A ardrijkskunde Havo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "A ardrijkskunde Havo"

Transcriptie

1 A ardrijkskunde Havo Hoofdstuk 1 Arm en Rijk H 1, paragraaf 2,3,(4,5 om mee te oefenen) 6,7,en de samenvatting, begrippenlijst, leerdoelen en de aantekeningen. Daarnaast leer je de topo van Europa achterin je werkboek op p. 138/139 Tips: Je hebt nodig: een passer, kleurpotloden en een rekenmachine. Oefen met kaartvaardigheden. Je moet kunnen werken met de atlas. je kunt vragen verwachten zoals in paragraaf 4 en 5. Veel succes! :-)

2 Duits Kapitel Grammatica (Lernecke tekstboek Kapitel 7 en 8) De 1e/ 3e en 4e naamval (de der- groep en de ein-groep) De 1e en 4e naamval van de persoonlijke voornaamwoorden De meervoudsvorm van de zelfstandige naamwoorden Wat moet je in de toets kunnen? De 3 naamvallen in een oefening kunnen toepassen (met behulp van je stappenplan) De 3 naamvallen in een zin herkennen en benoemen de 1e en 4e naamval van het persoonlijk voornaamwoord kunnen vertalen en de juiste naamval gebruiken (met behulp van je stappenplan) De meervoudsvorm van de zelfstandige naamwoorden kunnen toepassen (ken de standaardregel van de mannelijke/ vrouwelijke en onzijdige woorden en ken de 4 uitzonderingen) Woordenlijsten A + B Kapitel 7 en 8 (twee kanten op leren) Wat moet je in de toets kunnen? De woorden kunnen vertalen van het Duits naar het Nederlands De woorden kunnen vertalen van het Nederlands naar het Duits ( hierbij is het belangrijk dat je de lidwoorden ook goed leert en welke woorden er met een hoofdletter worden geschreven) Instructiewoorden Lernecke tekstboek blz. 16 ( Duits - Nederlands) Wat moet je in de toets kunnen? De Duitse instructiewoorden in de juiste zin kunnen plaatsen Landeskunde Kapitel 7 (werkboek) 1.1 b blz. 7 ( leer deze oefening) / 3.1 blz. 8 (lees het tekstje goed door) / 18.1 blz. 32 (oefening a goed doornemen) Kapitel 8 (werkboek) 1.1 blz. 39 (lees het tekstje goed door) Wat moet je in de toets kunnen?

3 In de toets krijg je een aantal vragen over de tekstjes en uit oefening 18.1 uit je werkboek. Plauderecke A + B Kapitel 7 en 8 Wat moet je in de toets kunnen? Je moet de vragen en antwoorden uit de Plauderecke kunnen toepassen in een kleine schrijfopdracht. Leestekst (hiervoor kun je niet echt leren maar wel oefenen op de ELO bij het digitale hoofdstuk van Trabitour, daar vind je leesoefeningen die je zelf kunt controleren) Tips In de ELO onder de studiewijzer vind je nog extra uitleg over de grammatica. Bijles naamvallen Bijles meervoudsvorm van de zelfstandige naamwoorden Ook vind je hier nog een paar extra oefeningen voor de grammatica met antwoorden Je mag de toets maken met je stappenplan, vergeet deze niet mee te nemen als je de toets hebt. Ben je deze kwijt kun je er zelf één printen uit de ELO. Begin op tijd met leren van de woordjes. Deze leer je twee kanten op Het zijn vier woorden blokken dus begin op tijd. Weet goed welke lidwoorden erbij horen. Hoe?: Er zijn verschillende manieren om woordjes te leren. Kies een manier die goed bij je past. Maak bijvoorbeeld woordkaartjes. Schrijf het Duitse woord op de voorkant van een kaartje. De vertaling (evt. met plaatje) op de achterkant. Pak een kaartje en lees de vertaling hardop. Schrijf dan het Duitse woord op een apart vel papier. Controleer het antwoord met wat er op de achterkant staat en ga verder met het volgende kaartje. De kaartjes die je goed had leg je apart. Wat niet goed ging oefen je in de volgende ronde. Doe dit ongeveer 20 minuten. De lastige woorden blijf je herhalen. Doe na 20 minuten iets anders en herhaal de oefening dan weer 10 minuten.

4 Economie Hoofdstuk 1 en 2 Hoofdstuk 1: Je kent de begrippen en leert de blauwe stukjes tekst. Kijk goed naar de samenvatting en de begrippenlijst. Vaardigheden H1: Je kunt een tabel aflezen en zelf maken. Je kunt periodes (week, maand, kwartaal en jaar) naar elkaar omrekenen en je kunt rentepercentages bereken. Hoofdstuk 2: Je kent de begrippen en leert de blauwe stukjes tekst. Ook hier kijk je goed naar de samenvatting en de begrippenlijst. Vaardigheden: Je kunt de begrippen toepassen, je kunt waardes van producten berekenen en keuzes onderbouwen. Je kunt staafdiagrammen en cirkeldiagrammen tekenen en zelf aflezen. Je kan zelf bedenken welk soort diagram voor een situatie het beste is. Tips Maak de rekentrainer die staat achter het hoofdstuk. Voor vragen mail je de docent ( kne@sgdc.nl ) Maak een begrippenlijst of kaartjes met de begrippen.

5 Engels Stepping Stones, theme 1 and 2 Theme 1: tb p 17,18,19 Words tb p Stones tb p 11,20 Gram - past simple of to be tb p 11,20 Gram - prepositions of time tb p 15,20 Gram - past simple Theme 2: tb p 31,32,33 Words tb p 24, 28 Stones tb p 25, 34 Gram adjectives and adverbs tb p 29, 34 Gram much, many, a lot of, lots of, (a) little, (a) few tb p 29, 34 Gram intensifiers Tips Begin op tijd, verdeel de stof in delen (vraag je docent hierbij om hulp) Schrijf de woordjes en stones op, oefen niet alleen in WRTS Herhaal de woordjes en stones die je de vorige dag hebt geleerd Maak je eigen samenvatting van de grammar en ga hiermee oefenen Stel eventuele vragen op tijd aan je docent Vraag hulp bij je ouders of klasgenoten als je iets wilt laten controleren Maak de d-toets Maak zelf toetsvragen Maak gebruik van de epack, via Magister

6 Frans chapitre 2 en leestekst leer: tekstboek : grammaire c - vragen stellen g - ww pouvoir i - la négation phrases clés d en j - leer de vragen en antwoorden (fn-nf) werkboek : voca leer de voca blz 84,85,86 herhaal alle opdrachten van bron c,g, i, d,en j Tips Er is een lees-onderdeel in het pw dus oefen ook extra lezen op het digitale materiaal begin op tijd verdeel de stof in stukjes en laat je overhoren bonne chance!

7 Geschiedenis Feniks H4 Van oorlog naar oorlog : Tekstboek blz 60 t/m 73 De precieze leerdoelen staan aangegeven op pagina 72 in het tekstboek, evenals de begrippen, een tijdbalk en een landkaart. Bronnen hoeven alleen bekeken te worden. Je kunt ze oefenen door de vragen in werkboek nog eens te maken. Als je er voor kiest om een samenvatting te maken, wil ik die voor je nakijken.uit het werkboek hoef je alleen de vragen te bekijken die we besproken en nagekeken hebben. Hoofdstuk 5 De tijd van wereldoorlogen Tekstboek blz 78 t/m 93 De precieze leerdoelen staan aangegeven op pagina 92 in het tekstboek, evenals de begrippen, een tijdbalk en een landkaart. Bronnen hoeven alleen bekeken te worden. Je kunt ze oefenen door de vragen in werkboek nog eens te maken. Als je er voor kiest om een samenvatting te maken, wil ik die voor je nakijken. Uit het werkboek hoef je alleen de vragen te bekijken die we besproken en nagekeken hebben.

8 Mens en Natuur Module Leg de dikgedrukte woorden in eigen woorden uit.bekijk de bronnen en leg in eigen woorden uit wat er mee bedoeld wordt.maak ook gebruik van je samenvattingen en aantekeningen! 8.1 Wauw, ik groei! TB blz. 7 t/m 11, bron 1, 2, 3, 7 Het oranje blok om te onthouden is een korte samenvatting. Je kunt vertellen wat primaire, secundaire en tertiaire geslachtskenmerken zijn en je kunt hierbij voorbeelden noemen Je kan de lichamelijke veranderingen benoemen van meisjes en jongens in de puberteit Je weet wat hormonen zijn en waar deze gemaakt worden Je weet wat de hypofyse is en wat deze doet Je kan vertellen hoe het vrouwelijke en hoe het mannelijke geslachtshormoon heet en waar deze gemaakt wordt Je weet hoe het groeihormoon werkt Je weet wat de groeistop is en hoe deze veroorzaakt wordt 8.2 Genoeg, te veel, te weinig TB blz. 12 t/m 16, bron 1, 3, 6, 8 Het oranje blok om te onthouden is een korte samenvatting. Je kunt vertellen wat bouwstoffen en energierijke stoffen zijn en hiervan een voorbeeld noemen Je kent de eenheid kilojoule (kj) Je kunt vertellen waarom het belangrijk is dat je gevarieerd eet, en hoe je dit kunt doen Je kunt vertellen wat de risico s zijn van overgewicht Je kunt vertellen wat eetstoornissen zijn en hiervan voorbeelden noemen 8.5 Man en vrouw TB blz. 26 t/m 29, bron 2, 4, 5, 6 Het oranje blok om te onthouden is een korte samenvatting. Je kan de voortplantingsorganen van de man benoemen en kan ze aanwijzen Je kan de voortplantingsorganen van de vrouw benoemen en kan ze aanwijzen Je weet wanneer en man en vrouw vruchtbaar zijn Je weet hoe de menstruatiecyclus van een vrouw verloopt

9 8.6 Relaties en seksualiteit TB blz. 31 t/m 36, bron 3, 8, 12 Het oranje blok om te onthouden is een korte samenvatting Je kunt vertellen wat normen en waarden zijn Je kunt het verschil benoemen tussen heteroseksuele en een homoseksuele relatie Je weet wat voorbehoedsmiddelen zijn en je kunt hier voorbeelden van geven Je kan de drie eisen benoemen waaraan een voorbehoedsmiddel moet voldoen Je kent de verschillende soorten voorbehoedsmiddelen en hoe deze eruit zien Je weet hoe je een condoom moet gebruiken Je kent de werking van de pil en het spiraaltje Je kan uitleggen wat een sterilisatie is en wat er precies ongedaan wordt gemaakt Je weet wat een abortus inhoud en wanneer je het kan laten plaatsvinden Je weet wat soa s zijn en kunt hiervan voorbeelden en kenmerken noemen (bron 12) 8.7 Zwangerschap TB blz. 37 t/m 41, alle bronnen Het oranje blok om te onthouden is een korte samenvatting Je kan uitleggen wat de bevruchting inhoud (hoe het eicel bevrucht wordt en wat er na gebeurd) Je weet hoe een vrouw erachter kan komen of zij zwanger is Je kan uitleggen hoe de ontwikkeling van een embryo verloopt Je kan de drie fases van de bevalling benoemen en je kan vertellen wat er dan gebeurd Je kunt vertellen hoe een tweeling ontstaat 7.2 Materialen en stoffen TB blz. 11 t/m 14, bron 9 Het oranje blok om te onthouden is een korte samenvatting. Je kunt vertellen wat stofeigenschappen zijn. Je kunt vertellen wat de meest voorkomende eigenschappen van hout, metaal, kunststoffen en beton zijn. Je kunt de dichtheid berekenen van voorwerpen. 7.6 Vermogen en veiligheid TB blz. 33 t/m 36, bron Het oranje blok om te onthouden is een korte samenvatting Je kunt uitleggen op welke twee manieren ja veel elektrische energie naar een apparaat met een groot vermogen krijgt. Je kunt het vermogen berekenen met behulp van de formule. Je kunt berekenen of er overbelasting komt. Je kunt de werking van een zekering in een schakeling uitleggen.

10 Tips Maak voor het leren gebruik van de kennen en kunnen lijst. Probeer eerst de vragen te beantwoorden zonder boek. Kijk daarna in je boek of het antwoord juist is. Je kunt de informatie vinden in je tekstboek. Maak ook gebruik van het boekje lang leve de liefde. Op het digitaal lesmateriaal vind je de minicursus en de oefentoetsen. LET OP! Voor dit proefwerk heb je een rekenmachine nodig!! Succes met leren!!

11 Nederlands Blok 1 en 2 2 Over lezen blok 1 en 2 Je leert de blauwe teksten en kent de begrippen en kunt deze toe te passen in een opdracht. Blok 1 : 2.2, 2.3 Blok 2 : 2.2, Spelling blok 1 en 2 Je leert de blauwe teksten en tabellen met spellingregels van de volgende paragrafen en je kunt de regels toepassen: Blok 1 : 4.1, 4.2, 4.3. Herhaal/oefen met opdr. 19 t/m 24. Blok 2 : 4.1, 4.2, 4.3, 4.4, 4.5. Herhaal/oefen met opdr. 15 t/m 21. Leer opdr. 21 uit je hoofd. 5 Taalschat blok 1 en 2 Je leert de blauwe teksten en de letterlijke betekenis van de woorden. Je kent de woorden beide kanten. Blok 1 : Opdracht: 25 en 26 Blok 2 : Opdracht: 23 en 24 7 Schrijfvaardig blok 1 en 2 In het proefwerk zit een schrijfopdracht. Lees de blauwe teksten. Je lleert het schema op blz. 256 (schrijfregels) en de volgende opdrachten: Blok 1 : opdr. 36, 37, 38 Blok 2 : 7.1, 7.2 Opdr. 34 Je kunt de regels toepassen en een korte tekst schrijven. 9 Over taal blok 1 en 2 Blok 1 : 9.2 Je leert de blauwe tekst en opdr. 47 Blok 2 : 9.2 Je leert de blauwe tekst en opdr. 45

12 Tips Verdeling van de leerstof Dag 1: Over lezen Dag 2: Herhalen dag 1 + leren Spelling Lees verder op de volgende bladzijde Dag 3: Herhalen Spelling + leren Taalschat Dag 4: Herhalen Taalschat + leren Schrijfvaardig Dag 5: Herhalen Schrijfvaardig + leren Over Taal Dag 6: Alles herhalen.

13 Rekenen De vier domeinen: getallen, verhoudingen, verbanden en meten en meetkunde. Niveau 2F De toets bestaat uit een A en een B onderdeel. Bij onderdeel A mag je geen rekenmachine gebruiken. Wel mag je reken met kladpapier. Bij onderdeel B verschijnt er een rekenmachine in het programma. We maken de toets digitaal. Tips Oefen goed met de vier domeinen in fflerenrekenen (toetstraining). Je kan ook de opdrachten van de lessen nogmaals oefenen. Kies het onderdeel dat jij het moeilijkst vindt en oefen daar extra mee. Belangrijk! Neem een woordenboek mee! Dit is handig, want dan kun je woorden zoals ton en kuub opzoeken. Neem ook een pen of potlood mee! Je mag tijdens de toets uitrekenpapier gebruiken, dit krijg je uitgereikt van de aanwezige docent. Succes met oefenen!

14 Wiskunde H1 Lineaire formules, H2 Wortels en H3 Gelijkvormigheid H1: Lineaire formules De volgende begrippen moet je kennen en weten wat het is: Lineair verband, lineaire grafiek, lineaire formule, hellingsgetal, startgetal, stijgende rechte lijn, dalende rechte lijn, horizontale lijn, verticale lijn, lineaire formule maken, recht evenredig. Wat moet je verder kunnen? Lineaire formules kunnen maken bij: een tabel, grafiek, door twee coördinaten, bij horizontale en verticale lijnen. H2: Wortels De volgende begrippen moet je kennen en weten wat het is: Wortels, exact, benadering, tegengestelde van wortels, wortels optellen en aftrekken, wortels vermenigvuldigen, wortelformules, randpunt. Wat moet je verder kunnen? Wortels bij elkaar optellen/van elkaar afhalen Wortels vermenigvuldigen Grafiek maken bij een wortelformule Het randpunt vinden H3: Gelijkvormigheid De volgende begrippen moet je kennen en weten wat het is: Vergroten, factor, omtrek, oppervlakte, gelijkvormige figuren, overeenkomstige zijden, overeenkomstige hoeken, gelijkvormige driehoeken, Wat moet je verder kunnen? De factor kunnen uitrekenen Ontbrekende zijden uitrekenen Gelijkvormige figuren herkennen

15 Tips Oefenen, Oefenen en nog eens oefenen... Maak zoveel mogelijk vragen uit je boek ter voorbereiding. De antwoorden hierop zijn te vinden in Magister onder uitwerkingen. Wat moet je dan oefenen? Maak elke laatste vraag van een paragraaf (dat is vaak de moeilijkste). Kom je hier niet uit? Ga dan de blokken theorie nog eens goed bestuderen en maak een vraag aan het begin van de paragraaf en probeer dan ook de laatste vragen van de paragraaf. Je kunt ook oefenen met: Test jezelf, Extra opdrachten en Gemengde Opdrachten. Ook hiervan staan de antwoorden weer in Magister. Neem de volgende spullen mee: - Pen - Potlood + Gum - Geodriehoek - Rekenmachine DENK BIJ DE TOETS AAN JE BEREKENINGEN!!

16

Vak. Lesstof. Stofomschrijving

Vak. Lesstof. Stofomschrijving Aardrijkskunde Hoofdstuk 1 onderwerp: Bevolking Hoofdstuk 1: paragraaf 1,2,3,4,5,6,7 in je werkboek paragraaf 2,3,6,7 in je lesboek leer de begrippen (zwart en dik-gedrukt) op pagina 22 in je lesboek leer

Nadere informatie

Aantekeningen, werkboek en tekstboek. (digitaal te vinden via de elo in magister)

Aantekeningen, werkboek en tekstboek. (digitaal te vinden via de elo in magister) Aardrijkskunde Hoofdstuk 1 paragraaf 1 t/m 4 Aantekeningen, werkboek en tekstboek. (digitaal te vinden via de elo in magister) Canada: dichtbij en veraf. Hoofdstuk 1 paragraaf 1,2,3,4. Begrippen van hoofdstuk

Nadere informatie

Leerstofomschrijving proefwerkweek 2 1 kgt. Vak. Engels. Lesstof. File 4 Post It, Like It. Stofomschrijving

Leerstofomschrijving proefwerkweek 2 1 kgt. Vak. Engels. Lesstof. File 4 Post It, Like It. Stofomschrijving Leerstofomschrijving proefwerkweek 2 1 kgt Vak Engels File 4 Post It, Like It F Grammar: hoe je de verleden tijd van to be en to have maakt; hoe je meervouden maakt in het Engels; hoe je kunt aangeven

Nadere informatie

Leerstofomschrijving proefwerkweek 2 2 basis. Vak. Engels. Lesstof. File 4 Comics. Stofomschrijving

Leerstofomschrijving proefwerkweek 2 2 basis. Vak. Engels. Lesstof. File 4 Comics. Stofomschrijving Leerstofomschrijving proefwerkweek 2 2 basis Vak Engels File 4 Comics F Grammar hoe je korte, correcte Engelse zinnen maakt (word order / place and time); hoe je kunt zeggen dat iets van iemand is (genitive

Nadere informatie

De praktische opdracht bestaat uit een stukje lezen, de tekst omzetten in beeld.

De praktische opdracht bestaat uit een stukje lezen, de tekst omzetten in beeld. Beeldende vorming : Praktische opdracht. : De praktische opdracht bestaat uit een stukje lezen, de tekst omzetten in beeld. Creatief zijn en fantasie gebruiken. : *Goed opletten bij de oefentoets, je krijgt

Nadere informatie

De praktische toets bestaat uit een stukje lezen, de tekst omzetten in beeld.

De praktische toets bestaat uit een stukje lezen, de tekst omzetten in beeld. Beeldende vorming Praktische toets. De praktische toets bestaat uit een stukje lezen, de tekst omzetten in beeld. Dus creatief zijn en fantasie gebruiken. *Goed opletten bij de oefentoets,je krijgt tip

Nadere informatie

Hoe leer ik uit... Naam: Klas:

Hoe leer ik uit... Naam: Klas: Hoe leer ik uit... Naam: Klas: 1 Inhoud Woorden... 3 Flashcards... 3 Opschrijven... 3 WRTS... 3 Tekenen... 4 Stones... 5 Flashcards Opschrijven - WRTS... 5 Het thema van de Stone... 5 Stukjes combineren...

Nadere informatie

STOF VOOR SCHOOLEXAMEN 1

STOF VOOR SCHOOLEXAMEN 1 STOF VOOR SCHOOLEXAMEN 1 Nederlands Hoofdstuk 1 en 2. Lezen Taal en woordenschat Grammatica en spelling Schrijfopdracht (zakelijke e-mail) Geldt voor alle niveaus. Engels Het eerste schoolexamen Engels

Nadere informatie

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek Olympiaklas Walewyc-mavo Proefwerkweek Proefwerkweek t/m 9 februari 08 Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Handige tips Studieschema/planning

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inzage proefwerken woensdag

Nadere informatie

Informatie toetsweek 2, leerjaar 1 juni 2014

Informatie toetsweek 2, leerjaar 1 juni 2014 Informatie toetsweek 2, leerjaar 1 juni 2014 Hieronder staat waar de toetsen over zullen gaan en wat je mee moet nemen, lees dit goed en neem alles mee wat meegenomen moet worden. Wiskunde: Rekenmachine

Nadere informatie

Techniek H5 Spelen met krachten...

Techniek H5 Spelen met krachten... Techniek H5 Spelen met krachten... RKT Wat te leren: De toets gaat over alles uit Got it. Er zal wel een nadruk liggen op het groene en oranje gedeelte hieruit. Neem de Rotterdamse rekenkaart goed door

Nadere informatie

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek Olympiaklas Walewyc-mavo Proefwerkweek Proefwerkweek 8 t/m november 07 Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Handige tips Studieschema/planning

Nadere informatie

Hoe leer ik voor Biologie

Hoe leer ik voor Biologie Hoe leer ik voor Biologie Bestuderen van basisstof Lees de leerstof Bekijk de bijbehorende afbeeldingen/tekeningen Begrijp je waar het om gaat? Nee, maak aantekeningen en vraag in de les Maak een samenvatting

Nadere informatie

De praktische opdracht bestaat uit een stukje lezen,de tekst omzetten in beeld.

De praktische opdracht bestaat uit een stukje lezen,de tekst omzetten in beeld. Beeldende vorming : Praktische toets : De praktische opdracht bestaat uit een stukje lezen,de tekst omzetten in beeld. Creatief zijn en fantasie gebruiken. : *Goed opletten bij de oefentoets,je krijgt

Nadere informatie

Altijd meenemen: etui met meerdere pennen /potloden - gum - liniaal of geodriehoek. Leesboek of boeken om volgende toetsen te leren.

Altijd meenemen: etui met meerdere pennen /potloden - gum - liniaal of geodriehoek. Leesboek of boeken om volgende toetsen te leren. Klas 1A niveau basis Blok 1 en 2 alleen het onderdeel lezen + schrijven: Lesbrief: Hoe schrijf ik een email? Leren woordenlijst Period 1, grammatica van Period 1 (present simple en vergelijkende en overtreffende

Nadere informatie

Vak. Lesstof. Stofomschrijving. Tips. Aardrijkskunde. Module: Grenzen en Identiteit

Vak. Lesstof. Stofomschrijving. Tips. Aardrijkskunde. Module: Grenzen en Identiteit Aardrijkskunde Module: Grenzen en Identiteit 1. Hoofdstuk 1, 2,3 2. Begrippen leren (lesboek bladzijde 53 t/m 56) 3. Topografie van België (hoofdstuk 2) 4. Vaardigheden 1,3,4,6,7,11 leren (lesboek pagina

Nadere informatie

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken

Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken Huiswerk Spreekbeurten Werkstukken - 2 - Weer huiswerk? Nee, deze keer geen huiswerk, maar een boekje óver huiswerk! Wij (de meesters en juffrouws) horen jullie wel eens mopperen als je huiswerk opkrijgt.

Nadere informatie

Walewyc-mavo Planning proefwerkweek

Walewyc-mavo Planning proefwerkweek Walewyc-mavo Planning proefwerkweek KLAS 1 - Rooster proefwerkweek - Lokalen rooster proefwerkweek - Overzicht per vak wat moet ik leren - Studeerschema/planning voor thuis - Tips - Rooster inzage proefwerken

Nadere informatie

Activity book theme 3 ex. 1, 2 1. -mk: Activity book theme 4 ex. 19 t/m 24 Activity book theme 4 ex. 25

Activity book theme 3 ex. 1, 2 1. -mk: Activity book theme 4 ex. 19 t/m 24 Activity book theme 4 ex. 25 Afkortingen: mk = maken lz = lezen lr = leren aantek = aantekeningen = paragraaf so = schriftelijke overhoring hfd = hoofdstuk curs = cursus opdr = opdracht oef = oefening vr = vraag blz = bladzijde voorb

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inleveren boeken op maandag

Nadere informatie

Leerstoflijnen. Periode 3. Klas 2 Theoretisch. Van 07 november t/m 02 december

Leerstoflijnen. Periode 3. Klas 2 Theoretisch. Van 07 november t/m 02 december Leerstoflijnen Periode Klas Theoretisch Van 07 november 0 december Vak: Ne Niveau: T Klas A Grammatica hoofdstuk + extra opdracht(-en) 5 Grammatica hoofdstuk 5 + extra opdracht(-en). - 7 8 Werkwoordspelling

Nadere informatie

Onderdeel Schrijfvaardigheid van blok 1 t/m 4 bestuderen

Onderdeel Schrijfvaardigheid van blok 1 t/m 4 bestuderen Vak NEDERLANDS MAVO Module 1 Nederlands 1: Teksten analyseren Mevrouw Albrecht / de heer Hempen Tekstbegrip en samenvatten Schrijfgerei Twee lesuren Onderdeel Leesvaardigheid van blok 1 t/m 4 bestuderen

Nadere informatie

Studiewijzers 2015/2016

Studiewijzers 2015/2016 Studiewijzers 2015/2016 Periode 1 havo leerjaar 2 Inhoudsopgave Nederlands 3 Engels 5 Duits 7 Frans 9 geschiedenis en staatsinrichting 11 aardrijkskunde 13 levensbeschouwing 14 economie 16 biologie 18

Nadere informatie

Leerstoflijnen. Klas 2 Havo

Leerstoflijnen. Klas 2 Havo Leerstoflijnen Periode Klas Havo Van 0 oktober 07 november Vak: Ne Niveau: H Klas D 0-0 07-0 Grammatica zinsdelen hoofdstuk en. Toets lezen H. -5. 0 Grammatica zinsdelen hoofdstuk en. Grammatica zinsdelen

Nadere informatie

NEDERLANDS VMBO-4 PERIODE 1

NEDERLANDS VMBO-4 PERIODE 1 NEDERLANDS VMBO-4 PERIODE 1 De leerlingen beheersen alle mondelinge en schriftelijke taalvaardigheden die aan bod komen in Op Nieuw Niveau 4 en aangeleverde materialen Afwisselende werkvormen: zelfstandig

Nadere informatie

WAT GAAN WE IN DE LES DOEN? WEEK LES WAT IS HET HUISWERK VOOR DIE LES? 47 20/11-24/ /11-1/ /12-8/ /12-15/ /12-22/12

WAT GAAN WE IN DE LES DOEN? WEEK LES WAT IS HET HUISWERK VOOR DIE LES? 47 20/11-24/ /11-1/ /12-8/ /12-15/ /12-22/12 Afkortingen: mk = maken lz = lezen lr = leren aantek = aantekeningen = paragraaf so = schriftelijke overhoring hfd = hoofdstuk curs = cursus opdr = opdracht oef = oefening vr = vraag blz = bladzijde voorb

Nadere informatie

STOF VOOR SCHOOLEXAMEN 5

STOF VOOR SCHOOLEXAMEN 5 STOF VOOR SCHOOLEXAMEN 5 Nederlands Hoofdstuk 1 en 2. Lezen Taalverzorging en woordenschat Grammatica en spelling Schrijfopdracht (artikel) Groene boekje (lessen 19 t/m 27) Geldt voor alle niveaus. Engels

Nadere informatie

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO)

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) 2018-2019 VWO 2 Inleiding In het schooljaar 2018/2019 gaan we werken met PTO (programma van toetsing onderbouw). De redenen hiervoor zijn dat er daardoor een overzicht

Nadere informatie

leerstof proefwerkweek t/m 20-6

leerstof proefwerkweek t/m 20-6 1e klas basis Omschrijving leerstof Boek / bron Blz / url Toets Engels Hoofdstuk 1 t/m 6 Leren t/m 6 alle woordjes en. Wiskunde Hoofdstuk 7 en 8 Getal en ruimte alle rekenboekjes het Dmo Aantekeningen

Nadere informatie

Altijd meenemen: etui met meerdere pennen /potloden - gum - liniaal of geodriehoek. Leesboek of boeken om volgende toetsen te leren.

Altijd meenemen: etui met meerdere pennen /potloden - gum - liniaal of geodriehoek. Leesboek of boeken om volgende toetsen te leren. Klas 1A niveau basis Leesvaardigheid hoofdstuk 1 t/m 6 schrijfvaardigheid: Het schrijven van een brief Leer alle woordjes, zinnen en grammatica van periode 5 / DONALD DUCK wiskunde rekenen Hoofdstuk 1

Nadere informatie

Leerstoflijnen. Periode 6. Klas 2 Theoretisch. 13 februari t/m 17 maart. 14 februari

Leerstoflijnen. Periode 6. Klas 2 Theoretisch. 13 februari t/m 17 maart. 14 februari Leerstoflijnen februari Periode 6 Klas Theoretisch februari 7 maart Vak Ne Niveau: T Klas A 5 Spelling H. alle opdrachten. Toets grammatica woordsoorten: 7 e uur. 6 Spelling H. alle opdrachten. 8 7 Spelling

Nadere informatie

Studiewijzers 2016/2017

Studiewijzers 2016/2017 Studiewijzers 2016/2017 Periode 3 havo leerjaar 2 Inhoudsopgave Nederlands 3 Engels 5 DUITS 7 Geschiedenis 9 Aardrijkskunde 11 Levensbeschouwing 12 Economie 14 Nask 16 Tekenen 18 Handvaardigheid 19 Periode

Nadere informatie

Draaiboek Toetsweek VMBO Maastricht Onderbouw 2017

Draaiboek Toetsweek VMBO Maastricht Onderbouw 2017 Draaiboek Toetsweek VMBO Maastricht Onderbouw 2017 Toets-vrije week Vanaf woensdag 21 juni is het toets-vrije week. Tijdens deze week mogen geen toetsen of overhoringen meer worden gegeven! Uitzonderingen

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inleveren boeken maandag

Nadere informatie

VRAGENLIJST STUDIEKRING Competentie Studievaardigheden en vak inhoudelijke kennis

VRAGENLIJST STUDIEKRING Competentie Studievaardigheden en vak inhoudelijke kennis VRAGENLIJST STUDIEKRING Competentie Studievaardigheden en vak inhoudelijke kennis 1. Voordat ik aan mijn huiswerk begin, schat ik in hoeveel tijd het me per vak gaat kosten. 2. Ik verkijk mij nooit op

Nadere informatie

Altijd meenemen: etui met meerdere pennen /potloden - gum - liniaal of geodriehoek. Leesboek of boeken om volgende toetsen te leren.

Altijd meenemen: etui met meerdere pennen /potloden - gum - liniaal of geodriehoek. Leesboek of boeken om volgende toetsen te leren. Klas 1KB (1BA) niveau basis Lezen H1 t/m 6 Schrijven: Een rief Leren Scene 5 & 6. Woorden, zinnen en grammatica. Scene 5: Blz. 49, 51 & 53 Scene 6: Blz. 59, 61 & 63 wiskunde Eindtoets wiskunde hoofdstuk

Nadere informatie

Huiswerkhulpboekje LEERJAAR

Huiswerkhulpboekje LEERJAAR LEERJAAR 1-2 - 3 Voorwoord Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van leerjaar 1,2 en 3, Het huiswerkhulpboekje is een opbrengst van de ouderparticipatie op het Beekdal Lyceum. Platform-ouders

Nadere informatie

Deel 3 havo. Docentenhandleiding havo deel 3 CB

Deel 3 havo. Docentenhandleiding havo deel 3 CB Deel 3 havo De hoeveelheid leerstof is gebaseerd op drie lesuren per week. Met drie lesuren is het in ieder geval mogelijk om de basisstof van tien hoofdstukken door te werken, eventueel met de verkorte

Nadere informatie

HUISWERKHULPBOEKJE. Leerjaar 1-2-3

HUISWERKHULPBOEKJE. Leerjaar 1-2-3 HUISWERKHULPBOEKJE Leerjaar 1-2-3 2017 2018 Voorwoord Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van leerjaar 1,2 en 3, Het huiswerkhulpboekje is een opbrengst van de ouderparticipatie op het Beekdal

Nadere informatie

Hoe overleef ik de Proefwerkweek?

Hoe overleef ik de Proefwerkweek? Hoe overleef ik de week? Dit boekje is van: november 2017 Hoe overleef ik de proefwerkweek? Inhoudsopgave Hoe ziet de PWW eruit? p. 3 Algemene tips voor de PWW p. 4 Tips voor Nederlands p. 6 Tips voor

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 3 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 3 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas 3 Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Belangrijke weetjes Overzicht per vak wat moet ik leren Tips Studeerschema/planning voor thuis Rooster

Nadere informatie

Keuzeboekje examentrainingen 2016 MAVO

Keuzeboekje examentrainingen 2016 MAVO Keuzeboekje examentrainingen 2016 In dit boekje staat voor elk vak beschreven wat er tijdens de examentraining aan bod komt. Op basis van die beschrijvingen kun je een keus maken welke trainingen jij wilt

Nadere informatie

HLZ Toetsweek klas H1A en H1B

HLZ Toetsweek klas H1A en H1B HLZ Toetsweek klas H1A en H1B donderdag 27 juni 2019 t/m woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 1, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is jullie toetsweek. Na deze

Nadere informatie

Studiewijzers 2015/2016

Studiewijzers 2015/2016 Studiewijzers 2015/2016 Periode 3 kader-mavo leerjaar 1 Inhoudsopgave Nederlands 3 Engels 5 Frans 7 Mens en Maatschappij 9 Wiskunde 11 Biologie 13 Verzorging 15 Periode 3 leerjaar 1 kader-mavo 2 Cursusjaar

Nadere informatie

Studiewijzers 2015/2016

Studiewijzers 2015/2016 Studiewijzers 25/26 Periode 2 havo leerjaar 2 Inhoudsopgave Nederlands 3 Engels 5 Duits 7 Frans 9 Geschiedenis en Staatsinrichting 11 Aardrijkskunde 13 Levensbeschouwing 14 economie 16 BIOLOGIE 20 Tekenen

Nadere informatie

Turnen (verhoogd springkussen) 1. 2 Volleybal afsluiten voor cijfer 50 7/12-11/12 1 acrobatiek 2 Acrobatiek afsluiten voor cijfer.

Turnen (verhoogd springkussen) 1. 2 Volleybal afsluiten voor cijfer 50 7/12-11/12 1 acrobatiek 2 Acrobatiek afsluiten voor cijfer. Afkortingen: Schooljaar: 05-06 Periode: Studiewijzer: lo locatie: woensdag alleen gymzaal. Klas: bc 3 lln WEEK LES WAT IS HET HUISWERK VOOR DIE WAT GAAN WE IN DE LES DOEN? 45 /-6/ Turnen (verhoogd springkussen)

Nadere informatie

Leren als een expert!

Leren als een expert! Leren als een expert! Welk vak vind jij lastig? Wiskunde, of juist Frans? Ken je iemand die heel goed is in dat vak? En heb je wel eens aan diegene gevraagd hoe hij/zij voor dat vak leert? Als je dat weet,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord blz. 3. Aardrijkskunde blz. 4. Biologie blz. 5. Duits blz. 6. Economie blz. 7. Engels blz. 8. Frans blz.

Inhoudsopgave. Voorwoord blz. 3. Aardrijkskunde blz. 4. Biologie blz. 5. Duits blz. 6. Economie blz. 7. Engels blz. 8. Frans blz. PTO TOETSENOVERZICHT HAVO KLAS 3 05-06 Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 Aardrijkskunde blz. 4 Biologie blz. 5 Duits blz. 6 Economie blz. 7 Engels blz. 8 Frans blz. 9 Geschiedenis blz. 0 Lichamelijke opvoeding

Nadere informatie

Studietips Nederlands

Studietips Nederlands Agenda afkortingen l = leren m = maken lz = lezen lb = lesboek wb = werkboek blz = bladzij hfd = hoofdstuk oef = oefening opdr = opdracht aant = aantekeningen vr = vragen opg = opgave wks = werkstuk b.ver.

Nadere informatie

Studiewijzers 2015/2016

Studiewijzers 2015/2016 Studiewijzers 2015/2016 Periode 1 mavo-havo leerjaar 1 Inhoudsopgave Nederlands 3 aardrijkskunde 5 tekenen 7 handvaardigheid 9 verzorging 11 wiskunde 13 Periode 1 leerjaar 1 mavo-havo 2 2015-2016 Nederlands

Nadere informatie

PTO TOETSENOVERZICHT HAVO KLAS 2 2015-2016

PTO TOETSENOVERZICHT HAVO KLAS 2 2015-2016 PTO TOETSENOVERZICHT HAVO KLAS 015-016 Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 Aardrijkskunde blz. 4 Biologie blz. 5 Duits blz. 6 Engels blz. 7 Frans blz. 8 Geschiedenis blz. 9 Lichamelijke opvoeding blz. 10 Nask

Nadere informatie

Leerstoflijnen. Periode 3. Klas 3 Theoretisch. Van 07 november t/m 02 december

Leerstoflijnen. Periode 3. Klas 3 Theoretisch. Van 07 november t/m 02 december Leerstoflijnen Periode Klas Theoretisch Van 07 november 0 december Vak: Ne Niveau: T Klas A 1 Grammatica zinsdelen hoofdstuk. Evt. extra opdracht(-en). Toets samenvatting 6-10 5 1-11 5-11 7 8-11 0-1 Grammatica

Nadere informatie

Studiewijzers De Marke Noord 3 havo Periode 3

Studiewijzers De Marke Noord 3 havo Periode 3 Studiewijzers 2017-2018 3 havo Periode 3 1 studiewijzers 2017-2018 Inhoudsopgave Nederlands... 3 Duits... 5 Frans... 7 Aardrijkskunde... 9 Levensbeschouwing... 11 Economie... 13 wiskunde... 15 Scheikunde...

Nadere informatie

December 03, hfst4v2.notebook. Programma. opening paragraaf 1, 2 en 3 van hfst 4 vragen over hfst 3. pw hfst 3: 12 november 5e uur

December 03, hfst4v2.notebook. Programma. opening paragraaf 1, 2 en 3 van hfst 4 vragen over hfst 3. pw hfst 3: 12 november 5e uur paragraaf 1, 2 en 3 van hfst 4 vragen over hfst 3 pw hfst 3: 12 november 5e uur 1 Stelling van Pythagoras bewijs paragraaf 1, 2 en 3 van hfst 4 vragen over hfst 3 pw hfst 3: 12 november 5e uur c a b b

Nadere informatie

Kennismaking met natuurwetenschappen

Kennismaking met natuurwetenschappen Kennismaking met natuurwetenschappen 1 De natuurwetenschappen 5 1.1 De natuurwetenschap en de levende natuur 7 1.2 De natuurwetenschap en de niet-levende natuur 8 1.3 De natuurwetenschappelijke methode

Nadere informatie

Leerstoflijnen. Klas 2 Havo

Leerstoflijnen. Klas 2 Havo Leerstoflijnen Periode Klas Havo Van 07 november 0 december Vak: Ne Niveau: H Klas D 7- Grammatica hoofdstuk. Evt. extra opdracht(-en). 5-5- 7 8-0- 8 Grammatica hoofdstuk. Evt. extra opdracht(-en). Grammatica

Nadere informatie

HLZ Toetsweek Klas H2A & H2B

HLZ Toetsweek Klas H2A & H2B HLZ Toetsweek Klas H2A & H2B Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 2, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is jullie toetsweek. Na deze

Nadere informatie

Studiewijzers 2015/2016

Studiewijzers 2015/2016 Studiewijzers 2015/2016 Periode 1 mavo leerjaar 2 Inhoudsopgave Nederlands 3 Engels 5 Duits 7 Frans 9 mens & maatschappij 11 economie 13 natuur-scheikunde 15 tekenen 17 Periode 1 leerjaar 2mavo 2 Cursusjaar

Nadere informatie

EXAMENBOEKJE 2014 2015 BB4. Met o.a.: Tips en trucs Stofomschrijving Handige sites

EXAMENBOEKJE 2014 2015 BB4. Met o.a.: Tips en trucs Stofomschrijving Handige sites EXAMENBOEKJE 2014 2015 BB4 Met o.a.: Tips en trucs Stofomschrijving Handige sites EINDEXAMEN NEDERLANDS BB4 Te leren stof: Bij de voorbereiding van dit examen is oefenen erg belangrijk om de stof te leren.

Nadere informatie

ELO opdracht 96.1 t/m 97.7 + 98.1 t/m 106.20. Solo, groepsopdracht, Inhoud Lesstof

ELO opdracht 96.1 t/m 97.7 + 98.1 t/m 106.20. Solo, groepsopdracht, Inhoud Lesstof 2014-2015 Week 45, 02 november 08 november H2 3 Het bestuur in Athene en Sparta Opdracht 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 Biologie Ba-stof 3.6 en 3.7 Alle opdr. maken Engels Grammar 3 (tegenwoordige AB

Nadere informatie

Walewyc-mavo Planning proefwerkweek

Walewyc-mavo Planning proefwerkweek Walewyc-mavo Planning proefwerkweek - Rooster proefwerkweek - Lokalen rooster proefwerkweek - Overzicht per vak wat moet ik leren - Studeerschema/planning voor thuis - Tips - Rooster inzage proefwerken

Nadere informatie

Leerstoflijnen. Periode. Klas 4. Van 11 september t/m 06 oktober

Leerstoflijnen. Periode. Klas 4. Van 11 september t/m 06 oktober Leerstoflijnen Periode Klas Van september 6 oktober Naam: Dalton Stempel kaart week Week Week week Non-productief Maandag Maandag Maandag Maandag Dinsdag Dinsdag Dinsdag Dinsdag Woensdag Woensdag Woensdag

Nadere informatie

Vak. Lesstof. Stofomschrijving. Tips. Aardrijkskunde. Bronnen van energie H-1 par 1.1 t/m 1.5 H-2 par 2.1 t/m 2.3 en 2.5 H-3 par 3.2 t/m 3.

Vak. Lesstof. Stofomschrijving. Tips. Aardrijkskunde. Bronnen van energie H-1 par 1.1 t/m 1.5 H-2 par 2.1 t/m 2.3 en 2.5 H-3 par 3.2 t/m 3. Aardrijkskunde Bronnen van energie H-1 par 1.1 t/m 1.5 H-2 par 2.1 t/m 2.3 en 2.5 H-3 par 3.2 t/m 3.4 Stofomschrijving Welke stof: hoofdstuk 1,2 en 3 Powerpoint (op elo) begrippen 54/55/56 Je leest de

Nadere informatie

Leerstoflijnen. Periode 2. Klas 2 Theoretisch. Van 03 oktober t/m 07 november

Leerstoflijnen. Periode 2. Klas 2 Theoretisch. Van 03 oktober t/m 07 november Leerstoflijnen Periode Klas Theoretisch Van 0 oktober 07 november Vak: Ne Niveau: T Klas A 0-0 07-0 Grammatica zinsdelen hoofdstuk en. Toets lezen H. -5. Grammatica zinsdelen hoofdstuk en 5. 0-0 -0-0 8-0

Nadere informatie

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 3, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is de toetsweek. Na deze

Nadere informatie

Programmaboekje klas 3 vwo Informatie over programma en toetsing

Programmaboekje klas 3 vwo Informatie over programma en toetsing Programmaboekje klas vwo Informatie over programma en toetsing Inhoudsopgave oorwoord Nederlands Engels 5 Frans 6 Duits 7 Geschiedenis 8 Aardrijkskunde 9 Wiskunde 0 Natuurkunde Scheikunde Economie oorwoord

Nadere informatie

Studietips Nederlands

Studietips Nederlands Agenda afkortingen l = leren m = maken lz = lezen lb = lesboek wb = werkboek blz = bladzij hfd = hoofdstuk oef = oefening opdr = opdracht aant = aantekeningen vr = vragen opg = opgave wks = werkstuk b.ver.

Nadere informatie

HLZ Toetsweek klas V1A

HLZ Toetsweek klas V1A HLZ Toetsweek klas V1A donderdag 27 juni 2019 t/m woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 1, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is jullie toetsweek. Na deze week

Nadere informatie

Studiewijzers 2015/2016

Studiewijzers 2015/2016 Studiewijzers 2015/2016 Periode 4 kader-mavo leerjaar 1 Inhoudsopgave Nederlands 3 Frans 5 mens en maatschappij 7 wiskunde 10 biologie 12 Periode 4 leerjaar 1 kader-mavo 2 Cursusjaar Vak Leerjaar 1 Periode

Nadere informatie

klas 3 havo Checklist HAVO klas 3.pdf

klas 3 havo Checklist HAVO klas 3.pdf Checklist 3 HAVO wiskunde klas 3 havo Checklist HAVO klas 3.pdf 1. Hoofdstuk 1 - lineaire problemen Ik weet dat de formule y = a x + b hoort bij de grafiek hiernaast. Ik kan bij een lineaire formule de

Nadere informatie

Studiewijzers 2015/2016

Studiewijzers 2015/2016 Studiewijzers 2015/2016 Periode 4 havo leerjaar 3 Inhoudsopgave Nederlands 3 Engels 5 Duits 7 Frans 9 economie 11 geschiedenis en staatsinrichting 13 aardrijkskunde 15 wiskunde 17 Periode 4 leerjaar 3

Nadere informatie

HLZ Toetsweek klas U2A

HLZ Toetsweek klas U2A HLZ Toetsweek klas U2A Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 2, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is jullie toetsweek. Na deze week

Nadere informatie

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek Olympiaklas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek Olympiaklas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inzage proefwerken

Nadere informatie

Studiewijzers De Marke Noord 3 havo Periode 2

Studiewijzers De Marke Noord 3 havo Periode 2 Studiewijzers 2018-2019 3 havo Periode 2 1 studiewijzers 2017-2018 Inhoudsopgave Engels... 3 DUITS... 5 Frans... 7 Geschiedenis en Staatsinrichting... 9 Economie... 11 wiskunde... 13 natuurkunde... 15

Nadere informatie

HLZ Toetsweek Klas H3A, H3B & H3C

HLZ Toetsweek Klas H3A, H3B & H3C HLZ Toetsweek Klas H3A, H3B & H3C Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 3, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is de toetsweek. Na deze

Nadere informatie

Studiewijzers 2015/2016

Studiewijzers 2015/2016 Studiewijzers 2015/2016 Periode 4 kader leerjaar 2 Inhoudsopgave Nederlands 3 Engels 5 Duits 7 economie 10 mens en maatschappij 12 wiskunde 14 biologie 16 Periode 4 leerjaar 2 kader 2 Cursusjaar Vak Leerjaar

Nadere informatie

Periode 3. Leerstoflijnen. Periode 3. Klas 4. Van 07 november t/m 02 december

Periode 3. Leerstoflijnen. Periode 3. Klas 4. Van 07 november t/m 02 december Leerstoflijnen Periode Klas Van 07 november 0 december Vak: Ne Niveau: T Klas A 1 Taalverzorging werkwoordspelling hoofdstuk en 5 Toets werkwoordspelling 9-10 5 Taalverzorging spelling hoofdstuk en. 6

Nadere informatie

H3 Schrijven 1, 2 Start voorbereiden schrijfopdracht 4 Zo mogelijk laptop mee 47 16/11-20/11 1 Zo mogelijk laptop mee 2

H3 Schrijven 1, 2 Start voorbereiden schrijfopdracht 4 Zo mogelijk laptop mee 47 16/11-20/11 1 Zo mogelijk laptop mee 2 Schooljaar: 05-06 Periode: Studiewijzer: Nederlands Methode: Nieuw Nederlands Klas: a Een boekverslag is deze periode optioneel (mag, hoeft niet) en telt x. De spreekbeurt is individueel en voor een cijfer

Nadere informatie

Studiewijzers 2016/2017

Studiewijzers 2016/2017 Studiewijzers 2016/2017 Periode 3 mavo-havo leerjaar 1 Inhoudsopgave Nederlands 3 Engels 5 Geschiedenis 7 Aardrijkskunde 9 Levensbeschouwing 11 Biologie 13 Tekenen 15 Handvaardigheid 16 Periode 3 leerjaar

Nadere informatie

Leerstoflijnen. Periode. Klas 3 Theoretisch

Leerstoflijnen. Periode. Klas 3 Theoretisch Leerstoflijnen Periode Klas Theoretisch Van 5 december januari 7 Vak Ne Niveau: T Klas A 5-9- Poëzie en fictie hoofdstuk. Opdrachten worden van tevoren opgegeven. 7-: Toets grammatica woordsoorten 9 9-

Nadere informatie

Leerstoflijnen. Periode. Klas 2 Theoretisch. 16 januari t/m 10 februari

Leerstoflijnen. Periode. Klas 2 Theoretisch. 16 januari t/m 10 februari Leerstoflijnen Periode 5 Klas Theoretisch 6 januari februari Vak Ne Niveau: T Klas A Grammatica woordsoorten hoofdstuk +6. - - 7- - - - - Grammatica woordsoorten hoofdstuk. Aanvullende opdracht(-en). Grammatica

Nadere informatie

Studiewijzers De Marke Noord 3 havo Periode 2

Studiewijzers De Marke Noord 3 havo Periode 2 Studiewijzers 2017-2018 De Marke Noord 3 havo Periode 2 1 studiewijzers 2017-2018 Inhoudsopgave Nederlands... 3 DUITS... 5 Frans... 7 Aardrijkskunde... 9 Levensbeschouwing... 11 Economie... 13 wiskunde...

Nadere informatie

STOF VOOR SCHOOLEXAMEN 2

STOF VOOR SCHOOLEXAMEN 2 STOF VOOR SCHOOLEXAMEN 2 Nederlands Hoofdstuk 3 (helemaal) Hoofdstuk 4: alleen grammatica en spelling Engels Twee onderdelen: - Brief schrijven - Luistertoets Onderdeel Brief: De leerling moet in staat

Nadere informatie

Studiewijzers 2015/2016

Studiewijzers 2015/2016 Studiewijzers 2015/2016 Periode 1 kader leerjaar 2 Inhoudsopgave Nederlands 3 Engels 4 Duits 7 mens & maatschappij 9 economie 11 wiskunde 13 natuur-scheikunde 15 tekenen 17 handvaardigheid 19 P.S.O. Zorg

Nadere informatie

Programmaboekje klas 3 Informatie over programma en toetsing

Programmaboekje klas 3 Informatie over programma en toetsing Programmaboekje klas Informatie over programma en toetsing Inhoudsopgave oorwoord Nederlands Engels 5 Frans 6 Duits 7 Geschiedenis 8 Aardrijkskunde 9 Wiskunde 0 Natuurkunde Scheikunde Economie oorwoord

Nadere informatie

Hoe te leren voor de UNIT toetsen

Hoe te leren voor de UNIT toetsen Hoe te leren voor de UNIT toetsen Hoe moet je nu beginnen met leren? We merken dat vooral leerlingen die net op school zitten moeite hebben met hoe ze nu een toets over New Inspiration (de units) moeten

Nadere informatie

Niveau 2F Lesinhouden Rekenen

Niveau 2F Lesinhouden Rekenen Niveau 2F Lesinhouden Rekenen LES 1 Begintest LES 2 Getallen Handig optellen en aftrekken Handig vermenigvuldigen en delen Schattend rekenen Negatieve getallen optellen en aftrekken Decimale getallen vermenigvuldigen

Nadere informatie

Programma van toetsing onderbouw

Programma van toetsing onderbouw Programma van toetsing onderbouw aardrijkskunde (ak) H Het afnemen van de Open-boek toetsen zoals die in de planning staan is optioneel, dus dat wil zeggen dat de docent beslist of deze al dan niet wordt

Nadere informatie

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO)

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) 2018-2019 Havo 2 Inleiding In het schooljaar 2018/2019 gaan we werken met PTO (programma van toetsing onderbouw). De redenen hiervoor zijn dat er daardoor een overzicht

Nadere informatie

Studiewijzers 2015/2016

Studiewijzers 2015/2016 Studiewijzers 2015/2016 Periode 3 mavo leerjaar 2 Inhoudsopgave Nederlands 3 Engels 5 DUITS 7 Frans 10 Leergebied Mens en Maatschappij Economie 13 Wiskunde 15 Biologie 18 Periode 3 leerjaar 2 mavo 2 Cursusjaar

Nadere informatie

Proefwerkweek klas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek klas 1 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek klas Walewyc-mavo Proefwerkweek Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Studeerschema/planning voor thuis Tips Rooster inzage proefwerken woensdag

Nadere informatie

HLZ Toetsweek klas H1A en H1B

HLZ Toetsweek klas H1A en H1B HLZ Toetsweek klas H1A en H1B donderdag 5 juli 2018 t/m woensdag 11 juli 2018 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 1, Van donderdag 5 juli t/m woensdag 11 juli is jullie toetsweek. Na deze

Nadere informatie

Leerstoflijnen. Periode. Klas 3 Havo

Leerstoflijnen. Periode. Klas 3 Havo Leerstoflijnen Periode Klas Havo Van 11 december 19 januari 18 Dalton Stempel kaart week 1 Week Week week Non-productief Maandag 1 Maandag 1 Maandag 1 Maandag 1 Dinsdag 1 Dinsdag 1 Dinsdag 1 Dinsdag 1

Nadere informatie

Nieuwe woorden correct kunnen schrijven, kunnen vertalen van N-F en van F-N en kunnen gebruiken in mondelinge en schriftelijke zinnen.

Nieuwe woorden correct kunnen schrijven, kunnen vertalen van N-F en van F-N en kunnen gebruiken in mondelinge en schriftelijke zinnen. Vaktips Frans 1. D O E L S T E L L I N G E N De Franse taal leren verstaan, lezen, spreken en schrijven. Om dit te bereiken, moet je: Nieuwe woorden correct kunnen schrijven, kunnen vertalen van N-F en

Nadere informatie

Turnen (verhoogd springkussen) 1

Turnen (verhoogd springkussen) 1 Afkortingen: mk = maken lz = lezen lr = leren aantek = aantekeningen = paragraaf so = schriftelijke overhoring hfd = hoofdstuk curs = cursus opdr = opdracht oef = oefening vr = vraag blz = bladzijde voorb

Nadere informatie

Studiewijzers 2015/2016

Studiewijzers 2015/2016 Studiewijzers 25/26 Periode 2 mavo-havo leerjaar 1 Inhoudsopgave Nederlands 3 Engels 5 Frans 7 Geschiedenis en Staatsinrichting 9 Aardrijkskunde 11 wiskunde 13 Tekenen 15 Handvaardigheid 17 Periode 2 leerjaar

Nadere informatie

Lesbrief Assenstelsels. Versie 1

Lesbrief Assenstelsels. Versie 1 Versie 1 Datum: 11 juni 2011 Cursus: Docent: Taal in alle vakken Radha Gangaram Panday Door: Mario Hummeling, 1597628 Shafi Ilahibaks, 1540943 Cyril Bouwman, 1581806 Herman Hofmeijer, 1058201 Nico van

Nadere informatie

Proefwerkweek Olympiaklas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek

Proefwerkweek Olympiaklas 2 Walewyc-mavo. Proefwerkweek Proefwerkweek Olympiaklas Walewyc-mavo Proefwerkweek Naam Klas: Inhoud Rooster proefwerkweek Lokalen proefwerkweek Overzicht per vak wat moet ik leren Handige tips Studieschema/planning voor thuis Rooster

Nadere informatie

Studiewijzers 2015/2016

Studiewijzers 2015/2016 Studiewijzers 25/26 Periode 2 kader-mavo leerjaar 1 Inhoudsopgave Nederlands 3 Engels 5 Frans 7 Leergebied Mens en Maatschappij 9 Wiskunde 12 Biololgie 14 Tekenen 16 Handvaardigheid 18 Periode 2 leerjaar

Nadere informatie