Pompoen-Lilly. Materiaal: Afkortingen: MR = magische ring v = vaste hstk = half stokje stk = stokje L = losse st = steek hv = halve vaste

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pompoen-Lilly. Materiaal: Afkortingen: MR = magische ring v = vaste hstk = half stokje stk = stokje L = losse st = steek hv = halve vaste"

Transcriptie

1 Pompoen-Lilly Vertaald door Elly Lijster Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van het patroon (incl. vertalingen) is niet toegestaan. Natuurlijk mag ook het patroon, foto s en afbeeldingen niet als eigen uitgegeven worden. Verkoop van het gehaakte figuur via internet of op markten is toegestaan, met vermelding van de auteur - Zhaya / Zhaya Design. Vielen Dank :o) * * * Feel free to sell your finished items. Do not copy, alter, share, publish or sell pattern, pictures or images as your own. Copies may be made for owner s personal use only. Materiaal: Garen, bijv. Schachenmayr Catania/Scheepjes Catona (kleurnr oranje/mandarijn, kleurnr agave/spruce, kleurnr kastanje) Bijpassende haaknaald bij mij 2,0 en 3,5 mm beetje vulling kleine knoop (bij mij 10 mm) Afkortingen: MR = magische ring v = vaste hstk = half stokje stk = stokje L = losse st = steek hv = halve vaste Het door mij aangegeven materiaal is een voorbeeld. Je kunt elk ander materiaal gebruiken. Pas de haaknaald daar dan bij aan. Het figuur wordt dan wel kleiner/groter. Bij het amigurumi haken moet je een naald dunner gebruiken als op de wikkel staat vermeld, zodat er bij het haken geen gaatjes ontstaan. Mijn proefstukje met naald 2 en 6 toeren heeft een doorsnede van 4,5 cm Er wordt tenzij anders vermeld - in spiraalronden gehaakt. Voor een (zo onzichtbaar mogelijke) kleurwissel bij spiraalronden en het maken van meer-en minderingen, kijk bij onder Tipps, Tricks en Tutorials.

2 Pompoenjurk: Met oranje, pas de naalddikte aan dat er geen gaatjes ontstaan waar de vulling doorschijnt Er wordt in het rond gehaakt (niet doorlopend anders loopt de pompoen scheef). Elke ronde begint met een losse en wordt met een halve vaste gesloten. 36L, met 1hv sluiten tot ring 1. v in elke st (36) Bij de volgende 12 ronden wordt in elke 6 e steek in de achterste lus ingestoken (12 ronden) v in elke st (36) Haakwerk draaien en langs de vrije voorste lussen haken. Elke rij begint met 1L, aan het eind het werk keren v in elke (nog vrije) voorste lus van elke ronde, vergeet niet de laatst gehaakte ronde, de 13 e v in de losse haken (13) (11 rijen) v in elke st (13) Nu wordt dit deel met de volgende groep voorste lussen samengehaakt, hiervoor telkens eerst door de steek van de 25 e rij steken, dan door de juiste voorste lus een v haken. Zo ontstaat het eerste deel van de pompoen. Dan weer 11 rijen met 13v. Totaal 6 ruimtes van 12 rijen á 13v, het laatste deel niet met de eerste rij verbinden, omdat dat er niet mooi uitziet. Gewoon eindigen en een draad laten hangen voor het vastnaaien. De draad door een naald halen en telkens in de laatste steek insteken (alsof je het haakt) en nog een keer door de voorste lus, waar de eerste rij is gehaakt. Het klinkt ingewikkeld, maar als je aan het haken bent wordt duidelijk wat er wordt bedoeld. Gebruik ook de foto s als voorbeeld:o) Nu wordt het een beetje frommelen, helemaal bij elke tweede steek. Werk zo zorgvuldig mogelijk.

3 Kleurwissel naar groen. - hier heb ik gehaakt met nld. 3,5 mm, de aanbevolen naalddikte die op de wikkel vermeld staat, omdat het weefsel niet meer zo vast en gesloten hoeft te zijn. Nu wordt er langs de lossen van de eerste ronde gehaakt en worden de openingen gelijk meegehaakt. Met groen aanhechten in de eerste steek van de eerste ruimte, elke steek in deze ronde eerst door de buitenkant (het deel met de rijen) steken en dan door de eerste steek van de eerste ronde, 1v haken (zie linkerfoto). Dan in het buitenste deel van de volgende rij insteken (ook per steek telkens in een rij insteken) en dan nog 1x in dezelfde steek van de ronde. Dus per rij telkens 1 st (12) en aan de binnenkant (hier zijn maar 6 st te gebruiken) telkens 2x in dezelfde st insteken, zodat je per deel 12 st groen hebt. 1 v maken (zie foto linksonder). Dan in het buitenste deel van de volg. rij. Let op dat elke steek telkens door beide delen gehaakt wordt, door het buitenste deel met de rijen en door de binnenkant met de ronden (zie foto midden). Ook dit klinkt ingewikkelder als het is. Aan het eind heb je 6 x 12 v gehaakt, dus 72 st in deze ronde. 1. 2stk in elke st (144) 2. elke 2 e. stk meerderen (216) Sluiten en alle draden afhechten. De holtes vullen. 1. Nu wordt de andere kant gesloten, hiervoor weer in de eerste steek van een ruimte aanhechten. Nu worden in het buitenste deel telkens 2 st samen gehaakt hiervoor door de eerste rij aan de buitenkant en de eerste steek van de binnenkant steken, lus ophalen (2 lussen op de naald ), door de 2 e rij van het buitenste deel en nog 1x door de 1 e st van de binnenkant steken, lus ophalen (3 lussen op de naald), draad door alle drie de lussen halen. Tot het eind van de ronde herhalen. Nu heb je voor elk deel 6 x 6 v gehaakt dus 36v totaal in deze ronde.

4 In het rond haken, elke ronde begint met 1L en sluit met 1hv in de 1 e st. 2. elke 5 e. en 6 e. v samen haken (30) 3. v in elke st (30) Vanaf hier in rijen haken, elke rij begint met 1L, keren aan het eind. 4. 5v, (5 st oversl.) 8L, 10v, (5 st oversl.), 8L, 5v (36) 5. 5v, 11v in de L haken, 10v, 11v in de L haken, 5v (42) 6. elke 6 e. und 7 e. v samen haken (36) Niet meer keren, een lossenketting als knoopsgat haken (aangepast aan de maat van je knoop) en met 1hv in dezelfde st vastzetten. Sluiten, draad afhechten. Knoop aannaaien Laars (2x): Met oranje en een dunnere haaknaald In het rond haken, elke ronde begint met 1L en sluit met 1hv in de 1 e st, de beginl en hv aan het eind wordt verder niet in het patroon vermeld. Het kan ook doorlopend in spiraalronden gehaakt worden, maar dat is niet zo gelijkmatig. Als je in spiraalronden haakt een markeerder gebruiken en deze middenachter houden (event. af en toe korrigeren.). Er wordt in een ovaal gehaakt (zie schema). 6L, 2v in de 2 e. st vanaf de naald, 3v, 4v in de laatste st, verder aan de andere kant van de opzet: 3v, 2v in de laatste st (14) 1. 1v, 1v meerderen, 3v, 4v meerderen, 3v, 1v meerderen, 1v (20) 2. 1v, 1v meerderen, 4v, 2v meerderen, 4v, 2v meerderen, 4v, 1v meerderen, 1v (26) Sluiten en draad afhechten. Een tweede deel hetzelfde haken, dit deel niet sluiten. Leg beide delen op elkaar, de voorkant wijst naar buiten. Beide delen met hv samen haken, hiervoor in het bovenste deel door beide lussen steken en in het onderste deel in de aangrenzende lus (zie foto). Met groen of bruin middenachter in de vrije lus aanhechten en verder in het ronde: 3. 26v in de vrije achterste lussen (26) 4-5. (2 ronden) 7v, 12hstk, 7v (26) 6. 5v, 8x 2 v samen haken, 5v (18) 7. 5v, 8v in de voorste lussen, 5v (18) (3 ronden) v in elke st (18) Sluiten, draad afhechten.

5 Muts: met bruin op dezelfde manier als het pompoen deel van de jurk, het kan in het rond of doorlopend in spiraalronden gehaakt worden,. 1. MR met 9v (9) 2. in de achterste lussen: 1 v in elke st (9) 3. 7v, 2 v samen haken (8) 4. 6v, 2 v samen haken (7) 5. 5v, 2 v samen haken (6) kleurwissel naar groen 6. elke v meerderen (12) 7. elke 2. v meerderen (18) 8. elke 3. v meerderen (24) 9. a) in de voorste lussen : 1L, 1hv, om en om tot het eind, sluit met 1hv, Met oranje aanhechten in de achterste lus van ronde b) in de achterste lussen: elke 4 e. v meerderen (30) 10. elke 5 e. v meerderen (36) 11. elke 6 e. v meerderen (42) 12. elke 7 e. v meerderen (48) 13. elke 8 e. v meerderen (54) (3 ronden) v in elke st (54) 17. 1L, 1hv, om en om tot het eind, sluiten. Draad afhechten Als je wilt kan je wat vulling in de laars stoppen, ik heb dat niet gedaan, de begin- en einddraden waren voldoende vulling. Als decoratie kan je nog 2 of 3 ranken haken. Hiervoor lossenkettingen in verschillende lengtes haken (bijv. tussen 25 en 45 L per ketting), met hv terughaken en met de einddraad tussen ronde 9a en 9b vastnaaien. Blad: Groen, nld. 2,0 mm Wordt weer in een ovaal gehaakt, dus rondom een Lossenketting, L, 1hv in de 2 e st vanaf de nld., 8hv (=de steel van het blad), (1v, 2hstk, 2stk) in de volg.st, (1stk, 1hstk) in de volg. st, (1hstk, 1v) in de volg. st, 3v in de laatste st, verder aan de andere kant van de opzet: (1v, 1hstk) in de volg. st, (1hstk, 1stk) in de volg. st, (2stk, 2hstk, 1v) in de volg. st, 1hv, 1L, keren 2. 3stk in de 1 e st, 1stk, 3hstk, (2v, 1hstk) in de volg. st, 4hstk, 3v in de punt van het blad, 4hstk, (1hstk, 2v) in de volg. st, 3hstk, 1stk, (3stk, 1hv) in de laatste st Sluiten en draad afhechten.

6 Gefeliciteerd, Lilly s herfst pompoen-outfit is klaar!

Deko voor Marmeladepotten

Deko voor Marmeladepotten Deko voor Marmeladepotten Vertaald door Elly Lijster Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van het patroon (incl. vertalingen) is niet toegestaan.

Nadere informatie

Lilly op weg naar de speelplaats

Lilly op weg naar de speelplaats Lilly op weg naar de speelplaats Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van het patroon (incl. vertalingen) is niet toegestaan. Natuurlijk mag ook

Nadere informatie

Lilly naar het Strand

Lilly naar het Strand Lilly naar het Strand Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van het patroon (incl. vertalingen) is niet toegestaan. Natuurlijk mag ook het patroon,

Nadere informatie

Erwin. Afkortingen: v = vaste hstk = half stokje MR = Magische ring L = losse st = steek hv = halve vaste * * *

Erwin. Afkortingen: v = vaste hstk = half stokje MR = Magische ring L = losse st = steek hv = halve vaste * * * Erwin Vertaald door Elly Lijster Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van het patroon (incl. vertalingen)is niet toegestaan. Natuurlijk mogen ook

Nadere informatie

Schnuffeltuch Zipfelchen

Schnuffeltuch Zipfelchen Schnuffeltuch Zipfelchen Vertaald door Elly Lijster Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van het patroon (incl. vertalingen) is niet toegestaan.

Nadere informatie

Paasschaal. Materiaal: Afkortingen: v = vaste hstk = half stokje MR = magische ring/draadring L = losse st = steek hv = halve vaste

Paasschaal. Materiaal: Afkortingen: v = vaste hstk = half stokje MR = magische ring/draadring L = losse st = steek hv = halve vaste Paasschaal Vertaald door Elly Lijster Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van het patroon (incl. vertalingen) is niet toegestaan. Natuurlijk mag

Nadere informatie

Lilly in de sneeuw. Afkortingen: MR = magic ring v = vaste hstk = half stokje Stk = stokje L = losse st = steek hv = halve vaste

Lilly in de sneeuw. Afkortingen: MR = magic ring v = vaste hstk = half stokje Stk = stokje L = losse st = steek hv = halve vaste Lilly in de sneeuw Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken en verspreiden van dit patroon (incl. vertalingen), is niet toegestaan. Natuurlijk mogen ook de foto

Nadere informatie

Lilly (basis- patroon)

Lilly (basis- patroon) Lilly (basis- patroon) Alle figuren die met mijn patronen zijn gemaakt, mogen verkocht worden, met vermelding van mij als designer. Het patroon zelf, of delen daarvan mogen niet worden verkocht of als

Nadere informatie

Egeltje. Afkortingen: v = vaste Stk = stokje MR = magic ring L = losse st = steek hv = halve vaste

Egeltje. Afkortingen: v = vaste Stk = stokje MR = magic ring L = losse st = steek hv = halve vaste Egeltje Vertaald door Elly Lijster Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van het patroon (incl. vertalingen)is niet toegestaan. Natuurlijk mogen

Nadere informatie

Lilly 2.0 (Handleiding)

Lilly 2.0 (Handleiding) Lilly 2.0 (Handleiding) Deze handleiding is eigendom van Zhaya/Zhaya Design. Verkoop, uitwisseling, publicatie en reproductie van het patroon (incl. vertalingen) is verboden. Natuurlijk mogen de foto s

Nadere informatie

Vertaald door Jeannette Kemp

Vertaald door Jeannette Kemp Konijn met vest Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken en verspreiden van dit patroon (incl. vertalingen), is niet toegestaan. Natuurlijk mogen ook de foto s,

Nadere informatie

Schaap in. Wolfskleren

Schaap in. Wolfskleren Schaap in Wolfskleren Vertaling: Elly Lijster Alle figuren die met mijn patronen zijn gehaakt mogen verkocht worden met vermelding van mij als designer. Het patroon zelf, of delen ervan mogen niet verkocht,

Nadere informatie

Marie. Afkortingen: v = vaste hstk = half stokje stk = stokje MR = magische ring/ draadring L = losse st = steek hv = halve vaste

Marie. Afkortingen: v = vaste hstk = half stokje stk = stokje MR = magische ring/ draadring L = losse st = steek hv = halve vaste Marie Vertaald door Elly Lijster Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van het patroon (incl. vertalingen) is niet toegestaan. Natuurlijk mag ook

Nadere informatie

publish or sell pattern, pictures or images as your own. Copies may be made for owner s personal use only.

publish or sell pattern, pictures or images as your own. Copies may be made for owner s personal use only. Lilly in de herfst Alle Figuren, die door mijn patronen zijn ontstaan, mogen verkocht worden met vermelding van de designer. Het patroon zelf of delen ervan mogen niet worden verkocht, openbaar worden

Nadere informatie

Strand- baby. Afkortingen: v = vaste hstk = half stokje Stk = stokje MR = magische ring L = losse st = steek(steken) hv = halve vaste

Strand- baby. Afkortingen: v = vaste hstk = half stokje Stk = stokje MR = magische ring L = losse st = steek(steken) hv = halve vaste Strand- baby Vertaald door Elly Lijster Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van het patroon (incl. vertalingen) is niet toegestaan. Natuurlijk

Nadere informatie

Mathilde, III. afkortingen: MR = opzet = magische ring of 2-l-methode v = vaste -l = losse st = steek hv = halve vaste

Mathilde, III. afkortingen: MR = opzet = magische ring of 2-l-methode v = vaste -l = losse st = steek hv = halve vaste Mathilde, III. Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken en verspreiden van dit patroon (incl. vertalingen), is niet toegestaan. Natuurlijk mogen ook de foto s, afbeeldingen

Nadere informatie

Schweini. Afkortingen: MR = magische ring v = vaste stk = stokje L = losse st = steek hv = halve vaste

Schweini. Afkortingen: MR = magische ring v = vaste stk = stokje L = losse st = steek hv = halve vaste Schweini Vertaald door Elly Lijster Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van het patroon (incl. vertalingen) is niet toegestaan. Natuurlijk mag

Nadere informatie

Bruidspaar. Er wordt tenzij anders vermeld - in spiraalronden gehaakt.

Bruidspaar. Er wordt tenzij anders vermeld - in spiraalronden gehaakt. Bruidspaar Alle figuren die met mijn patronen zijn gemaakt mogen verkocht worden met vermelding van mij als designer. Het patroon zelf of delen ervan mogen niet worden verkocht, openbaar worden gemaakt

Nadere informatie

Hubert Hommel. Afkortingen: v = vaste MR = magic ring L = losse st = steek hv = halve vaste

Hubert Hommel. Afkortingen: v = vaste MR = magic ring L = losse st = steek hv = halve vaste Hubert Hommel Alle figuren, die met mijn patronen zijn gehaakt mogen verkocht worden, het vermelden van mij als designer zou ik op prijs stellen Het patroon zelf of delen ervan mogen niet verkocht worden

Nadere informatie

Goede Nacht - Lilly. Materiaal:

Goede Nacht - Lilly. Materiaal: Goede Nacht - Lilly Deze handleiding is eigendom van Zhaya/Zhaya Design. Verkoop, uitwisseling, publicatie en reproductie van het patroon (incl. vertalingen) is verboden. Natuurlijk mogen de foto s en

Nadere informatie

Muziekdoosje Olifant. Materiaal: Met het aangegeven garen wordt het figuur ca.18cm. Maar je kan natuurlijk elk ander garen gebruiken

Muziekdoosje Olifant. Materiaal: Met het aangegeven garen wordt het figuur ca.18cm. Maar je kan natuurlijk elk ander garen gebruiken Muziekdoosje Olifant Vertaald door Elly Lijster Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van (incl. vertalingen) is niet toegestaan. Natuurlijk mag ook het Designs.

Nadere informatie

Vlinder Fiete. Afkortingen: v = vaste MR = magische ring L = losse st = steek hv = halve vaste

Vlinder Fiete. Afkortingen: v = vaste MR = magische ring L = losse st = steek hv = halve vaste Vlinder Fiete Vertaald door Elly Lijster Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van het patroon (incl. vertalingen) is niet toegestaan. Natuurlijk

Nadere informatie

Glow bunny. Vertaling: Elly Lijster.

Glow bunny. Vertaling: Elly Lijster. Glow bunny Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van het patroon (incl. vertalingen) is niet toegestaan. Natuurlijk mag ook het patroon, foto s en

Nadere informatie

Krabbelkäfer & Friends

Krabbelkäfer & Friends Krabbelkäfer & Friends Alle Figuren, die door mijn patronen zijn ontstaan, mogen verkocht worden, met vermelding van mij als designer. Het patroon zelf, of delen ervan mogen niet worden verkocht of als

Nadere informatie

Slapende Kat * * * Materiaal: Gebruikte steken en afkortingen:

Slapende Kat * * * Materiaal: Gebruikte steken en afkortingen: Slapende Kat Alle figuren die met mijn patronen zijn gemaakt, mogen verkocht worden, met vermelding van mij als designer. Het patroon zelf, of delen daarvan mogen niet worden verkocht of als eigen patroon

Nadere informatie

Materiaal: De Beer is ongeveer 16 cm groot met het opgegeven materiaal.

Materiaal: De Beer is ongeveer 16 cm groot met het opgegeven materiaal. Mariana s Beer Deze handleiding is eigendom van Zhaya/ Zhaya ontwerpen. Verkoop, uitwisseling, publicatie of kopiëren is verboden (incl. vertalen in andere talen). De foto s en de beschrijving blijven

Nadere informatie

Zogenaamde beste Vriendjes

Zogenaamde beste Vriendjes Zogenaamde beste Vriendjes Alle figuren, die door mijn patronen zijn ontstaan, mogen verkocht worden, met vermelding van mij als designer. Het patroon zelf, of delen ervan mogen niet worden verkocht of

Nadere informatie

Lilly s Kinder- kamer

Lilly s Kinder- kamer Lilly s Kinder- kamer Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van het patroon (incl. vertalingen) is niet toegestaan. Natuurlijk mag ook het patroon,

Nadere informatie

Sneeuwwitje en de prins Amigurumi patroon

Sneeuwwitje en de prins Amigurumi patroon snacksies.com http://snacksies.com/pages/snow-white-and-prince-amigurumi-pattern Sneeuwwitje en de prins Amigurumi patroon Dit is een gratis patroon, het mag niet worden verkocht of als eigen ontwerp uitgegeven

Nadere informatie

Schmuse-Püppchen. Steken en afkortingen: v = vaste hstk = half stokje stk = stokje L= losse hv = halve vaste MR = magische ring.

Schmuse-Püppchen. Steken en afkortingen: v = vaste hstk = half stokje stk = stokje L= losse hv = halve vaste MR = magische ring. Schmuse-Püppchen Zo n poppetje had ik als kind, ik herinner me het niet duidelijk meer, omdat ze zo smoezelig was geworden, dat mijn moeder haar weggegooid heeft, dat vind ik nog steeds jammer. Maar nu

Nadere informatie

Haak-Oma. Afkortingen: MR = Magische ring V = Vaste L = Losse St = Steek Hv = Halve vaste

Haak-Oma. Afkortingen: MR = Magische ring V = Vaste L = Losse St = Steek Hv = Halve vaste Haak-Oma Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkopen, ruilen, openbaar maken, en/of verspreiden van dit patroon (incl. vertalingen), is niet toegestaan. Natuurlijk mogen ook het patroon,

Nadere informatie

Alle materialen gebruikt in de vertaling worden verkregen van de Amigurumi Today website met schriftelijke toestemming.

Alle materialen gebruikt in de vertaling worden verkregen van de Amigurumi Today website met schriftelijke toestemming. SCHATTIG UILTJE MET JURKJE Alle materialen gebruikt in de vertaling worden verkregen van de Amigurumi Today website met schriftelijke toestemming. 1 BENODIGDHEDEN: ü 100% acrylgaren [50 gr./235 m] voor

Nadere informatie

Oor: Been (2x): Lijf:

Oor: Been (2x): Lijf: Manni Muis Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken en verspreiden van dit patroon (incl. vertalingen), is niet toegestaan. Natuurlijk mogen ook de foto s, afbeeldingen

Nadere informatie

Fipsi, de Slak. Materiaal: Gebruikte steken en afkortingen:

Fipsi, de Slak. Materiaal: Gebruikte steken en afkortingen: Fipsi, de Slak Alle figuren, die met mijn patronen zijn gemaakt, mogen verkocht worden met vermelding van de designers. Het patroon zelf mag niet verkocht worden of als eigen patroon uitgegeven worden.

Nadere informatie

Gumnut Crochet Designs from Aus

Gumnut Crochet Designs from Aus Large Easter Bilby Materiaal 4 draads katoen x 150 gram basiskleur (licht grijs) 4 draads katoen 50 gram contrastkleur A (groen/blauw) 4 draads katoen restanten contrastkleur B & C (koraal, geel) roze,

Nadere informatie

Max en Mia. Steken en afkortingen: Hoofd (voor beide hetzelfde ):

Max en Mia. Steken en afkortingen: Hoofd (voor beide hetzelfde ): Max en Mia Alle figuren, die met mijn patronen zijn gemaakt, mogen verkocht worden. Ik zou het op prijs stellen als je de designers daarbij vermeld. Het patroon zelf mag niet verkocht worden. Ook mag het

Nadere informatie

Stummelchen-Lamp. Vertaald door Elly Lijster; Nederlands vertaling mag niet gedeeld worden, https://www.facebook.com/groups/creaties/

Stummelchen-Lamp. Vertaald door Elly Lijster; Nederlands vertaling mag niet gedeeld worden, https://www.facebook.com/groups/creaties/ Stummelchen-Lamp Alle Figuren, die met mijn patronen gehaakt zijn, mogen verkocht worden. Het zou netjes zijn om mijn naam als designer te vermelden. Het patroon zelf mag niet verkocht of uitgegeven worden

Nadere informatie

Alle Figuren, die door mijn patronen zijn ontstaan, mogen verkocht worden, met

Alle Figuren, die door mijn patronen zijn ontstaan, mogen verkocht worden, met Onderzetters vertaald door Elly Lijster Alle Figuren, die door mijn patronen zijn ontstaan, mogen verkocht worden, met vermelding van mij als designer. Het patroon zelf, of delen ervan mogen niet worden

Nadere informatie

Haakdingen.nl eiermandje / onderzetter voor Pasen

Haakdingen.nl eiermandje / onderzetter voor Pasen Haakdingen.nl eiermandje / onderzetter voor Pasen TIPS & TRICKS TIPS tijdens het haken zijn schuin gezet en paars. Een toer wordt begonnen met 3 lossen, die tellen als het eerste stokje, en wordt gesloten

Nadere informatie

Klein prinsesje. Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1

Klein prinsesje. Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1 Klein prinsesje Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1 Materiaal Prinses Pink. Prinses Blue. Prinses Yellow - Huidskleur. - Huidskleur. - Huidskleur - Licht roze. - licht

Nadere informatie

Ei-wagen met aanhangwagen

Ei-wagen met aanhangwagen Ei-wagen met aanhangwagen Haaktermen: L = losse hv = halve vaste v = vaste hstk= half stokje stk= stokje 2v in 1v = meerderen 2v samen = minderen Benodigdheden: Katoen garen (catania): groen, zwart, grijs

Nadere informatie

... Haakpatroon voor de kleine ronde elf!

... Haakpatroon voor de kleine ronde elf! ... Haakpatroon voor de kleine ronde elf! El fi Voordat je begint... Wat houdt Miss Elfi Rubi Special in Dit haakpatroon is alleen in combinatie met het haakpatroon voor de pop Miss Rubi te gebruiken.

Nadere informatie

Mandje. Benodigdheden: Wit glanskatoen Haaknaald 1.75. Toer. Haak 52 kettingsteken + 3 voor het keren = 1e STK

Mandje. Benodigdheden: Wit glanskatoen Haaknaald 1.75. Toer. Haak 52 kettingsteken + 3 voor het keren = 1e STK Mand vol bloemen Mandje Benodigdheden: Wit glanskatoen Haaknaald 1.75 Toer Haak 52 kettingsteken + 3 voor het keren = 1e STK 1 Haak 1STK naast het 1e STK Nu onder steeds 1 L over springen. Je haakt deze

Nadere informatie

Angelina. Patricia Stassart. Facebookgroep:

Angelina. Patricia Stassart. Facebookgroep: 1 Angelina Patricia Stassart Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/311076422663902/ Facebookpagina: https://www.facebook.com/designs-creations-by-patricia- 1984766338444828/ Ravelry: De Vrolijke

Nadere informatie

Dierenkrans. Vertaald door Jeannette Kemp. Alle Figuren, gemaakt met mijn instructies,

Dierenkrans. Vertaald door Jeannette Kemp. Alle Figuren, gemaakt met mijn instructies, Dierenkrans Vertaald door Jeannette Kemp Alle Figuren, gemaakt met mijn instructies, mogen verkocht worden, met een vermelding naar mij als ontwerpster de instructies zelf (of delen ervan), mogen niet

Nadere informatie

MINI MYSTERY APRIL HAKEN: TAPESTRY CLUTCH DOOR ALEXA BOONSTRA

MINI MYSTERY APRIL HAKEN: TAPESTRY CLUTCH DOOR ALEXA BOONSTRA MINI MYSTERY APRIL HAKEN: TAPESTRY CLUTCH DOOR ALEXA BOONSTRA Welkom bij de MM van april We gaan deze maand aan de slag met tapestry haken Deze vorm wordt in verschillende landen gebruikt voor het maken

Nadere informatie

Créme Brulee Capuchonsweater

Créme Brulee Capuchonsweater In samenwerking met: Créme Brulee Capuchonsweater No. 1006-191-8450 Maten: 2 jaar, 4 jaar, 6 jaar, 8 jaar. Niveau: Beginner Haaknaald: 3.5 mm Gard\en: Baby Merino in de kleuren: Vanille & Mango Koop het

Nadere informatie

Afmeting: ± 42 cm x 35 cm. Gebruikte afkortingen l = losse v = vaste hv = halve vaste vlgd = volgende a.l. = achterste lussen

Afmeting: ± 42 cm x 35 cm. Gebruikte afkortingen l = losse v = vaste hv = halve vaste vlgd = volgende a.l. = achterste lussen Wat heb je nodig - 1 bol byclaire Softmix in een kleur naar keuze. (ik maakte er 2 en gebruikte 030 Grass Green en 008 Bright Pink) - Voor de stam 1 bol 040 Dark Brown. - 1 bol byclaire Sparkle 001 Snowflake.

Nadere informatie

Herfstmeisjes. Haaktermen: L = losse hv = halve vaste v = vaste hstk= half stokje stk= stokje 2v in 1v = meerderen 2v samen = minderen

Herfstmeisjes. Haaktermen: L = losse hv = halve vaste v = vaste hstk= half stokje stk= stokje 2v in 1v = meerderen 2v samen = minderen Herfstmeisjes Haaktermen: L = losse hv = halve vaste v = vaste hstk= half stokje stk= stokje 2v in 1v = meerderen 2v samen = minderen Benodigdheden: haaknaald 2.5 mm Catania wol van Schachenmayr: wit,

Nadere informatie

st steek, steken hstk half stokje v.l. alleen in voorste lus t toer stk stokje a.l. alleen in achterste lus

st steek, steken hstk half stokje v.l. alleen in voorste lus t toer stk stokje a.l. alleen in achterste lus Mandala Madness Copyright: Helen Shrimpton, 2015. Alle rechten voorbehouden. By: Helen at www.crystalsandcrochet.com In het originele patroon wordt gebruik gemaakt van US-haaktermen Deel 3 Afkortingen

Nadere informatie

Materialen. Origineel Ontwerp door Lucilla Alfano Copyright 2017 Alle rechten voorbehouden. Pagina 1

Materialen. Origineel Ontwerp door Lucilla Alfano Copyright 2017 Alle rechten voorbehouden. Pagina 1 Jeans Flower Sjaal Deel 1: Driehoeken en het hart van de sjaal Copyright: Lucilla Alfano, 2017. Alle rechten voorbehouden. Door: Lucilla op https://www.facebook.com/luluamigurumi/ Materialen Garen: o Garen

Nadere informatie

Toer 2 Haak 3 lossen en in dezelfde steek nog en stokje. Haak nu in iedere volgende steek 2 stokjes. Je hebt nu 24 stokjes.

Toer 2 Haak 3 lossen en in dezelfde steek nog en stokje. Haak nu in iedere volgende steek 2 stokjes. Je hebt nu 24 stokjes. Patroon paasideetjes Eiernetje Toer 1 Maak een magische lus met hierin 12 vasten. Toer 2 Haak 3 lossen en in dezelfde steek nog en stokje. Haak nu in iedere volgende steek 2 stokjes. Je hebt nu 24 stokjes.

Nadere informatie

min = minderen (=2 steken samenhaken)

min = minderen (=2 steken samenhaken) Muis op de maan Voel je vrij om je gemaakte haakwerk te verkopen. Massa productie en Verkoop is uiteraard niet toegestaan! Het is niet toegestaan om dit patroon te kopiëren, wijzigen, delen, publiceren

Nadere informatie

DEEL 14. Lees altijd de Tips & Tricks aan het begin van Deel 1 opnieuw door en ook de speciale steken die gebruikt zijn staan hier!

DEEL 14. Lees altijd de Tips & Tricks aan het begin van Deel 1 opnieuw door en ook de speciale steken die gebruikt zijn staan hier! DEEL 14 Lees altijd de Tips & Tricks aan het begin van Deel 1 opnieuw door en ook de speciale steken die gebruikt zijn staan hier! Toer 32: K1 Begin in willekeurige hoek, [(2stk, 2L, 2stk) in lbg, 1stk

Nadere informatie

Heb je vragen over dit patroon stuur dan een mailtje naar

Heb je vragen over dit patroon stuur dan een mailtje naar Pim: Benodigdheden: SMC Catania of Scheepjes Catona Ca 20 g bruin (kleurnummer 157) Ca 35 g donkerblauw (kleurnummer 164) Ca 70 g huidskleur (kleurnummer 257) Ca 4 0 g rood (kleurnummer 115) Ca 15 g roomwit

Nadere informatie

Sophies Universe CAL, Dedri s Rose Garden, door Penny Davis

Sophies Universe CAL, Dedri s Rose Garden, door Penny Davis Sophies Universe CAL, Dedri s Rose Garden, door Penny Davis Speciale steken die we voor Dedri s Rose Garden nodig hebben: Cluster: is 3stk samenhaken. Zie ook deze instructie Bobbel steek: garen over de

Nadere informatie

Patroon gehaakt boodschappennetje

Patroon gehaakt boodschappennetje Patroon gehaakt boodschappennetje Om dit patroontje te maken heb je 2 bolletjes katoen nodig. Voor het randje en de lus een restje katoen in een andere kleur en een grote knoop om je hoesje te sluiten.

Nadere informatie

- 5 à 6 bollen wol (ik gebruikte CASUAL breigaren van Zeeman, 100 gr - 200m) - haaknaald 5. Trui met boothals. Nodig: Detail van de steek

- 5 à 6 bollen wol (ik gebruikte CASUAL breigaren van Zeeman, 100 gr - 200m) - haaknaald 5. Trui met boothals. Nodig: Detail van de steek Trui met boothals Detail van de steek Nodig: - 5 à 6 bollen wol (ik gebruikte CASUAL breigaren van Zeeman, 100 gr - 200m) - haaknaald 5 Deze trui is aan middenrug 60 cm lang en van zijnaad tot zijnaad

Nadere informatie

Easter Bunnies - Klein

Easter Bunnies - Klein Easter Bunnies - Klein No. 1001-191-9567 Materialen: Haaknaald nr. 2,5 Rainbow Cotton 8/4 1 set veiligheidsogen 7 mm 4 houten kralen 12 mm Opvulwatten Kunststof korrels Afmetingen: Ca. 14 cm hoog (inkl.oren)

Nadere informatie

MOOGLY CAL : Tamara s Kismet Square

MOOGLY CAL : Tamara s Kismet Square 1 MOOGLY CAL 2015 1: Tamara s Kismet Square Vertaald door HET HAAKBEEST www.hethaakbeest.be Dit patroon is onderdeel van de Crochet Along van Moogly (www.mooglyblog.com) van 2015. AFMETING: 30 cm (12 inch)

Nadere informatie

Gehaakte muts met fantasiepatroon

Gehaakte muts met fantasiepatroon Gehaakte muts met fantasiepatroon Nodig # haaknaald 6 mm # 100 gram bijpassende wol in verschillende kleuren (ik gebruikte Phildar Partner 6) of haak met een dubbele draad dunnere wol voor naalddikte 3½

Nadere informatie

MINI MYSTERY APRIL HAKEN: TAPESTRY CLUTCH DOOR ALEXA BOONSTRA

MINI MYSTERY APRIL HAKEN: TAPESTRY CLUTCH DOOR ALEXA BOONSTRA MINI MYSTERY APRIL HAKEN: TAPESTRY CLUTCH DOOR ALEXA BOONSTRA DEEL 2: BUITENKANT Nu de binnenkant af is gaan we aan het tweede deel van de MM april beginnen. De buitenkant van de clutch wordt gehaakt volgens

Nadere informatie

Martine. Vertaald door Jeannette Kemp

Martine. Vertaald door Jeannette Kemp 1 Martine Vertaald door Jeannette Kemp 2 Een origineel ontwerp van de Deux Petites mains. Copyright 2017, Sandrine Campaña-Garcia Stuur een foto van uw resultaat, naar mij alstublieft. sandcamp@live.fr

Nadere informatie

- 6 bollen wol (ik gebruikte TWEED breigaren van Zeeman, 100 gr - 163m) - 3 houten sluitingen (houtje touwtje) - haaknaald 4,5. Gehaakte gilet.

- 6 bollen wol (ik gebruikte TWEED breigaren van Zeeman, 100 gr - 163m) - 3 houten sluitingen (houtje touwtje) - haaknaald 4,5. Gehaakte gilet. Gehaakte gilet Nodig: - 6 bollen wol (ik gebruikte TWEED breigaren van Zeeman, 100 gr - 163m) - 3 houten sluitingen (houtje touwtje) - haaknaald 4,5 Mijn jas is aan middenrug 66 cm lang en van zijnaad

Nadere informatie

Dutch Version. Lily Bud. Lily Pond Blanket Vierkant 3

Dutch Version. Lily Bud. Lily Pond Blanket Vierkant 3 Dutch Version Lily Bud Lily Pond Blanket Vierkant 3 Vierkant 3 Lily Bud Welkom bij vierkant drie van de Stylecraft Lily Pond Blanket Crochet Along ontworpen door Jane Crowfoot. Het derde vierkant dat we

Nadere informatie

Baby Bunnies Meisjes - Kinderwagenspanner

Baby Bunnies Meisjes - Kinderwagenspanner Baby Bunnies Meisjes - Kinderwagenspanner No. 1001-192-8340 Materialen: Rainbow 8/4, per konijn ca. kleur A 25 gram en kleur B 8 gram, restje roze voor de snuitjes Haaknaald 2,5 mm 6 veiligheidsogen 6

Nadere informatie

Shrug haken. In twee varianten

Shrug haken. In twee varianten In twee varianten Benodigdheden: Voor de Shrug is gebruik gemaakt van de volgende materialen: Variant met ruiten op de rug: - 9 x Durable Cosy fine kleur 2238 Antracite - 1 x Durable Cosy fine kleur 2182

Nadere informatie

HET MOOGLY ALFABET vertaald door HET HAAKBEEST www.hethaakbeest.be

HET MOOGLY ALFABET vertaald door HET HAAKBEEST www.hethaakbeest.be HET MOOGLY ALFABET vertaald door HET HAAKBEEST www.hethaakbeest.be 1 Gebruik onderstaand schema voor de teltekeningen: Start Losse (l) Halve Vaste (hv) Vaste (v) 2 vasten in 1 steek Haak 2 vasten samen

Nadere informatie

K N U F F E L G I R A F

K N U F F E L G I R A F KNUFFEL GIRAF M E T P I E P E R TJ E I N D E B U I K Benodigdheden giraf Scheepjes Catona 1 bolletje 25 gr. 409, restje 408 en 413 Geel/ bruine giraf: 1 bolletje á 25 gr. 179, restje 383 en 408 Roze en/of

Nadere informatie

ATALIA S STAR door Kogi Naidoo

ATALIA S STAR door Kogi Naidoo ATALIA S STAR door Kogi Naidoo Niveau: Beginner Materialen: Elk wat dikker garen van je keuze in zoveel of zo weinig kleuren als je wilt. 5mm haaknaald. Stopnaald om de draadeindjes weg te werken. Opmerkingen:

Nadere informatie

Chunky wandhanger. * Dit patroon van Studio Dromenvanger is mede mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband met

Chunky wandhanger. * Dit patroon van Studio Dromenvanger is mede mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband met Chunky wandhanger Deze wandhanger is echt een eyecatcher voor aan je muur. Door gebruik van het toffe chunky coton garen en de verschillende structuren en steken is het een stoere blikvanger in je kamer.

Nadere informatie

Happy Crochet Patterns. Haakpatroon Paashaas

Happy Crochet Patterns.   Haakpatroon Paashaas Happy Crochet Patterns www.happycrochetpatterns.com Haakpatroon Paashaas Garen: Rico Creative Cotton Aran Haaknaald: nummer 4 3 bollen nature nr 60 ~ 1 bol parelgrijs nr 52 ~ stukje wit ~ stukje zwart

Nadere informatie

Fran Mystery CAL Patroon 3 - Sue

Fran Mystery CAL Patroon 3 - Sue Fran Mystery CAL Patroon 3 - Sue NL vertaling Wat heb je nodig 42 meter garen voor haaknaald 4 mm of 38 meter garen voor haaknaald 4,5 mm om een blok te haken De afmeting is geblokt ca. 15 cm Aantekening

Nadere informatie

Alisa de Spaanse Flamenco

Alisa de Spaanse Flamenco Alisa de Spaanse Flamenco Benodigdheden - haaknaald 2,5 mm - 5 kleuren garens - vulling - veiligheidsoogjes 7 mm Alisa wordt met het genoemde garen (katoen) staand ongeveer 16 cm hoog. Garens Ik heb de

Nadere informatie

Lana. Ontwerpster: Stassart Patricia Website: Ravelry: De Vrolijke Vlinders / Patricia Stassart

Lana. Ontwerpster: Stassart Patricia Website:   Ravelry: De Vrolijke Vlinders / Patricia Stassart Lana. Ontwerpster: Stassart Patricia Website: www.devrolijkevlinders.be Ravelry: De Vrolijke Vlinders / Patricia Stassart De pop is ongeveer van top tot teen, met de voorgestelde materialen, 52 cm groot.

Nadere informatie

Overzicht gebruikte steken en afkortingen (* wordt verder uitgelegd)

Overzicht gebruikte steken en afkortingen (* wordt verder uitgelegd) Overzicht gebruikte steken en afkortingen (* wordt verder uitgelegd) mc - magische cirkel l - losse st - steek stn - steken oversl - overslaan l-b - lossenboog (duidelijkheidshalve worden nummers vermeld

Nadere informatie

Patroon. Go handmade quality design in a unique style. Coco op knuffeldoekje en houten ring

Patroon. Go handmade quality design in a unique style. Coco op knuffeldoekje en houten ring Patroon Coco op knuffeldoekje en houten ring Materialen Knuffeldoekje 22 x 22 cm Coco op houten ring 12 cm Teddy garen: 100 g Little one s Cotton garen: 50 g Haaknaald: 2,0-3,0 mm Haaknaald knuffeldoekje:

Nadere informatie

Benodigdheden verschillende kleuren wol voor haaknaald 4-5, vulling, kartonnen cirkeltjes van ca. 8 cm doorsnede.

Benodigdheden verschillende kleuren wol voor haaknaald 4-5, vulling, kartonnen cirkeltjes van ca. 8 cm doorsnede. Gemaakt met acrylgaren geschikt voor haaknaald 4-5 Benodigdheden verschillende kleuren wol voor haaknaald 4-5, vulling, kartonnen cirkeltjes van ca. 8 cm doorsnede. Stop de cirkeltjes voordat je gaat minderen

Nadere informatie

JULIANA WRAP. Rachel Lintern Vertaling Charami.com DISCLAIMER

JULIANA WRAP. Rachel Lintern Vertaling Charami.com DISCLAIMER JULIANA WRAP Rachel Lintern Vertaling Charami.com DISCLAIMER Dit patroon behoort toe aan Rachel Lintern (http://www.ravelry.com/designers/rachellintern). Ik heb dit patroon enkel vertaald. (Wanneer hier

Nadere informatie

Rainbow Alberte knuffellapje

Rainbow Alberte knuffellapje Rainbow Alberte knuffellapje Materialen: Haaknaald nr. 3 & 2,5 Rainbow Cotton 8/4 2x 6 mm veiligheidsoogjes Wattenvulling Formaat: 29x 29 cm Koop garen en toebehoren hier: http://shop.hobbii.nl/alberte-knuffellapje

Nadere informatie

DEEL 12. Lees altijd de Tips & Tricks aan het begin van Deel 1 opnieuw door en ook de speciale steken die gebruikt zijn staan hier!

DEEL 12. Lees altijd de Tips & Tricks aan het begin van Deel 1 opnieuw door en ook de speciale steken die gebruikt zijn staan hier! DEEL 12 Lees altijd de Tips & Tricks aan het begin van Deel 1 opnieuw door en ook de speciale steken die gebruikt zijn staan hier! Toer 16: K6 In deze toer worden alle vasten in de achterste lus gehaakt.

Nadere informatie

Peperkoekhuisje. Stap 1

Peperkoekhuisje. Stap 1 Stap 1 Ik ga een peperkoek huisje haken voor de kerst. Ik heb geen patroon maar zal jullie op de hoogte houden wat ik doe. Als je het leuk vindt, kun je mee haken. Gisteren heb ik de voorkant van het huisje

Nadere informatie

Garen: Haaknaald: Binnenkussen:

Garen: Haaknaald: Binnenkussen: Garen: Rico, Creative Cotton Aran 4 bollen patina (grijsgroen) nr 43 ~ 1 bol mint groen nr 31 ~ 1 bol groen nr 41 ~ 1 bol geel nr 62 ~ 1 bol rood nr 65 ~ 1 bol roze nr 14 ~ 1 bol oranje nr 75 Haaknaald:

Nadere informatie

Ibiza haltertop Hobiek.

Ibiza haltertop Hobiek. Ibiza haltertop Hobiek. Benodigdheden: Ik heb het volgende materiaal en kleur gebruikt: 3 bolletjes Rio katoen van Lammy Yarns, 50 gr, 125 meter looplengte. Kleur: crème, geel en bruin. (De kleur katoen

Nadere informatie

Knuffellapje Konijn. Afkortingen: Mr: Magische ring L: Losse S: Steek Hv: Halve vaste V: Vaste Stk: Stokje

Knuffellapje Konijn. Afkortingen: Mr: Magische ring L: Losse S: Steek Hv: Halve vaste V: Vaste Stk: Stokje Knuffellapje Konijn No. 1001-171-3055 Materialen: Haaknaald nr. 3, 4 & 5 Go Handmade Teddy garen Go Handmade Soft garen Go Handmade Borduurgaren 1 set veiligheidsogen 5mm. Beetje vulling Koop het garen

Nadere informatie

MEXICAN MANDALA week 4

MEXICAN MANDALA week 4 ~ 1 ~ MEXICAN MANDALA week 4 ~ 2 ~ Hallo, Deze week maken we de grote bladeren rond de cirkel. We werken aan zowel de goede als de verkeerde kant van het werk. Er zijn weer vele foto s om het allemaal

Nadere informatie