OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016"

Transcriptie

1 OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016 Inleiding Om inwoners van Westvoorne meer te betrekken bij het ontwikkelen van de APV, is ervoor gekozen om inwoners te betrekken bij de jaarlijkse actualisatie van de APV. Hiertoe is een enquête met vragen over de APV uitgezet onder deelnemers van het burgerpanel Westvoorne. Vanuit dit burgerpanel is een werkgroep geformeerd die zich, in wisselende samenstelling, tijdens twee bijeenkomsten in de APV heeft verdiept. Door deze werkgroep is gekeken of de bepalingen in de huidige APV bijdragen aan de veiligheid en wat het risico is als een bepaling uit de APV geschrapt wordt. Hierbij is rekening gehouden met het vermogen van de samenleving om conflicten zelf op te lossen. Ook is gekeken of er bepalingen ontbreken in de huidige APV en of het juridisch mogelijk en wenselijk is om deze bepalingen toe te voegen. Interactieve APV Door de werkgroep is de gehele APV bekeken. Tijdens de eerste bijeenkomst heeft men een aantal artikelen gekozen waar men dieper op in wilde gaan. Daarnaast is gevraagd of er onderwerpen zijn die op dit moment nog niet opgenomen zijn in de APV, maar waar wel behoefte aan is om dit vast te leggen in regelgeving. Hierbij zijn twee onderwerpen naar voren gekomen; regelgeving met betrekking tot het oplaten van ballonnen en het gebruik van drones. Tijdens de tweede bijeenkomst zijn deze artikelen en onderwerpen besproken. Aan het eind van deze bijeenkomst is hierover hoofdelijk gestemd. De voorgestelde wijzigingen zijn verwerkt in artikelen. De gewijzigde artikelen staan in rood in de bijgevoegde APV vermeld. Technische wijzigingen De APV is gebaseerd op de Modelverordening van de VNG. Door de VNG zijn een aantal technische wijzigingen aangegeven, deze wijzigingen hebben veelal betrekking op actualisatie door veranderende wetgeving (jurisprudentie of gewijzigde regelgeving) of zijn taalkundig van aard. De gewijzigde artikelen staan in blauw in de bijgevoegde APV vermeld. APV Korte inhoud Noodzaak wijziging Artikel 2:10 Voorwerpen op of aan de weg dat het voor evenementenorganisatoren mogelijk moet zijn om, binnen bepaalde regelgeving, aankondigingsborden te plaatsen. Omdat de regelgeving te uitgebreid is om te vermelden in de APV is ervoor gekozen om een aparte beleidsregel op te stellen, die na vaststelling van de APV door het college wordt vastgesteld. Artikel 2:28 Exploitatie openbare inrichting Artikel 2:28a Terrassen Technische wijziging door de VNG. dat een klein terras voor een ondernemer die geen alcohol schenkt, zonder vergunning mogelijk moet zijn. Abusievelijk waren de begrippen horecaonderneming en openbare inrichting door elkaar gebruikt. Dit is hersteld. In het artikel is lid 2 ingevoegd, waarbij duidelijk omschreven staat welke terrassen niet vergunningsplichtig zijn, met inachtneming van de vrije doorgang voor voetgangers.

2 Artikel 2:29 Sluitingstijd Artikel 2:32 Handel binnen openbare inrichtingen Artikel 2:38 Verschaffing gegevens nachtregister Artikel 2:42 Plakken en kladden Artikel 2:47 Hinderlijk gedrag op openbare plaatsen Artikel 2:53 Bespieden van personen Artikel 2:57 Loslopende honden Artikel 2:58 Verontreiniging door honden en paarden Door ondernemers is aangegeven dat zij graag gedurende het hele jaar hun terras willen exploiteren en niet alleen gedurende de zomer. Door de werkgroep is hiermee ingestemd. Door horecaondernemers is aangegeven dat zij graag af en toe een markt oid binnen hun onderneming willen organiseren. De werkgroep heeft aangegeven deze ruimte aan ondernemers te willen gunnen, maar geeft aan dit wel controleerbaar te willen houden dmv een meldingsplicht. In het artikel stond opgenomen dat ook het beroep geregistreerd moest worden. Door de werkgroep werd aangegeven dat dit artikel nodeloos ingewikkeld was en dat er een herhaling zat in lid 1 en 2. dat er mbt drones tot nu toe weinig regelgeving is, met name buiten de bebouwde kom ontbreken regels. dat er mbt drones tot nu toe weinig regelgeving is, met name buiten de bebouwde kom ontbreken regels. Door de werkgroep is discussie gevoerd of een elektronische halsband gelijk gesteld kan worden aan een fysieke lijn. De werkgroep heeft hiervoor niet gekozen. Desgevraagd heeft de hondenbescherming en de belangenvereniging de Gelukkige Hond aangegeven dat zij de elektronische halsband niet acceptabel vinden vanwege o.a. het dierenwelzijn. Verder heeft de VNG toegevoegd dat het college ook plaatsen aan kan wijzen buiten de bebouwde kom. Tot nu toe was het voor hondenbezitters verplicht de uitwerpselen van hun hond binnen de bebouwde kom op te ruimen. Het college kon ook gebieden aanwijzen waarbij deze opruimplicht ook voor paardenbezitters geldt. De werkgroep heeft aangegeven dat paardenpoep binnen de bebouwde kom een grote ergernis is en wil dat de opruimplicht voor paardenbezitters gelijk wordt gesteld aan Lid 2 is gewijzigd, zodat de terrassen nu gedurende het gehele jaar open mogen zijn. Lid 3 is toegevoegd aan het artikel. Het woord betrekking is uit het artikel verwijderd. Lid 1 en lid 2 zijn aangepast. Door lid 1b aan te passen, vallen drones ook onder dit artikel. Dit geldt tevens voor de aanpassing van artikel 2:53. Door lid 2 aan te passen, valt het gebruik van drones boven tuinen of woningen ook onder dit artikel. Lid 1c van het artikel is aangepast. Lid 1 van dit artikel is aangepast.

3 Artikel 2:59 Gevaarlijke en hinderlijke honden Artikel 2:73 Gebruik van consumentenvuurwerk tijdens de jaarwisseling Artikel 4:1 Begripsbepalingen Artikel 4:3 Kennisgeving incidentele festiviteiten Artikel 4:7 Verbod op ballonnen Artikel 4:11 Omgevingsvergunning voor het vellen van houtopstanden Artikel 4:15 Verbod hinderlijke of gevaarlijke reclame Artikel 4:23 Skivliegen Artikel 4:24 Zeil- en kitesurfplanken Artikel 5:6 Kampeermiddelen e.d. die van hondenbezitters. Het bevoegd gezag voor de aanlijnplicht lag voorheen bij het college. Nu is de burgemeester bevoegd gezag. dat zij de omgeving rondom woonzorgcentra en kinderboerderijen standaard aan wil wijzen als verbodszone. Daarnaast stond in lid 3 het woordje overlast, hetgeen geen meerwaarde had. Hierdoor is de artikelnummering gewijzigd. dat ter bescherming van het milieu het georganiseerd oplaten van (grote) hoeveelheden ballonnen tegen gegaan moet worden. Door de VNG is deze wijziging aangegeven, hierdoor krijgt de burgemeester de bevoegdheid om toestemming te verlenen om bomen te kappen wanneer er spoedeisend belang is. dat zij skivliegen dusdanig gevaarlijk en ongewenst vinden, dat het college hiervoor geen ontheffing moet verlenen. dat zij zeil- en kitesurfplanken op en ter hoogte van het badstrand dusdanig gevaarlijk en ongewenst vinden, dat het college hiervoor geen ontheffing moet verlenen. dat zij de termijn van drie dagen voor het plaatsen van aanhangwagens of recreatieve voertuigen te kort vindt. Lid 1 en lid 4 van dit artikel zijn aangepast. Lid 1 en lid 3 zijn aangepast. a. Is in het artikel aangepast. Lid 2 is gewijzigd. Nieuw artikel in de APV ivm milieu. Het tegengaan van het gebruik van ballonnen is in het belang van natuur en milieu en past in het door de gemeente gevoerde duurzaamheidsbeleid Lid 3 is toegevoegd. Lid 2 is aangepast De mogelijkheid tot het verlenen van ontheffing (voorheen lid 2) is verwijderd. De mogelijkheid tot het aanwijzen van plaatsen (voorheen lid 2) is verwijderd. Lid 1a is aangepast, er is nu een termijn van 7 dagen opgenomen.

4 Artikel 5:8 Parkeren van grote voertuigen Artikel 5:15 Ventverbod Artikel 5:24 Voorwerpen op, in en boven openbaar water Artikel 6.1 Strafbepaling Artikel 6.2 Toezichthouders dat het onduidelijk is hier te werken met een aanwijzingsbesluit. Vanuit de organisatie is aangegeven dat de parkeerplaatsen bij het strand weliswaar buiten de bebouwde kom zin gelegen, maar wel de strekking van de APV vallen. dat men zich zorgen maakt over venters die zich opdringerig gedragen, met name richting de senioren. Door hier een meldplicht aan te verbinden is iig bekend wie zich binnen de gemeente bezig houdt met venten en kan eventueel handhavend worden opgetreden. de VNG. de VNG. de VNG. Voorheen werd in lid 1 de korpschef van de Regiopolitie genoemd. In lid 1 is opgenomen dat dit de gehele bebouwde kom betreft. Hierbij zijn ook de parkeerplaatsen bij het strand toegevoegd. Lid 2 en lid 3 zijn toegevoegd. Lid 2, 4 en 5 zijn gewijzigd. Lid 2 is gewijzigd. Lid 5 is gewijzigd. Ongewijzigde artikelen Niet alle besproken artikelen hebben geleid tot een wijzigingsvoorstel. De volgende artikelen zijn wel besproken, maar zijn niet gewijzigd: APV Dilemma Reden Artikel 2:15 Hinderlijke beplanting of gevaarlijk voorwerp Vanuit de werkgroep kwam de vraag of vrij uitzicht duidelijker omschreven kon worden, bijvoorbeeld mbt meters. Er kan niet verwezen worden naar andere regelgeving, een duidelijkere beschrijving van belemmering, hinder of gevaar is onwenselijk. Uit onderzoek bij diverse andere gemeenten blijkt dat deze omschrijving uit de modelverordening van de VNG veelal gevolgd wordt. Artikel 2:25 Evenement Artikel 2:48 Verboden drankgebruik naar de omschrijving van de 0- evenementen. Door de werkgroep is gevraagd om te onderzoeken of drugs aan dit artikel toegevoegd kan en moet worden. De werkgroep vindt de voorwaarden acceptabel, hier worden geen wijzigingen Dit is niet verstandig, regelgeving staat voldoende duidelijk in artikel 2.74 tot en met 2.74c. Alcohol op zich is niet verboden, drugs wel. Als deze artikelen samengevoegd moeten worden, wordt het erg onoverzichtelijk ivm verwijzing naar de DHW en de Opium-

5 Artikel 2:50 Hinderlijk gedrag in voor het publiek toegankelijke ruimten Artikel 2:65 Bedelarij naar de inhoud van dit artikel. naar de inhoud van dit artikel. wet. De werkgroep vindt het artikel helder, hier worden geen wijzigingen De werkgroep vindt het artikel helder, hier worden geen wijzigingen

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016 OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2016 Inleiding Om inwoners van Westvoorne meer te betrekken bij het ontwikkelen van de APV, is ervoor gekozen

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2012

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2012 OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2012 Inleiding In 2011 is de APV Westvoorne voor het laatst herzien. Dit jaar zijn veel artikelen in de model

Nadere informatie

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2011

OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2011 OPLEGNOTITIE; TOELICHTING OP DE WIJZIGING VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING WESTVOORNE 2011 Inleiding In 2005 is de APV Westvoorne voor het laatst herzien, tussentijds zijn enkele wijzigingen doorgevoerd.

Nadere informatie

Transponeringstabel. behorende bij APV 2010 - APV 2012. S.R. Boelens, afdeling Staf

Transponeringstabel. behorende bij APV 2010 - APV 2012. S.R. Boelens, afdeling Staf Transponeringstabel behorende bij APV 2010 - APV 2012 S.R. Boelens, afdeling Staf Oud Nieuw Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Art. 1.1 Begripsomschrijving Art. 1:1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

vervallen ongeregeldheden

vervallen ongeregeldheden Oude artikelnummer en titel Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Begripsomschrijvingen Artikel 1.2 Beslistermijn Artikel 1.3 Indiening aanvraag Artikel 1.4 Voorschriften en beperkingen Artikel

Nadere informatie

Deze verordening wordt aangehaald als: Algemene plaatselijke verordening.

Deze verordening wordt aangehaald als: Algemene plaatselijke verordening. Artikel 6:6 Citeertitel Deze verordening wordt aangehaald als: Algemene plaatselijke verordening. Transponeringstabellen De nummering van dit model wijkt op enkele plaatsen sterk af van de nummering van

Nadere informatie

Deregulering Algemene plaatselijke verordening (Apv) Roerdalen 14 juli 2016

Deregulering Algemene plaatselijke verordening (Apv) Roerdalen 14 juli 2016 Deregulering Algemene plaatselijke verordening (Apv) Roerdalen 14 juli 2016 Terugblik themabijeenkomst 13 april Inzichten Kansen voor deregulering waar de gemeenschap beter van wordt Waar staan we nu?

Nadere informatie

Afdeling 3. Verspreiden van gedrukte stukken Artikel 2:6 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen [gereserveerd]

Afdeling 3. Verspreiden van gedrukte stukken Artikel 2:6 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen [gereserveerd] Algemene Plaatselijke Verordening Montferland Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1:1 Begripsbepalingen Artikel 1:2 Beslistermijn Artikel 1:3 Indiening aanvraag Artikel 1:4 Voorschriften

Nadere informatie

vergunning of ontheffing

vergunning of ontheffing Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 6 Artikel 1:1 Begripsbepalingen 6 Artikel 1:2 Beslissingstermijn 6 Artikel 1:3 Indiening aanvraag 6 Artikel 1:4 Voorschriften en 6 beperkingen Artikel 1:5

Nadere informatie

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen en/of mogelijke risico s van de artikelen die niet worden opgenomen of zijn aangepast Artikel 2:6 Artikel 2:7 Handhaving: Verwerkingstijd: Artikel 2:9 Artikel 2:10 Handhaving: Verwerkingstijd: Artikel

Nadere informatie

D. Deelnemen (aan verboden optocht)... 2:3 Dieren (gevaarlijke)... 2:59;2:60 Doelloos rondhangen... 2:47;2:49

D. Deelnemen (aan verboden optocht)... 2:3 Dieren (gevaarlijke)... 2:59;2:60 Doelloos rondhangen... 2:47;2:49 ALFABETISCH REGISTER A. Aanbieden (van geschreven of gedrukte stukken)... 2:6 Aanbrengen van voorwerpen enz. op de weg.... 2:10 Aanhanger (verbod tot parkeren).... 5:6 Aanleggen van een weg...... 2:11

Nadere informatie

OVERZICHT WIJZIGINGEN APV

OVERZICHT WIJZIGINGEN APV Onderwerp : Toelichting APV 2013 (artikelsgewijs) Zaaknummer : 69407 OVERZICHT WIJZIGINGEN APV Nieuwe artikelen (toegevoegd) Artikel 2:9 Straatartiest e.d. * Artikel 2:60 Houden van hinderlijke of schadelijke

Nadere informatie

Bijlage 1 bij raadsvoorstel Actualisatie Algemene plaatselijke verordening Voorgestelde wijzigingen

Bijlage 1 bij raadsvoorstel Actualisatie Algemene plaatselijke verordening Voorgestelde wijzigingen Bijlage 1 bij raadsvoorstel Actualisatie Algemene plaatselijke verordening Voorgestelde wijzigingen Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 1:2 lid 2 beslistermijn De VNG heeft de verwijzing in het vierde lid

Nadere informatie

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen

Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen Inhoud Hoofdstuk 1 Artikel 1:1 Artikel 1:2 Artikel 1:3 Artikel 1:4 Artikel 1:5 Artikel 1:6 Artikel 1:7 Artikel 1:8 Artikel 1:9 Hoofdstuk 2 Artikel 2:1 Algemene bepalingen Beslistermijn Indiening aanvraag

Nadere informatie

Onderwerp: Algemene plaatselijks verordening gemeente Scherpenzeel Rapport aan B&W d.d. 21 maart 2016 secretaris M.K. Niermeijer- Benthem

Onderwerp: Algemene plaatselijks verordening gemeente Scherpenzeel Rapport aan B&W d.d. 21 maart 2016 secretaris M.K. Niermeijer- Benthem Onderwerp: Algemene plaatselijks verordening gemeente Scherpenzeel 2016 Rapport aan B&W d.d. 21 maart 2016 secretaris M.K. Niermeijer- Benthem Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

ORGANISATIEINDEX A.P.V. (vastgesteld door het college op 4 september 2012)

ORGANISATIEINDEX A.P.V. (vastgesteld door het college op 4 september 2012) ORGANISATIEINDE A.P.V. (vastgesteld door het college op 4 september 2012) Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1:1 egripsbepalingen Artikel 1:2 eslistermijn Artikel 1:3 Indiening aanvraag Artikel 1:4

Nadere informatie

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2009 LEIDEN. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2009 LEIDEN. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING 2009 LEIDEN Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1:1 Begripsomschrijvingen Artikel 1:2 Beslistermijn Artikel 1:3 Indiening aanvraag Artikel 1:4 Voorschriften en beperkingen

Nadere informatie

2.1.3.1 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen

2.1.3.1 Beperking aanbieden e.d. van geschreven of gedrukte stukken of afbeeldingen INHOUD Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 1.1 Begripsomschrijvingen 1.2 Beslistermijn 1.3 Indiening aanvraag 1.4 Voorschriften en beperkingen 1.5 Persoonlijk karakter van vergunning of ontheffing 1.6 Intrekking

Nadere informatie

Gemeente Nissewaard - Eerste wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Nissewaard 2016

Gemeente Nissewaard - Eerste wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Nissewaard 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Nissewaard Nr. 59787 22 maart 2018 Gemeente Nissewaard - Eerste wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Nissewaard 2016 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Datum raadsvergadering donderdag 27 november 2014

Datum raadsvergadering donderdag 27 november 2014 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 9 september 2014 Datum raadsvergadering donderdag 27 november 2014 Nummer raadsvoorstel 2014-073 Bijbehorend veld van de programmabegroting Bestuurlijke

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96; Gemeenteblad nr. 29, 31 januari 2013 Nr. 96a DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96; gelet op het bepaalde in artikel 149 gemeentewet;

Nadere informatie

In dit overzicht zijn alleen de ingrijpende wijzigingen vermeld. Kleine wijzigingen in het kader van jurisprudentie e.d. zijn niet vermeld.

In dit overzicht zijn alleen de ingrijpende wijzigingen vermeld. Kleine wijzigingen in het kader van jurisprudentie e.d. zijn niet vermeld. Overzicht wijzigingen concept-apv m.b.t. de huidige APV In dit overzicht zijn alleen de ingrijpende wijzigingen vermeld. Kleine wijzigingen in het kader van jurisprudentie e.d. zijn niet vermeld. Artikel

Nadere informatie

BIJLAGE 2: LEX SILENCIO POSITIVO, EEN OVERZICHT VAN VERGUNNINGEN EN ONTHEFFINGEN IN DE MODEL APV

BIJLAGE 2: LEX SILENCIO POSITIVO, EEN OVERZICHT VAN VERGUNNINGEN EN ONTHEFFINGEN IN DE MODEL APV BIJLAGE 2: LEX SILENCIO POSITIVO, EEN OVERZICHT VAN VERGUNNINGEN EN ONTHEFFINGEN IN DE MODEL APV Inleiding Zoals hiervoor in de ledenbrief opgemerkt is de opzet van de model APV gewijzigd voor wat betreft

Nadere informatie

De volgende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening Oosterhout 2010 worden aangepast:

De volgende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening Oosterhout 2010 worden aangepast: Bijlage bij raadsbesluit d.d. 22 mei 2012 De volgende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening Oosterhout 2010 worden aangepast: Aanhef Wijzigen van de titel in Algemene Plaatselijke Verordening

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 29 september 2016 Agendapuntnummer : XI, punt 8 Besluitnummer : 2123 Portefeuillehouder : Burgemeester Roger de Groot Aan de gemeenteraad Onderwerp: Algemene

Nadere informatie

Onderwerp : Algemene Plaatselijke Verordening Eemsmond

Onderwerp : Algemene Plaatselijke Verordening Eemsmond Nummer : 12-15.2014 Onderwerp : Algemene Plaatselijke Verordening Eemsmond Korte inhoud : De huidige Algemene Plaatselijke Verordening voor de gemeente Eemsmond dateert van 2010. Een redactionele wijziging

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUITEN BEHORENDE BIJ DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING VAN DE GEMEENTE HEERENVEEN

UITVOERINGSBESLUITEN BEHORENDE BIJ DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING VAN DE GEMEENTE HEERENVEEN UITVOERINGSBESLUITEN BEHORENDE BIJ DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING VAN DE GEMEENTE HEERENVEEN Indiening aanvraag APV -artikel 1:3, lid 2 Verlenging van de termijn van aanvraag van een vergunning of

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 18 december 2014 Agendanummer : Datum : 29 oktober 2014

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 18 december 2014 Agendanummer : Datum : 29 oktober 2014 Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 18 december 2014 Agendanummer : Datum : 29 oktober 2014 Onderwerp Wijziging Algemene plaatselijke verordening Urk 2008 Aan de leden van de raad, Voorgesteld besluit

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Aan de raad van de gemeente Wormerland. Datum aanmaak 25 mei Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011

RAADSVOORSTEL. Aan de raad van de gemeente Wormerland. Datum aanmaak 25 mei Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011 RAADSVOORSTEL Aan de raad van de gemeente Wormerland Datum aanmaak 25 mei 2011 Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011 Programma en portefeuillehouder Openbare Orde en Veiligheid, portefeuillehouder:

Nadere informatie

gemeente v*gp6ll6 aan den IJssel

gemeente v*gp6ll6 aan den IJssel gemeente v*gp6ll6 aan den IJssel Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester elk voor zover het haar bevoegdheid betreft; besluit: vast te stellen het navolgende aanwijzingsbesluit: Algemeen

Nadere informatie

LEX SILENCIO POSITIVO

LEX SILENCIO POSITIVO LEX SILENCIO POSITIVO Voorgesteld wordt de Lex Silencio Positivo toe te passen op: de ontheffing van het verbod om gedrukte of geschreven stukken op openbare plaatsen te verspreiden (art. 2:6) Het toekennen

Nadere informatie

B & W-nota. Onderwerp Partiële wijziging APV. Bestuurlijke context. B&W-besluit:

B & W-nota. Onderwerp Partiële wijziging APV. Bestuurlijke context. B&W-besluit: Onderwerp Partiële wijziging APV Bestuurlijke context B & W-nota Portefeuille mr. B.B. Schneiders Auteur J.A.M. Lubbers (formeel) Telefoon 5114283 E-mail: jlubbers@haarlem.nl PD/Veiligheid Reg.nr. PD/VHT/2007/620

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluiten Algemene Plaatselijke Verordening Maasdriel 2018

Aanwijzingsbesluiten Algemene Plaatselijke Verordening Maasdriel 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Maasdriel Nr. 128285 18 juni 2018 Aanwijzingsbesluiten Algemene Plaatselijke Verordening Maasdriel 2018 Het college c.q. de burgemeester van de gemeente Maasdriel;

Nadere informatie

Gelet op de diversiteit aan wijzigingen wordt voorgesteld de APV in z n geheel op nieuw vast te stellen.

Gelet op de diversiteit aan wijzigingen wordt voorgesteld de APV in z n geheel op nieuw vast te stellen. Raadsvoorstel Agenda nr. 6 Onderwerp: Vaststellen van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Someren 2016 Soort: Besluitvormend Opsteller: M.M.W. Waals-Klein Zieverink Portefeuillehouder: A.P.M.

Nadere informatie

e. Rechthebbende Zoals uit de omschrijving duidelijk wordt, hebben wij hier te maken met de rechthebbende naar burgerlijk recht.

e. Rechthebbende Zoals uit de omschrijving duidelijk wordt, hebben wij hier te maken met de rechthebbende naar burgerlijk recht. Bijlage bij de APV gemeente Rijssen-Holten 2010 Toelichting Met het oog op efficiëntie voor de burgers, voor de overheid en voor een effectieve handhaving van deze verordening is ervoor gekozen om zoveel

Nadere informatie

Toelichting op de tweede serie wijzigingen in de APV 2010

Toelichting op de tweede serie wijzigingen in de APV 2010 206-18 Toelichting op de tweede serie wijzigingen in de APV 2010 In 2010 is Algemene Plaatselijke Verordening in zijn geheel gewijzigd. Er is gebruik gemaakt van de modelverordeningen van de VNG en artikelen

Nadere informatie

Voorstel van het college inzake wijziging artikelnummering van de APV.

Voorstel van het college inzake wijziging artikelnummering van de APV. rv 218 Dienst Stadsbeheer DSB/2008.868 RIS 158617_081118 Gemeente Den Haag RIS158617_19-NOV-2008 Voorstel van het college inzake wijziging artikelnummering van de APV. Voorstel Hierbij stelt het college

Nadere informatie

Overzicht wijzigingen en afwijkingen modelverordening

Overzicht wijzigingen en afwijkingen modelverordening Overzicht wijzigingen Overzicht wijzigingen en afwijkingen Artikel Wijziging Toelichting 1:1 Definitie bevoegd gezag gewijzigd Definitie college toegevoegd 1:3 Verwijderd dat een aanvraag om een evenementenvergunning,

Nadere informatie

Voorstel voor burgemeester en wethouders

Voorstel voor burgemeester en wethouders Voorstel voor burgemeester en wethouders Datum 21 maart 2017 Onderwerp Actualisatie Algemene plaatselijke verordening Voorgesteld Besluit 1. Instemmen met de Wijzigingsverordening Algemene plaatselijke

Nadere informatie

Bespreekstuk. wijzigingsoverzicht APV. 25 september 2013

Bespreekstuk. wijzigingsoverzicht APV. 25 september 2013 Bespreekstuk Onderwerp wijzigingsoverzicht APV Geplande datum wijziging APV 25 september 2013 In dit overzicht wordt weergegeven welke bepalingen in de APV inhoudelijk worden gewijzigd. Technische wijzigingen,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Sr RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Behorend bij registratienummer 1048426 Uiterlijk behandelen in de raadsvergadering van de gemeente Purmerend d.d. Datum: Behandeld door: 25 september 2012 Elles Lankhof

Nadere informatie

Wijziging Apv i.v.m. bijzondere bepalingen voor paracommerciële rechtspersonen gemeente Alkmaar

Wijziging Apv i.v.m. bijzondere bepalingen voor paracommerciële rechtspersonen gemeente Alkmaar GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Alkmaar. Nr. 5269 5 februari 2014 Wijziging Apv i.v.m. bijzondere bepalingen voor paracommerciële rechtspersonen gemeente Alkmaar De raad van de gemeente Alkmaar;

Nadere informatie

Vergelijk tussen model APV VNG APV Hattem APV Heerde APV Oldebroek

Vergelijk tussen model APV VNG APV Hattem APV Heerde APV Oldebroek Vergelijk tussen model VNG Heerde Oldebroek NB: Afwijkende nummering plaatselijke tussen haakjes voorafgaande aan commentaar opgenomen. Model (voorgestelde 2012) 1:1 Conform model Conform model, begripsbepaling

Nadere informatie

Samenvatting overzicht wijzigingen APV

Samenvatting overzicht wijzigingen APV Samenvatting overzicht wijzigingen APV Zwart = Belangrijkste wijzigingen van onze APV waarbij model-apv (grotendeels) is overgenomen. Groen = (Gedeeltelijke) handhaving van bepalingen uit huidige APV Rood

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 januari 2018, nr. BWV ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 januari 2018, nr. BWV ; Nr. 131 23 februari 2018 De raad van de gemeente Houten; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 9 januari 2018, nr. BWV17.0398; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Bevoegdheid burgemeester/college

Bevoegdheid burgemeester/college Vergunning / ontheffing Artikel 1:4, tweede lid, van de Apv - Voorschriften De aan de vergunning/ontheffing verbonden voorschriften en beperkingen worden niet nagekomen. Exploitatie openbare inrichtingen

Nadere informatie

Bijlage verschillen tussen de APV Bellingwedde 2015 en de huidige APV 2010

Bijlage verschillen tussen de APV Bellingwedde 2015 en de huidige APV 2010 Bijlage verschillen tussen de APV Bellingwedde 2015 en de huidige APV 2010 De APV Bellingwedde 2015 heeft als basis de model APV-verordening van de VNG en is aangepast aan de situatie in Bellingwedde.

Nadere informatie

opmeer P 1 3*0 ~ 7 ûsc*v ADVIESNOTA AAN B&W F ostregistratienummer 1 iiiniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii JJstf

opmeer P 1 3*0 ~ 7 ûsc*v ADVIESNOTA AAN B&W F ostregistratienummer 1 iiiniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii JJstf ADVIESNOTA AAN B&W gemeente 4, opmeer Onderwerp en ínhoud Algemeen aanwijzingsbesluit APV Opmeer 2017 ] 7.0012051 F ostregistratienummer 1 iiiniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Vertrouwelijk Sector Grondgebiedzaken

Nadere informatie

Toelichting op de model APV

Toelichting op de model APV Toelichting op de model APV Transponeringstabellen De nummering van de nieuwe model APV wijkt op enkele plaatsen sterk af van de nummering van de vorige versie. Om de aansluiting tussen de versies gemakkelijker

Nadere informatie

Overzicht voorgestelde wijzingen

Overzicht voorgestelde wijzingen Overzicht voorgestelde wijzingen Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel Omschrijving Handhaven Reden Reacties / nee / n.v.t. / Wijzigen 1:1 Begripsbepalingen Dit is een algemene en noodzakelijke procesbepaling

Nadere informatie

APV. Werkterrein (artikel 2.10 en 5.6)

APV. Werkterrein (artikel 2.10 en 5.6) APV In elke gemeente gelden weer andere regels, voorschriften en verboden. De meeste daarvan zijn vastgelegd in de APV, de Algemene Plaatselijke Verordening. Ook onze gemeente heeft zo'n APV. De APV wordt

Nadere informatie

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING GRONINGEN 2009 (APVG 2009)

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING GRONINGEN 2009 (APVG 2009) ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING GRONINGEN 2009 (APVG 2009) Vastgesteld bij raadsbesluit van 25 november 2009, nr. 8f. Gemeenteblad 2009-96 Datum bekendmaking: 3 december 2009. Datum inwerkingtreding:

Nadere informatie

Officiële naam regeling Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Heusden 1997 uitvoeringsbesluiten APV 1997 uitvoeringsbesluiten

Officiële naam regeling Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Heusden 1997 uitvoeringsbesluiten APV 1997 uitvoeringsbesluiten Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heusden Officiële naam regeling Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Heusden 1997 uitvoeringsbesluiten Citeertitel

Nadere informatie

Onderwerp : Plan van aanpak Dorpsstraat

Onderwerp : Plan van aanpak Dorpsstraat Raadsvergadering : 26 februari 2018 Agendapunt : 11 Onderwerp : Plan van aanpak Dorpsstraat Voorstel: 1. Instemmen met de hier voorgestelde oplossingen ten aanzien van uitstallingen en terrassen, fietsen,

Nadere informatie

Oud (voor zover relevant) Nieuw Toelichting. Artikel 1 Artikel 1:1 Leesteken aangepast. Artikel 1.2 Artikel 1:2 Leesteken aangepast

Oud (voor zover relevant) Nieuw Toelichting. Artikel 1 Artikel 1:1 Leesteken aangepast. Artikel 1.2 Artikel 1:2 Leesteken aangepast Deze bijlage maakt integraal deel uit van de verordening tot wijziging van de APV 2012, vastgesteld door de raad op 28-11-2013 Artikel 1 Artikel 1:1 Leesteken aangepast Artikel 1.2 Artikel 1:2 Leesteken

Nadere informatie

OVERZICHT VAN WIJZIGINGEN APV HELMOND 2008

OVERZICHT VAN WIJZIGINGEN APV HELMOND 2008 OVERZICHT VAN WIJZIGINGEN APV HELMOND 2008 Artikel Helmond Artikel VNG Conform laatste model VNG Tekstueel, inhoudelijk of beide Argumentatie / Opmerking 1.1 1:1 Ja Beide Vereenvoudiging en verplaatsing

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Algemene Plaatselijke Verordening Oostzaan. Veiligheid. G&W/BMO-JZ ANE/KME/EKL P.J. Möhlmann

Raadsvoorstel. Algemene Plaatselijke Verordening Oostzaan. Veiligheid. G&W/BMO-JZ ANE/KME/EKL P.J. Möhlmann Titel Algemene Plaatselijke Verordening Oostzaan Nummer 11 / 37 Datum 13 mei 2011 Programma Fase Onderwerp Veiligheid Algemene Plaatselijke Verordening Oostzaan 2011 Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt

Nadere informatie

Voorgesteld wordt de ter inzage liggende Algemene Plaatselijke Verordening Ridderkerk 2012 en de Groene Kaart vast te stellen.

Voorgesteld wordt de ter inzage liggende Algemene Plaatselijke Verordening Ridderkerk 2012 en de Groene Kaart vast te stellen. Aan de gemeenteraad 1 november 2011 Gemeentestukken: 2011-135 Onderwerp: Algemene Plaatselijke Verordening Ridderkerk 2012 1. Voorstel Voorgesteld wordt de ter inzage liggende Algemene Plaatselijke Verordening

Nadere informatie

I. vast te stellen de Verordening tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening voor de gemeente Den Haag:

I. vast te stellen de Verordening tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening voor de gemeente Den Haag: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente 's-gravenhage Nr. 280477 21 december 2018 vaststelling van de verordening tot wijziging van de algemene plaatselijke verordening voor de gemeente den Haag

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1039825 Datum: Behandeld door: 4 Juli 2012 Elles Lankhof Afdeling/Team: Bedrijfsvoering / Juridische en Veiligheidszaken Onderwerp: Vaststelling Verordening

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Deregulering - Wijziging APVG 2009 Registratienr Steller/telnr. S.H. Spoormans 7232 Bijlagen 2.

Raadsvoorstel. Onderwerp Deregulering - Wijziging APVG 2009 Registratienr Steller/telnr. S.H. Spoormans 7232 Bijlagen 2. Raadsvoorstel Onderwerp Deregulering - Wijziging APVG 2009 Registratienr. 5643323 Steller/telnr. S.H. Spoormans 7232 Bijlagen 2 Classificatie Openbaar Geheim Vertrouwelijk Portefeuillehouder Peter den

Nadere informatie

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING GRONINGEN 2009 (APVG 2009)

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING GRONINGEN 2009 (APVG 2009) ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING GRONINGEN 2009 (APVG 2009) Vastgesteld bij raadsbesluit van 25 november 2009, nr. 8f. Gemeenteblad 2009-96 Datum bekendmaking: 3 december 2009. Datum inwerkingtreding:

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 12 juli 2012 Agendapuntnummer : XII, punt 7 Besluitnummer : 462 Portefeuillehouder : Burgemeester Roger de Groot Aan de gemeenteraad Onderwerp: Algemene plaatselijke

Nadere informatie

Nadere regels tijdelijke reclameborden Schagen 2018

Nadere regels tijdelijke reclameborden Schagen 2018 Registratienr. 17.071863 Nadere regels tijdelijke reclameborden Schagen 2018 (nadere regels als bedoeld in artikel 2:10, lid 3 van de Algemene plaatselijke verordening Schagen 2016) Artikel 1 Begripsbepalingen

Nadere informatie

Voor de voorgeschiedenis wordt verwezen naar de ter inzage liggende Ledenbrieven van de VNG.

Voor de voorgeschiedenis wordt verwezen naar de ter inzage liggende Ledenbrieven van de VNG. Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 15 december 2009 Agendapunt: Reg.nr: BJZ/2009/16533 RTG: 2 december 2009 AAN DE RAAD Onderwerp: Voorstel tot het wijzigen van de Afvalstoffenverordening en de Algemene

Nadere informatie

Betreft : RAADSVOORSTEL wijzigingsverordening APV

Betreft : RAADSVOORSTEL wijzigingsverordening APV Betreft : RAADSVOORSTEL wijzigingsverordening APV Datum voorstel : 8 november 2010 Raadsvergadering d.d. : 21 december 2010 Volgnummer : 2010R0060, agendanummer 8 Taakveld : Facilitaire Zaken Portefeuillehouder

Nadere informatie

Drank- en Horecaverordening gemeente Rijnwaarden 2013

Drank- en Horecaverordening gemeente Rijnwaarden 2013 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rijnwaarden. Nr. 415 6 januari 2014 Drank- en Horecaverordening gemeente Rijnwaarden 2013 Drank- en Horecaverordening gemeente Rijnwaarden 2013 Nr. De raad van

Nadere informatie

Over honden, voor baasjes Hondenbezit in gemeente Overbetuwe

Over honden, voor baasjes Hondenbezit in gemeente Overbetuwe Over honden, voor baasjes Hondenbezit in gemeente Overbetuwe Samen prettig buiten. U woont met uw hond(en) in gemeente Overbetuwe. Wij vinden het belangrijk dat u de ruimte krijgt om samen te genieten

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders, nummer ,

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders, nummer , RAADSVOORSTEL Agendapunt : 9 Aan de gemeenteraad. Datum : 6 december 2012 Onderwerp Vaststelling Algemene Plaatselijke Verordening case 12.001479 raadsvoorstel 12.031149 programma/paragraaf verlenen vergunningen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT P11 R M i «v 1 O RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1182112 Datum: 4 augustus 2015 Behandeld door: Elles Lankhof Afdeling / Team: BEDV/ BJVZ Onderwerp: Wijziging Algemeen plaatselijke

Nadere informatie

vaststelling van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Woerden 2011

vaststelling van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Woerden 2011 RAADSVOORSTEL Gemeente Woerden 11R.00080 O^ J^v gemeente WOERDEN Agendapunt: Indiener: - college van burgemeester en wethouders Aandachtsveld portefeuillehouder: - burgemeester Contactpersoon: Mark Leeuwen

Nadere informatie

Voorstel Vast te stellen de Algemene Plaatselijke Verordening Waterland 2010 (APV).

Voorstel Vast te stellen de Algemene Plaatselijke Verordening Waterland 2010 (APV). Monnickendam, 24 november 2009 Nummer: 2009-200A Portefeuillehouder: Contactpersoon: Wettelijke grondslag voor raadsbevoegdheid: De heer mr. E.F. Jongmans De heer R.J. Boes Gemeentewet Aan de Raad Onderwerp

Nadere informatie

Algemene Plaatselijke Verordening B E L E I D S R E G E L S

Algemene Plaatselijke Verordening B E L E I D S R E G E L S Algemene Plaatselijke Verordening B E L E I D S R E G E L S De Algemene wet bestuursrecht geeft regels over beleidsregels. Een bestuursorgaan kan beleidsregels vaststellen met betrekking tot een hem toekomende

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0124 Rv. nr.: 08.0124 B&W-besluit d.d.: 16-12-2008 B&W-besluit nr.: 08.1232 Naam programma +onderdeel: Omgevingskwaliteit. Onderwerp: Wijziging van de APV op een tweetal punten (opruimplicht

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning terrassen

Aanvraagformulier vergunning terrassen Aanvraagformulier vergunning terrassen In artikel 2.10 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is geregeld dat het zonder vergunning verboden is voorwerpen te plaatsen op of aan een openbare plaats

Nadere informatie

*RV * Documentnr.: RV Roden, * Onderwerp Aanpassing Algemene plaatselijke verordening. Onderdeel programmabegroting: Nee.

*RV * Documentnr.: RV Roden, * Onderwerp Aanpassing Algemene plaatselijke verordening. Onderdeel programmabegroting: Nee. Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV11.0468 Roden, * Onderwerp Aanpassing Algemene plaatselijke verordening. Onderdeel programmabegroting: Nee. Voorstel Algemene plaatselijke verordening (Apv)

Nadere informatie

Bijlage 3 Wijziging Algemene plaatselijke verordening 2017

Bijlage 3 Wijziging Algemene plaatselijke verordening 2017 Bijlage 3 Wijziging Algemene plaatselijke verordening 2017 In de bestaande tekst zijn de woorden en leestekens waaraan iets verandert, cursief gezet. In de nieuwe tekst zijn de nieuwe woorden en leestekens

Nadere informatie

Drank- en Horecaverordening gemeente Overbetuwe 2013

Drank- en Horecaverordening gemeente Overbetuwe 2013 Onderwerp: Drank- en Horecaverordening gemeente Overbetuwe 2013 Ons kenmerk: 13RB000204 Nr. 7 De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 8 oktober

Nadere informatie

IIP Heerhugowaard Stad van kansen

IIP Heerhugowaard Stad van kansen IIP Heerhugowaard Stad van kansen Raadsvergadering 15 FEB ĨM1 Besluit: Voorstelnummef: 54Ü ^ r/ Agendanr. Voorstel nr. Onderwerp 11. RB2011008 1ste wijziging Algemene plaatselijke verordening (Apv) Aan

Nadere informatie

Nr Houten, 12 september Beslispunten: 1. De Algemene Plaatselijke Verordening Gemeente Houten vast te stellen.

Nr Houten, 12 september Beslispunten: 1. De Algemene Plaatselijke Verordening Gemeente Houten vast te stellen. Nr. 2006-116 Houten, 12 september 2006 Aan de gemeenteraad (gewijzigd) Onderwerp: Herziening Algemene Plaatselijke Verordening Beslispunten: 1. De Algemene Plaatselijke Verordening Gemeente Houten vast

Nadere informatie

BIJLAGE 1 INVOERING LEX SILENCIO POSITIVO: AANPASSINGEN VAN DIVERSE VNG MODELVERORDENING IN VERBAND MET DE EUROPESE DIENSTENRICHTLIJN EN DIENSTENWET

BIJLAGE 1 INVOERING LEX SILENCIO POSITIVO: AANPASSINGEN VAN DIVERSE VNG MODELVERORDENING IN VERBAND MET DE EUROPESE DIENSTENRICHTLIJN EN DIENSTENWET BIJLAGE 1 INVOERING LEX SILENCIO POSITIVO: AANPASSINGEN VAN DIVERSE VNG MODELVERORDENING IN VERBAND MET DE EUROPESE DIENSTENRICHTLIJN EN DIENSTENWET Artikel I De Verordening kwaliteitsregels Peuterspeelzaalwerk

Nadere informatie

Voor de duidelijkheid wordt opgemerkt dat ons college niet heeft voorgesteld dit artikel te wijzigen.

Voor de duidelijkheid wordt opgemerkt dat ons college niet heeft voorgesteld dit artikel te wijzigen. van: de burgemeester (portefeuillehouder) aan: de leden van de gemeenteraad datum: 18 mei 2016 onderwerp: Beantwoording vragen inzake raadsvoorstel Wijziging APV 2016 Tijdens de behandeling van bovengenoemd

Nadere informatie

Terrassen in de Gemeente Losser Nadere regels terrassen gemeente Losser 2011

Terrassen in de Gemeente Losser Nadere regels terrassen gemeente Losser 2011 Terrassen in de Gemeente Losser Nadere regels terrassen gemeente Losser 2011 besluit d.d. 6-7-2011, datum bekendmaking 19-7-2011, datum inwerkingtreding 1-8-2011, gewijzigd 7 augustus 2017 1 Nadere regels

Nadere informatie

Hondenpoepbeleid. Paragraaf APV en Handhaving

Hondenpoepbeleid. Paragraaf APV en Handhaving Hondenpoepbeleid Paragraaf APV en Handhaving INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 2. APV EN HANDHAVING 3 2.1 Checklist 3 2.2 Toelichting - APV 4 2.2.1 Aanlijnplicht 4 2.2.2 Opruimplicht 4 2.2.3 Opruimmiddel 4

Nadere informatie

S. van Dongen/A.S. Wedzinga raad

S. van Dongen/A.S. Wedzinga raad Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email S. van Dongen/A.S. Wedzinga 040 2083 573 swe@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Actualisatie APV incl. regels paracommercie.

Nadere informatie

Algemeen aanwijzingsbesluit Algemene Plaatselijke Verordening Bunnik 2014

Algemeen aanwijzingsbesluit Algemene Plaatselijke Verordening Bunnik 2014 CVDR Officiële uitgave van Bunnik. Nr. CVDR324693_1 8 maart 2016 Algemeen aanwijzingsbesluit Algemene Plaatselijke Verordening Bunnik 2014 Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 207709 Datum : 17 november 2015 Programma : Woon- en leefomgeving Blad : 1 van 6 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr.

Nadere informatie

*Z BB3* documentnr.: INT/M/15/18978 zaaknr.: Z/M/15/22442

*Z BB3* documentnr.: INT/M/15/18978 zaaknr.: Z/M/15/22442 De raad van de gemeente Mill en Sint Hubert gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november, 2015. gelet op artikel 174 Gemeentewet ; besluit I. Onderstaande artikelen van de Algemene

Nadere informatie

VOORSTEL Adviescommissie 5 maart 2014 agendapunt 8 Dagelijks bestuur 12 maart 2014 Algemeen bestuur 25 juni 2014

VOORSTEL Adviescommissie 5 maart 2014 agendapunt 8 Dagelijks bestuur 12 maart 2014 Algemeen bestuur 25 juni 2014 VOORSTEL Adviescommissie 5 maart 2014 agendapunt 8 Dagelijks bestuur 12 maart 2014 Algemeen bestuur 25 juni 2014 Voorbereid door Johan de Jong, locatiebeheerder Bijlagen 1. Kaart Hondenbeleid Geestmerambacht,

Nadere informatie

Onderwerp: De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gemeente Bunnik 2018 vaststellen.

Onderwerp: De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gemeente Bunnik 2018 vaststellen. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 04-10-2018 18-076 Onderwerp: De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gemeente Bunnik 2018 vaststellen. Aan de raad, Onderwerp De Algemene Plaatselijke Verordening

Nadere informatie

BIJLAGE A. Algemene Plaatselijke Verordening

BIJLAGE A. Algemene Plaatselijke Verordening BIJLAGE A Artikel 2.1.5.1 Artikel 2.4.2 Artikel 4.4.2 Artikel 5.1.6 Artikel 2.1.5.1 Voorwerpen of stoffen op, aan of boven de weg 1. Het is verboden zonder vergunning van het college de weg of een weggedeelte

Nadere informatie

Herziening APV toelichting

Herziening APV toelichting Herziening APV toelichting 1. Artikel 1:1 Begripsbepaling 2. Artikel 2:10 Het plaatsen van voorwerpen op of aan de weg 3. Artikel 2:24 Begripsbepaling 4. Artikel 2:25 Evenement 5. Artikel 2:31 Verboden

Nadere informatie

Exploitatievergunning horecabedrijf (incl. terras)

Exploitatievergunning horecabedrijf (incl. terras) BIJLAGE 1D Exploitatievergunning horecabedrijf (incl. terras) Exploitatievergunning ex artikel 2:28 van de Algemene Plaatselijke verordening van de gemeente Sittard-Geleen De burgemeester van Sittard-Geleen;

Nadere informatie

TOELICHTING Tweede wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Heusden 2016 (APV)

TOELICHTING Tweede wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Heusden 2016 (APV) TOELICHTING Tweede wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Heusden 2016 (APV) A In artikel 1:6, onderdeel d, wordt na gemaakt binnen ingevoegd: of gedurende. De volledige tekst van de bepaling

Nadere informatie

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003 RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012 Onderwerp: Vaststelling APV, inclusief handhavingsbeleid en samenlevingsregels Aan de raad van de gemeente Alblasserdam Alblasserdam, 21 januari 2003 Geachte

Nadere informatie

Cindy Bogisch 0252-783 573 email: c.bogisch@teylingen.nl

Cindy Bogisch 0252-783 573 email: c.bogisch@teylingen.nl RAADSVOORSTEL Doel: besluitvormend voorstelnummer Vergadering 2012-36 10 mei 2012 registratienummer portefeuillehouder 14322 drs. S.WJ.G. Schelberg behandelend ambtenaar doorkiesnummer Cindy Bogisch 0252-783

Nadere informatie

DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013, nr. 86;

DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013, nr. 86; Gemeenteblad nr. 89, 12 december 2013 Nr. 86 DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 8 oktober 2013, nr. 86; gehoord de commissie Bestuur d.d. 14 november 2013;

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 26 juli ECLBR/U Lbr. 17/041 (070) Wijziging model-apv zomer 2017

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 26 juli ECLBR/U Lbr. 17/041 (070) Wijziging model-apv zomer 2017 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 26 juli 2017 Ons kenmerk ECLBR/U201700572 Lbr. 17/041 Telefoon (070) 373 8843 Bijlage(n) 4 Onderwerp Wijziging model-apv zomer 2017 Samenvatting Met

Nadere informatie

Gemeente Woerden. De bevoegdheid van de raad komt voort uit de volgende wet- en/of regelgeving:

Gemeente Woerden. De bevoegdheid van de raad komt voort uit de volgende wet- en/of regelgeving: Gemeente Woerden RAADSVOORSTEL 15R.00110 15R.00110 ' F gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 17 maart 2015 Portefeuillehouder(s): V. Molkenboer Portefeuille(s): Bestuurlijke

Nadere informatie