Capelle aan den IJssel Thermograaf Paul Cornelissen Contactpersoon Hella van Rooij Flir T400 Western Blowerdoor Retrotec Q4E

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Capelle aan den IJssel Thermograaf Paul Cornelissen Contactpersoon Hella van Rooij Flir T400 Western Blowerdoor Retrotec Q4E"

Transcriptie

1 Datum Inspectie 12 december 2013 Revisie 0 Bedrijf Opdrachtgever Fam. Van Rooij Adres Hogewoerd 55 Locatie Schubertstraat HG Leiden 2901HH Capelle aan den IJssel Thermograaf Paul Cornelissen Contactpersoon Hella van Rooij Camera Flir T400 Western Blowerdoor Retrotec Q4E

2 Inleiding In dit rapport staan de belangrijkste bevindingen die gedaan zijn tijdens thermografisch onderzoek dat is uitgevoerd door. Bij dit onderzoek is tevens een blowerdoor gebruikt om de luchtinfiltratie te stimuleren. Bij de inspectie die voor dit rapport is uitgevoerd is het doel om met behulp van thermografie eventuele gebreken in de isolatie of luchtdichting van het geïnspecteerde object aan te tonen. Thermografie is een techniek waarbij met speciale apparatuur infrarood straling gemeten wordt. Aan de hand van de gemeten straling wordt de temperatuur van een object herleid. Het doel hierbij is niet om met hoge nauwkeurigheid de absolute temperatuur te bepalen, maar temperatuurverschillen te meten. In tegenstelling tot absolute temperatuurbepaling zijn tempteratuurverschillen met een zeer hoge gevoeligheid en nauwkeurigheid te meten. Deze meting kan informatie prijs geven over de interne werking van een object. Een Blowerdoor is een systeem wat gebruikt kan worden om luchtinfiltratie en exfiltratie te meten. Een grote ventilator wordt op basis van de verschildruk tussen binnen en buiten geregeld om de woning op een constante druk van -50Pa te houden. Deze druk is ongeveer vergelijkbaar met windkracht 5. Dit zal ervoor zorgen dat alle punten waar niet luchtdicht is gebouwd duidelijk zichtbaar worden bij de thermografische inspectie. In dit rapport zijn warmtebeelden en gewone foto s opgenomen van relevante zaken die tijdens de inspectie aan het licht zijn gekomen. Per warmtebeeld is een korte beschrijving met bevindingen bijgevoegd. Er is voor dit rapport alleen een kwalitatieve meting van de luchtdichtheid uitgevoerd, omdat de inspectie alleen betrekking had op de infiltratie zoals die in de keuken plaats vindt. Rapportage Fam. van Rooij 2(13)

3 Thermographie Rapport Klant: Fam. van Rooij Adres: Schubertstraat HH Capelle aan den IJssel Datum thermographie: 12 december 2013 Thermograaf: Paul Cornelissen Buitentemperatuur: 2 C Binnentemperatuur: 21 C Temp. vers. Bin.-Buit. Δt: 19 C Weer: Helder Drukverschil bin.-buit.: -50 Pa Rapportage Fam. van Rooij 3(13)

4 Inleiding De familie van Rooij heeft klachten over ongewenste en hinderlijke luchtinfiltratie ter plaatse van de keuken en heeft daarom de opdracht gegeven een onderzoek uit te voeren naar de oorzaak hiervan. Om de oorzaak te achterhalen is op 12 december 2013 een onderzoek uitgevoerd gebruikmakend van een Blowerdoor, thermografie en opsporingsrook. In dit rapport zijn een aantal warmtebeelden en gewone foto s alsmede een beschrijving van hetgeen geconstateerd is opgenomen. Rapportage Fam. van Rooij 4(13)

5 Tocht opsporen In eerste instantie is de Blowerdoor gebruik om de woning op een onderdruk te brengen van ~50Pa. Vervolgens is met behulp van thermografie vastgelegd waar de luchtinfiltratie in de keuken plaats vond. De gemaakte warmtebeelden zijn hier opgenomen met een korte beschrijving. Figure 1 Hier is te zien hoe er grote hoeveelheden koude lucht achter de keukenkastjes vandaan komen. Deze lucht komt uit de naad tussen het keukenkastje en de voorgevel, aan de voorkant, maar vooral ook aan de onderkant. Veel koude lucht komt ook uit de naad tussen de keukenkastjes en de achterwand. Rapportage Fam. van Rooij 5(13)

6 Figure 2 Dit warmtebeeld toont de aansluiting van de koof boven de keukenkastje en de bovenkant van de keukenkastjes op de voorgevel van de woning. Ook hier is te zien hoe er koude lucht achter de keukenkastjes vandaan komt. Rapportage Fam. van Rooij 6(13)

7 Figure 3 Op dit warmtebeeld is te zien hoe er ook aan de kant van de afzuigkap kou achter de keukenkastjes vandaan komt. Tevens is te zien hoe er koude lucht via de spotjes infiltreert, wat ook aangeeft dat de koude lucht in de koof boven de keukenkastjes zit. Rapportage Fam. van Rooij 7(13)

8 Figure 4 Ter plaatse van de afzuikap is eveneens infiltratie van koude lucht te zien tussen de afzuigkap en de koof en tussen de afzuigkap en de muur. Rapportage Fam. van Rooij 8(13)

9 Figure 5 Deze detailopname van een spotje in de koof toont niet alleen de infiltratie van koude lucht via het spotje, maar ook hoe de koof afkoelt van de koude lucht die er doorheen stroomt. Rapportage Fam. van Rooij 9(13)

10 Figure 6 In deze foto van de keuken is met rode pijlen aangegeven waar er infiltratie van koude lucht is. Rapportage Fam. van Rooij 10(13)

11 Figure 7 In deze foto is eveneens aangegeven waar er infiltratie van koude lucht is. Rapportage Fam. van Rooij 11(13)

12 Oorzaak opsporen Om te achterhalen wat de oorzaak van de infiltratie is, is rook tegen de buitenkant van de gevel geblazen op verschillende punten. Het was op deze manier niet mogelijk om één geconcentreerde plek van infiltratie te vinden. Vervolgens is de Blowerdoor andersom geplaatst om de woning op overdruk te zetten. Deze overdruk zorgt ervoor dat de stroming van de lucht omdraait en de lucht uit de keuken nu via hetzelfde pad naar buiten lekt. In deze toestand is vervolgens gericht rook in kieren en naden achter de keukenkastjes geblazen. Deze rook gaat vervolgens met de lucht uit de keuken naar buiten via het luchtlekkagepad en is aan de buitenkant te zien. Hieruit werd duidelijk de luchtlekkage met de spouw in de spouwmuur verbonden is. De rook kwam aan de buitenkant van de woning uit allerlei openingen in het buitenblad. Waaronder uit open stootvoegen, onder de vensterbank van het keukenraam vandaan en uit de buitenverlichting. Rapportage Fam. van Rooij 12(13)

13 Conclusie & Aanbevelingen Uit het onderzoek is gebleken dat er zich in de keuken een groot complex luchtlek bevindt. Via dit lek kan koude buitenlucht via de spouwmuur de koof boven de keukenkastjes en vervolgens via diverse openingen de keuken infiltreren. Dit is zeer waarschijnlijk de oorzaak van de comfortklachten van de familie van Rooij. De veruit meest waarschijnlijke oorzaak van de problemen is een ontbrekende luchtdichting rond de geveldoorvoer van het kanaal van de afzuigkap in het binnenblad van de spouwmuur. Om de luchtinfiltratie tegen te gaan moet deze lekkage opgelost worden ter plaatse van de geveldoorvoer. Het dichten van de diverse naden rondom de keukenkastjes, de spotjes en de afzuigkap is waarschijnlijk geen goede oplossing. Het is lastig om alle naden te dichten op een manier dat dit voldoende duurzaam is en esthetisch verantwoord. Dit is zo lastig omdat, naar mate de naden gedicht worden het probleem zich verplaatst naar de resterende naden. Hierdoor is het veruit de beste aanpak om het probleem bij de bron aan te pakken en dat is ter plaatse van de geveldoorvoer. Rapportage Fam. van Rooij 13(13)

BlowerDoor Test (luchtdichtheidsmeting) & Thermografie

BlowerDoor Test (luchtdichtheidsmeting) & Thermografie Thermografie Rapport Datum Rapport 6/06/2013 Klant : Familie xyz Adres : Abcstraat 123 Klantnummer 130428 7777 België Datum inspectie 28/04/2013 Technicus Demul Tom Buitentemperatuur 14 C Temperatuurverschil

Nadere informatie

Rapport Thermografie bijlage bij het rapport over energiebesparing in woningen

Rapport Thermografie bijlage bij het rapport over energiebesparing in woningen Rapport Thermografie bijlage bij het rapport over energiebesparing in woningen Adviesadres Bespaarstraat 17 Verkwistdorp Datum 19 januari 2015 Adviseur: GRID Consult De Fluit 35 1398 CA Muiden Disclaimer

Nadere informatie

Verslag van een meting om de luchtdichtheid van een gebouw(schil) te bepalen.

Verslag van een meting om de luchtdichtheid van een gebouw(schil) te bepalen. Verslag van een meting om de luchtdichtheid van een gebouw(schil) te bepalen. Onderwerp van de meting: Vrijstaande strobalenwoning Adres van de meting: Broekkant 20 Opdrachtgever: Put Bart Contactpersoon:

Nadere informatie

Thermografisch onderzoek Fam Hokke --------------------------- ---------------------------

Thermografisch onderzoek Fam Hokke --------------------------- --------------------------- Op deze klus in opdracht van een isolatiebedrijf en naar aanleiding van comfortklachten een energiescan uitgevoerd om te kijken waar de probleemplekken in de constructie zich bevonden. Thermografisch onderzoek

Nadere informatie

Technieken voor kwaliteitsborging - opnameprotocol nieuwbouw luchtdichtbouwen. Opnameprotocol nieuwbouw BRL 9500 deel 5 en 6

Technieken voor kwaliteitsborging - opnameprotocol nieuwbouw luchtdichtbouwen. Opnameprotocol nieuwbouw BRL 9500 deel 5 en 6 Technieken voor kwaliteitsborging - opnameprotocol nieuwbouw luchtdichtbouwen Opnameprotocol nieuwbouw BRL 9500 deel 5 en 6 Doen wat je belooft! EPC, comfort en energielasten realiseren. Foto s van bouwdetails

Nadere informatie

Woning Te THERMOGRAFISCH RAPPORT. Raak Energie advies De Beverspijken 15 5221 EE s Hertogenbosch

Woning Te THERMOGRAFISCH RAPPORT. Raak Energie advies De Beverspijken 15 5221 EE s Hertogenbosch Raak Energie advies De Beverspijken 15 51 EE s Hertogenbosch Woning Te THERMOGRAFISCH RAPPORT Auteursrecht Het auteursrecht van dit document berust bij Raak Energie advies gevestigd te s Hertogenbosch.

Nadere informatie

Thermografisch onderzoek met opsporen luchtlekken en koudebruggen

Thermografisch onderzoek met opsporen luchtlekken en koudebruggen B i j l a g e 3a: t h e r m o g r a f i s c h o n d e r z o e k m e t o p s p o r e n l u c h t l e k k e n e n k o u d e b r u g g e n TL Consult bvba Keizer Karelstraat 14 8800 Roeselare Thomas-lenaerts@telenet.be

Nadere informatie

Rapportage luchtdichtheidsmeting Project. In opdracht van..

Rapportage luchtdichtheidsmeting Project. In opdracht van.. Rapportage luchtdichtheidsmeting Project In opdracht van.. Inleiding Het doel van deze luchtdichtheidsmeting is enerzijds het vaststellen van de luchtdichtheid, uitgedrukt in een genormeerde grootheid.

Nadere informatie

Fam. Moonen te 's-hertogenbosch

Fam. Moonen te 's-hertogenbosch Fam. Moonen te 's-hertogenbosch THERMOGRAFISCH RAPPORT Auteursrecht Het auteursrecht van dit document berust bij Raak Energie advies gevestigd te s-hertogenbosch. Ontvangers dienen schriftelijke toestemming

Nadere informatie

december-2017 door Maurice Toet

december-2017 door Maurice Toet Luchtdichtheid december-2017 door Maurice Toet Hoe luchtdichter de gebouwschil, hoe minder luchtuitwisseling met de buitenlucht plaatsvindt, hoe minder er gestookt hoeft te worden om de temperatuur binnen

Nadere informatie

Thermografisch onderzoek van bedrijfsgebouwen

Thermografisch onderzoek van bedrijfsgebouwen Thermografisch onderzoek van bedrijfsgebouwen 18/09/2013 ECO2PROFIT 1 ECO2PROFIT-Project Thermografie Bedrijventerreinen Reductie CO2 voetafdruk Bedrijfsleiders stimuleren Energiezuinige uitbating Niet

Nadere informatie

Het meten van de luchtdichtheid en de impact ervan op het EPB-kengetal.

Het meten van de luchtdichtheid en de impact ervan op het EPB-kengetal. Het meten van de luchtdichtheid en de impact ervan op het EPB-kengetal. Jakob Eykens 015/623935 of 0485/351514 jakob.eykens@isoproc.be ISOPROC cvba Boterstraat 23A 2811 Hombeek (Mechelen) Activiteiten

Nadere informatie

L u c h t d i c h t b o u w e n

L u c h t d i c h t b o u w e n S t u d i e b u r e e l G r e e s a b v b a Meerhoutstraat 92 2430 Vorst-Laakdal Tel: 013/29 51 98 Fax: 013/29 41 99 Website: www.greesa.be E-mail: info@greesa.be GSM: 0495/92 08 69 BTW: BE.0883.002.381

Nadere informatie

Bouwfysica. Segbroekhof. rapport infrarood. R. van Schie. F. Smit

Bouwfysica. Segbroekhof. rapport infrarood. R. van Schie. F. Smit Gemeente Den Haag Dienst Stedelijke Ontwikkeling Vergunningen & Toezicht Bouwfysica Ons kenmerk 2015P038 1 Project Segbroekhof Onderwerp rapport infrarood Projectingenieur bouwfysica Contactpersoon Segbroekhof

Nadere informatie

Figure 1 - Blower Door test in uitvoering EPB LIPA BVBA

Figure 1 - Blower Door test in uitvoering EPB LIPA BVBA Figure 1 - Blower Door test in uitvoering EPB LIPA BVBA Figure 2 - Blowerdoor meting EPB LIPA BVBA Kwaliteitscontrole Blower Door test met IR-scan: Wij raden ook aan om tijdens de blower door meting een

Nadere informatie

Voorbeeld van een thermografiescan welke bij een energierapportage hoort

Voorbeeld van een thermografiescan welke bij een energierapportage hoort Voorbeeld van een thermografiescan welke bij een energierapportage hoort Thermografisch onderzoek.... Door M.J.L Nooijen Datum Datum aanmaak rapport Projectnummer Opgeleid door ICT en IT in level 1 en

Nadere informatie

Provincie Utrecht. Paushuize gevel Kromme nieuwe gracht THEMOGRAFISCH RAPPORT. Raak Energie advies De Beverspijken 15 5221 EE s-hertogenbosch

Provincie Utrecht. Paushuize gevel Kromme nieuwe gracht THEMOGRAFISCH RAPPORT. Raak Energie advies De Beverspijken 15 5221 EE s-hertogenbosch Raak Energie advies De Beverspijken 15 5221 EE s-hertogenbosch Provincie Utrecht Paushuize gevel Kromme nieuwe gracht THEMOGRAFISCH RAPPORT Auteursrecht Het auteursrecht van dit document berust bij Raak

Nadere informatie

LekkagePartner L E K D E T E C T I E

LekkagePartner L E K D E T E C T I E Datum onderzoek 31 januari 2018 Bezoekadres Huygenstraat 85, 5171 EP Kaatsheuvel Opdrachtgever K. Rijpma Telefoon 06-38641447 Contactpersoon E-mail rijpma-post@home.nl Schadenummer n.n.b. Opdracht omschrijving

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Thermografische opnamen

1. Inleiding. 2. Thermografische opnamen NOTITIE Nr. : G.2005.0213.00.N001 Project : IR meting Erasmus MC te Rotterdam Betreft : Verslaglegging IR metingen Datum : 2 mei 2005 1. Inleiding In opdracht van de afdeling Vastgoed van de Erasmus MC

Nadere informatie

INSPECTIE RAPPORT Thermografisch en luchtdichtheidsonderzoek woningen Hendrik Potstraat 1 en 12 1689 XJ ZWAAG Zeeman Vastgoed B.V.

INSPECTIE RAPPORT Thermografisch en luchtdichtheidsonderzoek woningen Hendrik Potstraat 1 en 12 1689 XJ ZWAAG Zeeman Vastgoed B.V. INSPECTIE RAPPORT Thermografisch en luchtdichtheidsonderzoek woningen Hendrik Potstraat 1 en 12 1689 XJ ZWAAG Zeeman Vastgoed B.V. Inspectierapport Opdrachtgever : Zeeman Vastgoed B.V. Contactpersoon opdrachtgever

Nadere informatie

Rapportage. Opdrachtgever: Karla Mulder

Rapportage. Opdrachtgever: Karla Mulder Z:\WERKEN\Blowerdoortests\Karla, Nijmegen\Karla 2\Prof. Schrijnerstraat 12, Nijmegen 2.docx Rapportage Thermografisch onderzoek na het isoleren Professor Schrijnenstraat 12 6524 RA Nijmegen Opdrachtgever:

Nadere informatie

[HANDLEIDING CAT S60]

[HANDLEIDING CAT S60] 2019 [HANDLEIDING CAT S60] Deze handleiding helpt bij het gebruiken van de CAT S60 warmtebeeld camera en helpt om zinvolle verbeter punten te vinden in uw huis. 1 Bediening van de CAT S60 De CAT S60 is

Nadere informatie

Infra rood is een golflengte in het elektromagnetische spectrum. Je kunt dit niet zien. Wel kun je

Infra rood is een golflengte in het elektromagnetische spectrum. Je kunt dit niet zien. Wel kun je Thermografie Deze foto laat je zien dat een Infrarood foto er heel anders uitziet dan een gewone foto. Je kunt temperatuurverschillen zichtbaar maken die je met het oog niet kunt waarnemen. Foto: warmtecheck.nl

Nadere informatie

Rapport. Bouwkundig. Onderzoek. 7 maart Onderzoek naar oorzaak van de vochtschade in de hoekwoning aan de Oude Molenweg 83 te Nijmegen

Rapport. Bouwkundig. Onderzoek. 7 maart Onderzoek naar oorzaak van de vochtschade in de hoekwoning aan de Oude Molenweg 83 te Nijmegen 514554 Trition BV Bouwkundig en Bouwfysisch Onderzoeksbureau Rapport Bouwkundig Onderzoek Onderzoek naar oorzaak van de vochtschade in de hoekwoning aan de Oude Molenweg 83 te Nijmegen T. 0497-386122 F

Nadere informatie

INSPECTIE RAPPORT. Controle luchtdichtheid Veldhuizerschool. Kraatsweg 11 6712 DA EDE. Bouwbedrijf Van Ree B.V.

INSPECTIE RAPPORT. Controle luchtdichtheid Veldhuizerschool. Kraatsweg 11 6712 DA EDE. Bouwbedrijf Van Ree B.V. INSPECTIE RAPPORT Controle luchtdichtheid Veldhuizerschool Kraatsweg 11 6712 DA EDE Bouwbedrijf Van Ree B.V. Inspectierapport Opdrachtgever: : Bouwbedrijf Van Ree B.V. Contactpersoon opdrachtgever: : Dhr.

Nadere informatie

Voorbeeld B.V. THERMOGRAFISCH RAPPORT

Voorbeeld B.V. THERMOGRAFISCH RAPPORT Voorbeeld B.V. THERMOGRAFISCH RAPPORT Auteursrecht Het auteursrecht van dit document berust bij Raak Energie advies gevestigd te s Hertogenbosch. Ontvangers dienen schriftelijke toestemming te hebben van

Nadere informatie

MEETRAPPORT LEKDETECTIE

MEETRAPPORT LEKDETECTIE 22-11-2018 MEETRAPPORT LEKDETECTIE Vakkundige lekdetectie Landelijke dekking Geen sloopwerk. Alle rechten voorbehouden. Lekdetectiecentrale en Lekdetectieservice Nederland zijn onderdeel van. Wij zijn

Nadere informatie

Rapportage luchtdichtheidsmeting Kantoor. In opdracht van..

Rapportage luchtdichtheidsmeting Kantoor. In opdracht van.. Rapportage luchtdichtheidsmeting Kantoor. In opdracht van.. Opdrachtgever: Opdrachtgever:.. Rapportagedatum: 21 december 2010 Inhoudsopgave 1 Opdrachtbeschrijving... 3 2 Algemene gegevens... 3 3 Beschrijving

Nadere informatie

Kwaliteit. gebouwschil. duurzame installaties. bepaalt functioneren

Kwaliteit. gebouwschil. duurzame installaties. bepaalt functioneren Kwaliteit gebouwschil bepaalt functioneren duurzame installaties Gebouwen met energie-efficiënte of duurzame energiesystemen met lagetemperatuurverwarming stellen hoge eisen aan de bouwkundige kwaliteit.

Nadere informatie

Blowerdoorverslag B-meting NBN EN 13829:2001

Blowerdoorverslag B-meting NBN EN 13829:2001 Tel: 0495 / 16 58 85 E-mail: Info@sypa.eu Website: http://www.sypa.eu Blowerdoorverslag B-meting NBN EN 13829:2001 Opdrachtgever: Morisproject bvba Dossiernummer: 551 Project: Tegenover huisnummer 16 Sint

Nadere informatie

Thermografische analyse gevels. Gouda

Thermografische analyse gevels. Gouda Thermografische analyse gevels.. Gouda Opdracht In opdracht van: Adres Contactpersoon Telefoonnummer Email Zijn op:. thermografische opnames gemaakt van de gevels van de woning aan de in Gouda. Uitvoering

Nadere informatie

Thermografie/ Lekdetectie

Thermografie/ Lekdetectie Thermografie/ Lekdetectie Vanuit nazorg wordt Bouwinspect vaak geconfronteerd met diverse soorten lekkages, regelmatig komt het voor dat de lekkages niet gelijk getraceerd kunnen worden vanwege het feit

Nadere informatie

Opdracht: Opdrachtgever: Contact persoon: Datum: Opdracht gever: Adres: Plaats: Thermograaf: Controle werking vloerverwarming.

Opdracht: Opdrachtgever: Contact persoon: Datum: Opdracht gever: Adres: Plaats: Thermograaf: Controle werking vloerverwarming. Opdracht: Opdrachtgever: Contact persoon: Datum: Opdracht gever: Adres: Plaats: Controle werking vloerverwarming. Thermograaf: Wilfred de Regt Buiten teperatuur: 8 C Binnen temperatuur: 18,8 C Type Camera:

Nadere informatie

Ventielventilatie. Beschrijving

Ventielventilatie. Beschrijving Ventielventilatie Beschrijving Ventielventilatie is enigszins te vergelijken met klepventilatie maar het biedt t.o.v. klepventilatie enkele voordelen: de inkomende lucht wordt door de turbulentie beter

Nadere informatie

Thermografisch inspectierapport Speksnijder Transport Bodegraven. Schilcontrole van de vriesruimte

Thermografisch inspectierapport Speksnijder Transport Bodegraven. Schilcontrole van de vriesruimte Thermografisch inspectierapport Speksnijder Transport Bodegraven Schilcontrole van de vriesruimte Inhoudsopgave Algemene informatie... 3 Samenvattende beoordeling... 4 Zuidwest gevel... 5 Zuidwestgevel

Nadere informatie

Thermografisch onderzoek aan de gebouwschil van de panden aan de Insulindelaan nr. 111 en nr. 113 te Eindhoven

Thermografisch onderzoek aan de gebouwschil van de panden aan de Insulindelaan nr. 111 en nr. 113 te Eindhoven Thermografisch onderzoek aan de gebouwschil van de panden aan de Insulindelaan nr. 111 en nr. 113 te Eindhoven ing. M.A.P. (Marcel) van Aarle Datum : 7 februari 2013 Aantal pagina s : 23 Opdrachtgever

Nadere informatie

Efficiënt energiezuinig. Efficiënte uitvoering van energiezuinige Multi-woningen. Welkom

Efficiënt energiezuinig. Efficiënte uitvoering van energiezuinige Multi-woningen. Welkom Efficiënt energiezuinig Efficiënte uitvoering van energiezuinige Multi-woningen Welkom Eindcolloquium Remco Riemens 10 februari 2012 2/40 Inhoud presentatie Introductie Afstudeeronderwerp Onderzoek Ontwerp

Nadere informatie

Een betere luchtdichting en de invloed van onbewuste onbekwaamheid

Een betere luchtdichting en de invloed van onbewuste onbekwaamheid Een betere luchtdichting en de invloed van onbewuste onbekwaamheid Koppen VastGoed Icoonwoning Kervel 7 1705 RD Heerhugowaard E: wk@koppenvastgoed.nl T: 072-7431940 W: www.koppenvastgoed.nl W: www.icoonwoning.nl

Nadere informatie

Heeft luchtdicht bouwen wel zin? copyright: Innoceal bvba

Heeft luchtdicht bouwen wel zin? copyright: Innoceal bvba Heeft luchtdicht bouwen wel zin? HEEFT LUCHTDICHT BOUWEN WEL ZIN? WAAROM? - Europees streven naar energieneutrale gebouwen tegen 2020 - bouwregelgeving volgt en verlaagt gestaag het toegelaten E-peil -

Nadere informatie

De Noordbuurt (westzijde)

De Noordbuurt (westzijde) Thermografische analyse De Noordbuurt (westzijde) in Eemnes Opdracht In opdracht van: Gemeente Eemnes Adres Zuidersingel 5, 3755 AZ Eemnes Contactpersoon Mw. F. van der Zandt Telefoonnummer 035-7513368

Nadere informatie

Aanvraag offerte ten behoeve van het verhelpen lekkage.

Aanvraag offerte ten behoeve van het verhelpen lekkage. Aanvraag offerte ten behoeve van het verhelpen lekkage. Theo Redelijkheid Molshoefweer 4 3363 JH Sliedrecht 0184 423633 06 53 17 09 80 tredelijkheid@hotmail.com 1. Situatieschets: Tussenwoning, bouwjaar

Nadere informatie

Warmtebeelden interpreteren. Door: Paul Cornelissen

Warmtebeelden interpreteren. Door: Paul Cornelissen Door: Paul Cornelissen Inhoudsopgave Inleiding... 3 Doel... 3 Opbouw... 3 Hoe warmtebeelden de isolatiewaarde tonen... 4 Temperatuur bepalen... 4 Isolatiewaarde bepalen... 5 Het waarom... 7 Isolatiewaarden...

Nadere informatie

Systemen voor buitenluchttoevoer

Systemen voor buitenluchttoevoer Systemen voor buitenluchttoevoer Voor elk gewas en elke kas een oplossing Peter van Weel Wat willen we bereiken? 20-50% energiebesparing op warmte door het meer isoleren met schermdoeken Geen vochtafvoer

Nadere informatie

GOED GEVOEL DOOR LUCHTDICHTING MET SYSTEEMGARANTIE WWW.ISOCELL.COM

GOED GEVOEL DOOR LUCHTDICHTING MET SYSTEEMGARANTIE WWW.ISOCELL.COM GOED GEVOEL DOOR LUCHTDICHTING MET SYSTEEMGARANTIE Net als een waterdichte regenjas moet de buitenste laag regen, storm en sneeuw tegenhouden. De beproefde producten van ISOCELL bieden bescherming tegen

Nadere informatie

Verzekering Polis nr. Naam inspecteur: Vochtmeting: Testen met water: Rookproef: Herstel :

Verzekering Polis nr. Naam inspecteur: Vochtmeting: Testen met water: Rookproef: Herstel : Factuur adres Object adres Naam: Vve Croesestraat 76 Naam : Adres: Croesestraat 76 straat : Postcode: 3522 AH Postcode: Plaats: Utrecht plaats Titel: heer Titel: Contactpersoon: Griffioen Contactpersoon:

Nadere informatie

Het was ons een eer en genoegen het thermografisch onderzoek te mogen uitvoeren van 17 bedrijfsgebouwen in het kader van dit project.

Het was ons een eer en genoegen het thermografisch onderzoek te mogen uitvoeren van 17 bedrijfsgebouwen in het kader van dit project. ECO2PROFIT project, POM West-Vlaanderen. Thermografisch onderzoek bij bedrijven. Het ECO2PROFIT-project heeft als doel de CO 2 -voetafdruk van bedrijventerreinen te reduceren door verhoging van de energie-efficiënte.

Nadere informatie

Thermografisch onderzoek aan de gebouwschil van de woning aan de Thorbeckelaan nr. 24 te Eindhoven

Thermografisch onderzoek aan de gebouwschil van de woning aan de Thorbeckelaan nr. 24 te Eindhoven Thermografisch onderzoek aan de gebouwschil van de woning aan de Thorbeckelaan nr. 24 te Eindhoven ing. M.A.P. (Marcel) van Aarle Datum : 12 maart 2013 Aantal pagina s : 27 Opdrachtgever : Haagdijk B.V.

Nadere informatie

Rapportage. Meyrooslaan Arnhem

Rapportage. Meyrooslaan Arnhem Rapportage Thermografisch onderzoek Meyrooslaan Arnhem Copyrights Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

In het kader van de opmeting van de situatie vóór renovatie zijn op 19 januari 2016 infrarood-foto s genomen van de rijwoning.

In het kader van de opmeting van de situatie vóór renovatie zijn op 19 januari 2016 infrarood-foto s genomen van de rijwoning. FACULTEIT INGENIEURSWETENSCHAPPEN DEPT. BURGERLIJKE BOUWKUNDE AFDELING BOUWFYSICA KASTEELPARK ARENBERG 40 BUS 2447 3000 LEUVEN, BELGIË LEUVEN 19 februari 2016 VERSLAG Infrarood-metingen In het kader van

Nadere informatie

Blowerdoorverslag A-meting NBN EN 13829

Blowerdoorverslag A-meting NBN EN 13829 Project: Blowerdoorverslag A-meting NBN EN 13829 Opdrachtgever: Conseco BVBA Dossiernummer: voorbeeld verslag blowerdoor Doel: lektest voor EPB Gemiddelde waarde: V50= 1423 n50= 1,66 v50= 2,3 m³/h 1/h

Nadere informatie

wind- en luchtdicht, maar toch dampopen isoleren

wind- en luchtdicht, maar toch dampopen isoleren wind- en luchtdicht, maar toch dampopen isoleren basisregels voor duurzaam en efficiënt isoleren Bouwforum RTC PISO Tienen 6 mei 2011 Bert Vanderwegen - ISOPROC onze activiteiten 1. import van isolatiematerialen

Nadere informatie

Hoe je woning te verwarmen. Een beginners handleiding om je comfortabel te voelen.

Hoe je woning te verwarmen. Een beginners handleiding om je comfortabel te voelen. Hoe je woning te verwarmen. Een beginners handleiding om je comfortabel te voelen. Alles wat je moet weten over: - Hoe je je comfortabel kunt voelen in je woning - Welke maatregelen je kunt nemen om daarmee

Nadere informatie

Moorman Totaal Techniek

Moorman Totaal Techniek Gegevens Projectnummer MTTM180602 Technicus M Moorman Datum onderzoek 6 februari Telefoon 06-22246214 Vervolgnummer E-mail Moorman1@upcmail.nl Aanwezig bij onderzoek Namens opdrachtgever mevrouw Oosterloo

Nadere informatie

Metingen aan ABB inzetstuk hollewand inbouwdozen. Luchtdoorlatendheids metingen

Metingen aan ABB inzetstuk hollewand inbouwdozen. Luchtdoorlatendheids metingen Metingen aan ABB inzetstuk hollewand inbouwdozen Luchtdoorlatendheids metingen Rapportnummer B 1318-1-RA-001 d.d. 22 maart 2017 Metingen aan ABB inzetstuk hollewand inbouwdozen Luchtdoorlatendheids metingen

Nadere informatie

Luchtdicht Bouwen = Werken aan kwaliteit!

Luchtdicht Bouwen = Werken aan kwaliteit! Luchtdicht Bouwen = Werken aan kwaliteit! ing. P. (Peter) Kuindersma 10 oktober 2013 Waarom luchtdicht bouwen? Waarom luchtdicht bouwen? Theorie Eisen luchtdichtheid Ontwerp- en uitvoeringsaspecten Meten

Nadere informatie

6IWc Volbouw 1. Deel 2: Volbouw

6IWc Volbouw 1. Deel 2: Volbouw 6IWc Volbouw 1 Inleiding Deel 2: Volbouw Er zijn verschillende manieren voor het bouwen van een passief huis. Een van die technieken is de volbouw techniek. Het wordt ook wel soms de traditionele manier

Nadere informatie

Luchtdichtheidstest. Nieuwbouw MEETVERSLAG. Certify+ Terweststraat 93G. 9180Moerbeke-Waas.

Luchtdichtheidstest. Nieuwbouw MEETVERSLAG. Certify+ Terweststraat 93G. 9180Moerbeke-Waas. Luchtdichtheidstest Nieuwbouw MEETVERSLAG Terweststraat 93G 0478 67 92 46 Datum van de controle Meter Referentie van het rapport 19/05/2018 Jovany David Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave 1. Gegevens over de

Nadere informatie

Hygrothermie van de woning - ventilatie. ir. Marcus Peeters, lector / onderzoeker pba Bouw Odisee AALST campus Dirk Martens

Hygrothermie van de woning - ventilatie. ir. Marcus Peeters, lector / onderzoeker pba Bouw Odisee AALST campus Dirk Martens Hygrothermie van de woning - ventilatie ir. Marcus Peeters, lector / onderzoeker pba Bouw Odisee AALST campus Dirk Martens ventileren gezond aangenaam comfortabel isoleren luchtdicht bouwen Provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

In dit document leggen we uit hoe isolatie werkt en hoe INSUL8eco werkt in uw gebouw.

In dit document leggen we uit hoe isolatie werkt en hoe INSUL8eco werkt in uw gebouw. De basis van isolatie en hoe INSULd8eco werkt in uw gebouw In dit document leggen we uit hoe isolatie werkt en hoe INSUL8eco werkt in uw gebouw. Om de werking van onze isolatie oplossing goed te begrijpen,

Nadere informatie

3-6-2013. Doorontwikkeling Bouwtransparant (en in relatie tot Energielabel Nieuwbouw) Project dossier Energielabel Nieuwbouw voorbeeld: isolatie

3-6-2013. Doorontwikkeling Bouwtransparant (en in relatie tot Energielabel Nieuwbouw) Project dossier Energielabel Nieuwbouw voorbeeld: isolatie Ontwikkelingen in 2013-2014: Doorontwikkeling Bouwtransparant (en in relatie tot ) Vrijwillige invoering naar verwachting 1 september 2013. Uiteindelijk zal dit worden verplicht gesteld. Doel: weergave

Nadere informatie

Bewust Duurzaam Bouwen. Deel 2: basisprincipes energiebewust bouwen

Bewust Duurzaam Bouwen. Deel 2: basisprincipes energiebewust bouwen Bewust Duurzaam Bouwen Deel 2: basisprincipes energiebewust bouwen 1 Bron: energiesparen.be/kalender 2 ventileren gezond aangenaam comfortabel isoleren luchtdicht bouwen 3 2. Basisprincipes energiebewust

Nadere informatie

Samenvatting NaSk Hoofdstuk 4

Samenvatting NaSk Hoofdstuk 4 Samenvatting NaSk Hoofdstuk 4 Samenvatting door L. 1264 woorden 2 juli 2014 3,9 15 keer beoordeeld Vak NaSk 1 Warmtebronnen en brandstoffen. Warmtebronnen thuis en op school. Om iets te verwarmen heb je

Nadere informatie

Rapportage Energiebus

Rapportage Energiebus Rapportage Energiebus Amstelstraat, Assen Type woningen: 107 flats met interne galerij, 50 m2, bedrijfs- en algemene ruimten op de begane grond Bouwjaar: 1974 Op verzoek van: Huurdersorganisatie Amstelflat

Nadere informatie

(Na-)isolatie van industriële gebouwen

(Na-)isolatie van industriële gebouwen (Na-)isolatie van industriële gebouwen Aandachtspunten voor de (ver)nieuwbouw praktijk (daken/wanden/vloeren) Ir. Johan Caeyers Zaakvoerder Raco Bvba 1 7/10/2016 Korte historiek : 2001 2016 : 15 jaar gevestigd

Nadere informatie

q v;10. Klasse 1, 2 en 3. Deelsessie 1: een luchtdichte woning ventileert beter MAKEN WIJ ONS DRUK OVER HET JUISTE PROBLEEM?

q v;10. Klasse 1, 2 en 3. Deelsessie 1: een luchtdichte woning ventileert beter MAKEN WIJ ONS DRUK OVER HET JUISTE PROBLEEM? Deelsessie 1: een luchtdichte woning ventileert beter MAKEN WIJ ONS DRUK OVER HET JUISTE PROBLEEM? Maken wij ons druk over het juiste probleem? q v;10 Klasse 1, 2 en 3 (over)ziet u alles nog? Wat zegt

Nadere informatie

Thermografische analyse. Het Eiland. Eemnes

Thermografische analyse. Het Eiland. Eemnes Thermografische analyse Het Eiland Eemnes Opdracht In opdracht van: Gemeente Eemnes Adres Zuidersingel 5, 3755 AZ Eemnes Contactpersoon Mw. F. van der Zandt Telefoonnummer 035-7513368 Email Feike.vanderZandt@Belcombinatie.nl

Nadere informatie

DUMMY-RAPPORTAGE fase 2 te Spoolde

DUMMY-RAPPORTAGE fase 2 te Spoolde EPN inspectie op de bouwplaats. DUMMY-RAPPORTAGE fase 2 te Spoolde 17% minder energiezuinig dan bouwvergunning 10% energiezuiniger dan bouwvergunning 15 april 2008 1 2 Datum 15 april 2008 Opdrachtgever:

Nadere informatie

Bouwtechnische keuring

Bouwtechnische keuring Bouwtechnische keuring Datum: Opdrachtgever: zaterdag 23 maart 2013 Janssens Peter Straat: Kastanjedreef 12 Plaats: Baasrode Zonnelaan 17-1860 Meise info@teptec.be www.teptec.be 1 Inhoud Gegevens Opdrachtgever

Nadere informatie

Thermografische controle van uw bouwproject

Thermografische controle van uw bouwproject WG Thermografische controle van uw bouwproject IDEWE_brochure_thermografische_controle_WG_10_2014.indd 1 27/04/15 11:41 Isolatiefouten in de bouwschil Energetische verliezen door: Constructiefouten Productiefouten

Nadere informatie

Klimaatbeheersing in varkensstallen

Klimaatbeheersing in varkensstallen Klimaatbeheersing in varkensstallen v.d. Voorst Klimaatbeheersing Peter van der Voorst Een varken kan leven zonder: Voer: ±3 weken Water: ±3 dagen Lucht: ±3 minuten Daarom is een goed klimaat erg belangrijk

Nadere informatie

"EVALUATIE VAN AKOESTISCHE VOORZIENINGEN IN DIRECTIEKANTOOR DE KERN TE ALMERE-HAVEN" door. Ing. W.F. Landheer. 1979-36 Ado januari

EVALUATIE VAN AKOESTISCHE VOORZIENINGEN IN DIRECTIEKANTOOR DE KERN TE ALMERE-HAVEN door. Ing. W.F. Landheer. 1979-36 Ado januari W E R K D O C U M E N T "EVALUATIE VAN AKOESTISCHE VOORZIENINGEN IN DIRECTIEKANTOOR DE KERN TE ALMERE-HAVEN" door Ing. W.F. Landheer 1979-36 Ado januari \+. R I J K S D I E N S T V O O R D E I J S S E

Nadere informatie

De informatie is nadrukkelijk NIET bedoeld voor commercieel gebruik en we verzoeken het document ook niet te publiceren op andere websites.

De informatie is nadrukkelijk NIET bedoeld voor commercieel gebruik en we verzoeken het document ook niet te publiceren op andere websites. Dit rapport is gepubliceerd door de opdrachtgevers van deze meting met goedkeuring van Peter van der Kleij op de website www.duurzaamcraneveer.nl ter informatie en lering. De informatie is nadrukkelijk

Nadere informatie

Inblaaswol. Losse rotswolvulling voor na-isolatie van spouwmuren

Inblaaswol. Losse rotswolvulling voor na-isolatie van spouwmuren Inblaaswol Losse rotswolvulling voor na-isolatie van spouwmuren NA-ISOLEREN: MEER COMFORT, LAGERE KOSTEN In woningen van voor de energiecrisis in 1973 zijn de stookkosten vaak hoog, omdat ze niet zijn

Nadere informatie

Rgd. Dichtheid. Voor het aspect dichtheid van bouwconstructies wordt onderscheid gemaakt in:

Rgd. Dichtheid. Voor het aspect dichtheid van bouwconstructies wordt onderscheid gemaakt in: Rgd 5 Dichtheid Voor het aspect dichtheid van bouwconstructies wordt onderscheid gemaakt in: Dichtheid wet Rgd 5.1 Waterdichtheid 5.1.1 Wering vocht van buiten 5.1.2 Wering vocht van binnen 5.2 Luchtdichtheid

Nadere informatie

Model opleveringsrapport ventilatiesysteem met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer

Model opleveringsrapport ventilatiesysteem met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer Model opleveringsrapport ventilatiesysteem met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer Datum en tijd: Naam controlerende instantie: Naam inspecteur: Project: Adres of bouwnummer: Fabrikaat ventilatiesysteem:

Nadere informatie

Rapportage. Opdrachtgever: Karla Mulder

Rapportage. Opdrachtgever: Karla Mulder s Rapportage Thermografisch onderzoek Professor Schrijnstraat 12 6524 RA Nijmegen Opdrachtgever: Karla Mulder Copyrights Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Whitepaper Luchtdichtheid

Whitepaper Luchtdichtheid Luchtdichtheid van ventilatiekanalen, hulpstukken en appendages Inleiding In deze publicatie geven we kort uitleg over het begrip luchtdichtheid. In een luchtkanaalsysteem is luchtdichtheid van essentieel

Nadere informatie

Natuurlijke toevoer en comfort Een samenvatting van nationaal en internationaal onderzoek

Natuurlijke toevoer en comfort Een samenvatting van nationaal en internationaal onderzoek Natuurlijke toevoer en comfort Een samenvatting van nationaal en internationaal onderzoek W.F.de Gids TNO Bouw en Ondergrond Symposium 12 november 2008 Etten Leur Tocht Te koude relatief hoge luchtsnelheid

Nadere informatie

Luchtdicht bouwen. Voorkom dubbel energieverlies, met de Ubbink luchtdichte oplossingen!

Luchtdicht bouwen. Voorkom dubbel energieverlies, met de Ubbink luchtdichte oplossingen! Luchtdicht bouwen Voorkom dubbel energieverlies, met de Ubbink luchtdichte oplossingen! LUCHTDICHT BOUWEN: GEEN LUXE, MAAR NOODZAAK! Er zijn meer goede redenen om luchtdicht te bouwen, maar de belangrijkste

Nadere informatie

Datum: Heenreis: tot = 0.30 uur Werktijd: tot = 2.00 uur Terugreis: tot = 1.00 uur

Datum: Heenreis: tot = 0.30 uur Werktijd: tot = 2.00 uur Terugreis: tot = 1.00 uur 1 Naam: Dhr.Dukker Telefoon: 06-15235464 Werkadres: Dijkmanschans 20 Contactpersoon: Idem Postcode: 2728 GK Email: ron@eye4motion.nl Woonplaats: Zoetermeer Behandeld door: Andre van den Boogaard Opdrachtnummer:

Nadere informatie

Rapport Prestatie Gevellamel versus Luchtgordijn

Rapport Prestatie Gevellamel versus Luchtgordijn Rapport Prestatie Gevellamel versus Luchtgordijn Datum: 18 september 2017 Windsafe Projects B.V. Science Park 5080 5692 EA Son Nederland Project Titel Prestatie Gevellamel versus luchtgordijn Document

Nadere informatie

Dit document bevat een gedetailleerde uitwerking voor de verbouwing van de keuken, het inmeetrapport en de aan te leggen leidingen/elektra.

Dit document bevat een gedetailleerde uitwerking voor de verbouwing van de keuken, het inmeetrapport en de aan te leggen leidingen/elektra. Beste Lezer, Dit document bevat een gedetailleerde uitwerking voor de verbouwing van de keuken, het inmeetrapport en de aan te leggen leidingen/elektra. Keuken: Maten: Huidige situatie: De koelkast bevind

Nadere informatie

Blowerdoor of luchtdichtheidsmeting!

Blowerdoor of luchtdichtheidsmeting! Blowerdoor of luchtdichtheidsmeting! Luchtdichtheid: meten is weten De aanwezigheid van spleten en kieren in een gebouw zorgt voor ongewenste en niet-controleerbare warmteverliezen. Dat kan worden verbeterd

Nadere informatie

M: +32 474/49 08 63 PHPP-berekeningen. Verslag thermografisch onderzoek te Nieuwkuijk (Acaciastraat Magnoliastraat) 18/11/2011

M: +32 474/49 08 63 PHPP-berekeningen. Verslag thermografisch onderzoek te Nieuwkuijk (Acaciastraat Magnoliastraat) 18/11/2011 Dossier: Thermografisch onderzoek Nieuwkuijk Ing. Gerd-Jan Oostvogels EPB-verslagging Heiblok 22 2910 Essen Blowerdoormetingen M: +32 474/49 08 63 PHPP-berekeningen BTW-nummer: BE 0809.968.410 Ventilatiedebietmetingen

Nadere informatie

Thermografische analyse. Langbroek & Cothen

Thermografische analyse. Langbroek & Cothen Thermografische analyse Langbroek & Cothen Opdracht In opdracht van: Gemeente Wijk bij Duurstede Adres Karel de Grotestraat 30 3962 CL, Wijk bij Duurstede Contactpersoon Dhr J. Takken en Mw M. Bensmann

Nadere informatie

Taak constructies. Architecten en ingenieurs: Goossens & Partners. Dries de Burggrave. 1MAK a 2015-2

Taak constructies. Architecten en ingenieurs: Goossens & Partners. Dries de Burggrave. 1MAK a 2015-2 Taak constructies Architecten en ingenieurs: Goossens & Partners. Dries de Burggrave 1MAK a 2015-2 Bouwknoop 1 Het gaat om een bouwknoop omdat de verticale muur verbonden wordt met een hellend dak. Detailtekening

Nadere informatie

Het meten van grote gebouwen en verbeterde kwaliteitsborging? Meten van de luchtdichtheid van grote gebouwen. Vandaag gaan we meten

Het meten van grote gebouwen en verbeterde kwaliteitsborging? Meten van de luchtdichtheid van grote gebouwen. Vandaag gaan we meten Het meten van grote gebouwen en verbeterde kwaliteitsborging? Meten van de luchtdichtheid van grote gebouwen Het maken van een meetresultaat ing. S.J.P. van der Tol; senior adviseur 2 Vandaag gaan we meten

Nadere informatie

Duurzaamheid en hete lucht verwarming??

Duurzaamheid en hete lucht verwarming?? Duurzaamheid en hete lucht verwarming?? Hete Lucht verwarming 05-09-2018 20:00-22:00 Duurzaam Heiloo Pieter Jan Duineveld Balgweg 4 1764 KB Breezand Werkzaam bij Installatie bedrijf WILMS Den Helder Wilms

Nadere informatie

Aerostop Building Systems SLIM EN DUURZAAM LUCHTDICHT BOUWEN

Aerostop Building Systems SLIM EN DUURZAAM LUCHTDICHT BOUWEN Aerostop Building Systems SLIM EN DUURZAAM LUCHTDICHT BOUWEN Welcome to the new Bostik BOSTIK IS WERELDWIJD EEN TOONAANGEVEND LIJMSPECIALIST VOOR BOUW, INDUSTRIE EN CONSUMENTEN. MET HAAR NIEUWE VISUELE

Nadere informatie

Inblaaswol. Losse steenwolvulling voor na-isolatie van spouwmuren

Inblaaswol. Losse steenwolvulling voor na-isolatie van spouwmuren Inblaaswol Losse steenwolvulling voor na-isolatie van spouwmuren Na-isoleren: meer comfort, lagere kosten In woningen van voor de energiecrisis in 1973 zijn de stookkosten vaak hoog, omdat ze niet zijn

Nadere informatie

INFORMATIEMAP THERMOGRAFIE

INFORMATIEMAP THERMOGRAFIE INFORMATIEMAP THERMOGRAFIE Inhoudsopgave Inleiding... pagina 2 Thermografie... pagina 3-5 BTW verlaging isolatie... pagina 6 Subsidie isolatie... pagina 6 Tot slot... pagina 7 Informatiemap thermografie

Nadere informatie

Basisbeginselen infrarood. Emissie coëfficiënt: het vermogen van een materiaal om IR straling uit te zenden

Basisbeginselen infrarood. Emissie coëfficiënt: het vermogen van een materiaal om IR straling uit te zenden Basisbeginselen infrarood Emissie coëfficiënt: het vermogen van een materiaal om IR straling uit te zenden Voorwaarden goede meting Stabiel weer Bewolkte hemel voor en tijdens de meting (in open lucht)

Nadere informatie

Meettechnisch- & Diagnostisch onderzoek

Meettechnisch- & Diagnostisch onderzoek DOSSIERNR. 17029092 D.D. 01-03-2017 PROJECTNR. R11P00040947 SCHADENR. NVT Meettechnicus Tom Aarden DATUM AANNAME 15-02-2017 DATUM UITVOERING 01-03-2017 OPDRACHTGEVER NAAM (MEET)ADRES POSTCODE WOONPLAATS

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Tijdelijke huurverlaging bij onderhoudsgebreken (art. 7:257 lid 2 en 3 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub e en 7 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte

Nadere informatie

Ruimteverwarming. 1 Inleiding... 1. 2 Energieverbruik ruimteverwarming... 2. 3 Centrale verwarming... 3. 4 Decentralisatie... 4

Ruimteverwarming. 1 Inleiding... 1. 2 Energieverbruik ruimteverwarming... 2. 3 Centrale verwarming... 3. 4 Decentralisatie... 4 1 Inleiding... 1 2 Energieverbruik ruimteverwarming... 2 3 Centrale verwarming... 3 4 Decentralisatie... 4 5 Convectieverwarming... 5 6 Stralingsverwarming... 9 7 Keuzecriteria... 11 1 Inleiding Voor de

Nadere informatie

Thermografische controle van uw bouwproject

Thermografische controle van uw bouwproject WG Thermografische controle van uw bouwproject 1 Isolatiefouten in de bouwschil Energetische verliezen door: Constructiefouten Productiefouten Uitvoeringsfouten Schade aan het gebouw: Condensatievorming

Nadere informatie

<DATUM> THERMOGRAFIE UPDATE

<DATUM> THERMOGRAFIE UPDATE THERMOGRAFIE UPDATE AGENDA Regelgeving Interpretatie van metingen en factoren (juiste) Rapportage vorm Kwaliteit van Thermografische camera s Kwaliteit (opleidingsniveau) Thermografist Titel Presentatie

Nadere informatie

De Noordbuurt (oostzijde)

De Noordbuurt (oostzijde) Thermografische analyse van: De Noordbuurt (oostzijde) Eemnes Opdracht In opdracht van: Gemeente Eemnes Adres Zuidersingel 5, 3755 AZ Eemnes Contactpersoon Mw. F. van der Zandt Telefoonnummer 035-7513368

Nadere informatie