt met grote ogen naar de jongen die naast hem zit.

Nadere informatie

Het meisje De volgende dag is de soldaat er niet. De negers zijn weer naar het front vertrokken, hoort ze de opgeluchte zuchten in het dorp. De sfeer verandert als blanke soldaten hen aflossen. De mensen

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De Cock en het duel in de nacht door A.C. Baantjer

Boekverslag Nederlands De Cock en het duel in de nacht door A.C. Baantjer Boekverslag Nederlands De Cock en het duel in de nacht door A.C. Baantjer Boekverslag door een scholier 1798 woorden 23 februari 2000 7,6 102 keer beoordeeld Auteur Genre A.C. Baantjer Thriller & Detective

Nadere informatie

Lesbrief. Blauw water Simone van der Vlugt

Lesbrief. Blauw water Simone van der Vlugt Lesbrief Blauw water Simone van der Vlugt Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

LYRICS. 1. Dat is de toon van de waarheid Door: A.L. Snijders, 26 oktober 2006

LYRICS. 1. Dat is de toon van de waarheid Door: A.L. Snijders, 26 oktober 2006 LYRICS 1. Dat is de toon van de waarheid Door: A.L. Snijders, 26 oktober 2006 omdat ik ontdekt heb dat er niets boven de waarheid gaat die hele toon die is zo bijzonder dat is de toon van de waarheid begrijp

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1.

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1. Kiezen Opwarmertje Een eigen keuze (Naar: Kiezels 10 e jaargang, nr. 5) Laat één jongere beginnen met het noemen van een drietal belangrijke zaken uit zijn leven, bijvoorbeeld iemand kiest scooter, voetbal

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51 Inhoud Een nacht 7 Voetstappen 27 Strijder in de schaduw 51 5 Een nacht 6 Een plek om te slapen Ik ben gevlucht uit mijn land. Daardoor heb ik geen thuis meer. De wind neemt me mee. Soms hierheen, soms

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

DE VERVOLGDE GEMEENTE

DE VERVOLGDE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERVOLGDE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest en Lazarus Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Lesbrief. Schuld Anne-Rose Hermer

Lesbrief. Schuld Anne-Rose Hermer Lesbrief Schuld Anne-Rose Hermer Doe meer met Thuisfront! Bij de boeken in de serie Thuisfront kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen, tips

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Suske en Wiske: 65! De eerste Suske en Wiske. Rikki en Wiske in de krant. Stijn Dekelver. Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij

Suske en Wiske: 65! De eerste Suske en Wiske. Rikki en Wiske in de krant. Stijn Dekelver. Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij Suske en Wiske: 65! Stijn Dekelver Wiske. Na het eerste verhaal wordt hij vervangen door Suske. Het verhaal Suske en Wiske worden 65 jaar. Niet echt natuurlijk, want dan zouden ze in de strips al opa en

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Hedonia door Kees van Kooten

Boekverslag Nederlands Hedonia door Kees van Kooten Boekverslag Nederlands Hedonia door Kees van Kooten Boekverslag door een scholier 2047 woorden 12 oktober 2004 7,8 25 keer beoordeeld Auteur Genre Kees van Kooten Komedie Eerste uitgave 1984 Vak Nederlands

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

Skyjack betekent luchtkaping. Het boek gaat ook over een kaping in de lucht. Er wordt namelijk een vliegtuig gekaapt.

Skyjack betekent luchtkaping. Het boek gaat ook over een kaping in de lucht. Er wordt namelijk een vliegtuig gekaapt. Boekverslag door een scholier 1671 woorden 11 juni 2004 7.2 549 keer beoordeeld Auteur Tim Vicary Eerste uitgave 1989 Vak Engels 1. Bibliografische gegevens: Titel: Skyjack Schrijver: Tim Vicary Uitgeverij:

Nadere informatie

Dilemmatest vroeger en nu

Dilemmatest vroeger en nu Dilemmatest vroeger en nu 2015 Lieneke Westerink ONCE Erfgoededucatie Dilemma 1 Je hebt morgen een topotoets en je moet leren. Je hebt je ouders beloofd dat je gaat leren, maar dan komt er een vriend online:

Nadere informatie

Schrijver Trent Stewart

Schrijver Trent Stewart Schrijver Trent Stewart Door : Thomas Pereira School : het Baken Klas : 7A Datum : 2010-02-15 Pagina: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Biografie... 4 3. Boeken die geschreven staan....

Nadere informatie

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant!

Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! Hallo Waterkrant lezers, Welkom bij het tweede deel van De Waterkrant! We zijn aangekomen in het jaar 2016 en willen graag terugkijken naar wat de kinderen de afgelopen periode gedaan hebben. Ook deze

Nadere informatie

Hillegom, De Hoeksteen 7 september 2014 Maurits de Ridder. Jesaja 56 : 1-7 Mattheus 15 : 21-28. Gemeente van Christus Jezus, onze Heer,

Hillegom, De Hoeksteen 7 september 2014 Maurits de Ridder. Jesaja 56 : 1-7 Mattheus 15 : 21-28. Gemeente van Christus Jezus, onze Heer, Hillegom, De Hoeksteen 7 september 2014 Maurits de Ridder Jesaja 56 : 1-7 Mattheus 15 : 21-28 Gemeente van Christus Jezus, onze Heer, "Nu even niet", was ooit de reclameslogan van een landelijk bekend

Nadere informatie

Lesbrief. Voetstappen Kader Abdolah

Lesbrief. Voetstappen Kader Abdolah Lesbrief Voetstappen Kader Abdolah Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen,

Nadere informatie

Lestip 'De avonturen van Kapitein Onderbroek'

Lestip 'De avonturen van Kapitein Onderbroek' Lestip 'De avonturen van Kapitein Onderbroek' Over het boek 'Mijn wraak zal zoet zijn!', dacht meneer Krupp, de gemeenste en knorrigste directeur van de Toon Hermans basisschool. Hij is de grappen en streken

Nadere informatie

DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS

DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS Bijbel voor Kinderen presenteert DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible for

Nadere informatie

Niet veel mensen krijgen deze ziekte en sommige volwassenen hebben er vaak nog nooit van gehoord of weten er weinig vanaf.

Niet veel mensen krijgen deze ziekte en sommige volwassenen hebben er vaak nog nooit van gehoord of weten er weinig vanaf. Je leest waarschijnlijk dit boekje omdat je mama of papa of iemand anders speciaal in je familie Amyotrofische Lateraal Sclerose heeft. Het is een lang woord en het wordt vaak afgekort tot ALS. Niet veel

Nadere informatie

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos.

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Ben je niet bang? vraagt Draak. Muis trekt haar zwaard. Ik heb een zwaard. Ik draag

Nadere informatie

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand.

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Oorlogswinter. Denice Surink

Oorlogswinter. Denice Surink Oorlogswinter Inhoud 1. Zakelijke gegevens... 3 2. Samenvatting... 3 3. Over de auteur... 3 4. Over het boek... 4 5. Leeservaringen... 4 6. Recensie.... 5 1. Zakelijke gegevens A. Het boek heet oorlogswinter.

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr Honger! (voor jonge kinderen) Drie kinderen lopen naar school. Opeens zien ze een heel rare man in oude kleren. Hij vraagt om een beetje geld voor eten. Natuurlijk schrikken de kinderen en denken ze aan

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B2 nr. 3)

Luisteren: muziek (B2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands La place de la bastille door Leon de Winter

Boekverslag Nederlands La place de la bastille door Leon de Winter Boekverslag Nederlands La place de la bastille door Leon de Winter Boekverslag door een scholier 1671 woorden 14 januari 2002 6,9 81 keer beoordeeld Auteur Genre Leon de Winter Psychologische roman Eerste

Nadere informatie

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF--

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- Confrontatie scene Written by Loïs Vehof Genre: Avontuur Locatie: De oude tempel Protagonist: Wachter Antagonist: Dief Conflict:

Nadere informatie

Een boekje om te gebruiken

Een boekje om te gebruiken aanwijzingen Een boekje om te gebruiken Thuis, tijdens de kindernevendienst of op school als adventsproject. In de vier weken voor kerst wordt de donkere hemel verlicht met de sterren, en als laatste verschijnt

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40)

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40) Liturgisch bloemstuk bij de 40 dagen tijd en Pasen 2015 Elke week wordt één kaars gedoofd, van de kandelaar met 8 kaarsen. Er is elke week een boog bekleed met klimop, als beeld van het verbond van God

Nadere informatie

Ben je slachtoffer? Folder voor jongeren

Ben je slachtoffer? Folder voor jongeren Ben je slachtoffer? Folder voor jongeren Mijn leven veranderde zo n drie jaar geleden. Juist de dag voor mijn mama s verjaardag kreeg ze van mijn vader een kogel door het hoofd. Wonder boven wonder overleefde

Nadere informatie

6,3. Boekverslag door M woorden 9 maart keer beoordeeld

6,3. Boekverslag door M woorden 9 maart keer beoordeeld Boekverslag door M. 1754 woorden 9 maart 2013 6,3 137 keer beoordeeld Auteur Mel Wallis de Vries Genre Jeugdboek, Thriller & Detective Eerste uitgave 2011 Vak Nederlands Titel: Verstrikt Schrijver: Mel

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco. 1 Het portiek Jacco ruikt het al. Zonder dat hij de voordeur opendoet, ruikt hij al dat er tegen de deur is gepist. Dat gebeurt nou altijd. Zijn buurjongen Junior staat elke avond in het portiek te plassen.

Nadere informatie

Anna en Alex nemen het op tegen de valsemunters

Anna en Alex nemen het op tegen de valsemunters Anna en Alex nemen het op tegen de valsemunters Anna en Alex zijn klasgenoten en heel goede vrienden. Ze komen altijd in de meest angstaanjagende situaties terecht en samen hebben ze al heel wat spannende

Nadere informatie

WANNEER EEN SPECIAAL IEMAND ALS HEEFT

WANNEER EEN SPECIAAL IEMAND ALS HEEFT WANNEER EEN SPECIAAL IEMAND ALS HEEFT 1 Je leest waarschijnlijk dit boekje omdat je mama of papa of iemand anders speciaal in je familie Amyotrofische Laterale Sclerose heeft. Het is een lang woord en

Nadere informatie

Beste jongens en meisjes, excellentie, geachte Kamerleden, dames en heren,

Beste jongens en meisjes, excellentie, geachte Kamerleden, dames en heren, Beste jongens en meisjes, excellentie, geachte Kamerleden, dames en heren, Ik hoop dat u het niet erg vindt dat ik als Koning van de Jeugd 2015 met het welkom voor de jongeren begonnen ben. Deze bijzondere

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Zondag 2 november 2014 * Gedachtenis van de overledenen Kogerkerk * Preek Spreuken 9. 1 18 / Matteüs 25, 1-13 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Vandaag een prachtige en poëtische tekst

Nadere informatie

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen.

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen. Ellen en Patrick Nooit meer je stem, nooit meer je lach, Alles gaat terug, naar die éne dag. De pijn vanbinnen, het doet zo n zeer, Ze zeggen dat het mindert, maar wanneer... Intredelied: M n oma is gestorven

Nadere informatie

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk.

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk. 1. Puzzelen Wie er het eerst is! Micha staat bij het schoolhek. Hij krijgt een harde klap op zijn schouder van Ruben, zijn grote broer. Oké. Micha is wel in voor een wedstrijdje. Hij begint meteen te rennen,

Nadere informatie

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Bijbel voor Kinderen presenteert DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze cursus is geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

Op de grens van hemel en aarde. Een bijna-doodervaring

Op de grens van hemel en aarde. Een bijna-doodervaring Op de grens van hemel en aarde Een bijna-doodervaring Eerste druk, 2014 2014 Tineke H.C.M. Verwij Illustraties: Tineke H.C.M. Verwij Coverfoto: Tineke H.C.M. Verwij isbn: 9789048432684 nur: 402 Uitgever:

Nadere informatie

3e Statie: Jezus valt voor de 1e maal onder het kruis.

3e Statie: Jezus valt voor de 1e maal onder het kruis. 1e Statie: Jezus wordt ter dood veroordeeld. De eerste plaats waar Jezus stil stond op de kruisweg, was het paleis van de Romeinse landvoogd Pontius Pilatus. De joodse leiders wilden Jezus uit de weg ruimen.

Nadere informatie

Het Picasso Mysterie

Het Picasso Mysterie Het Picasso Mysterie Manon Berns Ik schilder dingen zoals ik ze denk, niet zoals ik ze zie. Pablo Picasso NUR 283/GGP051501 Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V. MMXV Tekst: Manon Berns Vormgever omslag: Marlies

Nadere informatie

JEZUS DE GEWELDIGE LERAAR

JEZUS DE GEWELDIGE LERAAR JEZUS DE GEWELDIGE LERAAR Bijbel voor Kinderen presenteert Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul

Nadere informatie

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus.

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 1 Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 2 Het verhaal De Goede Week Trouw, Hoop en Spijt Ik wil jullie vandaag vertellen over de Goede Week. Dat

Nadere informatie

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35 God en je naasten liefhebben LES 3 DEEL 5 DISCIPLE OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35 Wat leer

Nadere informatie

DE ZENDINGSREIZEN VAN PAULUS

DE ZENDINGSREIZEN VAN PAULUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE ZENDINGSREIZEN VAN PAULUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart 2007 5.6 12 keer beoordeeld Auteur Genre Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Vak Engels Mening, Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

1 Ben of word jij weleens gepest?

1 Ben of word jij weleens gepest? Onderzoeksresultaten TipHorstaandeMaas.nl Pesten Pesten is van alle generaties. Het kan bijna overal plaatsvinden en is daarom dichterbij dan mensen soms denken 8 1 Ben of word jij weleens gepest? 7 6

Nadere informatie

Enkele vragen aan Kristin Harmel

Enkele vragen aan Kristin Harmel Enkele vragen aan Kristin Harmel Waar gaat Zolang er sterren aan de hemel staan over? Zolang er sterren aan de hemel staan gaat over Hope McKenna- Smith, eigenaresse van een bakkerij in Cape Cod. Ze komt

Nadere informatie

Wat je voelt is wat je denkt! De theorie van het rationeel denken

Wat je voelt is wat je denkt! De theorie van het rationeel denken Wat je voelt is wat je denkt! De theorie van het rationeel denken Mensen zoeken hulp omdat ze overhoop liggen met zichzelf of met anderen. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Sommige mensen worden

Nadere informatie

HC zd. 22 nr. 32. dia 1

HC zd. 22 nr. 32. dia 1 HC zd. 22 nr. 32 een spannend onderwerp als dit niet waar is, valt alles duigen of zoals Paulus het zegt in 1 Kor. 15 : 19 als wij alleen voor dit leven op Christus hopen zijn wij de beklagenswaardigste

Nadere informatie