HOLLAND ZUID. Lid Gedeputeerde Staten. Drs. G. Veldhuijzen. De leden van de statencommissie Ruimte en Leefomgeving. Datum.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HOLLAND ZUID. Lid Gedeputeerde Staten. Drs. G. Veldhuijzen. De leden van de statencommissie Ruimte en Leefomgeving. Datum."

Transcriptie

1 Lid Gedeputeerde Staten Drs. G. Veldhuijzen HOLLAND ZUID De leden van de statencommissie Ruimte en Leefomgeving \ Contact g.veldhuijzen@pzh.nl Postadres Provinciehuls Postbus LP Den Haag T Datum 23 juni 2014 Ons kenmerk Onderwerp Overzicht van door Gedeputeerde Staten in 2013 gegeven reactieve aanwijzingen en Ingestelde beroepen. DOS Uw kenmerk geen Bijlagen 1 Geachte commissieleden, Hierbij ontvangt u ter kennisneming het in uw vergadering van 7 mei 2014 toegezegde overzicht van de door Gedeputeerde Staten in 2013 gegeven reactieve aanwijzingen en ingestelde beroepen met betrekking tot gemeentelijke bestemmingsplannen. In het overzicht ziet u dat in sommige gevallen voor beroep en niet voor een reactieve aanwijzing Is gekozen. Bij Noordwijk en Leiderdorp had een reactieve aanwijzing geen zin omdat daarmee de ongewenste bouwmogelijkheden uit het geldende plan zouden gaan vigeren. Bij Kaag en Braasssem en Katwijk kon niet tijdig een reactieve aanwijzing worden gegeven omdat de gemeente onjuiste informatie had verstrekt. Zoals eveneens afgesproken zullen vanaf volgend jaar deze overzichten deel uitmaken van de Jaarrekening. Bea)ekadres Zuid-tlollandplein AW Oen H aag Tram 9 en de buslqnen 90, 365 en 366 stoppen dichtbij het provinciehuls. Vanaf station Oen Haag CS Is het tien minuten lopen. De parkeerruimte voor auto's is beperld. Hoogachtend Bijlagen: - overzicht reactieve aanwijzingen en beroepen 2013

2 Overzicht van door Gedeputeerde Staten gegeven reactieve aanwijzingen en ingestelde beroepen met betrekking tot vastgestelde bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen in de periode van 1 januari tot en met 31 december 2013 REACTIEVE AANWIJZINGEN 1. Besluit van 7 mei 2013 met betrekking tot de omgevingsvergunning vooreen kantoorgebouw aan de Voorschoterweg te Valkenburg, gemeente Katwijk Inhoud besluit: schrappen van de mogelijkheid om op een locatie die niet (meer) behoort tot de in de Verordening Ruimte aangewezen kantoorlocaties, een zelfstandig kantoor (groter dan 1000 m2) op te richten. Beroep Ingesteld: ja, door gemeente en particulier. Uitspraak beroep: rechtbank heeft de reactieve aanwijzing vernietigd en de Raad van State heeft in hoger beroep de uitspraak van de rechtbank bevestigd. Reden vernietiging : betreft argumenten van procedurele aard. GS hadden tegen de ontwerpomgevingsvergunning geen zienswijze Ingediend maar gaven toch een reactieve aanwijzing omdat de gemeente had verzuimd de ontwerpomgevingsvergunning toe te zenden. GS vonden daarom dat het niet indienen van een zienswijze hen niet tegengeworpen kon worden en verschoonbaar was. De rechtbank en Raad van State vonden echter dat in deze specifieke situatie GS - op grond van informatie uiit mailwisseling - hadden kunnen weten dat er een ontwerpomgevingsvergunning ter inzage lag en vonden het niet indienen van een zienswijze daarom niet verschoonbaar. 2. Besluit van 9 juli 2013 met betrekking tot het bestemmingsplan "Gouwe Park e.o., gemeente Zuidpias Inhoud besluit: schrappen van de mogelijkheid om bij bedrijven (ondergeschikte) detailhandel in ter plaatse vervaardigde, bewerkte of verwerkte goederen mogelijk te maken. Beroep Ingesteld: nee. 3. Besluit van 9 juli 2013 met betrekking tot het bestemmingsplan "Buitengebied West", gemeente Kaag en Braassem Inhoud besluit: a. schrappen van de mogelijkheid om bij agrarische bedrijven een tweede bedrijfswoning op te richten en bij een specifiek bedrijf een derde bedrijfswoning te realiseren; b. schrappen van uitbreidingsmogelijkheden voor een bedrijf buiten de contour; c. schrappen van de mogelijkheid voor de bouw van 4 nieuwe recreatiewoningen. Beroep Ingesteld: ja. door gemeente en particulieren. Uitspraak beroep: nog niet bekend. 4. Besluit van 9 juli 2013 met betrekking tot het bestemmingsplan "Oostland-Berkel", gemeente Lanslngerland Inhoud besluit: schrappen van de mogelijkheid om via wijziging in het gebied, dat is aangeduid als "glastuinbouwbedrijvengebied", een niet-agrogerelateerd bedrijf mogelijk te maken. Beroep Ingesteld: ja, door gemeente en particulier. Uitspraak beroep: nog niet bekend.

3 5. Besluit van 9 juli 2013 met betrekking tot het vastgestelde bestemmingsplan "Valkenburg Landelijk Gebied", gemeente Katwijk Inhoud besluit: schrappen van de mogelijkheid om op een locatie, die niet (meer) behoort tot de in de Verordening Ruimte aangewezen kantoorlokaties, een zelfstandig kantoor (groter dan 1000 m2) op te richten. Beroep ingesteld : ja, door gemeente en particulier Uitspraak : nog niet bekend. 6. Besluit van 16 juli 2013 met betrekking tot het bestemmingsplan "Bedrijventerrein Zuidland", gemeente Bernisse Inhoud besluit: schrappen van perifere detailhandel omdat soorten detailhandel onvoldoende zijn ingekaderd en distributie-planologisch onderzoek en advies van het Regionaal Economisch Overleg (REO) ten onrechte pas is voorgeschreven bij gebruik van afwijkingsmogelijkheden, Beroep ingesteld: nee. 7. Besluit van 16 juli 2013 met betrekking tot het bestemmingsplan "Stormpolder", gemeente Krimpen aan den IJssel Inhoud besluit: schrappen van de mogelijkheid om via afwijkingsbevoegdheid perifere detailhandel in de vorm van tuincentra en bouwmarkten met een oppervlakte van meer dan 1000m2 bruto vloeroppervlak te realiseren, vanwege het ontbreken van distributie-planologisch onderzoek en advies van het RED. Beroep Ingesteld: nee. 8. Besluit van 16 juli 2013 met betrekking tot het bestemmingsplan "Estec en de Noordwijkse bedrijvenparken", gemeente Noordwijk Inhoud besluit: schrappen van de mogelijkheden om op bedrijventerreinen perifere en grootschalige detailhandel te realiseren die verder gaat dan de reeds aanwezige (vergunde) detailhandelsbranches. Beroep ingesteld: ja, door particulier. 9. Besluit van 16 juli 2013 met betrekking tot het bestemmingsplan "Havens", gemeente Schiedam Inhoud besluit: schrappen van een aantal mogelijkheden voor perifere detailhandel omdat: a. locaties niet behoren tot de in de Verordening aangewezen opvanglocatles; b. regeling verder gaat dan de in de Verordening genoemde branches en verder gaat dan de bestaande situaties; c. distributie-planologisch onderzoek en REO-advies ontbreken. Beroep ingesteld: ja, door gemeente.

4 10. Besluit van 16 juli 2013 met betrekking tot het bestemmingsplan "Torensteepolder", gemeente Cromstrijen Inhoud besluit: a. schrappen van via uitwerking mogelijk gemaakte 2^ fase woningbouw omdat daardoor in de planperiode van 10 jaar meer woningen kunnen worden gerealiseerd dan de Woning Behoefte Raming (WBR) voor de gemeente aangeeft en omdat niet geregeld is dat ontwikkeling plaatsvindt conform de in de verordening neergelegde principes van de ladder voor duurzame verstedelijking; b. schrappen van woningbouwmogelijkheden en verkeersbestemming om te bewerkstelligen dat conform de gemaakte afspraken woningbouw aansluitend aan het stads- en dorpsgebied in zuidelijke richting in de vorm van een lint kan worden ontwikkeld. Beroep Ingesteld: ja, door gemeente en particulieren. 11. Besluit van 16 juli 2013 met betrekking tot het bestemmingsplan "Bedrijventerrein Barendrecht Noordoost", gemeente Barendrecht Inhoud besluit: schrappen van mogelijkheden voor perifere detailhandel in tuincentra, bouwmarkten en meubelbedrijven omdat distributie-planologisch onderzoek en advies van het REO ontbreekt. Beroep ingesteld: ja, door gemeente. Uitspraak: beroep niet-ontvankelijk (niet gemotiveerd). 12. Besluit van 30 juli 2013 met betrekking tot het bestemmingsplan Landelijk Gebied 2013, gemeente Cromstrijen Inhoud besluit: voorkomen dat in het hele landelijke gebied van de gemeente zonnepanelen kunnen worden opgericht, omdat dergelijke zonnepanelen geen functionele binding met het agrarisch gebied of agrarische bedrijven hebben. Beroep Ingesteld: nee. 13. Besluit van 30 Juli 2013 met betrekking tot het bestemmingsplan "Hoefweg- Noord"(Prlsma), gemeente Lansingerland Inhoud besluit: schrappen van te ruime mogelijkheden voor perifere grootschalige meubelbedrijven op een niet in de Verordening Ruimte daarvoor aangewezen opvanglocatie en schappen van mogelijkheden voor nieuwe perifere detailhandel in de vorm van tuincentra en bouwmarkten vanwege het ontbreken van distributie-planologisch onderzoek en REO-advies. Beroep Ingesteld: ja, gemeente en particulieren.

5 14. Besluit van 30 juli 2013 met betrekking tot het bestemmingsplan "Nieuw- Mathenesse", gemeente Schiedam inhoud besluit: schrappen van mogelijkheden voor perifere grootschalige detailhandel-/ woning- /meubelbedrijven buiten aangewezen locaties en overige vormen van volumineuze detailhandel o.a, vanwege het ontbreken van distributie-planologisch onderzoek en REO-advies. Beroep ingesteld: ja, door gemeente en particulier. Uitspraak: beroepen ongegrond, met uitzondering van 1 onderdeel dat toezag op het mogelijk maken van ondergeschikte detailhandel bij bedrijfsfuncties omdat op dat punt niet een eerdere zienswijze was ingediend. 15. Besluit van 26 november 2013 me t betrekking tot het bestemmingsplan "Ypenburg", gemeente Den Haag Inhoud besluit: schrappen van de te ruime mogelijkheden van perifere detailhandel op bedrijventerrein. Beroep ingesteld: ja, gemeente en particulier. Wel is naar aanleiding van een verzoek van gemeente en particulier door de Raad van State een voorlopige voorziening getroffen, waarbij de Interpretatie van een niet duidelijke begripsomschrijving verhelderd wordt en beperkt wordt tot de - ook door provincie aanvaardbaar gevonden- soort perifere detailhandel (uitsluitend detailhandel in volumineuze goederen). 16. Besluit van 26 november 2013 met betrekking tot het bestemmingsplan "Rotterdamsebaan", gemeente Den Haag Inhoud besluit: Schrappen van te ruime mogelijkheden voor perifere detailhandel, mede vanwege het ontbreken van distributie-planologisch onderzoek en REO-advies. Beroep ingesteld: ja, gemeente en particulieren. Uitspraak beroep: nog niet bekend. Een verzoek om voorlopige voorziening tegen het besluit van GS is inmiddels afgewezen. 17. Besluit van 26 november 2013 met betrekking tot het bestemmingsplan "Laakhaven Megastores", gemeente Den Haag Inhoud besluit: schrappen van deel van de planregegels om te voorkomen dat ter plaatse van de Megastores, die is aangewezen als opvanglocatie voor perifere detailhandel, detailhandel met een kleiner oppervlakte dan 1000 m2 wordt toegestaan. Beroep ingesteld: ja, gemeente en particulier. Uitspraak beroep: beroep gegrond verklaard omdat de verordening niet expliciet uitsluit dat een pdvlocatie ook een bestaande winkelconcentratie kan zijn en omdat de Raad van State vond dat, gelet op de bestaande situatie en ligging en structuur van het gebied, dit als een bestaande winkelconcentratie moet worden beschouwd.

6 INGESTELDE BEROEPEN EN VERZOEKEN OM VOORLOPIGE VOORZIENING 1. Besluit van 15 augustus 2013 met betrekking tot het bestemmingsplan "De Zuid", gemeente Noordwijk (beroep en voorlopige voorziening) Doel: voorkomen dat in een gebied dat buiten de bebouwingscontour ligt en tot de EHS / Natura 2000 gebied behoort (Coepeiduynen) nieuwe woningen kunnen worden gerealiseerd. Het geldende bestemmingsplan bood op dat punt nog wel bouwmogelijkheden. Uitspraak: verzoek om voorlopige voorziening is toegewezen. De uitspraak op het beroep is nog niet bekend. 2. Besluit van 17 september 2013 met betrekking tot het bestemmingsplan "Bedrijventerrein 't Heen", gemeente Katwijk (beroep en voorlopige voorziening) Doel: voorkomen dat perifere detailhandel boven 1000 m2 op het bedrijventerrein wordt gevestigd zonder dat daaraan een distributie-planologisch onderzoek en REO-advies ten grondslag ligt. Uitspraak: verzoek om voorlopige voorziening toegewezen en beroep gegrond verklaard. 3. Besluit van 17 september 2013 met betrekking tot het bestemmingsplan "Bedrijventerreinen A4", gemeente Kaag en Braassem (beroep en voorlopige voorziening) Doel: voorkomen van vestiging van te ruime vormen van perifere detailhandel (waaronder meubelbedrijven van minder dan 1000 m2) en voorkomen van andere perifere vestigingen zonder dat daaraan een distributie-planologisch onderzoek en REO-advies ten grondslag ligt. Uitspraak: verzoek om voorlopige voorziening afgewezen omdat er geen spoedeisend belang was van op locatie gevestigde bedrijven en er ten tijde van de zitting geen concrete aanvragen voor nieuwvestiging waren. Uitspraak op beroep is nog niet bekend. 4. Besluit van 16 oktober 2013 met betrekking tot het bestemmingsplan "Lage Zijde e.o.", gemeente Leiderdorp (beroep en voorlopige voorziening) Doel: voorkomen van te grote uitbreidingen van niet-agrarische bedrijvigheid bulten de bebouwingscontour, Uitspraak: verzoek om voorlopige voorziening is toegewezen.

HOLLAND ZUID 1 6 JULI Gedeputeerde Staten. provincie. Raad van Schiedam Postbus EA SCHIEDAM

HOLLAND ZUID 1 6 JULI Gedeputeerde Staten. provincie. Raad van Schiedam Postbus EA SCHIEDAM Gedeputeerde Staten provincie HOLLAND Contact mw L.M.P. Berkemeijer T 070-441 83 72 l.berkemeijer@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T070-441 6611 www.zuid-holland.nl Raad van

Nadere informatie

Gemeente Lansingerland 01 Inkomende Post d.d. 01/08/

Gemeente Lansingerland 01 Inkomende Post d.d. 01/08/ provincie HOLLAND ZUID Gemeente Lansingerland 01 Inkomende Post d.d. 01/08/2013 113.35008 Gedeputeerde Staten Directie Ruimte en Mobiliteit Afdeling Ruimte, Wonen en Bodem Contact Postadres Provinciehuis

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van gemeente Zuidplas Postbus 100 2910 AC Nieuwerkerk a/d IJssel

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Aan Provinciale Staten. Informatie over mogelijke juridische vervolgstappen ten aanzien van plan Zwethof in Zoeterwoude.

Gedeputeerde Staten. Aan Provinciale Staten. Informatie over mogelijke juridische vervolgstappen ten aanzien van plan Zwethof in Zoeterwoude. Gedeputeerde Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Aan Provinciale Staten Datum Zie verzenddatum linksonder PZH-2018-663267424 DOS-2018-0006572

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Directie Ruimte en Mobiliteit Afdeling Ruimte, Wonen en Bodem Contact M. Molenwijk T 070-441 74 11 m.molenwijk@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoekbeoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoekbeoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van gemeente Zuidplas Postbus 100 2910 AC Nieuwerkerka/d IJssel

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Aan de gemeenteraad van Sliedrecht Postbus AA Sliedrecht

Gedeputeerde Staten. Aan de gemeenteraad van Sliedrecht Postbus AA Sliedrecht Gedeputeerde Staten Contact T.W.M. Duijkers T 070 441 60 29 twm.duijkers@pzh.nl E. Schepers T 070-441 69 34 e.schepers@pzh.nl Aan de gemeenteraad van Sliedrecht Postbus 16 3360 AA Sliedrecht Postadres

Nadere informatie

Uitspraak /1/R4

Uitspraak /1/R4 Uitspraak 201400462/1/R4 DATUM VAN UITSPRAAK woensdag 28 mei 2014 TEGEN het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland PROCEDURESOORT Eerste aanleg - meervoudig RECHTSGEBIED Ruimtelijke-ordeningskamer

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Krimpenerwaard Postbus AB Stolwijk

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Krimpenerwaard Postbus AB Stolwijk Gedeputeerde Staten Directie Ruimte en Mobiliteit Afdeling Ruimte, Wonen en Bodem Contact mw M. Bihari T 070-441 71 83 m.bihari@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Postbus AN Leiden. Aanvaarding regionale kantorenvisie Holland Rijnland

Gedeputeerde Staten. Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Postbus AN Leiden. Aanvaarding regionale kantorenvisie Holland Rijnland Gedeputeerde Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Postbus 558 2300 AN Leiden Datum Zie verzenddatum linksonder

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gouda Postbus BB Gouda

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gouda Postbus BB Gouda Gedeputeerde Staten Contact M. Molenwijk T 070-441 74 11 m.molenwijk@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van de

Nadere informatie

De aanvraag betreft de volgende activiteiten: - Strijdig gebruik (art. 2.1 lid 1c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht);

De aanvraag betreft de volgende activiteiten: - Strijdig gebruik (art. 2.1 lid 1c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht); Ontwerp Omgevingsvergunning Zaaknummer 1905981 (dossier 2015-06674) 1. Inleiding Op 23 juli 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het gebruik van het perceel in strijd met

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII GEMEENTE De leden van de Gemeenteraad Postbus 1 2650 AA BERKELEN RODENRIJS Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Postbus 1 2650AA Berkel en Rodenrijs

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Contact M. Molenwijk T 070-441 74 11 m.molenwijk@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van de

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2013:2419

ECLI:NL:RVS:2013:2419 ECLI:NL:RVS:2013:2419 Instantie Raad van State Datum uitspraak 03-12-2013 Datum publicatie 11-12-2013 Zaaknummer Rechtsgebieden 201309155/1/A1 en 201309155/2/A1 Bestuursrecht Bijzondere kenmerken Voorlopige

Nadere informatie

Uitspraak /1/R4

Uitspraak /1/R4 Uitspraak 201308865/1/R4 DATUM VAN UITSPRAAK woensdag 18 juni 2014 TEGEN de raad van de gemeente Katwijk PROCEDURESOORT Eerste aanleg - enkelvoudig RECHTSGEBIED Ruimtelijke-ordeningskamer - Bestemmingsplannen

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout Gedeputeerde Staten Contact mr. E. Sprietsma T 070-441 62 47 e.sprietsma@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2014:1390

ECLI:NL:RVS:2014:1390 ECLI:NL:RVS:2014:1390 Instantie Raad van State Datum uitspraak 11-04-2014 Datum publicatie 16-04-2014 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201400591/2/R3 Bestuursrecht Voorlopige

Nadere informatie

Aan Van Datum Onderwerp Zaaknummer

Aan Van Datum Onderwerp Zaaknummer Aan de gemeenteraad Van College van Burgemeester en wethouders Datum 29 juli 2014 Onderwerp mededeling Gedeputeerde Staten vaststelling gemeentegrenzen nieuwe gemeente Krimpenerwaard Zaaknummer 124168

Nadere informatie

Afdeli ng bestnnrsrechtspraak. Uw kenmerk. Behandelend ambtenaar G.P.M.J. Schuyt

Afdeli ng bestnnrsrechtspraak. Uw kenmerk. Behandelend ambtenaar G.P.M.J. Schuyt Raad vanstate Afdeli ng bestnnrsrechtspraak Raad van de gemeente Leiderdorp Postbus 35 2350 AA LEIDERDORP b.&em>nien: Afdeling : Kopie : 3 'TTFEBTZm -ff Ls f J iiiiiiiiiiiiuiiiiiiiiiiiiiniiiiiiiiiiiitnitiiiitiiniiui

Nadere informatie

pikiekw,en O 3 NOV Paraaf Provinciesecretaris h-- Onderwerp start onteigening t.b.v. verlegging N456 en aansluiting A20 in de gemeente Zuidplas

pikiekw,en O 3 NOV Paraaf Provinciesecretaris h-- Onderwerp start onteigening t.b.v. verlegging N456 en aansluiting A20 in de gemeente Zuidplas provincie ZUID HOLLAND pikiekw,en O 3 NOV. 2010 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DCZ Afdeling Ontwikkeling en Grondzaken Registratienummer PZH-2010-214515391 (DOS-2010- O001 369) Datum

Nadere informatie

Raad vanstate. Afdeling bestuursrechtspraak Gemeente Lansingerland 01 Inkomende Post d.d. 07/11/2013

Raad vanstate. Afdeling bestuursrechtspraak Gemeente Lansingerland 01 Inkomende Post d.d. 07/11/2013 Raad vanstate Afdeling bestuursrechtspraak Gemeente Lansingerland 01 Inkomende Post d.d. 07/11/2013 113.49823 Raad van de gemeente Lansingerland Postbus 1 2650 AA BERKEL EN RODENRIJS Datum Ons nummer Uw

Nadere informatie

Op grond van artikel 6.5, lid 3 kan de gemeenteraad categorieën gevallen aanwijzen waarin een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist.

Op grond van artikel 6.5, lid 3 kan de gemeenteraad categorieën gevallen aanwijzen waarin een verklaring van geen bedenkingen niet is vereist. Definitieve Omgevingsvergunning Zaaknummer 730150 (dossier 2016-08454) 1. Inleiding Op 30 juni 2016 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitbreiden van detailhandel door

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Stuurgroep REO Zuid-Holland-Zuid t.a.v. de voorzitter dhr. D.R. van der Borg Postbus AP Dordrecht

Gedeputeerde Staten. Stuurgroep REO Zuid-Holland-Zuid t.a.v. de voorzitter dhr. D.R. van der Borg Postbus AP Dordrecht Gedeputeerde Staten Contact mw drs. A. de Wolf T 070-441 72 08 a.de.wolf@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Stuurgroep REO Zuid-Holland-Zuid

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 maart 2014

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 11 maart 2014 BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 11 maart 2014 nummer: 2014_BW_00154 Onderwerp Instellen van beroep tegen reactieve aanwijzing provincie die gericht is tegen het bestemmingsplan Bedrijventerrein Oosthoutlaan

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Regio Midden-Holland Postbus AH Gouda. Aanvaarding regionale kantorenvisie. Geachte heer Vente,

Gedeputeerde Staten. Regio Midden-Holland Postbus AH Gouda. Aanvaarding regionale kantorenvisie. Geachte heer Vente, Gedeputeerde Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Regio Midden-Holland Postbus 305 2800 AH Gouda Datum Zie verzenddatum linksonder Uw kenmerk

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Contact dhr. drs. J. Dijkema T j.dijkema@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van Noordwijkerhout

Nadere informatie

STATEN. Commissie Groen en Water Dalum

STATEN. Commissie Groen en Water Dalum """'"^HOLLAND STATEN Lid Gedeputeerde Staten Mr. J.P. (Han) Weber Contact 070 441 61 96 jf.wet)er(g pzh.nl Postadres Provinaehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Commissie

Nadere informatie

HOLLAND ZUID - 7 FEB. 20U. Gedeputeerde Staten

HOLLAND ZUID - 7 FEB. 20U. Gedeputeerde Staten Gedeputeerde Staten p r HOLLAND ZUID College van Dijkgraaf en Hoogheemraden van Delfland Postbus 3061 2601 DB DELFT Directie Leefomgeving en Bestuur Afdeling Water en Groen Contact mw. G.J.H. Bongers T

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie Noord-Holland POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Raad van de gemeente Heerhugowaard Postbus 390 1 700 AJ HEERHUGOWAARD Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon S. Traudes-Noorlander SVT/IBT Doorkiesnummer

Nadere informatie

HOLLAND ZUID. Lid Gedeputeerde Staten. Drs. G. Veldhuijzen Leden van de Statencommissie Ruimte en Leefomgeving

HOLLAND ZUID. Lid Gedeputeerde Staten. Drs. G. Veldhuijzen Leden van de Statencommissie Ruimte en Leefomgeving Lid Gedeputeerde Staten Drs. G. Veldhuijzen HOLLAND ZUID Leden van de Statencommissie Ruimte en Leefomgeving Contact 070 441 68 34 g.veldhuijzen@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Contact T.W.M. Duijkers T 070 441 60 29 / 06 55 44 94 99 twm.duijkers@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van SLIEDRECHT

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van SLIEDRECHT Gedeputeerde Staten Contact E. Schepers T 070-441 69 34 e.schepers@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van SLIEDRECHT

Nadere informatie

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'.

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 12 Onderwerp: Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Datum: 22 juli 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

2 4 APR Paraaf Provinci. Onderwerp Brief aan de Stuurgroep Westlandse Zoom over glascompensalie Kwintsheul-Noord

2 4 APR Paraaf Provinci. Onderwerp Brief aan de Stuurgroep Westlandse Zoom over glascompensalie Kwintsheul-Noord 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie HOLLAND ZUID Directie DRM Aldeling Ruimte, Wonen en Bodem Registralienummer PZH-2013-385736077(DOS-2013-0002954) Datum vergadering Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Öl J. Franssen 5EK0MEN 2 6 M. ÏWB. provincie H o L L A N D ZUID. Gedeputeerde Staten. Aan de leden van de statencommissie Ruimte en Wonen

Öl J. Franssen 5EK0MEN 2 6 M. ÏWB. provincie H o L L A N D ZUID. Gedeputeerde Staten. Aan de leden van de statencommissie Ruimte en Wonen 5EK0MEN 2 6 M. ÏWB Gedeputeerde Staten provincie H o L L A N D ZUID Aan de leden van de statencommissie Ruimte en Wonen Contact mr. H. Kats T 070-441 72 15 h.kats@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus

Nadere informatie

Nota van Beantwoording en Wijziging

Nota van Beantwoording en Wijziging Nota van Beantwoording en Wijziging Partiële wijziging Programma ruimte inzake stedelijke ontwikkelingen groter dan 3 hectare Gedeputeerde Staten, 17 mei 2016 1 1. Inleiding Deze Nota van Beantwoording

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Contact mw H.J.M. Tjauw Foe T 070-441 69 18 hjm.tjauwfoe@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van P.L. Vermeulen (SP) (d.d. 9 oktober 2014) Nummer Onderwerp Huisvesting statushouders

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van P.L. Vermeulen (SP) (d.d. 9 oktober 2014) Nummer Onderwerp Huisvesting statushouders van Gedeputeerde Staten op vragen van P.L. Vermeulen (SP) (d.d. 9 oktober 2014) Nummer 2972 Onderwerp Huisvesting statushouders Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller Op diverse

Nadere informatie

Verordening ruimte 2014

Verordening ruimte 2014 Verordening ruimte 2014 Partiële wijziging inzake hervorming advisering over detailhandelsplannen Concept GS 13 januari 2015 1 2 1. Aanleiding Bij de vaststelling van de Visie ruimte en mobiliteit hebben

Nadere informatie

Programma ruimte. Partiële wijziging inzake stedelijke ontwikkelingen groter dan 3 hectare. Ontwerp. Gedeputeerde Staten 15 maart 2016

Programma ruimte. Partiële wijziging inzake stedelijke ontwikkelingen groter dan 3 hectare. Ontwerp. Gedeputeerde Staten 15 maart 2016 Programma ruimte Partiële wijziging inzake stedelijke ontwikkelingen groter dan 3 hectare Ontwerp Gedeputeerde Staten 15 maart 2016 1 2 1. Inleiding De Visie ruimte en mobiliteit (VRM) is op 9 juli 2014

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2013:638. Uitspraak. Datum uitspraak 07-08-2013 Datum publicatie 07-08-2013

ECLI:NL:RVS:2013:638. Uitspraak. Datum uitspraak 07-08-2013 Datum publicatie 07-08-2013 ECLI:NL:RVS:2013:638 Instantie Raad van State Datum uitspraak 07-08-2013 Datum publicatie 07-08-2013 Zaaknummer Rechtsgebieden 201208707/1/R4 Bestuursrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg - meervoudig

Nadere informatie

GROENSfcRVIC*. :'Jii(i-HÖI 1 r.fm nr. yj>l^ 3 0 JAN. 201'!

GROENSfcRVIC*. :'Jii(i-HÖI 1 r.fm nr. yj>l^ 3 0 JAN. 201'! Gedeputeerde Staten HOLLAND ZUID Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg T.a.v. het Dagelijks Bestuur Poslbus 341 3100 AH Schiedam Onderwerp GROENSfcRVIC*. :'Jii(i-HÖI 1 r.fm nr. yj>l^ 3 0 JAN. 201'! Subsidie-intrekking

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland T.a.v. de heer H.J.J. Lenferink, voorzitter Postbus AN LEIDEN

Gedeputeerde Staten. Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland T.a.v. de heer H.J.J. Lenferink, voorzitter Postbus AN LEIDEN Gedeputeerde Staten Contact mw drs. A. de Wolf T 070-441 72 08 a.de.wolf@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Dagelijks Bestuur van Holland

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. Nr. ovxid Burgemeester en wethouders van Vlaardingen;

OMGEVINGSVERGUNNING. Nr. ovxid Burgemeester en wethouders van Vlaardingen; Nr. ovxid-4495 OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Vlaardingen; beschikkende op de op 5 september 2017 ingekomen aanvraag voor een omgevingsvergunning: met betrekking tot: - Strijd Gebr.

Nadere informatie

BM NGEKOMEN 1 9 MEI MEI 2010 Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 18 mei 2010 Nee. Paraaf Provinciesecretaris

BM NGEKOMEN 1 9 MEI MEI 2010 Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 18 mei 2010 Nee. Paraaf Provinciesecretaris BM2010-111 NGEKOMEN 1 9 MEI 2010 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie R o L L A N D ZUID Directie DCZ Afdeling Personeel, Processen en Organisatie Registratienummer PZH-2010-174556484 (DOS-2010-0010449)

Nadere informatie

provincie Zuid Holland

provincie Zuid Holland Gedeputeerde Staten provincie Zuid Holland Gedeputeerde staten van Noord-Holland t.a.v. mevrouw mr. P.A.J.M. Kreuwel Postbus 3007 2001 DA Haarlem j Directie Leefomgeving en Bestuur Afdeling Bestuur Contact

Nadere informatie

(ontwerp) Omgevingsvergunning Zaaknummer

(ontwerp) Omgevingsvergunning Zaaknummer (ontwerp) Omgevingsvergunning Zaaknummer 1231015 1. Inleiding Op 11 juli 2018 hebben wij uw aanvraag om een eerste fase omgevingsvergunning ontvangen voor het vestigen van een McDonalds restaurant op het

Nadere informatie

E-formulier aanbieden ruimtelijk plan

E-formulier aanbieden ruimtelijk plan E-formulier aanbieden ruimtelijk plan Postadres Provincie Zuid-Holland Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 6611 zuidholland@pzh.nl Naam aanvrager Westvoorne Datum woensdag 8 april 2015 Correspondentienummer

Nadere informatie

Nieuw-Mathenesse, eerste herziening

Nieuw-Mathenesse, eerste herziening Nieuw-Mathenesse, eerste herziening Inhoudsopgave Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doelstelling 1.2 Begrenzing plangebied 1. Geldend bestemmingsplan 1.4 Opzet bestemmingsplan en toelichting

Nadere informatie

AE Overveen. Graag nodigen wij u van harte uit voor een hoorzitting op 7 september 2018 op het Provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag.

AE Overveen. Graag nodigen wij u van harte uit voor een hoorzitting op 7 september 2018 op het Provinciehuis van Zuid-Holland in Den Haag. 1 6 Ml 2018 provincie Zuid Holland Gemeente Bloemendaal Gemeenteraad Postbus 201 m Provincie Noord-Holland Datum 11 juli 2018 130 2050 AE Overveen Bijlage Inschrijfformulier Onderwerp Uitnodiging hoorzitting

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 530278 Op voorstel B&W d.d.: 21 oktober 2014 Datum vergadering: 9 december 2014 Portefeuillehouder: N. Lemlijn Rol gemeenteraad: Vervangen vaststellingsbesluit

Nadere informatie

Afdeling bestuursrechtspraak. Afdeling; Uw kenmerk. lichandelcnd ambtenaar

Afdeling bestuursrechtspraak. Afdeling; Uw kenmerk. lichandelcnd ambtenaar Raad vanstate Afdeling bestuursrechtspraak 'AAKNR. Raad van de gemeente Etten-Leur Postbus 10100 4870 GA ETTEN LEUR i^öcfliuninrch 015 Afdeling; 0 \AJ Vertronwa^k OA NEE Datum Ons numntci 25 februari 2015

Nadere informatie

y»'v gemeente Bernisse

y»'v gemeente Bernisse 1 y»'v gemeente Bernisse Raadsvoorstel Opiniërend agendapunt: 10 Raadsvergadering: 13-5-2014 DocumentlD: 14.0004872 BŲopniërende behandel,* besluitvormend afgedaan Onderwerp Partiële herziening bestemmingsplan

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Steenakker, herzieing diverse locaties Gageldonkseweg'

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Steenakker, herzieing diverse locaties Gageldonkseweg' ~Q~ ~"~ Gemeente Breda Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ 43874] Aantal bijlagen: - 2 - Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Steenakker, herzieing diverse locaties Gageldonkseweg' Voorgesteld

Nadere informatie

Reactienota inspraak en overleg voorontwerp-bestemmingsplan Oude- en nieuwehorne

Reactienota inspraak en overleg voorontwerp-bestemmingsplan Oude- en nieuwehorne Reactienota inspraak en overleg voorontwerp-bestemmingsplan Oude- en nieuwehorne 1. Inleiding Bij de vaststelling van de Nota van Uitgangspunten voor het nieuwe bestemmingsplan Oude- en Nieuwehorne heeft

Nadere informatie

12DEC. 2(M. Gedeputeerde Staten. Directie Leefomgeving en Bestuur Afdeling Bestuur. De raad van de gemeente RIDDERKERK Postbus AG RIDDERKERK

12DEC. 2(M. Gedeputeerde Staten. Directie Leefomgeving en Bestuur Afdeling Bestuur. De raad van de gemeente RIDDERKERK Postbus AG RIDDERKERK Gedeputeerde Staten Directie Leefomgeving en Bestuur Afdeling Bestuur Contact H.G.Jacobs T 070-4417694 hg.jacobs@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl

Nadere informatie

provincie HOLLAND ZUID

provincie HOLLAND ZUID provincie HOLLAND 1% ~U~~ Z~14 Gemeente Molenwaard F-~ ~.f Gedeputeerde Staten + r ~~e~. Directie Leefomgeving en Bestuur Afdeling Bestuur Contact drs. J. van Straalen T 070-441 61 92 j. van. straalen@pzh.

Nadere informatie

Uitspraak 201308137/1/R4

Uitspraak 201308137/1/R4 1 van 5 28-4-2014 9:27 Uitspraak 201308137/1/R4 DATUM VAN UITSPRAAK woensdag 16 april 2014 TEGEN het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland PROCEDURESOORT Eerste aanleg - enkelvoudig RECHTSGEBIED

Nadere informatie

Gelet op: artikel 33 van de gemeenschappelijke regeling omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

Gelet op: artikel 33 van de gemeenschappelijke regeling omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Vergaderdatum Juni 2011 Nummer 6352 Onderwerp Zienswijze Provinciale Staten over ontwerp programmabegroting 2012 Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid

Nadere informatie

Bijlage 2 Functiekaart kaartwijzingen Stuctuurvisie ontwerp herziening augustus 2011

Bijlage 2 Functiekaart kaartwijzingen Stuctuurvisie ontwerp herziening augustus 2011 Bijlage 2 Functiekaart kaartwijzingen Stuctuurvisie ontwerp herziening 2011 23 augustus 2011 1001 Binnenmaas, vloeivelden Puttershoek (bedrijventerrein wordt glastuinbouwgebied) 1002, 1003 Nieuwkoop, Nieuwveen

Nadere informatie

Bestemmingsplan Noorden, Woerdense Verlaat en Vrouwenakker, 1e herziening

Bestemmingsplan Noorden, Woerdense Verlaat en Vrouwenakker, 1e herziening Bestemmingsplan Noorden, Woerdense Verlaat en Vrouwenakker, 1e herziening bestemmingsplan Bestemmingsplan Noorden, Woerdense Verlaat en Vrouwenakker, 1e herziening (vastgesteld) 2 bestemmingsplan Bestemmingsplan

Nadere informatie

GS brief aan Provinciale Staten

GS brief aan Provinciale Staten GS brief aan Provinciale Staten Contact: L.Garnie@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Aan Provinciale Staten Datum 1 juni 2017 Ons kenmerk

Nadere informatie

Feitelijke informatie De Afdeling bestuursrechtspraak heeft samengevat - het beroep gegrond verklaard op de volgende overwegingen.

Feitelijke informatie De Afdeling bestuursrechtspraak heeft samengevat - het beroep gegrond verklaard op de volgende overwegingen. Onderwerp Uitspraak RvS inzake wijzigingsbesluit Duinweg 56 Collegevoorstel Zaaknummer: OLOGMM27 Inleiding Op 30 november 2010 heeft uw college besloten het wijzigingsbesluit Duinweg 56, Drunen vast te

Nadere informatie

Graag informeren wij u hierbij dat wij op 8 februari 2005 jl. het. voorontwerp streekplanuitwerking Bedrijventerrein Amstelveen Zuid

Graag informeren wij u hierbij dat wij op 8 februari 2005 jl. het. voorontwerp streekplanuitwerking Bedrijventerrein Amstelveen Zuid Gedeputeerde Staten Datum Ons kenmerk 2005 4448 Onderwerp voorontwerp streekplanuitwerking Bedrijventerrein Amstelveen Zuid Bezoekadres Houtplein 33 Provinciale Staten van Noord Holland T.a.v. de Statengriffier,

Nadere informatie

prov.nc,eholland 12 SEP 2016 ^ VOORBLAD Deo,/bijlage Afd. Geme Provincie Zuid-Holland Productnr. Geachte ontvanger,

prov.nc,eholland 12 SEP 2016 ^ VOORBLAD Deo,/bijlage Afd. Geme Provincie Zuid-Holland Productnr. Geachte ontvanger, prov.nc,eholland Afd. Geme Deo,/bijlage Productnr. 12 SEP 2016 ^ VOORBLAD Provincie Zuid-Holland Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Gemeenteraad

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Binnenmaas Postbus ZH Maasdam. Ontheffing Verordening ruimte 2014 Windpark Oude Maas

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Binnenmaas Postbus ZH Maasdam. Ontheffing Verordening ruimte 2014 Windpark Oude Maas Gedeputeerde Staten Contact T. de Vries - van Kalsbeek T 070-441 63 81 t.de.vries@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Bijlage 2 Functiekaart kaartwijzingen Stuctuurvisie herziening februari 2012

Bijlage 2 Functiekaart kaartwijzingen Stuctuurvisie herziening februari 2012 Bijlage 2 Functiekaart kaartwijzingen Stuctuurvisie herziening 2011 29 februari 2012 1001, 1005 Binnenmaas, (vloeivelden) Puttershoek (bedrijventerrein wordt glastuinbouwgebied en bedrijventerrein wordt

Nadere informatie

)324 GSO Wij hebben in onze vergadering van 10 juli 2012 de Bestuurlijke samenvatting Monitor Woonvisie 2012 vastgesteld.

)324 GSO Wij hebben in onze vergadering van 10 juli 2012 de Bestuurlijke samenvatting Monitor Woonvisie 2012 vastgesteld. Gedeputeerde Staten pr HOLLAND ZUID GSO 15.08.2012 )324 0324 5.e eygrvipl.clooify Contact CoUêCp >2P dhr. M. van Niel T 070-441 71 73 m.van.niel@pzh.nl Burgemeesters en Wethouders Zuid-Hollandse gemeenten

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Zienswijzenrapport 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Inleiding 3 2. De ontvankelijkheid van zienswijzen 3 3. Overwegingen

Nadere informatie

5 Hmlnuten verste Provincials

5 Hmlnuten verste Provincials 5 Hmlnuten verste Provincials Directie DRM Afdeling Afdeling Verkeer en Vervoer Registratienummer PZH-2008-474662 (DOS-2008-0005806) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum jj ^ jijlj 2, l)

Nadere informatie

ffi '?îffhorrand EIhf;E] 1 3 okt 2015 Lid Gedeputeerde Staten eerder aan u verstuurde voordracht en bevat de tekst van de regeling. Provinciale Staten

ffi '?îffhorrand EIhf;E] 1 3 okt 2015 Lid Gedeputeerde Staten eerder aan u verstuurde voordracht en bevat de tekst van de regeling. Provinciale Staten Lid Gedeputeerde Staten A. Bom - Lemstra '?îffhorrand Provinciale Staten Contact 070 441 70 87 aw.bom@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Datum

Nadere informatie

ZUID HOLLAND. 2 8 FEB. ZOU Contact N. Huenders T provincie. Gedeputeerde Staten. Provinciale Staten van Zuid-Holland

ZUID HOLLAND. 2 8 FEB. ZOU Contact N. Huenders T provincie. Gedeputeerde Staten. Provinciale Staten van Zuid-Holland Gedeputeerde Staten provincie ZUID HOLLAND Provinciale Staten van Zuid-Holland 2 8 FEB. ZOU Contact N. Huenders T n.huenders@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T070-441 66 11

Nadere informatie

Uitspraak 201211527/1/R4

Uitspraak 201211527/1/R4 Page 1 of 5 Uitspraak 201211527/1/R4 DATUM VAN UITSPRAAK woensdag 4 september 2013 TEGEN PROCEDURESOORT RECHTSGEBIED de raad van de gemeente Alblasserdam Eerste aanleg - meervoudig Ruimtelijke-ordeningskamer

Nadere informatie

1 7 SEP, 2009 GWM Paraaf Provinciesecretaris 17 augustus 2009

1 7 SEP, 2009 GWM Paraaf Provinciesecretaris 17 augustus 2009 1 7 SEP, 2009 GWM2009-217 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DO Afdeling Milieu Registratienummer PZH-2009-425256 (DOS-2009-0007800) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Geptember 2009

Nadere informatie

Nr. 0 9 SEP Afdoen voor: Naam. Naam

Nr. 0 9 SEP Afdoen voor: Naam. Naam Gedeputeerde Staten ---HOLLAND gemeente gouda Ingekomen BAC Nr. - ^. O 0 9 SEP 2010 ^.a3 Ovb p s p \ ; ^ - Directie Leefomgeving en Bestuur Afdeling Bestuur Contact drs. J. van Straalen T 070-441 61 92

Nadere informatie

Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst m.b.t. opdracht verdienmodellen Parkschap Nationaal Park De Biesbosch

Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst m.b.t. opdracht verdienmodellen Parkschap Nationaal Park De Biesbosch 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2013-416610927 Datum vergadering Gedeputeerde Staten 9 juli 2013 Verzenddatum Geheim Nee Portefeuillehouder

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 10 augustus 2015) Nummer 3067

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 10 augustus 2015) Nummer 3067 van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 10 augustus 2015) Nummer 3067 Onderwerp Bestemmingsplan Torensteepolder 2015 Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller

Nadere informatie

TERNEUZEN. Bestemmingsplan Terneuzen Midden, 1 ste herziening. Antwoordnota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen

TERNEUZEN. Bestemmingsplan Terneuzen Midden, 1 ste herziening. Antwoordnota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen TERNEUZEN Bestemmingsplan Terneuzen Midden, 1 ste herziening Antwoordnota zienswijzen en ambtshalve aanpassingen Inhoud 1. Inleiding 1.1. Procedure 1.2. Leeswijzer 2. Zienswijzen 2.1. Overzicht ingebrachte

Nadere informatie

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Programma Stedelijke ontwikkeling Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De initiatiefnemer van de realisatie

Nadere informatie

Uitspraak /1/R6

Uitspraak /1/R6 pagina 1 van 9 Uitspraak 201404564/1/R6 Datum van uitspraak: woensdag 4 februari 2015 Tegen: Proceduresoort: Rechtsgebied: 201404564/1/R6. Datum uitspraak: 4 februari 2015 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Aan de gemeenteraad van Den Haag Postbus DJ DEN HAAG

Gedeputeerde Staten. Aan de gemeenteraad van Den Haag Postbus DJ DEN HAAG Gedeputeerde Staten Contact mw J.W. Plugge T 070-441 6160 jw.plugge@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Aan de gemeenteraad van Den Haag Postbus

Nadere informatie

a _ctj. \ \ 9 OIC VOORBLAD AAN DE RAAD GERICHTE BRIEVEN: (per ommegaande invullen en sturen naar Griffie)

a _ctj. \ \ 9 OIC VOORBLAD AAN DE RAAD GERICHTE BRIEVEN: (per ommegaande invullen en sturen naar Griffie) a _ctj. \ \ VOORBLAD Provincie Zuid-Holland Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl College van B&W van Ridderkerk Postbus 271 Datum Zie verzenddatum

Nadere informatie

'?",iffhorrand STnTEN

'?,iffhorrand STnTEN Lid Gedeputeerde Staten '?",iffhorrand STnTEN Postadres Contact 070-441 70 13 ram.vander.sande@pzh.nl Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-44',t 6611 www.zuid-holland.nl Aan Provinciale Staten

Nadere informatie

Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid

Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid Reactienota zienswijze bestemmingsplan Meppel - Zuid Nota beantwoording zienswijze bestemmingsplan Meppel Zuid. 1 Samenvatting en beantwoording zienswijze Bijlage 3 Januari 2013 Nota beantwoording zienswijze

Nadere informatie

Nota van wijzigingen bestemmingsplan Stormpolder

Nota van wijzigingen bestemmingsplan Stormpolder Nota van wijzigingen bestemmingsplan Stormpolder Wijzigingen in de regels Voortvloeiend uit de Nota Zienswijzen 1. in artikel 1 is 1.30 perifere detailhandel gewijzigd in perifere detailhandel 1 en inhoudelijk

Nadere informatie

1 Inleiding 2. 2 Ladder voor duurzame verstedelijking 3. 3 Uitgangspunten 5. 4 Marktanalyse Laddertoets 19. Bijlage A 25.

1 Inleiding 2. 2 Ladder voor duurzame verstedelijking 3. 3 Uitgangspunten 5. 4 Marktanalyse Laddertoets 19. Bijlage A 25. Laddertoets De Smaragd Waalre Laddertoets De Smaragd Waalre 1 Inleiding 2 2 Ladder voor duurzame verstedelijking 3 3 Uitgangspunten 5 4 Marktanalyse 11 5 Laddertoets 19 Bijlage A 25 Artikel 4.3 Nieuwbouw

Nadere informatie

MmoMm O 9 NOV STAPEN

MmoMm O 9 NOV STAPEN Lid Gedeputeerde Staten HOLLAND ZUID Leden van de Provinciale Staten MmoMm O 9 NOV. 2010 STAPEN J.W.A. van Dijk Contact T 070-441 60 77 F 070-441 78 83 jwa.van.dijk@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus

Nadere informatie

Omgevingsvergunning UV/

Omgevingsvergunning UV/ Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 1 september 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Gemeente Boxtel, p/a Postbus 10000 te Boxtel voor het gebruik van de voormalige paardenwei

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00107087 Burgemeester en wethouders hebben op 17 juli 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 2 vrijstaande schuurwoningen

Nadere informatie

reparatieplan Oudeschild

reparatieplan Oudeschild bestemmingsplan reparatieplan Oudeschild Gemeente Texel Planstatus: Plan identificatie: ontwerp NL.IMRO.0448.ODS2018BP0001-on01 Datum: 2018-08-15 Contactpersoon Buro SRO: Kenmerk Buro SRO: Opdrachtgever:

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2015/ Ontwerp t.b.v. terinzageligging Vaststelling bestemmingsplan Zwanenburg 1 e herziening

Raadsvoorstel 2015/ Ontwerp t.b.v. terinzageligging Vaststelling bestemmingsplan Zwanenburg 1 e herziening Onderwerp Raadsvoorstel 2015/ Ontwerp t.b.v. terinzageligging Vaststelling bestemmingsplan Zwanenburg 1 e herziening Portefeuillehouder Collegevergadering Raadsvergadering Adam Elzakalai Steller Jolanda

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOBR:2017:3205

ECLI:NL:RBOBR:2017:3205 ECLI:NL:RBOBR:2017:3205 Instantie Datum uitspraak 12-06-2017 Datum publicatie 21-06-2017 Zaaknummer 17_175 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Oost-Brabant Omgevingsrecht Eerste

Nadere informatie

INGEKMEN O t NOV. 2811

INGEKMEN O t NOV. 2811 AANTEKENEN Provinciale Staten Postbus 90602 2509 LP DEN HAAG INGEKMEN O t NOV. 2811 referentie 3200P007 behandeld door mr. A.M.T. Willems kenmerk 1726-1 1 /GD datum 27 oktober 20 1 1 Betreft: Zienswijze

Nadere informatie

BM NGEKOMFN 1 9 OKT Verzenddatum 1.J. UiVi. I. U -J - Geheim Nee. Paraaf Provinciesecretaris

BM NGEKOMFN 1 9 OKT Verzenddatum 1.J. UiVi. I. U -J - Geheim Nee. Paraaf Provinciesecretaris HOLLAND BM2009-139 NGEKOMFN 1 9 OKT. 2009 5 -minuten versie voor Provinciate Staten Directie DLB Afdeling Samenleving/Economie Reg istratien ummer PZH-2009-132160188 (DOS-2009-0015080) Datum vergadering

Nadere informatie

Sç&TffiN. '?üffhorrand. l. Wijzigingen in de rijksladder. 0'1 run rur. Lid Gedeputeerde Staten. Aan Provinciale Staten

Sç&TffiN. '?üffhorrand. l. Wijzigingen in de rijksladder. 0'1 run rur. Lid Gedeputeerde Staten. Aan Provinciale Staten Lid Gedeputeerde Staten A. Bom - Lemstra '?üffhorrand Aan Provinciale Staten Sç&TffiN Contact 070 441 70 87 aw.bom(ôozh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. De gemeenteraden van de provincie Zuid-Holland. Inventarisatie kengetallen Zuid-Hollandse gemeenten.

Gedeputeerde Staten. De gemeenteraden van de provincie Zuid-Holland. Inventarisatie kengetallen Zuid-Hollandse gemeenten. Gedeputeerde Staten Directie Concernzaken Afdeling Financiële en Juridische zaken Contact R. van Bruggen T 070-441 67 37 r.van.bruggen@pzh.nl De gemeenteraden van de provincie Zuid-Holland Postadres Provinciehuis

Nadere informatie

Wijziging Verordening ruimte 2014, actualisatie 2017

Wijziging Verordening ruimte 2014, actualisatie 2017 Wijziging Verordening ruimte 2014, actualisatie 2017 Nota van wijzigingen Vastgesteld Gedeputeerde Staten Datum 13 juni 2017 1 Inleiding Voor u ligt de Nota van wijzigingen behorende bij de Wijziging

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 Burgemeester en wethouders hebben op 14 januari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van appartementen. De aanvraag

Nadere informatie

Zienswijze Zuid Holland

Zienswijze Zuid Holland Zienswijze Zuid Holland HOLLAND f? Lr 1 Reg.' Gedeputeerde Staten Contact dhr. drs. J. Dijkema T j.dijkema@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl

Nadere informatie