Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief Voorwoord Vertrek afdelingsleider

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief Voorwoord Vertrek afdelingsleider"

Transcriptie

1 Voorwoord Wat lijkt die mooie zomer alweer een eind achter ons te liggen. De school is alweer in volle gang. Over twee weken hebben we herfstvakantie en kunnen de leerlingen zich voorbereiden op de start van de toets week op 4 november. Op 14 november is er een studiedag voor alle docenten van het Atlas College. Op deze dag zijn de leerlingen les vrij. Voor de leerlingen van VWO 4 is er wel een activiteit georganiseerd. De betreffende ouders worden hierover geïnformeerd. In deze nieuwsbrief informeren wij u dat Jacco Plooijer ons als afdelingsleider van de HAVO gaat verlaten. De OSG heeft zeer lang gebruik kunnen maken van zijn specifieke kwaliteiten en we wensen hem een uitdagend en mooi avontuur bij zijn nieuwe werkgever. Iris van t Hull gaat de afdeling van Jacco Plooijer overnemen. Ik weet zeker dat zij op haar eigen wijze leiding gaat geven aan de HAVO-afdeling en de ingezette koers zal voortzetten. Dit betekent dat Jeanette Raap leiding gaat geven aan de hele VWO afdeling. In de volgende oudernieuwsbrief zullen wij u informeren hoe we de verdere ondersteuning voor de afdelingen HAVO en VWO gaan vormgeven. In deze nieuwsbrief Voorwoord Vertrek afdelingsleider Werkweken Crashcourse Ouderraad Jaaragenda Toetsweek Challenge day Diploma uitreiking Herfstconcert Jong ondernemen Duinrell 145-jarig bestaan Schoolfeest Met vriendelijke groet, Peter Snoek Locatiedirecteur OSG West-Friesland Halloween brugklassen Handschrift verbetering OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl

2 Jacco Plooijer (afdelingsleider HAVO) verlaat de OSG West- Friesland Negentien jaar geleden kwam ik, als pas afgestudeerde docent Engels, binnen op de OSG. Mijn eerste vervangingsbaan op mijn eerste school. Die vervangingsbaan is een beetje uit de hand gelopen. Ik bleef Engels geven, maar werd ook decaan, docent CKV en uiteindelijk Afdelingsleider van de HAVO. Ik heb altijd met ontzettend veel plezier gewerkt op de OSG. Ik heb er kansen gekregen om mij te ontwikkelen en heb het voorrecht gehad om met heel fijne collega s te werken. Maar nu kies ik voor een nieuwe stap in mijn carrière. Ik ga werken op het Pieter Nieuwland College in Amsterdam, een school middenin de Watergraafsmeer. Ik heb zin in nieuwe collega s en nieuwe uitdagingen, maar verlaat de OSG wel met een gevoel van weemoed. Ik heb altijd genoten van onze leerlingen, mijn contacten met ouders en mijn collega s. Ik ben niet zo goed in afscheid nemen (vandaar dat ik 19 jaar ben blijven hangen op de OSG), maar het moment komt dichtbij. Ik wil u als ouders bedanken voor het vertrouwen dat ik de afgelopen jaren heb mogen krijgen. De OSG was en is een prachtige school. Ik ben blij dat ik daar 19 jaar een onderdeel van heb mogen zijn. Jacco Plooijer Werkweken MAVO 3, HAVO 4 en VWO 4 De afgelopen weken hebben leerlingen in MAVO 3, HAVO 4 en VWO 4 zich kunnen inschrijven voor de buitenlandse werkweken. Deze vinden plaats in de week voor de meivakantie (14 t/ 18 april). De 4 e klas leerlingen met FLE gaan deze in week naar Schotland. De leerlingen hebben kunnen kiezen uit vier bestemmingen: Londen, Barcelona, Oostenrijk en Parijs. Helaas zijn er voor Parijs te weinig inschrijvingen en daarom zal deze reis niet doorgaan.

3 Leerlingen die Parijs als eerste keuze opgegeven hebben,zullen dientengevolge bij hun tweede of derde keuze ingedeeld worden. Om de inschrijving definitief te maken dient er een aanbetaling van 100 euro te worden gedaan. Dit geld moet uiterlijk op vrijdag 11 oktober binnen zijn. Daarna zal de indeling van de reizen bekend worden gemaakt via een brief. Alle informatie over de reizen is te vinden op de website van de school onder de knop leerlingen/buitenlandse Reizen Data Duinrell brugklassen 15 en 16 oktober: 1C, 1D en 1F 16 en 17 oktober: 1A, 1E en 1G 17 en 18 oktober: 1B en 1H Crashcourse Deze week zal uw dochter of zoon wellicht met het verhaal thuiskomen dat een tweede docent de les bijwoonde of zelfs een les gegeven heeft. Het gaat om docenten in de vakgebieden Wiskunde, Natuurkunde, Frans, Nederlands en Engels. Dit zijn HBO- of universitair opgeleide personen die de mogelijkheid krijgen om in zeer korte tijd te ervaren of het werken op een school als docent een optie voor ze is. Wij vinden dit initiatief zeer belangrijk om te ondersteunen op grond van de volgende redenen: We bevorderen hiermee dat meer personen enthousiast worden voor het onderwijs Wij vinden het onze maatschappelijke functie om hier een bijdrage aan te leveren Zeer getalenteerde kandidaten zullen wij aan ons proberen te binden. De deelnemers aan deze crashcourse werken onder begeleiding van professionals van buiten de school die voor een theoretische onderbouwing zorgen en natuurlijk begeleiden onze eigen docenten de deelnemers inde praktijk.

4 Nieuws van de Ouderraad Op dinsdag 5 november a.s. houdt de Ouderraad haar reguliere jaarvergadering. Het programma bestaat uit twee gedeeltes. Het eerste gedeelte omvat de verschillende jaarverslagen en het tweede gedeelte zal bestaan uit een 1,5 uur durende voorstelling over Alcohol en drugs door theatergroep PlayBack. PlayBack laat op een prikkelende manier zien hoe ouders afspraken kunnen maken en effectief met hun kind kunnen communiceren over alcohol- en drugsgebruik. Twee acteurs en een gespreksleider schetsen via korte scènes een confronterend en hilarisch beeld van hoe het er bij veel gezinnen thuis aan toe gaat. Daarbij wordt gebruik gemaakt van terugspeeltheater, een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website onder : aanbod - Alcohol en drugs - Ouderavond Onder Invloed. Het bijwonen van deze vergadering en speciaal de voorstelling van theatergroep PlayBack is zeer de moeite waard. Theatergroep PlayBack zal in de activiteitenweek in april 2014 een speciale voorstelling geven over alcohol en drugs, gericht op jongeren, aan onze tweede klas leerlingen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website onder : aanbod - Alcohol en drugs - Jongerenvoorstelling Hot Spot. Een uitnodiging met bijbehorende stukken wordt u in een extra nieuwsbrief toegezonden via de mail. Tevens maak ik van de gelegenheid gebruik u erop te wijzen dat de ouderraad twee vacatures heeft waarvoor zij nieuwe leden zoeken. Indien u geïnteresseerd bent kunt u zich hiervoor melden bij de ouderraad orosg@atlascollege.nl. Zie ook onze website (Nieuws van de Ouderraad).

5 Jaaragenda De jaaragenda is klaar en zal deze week gepubliceerd worden. De opmaak is anders dan u gewend bent. We hebben voor een andere opmaak gekozen om ruimte te creëren onderbouw en bovenbouw te scheiden. Toetsweek 1 In de week van 28 oktober zijn leerlingen van de derde klassen en hoger toetsvrij. Dit om leerlingen in de gelegenheid te stellen op tijd te starten met de voorbereidingen van de eerste toetsweek. de toetsweek kan starten op 31 oktober. Voor de meeste leerlingen zal de toetsweek tussen 4 november en 8 november plaatsvinden. Leerlingen met recht op faciliteiten kunnen ervoor kiezen hun toetsen in het faciliteitenlokaal te maken. Alleen in dat lokaal hebben zij recht op hun faciliteiten. Leerlingen die gebruik maken van een computer maken hun toetsen ook in een faciliteitenlokaal. De inschrijvingen dienen de donderdag voor de toetsweek voor uur binnen te zijn. Het rooster voor de toetsweek zal voor de herfstvakantie klaar zijn. Challenge Day Vorig schooljaar zijn we met VWO 3 over de streep gegaan. We zijn trots op deze dag en op de aflevering van het gelijknamige programma van de KRO. De deelname aan over de streep en het meemaken van een Challenge Day hebben we als zeer waardevol ervaren. We hebben de kans om met drie jaarlagen een Challenge Day mee te maken dan ook met beide handen aangegrepen. Deze week hebben we met MAVO 2 (dinsdag 8 oktober), VWO 3 (woensdag 9 oktober) en HAVO 3 (donderdag 10 oktober) een Challenge Day. We willen met deze dag de leerlingen en begeleidende docenten een unieke ervaring meegeven en de sfeer en veiligheid op school verder stimuleren.

6 Diploma uitreiking Op de ouderavonden is aangegeven op welke data de diploma uitreikingen zijn. Deze data zijn gewijzigd. In verband met de grote aantallen leerlingen in de examen klassen hebben we besloten om de diploma uitreiking in schouwbrug Het Park te houden. 26 juni: MAVO 4 en VWO 6 3 juli: HAVO 5 HERFSTCONCERT: inschrijving gestart Op donderdag 21 november 2013 vindt in de aula ons traditionele Herfstconcert plaats; hoogstaande muziek gespeeld of gezongen door onze eigen leerlingen. Dit is een akoestisch concert, dus alleen de zang of akoestische gitaar worden (indien nodig) met een microfoon versterkt. Dit betekent uiteraard niet, dat er alleen klassieke muziek ten gehore mag worden gebracht; jazz en pop zijn ook welkom. Onze spelers/zangers hebben natuurlijk ook enthousiast publiek nodig, dus klasgenoten, fans, ouders, familie, collega's, etc. zijn hierbij van harte uitgenodigd om op donderdag 21 november, uur het talent van onze leerlingen te komen bewonderen. De sectie Muziek (Peter Zandberg, Ruud Hoogenboom)

7 Economieproject jong ondernemen Op maandag 30 september is in M3C het economieproject Jong Ondernemen van start gegaan. Het project heeft tot doel leerlingen tijdens de economielessen gedurende drie maanden ervaring op te laten doen in het opstarten van een echte onderneming. De klas is verdeelt in vier bedrijfjes die elk gekoppeld zijn aan een echt bedrijf. De leerlingen zijn het project gestart met een bezoek aan het betreffende bedrijf. Elk van de vier ondernemers ontving onze leerlingen op zijn of haar eigen wijze en wel zodanig, dat de leerlingen allemaal enthousiast terugkwamen. In de komende week gaan de leerlingen een product kiezen uit een reeks van dertig, dat ze daarna zelf gaan maken in een werkruimte in de kelder van school. Volgende week gaan de leerlingen werken aan een sollicitatiebrief, het ontwerpen van een aandeel en oefenen met een stukje verkooptechniek. Hiervoor worden zij getraind door een deskundige die op school een workshop verkooptechniek komt geven. Dan kan de verkoop van aandelen beginnen. Elk groepje krijgt 50 door henzelf ontworpen aandelen á 5,- waarmee ze het startkapitaal bij elkaar moeten krijgen. Iedere aandeelhouder wordt ingeschreven in een aandelenregister en te zijner tijd uitgenodigd voor de slotaandeelhoudersvergadering op dinsdag 17 december om uur. De deelnemende bedrijven zijn: Restaurant Turf met eigenaresse mevr Marie-Claire Wever. Grand Café Winston met ondernemer dhr Frank Wiese. HEMA met als bedrijfsleider dhr Ab Venverloo. Koopman Optiek eigenaar dhr Bert Koopman. Agenda : Challenge Day 8, 9, 10 oktober VMBO 4 campagne politieke partij 10 oktober Cambridge diploma uitreiking 15 oktober 5e klas buitensportdag 17 oktober Duinrell brugklassen 15, 16, 17, 18 oktober Herfstvakantie 21, 22, 23, 24, 25 oktober Halloween brugklassen 1 november Toetsweek 3e klassen HAVO en VWO En alle bovenbouwleerlingen 4 nov t/m 8 nov Atlasdag leerlingen geen les leerlingen VWO 4 activiteit 14 november WO markt 14 november Als u als ouder geïnteresseerd bent, nodig ik u van harte uit om de slot aandeelhouders vergadering bij te wonen. Wij zullen u in de volgende oudernieuwsbrief op de hoogte houden. Cees Groot

8 Duinrell In de week van 14 oktober gaan alle brugklassen ter verdere kennismaking twee dagen naar Duinrell. Zij volgen daar een intensief programma onder de bezielende leiding van mentoren, docenten en leerlingmentoren. Om overlast in de buurt te voorkomen, vertrekken de bussen vanaf het parkeerterrein bij zwembad De Waterhoorn. 145-jarig bestaan OSG West-Friesland Op 9 november aanstaande vieren we binnen de muren van ons prachtige en karakteristieke gebouw het 145-jarig bestaan van de OSG West-Friesland met een reünie voor oud-leerlingen en (oud-)docenten. Natuurlijk willen we ook samen met de huidige leerlingen en het zittende personeel stilstaan bij het 29 e lustrum van onze school. Op 7 november organiseren we voor (oud-) personeelsleden een lezing over de geschiedenis van de OSG West- Friesland door een van onze voormalige rectoren, Jan Blokker. In de week van 11 november zal er tijdens de lessen geschiedenis en Nederlands worden stilgestaan bij het jaartal 1868, het oprichtingsjaar van onze school. De brugklasleerlingen hebben hun eerste schoolfeest dan al achter de rug. Op vrijdag 1 november zijn zij van harte uitgenodigd voor het grootse, jaarlijkse Halloweenfeest. De school vormt dan het decor voor enge wezens uit vervlogen tijden. Ook hier zal het jaartal 1868 regelmatig opduiken. We verwachten alle brugklassers en hun docenten- soms onherkenbaar- verkleed voor een prachtig feest dat zal duren van tot uur. Nadere informatie herover volgt nog via de brugklasmentoren. Roosteraanpassingen Deze en volgende week zijn er veel activiteiten in en buiten de school. Deze week de Challenge Days en volgende week de kennismakingsdagen voor de brugklassen in Duinrell. Dit leidt onvermijdelijk tot aanpassingen in het rooster. Leerlingen zullen eerder uit zijn of later beginnen. Tussenuren zullen we zoveel mogelijk proberen te voorkomen. De roosterwijzigingen zijn te vinden op de website ( en dus niet in Magister!) Op 13 november is er voor de leerlingen van klas 2 tot en met 6 een spetterend schoolfeest.

9 Handschriftverbetering Vorig schooljaar heb ik een start gemaakt met lesgeven in handschriftverbetering. We weten allemaal dat niet alle leerlingen leesbaar schrijven; dit is lastig voor de leraar die toetsen en werkstukken nakijkt en het kan de leerling punten kosten als iets onleesbaar is. Het handschrift is één van onze grootste verworvenheden: opschrijven wat je denkt zo dat een ander, of jijzelf, het kan lezen. Leesbaar schrijven is niet gemakkelijk, je moet er je best voor doen. Een paar zaken op een rijtje: A. Wat kan de oorzaak zijn van een slecht leesbaar handschrift? B. Wat is eraan te doen? C.Wat is het resultaat? A.Wat kan de oorzaak zijn van een slecht leesbaar handschrift? - een slecht ontwikkelde motoriek - de schrijfhouding of de stand van de pen in de hand is ver keerd aangeleerd ( met de neus op het papier of knijpen in de pen) - leerlingen krijgen op de basisschool lettervormen aangeleerd die bij snel schrijven onleesbaar worden, zoals de b, de p, de r en de s - het leren schrijven stopt na een paar jaar en de leerling mag het zelf verder uitzoeken, z n eigen schrijfstijl ontwikkelen, zonder aanwijzingen van de leerkracht - hoofd- en kleine letters worden gemengd gebruikt - het wit dat het woordbeeld bepaalt is onregelmatig - het formaat van de letter (de x-hoogte) is niet constant - de constructie van de letter is verkeerd, de b wordt bijvoorbeeld als een 6 geschreven. - een kleine letter wordt opgeblazen tot hoofdletter, zoals gebeurt bij de a - de stokken en staarten zijn te lang. B. Wat is eraan te doen? - ik werk met kleine groepjes - de leerling schrijft een stukje tekst en ik geef aan waar verbetering no dig is en waarom - ik laat zien hoe het beter kan

10 - ik begeleid de leerling en geef specifieke oefeningen - na een aantal lessen komt de leerling op herhaling C. Wat is het resultaat? - de leerling krijgt inzicht in de leesbaarheid van zijn handschrift - de leerling ziet hoe redelijk eenvoudig verbetering is aan te brengen - de leerling raakt enthousiast - na weken van oefening bij alle andere vakken raken de verbeteringen ingebed in de gewoonte van het schrijven - de leerlingen geven aan dat het fijn is dat er niet meer wordt gevraagd: wat staat hier? - ouders geven positieve reacties Ik ben enthousiast over de inzet van de leerlingen en de resultaten, en vind het ontzettend leuk dat deze lessen zo goed aanslaan. Als u denkt dat uw kind een handschrift heeft dat verbeterd kan worden, mailt u dan naar: p.vandort@atlascollege.nl Voor de leerlingen die vorig schooljaar deze lessen al gevolgd hebben, is er dit jaar een herhaling om nog even de puntjes op de i te zetten, in de vorm van twee lessen. Aanmelding eveneens: p.vandort@atlascollege.nl Tot ziens, met vriendelijke groet, Pauline van Dort Docent Tekenen en Kunstgeschiedenis aan de OSG.

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 Maart nr. 6

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 Maart nr. 6 Voorwoord In de nieuwsbrief van januari is aangegeven dat de Open Dagen voor de deur stonden. Voor de organisatie van deze dagen moet een grote inspanning geleverd worden om het geheel goed te laten verlopen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 Oktober nr. 2

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 Oktober nr. 2 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, De herfstvakantie staat voor de deur en dan is de eerste periode van het schooljaar alweer achter de rug. In deze nieuwsbrief ontvangt u informatie over de toetsweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger,

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger, Beste ouder/verzorger, De lichtjes die branden in de verschillende kerstbomen in de school geven een feestelijke en vrolijke uitstraling. De feestdagen en een vakantie van twee weken zijn een plezierig

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar November nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Beste ouder/verzorger, In deze nieuwsbrief Voorwoord De eerste toetsweek van het schooljaar is achter de rug voor de leerlingen van de bovenbouw. Het is voor de leerlingen altijd een inspannende periode

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl.

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Voorwoord In deze nieuwsbrief Voorwoord Beste ouders/verzorgers, 40 minutenrooster Toetsweek 3 We hebben de Open Dagen voor nieuwe brugklasleerlingen inmiddels achter de rug en kunnen constateren dat er

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen In deze nieuwsbrief Halloween Toetsweek Halloween Challenge Day Feestcommissie Trier Herfstconcert Voor de brugklassers en hun (leerling)mentoren en docenten vindt op 31 oktober het traditionele Halloweenfeest

Nadere informatie

Oudernieuwsbrief. Schooljaar Brugklas. Een nieuw begin!

Oudernieuwsbrief. Schooljaar Brugklas. Een nieuw begin! Een nieuw begin! Een nieuwe lichting brugklassers is deze week begonnen aan een hopelijk plezierige en succesvolle schoolloopbaan op de OSG West-Friesland. Ze hebben vandaag hernieuwd kennisgemaakt met

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Beste leerlingen, Het is zover: 2015 zit er bijna op. Sinterklaas gaat overmorgen alweer terug naar Spanje, volgende week zijn de herkansingen voor de bovenbouw, 17 december is het schoolfeest, waarvoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Augustus nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl.

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Augustus nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Na een prachtige zomer zijn wij het schooljaar met heel veel plezier gestart. Uiteraard hoop ik dat onze leerlingen ook stonden te trappelen om te beginnen. Vorige week

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief Voorwoord. Schooljaar 2013-2014 Maart nr. 6

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief Voorwoord. Schooljaar 2013-2014 Maart nr. 6 Beste ouders/verzorgers, De maand januari stond in het teken van de Open Dagen voor nieuwe brugklasleerlingen. Onze school is zeer druk bezocht. Het is nu afwachten welke leerlingen zich uiteindelijk gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen In deze nieuwsbrief Open dagen Steunles Nieuw rooster Toetsweek 3 Het komende weekend staat in het teken van de Open dagen. Op vrijdagavond, zaterdag en maandagavond zullen hopelijk weer veel leerlingen

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2015-2016 Okt nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat 3 1623 LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2015-2016 Okt nr. 2. OSG West-Friesland Bontekoestraat 3 1623 LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Nog een paar dagen en dan kunnen we genieten van de herfstvakantie en dan zit het eerste deel van het schooljaar erop. Een schooljaar dat gestart is met verschillende

Nadere informatie

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen nr. 8 Beste leerlingen, Bijna genieten van jullie dik verdiende vakantie. Wij, docenten en ondersteunend personeel van de OSG West Friesland, wensen jullie allemaal een hele prettige vakantie en zien jullie

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Februari nr. 4. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Afgelopen zaterdag sloten wij de Open Dagen af. We kunnen spreken van zeer geslaagde dagen met een enorme belangstelling van groep 8-leerlingen met hun ouders. Van veel belangstellenden

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: start schooljaar herfstvakantie 2015 16-10- 2015 Inhoud Personele situatie Belangrijke data Fotoproject Eigen kracht Toelaatbaarheidsverklaring

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015

NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 NIEUWSBRIEF Antoniuscollege Augustus 2015 Beste ouders en leerlingen, Maandag beginnen we weer aan een nieuw schooljaar. De uitnodiging hiervoor hebben de leerling en u per mail ontvangen. We hopen dat

Nadere informatie

KRACHTIGE KLAS HET LEERLINGMENTORAAT. Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium

KRACHTIGE KLAS HET LEERLINGMENTORAAT. Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium KRACHTIGE KLAS EN HET LEERLINGMENTORAAT Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium Heeft u vragen met betrekking tot De Krachtige Klas? Neem dan gerust contact op

Nadere informatie

Maandbericht nr. 6 Maart 2017

Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Agenda Ma. 20 mrt toetsweek voor de hele school mondelingen (hele week) Di. 21 mrt MR-vergadering Di. 28 mrt 13.00 uur workshopmiddag pws havo/vwo 4 en 5 Wo. 29 mrt informatieavond

Nadere informatie

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2

augustus september september JAARAGENDA schooljaar Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek Datum 35/01 36/02 ma 2 augustus september september Datum 35/01 di 27 wo 28 do 29 vr 30 36/02 ma 2 JAARAGENDA schooljaar 2019-2020 Tijd Plaats Voor wie Activiteit startweek in deze week 08.30 lokaal 17 zij-instroom klas 2 kennismaking

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 24 augustus 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 1 35 24 aug Roostervrije dag leerlingen m.u.v.

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Oktober nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Oktober nr. 1. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief Voorwoord We zijn alweer een aantal weken in dit schooljaar aan de gang en de school is volop in bedrijf. Ik hoop dat onze brugklasleerlingen en leerlingen

Nadere informatie

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015

Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2015 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Juni nr. 6. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar Juni nr. 6. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. In deze nieuwsbrief Voorwoord We zitten alweer in de laatste fase van het schooljaar 2015-2016. Morgen horen de examenleerlingen of zij geslaagd zijn. Dat is een zeer spannende dag voor zowel de leerlingen, ouders/verzorgers

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Nieuwe directeur Dr. Mollercollege

Nieuwe directeur Dr. Mollercollege NUMMER 1 10 SEPTEMBER 2015 Van de redactie Deze Mollerinfo begint al aan zijn tweeëndertigste jaargang. Vanaf oktober zal hij maandelijks verschijnen. Dit informatiebulletin is bedoeld als mededelingenblad

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 30 oktober 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 10 Deze week topactiviteiten voor klas 1,

Nadere informatie

Prettige Kerstdagen en gelukkig Nieuwjaar!

Prettige Kerstdagen en gelukkig Nieuwjaar! De laatste oudernieuwsbrief van het kalenderjaar 2013. Een jaar op school dat weer bol heeft gestaan van verschillende activiteiten voor de leerlingen. Op vrijdag hebben leerlingen nog de mogelijkheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr 1 2015-2016. 18 september 2015. Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief nr 1 2015-2016. 18 september 2015. Voorwoord. Geachte ouders/verzorgers, Nieuwsbrief nr 1 2015-2016 18 september 2015 Voorwoord Geachte ouders/verzorgers, We zijn het schooljaar goed begonnen op onze daltonschool. Maar liefst 293 nieuwe brugklasleerlingen hebben de weg naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G1

Nieuwsbrief voor ouders G1 Nieuws voor leerjaar 1 1. 1-Blik agenda Inhoud nieuwsbrief oktober 2017: 1. 1-blik agenda 2. Cito toetsen G1 3. Geslaagd kamp 4. Brugklasfeest 5. Constante evaluatie leerlingen 6. Periode 1 en 2 geen papieren

Nadere informatie

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen.

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. NIEUWSBRIEF / november 2012 IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. WERVING NIEUWE LEERLINGEN Met

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF / oktober 2012

NIEUWSBRIEF / oktober 2012 NIEUWSBRIEF / oktober 2012 IN DEZE NIEUWSBRIEF. e-mailproblemen Io Vivat ouder-/mentoravonden VMBO oudernetwerk h/v onderbouw Even voorstellen. cursusplanning E-MAILPROBLEMEN De in de zomer geïnstalleerde

Nadere informatie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie Jaaragenda.. 2015-2016 Week 35 tijd omschrijving Ma 24-08-15 zomervakantie Di 25-08-15 zomervakantie Wo 26-08-15 zomervakantie Do 27-08-15 zomervakantie Vr 28-08-15 zomervakantie Week 36 Ma 31-08-15 11.00

Nadere informatie

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas:

VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA. Kennismaking op 11 juni 2013. Dit boekje is van: Ik zit in klas: VAN DE BASISSCHOOL NAAR HET MLA Kennismaking op 11 juni 2013 Dit boekje is van: Ik zit in klas: Montessori Lyceum Amsterdam Pieter de Hoochstraat 59 1071 ED Amsterdam telefoon 020 6767 855 administratie@mla.msa.nl

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2017 1 2 3 4 5 6 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 7 8 9 10 11 12 13 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 33 14 15 16 17 18 19 20 Zomervakantie

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 31 AUGUSTUS 2018 1 2 3 4 5 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 32 6 7 8 9 10 11 12 33 13 14 15 16 17 18 19 vanaf deze dag is de school weer bereikbaar voor externen 34 20 21 22 23 24 25 26 start

Nadere informatie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie

AUGUSTUS 2011. ma di wo do vr za zo 1 zomervakantie. 3 zomervakantie. 10 zomervakantie. 17 zomervakantie. 24 zomervakantie september 0 versie 0 In rood activteiten in het Michaël college-markenhage examentraject die op Markenhage plaatsvinden (leerlingen klas en ). AUGUSTUS 0 7 8 0 7 8 0.00 uur-. uur SLV.. uur Ontvangst nieuwe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Van de directie Het nieuwe schooljaar is alweer in volle gang en de nieuwe brugklassers beginnen hun draai op SG De Dijk al aardig te vinden. Hierbij wensen we alle

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING HAVO Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Welkom in het nieuwe schooljaar! Heeft uw kind groep 8 verlaten voor de brugklas? Of maakt hij/zij juist de stap naar een volgend jaar? Het is allemaal

Nadere informatie

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt?

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt? Oudermailing 2018-2019 nr. 03 november 2018 1 INHOUDSOPGAVE: Voorwoord van de rector 2 Leerlingbesprekingen 3 Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3 Toetsweekrooster 3 Wat als een leerling te laat komt? 3 Wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo Sept 2011, jr 3 - no 1 Eerste nieuwsbrief van dit schooljaar Zo langzamerhand beginnen we gewend te raken aan de nieuwsbrief van onze school. In deze vorm gaat hij alweer

Nadere informatie

De kantine is tijdens de activiteitenweek gesloten! Neem dus zelf een lunchpakket mee, indien nodig.

De kantine is tijdens de activiteitenweek gesloten! Neem dus zelf een lunchpakket mee, indien nodig. BRC Onderbouw: 075-6404104 BRC Bovenbouw 075-6210426 Aan de oud der(s)/verzorger(s) van en de leerlingen van de 1 e, 2 e, 3 e, 4 e, 5 e en 6 e klassen Krommenie, maart 2018 Geachte mevrouw, mijnheer, beste

Nadere informatie

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta Welkom op De Berg! De Amersfoortse Berg is een school met een prettige sfeer. Veel van jullie voorgangers voelden zich er snel thuis, ook al is de overgang van de

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 oktober 2014

Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Belangrijke data - Oud papier: 11 oktober: Fam. Wilbrink (Jonathan) en Fam. Leegwater (Daan) - Oud papier: 25 oktober: Fam. Wijdenes (Luuk) en Fam. Neeteson Lemkes (Anna) - Vrijdag

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Beste bijna Brugklasser... Informatieavond dinsdag 5 februari 2019 Start om 19.30 uur (voor ouders van leerlingen uit groep 8) Open Huis zaterdag 9 februari 2019 Tussen 10.00 en 13.00 uur Beste bijna brugklasser,

Nadere informatie

JAAROVERZICHT TWEEDE HALFJAAR

JAAROVERZICHT TWEEDE HALFJAAR JAAROVERZICHT 2016 2017 TWEEDE HALFJAAR Week dag datum Activiteit 03 Ma 18 jan TW2 Di 17 jan TW2 Wo 18 jan TW2 Open lesmiddag groep 8 (1 van 2; 13.30-15.30 uur) Do 19 jan Rekentoets herkansers 4m/6V (08.30-11.15)

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

We wensen u veel leesplezier en uw kind(eren) een succesvol jaar op de Copernicus.

We wensen u veel leesplezier en uw kind(eren) een succesvol jaar op de Copernicus. Welkomstwoord Beste ouders/verzorgers, In deze eerste oudernieuwsbrief van 2014-2015 heet ik om te beginnen de ouders van onze nieuwe brugklasleerlingen hartelijk welkom. Nu we de eerste weken achter de

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe personeelsleden stellen zich aan u voor: Karen de Heer. Beste ouder, verzorger, Karen de Heer: Met vriendelijke groet,

NIEUWSBRIEF. Nieuwe personeelsleden stellen zich aan u voor: Karen de Heer. Beste ouder, verzorger, Karen de Heer: Met vriendelijke groet, Oktober 201 5 nieuwsbrief NIEUWSBRIEF Beste ouder, verzorger, Welkom en/of goed u weer te zien! Het eerste geldt vooral de nieuwe ouders van onze school. U heeft via uw zoon of dochter de afgelopen weken

Nadere informatie

KENNISMAKINGSDAGEN DUINRELL

KENNISMAKINGSDAGEN DUINRELL KENNISMAKINGSDAGEN DUINRELL Schooljaar 2018-2019 Beste brugklassers, De kennismakingsdagen van de brugklassen staan weer voor de deur. We gaan nog niet precies verklappen wat er gaat gebeuren, maar in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52 Dit is een uitgave van STIP VSO Utrecht. Een samenwerking tussen de VSO afdelingen van de Herderschêeschool en de Wilhelminaschool. Reacties op deze nieuwsbrief mailt u naar: nieuwsbrief@stipvso.nl. Nieuwsbrief

Nadere informatie

NR. 1. In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwingsnieuws HALLOWEEN Toetsweek 1 Thema-avond Ouderraad Voorwoord

NR. 1. In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwingsnieuws HALLOWEEN Toetsweek 1 Thema-avond Ouderraad Voorwoord In deze oudernieuwsbrief: Voorwoord Verbouwingsnieuws HALLOWEEN Toetsweek 1 Thema-avond Ouderraad Voorwoord Studiemiddag Profielwerkstukken Klankbordgroep Aangepast rooster Uitslag TOA- rekentoets Agenda

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo april 2013, jr 4 - no 7

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo april 2013, jr 4 - no 7 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo april 2013, jr 4 - no 7 Nieuw gebouw De eerste graafwerkzaamheden zijn in volle gang. In de meivakantie wordt het heiwerk in orde gemaakt, zodat onze leerlingen in alle rust

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 12 januari 2016. Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx.

Basisschool Pius X. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 12 januari 2016. Jordaansingel 20. 7481GP Haaksbergen. Tel. 053-5721396. directie@piusx. Jaargang 18. Nieuwsbrief nr. 7 van 1 januari 016 Jordaansingel 0. 781GP Haaksbergen. Tel. 03-71396. directie@piusx.eu Basisschool Pius X Luizencontrole Na de vakantie zijn de kinderen gecontroleerd op

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Nieuwsbrief ASHV. November 2018 AGENDA. Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief ASHV. November 2018 AGENDA. Beste ouders / verzorgers, November 2018 Nieuwsbrief ASHV AGENDA 27 november 19.00 u Informatieavond over TTO voor ouders van leerlingen groep 8 29 november 18.30 u Jaarvergadering oudercommissie (zie uitnodiging) 5 december Sinterklaasviering

Nadere informatie

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest MUZEJOURNAAL WEEK 22 en 23; VRIJDAG 22 MEI 2015 AGENDA Maandag 25 mei Dinsdag 26 mei Woensdag 27 mei Donderdag 28 mei Vrijdag 29 mei Pinksteren: VRIJ Groepen 7 verkeersexamen praktijk Kijkochtend nieuwe

Nadere informatie

Algemene voorwaarden buitenlandse schoolreizen

Algemene voorwaarden buitenlandse schoolreizen Algemene voorwaarden buitenlandse schoolreizen 2014-2015 Vastgesteld op: 3-7-2014 Inhoud Inschrijving... 3 Betaling... 4 Verzekering... 5 Annulering... 6 Grensdocumenten... 7 Regels tijdens de reizen...

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2017 2018 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2017 40 maandag 2 oktober 19.30 uur: Ouderraad dinsdag 3 oktober woensdag 4 oktober donderdag

Nadere informatie

Welkom ouders van t Zonnewiel

Welkom ouders van t Zonnewiel Welkom ouders van t Zonnewiel Presentatie over: De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en de scholen van Het Baken in Almere Onderwijsdoorstroomschema LWOO, wat is dat? LWOO op Stad

Nadere informatie

LIBANON LYCEUM. vraagt veel, geeft veel. mavo havo atheneum gymnasium WWW.LIBANONLYCEUM.NL

LIBANON LYCEUM. vraagt veel, geeft veel. mavo havo atheneum gymnasium WWW.LIBANONLYCEUM.NL LIBANON LYCEUM mavo havo atheneum gymnasium vraagt veel, WWW.LIBANONLYCEUM.NL geeft veel UW KIND IS HET MOOISTE DAT U HEEFT! Daarom kiest u met zorg de school waar uw kind na de basisschool naar toe gaat.

Nadere informatie

JAARAGENDA. SCHOOLJAAR Locatie Joure

JAARAGENDA. SCHOOLJAAR Locatie Joure JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2018 2019 Locatie Joure De jaaragenda kan gedurende het schooljaar gewijzigd worden. Laatst gewijzigd: Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2018 40 maandag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015

Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015 Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015 Algemeen Beste ouders, Hoewel ik al voor de zomervakantie een aantal ouders ontmoet heb op de informatieavond of anderszins gesproken heb en al kennis gemaakt

Nadere informatie

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014

leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 leerjaar 2/3 nr. 4/2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Dit is de laatste nieuwsbrief die u ontvangt dit schooljaar. We informeren u over bijzondere dingen die gebeurd zijn en over activiteiten die

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015 OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM Dinsdag 6 oktober 2015 1 OUDERAVOND LEERJAAR 2 19.15 u 19.30 u 19.35 u 19.40 u Koffie! Opening door dhr. M. Vroombout Keuzebegeleiding door mw. M.Stjepanovic Dhr. Van Oosten

Nadere informatie

Hoorn, 13 oktober Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Hoorn, 13 oktober Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data. Beste ouder(s)/verzorger(s), Hoorn, 13 oktober 2016 Betreft: samenvatting ouderavond en belangrijke data Beste ouder(s)/verzorger(s), Graag willen we iedereen bedanken die aanwezig was op de ouderavond van 29 september. De avond werd

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. dag datum 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Yair Past het Boni bij mij? Bruggers aan het woord Yair: Ik voel me thuis op het Boni. Het is heel fijn in de brugklas. Je wordt hier

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR

JAARAGENDA SCHOOLJAAR JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2018 2019 De jaaragenda kan gedurende het schooljaar gewijzigd worden. Laatst gewijzigd: 26 maart 2019 Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2018 40 maandag

Nadere informatie

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN!

Lollystokjes of een prop Maak geen rommel, ruim het op. Appelschillen, lege zakken Doe het in de AFVALBAKKEN! Overzicht activiteiten komende tijd: Nieuwsbrief 3 21 september 2012 Datum Activiteit Groep September Wo. 26-09 Dag van de Talen 1-8 Do. 27-09 Studiedag; alle kinderen vrij 1-8 Oktober Di 2-10 Ouderavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief Leerlingen

Nieuwsbrief Leerlingen Nieuw rooster Op 9 november a.s. komt er een aangepast rooster. In het huidige rooster hadden drie klassen onevenredig veel tussenuren. Hier moest iets aan worden gedaan. Dit nieuwe rooster geldt tot 7

Nadere informatie

Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli Welkom

Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli Welkom Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli 2017 Welkom Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli 2017 mevr. Willemsen (1-, 2- en 3-vwo) dhr. Geluk (2-vmbo-t) dhr. de Bie (2- en 3- havo) dhr. de Jong (4-, 5- en 6-vwo)

Nadere informatie

Beste ouder of verzorger,

Beste ouder of verzorger, schooljaar 2017-2018 nieuwsbrief 1 Beste ouder of verzorger, Twee weken geleden zijn we met hernieuwde energie gestart, vol ideeën en plannen om ons onderwijs nog beter en uitdagender te maken voor onze

Nadere informatie

09.00 uur: start introprogramma klas 1 Beroepsstage 4m (t/m 11-9) di 1 sep. 19.30-20.30: info avond klas 2 en 3 14:00 uur: Diagnostische rekentoets

09.00 uur: start introprogramma klas 1 Beroepsstage 4m (t/m 11-9) di 1 sep. 19.30-20.30: info avond klas 2 en 3 14:00 uur: Diagnostische rekentoets P dag datum Kader Mavo Havo/v onderbouw Havo/v bovenbouw 0 ma 17 aug. 18 aug. 19 aug. 20 aug. 21 aug. za 22 aug. P1 zo 23 aug. CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB CLEANTEAM H/V BB 1 ma 24

Nadere informatie

Utrecht, 23 januari 2015. Betreft: excellent-uren Boni. Geachte mevrouw/meneer,

Utrecht, 23 januari 2015. Betreft: excellent-uren Boni. Geachte mevrouw/meneer, Utrecht, 23 januari 2015 Betreft: excellent-uren Boni Geachte mevrouw/meneer, Zoals wij u al hebben laten weten, bieden wij vanaf 2 februari een nieuw verdiepingsprogramma aan in de brugklas. Voor de leerlingen

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2016 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie