Levensgrote Pietenpoppen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Levensgrote Pietenpoppen"

Transcriptie

1 1 Versiertip Levensgrote Pietenpoppen De kinderen gaan een levensgrote Piet maken. Vraag of ze van huis een oude lange broek en een shirt met lange mouwen willen meenemen. Laat die opvullen met oude kranten. Maak de broekspijpen en manchetten van de shirt dicht met een nietmachine. Voor het hoofd kunnen ze een deel van een panty vullen met oude kranten, maar het hoofd kan ook van proppen kranten gemaakt worden of van papier-maché. In dat geval is de laatste laag een vel krantenpapier dat over de proppen heengaat en aan de onderkant wordt vastgeplakt met (breed) plakband/schildersplakband. Nu mogen ze hun pop aankleden: een pietenmuts van papier/karton, een kraag van crêpepapier, het hoofd schilderen, een gezicht erop (schilderen of beplakken met gekleurd papier), een pietenjasje (van stof of crêpepapier), de broek versieren en natuurlijk leuke schoenen (van karton, melkverpakkingen of echte schoenen) eronder. Zet de Pietenpoppen rechtop en maak er een leuke opstelling van in de school. Tip: u kunt deze opdracht ook als groepswerk laten uitvoeren.

2 Sinterklaas-aftelkalender 2 Laat elk kind een afbeelding maken voor een Sinterklaas-aftelkalender. Elk kind krijgt hiervoor een stevig vel wit papier (formaat A4). Laat dit vel één keer vouwen naar formaat A5 (staand). Op de rechter binnenkant van dit vel komt een leuke Sinterklaastekening. Dat kan van alles zijn: Sinterklaas het op het dak, het paard van Sinterklaas, Piet die langs een regenpijp naar boven klimt, de stoomboot, enz. Op de buitenkant komt een groot versierd cijfer. Bijvoorbeeld: 17. Dit staat voor 17 november, de dag waarop Sinterklaas aankomt in Nederland. Op een volgend blad staat 18 en zo verder tot en met 5 (december), de dag dat Sinterklaas op school komt. Om het cijfer heen, langs de vier zijkanten, komt het profiel van een raam of deur. Verdeel de cijfers over de kinderen. Klaar? Dan worden alle A5-omslagen naast en boven elkaar geplakt tot er een groot huis ontstaat met verschillende ramen en deuren. Plak boven op het huis een dak. Laat de A5-omslagen met een klein plakbandje dichtplakken. Elke dag mag er een deur of een raam worden opengedaan. Welke tekening komt er onder vandaan? Heeft u een grote groep? Laat de omslagen dan door tweetallen maken of maak twee uitkijkkalenders.

3 3 Pietjes van een andere planeet Stel je voor: op de maan, op Mars of een andere planeet worden Pieten ontdekt! Hoe zien die Pieten eruit? Laat de kinderen allemaal een andere-planeet-piet ontwerpen. Zijn ze tevreden met de schets? Dan gaan ze die uitwerken in een techniek die ze zelf kunnen kiezen. Reik hiervoor een aantal mogelijkheden aan. Bijvoorbeeld: kleien, figuurzagen, tekenen/schilderen en werken met kosteloos materiaal. Dat levert veel gevarieerde werkstukken op. Maak er een samenhangende presentatie van door bijvoorbeeld in de zandtafel - een maanlandschap te maken met daarachter een groot heelal met sterren waarin de werkstukken geëxposeerd worden.

4 4 Versiertip Jouw naam in chocoladeletters Bekijk met de kinderen hoe chocoladeletters er precies uitzien. Gebruik hier het digibord en internet voor of laat voorbeelden uit folders zien. Of echte letters natuurlijk! De kinderen gaan nu hun eigen naam in chocoladeletters maken. Dat kan door elke letter op een apart vel papier te tekenen. Zorg voor scherpe omtreklijnen die de chocoladeletters zo kenmerken. Elke letter kan nu in een andere techniek versierd worden. Let op: dat werkt het beste als de letters volvlaks gevuld worden en in één kleur: met stukjes gekleurd karton (als mozaïek), propjes papier, kleine lapjes stof, met een tamponeertechniek, ecoline, wasco enz. Laat de letters van de eigen naam in de goede volgorde achter elkaar plakken. Doe dat overal verspreid in het lokaal, op de ramen, in de gangen enz. Als alle namen van de hele school er zo komen te hangen geeft dat een geweldig feestelijk effect!

5 5 Kunstige Sinten en Pieten Laat portretten van Sinterklaas of Piet maken in de stijl van een bekende kunstenaar of kunststroming. Op internet vindt u gemakkelijk voorbeelden van kunststijlen die u via het digibord kunt laten zien en bespreken. Denk aan schilders als: Picasso, Mondriaan, Braque of Dali. Of aan kunststijlen als: romantiek, kubisme, pointillisme of popart. Laat de kinderen eerst een schetsontwerp maken. Daarna kiezen ze een stijl waarin ze die schets willen uitvoeren. Voor het pointillisme bijvoorbeeld kunnen kinderen met droge plakkaatverf werken (dun uitgesmeerd) en dan de puntjes op het schilderij maken door de kop van een spijker in de verf te doen en afdrukken te maken op het schilderij. Voor een andere stijl is het misschien nodig om het schilderij eerst gewoon te schilderen waarna het in bepaalde vormen geknipt kan worden die dan weer anders op papier geplakt een verrassend resultaat geven. Een mooie lijst, van brede stroken karton, eromheen maakt het kunstwerk echt af. Maak er daarna een expositie van.

6 6 Versiertip Totempieten en -sinten Elk kind gaat van een leeg melk- of yoghurtpak een onderdeel van een totempaal met pieten en sinten maken. Knip onder- en bovenkant van het pak eraf. Laat het melkpak beplakken als Piet of Sinterklaas met gekleurd papier, crêpepapier, vlechtstroken, lapjes stof, watten enz. Doe het zo dat er aan vier kanten van het pak een piet of sint komt. Voor jongste kinderen kunt u het bij één kant laten, maar wel zo dat er van de bedrukking van het oorspronkelijke pak op de overige drie zijden niets meer te zien is. Klaar? Dan rijgt u de melkpakken aan een houten stok. Zet de stok klem tussen plafond en vloer of spijker er een plankje onder. Een paar totempalen op een rij is een feestelijk gezicht! Tip: deze opdracht leent zich ook goed voor groepswerk. Met name voor jonge kinderen. Laat hen in dat geval met grote verpakkingen werken of geef ze een in vieren gevouwen vel karton met plakstrook zodat daar een verpakking van gevouwen kan worden als alle vier de kanten versierd zijn. uitvoeren.

7 7 De slaapkamer van Sinterklaas Zorg ervoor dat elk kind een schoenendoos met deksel heeft. Hiervan gaan ze een kijkdoos maken met daarin de slaapkamer van Sinterklaas. Bespreek de beelden die kinderen bij deze slaapkamer hebben: kleur, soort bed, aankleding, gordijnen, voorwerpen. Misschien hangt de kleding van Sint er ook wel of zien we zijn nachtkleding op een stoel liggen. Wat maakt deze slaapkamer tot een echte droomkamer van Sinterklaas? Klaar? Snij of knip in het deksel van de schoenendoos een grote rechthoek en plak hier een lichte kleur sitspapier in, zodat er mooi licht in de kijkdoos valt. Zorg uiteraard ook voor een niet al te groot kijkgat aan de korte voorkant van de doos. Laat ook de buitenkant van de kijkdoos versieren. Zet alle kijkdozen op ooghoogte op een rijtje en de kijkbeleving kan beginnen.

8 Sinterklaas in jouw foto 8 Laat elk kind een foto maken van een favoriete plek in of rond de school of thuis. Vraag of ze hiervan een printafdruk willen maken op formaat A4 op niet glanzend, gewoon kopieerpapier. Met deze foto gaan ze een nieuw beeld maken met daarin Sinterklaas of Piet of die daarmee te maken hebben: stoomboot, paard van Sinterklaas, cadeautje enz. Dat kan op verschillende manieren. Ze kunnen de foto verknippen en onderdelen ervan op een nieuw vel papier plakken. Daar plakken of tekenen ze met viltstiften de sinterklaasafbeeldingen in/bij. Ze kunnen ook rechtstreeks in de geprinte foto tekenen. Dan zien we bijvoorbeeld Piet op een wipkip of Sinterklaas in de zandbak. Of het paard van Sinterklaas in de eigen slaapkamer van de kinderen. Hang alle resultaten aan een lange lijn. Als de lijn niet tegen een muur hangt, is het leuker als de tekeningen rug aan rug geplakt worden.

9 9 Cadeauboten! Elk kind maakt van kosteloos materiaal een boot die straks, door middel van een lang touw, allemaal achter een grote stoomboot komen te hangen. In elke boot ligt een ingepakt (nep)cadeautje. Materiaal dat als basis hiervoor geschikt is: deksel van een schoenendoos, wc- en keukenrollen, allerlei maten doosjes die op elkaar geplakt kunnen worden, eierdozen, een oude schoen. Laat, als groepswerk, van een veel grotere doos een stoomboot maken die al deze kleinere boten voortsleept. Wat het extra leuk maakt is om van blauwe stof of crêpepapier een zee te suggereren op de vloer van het lokaal (of de gangen) met daarop de verschillende boten, slingerend door de ruimte.

10 Een ballon met een geheim 10 Laat de kinderen op een klein briefje een leuke wens schrijven voor een klasgenoot. Bij de wens komt dus ook de naam van het kind voor wie die wens is. Om ervoor te zorgen dat er voor elk kind in de klas een wens is, kunt u in de stijl van het sinterklaasfeest lootjes trekken. Laat het briefje naar een klein formaat vouwen. Dit briefje gaat in een ballon die daarna wordt opgeblazen en dichtgeknoopt. Beplak de ballon met een aantal lagen papier-maché (stroken krantenpapier en behangerslijm). Droog? Dan kan van de ballon een Pietenkop of Sinterklaas gemaakt worden. Hang alle ballonnen op in de klas. Op 5 december mag elk kind een ballon kapotslaan (zoals dat ook met Pinata s gebeurt). Wat staat er op het briefje en voor wie is die wens?

verrassende versiertips voor Sinterklaas Maak van uw school een feestschool

verrassende versiertips voor Sinterklaas Maak van uw school een feestschool 25 verrassende versiertips voor Sinterklaas Maak van uw school een feestschool 25 verrassende versiertips voor Sinterklaas Vol trots presenteren wij dit nieuwe boekje vol sinterklaas versiertips. U kunt

Nadere informatie

Sportieve trekpop-piet

Sportieve trekpop-piet Versiertip Sportieve trekpop-piet 1 Laat een sportieve (grote) trekpop van Piet maken. De onderdelen hiervoor zijn: hoofd met romp (aan elkaar), twee armen, twee benen. Laat deze vijf onderdelen op stevig

Nadere informatie

Sinterklaas knutselen

Sinterklaas knutselen Sinterklaas knutselen Stoomboot Materiaal: een melkpak, gekleurd karton en papier, evt. watten, keukenrol en verf. Leg het melkpak op z'n kant en pak twee stroken en niet die aan beide kanten aan elkaar.

Nadere informatie

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar 1. Het feest van de koning Slingers maken gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar Op onderstaande site staan verschillende mogelijkheden om een feestelijke

Nadere informatie

Beschrijving pak Mario(rood)/Luigi(groen)

Beschrijving pak Mario(rood)/Luigi(groen) Beschrijving pak Mario(rood)/Luigi(groen) Waar moet je zelf voor zorgen: - Blauwe garen - Groen/rode garen, afhankelijk van een Mario of Luigi pak - Gele garen - Dun elastiek - Klittenband Wij willen u

Nadere informatie

Lessuggesties creatieve lessen groep 1-2. Onderwaterwereld tekenen. Over de lessuggesties. Nodig: Voorbereiding: Uitvoering:

Lessuggesties creatieve lessen groep 1-2. Onderwaterwereld tekenen. Over de lessuggesties. Nodig: Voorbereiding: Uitvoering: Lessuggesties creatieve lessen groep 1-2 Over de lessuggesties Bij het werken binnen het thema vissen in de zee is het leuk om van de klas een kleurrijke zee te maken. U organiseert uw creatieve lessen

Nadere informatie

Vlinder maken met een koffiefilter

Vlinder maken met een koffiefilter Kinderactiemodel klimaatcampagne 2011 Knutseltips vlinders maken Maak een vlinder-knutselhoek waar kinderen allerlei vlinders kunnen knutselen. Hierna geven we een overzicht van enkele concrete voorbeelden

Nadere informatie

Wheels at work Katrol Stel je eens voor dat je een zware piano een verdieping omhoog moet tillen. Hoe zou het zijn om deze piano de trap op de tillen? Als je de piano met een paar katrollen omhoog hijst,

Nadere informatie

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART De kinderen met een handicap die door het Liliane Fonds geholpen worden komen uit arme landen. Zij hebben meestal geen geld om een muziekinstrument te

Nadere informatie

Opdracht 1 Hoe werden mensen vroeger begraven? Je krijgt een fotoblad met oude grafmonumenten, zoals een piramide en een hunebed.

Opdracht 1 Hoe werden mensen vroeger begraven? Je krijgt een fotoblad met oude grafmonumenten, zoals een piramide en een hunebed. D S T R K C N T Opdracht 1 Hoe werden mensen vroeger begraven? Je krijgt een fotoblad met oude grafmonumenten, zoals een piramide en een hunebed. 1. Welk grafmonument staat op welke foto? Schrijf de goede

Nadere informatie

Een les cardboards maken in aansluiting op het dag project Een beestenboel op school.

Een les cardboards maken in aansluiting op het dag project Een beestenboel op school. TITEL: Leerjaar Groep 1 en 2. Type les Lesduur Omschrijving van de les Cardboardles - kartonbeest (lesformat) Een les cardboards maken in aansluiting op het dag project Een beestenboel op school. 90 Minuten.

Nadere informatie

Knutselen met. Papier-Maché

Knutselen met. Papier-Maché Knutselen met Papier-Maché Papier-Maché Pritt Papier-Maché is een poederlijm die door kinderen of volwassenen kan worden gebruikt om makkelijke of moeilijke knutselwerken te maken. Om een papier-maché-knutselwerk

Nadere informatie

Veilig leren lezen Aftelkalender Sinterklaas: hoeveel nachtjes slapen nog? - Versie 2013

Veilig leren lezen Aftelkalender Sinterklaas: hoeveel nachtjes slapen nog? - Versie 2013 veilig leren lezen Aftelkalender Sinterklaas Hoeveel? Versie 2013 Auteur: Josée Warnaar Kinderen verheugen zich enorm op het sinterklaasfeest. De tijd tot Sinterklaas is vol van spanning en leuke gebeurtenissen.

Nadere informatie

Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013. Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord. Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje

Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013. Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord. Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013 Dag 1: Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje Dag 3: Dag 4: Kleuters: Tien gebodenzuil Midden: Tien geboden in klei

Nadere informatie

Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi.

Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi. Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi. Hoe ziet de woonkamer in jouw huis eruit? Hebben jullie behang met bloemen, zijn de muren in een mooie kleur geverfd of hebben jullie

Nadere informatie

De sloot BSO bovenbouw

De sloot BSO bovenbouw De sloot BSO bovenbouw Inhoud Opening thema:... 3 Aankleding lokaal... 4 Knutselideeën... 5 1. Visballon... 5 2. Vis op ijsstokje... 6 3. Onderwatertekening... 7 4. Vissen van bordjes... 8 5. Aquarium...

Nadere informatie

HANDLEIDING GROSSES TÊTES. Een 8-stappenplan voor het maken van een reuzenhoofd

HANDLEIDING GROSSES TÊTES. Een 8-stappenplan voor het maken van een reuzenhoofd HANDLEIDING GROSSES TÊTES Een 8-stappenplan voor het maken van een reuzenhoofd Maak zelf een reuzenhoofd! Reuzen leven al vele jaren onder ons. In het Meetjesland zijn er zo n 40 actieve reuzen. Ze zijn

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt November

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt November Dit is alweer onze derde editie van iknutsel magazine. In deze november editie een mix van de volgende thema s. Sinterklaas, Sint Maarten en herfst. De maand november, waar zullen we beginnen! Er zijn

Nadere informatie

Druk met Kunst! Leskist voor kinderen van groep 6

Druk met Kunst! Leskist voor kinderen van groep 6 Druk met Kunst! Leskist voor kinderen van groep 6 Na het Museum in de Klas en de drukwerkplaats van KUVO weten jullie alles over druktechnieken: Nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan! In deze leskist

Nadere informatie

Bouwbeschrijving speed

Bouwbeschrijving speed Bouwbeschrijving speed Hier volgt een bouwbeschrijving van onze Speed. Het is aanbevolen om heel wat ervaring te hebben in het bouwen van vliegers. Ervaring van het maken van matrassen is een pré. Wanneer

Nadere informatie

Sinterklaas. BSO bovenbouw

Sinterklaas. BSO bovenbouw Sinterklaas BSO bovenbouw BSO bovenbouw Sinterklaas Inhoud Opening thema... 3 Aankleding lokaal... 4 Knutselideeën... 5 1. Zwarte Piet... 5 2. Sinterklaas op zijn paard... 6 3. Cadeaulabels, gedichtkaartjes...

Nadere informatie

STRANDBALLEN. Potlodenbakje ZELF SAMENGESTELDE CD

STRANDBALLEN. Potlodenbakje ZELF SAMENGESTELDE CD Hallo ik heb weer ideeën verzameld voor als u dochter/zoon jarig is of als afscheid van school of als er gevierd moet worden dat er een broertje of zusje geboren is. Mocht u door dit te zien zelf ook leuke

Nadere informatie

Verwerkende les Het geheim van kapitein Jan May

Verwerkende les Het geheim van kapitein Jan May Verwerkende les Het geheim van kapitein Jan May Lesactiviteit: Een rariteitenkabinet van vlinders maken of een eigen fantasiedier maken Groep: 7 en 8 Lesdoel: De leerlingen halen hun kennis op over het

Nadere informatie

Hoe maak je een vogelverschrikker

Hoe maak je een vogelverschrikker Hoe maak je een vogelverschrikker Vogelverschrikkers zag je vroeger vooral in een akker of in een groentetuin, maar de laatste jaren zie je ze vooral terug als decoratie voor Halloween. Met wat oude kleding

Nadere informatie

Van je juf of meester krijg je een plaatje. Er zijn vier verschillende plaatjes.

Van je juf of meester krijg je een plaatje. Er zijn vier verschillende plaatjes. Opdracht 1 Deze opdracht doe je in een groepje van vier. Van je juf of meester krijg je een plaatje. Er zijn vier verschillende plaatjes. 1. Zoek in de klas naar een klasgenoot met een ander plaatje dan

Nadere informatie

China. Chinees Nieuwjaar. 6 lessen rond de Chinese tradities. Vakgebied: Culturele Vorming. Lesduur: 60-90 minuten per les

China. Chinees Nieuwjaar. 6 lessen rond de Chinese tradities. Vakgebied: Culturele Vorming. Lesduur: 60-90 minuten per les China Chinees Nieuwjaar 6 lessen rond de Chinese tradities Vakgebied: Culturele Vorming Lesduur: 60-90 minuten per les China Pagina 1 Colofon Chinees Nieuwjaar Les voor groep 7/8 3 x 60 minuten Beeldende

Nadere informatie

Ruiters van de IJslandse viervoeters

Ruiters van de IJslandse viervoeters Kinderfeestje - Ruiters van de IJslandse viervoeters (1/13) Ruiters van de IJslandse viervoeters Korte omschrijving Het kinderfeestje sluit aan bij de aflevering IJslandse viervoeters. Activiteiten 2.5

Nadere informatie

Vollenhove Wonen op een havezate

Vollenhove Wonen op een havezate D S T R K C N T Opdracht 1 Nodig: foto van jezelf als klein kind, fotoblad opdracht 1 In Vollenhove staat de havezate Oldruitenborgh. De havezate is al heel oud. Bijna 250 jaar geleden, rond 1770, woonden

Nadere informatie

project Escher Je werkt tijdens dit project individueel en samen. Welke opdracht je alleen doet en welke samen wordt per opdracht beschreven.

project Escher Je werkt tijdens dit project individueel en samen. Welke opdracht je alleen doet en welke samen wordt per opdracht beschreven. instructie De komende vijf weken gaan we drie uur per week aan dit project werken. Binnen dit project zijn er vijf opdrachten die je moet doen. Je mag zelf weten wanneer je welke opdracht maakt, maar denk

Nadere informatie

Opdracht 1 Werkblad Tekenen met Tape. Opdracht 2 Werkblad Make your own Mondriaan. Opdracht 3 Werkblad Hands in tape

Opdracht 1 Werkblad Tekenen met Tape. Opdracht 2 Werkblad Make your own Mondriaan. Opdracht 3 Werkblad Hands in tape Opdracht 1 Werkblad Tekenen met Tape Opdracht 2 Werkblad Make your own Mondriaan Opdracht 3 Werkblad Hands in tape Opdracht 4 Werkblad Duct tape portmo TAPE UR DAY Werkblad Tape Wall Painting Werkblad

Nadere informatie

lezen Sinterklaastip

lezen Sinterklaastip veilig leren lezen Sinterklaastip Vier rijmlesjes Auteur: Josée Warnaar en Mandy Kauling De sinterklaastijd leent zich uitstekend voor het maken van rijmpjes. Een leuke aanleiding voor rijm activiteiten

Nadere informatie

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek 2011. Dag 1: Kleuters: Deurhanger Middengroep: Dakpan

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek 2011. Dag 1: Kleuters: Deurhanger Middengroep: Dakpan Werkbeschrijvingen Vakantiebijbelweek 2011 Dag 1: Kleuters: Deurhanger Middengroep: Dakpan Dag 2: Kleuters: gezichtspel boterbakje Middengroep: gezichtspel melkfles Dag 3: Kleuters: Zacheus spaarpot Middengroep:

Nadere informatie

Groep 5/6 Variaties op een zonnebloem *

Groep 5/6 Variaties op een zonnebloem * Groep 5/6 Variaties op een zonnebloem * Nodig Per leerling 1 sheet van 50x50 cm. Papier A3 of half vel Tekenpotloden Goede scharen Pandakrijtjes Acrylverf+penselen+water Onderleggers Watervaste viltstift

Nadere informatie

S C I E N C E C E N T E R

S C I E N C E C E N T E R WELKOM! Een bezoeker die een science center binnenkomt, moet gelijk in de stemming komen om van alles te ontdekken. Dat kan doordat er iets verrassends gebeurt. Daar gaan jullie op een heel speciale manier

Nadere informatie

Beschrijving pak vrouw

Beschrijving pak vrouw Beschrijving pak vrouw Waar moet je zelf voor zorgen: - Zwarte/donkere schoenen - Elastiek voor in de broek - Aceton ( wordt aangeraden) Wij willen u aanraden voordat u begint met naaien eerst het voorbeeldpak

Nadere informatie

De lente in met foam!

De lente in met foam! De lente in met foam! VOORJAARSONTWERPEN FOAM 2012 Thea van Mierlo - Uil - Sneeuwklokjes - Narcis - Knutsel-zwaan - Haai-schilderij Handig om te weten over het werken met Foam Paint Verven met de foam

Nadere informatie

Opdrachtenfiche mijn orkest

Opdrachtenfiche mijn orkest Opdrachtenfiche mijn orkest PER TWEE/IN GROEP In een orkest spelen instrumenten samen. Elk instrument werkt op een andere manier en geeft een ander soort geluid. Hier kan je vijf leuke instrumenten in

Nadere informatie

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering Instructies Dit heb je nodig: Totally Me!- naaimachine 2 stukjes stof (11,4 cm x 33 cm) 1 stukje zelfhechtende voering 6,4 cm dun elastiek 1 gekleurde knoop Schaar Spelden De patronen staan op de laatste

Nadere informatie

Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen

Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen 1) Voor de kleinste kinderen In de winter kunnen vogels wel wat extra s gebruiken. Met kinderen van alle leeftijden kun je hiermee aan de slag. Dennenappels

Nadere informatie

En laat de kids de negerzoen versieren. Op de foto s zie je een voorbeeld van een kind van 8 jaar.

En laat de kids de negerzoen versieren. Op de foto s zie je een voorbeeld van een kind van 8 jaar. Pietjes versieren Op de verschillende scholen heb ik meegemaakt dat er workshopmiddagen of creamiddagen (of nog andere benamingen) gegeven worden. Uit ervaring weet ik dat het soms zoeken naar activiteiten

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt Welkom bij onze tweede editie van iknutsel magazine. In deze oktober editie gaan we het hebben over het thema Halloween. De maand oktober, Halloween komt oorspronkelijk uit Ierland en Groot-Brittannië.

Nadere informatie

Naaibeschrijving Wortel

Naaibeschrijving Wortel Naaibeschrijving Wortel Wij raden aan om eerst het voorbeeldpak te bekijken bij De Musketier. Het voorbeeldpak hangt vanaf 11-01-2019 klaar. Heb je hulp nodig bij het naaien van het pak? Wij zijn iedere,

Nadere informatie

Carnaval. BSO Bovenbouw

Carnaval. BSO Bovenbouw Carnaval BSO Bovenbouw BSO bovenbouw Carnaval Inhoud Thema opening... 3 Aankleding... 4 Knutselen... 5 1. Ontwerp een vlag... 5 2. Embleem... 5 3. Pruik... 6 4. Masker... 8 5. Caxixi-ratel... 10 6. Vlaggenlijn...

Nadere informatie

Kinder- en poppentheater PROPOP Steenweg op Oosthoven 114 2300 Turnhout tel 014/42.33.22 fax 014/42.43.55 email info@propop.be website www.propop.

Kinder- en poppentheater PROPOP Steenweg op Oosthoven 114 2300 Turnhout tel 014/42.33.22 fax 014/42.43.55 email info@propop.be website www.propop. LESMAP BIJ DE VOORSTELLING Kinder- en poppentheater PROPOP Steenweg op Oosthoven 114 2300 Turnhout tel 014/42.33.22 fax 014/42.43.55 email info@propop.be website www.propop.be ZIE GINDS ZINKT DE STOOMBOOT

Nadere informatie

Knutselmap 1. De basis

Knutselmap 1. De basis Knutselmap 1 De basis Wat heb je altijd nodig? - schaar - lijm - gekleurd papier - stiften - verder alles wat bij wat heb je nodig staat lijm papier schaar knutselen 1. Leg een placemat of kleed op de

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt Het voorjaarszonnetje heeft zich de afgelopen paar dagen al vaak laten zien. Vergeet niet het is eigenlijk nog winter, maar tegen het einde van deze maand maart, begint officieel de lente! En dit gaan

Nadere informatie

Opvouwbare kubus (180 o )

Opvouwbare kubus (180 o ) Workshop Verpakkingen NWD 18 februari 2012 hm / rvo Opvouwbare kubus (180 o ) - Een bouwplaat van de kubus en een voorbeeldfoto - Als je een mooi wilt maken: een A4-tje 160 g wit papier en een schutblad,

Nadere informatie

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal Dit E-book is in stand gekomen met input van Wilt u een workshop organiseren in omgeving Groningen? Kijk dan op www.artak.nl Werkbeschrijving

Nadere informatie

lezen veilig leren Kinderboekenweektip 2008 Klikklakrijmdoosjes Rijmdoosjes maken Rijmparen maken met het klikklakboekje

lezen veilig leren Kinderboekenweektip 2008 Klikklakrijmdoosjes Rijmdoosjes maken Rijmparen maken met het klikklakboekje veilig leren lezen Kinderboekenweektip 2008 Auteur: Josée Warnaar Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar Poëzie en het motto is Zinnenverzinzin. Een uitgelezen thema om in groep 3 mee aan de slag

Nadere informatie

Traktatieboek. Peuterspeelzalen Stichting Netwerk

Traktatieboek. Peuterspeelzalen Stichting Netwerk Traktatieboek Peuterspeelzalen Stichting Netwerk Dames peren peren gekleurd papier, eventueel ribbel papier gekleurde stiften Teken op een papier een rondje ter grootte van het middelstuk van de peer en

Nadere informatie

Me, myself and I. Je gaat op de volgende manieren portretten maken:

Me, myself and I. Je gaat op de volgende manieren portretten maken: Me, myself and I Wat ga je doen? Je gaat een heel bijzonder boekje maken. Het wordt een vouwboekje (=leporello) zoals je op het plaatje hierboven duidelijk kunt zien. Dat boekje zal een heel persoonlijk

Nadere informatie

Lesbrief/informatie. Cultuurmenu projecten audiovisueel groep 1-5

Lesbrief/informatie. Cultuurmenu projecten audiovisueel groep 1-5 Lesbrief/informatie Cultuurmenu projecten audiovisueel groep 1-5 Organisatie Cultuurmenu: Cultuurwijzer Nieuwstraat 379 7311 BR Apeldoorn 055-5213967 www.cultuurwijzerapeldoorn.nl De projecten zijn ontwikkeld

Nadere informatie

lesbrieven De ontdekking avonturenpakket de uitvinders en het zonnewiel leerlingenbestand Lesbrief 3: Verhaal deel 1: De laatste ansichtkaart

lesbrieven De ontdekking avonturenpakket de uitvinders en het zonnewiel leerlingenbestand Lesbrief 3: Verhaal deel 1: De laatste ansichtkaart lesbrieven leerlingenbestand Lesbrief 3: De ontdekking Verhaal deel 1: De laatste ansichtkaart Opdracht 1: Horizonverfraaiing Verhaal deel 2: De ontdekking Opdracht 2: Laat maar draaien Opdracht 3: Steentjes

Nadere informatie

Een les cardboards maken in aansluiting op het dagproject: Een beestenboel op school.

Een les cardboards maken in aansluiting op het dagproject: Een beestenboel op school. TITEL Leerjaar Groep 5 en 6. Type les Lesduur Omschrijving van de les Cardboardles-beest met bewegende delen (lesformat) Een les cardboards maken in aansluiting op het dagproject: Een beestenboel op school.

Nadere informatie

Lesbrief. beeldende opdracht. Voor groep 5/6

Lesbrief. beeldende opdracht. Voor groep 5/6 Lesbrief beeldende opdracht Voor groep 5/6 De leerlingen gaan een drieluik maken, geïnspireerd op De Hooiwagen van Jeroen Bosch. Hun versie van het drieluik draait om de tijd waarin we nu leven: waar maken

Nadere informatie

LEERLIJN. Muziek & Techniek, onderdeel Techniek Zie 'Inleiding Muziek & Techniek' voor de volgorde van alle onderdelen van de leerlijn.

LEERLIJN. Muziek & Techniek, onderdeel Techniek Zie 'Inleiding Muziek & Techniek' voor de volgorde van alle onderdelen van de leerlijn. LEERLIJN Titel Periode Muziek & Techniek, onderdeel Techniek Zie 'Inleiding Muziek & Techniek' voor de volgorde van alle onderdelen van de leerlijn. ALGEMEEN Titel activiteit Modefotografie VL Groep 5

Nadere informatie

inleiding voorbereiding

inleiding voorbereiding schoolbrede start inleiding voorbereiding De Grote Rekendag staat dit jaar in het teken van spel en spelen. De school wordt deze dag daarom omgetoverd in een speelpark. Dat is tijdens de start van de Grote

Nadere informatie

DIGIPRENTSERIE: HET FOPCADEAU

DIGIPRENTSERIE: HET FOPCADEAU DIGIPRENTSERIE: HET FOPCADEAU Toelichting Bedankt voor het downloaden van het pakket Het Fopcadeau. Deze werkbladen zijn bedoeld om te gebruiken naar aanleiding van het verhaal Het Fopcadeau. Je vindt

Nadere informatie

Archeologen logboek Namen:....

Archeologen logboek Namen:.... Archeologen logboek Namen:... Bladzijde 1 De antwoorden op deze vragen kun je vinden bij de internetsites die bij opdracht 1 op de WebQuest staan. Vul de antwoorden in de piramide in. De letters in de

Nadere informatie

Heel veel sterren! Kijken naar de sterren

Heel veel sterren! Kijken naar de sterren Heel veel sterren! Kijken naar de sterren * groep 1-2 13 tijdsduur 45 minuten kerndoelen 1, 23, 46, 54 en 55 lesdoelen De leerling: weet dat sterren licht geven weet dat je sterren s nachts ziet (als het

Nadere informatie

Hang het juiste aantal kerstballen in de boom

Hang het juiste aantal kerstballen in de boom Hang het juiste aantal kerstballen in de boom Als navolging op de zak van Sinterklaas nu weer een leeractiviteit voor het stimuleren van de beginnende gecijferdheid: Hang het aantal kerstballen in de boom.

Nadere informatie

LESBRIEF BIJ VOORSTELLING WOLFJE VAN THEATERGROEP ARTHUR GROEP 3-4-5

LESBRIEF BIJ VOORSTELLING WOLFJE VAN THEATERGROEP ARTHUR GROEP 3-4-5 LESBRIEF BIJ VOORSTELLING WOLFJE VAN THEATERGROEP ARTHUR GROEP 3-4-5 Wolfje is voorbestemd om een SprookjesWolf te worden. Hij is namelijk de oudste zoon van de oudste zoon in de oudstezonenfamilielijn.

Nadere informatie

zondag, 2 december 1 e advent

zondag, 2 december 1 e advent Advent- en Kerstboekje 2012 Wie een grote gebeurtenis verwacht, kijkt daar naar uit. Een bruiloft, een verjaardagsfeest. Op tijd stuur je daar bericht van rond, zodat iedereen voorbereid is, als het zover

Nadere informatie

Lesmateriaal bovenbouw

Lesmateriaal bovenbouw Lesmateriaal bovenbouw Workshopdag Satellieten 8 oktober 2008 Space Expo, Noordwijk Bouw je eigen telescoop Benieuwd naar het oppervlak van de maan? Of de ringen van Saturnus? Deze dingen staan te ver

Nadere informatie

NEDERLAND VIERT 100 JAAR DE STIJL DESTIJLUTRECHTAMERSFOORT.NL ONTDEK HET IN UTRECHT & AMERSFOORT! LESSUGGESTIES 100 JAAR DE STIJL GROEP 1 T/M 4

NEDERLAND VIERT 100 JAAR DE STIJL DESTIJLUTRECHTAMERSFOORT.NL ONTDEK HET IN UTRECHT & AMERSFOORT! LESSUGGESTIES 100 JAAR DE STIJL GROEP 1 T/M 4 NEDERLAND VIERT 100 JAAR DE STIJL ONTDEK HET IN UTRECHT & AMERSFOORT! LESSUGGESTIES 100 JAAR DE STIJL GROEP 1 T/M 4 1 HANDLEIDING LESSUGGESTIES MONDRIAAN TOT DUTCH KLEURENPALET De leerlingen kunnen de

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Aardblij

Lesbrief bij de voorstelling Aardblij Lesbrief bij de voorstelling Aardblij Voor de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs (4-6 jaar) Deze lesbrief is te gebruiken bij de voorstelling Aardblij. Aardblij is een voorstelling met zang, acrobatiek

Nadere informatie

STERREN DANSEN OP DE MUUR WAT HEB JE NODIG? BOUWTEKENING

STERREN DANSEN OP DE MUUR WAT HEB JE NODIG? BOUWTEKENING STERREN DANSEN OP DE MUUR Als je op een onbewolkte avond naar de hemel kijkt zie je overal sterren. Net zoals je soms in wolken gekke figuren kunt ontdekken, kun je dat in sterren ook. Door lijnen te trekken

Nadere informatie

Li Lefebure & Margot Senden

Li Lefebure & Margot Senden Li Lefebure & Margot Senden Samenvatting Het is winter en Draakje Donatius heeft het koud. Heel erg koud. Draakje Donatius houdt niet van kou. En al helemaal niet van sneeuw. In de sneeuw kan hij geen

Nadere informatie

LESBRIEF. Er ligt een krokodil onder mijn bed

LESBRIEF. Er ligt een krokodil onder mijn bed LESBRIEF Er ligt een krokodil onder mijn bed Beste Leerkracht, U gaat met uw leerlingen naar de voorstelling Er ligt een krokodil onder mijn bed Van Theatergroep De Jonge Honden. Deze lesbrief is gemaakt

Nadere informatie

Naaibeschrijving ananas

Naaibeschrijving ananas Naaibeschrijving ananas Wij raden je aan om eerst het voorbeeldpak te bekijken bij De Musketier. Het voorbeeldpak hangt vanaf 11-01-2019 klaar in de vergaderzaal beneden. De Musketier is geopend op dinsdag

Nadere informatie

We wensen de kinderen alvast veel plezier met het geven van hun cadeautje. Wat zullen de mama s toch blij zijn!

We wensen de kinderen alvast veel plezier met het geven van hun cadeautje. Wat zullen de mama s toch blij zijn! Nieuwsbrief Het is alweer bijna Moederdag, een belangrijk moment voor de kinderen om hun mama eens extra te verwennen! In deze nieuwsbrief vind u twee activiteiten met leuke ideeën om te knutselen met

Nadere informatie

Sinterklaas. BSO onderbouw

Sinterklaas. BSO onderbouw Sinterklaas BSO onderbouw BSO onderbouw Sinterklaas Inhoud Opening thema... 3 Aankleding lokaal... 4 Knutselideeën... 6 1. Zwarte Piet... 6 2. Sinterklaas op het dak... 7 3. Paard van Sinterklaas... 8

Nadere informatie

unicorn knutselboek het Pia Deges Fantastische knutselideeën in alle kleuren van de regenboog c r eati ef karakter

unicorn knutselboek het Pia Deges Fantastische knutselideeën in alle kleuren van de regenboog c r eati ef karakter het unicorn knutselboek Fantastische knutselideeën in alle kleuren van de regenboog Pia Deges c r eati ef karakter 22-01_Eenhoorn_knutselboek_NL.indd 1 inhoud Basisinstructies... 4 Materiaal... 6 Kleine

Nadere informatie

8 tips voor een low-budget kerstversiering!

8 tips voor een low-budget kerstversiering! 8 tips voor een low-budget kerstversiering! Helaas is de kerstperiode altijd zo kort, want wat is het toch genieten in een prachtig versierde klas of huis met alle kaarsjes aan.op veel scholen zijn materialen

Nadere informatie

Voer deze proefjes alleen uit met je juf of meester erbij.

Voer deze proefjes alleen uit met je juf of meester erbij. Voer deze proefjes alleen uit met je juf of meester erbij. Waxinelichtje en een glas - Een waxinelichtje - Een schoteltje - Een lucifer - Een glas Zet in het midden van de kring een schoteltje neer met

Nadere informatie

In het Zwembad - Talkabout

In het Zwembad - Talkabout In het Zwembad - Talkabout Gebruik deze afgedrukte vellen voor het maken van wat we een Talkabout noemen voor het uitstapje naar het zwembad met je kind. Een Talkabout is een middel om een gesprekje te

Nadere informatie

51 DINGEN OM TE MAKEN MET

51 DINGEN OM TE MAKEN MET 5 DINGN OM T MAKN MT KARTONNN DOZN Fiona Hayes Inhoud Basismaterialen Voor de meeste projecten heb je de volgende Dit heb je nodig, of een deel ervan: hobbylijm schaar potloden liniaal viltstiften kwasten

Nadere informatie

Cultuurmenu schooljaar AV Groep 1-7 Markant

Cultuurmenu schooljaar AV Groep 1-7 Markant Cultuurmenu schooljaar 2011 2012 AV Groep 1-7 Markant KIJKEN NAAR GEZICHTEN Groep 1 en 2 Keuze uit twee workshops Keuze 1: Een bijzonder gezicht Inhoud project Uit welke onderdelen is een gezicht opgebouwd?

Nadere informatie

Lespakket Sinterklaas en de gouden munten. Huis van Sinterklaas. Sinterklaas en de gouden munten Museum Catharijneconvent 2017

Lespakket Sinterklaas en de gouden munten. Huis van Sinterklaas. Sinterklaas en de gouden munten Museum Catharijneconvent 2017 Lespakket Sinterklaas en de gouden munten Huis van Sinterklaas Sinterklaas en de gouden munten Museum Catharijneconvent 2017 Voorleesverhaal Sinterklaas en de gouden munten Het is bijna pakjesavond. Sinterklaas

Nadere informatie

Luchtenwind. Dagopvang

Luchtenwind. Dagopvang Luchtenwind Dagopvang Kinderdagverblijf lucht en wind Inhoud Opening thema... 3 Aankleding lokaal... 4 Knutselen... 5 1. Luchtballon... 5 2. Zeilboot... 6 3. Helikopter... 7 4. Wolken... 8 5. Vliegtuig...

Nadere informatie

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek 2012. Dag 1: Kleuters: Trommel Middengroep: Rainpipe

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek 2012. Dag 1: Kleuters: Trommel Middengroep: Rainpipe Werkbeschrijvingen Vakantiebijbelweek 2012 Dag 1: Kleuters: Trommel Middengroep: Rainpipe Dag 2: Kleuters: Cake versieren Middengroep: Versierde Koekjes Dag 3: Kleuters: Kijk-eiderdoos Middengroep: Spel

Nadere informatie

Zelf cadeaupapier maken

Zelf cadeaupapier maken Kopieerblad 15 Kopieerblad 18 P K1 K2 K3 LO MUZ TAAL WO WISK ZS EB OOL O Zelf cadeaupapier maken Doelstellingen OD OA VVKBaO GO OVSG MV 41 Beeldopvoeding MV Beeld MV Beeld 1.4 5.1 Leerplan OM 1.2 1.5 5.2

Nadere informatie

De sloot BSO onderbouw

De sloot BSO onderbouw De sloot BSO onderbouw Inhoud Opening thema:... 3 Aankleding lokaal... 4 Knutselideeën... 5 1. Visballon... 5 2. Vis op ijsstokje... 6 3. Eend van klei... 7 4. Vissen door elkaar... 7 5. Magneetvis/eend...

Nadere informatie

Meedoen met het Sinterklaasjournaal

Meedoen met het Sinterklaasjournaal Beste leerkracht, Het grootste kinderfeest van het jaar komt er weer aan. Sinterklaas en zijn Pieten komen op zaterdag 15 november met de stoomboot aan in Gouda. Het Sinterklaasjournaal is er natuurlijk

Nadere informatie

Veilig leren lezen Sinterklaastips 2014: hoeveel nachtjes slapen nog?

Veilig leren lezen Sinterklaastips 2014: hoeveel nachtjes slapen nog? veilig leren lezen Sinterklaastips 2014 Hoeveel nachtjes slapen nog? Auteur: Josée Warnaar Kinderen verheugen zich enorm op het sinterklaasfeest. De tijd tot Sinterklaas is vol van spanning en leuke gebeurtenissen.

Nadere informatie

Een armband voor mama

Een armband voor mama a bracelet for mum Moederdag komt er weer aan! En wat is er leuker om zelf iets te knutselen voor moeder. Dit jaar knutselen we een armband en zorgen we ervoor dat mam er nog prachtiger uit mag zien. Een

Nadere informatie

inhoud Hoofdstuk 1 - Ik 6 Opdracht 1A: Werkmap 6 Opdracht 1B: Ingelijst 8 Opdracht 1C: Mijn persoonlijke box 10 Opdracht 1D: Mijn deurhanger 13

inhoud Hoofdstuk 1 - Ik 6 Opdracht 1A: Werkmap 6 Opdracht 1B: Ingelijst 8 Opdracht 1C: Mijn persoonlijke box 10 Opdracht 1D: Mijn deurhanger 13 inhoud Hoofdstuk 1 - Ik 6 Opdracht 1A: Werkmap 6 Opdracht 1B: Ingelijst 8 Opdracht 1C: Mijn persoonlijke box 10 Opdracht 1D: Mijn deurhanger 13 Hoofdstuk 2 - Portret 16 Opdracht 2A: Kleurspoeling 16 Opdracht

Nadere informatie

het grote bijbelse knutsel boek Fiona Hayes

het grote bijbelse knutsel boek Fiona Hayes het grote bijbelse knutsel Fiona Hayes boek Inhoud Basismaterialen Voor de meeste projecten heb je de volgende Dit heb je nodig, of een deel ervan: hobbylijm schaar potloden liniaal viltstiften kwasten

Nadere informatie

Carnavalsschilderij: Doel: Het stimuleren van de fijne motoriek en de hand oog coördinatie. Materiaal: Schilderspapier Verf Kwasten Plakband Schorten

Carnavalsschilderij: Doel: Het stimuleren van de fijne motoriek en de hand oog coördinatie. Materiaal: Schilderspapier Verf Kwasten Plakband Schorten Carnavalsschilderij: Het stimuleren van de fijne motoriek en de hand oog coördinatie Schilderspapier Verf Kwasten Plakband Schorten Leg al materialen klaar Vertel de kinderen dat ze iets over carnaval

Nadere informatie

Als je een pakket hebt, tref je een apart pakketjes aan voor het kastje met de pockets. Hierin zit alles dat je nodig hebt: van chipboard,

Als je een pakket hebt, tref je een apart pakketjes aan voor het kastje met de pockets. Hierin zit alles dat je nodig hebt: van chipboard, Jingle All The Way! Vandaag alweer deel drie van The Christmas Carrousel! De "basis" van de Carrousel is klaar en we gaan nu beginnen met het afwerken van de "vakken" in de Carrousel. Vandaag het kastje

Nadere informatie

ISBN s-16-7 Eerste druk, eerste oplage

ISBN s-16-7 Eerste druk, eerste oplage 2009 Leskist.nl, Noordhorn Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige

Nadere informatie

Kijk Kleur.. Saendelft heeft het!

Kijk Kleur.. Saendelft heeft het! Kijk Kleur.. Saendelft heeft het! In Saendelft West, Assendelft Noord en Saendelft Oost zijn de huizen gebouwd in veel verschillende bouwstijlen. Assendelft Noord was er het eerste. In Assendelft Noord

Nadere informatie

1. Je krijgt van je juf of meester een foto. Bekijk je foto goed. 3. Zoek samen nog twee klasgenoten met een andere foto.

1. Je krijgt van je juf of meester een foto. Bekijk je foto goed. 3. Zoek samen nog twee klasgenoten met een andere foto. R K C N T LS 1 Opdracht 1 Deze opdracht doe je in een groepje van vier. 1. Je krijgt van je juf of meester een foto. Bekijk je foto goed. 2. Zoek nu een klasgenoot met een andere foto. 3. Zoek samen nog

Nadere informatie

The Winter Workshop: Home for X- Mas

The Winter Workshop: Home for X- Mas The Winter Workshop: Home for X- Mas Goedemorgen Hier is het derde en laatste deel van de online workshop The Winter Workshop. Vandaag gaan we een huisje maken voor in de boom. En het leuke is dat het

Nadere informatie

Cadeautjes inpakken en uitpakken

Cadeautjes inpakken en uitpakken Cadeautjes inpakken en uitpakken Doel: fijne motoriek en coördinatie van de aangedane arm en hand verbeteren. Klaarleggen: doosje, inpakpapier, schaar, plakband. 1 Ga rechtop aan tafel zitten. Knip het

Nadere informatie

Doorzichtige kleurlagen

Doorzichtige kleurlagen Doorzichtige kleurlagen Opdracht bij het fluweel Nodig Schaar Lijm Rollen gekleurd doorzichtig plastic Witte kartonnen vellen Potlood Gum Kunstwerk: Descent into Limbo van Anish Kapoor Stap 1 We gaan een

Nadere informatie

Associaties bij het thema FEEST EN MUZIEK

Associaties bij het thema FEEST EN MUZIEK Associaties bij het thema FEEST EN MUZIEK FEEST MUZIEK Ballonnen Slingers Jarig Pasen Tradities Taart Lekkernijen Feestliedjes Uitdelen Partijtje Vrolijkheid Feestkleding Muziek maken Feesthoedjes Cadeautjes

Nadere informatie

TRÖJA. Design and Quality IKEA of Sweden Inter IKEA Systems B.V. 2016

TRÖJA. Design and Quality IKEA of Sweden Inter IKEA Systems B.V. 2016 TRÖJA Inter IKEA Systems B.V. 2016 2016-05-01 Design and Quality IKEA of Sweden Je strijkt beide manchetten vast rondom de armsgaten van je t-shirt, zo zijn deze straks netjes afgewerkt. Laat de stof

Nadere informatie