Bijlage 2 Haalbaarheid nieuwe wijzigingsbevoegdheden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage 2 Haalbaarheid nieuwe wijzigingsbevoegdheden"

Transcriptie

1 Bijlage 2 Haalbaarheid nieuwe wijzigingsbevoegdheden BUREN: 1. BUREN, ERICHEMSEWEG 1H ECK EN WIEL: 2. ECK EN WIEL, ADAM VAN DELENSTRAAT 8 3. ECK EN WIEL, GYMZAAL HELLENBERGSTRAAT INGEN: 4. INGEN, TABAKSLAND 66 KERK-AVEZAATH 5. KERK-AVEZAATH, DORPSSTRAAT 8 6. KERK-AVEZAATH, DAVER 19 MAURIK 7. MAURIK, PRINSES MARIJKELAAN 54 ZOELEN 8. ZOELEN, UITERDIJK 22A ZOELMOND 9. ZOELMOND, DORPSHUIS GROENEWEG EN VOORMALIGE SCHOOL SCHOOLSTRAAT 10. ZOELMOND, VOORMALIGE SCHOOL KOCHPAD 11. ZOELMOND, HOOGEINDE ZOELMOND, FAZANTENSTRAAT ZOELMOND, HOOGEINDE 5

2 BUREN 1 1. VERZOEK BOUW, EXTRA VRIJSTAANDE WONING AAN DE ERICHEMSEWEG 1H IN BUREN Verzoek: Splitsen kavel 5 zodat een extra, vrijstaande woning mogelijk is Locatie: Ten oosten van de Erichemseweg 1H in Buren Bestemming: Woondoeleinden Ten oosten van de Erichemseweg 1H ligt kavel 5. Deze kavel ligt helemaal aan de zuidoostzijde van Lage Korn. Vanaf de Erichemseweg, die uitkomt op de N834, is de kavel goed zichtbaar. Kavel 5 is een forse kavel en de meest brede kavel die tegen de Erichemseweg aanligt. Lage Korn kenmerkt zich door een mix van woningtypologieën. Van vrijstaande woningen, 2^1 kapwoningen, rijwoningen en twee appartementengebouwen. Een 2^1 kapwoning is passend in de huidige structuur van Lage Korn. De twee appartementengebouwen liggen aan de noordoost en noordwest zijde van Lage Korn. De buitenzijde (Erichemseweg) van Lage Korn heeft een bebouwingsritme van vrijstaande woningen, welke qua dichtheid afneemt richting Erichem / buitengebied. Dit bebouwingsritme kan in stand worden gehouden door een bouwmassa in de vorm van een 2^1 kapwoning. In de wijzigingsbevoegdheid zal opgenomen moeten worden dat: a. de kavel in ca. twee gelijke oppervlakten verdeeld moet worden; b. de voorgeveloriëntatie van beide woningen op de Erichemseweg gericht moet zijn, en

3 c. ontsluiting van de laatste kavel plaats moet vinden vanaf de Bredenrode. Bij recht is het mogelijk om een vrijstaande woning te bouwen. Met het opnemen van deze wijzigingsbevoegdheid is er straks de keuze om hier gebruik van te maken en hiermee een 2^1 kapwoning mogelijk te maken. Bij deze wijzigingsbevoegdheid nemen we de voorwaarden op zoals hierboven is aangegeven. Een 2^1 kapwoning is passend in de ruimtelijke en stedenbouwkundige structuur. Daarnaast zal, evenals voor kavel 4 (Erichemseweg 1H), een beperkte verhoging van de goot- en nokhoogte van maximaal 0,50 m opgenomen worden.

4 ECK EN WIEL 2 2. VERZOEK WIJZIGING BESTEMMING AAN DE ADAM VAN DELENSTRAAT 8 TE ECK EN WIEL Verzoek: Wijzigen bestemming naar paramedische praktijk met zwembad en trainingscentrum Locatie: Adam van Delenstraat 8 in Eck en Wiel Bestemming: Bestemming Maatschappelijk met als aanduiding een specifieke vorm van maatschappelijk - praktijkruimte voor fysiotherapie, waarbij uitsluitend een praktijkruimte voor fysiotherapie met een therapie - annex oefenbad met oefenruimte is toegestaan De bestemming aan de Adam van Delenstraat 8 is met een raadsbesluit van 27 september 2011 door een amendement gewijzigd vastgesteld. Verzoeker wenst de huidige activiteiten vast te leggen in het bestemmingsplan. De huidige activiteiten komen in hoofdzaak neer op fysiotherapie, een zwembad en fitness. De activiteiten dienen, conform bestemming, ten dienste te staan van de fysiotherapiepraktijk. Verzoeker vraagt om de activiteiten los van elkaar uit te kunnen oefenen. Dit is momenteel niet mogelijk. Indien de activiteiten los van elkaar functioneren, ontstaat er een openbaar zwembad en aparte fitnessruimte. Dit betekent een zwaardere milieubelasting voor de omgeving (omliggende woningen), zowel qua geluid als verkeer. Ook het aantal parkeerplaatsen is dan onvoldoende. Voordat met zekerheid gezegd kan worden dat zwaardere activiteiten kunnen, is een onderzoek noodzakelijk voor milieu en verkeer. Voor het laatste geldt dat het aantal parkeerplaatsen uitgebreid moet worden. Tot op heden is milieu en verkeer door verzoeker niet nader onderbouwd.

5 Aangezien verzoeker tot op heden het aspect milieu en verkeer niet nader heeft onderbouwd, is een aanpassing van de huidige bestemming op dit moment niet wenselijk. De bestemming wordt niet bij recht aangepast. We nemen een wijzigingsbevoegdheid op waarin de aspecten milieu en verkeer in elk geval uitgewerkt moeten worden. 3. ECK EN WIEL, WIJZIGING GYMZAAL NAAR TWEE VRIJSTAANDE WONINGEN AAN DE HELLENBERGSTRAAT 3 Ten zuiden van de gymzaal ligt een rijtje van drie vrijstaande woningen. De locatie van de gymzaal biedt ruimte voor twee extra vrijstaande woningen. Op die manier kunnen er in de toekomst vijf vrijstaande woningen komen. Deze woningen passen ruimtelijk en stedenbouwkundig goed langs de Veerweg. Qua volume vervangen de twee vrijstaande woningen de gymzaal. Voor de ruimtelijke structuur vindt geen grote ruimtelijke wijziging plaats en de woningen passen goed in het bebouwingsritme. Twee vrijstaande woningen zijn ruimtelijk en stedenbouwkundig passend op de locatie van de gymzaal. Voor deze ontwikkeling nemen we een wijzigingsbevoegdheid op.

6 INGEN 4 4. INGEN, BOUW 2^1 KAPWONING TEN NOORDEN VAN TABAKSLAND 66 Verzoek: Bouw 2^1 kapwoning Locatie: Ten noorden van Tabaksland 66, perceel sectie I, 1360 Bestemming: Wonen zonder bouwblak Op voorgestelde locatie was een plan ontwikkeld voor 21 appartementen, waar de gemeente bereid was om een bestemmingsplanwijziging in procedure te brengen (2005). De locatie staat nu op de prioriteitenlijst om te ontwikkelen na De projectontwikkelaar heeft zich inmiddels terug getrokken. Door één van de drie grondeigenaren is thans een verzoek ingediend om twee halfvrijstaande woningen te bouwen op basis van een op te nemen wijzigingsbevoegdheid. Met de projectontwikkelaar is afgestemd dat de twee halfvrijstaande woningen geen conflict teweeg brengen in het afgebroken project Tabaksland. Een zeer verkleinde vorm van het oorspronkelijk project is ruimtelijk goed passend aan de westkant van Ingen. Onlangs is in het kader van de woningbouwprioriteitstelling het project Tabaksland afgewezen. De twee halfvrijstaande woningen zorgen voor een zeer kleinschalige ontwikkeling van Tabaksland die ruimtelijk aanvaardbaar is op deze open locatie. Voor deze ontwikkeling wordt een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

7 KERK-AVEZAATH VERZOEK WONING TE REALISEREN IN BESTAAND BEDRIJFSPAND Verzoek: Woning mogelijk maken in huidig bedrijf Locatie: Dorpsstraat 8 in Kerk-Avezaath Bestemming: Maatschappelijk Op de huidige locatie is een wervel- en gewrichtsarts gevestigd. Momenteel is geen woning aanwezig. Initiatiefnemer vraagt om een woning mogelijk te maken zodat hij beter in staat is spoedgevallen s avonds en in het weekend te behandelen. Het gebouw is in een stille hoek aan de Dorpsstraat gelegen waardoor in het verleden al diverse keren inbraken in het gebouw plaats hebben gevonden. Op basis van de Structuurvisie Buren ligt het perceel in de oude kern van Kerk-Avezaath. Hier zijn mogelijkheden voor intensivering, door functiemenging met kleinschalige bedrijven en voorzieningen en de bouw van appartementen. Dit moet wel passen binnen het karakter en de schaal van een landelijk dorp. : Een bedrijfswoning in het huidige pand is stedenbouwkundig en ruimtelijk gezien passend. De nieuwe woning sluit aan op de reeds aanwezige woningen. Indien het pand bewoond wordt, is dit een verbetering voor de woonomgeving. De inpandige bedrijfswoning wordt in het bestemmingsplan opgenomen.

8 6. VERZOEK OM BESTEMMING HORECA OM TE ZETTEN NAAR BESTEMMING WONEN Verzoek: Wijzigen bestemming, verleggen plangrens en vergroten bouwvlak Locatie: Daver 19 Bestemming: gedeeltelijk Horeca in het bestemmingsplan Kom Kerk-Avezaath en gedeeltelijk Agrarisch- Oeverwalgebied in bestemmingsplan Buitengebied Op dit moment heeft een gedeelte van het perceel de bestemming Horeca. In het pand is een woning en een horecagedeelte aanwezig. De huidige bestemming horeca is niet meer als zodanig in gebruik. Initiatiefnemer vraagt dan ook om de horeca bestemming te wijzigen in de bestemming Wonen. Het aantal woningen neemt hiermee op deze locatie niet toe. Een gedeelte van het perceel valt in het bestemmingplan Buitengebied Aangezien dit geen logische scheiding is van dit perceel betrekken we dit gedeelte bij het bestemmingsplan van de kom. : Vanuit ruimtelijk oogpunt is een wijziging van de bestemming en een verlegging van de plangrens aanvaardbaar. Deze wijziging nemen we bij recht op in het bestemmingsplan. Met het wijzigen naar de bestemming Wonen wordt de bestemming aangepast aan de werkelijke situatie, aangezien de horeca functie niet meer uitgeoefend wordt. Het bouwvlak op het perceel wordt vergroot. Het gehele perceel krijgt de bestemming Wonen en komt binnen het bestemmingsplan van Kernen Buren te vallen.

9 MAURIK AANPASSEN BESTAANDE WIJZIGINGSBEVOEGDHEID AAN DE PRINSES MARIJKELAAN 54 IN MAURIK Verzoek: Aanpassen bestaande wijzigingsbevoegdheid, zodat twee woningen gerealiseerd kunnen worden Locatie: perceel naast Prinses Marijkelaan 54 in Maurik Bestemming: Woondoeleinden B Op een deel van het perceel van de Prinses Marijkelaan 54 en direct ten noorden hiervan ligt een wijzigingsbevoegdheid (nummer N). De wijzigingsbevoegdheid maakt 10 woningen mogelijk. Met dit verzoek passen we de wijzigingsbevoegdheid zo aan dat er drie woningen mogelijk zijn, waarvan de Prinses Marijkelaan 54 een bestaande woning is. Met een aanpassing van de wijzigingsbevoegdheid komen er twee woningen bij. Eén woning is mogelijk in het koetshuis van de Prinses Marijkelaan 54. Deze woning verandert niets aan de huidige stedenbouwkundige structuur. De andere, nieuwe woning is mogelijk tussen de Prinses Marijkelaan 54 en de Hooge Waard 1. In de omgeving staan afwisselend rijwoningen en vrijstaande woningen. Een vrijstaande woning op dit redelijk forse perceel sluit goed aan bij de bestaande bebouwing. Het dorpse karakter krijgt met deze vrijstaande woning een nieuwe impuls. De aanpassing van de wijzigingsbevoegdheid zorgt voor vermindering van de bouw van het aantal woningen en past goed in het ruimtelijk en stedenbouwkundig beeld. Om de ontwikkeling mogelijk te maken, wordt een wijzigingsbevoegdheid voor twee woningen opgenomen.

10 ZOELEN 8 ZOELEN, BOUW VAN EEN WONING AAN DE UITERDIJK 22A Aan de achterzijde van het perceel aan de Uiterdijk 22 a in Zoelen (kadastraal bekend Zoelen, sectie D, nummer 855) is momenteel een caravan gelegen welke reeds sinds vele jaren bewoond wordt. De initiatiefnemer wenst op het perceel een woning te realiseren en de bestaande gebouwen te slopen. De caravan is aan de achterzijde van het perceel gelegen, het perceel is verder onbebouwd. Het open terrein heeft echter geen landschappelijke meerwaarde. Een vrijstaande woning op dit perceel past goed in de stedenbouwkundige structuur van de straat. Ruimtelijke past de vrijstaande woning ook goed in de omgeving. Het sluit aan bij de bebouwingsstructuur en gaat daarmee op in de omgeving. Op dit moment ligt er een bouwvlak op slechts een gedeelte van het perceel. Dit is geen wenselijke situatie. Stedenbouwkundig past het beter om het bouwvlak te vergroten zodat de woning centraal op het perceel gepositioneerd kan worden en daarbij de voorgevellijn aan te laten sluiten bij de reeds aanwezige bebouwing in de straat. : Een vrijstaande woning op het perceel aan de Uiterdijk 22a in Zoelen is ruimtelijk en stedenbouwkundig passend. Om de ontwikkeling mogelijk te maken, wordt een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor een vrijstaande woning. ZOELMOND

11 ZOELMOND, WIJZIGING DORPSHUIS AAN DE GROENEWEG EN VOORMALIGE SCHOOL AAN DE SCHOOLSTRAAT Het dorpshuis en de voormalige school liggen tegen het Plein aan in Zoelmond. De voormalige school is een karakteristiek pand. In de directe omgeving liggen woningen van diverse woningbouwcategorieën. Rijwoningen, 2^1 kapwoningen en vrijstaande woningen zijn te vinden in de directe omgeving. Nieuwe woningen op de locatie van het dorpshuis en de voormalige school passen ruimtelijk en stedenbouwkundig prima. De wijzigingsbevoegdheid is bewust flexibel door de drie eerder genoemde woningbouwcategorieën toe te staan. Zo is er de mogelijkheid om in te spelen op de behoefte naar het type woning op het moment dat van de bevoegdheid gebruik gemaakt wordt. In de voormalige school is 1 woning mogelijk. Zo blijft de karakteristieke uitstraling van het schoolgebouw behouden. Zes woningen zijn ruimtelijk en stedenbouwkundig passend op de locatie van het dorpshuis. Voor deze ontwikkeling nemen we een wijzigingsbevoegdheid op. De wijzigingsbevoegdheid laat rijwoningen, 2^1 kapwoningen en vrijstaande woningen toe zoals deze ook te vinden zijn in de directe omgeving. Voor de voormalige school nemen we een aparte wijzigingsbevoegdheid op om 1 woning binnen het schoolgebouw mogelijk te maken. 10. ZOELMOND, WIJZIGING VOORMALIGE SCHOOL NAAR 6 WONINGEN AAN HET KOCHPAD

12 De voormalige school staat tussen woningen in. De woningen verschillen van woningbouwcategorieën. Rijwoningen, 2^1 kapwoningen en vrijstaande woningen zijn te vinden in de directe omgeving. Nieuwe woningen op de locatie van de voormalige school passen ruimtelijk en stedenbouwkundig prima. De wijzigingsbevoegdheid is bewust flexibel door de drie eerder genoemde woningbouwcategorieën toe te staan. Zo is er de mogelijkheid om in te spelen op de behoefte naar het type woning op het moment dat van de bevoegdheid gebruik gemaakt wordt. Zes woningen zijn ruimtelijk en stedenbouwkundig passend op de locatie van de voormalige school. Voor deze ontwikkeling nemen we een wijzigingsbevoegdheid op. De wijzigingsbevoegdheid laat rijwoningen, 2^1 kapwoningen en vrijstaande woningen toe zoals deze ook te vinden zijn in de directe omgeving VERZOEK BOUW WONING OP ZIJERF VAN HOOGEINDE 2 IN ZOELMOND

13 Verzoek: Bouw woning op het zijerf Locatie: Hoogeinde 2 in Zoelmond Bestemming: Agrarisch gebied Aan Hoogeinde 2 liggen markante gebouwen die een rijks- en gemeentelijk monument zijn. Het bijbehorend, ruime perceel bij deze monumenten heeft een landschappelijke waarde met zichtlijnen naar het buitengebied. Om de nieuwe woning op het zijerf aan de oostkant te motiveren, heeft initiatiefnemer een studie (datum 26 april 2012) laten verrichten om aan te tonen dat het ensemble van de gebouwen aan Hoogeinde 2 niet verstoord wordt en de bestaande openheid in het bebouwingslint op de oeverwal niet aangetast wordt. Met maatwerk voor een nieuwe woning, dit maatwerk wordt vertaald in de wijzigingsbevoegdheid, is een woning inpasbaar. De Monumentencommissie heeft inmiddels besloten om de gebouwen die geen monument zijn, aan te wijzen als karakteristiek. Op deze manier wordt het gehele ensemble aan gebouwen op Hoogeinde 2, en de omgeving, versterkt. Een vrijstaande woning op het zijerf aan de oostzijde van Hoogeinde 2 is ruimtelijk en stedenbouwkundig passend. Om de ontwikkeling mogelijk te maken, wordt een wijzigingsbevoegdheid voor één vrijstaande woning opgenomen. Aandachtspunt De studie van 26 april 2012 die is verricht dient als uitgangspunt voor de voorwaarden van de wijzigingsbevoegdheid. 12. VERZOEK BOUW 2^1 KAPWONING AAN DE FAZANTENSTRAAT ONG. TEN OOSTEN VAN DE FAZANTENSTRAAT 29 IN ZOELMOND Verzoek: Bouw 2^1 kapwoning Locatie: Fazantenstraat ong. ten oosten van nummer 29 in Zoelmond Bestemming: Eengezinshuizen zonder bouwvlak Ten oosten van de Fazantenstraat 29 ligt een onbebouwd perceel. Dit perceel is momenteel in gebruik als grasland. Het wordt omringd door bestaande bebouwing met zicht op het buitengebied. In de directe omgeving liggen afwisselend vrijstaande woningen en 2^1 kapwoningen. De initiatiefnemer wenst een 2^1 kapwoning te realiseren. Dit past goed in de bestaande stedenbouwkundige structuur. Ruimtelijk past de 2^1 kapwoning ook goed in de omgeving. Het sluit aan de bij de bebouwingsstructuur en gaat daarmee op in de omgeving. De landschappelijke waarden die net buiten de kom liggen, blijven behouden. Een 2^1 kapwoning ten oosten van de Fazantenstraat 29 is ruimtelijk en stedenbouwkundig passend. Om de ontwikkeling mogelijk te maken, wordt een wijzigingsbevoegdheid voor een 2^1 kapwoning opgenomen. 13. VERZOEK VOOR DE BOUW VAN EEN EXTRA WONING AAN HOOGEINDE 5 IN ZOELMOND Verzoek: Woning ten noordwesten van Hoogeinde 5 Locatie: Hoogeinde 5 in Zoelmond Bestemming: Eengezinshuizen zonder bouwvlak Helemaal aan het einde van de zuidoostzijde van Zoelmond liggen vrijstaande woningen. Hoogeinde 5 is de laatste woning aan de zuidoostzijde van Zoelmond. De verzoeker heeft 2 schuren staan op het perceel van Hoogeinde 5. Beide schuren worden afgebroken. De schuur is in vervallen staat en voor de ruimtelijke kwaliteit en woon- en leefomgeving is het positief dat de schuur verdwijnt. Een nieuwe woning past stedenbouwkundig prima bij de bestaande woningen.

14 Een extra, vrijstaande woning ten noordwesten van Hoogeinde 5 is ruimtelijk en stedenbouwkundig passend. Om de ontwikkeling mogelijk te maken, wordt een wijzigingsbevoegdheid voor één vrijstaande woning opgenomen. Aandachtspunt Bij de voorwaarden wordt opgenomen dat de schuren afgebroken moeten worden.

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Burgemeester van Erpstraat 63a, Berghem 2017, pag. 1 van 12 Ruimtelijke onderbouwing Burgemeester van Erpstraat 63a, Berghem 2017 Gemeente Oss, oktober 2017 Ruimtelijke onderbouwing

Nadere informatie

Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1

Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1 Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1 Het ontwerp-bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg heeft gedurende de termijn van 2 september tot en met 14 oktober voor

Nadere informatie

Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14

Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14 Collegevoorstel Zaaknummer: OLOGMB02 Vaststellen bestemmingsplan Elshout herziening Kapelstraat 14 Inleiding De heer Douma uit Drunen heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend om zijn woning aan de

Nadere informatie

Factsheet Ruimtelijke Ordening Molenwaard

Factsheet Ruimtelijke Ordening Molenwaard Factsheet Ruimtelijke Ordening Molenwaard Inleiding Voor u ligt de Factsheet Ruimtelijke Ordening Molenwaard. Het doel van de factsheet is een beeld te geven van de resultaten van aanvragen Omgevingsvergunning

Nadere informatie

RICHTLIJN ONTWIKKELINGSMOGELIJKHEDEN Parallelweg

RICHTLIJN ONTWIKKELINGSMOGELIJKHEDEN Parallelweg mei 2017 2 Aanleiding Recent zijn enkele particuliere initiatieven ingediend voor (sloop-)nieuwbouw van woningen aan de Parallelweg. Dit type initiatieven leidt over het algemeen tot een dichtere bebouwingsstructuur

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING RUIMTELIJKE ONDERBOUWING project Oprichten bijgebouw, zwembad en hellingbaan aan de Egyptischedijk 16 te Bladel opdrachtgever Fam. Box-Schepens Egyptischedijk 22 5531 NE Bladel werknummer datum 01414 7

Nadere informatie

Weerdstraat ong. Breda. Landelijk gelegen bouwkavel van ca m² in Breda-Zuid. Uitbreiding grond mogelijk!

Weerdstraat ong. Breda. Landelijk gelegen bouwkavel van ca m² in Breda-Zuid. Uitbreiding grond mogelijk! Weerdstraat ong. Breda Landelijk gelegen bouwkavel van ca. 3.000m² in Breda-Zuid. Uitbreiding grond mogelijk! Situering De gemeente Breda telt momenteel ruim 185.000 inwoners. Sinds de gemeentelijke herindeling

Nadere informatie

Erftransformatie Munnikhofsestraat 9 Gendt Gemeente Lingewaard. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2010

Erftransformatie Munnikhofsestraat 9 Gendt Gemeente Lingewaard. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2010 Erftransformatie Munnikhofsestraat 9 Gendt Gemeente Lingewaard Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2010 Erftransformatie Munnikhofsestraat 9 te Gendt Gemeente Lingewaard COLOFON In opdracht

Nadere informatie

Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Keizersdijk 2

Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro Buitengebied Asten 2008, wijziging Keizersdijk 2 Besluit artikel 3.6 lid 1 onderdeel a Wro burgemeester en wethouders van A s t e n; gezien het verzoek om medewerking van Crijns Rentmeesters B.V. namens mevrouw Van Bussel-Drieshen voor de splitsing van

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. artikel 3.6 Wro. Kortenhoevendijk 11, Lexmond

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. artikel 3.6 Wro. Kortenhoevendijk 11, Lexmond Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. artikel 3.6 Wro Kortenhoevendijk 11, Lexmond Planstatus: Identificatienr: vastgesteld NL.IMRO.0707.WPLXMKorhoedijk11-VA01

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 8211456 B&W verg. : 20 november 2018 Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Zaakkenmerk: 1651975 Raadscommissie 26 mei 2016 Documentkenmerk: 1651983 B. en W. 10 mei 2016 Behandeld door: dhr. W.G.J. Sauer E-mail: Werner.Sauer@ommen-hardenberg.nl Onderwerp:

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VISIE

STEDENBOUWKUNDIGE VISIE STEDENBOUWKUNDIGE VISIE Nieuwbouw Hoenderkamp Heteren 01-06 -2016 www.burostedenbouw.nl Inleiding De initiatiefnemer is voornemens drie vrijstaande woningen te realiseren op een inbreidingslocatie in Heteren,

Nadere informatie

Nota functieverandering buitengebied Oost Gelre

Nota functieverandering buitengebied Oost Gelre Nota functieverandering buitengebied Oost Gelre ROBGB-1100019 maart 2011 Nota functieverandering buitengebied Oost Gelre 1. Samenvatting Oost Gelre heeft beleid voor functieverandering van vrijkomende

Nadere informatie

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad Bosstraat 22 en 25 / 25b Status: VASTGESTELD INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel wijzigingsplan

Nadere informatie

GEMEENTE BUREN. Toelichting landschappelijke inpassing. Uiterdijk 33 Zoelen

GEMEENTE BUREN. Toelichting landschappelijke inpassing. Uiterdijk 33 Zoelen GEMEENTE BUREN Toelichting landschappelijke inpassing Uiterdijk 33 Zoelen Toelichting landschappelijke inpassing Projectnr.061-083 / november 2016 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1. Aanleiding... 2 1.2. Planlocatie...

Nadere informatie

RV/13/00315. Voorstelnummer RV/13/00315. Bestemmingsplan Markt 11 en Smalriemseweg ongenummerd in Beusichem

RV/13/00315. Voorstelnummer RV/13/00315. Bestemmingsplan Markt 11 en Smalriemseweg ongenummerd in Beusichem Datum vergadering Gemeenteraad 1 25juni 2013 Datum vergadering Voorbereidende 11juni 2013 11 7 Voorstel ingebracht door Begrotingsprogramma Portefeuillehouder Onderwerp G.J. van Rhijn Wonen G.J. van Ingen

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp Bestemmingsplan Buitengebied West, 1 e herziening Ontwerp 2 Toelichting 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Op 14 oktober 2015 heeft de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk het bestemmingsplan Buitengebied West

Nadere informatie

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-0ost en de bijbehorende stukken

Nadere informatie

B&W voorstel Nr. : Onderwerp: Ruimtelijke onderbouwing Vliertwijksestraat 61. 1) Status

B&W voorstel Nr. : Onderwerp: Ruimtelijke onderbouwing Vliertwijksestraat 61. 1) Status B&W voorstel Nr. : Reg.nr. : 5154753 B&W verg. : 20 januari 2016 Onderwerp: Ruimtelijke onderbouwing Vliertwijksestraat 61 1) Status De voorliggende ruimtelijke onderbouwing betreft een concept waarvoor

Nadere informatie

Beleidsnotitie nieuwe denkrichting Vrijkomende (Agrarische) Bebouwing (VAB) in het buitengebied

Beleidsnotitie nieuwe denkrichting Vrijkomende (Agrarische) Bebouwing (VAB) in het buitengebied Beleidsnotitie nieuwe denkrichting Vrijkomende (Agrarische) Bebouwing (VAB) in het buitengebied 1. Inleiding In het buitengebied is een groot aantal voormalige agrarische locaties en woningen waar veel

Nadere informatie

Presentatie bebouwingsstudie Ontwikkeling nieuwbouw Bovenkerkweg 35a en 37 te Montfoort d.d

Presentatie bebouwingsstudie Ontwikkeling nieuwbouw Bovenkerkweg 35a en 37 te Montfoort d.d Presentatie bebouwingsstudie Ontwikkeling nieuwbouw Bovenkerkweg 35a en 37 te Montfoort d.d. 05-07-2016 1. Aanleiding 2. Plangebied 2.1. Locatie en geschiedenis 2.2. Plangebied in groter verband 2.3. Foto

Nadere informatie

Inventarisatie WOB verzoek. Documenten

Inventarisatie WOB verzoek. Documenten Inventarisatie WOB verzoek Documenten 1. Inhoudelijke beoordeling van het plan door de provincie; 2. Diverse mails van gemeente gericht aan provincie. bedrijfskavel Beste Op 7 februari hebben wij jouw

Nadere informatie

KAVELPASPOORT WESTREENEN LOO KAVEL #2

KAVELPASPOORT WESTREENEN LOO KAVEL #2 KAVELPASPOORT KAVEL ALGEMEEN BESTEMMINGSPLAN Het bouwplan van uw woning wordt getoetst aan de hand van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitplan. Daarnaast zijn er ook vergunningvrije bouwmogelijkheden.

Nadere informatie

BEANTWOORDING INGEKOMEN ZIENSWIJZEN SAMENVATTING ZIENSWIJZE. Wijzigingsplan Zijderveldselaan te Zijderveld

BEANTWOORDING INGEKOMEN ZIENSWIJZEN SAMENVATTING ZIENSWIJZE. Wijzigingsplan Zijderveldselaan te Zijderveld Wijzigingsplan Zijderveldselaan 76-78 te Zijderveld INLEIDING Het wijzigingsplan voorziet in het veranderen van de agrarische bestemming op het perceel Zijderveldselaan 76 78 te Zijderveld in Wonen en

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing De Kouwe Noord 3, Geffen Gemeente Oss Raadhuislaan 2 5341 GM Oss T: 14 0412 F: 0412 642605 www.oss.nl RUIMTELIJKE ONDERBOUWING De Kouwe Noord 3 te Geffen Februari maart 2016 1

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route RUIMTELIJKE ANALYSE 1868 2007 Historische route Over het eiland loopt een deel van een eeuwenoude route tussen Oosterhout (centrum) en Den Hout. Eén van de belangrijkste structuurbepalende elementen op

Nadere informatie

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" 1 INLEIDING Aanleiding en doel...

47003-bkp-v BESTEMMINGSPLAN WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE 1 INLEIDING Aanleiding en doel... GEMEENTE WOENSDRECHT BESTEMMINGSPLAN "WONINGBOUW OSSENDRECHTSEWEG 38, HOOGERHEIDE" BIJLAGE 5 bij de TOELICHTING BEELDKWALITEITSPLAN Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 1.1 Aanleiding en doel... 2 1.2 Ligging

Nadere informatie

Agrarisch bedrijf. Agrarisch. bouw- en nokhoogten nokhoogten 5. De Bocht in Aanpassen

Agrarisch bedrijf. Agrarisch. bouw- en nokhoogten nokhoogten 5. De Bocht in Aanpassen 1. Gemert-Bakel Buitengebied herziening, april 2012; bestaande uit tien ontwikkelingen Adres Plan Oude bestemming Nieuwe bestemming 1. Milschot 36 in De Aanpassing bouwblok, Agrarisch bedrijf Agrarisch

Nadere informatie

gemeente eijsdervmargraten

gemeente eijsdervmargraten gemeente eijsdervmargraten Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Nummer: 11IN002555 1. Vermelding onderwerp en beslispunten Voorstel tot vaststelling 'Partiële herziening bestemmingsplan Kern Cadier en Keer

Nadere informatie

Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland)

Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland) Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland) De gemeente Berkelland vraagt voor het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied, Kieftendijk Haaksbergseweg

Nadere informatie

Ontwerp woning en kantoor aan de Lagenheuvelstraat te Volkel In opdracht van M. de Groot datum 03 februari 2014. Toelichting en onderbouwing

Ontwerp woning en kantoor aan de Lagenheuvelstraat te Volkel In opdracht van M. de Groot datum 03 februari 2014. Toelichting en onderbouwing Situatie plangebied, met omkaderd het boerderijvolume als hoofdgebouw en de kapschuur als bijgebouw Impressie bouwvolumes: boerderijvolume als hoofdgebouw en de kapschuur als bijgebouw TOELICHTING en ONDERBOUWING

Nadere informatie

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal College Onderwerp: V200900525 Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal Samenvatting: Inleiding: Op 17 november 2008 heeft de heer Staak een bouwaanvraag

Nadere informatie

RUIMTELIJKE UITGANGSPUNTEN ONTWIKKELING LOCATIE DORPSSCHOOL, STEENHOEK TE ROZENDAAL

RUIMTELIJKE UITGANGSPUNTEN ONTWIKKELING LOCATIE DORPSSCHOOL, STEENHOEK TE ROZENDAAL RUIMTELIJKE UITGANGSPUNTEN ONTWIKKELING LOCATIE DORPSSCHOOL, STEENHOEK TE ROZENDAAL FEBRUARI 2018 RUIMTELIJKE UITGANGSPUNTEN ONTWIKKELING LOCATIE DORPSSCHOOL, STEENHOEK TE ROZENDAAL COLOFON Gemeente Rozendaal

Nadere informatie

Stedenbouwkundige verkenning voormalig tuincentrum Schapendrift, Blaricum

Stedenbouwkundige verkenning voormalig tuincentrum Schapendrift, Blaricum Stedenbouwkundige verkenning voormalig tuincentrum Schapendrift, Blaricum 05 08 2015 Stedenbouwkundige verkenning voormalig tuincentrum Schapendrift, Blaricum Project: Locatie Schapendrift Blaricum datum:

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Vigerende bestemmingsplan 5 2. Bestaande situatie 6 2.1 ruimtelijke

Nadere informatie

Hierdoor wordt het historische landschappelijke karakter van het gebied Land van Cromwijk aangetast.

Hierdoor wordt het historische landschappelijke karakter van het gebied Land van Cromwijk aangetast. Reactie op gevraagde verklaring van geen bedenkingen t.a.v. ontwerp omgevingsvergunning Liefhovendijk 4 t.b.v. Forumvergadering 13 mei 2019 Namens de heer Th. Jansen Borst en mevrouw A.M. Borst Jansen

Nadere informatie

Gemeente Haaksbergen. Gebiedsvisie Buurserstraat/Julianastraat

Gemeente Haaksbergen. Gebiedsvisie Buurserstraat/Julianastraat Gemeente Haaksbergen Gebiedsvisie Buurserstraat/Julianastraat Vastgesteld door de gemeenteraad van Haaksbergen dd 30 mei 2012 Gemeente Haaksbergen Gebiedsvisie Buurserstraat/Julianastraat Opgesteld door:

Nadere informatie

Amendement: bestemmingsplan Klarenbeek

Amendement: bestemmingsplan Klarenbeek Amendement: bestemmingsplan Klarenbeek De raad van de gemeente Apeldoorn in vergadering bijeen op 30 mei 2013, Gehoord de beraadslagingen over het ontwerpbestemmingsplan Klarenbeek, Overwegende dat In

Nadere informatie

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Gemeente Midden-Drenthe B E E L D K W A L I T E I T S P L A N Plan ontwikkeling Nieuwe Es 6A & 8 te Wijster. t 10192-BKP-01 14 oktober 2012 Beeldkwalteitsplan Nieuwe ES 6A & 8 te Wijster 10192-BKP-01 14-10-2012

Nadere informatie

Beleid Woningsplitsing en meergeneratiewoningen

Beleid Woningsplitsing en meergeneratiewoningen KDK/05830/i.02254 Beleid Woningsplitsing en meergeneratiewoningen 1. Aanleiding In de toelichting van het bestemmingsplan Buitengebied is opgenomen dat woningsplitsing alleen mogelijk is voor karakteristieke

Nadere informatie

Wijzigingsplan Nieuw Loosdrechtsedijk 173

Wijzigingsplan Nieuw Loosdrechtsedijk 173 Gemeente Wijdemeren Wijzigingsplan Nieuw Loosdrechtsedijk 173 Toelichting, regels en analoge verbeelding juli 2011 Kenmerk 1696-18-T01 Projectnummer 1696-18 Toelichting Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2.

Nadere informatie

Partiële herziening Buitengebied, verzamelplan 2016 O N T W E R P

Partiële herziening Buitengebied, verzamelplan 2016 O N T W E R P Partiële herziening Buitengebied, verzamelplan 2016 O N T W E R P Partiële herziening Buitengebied, verzamelplan 2016 O N T W E R P Inhoud Toelichting 9 januari 2017 Projectnummer 136.00.01.26.00 O v e

Nadere informatie

Bijlage 1 B Wel of niet opnemen van wijzigingsbevoegdheden uit de bestemmingsplannen Kern Nieuwveen (2006) en Kern Zevenhoven & Noordeinde (2006).

Bijlage 1 B Wel of niet opnemen van wijzigingsbevoegdheden uit de bestemmingsplannen Kern Nieuwveen (2006) en Kern Zevenhoven & Noordeinde (2006). 1 Bijlage 1 B Wel of niet opnemen van wijzigingsbevoegdheden uit de bestemmingsplannen Kern Nieuwveen (2006) en Kern Zevenhoven & Noordeinde (2006). 1. Schoterveld (ten zuiden van) In het bestemmingsplan

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bouwplan Kievitsham 9, Kerkdriel

Ruimtelijke onderbouwing bouwplan Kievitsham 9, Kerkdriel Ruimtelijke onderbouwing bouwplan Kievitsham 9, Kerkdriel Aan: Gemeente Maasdriel Van: CroonenBuro5 Betreft: Kievitsham 9, Kerkdriel Datum: 30 november 2015 1 Aanleiding Op 5 juni 2014 is het bestemmingsplan

Nadere informatie

LOENEN AAN DE VECHT INPASSINGSSTUDIE OVERTUINEN LUTGERSLAAN

LOENEN AAN DE VECHT INPASSINGSSTUDIE OVERTUINEN LUTGERSLAAN LOENEN AAN DE VECHT MEI 2019 COLOFON buro MA.AN Rotterdam Prins Hendrikkade 12G 3071KB Rotterdam 010-413 30 25 Lutgerslaan 13 Zwolle Terborchstraat 22 8011 GG Zwolle 038-423 44 82 info@buromaan.nl herziening

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Diepenheim. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Diepenheim. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Diepenheim Gemeente Hof van Twente. 4 november 2015 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Diepenheim Deze notitie kent de volgende opbouw: A. Inspraakreacties

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijze Wijzigingsbesluit Teckop 11 in Kamerik, bestemmingsplan Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld

Nota van beantwoording zienswijze Wijzigingsbesluit Teckop 11 in Kamerik, bestemmingsplan Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld Nota van beantwoording zienswijze Wijzigingsbesluit Teckop 11 in Kamerik, bestemmingsplan Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld en Zienswijzerapportage behorend bij bouwplan Teckop 11 (dossiernummer:

Nadere informatie

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening

Gemeente Houten Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening ** Vastgesteld oktober 2014 Cluster Ontwikkeling, Sectie Ruimtelijke Ordening Visie verplaatsing nietagrarische bedrijven binnen het buitengebied Status: vastgesteld door de gemeenteraad van Houten d.d.

Nadere informatie

STEDEBOUWKUNDIGE ANALYSE EN ADVIES LIEFHOVENDIJK 2, LINSCHOTEN

STEDEBOUWKUNDIGE ANALYSE EN ADVIES LIEFHOVENDIJK 2, LINSCHOTEN STEDEBOUWKUNDIGE ANALYSE EN ADVIES LIEFHOVENDIJK 2, LINSCHOTEN M A R I E K E V I S S E R G E M E E N T E M O N T F O O R T, V E R S I E 2, 8 S E P T E M B E R 2 0 1 6 Liefhovendijk Lange Linschoten De

Nadere informatie

GEMEENTE CRANENDONCK. Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong, Budel

GEMEENTE CRANENDONCK. Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong, Budel GEMEENTE CRANENDONCK Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong, Budel Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong Budel Projectnr. 009-036 / januari 2015 INHOUD

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

Beleidsregel particuliere woningbouw op open plekken in bestemmingsplan Kernen

Beleidsregel particuliere woningbouw op open plekken in bestemmingsplan Kernen Beleidsregel particuliere woningbouw op open plekken in bestemmingsplan Kernen Het bestemmingsplan Kernen is op 19 juli 2004 vastgesteld door de gemeenteraad, en in werking getreden op 21 januari 2005.

Nadere informatie

Nota van zienswijzen. Ontwerp- partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Oost, fase 1 locatie Gulden. Gemeente Uden

Nota van zienswijzen. Ontwerp- partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Oost, fase 1 locatie Gulden. Gemeente Uden Nota van zienswijzen Ontwerp- partiële herziening Uitwerkingsplan Velmolen Oost, fase 1 locatie Gulden Gemeente Uden Datum: Februari 2016 1 Inleiding Het ontwerp van de partiële herziening Uitwerkingsplan

Nadere informatie

VERKOOPINFORMATIE Kavel nieuwbouw kantoor HOFHOEK 1 TE POORTUGAAL

VERKOOPINFORMATIE Kavel nieuwbouw kantoor HOFHOEK 1 TE POORTUGAAL VERKOOPINFORMATIE Kavel nieuwbouw kantoor HOFHOEK 1 TE POORTUGAAL Algemeen De gemeente Albrandswaard verkoopt een kavel voor een vrijstaand kantoor met uitstraling, gelegen op een unieke zichtlocatie aan

Nadere informatie

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Het voorontwerp bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 heeft met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. bestemmingsplan HOEK PASTOOR JACOBSSTRAAT - LANGE SCHOOLSTRAAT

GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT. bestemmingsplan HOEK PASTOOR JACOBSSTRAAT - LANGE SCHOOLSTRAAT GEMEENTE MILL EN ST. HUBERT bestemmingsplan HOEK PASTOOR JACOBSSTRAAT - LANGE SCHOOLSTRAAT toelichting voorschriften plankaart voorontwerp augustus 1995 januari 1998 INHOUD TOELICHTING 1. Inleiding 1.1

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Hondenbergseweg, Wapenveld. Rapportnummer 1522

Beeldkwaliteitplan Hondenbergseweg, Wapenveld. Rapportnummer 1522 Beeldkwaliteitplan Hondenbergseweg, Wapenveld Rapportnummer 1522 Colofon Beeldkwaliteitplan Hondenbergseweg/Flessenbergerweg, Wapenveld Opdrachtnemer: Cultuurland Advies Postbus 20, 8180 AA Heerde Uitvoering

Nadere informatie

Afzonderlijke bijlage bij Nota van beantwoording zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Lint Oude Leede 2

Afzonderlijke bijlage bij Nota van beantwoording zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Lint Oude Leede 2 Afzonderlijke bijlage bij Nota van beantwoording zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan Lint Oude Leede 2 Bijlage 1 - Staat van wijzigingen t.o.v. ontwerpbestemmingsplan Lint Oude Leede 2 Staat van wijzigingen

Nadere informatie

Buitengebied e wijziging (Broekhuizerstraat 2 Wehl)

Buitengebied e wijziging (Broekhuizerstraat 2 Wehl) Buitengebied - 2012 3e wijziging (Broekhuizerstraat 2 Wehl) Toelichting Ontwerp Inhoudsopgave T oelichting Hoofdstuk 1 5 Inleiding 7 1.1 Aanleiding en doel 7 1.2 Plangebied 7 1.3 Geldende bestemmingsplannen

Nadere informatie

Oplegnotitie tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied

Oplegnotitie tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied Oplegnotitie tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied 1. Voorstel Het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied (NL.IMRO.0642.bp15buitengebied 3002), zoals weergegeven

Nadere informatie

besluit Ruimtelijke en Programmatische Verkenning Ankerlocatie Westenholte

besluit Ruimtelijke en Programmatische Verkenning Ankerlocatie Westenholte Ruimtelijke en Programmatische Verkenning Ankerlocatie Westenholte 1 Inleiding Westenholte is van oorsprong een oude dorpskern die later bij Zwolle is gevoegd. De wijk is steeds groter geworden en aan

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2016/4

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2016/4 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15-12-2015 Nummer voorstel: 2016/4 Voor raadsvergadering d.d.: 12-01-2016 Agendapunt: 6 Onderwerp:

Nadere informatie

Ontwerpbestemmingsplan Plattelandswoningen Someren Gemeente Someren

Ontwerpbestemmingsplan Plattelandswoningen Someren Gemeente Someren Inhoud Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Toepassingsbereik 3 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 3 Herziening bestemmingsplan Buitengebied Someren 5 Artikel 4 Herziening

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit

Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit Ruimtelijke onderbouwing bij Wabo Projectbesluit ten behoeve van de realisatie van 8 rijwoningen in plaats van 7 op een perceel bouwterrein gelegen aan Het Wilgert te Epse Inleiding Tussen de straten Het

Nadere informatie

Compositie 5 Stedenbouw T.a.v. de heer T. de Kousemaeker Boschstraat 35-37 4811 GB Breda. Boxmeer, 13 juni 2014

Compositie 5 Stedenbouw T.a.v. de heer T. de Kousemaeker Boschstraat 35-37 4811 GB Breda. Boxmeer, 13 juni 2014 Compositie 5 Stedenbouw T.a.v. de heer T. de Kousemaeker Boschstraat 35-37 4811 GB Breda Boxmeer, 13 juni 2014 Betreft: Locatie: Project: Notitie bedrijven en milieuzonering Kerkdijk 1a Hooge Zwaluwe 14021190

Nadere informatie

Nota zienswijzen Bestemmingsplan Stuif zand, deelplan uitbreiding woningbouw 2011

Nota zienswijzen Bestemmingsplan Stuif zand, deelplan uitbreiding woningbouw 2011 Nota zienswijzen Bestemmingsplan Stuif zand, deelplan uitbreiding woningbouw 2011 Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 3 juli 2013 tot en met 13 augustus 2013 voor een ieder ter inzage gelegen in het Compagnieshuis,

Nadere informatie

Wijzigingsvoorstel naar aanleiding van de behandeling in de Voorbereidende gemeenteraad d.d. 5 oktober 2010

Wijzigingsvoorstel naar aanleiding van de behandeling in de Voorbereidende gemeenteraad d.d. 5 oktober 2010 Wijzigingsvoorstel naar aanleiding van de behandeling in de Voorbereidende gemeenteraad d.d. 5 oktober 2010 Datum vergadering Gemeenteraad 26 oktober 2010 Voorstelnummer 2010-11175 Agendapunt Voorstel

Nadere informatie

Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen

Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen Bijlage 1: Overzicht belangrijkste wijzigingen Bestemmingsplan Wergea Voorontwerp Bestemmingsplan Wergea Voorontwerp Overzicht belangrijkste wijzigingen* In dit overzicht zijn de belangrijkste wijzigingen

Nadere informatie

Adviesbureau Tonnaer Mevr. R. v. Nuenen Vonderweg RM Eindhoven. Boxmeer, 5 november briefrapportage notitie bedrijven en milieuzonering

Adviesbureau Tonnaer Mevr. R. v. Nuenen Vonderweg RM Eindhoven. Boxmeer, 5 november briefrapportage notitie bedrijven en milieuzonering Adviesbureau Tonnaer Mevr. R. v. Nuenen Vonderweg 14 5616 RM Eindhoven Boxmeer, 5 november 2014 Betreft: Status: Project: briefrapportage notitie bedrijven en milieuzonering versie D1 14071682 HOR.TON.MIL

Nadere informatie

Reactienota inspraak en overleg voorontwerp-bestemmingsplan Oude- en nieuwehorne

Reactienota inspraak en overleg voorontwerp-bestemmingsplan Oude- en nieuwehorne Reactienota inspraak en overleg voorontwerp-bestemmingsplan Oude- en nieuwehorne 1. Inleiding Bij de vaststelling van de Nota van Uitgangspunten voor het nieuwe bestemmingsplan Oude- en Nieuwehorne heeft

Nadere informatie

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente.

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente. 1 Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente. 2 B&W besluit 16 april 2013 Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

Loenen aan de Vecht. Oud Over 30a. Inpassingsplan edele schuur

Loenen aan de Vecht. Oud Over 30a. Inpassingsplan edele schuur Loenen aan de Vecht Oud Over 30a LOE-1545 31 maart 2015 Moerdijkstraat Moerdijkstraat 23 2751 23 2751 BE BE Moerkapelle Colofon Inhoudsopgave Loenen aan de Vecht LOE-1545 31 maart 2015 In opdracht van:

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Weverwijk 7 rood te Meerkerk

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Weverwijk 7 rood te Meerkerk Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro Weverwijk 7 rood te Meerkerk Planstatus: Identificatienr: ontwerp NL.IMRO.0707.WPMKKWeverwijk7RD-ON01 Datum:

Nadere informatie

Notitie BOUWEN VOOR BEHOEFTE IN AFWACHTING VAN REGIONALE BESLUITVORMING

Notitie BOUWEN VOOR BEHOEFTE IN AFWACHTING VAN REGIONALE BESLUITVORMING Notitie BOUWEN VOOR BEHOEFTE IN AFWACHTING VAN REGIONALE BESLUITVORMING FEBRUARI 2015 INHOUD 1. Inleiding... 3 2. Opties vooruitlopend op vaststelling regionale woonagenda... 4 3. Bouwen voor de behoefte...

Nadere informatie

Oosterhout, maart 2010

Oosterhout, maart 2010 TOELICHTING Op 1 juli 2008 heeft de raad van de gemeente Oosterhout het bestemmingsplan Reparatieherziening Buitengebied vastgesteld. Vervolgens is dat bestemmingsplan op 23 februari 2009 goedgekeurd door

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Achterkade 4 en 4a te Meerkerk

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Achterkade 4 en 4a te Meerkerk Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro Achterkade 4 en 4a te Meerkerk Planstatus: Identificatienr: Ontwerp NL.IMRO.0707.WPMKKAchterkade4.ON01 Datum:

Nadere informatie

Projectnummer: Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing. Opdrachtgever : de Eekelaar NV Baarleseweg RH Chaam

Projectnummer: Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing. Opdrachtgever : de Eekelaar NV Baarleseweg RH Chaam Projectnummer: 22435 Onderdeel : Stedenbouwkundige onderbouwing Omschrijving : De Eekelaar 43 appartementen met commerciële ruimten en parkeerkelder Aan de Dorpsstraat te Chaam Opdrachtgever : de Eekelaar

Nadere informatie

Skuniadyk 14 te Bakhuizen

Skuniadyk 14 te Bakhuizen 28 e Ontwerp-wijzigingsplan ex artikel 3.6 lid 1 onder a Wro van het Bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Gaasterlân-Sleat Skuniadyk 14 te Bakhuizen G E M E E N T E G A A S T E R L Â N - S L E

Nadere informatie

4.1. Voorstel inzake bestemmingsplan Buitengebied Ten aanzien van dit voorstel worden 13 amendementen ingediend.

4.1. Voorstel inzake bestemmingsplan Buitengebied Ten aanzien van dit voorstel worden 13 amendementen ingediend. 4.1. Voorstel inzake bestemmingsplan Buitengebied Ten aanzien van dit voorstel worden 13 amendementen ingediend. 1. Amendement ingediend door de fracties Valkenswaard Lokaal, H&G en VVD inzake archeologie

Nadere informatie

rhenen schets-museumkwartier deel 1

rhenen schets-museumkwartier deel 1 rhenen schets-museumkwartier deel 1 Opdrachtgever: Gemeente Rhenen Stedenbouwkundig ontwerp: Aad Trompert, Amersfoort Architectuur: Van Leeuwen Architecten, Veenendaal 2 mei 2011 rhenen museumkwartier

Nadere informatie

BESTEMMINGPSLAN. Twee Kernen Bijlage 7 bij toelichting. Nota van zienswijzen

BESTEMMINGPSLAN. Twee Kernen Bijlage 7 bij toelichting. Nota van zienswijzen BESTEMMINGPSLAN Twee Kernen - 2018 Bijlage 7 bij toelichting Nota van zienswijzen Gemeente Oss Raadhuislaan 2 5341 GM Oss T: 14 0412 F: 0412 642605 www.oss.nl Nota van zienswijzen en wijzigingen ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Onderwerp Projectnummer : 211x07059 Datum : 30 januari 2015 : Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Van : Esther de Graaf & Ruud Tak BLAD 1 Bij het toestaan van een ruimtelijke ontwikkeling

Nadere informatie

KADERS PROJECT HOFDIJK

KADERS PROJECT HOFDIJK KADERS PROJECT HOFDIJK 15-9-2012 v 1.1 Aanleiding De gemeente is al enige tijd samen met de scouting aan het zoeken naar een andere locatie voor hun activiteiten. Momenteel is de scouting gevestigd op

Nadere informatie

Datum AAB NL Beeldkwaliteit ontwerp

Datum AAB NL Beeldkwaliteit ontwerp Datum 30-05-2017 AAB NL Beeldkwaliteit ontwerp VOORST VITALIS De landelijke ligging van het perceel van Vitalis daagt uit om een nieuw ontwerp te maken welke goed in het landschap past. De werkzaamheden

Nadere informatie

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg Welstandsparagraaf Locatie Voorweg concept november 2010 inhoudsopgave 1 Locatie en programma 2 Ruimtelijke structuur 3 Stedenbouwkundig uitgangspunt 4 Welstandsbeleid 5 Welstandscriteria Algemeen Hoofdvorm/Massavorm

Nadere informatie

regeling ontheffing wijziging gebruik lid 15.1 1 lid 15.5 lid 15.6

regeling ontheffing wijziging gebruik lid 15.1 1 lid 15.5 lid 15.6 Bestemmingsplan kaart Artikel 15 Wonen Ter plaatse van de bestemming Wonen gelden voor het gebruik, ontheffingen van het gebruik, het bouwen, ontheffingen voor het bouwen, aanlegvergunning en wijzigingsregels,

Nadere informatie

Toelichting op het wijzigingsplan Wielwijk, artikel 11 WR)-wijziging Zuidendijk 331a.

Toelichting op het wijzigingsplan Wielwijk, artikel 11 WR)-wijziging Zuidendijk 331a. 1 A 98 9 94 1 B 1 1 13 13 9 99 9 9 77 7 88 8 33 3 84 494 4 48 A 48 1 8 1 B 1 1414 1 1 11 1414 1 8 888 11 44 4 8 A 17 17 1 1 1 9 17 17 7 3 3 1 1 1 14 14 3 14 9 17 9 1 3 1 3 14 14 1 1 14 7 7 1 3-1 Toelichting

Nadere informatie

Realiseer uw eigen droomhuis in Riel

Realiseer uw eigen droomhuis in Riel Realiseer uw eigen droomhuis in Riel Op een unieke locatie aan de rand van natuurgebied De Regte Heide bieden wij twee ruime en exclusieve bouwkavels aan AKKERWEG - RIEL LIGGING BOUWKAVELS Riel De bouwkavels

Nadere informatie

INLEIDING. 3 BjflO. Hoofdstuk 1

INLEIDING. 3 BjflO. Hoofdstuk 1 INLEIDING De gemeente Drimmelen heeft van de heer Rasenberg het verzoek ontvangen om het rundveehouderijbedrijf aan de Zandstraat 5 te Hooge Zwaluwe te mogen verplaatsen naar een perceel aan de Zonzeelseweg

Nadere informatie

Toelichting * 4 4 284 7* Inleiding. Bestemmingsplan en ruimtelijk beleid

Toelichting * 4 4 284 7* Inleiding. Bestemmingsplan en ruimtelijk beleid * 4 4 284 7* Inleiding Toelichting De heer Van de Kamp heeft een verzoek ingediend voor het aanpassen van de bestemming van het perceel Knapzaksteeg 15. Het plan is om hier de volgende dieren te gaan houden:

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing. Eikenkamp 5 te Hattemerbroek

Ruimtelijke Onderbouwing. Eikenkamp 5 te Hattemerbroek Ruimtelijke Onderbouwing Eikenkamp 5 te Hattemerbroek Beschrijving van de ontwikkeling Algemeen De initiatiefnemer heeft een stratenmakersbedrijf dat gevestigd is op het perceel aan de Eikenkamp te Hattemerbroek,

Nadere informatie

Artikel 21 Wonen. Voor het bouwen gelden de volgende regels:

Artikel 21 Wonen. Voor het bouwen gelden de volgende regels: 176 Artikel 21 Wonen 21.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Wonen' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. het wonen en in samenhang daarmee voor de uitoefening van aan-huis-gebonden beroepen en kleinschalige

Nadere informatie

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Van 10 december 2015 tot en met 20 januari 2015 zijn omwonenden van de locatie Bovenkerkweg 35A-37 geïnformeerd over de plannen voor herontwikkeling van

Nadere informatie

Artikel 21 Wonen. Voor het bouwen gelden de volgende regels:

Artikel 21 Wonen. Voor het bouwen gelden de volgende regels: 176 Artikel 21 Wonen 21.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Wonen' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a. het wonen en in samenhang daarmee voor de uitoefening van aan-huis-gebonden beroepen en kleinschalige

Nadere informatie

Wijzigingsplan It Oast 2 Augustinusga. Ontwerp

Wijzigingsplan It Oast 2 Augustinusga. Ontwerp Wijzigingsplan It Oast 2 Augustinusga Ontwerp Toelichting Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Begrenzing plangebied 3 1.3 Geldende bestemmingsplan/moederplan 3 1.4 Bestaande en toekomstige

Nadere informatie

leuten Vleuten, Vleuterweide, Zandweg 214 Kavelpaspoorten perceel 2458 west en 2458 oost

leuten Vleuten, Vleuterweide, Zandweg 214 Kavelpaspoorten perceel 2458 west en 2458 oost leuten Vleuten, Vleuterweide, Zandweg 214 Kavelpaspoorten perceel 2458 west en 2458 oost Inleiding Aan de Zandweg in Vleuten worden als onderdeel van de ontwikkeling De Tuinlanden diverse vrije kavels

Nadere informatie

Voorstel van het college aan de raad

Voorstel van het college aan de raad GEMEENTE OLDEBROEK Voorstel van het college aan de raad Raadsvergadering d.d. 7 juli 2016 Agendapunt 07-02 Onderwerp: Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van drie vrijstaande woningen met garage

Nadere informatie

De inspraakreactie is op 3 augustus 2009 bij de gemeente binnengekomen. De inspraakreactie is binnen de aangegeven termijn ingediend.

De inspraakreactie is op 3 augustus 2009 bij de gemeente binnengekomen. De inspraakreactie is binnen de aangegeven termijn ingediend. Beantwoording zienswijze 1. Waterschap Rivierenland, De Blomboogerd 1, 4003 BX Tiel. De inspraakreactie is op 3 augustus 2009 bij de gemeente binnengekomen. De De inspraakreactie richt zich op de A-watergang

Nadere informatie

Bernhardstraat ongenummerd Rucphen. Schitterend royaal bouwperceel gelegen op korte afstand van de dorpskern groot circa m²

Bernhardstraat ongenummerd Rucphen. Schitterend royaal bouwperceel gelegen op korte afstand van de dorpskern groot circa m² ongenummerd Rucphen Schitterend royaal bouwperceel gelegen op korte afstand van de dorpskern groot circa 1.500 m² Situering Het bouwperceel is landelijk gelegen en op korte afstand van openbare voorzieningen

Nadere informatie