Stichting Jeugdwerk Baarle. Zomerkampen Informatieboekje voor ouders en deelnemers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Jeugdwerk Baarle. Zomerkampen 2010. Informatieboekje voor ouders en deelnemers"

Transcriptie

1 Stichting Jeugdwerk Baarle Zomerkampen 2010 Informatieboekje voor ouders en deelnemers

2

3 Inleiding Beste ouders / verzorgers, De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent een lange vakantie en natuurlijk een weekje weg met een van de zomerkampen van het jeugdwerk. Dit boekje geeft informatie over de zomerkampen aan de hand van de volgende onderwerpen: Historie van de zomerkampen Organisatie en doelstelling Het verloop van een kampweek De leidinggroep De accommodatie Inschrijven Lijst van mee te nemen bagage Contact tijdens de kampweken Gevonden voorwerpen Fototentoonstelling Overige informatie Inschrijfformulier Mocht er na het lezen van dit boekje nog iets onduidelijk zijn dan kunt u contact opnemen met: Stichting Jeugdwerk Baarle Tel: info@jeugdwerkbaarle.org Bestuur en medewerkers van de Stichting Jeugdwerk Baarle

4 Historie van de zomerkampen De allereerste kampweken in 1967 hadden Dorst als bestemming. In dat jaar gingen er in totaal 130 kinderen mee verdeeld over vier weken. Er werd destijds geen onderscheid gemaakt in leeftijd; alle deelnemers mochten zelf kiezen met welke week ze meegingen. Door het grote succes van deze kampweken worden ze sindsdien ieder jaar georganiseerd. In totaal worden er dus al meer dan 40 jaar kampweken georganiseerd! In de loop der jaren is er natuurlijk wel het een en ander veranderd aan de kampweken. Zo moesten de kinderen in de eerste jaren om 7:00 uur opstaan om te beginnen met het hijsen van de vlaggen, het klaarmaken van het ontbijt en het schillen van de aardappelen. Ondanks dit vroege uur hadden de kinderen destijds toch genoeg slaap, na het avondgebed en nog een keer corvee konden ze namelijk al weer om 19:30 uur naar bed! De zondag kon natuurlijk niet zonder heilige mis, dus kwam de Baarlese Pastoor naar de kampplaats om deze op te dragen. De plaats van bestemming is door de jaren heen vaak verschillend geweest. In de jaren 60 en 70 gingen de kampweken, afhankelijk van de beschikbaarheid van de kampplaatsen, afwisselend naar België en naar Nederland. Vanaf de jaren 80 veranderde dit. Sindsdien hebben nagenoeg alle kampweken in dorpen in Oost-Brabant zoals Oirschot, Reusel en Veldhoven plaats gevonden. In het begin werden de kampweken door vier personen georganiseerd. Zij zorgden overal voor, van het vastleggen van de kampplaats tot het inkopen van het eten en het voorbereiden van de spelletjes. Tegenwoordig is dit wel anders. Er is een kampcommissie (nog steeds bestaande uit vier mensen) die ervoor zorgt dat alles in orde is om op kamp te gaan zoals inkoop van eten, busvervoer e.d. De leidinggroep zorgt vervolgens voor het programma tijdens de kampweek.

5 Organisatie Zoals u waarschijnlijk wel weet worden de kampweken georganiseerd door Stichting Jeugdwerk Baarle. Het Jeugdwerk heeft als doel om het hele jaar door activiteiten te organiseren voor de Baarlese bevolking, de jeugd in het bijzonder. Het jeugdwerk bestaat uit een bestuur, commissies en heel veel vrijwilligers. De commissies zorgen voor het organiseren van de activiteiten. De kampcommissie begint al in januari met het organiseren van de zomerkampen. De accommodatie is dan al vastgelegd. De meeste kampplaatsen zijn namelijk zo druk bezet dat het noodzakelijk is om ruim twee jaar op voorhand iets vast te leggen. De commissie begint dan met het regelen van bijvoorbeeld de bus en de publiciteit rondom de kampweken. Eind april zoekt de commissie vrijwilligers om als leiding mee op kamp te gaan. De leiding vindt het ook leuk om mee op kamp te gaan en daarom zijn er ieder jaar weer genoeg vrijwilligers te vinden. Het organiseren van kampweken kost heel wat geld. Het huren van een kampplaats kost tegenwoordig al meer dan 5 euro per kind per nacht en daar komen dan nog veel kosten bij zoals het huren van de bus, het eten, enzovoorts. Om dit te financieren zijn de inkomsten uit de ouderbijdrage niet genoeg. Dat de kampweken het Jeugdwerk geld kosten is niet erg. De kampweken zijn erg gezellig en bovendien hebben Baarlese kinderen zo de mogelijkheid om goedkoop een weekje weg te gaan. Het gat wordt gedicht uit de algemene middelen van het Jeugdwerk. Hierbij kun je denken aan subsidies van de gemeentes Baarle-Nassau en Baarle-Hertog en de inkomsten uit kasversterkende activiteiten. Deelnemen aan de kampweken is een geweldige belevenis. Niet alleen voor de leiding, maar vooral ook voor de vele kinderen die ieder jaar weer meedoen. Hoe dat precies komt, weet niemand. Het is gezellig, spannend, uitdagend en het zorgt voor veel lol. Zo zijn er zelfs kinderen die opgroeien met de kampweken, en die zo enthousiast zijn dat ze later zelf leiding worden! Eigenlijk moet je gewoon een keer mee geweest zijn, om te weten wat het echte zomerkampgevoel is!

6 De zomerkampen De zomerkampen zijn onder te verdelen in tweetal kampweken: een eerste week en een tweede week. Iedere week begint met nieuwe deelnemers en nieuwe vrijwillige leidingen. Elke kampweek is leeftijdsafhankelijk: De eerste kampweek is bedoeld voor de oudste kleuters en de klassen 1, 2, 3 en 4 ofwel groep 3, 4, 5 en 6 van de basisschool. De tweede kampweek is bedoeld voor de kinderen uit de klassen 4, 5 en 6 (groep 6, 7 en 8) van de basisschool en uit de 1 e klas van het middelbaar onderwijs. Kinderen uit klas 4 (groep 6) kunnen dus kiezen tussen de 1 e of 2 e week De zomerkampen worden elk jaar bij een vertrouwd scouting adres in Brabant gehouden. De week start bij het Cultureel Centrum in Baarle waar er met de bus wordt vertrokken naar het zomerkamp. In elke week staat een thema centraal dat garant staat voor heel veel plezier, spanning en fantasie. Tijdens de week wordt een door de leiding vooraf gemaakt programma gedraaid, dat vol zit met allerlei leuke spelletjes, quizzen enz. Zo is een dag onder te verdelen in een ochtend, middag en avond activiteit. Tijdens deze activiteiten strijden de kinderen in verschillende groepjes tegen elkaar. Natuurlijk is er tussen de activiteiten voldoende vrije tijd om te ravotten, een gezelschapsspel te doen of gewoon wat te kletsen, met elkaar of met de leiding. De leiding zorgt er ervoor dat alles op rolletjes loopt. Na al die inspanningen is het natuurlijk tijd om lekker te eten. De kookstaf zorgt ervoor dat er lekker maar ook gezond gegeten wordt. Tijdens de kampweek kunnen de ouders, familie en vrienden een avondje mee komen genieten van het avontuur dat in die week plaats vindt. Dit is op woensdagavond, waarbij de kinderen weer even kunnen knuffelen, bijkletsen en een rondleiding geven door de kampplaats.

7 Aan het einde van de week pakken we de spullen terug in, en vertrekken samen weer terug naar Baarle. Waar we weer terug kunnen kijken naar een geweldig zomerkamp Kortom wie zou nou niet mee willen??!! Het verloop van een kampweek Op zaterdag wordt er verzameld op de parkeerplaats van het Cultureel Centrum, waar de kinderen de leiding van de komende week ontmoeten. Na de eerste kennismaking vertrekken de kinderen met de bus naar Asten en worden uitgezwaaid door de papa s en mama s. Na aankomst op de kampplaats gaat iedereen zijn of haar slaapplaats uitkiezen. Vervolgens worden de bedden gezamenlijk opgedekt. Tijdens de eerste kampweek slapen we met zijn allen (inclusief de leiding) op één slaapzaal; tijdens de 2 e kampweek hebben de jongens en meisjes aparte slaapzalen. Nadat alles in gereedheid is gebracht wordt het kennismakingsspel gespeeld waardoor de kinderen elkaar leren kennen en de groepjes met de daarbij behorende leiding bekend worden Inmiddels heeft de kookstaf een lekkere maaltijd gereed gemaakt, en wordt er gezamenlijk gegeten. Na het eten wordt er door de leiding opgeruimd en het volgende spel klaargezet. En is er dus gelegenheid om met de nieuwe vriendjes te voetballen, een gezelschapsspel te spelen of gewoon even lekker kletsen. Als het spel klaar staat gaan de kinderen naar hun eigen leiding en worden de groepjes weer gevormd en wordt er geprobeerd om zo veel mogelijk punten in de wacht te slepen. Na het spel gaan de kinderen zich wassen en klaar maken om na bed te gaan. Nadat iedereen klaar is, wordt er in de eetzaal verzameld waar dan een journaal wordt gepresenteerd door de leiding en de uitslag van de gespeelde spelletjes bekend wordt gemaakt. Iedereen keert dan terug naar hun bed en krijgen dan nog even de gelegenheid om na te praten over de dag waarna ze moeten gaan slapen.

8 Elke dag van de week heeft ongeveer dezelfde dagindeling: Opstaan en wassen Ontbijten Ochtend activiteit Middag eten Middag activiteit Avond eten Avond activiteit Wassen en klaar maken om te gaan slapen Journaal Naar bed Aan het einde van de kampweek wordt bekend gemaakt welk groepje die week alle spelletjes het beste heeft gedaan, en dus een prijsje hebben verdiend. Op de laatste dag worden de koffers weer gepakt om terug te gaan met de bus naar Baarle waar ze dan tegen het einde van de middag weer aankomen. Bovenstaand verloop van de kampweek is voor de eerste en tweede week ongeveer gelijk. Uiteraard houden we rekening met het leeftijdsverschil van de kinderen. Bijvoorbeeld de spelen en spelletjes, het tijdstip van naar bed gaan, enz. De leidinggroep Net als bij alle activiteiten van het jeugdwerk gaan er vrijwilligers mee als leiding. Dat zijn grotendeels mensen die ook aan andere activiteiten van het jeugdwerk deelnemen, dus voor de meeste kinderen bekende gezichten. Er is een speciale kookstaf die er dagelijks voor zorgt dat de hongerige mondjes worden gevuld (en dat er af en toe wat lekkers te smikkelen valt natuurlijk ) Voor de kinderen die op de een of andere manier speciale aandacht of verzorging nodig hebben wordt er in de leidinggroep iemand aangewezen die daar op toeziet. In de brief

9 die alle deelnemers ontvangen is de naam van diegene vermeld. Dit is ook de persoon die u moet aanspreken in geval van medicijngebruik. De accommodatie Dit jaar verblijven we zowel tijdens de eerste als de tweede kampweek in Blokhut Polderhonk te Asten. Dit gebouw wordt door het jaar heen gebruikt door de plaatselijke scouting, maar omdat zij zomerstop hebben, kunnen wij het gebouw in de zomer een paar weekjes huren. Blokhut "Polderhonk heeft twee slaapzalen, een eetzaal en een moderne keuken. Uiteraard beschikt de kampplaats over nette douches en toiletten. Bij de kampplaats ligt een groot grasveld waar volop op gespeeld kan worden. Achter de kampplaats is een bos dat erg geschikt is om in te spelen. Meer informatie over de kampplaats én foto s kun je vinden op de website van scouting Asten: Blokhut Polderhonk is als volgt te bereiken: - Bij Eindhoven: richting Venlo aanhouden. - Maastricht-Venlo aanhouden (randweg Eindhoven) - Houd Venlo aan A67 - Afslag 36 richting Asten - Einde afrit meteen rechts richting Asten - Op rotonde, weg naar links, Lienderweg - Weg blijven volgen - Waar asfalt klinkers worden rechts (Bergweg) - Bergweg volgen tot nummer 26, links Blokhut Polderhonk Voor de bezitters van een navigatiesysteem of voor degenen die een kaartje willen sturen, het adres is: Blokhut Polderhonk Bergweg JD Asten

10 Inschrijven Inschrijfgeld Kampweken De prijs per kind voor de eerste en de tweede kampweek bedraagt: 80 Belgische deelnemers kunnen via ziekenkas en/of belasting soms een gedeelte van dit bedrag terugontvangen. Op onze website staat nadere informatie hierover. Inschrijven en betaling van het deelnamegeld Inschrijven voor de kampweken kan uitsluitend door middel van een inschrijfformulier. Dit formulier treft u achter in dit boekje aan. U kunt ook het formulier downloaden van onze website Dit formulier kunt u met de pc invullen, uitprinten en inleveren, als u een pc hebt met toegang tot internet raden wij u deze methode aan. Dit omdat fouten als gevolg van slecht leesbaar zijn van handgeschreven formulieren worden voorkomen. Verder zijn extra formulieren verkrijgbaar tijdens de inschrijfavonden, bij de informatieadressen of in de Openbare Bibliotheek. Of misschien vindt u nog een ongebruikt exemplaar bij buren of bekenden. Het verschuldigde inschrijfgeld kan per bank of contant worden voldaan. Indien u wilt betalen via een Nederlandse bank- of girorekening kunt u ons moeite en geld besparen door ons een eenmalige machtiging te geven voor automatische incasso. Hiervoor treft u achter in dit boekje een machtigingsformulier aan. Automatische incasso is mogelijk t/m de laatste inschrijfavond. Indien u ons machtigt zal het te betalen bedrag rond 15 juni van uw bank- of girorekening worden afgeschreven.

11 Voor het geval u de betaling zelf wilt regelen, vermelden we hieronder onze bankrekeningnummers. Per bank kunt u betalen: Per bank (Nederland): Rekeningnummer: Ten name van: Per bank (België) Rekeningnummer: Ten name van: Rabobank De Zuidelijke Baronie Stg. Jeugdwerk Baarle KBC Baarle-Hertog Stg. Jeugdwerk Baarle Wilt u bij betaling per bank duidelijk vermelden kamp(en) en de naam van uw kind(eren). De inschrijving is voor ons pas definitief na ontvangst van het verschuldigde deelnamegeld. Bij annuleringen nadat is ingeschreven zal geen restitutie van het inschrijfgeld plaatsvinden. Uitzondering hierop zijn annuleringen om gegronde redenen (bijvoorbeeld ten gevolge van ziekte).

12 Lijst van mee te nemen bagage Op de onderstaande lijst ziet u wat de kinderen per kampweek mee moeten nemen. Wij verzoeken u vriendelijk erop toe te zien dat alle bagage goed wordt ingepakt, bijv. in een stevige koffer of tas. Ook is het verstandig om de kleren die meegaan te merken b.v. met leukoplast. Op deze manier houden wij niet zoveel kleren over zonder eigenaar en blijven uw spullen bij de rest van de collectie. Tip: het is handig als u samen met het kind voor elke dag een pakketje met kleren klaarmaakt. Dit geldt met name voor de kinderen van de eerste week. (De aantallen tussen haakjes zijn adviezen, u kunt zelf bepalen of uw kind meer of minder nodig zal hebben) Toiletgerei Handdoeken (8) Washandjes (8) Toilettas met toiletspullen zoals o.a. tandenborstel, tandpasta, kam/borstel, zeep en shampoo. Zakdoeken Kleding Kampkleding (geen te nieuwe kleding) Korte en lange broeken T-shirts of blouses (8) Truien (2) Zwemspullen Ondergoed (8) kousen of sokken (8) Gymschoenen, Een paar laarzen of dichte schoenen, Badslippers en reserve schoenen. Regenjas of -jack Enkele plastic zakken om vuile was in te doen. Eventueel een pet (ter bescherming tegen de zon)

13 Om te slapen Slaapzak pyjama hoofdkussen (hoes)laken en sloop Indien gewenst een knuffel Diversen Leesboeken en/of spelletjes Eventueel medicijnen Eventueel zonnebrandolie of muggenzalf Zakgeld Het spreekt voor zich dat iedereen voorzien wordt van eten en drinken. Uw kind heeft dus niet veel zakgeld nodig. Met de kinderen van de 2 e week gaan we een keer naar het dorp, ze kunnen dan een snoepje of een ijsje kopen. Wij raden aan hiervoor niet meer dan 5 euro mee te geven. Geef uw kind niet meer, maar ook niet minder geld mee dan bovengenoemd bedrag, zodat ieder kind evenveel geld ter beschikking heeft. De kinderen van de eerste week hebben geen zakgeld nodig. Zowel in de eerste als tweede week kunnen de kinderen kaarten en postzegels kopen. Eén kaart met postzegel kost 1,-. Voor elke kaart die uw kind wil kopen dient u dus 1 euro mee te geven (naast de genoemde 5 euro zakgeld voor de kinderen van de 2 e week). De volgende spullen kunnen beter thuisgelaten worden Mobiele telefoon, MP3-speler, Radio, e.d. Sieraden Zakmes Energiedrank (zoals b.v. RedBull) Grote hoeveelheden snoep

14 Contact tijdens de kampweken Een heel enkele keer komt het voor dat een kind naar huis moet omdat het ziek is of omdat het kind zich echt niet prettig voelt op de kampweek. Daarom is het belangrijk dat wij u tijdens de kampweek telefonisch kunnen bereiken. Wij gaan er vanuit dat u tijdens de kampweek bereikbaar bent op het telefoonnummer wat u bij opgave hebt opgegeven. Als dat niet het geval is dient u ons het telefoonnummer door te geven waarop u tijdens de kampweek bereikbaar bent. Er kunnen zich situaties voor doen waarbij ouders of verzorgers contact moeten hebben met één van de kinderen. Tijdens de kampweken is er altijd iemand van de leiding op zijn/haar mobiele telefoon bereikbaar. Het telefoonnummer zal worden vermeld in de brief die de deelnemers zullen ontvangen. Gevonden voorwerpen De leiding probeert er voor te zorgen dat iedereen zijn eigen spulletjes mee naar huis neemt. Helaas lukt dat niet altijd Mocht u ontdekken dat u iets mist, of juist te veel hebt, neem dan direct na het kamp contact met ons op. Fototentoonstelling De foto s die tijdens de kampweken worden gemaakt zullen te zien zijn op de jaarlijkse fototentoonstelling. Alle foto s kunnen worden bijbesteld. De fototentoonstelling vindt plaats in september.

15 Overige informatie Als u nadere informatie wenst stuur dan een mailtje met uw vraag naar info@jeugdwerkbaarle.org. Vermeld in dit mailtje a.u.b. uw telefoonnummer. Iemand van de organisatie neemt dan contact met u op. Dit boekje is tevens te downloaden van de website van het jeugdwerk: Brief met laatste mededelingen De kinderen die zich opgeven voor een van de kampweken krijgen een of twee weken voor de kampweek nog een brief met de laatste gegevens. In deze brief is o.a. vermeld op welke manier u informatie over medicijngebruik kunt aanleveren, wie van de leidinggroep telefonisch bereikbaar is op kamp enz.

16 Inschrijfformulier Zomerkampen 2010 Naam:... Adres:... Woonplaats:... Postcode:... Telefoon:... Geboortedatum:... School:... Klas:... Groep:... Wil deelnemen aan: De eerste kampweek van 14 augustus t/m 21 augustus. De tweede kampweek van 21 augustus t/m 28 augustus. Betaling zal geschieden: met een incassomachtiging (machtigingsformulier verder in dit boekje invullen) per bank (zelf betaling regelen) contant Handtekening een van de ouders / verzorgers:

17 MACHTIGINGSFORMULIER (Alleen geschikt voor Nederlands bankrekeningnummer) Hierbij geef ik, Naam:..., Adres:..., Woonplaats:... een eenmalige en onherroepelijke machtiging aan de Stg. Jeugdwerk Baarle, Pastoor de Katerstraat 7, Baarle-Nassau, rekening nr. Rabobank De Zuidelijke Baronie om een bedrag van:...,- af te schrijven van mijn rekening nr.... Voor deelname van: (hier namen van kinderen invullen): Datum:... Handtekening:... (afschrijving vindt plaats rond 15 juni) Bovenstaand bedrag is als volgt berekend:.. x 80 1e kampweek =..... x 80 2e kampweek =..... x 17,50 Wielerzesdaagse =... (niet invullen) formulier ontvangen d.d

Informatieboekje voor ouders en deelnemers

Informatieboekje voor ouders en deelnemers Zomerkampen 2012 Informatieboekje voor ouders en deelnemers Inleiding Beste ouders / verzorgers, De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent een lange vakantie en natuurlijk een weekje weg met een van

Nadere informatie

JOP Hoofddorp Kids Kamp 2016. Informatieboekje voor ouders

JOP Hoofddorp Kids Kamp 2016. Informatieboekje voor ouders JOP Hoofddorp Kids Kamp 2016 Informatieboekje voor ouders Inleiding Beste ouders / verzorgers, Het JOP Hoofddorp Kids Kamp is onderdeel van het jeugdwerk van JOP Hoofddorp. De leeftijd van deelnemers van

Nadere informatie

Informatie Boekje. KV Wageningen Jongste Kamp. Vertrek datum: 19 juli 2014 Eind datum: 25 juli 2014. F, E & D jeugd

Informatie Boekje. KV Wageningen Jongste Kamp. Vertrek datum: 19 juli 2014 Eind datum: 25 juli 2014. F, E & D jeugd Informatie Boekje KV Wageningen Jongste Kamp Vertrek datum: 19 juli 2014 Eind datum: 25 juli 2014 Waar: Oirschot Wie: F, E & D jeugd Thema: Hollywood Inleiding Hallo kampgangers en ouders, Wat geweldig

Nadere informatie

OBS de Torenuil SCHOOLKAMP CLUSTER 8

OBS de Torenuil SCHOOLKAMP CLUSTER 8 OBS de Torenuil SCHOOLKAMP CLUSTER 8 2 t/m 5 juni 2015 De Kievit in Esbeek Locatie De Herdgang Voor de eerste dag: o Een rugzakje of tas met lunchpakket (eten en drinken) en zwemkleding en een handdoek

Nadere informatie

WEERBERICHT Altijd weer! Tot weer?

WEERBERICHT Altijd weer! Tot weer? Beste allemaal, Leuk dat je meegaat op ons zomerkamp. In deze westernnieuws kun je bijna alles lezen over dit kamp. Sommige dingen staan er niet in: die blijven nog even een verrassing! Wacht maar op de

Nadere informatie

www.twosound.net/scouting Waar gaan we dit jaar naartoe? Ons adres is: Scouting Welten Groene Long 1 Welten (Heerlen) Nabij Bowlingcenter Hoeve de aar Hoe komen we op de kamplocatie? Vanaf de Slek is

Nadere informatie

E - F kamp 15 en 16 mei 2015

E - F kamp 15 en 16 mei 2015 E - F kamp 15 en 16 mei 2015 VOORWOORD Hallo voetbalvrienden, Nog een aantal nachtjes slapen en dan is het zover. Het S.V. Deurne E- en F-kamp gaat weer van start op vrijdag 15 mei 2015. Circa honderd

Nadere informatie

Kamp juni & 1 juli

Kamp juni & 1 juli Kamp 2018 30 juni & 1 juli Beste Kamper, Hier is het boekje waarin alles staat wat je moet weten voor het kamp van de venlose reddingsbrigade in het weekend van 30 juni en 1 juli. De begeleiders zullen

Nadere informatie

Locatie De Wildwal Galgenbergweg 3 6741 KJ Lunteren Tel: 0318-482395 http://www.dewildwal.nl/

Locatie De Wildwal Galgenbergweg 3 6741 KJ Lunteren Tel: 0318-482395 http://www.dewildwal.nl/ Hilversum, 13 september 2013 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van Klas: Betreft: informatie brugklaskamp Geachte ouder(s)/verzorger(s), Uw kind gaat 7, 8 en 9 oktober a.s. op schoolkamp met de brugklassers

Nadere informatie

www.twosound.net/scouting Hallo allem33r588150679r72011204flyz5k11, W Welke stafleden gaan er mee? Staf: René Dols Fanny Renierkens Peter Andriessen Claudia van Sonsbeek Simone Slangen Chess patelski

Nadere informatie

Pretpark WaliBilzen KAMP!

Pretpark WaliBilzen KAMP! KLJ-KAMP 2017 Beste KLJ ers, Het schooljaar loopt weer op zijn einde en de vakantie komt steeds dichterbij! Hoe kunnen we de vakantie nu beter starten dan met een megabangelijk KLJ-kamp? Dit jaar trekken

Nadere informatie

10 juli-16 juli. Brunssum

10 juli-16 juli. Brunssum 10 juli-16 juli Brunssum Hallo allemaal, Nog even aftellen, maar bijna is het zover: We gaan weer op zomerkamp! Met z n allen gaan we weer spannende avonturen beleven, en hierover zijn natuurlijk ook

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE VOORWOORDJE TEXELREIS GROEP 8 WAT NEEM JE ALLEMAAL MEE DAGINDELING TEXEL INFORMATIE OVER DE ACTIVITEITEN

INHOUDSOPGAVE VOORWOORDJE TEXELREIS GROEP 8 WAT NEEM JE ALLEMAAL MEE DAGINDELING TEXEL INFORMATIE OVER DE ACTIVITEITEN INHOUDSOPGAVE VOORWOORDJE TEXELREIS GROEP 8 WAT NEEM JE ALLEMAAL MEE DAGINDELING TEXEL INFORMATIE OVER DE ACTIVITEITEN VOORWOORDJE Aan de ouders en leerlingen van groep 8, Het is bijna zover, groep 8 gaat

Nadere informatie

Het is bijna zover We gaan op ZOMERKAMP, de voorbereidingen zijn al in volle gang!

Het is bijna zover We gaan op ZOMERKAMP, de voorbereidingen zijn al in volle gang! Betreft: Zomerkamp 2015 Beste ouders en de senior welpen, Senior Welpen www.scoutingvughtnoord.nl senior_welpen@hotmail.com Het is bijna zover We gaan op ZOMERKAMP, de voorbereidingen zijn al in volle

Nadere informatie

De kleuren van dit jaar:

De kleuren van dit jaar: Beste ouders/verzorgers, Volgende week is het alweer zover: het kamp van groep 8. Dit jaar gaan we weer naar Texel en verblijven dit keer bij de Zilvermeeuw. Dit jaar gaan we van 23 tot 25 september gezellig

Nadere informatie

Best ouders / verzorgers en welpen,

Best ouders / verzorgers en welpen, Best ouders / verzorgers en welpen, Wij gaan dit jaar op zomerkamp naar Arnhem. Wat het kampthema is en wat we gaan doen houden we nog geheim. We reizen dit jaar met trein en auto s naar het kampterrein.

Nadere informatie

WELPENKAMP MGR. BEKKERSGROEP 2014. Jungle Safari. Op zoek naar de grote vijf. Dit kampboekje is van: ...

WELPENKAMP MGR. BEKKERSGROEP 2014. Jungle Safari. Op zoek naar de grote vijf. Dit kampboekje is van: ... WELPENKAMP MGR. BEKKERSGROEP 2014 Jungle Safari Op zoek naar de grote vijf Dit kampboekje is van:... 2 Inhoud Woordje van de Leiding... 5 Algemene info... 6 Kampthema... 8 Uniform... 9 Wat moet er in de

Nadere informatie

nieuwsbrief schoolkamp

nieuwsbrief schoolkamp CBS De Vrijenburg - groep 8 schooljaar 2016-2017 nummer 2 Inhoudsopgave - vertrek en aankomst - bereikbaarheid - regels en afspraken - medicatie (en teken) - benodigdheden / bagage - boodschappenactie

Nadere informatie

Informatiebrief voor ouders over Kindervakantiekamp 2016

Informatiebrief voor ouders over Kindervakantiekamp 2016 Informatiebrief voor ouders over Kindervakantiekamp 2016 Beste ouders, In deze informatiebrief over het kinderkamp brengen we u op de hoogte over de gang van zaken. Mocht u na het lezen van deze brief

Nadere informatie

Schoolreis. Grolloo 22, 23 en 24 april 2013

Schoolreis. Grolloo 22, 23 en 24 april 2013 Schoolreis Grolloo 22, 23 en 24 april 2013 Inhoud 1. Inleiding 2. Adresgegevens en bereikbaarheid 3. Paklijst 4. Corvee lijst 5. Planning 2 Inleiding Hiervoor je ligt het informatieboekje voor onze schoolreis

Nadere informatie

Wat doen we tijdens het weekend? Vrijdag

Wat doen we tijdens het weekend? Vrijdag Het Pupillenkamp, wat is dat eigenlijk? Het Pupillenkamp is al jaren het leukste weekend van het jaar. Ook dit jaar organiseren we het kamp, het wordt gehouden op 21,22 en 23 juni voor het eerst is dat

Nadere informatie

Het thema van het kamp is:

Het thema van het kamp is: Hallo allemaal! Zoals beloofd, volgt in deze brief wat meer informatie over het CDD Summer Dance Camp van 2015. Lees de brief goed door en als je nog vragen hebt, bel dan naar onderstaand nummer. Het thema

Nadere informatie

Kamp , 24 en 25 juni

Kamp , 24 en 25 juni Kamp 2017 23, 24 en 25 juni Beste Kamper, Hier is het boekje waarin alles staat wat je moet weten voor het kamp van de venlose reddingsbrigade in het weekend van 24 en 25 juni.. De begeleiders zullen vrijdag

Nadere informatie

Bovenbouwkamp 2014. 8,9,10 oktober 2014 Koos Vorrinckhuis Lage Vuursche

Bovenbouwkamp 2014. 8,9,10 oktober 2014 Koos Vorrinckhuis Lage Vuursche Bovenbouwkamp 2014 8,9,10 oktober 2014 Koos Vorrinckhuis Lage Vuursche Wat gaat er gebeuren: De bovenbouw gaat op kamp! De bovenbouwers van De Overkant gaan op kamp! We duiken in de wereld van de Prehistorie.

Nadere informatie

Heeft u algemene tips voor KVW Hulsberg?! Wij waarderen het als u deze aan ons, als bestuur, kenbaar maakt via mail@kvwhulsberg.nl.

Heeft u algemene tips voor KVW Hulsberg?! Wij waarderen het als u deze aan ons, als bestuur, kenbaar maakt via mail@kvwhulsberg.nl. Wat leuk dat uw zoon/dochter vakantie komt vieren bij KVW Hulsberg! Dit jaar zijn er weer geweldig veel aanmeldingen en we zorgen ervoor dat alle deelnemers een geweldige week tegemoet gaan; daar werken

Nadere informatie

Zomerkamp 2010 Dolfijnen Leidschenveen - Satoko Kitahara

Zomerkamp 2010 Dolfijnen Leidschenveen - Satoko Kitahara Pagina 1 Inleiding Dit is het ouderboekje over het zomerkamp 2010 in Hoorn. In dit boekje geven we meer informatie over alle belangrijke zaken. Het is een belangrijk boekje, dus lees het goed voordat uw

Nadere informatie

Wegwijs in. Vakantiekampen. Gids voor de ouders. vzw Rode Kruisvakanties. Paraat. Altijd, overal.

Wegwijs in. Vakantiekampen. Gids voor de ouders. vzw Rode Kruisvakanties. Paraat. Altijd, overal. Wegwijs in Vakantiekampen Gids voor de ouders vzw Rode Kruisvakanties Paraat. Altijd, overal. Vakantiekampen - Gids voor ouders Kan je zoon of dochter nu niet op vakantie met het gezin of met een jeugdbeweging?

Nadere informatie

1BK1, 1BK2, 1BK3 & 1BK4

1BK1, 1BK2, 1BK3 & 1BK4 Sneek, september 2013 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van: Betreft: Introductiekamp Geachte ouder(s)/verzorger(s), Zoals u in de brief boekengeld/schoolfonds hebt kunnen lezen, wordt er voor de klassen 1BK1,

Nadere informatie

Kamp NGK Veenendaal 26-28 september

Kamp NGK Veenendaal 26-28 september Kamp NGK Veenendaal 26-28 september Kampboekje 1 Handige informatie voor ouders!! Adresgegevens: Galgenweg 3 6741 KJ Lunteren 0318 482395 Noodnummers: Francisca Hardeman: 06 52128429 Gerrit Zeevat: 06

Nadere informatie

Zomerkamp In dit boekje staat bijna alles wat je moet weten over het zomerkamp, van 15 tot en met 19 juli in Reusel.

Zomerkamp In dit boekje staat bijna alles wat je moet weten over het zomerkamp, van 15 tot en met 19 juli in Reusel. Zomerkamp 2017 In dit boekje staat bijna alles wat je moet weten over het zomerkamp, van 15 tot en met 19 juli in Reusel. We hopen dat dit jaar alles weer net zo zal verlopen als andere jaren, zodat we

Nadere informatie

Bestuur kindervakantiewerk Afferden :

Bestuur kindervakantiewerk Afferden : Bestuur kindervakantiewerk Afferden : Twan Krebbers Alexanderstraat 26 Tel.: 0485-212961 06-12889793 Renske van Vugt Fenikshof 26, Nijmegen Tel.: 06-10052944 Pieter Maas Heukelom 10 Tel.:06-30377444 Paul

Nadere informatie

Zomerkamp Beverbeekse Heide - Hamont

Zomerkamp Beverbeekse Heide - Hamont KSA Maaseik Presenteert. Zomerkamp 2017 Beverbeekse Heide - Hamont Beste KSA ers, Beste Ouders, Het is weer bijna zover: het zomerkamp, de bekroning van een heel jaar werken, staat voor de deur! Wij zijn

Nadere informatie

Zomerkamp t'heuvelken Heuvelken Engsbergen (Tessenderlo) Limburg

Zomerkamp t'heuvelken Heuvelken Engsbergen (Tessenderlo) Limburg Zomerkamp 2016 Waar? We verblijven dit jaar op kamp in t'heuvelken. Kampadres: t'heuvelken Heuvelken 15 3980 Engsbergen (Tessenderlo) Limburg Wanneer? We vertrekken op vrijdag 1 juli met de trein, we spreken

Nadere informatie

What s up? stay connected! WELKOM CLUB 7/8 EN TEECEE 1/2

What s up? stay connected! WELKOM CLUB 7/8 EN TEECEE 1/2 What s up? stay connected! WELKOM CLUB 7/8 EN TEECEE 1/2 INHOUD 4 6 7 8 10 14 Inleiding Bonte avond Inpaklijst Kampregels Programma Kamplied Adresgegevens Galgenbergweg 3 6741 KJ Lunteren 0318 482395 Noodnummer

Nadere informatie

Bivak 2018 Van 8 juli tot en met 18 juli 2018

Bivak 2018 Van 8 juli tot en met 18 juli 2018 Bivak 2018 Van 8 juli tot en met 18 juli 2018 Beste leden en ouders, Het is eindelijk zover! Chiro Zwartberg gaat weer op bivak. Tien dagen lang spelplezier en avontuur in Steenhuffel (Londerzeel)! Wat

Nadere informatie

Lieve prinsen en prinsessen,

Lieve prinsen en prinsessen, Lieve prinsen en prinsessen, Yasmine, Belle, Pinokkio, Nemo, Rapunzel of Aladin, iedereen heeft wel een favoriet Disney figuur en daarom staat dit jaar het zomerkamp in het teken van de Disney. In deze

Nadere informatie

Spring mee op de trein en beleef dolle avonturen met de dieren, boeren en boerinnen uit het verre Melle!

Spring mee op de trein en beleef dolle avonturen met de dieren, boeren en boerinnen uit het verre Melle! Spring mee op de trein en beleef dolle avonturen met de dieren, boeren en boerinnen uit het verre Melle! Inleiding MOEOEOE lieve vriendjes, Zoals jullie wel weten gaan wij weldra op kamp naar Melle. Hierbij

Nadere informatie

Kampboekje Welpen 2016: Boxmeer Zondag 24 juli t/m woensdag 27 juli

Kampboekje Welpen 2016: Boxmeer Zondag 24 juli t/m woensdag 27 juli Kampboekje Welpen 2016: Boxmeer Zondag 24 juli t/m woensdag 27 juli Dit kampboekje is van:. INHOUD Inhoud... 2 Woordje van de leiding... 3 Praktische zaken... 4 Data en tijden... 4 Kamplocatie... 4 Ouderbijdrage...

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

In dit infoblad vindt u een overzicht van alle belangrijke zaken rondom dit weekend op ons jeugdkamp.

In dit infoblad vindt u een overzicht van alle belangrijke zaken rondom dit weekend op ons jeugdkamp. Beste ouders, jeugdleden, leiders en medewerkers, Hierbij ontvangen jullie het infoblad van het 27ste kampweekend van de jeugdafdeling van GSV 28. Dit jaar zijn wij verheugd om onze vrienden en vriendinnen

Nadere informatie

KAMPBOEKJE ZOMERKAMP Baden- Powell horde

KAMPBOEKJE ZOMERKAMP Baden- Powell horde KAMPBOEKJE ZOMERKAMP 2014 Baden- Powell horde 1 COlOFON dit kampboekje is een uitgave van Scoutng St. Jan Baptist (Scouting Heerlen) Meezenbroek-Heerlen Redactie Luc Stel e-mailadres Info@stjanbaptist.nl

Nadere informatie

KAMPBOEKJE. Volleybalweekend Compaen. - Voorwoord - Regels - Voorbereiding - Programma

KAMPBOEKJE. Volleybalweekend Compaen. - Voorwoord - Regels - Voorbereiding - Programma KAMPBOEKJE Volleybalweekend Compaen 2015 - Voorwoord - Regels - Voorbereiding - Programma Versie 1.1 Datum 19 mei 2015 Volleybalkamp Compaen 2015 Voorwoord Het doet mij veel plezier dat zoveel jeugdleden

Nadere informatie

Beste Piepers en krieletjes, beste ouders

Beste Piepers en krieletjes, beste ouders Beste Piepers en krieletjes, beste ouders Een zaterdag zonder KSA dat is voor vele leden voor ons een echte nachtmerrie. Een weekend van 2 zaterdagen lang, dat is dan weer een ongrijpbare droom. Maar niet

Nadere informatie

PieKrie kamp. KSA Beerse augustus 2016

PieKrie kamp. KSA Beerse augustus 2016 PieKrie kamp KSA Beerse 24-28 augustus 2016 Beste PieKrie tjes en ouders Onze grote leden gaan al 10 nachten op kamp. Maar voor onze lieve Piepers en Krielekes is dat misschien toch wat te lang. Dus organiseren

Nadere informatie

Hof der Lage Landen. Kamp en schoolreisje 2013

Hof der Lage Landen. Kamp en schoolreisje 2013 Hof der Lage Landen Kamp en schoolreisje 2013 Woensdag 2 t/m vrijdag 4 oktober Groep 3 t/m 8 Vrijdag 4 oktober Groep A,1,2 Granja Huerta La limpia Carretera N2 Km 54,3 19080 Guadalajara Tel: 949223901

Nadere informatie

Het is bijna zover en dan begint het eerste Limburgse jeugdkamp.

Het is bijna zover en dan begint het eerste Limburgse jeugdkamp. Beste deelnemer/ster en ouders, Het is bijna zover en dan begint het eerste Limburgse jeugdkamp. In eerdere berichtgeving hebben we jullie aangegeven dat het Golfkamp op golfbaan Landgoed Bleijenbeek zal

Nadere informatie

HEE KLJ TOPPERS. Wil je een briefje sturen, wel dat kan! Het adres is: KLJ Meisjes, HAMONT (Naam lid) Het Mezennestje Kroonstraat Beverlo

HEE KLJ TOPPERS. Wil je een briefje sturen, wel dat kan! Het adres is: KLJ Meisjes, HAMONT (Naam lid) Het Mezennestje Kroonstraat Beverlo HEE KLJ TOPPERS De school is nog niet gedaan, maar ons spetterend KLJ kamp is toch weer bijna in zicht. Dit jaar gaan we op een echt superheldenavontuur en vliegen we naar Beverlo. Voor onze -12 is dit

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

Kampboekje 8 juli t/m 13 juli

Kampboekje 8 juli t/m 13 juli Kampboekje 8 juli t/m 13 juli Dit kampboekje is van:. INHOUD Inhoud... 2 Woordje van de leiding... 3 Praktische zaken... 4 Data en tijden... 4 Kamplocatie... 4 Ouderbijdrage... 5 Contact voor en tijdens

Nadere informatie

Camping Lumdatal waar we zullen verblijven. Beste ouders/verzorgers van de leerlingen in klas 2,

Camping Lumdatal waar we zullen verblijven. Beste ouders/verzorgers van de leerlingen in klas 2, Beste ouders/verzorgers van de leerlingen in klas 2, Hierbij ontvangt u informatie over het schoolkamp van 26 t/m 28 september 2017 op camping Lumdatal, in het Duitse Lahntal. Heeft u na deze informatie

Nadere informatie

Texel 24 september t/m 28 september

Texel 24 september t/m 28 september Texel 24 september t/m 28 september Groepsaccommodatie De Stolp Stolpweg 35 1797 AW Den Hoorn, Texel www.destolp-texel.nl Telefoon: Wij zijn altijd bereikbaar onder het nummer: 06-29006504 (Niké) en 06-24566674

Nadere informatie

Kindervakantiewerk 2010: Middeleeuwen. 30 augustus t/m 3september 2010. www.kvw-afferden.nl

Kindervakantiewerk 2010: Middeleeuwen. 30 augustus t/m 3september 2010. www.kvw-afferden.nl Kindervakantiewerk 2010: Middeleeuwen 30 augustus t/m 3september 2010 www.kvw-afferden.nl Bestuur kindervakantiewerk Afferden : Piet Laarakkers Dorpsstraat 26 Tel.:0485-531281 Monique Arntz Molenkampweg

Nadere informatie

Olympische spelen 2011 Beverlo

Olympische spelen 2011 Beverlo Olympische spelen 2011 Beverlo Olympische spelen 2011 Beverlo De Olympische spelen vinden deze zomer in België plaats! Meer bepaald in Beverlo-Beringen. We worden op 3 juli verwacht voor de grootse openingsceremonie,

Nadere informatie

16e Spivo Jeugdkamp. Met het thema:

16e Spivo Jeugdkamp. Met het thema: 16e Spivo Jeugdkamp Met het thema: We gaan weer op kamp! Dit jaar van vrijdag 24 april t/m zondag 26 april 2015. Dit jaar gaan we weer naar Groepsaccommodatie Ons Thuis in Ommel waar we de afgelopen paar

Nadere informatie

Kampboekje. Welpen Scouting Zaltbommel

Kampboekje. Welpen Scouting Zaltbommel Kampboekje Welpen Scouting Zaltbommel Hallo Welpen, Wij zijn erg blij dat zoveel kinderen zich opgegeven hebben om mee op zomerkamp te gaan! In dit boekje staat alle informatie die jij en je ouders nodig

Nadere informatie

KAMPBOEKJE ZOMERKAMP st. joris troep

KAMPBOEKJE ZOMERKAMP st. joris troep KAMPBOEKJE ZOMERKAMP 2014 st. joris troep 1 COlOFON dit kampboekje is een uitgave van Scoutng St. Jan Baptist (Scouting Heerlen) Meezenbroek-Heerlen Redactie Luc Stel e-mailadres Info@stjanbaptist.nl 2

Nadere informatie

Kampboekje Jongwelpen 2014

Kampboekje Jongwelpen 2014 Kampboekje Jongwelpen 2014 Oedelem Tofste Jongwelpen, Hier zijn we weer, het leukste moment van het jaar is aangebroken! Het is weer tijd voor ons zomerkamp Jullie leiding is dolenthousiast om er in te

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers van de leerlingen van het eerste leerjaar,

Geachte ouders/verzorgers van de leerlingen van het eerste leerjaar, September 2018 Betreft: informatie brugklaskamp Geachte ouders/verzorgers van de leerlingen van het eerste leerjaar, Zoals voor de vakantie is aangekondigd, organiseren wij aan het begin van het schooljaar

Nadere informatie

Dit kampboekje is van:

Dit kampboekje is van: Dit kampboekje is van: Hallo jongens en meisjes, Het jeugdkamp komt er weer aan. We gaan in het weekend van 12, 13, 14 april met z n allen weg. Hebben jullie er al zin in? Adres: De Runsvoort Runsvoort

Nadere informatie

Algemene kampinformatie. Scouts en Explorers. Scouting Weurt

Algemene kampinformatie. Scouts en Explorers. Scouting Weurt Algemene kampinformatie Scouts en Explorers Scouting Weurt Dit boekje bevat algemene informatie over de kampen van de Scouts en Explorers. Het is echter niet bindend. De speltakleiding zal uiterlijk een

Nadere informatie

Beste ouders en leeuwkes

Beste ouders en leeuwkes Leeuwkesweekend 16-18 maart 2018 Beste ouders en leeuwkes Het is tijd voor één van de supertofste activiteiten van het jaar. We gaan op weekend!!!! Wij kijken er al enorm naar uit, maar dit kan natuurlijk

Nadere informatie

Wij als leidingsploeg zullen er zoals alle andere jaren onze schouders weer volledig onder zetten om dit allemaal waar te maken.

Wij als leidingsploeg zullen er zoals alle andere jaren onze schouders weer volledig onder zetten om dit allemaal waar te maken. Beste Ouders, Leden en sympathisanten. Chiro Lozen bestaat dit jaar 30 jaar. Om dit niet zomaar over te laten gaan organiseren we een mini bivak (met maxi pret). Dit bivak gaat door van vrijdag 12 september

Nadere informatie

Algemene kampinformatie. Bevers en Welpen. Scouting Weurt

Algemene kampinformatie. Bevers en Welpen. Scouting Weurt Algemene kampinformatie Bevers en Welpen Scouting Weurt Dit boekje bevat algemene informatie over de kampen van de Bevers en Welpen. Het is echter niet bindend. De speltakleiding zal uiterlijk een week

Nadere informatie

Zomerkamp 2015. Vallon Pont d Arc. Van 20 augustus t/m 28 augustus. Junior Survival club De Searchers

Zomerkamp 2015. Vallon Pont d Arc. Van 20 augustus t/m 28 augustus. Junior Survival club De Searchers Zomerkamp 2015 Vallon Pont d Arc Van 20 augustus t/m 28 augustus Junior Survival club De Searchers Reglement & Afspraken: Regel 1: De Searchers leiding, de Franse instructeurs en de campinggasten hebben

Nadere informatie

Weekendkrantje. 18 20 september 2015

Weekendkrantje. 18 20 september 2015 Weekendkrantje 18 20 september 2015 Wij zijn ongelooflijk blij dat jullie hebben gekozen om met ons op weekend te gaan! We gaan er alvast een spetterende tweedaagse van maken! Diegenen die nog nooit zijn

Nadere informatie

Zomerkamp zeewelpen 2019 Zeescouts de schorre 2 tot 9 juli MINIONS

Zomerkamp zeewelpen 2019 Zeescouts de schorre 2 tot 9 juli MINIONS Zomerkamp zeewelpen 2019 Zeescouts de schorre 2 tot 9 juli S S MINIONS Ken jij de Minions? Hopelijk wel, want die gaan deze zomer mee met ons op kamp! Pas op want de helpers van Gru zitten in de problemen

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2015 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

JIJ DOET MEE AAN BIKKELKAMP 2016!!

JIJ DOET MEE AAN BIKKELKAMP 2016!! JIJ DOET MEE AAN!! Van harte gefeliciteerd. En WELKOM! Aan dit kamp doen dolfijnen, zeeverkenners, wilde vaart, leiding en bestuursleden mee. Allemaal BIKKELS! KAMPGELD Het kampgeld bedraagt 12,50 euro

Nadere informatie

De Zwaluwen Piraten 2016

De Zwaluwen Piraten 2016 De Zwaluwen Piraten 2016 4-7 mei 2015 Inhoudsopgave - Voorwoord - Belangrijke mededelingen voor de ouders - De kampregels - Wat moet ik meenemen Voorwoord Woensdag 4 mei start alweer het 34 e jeugdkamp

Nadere informatie

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Hallo beste KLJ ers, Het tweede deel van ons KLJ-jaar is al een tijdje van start gegaan, de koudste periode van de winter is voorbij en de

Nadere informatie

Kampboekje E-F kamp S.V. Grol

Kampboekje E-F kamp S.V. Grol Kampboekje E-F kamp S.V. Grol 25 t/m 27 mei 2017 1 E&F kamp 25 26 27 mei 2017 Wat leuk dat je meegaat op kamp! We hebben er zin in en hopen natuurlijk op lekker weer. We gaan er samen een supermooi kamp

Nadere informatie

Informatie. Zomerkamp 2014

Informatie. Zomerkamp 2014 Informatie 1 Introductie Het Activiteitenteam van Kinderopvang Mundo organiseert in de zomervakantie van 2014 een driedaags, super avontuurlijk zomerkamp. Via dit boekje willen we u wat meer informatie

Nadere informatie

Schoolkamp informatie

Schoolkamp informatie akl Schoolkamp informatie Ameland 23 juni t/m 26 juni 2015 T&C T&D D&C Beste leerling/ouder en/of verzorger van T&C, T&D, D&C klas 3, Dit jaar gaan we naar Ameland waar we verblijven in kampeerboerderij

Nadere informatie

KSA Maaseik Zomerkamp Jeugd- en Toeristisch verblijf Heideven ~ Kleine-Brogel. Beste KSA ers, Beste Ouders,

KSA Maaseik Zomerkamp Jeugd- en Toeristisch verblijf Heideven ~ Kleine-Brogel. Beste KSA ers, Beste Ouders, Beste KSA ers, Beste Ouders, KSA Maaseik Zomerkamp 2018 Jeugd- en Toeristisch verblijf Heideven ~ Kleine-Brogel De laatste activiteit van ons seizoen zit er helaas op. Dit betekent dat het zomerkamp weer

Nadere informatie

Buitenlands kamp 2015 HONGARIJE

Buitenlands kamp 2015 HONGARIJE Buitenlands kamp 2015 HONGARIJE 1 Thema YES YES YES, het is eindelijk zover! EINDELIJK buitenlands kamp. En jullie zijn dan wel de oudste, maar jullie zijn naar onze mening nog niet té oud voor een super

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF KINDERKAMP SKK 2012

INFORMATIEBRIEF KINDERKAMP SKK 2012 INFORMATIEBRIEF KINDERKAMP SKK 2012 Beste ouders, verzorgers, Hartelijk dank voor de aanmelding van uw kind(eren) voor het kinderkamp van SKK 2012! De leiding heeft inmiddels het programma helemaal rond

Nadere informatie

In dit boekje: Inleiding 2 Algemene gegevens 3 Leiding / zakgeld / teken 4 Wat mag mee en wat niet? 5 Om te onthouden 6 Kampterrein / website 7

In dit boekje: Inleiding 2 Algemene gegevens 3 Leiding / zakgeld / teken 4 Wat mag mee en wat niet? 5 Om te onthouden 6 Kampterrein / website 7 Beste ouders/verzorgers, In de tweede week van het nieuwe schooljaar gaan we op kamp naar Texel en verblijven wij dit keer bij de Stolp. Dit jaar gaan we van 31 augustus tot en met 2 september gezellig

Nadere informatie

VVA Jeugdkamp 16, 17 en 18 juni 2017

VVA Jeugdkamp 16, 17 en 18 juni 2017 Inleiding Op 16, 17 en 18 juni is er weer het: VVA JEUGDKAMP Dit jaar komen we weer 3 dagen en 2 nachten met 42 jongens/meisjes en15 leiders bijeen om er weer een geweldig weekend van te maken. Het kamp

Nadere informatie

Kampboekje. Dinsdag en zaterdag Welpen Scouting Zaltbommel

Kampboekje. Dinsdag en zaterdag Welpen Scouting Zaltbommel Kampboekje Dinsdag en zaterdag Welpen Scouting Zaltbommel Hallo Welpen, Wij zijn erg blij dat zoveel kinderen zich opgegeven hebben om mee op zomerkamp te gaan! In dit boekje staat alle informatie die

Nadere informatie

DE BEVERS. Weekend Kasterlee

DE BEVERS. Weekend Kasterlee DE BEVERS Weekend 2016 Kasterlee Voorwoord Beste ouder van de leukste bevertak, Het beverweekend kruipt stilaan dichterbij en dit jaar gaan we naar Huize Radeske in Kasterlee op ongeveer 1 kilometer van

Nadere informatie

Sportklas survivalkamp

Sportklas survivalkamp Sportklas survivalkamp Belangrijke informatie Aankomst en vertrek Nog een paar weken en dan is het zover: we gaan naar de Ardennen. Op maandag 22 juni vertrekken we om 8.00 uur per bus van school naar

Nadere informatie

KORTRIJK. WINTERWEEKEND KSA-SPERMALIE 2015 20 tot 22 februari

KORTRIJK. WINTERWEEKEND KSA-SPERMALIE 2015 20 tot 22 februari KORTRIJK WINTERWEEKEND KSA-SPERMALIE 2015 20 tot 22 februari WEEKEND Beste leden en ouders, Nu het jaar goed op gang is, is het tijd om ons jaarlijks weekend en kamp te houden. Dagen vol activiteiten spel

Nadere informatie

PieKrie kamp Schalmei Rijkevorsel augustus 2017

PieKrie kamp Schalmei Rijkevorsel augustus 2017 PieKrie kamp Schalmei Rijkevorsel 10-13 augustus 2017 Beste leden en ouders, Onze avontuurlijke Piepers en Krielekes houden ervan om de prinses terug bij haar prins te krijgen, om schatten te zoeken,

Nadere informatie

20 tot en met 27 juli

20 tot en met 27 juli 20 tot en met 27 juli Nog 1 week en dan gaan we op kamp. De leiding is bezig met de laatste voorbereidingen. Betalen: Wil iedereen die nog moet betalen dit zo snel mogelijk doen! De kosten voor het kamp

Nadere informatie

Kampboekje 2014. AAAAAAAAaaaaaaaaaaAAAAAaaaaAAAHHHHhhhhHHH! Dit kampboekje is voor

Kampboekje 2014. AAAAAAAAaaaaaaaaaaAAAAAaaaaAAAHHHHhhhhHHH! Dit kampboekje is voor Kampboekje 2014 AAAAAAAAaaaaaaaaaaAAAAAaaaaAAAHHHHhhhhHHH! Dit kampboekje is voor 2 Een beetje uitleg Dit jaar gaat KLJ Wambeek op tocht in de jungle! Hiervoor trekken we richting Antwerpen, naar Nijlen.

Nadere informatie

Rapid Jeugdkamp: 30 juni t/m 2 juli

Rapid Jeugdkamp: 30 juni t/m 2 juli 2017 Rapid Jeugdkamp: 30 juni t/m 2 juli Inleiding Dit jaar gaan we op 30 juni 2017 met de bus naar Vierhouten rijden. Daar zullen wij op een nieuwe locatie ons jeugdkamp 2017 gaan houden! Het belooft

Nadere informatie

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers,

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers, Woord vooraf Beste ouders, Beste tweedeklassers, In juni vertrekken we op zeeklas. Wij zijn blij dat u uw kind deze kans geeft. De positieve reacties van de vorige jaren, stimuleren ons alvast om er, ook

Nadere informatie

Weekend Joro s Maart 2017

Weekend Joro s Maart 2017 Weekend Joro s 2017 24-26 Maart 2017 Heey! allercoolste, tofste Joro s en beste ouders, De dagen zijn langer en het wordt al wat warmer, maar ook het groot kamp kom dichter bij. Tijd dus voor een fantastische

Nadere informatie

Kindervakantiewerk 2015

Kindervakantiewerk 2015 Kindervakantiewerk 2015 Groep 5-6 Informatie groep 5-6 2015. Inleiding Jaaaaa, het is weer zover! Tijd voor weer een leuke en spannende week KVW. Dit jaar veranderd Maasbracht in een dorp vol met prinsen

Nadere informatie

Beste mensjes, Elk jaar nodigen wij jullie graag allemaal uit voor een super toffe week op. Ponykamp t Vijverke

Beste mensjes, Elk jaar nodigen wij jullie graag allemaal uit voor een super toffe week op. Ponykamp t Vijverke Beste mensjes, Elk jaar nodigen wij jullie graag allemaal uit voor een super toffe week op Ponykamp t Vijverke Met veel leuke games, spannende tochten en natuurlijk gigantisch veel ponyplezier. Onze mascottes,

Nadere informatie

Bagagelijst Zomerkamp:

Bagagelijst Zomerkamp: Hallo allemaal, Voor je ligt het zomerkampboekje voor de Bamboe s met heel veel informatie over het zomerkamp, zoals de bagagelijst, het kampadres, kampregels, informatie voor de ouders, ideeën voor themakleding

Nadere informatie

Reis rond de wereld Kapoenen. Kapoenenkamp 2019 Zele

Reis rond de wereld Kapoenen. Kapoenenkamp 2019 Zele Reis rond de wereld Kapoenen Kapoenenkamp 2019 Zele Woehoeeew kapoenen, Hier is het kampboekje en dat betekent maar één ding: We vertrekken bijna op scoutskamp! Maar dit jaar is het geen gewoon kamp, we

Nadere informatie

Zijn jullie klaar voor het gruwelijke fantastische monsterlijke kamp??? Wij al zeker en vast, hopelijk jullie dus ook en zien we jullie dan allemaal

Zijn jullie klaar voor het gruwelijke fantastische monsterlijke kamp??? Wij al zeker en vast, hopelijk jullie dus ook en zien we jullie dan allemaal Dag monstertjes van ons. Na een jaar vol spelen, ravotten, plezier maken, knutselen zijn we eindelijk aan het hoogtepunt van het jaar gekomen, het KAMP! Zijn jullie klaar voor het gruwelijke fantastische

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd. En WELKOM! Aan dit kamp doen dolfijnen, zeeverkenners, wilde vaart, leiding en bestuursleden mee. Allemaal BIKKELS!

Van harte gefeliciteerd. En WELKOM! Aan dit kamp doen dolfijnen, zeeverkenners, wilde vaart, leiding en bestuursleden mee. Allemaal BIKKELS! GROOT BIKKELKAMP 2015 JIJ DOET MEE AAN!! Van harte gefeliciteerd. En WELKOM! Aan dit kamp doen dolfijnen, zeeverkenners, wilde vaart, leiding en bestuursleden mee. Allemaal BIKKELS! KAMPGELD Het kampgeld

Nadere informatie

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers,

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers, Woord vooraf Beste ouders, Beste tweedeklassers, In juni vertrekken we op zeeklas. Wij zijn blij dat u uw kind deze kans geeft. De positieve reacties van de vorige jaren, stimuleren ons alvast om er, ook

Nadere informatie

WIJ GAAN OP KAMP!!!! RIEMST 2/ /07/2017

WIJ GAAN OP KAMP!!!! RIEMST 2/ /07/2017 WIJ GAAN OP KAMP!!!! RIEMST 2/072017 10/07/2017 Liefste Roodkapjes, Hebben jullie zin om mee te gaan op kamp? Dit jaar brengen we Hollywood naar België! Wij kijken er alvast naar uit! Lees zeker verder

Nadere informatie

1 ste leerjaar 01/02/ 12-03/02/ 12

1 ste leerjaar 01/02/ 12-03/02/ 12 Bonte Beestenboel Wortel 1 ste leerjaar 01/02/ 12-03/02/ 12 Woord vooraf Beste ouders, Beste eersteklassers, 1 februari vertrekken we op boerderijklas. Wij zijn blij dat u uw kind deze kans geeft! Om alles

Nadere informatie

Medicijnen kunt u op de dag van vertrek afgeven bij juf Renate.

Medicijnen kunt u op de dag van vertrek afgeven bij juf Renate. vossestaart@archipelprimair.nl Aan de ouders en leerlingen van groep 7/8, Bijna is het dan zover, het schoolkamp komt er aan! De kinderen worden dinsdag 2 april tussen 8.30 uur en 8.45 uur op school verwacht

Nadere informatie

Hoe ziet een kampdag eruit? 7:30: opstaan leiding 8:00: opstaan leden 8:30: ontbijt 9:00: wassen en afwassen 10:00:activiteit

Hoe ziet een kampdag eruit? 7:30: opstaan leiding 8:00: opstaan leden 8:30: ontbijt 9:00: wassen en afwassen 10:00:activiteit 1 2 Wij kijken al uit naar het kamp! En als jij meekomt, zal het kamp zeker en vast geweldig leuk en onvergetelijk zijn! In dit boekje volgt alvast alle informatie die je nodig hebt. Hoe ziet een kampdag

Nadere informatie

Van zaterdag 26 augustus tot woensdag 30 augustus 2017 gaan we met z n allen naar zee

Van zaterdag 26 augustus tot woensdag 30 augustus 2017 gaan we met z n allen naar zee 20.06.2017 Beste dansers en ouders, Dit is alweer de laatste nieuwsbrief voor we aan een welverdiende grote vakantie gaan beginnen. Iedereen kan nu min of meer gaan genieten van wat vrije tijd. 24 juni

Nadere informatie