Colloïdaal Zilver: een gift van de natuur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Colloïdaal Zilver: een gift van de natuur."

Transcriptie

1 Colloïdaal Zilver: een gift van de natuur. Wat is Zilverwater? Zilverwater is een colloïdale oplossing van zilver in water. Het is een multifunctionele substantie, verhoogt de weerstand van het organisme en geeft vaak wonderbaarlijke hulp bij het behouden van de gezondheid bij mensen, dieren, huisdieren en zelfs ook planten. Bacteriën, virussen, schimmels en gisten zijn, net als alle andere levende wezens op deze planeet, op zoek naar voedsel en een goed onderkomen. Vochtige omgevingen (neus, keel, oog, oor, voeten, schaamstreek ) vormen een ideale verblijfplaats. Gekwetste zones (wonden) zijn een gedroomde toegangspoort voor deze ijverige maar ongewenste gasten. Wat voor de mens afvalstoffen zijn, betekent voor deze groep een aantrekkelijke voorraad. Met een voedingspatroon dat dikwijls veel te rijk is voor de werkelijke arbeid die we nog leveren, is de mens een gedroomd voertuig voor deze steeds groeiende groep. Eens ze op één of andere manier het lichaam binnengedrongen zijn, gaan ze zich er thuisvoelen door de aangename temperatuur en de aanhoudende toevoer van nieuwe voedings- en afvalstoffen. Bijgevolg zijn de omstandigheden er ideaal om te vermenigvuldigen. Indien het immuumsysteem er niet in slaagt deze toename ongedaan te maken, staat je gezondheid op het spel. Gebieden met ophopingen van afvalstoffen (gewrichten, lever, sinussen, klieren, longen) zijn de uitgelezen plaatsen om als vaste verblijfplaats te functioneren. Wat doet Colloïdaal zilver? Colloïdaal zilver blijkt een stof die de ademhaling van primitieve levensvormen afremt en voor het menselijk organisme geen nevenwerkingen vertoont. Door een regelmatige en volgehouden toevoer van deze zilver-ionen raken de ééncelligen steeds meer buiten adem, tot ze uiteindelijk stikken of worden, ingevolge hun verzwakking, door het immuumsysteem onschadelijk gemaakt. Doordat Colloïdaal Zilver je lichaam continue beschermt tegen ongewenste bezoekers zal je meer energie en slagkracht kunnen inzetten bij een onverwachte aanval van de steeds talrijker wordende verzameling belagers (virussen, bacteriën). Een aantal ervan zijn immers volledig resistent geworden tegen klassieke antibiotica (cfr ziekenhuisbacterien). Colloïdaal Zilver is dus een zeer effectief antibioticum, dat u helpt bij het voorkomen van veel verschillende ziekten. Het bestrijdt meer dan 650 virale en bacteriële ziekten! Colloïdaal Zilver is een aanrader voor iedereen die een goede gezondheid wil hebben en houden!

2 Toepassing De Colloïdaal zilvertoepassingen beschermen uw immuumsysteem, stoppen ontstekingen en bestrijden veel virussen, bacteriën, parasieten, schimmels en andere uitwassen. Colloïdaal zilver helpt u bij het voorkomen van veel virale en bacteriële ziekten! Bij gebruik van Colloïdaal zilver is er resultaat te verwachten binnen 24 tot 48 uur. Colloïdaal zilver is geur en smaakloos. De meeste regulier antibiotica doden maar een paar ziekteverwekkers. Colloïdaal zilver is succesvol gebleken bij o.a.: - acné - Rosacea - allerlei allergiën - voetschimmels - tuberculose - blaasontstekingen - parasieten - bloedvergiftiging - steenpuisten - brandwonden - candida abicans schimmelinfectie - koudvuur - cholera - bindvliesontsteking - leukemie - wolfszweer - hoornvliesontsteking - de ziekte van Lyme - malaria - hersenvliesontsteking - Multiple Sclerose - zenuwzwakte - longonsteking - borstvliesontsteking - prostaatklachten - pruritus ani - psoriasis - etterende oogontsteking - reuma - dauwworm - rode hond - ontstoken ogen, oren, mond en keel - gordelroos - staphylococcen - syfillis - schildklierklachten - amandelontsteking - vergiftiging - trachoma - loopgraafvoet - huidontstekingen - wratten - kinkhoest - schimmelinfecties - herpes - chronische vermoeidheid - virale maagzweer - AIDS Ook dierenartsen gebruiken Colloïdaal zilver als een effectief middel. Het wordt ingezet bij veel ziektebeelden (o.a. het Canine Parvovirus), als effectief ontwormingsmiddel en als preventief middel tegen teken en vlooien. Diverse veehouders experimenteerden reeds met succes met colloïdaal zilver bij paarden en koeien. Achtergrondinformatie Historie Colloïdaal zilver is een bijna onovertroffen natuurlijk middel. Het wordt al sinds begin 1900 gebruikt. Het was toen wel erg duur en raakte daardoor in de vergetelheid met de komst van de goedkopere antibiotica. Die kenden echter een verwoestende werking met bekende gevolgen. Dankzij de hedendaagse technieken is colloïdaal zilver goedkoper te produceren en dus voor iedereen beschikbaar. Het was de Amerikaanse arts Paul Farber die weer op het spoor kwam van colloïdaal zilver. Farber leed zelf aan de ziekte van Lyme, die hem bijna fataal werd. De behandeling met reguliere antibiotica hielp niet en veroorzaakte zelfs de Candidaschimmelinfectie. Door zich te behandelen met Colloïdaal Zilver heeft hij zich echter van beide ziekten kunnen genezen. Farber schreef daarna het boek The Micro Silver Buller. Dit bevat zoveel (medische) informatie dat het bij elke arts, dierenarts, therapeut, gezondheidsinstantie gelezen op het bureau zou moeten liggen.

3 Gebruik van Colloïdaal Zilverwater. Colloïdaal Zilver werkt al bij hele kleine hoeveelheden. Het gebruik van zilverwater. Gebruik de onderstaande dosering met als uitgangspunt lichaamsgewicht kg : 3 maal daags ½ koffielepel kg : 3 maal daags 2 koffielepels kg : 3 maal daags 1 ½ koffielepel kg : 3 maal daags 2 koffielepels kg : 3 maal daags 2 ½ koffielepels kg : 3 maal daags 3 koffielepels kg : 3 maal daags 3 ½ koffielepels kg : 3 maal daags 4 koffielepels Een koffielepel is ca 15 druppels. Bij de kuur moet men veel water drinken. Kinderen wordt aangeraden 3-4 glazen per dag te drinken, volwassenen 6 glazen water per dag. De opgehoopte afvalstoffen die vrijkomen en worden uitgescheiden kunnen soms een reactie geven van vermoeidheid, lichte hoofdpijn of lichte diarree. Deze klachten verdwijnen na enige tijd. Er is geen gevaar bekend bij zwangerschap. Veel water drinken en diep ademhalen is nodig om de lymfe-circulatie te bevorderen. Voor systematische toepassing mag zilverwater onderdund, of met water verdund worden ingenomen. Daarbij is het aan te raden dit bovendien een tijdje onder de tong te houden. Het colloïdale zilver wordt dan door de mondslijmheid onder de tong in het bloed opgenomen. Moet zilverwater vooral in de mond of keel worden gebruikt dan is het zinvol met verdund of onverdund zilverwater te gorgelen of te spoelen. Moet het zilverwater in de darm werkzaam zijn dan moet het snel met veel water opgedronken worden zodat het zilver niet voortijdig door andere slijmvliezen wordt opgenomen. Daarnaast is het nuttig de darmflora door Biogarde Yoghurt e.d. te herstellen. Colloïdaal zilver kan heel goed op de huid worden toegepast. Maak het betroffen gebied vochtig met colloïdaal zilver en laat het 10 minuten inwerken. Uitgangspunt is 3 maal per dag, eventueel vaker of minder als dat nodig is. Op puisten en wratten kunt u een kompres van watten gedrenkt in zilverwater leggen en deze met een pleister of verband op zijn plaats houden. Oog-, oor- en neusdruppels Doe 1-2 druppels direkt in het oog, oor of neus al waar het nodig is, 3 maal daags. Het aantal keren per dag kunt u al naar omstandigheden opvoeren of verminderen. Ogen: Colloïdaal zilver is ook als compres toe te passen Neus: U kunt colloïdaal zilver toevoegen aan een eierdopje water en dit door de neus opsnuiven. Of met een pipetje in uw neus spuiten. 2 tot 3 x / dag Oren: 3 maal daags wat druppels in de oren. Ook veilig bij baby s! Een watje gedrenkt in zilverwater in het oor stoppen werkt ook goed.

4 Colloïdaal Zilver programma voor het herstel van de homeostase. Het is niet mogelijk een overdosering van het zilver binnen te krijgen! Zelfs het drinken van een hele fles, zal geen schadelijke effecten hebben en kan een genezingsproces op gang brengen. PS: HOMEOSTASE = het in evenwicht zijn van alle functies in het lichaam, zoals het constant houden van de bloeddruk, de ph van het bloed, de aanpassingsmechanismen van het hart, de regulatie van de ademhaling, lichaamstemperatuur, kliersecretie, calciumhuishouding, enz. Oraal gebruik: Minimale dosering: 1 koffielepel gedurende 7 dagen, vervolgens dagelijks een ½ koffielepel. Kinderen: ¼ tot ½ van de normale dosering Zwangere vrouwen: zij dienen vooraf hun arts te raadplegen Ernstige gevallen: 2 eetlepels dagelijks. De optimale dosis is afhankelijn van de individuele biochemie en het gewicht van de patiënt. (Vergeet niet dat dit een veilig mineraal element is en dat het geen negatieve bijwerkingen heeft.) Sommige mensen kunnen zich sloom voelen en pijntjes ervaren op de derde of vierde dag van de inname. Dit wordt de Herxheimer Reactie genoemd (de verergering t.g.v. verhoogde activiteit van de natuurlijke geneeskracht van het lichaam), dit is een genezingsreactie en is niet schadelijk alhoewel het oncomfortabel kan zijn. Deze reactie duurt meestal 2 dagen maar kan ook 2 tot 3 weken aanhouden. (Afhankelijk van de gezondheid van de patiënt.) Drink veel water tijdens en na de inname! Reacties tijdens het inwendig gebruik. Tijdens het gebruik van zilverwater kunnen afvalstoffen zoals bv. urinezuur worden losgemaakt en uitgescheiden. Vanuit de natuurgeneeskunde wordt dit gezien als een toename van de eleminatie (uitscheiding) van opgeslagen afvalstoffen vanuit de weefsels in het bloed. Hierdoor kunnen in het begin van een behandeling symptomen ontstaan wanneer deze vrij gekomen stoffen niet snel genoeg afgevoerd kunnen worden. De uitscheiding van deze stoffen moet plaatsvinden via de nieren. Sommige afvalstoffen moeten eerst door de lever (onze chemische fabriek) afgebroken worden voordat ze door de nieren uitgescheiden kunnen worden. Deze verhoogde activiteit van het gehele organisme kan ook symptomen geven van vermoeidheid of grieperigheid die vanzelfsprekend van voorbijgaande aard behoren te zijn.

5 Een handig lijstje voor het gebruik van zilverwater. Waar kunt u colloïdaal zilver, gemaakt van gedestilleerd water, voor gebruiken? Voor de persoonlijke verzorging kunt u colloïdaal zilver gebruiken als: - Spray voor het haar en het lichaam na het baden. - Deodorant spray onder de oksels. - Gorgelmiddel en spoelmiddel voor de mond en de keel. - Schoonmaakmiddel voor de nagels, de gehoorgang en de navel. - Reinigingsmiddel voor gehoorapparaat en brilmonturen. - Reinigingsspray voor contactlenzen. - Oogdruppels. - Reiniging van tandenborstels, kammen, haarborstels en haarklemmen. - Toevoegen aan badwater, spoelwater en darmspoeling. - Reiniging van kunstgebit. - Cosmetische reiniging van de huid. Keuken - Spray voor bakken en deksels in de diepvries en de koelkast. - Spray over snijplanken voor het gebruik en na de reiniging. Huishouden - Reinigingsspray voor de handen. - Reinigingsvloeistof voor mondstukken en telefoons. - Spray voor luchtfilters in de airconditioning. - Ontsmettingsspray voor toilet en deurknoppen. - Ontsmettingsspray voor tapijten, matrassen, meubels en kozijnen. - Spray in schoenen. - Spray kleding voor het opslaan. - Spray handschoenen. - Spray horlogebandjes. - Toevoegen aan het water van zwembadjes voor kinderen. Eerste Hulp - Spray op wonden, snijwonden, scheerwonden, puisten, tussen de tenen, jeukende plekken. - Toevoegen aan voetbaden.

6 GETUIGENISSEN Een therapeut die colloïdaal zilver regelmatig voorschrijft aan zijn cliënten is Jacob Duursma uit Eindhoven. Hij ziet zelfs goede resultaten bij ernstige ziektes. Eén van mijn cliënten kwam binnen nadat ze al achttien jaar multiple sclerose had. Geen van de voorgaande behandelingen had gewerkt en ze zei: ik verwacht niks, ik zie wel wat er van komt. Ik gaf haar een aantal behandelingen, schreef colloïdaal zilver voor en vitaminepreparaten. Na een tijdje leek het wat beter met haar te gaan. Ze vertelde dat ze zich ook emotioneel sterker voelde. Colloïdaal zilver reinigt de cellen namelijk niet alleen op lichamelijk niveau, maar ook op emotioneel niveau. Net als Liesbeth Bleeker heeft Jacob Duursma de ervaring dat bij sommige mensen een beginverergering plaatsvindt. Het kan dan lijken alsof alles erger wordt, maar dat is niet zo. De symptomen worden heviger omdat het lichaam aan een reinigingsproces bezig is. Daarna gaat het snel beter. Overigens is dat lang niet bij alle mensen het geval: met de meeste van mijn cliënten gaat het direct beter. Vorig jaar kwam mijn moeder bij me met een oogontsteking die al drie weken duurde. Ik gaf haar een paar druppels in het oog en de irritatie nam binnen een paar uur al af. En datzelfde effect heb ik gezien bij oorontstekingen. Gebruik Colloïdaal zilver Colloïdaal Zilver kan worden gebruikt als gorgeldrank, als oog-, neus- en oordruppels. Het kan verdund als vaginale douche en darmspoeling worden gebruikt. Het mag direct worden toegepast als huidverzorging en als gezichtsspoeling. Tijdens of na de zwangerschap kan men baat hebben bij het gebruik van Colloïdaal zilver. Het kan ook gebruikt worden voor dieren.

7 Gebruiksadviezen orale toediening Voor optimaal oraal gebruik de vloeistof enige minuten in de mond houden voordat men het doorslikt. Volwassen 1 tot 2 eetlepels per dag Kinderen ½ tot 1½ theelepel per dag (deze dosering mag indien nodig drie maal daags ingenomen worden) Acuut Bij ernstige en acute situaties kan men twee tot drie maal daags één eetlepel colloïdaal zilver innemen. De optimale dosis is afhankelijk van de conditie en het gewicht van de patiënt. (kinesiologische testen kunnen behulpzaam zijn bij het bepalen van de juiste dosering). Huid Direct aanbrengen op de huid met verstuiver of op een steriel gaasje of pleister. Men kan ook colloïdaal zilverzalf opbrengen d.m.v pleister of steriel gaasje. Ogen 2 tot maximaal 3 maal per dag met een pipetje in het oog druppelen. Oren Met een pipet in het oor druppelen 2 tot 3 maal per dag. Dit dagelijks herhalen. Neus en bijholten 2 tot 3 maal per dag in de neus druppelen met een pipet en of van een theelepeltje opsnuiven. Keel en longen Een kleine hoeveelheid colloïdaal zilverspray in de mond verstuiven en inademen. Maag en darmen Voeg twee eetlepels toe aan een groot glas water en drink dit op. Gezuiverd water maken Voeg 200 ml colloïdaal zilver toe aan 4 liter water. Schud het mengsel goed en wacht 10 minuten, schud nadien nog even en wacht nog 10 minuten. Het water is nu klaar voor gebruik. Bevordering van de spijsvertering Drink 2 liter water op 1 dag van het gezuiverde water bij de maaltijden. Dit kan gisting elimineren. Dieren Dieren zijn vaak succesvol behandeld met colloïdaal zilver. Twee maal per dag, afhankelijk van de conditie 6 tot 8 druppels per 10 kg lichaamsgewicht in de keel van het dier brengen of vermengen met het voedsel of drinkwater. Planten Planten kan men besproeien met een oplossing van water en colloïdaal zilver of over de aarde gieten. Voeg één eetlepel colloïdaal zilver toe aan 250 ml water.

8 COLLOÏDAAL ZILVER VOOR DIEREN Colloïdaal zilver vloeistof en zalf wordt ingezet als alternatief antibioticum voor het chemische antibioticum van de reguliere diergeneeskunde. Speciaal bij de bestrijding van bacteriën, virussen, parasieten en schimmels is het zeer effectief gebleken. Begin 1900 is door de reguliere wetenschap bewezen dat zilver een sterk antibioticum is. Door menig arts werd colloïdaal zilver aangewend tegen bacteriële infecties. Tegenwoordig is geconstateerd dat vele ziekteverwekkende bacteriën, schimmels en virussen een immuniteit hebben opgebouwd tegen de werking van de reguliere antibiotica. Bovendien blijkt dat de meeste reguliere antibiotica ook de nuttige darmbacteriën vernietigen. Hoewel colloïdaal zilver vele schadelijke bacteriën opruimt, blijft de darmflora intact. In de praktijk is gebleken, dat de nuttige bacteriën niet door het zilver worden opgeruimd en de schadelijke echter wel. Dosering: Cavia, rat, hamster en konijn 6 maal daags 2 druppels in de keel van het dier brengen of vermengen met voedsel. Kat en hond 6 maal daags, afhankelijk van de conditie 8 druppels per 10 kg lichaamsgewicht in de keel van het dier brengen of vermengen met het voedsel. Resultaat: Na 2-3 dagen. Colloïdaal zilver kan gebruikt worden voor honden en katten met volgende problemen: huidschimmel, niesziekte, oogirritatie, oorontsteking, ingescheurde nagels, slechte weerstand, enz Colloïdaal zilver wordt ook gebruikt voor cavia s met haaruitval bijvoorbeeld, voor ratten die jeuk hebben, konijnen met slechte weerstand. Ook wordt het zilver gebruikt voor ziekteproblemen bij duiven en andere vogels. Een volwassen duif mag 1 à 2 druppels zilver in de snavel toegediend krijgen. Bij jonge duiven volstaat 1 druppel. Prijs: flesje van 250 ml : Vitalia Mechelsesteenweg Hove Tel: info@vitalia-shop.be website:

Colloïdaal zilver en goud

Colloïdaal zilver en goud Colloïdaal zilver en goud Colloïdaal Zilver Zilver is een zeer krachtig, effectief en natuurlijk antibioticum, dat helpt bij het voorkomen van verschillende ziekten. Het bestrijdt meer dan 650 virale en

Nadere informatie

Je gezondheid, zó werk je eraan! Correct antibioticagebruik.

Je gezondheid, zó werk je eraan! Correct antibioticagebruik. Je gezondheid, zó werk je eraan! Correct antibioticagebruik www.lm.be Het natuurlijke afweersysteem De meeste virale en bacteriële infecties genezen spontaan na enkele dagen. In normale omstandigheden

Nadere informatie

Mijn kind heeft diarree

Mijn kind heeft diarree Mijn kind heeft diarree Beste ouders, Uw kind heeft diarree. In deze brochure vindt u een antwoord op de meeste vragen en ook praktische tips, opdat dit tijdelijk ongemak u geen onnodige hoofdbrekens zou

Nadere informatie

IODEX dermaal, 100 mg/g, oplossing voor cutaan gebruik Polyvidon-jood

IODEX dermaal, 100 mg/g, oplossing voor cutaan gebruik Polyvidon-jood IODEX dermaal, 100 mg/g, oplossing voor cutaan gebruik Polyvidon-jood Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen. Maar gebruik

Nadere informatie

Cedium iodine dermaal, 100 mg/g, oplossing voor cutaan gebruik Polyvidon-jood

Cedium iodine dermaal, 100 mg/g, oplossing voor cutaan gebruik Polyvidon-jood Cedium iodine dermaal, 100 mg/g, oplossing voor cutaan gebruik Polyvidon-jood Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

BIJSLUITER. PREDNISOLON NEOMYCINE oog/oor druppels

BIJSLUITER. PREDNISOLON NEOMYCINE oog/oor druppels BIJSLUITER PREDNISOLON NEOMYCINE oog/oor druppels Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Infliximab (Remicade)

Patiënteninformatie. Infliximab (Remicade) Patiënteninformatie Infliximab (Remicade) Infliximab (Remicade) Ter voorbereiding op uw afspraak informeren we u met deze folder over dit medicijn voor reumatische aandoeningen. Daarnaast zetten we een

Nadere informatie

BIJSLUITER. POLYMYXINE B 0,1% oogdruppels / oordruppels

BIJSLUITER. POLYMYXINE B 0,1% oogdruppels / oordruppels BIJSLUITER POLYMYXINE B 0,1% oogdruppels / oordruppels Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nesivine 0,05%, neusdruppels en neusspray (doseerspray en spray), oplossing Oxymetazoline hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nesivine 0,05%, neusdruppels en neusspray (doseerspray en spray), oplossing Oxymetazoline hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nesivine 0,05%, neusdruppels en neusspray (doseerspray en spray), oplossing Oxymetazoline hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nesivine 0,025% Pediatrie sine conservans, neusspray, oplossing. Oxymetazoline hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nesivine 0,025% Pediatrie sine conservans, neusspray, oplossing. Oxymetazoline hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nesivine 0,025% Pediatrie sine conservans, neusspray, oplossing Oxymetazoline hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Clindamycine lotion 10 mg/ml FNA, oplossing voor cutaan gebruik Clindamycine hydrochloride hydraat

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Clindamycine lotion 10 mg/ml FNA, oplossing voor cutaan gebruik Clindamycine hydrochloride hydraat Bijsluiter: informatie voor de patiënt oplossing voor cutaan gebruik Clindamycine hydrochloride hydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie. levocabastine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie. levocabastine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie levocabastine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder recept

Nadere informatie

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Urfadyn PL 100 mg harde capsules Nifurtoïnol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

Colloïdaal zilver Een natuurlijk antibioticum

Colloïdaal zilver Een natuurlijk antibioticum Josef Pies } Colloïdaal zilver Een natuurlijk antibioticum Werkzaamheid, toepassingen en ervaringen Uitgeverij Akasha }Inhoud Opmerking vooraf 7 Voorwoord bij de Nederlandse uitgave 8 Colloïdaal zilver

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIMETHOPRIM 10 mg/ml suspensie

BIJSLUITER. TRIMETHOPRIM 10 mg/ml suspensie BIJSLUITER TRIMETHOPRIM 10 mg/ml suspensie Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Thema 4 Behandeling van infectie gaat over het gebruik van antibiotica en andere geneesmiddelen om verschillende ziekten en kwalen te behandelen.

Thema 4 Behandeling van infectie gaat over het gebruik van antibiotica en andere geneesmiddelen om verschillende ziekten en kwalen te behandelen. Wereldoriëntatie - Natuur Algemene vaardigheden: 1.1 Levende en niet-levende natuur: 1.3 & 1.5 Gezondheid: 1.17-1.19 Wereldoriëntatie - Techniek 2.16* Geschatte lesduur 50 minuten Thema 4 Behandeling van

Nadere informatie

MODULE ZURE OORDRUPPELS MET HYDROCORTISON DMB 1% FNA

MODULE ZURE OORDRUPPELS MET HYDROCORTISON DMB 1% FNA MODULE 1.3.1.3 APPLICATION FORM PACKAGE LEAFLET ZURE OORDRUPPELS MET HYDROCORTISON DMB 1% FNA Regulatory Affairs May 2017 Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Zure oordruppels met hydrocortison

Nadere informatie

Soframycine I.E./ml neusdruppels, oplossing Soframycine I.E./ml neusspray, oplossing

Soframycine I.E./ml neusdruppels, oplossing Soframycine I.E./ml neusspray, oplossing Pagina 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Soframycine 7.800 I.E./ml neusdruppels, oplossing Soframycine 7.800 I.E./ml neusspray, oplossing Framycetinesulfaat Lees goed de hele bijsluiter,

Nadere informatie

MEER DAN EEN HUIDPROBLEEM

MEER DAN EEN HUIDPROBLEEM ROYAL CANIN DIEETVOEDINGEN HELPEN UW HUISDIER WEER LEKKER IN ZIJN VEL TE LATEN ZITTEN SOMS IS EEN PROBLEEMHUID MEER DAN EEN HUIDPROBLEEM Wanneer de oorzaak van de huidproblemen gediagnosticeerd is, kan

Nadere informatie

BIJSLUITER. CHLORALHYDRAAT 100 mg/ml drank

BIJSLUITER. CHLORALHYDRAAT 100 mg/ml drank BIJSLUITER CHLORALHYDRAAT 100 mg/ml drank Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf BIJSLUITER TETRACYCLINE 3% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betadine alcohol, oplossing voor cutaan gebruik 50 mg/ml / 0,72 ml/ml. povidonjood en ethanol 96%

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betadine alcohol, oplossing voor cutaan gebruik 50 mg/ml / 0,72 ml/ml. povidonjood en ethanol 96% BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betadine alcohol, oplossing voor cutaan gebruik 50 mg/ml / 0,72 ml/ml povidonjood en ethanol 96% Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Honing wordt al honderden jaren gebruikt tegen allerlei kwaaltjes

Honing wordt al honderden jaren gebruikt tegen allerlei kwaaltjes Honing wordt al honderden jaren gebruikt tegen allerlei kwaaltjes Als jij nog niet wist waarom honing gezond is, dan wordt dit hoog tijd! Honing is misschien wel de gezondste zoetmaker die we kennen, maar

Nadere informatie

Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat

Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen.

Nadere informatie

BIJSLUITER. LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% vaselinelanettecrème

BIJSLUITER. LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% vaselinelanettecrème BIJSLUITER LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% vaselinelanettecrème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nesivine 0,01% baby sine conservans, neusdruppels, oplossing Oxymetazoline hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nesivine 0,01% baby sine conservans, neusdruppels, oplossing Oxymetazoline hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nesivine 0,01% baby sine conservans, neusdruppels, oplossing Oxymetazoline hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Ustekinumab. (Stelara) Dermatologie

Ustekinumab. (Stelara) Dermatologie Ustekinumab (Stelara) Dermatologie Inhoudsopgave Inleiding 4 1. Hoe werkt Ustekinumab (Stelara) 4 2. Wat moet u weten voordat u Ustekinumab (Stelara) gebruikt 5 Gebruik Ustekinumab (Stelara) niet 5 Wees

Nadere informatie

Een geval van zelfzorg

Een geval van zelfzorg Dieren en aloë vera Aloë vera Eén van de oudste, meest bekende heilzame planten Rijk aan meer dan 200 voedingsstoffen: vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen Uniek gepatenteerd stabilisatieproces

Nadere informatie

Luchtweginfecties bij kinderen

Luchtweginfecties bij kinderen Als uw kind: jonger is dan drie maanden en koorts heeft (hoger dan 38 C) langer dan drie volle dagen koorts heeft koorts heeft gehad en na enkele dagen opnieuw koorts krijgt Luchtweginfecties bij kinderen

Nadere informatie

Clindamycinelotion 10 mg/ml FNA Fagron, oplossing voor cutaan gebruik. Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Clindamycine hydrochloride hydraat

Clindamycinelotion 10 mg/ml FNA Fagron, oplossing voor cutaan gebruik. Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Clindamycine hydrochloride hydraat Bijsluiter: informatie voor de patiënt Clindamycine hydrochloride hydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar

Nadere informatie

Micro-organismen. organismen

Micro-organismen. organismen Micro-organismen organismen Agenda Wat zijn micro-organismen? Verschil tussen bacteriën en virussen Wat zijn micro-organismen? Een micro-organisme is niet zichtbaar met het blote oog: Bacteriën (gram positief/negatief)

Nadere informatie

Behandeling met infliximab

Behandeling met infliximab REUMATOLOGIE/INTERNE GENEESKUNDE Behandeling met infliximab bij reumatoïde artritis BEHANDELING Behandeling met infliximab bij reumatoïde artritis Uw arts heeft u voorgesteld uw reumatoïde artritis (RA)

Nadere informatie

Adalimumab (Humira) bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Maag-Darm-Levercentrum. Beter voor elkaar

Adalimumab (Humira) bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Maag-Darm-Levercentrum. Beter voor elkaar Adalimumab (Humira) bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Maag-Darm-Levercentrum Beter voor elkaar 2 Inleiding Uw behandelend arts heeft met u gesproken over het gebruik van Adalimumab (Humira).

Nadere informatie

Natuurlijke voetverzorging

Natuurlijke voetverzorging Natuurlijke voetverzorging Wat is Tea Tree olie? Tea Tree olie wordt geproduceerd van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia door middel van distillatie. Deze zéér natuurlijke productiemethode met strenge

Nadere informatie

BIJSLUITER. PROMETHAZINE 1 mg/ml suikervrije stroop

BIJSLUITER. PROMETHAZINE 1 mg/ml suikervrije stroop BIJSLUITER PROMETHAZINE 1 mg/ml suikervrije stroop Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt

Bijsluiter: informatie voor de patiënt Bijsluiter: informatie voor de patiënt Loratadine 10 mg tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nystatine Labaz 100 000 IE/ml, suspensie voor oraal gebruik (Nystatine)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nystatine Labaz 100 000 IE/ml, suspensie voor oraal gebruik (Nystatine) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nystatine Labaz 100 000 IE/ml, suspensie voor oraal gebruik (Nystatine) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Version 2014_04 Page 1 of 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker loratadine hooikoortstabletten Apotex 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

IODEX buccaal, 10 mg/g, mondspoeling Polyvidon-jood

IODEX buccaal, 10 mg/g, mondspoeling Polyvidon-jood IODEX buccaal, 10 mg/g, mondspoeling Polyvidon-jood Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik dit geneesmiddel altijd

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Ofloxacine Stulln 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Ofloxacine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Ofloxacine Stulln 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Ofloxacine BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de patiënt Ofloxacine Stulln 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Ofloxacine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nesivine 0,05% sine conservans, neusspray, oplossing oxymetazoline hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nesivine 0,05% sine conservans, neusspray, oplossing oxymetazoline hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nesivine 0,05% sine conservans, neusspray, oplossing oxymetazoline hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livocab oogdruppels 0,5 mg/ml oogdruppels levocabastine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Livocab oogdruppels 0,5 mg/ml oogdruppels levocabastine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Livocab oogdruppels 0,5 mg/ml oogdruppels levocabastine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

INFECTIES VOORKOMEN KANKERCENTRUM UZ GENT. Onco_hemato_015

INFECTIES VOORKOMEN KANKERCENTRUM UZ GENT. Onco_hemato_015 INFECTIES VOORKOMEN KANKERCENTRUM UZ GENT Onco_hemato_015 INHOUDSTAFEL 01 Wat is een infectie? 3 02 Verhoogd risico op infectie 3 03 U beschermen tegen infecties 4 04 Belangrijke aandachtspunten bij het

Nadere informatie

Bloedvergiftiging (sepsis)

Bloedvergiftiging (sepsis) Bloedvergiftiging (sepsis) Albert Schweitzer ziekenhuis december 2014 pavo 0661 Inleiding De arts heeft u verteld dat u of uw familielid een bloedvergiftiging heeft. Een bloedvergiftiging wordt meestal

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS NORIT CARBOMIX, 50 g granulaat voor orale suspensie NORIT CARBOMIX, 5 g granulaat voor orale suspensie Actieve kool Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Behandeling met infliximab

Behandeling met infliximab REUMATOLOGIE/INTERNE GENEESKUNDE Behandeling met infliximab bij reumatoïde artritis BEHANDELING Behandeling met infliximab bij reumatoïde artritis Uw arts heeft voorgesteld uw reumatoïde artritis (RA)

Nadere informatie

Hoe lang en hoe vaak op een dag krijgt u de antibiotica?

Hoe lang en hoe vaak op een dag krijgt u de antibiotica? Antibiotica Antibiotica Antibiotica zijn medicijnen die worden gebruikt bij infecties die worden veroorzaakt door bacteriën. Deze infecties ontstaan doordat bacteriën het lichaam binnendringen en zich

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Acetylcysteine EG 200 mg, capsules acetylcysteïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Acetylcysteine EG 200 mg, capsules acetylcysteïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Acetylcysteine EG 200 mg, capsules acetylcysteïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

Toolbox-meeting Het gevaar van naalden (van junks) in de liftput

Toolbox-meeting Het gevaar van naalden (van junks) in de liftput Toolbox-meeting Het gevaar van naalden (van junks) in de liftput Inleiding Monteurs van vooral de service en reparatie&renovatie lopen een kans geïnfecteerd te raken met een virus, tengevolge van het (per

Nadere informatie

Livocab 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie levocabastine

Livocab 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie levocabastine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Livocab 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie levocabastine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS bijsluiter BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS NORIT CARBOMIX, 50 g granulaat voor orale suspensie NORIT CARBOMIX, 5 g granulaat voor orale suspensie Actieve kool Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

1. WAT IS BISOLVON 2MG/ML DRUPPELS VOOR ORAAL GEBRUIK, OPLOSSING EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL INGENOMEN?

1. WAT IS BISOLVON 2MG/ML DRUPPELS VOOR ORAAL GEBRUIK, OPLOSSING EN WAARVOOR WORDT DIT MIDDEL INGENOMEN? BISOLVON BIJSLUITER (Ref. 14.09.2018) (CCDS 005202 + PRAC + MAT + 4mg/5ml + corrections) Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bisolvon 2 mg/ml druppels voor oraal gebruik, oplossing broomhexinehydrochloride

Nadere informatie

MODULE ZURE OORDRUPPELS MET TRIAMCINOLONACETONIDE DMB 0,1% FNA

MODULE ZURE OORDRUPPELS MET TRIAMCINOLONACETONIDE DMB 0,1% FNA MODULE 1.3.1.3 APPLICATION FORM PACKAGE LEAFLET ZURE OORDRUPPELS MET TRIAMCINOLONACETONIDE DMB 0,1% FNA Regulatory Affairs October 2016 Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Zure oordruppels

Nadere informatie

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER (Ref ) (CCDS PRAC + MAT)

BIJSLUITER (Ref ) (CCDS PRAC + MAT) BIJSLUITER (Ref. 03.04.2017) (CCDS 0052-02 + PRAC + MAT) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bisolvon 2 mg/mldruppels voor oraal gebruik, oplossing broomhexinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie. levocabastine

BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie. levocabastine BIJSLUITER : INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Livostin 0,5 mg/ml oogdruppels, suspensie levocabastine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kan u zonder recept

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Betadine alcohol, oplossing voor cutaan gebruik 50 mg/ml/ 0,72 mg/ml, oplossing (povidonjood en ethanol)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Betadine alcohol, oplossing voor cutaan gebruik 50 mg/ml/ 0,72 mg/ml, oplossing (povidonjood en ethanol) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Betadine alcohol, oplossing voor cutaan gebruik 50 mg/ml/ 0,72 mg/ml, oplossing (povidonjood en ethanol) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VIGAMOX 5 mg/ml oogdruppels, oplossing Moxifloxacine (als hydrochloride)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VIGAMOX 5 mg/ml oogdruppels, oplossing Moxifloxacine (als hydrochloride) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER VIGAMOX 5 mg/ml oogdruppels, oplossing Moxifloxacine (als hydrochloride) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Vlooien. levenscyclus van de vlo

Vlooien. levenscyclus van de vlo Vlooien Vlooien zijn de meest voorkomende parasieten bij hond en kat. Ze komen gedurende het hele jaar voor. Ze voeden zich met het bloed van hun gastheer en veroorzaken huidirritatie door injectie van

Nadere informatie

Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat

Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Cedium chlorhexidini 0,05%, oplossing voor cutaan gebruik Chloorhexidine digluconaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% crème en zalf

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% crème en zalf BIJSLUITER TETRACYCLINE 3% crème en zalf Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

BIJSLUITER. HYDROCORTISONACETAAT 1% KETOCONAZOL 2% ZINKOXIDE 10% cetomacrogolcrème

BIJSLUITER. HYDROCORTISONACETAAT 1% KETOCONAZOL 2% ZINKOXIDE 10% cetomacrogolcrème BIJSLUITER cetomacrogolcrème Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Pagina 1/4 BE191764 België BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER CORSODYL 2mg/ml, spray voor oromucosaal gebruik chloorhexidinedigluconaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Adalimumab (Humira) bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa

Adalimumab (Humira) bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Afdeling: Onderwerp: MDL-centrum (Humira) bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Inleiding Uw behandelend arts heeft met u gesproken over het gebruik van (Humira). In deze folder krijgt u informatie

Nadere informatie

1. WAT ZIJN ZURE OORDRUPPELS MET HYDROCORTISON DMB 1% FNA EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?

1. WAT ZIJN ZURE OORDRUPPELS MET HYDROCORTISON DMB 1% FNA EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Zure oordruppels met hydrocortison DMB 1% FNA Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. -Bewaar

Nadere informatie

Behandeling van Hepatitis C

Behandeling van Hepatitis C Behandeling van Hepatitis C MDL-centrum IJsselland Ziekenhuis www.mdlcentrum.nl Inleiding Uw behandelend arts heeft bij u Hepatitis C geconstateerd. De MDL-verpleegkundige gaat u begeleiden bij het behandelen

Nadere informatie

BIJSLUITER. PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% crème en zalf

BIJSLUITER. PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% crème en zalf BIJSLUITER PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% crème en zalf Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

Methotrexaat (ledertrexate of emthexate) bij de ziekte van Crohn bij kinderen

Methotrexaat (ledertrexate of emthexate) bij de ziekte van Crohn bij kinderen Methotrexaat (ledertrexate of emthexate) bij de ziekte van Crohn bij kinderen 2 In overleg met de behandelend arts is besloten dat uw kind het medicijn Methotrexaat gaat gebruiken, afgekort MTX. De reden

Nadere informatie

Aporil Thuyatinctuur45 mg/1g, Stinkende gouwe tinctuur45 mg/1g, Salicylzuur135 mg/1g, Melkzuur 20 mg/1g, Azijnzuur 80 mg/1g

Aporil Thuyatinctuur45 mg/1g, Stinkende gouwe tinctuur45 mg/1g, Salicylzuur135 mg/1g, Melkzuur 20 mg/1g, Azijnzuur 80 mg/1g Aporil Thuyatinctuur45 mg/1g, Stinkende gouwe tinctuur45 mg/1g, Salicylzuur135 mg/1g, Melkzuur 20 mg/1g, Azijnzuur 80 mg/1g Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lamisil Spray 1%, huidspray, oplossing terbinafinehydrochloride

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lamisil Spray 1%, huidspray, oplossing terbinafinehydrochloride Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lamisil Spray 1%, huidspray, oplossing terbinafinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Furacine Soluble Dressing 2 mg/g zalf Furacine 2 mg/ml Oplossing voor cutaan gebruik nitrofural

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Furacine Soluble Dressing 2 mg/g zalf Furacine 2 mg/ml Oplossing voor cutaan gebruik nitrofural BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Furacine Soluble Dressing 2 mg/g zalf Furacine 2 mg/ml Oplossing voor cutaan gebruik nitrofural Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% ZWAVEL 5% cetomacrogolcrème

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% ZWAVEL 5% cetomacrogolcrème BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% ZWAVEL 5% cetomacrogolcrème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Verstopte neus, zwelling & hoofdpijn

Verstopte neus, zwelling & hoofdpijn Verstopte neus, zwelling & hoofdpijn Wat kan je doen als alles dichtzit in je hoofd? Vind dag en nacht verlichting Zit alles dicht daarboven? Een verstopte neus? Gezwollen neusslijmvliezen? En soms nog

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Allergodil oogdruppels, oogdruppels, oplossing 0,5 mg/ml. azelastinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Allergodil oogdruppels, oogdruppels, oplossing 0,5 mg/ml. azelastinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS oogdruppels, oogdruppels, oplossing 0,5 mg/ml azelastinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Acetylcysteine EG 600 mg, bruistabletten acetylcysteïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Acetylcysteine EG 600 mg, bruistabletten acetylcysteïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Acetylcysteine EG 600 mg, bruistabletten acetylcysteïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Pagina 1/4 BE106802 / BE191764 België BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER CORSODYL 2mg/ml, mondspoeling chloorhexidinedigluconaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Bisolvon 8 mg/5ml siroop broomhexinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Bisolvon 8 mg/5ml siroop broomhexinehydrochloride BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bisolvon 8 mg/5ml siroop broomhexinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Clindamycine 10 mg/ml Teva, oplossing voor cutaan gebruik clindamycine

Clindamycine 10 mg/ml Teva, oplossing voor cutaan gebruik clindamycine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Clindamycine 10 mg/ml Teva, clindamycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER (Ref )

BIJSLUITER (Ref ) BIJSLUITER (Ref. 20.03.2013) 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Dulcolax picosulphate 7,5 mg/ml druppels voor oraal gebruik, oplossing Natriumpicosulfaat monohydraat Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Emtricitabine/Tenofovirdisoproxil Krka 200 mg/245 mg filmomhulde tabletten (emtricitabine/tenofovirdisoproxil)

Emtricitabine/Tenofovirdisoproxil Krka 200 mg/245 mg filmomhulde tabletten (emtricitabine/tenofovirdisoproxil) Om een maximaal voordeel te halen voor uw gezondheid uit de effecten van het geneesmiddel Emtricitabine/Tenofovirdisoproxil Krka 200 mg/245 mg filmomhulde tabletten, om voor een goed gebruik ervan te zorgen

Nadere informatie

PARONAL I.E. PARONAL I.E.

PARONAL I.E. PARONAL I.E. P2-1/5 BIJSLUITERTEKST Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker,

Nadere informatie

Wond- en huidbehandeling met de kracht van zeewater en zuurstof. Wat is Actimaris?

Wond- en huidbehandeling met de kracht van zeewater en zuurstof. Wat is Actimaris? Wat is Actimaris? Actimaris is een volledig natuurlijke productenserie die effectief voor nagenoeg alle huid- en slijmvliesproblemen kan worden gebruikt. Waaruit bestaat Actimaris? De Actimaris producten

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Zindaclin 1% Gel Clindamycine

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Zindaclin 1% Gel Clindamycine B. BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Zindaclin 1% Gel Clindamycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u

Nadere informatie

Broomhexine HCl Teva 8 mg, tabletten broomhexine

Broomhexine HCl Teva 8 mg, tabletten broomhexine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Broomhexine HCl Teva 8 mg, broomhexine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

Ziekteverwekkende micro-organismen dringen via lichaamsopeningen het lichaam binnen:

Ziekteverwekkende micro-organismen dringen via lichaamsopeningen het lichaam binnen: IMMUNITEIT 1 Immuniteit Het lichaam van mens en dier wordt constant belaagd door organismen die het lichaam ziek kunnen maken. Veel van deze ziekteverwekkers zijn erg klein, zoals virussen en bacteriën.

Nadere informatie

Cedium benzalkonium, 0,1 %, oplossing voor cutaan gebruik Cedium benzalkonium, 0,1 %, huidspray, oplossing Benzalkoniumchloride

Cedium benzalkonium, 0,1 %, oplossing voor cutaan gebruik Cedium benzalkonium, 0,1 %, huidspray, oplossing Benzalkoniumchloride Cedium benzalkonium, 0,1 %, oplossing voor cutaan gebruik Cedium benzalkonium, 0,1 %, huidspray, oplossing Benzalkoniumchloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit

Nadere informatie

BIJSLUITER. KOOLTEER 10% en 20% in vaseline

BIJSLUITER. KOOLTEER 10% en 20% in vaseline BIJSLUITER KOOLTEER 10% en 20% in vaseline Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Inleiding. Wat is infliximab

Inleiding. Wat is infliximab Infliximab-infuus Inleiding In overleg met uw maag-, darm-, leverarts (MDL-arts) gaat u starten met de behandeling infliximab. In deze folder vindt u informatie over infliximab, over de werking en de behandeling,

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Drosera-Homaccord Druppels voor oraal gebruik, oplossing

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Drosera-Homaccord Druppels voor oraal gebruik, oplossing B. BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Drosera-Homaccord Druppels voor oraal gebruik, oplossing Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

De meest voorkomende bijverschijnselen zijn: Bijverschijnselen die weinig voorkomen: Bijverschijnselen die zelden voorkomen:

De meest voorkomende bijverschijnselen zijn: Bijverschijnselen die weinig voorkomen: Bijverschijnselen die zelden voorkomen: Methotrexaat Uw behandelend maag-darm-leverarts heeft u verteld dat u in aanmerking komt voor een onderhoudsbehandeling met Methotrexaat in verband met een chronische ontstekingsziekte van de darmen (ziekte

Nadere informatie

BALSOCLASE MUCOLYTICUM 5%, DRANK ZONDER SUIKER carbocisteïne

BALSOCLASE MUCOLYTICUM 5%, DRANK ZONDER SUIKER carbocisteïne Bijsluiter: informatie voor de gebruiker BALSOCLASE MUCOLYTICUM 5%, DRANK ZONDER SUIKER carbocisteïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Inhoud van deze bijsluiter:

Inhoud van deze bijsluiter: Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie instaat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u Nesivine zorgvuldig te gebruiken om

Nadere informatie

Thiopurines Azathioprine (Imuran ) Mercaptopurine( puri-nethol ) Tioguanine (Lanvis )

Thiopurines Azathioprine (Imuran ) Mercaptopurine( puri-nethol ) Tioguanine (Lanvis ) Thiopurines Azathioprine (Imuran ) Mercaptopurine( puri-nethol ) Tioguanine (Lanvis ) Uw behandelend maag-darm-leverarts heeft u verteld dat u in aanmerking komt voor een onderhoudsbehandeling met een

Nadere informatie

Package leaflet

Package leaflet 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER paracetamol en vitamine C Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Allergisch voor Benzocaïne

Allergisch voor Benzocaïne Allergisch voor Benzocaïne U bent allergisch voor Benzocaïne: Wat nu Uw dermatoloog heeft aangetoond dat u allergisch bent voor benzocaïne. Wanneer u hiermee in aanraking komt, kan dat aanleiding geven

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nystatine Labaz IE/ml, suspensie voor oraal gebruik (Nystatine)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nystatine Labaz IE/ml, suspensie voor oraal gebruik (Nystatine) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nystatine Labaz 100 000 IE/ml, suspensie voor oraal gebruik (Nystatine) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER. NITROFURANTOÏNE 5 mg/ml suspensie

BIJSLUITER. NITROFURANTOÏNE 5 mg/ml suspensie BIJSLUITER NITROFURANTOÏNE 5 mg/ml suspensie Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Levotuss 6 mg/ml siroop

Levotuss 6 mg/ml siroop BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Levotuss 6 mg/ml siroop Levodropropizine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later

Nadere informatie

Version 3.0, 04/2013 BIJSLUITER

Version 3.0, 04/2013 BIJSLUITER Version 3.0, 04/2013 BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER ELDEPRYL 5 mg tabletten ELDEPRYL 10 mg tabletten selegiline hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Griepprik Wat kan uw apotheek voor u doen? Koorts en pijn

Griepprik Wat kan uw apotheek voor u doen? Koorts en pijn Verkoudheid en griep Plotseling een rillerig gevoel, spierpijn, keelpijn, last van hoesten en koorts... Misschien is dit het begin van een forse griep ( influenza ). In dat geval kunt u ook last krijgen

Nadere informatie