Werken met een beperking

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werken met een beperking"

Transcriptie

1 Uw organisatie wil succesvol zijn. Ook op maatschappelijk vlak. Als u mensen met een beperking, succesvol, in dienst heeft dan maakt u het verschil. Voor mensen met een beperking, omdat ze (weer) mee kunnen doen. En u bent een voorbeeld voor andere organisaties. Maar dan moet u het wel goed aanpakken. Mensen met een beperking kunnen veel betekenen voor een werkgever. Het is belangrijk, net als bij werknemers zonder beperking, dat er een goede match is tussen mens en werk. En tussen werkgever en werknemer. Maar dat gaat niet vanzelf. Daar is begeleiding bij nodig. Dat start al voordat u iemand met een beperking in dienst neemt. Want een goede voorbereiding maakt dat het een succes wordt. Voor medewerker(s) én organisatie. En in een vroeg stadium is er meer mogelijk voor wat betreft de inzet van (financiële) middelen. Waarom werkgevers mensen met een beperking in dienst nemen: Maatschappelijk verantwoord ondernemen sluit aan bij onze bedrijfswaarden. Wij hebben behoefte aan gemotiveerde werknemers voor eenvoudig werk. Het heeft een positief effect op het imago naar klanten, leveranciers en opdrachtgevers. Wij spelen zo in op de huidige of toekomstige krapte op de arbeidsmarkt. Ik draag bij aan de afspraken uit het Sociaal akkoord. Wij doen het ook voor de financiële voordelen die we krijgen door de inzet van mensen uit deze doelgroep. Voor ons maakt het niet waarom u mensen met een beperking in dienst neemt. Wat wij belangrijk vinden is dat het goed gebeurt, voor uw nieuwe medewerker én voor uw organisatie. U blijft doen waar u goed in bent en wij waar wij goed in zijn: mensen met een beperking begeleiden bij het succesvol werken binnen uw organisatie. Met het programma WERKGEVERSDIENSTVERLENING regelen wij alles rondom de voorbereiding, in dienst komen en in dienst houden van mensen met een beperking. U heeft er geen omkijken naar. Wij bieden altijd een programma op maat dat bestaat uit modules. Per situatie kijken we wat nodig is om te komen tot het beoogde resultaat. Beknopt waar kan. Uitgebreid waar nodig.

2 Wij bieden u de volgende modules: Bedrijfsscan Werkvloeranalyse (Financiële) regelingen Werving & selectie Jobcoaching Training & coaching Bedrijfsmaatschappelijk Werk Voor een aantal modules is financiering vanuit de uitkeringsinstantie mogelijk. De voordelen van MEE De Meent Groep: Meer dan 60 jaar kennis over en ervaring met mensen met een beperking. Een integrale aanpak op alle levensgebieden. Duurzame resultaten doordat wij het netwerk van de klant betrekken. Een partner met diepe wortels in de lokale netwerken.

3 Module BEDRIJFSSCAN U denk er over om mensen met een beperking in dienst te nemen. Daarbij kunt u allerlei vragen hebben, zoals: Is onze organisatie er klaar voor? Hoe denken onze medewerkers erover? Waar beginnen we aan? Wat zijn de risico s? Het is goed om u deze vragen vooraf te stellen zodat u zich goed kunt voorbereiden. Het doel van de module BEDRIJFSSCAN is om uw organisatie te helpen bij het beantwoorden van deze vragen. En om u te adviseren welke stappen u kunt nemen om het in dienst nemen van mensen met een beperking succesvol te laten verlopen. Deze module omvat onderzoek naar: Op welke manier het in dienst nemen van mensen met een beperking aansluit bij uw organisatie doelstellingen. Of er binnen de bedrijfscultuur ruimte is voor mensen met een beperking en zo ja, welke soort en mate van beperking. Welke doelgroepen het beste bij uw organisatie passen. Hoe voldoende draagvlak onder medewerkers kan worden gecreëerd om mensen met een beperking succesvol te laten werken binnen uw organisatie. Welke risico s u loopt en hoe u deze kunt voorkomen. Het resultaat is een schriftelijke rapportage waarin wij een goed beeld schetsen van de haalbaarheid van het in dienst nemen van mensen met een beperking voor uw organisatie. Wij adviseren u over de stappen die u kunt nemen om deze stap succesvol te zetten. De Programmamanager Arbeid van MEE De Meent Groep voert deze module uit.

4 Module WERKVLOERANALYSE U wilt mensen met een beperking in dienst nemen. Voor een goede start is het belangrijk dat u weet welk werk u door mensen met een beperking kunt laten doen. Welke functies zijn geschikt of geschikt te maken? Wie ondersteunt de nieuwe medewerker(s) bij hun werk? Het doel van de module WERKVLOERANALYSE is om een goed beeld te krijgen van de arbeidsmogelijkheden voor mensen met een beperking binnen uw organisatie. Observaties op de werkvloer. Onderzoek naar taken en complexiteit van de werkzaamheden. Adviseren over functiecreatie en functie-aanpassing. Opstellen eisenprofielen van mogelijke functies. Inventariseren van benodigde ondersteuning voor collega s en leidinggevenden. Het resultaat van de module WERKVLOERANALYSE is: Een overzicht van haalbare functies voor mensen met een beperking. Een uitwerking van deze functies in functiebeschrijvingen en vacatureteksten. Een Trajectcoach Arbeid van MEE De Meent Groep voert deze module uit. Wij maken gebruik van de Melba-methodiek om de eisenprofielen van de functies in kaart te brengen (zie bijlage).

5 Melba / IDA (bijlage bij module WERKVLOERANALYSE) Melba Melba is een systeem waarmee we aan de ene kant de mogelijkheden van een persoon en aan de andere kant de eisen van een functie documenteren. Het systeem bestaat uit een capaciteiten- en een eisenprofiel. De vergelijking van beide profielen maakt adequate advisering en matching mogelijk. Het capaciteitenprofiel Met Melba brengen we het daadwerkelijk functioneren van de persoon in de praktijk in kaart. Dit functioneren (het arbeidsgedrag) wordt door een groot aantal factoren beïnvloed. Denk aan leeftijd, gezondheid, mobiliteit, opleiding, vakkennis, medicatie, persoonlijk en professioneel netwerk, zicht op eigen mogelijkheden en houding ten opzichte van werk. Melba legt het arbeidsgedrag op meerdere momenten en in verschillende situaties vast. Bijvoorbeeld tijdens een intakegesprek, tijdens aanvullende testen of op een stageplaats. Iemand ontwikkelt zich in de loop van een traject of presteert in verschillende (werk/leer)situaties anders. Door de capaciteiten van een persoon op verschillende momenten in kaart te brengen maken we ontwikkelingen en verschillen in presteren zichtbaar. Zo ontstaat meer grip op de (gedrags)factoren die voor die persoon belangrijk zijn om mee te nemen in de overgang of terugkeer naar werk. Ook krijgt de persoon meer inzicht in zijn gedrag, bekeken vanuit het perspectief van de eisen die in een gemiddelde werksituatie worden gesteld. Het eisenprofiel Melba biedt ook de mogelijkheid om de eisen van functies, taken of leerwerkplekken in kaart te brengen met behulp van het eisenprofiel. Door het opstellen van een eisenprofiel maken we de (minimale) eisen van een bepaalde werkplek inzichtelijk én kunnen we verschillende taken met elkaar vergelijken. Een gesprek met een leidinggevende en met iemand die het werk uitvoert is belangrijk voor het verzamelen van informatie. Een observatie ter plekke zal tot slot voldoende zijn om functie-eisen te beoordelen. Met het eisenprofiel kunnen we de taakeisen van alle functies analyseren, onafhankelijk van het bereik of branche waartoe de functie behoort.

6 Matching Door de identieke opbouw van de capaciteiten- en eisenprofielen kunnen we Melba als profielvergelijkingssysteem gebruiken. Zo stellen we vast bij welke aspecten de mogelijkheden van de persoon al dan niet overeenkomen met de eisen van de functie. Discrepanties leggen we vast op een profielvergelijkingsformulier. Door een capaciteitenprofiel met een eisenprofiel te vergelijken (matching) gaan we na of een cliënt past op een bepaalde werkplek. Of dat begeleiding, ondersteuning of aanvullende training nodig is. Verder wordt duidelijk welke werkaanpassingen eventueel nodig zijn. IDA (Instrument voor de Diagnostiek van Arbeidsvaardigheden) IDA is een aanvullend diagnostisch instrument dat onlosmakelijk gekoppeld is aan het MELBA documentatiesysteem. IDA is opgebouwd uit 14 gestandaardiseerde toetsen van verschillende moeilijkheidsgraad. Ze vormen een mix van doe- en denkgerichte toetsen. De toetsen zijn genormeerd en wetenschappelijk onderbouwd. Ze meten vaardigheden die voor het functioneren in de arbeidspraktijk bepalend zijn. De arbeidsvaardigheidstoetsen kunnen we bij vrijwel elke persoon afnemen, ongeacht leeftijd, eventuele beperking of achtergrond. IDA kan op elke werkplek worden afgenomen. De afname is in principe één op één en duurt ongeveer twee dagdelen.

7 Module (FINANCIËLE) REGELINGEN Als u mensen met een beperking in dienst wilt nemen, dan kunt u gebruik maken van allerlei (financiële) regelingen. Op welke regelingen u aanspraak kunt maken hangt af van de kandidaat en haar/zijn inkomenssituatie op dat moment. Het is belangrijk dat u zich hier, vóórdat u arbeidsovereenkomsten sluit, goed op oriënteert. Het doel van de module (FINANCIËLE) REGELINGEN is om u te informeren over de verschillende regelingen en ondersteuningsinstrumenten die uitkeringsinstanties bieden. Voordat u de medewerker in dienst neemt maken we hierover goede afspraken met de betreffende uitkeringsinstantie zoals gemeente, UWV of verzekeringsmaatschappij. Zo maakt u optimaal gebruik van de geboden regelingen, beperkt u uw bedrijfsrisico en zorgt u voor een optimaal begeleidingsklimaat voor de werknemer. Informatie verstrekken over relevante onderwerpen zoals: Participatiewet en UWV Doelgroepenregister Wet banenafspraak en quotumregeling Loonwaardemeting en loonkostenregelingen Afspraken maken met de uitkeringsinstantie over bijvoorbeeld: Proefplaatsing en contractduur No-riskpolis bij ziekte Loonwaarde en loonkostenregelingen Jobcoaching Het resultaat is dat het in dienst nemen van een medewerker met een beperking is ondersteund, met optimaal gebruik van alle beschikbare regelingen. Een Trajectcoach Arbeid van MEE De Meent Groep voert deze module uit.

8 Module WERVING & SELECTIE De werving & selectie van de juiste kandidaat is een belangrijke stap in het proces van het in dienst nemen van mensen met een beperking. Met onze kennis van en ervaring met mensen met een beperking ondersteunen we u hierbij zodat u en de kandidaat de juiste keuze maakt. Het doel van de module WERVING & SELECTIE is om uw organisatie te ondersteunen bij het selecteren van de juiste kandidaat. Op basis van de functiebeschrijving werven wij kandidaten. Wij zorgen voor een voorselectie zodat u alleen tijd hoeft te steken in geschikte kandidaten. Wij ondersteunen u bij de sollicitatiegesprekken. Wij testen beoogde kandidaten om vast te stellen of zij voldoen aan het eisenprofiel van de functie. We kijken niet alleen of iemand geschikt is voor de functie, maar ook of de thuissituatie voldoende stabiel is om de functie succesvol uit te voeren. Het resultaat is dat wij u per vacature minimaal twee geschikte kandidaten voordragen. Een Trajectcoach Arbeid van MEE De Meent Groep voert deze module uit.

9 Module JOBCOACHING Als een medewerker met een beperking in uw organisatie start, dan is het belangrijk dat deze start goed verloopt. Dat kennis wordt gemaakt met de collega s en de leidinggevende. Dat duidelijk is welke taken de medewerker gaat uitvoeren en op welke manier. Het doel van de module JOBCOACHING is om de medewerker te begeleiden bij het inwerken. Het begeleiden van de start van de medewerker. Inwerken van de medewerker op de werkvloer. Het opstellen van een trainingsprogramma om het werk te leren. Periodieke evaluatie met de medewerker en de leidinggevende. Beschikbaarheid van de jobcoach geval van problemen of knelpunten. Het resultaat is dat de medewerker het werk zelfstandig kan uitvoeren en de vereiste productiviteit haalt. Een Jobcoach van MEE De Meent Groep voert deze module uit.

10 Module TRAINING EN COACHING De dagelijkse omgang met mensen met een beperking kan een verrijking voor uw organisatie zijn. Ook kunnen zij u voor verrassingen plaatsen. Bijvoorbeeld door anders te reageren op situaties of bij veranderingen. Het doel van de module TRAINING EN COACHING is bij uw medewerkers de kennis over mensen met een beperking te vergroten en het leren van vaardigheden in de omgang met mensen met een beperking. Consultatiegesprekken over hoe om te gaan met mensen met een beperking. Tips voor communicatie. Hoe te handelen bij veranderingen? Individuele coaching. Training herkennen en omgaan met mensen met een beperking. Het resultaat is dat uw relatie met uw medewerker(s) met een beperking is verbeterd. De kans op een succesvolle duurzame inzet is vergroot. Een Trajectcoach Arbeid en Trainers van MEE De Meent Groep voeren deze module uit.

11 Module BEDRIJFSMAATSCHAPPELIJK WERK Om mensen met een beperking succesvol aan het werk te houden is vaak meer nodig dan u misschien gewend bent. Zo kunt u te maken krijgen met onverklaarbaar ziekteverzuim, moeite met veranderingen en conflicten met collega s. Bij mensen met een beperking is vaak ook sprake van problemen op andere levensgebieden. Denk aan problemen thuis, in het sociaal functioneren en op het gebied van financiën. Deze problemen kunnen merkbaar zijn op het werk en kunnen het functioneren van de medewerker beïnvloeden. Maar zijn met goede begeleiding te voorkomen of op te lossen. Het doel van de module BEDRIJFSMAATSCHAPPELIJK WERK is om een duurzame arbeidsinzet te borgen en ziekteverzuim te voorkomen. Enerzijds proberen wij problemen te voorkomen en anderzijds ondersteunen wij adequaat bij dergelijke situaties. Periodieke evaluatiegesprekken met de werknemer en zijn/haar leidinggevende. Acute ondersteuning bij probleemsituaties. Consultatie en advies aan leidinggevende. Ondersteuning bij verstoorde werkrelaties. Ondersteuning bij verstoorde of gebrekkige communicatie. Ondersteuning bij privé-situaties. Een Trajectcoach Arbeid van MEE De Meent Groep voert deze module uit. De module BEDRIJFSMAATSCHAPPELIJK WERK is een aanvulling op wat een leidinggevende en een bedrijfsarts uitvoeren. Wij werken graag met hen samen aan de optimale inzet van uw medewerker.

Samen Sterk naar Werk

Samen Sterk naar Werk Meedoen in de maatschappij is voor iedereen belangrijk. Zeker ook voor mensen met een beperking. Door (weer) actief mee te doen, wordt de stap naar betaald werk kleiner. Mensen voelen zich gezonder. Daardoor

Nadere informatie

Werken met een beperking

Werken met een beperking Meedoen in de maatschappij is voor iedereen belangrijk. Zeker ook voor mensen met een beperking. Door (weer) actief mee te doen, wordt de stap naar betaald werk kleiner. Mensen voelen zich gezonder. Daardoor

Nadere informatie

Samen Sterk naar Werk

Samen Sterk naar Werk Meedoen in de maatschappij is voor iedereen belangrijk. Zeker ook voor mensen met een beperking. Door (weer) actief mee te doen, wordt de stap naar betaald werk kleiner. Mensen voelen zich gezonder. Daardoor

Nadere informatie

Participatiewet. Hoe kunt u werk bieden aan werkzoekenden met een arbeidsbeperking?

Participatiewet. Hoe kunt u werk bieden aan werkzoekenden met een arbeidsbeperking? Participatiewet Hoe kunt u werk bieden aan werkzoekenden met een arbeidsbeperking? Wat kan het WSP voor u betekenen? Werving & selectie Branche- en Subsidies & regelingen Werkgevers Scan doelgroepen arbeidsjuridischadvies

Nadere informatie

Participatie. Integrale Arbeidscoach. Versterking bij werken met een beperking

Participatie. Integrale Arbeidscoach. Versterking bij werken met een beperking Participatie Integrale Arbeidscoach Versterking bij werken met een beperking meedoen mogelijk maken Mensen met een beperking zijn vaak goed in staat om betaalde arbeid te verrichten. Een passende werkplek

Nadere informatie

Do s en dont s werkgeversdienstverlening: betrekken, bedienen, beïnvloeden

Do s en dont s werkgeversdienstverlening: betrekken, bedienen, beïnvloeden Do s en dont s werkgeversdienstverlening: betrekken, bedienen, beïnvloeden sprekers Tanja Willemsen - Projectleider Werkgeversdienstverlening Programmaraad Ida Dral -!DE Advies voor innovatie en verbinding

Nadere informatie

Participatiewet: Achtergrondinformatie Realiseren garantiebanen voor arbeidsbeperkten

Participatiewet: Achtergrondinformatie Realiseren garantiebanen voor arbeidsbeperkten Participatiewet: Achtergrondinformatie Realiseren garantiebanen voor arbeidsbeperkten Aanleiding De raad van bestuur heeft op 7 april 2015 het besluit realiseren van garantiebanen voor arbeidsbeperkten

Nadere informatie

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER

DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER UTRECHT MIDDEN DE PARTICIPATIEWET VOOR U ALS WERKGEVER Doel van de Participatiewet De Participatiewet vervangt de bijstandswet, de Wet sociale werkvoorziening en een deel van de Wajong. Het doel van de

Nadere informatie

De Wet Banenafspraak vraagt werkgevers. Voor u als werkgever is het interessant te BANEN IN HET KADER VAN DE WET BANENAFSPRAAK

De Wet Banenafspraak vraagt werkgevers. Voor u als werkgever is het interessant te BANEN IN HET KADER VAN DE WET BANENAFSPRAAK BANENAFSPRAAK BANEN IN HET KADER VAN DE WET BANENAFSPRAAK De Wet Banenafspraak vraagt werkgevers om de komende jaren een bepaald aantal werknemers met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Dit komt

Nadere informatie

Wat houdt de Participatiewet in?

Wat houdt de Participatiewet in? Participatiewet Wat houdt de Participatiewet in? Op 1 juli 2014 aangenomen door de Eerste Kamer; Op 1 januari 2015 gaat de Participatiewet van kracht, één regeling Doel: zoveel mogelijk mensen met een

Nadere informatie

Do s en don ts werkgeversdienstverlening

Do s en don ts werkgeversdienstverlening Do s en don ts werkgeversdienstverlening Inhoud Aanleiding Overzicht werkgeversdienstverlening Proces aannemen en plaatsen medewerker met arbeidsbeperking Do s en don ts per fase Bronnen Aanleiding Onderzoeksrapporten

Nadere informatie

INTRODUCTIE TOOLBOX voor GEBRUIKERS. duurzame plaatsing van werknemers met autisme

INTRODUCTIE TOOLBOX voor GEBRUIKERS. duurzame plaatsing van werknemers met autisme INTRODUCTIE TOOLBOX voor GEBRUIKERS duurzame plaatsing van werknemers met autisme 1 Welkom bij toolbox AUTIPROOF WERKT Autiproof Werkt is een gereedschapskist met instrumenten die gebruikt kan worden bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief Werken is meedoen

Nieuwsbrief Werken is meedoen Nieuwsbrief Werken is meedoen BEDOELD VOOR DE ONDERNEMERS IN VOORSCHOTEN, LEIDSCHENDAM-VOORBURG EN WASSENAAR Iedereen doet mee! We ondersteunen werkgevers Zoveel mogelijk mensen aan het werk, want werken

Nadere informatie

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

Voorbeeld van een Uitvoeringsplan Schakelpunt Landelijke Werkgevers Werving en Plaatsing [functie] tussen Werkgever Y en arbeidsmarktregio X

Voorbeeld van een Uitvoeringsplan Schakelpunt Landelijke Werkgevers Werving en Plaatsing [functie] tussen Werkgever Y en arbeidsmarktregio X Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Schakelpunt Landelijke Werkgevers: https://www.samenvoordeklant.nl/schakelpunt-landelijke-werkgevers LOGO S Voorbeeld van een Uitvoeringsplan Schakelpunt

Nadere informatie

MELBA: meten is je talenten weten. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn

MELBA: meten is je talenten weten. Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn MELBA: meten is je talenten weten Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Nick wil graag aan de slag. Hij heeft een beperking en wil weten welk werk hij aankan. Natuurlijk heeft hij zijn eigen wensen.

Nadere informatie

NovaWork. Aan de slag op de arbeidsmarkt in zes stappen Werkgevers en opdrachtgevers. Iedereen doet mee!

NovaWork. Aan de slag op de arbeidsmarkt in zes stappen Werkgevers en opdrachtgevers. Iedereen doet mee! NovaWork Aan de slag op de arbeidsmarkt in zes stappen Werkgevers en opdrachtgevers Iedereen doet mee! NovaWork helpt mensen met een forse afstand tot de arbeidsmarkt op de zoektocht naar zinvol en passend

Nadere informatie

Bijlage 1 Matching profielen van werknemer en werk

Bijlage 1 Matching profielen van werknemer en werk Bijlage 1 Matching profielen van werknemer en werk bij Aanvraag Jobcoach Waarom dit formulier? De jobcoach vult dit formulier in om de coachingsdoelen vast te kunnen stellen. Het formulier bestaat uit

Nadere informatie

Het ambassadeursnetwerk werkgevers in actie voor mensen met een arbeidsbeperking

Het ambassadeursnetwerk werkgevers in actie voor mensen met een arbeidsbeperking Het ambassadeursnetwerk werkgevers in actie voor mensen met een arbeidsbeperking Doel van deze bijeenkomst Participatiewet en banenafspraak Ambassadeursnetwerk Delen van ervaringen en adviezen Netwerken

Nadere informatie

STiP. collegetour. 16 november 2018

STiP. collegetour. 16 november 2018 STiP collegetour Achtergrond STiP Hoge werkloosheid/veel langdurige werkloosheid Geen perspectief op werk Maatschappelijk partners in de stad hebben moeilijke tijd Banen waar werk bleef liggen 2 Wat is

Nadere informatie

De match die werkt! De activiteiten van de jobcoach zijn gericht op het behouden van de match!

De match die werkt! De activiteiten van de jobcoach zijn gericht op het behouden van de match! De match die werkt! De activiteiten van de jobcoach zijn gericht op het behouden van de match! De match die werkt! Een baan vinden en behouden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms is hier extra

Nadere informatie

Dariuz loonwaardemeting. Wegwijs in waardering

Dariuz loonwaardemeting. Wegwijs in waardering Dariuz loonwaardemeting Wegwijs in waardering Psychologen voor werken naar Vermogen, 1 juni 2012 Dariuz realiseert op effectieve & efficiënte manier duurzame uitstroom Ken je cliënt Inzicht in doelgroepen

Nadere informatie

BEDOELD VOOR DE ONDERNEMERS IN VOORSCHOTEN, LEIDSCHENDAM-VOORBURG EN WASSENAAR

BEDOELD VOOR DE ONDERNEMERS IN VOORSCHOTEN, LEIDSCHENDAM-VOORBURG EN WASSENAAR Toolbox Werken is meedoen BEDOELD VOOR DE ONDERNEMERS IN VOORSCHOTEN, LEIDSCHENDAM-VOORBURG EN WASSENAAR Iedereen doet mee! We ondersteunen werkgevers Zoveel mogelijk mensen aan het werk, want werken is

Nadere informatie

Arbeidsdeskundige Zorg. Module

Arbeidsdeskundige Zorg. Module Arbeidsdeskundige Zorg Module Arbeidsdeskundige zorg, module GGz In deze folder wordt een beeld gegeven van wat u kunt verwachten als u ondersteuning krijgt van de Arbeidsdeskundige Zorg van Zuyderland

Nadere informatie

Stappenplan duurzame plaatsing

Stappenplan duurzame plaatsing Stappenplan duurzame plaatsing 1. Inventarisatie van mogelijkheden en werkplekken 2. Werving 3. Selectie 4. Contractering 5. Werkplekaanpassing 6. Begeleiding 7. Beoordeling, ontwikkeling, doorstroom 25

Nadere informatie

Presentatie banenafspraak/ quotumregeling en de instrumenten

Presentatie banenafspraak/ quotumregeling en de instrumenten Presentatie banenafspraak/ quotumregeling en de instrumenten Inhoud 1. Introductie 2. Wet banenafspraak en quotumregeling 3. Instrumenten 4. Vragen De inzet van SZW Het beste uit mensen halen, niemand

Nadere informatie

Opleiding Intercedent.

Opleiding Intercedent. Opleiding Intercedent www.bpmo-academy.nl Wat doet een Intercedent? Een intercedent is iemand die bemiddelt tussen werkzoekende mensen en bedrijven die werknemers zoeken. Meestal werken intercedenten logischerwijs

Nadere informatie

Wij analyseren de situatie en vervolgens werken we met een eenvoudig categoriemodel:

Wij analyseren de situatie en vervolgens werken we met een eenvoudig categoriemodel: Re-integratiebegeleiding (2 e en 3 e spoor) Doel 1. Duidelijkheid! Wij analyseren de situatie en vervolgens werken we met een eenvoudig categoriemodel: 2. Werk! * Ruime arbeidsmogelijkheden * Beperkte

Nadere informatie

Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat

Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat 2013 Re. Entry is samenwerkingspartner binnen FIT Return (zie www.fit-return.nl) 1 Arbeid en Belastbaarheid Intake Fysiek (Arbeids- Bedrijfsfysiotherapeut) De

Nadere informatie

Het digitale Gemeenteblad Officiële uitgave van gemeente De Wolden

Het digitale Gemeenteblad Officiële uitgave van gemeente De Wolden Het digitale Gemeenteblad Officiële uitgave van gemeente De Wolden Nummer 12, 13 december 2017 Burgemeester en wethouders van de gemeente De Wolden, gelet op artikel 18 van de Re-integratieverordening

Nadere informatie

Mini-symposium Eerste ervaringen van werkgevers en gemeenten met de Participatiewet

Mini-symposium Eerste ervaringen van werkgevers en gemeenten met de Participatiewet Mini-symposium Eerste ervaringen van werkgevers en gemeenten met de Participatiewet Workshop 1+2 Hoe te komen tot een duurzame match: vanuit perspectief gemeenten, UWV en werkgevers Programma Inleiding

Nadere informatie

De belangrijkste resultaten op thema 1: Activiteiten en resultaten voor SW medewerkers of medewerkers uit de Participatiewet

De belangrijkste resultaten op thema 1: Activiteiten en resultaten voor SW medewerkers of medewerkers uit de Participatiewet Format eindrapportage In februari levert Cedris de eindrapportage van de sectorplannen op aan SZW. Middels deze laatste evaluatieronde inventariseren we op arbeidsmarktregioniveau welke resultaten zijn

Nadere informatie

Participatiewet en banenafspraak Cao VO. AWVN Henk van de Pol Marloes Arbouw

Participatiewet en banenafspraak Cao VO. AWVN Henk van de Pol Marloes Arbouw Participatiewet en banenafspraak Cao VO AWVN Henk van de Pol Marloes Arbouw Wat betekent de banenafspraak voor uw organisatie? Waarom gaan organisaties meedoen? Verplichting vanuit Sociaal akkoord Maar

Nadere informatie

Divosa Voorjaarscongres 2017

Divosa Voorjaarscongres 2017 Divosa Voorjaarscongres 2017 Even voorstellen Irene Thuis, bestuurder MEE Zuid-Limburg Dagmar Smeets, consulent MEE Zuid-Limburg MEE Zuid-Limburg: Ondersteuning aan mensen met een beperking en het versterken

Nadere informatie

Overzicht instrumenten re-integratie

Overzicht instrumenten re-integratie Overzicht instrumenten re-integratie Werken met behoud van uitkering Zowel UWV als gemeenten bieden werkgevers mogelijkheden om een periode kosteloos te bekijken of de werknemer het werk aankan. Dit heet

Nadere informatie

Programma. Wat is de Participatiewet? Hoe kunnen wij u helpen?

Programma. Wat is de Participatiewet? Hoe kunnen wij u helpen? Programma Wat is de Participatiewet? Hoe kunnen wij u helpen? De Participatiewet Op 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht Van werkgevers wordt nu verwacht om werkzoekenden met een arbeidsbeperking

Nadere informatie

Werkgevers Event 20 november 2014. Participatiewet. De gevolgen hiervan voor werkgevers

Werkgevers Event 20 november 2014. Participatiewet. De gevolgen hiervan voor werkgevers Werkgevers Event 20 november 2014 Participatiewet De gevolgen hiervan voor werkgevers Startdatum: 1 januari 2015 De situatie nu èn per 1 januari 2015 Huidige situatie: Wajong, WSW, WWB verschillende rechten,

Nadere informatie

Jobcoaching theorie & praktijk

Jobcoaching theorie & praktijk Jobcoaching theorie & praktijk Door: Tosca Geneste Anniek Groenendijk HR Advisor DNP Imagingcomm Europe BV Senior Trajectbegeleider en Register Jobcoach bij Voorzet Arbeid in Haarlem Terminologie Participatiewet

Nadere informatie

Snel aan de slag met talent!

Snel aan de slag met talent! Bent u op zoek naar een geschikte medewerker? Naar iemand die graag aan het werk wil? Snel aan de slag met talent! Laat Roads kosteloos de juiste match voor u vinden! Individuele Plaatsing en Steun (IPS):

Nadere informatie

Waarom werkzoekenden. een uitkering aannemen?

Waarom werkzoekenden. een uitkering aannemen? Waarom werkzoekenden met een uitkering aannemen? Het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) helpt u met al uw arbeidsmarktvragen. Of het nu gaat om arbeidsjuridisch kwesties, personeelsadvies op

Nadere informatie

Plan van Aanpak Format. Pilot functiecreatie gemeente/provincie SW bedrijf

Plan van Aanpak Format. Pilot functiecreatie gemeente/provincie SW bedrijf Plan van Aanpak Format Pilot functiecreatie gemeente/provincie SW bedrijf Inhoudsopgave 1 Naar een inclusieve arbeidsorganisatie met functiecreatie. 1 2 Plan van aanpak pilot functiecreatie... 2 3 Projectstructuur

Nadere informatie

Schakelen van school naar werk. Inhoud presentatie. Perspectief voor de leerlingen (I) Presentatie voor scholen.

Schakelen van school naar werk. Inhoud presentatie. Perspectief voor de leerlingen (I) Presentatie voor scholen. Schakelen van school naar werk Presentatie voor scholen Voorjaar 2017 Inhoud presentatie 1. Perspectief voor de leerlingen 2. Wat kunt u betekenen in het proces? 3. Wat heeft de Participatiewet te bieden?

Nadere informatie

FUNCTIE CREATIE IEDEREEN DOET MEE

FUNCTIE CREATIE IEDEREEN DOET MEE FUNCTIE CREATIE IEDEREEN DOET MEE Hoe creëer je een baan voor iemand met een arbeidsbeperking zonder extra kosten? Praktische tips en inspiratie om invulling te geven aan de Wet banenafspraak. Samenvatting

Nadere informatie

Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt!   DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats Werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

Altijd voorzien van passend personeel. Werkgevers met vragen krijgen antwoorden van het WSP

Altijd voorzien van passend personeel. Werkgevers met vragen krijgen antwoorden van het WSP Altijd voorzien van passend personeel Werkgevers met vragen krijgen antwoorden van het WSP Werving Werving & & Selectie Selectie Traject Traject Als werkgever heeft u al genoeg aan uw hoofd. Uw producten

Nadere informatie

Multidisciplinaire Leidraad. Participatieve Aanpak op de Werkplek

Multidisciplinaire Leidraad. Participatieve Aanpak op de Werkplek Multidisciplinaire Leidraad Participatieve Aanpak op de Werkplek Cliënt versie voor werkgevers en werkenden Versie maart 2016 Auteurs: Joyce Becker Msc, Dr. Maaike Huysmans, Dr. Frederieke Schaafsma, Drs.

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF WERKGEVER

INFORMATIEBRIEF WERKGEVER INFORMATIEBRIEF WERKGEVER Werkzoekenden die begeleid worden door JobC hebben zijn Statushouder zonder beperking of iemand met een arbeidsbeperking waardoor zij soms meer moeite hebben om zelfstandig een

Nadere informatie

Visie en eindtermen voor jobcoachopleidingen

Visie en eindtermen voor jobcoachopleidingen Visie en eindtermen voor jobcoachopleidingen Versie 1.0 12 april 2012 Inhoudsopgave blz. Voorwoord 2 Algemeen -Visie 3 -Methodiek 4 Intake/assessment 5 Jobfinding 6 Coaching on the job 7 Definitielijst

Nadere informatie

Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: Vitaal de toekomst in! Investeren in duurzame inzetbaarheid? Dat hoeft u niet alleen te doen.

Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: Vitaal de toekomst in! Investeren in duurzame inzetbaarheid? Dat hoeft u niet alleen te doen. Kartonnage en Flexibele Verpakkingen: Vitaal de toekomst in! Investeren in duurzame inzetbaarheid? Dat hoeft u niet alleen te doen. Een overzicht van ons aanbod in 2017-2018 Inhoud Inleiding: Samen investeren

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 7 oktober Gezien het advies van de commissie Inwonerszaken d.d.

Gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 7 oktober Gezien het advies van de commissie Inwonerszaken d.d. Verordening loonkostensubsidie gemeente Beek 2015 De raad van de gemeente Beek Gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 7 oktober 2014 Gelet op artikel 6, tweede lid Participatiewet 2015

Nadere informatie

Zonder Waarde Geen Plaatsing Paradoxen en principes bij de plaatsing van mensen met een arbeidsbeperking in het Primair Onderwijs Tinka van Vuuren,

Zonder Waarde Geen Plaatsing Paradoxen en principes bij de plaatsing van mensen met een arbeidsbeperking in het Primair Onderwijs Tinka van Vuuren, Zonder Waarde Geen Plaatsing Paradoxen en principes bij de plaatsing van mensen met een arbeidsbeperking in het Primair Onderwijs Tinka van Vuuren, Aukje Smit m.m.v. Dian van Erp HRM Lectorencongres november

Nadere informatie

Sessie 16: Hoe werkt beschut werk onder de Participatiewet

Sessie 16: Hoe werkt beschut werk onder de Participatiewet Sessie 16: Hoe werkt beschut werk onder de Participatiewet WAT WIL JE WETEN OVER Introductie: beschut moet of toch niet? 2 discussies: Financieel (kosten beschut) Hoogte vd kosten Dienstverband: vast vs

Nadere informatie

Bijlage 1 Aanvraagformulier. (Regionaal) Naam Functie. Organisatie Telefoon nummer adres

Bijlage 1 Aanvraagformulier. (Regionaal) Naam Functie. Organisatie Telefoon nummer  adres Bijlage 1 Aanvraagformulier Mted ri S.ial Zilkfl n 4 Yklegihjd (Regionaal) Naam Functie 1 Organisatie Telefoon nummer E-mailadres. Voor indienen aanvraag ondersteuning aanpak Matchen op werk 1: stand van

Nadere informatie

WERKMAAT = MAATWERK. Concreet, succesvol en duurzaam aan de slag! Informatie voor WSP-medewerkers

WERKMAAT = MAATWERK. Concreet, succesvol en duurzaam aan de slag! Informatie voor WSP-medewerkers WERKMAAT = MAATWERK Concreet, succesvol en duurzaam aan de slag! Informatie voor WSP-medewerkers De Werkmaat ontvangt: een dagdeel training op locatie; eén op één training, dus volop ruimte voor maatwerk;

Nadere informatie

HRM Netwerk Verzuim. 16 maart 2017

HRM Netwerk Verzuim. 16 maart 2017 HRM Netwerk Verzuim 16 maart 2017 Meet en greet met Kees Een hardwerkende vrouw, kinderen op de basisschool, partner werkt en zelf een drukke baan Op een dag. Wordt het Kees te veel Er volgt een ziekmelding

Nadere informatie

Werk Eerst leidt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt toe naar betaalde arbeid met duurzaam perspectief.

Werk Eerst leidt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt toe naar betaalde arbeid met duurzaam perspectief. Werk Eerst leidt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt toe naar betaalde arbeid met duurzaam perspectief. Dit kunnen mensen met een uitkering zijn, maar ook mensen met een beperking (fysiek

Nadere informatie

Ondernemingsraden maken afspraken over duurzame garantiebanen voor arbeidsbeperkten. Gabbie van der Kroef, trainer-adviseur SBI Formaat

Ondernemingsraden maken afspraken over duurzame garantiebanen voor arbeidsbeperkten. Gabbie van der Kroef, trainer-adviseur SBI Formaat Ondernemingsraden maken afspraken over duurzame garantiebanen voor arbeidsbeperkten Gabbie van der Kroef, trainer-adviseur SBI Formaat In deze workshop aandacht voor Duurzame garantiebanen. Mensen met

Nadere informatie

Verbinden, stimuleren & ontwikkelen

Verbinden, stimuleren & ontwikkelen Verbinden, stimuleren & ontwikkelen GehandicaptenzorgInclusief Functiecreatie Het creëren van duurzamebanenvoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt Marion van Swaay Arjan van der Borst SBCM Wat

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 30 545 Uitvoering Wet Werk en Bijstand Nr. 189 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Aan de Voorzitter van de Tweede

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Realisatie en actuele ontwikkelingen afspraakbanen Steller S.J. Ros De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon (050) 367 70 86 Bijlage(n) 0 Ons kenmerk 6934597 Datum

Nadere informatie

DUURZAME PLAATSING. 1/3 aan het werk, bij 20% van bedrijven

DUURZAME PLAATSING. 1/3 aan het werk, bij 20% van bedrijven DUURZAME PLAATSING 1/3 aan het werk, bij 20% van bedrijven 1 1/3 aan het werk, bij 20% van bedrijven 1/3 aan het werk, bij 20% van bedrijven 2 Werk draagt bij aan: 1/3 aan het werk, bij 20% van bedrijven

Nadere informatie

Bedrijfspresentatie. Euroforce B.V.

Bedrijfspresentatie. Euroforce B.V. Bedrijfspresentatie Algemeen is opgericht in 2001 en is begonnen als uitzendorganisatie, inmiddels heeft Euroforce zich ontwikkeld tot een breder dienstverlenende organisatie en hebben we veel ervaring

Nadere informatie

Presentatie WSP & Banenafspraak

Presentatie WSP & Banenafspraak Presentatie WSP & Banenafspraak Informatiebijeenkomst OFS Presentatie WerkgeversServicepunt NHN Wie zijn wij? Een samenwerkingsverband bestaande uit: UWV De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder,

Nadere informatie

De aanpak van Inclusief Groep werkt! Werken leer je door te werken. We brengen mensen in bedrijf

De aanpak van Inclusief Groep werkt! Werken leer je door te werken. We brengen mensen in bedrijf Werken leer je door te werken De aanpak van Inclusief Groep werkt! Als toeleider van de arbeidsmarkt hebben we veel aandacht voor onze kandidaten. Door af te stemmen met werkgevers verlagen we drempels

Nadere informatie

Veranderende arbeidsmarkt

Veranderende arbeidsmarkt Veranderende arbeidsmarkt De arbeidsmarkt staat aan de vooravond van een grote verandering. Na decennia van een groeiend arbeidspotentieel neemt sinds 2010 de beroepsbevolking af. Commissie Bakker becijfert

Nadere informatie

Altijd voorzien van passend personeel. Werkgevers met vragen krijgen antwoorden van het WSP.

Altijd voorzien van passend personeel. Werkgevers met vragen krijgen antwoorden van het WSP. Altijd voorzien van passend personeel Werkgevers met vragen krijgen antwoorden van het WSP. Werving Werving & & Selectie Selectie Traject Traject Als werkgever heeft u al genoeg aan uw hoofd. Uw producten

Nadere informatie

Terugkoppeling motie 'Van bijstand naar baan' De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Terugkoppeling motie 'Van bijstand naar baan' De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Terugkoppeling motie 'Van bijstand naar baan' J.E. Slagter/S. Ros De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 57 42 1 7-11-2018 - Geachte heer, mevrouw, Tijdens de behandeling

Nadere informatie

Krachtbron voor re-integratie

Krachtbron voor re-integratie Krachtbron voor re-integratie De eigen kracht opladen Als gemeente en UWV krijgt u steeds meer verantwoordelijkheden om klanten die niet zelfstandig aan het werk kunnen, op weg te helpen. Snelle en effectieve

Nadere informatie

Overheid & quotum Beknopte toelichting op resultaten ervaringsonderzoek onder werkgevers

Overheid & quotum Beknopte toelichting op resultaten ervaringsonderzoek onder werkgevers Overheid & quotum Beknopte toelichting op resultaten ervaringsonderzoek onder werkgevers 1 november 2017 Overzicht belangrijkste conclusies en aandachtspunten Samenvattend antwoord op hoofdvraag 1: ervaren

Nadere informatie

Nederlands Instituut voor Sociale Zekerheid. Partnerschap en regelruimte bij de Participatiewet

Nederlands Instituut voor Sociale Zekerheid. Partnerschap en regelruimte bij de Participatiewet Nederlands Instituut voor Sociale Zekerheid Partnerschap en regelruimte bij de Participatiewet RAAK-MKB project MKB@Work Structurele samenwerking MKB gemeenten/uwv (uitvoering) Zelfregie over werving,

Nadere informatie

Methodiekbeschrijving Januari 2008. Laat Zien Wat Je Kunt

Methodiekbeschrijving Januari 2008. Laat Zien Wat Je Kunt Methodiekbeschrijving Januari 2008 Laat Zien Wat Je Kunt Deel 1: Methodiekbeschrijving Het is bij de juiste methodiekvaststelling bepalend uit welke personen de doelgroep bestaat. De methodiek is vooral

Nadere informatie

HOW TO: OMGAAN MET SLECHT FUNCTIONERENDE MEDEWERKERS

HOW TO: OMGAAN MET SLECHT FUNCTIONERENDE MEDEWERKERS HOW TO: OMGAAN MET SLECHT FUNCTIONERENDE MEDEWERKERS INTRODUCTIE Elk bedrijf krijgt wel eens te maken met een medewerker die niet functioneert zoals gehoopt. Dat is vervelend voor zowel de medewerker als

Nadere informatie

Ik ben. Eerlijk. Geduldig. Creatief. Gestructureerd. Communicatief. Geïnteresseerd. Geeft aandacht WWW.IKBENHARRIE.NL

Ik ben. Eerlijk. Geduldig. Creatief. Gestructureerd. Communicatief. Geïnteresseerd. Geeft aandacht WWW.IKBENHARRIE.NL Ik ben Geïnteresseerd Creatief WWW.IKBENHARRIE.NL Communicatief Geeft aandacht Eerlijk Gestructureerd Geduldig Harrie is ontwikkeld door CNV Jongeren en Vilans, met dank aan de support van UWV en Instituut

Nadere informatie

Participatiewet. Werk training - coaching

Participatiewet. Werk training - coaching Werk training - coaching Met WERK meer MANS Wie zijn wij: 15 jaar ervaring Zuid- / midden Nederland Breed & groot netwerk Consulenten Arbeidsdeskundigen Loopbaanadviseurs (Job)coaches Werkmans stelt zich

Nadere informatie

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in uw bedrijf

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in uw bedrijf Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in uw bedrijf Wat levert het u op? Hoe kunnen wij u helpen? Wat zijn de mogelijkheden? Dagbesteding Leren & Werken Betaalde baan Wat biedt Philadelphia u? Goed

Nadere informatie

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Combo Emonomy Combo Emonomy heeft een lange historie en traditie in methodiekontwikkeling, onderzoek, opleiding, coaching en advies op het gebied van arbeidsontwikkeling,

Nadere informatie

De Kandidatenmarkt. informatie & visie

De Kandidatenmarkt. informatie & visie De Kandidatenmarkt informatie & visie Onze missie & visie De Kandidatenmarkt is een jonge, innovatieve en dynamische sociale organisatie die werkzoekenden van 17 t/m 29 jaar naar werk, werkervaringsplekken,

Nadere informatie

JOBCOACHING Het ultieme doel van The Colour Kitchen is om mensen weer een nieuwe kans te bieden. Wij investeren in persoonlijke ontwikkeling,

JOBCOACHING Het ultieme doel van The Colour Kitchen is om mensen weer een nieuwe kans te bieden. Wij investeren in persoonlijke ontwikkeling, Jobcoaching JOBCOACHING Het ultieme doel van The Colour Kitchen is om mensen weer een nieuwe kans te bieden. Wij investeren in persoonlijke ontwikkeling, opleiding en praktijkervaring en geloven dat dit

Nadere informatie

Een leven lang ontwikkelen, 29 mei 2018

Een leven lang ontwikkelen, 29 mei 2018 Een leven lang ontwikkelen, 29 mei 2018 Waar gaan we het over hebben De huidige arbeidsmarkt loopt vast Naar een skills gerichte arbeidsmarkt Wat gaat House of Skills opleveren? Definitie van skills Skillpaspoort

Nadere informatie

FINMORE. drs Paul Olie. Kwaliteit en expertise bij het invullen. van financieel administratieve functies

FINMORE. drs Paul Olie. Kwaliteit en expertise bij het invullen. van financieel administratieve functies INTERIM MANAGEMENT & Kwaliteit en expertise bij het invullen RECRUITMENT Een assessment levert een completer beeld op van drs Paul Olie een kandidaat en ondersteunt de besluitvorming van financieel administratieve

Nadere informatie

Traject. Reïntegratie 2e Spoor

Traject. Reïntegratie 2e Spoor Traject Reïntegratie 2e Spoor Re-integratie 2 e spoor The art of human development Na uitval door ziekte zal een werknemer normaal gesproken re-integreren bij de huidige werkgever. Dit kan echter niet

Nadere informatie

Uitkeringswijzer. Aanvullende informatie Doelgroepenregister WSW

Uitkeringswijzer. Aanvullende informatie Doelgroepenregister WSW Aanvullende informatie enregister Het doelgroepenregister is een landelijk register, waarin alle mensen staan die vallen onder de banenafspraak. UWV beheert dit register. Met de gegevens uit het doelgroepenregister

Nadere informatie

De Afdeling advisering van de Raad van State gehoord (advies van);

De Afdeling advisering van de Raad van State gehoord (advies van); Ontwerpbesluit van [[ ]] Houdende regels met betrekking tot de werkzaamheden die het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen uitvoert om te beoordelen of een persoon uitsluitend in een beschutte omgeving

Nadere informatie

Een passende baan in het Slotervaart ziekenhuis

Een passende baan in het Slotervaart ziekenhuis Een passende baan in het Slotervaart ziekenhuis Carien Smallenbroek Henny Mulders Arbeidsparticipatie noodzaak Nieuwe sociale zekerheid én nieuwe arbeidsmarkt : iedereen die kan, moet aan het werk komen

Nadere informatie

Netwerk 45+ werk.nl uwv.nl. Samen naar een nieuwe baan. Werk boven uitkering

Netwerk 45+ werk.nl uwv.nl. Samen naar een nieuwe baan. Werk boven uitkering werk.nl uwv.nl Netwerk 45+ Samen naar een nieuwe baan Werk boven uitkering Deze brochure geeft algemene informatie. Wilt u weten wat voor u in uw situatie geldt? Kijk dan op werk.nl. Als u daarna nog vragen

Nadere informatie

Afspraakbanen. Hoe komen we onze Afspraak(banen) na?

Afspraakbanen. Hoe komen we onze Afspraak(banen) na? Afspraakbanen Hoe komen we onze Afspraak(banen) na? Hoe komen we onze Afspraak(banen) na? Werkgevers, vakbonden en de overheid hebben in het Sociaal Akkoord afgesproken dat er 125.000 afspraakbanen komen.

Nadere informatie

Wijziging op de Verordening Re-integratie en Tegenprestatie Participatiewet 2015 gemeente Borsele

Wijziging op de Verordening Re-integratie en Tegenprestatie Participatiewet 2015 gemeente Borsele Wijziging op de Verordening Re-integratie en Tegenprestatie Participatiewet 2015 gemeente Borsele Citeertitel: Re-integratieverordening 2015 De raad van de gemeente Borsele, gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Overzicht kerntaken, werkprocessen, prestatie-indicatoren gekoppeld aan examenproducten

Overzicht kerntaken, werkprocessen, prestatie-indicatoren gekoppeld aan examenproducten Overzicht kerntaken, werkprocessen, prestatie-indicatoren gekoppeld aan examenproducten Kerntaak 1 Organiseert het leerproces van de (lerende) medewerker in de praktijk Werkproces Prestatie-indicator Examenproduct

Nadere informatie

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Handreiking aan werkgevers Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Bedrijven die meedoen aan het uitvoeren van de banenafspraak kunnen in allerlei vormen daarbij ondersteuning van de overheid

Nadere informatie

Jobstap Educatyf. Wat sluit aan bij jouw leerbehoeften? We beginnen hieronder met de populairste cursussen. Veel leesplezier!

Jobstap Educatyf. Wat sluit aan bij jouw leerbehoeften? We beginnen hieronder met de populairste cursussen. Veel leesplezier! Jobstap Educatyf Kennis & skills voor de arbeidsmarkt van NU Al ruim 20 jaar begeleidt Jobstap diverse groepen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in en naar werk. Vanuit Jobstap Educatyf delen

Nadere informatie

Participatiewet: procesbeschrijving werving, selectie, proefplaatsing en aanstelling

Participatiewet: procesbeschrijving werving, selectie, proefplaatsing en aanstelling Participatiewet: procesbeschrijving werving, selectie, proefplaatsing en aanstelling *daar waar in dit document leidinggevende staat kan ook P&O-adviseur gelezen worden, afhankelijk van de afspraken die

Nadere informatie

Projectplan. Aanpak laaggeletterdheid bij patienten en/of medewerkers. [Naam organisatie] [auteur] [datum] Werken aan taal heeft veel voordelen

Projectplan. Aanpak laaggeletterdheid bij patienten en/of medewerkers. [Naam organisatie] [auteur] [datum] Werken aan taal heeft veel voordelen Projectplan Aanpak laaggeletterdheid bij patienten en/of medewerkers [Naam organisatie] [auteur] [datum] Werken aan taal heeft veel voordelen [Naam organisatie] vindt het belangrijk om alert te zijn op

Nadere informatie

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak

Handreiking aan werkgevers. Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Handreiking aan werkgevers Tegemoetkomingen van de overheid rond de banenafspraak Bedrijven die meedoen aan het uitvoeren van de banenafspraak kunnen in allerlei vormen daarbij ondersteuning van de overheid

Nadere informatie

Verordening loonkostensubsidie gemeente Beek Gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 7 oktober 2014

Verordening loonkostensubsidie gemeente Beek Gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 7 oktober 2014 CVDR Officiële uitgave van Beek. Nr. CVDR342639_3 20 november 2018 Verordening loonkostensubsidie gemeente Beek 2015 De raad van de gemeente Beek Gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d.

Nadere informatie

Werkbladen. Wat werkt in de pleegzorg?

Werkbladen.  Wat werkt in de pleegzorg? Werkbladen www.nji.nl/watwerkt Wat werkt in de pleegzorg? Wat werkt in de pleegzorg? Het Nederlands Jeugdinstituut beschrijft in de publicatie Wat werkt in de pleegzorg? wat er uit wetenschappelijk onderzoek

Nadere informatie

NAH op de werkvloer het werkt! Saskia Harmens Aletta Zandbergen

NAH op de werkvloer het werkt! Saskia Harmens Aletta Zandbergen NAH op de werkvloer het werkt! Saskia Harmens Aletta Zandbergen Introductie Stel je hebt een mooie baan, je staat actief in het leven en je wordt getroffen door hersenletsel. Hoe vanzelfsprekend is het

Nadere informatie

Een personeelsadvertentie is een instrument dat gebruikt wordt om sollicitanten te werven. PdL kan voor u deze werkzaamheden uit handen nemen.

Een personeelsadvertentie is een instrument dat gebruikt wordt om sollicitanten te werven. PdL kan voor u deze werkzaamheden uit handen nemen. HRM ondersteuning Werving en selectie U heeft vaak geen tijd om nieuw personeel te werven. Door de kennis en ervaring in de logistiek kunnen wij de vacatures goed invullen (de juiste man/vrouw op de juiste

Nadere informatie

Detacheren in de Participatiewet Door Maarten Adelmeijer en Johannes ten Hoor

Detacheren in de Participatiewet Door Maarten Adelmeijer en Johannes ten Hoor Detacheren in de Participatiewet Door Maarten Adelmeijer en Johannes ten Hoor 19 december 2017 Inhoud 1 2 3 4 Inleiding: te maken keuzes bij detacheren voor de doelgroep Praktijkervaring Soweco / Extend

Nadere informatie

Realiseren Afspraak(banen)

Realiseren Afspraak(banen) Realiseren Afspraak(banen) Sociaal akkoord: extra banen voor mensen met een beperking Tot 2027 extra banen voor 125.000 mensen met een arbeidsbeperking. Regionaal Werkbedrijf Werk in Zicht Afspraken in

Nadere informatie

Bekendmaking: Beleidsregel Jobcoach (begeleiding op de werkplek)

Bekendmaking: Beleidsregel Jobcoach (begeleiding op de werkplek) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Schiermonnikoog. Nr. 18129 17 februari 2016 Bekendmaking: Beleidsregel Jobcoach (begeleiding op de werkplek) Het college van burgemeester en wethouders van de

Nadere informatie