BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. NiQuitin Mint 2,5 mg orodispergeerbare film Nicotine

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. NiQuitin Mint 2,5 mg orodispergeerbare film Nicotine"

Transcriptie

1 Blz.1/8 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS NiQuitin Mint 2,5 mg orodispergeerbare film Nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want deze bevat belangrijke informatie Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later weer nodig. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw arts, verpleegkundige, stoppen-met-roken-therapeut of apotheker. Krijgt u veel last van een van de bijwerkingen die in punt 4 staan? Of krijgt u een bijwerking die niet in deze bijsluiter staat? Neem dan contact op met een arts of apotheker. In deze hele bijsluiter wordt er naar NiQuitin Mint 2,5 mg orodispergeerbare films verwezen met NiQuitin films of nicotinefilms. Inhoud van deze bijsluiter 1. Waarvoor wordt dit middel gebruikt? 2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn? 3. Hoe gebruikt u dit middel? 4. Mogelijke bijwerkingen 5. Hoe bewaart u dit middel? 6. Inhoud van de verpakking en overige informatie 1. Waarvoor wordt dit middel gebruikt? Nicotinefilms worden gebruikt om mensen te helpen bij het stoppen met roken. Dit behandeltype wordt nicotinevervangende therapie (of nicotinevervangers) genoemd. Het is de nicotine in sigaretten die u er lichamelijk verslaafd aan kan maken. NiQuitin films helpen u bij het stoppen met roken door een deel van de nicotine die u anders via sigaretten binnenkrijgt te vervangen. Deze nicotine verlicht sommige van de onplezierige symptomen die rokers kunnen ervaren wanneer ze proberen te stoppen met roken. Deze bestaan o.a. uit het ziek of geïrriteerd voelen. De nicotine kan ook helpen om het verlangen naar een sigaret tegen te gaan en weerstand te bieden tegen de drang om te roken. NiQuitin films bevatten niet de gevaren voor de gezondheid van tabak. Dit komt omdat ze geen teer, koolstofmonoxide of andere gifstoffen bevatten die voorkomen in sigarettenrook. Sommige mensen maken zich zorgen dat ze verslaafd raken aan NiQuitin films wanneer ze stoppen met roken. Dit komt zelden voor en als het voorkomt, is het minder schadelijk dan doorgaan met roken. Het is ook een gewoonte die eenvoudiger te verbreken is.

2 Blz.2/8 Uw kansen om te stoppen met roken zullen toenemen als u deel neemt aan een ondersteunend programma. Deze "stoppen-met-roken programma's" staan bekend als gedragsondersteunend. Praat met een arts of apotheker voor informatie over dergelijke programma's. 2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u extra voorzichtig zijn? Wanneer mag u dit middel niet gebruiken? U bent allergisch voor één van de stoffen die in dit geneesmiddel zitten. Deze stoffen kunt u vinden onder rubriek 6. U bent een niet-roker of jonger dan 12 jaar. Roken kent geen voordelen voor de gezondheid. Het is altijd beter om te stoppen met roken. Het gebruik van nicotinevervangers, zoals NiQuitin films, kan helpen. Over het algemeen wegen enige mogelijke bijwerkingen in verband met nicotinevervangers veel minder zwaar dan de bekende gevaren van het blijven roken. Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel? Neem contact op met uw arts of apotheker voordat u dit middel gebruikt als u recent een hartaanval of beroerte hebt gehad, of als u lijdt aan ernstige hartritmestoornissen, onstabiele of verslechterde angina (pijn op de borst) of blijvende angina of hoge bloeddruk die niet onder controle is, moet u proberen te stoppen met roken zonder gebruik van enige nicotinevervangers tenzij uw arts u aanbeveelt om ze te gebruiken. als u diabetes heeft, moet u uw bloedsuikerspiegels vaker controleren dan normaal wanneer u NiQuitin films gaat gebruiken. Uw insulinebehoefte of medicijnvereisten kunnen veranderen. als u ooit een allergische reactie hebt gehad, zoals het opzwellen van de lippen, het gezicht en de keel (angio-oedeem) of jeukende huiduitslag (urticaria). Het gebruik van nicotinevervangers kan dit type reactie soms veroorzaken. bij kinderen jonger dan 12 jaar: een normale dosis voor volwassenen kan bij kinderen een ernstige vergiftiging en overlijden veroorzaken. Het is daarom erg belangrijk om NiQuitin films altijd buiten het zicht en bereik van kinderen te bewaren. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, is het verstandiger om te stoppen met roken zonder gebruik te maken van nicotinevervangers. Het is echter beter om te stoppen met roken met nicotinevervangers dan om door te blijven roken. (Zie de onderstaande rubriek over zwangerschap en borstvoeding voor meer informatie.) Raadpleeg een arts of apotheker als u: ernstige lever- of nierproblemen heeft, omdat de kans op bijwerkingen groter is. ongecontroleerde overactieve schildklier of feochromocytoom (een tumor van de bijnier die de bloeddruk kan beïnvloeden) heeft - uw arts zal u dit verteld hebben - omdat nicotine uw symptomen kan verslechteren.

3 Blz.3/8 last heeft van zweren in de maag of twaalfvingerige darm of een ontstoken slokdarm of keel (het stuk tussen de mond en de maag), omdat het inslikken van nicotine uw symptomen kan verslechteren. Het kan ook mondzweren veroorzaken. Praat met uw arts als uw symptomen verslechteren. U kunt daarvoor in de plaats een niet orale vorm van nicotinevervanger gebruiken, zoals pleisters. Kinderen (jonger dan 12 jaar) Kinderen jonger dan 12 jaar mogen geen nicotinefilms gebruiken. Gebruikt u nog andere geneesmiddelen? Gebruikt u naast NiQuitin films nog andere geneesmiddelen, of heeft u dat kort geleden gedaan? Vertel dat dan uw arts of apotheker. Dat geldt ook voor geneesmiddelen waar u geen voorschrift voor nodig heeft. Waarop moet u letten met eten en drinken? U mag niet eten of drinken wanneer er een NiQuitin film in de mond is geplaatst. Zwangerschap en borstvoeding Roken tijdens de zwangerschap kent risico's voor de baby. Deze bestaan uit een slechte groei voor de geboorte, vroeggeboorte of doodgeboorte. Stoppen met roken is de beste manier om de gezondheid van zowel u als die van uw baby te verbeteren. Hoe eerder u stopt, hoe beter. In het ideale geval moet u, wanneer u zwanger bent, stoppen met roken zonder nicotinevervangers. Als u het echter al heeft geprobeerd en het is niet gelukt, kan een nicotinevervanger worden aanbevolen door een arts om u te helpen bij het stoppen met roken. Dit is omdat het beter is voor uw ontwikkelende baby, dan wanneer u door zou blijven roken. Het besluit om nicotinevervangers te gaan gebruiken, moet zo snel mogelijk in uw zwangerschap worden gemaakt. U moet ten doel stellen om het slechts gedurende 2 tot 3 maanden te gebruiken. Onthoud dat het meest belangrijke punt is dat u stopt met roken. Aan producten als NiQuitin films kan de voorkeur worden gegeven boven nicotinepleisters. Dit komt omdat u bij NiQuitin films niet de hele tijd nicotine binnenkrijgt. Pleisters krijgen echter de voorkeur als u last heeft van misselijkheid. Bij borstvoeding geeft tabaksrook ademhalingsproblemen en andere problemen bij baby's en kinderen. Het meest ideale geval is als u stopt met roken zonder nicotinevervangers. Als u dit echter al heeft geprobeerd en het is niet gelukt, kan een arts nicotinevervangers aanbevelen. Als u nicotinevervangers nodig heeft bij het stoppen met roken, is de hoeveelheid nicotine die uw baby binnenkrijgt gering. Het is veel minder schadelijk dan het inademen van tabaksrook uit de omgeving. Het is het beste om nicotinevervangers te gebruiken die op bepaalde momenten van de dag worden gebruikt (zoals een NiQuitin film in plaats van pleisters). Het is ook beter om borstvoeding te geven net voordat u het product gebruikt. Dit helpt uw baby om de kleinste hoeveelheid nicotine binnen te krijgen als mogelijk is.

4 Blz.4/8 Rijvaardigheid en het gebruik van machines Er zijn geen effecten bekend van NiQuitin films op de rijvaardigheid en het vermogen om machines te bedienen. U moet er echter rekening mee houden dat het stoppen met roken veranderingen in het gedrag teweeg kan brengen die uw rijvaardigheid of vermogen om machines te bedienen kan beïnvloeden. NiQuitin Film bevat kleine hoeveelheden ethanol (alcohol), minder dan 100 mg per NiQuitin Film. 3. Hoe gebruikt u dit middel? Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Bij elke poging om te stoppen met roken met NiQuitin Films is het belangrijk dat u alle moeite doet om volledig te stoppen met roken. Als u echter toch een sigaret rookt tijdens het gebruik van een nicotinevervanger, moet u doorgaan met het proberen te stoppen met roken. Als u moeite blijft hebben met het stoppen met roken, kan het helpen contact op te nemen met uw arts, verpleegkundige, stoppen-met-roken-therapeut of apotheker. De instructies voor het openen van het sachet staan op de buitenzijde van het sachet. Niet gebruiken als de nicotinefilm is beschadigd. U gebruikt NiQuitin films door een film op uw tong te leggen, uw mond te sluiten en de tong zachtjes tegen het verhemelte te drukken totdat de nicotinefilm is opgelost (duurt ongeveer 3 minuten). Niet op de film kauwen en deze ook niet in het geheel doorslikken. U mag niet eten of drinken terwijl er een NiQuitin film in uw mond zit, omdat dit de opname van de nicotine kan verminderen. Niet meer dan 15 NiQuitin films per dag gebruiken. Als u de behoefte hebt om NiQuitin films gedurende langer dan 9 maanden in totaal te gebruiken, moet u contact opnemen met een arts voor advies. Volwassenen (18 jaar en ouder) In de onderstaande tabel ziet u hoeveel nicotinefilms u moet gebruiken tijdens de eerste 12 weken van de behandeling. Gebruik tijdens de eerste 6 weken ten minste 9 nicotinefilms per dag.

5 Blz.5/8 STAP 1 Week 1 tot 6 STAP 2 Week 7 tot 9 STAP 3 Week 10 tot 12 Initiële Afbouwperiode Afbouwperiode behandelperiode 1 nicotinefilm elke 1 tot 2 uur 1 nicotinefilm elke 2 tot 4 uur 1 nicotinefilm elke 4 tot 8 uur Om u van het roken af te houden gedurende de volgende 12 weken, kunt u 1 tot 2 nicotinefilms per dag gebruiken in omstandigheden waar in u sterk neigt naar een sigaret. Zodra u slechts 1 tot 2 nicotinefilms per dag gebruikt, kunt u er helemaal mee stoppen. Gebruik bij kinderen en jongeren tot 18 jaar Jongeren (12 tot en met 17 jaar) U mag NiQuitin films alleen gebruiken op advies van een arts. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen geen nicotinefilms gebruiken. Dit product is bedoeld voor oromucosaal gebruik. Dit betekent dat de nicotine in de nicotinefilms langzaam wordt afgegeven in de mond van waar het wordt opgenomen in het lichaam. De aangegeven dosering niet overschrijden. Volg de instructies nauwgezet op en gebruik niet meer dan 15 nicotinefilms per dag (24 uur). Heeft u weer de neiging om te gaan roken? Indien u: zich zorgen maakt dat u weer begint met roken het moeilijk vindt om volledig te stoppen met nicotinefilms neem contact op met een arts of apotheker. Als u weer begint met roken, kunnen zij u adviseren om de beste resultaten te krijgen van verdere kuren met nicotinevervangers. Heeft u te veel van dit middel gebruikt? Als u te veel nicotinefilms hebt gebruikt, kunt u zich ziek, duizelig en niet lekker voelen. Gebruik de nicotinefilms niet meer en neem direct contact op met een arts of de spoedeisende hulp. Toon zo mogelijk de verpakking of deze bijsluiter. De nicotinefilms zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar of niet-rokers. Als de nicotinefilms worden gebruikt door kinderen of niet-rokers, kunnen ze tekenen krijgen

6 Blz.6/8 van een nicotineoverdosis. Deze bestaan uit hoofdpijn, misselijkheid, buikpijn en diarree. Wanneer een kind nicotinefilms heeft opgegeten of gebruikt, neem dan direct contact op met uw arts of de dichtstbijzijnde eerste hulp. Toon zo mogelijk de verpakking of deze bijsluiter. Heeft u nog andere vragen over het gebruik van dit geneesmiddel? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Bent u vergeten dit middel te gebruiken? U dient dit middel te blijven gebruiken volgens de aanwijzingen. Als u stopt met het gebruik van dit middel Als u stopt met het gebruik van dit middel vóór de aanbevolen tijd, kunt u mogelijk weer zin krijgen om te gaan roken. 4. Mogelijke bijwerkingen Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Het stoppen met roken zelf kan symptomen veroorzaken zoals hoofdpijn, duizeligheid, meer hoesten of een verkoudheid. Symptomen zoals zwakte, vermoeidheid, onwel voelen, zenuwachtigheid en slapeloosheid kunnen ook in verband worden gebracht met het stoppen met roken. De andere bijwerkingen staan hieronder vermeld - ze zijn gebaseerd op de waarschijnlijkheid waarmee ze zullen optreden: Zeer vaak (betreft meer dan 1 op de 10 mensen) misselijk zijn Vaak (betreft tussen de 1 op de 10 en 1 op de 100 mensen) misselijk zijn spijsverteringsproblemen/brandend maagzuur maagklachten diarree droge mond verstopping hikken zere of gezwollen keel winderigheid lichte pijn of irritatie van de mond of tong hoofdpijn duizeligheid. slapeloosheid hoesten

7 Blz.7/8 Andere bijwerkingen die zijn gemeld, bestaan uit: een versnelling van uw hartslag of bewustzijn van uw hartslag slikproblemen, boeren, speekseltoename zwakte, weinig energie, griepachtige symptomen, onwel voelen allergische reactie, waaronder jeukende bultjes, irritatie en zweren in de mond beven zenuwachtigheid kortademigheid Het is niet bekend hoe vaak deze bijwerkingen optreden. Zeer zelden (betreft minder dan 1 op de mensen) ernstige allergische reactie met opzwellen van het gezicht, de tong of de keel, waardoor er slik- of ademhalingsproblemen kunnen optreden Krijgt u veel last van een van de bijwerkingen? Of krijgt u een bijwerking die niet in deze bijsluiter staat? Neem dan contact op met uw arts of apotheker. Het melden van bijwerkingen Krijgt u last van bijwerkingen, neem dan contact op met uw arts, apotheker of verpleegkundige. Dit geldt ook voor mogelijke bijwerkingen die niet in deze bijsluiter staan. U kunt bijwerkingen ook rechtstreeks melden via Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb; Website: Door bijwerkingen te melden, kunt u ons helpen meer informatie te verkrijgen over de veiligheid van dit geneesmiddel. 5. Hoe bewaart u dit middel? Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op het sachet en de doos. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Bewaren beneden 30 C. Bewaren in de oorspronkelijke verpakking ter bescherming tegen licht en vocht. Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht. 6. Inhoud van de verpakking en overige informatie Welke stoffen zitten er in dit middel? De werkzame stof in dit middel is nicotine, 2,5 mg per in orodispergeerbare film.

8 Blz.8/8 De andere stoffen in dit middel zijn Methacrylzuur - ethylacrylaatcopolymeer (1:1), Type A, triethylcitraat (E1505), pepermuntsmaak TAK , sucralose (E955), natriumwaterstofcarbonaat (E500 ii), ethanol. Hoe ziet NiQuitin films eruit en hoeveel zit er in een verpakking? NiQuitin films zijn transparante films van circa 20 mm bij 30 mm. Elke film zit in een apart sachet. Elke verpakking bevat 10, 15, 30 of 60 sachets. Niet alle genoemde verpakkingsgrootten worden in de handel gebracht Houder van de vergunning voor het in de handel brengen en fabrikant Vergunninghouder: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare BV Huis ter Heideweg LZ Zeist Fabrikant: LTS Lohmann Therapie- Systeme AG, Lohmannstr. 2, D Andernach, Duitsland Dit geneesmiddel is geregistreerd in lidstaten van de EEA onder de volgende namen: Oostenrijk Belgie Tsjechie Denemarken Duitsland Hongarije Ierland Italie Luxemburg Nederland Polen Portugal Slowakije Zweden Verenigd Koninkrijk NiQuitin Mint 2,5 mg Schmelzfilme NiQuitin mint 2,5, mg film orodispersible NiQuitin Mint 2,5mg ordispergovatelný film NiQuitin Mint 2,5 mg smeltefilm NiQuitin Mint 2,5mg Schmelzfilm NiQuitin 2,5 mg mentolos szájban diszpergálódó film NiQuitin Mint 2.5mg Orodispersible Film NIQUITIN 2,5 mg film orodispersibile gusto menta NiQuitin mint 2,5 mg, film orodispersible NiQuitin Mint 2,5 mg orodispergeerbare film NiQuitin Miętowe Listki Niquitin Menta 2,5 mg película orodispersível NiQuitin Mint 2,5 mg orodispergovatelný film NiQuitin Mint 2,5 mg munsönderfallande film Nicabate Mint 2.5 mg Orodispersible Film Dit geneesmiddel staat geregistreerd onder RVG Deze bijsluiter is goedgekeurd in april Andere informatiebronnen Gedetailleerde informatie over dit geneesmiddel is beschikbaar op de website van het CBG.

Deel I B-2 NiQuitin Minilozenge 4 mg okt 2010. NiQuitin Minilozenge 4 mg, zuigtabletten nicotine

Deel I B-2 NiQuitin Minilozenge 4 mg okt 2010. NiQuitin Minilozenge 4 mg, zuigtabletten nicotine Blz.1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER NiQuitin Minilozenge 4 mg, zuigtabletten nicotine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. NiQuitin Minizuigtablet Citrus 1,5 mg zuigtabletten. nicotine

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. NiQuitin Minizuigtablet Citrus 1,5 mg zuigtabletten. nicotine BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker NiQuitin Minizuigtablet Citrus 1,5 mg zuigtabletten nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Deel I B-2 NiQuitin Minilozenge 4 mg Septembre 2008. NiQuitin Minilozenge 4 mg, zuigtabletten nicotine

Deel I B-2 NiQuitin Minilozenge 4 mg Septembre 2008. NiQuitin Minilozenge 4 mg, zuigtabletten nicotine Blz.1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER NiQuitin Minilozenge 4 mg, zuigtabletten nicotine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Deel I B-2 NiQuitin Minizuigtablet 1,5, zuigtabletten RVG 35060 Maart 2011 Blz.1/6 NiQuitin Minizuigtablet 4 mg, zuigtabletten RVG 35061 NL

Deel I B-2 NiQuitin Minizuigtablet 1,5, zuigtabletten RVG 35060 Maart 2011 Blz.1/6 NiQuitin Minizuigtablet 4 mg, zuigtabletten RVG 35061 NL Blz.1/6 NiQuitin Minizuigtablet 4 mg, zuigtabletten RVG 35061 NL BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER NiQuitin Minizuigtablet 1,5 mg, zuigtabletten NiQuitin Minizuigtablet 4 mg, zuigtabletten nicotine

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. fexofenadinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. fexofenadinehydrochloride Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Fexofenadine Sandoz 120 mg, filmomhulde tabletten fexofenadinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Rhinix 120 mg, filmomhulde tabletten 120 mg Rhinix 180 mg, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine Bijsluiter Pagina 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Claritine, tabletten 10 mg loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc, tabletten 8 of 16 mg. Betahistine dihydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc, tabletten 8 of 16 mg. Betahistine dihydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betaserc, tabletten 8 of 16 mg Betahistine dihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module 1.3.1.3 RVG 25632. Version 2014_04 Page 1 of 5. Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Version 2014_04 Page 1 of 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker loratadine hooikoortstabletten Apotex 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nicotine kauwgom MAE mint 2 mg Nicotine kauwgom MAE mint 4 mg. Nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Nicotine kauwgom MAE mint 2 mg Nicotine kauwgom MAE mint 4 mg. Nicotine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Nicotine kauwgom MAE mint 2 mg Nicotine kauwgom MAE mint 4 mg Nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Loperamide Galpharm 2 mg, capsules. Loperamide hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Loperamide Galpharm 2 mg, capsules. Loperamide hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loperamide Galpharm 2 mg, capsules Loperamide hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Loratadine 10 PCH, tabletten Loratadine

Loratadine 10 PCH, tabletten Loratadine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loratadine 10 PCH, Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc 24, tabletten 24 mg betahistinedihydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betaserc 24, tabletten 24 mg betahistinedihydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betaserc 24, tabletten 24 mg betahistinedihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Molaxole, poeder voor drank. Macrogol 3350 Natriumchloride Natriumwaterstofcarbonaat Kaliumchloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Molaxole, poeder voor drank. Macrogol 3350 Natriumchloride Natriumwaterstofcarbonaat Kaliumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Molaxole, poeder voor drank Macrogol 3350 Natriumchloride Natriumwaterstofcarbonaat Kaliumchloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Claritine, tabletten 10 mg loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Kruidvat Amylmetacresol Plus Dichloorbenzylalcohol mint zuigtabletten

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Kruidvat Amylmetacresol Plus Dichloorbenzylalcohol mint zuigtabletten BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Kruidvat Amylmetacresol Plus Dichloorbenzylalcohol mint zuigtabletten Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Sensidoz 13,7 g poeder voor drank, sachet Macrogol 3350,Natriumchloride,Natriumwaterstofcarbonaat,Kaliumchloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Mucoangin Cassis 20 mg zuigtabletten ambroxolhydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Mucoangin Cassis 20 mg zuigtabletten ambroxolhydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Mucoangin Cassis 20 mg zuigtabletten ambroxolhydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. NiQuitin Mint 2 mg kauwgom NiQuitin Mint 4 mg kauwgom. nicotine

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. NiQuitin Mint 2 mg kauwgom NiQuitin Mint 4 mg kauwgom. nicotine BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker NiQuitin Mint 2 mg kauwgom NiQuitin Mint 4 mg kauwgom nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Bactroban neuszalf GDS 15 v1.1 BIJSLUITER

Bactroban neuszalf GDS 15 v1.1 BIJSLUITER Bactroban neuszalf GDS 15 v1.1 BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bactroban 2% Neuszalf 20 mg/g mupirocine (als mupirocine-calcium) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Molaxole, poeder voor drank. Macrogol 3350 Natriumchloride Natriumwaterstofcarbonaat Kaliumchloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Molaxole, poeder voor drank. Macrogol 3350 Natriumchloride Natriumwaterstofcarbonaat Kaliumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Molaxole, poeder voor drank Macrogol 3350 Natriumchloride Natriumwaterstofcarbonaat Kaliumchloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

RVG 23266/ Version 2014_01 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

RVG 23266/ Version 2014_01 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2014_01 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER BETAHISTINE dihcl APOTEX 8 MG, TABLETTEN BETAHISTINE dihcl APOTEX 16 MG, TABLETTEN Betahistine dihydrochloride

Nadere informatie

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, stroop noscapine

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, stroop noscapine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bactroban huidzalf GDS 15 v1.1 BIJSLUITER

Bactroban huidzalf GDS 15 v1.1 BIJSLUITER BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bactroban Huidzalf 2% hydrofiele zalf 20 mg/g mupirocine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

Package Leaflet

Package Leaflet 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Etos Hooikoortstabletten Loratadine 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, stroop 1 mg/ml. loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, stroop 1 mg/ml. loratadine Bijsluiter Pagina 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Claritine, stroop 1 mg/ml loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Macrogol + electrolytes Sandoz, poeder voor drank, zakje Macrogol 3350,Natriumchloride,Natriumwaterstofcarbonaat,Kaliumchloride Lees goed de hele bijsluiter, want

Nadere informatie

Package Leaflet

Package Leaflet 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Etos Hooikoortstabletten Loratadine 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nicorette Microtab Lemon 2 mg tabletten voor sublinguaal gebruik. Nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nicorette Microtab Lemon 2 mg tabletten voor sublinguaal gebruik. Nicotine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nicorette Microtab Lemon 2 mg tabletten voor sublinguaal gebruik Nicotine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt

Nadere informatie

Vicks VapoRub, zalf voor inhalatiedamp

Vicks VapoRub, zalf voor inhalatiedamp 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Vicks VapoRub, Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder recept krijgen.

Nadere informatie

Betahistine dihcl 8 mg Teva, tabletten Betahistine dihcl 16 mg Teva, tabletten betahistinedihydrochloride

Betahistine dihcl 8 mg Teva, tabletten Betahistine dihcl 16 mg Teva, tabletten betahistinedihydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betahistine dihcl 8 mg Teva, Betahistine dihcl 16 mg Teva, betahistinedihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

B. BIJSLUITER. KRUIDVAT GLUCOSAMINE 600 mg filmomhulde tablet

B. BIJSLUITER. KRUIDVAT GLUCOSAMINE 600 mg filmomhulde tablet B. BIJSLUITER KRUIDVAT GLUCOSAMINE 600 mg filmomhulde tablet Version:-21-8-2014 Page: 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. KRUIDVAT GLUCOSAMINE 600 mg filmomhulde tablet glucosamine Lees goed

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Loratadine Sanias 10 mg, tabletten. loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Loratadine Sanias 10 mg, tabletten. loratadine 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1901 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Loratadine Sanias 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Neoclarityn 5 mg filmomhulde tabletten desloratadine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Neoclarityn 5 mg filmomhulde tabletten desloratadine Bijsluiter: informatie voor de patiënt Neoclarityn 5 mg filmomhulde tabletten desloratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

NiQuitin Minizuigtablet 1,5 mg, zuigtabletten NiQuitin Minizuigtablet 4 mg, zuigtabletten nicotine

NiQuitin Minizuigtablet 1,5 mg, zuigtabletten NiQuitin Minizuigtablet 4 mg, zuigtabletten nicotine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NiQuitin Minizuigtablet 1,5 mg, zuigtabletten NiQuitin Minizuigtablet 4 mg, zuigtabletten nicotine Lees goed de hele bijsluiter door voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

METAMUCIL SUIKERVRIJ LEMON 3,4 G/SACHET METAMUCIL SUIKERVRIJ ORANGE 3,4 G/SACHET poeder voor orale suspensie

METAMUCIL SUIKERVRIJ LEMON 3,4 G/SACHET METAMUCIL SUIKERVRIJ ORANGE 3,4 G/SACHET poeder voor orale suspensie 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Metamucil Suikervrij Lemon, 3,4g/sachet, Metamucil Suikervrij Orange, 3,4g/sachet, Ispaghula Husk Anhydricum Lees goed de hele

Nadere informatie

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, drank noscapinehydrochloride

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, drank noscapinehydrochloride 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, noscapinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2017_12 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loratadine Apotex hooikoortstabletten 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

LORATADINE HOOIKOORTSTABLETTEN APOTEX 10 mg Module RVG Version Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Version 2016-04 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER loratadine Apotex hooikoortstabletten 10 mg, tabletten Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol Sandoz 500 mg, tabletten. Paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol Sandoz 500 mg, tabletten. Paracetamol Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER, tabletten Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals

Nadere informatie

Package leaflet / 1 van 5

Package leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Hoestdrank HTP, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

Boots Pharmaceuticals Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop noscapine

Boots Pharmaceuticals Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop noscapine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Boots Pharmaceuticals Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER SPASMINE FORTE, 120 MG, CAPSULES, HARD ALVERINE CITRAAT Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Niqero Mint 4 mg kauwgom. Nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Niqero Mint 4 mg kauwgom. Nicotine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Niqero Mint 2 mg kauwgom Niqero Mint 4 mg kauwgom Nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

CHOLECALCIFEROL MYLAN 800 IE, TABLETTEN

CHOLECALCIFEROL MYLAN 800 IE, TABLETTEN BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Cholecalciferol Mylan 800 IE, tabletten cholecalciferol (vitamine D 3 ) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. loratadine Sandoz B.V. Page 1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want deze bevat belangrijke informatie. Gebruikt dit geneesmiddel

Nadere informatie

1. Wat is Loratadine Mylan en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Loratadine Mylan en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Datum: maart 2015 Pagina: 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Loratadine Mylan 10 mg, filmomhulde tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

DAFLON 500 mg filmomhulde tablet Gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie

DAFLON 500 mg filmomhulde tablet Gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER DAFLON 500 mg filmomhulde tablet Gemicroniseerde gezuiverde flavonoïdefractie Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Allergodil oogdruppels, oogdruppels, oplossing 0,5 mg/ml. azelastinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Allergodil oogdruppels, oogdruppels, oplossing 0,5 mg/ml. azelastinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS oogdruppels, oogdruppels, oplossing 0,5 mg/ml azelastinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Tiorfix 100 mg harde capsules Racecadotril Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie in voor u. Gebruik

Nadere informatie

BIJSLUITER. LIDOCAÏNE HCl 2% orale gel

BIJSLUITER. LIDOCAÏNE HCl 2% orale gel BIJSLUITER LIDOCAÏNE HCl 2% orale gel Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol Sandoz 500 mg, tabletten. Paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Paracetamol Sandoz 500 mg, tabletten. Paracetamol Sandoz B.V. Page 1/5 1313-v4 1.3.1.3 Bijsluiter Mei 2015 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER, tabletten Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NiQuitin Lozenge 2 mg, zuigtabletten. nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. NiQuitin Lozenge 2 mg, zuigtabletten. nicotine Version 12 2013 NiQuitin lozenge 2 mg, BE249137 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NiQuitin Lozenge 2 mg, zuigtabletten nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Ketotifen Stulln Unit Dose 0,25 mg/ml oogdruppels, oplossing in verpakking voor éénmalig gebruik Ketotifen

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Ketotifen Stulln Unit Dose 0,25 mg/ml oogdruppels, oplossing in verpakking voor éénmalig gebruik Ketotifen BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Ketotifen Stulln Unit Dose 0,25 mg/ml oogdruppels, oplossing in verpakking voor éénmalig gebruik Ketotifen Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT citroen zuigtabletten amylmetacresol dichloorbenzylalcohol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Allergodil 1,5 mg/ml neusspray, oplossing. Azelastinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Allergodil 1,5 mg/ml neusspray, oplossing. Azelastinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Allergodil 1,5 mg/ml neusspray, oplossing Azelastinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. loratadine Sandoz B.V. Page 1/6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want deze bevat belangrijke informatie. Gebruik dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Omega-3 vetzuren ethylesters 90 Momaja 1000mg zachte capsules Omega-3-vetzuren ethylesters 90

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Omega-3 vetzuren ethylesters 90 Momaja 1000mg zachte capsules Omega-3-vetzuren ethylesters 90 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Omega-3 vetzuren ethylesters 90 Momaja 1000mg zachte capsules Omega-3-vetzuren ethylesters 90 Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. RXT amylmetacresol dichloorbenzylalcohol 0,6/1,2 mg keelpijntabletten honing & citroen zuigtabletten

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. RXT amylmetacresol dichloorbenzylalcohol 0,6/1,2 mg keelpijntabletten honing & citroen zuigtabletten Bijsluiter: informatie voor de gebruiker RXT amylmetacresol dichloorbenzylalcohol 0,6/1,2 mg keelpijntabletten honing & citroen zuigtabletten amylmetacresol dichloorbenzylalcohol Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Kruidvat Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop Noscapine

Kruidvat Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Kruidvat Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Dynavit D3 800 I.E., capsule, zacht. Cholecalciferol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Dynavit D3 800 I.E., capsule, zacht. Cholecalciferol BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Dynavit D3 800 I.E., capsule, zacht Cholecalciferol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. ALLERGO RHINATHIOL 120 mg filmomhulde tabletten Fexofenadine hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. ALLERGO RHINATHIOL 120 mg filmomhulde tabletten Fexofenadine hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS ALLERGO RHINATHIOL 120 mg filmomhulde tabletten Fexofenadine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lecrolyn 40 mg/ml oogdruppels, oplossing Natriumcromoglicaat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lecrolyn 40 mg/ml oogdruppels, oplossing Natriumcromoglicaat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lecrolyn 40 mg/ml oogdruppels, oplossing Natriumcromoglicaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Fexofenadine HCl 120 PCH, filmomhulde tabletten 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadine hydrochloride

Fexofenadine HCl 120 PCH, filmomhulde tabletten 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, filmomhulde tabletten 180 mg Fexofenadine hydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Fexofenadine HCl 120 PCH, 120 mg Fexofenadine HCl 180 PCH, 180 mg Fexofenadine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

NiQuitin Lozenge 4 mg, zuigtabletten. nicotine

NiQuitin Lozenge 4 mg, zuigtabletten. nicotine NiQuitin lozenge 4 mg, BE249146 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NiQuitin Lozenge 4 mg, zuigtabletten nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betahistine dihcl Actavis 24 mg, tabletten. Betahistine dihydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Betahistine dihcl Actavis 24 mg, tabletten. Betahistine dihydrochloride 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1508 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betahistine dihcl Actavis 24 mg, tabletten Betahistine dihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER. ERGOCOFFEÏNE 1 mg/100 mg zetpil

BIJSLUITER. ERGOCOFFEÏNE 1 mg/100 mg zetpil BIJSLUITER ERGOCOFFEÏNE 1 mg/100 mg zetpil Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Macrogol Plus Electrolyten Chanelle 13,7 g, poeder voor drank in sachet

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Macrogol Plus Electrolyten Chanelle 13,7 g, poeder voor drank in sachet Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Macrogol Plus Electrolyten Chanelle 13,7 g, poeder voor drank in sachet Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Hooikoortstabletten HTP Loratadine 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER 1 NL598.0

BIJSLUITER 1 NL598.0 BIJSLUITER 1 NL598.0 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Corsodyl tandgel, gel voor oromucosaal gebruik 10 mg/g chloorhexidine digluconaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. RHINI-SAN 2 mg/20 mg tabletten. Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. RHINI-SAN 2 mg/20 mg tabletten. Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS RHINI-SAN 2 mg/20 mg tabletten Difenylpyralinehydrochloride Fenylefrinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Exmo 4 mg mint, kauwgom. nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Exmo 4 mg mint, kauwgom. nicotine 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1211 Pag. 1 van 7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Exmo 2 mg mint, kauwgom Exmo 4 mg mint, kauwgom nicotine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lamisil voetschimmelcrème10 mg/g, hydrofiele creme terbinafine hydrochloride

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lamisil voetschimmelcrème10 mg/g, hydrofiele creme terbinafine hydrochloride Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lamisil voetschimmelcrème10 mg/g, hydrofiele creme terbinafine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lamisil Spray 1%, huidspray, oplossing terbinafinehydrochloride

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Lamisil Spray 1%, huidspray, oplossing terbinafinehydrochloride Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Lamisil Spray 1%, huidspray, oplossing terbinafinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

NOSCAPINE HCL 1=1 PCH, stroop 1 mg/ml Noscapine

NOSCAPINE HCL 1=1 PCH, stroop 1 mg/ml Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NOSCAPINE HCL 1=1 PCH, 1 mg/ml Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Glucomed 625 mg tabletten. Glucosamine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Glucomed 625 mg tabletten. Glucosamine BIJSLUITER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Glucomed 625 mg tabletten Glucosamine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

Package leaflet / 1 van 5

Package leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Etos Hoestdrank, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank

Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, poeder voor drank 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Macrogol en electrolyten 13,7 g Teva, Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Paracetamol Teva 500 mg ovaal, tabletten paracetamol

Paracetamol Teva 500 mg ovaal, tabletten paracetamol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Paracetamol Teva 500 mg ovaal, paracetamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

NOSCAPINE HCl APOTEX 1 mg/ml, stroop Noscapine

NOSCAPINE HCl APOTEX 1 mg/ml, stroop Noscapine Version 2016_11 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NOSCAPINE HCl APOTEX 1 mg/ml, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. paracetamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. paracetamol Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Paracetamol Sandoz 1000 mg, tabletten paracetamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Sucralfaat 1 gram PCH, granulaat in sachets Sucralfaat

Sucralfaat 1 gram PCH, granulaat in sachets Sucralfaat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Sucralfaat 1 gram PCH, Sucralfaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Calci-Chew 500 mg kauwtabletten Calci-Chew 1000 mg kauwtabletten calcium

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Calci-Chew 500 mg kauwtabletten Calci-Chew 1000 mg kauwtabletten calcium BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Calci-Chew 500 mg kauwtabletten Calci-Chew 1000 mg kauwtabletten calcium Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NiQuitin Clear, BE239696/239705/239714 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NiQuitin Clear 7 mg, pleister voor transdermaal gebruik NiQuitin Clear 14 mg, pleister voor transdermaal gebruik NiQuitin

Nadere informatie

1. Wat is Betahistine dihcl Mylan en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Betahistine dihcl Mylan en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Datum: april 2015 pagina 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betahistine dihcl Mylan 8 mg en 16 mg, tabletten betahistinedihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Allergodil oogdruppels, oogdruppels, oplossing 0,5 mg/ml. azelastinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Allergodil oogdruppels, oogdruppels, oplossing 0,5 mg/ml. azelastinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER oogdruppels, oogdruppels, oplossing 0,5 mg/ml azelastinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter Pagina 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine

Bijsluiter Pagina 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Claritine, tabletten 10 mg. loratadine Bijsluiter Pagina 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Claritine, tabletten 10 mg loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER. BECLOMETASON 3 mg MESALAZINE 500 mg zetpil

BIJSLUITER. BECLOMETASON 3 mg MESALAZINE 500 mg zetpil BIJSLUITER BECLOMETASON 3 mg MESALAZINE 500 mg zetpil Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Pulmocap Thymus, stroop Vloeibaar extract van tijm kruid

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Pulmocap Thymus, stroop Vloeibaar extract van tijm kruid BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Pulmocap Thymus, stroop Vloeibaar extract van tijm kruid Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. NiQuitin Mint 2 mg, zuigtabletten. nicotine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. NiQuitin Mint 2 mg, zuigtabletten. nicotine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS NiQuitin Mint 2 mg, zuigtabletten nicotine Version March 2011 NiQuitin Mint 2mg, BE280621/BE280637 Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. NORMACOL granulaat. Sterculia urens Roxb., gom

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. NORMACOL granulaat. Sterculia urens Roxb., gom BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS NORMACOL granulaat Sterculia urens Roxb., gom Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie. Dit geneesmiddel kunt u zonder voorschrift krijgen.

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Pulmocap Hedera, stroop Droog extract van klimopblad

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Pulmocap Hedera, stroop Droog extract van klimopblad BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de patiënt Pulmocap Hedera, stroop Droog extract van klimopblad Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER LORATADINE TEVA 10 mg TABLETTEN loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER LORATADINE TEVA 10 mg TABLETTEN loratadine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER LORATADINE TEVA 10 mg TABLETTEN loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie in voor u.

Nadere informatie

DOLPRONE 500 MG TABLET

DOLPRONE 500 MG TABLET Pagina 1 van 5 DOLPRONE 500 MG TABLET Paracetamol Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder recept krijgen. Maar gebruik het wel zorgvuldig, dan

Nadere informatie

Betahistine dihcl 8 mg Teva, tabletten Betahistine dihcl 16 mg Teva, tabletten betahistinedihydrochloride

Betahistine dihcl 8 mg Teva, tabletten Betahistine dihcl 16 mg Teva, tabletten betahistinedihydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Betahistine dihcl 8 mg Teva, Betahistine dihcl 16 mg Teva, betahistinedihydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Mucoangin Cassis 20 mg, zuigtabletten ambroxolhydrochloride

BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Mucoangin Cassis 20 mg, zuigtabletten ambroxolhydrochloride BIJSLUITER Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Mucoangin Cassis 20 mg, zuigtabletten ambroxolhydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER. NEBIVOLOL 2,5 mg tablet

BIJSLUITER. NEBIVOLOL 2,5 mg tablet BIJSLUITER NEBIVOLOL 2,5 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Allergodil neusspray 1 mg/ml, neusspray, oplossing Azelastinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Allergodil neusspray 1 mg/ml, neusspray, oplossing Azelastinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Allergodil neusspray 1 mg/ml, neusspray, oplossing Azelastinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Bijsluiter: Normacol Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NORMACOL 620 mg/g granules Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie