Bij een juridisch plan dient u zich te buigen over onderwerpen als:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bij een juridisch plan dient u zich te buigen over onderwerpen als:"

Transcriptie

1 Uw website Inleiding Uw bedrijf is niet zomaar ontstaan. Daar zit een idee achter. Het is wellicht begonnen met een gedachte, een ambitie en is -als het goed is- vertaald in een bedrijfsplan. In dat bedrijfsplan vertelt u hoe u uw ambitie wil verwezenlijken, ofwel hoe u uw doelstellingen wilt bereiken. Een goed bedrijfsplan kunt u opsplitsen in een aantal deelplannen zoals een financieel plan, een juridisch plan en uiteraard een marketingplan. Bedrijfsplan Bij een financieel plan krijgt u te maken met zaken als: - Investeringsbegroting - Kostenbewaking - Liquiditeitsbegroting - Budgetbewaking - Rendement - Balans, rekening van verlies & winst - Groeipad - Risico inventarisatie - Bij een juridisch plan dient u zich te buigen over onderwerpen als: - Rechtspersoon - Licenties - Copy rights - Import- & exportbepalingen - Relatie werkgever werknemer - Bij een marketingplan richt u uw aandacht op onder andere: - Marktanalyse - Concurrentie - Doelgroep - Potentiële klanten - Klantretentie - Klantwaardering - De marketingmix - Marketingplan De marketingmix is de combinatie van instrumenten die uw bedrijf kan gebruiken voor het invullen van uw marketingplan. De marketingmix bestaat uit een aantal marketinginstrumenten: - Product & dienst: klant wil oplossingen voor een probleem en dat kunt u leveren door bijvoorbeeld een verzekering, hypotheek, lening, een pensioenanalyse - Prijs: wat is de klant bereid om te betalen voor de geboden oplossing en in welke vorm kunt u dat gieten (netto premie, abonnement, uurtarief, fixed price, verrichtingentarief ) - Toegang: op welke wijze biedt u uw klant toegang tot uw oplossingen (bij u op kantoor, bij relatie thuis, bij relatie op kantoor, via uw website, Social Media, ) - Communicatie: op welke wijze promoot u uw oplossingen (via online & offline reclame, online & offline aanbevelingen, permission marketing, content marketing, website.) Vervolgens is het de vraag op welke wijze u ieder van deze marketinginstrumenten gaat inzetten om uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren. U kunt een of meerdere doelstellingen formuleren: méér klanten, méér omzet, grotere naamsbekendheid, reductie personeelskosten, méér export, lagere distributiekosten, minder particuliere & méér bedrijfsrelaties.

2 Bedrijfsdoelstelling Uw website is een onderdeel van uw communicatieplan, onderdeel van de marketingmix, wat weer een onderdeel is van uw marketingplan, wat weer een onderdeel is van uw bedrijfsplan. En alle onderdelen van al deze plannen zijn onderling op elkaar afgestemd en moeten elkaar versterken, met als uiteindelijk doel het realiseren van uw hoofdbedrijfsdoelstelling. YORON levert webdiensten aan financieel adviseurs, hypotheekspecialisten, verzekeringskantoren, pensioenconsultants, makelaardijkantoren en andere bedrijven/organisaties in de assurantiebranche. Een groot deel van ons klantenbestand wordt gevormd door verzekeringskantoren die al wat langer bestaan en die behoefte hebben aan ondersteuning bij het inzetten van online marketinginstrumenten, zoals een website, intranet, nieuwsbrieven, actie-websites, thema-websites, banners, call-to-action-buttons, maillists, landingspagina`s, adwords, inzet social media, etc. Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van onze relaties geen marketingplan heeft en dus ook geen strak omlijnd communicatieplan. Wel geeft de meerderheid aan dat de website moet bijdragen aan een of meer doelstellingen: - een verdere uitbouw van een professionele uitstraling van het kantoor - het kunnen bieden van relevante, en bovenal actuele informatie over de problemen waarmee de klant worstelt en waarvoor oplossingen worden aangereikt - het bouwen aan een bedrijfsprofiel waarbij de rol van het kantoor als expert wordt uitvergroot c.q. benadrukt - het vergroten van de online-omzet Een website kan dan op verschillende wijzen worden ingezet, afhankelijk van de doelstelling 1. Presentatie: een professionele digitale brochure van het kantoor 2. Informatie: als bron van informatie over mogelijke oplossingen voor diverse problemen (producten & diensten om risico s af te dekken) 3. Omzet: als transactieplatform, gericht op het genereren van online-omzet (online afsluiten verzekeringen e.d.) De meerderheid van onze klanten heeft gekozen voor een website waarbij alle drie opties zijn geïntegreerd, maar waarbij de informatie-optie nadrukkelijk de boventoon voert.

3 Hoe kiest u de juiste type website In de marketing komt u vaak 5 categorieën tegen: 1. Verkoopmodel (e-commerce) Doel: Realiseren van online verkopen. Voorbeeld: Simpelweg een groot aantal artikelen te koop aanbieden via een webwinkel. 2. Lead generatiemodel Doel: Genereren van potentiële klanten via de website. Voorbeeld: Proberen via een actie klanten te werven en aan uw bedrijf te binden. 3. Branding model Doel: Creëren van merkvoorkeur en vergroten van loyaliteit van klanten of stakeholders. Voorbeeld: Fun, plezier, spektakel, concerten, evenementen..alles om de band met het merk te verstevigen. Je bent jong.en je wilt wat! 4. Uitgeefmodel Doel: Genereren van inkomsten uit advertenties en/of abonnementen. Voorbeeld: Op de website informatie bieden (hier over tv-programma s) en hiermee veel bezoekers naar de website zien te krijgen. En deze bezoekers vervolgens verrassen met de advertenties van derden, en daarmee geld verdienen. 5. Informatie- en servicemodel Doel: Verlagen van kosten, verhogen servicelevel voor klanten en vergroten van de tevredenheid van klanten en andere stakeholders. Voorbeeld: Op deze website biedt het bedrijf alle informatie aan rondom zijn producten & diensten. Men kan afspraken maken, schade melden, informatie opzoeken en nog veel meer. Maar met een opsomming van de verschillende types websites komt u niet veel verder. Het begint allemaal met de simpele vraag: wat wilt u met uw website bereiken?

4 Wat wilt u met uw website bereiken?! De vraag is simpel maar het antwoord erop is dat niet. En dus is het handig om de vraag op te splitsen en daarbij gebruik te maken van een stappenplan. Stap 1: bepalen en vastleggen doelstellingen van de website Stap 2: bepalen doelgroepen Stap 3: content en functionaliteit kiezen die past bij de afzender èn bij de behoeftes van de doelgroep Stap 4: redactie opzetten Stap 5: structuur, vormgeving en stijl bepalen Stap 6: het publiceren van de content op de website Stap 7: monitoring: resultaten analyseren en daaruit conclusies trekken Stap 8: Periodiek bijsturen Stap 1: bepalen en vastleggen doelstellingen van de website Stap 2: Bepalen doelgroepen Een website kan op veel manieren worden ingezet. Het is een goed idee om de doelen eerst concreet te maken. Een paar voorbeelden van concrete doelen: u wilt x bezoek trekken per maand artikel abc moet x keer per maand gelezen worden u wilt x reacties per maand (per ) regelmatig contact met vaste klanten via de website u streeft naar x geregistreerde bezoekers hebben die gemiddeld zo vaak per jaar/maand/week de site bezoeken online verkopen: online diensten ontwikkelen waarmee we x,- omzet genereren dit jaar waarvan de helft bij bestaande en de helft bij nieuwe klanten Een website is in principe een 'pull' medium. Dat wil zeggen dat de klant het initiatief neemt om naar u of naar uw website te gaan. De website moet zó goed zijn dat hij bezoekers weet te trekken. U kent vast wel het fenomeen dat in een drukke vakantieplaats pushers u letterlijk aan de mouw een winkel of horecazaak willen binnenduwen. Dat is duwen, dat is pushen! En zeer klantonvriendelijk. U moet dus goed kijken naar uw doelgroep. Bestaande klanten? Nieuwe klanten? Leeftijd. Inkomen? Andere belangrijke factoren? Hebt u uw doelgroep in kaart gebracht (vaak zijn dat uw bestaande klanten), dan wordt het tijd om na te gaan waaraan uw doelgroep behoefte heeft. Wat willen uw klanten/relaties? Of beter nog: wat wil een deel van uw klanten? Segmentatie! Bijvoorbeeld: online een afspraak kunnen maken. Productinformatie? Klachtenformulier kunnen downloaden? Routebeschrijving? NAW-gegevens?

5 .. Advies via een webcam? Online agenda? Tariefinformatie? En als u tegemoet kunt komen aan deze behoeften van uw doelgroep, dan komen ze vanzelf wel naar u toe. Stap 3: Content en functionaliteit kiezen Nu is het de kunst om een link te vinden tussen de behoeften van uw doelgroep/klanten en de toegevoegde waarde die u wilt/kunt leveren via de website. Heeft uw klant de behoefte om in het weekend een afspraak op uw kantoor te kunnen inplannen? Dan moet u een dergelijke webtool op uw website kunnen aanbieden. Wilt uw doelgroep achtergrondinformatie over uw bedrijf? Biedt deze content dan via de website aan. Wilt uw klant periodiek op de hoogte worden gehouden van uw activiteiten, acties, premiekortingen, actueel nieuws? Biedt hem een periodiek online nieuwsbrief aan. Is uw klant/doelgroep happig op prijsacties? Laat dan op uw website een landingspagina bouwen met daarop de acties. Er zijn inmiddels zoveel tools op de markt dat u bijna aan elke functionaliteit tegemoet kunt komen. Een zeer belangrijke functionaliteit: uw website moet zich aanpassen aan het apparaat waarop hij wordt ingeladen: de site moet zowel op een breedbeeld als op een smartphone kunnen functioneren. (Responsive heet dat!) Stap 4: Redactie Hebt u vastgesteld wat u wilt communiceren met uw doelgroep, dan gaat u vervolgens bepalen hoe u de inhoud voor de website kunt verzamelen en deze geschikt maken voor publicatie. Vragen die u onder andere moet beantwoorden zijn dan: 1. Wie speelt welke rol in het proces 2. Beschikbaar budget in geld 3. Urenbudget Ofwel: wie levert de basisinhoud, wie draagt zorg voor de kwaliteit. Wie levert beeldmateriaal (beeld is een zwak punt van veel websites). Bij kleinere bedrijven en organisaties wordt in de regel de redactie uitgevoerd door een webdesigner/webbouwer die vaak met professionele templates/sjablonen werkt en die u inhuurt. Stap 5: Structuur, taxonomie, stijl bepalen Een goede webdesigner/webbouwer heeft de specialistische kennis in huis op het vlak van internet-marketing. Kies voor een webdesigner/webbouwer die u ook kan helpen met domeinnaamregistratie, , webmail en andere belangrijke internetdiensten. Dan hebt u alles bij één leverancier en dat biedt veel voordeel. Structuur De bezoeker van uw website moet in een oogopslag kunnen zien dat hij/zij op de juiste website is aanbeland. Een goede structuur bepaalt of bezoekers direct kunnen overzien wat de site heeft te bieden en hoe ze verder moeten klikken/navigeren. Veel bouwers van websites sluiten met de structuur van de website aan bij de eigen organisatie. Maar voor de bezoeker van de website hoeft dat helemaal niet logisch of relevant te zijn. Een goede webdesigner zal veel contact zoeken met mensen uit de doelgroep om zich een beeld te vormen van de verwachtingen van de doelgroep. Taxonomie

6 Taxonomie is de kunst van het benoemen van dingen. Als u het zelf hebt over zakelijk recht op onroerend goed maar de klant zoekt naar een lening/hypotheek kan dat bij de zoekmachines al heel lastig zijn. Ook in de navigatie en de koppen is het erg belangrijk om te weten hoe uw doelgroep dingen benoemt. Zelfs als ze het 'fout' benoemen is dat een belangrijk gegeven dat u niet kunt negeren. Stijl Op veel sites kunt u zien dat de inhoud bij elkaar geknipt & geplakt is. De stijlverschillen die dan ontstaan wekken een vreemde indruk en gaat ten kosten van de betrouwbaarheid die uw site óók moet uitstralen. Stap 6: Publiceren website Bij de eerste vijf stappen is het belangrijk om te denken en creatief te zijn. Deze stap is een kwestie van heel praktisch zijn: 1. Wie is de contactpersoon met de webbouwer 2. Wie bewaakt de inhoud van de website (actualiteit) 3. Wie draagt zorg voor eventuele mutatie Een website is nooit af. Altijd zijn er mutaties door te voeren. Bij een hypotheekkantoor de fiscale behandeling van de rente-aftrek. Bij een schadekantoor de implementatie van nieuwe afsluitmodules. Bij een restaurant de men-kaart. Bij een autorijschool de tarieven. Bij een tandarts de openingstijden. Bij de groenteboer de wekelijkse acties.. Heel belangrijk is de rol van de webbouwer. Is deze flexibel. Kan hij een mutatie snel & zonder grote kosten op de site doorvoeren. Desnoods in het weekend. Of.. beschikt de website over een heel klantvriendelijk Content Management Systeem waarmee u zélf de mutaties kunt doorvoeren. (Wat in veel gevallen toch geen goede keuze is omdat het simpelweg niet uw corebusiness is.) Stap 7: Monitoring van resultaten Stap 8: Periodiek bijsturen Feedback is de beste manier om er achter te komen of de website nog voldoet aan de te stellen eisen. Blijf in contact met uw doelgroep. Pak eens de telefoon en bel een relatie op met de vraag: Wat vindt u nu eigenlijk van onze website. Doen we het goed. Wat kan beter. Wat mist u. Naar aanleiding van de resultaten (statistieken, feedback van bezoekers, onderzoek, actualiteit) kunt u de inhoud en/of functionaliteit van de website aanpassen of nieuwe dingen toevoegen. Conclusie De bouw van een website moet u over laten aan de specialisten. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn omdat een goede webbouwer beschikt over een heel scala aan professionele templates en webtools die naadloos aansluiten bij de gewenste opties. Maar de webbouwer leunt wel zwaar op de contactpersoon die hem van informatie moet voorzien met betrekking tot het doel van de website en, als gevolg daarvan, de verschillende specificaties waaraan de website moet voldoen.

7 Checklist voor een goede website Wij analyseren websites op basis van een groot aantal criteria, onderverdeeld in 5 rubrieken. - Content - Useability & Navigatie - Design - Techniek - SEO & Vindbaarheid

8 1. Content Criteria Verdieping Beoordelings-aspecten Doel: Is het duidelijk waar de site voor staat en wat u er kunt doen/vinden? De eerste klap is een daalder waard. Elke bezoeker die voor het eerst op uw site komt beoordeelt uw site binnen 5 seconden. Het is dus van groot belang dat uw site een goede eerste indruk maakt en dat voor de bezoeker meteen superduidelijk is waar uw site over gaat. Geef duidelijk aan wat de site voor mogelijkheden biedt: - Informatie vinden over - Vragen stellen - Duidelijke navigatie - First fold 700px - Hoogte headerafbeelding - Slogan aanwezig - Keuzestress - USP - Maak duidelijk wat uw USP s zijn Als u zich realiseert dat een bezoeker een website in 5 seconden scant en dan besluit om te blijven of om weg te gaan, dan wilt u deze bezoeker in één oogopslag vertellen waarom hij op uw website moet blijven. Verwerk dus uw belangrijkste USP s op een prominente plek op de homepage. Dat zorgt ervoor dat mensen direct snappen waar het in deze website om gaat. - Gratis hypotheekgesprek - Logo Keurmerk (Erkend hypotheekadviseur) - Alle info over hypotheken - Doseer de content, met name die op homepages of voorlooppagina s Als u weet dat een nieuwe bezoeker van uw website in 5 seconden bepaald heeft om te blijven of om te gaan, dan is het niet handig om heel veel verschillende items te presenteren. Daarom is het van essentieel belang om de belangrijkste toegangpagina s overzichtelijk en helder te maken. Een First-time-visitor is bij een te volle homepage te lang bezig uit te zoeken om iets van zijn gading te vinden, of om te achterhalen hoe hij verder kan navigeren. - USP s - Heldere navigatie - Vermijd keuzestress Is de informatie to the point, met name op de homepage? U moet zich voorstellen dat iemand aan het googelen is, op zoek naar informatie. Zo iemand is aan het browsen, aan het snuffelen. In dat proces bezoekt hij meerdere sites om eens te kijken of daar misschien de oplossing of info te vinden is. Elke site krijgt maar een paar seconden de tijd. Het lijkt een beetje als door een

9 magazine bladeren op zoek naar een artikel dat u aanspreekt. Hoeveel seconden geeft u elke pagina? De sites die in staat zijn om a) aan te sluiten bij waar de bezoeker naar op zoek is en b) dat direct in één oogopslag duidelijk kunnen maken, dat zijn de sites waar de bezoeker langer blijft hangen en er echt in duikt. Zo moet uw site dus zijn. - Beperkt aantal items - Geen `lappen tekst - Waar gaat de tekst op de homepage over?, over de man of kantoor of over oplossingen Is de informatie relevant, gezien het thema van de site? Mensen komen op verschillende manieren terecht op uw website. Misschien komen ze op uw blog, zien ze uw advertentie, LinkedIn-profiel, of Google+-pagina. Maar of ze u nu vinden via een zoekmachine, of via een link gedeeld op sociale media: ze komen altijd met een doel. Hetzelfde is waar voor mensen die u ontmoet in de werkelijke wereld, offline. Uw bezoeker heeft een vraag of een probleem en is op zoek naar de juiste partij om die vraag te beantwoorden of dat probleem op te lossen. - zoektermen - juiste metatags - description Straalt de site expertise uit? Net als bij een goed gesprek geldt: door waardevolle, relevante inhoud (content) zorgt u dat u en uw website uw beoogde doelgroep als een magneet aantrekken. Met de juiste inhoudelijke informatie, de juiste content, stijgt uw autoriteit in uw markt, groeit uw naamsbekendheid en u kweekt vertrouwen bij uw potentiële én bestaande klanten. - Volledige informatie - Correcte informatie - Relevante informatie - Up-to-date informatie - Tekstbeleving Is een overzichtelijke site map aanwezig? Wordt er gebruik gemaakt van nieuwsitems. Help uw bezoeker sneller en beter door de site heen te navigeren. Is zeer belangrijk met het oog op de zoekmachines en de vindbaarheid van de website. Uw bezoeker is niet op zoek naar algemeen nieuws maar naar een specifiek item. Nieuws leidt dan alleen maar af. Voegt niets toe. Voor de bezoeker geldt dat hij ook andere nieuwsbronnen heeft. - Wij zijn geen voorstander van het gebruiken van nieuwsitems op een homepage.

10 - Ondersteunend - Pull en niet Push Is de site actueel Contactmogelijkheden Worden er datums in de site gebruikt. Is er sprake van een last update. NAW-gegevens Contactformulier Routebeschrijving - Header - Footer - contactpagina Marketing Is het duidelijk wat de core-business is. Is het duidelijk over wat voor soort product / dienst het gaat. Is het duidelijk wat de doelgroep wordt aangeboden. Wordt de doelgroep specifiek benaderd. Is er sprake van een duidelijk concept. Wordt er verkoopinformatie gegeven (assortiment-prijzen-etc). Zijn er afsluitmogelijkheden. Zijn er betaalmogelijkheden. Landingspagina`s voor nieuwsbrieven - Visuals - Teamfoto - Pasfoto met juiste uitstraling Worden de verschillende doelgroepen goed bediend? Afhankelijk van de bedrijfsdoelstelling dient de website zijn afgestemd op uw belangrijkste doelgroep. De website inrichten voor meerdere doelgroepen is niet verstandig. Dat geeft veel ruis en uiteindelijk bereikt u niemand. De website zodanig inrichten dat meerdere doelstellingen worden bereikt is evenzo onverstandig.

11 2. Usability & Navigatie Criteria Verdieping Beoordelingsaspecten Is de lay-out overzichtelijk en is alles makkelijk te vinden? Belangrijk is om meteen bovenaan de website in een paar woorden aan te geven waar de website over gaat. Verwerk dus bij voorkeur de belangrijkste zoekwoorden in de headertekst. Onderzoek van Jacob Nielsen heeft uitgewezen dat mensen websites lezen in de vorm van een F. Eerst een lange horizontale streep gevolgd door een korte en vervolgens een lange verticale. Na de header wilt u de lezer daarom een kort stuk tekst aanbieden aan de hand waarvan hij kan bepalen waar uw website over gaat en of dit voor hem relevant is. - Pagina-indeling - Eye tracking Optimale leesbaarheid Uit onderzoek is gebleken dat bezoekers het liefst zinnen lezen van ongeveer twaalf woorden per regel. Wanneer de regels langer worden, dan zullen de ogen een lange afstand terug moeten afleggen naar de linkerkant van de tekst om aan de volgende regel te kunnen beginnen. De kans is aanwezig dat op het moment dat u terug bent aan de linkerkant van de tekst, dat u niet meer weet welke regel u ervoor hebt gelezen. Door te brede teksten gaat de snelheid waarmee de tekst gelezen wordt omlaag en de kans dat mensen afhaken omhoog. - Tekstkolommen - Afbeeldingen - Compatibel met andere devices Gebruik afbeeldingen Is er duidelijke en consistente navigatie en zijn er breadcrums? Waar ben ik beland? Mensen zijn visueel ingesteld. Eye tracking onderzoek toont aan dat afbeeldingen op websites meer en langer bekeken worden dan de tekst. Maak hier gebruik van en plaats afbeeldingen op de website die de bezoeker kunnen helpen om te bepalen dat deze voor hem relevant is. Zorg er voor dat uw bezoeker direct weet waar hij is aanbeland. Namelijk op een site van een hypotheekkantoor. We proberen de gehele inhoud van de site in het hoofdmenu te vatten. Want als het in de globale navigatie zit, dan vinden onze klanten het vast wel. Niets is minder waar: uw bezoekers negeren de navigatie volledig en kijken direct naar de content. Keuzestress in globale navigatie! Naast de focus op de inhoud van een pagina, houden we niet echt van globale navigatie omdat deze vaak te veel keuzes bevat. Vanuit de marketing-, service- en communicatiedoelstellingen moet een

12 website (te) veel opties bieden. En daarmee overvoeren we de bezoeker met mogelijkheden. Terwijl in het algemeen juist geldt dat, hoe minder opties we op een website aanbieden, hoe eenvoudiger de gebruikservaring wordt. Less is more: having a small number of standard links on every page makes it more likely that users will notice those links they do need. Jakob Nielsen - Globale navigatie - Locale navigatie - Keuzestress bij globale navigatie - Kruimelpad aanwezig Hoofdnavigatie versus sub-navigatie Kan op de site makkelijk worden doorgeklikt zonder de weg kwijt te raken? Verandert het menu-item zodra deze wordt aangeklikt? Is er een sitemap. Zijn alle hyperlinks gelijk qua opmaak? Openen nieuwe pagina`s in een nieuw venster? Wordt er gebruik gemaakt van pop-up s. Is op alle pagina`s navigatie aanwezig. Werken alle keuzemenu s. Is er een goede opzet van het conversieproces (bijv. contactformulier, bestellingen)? Van bewustwording van een behoefte Naar informatie inwinnen Naar Vergelijken Naar Conversie op de website Zorg voor aantrekkelijke navigatie items Als u wilt dat bezoekers langer dan 5 seconden blijven, dan is het noodzaak om voldoende springplanken te creëren naar de rest van uw website. Met andere woorden: hoe aantrekkelijker/wervender de navigatie items op uw website zijn, hoe groter de kans dat men hierop doorklikt. - Gebruik een Mouseover - Een menu moet begrijpelijk zijn - Dus beginnen met de Homepage - Geen moeilijke woorden als Disciplines - Geen afkortingen - Call-to-action-buttons Call-to-action: Zijn er voldoende en duidelijke conversie punten / momenten? Een menu moet leesbaar zijn. Dus een goed leesbaar lettertype. Wanneer u wilt dat de bezoeker op uw website tot actie over gaat nodig hem daartoe dan uit door een opvallende Call to Action button op de pagina op te nemen. Mensen willen op internet graag op dingen klikken en door een opvallende Call to Action button op te nemen die duidelijk afwijkt van de rest van de pagina vergoot u de kans dat dit gebeurt. Acties kunnen bijvoorbeeld zijn: - een aanvraag voor informatie - offerte aanvraag - een belverzoek

13 - de aanmelding voor de nieuwsbrief - online afsluiten

14 3. Design Criteria Verdieping Beoordelingsaspecten Heeft de site een betrouwbare, professionele en verzorgde uitstraling? Maak uw websiteontwerp niet te druk. Het gaat om de inhoud, niet om de verpakking. Dat gezegd hebbende is een aantrekkelijke verpakking wel belangrijk om de inhoud geaccepteerd te krijgen. Het ontwerp moet er dus verzorgd uit zien, netjes zijn en kloppen. Maar het mag niet teveel afleiden van de inhoud. Een website die er slordig uitziet, waar het logo ontbreekt, of waar zoveel kleuren door elkaar heen gebruikt worden dat het niet meer serieus overkomt maken geen schijn van kans. Aandacht besteden aan passend webdesign is een voorwaarde voor een goede eerste online indruk. Is het design overzichtelijk, is de opmaak van de pagina s overal gelijk. Balans: Is er voldoende ruimte zodat er balans is tussen diverse elementen? - Logo aanwezig - Slogan aanwezig - Vestigingsplaats aanwezig - Lettertype en lettergrootte - Titels & subtitels Doelgroep: - Type uitstraling - Gezin - Zakelijk - gezellig - vriendelijk - hulpvaardig - Kleurgebruik? Grafische middelen (foto s banners video s) Met vorm, kleur en interactie vertelt een goede webdesigner met elk ontwerp een verhaal. Maar uiteindelijk wordt het verhaal voor het grootste deel verteld door de content die in het design wordt opgenomen. Hoe doordacht een websitedesign ook in elkaar zit, zonder goede content valt er weinig te communiceren. Is er een heldere en consistente huisstijl gebruikt? Hoe goed het webdesign ook is, bezoekers van een website komen voor informatie. Hieronder verstaan we titels en korte instructies, langere teksten, beeldmateriaal, video s en infographics. Waar bij een boek de tekst centraal staat en de opmaak secundair is, kan het ontwerp van websites de inhoud juist versterken en daarmee het verhaal aan de klant verduidelijken. Als organisatie wil je een zo goed mogelijke indruk maken bij uw doelgroep(en). U wilt een beeld dat past bij je imago. Een goede uitstraling in de vorm van een huisstijl is daarbij van belang. Het is het gezicht van het bedrijf dat de identiteit uitstraalt. - Header - Kleurgebruik -

15 - Lettertype - Lettergrootte - Bedrijfslogo Wordt er gebalanceerd gebruik gemaakt van multimedia? Wervende webteksten in combinatie met video s, prezi s, animaties e.d. maken lekker nieuwsgierig en bouwen aan overtuigingskracht. Is er goed gebruik gemaakt van typografie? Veel websites maken nog steeds gebruik van de standaardlettertypen als Arial en Verdana. Daar is op zich niets mis mee, maar typografie wordt vaak niet meegenomen als bewust onderdeel van het ontwerpproces. Typografie is het samenspel van lettertype, lettergrootte, kleur, marges, witruimte, regelafstand, spatiëring en het aantal woorden per regel. Leesbaar is belangrijker dan mooi Tegenwoordig is door tools als Typekit en Google Web Fonts de keuze enorm toegenomen. Ook worden onze beeldschermen steeds scherper, waardoor details van letters beter worden weergegeven. Hierdoor kunnen ontwerpers snel een mooi woordbeeld neerzetten. Op het web verschijnen steeds meer voorbeelden van illustratieve typografie. Iets dat echter vaak over het hoofd wordt gezien, is de leesbaarheid van teksten. Leesbaarheid is nog belangrijker dan de esthetische kwaliteit van typografie. Of we een tekst wel of niet mooi vinden, beïnvloedt ons gedrag namelijk niet. De leesbaarheid van tekst doet dat wel. Door de technologische ontwikkelingen zijn ontwerpers juist beter in staat de leesbaarheid op het web te vergroten.

16 4. Techniek Criteria Verdieping Beoordelingsaspecten Voldoet de site aan de W3C standaarden? Worden de belangrijkste browsers ondersteund? De website dient in alle browsers goed te presteren. Hyperlinkjes moeten werken, video s moeten kunnen worden afgespeeld. Dat kan alleen maar indien de website wordt gebouwd op basis van internationale standaarden. - Browsers Toegankelijkheid De website moet niet alleen goed presteren in de moderne browsers maar ook in voorafgaande versies. Daar zit natuurlijk wel een grens aan. - Laadt de website binnen afzienbare tijd? Boven 90/100? Werkt de site zonder fouten? Zijn er geen foutieve links binnen de huidige website? Is zoeken in de content van de website mogelijk Is de website Google minded Wordt Flash op de site gebruikt? Uptime en Downtime Dode links Zoekfunctie SEO-functies ingebouwd? Techniek afgestemd op Google? Flash wordt niet door alle browsers ondersteund. Maar indien Flash wordt gebruikt kan de bezoeker dan: - Skippen - Snel doornavigeren Past de website op het scherm - Resolutie 800x600 of (liefst) hoger - Responsive - Worden alle afbeeldingen geladen Moet er gescrolld worden Horizontaal Verticaal

17 5. SEO & Vindbaarheid Criteria Verdieping Beoordelingsaspecten Heeft u een logische naam en URL Zijn de gebruikte URL s zoekmachine vriendelijk? Wordt het gebruik van Flash/Javascript in de navigatie vermeden? Zijn de teksten op de juiste zoektermen geoptimaliseerd? Gebruikt de website Meta-tags a. Meta-tag keywords b. Meta-tag description Hebben alle pagina`s een eigen titel Hebben alle afbeeldingen de juiste SEO-specs Sitemap XML: beschikt de site over een voor zoekmachines speciaal ingerichte sitemap. Is de website aangemeld op linksites a. Google b. Foursquare c. Allebedrijvenin d. Advieskeuze e. Telefoongids f. Gouden gids g. Vinden.nl h. Buurtlink SEA Landingspagina`s Blogs & video s aanwezig XHTML valide CSS@ valide ASSU Websites: uitmuntend ASSU Websites: uitmuntend Statistieken (Google Analytics geimplementeerd?) Website bereikbaar voor zoekmachines? (robot.txt geeft wel of geen toegang tot alle pagina s) Pagerank CMS wat wordt gebruikt ASSU Websites: UMBRACO

HOE KIES JE DE JUISTE

HOE KIES JE DE JUISTE HOE KIES JE DE JUISTE TYPE WEBSITE White Paper over de keuze van een bij je activiteiten passende website In dit White Paper reiken we je enkele handvatten aan om te bepalen welke type website het beste

Nadere informatie

6. Indexatie: Zijn de verschillende pagina s binnen de site geïndexeerd door Google?

6. Indexatie: Zijn de verschillende pagina s binnen de site geïndexeerd door Google? PIMPTER WEBSHOP http://www.nailsprinter.com http://www.pimpter.com/ http://www.salonique.com/nail-printers.html http://www.nagelstudiocenc.nl/shop.php http://www.yournail.nl/webwinkel-category-1127889/nagelprinter.html

Nadere informatie

Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve E-bike. Websites links:

Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve E-bike. Websites links: Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve Ebike Websites links: http://www.fatboy.com/nl/ http://www.dsignmeubels.nl/ http://allemachtigprachtig.nl/ http://www.gilianoriginals.nl/

Nadere informatie

Project Webshop Goodnails Onderzoek

Project Webshop Goodnails Onderzoek Project Webshop Goodnails Onderzoek Introductie Ik heb onderzoek gedaan naar product en de concurrentie. Hier onder vind u een analyse van verschillende webshops die een nagelprinter aanbieden met daaronder

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Haal meer uit je website

Haal meer uit je website Haal meer uit je website 10 Tips om je website te optimaliseren Je hebt 100 bezoekers per dag, met soms een piek van 200 bezoekers per dag. Maar wat doe je met deze bezoekers? Hoeveel procent van deze

Nadere informatie

Checklist voor een knallende website

Checklist voor een knallende website Met deze checklist scan je je bedrijfswebsite op een aantal onderdelen. Ontdek de sterke punten van je website en welke punten je nog kunt verbeteren. De checklist maakt je bewust van de zaken die bepalen

Nadere informatie

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee TenZer niet het eerste idee Online marketing: het belang van internet en je website Workshop 27 oktober 2014 Lead to Sale Creative Photostudio Vallen en opstaan En toen.. TenZer Probeer ervaren ondernemers

Nadere informatie

Checklist. Een nieuwe website, hoe begin ik er aan?

Checklist. Een nieuwe website, hoe begin ik er aan? Checklist Een nieuwe website, hoe begin ik er aan? 1 1. DOEL Een goede website maakt geïntegreerd deel uit van de communicatie van het bedrijf. :: Doelstellingen. Wat zijn op heden de belangrijkste doelstellingen

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES WHITEPAPER RESPONSIVE WEBSITES Wat is een Responsive website? Voordelen van een Responsive website? Hoe start je met een Responsive website? INTRODUCTIE Met het downloaden van deze whitepaper kunnen we

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

Algemene regels. Stappenplan webdesign

Algemene regels. Stappenplan webdesign Algemene regels Stappenplan webdesign Kleurengebruik Denk bij het maken van een website aan je kleurencombinaties. Gebruik niet meer dan 4 kleuren; Achtergrond; Heading/ Subheading; Platte tekst; Links.

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Onderzoek naar producten en concurrentie Shop till you drop

Onderzoek naar producten en concurrentie Shop till you drop Onderzoek naar producten en concurrentie Shop till you drop http://www.pimpter.com/nagelprinters/ Als je op de website komt is het meteen zichtbaar dat het over nagelprinters gaat. Buiten dat je allerlei

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT De zoekmachine van Nederland - Google SEA SEA SEO SEA..??? Google adwords is een biedprincipe Bieden op zoektermen

Nadere informatie

WEBSITE USABILITY. white-paper

WEBSITE USABILITY. white-paper WEBSITE USABILITY white-paper Alle rechten voorbehouden Het is niet toegestaan deze white-paper aan derden te verstrekken of te verkopen. Het is niet toegestaan de inhoud van deze white-paper elders te

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites.

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites. In webstijl layout / briefpapier Shortlist vooraf, pagina 1 (webstijl opmaak) Link naar website en nieuwsbrief voor meer tips. 3 product actions op pag 1. met de zaak logo bij webactief. 10 internet marketing

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl)

Gratis e-book Checklist Webteksten Door René Greve, Webteksten en SEO, (www.renegreve.nl) Dit is versie 2.1 (april 2009) Kijk voor de nieuwste versie op: www.renegreve.nl/e-books/ Copyright: Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van René Greve verveelvoudigd

Nadere informatie

Checklist nieuwe website

Checklist nieuwe website Checklist nieuwe website Waar moet je aan denken bij een nieuwe website? Het maken van een nieuwe website kan een ingewikkeld, omvangrijk maar ook kostbaar project zijn. Het is daarom goed om inzicht te

Nadere informatie

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST 1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST Yes! Onze checklist. Een (kleine) boozd voor jouw online journey. Wij helpen jou graag een stuk op weg met jouw zoekmachine optimalisatie. In deze handige checklist vind je belangrijke

Nadere informatie

Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn?

Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn? Deze week: - Bespreken 2 websites - kleur - MBTI - Opdracht wat moet er voor volgende week af zijn? Vormgeving in relatie tot verschillende doelgroepen Hoe kun je mensen groeperen? oefening [ met z n

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop.

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop. Be e ldsche rmvormge ving & We bde sign Doelstelling & Doelgroepverkenning Kijk naar verschillende websites om je doelgroep te verkennen. Ze hebben allemaal een andere doelstelling en roepen een bepaalde

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN!

TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN! TEVREDEN MARKETING VOOR AL UW MARKETING DOELEINDEN! WWW.TEVREDENMARKETING.NL Email: info@tevredenmarketing.nl - Tel: 020-261 9445 U kunt bij ons terecht voor o.a. de volgende diensten 1 Google Adwords

Nadere informatie

De doe-het-zelf SEO review [checklist]

De doe-het-zelf SEO review [checklist] De doe-het-zelf SEO review [checklist] door admin - 05-29-2012 http://www.itpedia.nl/2012/05/29/de-doe-het-zelf-seo-review-checklist/ website Kijk periodiek onder de motorkap van je Zoals elke SEO-professional

Nadere informatie

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE!

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE! MEER WINST MET JE WEBSITE! Wat is het doel van jouw website? Wat wil je dat de bezoekers doen? En doen ze dat nu ook? Of kijken ze doelloos rond om daarna weer te verdwijnen. Vandaag gaan we kritisch naar

Nadere informatie

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt sendt Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt MailExpert BV Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 316062 E info@mailexpert.nl W mailexpert.nl Sendt Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 685572 E info@sendt.nl

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

creatief.uniek.veelzijdig

creatief.uniek.veelzijdig info@r10grafischontwerp.nl www.r10grafischontwerp.nl creatief.uniek.veelzijdig Jezelf duidelijk en onderscheidend positioneren in de markt begint met naar buiten toe treden. Hierbij is het van belang dat

Nadere informatie

Bron: SEMPO.org, 2009

Bron: SEMPO.org, 2009 Even vooraf o site niet in Google? Geen zoekresultaat! o google heeft marktaandeel van 95%! o arbeids- en kennis intensief; o dynamisch: 400 veranderingen in 2009! o iedereen is online: 90% van de huishoudens!

Nadere informatie

Maak een vormgeving (geschikt voor meerdere devices), met een duidelijke huisstijl en visual, die aansluit bij jouw doelgroep, waarbij je rekening

Maak een vormgeving (geschikt voor meerdere devices), met een duidelijke huisstijl en visual, die aansluit bij jouw doelgroep, waarbij je rekening Maak een vormgeving (geschikt voor meerdere devices), met een duidelijke huisstijl en visual, die aansluit bij jouw doelgroep, waarbij je rekening houdt met verschillende behoeftes binnen je doelgroep.

Nadere informatie

Welkom bij onze presentatie. Internet Marketing + Webteksten. door: Daisy Leenders en Susan Hermens

Welkom bij onze presentatie. Internet Marketing + Webteksten. door: Daisy Leenders en Susan Hermens Welkom bij onze presentatie Internet Marketing + Webteksten door: Daisy Leenders en Susan Hermens Even voorstellen.. Wie zijn we en wat doen we? - E&A BEST Websolutions / Daisy Leenders - Kliktaal / Susan

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase

Grafisch ontwerp. Referenties. https://developers.google.com/webmasters/mobile-sites/ http://www.bluetrainmobile.com/mobile-showcase Mobiel Datanose Op dit moment is mobiel datanose niet goed gedaan; je krijgt gewoon de site te zien zoals je het te zien krijgt op pc's of laptops. Maar vaak heb je het probleem dat je op je mobiel moet

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing door: Daisy Leenders Even voorstellen.. E&A BEST Websolutions Daisy Leenders 2 Internet Marketing? - Onderdeel van uw totale marketing plan - Onderdeel van uw communicatie mix

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

ONLINE RESULTAATVERHOGERS

ONLINE RESULTAATVERHOGERS van online bezoekers klanten maken 25 ONLINE RESULTAATVERHOGERS 25 praktische tips om het resultaat van je webshop/website te verhogen Een praktisch handboek voor ondernemers en MKB organisaties MARCO

Nadere informatie

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie?

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie? FabWeb Checklist website bouwen Je wilt een bedrijfswebsite laten maken. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

ABC Analytics Handleiding

ABC Analytics Handleiding ABC Analytics Handleiding Online zichtbaarheid wordt steeds belangrijker en je moet er in blijven investeren met het aantrekken van bezoekers door middel van campagnes, zoekmachine optimalisatie en social

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

Trek een kaartje met: 1. Doel 2. Doelgroep 3. Onderwerp (dit is een globaal onderwerp en moet door jezelf nader worden bepaald)

Trek een kaartje met: 1. Doel 2. Doelgroep 3. Onderwerp (dit is een globaal onderwerp en moet door jezelf nader worden bepaald) Opdracht: Maak een vormgeving (geschikt voor meerdere devices), met een duidelijke huisstijl en visual, die aansluit bij jouw doelgroep, waarbij je rekening houdt met verschillende behoeftes binnen je

Nadere informatie

De Website SEO Sprintlist!

De Website SEO Sprintlist! De Website SEO Sprintlist! In een snelle sprint meer bezoekers aantrekken, verbinden en converteren in leads & kopers met de ultieme Website Checklist! tjimka.nl info@tjimka.nl tel. 06 4 69 69 5 / Welkom!

Nadere informatie

Goede website: basis voor succesvolle content marketing

Goede website: basis voor succesvolle content marketing Goede website: basis voor succesvolle content marketing Het is tegenwoordig ondenkbaar dat een organisatie geen website heeft. Wat echter nog wel vaak het geval is, is dat de website sterk verouderd is.

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Nieuwe website? Best4u helpt je op weg

Nieuwe website? Best4u helpt je op weg Nieuwe website? Best4u helpt je op weg Optimaal online presteren begint voor jou als ondernemer bij een goede website. Je wilt een mooi design, passende functionaliteiten, overtuigende teksten en je publiek

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

WAT IS EEN GOEDE WEBSITE EN HOE ZET IK DEZE IN ALS CENTRAAL PUNT IN ONLINE MARKETING?

WAT IS EEN GOEDE WEBSITE EN HOE ZET IK DEZE IN ALS CENTRAAL PUNT IN ONLINE MARKETING? POWER WAT IS EEN GOEDE WEBSITE EN HOE ZET IK DEZE IN ALS CENTRAAL PUNT IN ONLINE MARKETING? In het zadel met online marketing 1 PRESENTATIE 5 WIE ZIJN WIJ WAT IS EEN GOEDE WEBSITE? SOORTEN WEBSITES ONTWERP

Nadere informatie

Hoe vinden ze uw website in de zoekrobots

Hoe vinden ze uw website in de zoekrobots Hoe vinden ze uw website in de zoekrobots ICT-COACH - 11 oktober - Laakdal 2 1 3 http://tools.summitmedia.co.uk/spider/ 4 2 Sector Trefwoord populariteit Reputatie 30 dagen => 3, 4 maanden 5 Analyse 6

Nadere informatie

Publishing & Printing Company B.V.

Publishing & Printing Company B.V. STAPPENPLAN WEBSITE Versie 1.3 Publishing & Printing Company B.V. Weth. Sangersstraat 38 (0)46-437 73 11 KVK 140.41959 6191 NA Beek web@pp-company.nl BTW NL 0085.52.861.B01 Algemene voorwaarden www.pp-company.nl

Nadere informatie

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders

Welkom. Internet Marketing zonder grenzen. door: Daisy Leenders Welkom Internet Marketing zonder grenzen door: Daisy Leenders Even voorstellen.. - E&A BEST Websolutions - Daisy Leenders 2 Onderzoek: Online winkelen (internetgebruikers 16-74 jaar) EU, 2008 3 Internet

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave 1. Wat zijn aangepaste rapporten?... 3 2. Naar welke statistieken kijk je eigenlijk?... 4 3. Hoe stel je aangepaste rapporten in?... 7 4. Gebruik je tabbladen

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 Dashboards in Google Analytics Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 2. Hoe stel je dashboards in?... 6 3. Praktische voorbeelden van dashboards... 12 4. Afsluitende tips... 26 Inleiding In Google Analytics

Nadere informatie

Checklist website bouwen

Checklist website bouwen Checklist website bouwen Je wilt een website voor je bedrijf. Of de bestaande website veranderen. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht van je. Er zijn veel mogelijkheden en je moet in het proces

Nadere informatie

Zo werkt conversie optimalisatie!

Zo werkt conversie optimalisatie! Zo werkt conversie optimalisatie! Haal jij al optimaal resultaat uit je bezoekers? Veel ondernemers laten kansen liggen. Dat is niet vreemd maar wel jammer. Als je met dit werkblad en de checklist aan

Nadere informatie

HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS. Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3

HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS. Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3 HANDLEIDING MARKTONDERZOEK MET GOOGLE ANALYTICS Inhoudsopgave Basisbeginselen online marktonderzoek met Google Analytics... 3 Wat zijn de kenmerken van je bezoekers?... 3 Welke apparaten gebruiken je website

Nadere informatie

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 08. Content Design verdrijft CMS

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 08. Content Design verdrijft CMS WHITEPAPER IN 5 MINUTEN M A A R T 2 0 1 4 08. Content Design verdrijft CMS Introductie Je komt steeds vaker op websites die er bijzonder uitzien, of die het verhaal in één pagina vertellen. Jij wil dit

Nadere informatie

Vragenlijst voor nieuwe website

Vragenlijst voor nieuwe website Vragenlijst voor nieuwe website Om het jezelf makkelijk te maken, print je dit formulier uit en vul je het gewoon met pen in. Overleg eens met huisgenoten, collega's en vrienden zodat je een juist beeld

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

PRESTATIESITE WEBPAKKET

PRESTATIESITE WEBPAKKET PRESTATIESITE WEBPAKKET PRESTATIESITE Wij hebben al onze ervaring gebruikt om een gestandaardiseerd webpakket te ontwikkelen met een lay-out welke de focus heeft op leads en new business. Op deze wijze

Nadere informatie

WEBSITE PAKKETTEN SAMENGESTELD VOOR DE ZZP, STARTENDE ONDERNEMER EN PARTICULIER DE PERFECTE START IN DE DIGITALE WERELD

WEBSITE PAKKETTEN SAMENGESTELD VOOR DE ZZP, STARTENDE ONDERNEMER EN PARTICULIER DE PERFECTE START IN DE DIGITALE WERELD WEBSITE PAKKETTEN SAMENGESTELD VOOR DE ZZP, STARTENDE ONDERNEMER EN PARTICULIER DE PERFECTE START IN DE DIGITALE WERELD BETAALBARE WEBSITE MET MOGELIJKHEDEN VOOR DE TOEKOMST STABIEL, KWALITEIT, PROFESSIONEEL

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Intro Achtergrond Keuzes

Intro Achtergrond Keuzes Intro Achtergrond Keuzes Welke media gebruiken Mogelijke oplossingen Zelf een opzet maken / Beheersaspecten Voorbeeld website Eigen beheer Uitbesteding wat doe je dan? Pro s en Con s 2 Soort Kenmerk Medium

Nadere informatie

Tips voor een gebruiksvriendelijke website

Tips voor een gebruiksvriendelijke website Cre@ctiv Webdesign, digitale marketing & grafisch ontwerp Tips voor een gebruiksvriendelijke website Stenenmolenstraat 162 2800 Mechelen +32 15 68 06 76 +32 472 33 64 98 info@creactivmarketing.com Inleiding

Nadere informatie

Claim Your Aim B.V. Vragenlijst. Websites, Social Media, SEO & Beveiliging. Datum: Plaats: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057

Claim Your Aim B.V. Vragenlijst. Websites, Social Media, SEO & Beveiliging. Datum: Plaats: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057 Claim Your Aim Vragenlijst Websites, Social Media, SEO & Beveiliging Opdrachtgever Opdrachtnemer Bedrijf: Claim Your Aim B.V. Contactpersoon: Msc. S.J.A. Bloo E-mail: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057

Nadere informatie

Uw bedrijf in beeld. Uw bedrijf in beeld versie 3.1 Pagina 1

Uw bedrijf in beeld. Uw bedrijf in beeld versie 3.1 Pagina 1 Uw bedrijf in beeld De manier waarop en de vorm waarin uw bedrijf zich presenteert, bepaalt in grote mate de beeldvorming van het bedrijf bij uw huidige en toekomstige relaties en klanten. Dit geldt voor

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing Een goede online briefing past op één A4 [+ checklist] Auteur: Ronald Heijkens, Sabel Online Je wilt een nieuwe website, intranet, online magazine of app. Maar omdat je de expertise zelf niet in huis hebt,

Nadere informatie

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf SEARCH Gevonden worden met uw bedrijf Agenda 1. Zoeken op internet 2. Zoekmachine optimalisatie 3. Zoekmachine adverteren 4. Vervolgstappen 2 Zoeken op internet 3 Eén van de meest populaire online activiteiten

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

De vijf. belangrijkste. ondernemersvragen. over websites...

De vijf. belangrijkste. ondernemersvragen. over websites... De vijf belangrijkste ondernemersvragen over websites... ...en de antwoorden van VVBS. VVBS Webservices behoort tot de nieuwste generatie webbouwers. Ingewikkeld doen over websites staat niet in ons woordenboek.

Nadere informatie

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

Whitepaper: De perfecte landingspagina

Whitepaper: De perfecte landingspagina Whitepaper: De perfecte landingspagina Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 De perfecte landingspagina Het gebruik van aparte landingspagina s op je website kan de verkoop van je dienst

Nadere informatie

Pieter Geneugelijk 4H3

Pieter Geneugelijk 4H3 Pieter Geneugelijk 4H3 Opdracht 1 www.ad.nl : Geeft het AD mij voldoende juiste en actuele informatie? Ja het AD beschikt over actuele informatie en de juistheid ervan. Cijfer: 8 Tip: Iets minder drukke

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen. www.studiofont.nl

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen. www.studiofont.nl Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen www.studiofont.nl Studio Font is een klein bureau voor grafische vormgeving, dat groots meedenkt. Of het nu gaat om een logo, huisstijl, website, flyer of een

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY Dit is de handleiding om op Weebly.com een website te leren maken. De handleiding is verdeeld in 5 hoofdstukken; 1. Aanmelden 2.Weebly werkblad 3. Draggen en Droppen 4.Pagina

Nadere informatie

Internet Marketing Plan

Internet Marketing Plan Internet Marketing Plan Bedrijf Door Datum : : : Stap 1 Wat is je jaarlijks marketingbudget? Welk deel daarvan gaat naar online? En volgend jaar? Stap 2. Je website Hoe goed in je website in de ogen van

Nadere informatie

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand

Populair. CONTENT B 3 artikelen per maand Incl. 1 foto per artikel Persoonlijke redacteur Contentplan 395,- per maand 1. Content - Tekst Met goede en gerichte content wordt een merk online stevig gepositioneerd. Een veel voorkomend probleem is dat medewerkers weinig tijd hebben en het aan inspiratie kan ontbreken, zodat

Nadere informatie

Hoe begin ik een webwinkel? Alles wat je moet weten

Hoe begin ik een webwinkel? Alles wat je moet weten Hoe begin ik een webwinkel? Alles wat je moet weten Even voorstellen Mijnwebwinkel Sinds 2005 kan je een webshop bij ons huren. Op dit moment meer dan 35.000 webwinkels via Mijnwebwinkel. Kasper Hägele

Nadere informatie

Een website omzetten naar WordPress

Een website omzetten naar WordPress 1 Een website omzetten naar WordPress Er zijn talloze programma s beschikbaar om websites te maken. In de titels Basisgids Websites maken met WordPress en Websites maken met WordPress voor senioren wordt

Nadere informatie