Gratis e-book. 10 Tips voor een bewuster leven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gratis e-book. 10 Tips voor een bewuster leven"

Transcriptie

1 Gratis e-book 10 Tips voor een bewuster leven

2 1. Begin de dag met een stretching Na een nachtje in je bed liggen, moet je lichaam op gang getrokken worden. Je kan dat doen met je eerste tas koffie, maar probeer het ook eens anders. Strek je lichaam lekker uit. Breng je handen boven je hoofd en maak je zo lang mogelijk. Ga ook even op je tenen staan. Buig voorover en probeer je tenen te raken (geen probleem als dat niet lukt ;-) als je het regelmatig doet, merk je vanzelf dat je steeds dieper komt). Voel hoe je rug wordt gestretcht. Zwaai ook met je armen van links naar rechts en draai daarbij vanuit je middel. Je bloed gaat vanzelf stromen en je voelt je onmiddellijk wakker en alert. Wie het graag wat gestructureerder heeft, raad ik de zonnegroet aan. De zonnegroet is een reeks bewegingen die uit yoga komen. Elke houding doe je of op een inademing of op een uitademing, en strekt een deel van je lichaam. Je doet ze eerst met je rechter voet voor en dan met je linker voet voor. Dat duurt 5 minuutjes. Voelt het goed? Doe ze dan nog eens met elke voet voor. Sta na afloop ook een momentje stil bij hoe je lichaam nu voelt. Hou vol! De eerste paar dagen zonnegroet voel je je misschien een beetje stijf en gaan de bewegingen misschien nog niet zo vlot. Maar hou vol. Je merkt heel snel dat je lichaam soepeler wordt en omdat je energie gaat stromen, begin je de dag een stuk vrolijker :-)

3

4 2. Ga op zoek naar mooie dingen Die stomme rode lichten! Of: Weeral stilstaan in de file! In plaats van je te ergeren aan die dingen, maar er een ik-momentje van. Kijk eens om je heen. Maar echt kijken he ;-) Wat zie je? Ga bewust op zoek naar iets moois of iets unieks. Er valt altijd wel iets te vinden! Een mooie bloem in de middenberm Dat kindje achterop de fiets die uit volle borst zit te zingen Een huis met een knalrode voordeur De auto voor je die een gekke nummerplaat heeft. Ga bewust op zoek naar iets en voor je het weet is het licht weer groen of is de file opgelost. En in plaats van geërgerd verder te rijden, zit je nu met een grote glimlach achter je stuur. Gegarandeerd! :-)

5 3. Ontspan je schouders Spanning zet zich altijd ergens vast in je lichaam. Bij veel mensen is dat in hun schouders. Je trekt, meestal onbewust, je schouders op. Ga het maar eens na bij jezelf. Breng je aandacht naar je schouders. Hoe voelen ze? Probeer ze eens op te trekken. Lukt dat nog? Of zitten ze al heel hoog? Ontspan nu eens heel bewust je schouders. Rol er mee. Naar voor, naar achter. Zwaai met je armen. Waar zitten je schouders nu? Beter toch :-) Vind een moment in de dag waarop je bewust je aandacht naar je schouders brengt en ga voelen of ze gespannen of ontspannen zijn. Doe dit bv elke keer als je op de WC zit, of als je op het werk aan de lift staat te wachten. Zoek iets dat regelmatig in je dag voorkomt en maak dat je momentje om de spanning in je schouders weg te werken.

6 4. Eet heel bewust Veel mensen kunnen genieten van lekker eten maar weinig mensen doen dat. Eten is iets normaal, iets alledaags. Je maakt iets klaar (vaak al maar met je halve aandacht erbij) en voor je het weet, is het op. Soms weet je nadien nauwelijks wat je gegeten hebt. En als je het nu eens anders deed? Neem je voor om je eerste hap - van je ontbijt, je lunch, je avondeten, zelfs je vieruurtje - heel bewust te nemen. Kijk eerst naar wat je gaat eten: o hoe ziet het er uit? o welke kleur heeft het? o welke vorm heeft het? Ruik er aan: o doe je ogen dicht en neem de geur in je op. o welke herinneringen roept die geur op? Hoe voelt het eten aan het eerste moment dat je het in je mond stopt: o warm of koud? o welke textuur (romig, hard, korrelig, )? Wat gebeurt er in je mond eens je begint te kauwen: o kom je een nieuwe smaak tegen? o verandert de textuur? Hoeveel nieuwe dingen ontdek je door zo te eten? Sta eens vaker stil bij wat je eet en wie weet welke ontdekkingen je doet ;-)

7 5. Betrek anderen Omdat iedereen zijn mindere dagen heeft, is het leuk als je mensen in je omgeving hebt die mee zorgen voor positiviteit. Mensen die zelf ook de mooie kant van het leven zien en nieuwe ervaringen willen opdoen. Samen ontdek je niet alleen meer, maar help je elkaar ook wanneer het even moeilijk gaat. Heb je collega s? Begin met een spreuk van de week ergens zichtbaar omhoog te hangen op kantoor. Kies iets positief, iets grappig, iets bemoedigend. Kies iets dat je zelf aanspreekt of iets waarmee je een ander plezier doet. Spreek met je collega s af dat ieder om beurt een spreuk mag omhoog hangen. Het zoeken naar een leuke spreuk is minstens even leuk als hem effectief omhoog hangen :-) Je zal snel merken dat een spreuk onverwachte gesprekken op gang brengt. Dat je blik er naartoe gaat als je het even gehad hebt en dat je er dan weer tegen kan. En geniet van het effect dat het heeft op anderen. (een kleine anekdote: toen ik zelf nog op kantoor werkte, ben ik dit beginnen doen samen met mijn 3 directe collega s. We werkten in een landschapsbureau waar ongeveer 60 mensen samenzaten. Na een paar weken, liepen mensen op maandag ochtend speciaal om, om bij ons naar de nieuwe spreuk te komen kijken. We gingen gesprekken aan met mensen die we voordien nauwelijks kenden)

8 6. Declutter (ofwel: maak ruimte) Iedereen kent het wel: Je tafel die vol ligt met dingen. Je kleerkast vol kleren maar je vindt niets om aan te doen. Je boekenkast die uitpuilt. Je mailbox loopt over. Je smartphone staat vol foto s. Als je daarmee geconfronteerd wordt, zakt de moed je in de schoenen. Je ziet alleen maar de onoverkomelijke berg en krijgt het direct benauwd. Maak af en toe eens ruimte in je leven. Haal oude foto s van je smartphone. Gooi die papieren, die je toch niet meer nodig hebt, gewoon weg. Doe een deel van je boeken en je kleren naar de kringloopwinkel. Hoeveel tassen of glazen heb je echt nodig? Neem je voor om elk dag, of elke week, minstens 1 kast of 1 ruimte in je huis op te ruimen. Doe weg wat je niet meer nodig hebt of niet meer gebruikt. Hou enkel het hoognodige. Door ruimte te creëren in je omgeving, creëer je ruimte, en daardoor rust, in je hoofd. Je wordt niet langer afgeleid door dingen die er niet toe doen en kan je volle aandacht geven aan wat je blij maakt.

9 7. Zet radio en TV uit We worden gedurende de dag overstelpt met ontzettend veel signalen. Beelden, geluiden, ideeën, emoties, informatie, Om alles verwerkt te krijgen moet je hoofd heel hard werken. Om verschillende dingen tegelijk te doen, moet je je aandacht verdelen en ben je overal maar deels bij. Schakel eens een deel van de input uit. Zet je radio of TV uit. Je beseft het misschien niet, maar ook als je radio op de achtergrond opstaat, vraagt hij je aandacht. De input komt toch en je hoofd moet er toch iets mee gaan doen. Als je in de auto zit, zet je radio af. Je merkt plots dat je andere dingen gaat zien onderweg, dat je bewuster aan het rijden bent. Ben je aan het koken, zet je tv uit. Als je niet afgeleid wordt door één of ander programma op de achtergrond, ben je bewuster met koken bezig. En geloof het of niet, maar je zal ook efficiënter bezig zijn. Omdat je volle aandacht bij je taak is, doe je dingen in een logischere volgorde en gaat het beter en sneller.

10 8. Ga naar buiten Zit je hoofd overvol? Zie je door de bomen het bos niet meer? Heb je het gevoel vast te zitten? Ga naar buiten! Er is in je directe omgeving altijd wel een plaatsje te vinden waar je rustig kan gaan wandelen. Wandel traag en wees je bewust van je omgeving. Het gaat er niet om een lange afstand af te leggen, maar om los te komen van waar je vast zit en in het hier-ennu te zijn. Als je in beweging bent, kom je los uit je hoofd. Je bent buiten en krijgt extra zuurstof binnen, waardoor je hoofd frisser gaat aanvoelen. Door te wandelen, gaat je bloed stromen en voel je je energieker. Als je bewust naar je omgeving kijkt, kom je steeds mooie dingen tegen die je blij maken. Het is leuk als je een vaste plek hebt, die je na een tijd automatisch gaat associëren met rustig worden. Een wandelpad of bosje, waar je in het begin jezelf heel bewust tot rust aanmaant. Maar waar je na een tijd automatisch trager gaat wandelen als je daar komt. Denk er aan dat je ook tijdens je werkdag een pauze kan inlassen. Loop tijdens je middagpauze eens een rondje over het bedrijfsterrein. Neem je collega s mee ;-) Dan laten jullie samen los en wordt de namiddag een feest!

11 9. Doe eens iets anders Doe af en toe iets een beetje anders-dan-anders. En wees er met je volle aandacht bij. Loop op je blote voeten door nat gras Neem een andere weg naar huis Ga naar een klankschalen concert Blaas bellen in je achtertuin Stap ongepland in je auto en rij naar zee voor een wandeling. Doe dingen die je blij maken of je verwonderen als een kind :-) Maar een mens heeft ook nood aan nieuwe dingen, aan een uitdaging, aan getriggerd worden. Zoek ook een activiteit die je uitdaagt: volg een opleiding ga een nieuwe taal leren of ga naar een kookles maak een tafeltje uit een houten pallet maak een website. Een goede activiteit vraagt je volle aandacht. Je kan er niet half mee bezig zijn. En omdat je hoofd helemaal daar zit, kom je los van alle andere dingen die je continu bezig houden. Hoe heerlijk voelt zo n rustpauze

12 10. Dankbaarheid Aan het eind van een zware dag, lig je vaak in bed terug te denken aan alles dat mis ging. Daardoor kan je niet in slaap vallen of ga je slapen met een lastig gevoel. Niet leuk he Maar het kan ook anders Bedenk dat hoe lastig je dag ook was, je altijd iets kan vinden waarvoor je dankbaar bent. Zelfs op dagen dat er niets speciaals is gebeurd (je bent lekker gaan eten, je kreeg een complimentje, je vakantie is begonnen, ), kan je dankbaar zijn voor kleine dingen: Je hebt je beste vriend(in) gesproken Je hebt de warmte van het zonnetje gevoeld Je hond die je kwispelend tegemoet komt Een kleurrijk bloemetje langs de kant van de weg. Je kan de momenten waarvoor je dankbaar bent gewoon in je hoofd opsommen, maar je kan ze ook opschrijven in een boekje of in een smartphone app. Zo kan je ze later nog eens bekijken als je inspiratie nodig hebt.

13 Escape life gaat met jou op pad Hallo, Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan en kan je een paar zaken toepassen in je eigen leven. Deze tips gaan je leven niet radicaal veranderen, maar soms heeft een kleine aanpassing al een groots effect. Niet iedereen heeft de mogelijkheid een jaar zijn job op te geven om de wereld rond te reizen en zo nieuwe ontdekkingen te doen. Maar met deze tips wil ik aantonen dat dat ook niet nodig is. Je kan heel makkelijk in je eigen achtertuin meer plezier en rust in je leven brengen. Je hoeft er zelf geen uren voor vrij te maken. Veel tips vragen maximaal 5 minuutjes van je tijd. Hoewel ik zeker weet dat je sommige dingen zo leuk gaat vinden, dat je er zelf meer tijd aan gaat willen besteden :-) Heb je het gevoel dat je toch wat hulp kan gebruiken om deze tips toe te passen? Of wil je nog meer mogelijkheden ontdekken? Neem dan deel aan een Escape Life activiteit. Kom een uurtje of twee mee wandelen. Of dompel je een hele dag onder in rust, ervaringen en positiviteit tijdens een Escape Life dag. Bekijk de agenda en schrijf je vandaag nog in. Ken je nog mensen die deze tips wel kunnen gebruiken? Bezorg hen deze link: Tips voor en ik stuur hen de tips persoonlijk toe. Of contacteer mij en we organiseren samen een privé Escape Life moment voor jullie. Groetjes, Lieve

14 Volg Escape Life op Facebook

15 tips om de dag ontspannen te beginnen

15 tips om de dag ontspannen te beginnen 15 tips om de dag ontspannen te beginnen Het is voor werknemers met een drukke agenda vaak moeilijk goed voor hun lichaam te zorgen. Daarom heb je tools nodig om je lichaam en geest te ontspannen. Voor,

Nadere informatie

Ontspannen als gezonde levenshouding!

Ontspannen als gezonde levenshouding! Ontspannen als gezonde levenshouding! Gratis e-book met leuke ontspanningsoefeningen voor elke dag! Jana Schoefs Relaxatietherapie Jana Schoefs www.janaschoefs.be Ontspannen als gezonde levenshouding:

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Handout Stiltewandeling 6 april 2019

Handout Stiltewandeling 6 april 2019 Handout Stiltewandeling 6 april 2019 Wanneer je samen wandelt, is het heerlijk om samen te praten en van gedachten te wisselen. Dat is heel waardevol. Het is ook een waardevolle ervaring om af te spreken

Nadere informatie

7 HEERLIJKE ONTSPANNINGSOEFENINGEN

7 HEERLIJKE ONTSPANNINGSOEFENINGEN 7 HEERLIJKE ONTSPANNINGSOEFENINGEN VOOR THUIS OF OP JE WERK Kom tot rust met deze eenvoudige ontspanningsoefeningen Door te ontspannen krijgt je lichaam de mogelijkheid om zich te herstellen van de dagelijkse

Nadere informatie

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17 Inhoud Waarom dit boek? 7 1 De ik-fabriek, wat is dat? 10 2 Lichaamsseintjes 14 3 Je lichaam is net een fabriek 17 4 De ik-fabriek, hoe ziet die eruit? 18 4.1 De eerste verdieping: voelen 20 4.2 De tweede

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

Ga zitten of liggen zodat je je hand op je buik kan leggen, ter hoogte van je navel.

Ga zitten of liggen zodat je je hand op je buik kan leggen, ter hoogte van je navel. DE TECHNIEKEN) Alle technieken doe je zittend of liggend. Liefst waar het stil of rustig is, of waar je je voor je gevoel even kunt terugtrekken uit gesprekken. Wanneer je je ogen kunt sluiten werkt het

Nadere informatie

Online Basistraining Eten naar Behoefte. ande schriftelijke toestemming van de auteur

Online Basistraining Eten naar Behoefte. ande schriftelijke toestemming van de auteur Online Basistraining Eten naar Behoefte ande schriftelijke toestemming van de auteur Waanzin is altijd hetzelfde blijven doen en toch een ander resultaat verwachten. ( Einstein) Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Hoe krijg je meer zin? Oefening 3: Wat zijn jouw prikkels? 12

Hoe krijg je meer zin? Oefening 3: Wat zijn jouw prikkels? 12 Hoe krijg je meer zin? 09 - Oefening 3: Wat zijn jouw prikkels? 12 Meer zin. Denk jij ook dat zin in vrijen er spontaan hoort te zijn? Dat zin iets is dat zomaar uit het niets op komt borrelen? Geloof

Nadere informatie

Sa Ta Na Ma Snatam Kaur Feeling Good Today Nr. 7

Sa Ta Na Ma Snatam Kaur Feeling Good Today Nr. 7 Deel 2: Themalessen Les 1 De dierentuin We gaan een bezoekje brengen aan de dierentuin. Daar kun je dieren van over de hele wereld bekijken. Daarom is het net een wereldreis. In de dierentuin zijn heel

Nadere informatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie Hallo! Je houdt van je partner. Jullie zijn al geruime tijd samen en hebben misschien samen kinderen. Jullie leiden een druk bestaan en tijd

Nadere informatie

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. 'Yoga is the journey of the self, to the self, through the self.

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. 'Yoga is the journey of the self, to the self, through the self. YOGA LIFESTYLE F E B R U A R I 2 0 1 7 YOGA & MEDITATIE Geef jezelf de aandacht en de liefde die je verdient! Maak verbinding met jezelf 'Yoga is the journey of the self, to the self, through the self.

Nadere informatie

4 Praktische tips. voor meer gezondheid en geluk. Voel je beter en ervaar minder stress BEWUST ACHTERHOEK.

4 Praktische tips. voor meer gezondheid en geluk. Voel je beter en ervaar minder stress BEWUST ACHTERHOEK. 4 Praktische tips voor meer gezondheid en geluk Voel je beter en ervaar minder stress 1 Hoe is het met jouw gezondheid? En nog een belangrijke vraag: ben je tevreden en misschien zelfs gelukkig? Iedereen

Nadere informatie

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen.

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen. Oefening 1: Nodig: 2 personen en een boom of een huisdier: Zoek een plek op bij een boom of in de buurt bij je paard of ander huisdier waar je even niet gestoord wordt en veilig even je ogen dicht kunt

Nadere informatie

Grip op je dagelijks energie!

Grip op je dagelijks energie! Grip op je dagelijks energie! 1 Je bent ondernemend en hebt een volle agenda. Dat kan veel van je vragen. Soms mis je de GRIP op je leven. Drie maal een GRIP tip voor een energieker dagritme. Voorwoord

Nadere informatie

Stel je gezond weekmenu samen

Stel je gezond weekmenu samen Stel je gezond weekmenu samen Leer je maaltijden op een gezonde manier plannen Lotte De Clercq Auteur: Lotte De Clercq Coverontwerp: Lotte De Clercq ISBN: 978-94-6342-735-7 Uitgeverij mijnbestseller.nl

Nadere informatie

( Hoe moet deze oefeningen doen? )

( Hoe moet deze oefeningen doen? ) Relaxatieoefeningen ( Wat zijn Relaxatieoefeningen? ) Deze opdracht bestaat uit oefeningen die je kunnen helpen om te relaxen. ( Waarom relaxatieoefeningen? ) Mensen weten dikwijls niet meer hoe ze kunnen

Nadere informatie

7. Als je klaar bent met kauwen slik je de rozijn door. Merk het verlangen op om de rozijn door te slikken. Welke bewegingen maakt je mond?

7. Als je klaar bent met kauwen slik je de rozijn door. Merk het verlangen op om de rozijn door te slikken. Welke bewegingen maakt je mond? DE BEGINNERSGEEST OEFENING Heart Body & Mind WWW.PUREHBM.COM Tijd voor een eerste oefening! Deze oefening helpt je je aandacht in het hier en nu te brengen door al je zintuigen en bewuste aandacht te gebruiken.

Nadere informatie

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Aangepaste dienst met medewerking van de Bliid Boadskip Sjongers uit Berlikum Liturgie Voorzang Gez 132 Dank u voor deze nieuwe morgen Stil gebed Votum Zegengroet

Nadere informatie

Dit doe je zelf tegen stress. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Dit doe je zelf tegen stress. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Dit doe je zelf tegen stress Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Pak stress op tijd aan 4 - Herken eerst wanneer stress ongezond wordt - Tips

Nadere informatie

Work 1

Work 1 www.hetbewustewerken.nl Mindful @ Work 1 Intro Waarom is bewust worden bij verandering zo belangrijk? Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

ONTSPANNINGSOEFENINGEN

ONTSPANNINGSOEFENINGEN OEFENING 1: VOEL JE LICHAAM Neem even de tijd jouw lichaam te voelen. Waar zit de spanning? Kan je de spanning beetje bij beetje loslaten? 1. Zorg ervoor dat je even niet gestoord wordt en ga rustig op

Nadere informatie

Mindfulness (in de spoedzorg) Jeanine Nieuwenhuis

Mindfulness (in de spoedzorg) Jeanine Nieuwenhuis Mindfulness (in de spoedzorg) Jeanine Nieuwenhuis Disclosure belangen spreker (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld

Nadere informatie

Wekelijkse Work Out!

Wekelijkse Work Out! Wekelijkse Work Out! Maandag - Conditie Wandeling Dinsdag - Driehoek Push Up Woensdag - Squat Donderdag - De Curl - Up Vrijdag - Boksen Zaterdag - Dips Zondag -Conditie Jumps INTRO Deze work out oefeningen

Nadere informatie

16 tips om te leven in het hier en nu

16 tips om te leven in het hier en nu 16 tips om te leven in het hier en nu Leven in het hier en nu. Hoe vaak hoor je dit wel niet? En waarom is het zo verdomd lastig om je aandacht bij dit moment te houden? Dit moment is tenslotte het enige

Nadere informatie

Mindful op vakantie. 10 tips om weer echt tot rust te komen. Tina Brouwer

Mindful op vakantie. 10 tips om weer echt tot rust te komen. Tina Brouwer Mindful op vakantie 10 tips om weer echt tot rust te komen Tina Brouwer Vakantie, het lijkt zo heerlijk, maar in de praktijk blijkt het heel veel stress te geven, net als Kerstmis. Met voor een deel dezelfde

Nadere informatie

Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen. / created by: Mariëlla /

Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen.  / created by: Mariëlla / Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen Start each day with a gratefull heart 1 Inleiding Stap 1 Face your FEARS Stap 2 De Confrontatie en Acceptatie Stap 3 Zoek naar je innerlijke

Nadere informatie

Relaxatie en ontspanning. voor ouder en kind

Relaxatie en ontspanning. voor ouder en kind Relaxatie en ontspanning voor ouder en kind door Sofie Possemiers www.elsole.be Deze oefening wordt aangeboden door Sofie Possemiers van El Sole. Wil je nog meer van zulke oefeningen ontvangen, schrijf

Nadere informatie

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel -

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel - In 3 stappen naar meer regie in werk en leven - Vera Winkel - Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Ik wil... pagina 4 Waarom kan ik jou helpen? pagina 5 Stap 1 - Luister pagina 6 Stap 2 - Lach pagina 9 Stap

Nadere informatie

Begin je dag goed Tijd besparen in de ochtend - 7 tips voor een kalme start

Begin je dag goed Tijd besparen in de ochtend - 7 tips voor een kalme start Begin je dag goed Tijd besparen in de ochtend - 7 tips voor een kalme start Tijd besparen in de ochtend - zodat je kalm, ongehaast en tevreden aan je dag kunt beginnen. Begin je dag met meer voldoening

Nadere informatie

Lanterfanten Tips. Maarten Smit meesterlanterfanteraar

Lanterfanten Tips. Maarten Smit meesterlanterfanteraar Lanterfanten Tips Een aantal praktische bruikbare tips om het lanterfanten onder de knie te krijgen. Veredeld onthaasten, goed voor je brein, goed voor je gezondheid en uiteindelijk ook goed voor je relatie(s).

Nadere informatie

BURN- OUT RISICO CHECK

BURN- OUT RISICO CHECK BURN- OUT RISICO CHECK Vul onderstaande vragenlijst in door ja of nee aan te kruisen. VRAAG JA NEE 1 Nemen jij en je gezin s ochtends rustig de tijd om op te staan en goed te ontbijten? 2 Zie je vaak tegen

Nadere informatie

Lenig worden. Inhoud: Inleiding Warming up Stretchen Cooling-down Poses. M.koning

Lenig worden. Inhoud: Inleiding Warming up Stretchen Cooling-down Poses. M.koning Lenig worden Inhoud: Inleiding Warming up Stretchen Cooling-down Poses M.koning Inleiding: Leniger worden, dat willen we allemaal wel. Maar hoe word je nou eigenlijk lening? En wat is de beste manier om

Nadere informatie

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12 Gefeliciteerd! 3 Waarom dit boek? 3 Hoe gaat dit boek jou helpen? 3 Is er nog iets dat je moet weten voordat je verder leest? 4 Laatste loodjes 6 De agenda 6 Nu jij 9 Tot zover 12 Gefeliciteerd! Als je

Nadere informatie

7 TIPS. Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag

7 TIPS. Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag 7 TIPS Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag Dit ebook is voor jou als hardwerkende jongvolwassenen met autisme spectrum stoornis of als je jezelf herken in de kenmerken van ASS.

Nadere informatie

'TIENDUIZEND REDENEN TOT DANKBAARHEID'

'TIENDUIZEND REDENEN TOT DANKBAARHEID' WERKBOEK VOOR 52 WEKEN VOL DANKBAARHEID 'TIENDUIZEND REDENEN TOT DANKBAARHEID' MARGARETH MADURO-KOEIMAN Lieve Diamond, Ik noem je een Diamond omdat ik weet dat je nog heel veel moois met de wereld te delen

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR 20 challenges voor ouders en kids! Spelboekje Samenspel Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY Samenspel is ontwikkeld voor de Week van de Opvoeding 2018 Concept en tekst:

Nadere informatie

Die wijkt af van de huidige methodes. Begin op tijd met oefenen en doe dit niet meer de dag van te voren.

Die wijkt af van de huidige methodes. Begin op tijd met oefenen en doe dit niet meer de dag van te voren. Ga de hele week op tijd naar bed en slaap minimaal 8 uur. Haast je ook vooral niet in de ochtend of in de avond. Pak alles juist heel relaxed aan. Je begint dan veel uitgeruster aan de toets. Zorg dat

Nadere informatie

Relax Acedemy. 10 inspirerende Relax Tips. Tip 1: Drink thee

Relax Acedemy. 10 inspirerende Relax Tips. Tip 1: Drink thee 10 inspirerende Relax Tips Wat leuk dat je je hebt ingeschreven voor onze 10 tips! Het zou toch fijn zijn als wij allemaal zo ontspannen zouden zijn dat je leven alleen nog maar uit genieten zou bestaan?

Nadere informatie

Het Dansende dierenbos

Het Dansende dierenbos Het Dansende dierenbos Kinder-yoga op muziek Jasper Merle & Hester van Toorenburg SPECTRUM over yoga, kinderen & dit boek In Het dansende dierenbos komen dieren, muziek en yoga samen. Er kan worden gedanst,

Nadere informatie

Niks moeten please! Ontspanningsverhalen met kleurplaten voor kinderen In de klas en thuis te gebruiken.

Niks moeten please! Ontspanningsverhalen met kleurplaten voor kinderen In de klas en thuis te gebruiken. Niks moeten please! Ontspanningsverhalen met kleurplaten voor kinderen In de klas en thuis te gebruiken www.lefkracht.nl Rustmomenten, pak je ze nog? Met dit boek kan je de energie veranderen, van dóórgaan

Nadere informatie

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier.

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier. Werkboek en Persoonlijk actieplan Een training heeft alleen effect als je er in de praktijk mee aan de slag gaat. Het werkboek en persoonlijk actieplan kunnen je daarmee helpen. 1. Inzichten en actiepunten

Nadere informatie

7 fijne yogahoudingen

7 fijne yogahoudingen 7 fijne yogahoudingen voor kinderen Bloesem kinderyoga - Ben je jonger dan 7 jaar dan doe je de oefening zonder het benoemen van de ademhaling. - Yoga kan best een uitdaging zijn, dat is ok. Het is belangrijk

Nadere informatie

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go YOGA LIFESTYLE FEBRUARI 2017 YOGA & MEDITATIE Geef jezelf de aandacht en de liefde die je verdient! Maak verbinding met jezelf Ga mee op reis in dit avontuur van zelfontwikkeling en persoonlijke groei!

Nadere informatie

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3 THEMA ENERGIE > Kleuter & Eerste graad > Lessuggesties en activiteiten 2. 1. Lessuggesties Leon en de ikkietikkietijd en activiteiten op klasniveau Het verhaal Tekening 1 Hallo iedereen ik ben Leon. Ik

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie

Keuzestress of ontspannen kiezen

Keuzestress of ontspannen kiezen Keuzestress of ontspannen kiezen Wat leuk dat je mijn weggever hebt aangevraagd. Ik vertrouw erop dat het je inzicht geeft! Veel plezier met lezen of kijken. Want de ene persoon leest liever en de ander

Nadere informatie

Inhoud. Bekijk het eens van een andere kant. Hoe voel jij je? Je eigen gebruiksaanwijzing

Inhoud. Bekijk het eens van een andere kant. Hoe voel jij je? Je eigen gebruiksaanwijzing 1. Bekijk het eens van een andere kant 1.1 Zwart-witdenken of relativeren Individuele opdracht 1.1 Wat vind jij? Groepsopdracht 1.1 Mag je soms stelen? 1.2 Optimist of pessimist, positief of negatief Individuele

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

Module 26: Stop met Piekeren.

Module 26: Stop met Piekeren. Module 26: Stop met Piekeren. Stop met piekeren! Piekeren is een reactie op een naar gevoel. Op het moment dat we ons afgewezen voelen of andere nare gevoelens ervaren, wordt het meestal erg druk in ons

Nadere informatie

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14 Inhoud Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden 10 3. Tevreden met weinig 12 4. Tevreden met wat je hebt 14 Angst 5. Angst voor mensen 16 6. Angst voor God

Nadere informatie

Succes en veel plezier toegewenst!

Succes en veel plezier toegewenst! Voorwoord HOE VOER JE EEN OEFENING GOED UIT? Ten eerste door de beweging correct uit te voeren. Dat wil zeggen gecontroleerd en beheerst. Dat wil zeggen eerst de spieren opwarmen ('warming up'). Nooit

Nadere informatie

De voordelen van hardlopen

De voordelen van hardlopen Hardloop tips De voordelen van hardlopen Zodra het buiten lekker weer wordt zie je overal om je heen mensen in hun hardloopschoenen springen. Op een mooie lenteof zomerdag is het heerlijk om na het werk

Nadere informatie

BUIKVET WORKSHOP LES 2

BUIKVET WORKSHOP LES 2 BUIKVET WORKSHOP LES 2 De beste eet momenten voor een slanke buik Welkom bij de tweede les van de buikvet workshop. Of je nu een vrouw bent die in de overgang zit, of net bevallen bent van je eerste kindje,

Nadere informatie

Benzo de baas. Succesvol zelf uw slaap- en kalmeringsmiddelen afbouwen

Benzo de baas. Succesvol zelf uw slaap- en kalmeringsmiddelen afbouwen Werkboek van Benzo de baas Succesvol zelf uw slaap- en kalmeringsmiddelen afbouwen Dit werkboek helpt u om stap voor stap te stoppen met slaap- en kalmeringsmiddelen. Over zes weken kunt u weer zonder

Nadere informatie

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe?

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe? Je bent waarschijnlijk begonnen met Het VoedingsKompas vanuit het verlangen om iets te veranderen in je leven. Misschien wil je alleen maar méér energie, misschien wil je af van enkele lichamelijke klachten

Nadere informatie

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Kun jij de verleiding niet weerstaan als je versgebakken cake ruikt? Ga je eten als je verdrietig, boos, of gespannen bent? Lukt het je niet

Nadere informatie

De Man van de Toekomst Module Theater Groep 7-8

De Man van de Toekomst Module Theater Groep 7-8 De Man van de Toekomst Module Theater Groep 7-8 Teksten: Stella van Lieshout Illustraties: Tjarko van der Pol ABC Cultuur is een initiatief van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk www.abccultuur.nl De

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders Informatie voor ouders Kinderfolder plastraining 20150109 Kinderfolder plastraining.indd 1 02-10-15 09:37 Kinderfolder plastraining Plaspoli, Polikliniek Kindergeneeskunde, route 2.2 Telefoon (050) 524

Nadere informatie

Werkboek faith-methode Module 2, Attention ATTENTION. 1 de faith-methode Online Werkboek Module 2, ATTENTION

Werkboek faith-methode Module 2, Attention ATTENTION. 1 de faith-methode Online Werkboek Module 2, ATTENTION ATTENTION 1 de faith-methode Online Werkboek Module 2, ATTENTION Dit is het tweede werkboek de van faith-methode online. Je hebt net het filmpje gezien over aandacht. Waar gaat jouw aandacht eigenlijk

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

Oefening 1. Oefening 3 Oefening Oefening. Oefening 2 Oefening 2

Oefening 1. Oefening 3 Oefening Oefening. Oefening 2 Oefening 2 Oefening 1 Doe deze ligoefeningen met rust en aandacht. Concentreer op wat je waarneemt in je lichaam en wees bewust van waar je grenzen liggen. Is een oefening te zwaar pas deze desnoods aan, of doe deze

Nadere informatie

- Waarschuwing- dit is een pittige les!

- Waarschuwing- dit is een pittige les! - Waarschuwing- dit is een pittige les! Herken je de volgende situatie: Je vraagt aan je partner (heb je deze niet denk dan even terug aan de tijd dat je deze wel had) of hij de vuilniszak wilt buiten

Nadere informatie

Wat waardeer je enorm aan de persoon die tegenover je zit? Geef één voorbeeld wat jou helpt om je agressie onder controle te houden.

Wat waardeer je enorm aan de persoon die tegenover je zit? Geef één voorbeeld wat jou helpt om je agressie onder controle te houden. 1 Geef één positieve eigenschap over de persoon die links van je zit. Wat waardeer je enorm aan de persoon die tegenover je zit? Vertel de groep wat je doe als je kwaad bent, doe het voor. Geef een voorbeeld

Nadere informatie

Thema 1 Concentratie. Waarom? Wanneer? Hoe? Kringgesprek

Thema 1 Concentratie. Waarom? Wanneer? Hoe? Kringgesprek Thema 1 Concentratie Waarom? Concentratieoefeningen helpen leerlingen om zich beter te focussen zodat ze hun aandacht beter bij hun werk kunnen houden. Wanneer? Hoe? Als de leerlingen snel worden afgeleid

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

Grip op je paniek in de auto

Grip op je paniek in de auto Les 3.2 Gedachten en de invloed op je ademhaling Hoe denk jij over jezelf? En wat zeg jij tegen jezelf als je in de spiegel kijkt? Met welke gedachten begin jij de dag? Heb je hier weleens over nagedacht?

Nadere informatie

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

Onco-Move. Bewegen tijdens chemotherapie

Onco-Move. Bewegen tijdens chemotherapie Onco-Move Bewegen tijdens chemotherapie Introductie De behandeling van kanker, in het bijzonder de chemotherapie en/of radiotherapie, kan aanleiding zijn tot langdurige vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

7 tips. voor een betere nachtrust

7 tips. voor een betere nachtrust 7 tips voor een betere nachtrust Word jij 90 jaar oud en heb je een goede nachtrust? Dan heb je 32 jaar van je hele leven geslapen. Zonde van je tijd? Juist niet! In dit E-book lees je waarom slaap onmisbaar

Nadere informatie

Energieburn-outs komen maar al te vaak voor

Energieburn-outs komen maar al te vaak voor Voor introverte mensen zijn energie en balans belangrijke begrippen. Vaak is het ook iets waar we mee worstelen. De balans tussen activiteiten die energie vreten en activiteiten die energie opleveren,

Nadere informatie

Tuesday, February 8, 2011. Opleiding Interactieve Media

Tuesday, February 8, 2011. Opleiding Interactieve Media Opleiding Interactieve Media Inhoud Inleiding presenteren 1. Voorwerk 2. Middenstuk 3. Begin presentatie 4. Einde presentatie 5. Visuele middelen 6. Non-verbale communicatie 7. Opdracht 8. Criteria 1.

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE VMBO LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE VMBO LEERLING LESMODULE VMBO LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 WAT ZIJN HERSENEN? VRAAG WAT ZIJN HERSENEN PRECIES? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE? DENKOEFENING WAAR- VOOR GEBRUIK JE OP DÍT MOMENT JE HERSENEN? DENKOEFENING KUN

Nadere informatie

7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar

7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar 7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN Toen ik begon met ondernemen, moest ik nog veel leren over het ondernemerschap. Zo had ik weinig kaas gegeten van marketing, wist ik niet veel van boekhouden

Nadere informatie

Leer je aandacht te richten en je zult rust vinden.

Leer je aandacht te richten en je zult rust vinden. Leer je aandacht te richten en je zult rust vinden. Belangrijke boodschap: Het is illegaal om dit ebook te kopiëren, verkopen of verdelen! Dit ebook hoor je te krijgen van www.emotivo.nl of een andere

Nadere informatie

In deze FeelGood Gids:

In deze FeelGood Gids: De FeelGood Gids In deze FeelGood Gids: Waarom heb ik deze FeelGood Gids gemaakt? Pag. 3 Wat heb je vandaag nodig? Pag. 4 Je intentie voor vandaag Pag. 5 Oefening Pag. 6 Back to Basics Pag. 8 Wie zorgt

Nadere informatie

Overzicht Afsluitende aandachtsoefeningen (deze staan als MP3 bestand op de website

Overzicht Afsluitende aandachtsoefeningen (deze staan als MP3 bestand op de website Overzicht Afsluitende aandachtsoefeningen (deze staan als MP3 bestand op de website www.act-online.nl) Afsluitende aandachtoefening bij bijeenkomst 1: De start (Hoofdstuk 2) Afsluitende aandachtoefening

Nadere informatie

Pauzes als noodzakelijk onderdeel van gezond werken

Pauzes als noodzakelijk onderdeel van gezond werken Pauzes als noodzakelijk onderdeel van gezond werken Situering Om jezelf emotioneel, mentaal en lichamelijk op te laden, is het niet direct nodig om een vakantie te boeken! Je kunt stress-gerelateerde problemen

Nadere informatie

Vakantie-inspiratieboek voor managers

Vakantie-inspiratieboek voor managers Vakantie-inspiratieboek voor managers Helemaal eruit én veel ervaren! 21 dagen, 1 idee per dag! Vakantie-inspiratieboek Vakantie. Bijkomen! Andere dingen doen, aandacht voor anderen, aandacht voor jezelf.

Nadere informatie

Minicursus Rust creëren

Minicursus Rust creëren Minicursus Rust creëren Bedankt voor je inschrijving! Met deze minicursus geef ik je een inkijkje in mijn werkwijze en leer ik je een aantal stappen om rust te creëren. Door in mijn privéleven bewuste

Nadere informatie

Yoga-oefeningen voor de ochtend

Yoga-oefeningen voor de ochtend Yoga-oefeningen voor de ochtend De ochtend is een heerlijk moment om yoga te gaan doen, je bent nog fris en neutraal, zonder dingen te hebben meegemaakt. Je bent natuurlijk wel nog een beetje stijf, dus

Nadere informatie

Vakantie in Italië. Een dagje uit. naar de Toren van Pisa

Vakantie in Italië. Een dagje uit. naar de Toren van Pisa Vakantie in Italië Een dagje uit naar de Toren van Pisa Ciao! Wat leuk dat je over de Toren van Pisa wilt lezen! Wij zijn Michel en Linda wonen in Italië. In de zomer werken wij daar op een camping. Wij

Nadere informatie

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen.

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen. In de vorige les ben je gaan onderzoeken wat je droom is en ik hoop dat je het besluit hebt genomen om elke dag te dromen en dat je een moodboard hebt gemaakt. Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht.

Thema Gezondheid. Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Lesbrief 33. In gesprek met de leerkracht. Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met de leerkracht. Zinnen maken met omdat. Hulp vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Oefeningen voor patiënten met reumatoïde artritis

Oefeningen voor patiënten met reumatoïde artritis Het is belangrijk om de oefeningen die u in het ziekenhuis hebt gedaan thuis dagelijks voort te zetten. Dit om de gewrichten en spieren in een goede conditie te houden. Probeer op een vast tijdstip te

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 7 Werken

Spreekopdrachten thema 7 Werken Spreekopdrachten thema 7 Werken Opdracht 2 bij 7.2 ** Knip de volgende pagina door. Je bent leidinggevende in een restaurant. Vandaag is de eerste werkdag van een nieuwe werknemer. Leg uit wat hij moet

Nadere informatie

21 tips om te beginnen met mediteren

21 tips om te beginnen met mediteren 21 tips om te beginnen met mediteren Innerlijke rust binnen handbereik Voorwoord Ik weet hoe het voelt wanneer je gespannen bent, slecht slaapt, snel geïrriteerd bent en eigenlijk niet echt kan genieten

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Bewegen tijdens de behandeling van kanker

Bewegen tijdens de behandeling van kanker Bewegen tijdens de behandeling van kanker Bij de behandeling van kanker kunt u last krijgen van vermoeidheid en conditieverlies. Dit wordt vaak erger tijdens de behandelperiode. Ook na de behandeling kunt

Nadere informatie

Oefeningen ter Verbetering van je Lichaamshouding

Oefeningen ter Verbetering van je Lichaamshouding Oefeningen ter Verbetering van je Lichaamshouding Verkeerde lichaamshoudingen veroorzaken klachten. Eén van de meest voorkomende verkeerde houdingen, wordt veroorzaakt door een naar vorend hangend hoofd,

Nadere informatie

DE 5 STAPPEN DIE JE HELPEN EEN SUCCES- VOLLER LEVEN TE CREËREN!

DE 5 STAPPEN DIE JE HELPEN EEN SUCCES- VOLLER LEVEN TE CREËREN! DE 5 STAPPEN DIE JE HELPEN EEN SUCCES- VOLLER LEVEN TE CREËREN! Zou je meer voldoening uit je leven willen halen? Hoe sta je er sowieso op dit moment in? Hoe voel jij je? Waar zou je naartoe willen? Waarom

Nadere informatie

DRIE GOUDEN TIPS om "Nee" te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben.

DRIE GOUDEN TIPS om Nee te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben. DRIE GOUDEN TIPS om "Nee" te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben. Chantal Smeets 1 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 3 2. INLEIDING... 4 3. DRIE GOUDEN TIPS...

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Je lijf weet. wat jij vergeet. Jade Qigong Lifestyle

Je lijf weet. wat jij vergeet.  Jade Qigong Lifestyle Je lijf weet wat jij vergeet Jade Qigong Lifestyle www.jadeplaats.nl Hi, Dank je voor het aanvragen van dit ebook 'Uit je hoofd, in je lijf'. Misschien was je nieuwsgierig, en vroeg je het daarom aan.

Nadere informatie

1. Een bocht. 2. Spiegelen

1. Een bocht. 2. Spiegelen Werkblad 1 en op de buitenplaats (bij les 3) Print deze opdrachten en knip ze in strookjes. Maak groepjes van 2 of 3 leerlingen. Verdeel de opdrachten onder deze groepjes. Een opdracht kan door meerdere

Nadere informatie

20 manieren. om je gelukkig te voelen.

20 manieren. om je gelukkig te voelen. 20 manieren om je gelukkig te voelen www.jouwgelukensucces.nl Voor 20 dagen elke dag een mooi geluksmoment Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: deze 20 manieren gaan je leven een beetje mooier

Nadere informatie