&scaƒades. voor groepen. Ontdek ook Brabants Haspengouw te voet of met de fiets en proef onze streekprodukten!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "&scaƒades. voor groepen. Ontdek ook Brabants Haspengouw te voet of met de fiets en proef onze streekprodukten!"

Transcriptie

1 Ontdek ook te voet of met de fiets en proef onze streekprodukten! s voor groepen Beauvechain / Hélécine / Incourt / Jodoigne Orp-Jauche / Perwez / Ramillies Wandelen en fietsen door Haltes voor lekkerbekken 300 km bewegwijzerde wandelingen in Ontdek de rijkdom van, via 34 bewegwijzerde wandelingen in de 6 gemeenten van het kanton Jodoigne! U kunt ook een van seven wandelpaden volgen die door de gemeente Perwez lopen. Zo krijgt u de gelegenheid de lokale rijkdommen van het erfgoed en van de geschiedenis van deze mooie gemeente te ontdekken. Zes fietsroutes Het Maison du Tourisme biedt u ook 6 fietsroutes. Wandelingen met klankband in Een uitnodiging voor een levende ontdekking van de rijkdommen van. Zes wandelingen met een audiogids die beschikbaar is bij het Maison du Tourisme voor de prijs van 2/persoon of uploadbaar. In de streek zijn drie producten zeer bekend: de kaastaart Blanke Doréye van Jodoigne, de groene pens Vet Trépe van Orp-le-Petit en het varken van Piétrain dat een ham geeft die een plaats verdient op de beste tafels van het land. Deze drie producten hebben overigens een eigen dynamisch gastronomisch broederschap. Maar de rijkdom van ons culinair erfgoed is niet beperkt tot deze drie emblematische producten. Fijne vleeswaren en gebak, van lokale productie, vormen een assortiment dat iedereen doet watertanden. En vermeldenswaard zijn ook de appelen, de peren en het klein fruit, de vruchtensappen, de biologische groenten, het tarwebrood van, de eendenlever, de patès en de scharrelkippen. En dan is er nog de honing en zijn afgeleide producten die gemaakt worden door echte natuurliefhebbers, en nieuwigheden zoals de biologische netelsoep en droge witte wijn... Met een muisklik op ontdekt u alle lokale producenten en hun openingsuren, zodat u naar hartenlust kunt kiezen uit al die lekkere producten van onze streek.

2 Cultuur & erfgoed Prehistorium van Orp-le-Petit 1.30 u Aan de hand van sporen die de prehistorische mens ons heeft nagelaten, wordt u uitgenodigd om het dagelijkse leven van de Cro-Magnon mensen te ontdekken, zowel met daden als met woorden: gebruik van de speerwerper, hanteren van werktuigen, vuur maken met silex 4 van 15 tot 50 Animatie in toegangsprijs inbegrepen Onthaal FR Enkel op reservering T +32(0)19/ museeorp@skynet.be Rue de la Station, Orp-le-Petit (Orp-Jauche) Museum van het Franse Cavaleriekorps u Het museum van het Franse Cavaleriekorps 1940 toont een verzameling herinneringen, kaarten, foto s, documenten, uniformen, wapens en divers materiaal met betrekking tot de gevechten die plaatsvonden langs de Kleine Gete en de Mehaigne. De Franse pantsertroepen, cavaleristen en artilleristen van Generaal Prioux stonden er tegenover de Duitse pantsers tijdens een tankslag in de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog (10 tot 13 mei 1940). In de nabijheid verrijst het monument van de Franse Cavalerie, dat de heldhaftige weerstand herdenkt van de Fransen en hun doden eert. 2 max. 35 gratis voor kinderen Bezoeken zijn enkel mogelijk bij de conservator M. Van Dorpe Onthaal FR / NL Enkel de gelijkvloerse verdieping Enkel op reservering T +32(0)19/ (0)476/ robert.vandorpe@base.be Gemeenteschool Chaussée de Wavre, Jandrain (Orp-Jauche)

3 Cultuur & erfgoed min. 45' Museum Armand Pellegrin De verzamelingen van het museum Armand Pellegrin illustreren vooral de folklore en de geschiedenis van de gemeente en de streek. Er worden 10 thema s aangesneden: de school uit de tijd van toen, de vlasbewerking, oude beroepen, de dynastie, wapens, het vaderland, een oud café en een winkel, een oude keuken, de rituelen en etappes van het leven. Twee collecties verdienen speciale aandacht: een serie lampen die de geschiedenis van de verlichting illustreren en een waaier kinderspelen met vooral speelgoed dat kinderen zelf gemaakt hebben. Prijs op aanvraag van 10 tot 25 Met gids of audiocommentaar DI > vr : 9.30 tot 12 u & 13 tot 17 u sa > di : van 14 tot 18 u buiten tijdschema : op afspraak Onthaal FR / NL Enkel de gelijkvloerse verdieping Enkel op reservering T +32(0)19 / Rue du Moulin, Opheylissem (Hélécine) Museum van het Plattelandsleven min. 45' Een klein museum met een verzameling voorwerpen die tot het dagelijkse leven behoorden van onze ouders en grootouders. U ontdekt ook oude werktuigen die bewaard zijn gebleven op de boerderij van de eigenaar en die geven een goede kijk op de landbouwpraktijken die nog in zwang waren in de eerste helft van de XX e eeuw (werk rond suikerbieten ). gratis max. 25 Onthaal FR / NL / EN Enkel op reservering T +32(0)10/ Rue de Chaumont, Roux-Miroir (Incourt)

4 Cultuur & erfgoed min u 1 st Wing Historical Centre «1 WHC» Het hoofdthema van het museum is de geschiedenis van de eenheden op de basis van Beauvechain (Bevekom), van 1935 tot vandaag, met de nadruk op jachtvliegtuigen van 1946 tot Er worden niet alleen vliegtuigen tentoongesteld maar ook motoren, gronduitrusting, een wagenpark en soms ook het een of ander met specifiek karakter. Ook de basis van Goetsenhoven wordt in de schijnwerpers geplaatst. Er is ook een technisch en historisch documentatiecentrum (raadpleging van de werken op afspraak). gratis 40 1 e en 3 e zondag van de maand > 18 u of Enkel de gelijkvloerse verdieping Onthaal FR / NL / EN Enkel op reservering T +32(0)10/ wing.free.fr Base Charles Roman 1 Wing 1320 Beauvechain Museum van de Herinnering min u Het Museum van de Herinnering bevindt zich in het dorp Malèves, in de oude stallingen van een familieboerderij. Het museum belicht de periode van de bevrijding van België en meer precies van Waals-Brabant, door de geallieerden op het einde van Ook het thema van de Slag om de Ardennen wordt in de kijker gezet. Men ontdekt hier materiaal dat gebruikt werd door de geallieerden en vooral door de Amerikanen tijdens deze periode. max. 2,50 max. 25 volwassenen : 2,5 kinderen : 1, : 2,00 Onthaal FR / NL / EN Enkel op reservering T +32(0) (0)10/ G +32(0)474/ info@museedusouvnir.be Rue d Orbais, Malèves (Perwez)

5 Cultuur & erfgoed Collectie werken van Max van der Linden min. 45' De gemeente Beauvechain toont in de zaal van Le Vert Galant 24 werken van de keramist Max van der Linden, die afkomstig is uit deze gemeente. 2 un peu d'histoire Max van der Linden, vaak Miqui genoemd, werd in 1922 geboren in Nodebais waar zijn familie al lange tijd woonde. Hij werd toegelaten tot het Institut National Supérieur des Arts décoratifs La Cambre waar hij zijn echte roeping realiseerde, namelijk zich overgeven aan een passie die hem al overviel van toen hij kind was. Na vier jaar keramiekstudie aan de Ecole de la Cambre in Brussel en twee jaar stage in de fabriek van Cérabel in Baudour, installeerde hij in 1952 zijn atelier in een hoek van de boerderij van Agbiermont in Nodebais. Het werk van Max van der Linden ontwikkelde zich verder tijdens de hele tweede helft van de XX e eeuw. Hij had een intens gevoel voor het sacrale, verankerd in het dagelijkse leven en de plattelandscultuur. Thema s als muziek, eenzaamheid, dood en angst voor chaotische veranderingen en de bedreigingen van de hedendaagse tijd kwamen regelmatig voor in zijn werk. Er bleef echter ook een discrete evocatie van andere invalshoeken zoals een gebaar van solidariteit, een ongewone ontmoeting, een humoristisch detail min. 5 max. 40 Onthaal FR / NL / EN Enkel op reservering T +32(0)10/ Zaal van Le Vert Galant Place communale, Beauvechain

6 Cultuur & erfgoed 1.00 u De Sint-Sulpitiuskerk van Neerheylissem en de kapel van Notre-Dame de la Colombe in Linsmeau De romaanse Sint-Sulpitiuskerk van Neerheylissem is al geklasseerd als historisch monument sinds De kerk is grotendeels romaans van stijl en werd hoofdzakelijk gebouwd met tufsteen. De eerste kerk verrees hier al in 650. Het huidige gebouw dateert van de XIII e eeuw. Het mag uitpakken met een mooi meubilair, waaronder een doopvont in blauwe steen met 4 hoofden (XVI e eeuw), een barokke orgelkast, tal van beelden van de XV e tot de XVII e eeuw, en een hoogaltaar in Lodewijk XIV-stijl. Hoewel het sober oogt, biedt het interieur heel wat aangename ontdekkingen. De kapel van Notre-Dame de la Colombe, gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, werd gebouwd in De kapel is een van de zeldzame voorbeelden van een monument dat integraal werd opgetrokken in tufsteen Onthaal FR / NL / EN / It Sint-Sulpitiuskerk Rue de la Station 1357 Neerheylissem (Hélécine) De romaanse kerk van Sint-Martinusen-Adelia in Orp-le-Grand min. 45' max. 35 gratis voor kinderen uitzondering van de crypte Een opmerkelijk gebouw in romaanse Maasstijl in Brabant. Dit indrukwekkend monument uit de XII e eeuw heeft een kerkschip dat dankzij een restauratie in 1958 zijn zuivere originele lijnen heeft teruggekregen. De kerk heeft een prachtige crypte met gewelven die gesteund worden door kruisvormige zuilen. 2 Onthaal FR / NL / EN / IT Romaanse Kerk van Orp-le-Grand Place du 11 e Dragons français 1350 Orp-le-Grand Min. 3 weken op voorhand T +32(0)10/ hesbaye.brab@skynet.be Grand Place, 1

7 Cultuur & erfgoed 3 Wij raden u aan de twee volgende bezoeken te combineren De Markt-Kapel van Jodoigne 45' Deze marktkapel is een uitzonderlijk gebouw op de Grand-Place van Jodoigne. Het was het enige religieus gebouw intra-muros, dus binnen de stadswallen uit de XIV e eeuw. Ze werd gewijd aan de Maagd Maria op 12 augustus Door de tijd heen werd ze verschillende keren verbouwd. Ze heeft een enkele beuk en een koor en is geflankeerd door een indrukwekkende toren, bekroond met een spiraalvormige spits. Het Waalse Gewest, de stad Jodoigne, de kerkfabriek van Saint-Médard en de provincie Waals-Brabant hebben samengewerkt voor het behoud van dit XIV e eeuwse monument dat vandaag verschillende functies heeft: religieus, cultureel en toeristisch. Het is dus een kapel met een gedeeltelijke ontwijding en dat is een première voor België tot 40 Markt-Kapel Grand-Place Onthaal FR / NL / EN / It De Sint-Medarduskerk van Jodoigne min. 45' De indrukwekkende Sint-Medarduskerk staat al sinds de 12e eeuw op een heuvel, als tegengewicht voor het kasteel van Jodoigne. Ze werd gebouwd met zandsteen van Gobertange, kwartsiet en kalksteen uit de Maasstreek. Sinds de restauratie uit het begin van de jaren 1970, heeft ze opnieuw haar hybride romaans-gotisch uitzicht dat ze had op het einde van de middeleeuwen. Bij het meubilair vinden we fraaie stukken, waaronder twee gotische beelden van de beschermheilige, het Lodewijk XV hoogaltaar van Bonnet (1763) en twee barokke biechtstoelen. De kerk herbergt ook een zilveren reliekschrijn met het kaakbeen van Saint-Médard. Twee picturale werken zijn bijzonder interessant: de Maagd met het Kind van Corneille Schut ( ) en de triptiek van de Passie die wordt toegeschreven aan Otto Van Veen ( ), de derde leermeester van Rubens en meester in de Antwerpse Sint-Lucasgilde. Andere, minder belangrijke werken komen uit het begijnhof van Mechelen en worden toegeschreven aan Erasmus Quellin ( ) tot 40 Sint-Medarduskerk Rue Saint-Médard Onthaal FR / NL / EN / IT Min. 3 weken op voorhand T +32(0)10/ hesbaye.brab@skynet.be Grand Place, 1

8 Cultuur & erfgoed 3 Wij raden u aan de twee volgende bezoeken te combineren De Sint-Martinuskerk van Tourinnes-la-Grosse min. 45' De Sint-Martinuskerk verrijst op de hoogtes van Tourinnes en bezet daar een strategische positie. Ze is geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië sinds Het is een parel van pre-romaanse en romaanse architectuur in Wallonië en dankzij de stenen van Gobertange maakt ze indruk in het landschap van de vallei van de Nethen. De kerk is verschillende keren verbouwd. Het kerkschip dateert van het einde van de 9e en het begin van de X e eeuw. Het interieur biedt onderdak aan verschillende kunstwerken, van beelden uit de XV e en XVI e eeuw tot hedendaagse keramieken van Max van der Linden. De kerk werd zowel binnen als buiten grondig gerestaureerd in de periode De Sint-Sulpitiuskerk van Beauvechain min. 45' L église Saint Sulpice illustre la vague néo marquante de l architecture du XXI e siècle, qui consistait à remettre au goût du jour des styles antérieurs. Son style néo-gothique élégant est l œuvre de l architecte provincial Emile Coulon. Le mobilier propose un ensemble d une exceptionnelle homogénéité. Les fonts baptismaux datent de la seconde moitié du XII e siècle. La tour octogonale abrite une cloche fondue à Gand en 1410 qui compte parmi les plus anciennes du pays. L orgue de Saint-Sulpice est un des premiers instruments des frères Gheude dans lequel on retrouve à la fois le respect de la tradition classique et les tendances nouvelles qu ils appliqueront toujours sans excès. L orgue de Beauvechain est l un des plus grands instruments de ces facteurs. 2 2 Sint-Martinuskerk Place Saint-Martin 1320 Tourinnes-la-Grosse 15 tot 50 winter : 45 min. zomer : 1.15 u (binnen en buiten) Onthaal FR / NL / EN / IT 15 tot 50 Onthaal FR / NL / EN / IT Sint-Sulpitiuskerk Rue de l Eglise Saint-Sulpice 1320 Beauvechain Min. 3 weken op voorhand T +32(0)10/ hesbaye.brab@skynet.be Grand Place, 1

9 Cultuur & erfgoed 1.30 u De Abdij van la Ramée De oorsprong van de abdijboerderij van la Ramée is te vinden in de XIII e eeuw, het tijdperk dat de cisterciënzers er zich kwamen vestigen. Zoals alle abdijen in het land, kende ze alle nadelige gevolgen van de godsdienstoorlogen. Het klooster, de boerderij en de schuur werden herbouwd in de loop van de XVIII e eeuw. De tiendenschuur wordt beschouwd als de belangrijkste van het land. De boerderij en de schuur werden geklasseerd als historisch monument en site in groep max. 40 in functie van de beschikbaarheid (de plaats is een seminariecentrum) Onthaal FR / NL / EN / IT Min. 3 weken op voorhand T +32(0)10/ hesbaye.brab@skynet.be Abdij van la Ramée Rue de l Abbaye, Jauchelette Het Provinciaal domein van Hélécine 1.30 u Het Provinciaal domein van Hélécine bestaat uit een neoclassicistisch kasteel uit de XVIII e eeuw en een park van 28 ha, met een natuurreservaat, een reuzenzonnewijzer, een ijskelder uit de XIX e eeuw, 3 visvijvers, tennisbanen, een minigolf, twee speelpleinen en een drankgelegenheid. 4 park is het hele jaar open april > sept. : van 6 tot 22 u okt. > maart : van 7 tot 18 u Gratis toegang Speelpleinen : 1,20 / kind / dag Duur van het bezoek (van 30 min. tot 1.30 u ) max. 40 Onthaal FR / NL Min. 3 weken op voorhand Voor bezoeken met gids T +32(0)19/ (0)19/ chateauhelecine@skynet.be Provinciaal domein van Hélécine Rue Armand Dewolf Hélécine

10 Cultuur & erfgoed Historisch centrum van Jodoigne 3.00 u Jodoigne is een stad met een boeiende geschiedenis en een uitgebreid erfgoed. Ontdek het allemaal tijdens een rondleiding. Na het onthaal in het Maison du Tourisme, bezoekt u de Markt-Kapel, het historisch centrum terwijl u de legende van La Gadale verneemt, en de Sint-Medarduskerk tot 40 Vanwege het parcours moeilijk om volgen Onthaal FR / NL / EN / IT Min. 3 weken op voorhand T +32(0)10/ hesbaye.brab@skynet.be Grand Place, 1 Route van de kapellen van Mélin 3.30 u Mélin, één van de Mooiste Dorpen van Wallonië, is de bakermat van de steen van Gobertange, die al heel lang zeer gegeerd is vanwege zijn warme kleur. De vereniging Amis des Chapelles de Mélin heeft zich ingezet voor de restauratie van zeven kapellen die verspreid liggen in het platteland van Mélin en die men kan bezoeken tijdens een wandeling van tien kilometer. Wij stellen voor te vertrekken aan de kerk van Notre-Dame de la Visitation, die op een hoogte ligt en het hele dorp domineert. Laat u charmeren door de kapellen langs het parcours, dat u ook langs boerderijtjes, vierkantshoeves en bucolische landschappen voert tot 30 Parcours met (2 ) of zonder gids (gratis) Onthaal FR / NL / EN / IT voor geleide bezoeken : reservering verplicht min. 3 weken op voorhand T +32(0)10/ hesbaye.brab@skynet.be Grand Place, 1

11 Cultuur & erfgoed 3 Op aanvraag kan het Maison du Conte u varianten van vertelwandelingen aanbieden. T +32(0)10/ Ontdekkingstocht in 1.00 u 100 groep Op zoek naar de verdwenen heks Een vertelster neemt u mee door de straten van Jodoigne en fluistert u enkele sprookjes in het oor uit de tijd van toen 10 tot 50 Geschikt voor familie-uistapjes maart tot okt. (behalve augustus) weekdagen en weekend. Onthaal FR 10 weken op voorhand (onder voorbehoud van beschikbaarheid van de vertelster) T +32(0)10/ hesbaye.brab@skynet.be Grand Place, u vieruurtje inbegrepen 10 volwas. Verhalen doorheen de seizoenen Kleine vertelwandelingen in het park van het Provinciaal domein van Hélécine, gekruid met een seizoensvieruurtje. 5 kind 10 tot 50 Geschikt voor familie-uistapjes 3 e ZON. VAN sept. 3 e ZON. VAN dec. 3 e ZON. VAN maart 3 e ZON. VAN juni Onthaal FR Min. 2 weken op voorhand T +32(0)10/ hesbaye.brab@skynet.be Grand Place, 1

12 Natuur & streek Het Fruiticum van de abdij van la Ramée vrije toegang 1 x Het Fruiticum van de abdij van la Ramée bevindt zich op de plaats zelf waar ooit de boomgaard van de cisterciënzer monniken stond. De ligging is uitstekend: een zachte, zuidwaarts gerichte helling, een bodem die zeer geschikt is voor de teelt van granen, suikerbieten en fruitbomen. gratis Het Fruiticum heeft als filosofie : Het behoud van ongeveer 350 oude variëteiten die bedreigd zijn met verdwijnen Meer recente soorten integreren die mogelijks met succes kunnen geteeld worden in de privétuinen van onze gematigde zone De schoonheid accentueren van hoogstambomen (helaas aan het verdwijnen) en de interesse wekken voor opgebonden vormen op beperkte ruimtes Het uitzonderlijke gamma vormen, kleuren, geuren en smaken tonen die al deze soorten bieden Gelukkige eigenaars van tuinen de kunst leren om fruitbomen goed te planten, snoeien, opbinden, enten en onderhouden met natuurlijke middelen Het gedrag van bepaalde soorten observeren die geteeld worden in ongewone omstandigheden, vooral deze van opgebonden soorten. Er zijn didactische panelen in het FR / NL / EN Enkel op aanvraag T +32(0)10/ Rue de l Abbaye, 19

13 Natuur & streek 1.00 u afhankelijk van de vragen De boerderij van la Daulerie Op deze familieboerderij vindt u diverse milieuvriendelijke teelten (tarwe, wintergerst, maïs, suikerbieten, witlof) en veeteelt (melkkoeien, stieren om vet te mesten - Blanc Bleu Belge en Limousin varkens, gevogelte, geiten en ezels). 4 max. 50 Onthaal FR / NL Enkel bij de uitbaters T +32(0)10/ G +32(0)476/ fermedaulerie@hotmail.com Christiane & Michel Mauen-Pardoms Rue de Louvain Beauvechain De boerderij Decoster-Paris 1.00 u afhankelijk van de vragen De eigenaars vertellen u met passie over hun boerderij die gespecialiseerd is in melkproductie en diverse teelten. Het bezoek is toegespitst op de koeien en op de melkproductie, maar ook op de hernieuwbare energie op de boerderij. De bezoekers kunnen ook zelf een thema kiezen. Producten: verse melk, pompoenen en kwintappelen in het seizoen. 4 max. 50 Onthaal FR / NL Enkel bij de uitbaters T & F +32(0)10/ decoster.paris@skynet.be Familie Decoster-Paris Ruelle du Procureur 2

14 Natuur & streek De bronnen van de honing de imker 1.00 u Imker Pierre Lebrun stelt u voor kennis te maken met zijn bijenstal, de extractie van honing bij te wonen en alle producten van de bijenkorf te ontdekken: honing, pollen (stuifmeelkorrels), koninginnengelei en propolis. 2,50 als aankoopbon voor honing van 10 tot 40 kinderen : max. 30 Voorzie afdekkende kleding van mei tot sept. (van 13 tot 17 u) Onthaal FR Enkel bij de uitbaters T +32(0)485/ p.lebrun@skynet.be Pierre Lebrun Rue de Piétrain, 103 De Grotten van Folx-les-Caves 1.00 u Kom de enige en vreemde grotten van Waals-Brabant ontdekken. Ze zijn bevolkt met herinneringen, legendes en mysteries. Dit is het koninkrijk van de duisternis, van de heksen en de paddenstoelen. Dit ondergrondse labyrint strekt zich uit over meerdere hectare. max. 5 van 10 tot 50 5 : individueel 4 : senioren groep jaar gratis - 6 jaar Openingsuren : ZAT. - ZON. - feestdagen vanaf u Weekdagen op afspraak. Gesloten in december, januari, februari Onthaal FR / NL EN op aanvraag Enkel op aanvraag T +32(0)81/ M r Racourt - Grotten van Folx-les-Caves Rue A.Baccus, Folx-les-Caves (Orp-Jauche)

15 Natuur & streek Brouwerij van Jandrain-Jandrenouille min. 45' De boerderij van La Féculerie" in Jandrain-Jandrenouille werd in de zomer van 2007 omgevormd tot brouwerij. Men brouwt er het bier IV saison, V sense en VI wheat. Alexandre Dumont de Chassart en Stéphane Meulemans hebben hun idee lang laten rijpen vooraleer ze het materiaal kochten van de Brasserie du Berry. Hun voornemen om bier te maken dateert niet van gisteren, maar uit hun studententijd. Op het programma: bezoek aan de brouwerij, uitleg en proeverij. op aanvraag van 10 tot 60 Openingsuren: van dinsdag tot zaterdag van 10u tot 18u Prijs : op aanvraag Onthaal FR / NL / EN Enkel bij de eigenaar G +32(0)475/ alexandre.dumont@skynet.be A. Dumont Brasserie de Jandrain-Jandrenouille 34, rue de la Féculerie 1350 Jandrain-Jandrenouille

16 Kunst & cultuur min. 45' De Galerie du Crabe De Galerie du CRABE opende haar deuren in maart Sindsdien vonden er tal van individuele exposities plaats, gezamenlijke thematentoonstellingen, een jaarlijkse tentoonstelling voor beginners (Talents 9 ), gedecentraliseerde exposities, ervaringen met MAIL ART De Galerie du CRABE profileert zich als: Een gezellige plaats voor ontmoetingen Een commerciële instelling voor kunstenaars en kunstliefhebbers Een plaats voor expressie en creatie Een pedagogische instelling (doorlopende vorming) gratis max. 50 Openingstijden : van di. tot za., van 10 tot 18 u Onthaal FR De Galerie du Crabe organiseert regelmatig tentoonstellingen die u kunnen voorgesteld worden, in functie van de gevraagde periode. Vrije toegang tijdens de openingsuren T +32(0)10/ info@crabe.be Rue Sergent Sortet, 23 a

17 FR patrimoine Erfgoed DUUR : u p u organisée Steen en Erfgoed De steen van Gobertange Wanneer men rondwandelt in de straten van Jodoigne of wanneer men de dorpen rond de stad bezoekt, dan staat men verbaasd bij de helderheid van de witte steen die zijn naam ontleent aan een gehucht van Mélin: Gobertange. Mélin is lid van de vereniging van de Mooiste Dorpen van Wallonië. Het is een kleine woonkern die zich uitstrekt rond de kerktoren, 5 km ten westen van Jodoigne. Een van de charmes is het rustieke kader. Het dorp is omringd door kleine heuvels waar zich immense panorama s aandienen. Deze heuvellijn met mooie uitkijkpunten beperkt de hele horizon van Mélin. Tufkrijtsteen De gemeente Linsmeau heeft haar naam gegeven aan een zacht gesteente met warme kleuren, de tufsteen van Linsmeau. Het gesteente werd al ontgonnen in de XII e eeuw en gebruikt tot in de XIX e eeuw. Men vindt het terug bij heel wat gebouwen in de streek. Tufsteen is een een soort kalkrots die kwarts en mica bevat. Het is vooral een hittebestendige steen die al sinds de Romeinse periode gebruikt wordt bij de bouw van broodovens. vanaf 22 max. 40 bus niet inbegrepen Onthaal FR / NL / GB / IT programme programma 9h u Onthaal Accueil met café koffie à la Maison in het Maison du Tourisme du Tourisme et introduction en introductie sur over la pierre de steen de van Gobertange 10h u Rondleiding Visite guidée in de Jodoigne, het son historische centre centrum historique en et de l église Sint-Medarduskerk Saint Médard 12h u Maaltijd Repas dans in een un restaurant in de Jodoigne 14h u De La route van des de villages witte dorpen blancs met en de car. autocar. Découverte Ontdekking du remarquable van het merkwaardige patrimoine architecturale erfgoed architectural van de des witte«dorpen villages van blancs Mélin,» Gobertange de Mélin, Gobertange en Saint-Rémy-Geest et Saint-Rémy-Geest 16h u Bezoek Visite de aan l église de Sint-Sulpitiuskerk Saint Sulpice de van Neerheylissem, hoofdzakelijk édifiée en tuffeau opgetrokken pour l essentiel in tufsteen Infos && reserveringen réservation min. 3 semaines weken op à l avance voorhand T +32(0)10/ hesbaye.brab@skynet.be Grand MT Hesbaye Place, 1 brabançonne 1370 Grand Jodoigne Place, 1

18 FR patrimoine Geschiedenis & erfgoed De route van de romaanse kerken DUUR : u p u organisée Voorstelling Hoewel ze door de eeuwen heen werden verbouwd, hebben de kerken van allemaal een middeleeuwse oorsprong en kenmerken van de romaanse stijl gemeen. Dit circuit stelt u een ontdekking voor van 4 juweeltjes van de romaanse architectuur. vanaf 25 max. 50 bus niet inbegrepen Onthaal FR / NL / EN / IT programma programme Onthaal met koffie in het Relais Saint-Martin en bezoek aan u de Sint-Martinuskerk van Tourinnes-la-Grosse 9h30 Accueil café à la Maison du Tourisme et introduction sur la pierre de Gobertange u Bezoek aan de Sint-Medarduskerk van Jodoigne 10h15 Visite guidée de Jodoigne, son centre historique et l église Saint Médard u Lunch in een restaurant in Jodoigne 12h00 Repas dans un restaurant de Jodoigne u Bezoek aan de Sint-Sulpitiuskerk van Neerheylissem La route des villages blancs en car. Découverte du remarquable patrimoine 14h u architectural Bezoek aan de des Sint-Martinus-en-Adeliakerk «villages blancs» Mélin, van Gobertange Orp-le-Grand et Saint-Rémy-Geest 16h u Visite Einde van de l église de dag Saint en mogelijkheid Sulpice de Neerheylissem een koffie te drinken édifiée voor en tuffeau uw vertrek. pour l essentiel Infos && reserveringen réservation min. 3 semaines weken op à l avance voorhand T +32(0)10/ hesbaye.brab@skynet.be Grand MT Hesbaye Place, 1 brabançonne 1370 Grand Jodoigne Place, 1

19 Geschiedenis & erfgoed Chouannerie : de Boerenkrijg en het landbouwerfgoed 2.00 u organisée Voorstelling Rondleiding van 2 km door het historische centrum van Roux-Miroir voor een ontdekking van de Boerenkrijg en Antoine Constant. Stop met uitleg bij de historische plaatsen en het erfgoed, en bezoek aan de Sint- Martinuskerk. De rondleiding eindigt met een bezoek aan het Museum van het boerenleven. 2 Een beetje geschiedenis Tijdens de winter van werd de Franse overheid in het oosten van het (destijds Franse) Département de la Dyle, geconfronteerd met een volksopstand. Aan het hoofd van de beweging stond Antoine CONSTANT, een schrijver uit Roux-Miroir. De chouans (opstandelingen) van bestonden uit tegenstanders van de antiklerikale politiek van de Franse republiek, en uit aanhangers van een terugkeer naar het bewind van de Oostenrijkse keizer Frans Jozef, de legitieme vorst van de Oostenrijkse Nederlanden die kort daarvoor bezet waren door Franse troepen. Deze mensen, die gevochten hadden tijdens de e Revolutie van 1789, verenigden zich tijdens deze opstand maar werden finaal verslagen. 10 tot 40 bus niet inbegrepen Onthaal FR / NL / EN / IT min. 3 weken op voorhand T +32(0)10/ hesbaye.brab@skynet.be Grand Place, 1

20 Recreatie & streekeigenheid DUUR : u p u De Route van de brouwerijen en de witte dorpen organisée Voorstelling De brouwerij van Jandrain Deze ambachtelijke brouwerij maakt een blond en een amberkleurig bier, maar ook een niet-gefilterd en niet-gepasteuriseerd witbier met tweede gisting in de fles, die allemaal suggestieve namen dragen: IV saison, V sens en VI wheat. Café- brasserie t Nieuwhuys Deze ambachtelijke brouwerij produceert 3 bieren: Alpaïde, Huardis en Rosdel. t Wit Gebrouw Duw de deur open van het museum t Wit gebrouw en neem een duik in de wereld van het witbier van Hoegaarden. U ontdekt er tot in de details de boeiende geschiedenis van het dorp Hoegaarden en zijn witbier dat bekend is tot in de verste uithoeken van de wereld. 50 max. 40 bus niet inbegrepen Onthaal FR / NL / GB programma u Onthaal in de brouwerij van Jandrain-Jandrenouille Bezoek en proeverij. Mogelijkheid om ter plaatse bier te kopen u Bezoek aan de boerderij van La Hesserée en introductie op de witte dorpen u Middagmaal met streekgerechten in de schuur van de boerderij van La Hesserée in Mélin u u Dertrek naar Hoegaarden langs de witte dorpen. Bezoek aan café- brasserie t Nieuwhuys in Hoegaarden. Proeverij en mogelijkheid om bier te kopen Bezoek aan het museum t Wit gebrouw in Hoegaarden. Proeverij en mogelijkheid om bier te kopen min. 3 weken op voorhand T +32(0)10/ hesbaye.brab@skynet.be Grand Place, 1

21 Cultuur & erfgoed De Censes (pachtboerderijen). Over religie en mensen DUUR : u p u organisée Présentation Dit circuit neemt u mee voor een ontdekking van twee oude dorpen van de gemeente Ramillies. Een goed bewaard erfgoed en vredige landschappen nodigen uit voor een wandeling. Mooie vierkantshoeves vertellen over hun geschiedenis en de activiteiten van hun bewoners. Kerken en kapellen vertolken de goddelijke bescherming, zetten aan tot bezinning en verwijzen naar de nederigheid van de mens. Dit wordt een uitzonderlijk moment voor een kennismaking met een wereld waarin de landbouw en het leven van de dorpen een beeld hebben geschapen van. vanaf 22 max. 40 bus niet inbegrepen Onthaal FR / NL / EN / IT programma u Onthaal met koffie op de place de la Gare in Ramillies u Bomal: bezoek aan de kerk van Notre-Dame du Rosaire, de oude pastorie, een korte schets van de boerderij van la Tourette en een wandeling van 2 km door Bomal, met een ontdekking van het landbouwerfgoed u Maaltijd in een restaurant uit de streek u Voortzetten van het circuit naar Hédenge via de tumulus van Glimes en de boerderij van la Ramée. Hédenge: bezoek aan de Saint-Feuillenkapel en korte schets van de boerderijen en het bouwkundig erfgoed tijdens een wandeling van 2 km u Einde van de dag min. 3 weken op voorhand T +32(0)10/ hesbaye.brab@skynet.be Grand Place, 1

22 Culture In de sporen van Max van der Linden DUUR : u p u organisée Voorstelling Deze rondleiding laat u kennismaken met het leven en het werk van de keramist Max van der Linden uit Beauvechin. vanaf 15 Een beetje geschiedenis Max van der Linden, vaak Miqui genoemd, werd in 1922 geboren in Nodebais waar zijn familie al lange tijd woonde. Hij werd toegelaten tot het Institut National Supérieur des Arts décoratifs La Cambre waar hij zijn echte roeping realiseerde, namelijk zich overgeven aan een passie die hem al overviel van toen hij kind was. Na vier jaar keramiekstudie aan de Ecole de la Cambre in Brussel en twee jaar stage in de fabriek van Cérabel in Baudour, installeerde hij in 1952 zijn atelier in een hoek van de boerderij van Agbiermont in Nodebais. Het werk van Max van der Linden ontwikkelde zich verder tijdens de hele tweede helft van de 20e eeuw. Hij had een intens gevoel voor het sacrale, verankerd in het dagelijkse leven en de plattelandscultuur. Thema s als muziek, eenzaamheid, dood en angst voor chaotische veranderingen en de bedreigingen van de hedendaagse tijd kwamen regelmatig voor in zijn werk. Er bleef echter ook een discrete evocatie van andere invalshoeken zoals een gebaar van solidariteit, een ongewone ontmoeting, een humoristisch detail min. 15 max. 50 bus niet inbegrepen Onthaal FR / NL / EN / IT programma u Onthaal op het gemeentehuis van Beauvechain, zaal van Le Vert Galant. Bezoek aan de permanente tentoonstelling die gewijd is aan Max van der Linden u Bezoek aan de Sint-Martinuskerk van Tourinnes-la-Grosse u u Lunch in het Relais Saint-Martin in Tourinnes-la-Grosse (dagschotel 10 zonder drank) Het is ook mogelijk een picknick mee te nemen en de dranken ter plaatse te gebruiken. vertrek met de autocar voor een ontdekking van de werken van Max van der Linden. Een eerste halte is de boerderij van Agbiermont met een bezoek aan de oude stallingen waar een deel van de werken is ondergebracht. Nadien bezoek aan 3 kapellen die werk van de keramist herbergen u Einde van de dag min. 3 weken op voorhand T +32(0)10/ hesbaye.brab@skynet.be Grand Place, 1

23 Recreatief & cultureel In de sporen van de Slag bij Ramillies (1706) DUUR : u p u organisée Wij bieden u twee bewegwijzerde wandelingen aan voor een ontdekking van de site van de Slag van Ramillies. Deze twee circuits zijn bestemd voor liefhebbers van wandeltochten en een picknick in open lucht. Een gids vergezelt u langs het hele parcours. Maison du Roy (12,8 km) u Onthaal voor het oude station van Ramillies Deze wandeling van 13 km leidt u door de velden en laat u kennismaken met de landschappen en de geschiedenis van de gemeente Ramillies. U vertrekt aan het oude station van het dorp, waar in de 19e eeuw heel wat drukte heerste, en bezoekt langs het parcours de Sint-Remigiuskerk van Geest-Gérompont. U passeert in de nabijheid van de pachtboerderijen van Waulsort en Aubremé, en volgt de veldslag van Ramillies, die beslissend was voor de Spaanse Successieoorlog in de XVIII e eeuw. Onderweg maken didactische borden en oriëntatietafels u wegwijs in het verloop van dit conflict u Zelf meegebrachte picknick om op te eten langs het parcours. Namiddag: vervolg van het parcours met een bezoek aan het Natuurreservaat van la Taisnière en passage in de nabijheid van de boerderij van Hottomont. U volgt ook een deel van de oude Romeinse weg die Bavay met Keulen verbond en passeert voorbij de tumulus van Hottomont u Terugkeer naar het vertrekpunt rond. 2 marlborough (10,3 km) u Onthaal op het dorpsplein van Ramillies Bezoek aan de Sint-Hubertuskerk en vertrek voor deze wandeling die u door de velden de landschappen laat ontdekken van de gemeente Ramillies, en u meeneemt langs een parcours dat inzicht geeft op de veldslag van Ramillies. Onderweg maken didactische borden en oriëntatietafels u wegwijs in het verloop van dit conflict, waarbij in 1706 Frans-Spaanse troepen tegenover het Engels-Hollandse leger stonden. Langs uw route ontdekt u enkele pachtboerderijen en bezoekt u het Natuurreservaat van la Taisnière u Zelf meegebrachte picknick om op te eten langs het parcours. Namiddag: vervolg van het parcours en ontdekking van het rijke bouwkundig erfgoed u Terugkeer naar het vertrekpunt rond. min. 10 max. 40 bus niet inbegrepen Picknick voorzien Onthaal FR / NL / EN min. 3 weken op voorhand T +32(0)10/ hesbaye.brab@skynet.be Grand Place, 1

24 Recreatief & cultureel DUUR : u p u Een dag op het Provinciaal domein van Hélécine organisée Voorstelling Het Provinciaal domein van Hélécine bestaat uit een neoclassicistisch kasteel uit de 18e eeuw en een park van 28 ha met een natuurreservaat, een reuzenzonnewijzer, een ijskelder uit de 19e eeuw, 3 visvijvers, tennisbanen, een minigolf, twee speelpleinen en een drankgelegenheid. vanaf 21 max. 40 bus niet inbegrepen Onthaal FR / NL / EN / IT programma u Anthaal in het restaurant van het Domein u Rondleiding in het neoclassicistisch kasteel en het park u Maaltijd in het restaurant van het Domein u Bezoek aan het museum Armand Pellegrin (zie ) u Einde van de dag en mogelijkheid om nog een hapje te eten in de cafetaria van het museum. min. 3 weken op voorhand T +32(0)10/ hesbaye.brab@skynet.be Grand Place, 1

beleefwaalsbrabant.be 18 LOUVAIN-LA-NEUVE, EEN JONGE EN BRUISENDE STAD STADSRONDLEIDINGEN BEZOEK AAN HET HERGE MUSEUM MET AUDIOGIDS

beleefwaalsbrabant.be 18 LOUVAIN-LA-NEUVE, EEN JONGE EN BRUISENDE STAD STADSRONDLEIDINGEN BEZOEK AAN HET HERGE MUSEUM MET AUDIOGIDS LOUVAIN-LA-NEUVE, EEN JONGE EN BRUISENDE STAD Een jonge stad, met oog voor kunst gecombineerd bezoek aan de stad aan de hand van verschillende thema s (naar keuze) + bezoek van het Hergé-museum. toegankelijk

Nadere informatie

THEMAPICTO S PICTO S PRAKTISCHE INFO. Tarief. PBM (personen met beperkte mobiliteit) Min. en/of max. aantal personen

THEMAPICTO S PICTO S PRAKTISCHE INFO. Tarief. PBM (personen met beperkte mobiliteit) Min. en/of max. aantal personen NAAR LEUVEN NAAR BRUSSEL 1. MIABW 2. MUSEUM ARMAND PELLEGRIN 9 6+ 10 3. MUSEUM VAN HET FRANSE BEAUVECHAIN CAVALERIECORPS 1940 NAAR WAVER 5 14 19 11 + 13 16 12 NAAR TIENEN JODOIGNE 7 1 + 15 HÉLÉCINE 20

Nadere informatie

&scaƒades. Hesbaye brabançonne. en groupe. Découvrez aussi la Hesbaye brabançonne à pieds et à vélo & nos Etapes gourmandes!

&scaƒades. Hesbaye brabançonne. en groupe. Découvrez aussi la Hesbaye brabançonne à pieds et à vélo & nos Etapes gourmandes! Découvrez aussi la Hesbaye brabançonne à pieds et à vélo & nos Etapes gourmandes! s en groupe Hesbaye brabançonne Beauvechain / Hélécine / Incourt / Jodoigne Orp-Jauche / Perwez / Ramillies Découverte

Nadere informatie

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT Wetenschappelijke instelling van de Franse Gemeenschap van België Programma voor groepen 2014 Rondleidingen permanente collecties «De schatten van Mariemont»: de pronkstukken

Nadere informatie

Overzicht daguitstappen voor groepen. 2. Dagje Oudenaarde. Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote' Karel de Grote-Menu

Overzicht daguitstappen voor groepen. 2. Dagje Oudenaarde. Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote' Karel de Grote-Menu Overzicht daguitstappen voor groepen 1. Dagje Ename 2. Dagje Oudenaarde 3. Geschiedenis met een natje 4. Voor en achter de schermen Voormiddag Lunch Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote'

Nadere informatie

23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde

23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde 23 oktober 2011 Daguitstap regio Oudenaarde Na één jaartje afwezigheid knoopt de VDK Vriendenkring terug aan bij de traditie om haar leden jaarlijks een daguitstap aan te bieden. Onze ondervoorzitter,

Nadere informatie

Ottignies-Louvain-la-Neuve

Ottignies-Louvain-la-Neuve Ottignies-Louvain-la-Neuve de jonge stad Wandel rond in de jongste stad van België en geniet er van de vele groene zones die tot aan het centrum reiken. Dat centrum bestaat voor meer dan 50% uit verkeersvrije

Nadere informatie

Attracties. Pass Het Memoriaal Het Memoriaal

Attracties. Pass Het Memoriaal Het Memoriaal Attracties Het Memoriaal 1815 Het Memoriaal Aan de voet van de Heuvel met de Leeuw vindt u het ondergrondse Memoriaal 1815. Hier beleeft u één van de meest bewogen tijden van onze Geschiedenis, alsof u

Nadere informatie

BEZOEK PASS 1815 HET MEMORIAL 1815

BEZOEK PASS 1815 HET MEMORIAL 1815 BEZOEK HET MEMORIAL 1815 Het Memorial Aan de voet van de Heuvel met de Leeuw vindt u het ondergrondse Memoriaal 1815. Hier beleeft u één van de meest bewogen tijden van onze Geschiedenis, alsof u er zelf

Nadere informatie

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012

BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 PROGRAMMA BB-GEPENSIONEERDEN 2-daagse autocarreis naar LILLE 4-5 SEPTEMBER 2012 Beschrijving van de groep Aantal deelnemers +/-30 deelnemers Periode 4-5 september 2012 Bestemming Lille Duur 2dagen / 1

Nadere informatie

Voor advies en reservaties neem contact op met Sonia o Blandine +32(0)82/

Voor advies en reservaties neem contact op met Sonia o Blandine +32(0)82/ Voor advies en reservaties neem contact op met Sonia o Blandine +32(0)82/22.28.70 - info@dinant-tourisme.be COMBI-TICKETS met maaltijd in Dinant, in één van de restaurants van De Citadel 1. CITADEL EN

Nadere informatie

chavées tr aject H2 wa n deling va n de

chavées tr aject H2 wa n deling va n de tr aject H2 Je vertrekt in het oude centrum van Opheylissem naar de straatjes van Neerheylissem. Onderweg ontdek je heel wat religieus erfgoed. Van een grote historische site, die van het Provinciaal Domein,

Nadere informatie

Cultuur Connaisseur. Cassel. 2-daagse uitstap naar Noord-Frankrijk Zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2015

Cultuur Connaisseur. Cassel. 2-daagse uitstap naar Noord-Frankrijk Zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2015 3 juli 2015 Vrienden van het Stedelijk Museum & Archief Diest Cultuur Connaisseur 2-daagse uitstap naar Noord-Frankrijk Zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2015 Cassel In de ochtend brengt de autocar ons

Nadere informatie

Voor advies en reservaties neem contact op met Sonia of Blandine +32(0)82/

Voor advies en reservaties neem contact op met Sonia of Blandine +32(0)82/ Voor advies en reservaties neem contact op met Sonia of Blandine +32(0)82/22.28.70 - info@dinant-tourisme.be COMBI-TICKETS met maaltijd in Yvoir, op het eiland 1. BROUWERIJ BOCQ + MAALTIJD OP HET EILAND

Nadere informatie

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT Wetenschappelijke instelling van de Federatie Wallonië-Brussel Rondleidingen voor groepen Het Koninklijk Museum van Mariemont is een museum van Oudheid en archeologie dat

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO No furniture so charming as books, verkondigde de Engelse schrijver Sydney Smith twee eeuwen geleden. Boeken hebben we in de Koninklijke Bibliotheek

Nadere informatie

Vestingstad Hulst. De omwalling en de poorten

Vestingstad Hulst. De omwalling en de poorten WSV Zelden Rust ( Aktivia nr 261) organiseert: Zaterdag mei 20?? Omloop Vestingstad Hulst Start: Reynaertcollege Gildenstraat 1 Hulst ( Zeeuws-Vlaanderen) Afstanden: 7,15,21 en 28 km. Starturen: 07.30

Nadere informatie

colombe tr aject H3 wa n deling l a

colombe tr aject H3 wa n deling l a tr aject H3 Deze wandeltocht brengt je naar het mooie Linsmeau in de vallei van de Kleine Gete, tussen de dorpen Pellaines (gemeente Lincent) en Hampteau. Linsmeau heeft haar landelijke karakter behouden.

Nadere informatie

Voor advies en reservaties neem contact op met Stéphanie of Sonia +32(0)82/

Voor advies en reservaties neem contact op met Stéphanie of Sonia +32(0)82/ Voor advies en reservaties neem contact op met Stéphanie of Sonia +32(0)82/22.28.70 - info@dinant-tourisme.be COMBI-TICKETS met maaltijd aan boord van een boot 1 RONDVAART EN CITADEL : Citadel en kabelbaan,

Nadere informatie

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT Wetenschappelijke instelling van de Franse Gemeenschap van België Programma voor groepen 2014 Rondleidingen permanente collecties «De schatten van Mariemont»: de pronkstukken

Nadere informatie

goberta nge wa n deling va n tr aject J2

goberta nge wa n deling va n tr aject J2 tr aject J2 De wandeling vertrekt in het historische centrum van Jodoigne en brengt je in contact met de zachte en lichte Gobertangesteen. Ontdek het uitzonderlijke architecturale erfgoed van de witte

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 21617 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Florence - heuvels Oud kasteel te koop in Florence

Nadere informatie

In de nabije omgeving

In de nabije omgeving In de nabije omgeving Adres vakantiewoningen : (Lieu-dit) Brillebault 1, 36300 Douadic (France) in het department Indre(36) van de Region Centre-Val de Loire, in het zuiden palend aan de Limousin. Winkelen

Nadere informatie

5 groepsverblijven met activiteiten in het Frans TAALAVONTUUR WALLONIË & BRUSSEL 2019

5 groepsverblijven met activiteiten in het Frans TAALAVONTUUR WALLONIË & BRUSSEL 2019 5 groepsverblijven met activiteiten in het Frans TAALAVONTUUR WALLONIË & BRUSSEL 2019 Taalavontuur van 3 dagen, voor Nederlandstalige leerlingen in Brussel en Wallonië In deze brochure bieden we u verschillende

Nadere informatie

Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier ,-

Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier ,- Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier 4.700.000,- Referentienummer ERB F34561927 Prijs 4.700.000,- Gebouwd in XII Algemene staat Goed Perceel van 680000m² Woonoppervlak 1700m² Ligging

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT Een van de mooiste marktpleinen van Brabant ligt in Oirschot. Dit marktplein is beschermd dorpsgezicht en de kastanje- en lindebomen, de gaaf bewaarde oude huizen,

Nadere informatie

26,27,28,29,30 en 31 oktober 2014.

26,27,28,29,30 en 31 oktober 2014. De Côte du Rhônewijnreis,... Beste Wijnreis-Liefhebbers, hier zijn de definitieve reisplannen voor de Côte du Rhône op 26,27,28,29,30 en 31 oktober 2014. De valiezen kunnen we afgeven bij ITA Vanhove reizen

Nadere informatie

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse.

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Begeleiding door Patsy en Dirk Nollet en lokale gidsen. Dag 1 : vrijdag 21 september 2012 : Vertrek

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

GROEPSBROCHURE SCHOLEN

GROEPSBROCHURE SCHOLEN GROEPSBROCHURE 2017-2018 SCHOLEN PRESENTATIE VAN HET MUSEUM Een nieuw herinneringscentrum gewijd aan de Tweede Wereldoorlog en de Slag om de Ardennen opende haar deuren op 22 maart 2014 op een boogscheut

Nadere informatie

Wandeling n 17 : Saint-Rahy : Durbuy Bewegwijzering :

Wandeling n 17 : Saint-Rahy : Durbuy Bewegwijzering : Wandeling n 17 : Saint-Rahy : Durbuy Bewegwijzering : Deze wandeling neemt je mee naar het plateau van Rahiermont. Deze Middeleeuwse plek, rijk aan verhalen, laat zeker een sfeer van spiritisme achter.

Nadere informatie

Brussel - Opening op 11 december 2015

Brussel - Opening op 11 december 2015 Brussel - Opening op 11 december 2015 2 ADAM is een museum en een kunstcentrum [5.000 m²] is gewijd aan de kunst en het design van de XX e eeuw en nu bevindt zich vlakbij het Atomium [Trade Mart / Heizelvlakte]

Nadere informatie

(rue du Moulin 15 in. Het museum ligt in een van de twee schoolgebouwen die hier

(rue du Moulin 15 in. Het museum ligt in een van de twee schoolgebouwen die hier tr aject H1 Je wandelt door het oude hart van Hélécine en het gehucht Hampteau, door de straten van Opheylissem, voorbij een enorme historische site, die van het Provinciaal Domein. Ontdek de plaatselijke

Nadere informatie

45ste verjaardag IPA regionale afdeling Charleroi. 31 augustus 7 september 2020

45ste verjaardag IPA regionale afdeling Charleroi. 31 augustus 7 september 2020 45ste verjaardag IPA regionale afdeling Charleroi 31 augustus 7 september 2020 Onze regionale gaat voor zijn 45-jarig bestaan een week van festiviteiten organiseren. Het programma vindt u hieronder. PROGRAMMA

Nadere informatie

DAG VAN DE ARNHEMSE GESCHIEDENIS

DAG VAN DE ARNHEMSE GESCHIEDENIS DAG VAN DE ARNHEMSE GESCHIEDENIS 28 OKTOBER 2017 12.00 16.00 UUR PROGRAMMA BOEKJE www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl 2 De Maand van de Geschiedenis is het grootste historische evenement van Nederland

Nadere informatie

Bordeaux. Dinsdag 2 november

Bordeaux. Dinsdag 2 november Bordeaux Let op! We geven iedereen de kans om de valiezen op voorhand af te geven aan onze bus chauffeur Willem. (Willem vertrekt maandag 1 november alleen met onze bus). Dit is normaal voorzien voor zondag

Nadere informatie

Architectenwoning. te Borgerhout. Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Architect : Albert Barentsen (1915 1985)

Architectenwoning. te Borgerhout. Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Architect : Albert Barentsen (1915 1985) Architectenwoning te Borgerhout Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Ontworpen in het expo-jaar 1958 Gebouwd in 1959 Architect : Albert Barentsen (1915 1985) Huis Cruyslei 1b - Architect Albert Barentsen

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 525 Genieten in alle rust

individuele hotelfietsreis vanaf 525 Genieten in alle rust Bourgogne 8 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 525 Genieten in alle rust Geen enkele streek in Frankrijk wordt zo direct in verband gebracht met de kunst van het genieten. "Bourgondisch" staat voor

Nadere informatie

Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf...

Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf... Wij zorgen voor het decor, de ervaring creëert u zelf... IN DE NATUUR Kamperen in de Dordogne: dat staat garant voor vakanties in de natuur met het gezin. Hier kunt u genieten van de kleine maar charmante

Nadere informatie

Guédelon vrijdag 12.09.2008 Foto J. Goderis

Guédelon vrijdag 12.09.2008 Foto J. Goderis Twaalf V.O.B.o.W.-ers toeren drie dagen rond in Bourgondië VRIJDAG 12 SEPTEMBER 2008 door Jozef Goderis Tien deelnemers stappen op in Rumbeke, twee sluiten aan in Kortrijk. In de namiddag: aankomst in

Nadere informatie

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Activiteiten in deze route. Beeldenroute in Hoorn / wandelroute (5 km)

Omschrijving. Bezienswaardigheden. Activiteiten in deze route. Beeldenroute in Hoorn / wandelroute (5 km) Omschrijving Langs de kust van Hoorn staan zo n dertig beelden van verschillende Nederlandse kunstenaars/beeldhouwers. De wandeling langs de beelden start bij schouwburg Het Park en eindigt bij de oostelijke

Nadere informatie

Vallis ❿ 61. Prachtige gebouwen en panorama's

Vallis ❿ 61. Prachtige gebouwen en panorama's Route 6 60 Vallis 61 Prachtige gebouwen en panorama's In Vaals en Lemiers getuigen monumentale gebouwen van een bewogen verleden. De groene heuvels in de omgeving bieden allerlei fascinerende vergezichten.

Nadere informatie

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1]

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1] Door wjvanderzanden[2]op vr, 07/24/2015-13:29 Tags:reizen

Nadere informatie

Normandië & Bretagne

Normandië & Bretagne Normandië & Bretagne Totaal aantal dagen: 7 dagen Totaal aantal kilometers: +/- 2500 km Dag 1: Volendam - Le Tréport Vertrek vanaf Volendam naar Le Tréport, dit is +/- 524 km. Ongeveer 6 uurtjes rijden.

Nadere informatie

la loge Verhuur La Loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be asbl-vzw architecture museum la loge

la loge Verhuur La Loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be asbl-vzw architecture museum la loge Kluisstraat 86 - rue de l Ermitage B-1050 Brussels +32 (0)2 644 42 48 info@la-loge.be Verhuur La Loge asbl-vzw architecture museum la loge Het gebouw La Loge is een uniek stuk erfgoed, gelegen in het centrum

Nadere informatie

KANDIDAAT INVESTEERDER UITBATER VOOR KASTEEL EN KOETSHUIZEN IN PARK HOF TER LINDEN TE EDEGEM

KANDIDAAT INVESTEERDER UITBATER VOOR KASTEEL EN KOETSHUIZEN IN PARK HOF TER LINDEN TE EDEGEM Horeca Partners bvba Desguinlei 184, 2018 Antwerpen Tel 03 260 60 90 fax 03 260 60 99 info@horecapartners.be www.horecapartners.be BTW : BE 0870.617.164 RPR Antwerpen BANK : BE45 6451 0286 4289 KANDIDAAT

Nadere informatie

Barcelona. Barcelona. Montjuïc

Barcelona. Barcelona. Montjuïc Montjuïc De Montjuïc is een heuvel gelegen in de buurt van het centrum van. De heuvel, waarop zowel een wereldtentoonstelling als de Olympische Spelen gehouden werden, heeft een heel aantal bezienswaardigheden

Nadere informatie

COURT-SAINT-ETIENNE - RIXENSART - IXELLES/ELSENE. RIXENSART Rue Auguste Lannoye. RIXENSART Chaussée de Wavre. RIXENSART Route Provinciale

COURT-SAINT-ETIENNE - RIXENSART - IXELLES/ELSENE. RIXENSART Rue Auguste Lannoye. RIXENSART Chaussée de Wavre. RIXENSART Route Provinciale >> FR LEGENDE Arrêt desservi uniquement dans le sens indiqué Départ ou arrivée d une variante ou d une extension Arrêt praticable COURT-SAINT-ETIENNE - RIXENSART - IXELLES/ELSENE LIGNE PRINCIPALE COURT-SAINT-ETIENNE

Nadere informatie

JAARLIJKS UITJE 7 SEPTEMBER 2019 PROGRAMMA

JAARLIJKS UITJE 7 SEPTEMBER 2019 PROGRAMMA JAARLIJKS UITJE 7 SEPTEMBER 2019 PROGRAMMA Ontdek Hanzestad Zwolle Programma U wordt opgehaald door een touringcar van Deiman Winschoten. 08.00 uur: Vertrek vanaf de parkeerplaats Hotel vd Valk Zuidbroek

Nadere informatie

17 augustus 2017 te Porto 7 nachten ms Miguel Torga van CroisiEurope

17 augustus 2017 te Porto 7 nachten ms Miguel Torga van CroisiEurope 17 augustus 2017 te Porto 7 nachten ms Miguel Torga van CroisiEurope Begeleide excursies Tijdens de onderstaande geselecteerde excursies gaat uw reisleider mee als begeleider, en om waar toegelaten de

Nadere informatie

Omgeving Scheldeland - Lokeren

Omgeving Scheldeland - Lokeren Omgeving Scheldeland - Lokeren Lokeren, een stad gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen, en behoort tot het Waasland, ook wel het Land van Waas genoemd. Dwars door de stad stroomt de Durme. We verkennen

Nadere informatie

wa n deling va n de tr aject I1

wa n deling va n de tr aject I1 tr aject I1 De wandeling begint in Glimes, waar de Grote Gete zich tussen mooie weiden en langs oude boomgaarden slingert. Je ontdekt hier en daar in het landschap kapelletjes, de imposante hoeve van de

Nadere informatie

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Introductie Graafs Museum Het Graafs Museum is gevestigd in de Hampoort, de laatste overgebleven stadspoort van de vestingstad Grave. Een locatie die mede het verhaal

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Boekarest is het 1 uur later dan in België. VALUTA: De munteenheid in Roemenië is de Roemeense leu (RON). 1 EUR = +/-

Nadere informatie

Toerisme in tips voor scholen en families met kinderen

Toerisme in tips voor scholen en families met kinderen Toerisme in tips voor scholen en families met kinderen Copyright Toerisme Oost-Vlaanderen David Samyn 1 HET BEZOEKERSCENTRUM VAN BOEKHOUTE Het bezoekerscentrum van Boekhoute heeft tal van troeven. Op de

Nadere informatie

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch

Groepsontvangsten.  Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten 2016 www.glk.nl Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten Dé locatie in de omgeving van Apeldoorn om samen met familie, vrienden, collega s of uw vereniging een onvergetelijke dag door te

Nadere informatie

In de tentoonstelling Kinderstad ontdek je de Brusselse architectuur.

In de tentoonstelling Kinderstad ontdek je de Brusselse architectuur. In de tentoonstelling Kinderstad ontdek je de Brusselse architectuur. De cursisten verkennen de expo door te praten over thema s zoals huizen, het straatbeeld en de stad Brussel vroeger & nu. Je sluit

Nadere informatie

Stijlvol wonen te Brasschaat Augustijnslei 14

Stijlvol wonen te Brasschaat Augustijnslei 14 Stijlvol wonen te Brasschaat Augustijnslei 14 Nieuw appartement met 3 slaapkamers GELIJKVLOERS LINKS A.0.L Ligging: Augustijnslei 14 Omschrijving: Woonkamer met open keuken, badkamer, apart toilet, 3 slaapkamers

Nadere informatie

wa n deling va n tr aject O4

wa n deling va n tr aject O4 tr aject O4 Van het centrum van Orp-le-Grand maak je een lus langs Jandrain. Je komt langs de Sint-Pieterskerk van Jandrain, van oorsprong een romaanse kerk, en geniet van het uitzonderlijke natuurerfgoed

Nadere informatie

Organiseer uw Dag op ontdekking in Pairi Daiza

Organiseer uw Dag op ontdekking in Pairi Daiza Organiseer uw Dag op ontdekking in Pairi Daiza Ontdek onze «Jardin des Mondes» vanuit een ander perspectief en laat uw personeel genieten van een ontspannende en onvergetelijke dag! Sinds verscheidene

Nadere informatie

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Op zaterdag 10 oktober 2015 organiseert de Vriendenkring een rondleiding in de universiteitsstad Leuven. Je hoeft niet steeds ver te reizen

Nadere informatie

INDIAN HEAD MILITARY VEHICLE CONSERVATION GROUP BELGIUM TOP HAT

INDIAN HEAD MILITARY VEHICLE CONSERVATION GROUP BELGIUM TOP HAT TOP HAT 14-15-16 augustus 2015 Anders dan gewoonlijk, Dit jaar, organiseert Indian Head haar zomertreffen van 14 tot 16 augustus 2015 in de gemeente Erezée. Een weekend waarop we het Amerikaanse leger

Nadere informatie

Voor advies en reservaties neem contact op met Stéphanie of Sonia +32(0)82/

Voor advies en reservaties neem contact op met Stéphanie of Sonia +32(0)82/ Voor advies en reservaties neem contact op met Stéphanie of Sonia +32(0)82/22.28.70 - info@dinant-tourisme.be COMBI-TICKETS met maaltijd in Dinant, in het restaurant la Citadelle of in de Citadel zelf

Nadere informatie

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Locatie Tijdstip Zaterdag 10 september Zondag 11 september Maastricht Kasteel Hartelstein Van 10.00 tot 17.00u Boekenmarkt en Brocantemarkt Boekenmarkt en

Nadere informatie

Koningsstraat 20. Brussel

Koningsstraat 20. Brussel Koningsstraat 20 Brussel De Koningsstraat nr. 20 is gelegen in de nabijheid van het Koninklijk Paleis en het Parlement in Brussel. Hier zijn de Directie en enkele afdelingen van de bank gevestigd en op

Nadere informatie

Pool Positie! Plaats uw bedrijf in. www.spa-francorchamps.be

Pool Positie! Plaats uw bedrijf in. www.spa-francorchamps.be Plaats uw bedrijf in Pool Positie! Verras uw klanten Een adembenemend uitzicht Een prachtig kader Zalen tot 600m² groot Waarom naar het Circuit van Spa-Francorchamps komen, als het niet voor de unieke

Nadere informatie

Douai, Musée de la Chartreuse

Douai, Musée de la Chartreuse Douai, Musée de la Chartreuse Douai, Musée de la Chartreuse Het museum ligt sinds 1958 in het oude kartuizerklooster dat meerdere gebouwen beslaat: het hôtel d Abancourt (1559) en een vleugel met een hoge

Nadere informatie

Tongeren - Historische wandeling 9.55 km

Tongeren - Historische wandeling 9.55 km Tongeren - Historische wandeling 9.55 km 41 1 0 34 2 3 4 5 15 16 11 9 10 7 8 6 12 14 13 0 m 0 Station Tongeren 242 m 1 Antiekmarkt Iedere zondag kan men op deze plaats van in de vroege uurtjes tot 's middags

Nadere informatie

Côtes du Rhône wijnreis

Côtes du Rhône wijnreis Côtes du Rhône wijnreis [Broederschap der Wijnproevers] Côte du Rhône reis 1 Contact Luc David Telefoon: [0477 561132] E- mail: ludavid2000@yahoo.com Kennismaking Dit programma en de wijnreis zijn gewijd

Nadere informatie

BIOLOGISCH VERS VAN HET LAND

BIOLOGISCH VERS VAN HET LAND OOGSTEN BEREIDEN BELEVEN PRODUCTEN BIOLOGISCH VERS VAN HET LAND Kom zelf plukken koken, genieten op de boerderij www.sprankenhof.com Udenhout 013 511 64 94 Inhoud Oogsten 4 Bereiden 6 Beleven 8 Producten

Nadere informatie

een groen project in de stad

een groen project in de stad een groen project in de stad Vue Verte Voor wie op zoek is naar levenskwaliteit in een groene omgeving. Vue Verte, een project dat zijn naam niet gestolen heeft, ziet binnenkort het licht in Jambes, aan

Nadere informatie

Hemels of hels? Opendeurdag

Hemels of hels? Opendeurdag Hemels of hels? Opendeurdag Koninklijke Bibliotheek van België Programma Beste bezoeker Van harte welkom op de opendeurdag van de Koninklijke Bibliotheek. Dit jaar staat onze opendeurdag in het teken van

Nadere informatie

Rondje Vledder. een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis

Rondje Vledder. een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis Rondje Vledder een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis 10 11 1 8 9 2 4 5 6 7 3 Het plattegrondje geeft een beeld van Vledder tussen ca. 1930 en 1940. De nummers langs de

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 1567 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lake Iseo Oud kasteel te koop op Lake Iseo BESCHRIJVING

Nadere informatie

stoquoy wa n deling va n tr aject J13

stoquoy wa n deling va n tr aject J13 tr aject J13 Jodoigne ligt aan de oevers van de Grote Gete, tussen de hellingen van het Haspengouwse plateau en de rivier en is een stad met een rijk verleden. Deze wandeling vertrekt in het historische

Nadere informatie

Modules «A la car

Modules «A la car 1 te» Modules «A la car 2019-2021 2 Natuuranimaties vanaf de 3e kleuterklas 1 begeleider per groep van minimaal 20 leerlingen 14.00-17.00 u. Ludieke en zintuiglijke benadering van de Natuur Smaken en Geuren

Nadere informatie

Zaterdag 1 april 2017

Zaterdag 1 april 2017 Zaterdag 1 april 2017 Mogelijke wedstrijden: marathon, halve marathon en 10 km Na de Médoc, verkennen we nu al lopend de Bourgogne streek. Beperkt aantal plaatsen. Uiterste inschrijvingsdatum: 13 januari

Nadere informatie

Verslag weekend 29/2 tot 2/3/2008

Verslag weekend 29/2 tot 2/3/2008 A;Sabbe Harelbeke 7/3/08 Vrijdag 29/2/2008 Verslag weekend 29/2 tot 2/3/2008 Van vrijdag 29 februari tot 2maart 2008 had het openingsweekend van de Zwervers Kortrijk plaats in Zottegem. Het RV was de parking

Nadere informatie

Kerken. 1. Sint-Laureins. Sint-Laurentiuskerk

Kerken. 1. Sint-Laureins. Sint-Laurentiuskerk Kerken Het cultureel erfgoed van de gemeente Sint-Laureins wordt weerspiegeld in de vele kerken die onze gemeente rijk is. In elke kerk is er een folder te bekomen met heel wat kunsthistorische informatie.

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

Battlefieldtour Normandië 5 t/m 8 juni 2017

Battlefieldtour Normandië 5 t/m 8 juni 2017 Battlefieldtour Normandië 5 t/m 8 juni 2017 Battlefieldtour Normandië 5 t/m 8 Juni 2017. Evenals voorafgaande jaren in Juni weer een battlefield tour naar de stranden en historische plaatsen in Normandië.

Nadere informatie

PERSBERICHT Open Monumentendagen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 15 EN 16 SEPTEMBER 2012

PERSBERICHT Open Monumentendagen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 15 EN 16 SEPTEMBER 2012 PERSBERICHT Open Monumentendagen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest 15 EN 16 SEPTEMBER 2012 «De kunst van het bouwen» De komende Open Monumentendagen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vinden plaats

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

Uw vertrekbasis : LE BOAT 17 rue du quai 22 100 Dinan Frankrijk

Uw vertrekbasis : LE BOAT 17 rue du quai 22 100 Dinan Frankrijk Uw vertrekbasis : LE BOAT 17 rue du quai 22 100 Dinan Frankrijk WIJ VRAGEN U OM ONDERSTAANDE PRAKTISCHE INFORMATIE MET BETREKKING TOT UW VERTREKBASIS GOED DOOR TE LEZEN Deze informatie zal de meeste vragen

Nadere informatie

Domaine de la belle Epine

Domaine de la belle Epine Domaine de la belle Epine Onlangs zijn wij, Marcel en Anja, eigenaar geworden van een 'maison à colombages' daterend uit 1800! Dit traditioneel vakwerkhuis waarin wij u verwelkomen, toont een Normandische

Nadere informatie

Nort-sur-Erdre Basis Informatie

Nort-sur-Erdre Basis Informatie Nort-sur-Erdre Basis Informatie Nort-sur-Erdre biedt een zeer mooie, rustige en natuurlijk omgeving aan de rivier de Erdre. Ontdek het natuurlijk erfgoed, de mooie wandelpaden, de picknickplaatsen en meren.

Nadere informatie

VLAANDEREN VAKANTIELAND Getest en goedgekeurd door wandelaars

VLAANDEREN VAKANTIELAND Getest en goedgekeurd door wandelaars PERSBERICHT 16 januari 2013 WANDELING LANGS DE BRONNEN VAN DE VOERSTREEK IS DE MOOISTE WANDELROUTE VAN VLAANDEREN VAKANTIELAND Getest en goedgekeurd door wandelaars De wandeling Ontdek de bronnen van de

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0635 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Milaan INDRUKWEKKEND KASTEEL BIJ MILAAN TE KOOP BESCHRIJVING

Nadere informatie

Ne pas jeter sur la voie publique / Gooi geen afval op straat

Ne pas jeter sur la voie publique / Gooi geen afval op straat www.cfbocq.be 0495 / 61.49.56 Ne pas jeter sur la voie publique / Gooi geen afval op straat Algemene dienstregeling van de treinen 15+16+17 Août 2014 Horaire général des trains Algemene dienstregeling

Nadere informatie

Porto en Douro Vallei

Porto en Douro Vallei Porto en Douro Vallei 5-daagse Culinaire Reis door Noord Portugal Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met onze Portugese partner. Bij deze 5- daagse reis maakt u kennis met de gastronomie en

Nadere informatie

Arras. De Champs-Élysées

Arras. De Champs-Élysées Utrecht, de Domstad Neeltje Jans Arras Kasseien in Noord-Frankrijk De Champs-Élysées Alpe d Huez Gâteau à la broche Utrecht, de Domstad De Tour de France start in 2015 in Utrecht. Utrecht wordt ook wel

Nadere informatie

De Languedoc wijnreis,...

De Languedoc wijnreis,... De Languedoc wijnreis,... Beste gildelid, hier zijn de definitieve reisplannen voor de Languedoc op 26,27,28,29,30 en 31 oktober 2012. De prijs is 950 Euro per persoon. Inbegrepen zijn alle ingangen en

Nadere informatie

BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN

BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN Vertrek vanuit Salou ± 14.00 h. 23.00 h. Bij binnenkomst in Barcelona rijden we langs het FC Barcelona Camp Nou stadion, indien mogelijk maken we een korte

Nadere informatie

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018

organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 organiseert Een exclusieve kennismakingsreis met Milaan, van donderdag 13 t/m zaterdag 15 september 2018 Treed in de voetsporen van Leonardo da Vinci en Georgio Armani. Ga genieten van een hedendaagse

Nadere informatie

Grondplan Alden Biesen

Grondplan Alden Biesen Grondplan Alden Biesen Vind makkelijk je weg in Landcommanderij Alden Biesen en ontdek op de plattegrond van het domein wat er allemaal te zien is. Bezoek de schitterende historische gebouwen en prachtige

Nadere informatie

Werkbezoek aan Muntpunt. Brussel, zaterdag 14 december

Werkbezoek aan Muntpunt. Brussel, zaterdag 14 december Werkbezoek aan Muntpunt Brussel, zaterdag 14 december We hebben afgesproken aan de uitgang van het centraal station waar we opgewacht worden door Eric Nobels, Mechelaar maar ook gids van Brukselbinnenstebuiten

Nadere informatie

BRUSSELS MUSEUM VAN DE MOLEN EN DE VOEDING (BMMV)

BRUSSELS MUSEUM VAN DE MOLEN EN DE VOEDING (BMMV) BRUSSELS MUSEUM VAN DE MOLEN EN DE VOEDING (BMMV) Windmolenstraat, 21 / Lindestraat 189 P. Muylle M. Brilot Schepen van Toerisme Hoedemaekerssquare 10 Hoedemaekerssquare 10 Tel: 02/247.63.44 Tel: 02/247.62.16

Nadere informatie

Zomeruitstappen WVA vzw Rijselstraat Ieper tel: mail:

Zomeruitstappen WVA vzw Rijselstraat Ieper tel: mail: Zomeruitstappen 2016 WVA vzw Rijselstraat 98 8900 Ieper tel: 057 21 55 35 mail: info@wvavzw.be 1 Inhoud Kaft....1 Inhoud...2 Algemene informatie.3 Dinsdag 19 juli: Planckendael...... 4 Dinsdag 26 juli:

Nadere informatie

BUITENGOED DE PANOVEN Zevenaar Beleef het Nederlands baksteen en dakpanmuseum

BUITENGOED DE PANOVEN Zevenaar Beleef het Nederlands baksteen en dakpanmuseum DE BASTEI Natuurmuseum, Nijmegen Van klei tot baksteen STIENEO Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Geschiedenis ontwikkeling baksteenindustrie in beeld BUITENGOED DE PANOVEN Zevenaar Beleef het Nederlands

Nadere informatie

Zondag 19 maart: Bezoek en rondleiding Antwerps stadhuis, Redststarline museum en het Mas

Zondag 19 maart: Bezoek en rondleiding Antwerps stadhuis, Redststarline museum en het Mas Een overzicht van onze volgende activiteiten: Zondag 19 maart: Bezoek en rondleiding Antwerps stadhuis, Redststarline museum en het Mas Wij komen samen aan de dienst toerisme op de Grote Markt 13 om 10

Nadere informatie