FUTURE FINANCE. 5 punten voor op strategische agenda van de CFO in

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FUTURE FINANCE. 5 punten voor op strategische agenda van de CFO in"

Transcriptie

1 FUTURE FINANCE 5 punten voor op strategische agenda van de CFO in

2

3 FUTURE FINANCE 3 FUTURE FINANCE DE FINANCIELE TRENDS VOOR 2018 Als we de trendwatchers mogen geloven, gaat de digitale finance organisatie radicaal veranderen. En dat houdt in: voorspellende analyses, alle operationele financiële processen volledig geautomatiseerd en gerobotiseerd, blockchain als ledger en het einde van de spreadsheets uiteraard. DE VIJF TRENDS DIE DE STRATEGISCHE AGENDA VAN DE CFO GAAN BEPALEN Wanneer het over technologische ontwikkelingen gaat, kun je eigenlijk niet meer spreken van een trend. Technologie gaat steeds meer als enabler fungeren. Het is een integraal onderdeel van de business en geen apart agendapunt meer. Digitaal is volledig geïntegreerd in de manier waarop we leven en zaken doen. Voor ondernemingen biedt het enerzijds nieuwe omzet mogelijkheden en nieuwe business modellen, anderzijds zorgt het voor geautomatiseerde processen en een afname van handmatige handelingen in het (financiële) proces. Disruptieve innovatie Binnen elke organisatie is er de hang naar sustainable winstgevende groei door innovatie. Dit zal in 2018 dan ook hoog op de strategische agenda moeten staan en daarbij is het voor elke CFO van belang om te kijken welke rol hij en zijn financiële team in het innovatie proces gaan spelen. Aan de ene kant zien we de continue innovatie, waarbij het draait om product optimalisaties en nieuwe productlijnen. Dit deel van het innovatie proces is duidelijk ingekaderd. Het is relatief eenvoudig om te bepalen welk % van het budget je er in wilt stoppen en wat er uit zou moeten komen. Lastiger is wat we disruptieve innovatie noemen. Waar liggen nieuwe omzetstromen of nieuwe business modellen? Dat inzicht en die innovaties komen niet van vandaag op morgen. Je kunt daar veel geld in steken, maar je weet niet hoe het in de toekomst gaat uitwerken. Wat zijn nieuwe business modellen? Wat gaat het mogelijk opleveren? Daar is moeilijk strategische richting aan te geven. Hoeveel geld kun je voor innovatie ter beschikking stellen en welk rendement en KPI s zet je daar dan vervolgens op? Als je wilt investeren om echte nieuwe business modellen te realiseren, zijn dan oude rendementsmodellen nog wel functioneel? Is het niet renderen erg? Is het innoveren in het onbekende een stuk makkelijker wanneer je dit kunt funden vanuit cost savings? En misschien moeten we aan entrepreneurship geen eisen stellen? Het antwoord op deze vragen is voor elke onderneming anders. Ter illustratie: een luchtvaartmaatschappij kan kiezen om met het innovatiebudget een nieuwe asset aan zijn vliegtuiglijn toe te voegen. Wat een lange termijn investering is, die zich naar alle waarschijnlijkheid gaat terug terugbetalen. Of ze kunnen ervoor kiezen om op zoek te gaan naar nieuwe omzet mogelijkheden, verder doordacht dan het bijbetalen voor bagage. Waar leg je als CFO de balans? Durven we in 2018 wat meer het grijze gebied op te gaan zoeken?

4 4 FUTURE FINANCE Risk Management integreren Met digitaal inmiddels all over the place, zullen organisaties in 2018 een geïntegreerde benadering moeten hebben met betrekking tot risk management. GDPR, cybercrime, ransomware, vonden we dit in 2017 nog ver van onze bed onderwerpen, maar zijn nu zeer actueel. Van Big Data naar Smart Data Inzicht, overzicht, analyse zijn de kernactiviteiten van het werk van elke CFO. De afgelopen jaren hebben we de trends gehad om van Big Data naar Smart Data te groeien. Toch blijft het voor veel ondernemingen een worsteling om de juiste data op het juiste moment in te zetten. In 2018 zullen data, advanced analytics en business intelligence een grotere en belangrijke rol gaan spelen dan ooit tevoren. We groeien naar predictive analytics toe. Niet alleen financiële data, maar ook andere data en uit meerdere bronnen, gaan een sleutelrol spelen in bedrijf kritische beslissingen. De CFO moet een belangrijker driver in dat proces zijn. Hij moet goed in staat zijn om de waarde van de analyses te verifiëren door zijn validatie skills. Ondernemingen die worstelen om aan de hand van data hun performance te verbeteren, doen er goed aan dit komend jaar te agenderen. Dat brengt ons overigens gelijk bij het volgende punt op de strategische agenda: risk management. Wat gaat er gebeuren als jouw onderneming een data-lek overkomt? Dat heeft onherroepelijk impact op de waarde van het bedrijf. Het is voor 2018 voor CFO s één van de belangrijkste zaken om cybersecurity te begrijpen en om te snappen welke investeringen en budgetten er nodig zijn om de meest waardevolle data assets en systemen te beschermen. We zitten in een tijdperk van opkomende data regelgeving, bijvoorbeeld in mei 2018 met de invoering van GDPR. Een onderneming die verdeeld is in hoe er met data omgegaan wordt, en dus eigenlijk de implicaties niet op waarde weet te schatten, riskeert enorme penalties en serieuze reputatie schade. CFO s en de peers in de boardroom moeten begrijpen wat de impact is van hun tech uitgaven en kunnen verzekeren dat ze duidelijke processen, beleid en compliance op orde hebben in voorbereiding naar wat er in mei 2018 op hen af gaat komen. HR en Finance: een match made in heaven? Finance en HR hebben altijd een bepaalde verhouding gehad waarin Finance de harde cijfers kende en de gatekeeper was en HR gezien werd als de softe afdeling die bezig was met mensen. Deze ongelijke verhouding kwam voort uit de meer operationele en tactische taak van HR en de tactisch/ strategische positie van Finance. Gelukkig zien we ontwikkelingen waarin HR en Finance een meer organische samenwerking aangaan en de verhoudingen gelijk worden getrokken. Deze verandering gaat in 2018 nog sterkere vormen aannemen en komt geen dag te vroeg. De markt verandert en organisaties die meegaan in deze verandering komen er sterker uit.

5 FUTURE FINANCE 5 Finance is in een zeer goede positie om HR te coachen binnen het strategisch model. Finance heeft kwantitatieve data en is vaak zeer nauw betrokken bij tactische programma s en strategische plannen voor de organisatie. Deze kwantitatieve data komt HR van pas bij het maken van keuzes rondom het werven van talent, successie planning en het sturen van de organisatiecultuur in samenwerking met interne communicatie. Anderzijds is het aantrekken van het juiste talent bepalend voor het duurzame succes van een bedrijf. De zoektocht naar het juiste talent en het aantrekken van de finance werknemers die de nieuwe skills bezitten voor de functies binnen het finance team van de toekomst vormen daarin geen uitzondering. En dat is het proces waar HR en Finance elkaar in moeten zien te vinden. De juiste mensen op de juiste plek Nu bewustwording door begint te dringen van de technologische ontwikkelingen, de impact die dit gaat hebben op de organisatie in het algemeen en finance specifiek, weet je dat je hier als CFO mee aan de slag moet. Klassieke finance skills zoals boekhouding komen te vervallen en er komt meer focus te liggen op strategische planning, business partnership en big data. Wat is de skillset van het huidige team, wat heb je op korte en lange termijn nodig, wat doen de veranderingen met de dynamiek van je team en hoe vind je het talent dat je nodig hebt om je naar de toekomst te leiden? Met het oog op digital is talent wel belangrijker dan ooit. En in het finance team betekent dit misschien wel dat het nieuwe talent helemaal geen financieel talent is. HOE ANTICIPEERT EXACT OP FUTURE FINANCE Door de toepassing van elektronisch factureren (UBL), open banking (PSD2) en verdergaande intelligentie in accounting en aanverwante systemen (RPA) zal de operationele finance functie steeds meer worden uitgevoerd door systemen in plaats van mensen. Ook wij zijn dagelijks bezig met het incorporeren van de technologien die we zien in onze producten. Van no

6 6 FUTURE FINANCE hands (robotic) accounting, tot machine learning en blockchain. Machine learning Denk aan intelligente software die bepaalde handmatige taken van het administratieproces van je overneemt. Binnen Exact werken we bijvoorbeeld aan de automatisering van het toewijzen van grootboekrekeningen aan ingelezen bankafschrift regels. Dit gaat met behulp van machine learning. De software analyseert transacties uit het verleden. De patronen die ontstaan, worden voorgesteld tijdens het boeken van bankafschriften. Daarvoor heb je dus je handen niet meer nodig! Realtime banking Ben je aan het boekhouden, dan moet je ook je bankmutaties administreren. Dit kan via een automatische bankkoppeling, handmatige import of handmatige invoer in je boekhoudsysteem. Met realtime banking kun je veel sneller over je gegevens beschikken. Elke banktransactie staat direct in je boekhouding. Heb je gepind, bijvoorbeeld in de winkel, restaurant of heb je contant geld gehaald uit een geldautomaat, dan is deze transactie direct boekhoudkundig verwerkt. Je administratie is dus altijd upto-date zonder handmatige handelingen. Maar met realtime banking kan er straks nog meer. Je kunt waarschijnlijk in de nabije toekomst vanuit je boekhoudpakket betalen. Dat scheelt tijd. PSD2 Waarom kan realtime ophalen van data en direct verrichten van geauthenticeerde betalingen vanuit een boekhoudpakket nu pas? Er waren Europese richtlijnen nodig om dit voor elkaar te krijgen. Deze Europese richtlijn heet PSD2, voluit Payment Services Directive 2. Daarin staat dat het niet meer verplicht is om betalingen via een traditionele bankomgeving te laten lopen. Dankzij realtime banking kunnen andere partijen straks ook bankdiensten aanbieden. Er vindt nog veel overleg plaats met onder andere banken en softwareleveranciers. Ook Exact neemt deel aan dit overleg.

7 FUTURE FINANCE 7 Digitaal factureren Een elektronische factuur is een bestand met daarin alle factuurregels. Je leest de factuurregels als boekingsregels in je administratiesoftware. Hiermee verlies je geen detailinformatie, dus de factuur wordt automatisch 100% herkend. Ook je klanten hebben er plezier van. Inlezen van elektronische facturen gaat met een druk op de knop en wordt zo veel sneller betaalbaar gesteld. Ben je van plan om producten of diensten aan de rijksoverheid te verkopen? Ga dan direct over op elektronisch factureren. De rijksoverheid verplicht nieuwe leveranciers om sinds 1 januari 2017 elektronische facturen te sturen. Er is afgesproken dat Europese lidstaten in 2020 helemaal over moeten op elektronisch factureren. Daarom heeft de rijksoverheid deze verplichting voor nieuwe leveranciers nu al opgenomen in de inkoopvoorwaarden. Leverde je al aan de rijksoverheid, dan mag dit nog op de oude manier. Blockchain We zijn met blockchain gestart omdat we bij Exact geloven in technologie. We werken aan een oplossing voor triple entry accounting. Een onderdeel daarvan is factuur financiering. Dit houdt in dat we alle informatie op acceptatie en betalingsgedrag in de blockchain bewaren. Zo kan makkelijk het betalingsgedrag worden achterhaald en ontstaat een actueel beeld van de reputatie van een bedrijf. Op basis daarvan kunnen bedrijven facturen voorfinancieren, zoals nu een factoringbedrijf doet. Maar dan sneller en tegen een fractie van de kosten. Onze ontwikkelaars werken dagelijks aan de oplossing samen met een grote bank en de Belastingdienst. CONCLUSIE Het mag duidelijk zijn: de technologische ontwikkelingen waarmee organisaties te maken krijgen gaan razendsnel. Het daadwerkelijk kunnen voorspellen waar we over drie, laat staan vijf, jaar vanaf nu staan, is praktisch onmogelijk. Maar één ding is zeker: de CFO van 2018 zal technologie, agility en een groeiende stroom aan big data moeten omarmen, om klaar voor de toekomst te zijn.

8 WIL JE MEER WETEN OVER FUTURE FINANCE? Ga naar: Exact inspireert het mkb om te groeien. Zij dragen de economie, wij ondersteunen ze daarbij. Net als het mkb is Exact niet bang voor het onbekende. We zijn ambitieus en lopen graag voorop. We kennen de uitdagingen en maken software om die te overwinnen. Onze innovatieve oplossingen zijn toegespitst op de bedrijfsbehoeften van onze klanten. Exact biedt het mkb en hun accountants overzicht over vandaag en inzicht in morgen. Zo helpen we onze klanten van over de hele wereld om hun ambities te realiseren. Exact. Cloud business software. Exact Molengraaffsingel JD Delft Nederland Tel: Website: Exact Group B.V., Alle rechten voorbehouden. Alle hierin vermelde merk- en handelsnamen behoren toe aan de respectievelijke eigenaren. MCL NL046

EXACT SALARIS PLUS. Compleet Human Resource Management met salarisadministratie.

EXACT SALARIS PLUS. Compleet Human Resource Management met salarisadministratie. HOME WAT VOORDELEN FUNCTIONALITEITEN Compleet Human Resource Management met salarisadministratie. RAPPORTAGE IMPLEMENTATIE SERVICE ESSENTIALS OVER EXACT IN HET KORT Werknemers zijn de ruggengraat van bedrijven.

Nadere informatie

No hands accounting. Ellen Bogaert & Werner Temmerman 2018 EXACT

No hands accounting. Ellen Bogaert & Werner Temmerman 2018 EXACT No hands accounting Ellen Bogaert & Werner Temmerman 2018 EXACT Future Finance - The Digital CFO Exact Group B.V., 2017. All rights belong to their respective owners. (R)evolutie van boekhoudsoftware

Nadere informatie

CASE STUDY HOE EEN EINDHOVENSE BRANDER DE KOFFIEKETEN TRANSPARANT WIL MAKEN.

CASE STUDY HOE EEN EINDHOVENSE BRANDER DE KOFFIEKETEN TRANSPARANT WIL MAKEN. CASE STUDY HOE EEN EINDHOVENSE BRANDER DE KOFFIEKETEN TRANSPARANT WIL MAKEN www.exactonline.nl 2 EXACT CASE STUDY VOOR BOEKHOUDEN STOPPEN MET DE TUSSENHANDEL EN RECHTSTREEKS MET KOFFIEBOEREN ZAKEN DOEN

Nadere informatie

Exact Group B.V., All rights belong to their respective owners.

Exact Group B.V., All rights belong to their respective owners. Exact Group B.V., 2018. All rights belong to their respective owners. NO HANDS ACCOUNTING MET EXACT ONLINE Onno Slot, 10 oktober, Utrecht Exact Group B.V., 2018. All rights belong to their respective owners.

Nadere informatie

CASE STUDY VAN FISCAAL JURIST NAAR SUCCESVOLLE PINDAKAASPRODUCENT.

CASE STUDY VAN FISCAAL JURIST NAAR SUCCESVOLLE PINDAKAASPRODUCENT. CASE STUDY VAN FISCAAL JURIST NAAR SUCCESVOLLE PINDAKAASPRODUCENT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY VAN FISCAAL JURIST NAAR PINDAKAASPRODUCENT Stel, je bent jurist, maar iets in je fluistert:

Nadere informatie

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN.

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN. HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN www.exactonline.nl GROEIMODEL VOOR AMBITIEUZE ACCOUNTANTS MEER INFORMATIE? WWW.EXACTONLINE.NL/ACCOUNTANTS Hoe Exact accountants helpt groeien Exact focust zich nadrukkelijk

Nadere informatie

ISATIS GROUP OVER OP CLOUDSOFTWARE OM KLANTEN CENTRAAL TE STELLEN

ISATIS GROUP OVER OP CLOUDSOFTWARE OM KLANTEN CENTRAAL TE STELLEN Exact Online CASE STUDY ISATIS GROUP OVER OP CLOUDSOFTWARE OM KLANTEN CENTRAAL TE STELLEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ZAKELIJKE DIENSTVERLENING GROEI REALISEREN DOOR TE INVESTEREN IN LEUKE

Nadere informatie

NO HANDS ACCOUNTING. Vision of Exact. Exact Group B.V., All rights belong to their respective owners.

NO HANDS ACCOUNTING. Vision of Exact. Exact Group B.V., All rights belong to their respective owners. NO HANDS ACCOUNTING Vision of Exact Exact Group B.V., 2017. All rights belong to their respective owners. Welkom even voorstellen djim@exact.nl www.linkedin.com/in/djimmyzeijpveld/ 2018 EXACT Exact facts

Nadere informatie

LAAT TECHNIEK VOOR JE WERKEN: NO HANDS ACCOUNTING EN PSD2 ALS OPMAAT VOOR BLOCKCHAIN RONALD DÄHNE & ARJEN NIJDAM. 19 april 2017

LAAT TECHNIEK VOOR JE WERKEN: NO HANDS ACCOUNTING EN PSD2 ALS OPMAAT VOOR BLOCKCHAIN RONALD DÄHNE & ARJEN NIJDAM. 19 april 2017 LAAT TECHNIEK VOOR JE WERKEN: NO HANDS ACCOUNTING EN PSD2 ALS OPMAAT VOOR BLOCKCHAIN RONALD DÄHNE & ARJEN NIJDAM 19 april 2017 Agenda Exact & Blockchain: een betrouwbaar netwerk als basis Laat techniek

Nadere informatie

NO HANDS ACCOUNTING VAN INVOEREN NAAR ADVISEREN

NO HANDS ACCOUNTING VAN INVOEREN NAAR ADVISEREN NO HANDS ACCOUNTING VAN INVOEREN NAAR ADVISEREN Even voorstellen Joost van Koot Principal Product Marketing Jos Suijkens Senior Business Consultant Van invoeren naar adviseren AGENDA FUTURE FINANCE DE

Nadere informatie

HOORNWIJCK GROEP HAAST ZICH NAAR DE CLOUD

HOORNWIJCK GROEP HAAST ZICH NAAR DE CLOUD Exact Online CASE STUDY HOORNWIJCK GROEP HAAST ZICH NAAR DE CLOUD en zet in op Practice Management www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY, PRACTICE MANAGEMENT MEER COMMERCIEEL HANDELEN

Nadere informatie

Robotic accounting & machine learning

Robotic accounting & machine learning Robotic accounting & machine learning Door: Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED 19 september 2018 Begripsvorming Robotic accounting Robotic accounting heeft betrekking op Boekhoudfuncties in de brede

Nadere informatie

Hessel Kuik CEO Bizcuit

Hessel Kuik CEO Bizcuit Hessel Kuik CEO Bizcuit Boekhouden & Bankieren HESSEL KUIK Opleiding 2009-2010 Certified Management Accountant (CMA) 2006-2007 Register Controller (RC) 1999-2005 Technische Bedrijfskunde, afstudeerrichtingen

Nadere informatie

SOCIAL COLLABORATION. Vergeet mail en Whatsapp. Samenwerken doe je via Social Collaboration in Synergy

SOCIAL COLLABORATION. Vergeet mail en Whatsapp. Samenwerken doe je via Social Collaboration in Synergy Vergeet mail en Whatsapp. Samenwerken doe je via Social Collaboration in Synergy IN HET KORT Social collaboration in Synergy bevordert onderlinge samenwerking en kennisdeling. Vergeet mail en WhatsApp

Nadere informatie

Programma. 15.00 uur Echte e-facturatie voor accountants Door: Johan Schaeffer

Programma. 15.00 uur Echte e-facturatie voor accountants Door: Johan Schaeffer Welkom! Programma 15.00 uur Echte e-facturatie voor accountants Door: Johan Schaeffer 16:00 uur Pauze 16:20 uur Eenvoudig e-factureren met MUIS Software Door: Richard van Lieshout & Randy Voogel 16.35

Nadere informatie

Robotic accounting & machine learning

Robotic accounting & machine learning Robotic accounting & machine learning Door: Gerard Bottemanne, Onderzoeksbureau GBNED 13 september 2017 Begripsvorming Samenhang tussen Robot, robotic process automation en robotic accounting Robot Eerst

Nadere informatie

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline.

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline. BUSINESS CASE Exact Online MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING De 5 tips van Marc Vosse www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY DE 5 TIPS VAN MARC VOSSE Voor

Nadere informatie

Gids boekhoudsoftware l

Gids boekhoudsoftware l Aanbod standaard boekhoudsoftware Pakketten / leveranciers totaal / niet meegewerkt aan update Zzp/klein MKB MKB Groot 56 (levs 55 / 7) 25 (levs 21 / 2) 14 (levs 8 / 2) 45 online 16 lokaal (enkele pakketten

Nadere informatie

WHITEPAPER 5 ARGUMENTEN WAAROM DE CFO DE LEAD MOET NEMEN BIJ DE GDPR. exact.com/nl/gdpr

WHITEPAPER 5 ARGUMENTEN WAAROM DE CFO DE LEAD MOET NEMEN BIJ DE GDPR. exact.com/nl/gdpr WHITEPAPER 5 ARGUMENTEN WAAROM DE CFO DE LEAD MOET NEMEN BIJ DE GDPR exact.com/nl/gdpr 1 INHOUD Introductie 3 Inzicht en effciency 4 Bedrijfscontinuïteit 5 Betere reputatie 6 Onderscheid je positief 7

Nadere informatie

Hessel Kuik CEO Bizcuit

Hessel Kuik CEO Bizcuit Hessel Kuik CEO Bizcuit ROBOTIC ACCOUNTING? - PDF via Scan & Herken - Factuur / bon scannen in app - UBL inlezen of mailen - Facturen ophalen (Storecove) - Peppol netwerk - Blockchain? - Factureren vanuit

Nadere informatie

ICT Accountancy seminar voor de adviespraktijk IT is niet langer een staf afdeling RS Finance - Arjan Schipperus

ICT Accountancy seminar voor de adviespraktijk IT is niet langer een staf afdeling RS Finance - Arjan Schipperus ICT Accountancy seminar voor de adviespraktijk IT is niet langer een staf afdeling RS Finance - Arjan Schipperus 088 7734600 www.rs-finance.com 15 mei 2019 info@rs-finance.com Introductie RS Finance De

Nadere informatie

CASE STUDY DE GEOLIEDE MACHINE ACHTER HET MEEST VROUWVRIENDELIJKE RESTAURANT VAN NEDERLAND.

CASE STUDY DE GEOLIEDE MACHINE ACHTER HET MEEST VROUWVRIENDELIJKE RESTAURANT VAN NEDERLAND. CASE STUDY DE GEOLIEDE MACHINE ACHTER HET MEEST VROUWVRIENDELIJKE RESTAURANT VAN NEDERLAND www.exactonline.nl 2 EXACT CASE STUDY VOOR BOEKHOUDEN REIN RAMBALDO, OPRICHTER VAN MAMA KELLY, ONDERNEEMT VANUIT

Nadere informatie

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde IN HET KORT In de private cloud draaien uw Exact-oplossingen zoals u gewend bent, maar dan met optimale flexibiliteit, maximale prestaties

Nadere informatie

Accountancy in 2020: visie op ict-ontwikkelingen

Accountancy in 2020: visie op ict-ontwikkelingen Accountancy in 2020: visie op ict-ontwikkelingen Inhoudsopgave Inleiding 3 De vooravond van een revolutie 4 System-to-system & shared-system-working 5 Robotic accounting 6 Financiële cloudsystemen 7 Automated

Nadere informatie

HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT

HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT Exact Online CASE STUDY HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT En daarna dat van ondernemers Onze branche staat

Nadere informatie

Onderzoeksbureau GBNED Innovatie boekhoudsoftware en ontbrekende functies

Onderzoeksbureau GBNED Innovatie boekhoudsoftware en ontbrekende functies Op basis van Gids boekhoudsoftware 2014. Door Gerard Bottemanne, GBNED 22 mei 2014 Wie kent een compleet boekhoudpakket? Welke functies ontbreken in uw boekhoudpakket? Gids boekhoudsoftware 2014 1. ZZP'ers

Nadere informatie

Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence

Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Exact Insights powered by QlikView Haal het beste uit uw gegevens met geïntegreerde Business Intelligence Met Exact Insights zet u grote hoeveelheden data moeiteloos om in organisatiebrede KPI s en trends.

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

Onderwerp: Seminar Een digitale administratie Data: 28 en 30 november 2017

Onderwerp: Seminar Een digitale administratie Data: 28 en 30 november 2017 Onderwerp: Seminar Een digitale administratie Data: 28 en 30 november 2017 2017 HRT Business Professionals 2 Waar worden we mee geconfronteerd? 2017 HRT Business Professionals 3 Impact van cloud 2017 HRT

Nadere informatie

CASE STUDY URBAN ARROW GROEIT ELK JAAR STEVIG EN LEUNT OP ACCOUNTANT EN EXACT.

CASE STUDY URBAN ARROW GROEIT ELK JAAR STEVIG EN LEUNT OP ACCOUNTANT EN EXACT. CASE STUDY URBAN ARROW GROEIT ELK JAAR STEVIG EN LEUNT OP ACCOUNTANT EN EXACT www.exactonline.nl 2 EXACT CASE STUDY VOOR HANDEL WE HEBBEN COMPLEET INZICHT WAARDOOR WE BEHEERST KUNNEN GROEIEN Urban Arrow

Nadere informatie

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE Exact Online CASE STUDY ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY INZICHT DELEN OM TE GROEIEN JOINSON & SPICE is druk.

Nadere informatie

Exact Group B.V., All rights belong to their respective owners. NO HANDS ACCOUNTING

Exact Group B.V., All rights belong to their respective owners. NO HANDS ACCOUNTING NO HANDS ACCOUNTING JOS SUIJKENS 20 MINUTEN No hands accounting? 2 voorbeelden. NO HANDS ACCOUNTING? Haal de robot uit de mens... Reduceer repetitieve, routinematige handelingen door de inzet van software.

Nadere informatie

Accountants tussen bits en bytes

Accountants tussen bits en bytes Accountants tussen bits en bytes Programma 11.00 uur Opening 11.05 uur De financiële functie is rijp voor disruptie. En nu? Prof. dr. Frank Verbeeten 11.25 uur De accountant voor het block gezet Aukje

Nadere informatie

The digital transformation executive study

The digital transformation executive study The digital transformation executive study De noodzaak van transformatie voor kleine en middelgrote producerende bedrijven Technologie verandert de manier waarop kleine en middelgrote bedrijven zakendoen.

Nadere informatie

ACCOUNTING CONNECTED

ACCOUNTING CONNECTED ACCOUNTING CONNECTED SINDS 1983 MINOX VERBINDT Minox faciliteert en optimaliseert de samenwerking tussen accountant en ondernemer Met meer dan dertig jaar ervaring kent Minox de branche van accountants

Nadere informatie

Samenhang tussen Robot, robotic process automation en robotic accounting

Samenhang tussen Robot, robotic process automation en robotic accounting Begripsvorming Samenhang tussen Robot, robotic process automation en robotic accounting Robot Eerst het begrip robot volgens Wikipedia: Een robot is een programmeerbare machine die verschillende taken

Nadere informatie

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN 6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN Reken op je cijfers voor meer succes www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 1 Eerste hulp bij het ondernemen 2 6 vragen om het juiste

Nadere informatie

E Invoicing, wat is het nu precies en wat zijn de ontwikkelingen? dé P2P specialist van Nederland

E Invoicing, wat is het nu precies en wat zijn de ontwikkelingen? dé P2P specialist van Nederland E Invoicing, wat is het nu precies en wat zijn de ontwikkelingen? dé P2P specialist van Nederland Welkom Proquro klanten! Agenda 10.00 11:30 Ontwikkelingen, visie en productlancering Proquro e Facturen

Nadere informatie

De effectieve controller en de kracht van automatisering Erik Boon (De Effectieve Financial)

De effectieve controller en de kracht van automatisering Erik Boon (De Effectieve Financial) De effectieve controller en de kracht van automatisering Erik Boon (De Effectieve Financial) Aangeboden door Visma Software 22 juni 2017 Martijn van den Berg Product Marketingmanager Visma Software martijn.van.den.berg@visma.com

Nadere informatie

Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI. Online business software. exactonline.nl

Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI. Online business software. exactonline.nl Exact Online RICHT JE SAMEN MET JE ACCOUNTANT OP GROEI Online business software exactonline.nl Je bedrijf laten groeien. Een flinke uitdaging voor menig ondernemer. Benieuwd hoe je dit slimmer aanpakt?

Nadere informatie

Strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics

Strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics Strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics Na het lezen van deze white paper weet u: Wat een strategische personeelsplanning (SPP) is Hoe organisaties veranderen door automatisering

Nadere informatie

Drie domeinen als basis voor onze toekomstige veiligheid De genoemde trends en game changers raken onze veiligheid. Enerzijds zijn het bedreigingen, anderzijds maken zij een veiliger Nederland mogelijk.

Nadere informatie

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer?

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? De Week van de Ondernemer doet het gehele jaar onderzoek naar de belangrijkste uitdagingen van ondernemers. We presenteren hierbij de belangrijkste uitkomsten.

Nadere informatie

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT Exact Online CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY GROEI DOOR PROACTIEF ADVIES Het gaat goed bij Joanknecht & Van Zelst: dit Eindhovens

Nadere informatie

CASE STUDY RS FINANCE GROEIT ELK JAAR MET MINIMAAL 50 PROCENT

CASE STUDY RS FINANCE GROEIT ELK JAAR MET MINIMAAL 50 PROCENT Exact Online CASE STUDY RS FINANCE GROEIT ELK JAAR MET MINIMAAL 50 PROCENT dankzij slimme aanpak en focus op de klant www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY WE WILLEN EEN MINI CFO ZIJN

Nadere informatie

smartops people analytics

smartops people analytics smartops people analytics Introductie De organisatie zoals we die kennen is aan het veranderen. Technologische ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden zorgen dat onze manier van werken verandert. Waar veel

Nadere informatie

SYNERGY HRM 3.0. Henke Willemsen Justus van Hoegee

SYNERGY HRM 3.0. Henke Willemsen Justus van Hoegee SYNERGY HRM 3.0 Henke Willemsen Justus van Hoegee Trends in HRM Strategische rol Robotics Talent Management Vermindering van back office Cloud computing HR Analytics E-Recruitment HR als Business Partner

Nadere informatie

HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT

HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT Exact Online CASE STUDY HOE EEN BEDRIJF 180 GRADEN DRAAIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY HOE TENSING BINNEN 1 JAAR 180 GRADEN DRAAIDE Tensing, een mobility en Geo- ICT software

Nadere informatie

- HR - topics voor de toekomst. Met de juiste applicaties van HR-administratie naar businessgericht opereren

- HR - topics voor de toekomst. Met de juiste applicaties van HR-administratie naar businessgericht opereren - HR - topics voor de toekomst Met de juiste applicaties van HR-administratie naar businessgericht opereren Talent- en organisatieontwikkeling, topics voor HR Verlagen van de kosten en verhogen van productiviteit

Nadere informatie

Presentatie praktijkdag scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking. 21 september 2016

Presentatie praktijkdag scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking. 21 september 2016 Presentatie praktijkdag scannen, herkennen en elektronische factuurverwerking 21 september 2016 HLB Van Daal & Partners, opgericht in 1979, is een ambitieuze accountants- en belastingadviesorganisatie

Nadere informatie

PSD2, in de context van. robotic accounting. Emile Kouwenhoven Hessel Kuik. 17 april 2019

PSD2, in de context van. robotic accounting. Emile Kouwenhoven Hessel Kuik. 17 april 2019 PSD2, in de context van robotic accounting Emile Kouwenhoven Hessel Kuik 17 april 2019 PSD 2 in de context van Robotic Accounting Data delen Maakt Automatiseren en Robotiseren Nóg Gemakkelijker Emile

Nadere informatie

Robert Mul Beroepsontwikkeling & Beleid. 31/10/18 ICT-accountancy 1

Robert Mul Beroepsontwikkeling & Beleid. 31/10/18 ICT-accountancy 1 Robert Mul Beroepsontwikkeling & Beleid 31/10/18 ICT-accountancy 1 NBA-BESTUURSVISIE OP BEROEP EN BEROEPSORGANISATIE Maart 2018 31/10/18 ICT-accountancy 2 Vijf thema s centraal: welke zou u kiezen? Maatschappelijke

Nadere informatie

PARTNERSHIP TITECA EXACT DIGITAL FUTURE & DIGITAL ACCOUNTANT

PARTNERSHIP TITECA EXACT DIGITAL FUTURE & DIGITAL ACCOUNTANT PARTNERSHIP TITECA EXACT DIGITAL FUTURE & DIGITAL ACCOUNTANT HOE WERD MON3AAN DE DIGITALE ACCOUNTANT DIE ZIJN KLANTEN VERWACHTEN? GÜNTHER VAN GYSEGEM Accountant & Belastingconsulent DIGITALE ADMINISTRATIE

Nadere informatie

WAREHOUSE MANAGEMENT SYSTEM (WMS) Stroomlijn je magazijnprocessen

WAREHOUSE MANAGEMENT SYSTEM (WMS) Stroomlijn je magazijnprocessen WAREHOUSE MANAGEMENT SYSTEM () Stroomlijn je magazijnprocessen IN HET KORT Goed voorraadbeheer en inzichtelijke goederenstromen zijn goud waard voor productie- of handelsondernemingen. Met Exact Warehouse

Nadere informatie

Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware

Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware Uw digitale werkplek met de beste bedrijfssoftware Over ons Xentral Station is een onafhankelijk app-store met de beste bedrijfssoftware. Wij normaliseren en verrijken uw stam- en transactiedata. Gebruik

Nadere informatie

Rapport Credit Management Software 2015-2016. Presentatie: Marcel Wiedenbrugge

Rapport Credit Management Software 2015-2016. Presentatie: Marcel Wiedenbrugge Rapport Credit Management Software 2015-2016 Presentatie: Marcel Wiedenbrugge Credit Expo, 5 november 2015 Agenda 1. Het rapport Credit Management Software 2. CMS. De huidige stand van zaken 3. Hoe ziet

Nadere informatie

www.econocom.com Optimaliseer het gebruik van uw IT en Telecom infrastructuur

www.econocom.com Optimaliseer het gebruik van uw IT en Telecom infrastructuur www.econocom.com Optimaliseer het gebruik van uw IT en Telecom infrastructuur Efficiëntie Meegaan met de tijd Mobiliteit De markt verandert evenals onze manier van werken. Het leven wordt mobieler en we

Nadere informatie

Workforce of the future

Workforce of the future Workforce of the future Hoe blijven we top fit? Amstelveen 12 februari 2019 Dr. David Ikkersheim, partner KPMG Health We leven in een tijd van schuivende panelen Tot wel 50% van de FTE in ondersteunende

Nadere informatie

Cloud computing als administratieve dienstverlening. Van boekhoudfabriek tot advieskantoor

Cloud computing als administratieve dienstverlening. Van boekhoudfabriek tot advieskantoor Cloud computing als administratieve dienstverlening Van boekhoudfabriek tot advieskantoor Onderwerpen 1. Kort voorstellen 2. Verschillen traditioneel kantoor en accountantskantoor van de toekomst 3. Welke

Nadere informatie

De balans herstellen tussen big data en inzichtelijke informatie FREESTONE SERVICE OFFER INTELLIGENT REPORTING

De balans herstellen tussen big data en inzichtelijke informatie FREESTONE SERVICE OFFER INTELLIGENT REPORTING De balans herstellen tussen big data en inzichtelijke informatie FREESTONE SERVICE OFFER INTELLIGENT REPORTING IS DEZE SITUATIE HERKENBAAR? 1. Je hebt geïnvesteerd in dure IT-systemen voor human resources,

Nadere informatie

Het Analytical Capability Maturity Model

Het Analytical Capability Maturity Model Het Analytical Capability Maturity Model De weg naar volwassenheid op het gebied van Business Intelligence. WHITEPAPER In deze whitepaper: Wat is het Analytical Capability Maturity Model (ACMM)? Een analyse

Nadere informatie

Invoice Processing CANON BUSINESS SERVICES

Invoice Processing CANON BUSINESS SERVICES Invoice Processing CANON BUSINESS SERVICES Invoice Processing Marktinzicht Proces Steeds meer processen worden gedigitaliseerd. Wereldwijd worden er al meer dan 15 miljard facturen elektronisch verzonden

Nadere informatie

Vijf tips om toekomstbestendig

Vijf tips om toekomstbestendig Vijf tips om toekomstbestendig te blijven Whitepaper www.pluc.nl Whitepaper: Vijf tips om toekomstbestendig te blijven 2 De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Op het gebied van Artificial Intelligence

Nadere informatie

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN Exact Online CASE STUDY HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY ONDERSCHEIDENDE KWALITEITEN LEIDEN TOT SUCCES VOOR ZOWEL ONDERNEMER ALS ZIJN

Nadere informatie

MKB Cloud Barometer 2016 Management Samenvatting Zakelijke Diensten In opdracht van: Exact Nederland

MKB Cloud Barometer 2016 Management Samenvatting Zakelijke Diensten In opdracht van: Exact Nederland MKB Cloud Barometer 2016 Management Samenvatting Zakelijke Diensten In opdracht van: Exact Nederland Peter Vermeulen Pb7 Research 30 juni 2016 peter@pb7.nl 1 Inhoud Inhoud... 1 Achtergrond... 2 De MKB

Nadere informatie

Scannen, herkennen, elektronische factuurverwerking en.. betalen.

Scannen, herkennen, elektronische factuurverwerking en.. betalen. Nieuw thema Steeds vaker worden facturen gestuurd met de mogelijkheid om deze als ontvanger direct online te betalen. Traditioneel Registreren inkoopfactuur; desnoods op tussenrekening voor BTW verrekenen.

Nadere informatie

Jij krijgt meer tijd om te ondernemen!

Jij krijgt meer tijd om te ondernemen! Jij krijgt meer tijd om te ondernemen! Als ondernemer doe je natuurlijk het liefst waar je goed in bent: ondernemen! Waarschijnlijk is de administratie die daarbij komt kijken iets dat móet gebeuren. Bij

Nadere informatie

EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN. www.exactonline.nl

EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN. www.exactonline.nl EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE SCAN & HERKEN Online boekhouden met Exact Online wordt nog makkelijker met Scan & Herken Scan voortaan uw facturen 100% nauwkeurig

Nadere informatie

EXACT ONLINE VOOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING

EXACT ONLINE VOOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING Exact Online EXACT ONLINE VOOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING exactonline.nl WAT IS EXACT ONLINE? Exact Online is dé online bedrijfssoftware voor ondernemers en accountants. Met boekhouden en CRM in 1 is het

Nadere informatie

KENNISSESSIE. How Shared Service Centers (SSC) can use Big Data

KENNISSESSIE. How Shared Service Centers (SSC) can use Big Data KENNISSESSIE How Shared Service Centers (SSC) can use Big Data 27 September 2018 How Shared Service Centers (SSC) can use Big Data Traditioneel wordt een SSC gezien als een afdeling die zich hoofdzakelijk

Nadere informatie

Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw

Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw de rol van onderzoek 19 oktober 2017, prof.dr.ir. Jack van der Vorst, lid concernraad Wageningen University & Research Wereldwijde uitdagingen land-

Nadere informatie

Aegon Future Fit Governance, cultuur en gedrag in een exponentieel versnellende omgeving

Aegon Future Fit Governance, cultuur en gedrag in een exponentieel versnellende omgeving Aegon Future Fit Governance, cultuur en gedrag in een exponentieel versnellende omgeving Strategie egon Nederland Commissarissen symposium KPMG Amstelveen 9 oktober 2017 Aegon Future Fit Introductie Aegon

Nadere informatie

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB 5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB VIJF GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Veranderingen in de markt 3 De vijf

Nadere informatie

Data Driven Defensie. Kooy Symposium 2016 AI en Big Data. Prof.dr. Paul C. van Fenema. Nederlandse Defensie Academie

Data Driven Defensie. Kooy Symposium 2016 AI en Big Data. Prof.dr. Paul C. van Fenema. Nederlandse Defensie Academie Data Driven Defensie Prof.dr. Paul C. van Fenema Kooy Symposium 2016 AI en Big Data Nederlandse Defensie Academie Niet noodzakelijkerwijs opinie van het Ministerie van Defensie hicago Telefoonlijn 311

Nadere informatie

PE-WEKEN: Op een efficiënte manier je inspiratie én PE-uren opdoen!

PE-WEKEN: Op een efficiënte manier je inspiratie én PE-uren opdoen! PE-WEKEN: Op een efficiënte manier je inspiratie én PE-uren opdoen! Voldoe in één klap aan je PE-verplichting www.pluc.nl 2 Wij weten hoe het is om Finance Professional te zijn. Je bent een spin in het

Nadere informatie

Transformatie en Innovatie bij KPN Finance

Transformatie en Innovatie bij KPN Finance Transformatie en Innovatie bij KPN Finance Digital Finance; Disruptie of Noodzakelijke ontwikkeling? Selectie van gepresenteerde slides Bart Meussen September 2017 Agenda 1 2 KPN 3 Digital 4 Digital De

Nadere informatie

Seize the cloud?! Seminar Aviodrome, Lelystad 23 maart 2011

Seize the cloud?! Seminar Aviodrome, Lelystad 23 maart 2011 Seize the cloud?! Seminar Aviodrome, Lelystad 23 maart 2011 Cloud computing Waar begin je aan? Piloot Martin van den Berg, Sogeti NL 3 Agenda 4 Kijkje achter de wolken Yes, het werken in de cloud heeft

Nadere informatie

People-centric analytics

People-centric analytics People-centric analytics Bright Event 2018, 14 juni 2018 Rob van Dijk en Tony Brugman Belangrijkste moment van 2018? 2 3 Crystal Knows 4 Crystal Knows 5 Crystal Knows 6 Crystal Knows 7 8 Vandaag People

Nadere informatie

MKB BAROMETER Sectorrapport Zakelijke Dienstverlening. exact.com/nl

MKB BAROMETER Sectorrapport Zakelijke Dienstverlening. exact.com/nl MKB BAROMETER 2018 Sectorrapport Zakelijke Dienstverlening exact.com/nl 2 SECTORRAPPORT - ZAKELIJKE DIENSTVERLENING SECTORRAPPORT - ZAKELIJKE DIENSTVERLENING 3 INHOUD Inleiding 4 De MKB Barometer voor

Nadere informatie

De concerncontroller als navigator van een wendbare gemeentelijke organisatie Mario Halfhide en Roy Mierop

De concerncontroller als navigator van een wendbare gemeentelijke organisatie Mario Halfhide en Roy Mierop De concerncontroller als navigator van een wendbare gemeentelijke organisatie Mario Halfhide en Roy Mierop Seminar Concerncontrol binnen de gemeente 2018 15 maart 2018 een organisatie die zich rond maatschappelijke

Nadere informatie

Weerstand en gebrek aan leiderschap grootste risico op mislukken van organisatieverandering

Weerstand en gebrek aan leiderschap grootste risico op mislukken van organisatieverandering Weerstand en gebrek aan leiderschap grootste risico op mislukken van organisatieverandering Onderzoeksrapportage Veranderstrategie organisaties midden- en grote organisaties in Nederland Utrecht, november/december

Nadere informatie

Lean Six-Sigma. HealthRatio Operational Excellence

Lean Six-Sigma. HealthRatio Operational Excellence Lean Six-Sigma HealthRatio Operational Excellence De zorg werkt in een roerige omgeving Veel veranderingen leggen extra druk op zorginstellingen om goedkoper, efficiënter en transparanter te kunnen werken.

Nadere informatie

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION STORAGE AUTOMATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE EEN EFFECTIEVE EN KOSTENEFFICIËNTE OPLOSSING VOOR DATAGROEI De druk op systeembeheerders

Nadere informatie

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management

Exact Synergy Enterprise. Krachtiger Financieel Management Exact Synergy Enterprise Krachtiger Financieel Management 1 Inleiding Waar gaat het om? Makkelijke vragen zijn vaak het moeilijkst te beantwoorden. Als het hectische tijden zijn, moet u soms veel beslissingen

Nadere informatie

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl Het Mens Effect hetmenseffect.nl Uw organisatiedoelen & het effect van talent In deze dynamische tijd vormt de mens weer de kern van succesvolle organisaties. Welke uitdaging ook, ICT-systemen, processen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Hoofdstuk 1. ENGIE & Digitalisering. Hoofdstuk 2. Digital Energy Solutions. Hoofdstuk 3. SDS Energy Cloud

INHOUDSOPGAVE. Hoofdstuk 1. ENGIE & Digitalisering. Hoofdstuk 2. Digital Energy Solutions. Hoofdstuk 3. SDS Energy Cloud INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 ENGIE & Digitalisering Digital Energy Solutions SDS Energy Cloud Hoofdstuk 1 ENGIE & Digitalisering ENGIE wereldwijd Activiteiten en kengetallen Topspeler

Nadere informatie

Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking Inleiding

Scannen en herkennen van boekingsdocumenten en elektronische factuurverwerking Inleiding Inleiding Ontwikkeling in de tijd Scannen en herkennen van boekingsdocumenten PDF per email Elektronische factuurverwerking (bijv UBL.) Robotic accounting en Machine learning Scannen en herkennen Wie past

Nadere informatie

SLUIT HET BOEKJAAR IN STIJL AF

SLUIT HET BOEKJAAR IN STIJL AF Exact Online SLUIT HET BOEKJAAR IN STIJL AF 10 onmisbare tips voor een goede jaarafsluiting www.exactonline.nl 02 SLUIT HET BOEKJAAR IN STIJL AF INTRODUCTIE Het is eerder donker, de creditcardlimieten

Nadere informatie

THE SKY S THE LIMIT. De cloud wat is het, en waarom is het de toekomst.

THE SKY S THE LIMIT. De cloud wat is het, en waarom is het de toekomst. THE SKY S THE LIMIT De cloud wat is het, en waarom is het de toekomst. www.exactsoftware.nl THE SKY S THE LIMIT 03 INTRODUCTIE Maximale eenvoud bereiken, het is een constante uitdaging. Deze eenvoud helpt

Nadere informatie

CA-ICT Opleidingsfonds Arbeidsmarkt ICT. CA-ICT Opleidingsfonds Arbeidsmarkt ICT. Arbeidsmarkt ICT. Problematiek: Continue verandering

CA-ICT Opleidingsfonds Arbeidsmarkt ICT. CA-ICT Opleidingsfonds Arbeidsmarkt ICT. Arbeidsmarkt ICT. Problematiek: Continue verandering Opleidingsfonds Opleidingsfonds Louis Spaninks, directeur Werk maken van de toekomst 1 2 Problematiek: Continue verandering Toenemende onvoorspelbaarheid Toekomst Voorspelling in 2005: 2005: 80 % gebruikte

Nadere informatie

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE Consulting Exit #VACATURE STRATEGY MANAGER De meeste mensen kennen Exact als één van de partners van Formule 1-coureur Max Verstappen. Maar Exact is ook en vooral de nummer 1 aanbieder van business software

Nadere informatie

Welkom bij Aeternus. De vooruitkijkspiegel

Welkom bij Aeternus. De vooruitkijkspiegel Welkom bij Aeternus De vooruitkijkspiegel Wat doen we? Werkgebieden en internationale netwerken Aeternus heeft lokale kennis en is een relevante partij in haar netwerken en bezit een kwalitatief internationaal

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN DE MAAKINDUSTRIE IS DIGITAAL

DE TOEKOMST VAN DE MAAKINDUSTRIE IS DIGITAAL DE TOEKOMST VAN DE MAAKINDUSTRIE IS DIGITAAL Zo transformeert u naar een digitale fabriek in zes stappen. erp-voor-de-machinebouw.nl DE TOEKOMST VAN DE MAAKINDUSTRIE IS DIGITAAL 3 DE TOEKOMST VAN DE MAAKINDUSTRIE

Nadere informatie

SnelStart Accountant Kies voor gemak en efficiency

SnelStart Accountant Kies voor gemak en efficiency SnelStart Accountant Kies voor gemak en efficiency Makkelijk en efficiënt samenwerken met jouw klant? Dat doe je met SnelStart Accountant, het facturatie- en boekhoudpakket voor elk accountants- en administratiekantoor,

Nadere informatie

MKB BAROMETER Sectorrapport Productie. exact.com/nl

MKB BAROMETER Sectorrapport Productie. exact.com/nl MKB BAROMETER 2018 Sectorrapport Productie exact.com/nl 2 SECTORRAPPORT - PRODUCTIE INHOUD Inleiding 3 De MKB Barometer voor productie 2018 4 Trend: meer maatwerk en orders in kleinere series 5 Miljardenschade

Nadere informatie

Microsoft Dynamics CRM & Integrated Innovation

Microsoft Dynamics CRM & Integrated Innovation Microsoft Dynamics CRM & Integrated Innovation 22 mei 2008 Qurius Page 1 Agenda Uitdagingen People Ready Business Integrated Innovation Case: FNV Bondgenoten Qurius en samenvatting Qurius Page 2 Uitdagingen

Nadere informatie

Het veilig delen van informatie in de zorg

Het veilig delen van informatie in de zorg Het veilig delen van informatie in de zorg Presentatie Duurzaam informatiestelsel voor de zorg 26 juni 2017 Loek Hassing Edwin van Leeuwen Loek.hassing@oracle.com Mob +31 6 55248998 1 Topic: Het veilig

Nadere informatie

certificering HET ADMINISTRATIEPAKKET

certificering HET ADMINISTRATIEPAKKET co 2 -administratie ketenverantwoordelijkheid aanbesteding certificering MVO HET ADMINISTRATIEPAKKET Wat levert digitalisering me op? En wat kost het me? Een boekhoudpakket hoeft niet duur te zijn. Toch

Nadere informatie

Transformeer naar een data gedreven organisatie. Strategy & Big Data Analytics Leadership

Transformeer naar een data gedreven organisatie. Strategy & Big Data Analytics Leadership Transformeer naar een data gedreven organisatie Strategy & Big Data Analytics Leadership Details Cursusduur 4 dagen Datum en locatie 2, 3, 13, 14 november 2017 - Tilburg Tijd 09:00-18:00, 09:00-16:30,

Nadere informatie