Nieuwsbrief Elif Hoorn, nr. 7 3 februari 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Elif Hoorn, nr. 7 3 februari 2016"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Elif Hoorn, nr. 7 3 februari 2016 Belangrijke data 12 februari: Sluiting webshops Tekenfund 13 februari 2017: Rapporten worden meegegeven aan kinderen van groep 3 t/m 7 14 februari t/m 17 februari: oudergesprekken groep 3 t/m 7 16 februari 2017: Ouderavond 17 februari 2017: Rapporten worden meegegeven aan groep 1 en 1/2 27 februari 2017 t/m 3 maart 2017: oudergesprekken groep 1 en 1/2 Rapporten De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest, met het afnemen van de Cito toetsen. We zitten nu in de afrondende fase hiervan. Op 13 februari worden de rapporten meegeven aan de kinderen van groep 3 t/m 7. De kinderen van groep 1 en groep 1 en 1/2 krijgen op 17 februari hun rapport. U ontvangt hierbij ook een uitnodiging voor een oudergesprek met de leerkracht(en) van uw kind(eren). Juf Jolet zal voor groep 1/2 de gesprekken op zich nemen. Wij hopen u allen dan te spreken. Ouderavond Op 16 februari willen wij voor alle ouders van onze school een ouderavond houden. Het doel is om alle ouders de nodige informatie te geven over de ontwikkelingen op school. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen aan het team. De avond ziet er als volgt uit: uur: inloop met koffie/thee uur: plenaire start in de grote hal uur: leerkrachten geven in de eigen groepen onderwijsinhoudelijke informatie uur: afsluiting We hopen u allen te mogen verwelkomen op 16 februari. Gedrag in de klas: laten wat jou niet aangaat In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat meester Rezha een nieuw onderwerp heeft geïntroduceerd m.b.t gedag. We hebben geleerd dat, we moeten laten wat ons niet aangaat. We concentreren ons op onze eigen daden. In alle klassen en bij de ingang hangt een mooie illustratie die ons eraan herinnert. Deze illustratie is zelfs op de hesjes van de pleinwacht te zien. We hopen dat u thuis ook aan dit onderwerp aandacht zal schenken. Workshop sjabloneren Op 23 januari heeft kunstenares Saida Franken onze school bezocht om de kinderen van groep 1 t/m 3 te leren sjabloneren. We hebben hierbij hulp gehad van verschillende ouders, waarvoor dank. We zijn erg trots op het resultaat. In de hal hangen prachtige schilderijen met de namen van de profeten. In maart zullen de groepen 4/5 en 6/7 ook een workshop sjabloneren krijgen, Insha Allah.

2 Project Cliniclowns Op school loopt het project over de Cliniclowns nog steeds. Wij willen op school ook graag geld ophalen voor de CliniClowns. In de hal is een CliniClowns hoek ingericht. Daar vindt u informatie over de CliniClowns, verkoopknuffels en een collectebus. Deze hoek blijft tot 8 februari staan. In de middag kunt u bij juf Lindsey (groep 1/2) een knuffel bestellen. De MR De MR van basisschool Elif Hoorn bestaat uit 4 personen: Rukhaya (voorzitter), Katiba (secretariaat), Lindsey en Demelza. De MR bestaat nu ruim een jaar en houdt zich vooral bezig met beleidszaken van school. Elke basisschool heeft een medezeggenschapsraad die meebeslist over de organisatie van de school en de inrichting van het onderwijs. De MR werkt samen met de directie en het bestuur gezamenlijk de school vooruit te brengen. De MR komt 10x per jaar samen om te vergaderen over de onderwerpen die op dat moment actueel zijn binnen de school. Deze vergaderingen zijn openbaar. Onze vergaderingen mogen bijgewoond worden door leraren en ouders, alleen mag de vergadering niet verstoord worden door de aanwezigen. Daarnaast hebben alle kinderen kunstwerken gemaakt..deze kunstwerken zijn opgestuurd naar Tekenfund. Dit bedrijf drukt deze kunstwerken op producten zoals, mokken, placemats en puzzels. Deze producten worden via een eigen webwinkel verkocht. De verkoop is gestart op 25 januari en duurt tot 12 februari. Alle kinderen hebben vorige week een inlogcode gekregen om hun eigen webwinkel te openen. Er zijn al 43 winkels geopend, Masha Allah. Hopelijk zal dit aantal groeien. Op staan alle kunstwerken van de kinderen die hun webwinkel hebben geopend in de echte IBS Elif-galerie! Het is goed om te zien dat er al producten zijn besteld. Insha Allah, zullen er nog veel bestellingen volgen. Heeft u vragen of ideeën over beleidszaken kunt u dit schriftelijk indienen in onze ideeënbus. Deze staat bij het MR bord, voor het lokaal van groep 4-5. Is dit schriftelijk niet mogelijk kunt u met uw ideeën terecht bij de voorzitter, Rukhaya. Mocht u geïnteresseerd zijn in de vergaderpunten en uitkomsten kunt u de notulen teruglezen in de MR map. Deze kunt u opvragen bij Demelza (leerkracht van groep 6-7). De MR krijgt jaarlijks een budget die gebruikt wordt om onze kennis bij te scholen, zodat dit ten goede komt van de school. Het afgelopen schooljaar zijn we goed gestart en hebben we de eerste pilaren voor de school kunnen neerzetten. De komende jaren gaan we vol motivatie verder met het uitbouwen van onze prachtig, groeiende basisschool. Ouderraad De ouderraad is een commissie die bezig houdt met de praktische zaken die op school voorkomen. Hier kunt u denken aan het organiseren van feestdagen en schooluitjes. Deze commissie bestaat uit ouders die dit zelf hebben samengesteld. Hebben de ouders behoefte aan een ouderraad dan moeten de ouders dit initiatief zelfstandig starten.

3 Hoofdluisprotocol Hoofdluis is een regelmatig terugkerend probleem. Op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen kan deze besmetting gemakkelijk van de ene naar de ander overgebracht worden. Luizen kunnen niet vliegen of springen. Het zijn overlopers. Als kinderen tijdens het spelen met de hoofden dicht bij elkaar komen, kruipen de luizen gemakkelijk over van het ene hoofd naar het andere. Iedereen kan hoofdluis krijgen. Ze komen voor op ongewassen haar maar ook op gewassen haar. De school is, ongewild, een dergelijke plaats. Wij zijn van mening dat zowel de school als de ouders een stuk verantwoordelijkheid dragen betreffende de bestrijding van hoofdluis. Het is de verantwoordelijkheid van de school een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen, waardoor de verspreiding van hoofdluis zoveel mogelijk wordt beperkt. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders om de kinderen te controleren op hoofdluis en zo nodig te behandelen. Voor u houdt dit in dat: u thuis controleert op hoofdluis en zonodig behandelt. bij het ontdekken van luizen of neten, u dit meldt aan school. mocht er bij uw kind luizen gevonden wordt, u direct start met behandelen volgens de folder. na behandeling de kinderen elke dag thuis te controleren totdat het kind luisvrij is. Om het hoofdluisprobleem onder controle te houden, is op deze school gekozen voor een systematische aanpak. Dit houdt in dat de school op het moment, dat er weer hoofdluis gesignaleerd wordt binnen de school een aantal voorzorgsmaatregelen neemt die verdere verspreiding van hoofdluis beperkt. Daarnaast bestaat er een ouderwerkgroep. Deze werkgroep heeft als taak om alle leerlingen op school te controleren op hoofdluis. Tevens kan de werkgroep extra ingeschakeld worden in de periodes dat hoofdluis meer voorkomt. Wanneer er hoofdluis bij een kind geconstateerd wordt, zal de coördinator van de werkgroep telefonisch contact met de ouders van het kind opnemen. Tevens krijgt het kind een informatiebrief mee over het behandelen van de luizen. De andere kinderen uit de klas krijgen ook een brief mee waarin vermeld staat dat er luizen heersen in de klas. Er vindt na twee weken een hercontrole plaats in de betreffende klas. Alle ouders worden van tevoren de nieuwsbrief op de hoogte gebracht, wanneer de controle plaatsvindt. Wij willen u dan ook vragen rekening te houden met de haardracht van uw kind op deze dag. Bij jongens gelieve geen gel en bij meisjes gelieve geen kunstwerken maar één staart of één vlecht. De ouders die in deze werkgroep zitten, krijgen ondersteuning vanuit de GGD. Zij werken volgens instructie van de GGD. Wanneer u vragen heeft over deze werkgroep kunt u contact opnemen met de coördinator van de werkgroep, Katinka Bos. Wanneer u er bezwaar tegen heeft, dat uw kind gecontroleerd wordt door de werkgroep, kunt u schriftelijk bezwaar indienen bij de directeur van de school. Data luizencontroles: 28 februari mei 2017

4 Passend Onderwijs Alle kinderen verdienen een zo passend mogelijke plek in het onderwijs. Onderwijs dat leerlingen uitdaagt, dat uitgaat van hun mogelijkheden en rekening houdt met hun beperking. Kinderen gaan, als het kan, naar het regulier onderwijs. Zo worden ze zo goed mogelijk voorbereid op een vervolgopleiding en op een plek in de samenleving. Passend onderwijs legt een zorgplicht bij scholen. Dat betekent dat zij per 1 augustus 2014 verantwoordelijk zijn om alle leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben een goede onderwijsplek te bieden. Kortom, of je nu gewoon of anders leert, elke school zal haar uiterste best doen een passend aanbod te doen voor al haar kinderen! En lukt dat niet dan werken de scholen met elkaar samen in het samenwerkingsverband De Westfriese Knoop om de beste onderwijsplek voor een kind te vinden. De Westfriese Knoop: het samenwerkingsverband in de regio In het samenwerkingsverband werken het regulier, speciaal en speciaal basisonderwijs samen. De scholen in het samenwerkingsverband maken afspraken over onder andere de begeleiding en ondersteuning die alle scholen in de regio kunnen bieden, over extra ondersteuning en over welke leerlingen een plek kunnen krijgen in het speciaal (basis) onderwijs. De gewone basisschool, met extra ondersteuning Natuurlijk is het t mooiste als uw kind naar een gewone school gaat. Oftewel de eigen basisschool in de buurt, waar ook kinderen uit de straat, vriendjes en vriendinnetjes naartoe gaan. De school kan uw kind op verschillende manieren extra hulp bieden, bijvoorbeeld bij het leren lezen als uw kind leesproblemen heeft of dyslectisch is. Ook kan de basisschool al veel extra bieden aan kinderen met andere speciale onderwijsbehoeften.

5 De speciale basisschool Als de gewone basisschool uw kind niet de juiste ondersteuning kan bieden, kan de school met u een plek zoeken op een speciale basisschool. Hier hebben de leerkrachten meer ervaring, speciale kennis en tijd beschikbaar om uw kind te begeleiden. In onze regio zijn drie speciale basisscholen, SBO De Piramide en SBO De Wissel in Hoorn en SBO t Palet in Grootebroek. Speciaal onderwijs Sommige kinderen hebben zoveel extra ondersteuning nodig, dat ook de speciale basisschool niet genoeg is. Dit is bijvoorbeeld omdat zij slechtziend of slechthorend zijn, of dat zij een forse verstandelijke of lichamelijke beperking hebben. Ook kan probleemgedrag zoveel op de voorgrond treden, dat er een speciale school nodig is voor uw kind. Voor al deze kinderen is er het speciaal onderwijs. In onze regio hebben we een school voor Speciaal Onderwijs De Eenhoorn, zij geven onderwijs aan leerlingen met een verstandelijke beperking. Ook maakt De Westfriese Knoop afspraken met de gemeenten in de regio over de inzet en afstemming met (jeugd)zorg. Oudertelefoon Mocht u als ouder/verzorger uw verhaal, vraag of opmerking kwijt willen dan kunt u gebruik maken van onze oudertelefoon. Nico van Soerland zal u te woord staan. Soms krijgt u meteen een antwoord op uw vraag, soms wordt er een terugbelafspraak gemaakt voor een gesprek met een ter zake deskundige. De oudertelefoon is op maandag t/m woensdag te bereiken. U belt daarvoor met nummer: Nieuwsbrief De Westfriese Knoop Het samenwerkingsverband brengt twee keer per schooljaar - of vaker indien wenselijk digitaal een nieuwsbrief voor ouders uit. In deze nieuwsbrief wordt informatie gegeven over allerlei onderwerpen en activiteiten op het gebied van passend onderwijs. U kunt zich aanmelden voor deze nieuwsbrief via onze website Scrol naar beneden op de homepage en kies voor Nieuwsbrief voor ouders.

Beste ouders, In deze nieuwsbrief treft u de volgende informatie aan:

Beste ouders, In deze nieuwsbrief treft u de volgende informatie aan: Beste ouders, In deze nieuwsbrief treft u de volgende informatie aan: -Agenda -Cito toetsen -Bericht vanuit de Oudervereniging -Zwangerschapsverlof Sanne Algra-Takken -Schooljudo op Het Spectrum -Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Informatiebrief 9. Schooljaar

Informatiebrief 9. Schooljaar Informatiebrief 9 Schooljaar 2016-2017 3-2-2017 Data om te onthouden: 10 februari Boekenmarkt: boeken voor de markt zijn ZEER welkom! 15 februari MR vergadering 16 februari Podiummoment groep 5 16 februari

Nadere informatie

Koetkrant. Woensdag 25 januari 2017

Koetkrant. Woensdag 25 januari 2017 Koetkrant Woensdag 25 januari 2017 Agenda 1 februari 2017 : Kijkkwartier 8.30 uur 15 februari 2017 : Inschrijfochtend nieuwe kleuters 17 februari 2017 : Leerkrachtenverjaardag 18 februari 2017 : Begin

Nadere informatie

Vrijdag 27 januari 2017 OR vergadering Volgende Vijzelvaria

Vrijdag 27 januari 2017 OR vergadering Volgende Vijzelvaria OBS De Vijzel Hauwert 80 1691 EJ Hauwert T: 0229-201535 E: info@obsdevijzel.nl Vijzelvaria woensdag 1 februari Vrijdag 10 februari Vrijdag 27 januari 2017 OR vergadering Volgende Vijzelvaria Verjaardagen:

Nadere informatie

193 Ganker CR Nibbixwoud Nieuwsbrief nummer 193 Schooljaar

193 Ganker CR Nibbixwoud   Nieuwsbrief nummer 193 Schooljaar Nieuwsbrief nummer 193 Schooljaar 2016-2017 Studiedag groepsplannen Maandag 27 februari, aansluitend aan de voorjaarsvakantie, zijn de kinderen vrij zodat wij aan de studie kunnen. s Ochtends krijgen we

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3, 17 oktober 2018

NIEUWSBRIEF 3, 17 oktober 2018 Belangrijk data 22 t/m 26 oktober Herfstvakantie 29 oktober Studiedag team, groep 1 t/m 8 vrij NIEUWSBRIEF 3, 17 oktober 2018 Waterpokken Momenteel zijn er veel kinderen die de waterpokken hebben. Dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 februari 2015

Nieuwsbrief 12 februari 2015 Nieuwsbrief 12 februari 2015 Belangrijke data - Oud papier: 14 februari: Fam. Rempt (Niki) en Fam. van der Meule (Sam) - Oud papier: 28 februari: Fam. Kappelhof (Rayven) en Fam. Bakker (Damian) - 17 februari

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum:

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: Maandkalender & bulletin Jaargang: 21-10 datum: 22 1-2018 januari 22 toets week nieuwsbrief 10 23 schoolarts op locatie 24 studiemiddag; leerlingen uit om 12.00 uur 25 26 29 toets week 30 ondersteuningsteam

Nadere informatie

Bij het begin van ieder nieuw schooljaar worden de volgende stappen ondernomen:

Bij het begin van ieder nieuw schooljaar worden de volgende stappen ondernomen: Hoofdluisprotocol KBS Aeresteijn 1 Inleiding Hoofdluis is vooral een bedreiging voor de omgeving vanwege het besmettingsgevaar. Op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen, kan deze besmetting gemakkelijk

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol ICBS De Bonte Mol Mei 2013

Hoofdluisprotocol ICBS De Bonte Mol Mei 2013 Hoofdluisprotocol ICBS De Bonte Mol Mei 2013 Inleiding Hoofdluizen leven op warme en behaarde plekjes en verspreiden zich in een hoog tempo vooral onder kinderen. Wij zijn van mening dat zowel de school

Nadere informatie

Voor de aanpak van hoofdluis binnen de school hebben ouderwerkgroep en school de volgende stappen ontwikkeld.

Voor de aanpak van hoofdluis binnen de school hebben ouderwerkgroep en school de volgende stappen ontwikkeld. Stappenplan hoofdluisbeleid. Voor de aanpak van hoofdluis binnen de school hebben ouderwerkgroep en school de volgende stappen ontwikkeld. Inleiding. Hoofdluis is enorm besmettelijk, want hoofdluis verspreidt

Nadere informatie

Protocol Hoofdluisbestrijding

Protocol Hoofdluisbestrijding Protocol Hoofdluisbestrijding Inleiding: Helaas komt het regelmatig voor dat op school luizen worden geconstateerd. De ervaring heeft geleerd dat de hoofdluis moeilijk te bedwingen is. Daarom is het zaak

Nadere informatie

PROTOCOL HOOFDLUIS OBS DE KLAVERWOID

PROTOCOL HOOFDLUIS OBS DE KLAVERWOID PROTOCOL HOOFDLUIS OBS DE KLAVERWOID 1. Voorlichting Wat is hoofdluis? De hoofdluis behoort tot de groep van insecten die als parasiet op zoogdieren leeft. Luizen leven uitsluitend van het bloed van de

Nadere informatie

Gymrooster aankomend schooljaar HERHALING VAN BERICHT

Gymrooster aankomend schooljaar HERHALING VAN BERICHT Nieuwsbrief 1 19 augustus 2019 We gaan weer beginnen! We hopen dat u allemaal genoten heeft van een heerlijke vakantie! Wij zijn er weer helemaal klaar voor en staan te trappelen om iedereen weer te zien.

Nadere informatie

Hoofdluis bestrijden. het Uitkijck hoofdluis handboek, juli 2012

Hoofdluis bestrijden. het Uitkijck hoofdluis handboek, juli 2012 Hoofdluis bestrijden het Uitkijck hoofdluis handboek, juli 2012 Coördinator vanuit school Coördinator vanuit de oudergroep : Cora Wolswijk. : Inge Kromhout. In dit handboek leest u wat de werkwijze is

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4, 13 november 2018

NIEUWSBRIEF 4, 13 november 2018 Belangrijk data 14 november Start EU-schoolfruit (dinsdag, woendag, vrijdag) 23 november Studiedag groep 1/2, groep 1 en 2 vrij 30 november Talentenochtend groep 1 t/m 3 NIEUWSBRIEF 4, 13 november 2018

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 Schooljaar

Nieuwsbrief 12 Schooljaar Nieuwsbrief 12 Schooljaar 2016-2017 Belangrijke data: 23 mei Groepen Mercurius en Mars gaan op excursie naar de kinderboerderij. 25 mei: Hemelvaart 26 mei: vrij 2 juni: Studiedag (Kinderen vrij) 5 juni:

Nadere informatie

3.2 Standaardprocedure Bij het begin van ieder nieuw schooljaar worden de volgende (preventieve) stappen ondernomen:

3.2 Standaardprocedure Bij het begin van ieder nieuw schooljaar worden de volgende (preventieve) stappen ondernomen: Luizencontrole op school Welke stappen onderneemt de school? Hoofdluis is vooral een bedreiging voor de omgeving vanwege het besmettingsgevaar. Op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen, kan deze besmetting

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 17 september

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 17 september Nieuwsbrief Week 37 11 t/m 17 september Vanuit de directie Zo langzamerhand beginnen we weer aan het schoolritme te wennen. De kinderen hebben de afgelopen week diverse activiteiten gedaan waarmee ze elkaar

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol Versie februari 2019

Hoofdluisprotocol Versie februari 2019 Hoofdluisprotocol Versie februari 2019 Inhoudsopgave 1. Hoe te handelen bij hoofdluis... 3 2. Hoofdluisouders... 3 3. School... 4 4. Ouders... 4 Versie februari 2019 pagina 2 van 6 1. Hoe te handelen bij

Nadere informatie

Luizencontrole op school

Luizencontrole op school Luizencontrole op school Welke stappen onderneemt de school? Hoofdluis is vooral een bedreiging voor de omgeving vanwege het besmettingsgevaar. Op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen, kan deze besmetting

Nadere informatie

Hoofdluis-Protocol Basisschool De Piramide

Hoofdluis-Protocol Basisschool De Piramide Hoofdluis-Protocol Basisschool De Piramide Teneinde het probleem van hoofdluis bij kinderen op de basisschool zo goed mogelijk te lijf te gaan, is op de Piramide al sinds jaren een aantal zeer betrokken

Nadere informatie

Protocol Hoofdluis. Hoofdstuk 1: Algemene Informatie. 1.1.Wat is hoofdluis

Protocol Hoofdluis. Hoofdstuk 1: Algemene Informatie. 1.1.Wat is hoofdluis Jhr. De Jongestraat 26 7891 KN Klazienaveen 0591-312366 Protocol Hoofdluis Hoofdstuk 1: Algemene Informatie 1.1.Wat is hoofdluis De hoofdluis behoort tot de groep van insecten die als parasiet op zoogdieren

Nadere informatie

Als aparte bijlage bij deze Info ontvangt u een brief van het bestuur over de aanstelling van een interim-directeur.

Als aparte bijlage bij deze Info ontvangt u een brief van het bestuur over de aanstelling van een interim-directeur. Info 13 11 februari 2015 Teamnieuws Als aparte bijlage bij deze Info ontvangt u een brief van het bestuur over de aanstelling van een interim-directeur. Gouden Regels regel van de week Met de kinderen

Nadere informatie

LUIZENPROTOCOL Basisschool de Bakelgeert Versie: juli 2009

LUIZENPROTOCOL Basisschool de Bakelgeert Versie: juli 2009 LUIZENPROTOCOL Basisschool de Bakelgeert Versie: juli 2009 Stationsweg 40, 5831 CR, Boxmeer, Tel. 0485-573386 www.debakelgeert.nl info@debakelgeert.nl Inhoud: 1 Inleiding 3 2 Wat wordt er van verschillende

Nadere informatie

Vrije School Michaël Kleuter- en lagere school. Luizenprotocol. Bachlaan 8 8031HL Zwolle

Vrije School Michaël Kleuter- en lagere school. Luizenprotocol. Bachlaan 8 8031HL Zwolle Vrije School Michaël Kleuter- en lagere school Luizenprotocol Bachlaan 8 8031HL Zwolle Telefoon 038-422 5448 E-mail: info@vrijeschoolzwolle.nl Internet: www.vrijeschoolzwolle.nl Bank: NL56 TRIO 0390 3408

Nadere informatie

Straapsels. 6 september 2018

Straapsels. 6 september 2018 6 september 2018 Agenda voor de komende weken Maandag 10 t/m woensdag 12 september: trektocht groep 7 Woensdag 26 september: studieochtend, alle kinderen vrij Dinsdag 2 en donderdag 4 oktober: oudergesprekken

Nadere informatie

Protocol hoofdluis. Hanneke van Mierlo. SAMENVATTING: Dit document bevat het protocol ter bestrijding van hoofdluis op SKOzoK-scholen.

Protocol hoofdluis. Hanneke van Mierlo. SAMENVATTING: Dit document bevat het protocol ter bestrijding van hoofdluis op SKOzoK-scholen. Secretariaat: Pastoor Jansenplein 21 5504 BS Veldhoven tel.: 040-2531201 www.skozok.nl info@skozok.nl NAAM STICHTINGSDOCUMENT Protocol hoofdluis SAMENSTELLER(S) Hanneke van Mierlo SAMENVATTING: Dit document

Nadere informatie

19 februari Sander Groep 7 21 februari Milou Groep 4-5 22 februari Leroy Groep 1-2 Miquel Groep 4-5. Van harte gefeliciteerd!

19 februari Sander Groep 7 21 februari Milou Groep 4-5 22 februari Leroy Groep 1-2 Miquel Groep 4-5. Van harte gefeliciteerd! Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Vrijdag 13 februari 2015 Zaterdag 14 februari Ophalen oud papier. Lopers zijn: Francis, Dolleman,De Saegher, Kasten Deze

Nadere informatie

INFORMATIE NOVEMBER 2013 NUMMER 4

INFORMATIE NOVEMBER 2013 NUMMER 4 INFORMATIE NOVEMBER 2013 NUMMER 4 schooljaar 2013-2014 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Onlangs was de nieuwe algemeen directeur van stichting Proceon op schoolbezoek. Hij was aangenaam verrast

Nadere informatie

Hoofdluisbeleid. PWA Echteld. Opgesteld schooljaar 2010-2011 aangepast 2014-2015

Hoofdluisbeleid. PWA Echteld. Opgesteld schooljaar 2010-2011 aangepast 2014-2015 Hoofdluisbeleid PWA Echteld Opgesteld schooljaar 2010-2011 aangepast 2014-2015 Hoofdluisbeleid Op elke basisschool steken regelmatig hoofdluizen de kop op, zo ook op De PWA. Iedereen kan worden besmet

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5-11 januari 2019

Nieuwsbrief 5-11 januari 2019 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 5-11 januari 2019 Beste ouders en verzorgers, Het nieuwe jaar is begonnen! We wensen iedereen alsnog een goed, gelukkig en gezond 2019. Na

Nadere informatie

De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit;

De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit; ALAAF! De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit; 8:30 uur We starten allemaal in de eigen klas, om vervolgens samen

Nadere informatie

N ieuwsbrief 1 16 september 2016

N ieuwsbrief 1 16 september 2016 Kattebelletje Informatie-avonden: data zie elders in deze nieuwsbrief 19 september Ouderraad vergadering 21 september KIJKOCHTEND 30 september speelgoeddag groepen 1-2 Welkom Wij verwelkomen Jonah van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 04 Gronsveld, 04 februari Carnavalsfeest in de school. Groep 1 ook naar school GROEP 5 T/M 8 S MIDDAGS VRIJ MAANDAG 08 T/M

Nieuwsbrief 04 Gronsveld, 04 februari Carnavalsfeest in de school. Groep 1 ook naar school GROEP 5 T/M 8 S MIDDAGS VRIJ MAANDAG 08 T/M NIEUWSBRIEF Gronsvelder Kerkplein 8 6247 CM GRONSVELD tell: 043-4087180 email: sintmartinus@kom-leren.nl website: www.sintmartinus-gronsveld.nl Nieuwsbrief 04 Gronsveld, 04 februari 2016 Noteert u deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017

Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017 Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017 W44 Nacontrole hoofdluis 02-11 Tafeltjesmiddag 09-11 Nationaal Schoolontbijt 17-11 Groep 2 vrij Er zijn geen nieuwe leerlingen deze week. 28-11 Studiedag Groep 1 t/m 8

Nadere informatie

Inleiding. Vragen en/ of opmerkingen

Inleiding. Vragen en/ of opmerkingen Inleiding Op dit moment zijn er geen kinderen met hoofdluis maar het kan altijd gebeuren dat de hoofdluis weer eens de kop op steekt. Ook uw kind kan er last van hebben. Dit hoeft op zich geen drama te

Nadere informatie

WEEKBRIEF WEEK dec. t/m 24 dec Nieuws van uit de school

WEEKBRIEF WEEK dec. t/m 24 dec Nieuws van uit de school WEEKBRIEF WEEK 51 18 dec. t/m 24 dec. 2017 Nieuws van uit de school Personeel; Met ingang 01 januari 2018 gaat Marjolein van Leeuwen (intern begeleider) minder uur werken op De Kiem. Hierdoor zijn wij

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol. Obs De Sprenge locatie Vaassen. de Sprenge Vaassen

Hoofdluisprotocol. Obs De Sprenge locatie Vaassen. de Sprenge Vaassen School voor openbaar primair onderwijs de Sprenge Vaassen Hoofdluisprotocol Obs De Sprenge locatie Vaassen Obs de Sprenge loc. Vaassen Boxhofstede 15 8171KC Vaassen Tel; 0578-571555/ 06 81622054 Email:

Nadere informatie

Protocol voor preventie en behandeling van luizen

Protocol voor preventie en behandeling van luizen Protocol voor preventie en behandeling van luizen 1 Voorwoord Dit protocol is opgesteld om de luizen bij kinderen op onze school te voorkomen of indien dit toch geconstateerd worden, het luizenprobleem

Nadere informatie

OPENBARE BASISSCHOOL t Palet 2012-2013 locatie: Zandweg-Oostwaard.

OPENBARE BASISSCHOOL t Palet 2012-2013 locatie: Zandweg-Oostwaard. OPENBARE BASISSCHOOL t Palet 2012-2013 locatie: Zandweg-Oostwaard. 1. Schoolregels 2. Gymnastiekrooster 3. Ouderraad 4. Ouderparticipatie 5. Oud-papierregeling 6. Informatieborden/schermen. 7. Overblijven

Nadere informatie

Protocol voor preventie en behandeling van hoofdluis basisschool t Palet

Protocol voor preventie en behandeling van hoofdluis basisschool t Palet Protocol voor preventie en behandeling van hoofdluis basisschool t Palet Datum: 11 oktober 2017 Voorwoord: Dit protocol is opgesteld om de hoofdluis bij kinderen op onze school te signaleren en te voorkomen

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol. Inleiding

Hoofdluisprotocol. Inleiding Hoofdluisprotocol Inleiding Voor u ligt het luizenprotocol van de Wereldkidz Kameleon. Dit protocol is bedoeld om duidelijkheid te geven over de stappen die de school neemt om hoofdluis te voorkomen, maar

Nadere informatie

Uitvoering van de controle door de luizenbrigade

Uitvoering van de controle door de luizenbrigade Uitvoering van de controle door de luizenbrigade 1. De luizenbrigade is een groep ouders die op school onder schooltijd kinderen controleert op neten en luizen. Deze ouders doen dit vrijwillig. 2. De luizenouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JANUARI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Voor u alvast de nieuwsbrief van januari 2019, maar wij kijken nog even met een voldaan gevoel terug naar de laatste schoolweek van 2018. Gisteren

Nadere informatie

Protocol hoofdluisbestrijding Bs De Beekgraaf

Protocol hoofdluisbestrijding Bs De Beekgraaf Protocol hoofdluisbestrijding Bs De Beekgraaf Hoofdluis is een probleem en vooral op plekken waar veel kinderen bij elkaar komen. We kunnen dit alleen bestrijden als we allemaal eraan werken en erin geloven.

Nadere informatie

PROTOCOL LUIZENSCREENING

PROTOCOL LUIZENSCREENING PROTOCOL LUIZENSCREENING OBS de Kennemerpoort Voorbereiding: Alle ouders worden (minimaal twee dagen) voor de luizenscreening op de hoogte gebracht van de controle. Dit kan ook via de maandkalender zijn.

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol. Januari 2017

Hoofdluisprotocol. Januari 2017 Hoofdluisprotocol Januari 2017 Jaarlijks krijgt zo'n 10 % van de kinderen in het basisonderwijs hoofdluis. Hoofdluis is niet gevaarlijk maar wel lastig. Hoofdluis is vooral een probleem voor de omgeving

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol OBS de Pijlstaart

Hoofdluisprotocol OBS de Pijlstaart Hoofdluisprotocol OBS de Pijlstaart Dit hoofdluisprotocol is gemaakt om de kans op hoofdluisbesmetting zo klein mogelijk te maken. De aanpak van het luizenprobleem bij een kind vraagt van alle betrokkenen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2016

NIEUWSBRIEF MAART 2016 NIEUWSBRIEF MAART 2016 OVERZICHT Algemeen Onderbouw (1-2) Middenbouw (3-5) Bovenbouw (6-8) Algemeen / Persoonlijke noot Afgelopen weken heeft voor ons vooral in het teken van de resultaten van de kinderen

Nadere informatie

NR juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019)

NR juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019) NR. 19 6 juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Woensdag 29 mei was de spelletjesdag voor alle kleuters. Wat hebben alle kinderen genoten. Ze konden kiezen uit

Nadere informatie

Protocol hoofdluis Openbare kunstmagneetschool De Kraal

Protocol hoofdluis Openbare kunstmagneetschool De Kraal Protocol hoofdluis Openbare kunstmagneetschool De Kraal Woord vooraf Hoofdluizen zijn erg vervelend. Vooral voor degene die ze heeft, maar ook voor de andere mensen in de omgeving. Hoofdluizen kunnen zich

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Vrijdag 27 oktober Beste ouders/verzorgers,

NIEUWSBRIEF. Vrijdag 27 oktober Beste ouders/verzorgers, NIEUWSBRIEF Vrijdag 27 oktober 2017 Beste ouders/verzorgers, Hopelijk hebben jullie net zo genoten van de herfstvakantie als wij! Wat een prachtig weer was het. Afgelopen maandag zijn we weer gestart en

Nadere informatie

schooljaar 2013 2014 6 juni 2014

schooljaar 2013 2014 6 juni 2014 OBS De Spiegel Gibraltar 2 1503 BM Zaandam 075-6164781 info@obsdespiegel.org www.obsdespiegel.org Belangrijke data: schooljaar 2013 2014 6 juni 2014 Maandag en dinsdag vrije dagen ma 9 juni 2e Pinksterdag

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Basisschool STERREBOS & Openbare school SCHOOLJAAR

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. Basisschool STERREBOS & Openbare school SCHOOLJAAR JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool STERREBOS & Openbare school de TELESCOOP SCHOOLJAAR 2017-2018 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Visie en doel... 3 2.1 Algemeen... 3 2.2 Waarom is medezeggenschap

Nadere informatie

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur Nieuwsbrief nummer: 7 juni 2017 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Hebt u vragen of opmerkingen over onderwerpen die in de nieuwsbrief staan? Regelmatig is er een Oudercafé waarin de directeur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 05 februari 2015

Nieuwsbrief 05 februari 2015 Beste kinderen, ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 05 februari 2015 Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met belangrijke informatie over de Blokpoelschool. De nieuwsbrief wordt ook op de website www.blokpoelschool.nl

Nadere informatie

Hoofdluisprotocol Prinses Amaliaschool

Hoofdluisprotocol Prinses Amaliaschool Hoofdluisprotocol Prinses Amaliaschool 2013-2017 Hoofdluisprotocol Basisschool Prinses Amalia Dit hoofdluisprotocol is gemaakt om de kans op hoofdluisbesmetting zo klein mogelijk te maken. De aanpak van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wat gaat er in deze fase nog gebeuren? U ziet: er is al veel gerealiseerd, maar er komt ook nog het één en ander...

Nieuwsbrief. Wat gaat er in deze fase nog gebeuren? U ziet: er is al veel gerealiseerd, maar er komt ook nog het één en ander... Nieuwsbrief Jaargang 22 - nummer 05 nov. 2016 Schoolplein renovatie Na twee weken hard werken ziet het schoolplein aan de voorkant en zijkant van het gebouw er inmiddels heel anders uit wat een verschil!!

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Januari 2019 Namens ons allemaal: Oproep! Om de betrokkenheid van onze kinderen te vergroten bij allerlei verschillende gebieden is onze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WIEK-2-DATE. Zakelijke ouderavond OR-MR Wiek2date nummer 4. Kinderen s middags vrij uur Podiumactiviteit groep 3/4

NIEUWSBRIEF WIEK-2-DATE. Zakelijke ouderavond OR-MR Wiek2date nummer 4. Kinderen s middags vrij uur Podiumactiviteit groep 3/4 Pagina 1 van 5 Jaargang 5 17 oktober 2013 NIEUWSBRIEF WIEK-2-DATE Jaarvergadering OR Zoals eerder reeds is aangegeven vindt op 30 oktober a.s. de OR jaarvergadering plaats. Het tweede deel van de avond

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017 Voorleeskampioen 2017 Leonore Boek Voorleeswedstrijd 2017 Belangrijke data: 11 november Sint Maarten 15 november MR vergadering 20 november Start tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Luizenprotocol obs De Stroom

Luizenprotocol obs De Stroom Luizenprotocol obs De Stroom De Hoofdluis De hoofdluis is een parasiet: het beestje leeft van mensenbloed. Hij zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een pony.

Nadere informatie

nummer: 8 25 maart 2011

nummer: 8 25 maart 2011 Locatie Bolenstein 0346 561432 0346 556557 bolenstein@obspalet.nl nummer: datum: datum: 8 25 maart 2011 Agenda dinsdag 29 maart 2011 Kijkavond van 18.30 tot 19.30 uur woensdag 30 maart Groep 1-2 C bezoek

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Fontein

Nieuwsbrief CBS De Fontein Nieuwsbrief CBS De Fontein M e i 2018 S c h o o l j a a r 2 0 1 7-2 0 1 8 n r. 9 Nieuws van de directie Beste ouders, Inhoud Beste ouders 1 Personeel/schoolzwemmen 2 Groepsverdeling 3 Ouder-koffie-ochtenden

Nadere informatie

Nr 11, 22 februari Beste ouders/verzorgers,

Nr 11, 22 februari Beste ouders/verzorgers, Nr 11, 22 februari 2016 Beste ouders/verzorgers, Op het moment dat ik deze Boemerang schrijf is het buiten kil en nat. Geen weer voor een Elfstedentocht, of een fijne winterwandeling. Herfstachtig weer,

Nadere informatie

Protocol hoofdluis. OBS Christina. Woord vooraf

Protocol hoofdluis. OBS Christina. Woord vooraf Protocol hoofdluis OBS Christina Woord vooraf Op bijna alle basisscholen is het constateren van hoofdluis bij kinderen een jaarlijks terugkerend probleem. Zo ook op de OBS Christina. Regelmatig krijgen

Nadere informatie

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het einde van het schooljaar nadert, dat kun je aan alles merken. Wat is het jaar weer omgevlogen. Groep 8 is druk met de musical en iedereen

Nadere informatie

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank

Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Wat moet ik weten als mijn kind voor het eerst naar basisschool de Bolderik gaat? Bs De Bolderik Beatrixstraat 68 4273 ET Hank Contact leerkrachten: Bij vragen of problemen kunt u het beste ná schooltijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014

Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Nieuwsbrief 5 3 oktober 2014 Inhoud Informatie van school Deur 5 minuten later open! Kinderboekenweek Herfstvakantie Studiedag team 6 oktober dag van de leraar Inloop bij de directeur Agenda Verzoeken

Nadere informatie

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren Agenda Za 17 okt t/m Zo 25 okt Herfstvakantie Do 29 okt Ouderavond klas 3-4 Wo 4 nov 13.00 afleveren kinderpostzegels Do 5 nov Ouderavond klas 5-6 Wo 11 nov Sint Maarten + Herberg 17.00 Vr 13 nov Kinderen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 169 Juli 15. Chr. basisschool De Rank. Geachte ouder(s),

NIEUWSBRIEF. 169 Juli 15. Chr. basisschool De Rank. Geachte ouder(s), Geachte ouder(s), Warme dagen in het vooruitzicht beloven wellicht een mooie zomer. We zullen het zien, maar de kinderen komen wel in vakantiestemming als de zon zo overvloedig schijnt. Tijdens warme dagen

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), 8 juni 2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), Qua weer lijkt het wel alsof de zomervakantie vlak voor de deur staat, maar we moeten toch echt nog 6 weken. Wel is aan alles te merken dat het einde van het schooljaar

Nadere informatie

8 september 2016 Belangrijke data

8 september 2016 Belangrijke data 8 september 2016 Belangrijke data 8 en 12 september: startgesprekken 12 en 13 september: juf Irma op tweedaagse 12 september : informatieavond groep 3 en ouders van nieuwe kleuters : 19.30 uur 14 september:

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Koetkrant. Woensdag 20 december Agenda

Koetkrant. Woensdag 20 december Agenda Koetkrant Woensdag 20 december 2017 Agenda 21 december 2017 : Kerstviering 22 december 2017 : Om 12.00 uur begint de Kerstvakantie 8 januari 2018 : Eerste lesdag in het nieuwe jaar 1 februari : Studiedag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 april 2019

Nieuwsbrief 1 april 2019 Nieuwsbrief 1 april 2019 Basisschool De Tragellijn Lobith 0316-541390 Locatie Willibrordus Spijk 0316-541578 directie@tragellijn.nl info@tragellijn.nl Algemeen Sportdag tijdens de Koningsspelen op vrijdag

Nadere informatie

JOUW SCHOOL - MIJN SCHOOL - ONZE ONDERWIJSGEMEENSCHAP

JOUW SCHOOL - MIJN SCHOOL - ONZE ONDERWIJSGEMEENSCHAP JOUW SCHOOL - MIJN SCHOOL - ONZE ONDERWIJSGEMEENSCHAP Augustus 2013 Nieuwsbrief onderwijsgemeenschap Geachte ouder(s)/ verzorger(s), U ontvangt hierbij de eerste Nieuwsbrief van de onderwijsgemeenschap

Nadere informatie

Obs. Twa yn Ien, De Roede 49, 8539 XS Echtenerbrug. Tel Mail: Internet: obstwaynien.nl. Kalender

Obs. Twa yn Ien, De Roede 49, 8539 XS Echtenerbrug. Tel Mail: Internet: obstwaynien.nl. Kalender Obs. Twa yn Ien,, 8539 XS Echtenerbrug. Tel. 0514-541572. Mail:. Internet: obstwaynien.nl Kalender 2016-2017 A U G U S T U S 2 0 1 6 1 Vakantie 2 3 4 5 6 7 8 Vakantie 9 10 11 12 13 14 15 Vakantie 22 Vakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 22 ( 18 mei 2018 )

Nieuwsbrief nr. 22 ( 18 mei 2018 ) Nieuwsbrief nr. 22 ( 18 mei 2018 ) In deze nieuwsbrief : Een nieuwe directeur Op 25 april 2018 heeft u een brief gekregen van het bestuur dat er een tijdelijke directeur is benoemd op de Buikslotermeerschool.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 7 6 maart 2019

NIEUWSBRIEF. nr. 7 6 maart 2019 NIEUWSBRIEF nr. 7 6 maart 2019 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Ouderportaal staat open Opbrengst Goede doel AED aanwezig Indeling groep 3 schooljaar 2019/2020 Gevonden voorwerpen Gezondheidsonderzoeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 4 20 t/m 26 januari 2019

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week 4 20 t/m 26 januari 2019 Nieuwsbrief Week 4 20 t/m 26 januari 2019 Van de directie Als school doen we mee aan een project van Kansrijke Groningers, waarin scholen door IturnIT begeleid worden digitale geletterdheid te integreren

Nadere informatie

OKTOBER Staking op de dag van de leraar 5 oktober

OKTOBER Staking op de dag van de leraar 5 oktober OKTOBER 2017 De nieuwsbrief van oktober. Vol informatie en foto s over Jeelo, de verdeling van groep 1-2 en 3 en de leerlingenraad. Staking op de dag van de leraar 5 oktober U heeft eerder van ons een

Nadere informatie

Luizenprotocol OT6. Algemeen. Taken van de school. Taken van de ouders. Taken van de werkgroep hoofdluizen

Luizenprotocol OT6. Algemeen. Taken van de school. Taken van de ouders. Taken van de werkgroep hoofdluizen Luizenprotocol OT6 Algemeen Hoofdluis is vooral een probleem voor de omgeving vanwege het besmettingsrisico. Met name op scholen, waar veel kinderen / mensen bij elkaar komen kan deze besmetting gemakkelijk

Nadere informatie

Protocol en informatie. hoofdluizenbestrijding

Protocol en informatie. hoofdluizenbestrijding Protocol en informatie hoofdluizenbestrijding PROTOCOL HOOFDLUIS BESTRIJDING 1. Ouders melden altijd zo spoedig mogelijk aan de groepsleerkracht dat hun kind besmet is geraakt met hoofdluis. Ook de leerkracht

Nadere informatie

Petpau actueel. Dit is het wekelijkse mededelingen blad voor ouders/verzorgers en leerlingen van de Petrus & Paulusschool 217 de Uitgave week 2 / 2014

Petpau actueel. Dit is het wekelijkse mededelingen blad voor ouders/verzorgers en leerlingen van de Petrus & Paulusschool 217 de Uitgave week 2 / 2014 Petpau actueel Dit is het wekelijkse mededelingen blad voor ouders/verzorgers en leerlingen van de Petrus & Paulusschool 217 de Uitgave week 2 / 2014 Beste ouders en kinderen, Vandaag is de Lowys Porquinstichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 4 september 2018

Nieuwsbrief. 4 september 2018 Nieuwsbrief 4 september 2018 In deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de komende activiteiten en andere zaken die de school betreffen. Agenda 5 september Start verkiezingen leerlingenraad 6 september

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF / / NR 4

NIEUWSBRIEF / / NR 4 NIEUWSBRIEF / 2016-2017 / NR 4 AGENDA 13 oktober tentoonstelling project / open huis voor alle ouders en overige geïnteresseerden (14.30-16.30 uur) 15-23 oktober herfstvakantie NIEUWS VAN DE DIRECTIE Toetsperiode

Nadere informatie

5. Contacten met ouders

5. Contacten met ouders 5. Contacten met ouders 5.1 Hoe wordt u geïnformeerd over ons onderwijs Wij vinden het erg belangrijk om de ouders/verzorgers van de kinderen van onze school goed op de hoogte te houden over ons onderwijs.

Nadere informatie

Tim Huissteden wordt bijna 4 jaar. Hij is al aan het wennen bij Sanna en Joke. We wensen hem veel plezier op De Boog.

Tim Huissteden wordt bijna 4 jaar. Hij is al aan het wennen bij Sanna en Joke. We wensen hem veel plezier op De Boog. Montessorischool De Boog 22 mei 2015 nr 2015 Nr. 18 In dit nummer: Nieuwe leerling Eindfeest Ouderbijdrage Hoofdluis Schoolprofiel GMR Nieuws van Boogies Wonderland Berichten van externen Nieuwe leerling

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 13 09-03-2016 In dit nummer: Uitnodiging Violenverkoop Debattoernooi

Nadere informatie

Obs. De Wynbrekker, Menso Poppiusstraat 46, 8536 VA Oosterzee, , Kalender

Obs. De Wynbrekker, Menso Poppiusstraat 46, 8536 VA Oosterzee, ,  Kalender Obs. De Wynbrekker,,, 0514-541242,, www.obsdewynbrekker.nl, Kalender 2016-2017 A U G U S T U S 2 0 1 6 1 Vakantie 2 3 4 5 6 7 8 Vakantie 9 10 11 12 13 14 15 Vakantie 22 Vakantie 16 17 18 19 20 21 23 24

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

2017/2018 no.2 Inleiding 1. Kinderpostzegelactie 2. Dierendag

2017/2018 no.2 Inleiding 1. Kinderpostzegelactie 2. Dierendag 2017/2018 no.2 Inleiding In de eerste drie weken van dit nieuwe schooljaar hebben alle leerlingen, juffen, meesters en ook de Vliegerklas hun draai op school weer gevonden. Het is fijn om te zien en te

Nadere informatie

NIEUWS. Medezeggenschapsraad. De foto s. Oud Papier

NIEUWS. Medezeggenschapsraad. De foto s. Oud Papier NIEUWS 31-03- 2016 Jaa rgang 6, nummer 8 Medezeggenschapsraad Beste ouders en verzorgers, Wij willen u op de hoogte brengen van een wijziging in de samenstelling van de MR van onze school. In de MR zitten

Nadere informatie

Protocol hoofdluis. De Wegwijzer

Protocol hoofdluis. De Wegwijzer Protocol hoofdluis De Wegwijzer Woord vooraf Op bijna alle basisscholen is het constateren van hoofdluis bij kinderen een jaarlijks terugkerend probleem. Zo ook op ATB De Wegwijzer. Regelmatig krijgen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. Basisschool De Borckeshof. welkom Kerstman! December

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. Basisschool De Borckeshof. welkom Kerstman! December NIEUWSBRIEF Agenda December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december Werkgroep Andere Tijden 9 december Basisschool De Borckeshof Techniek groep 7/8 (fiets mee) VO Voorlichtingsavond groep

Nadere informatie

Deze keer in de nieuwsbrief

Deze keer in de nieuwsbrief Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2017-2018 vrijdag 9 maart Deze keer in de nieuwsbrief Verandering onder en bovenbouw Rapport/ portfolio

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017)

Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017) Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017) Het Primair Onderwijs staakt donderdag 5 oktober In de bijlage bij deze Nieuwsbrief vindt u informatie over de deelname van het team van De Borgh aan deze staking. Alvast

Nadere informatie

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 3 // 8 september 2016

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 3 // 8 september 2016 KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2016-2017 // 17 e jaargang // nummer 3 // 8 september 2016 Website www.delangenoord.nl De Langenoord Afgelopen maandag hebben we inspectiebezoek

Nadere informatie