VeiligheidsRegio 9DEC 20U. Omgevingsadvisering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VeiligheidsRegio 9DEC 20U. Omgevingsadvisering"

Transcriptie

1 Brabant Zuidoost VeiligheidsRegio DEC 20U Retouradres, Postbus 242, 5600 AE Eindhoven College van burgemeester en wethouders van de gemeen de heer H. Mennen, Team Milieu Postbus AZ HELMOND Geacht college, U heeft op 31 oktober een adviesaanvraag ingediend bij de veiligheidsregio Brabant Zuidoost inzake het voorontw/erpbestemmingsplan Kanaaldijk NO. Hierbij ontvangt u ons preadvies. Grondslag De grondslag van dit advies is gelegen in het Besluit Externe Veiligheid Buisleidingen (Bevb). De planontw/ikkeling ligt in het invloedsgebied van een hogedruk aardgasleiding. Het geldende bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van een Pannenkoekenboot niet mogelijk. Er moet een aanpassing van het bestemmingsplan plaatsvinden. Status Voor het advies over dit voorontwerpbestemmingsplan hebben wij gebruik gemaakt van de volgende informatiebronnen: De provinciale risicokaart, datum 18 november; Het voorontwerpbestemmingsplan Kanaaldijk NO, datum 30 oktober 2014; De plankaart, versie 0500; De kwantitatieve risicoanalyse ' hogedruk aardgastransportleiding Pannenkoekenboot Helmond,datum 5 augustus 2014; De 'kwantitatieve risicoanalyse Vlisco Helmond B.V., datum Datum 4 december 2014 Llw brief van 31 oktober 2014 Llw kenmerl< Behandeld door mw. S.D.J. Kleinheerenbrink Telefoon (040) Ons tenmerk Aantal bijlagen In afschrift aan hoofd brandweerzorg de heer C de Swart Advies De veiligheidsregio heeft ten aanzien van het voornemen een aantal overwegingen die voor het bevoegd gezag van de gemeen van belang kunnen zijn. Ingeval van een Incident met de hogedruk aardgastransportlelding of bij de risicovolle inrichting Vlisco Helmond B.V. zijn voor de hulpverleningsdiensten de mogelijkheden tot bestrijding beperkt en zal het aantal slachtoffers hoog zijn. Maatregelen kunnen de beheersbaarheid van een incident en de zelfredzaamheid van personen verblijvende in het plangebied bevorderen. Wij raden u aan om de volgende overweging mee te nemen in uw besluit; Bronmaatregelen; Hogedruk aardgastransportleidingen: Ondergrondse afdekking met waarschuwingslint, betonplaten of beide Beperking van graafwerkzaamheden. Fysieke barrières op maaiveld creëren, zoals bijvoorbeeld een hek of zandlichaam. Bezoekadres Deken van Somerenstraat KX Eindhoven Telefoon (040) info@vrbzo.nl Posfacfres Postbus AE Eindhoven Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost is een organisatie waarin brandweer GHOR en RAV (Regionale Ambulancevoorziening) samenwerken om incidenten en rampen te voorkomen, beperken en bestrijden.

2 Bouwkundige maatregelen; Hogedruk aardgastransportleidingen De uitgang van de pannenkoekenboot van de risicobron africhten. Dit vergroot de mogelijkheden om te kunnen vluchten. Hittewerende maatregelen aan de boot kunnen personen die in de boot verblijven beschermen tegen de stralingshitte van de fakkel. Het valt te overwegen om hittewerende maatregelen aan de boot te treffen, zodat de personen op de boot In ieder geval de kans krijgen om van de boot af te vluchten. Vlisco Helmond B. V. Indien de pannenkoekenboot wordt voorzien van een centraal afsluitbaar ventilatiesysteem, verzoeken wij de afsluitmogelijkheid van deze centraal te realiseren. Ingeval van een toxisch scenario zal door het centraal afsluiten van het ventilatiesysteem slechts nauwelijks en vertraagd giftige gassen naar binnenkomen. Ondenverp Ons kenmerl< Organisatorische maatregelen; Het communiceren van de risico's van de aardgasleidingen en Vlisco B.V. Helmond naar de gebruikers van de pannenkoekenboot. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Graag worden wij op de hoogte gebracht over welke maatregelen u meeneemt in het besluit. Te zijner tijd zien wij graag het ontwerpbestemmingsplan tegemoet komen. Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met de behandelend adviseur. Hoogachtend, het Dagelijks Bestuur Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, namens deze, P.P. van Bergen Afdelingshoofd

3 Bijlage 1 Risicoanalyse Het vertrekpunt van het advies is een beoordeling van de aanwezige risicobronnen binnen of grenzend aan het plangebied. Risicobronnen In de nabijheid van het plangebied zijn twee risicovolle bronnen gelegen waarvan het invloedsgebied tot in het plangebied reikt. - Hogedrukaardgasleiding De beoogde ontwikkeling ligt op een afstand van circa 30 meter van twee hogedruk aardgasleidingen. De leiding Z deel-1 heeft een diameter van mm en een druk van 40 bar. Ditzelfde geldt voor leiding Z deel-1. Bij een incident met de leiding zullen de effecten vergelijkbaar zijn. Door bijvoorbeeld graafwerkzaamheden ontstaat een breuk in 1 van de hogedrukaardgastransportleidingen. Het aardgas stroomt onder hogedruk continu uit en ontsteekt waardoor er een fakkelbrand ontstaat. Deze fakkelbrand zal duren totdat de leiding ingeblokt wordt. De fakkelbrand veroorzaakt een intense hittestraling en kan tot op grote afstand schaden aan gebouwen en omgeving veroorzaken. Concreet, houdt dit voor beide leidingen in dat er tot op een afstand van 30 meter onherstelbare schade zal ontstaan. De beoogde ontwikkeling ligt binnen deze afstand. Alle personen die op een afstand van 30 meter buiten verblijven zullen komen te overlijden. De boot kan enige bescherming tegen de hitte bieden. Desondanks zullen personen die in de boot verblijven komen te overlijden of zwaar gewond raken. De hogedruk aardgastransportlelding is een lijnbron, wat inhoudt dat op grotere afstand zich een incident met de leiding kan voordoen. Wanneer op een afstand van ca. 45 meter tot 80 meter een incident met de leiding plaatsvindt, is de kans op overleving groter. De hittestraling is nog steeds erg hoog. Deze hittestraling kan leiden tot secundaire branden. Bij een incident met de leiding vanaf 80 meter zullen de risico's en eveneens de hittestraling aanzienlijk afnemen. De kans op gewonden is nihil. - Vlisco BV Helmond De ontwikkeling ligt op een afstand van circa 700 meter van het bedrijf Vlisco Helmond B.V. Vlisco Helmond B.V. is een PGS 15 bedrijf waar opslag van veel verschillende soorten gevaarlijke stoffen plaatsvindt. Conform het rapport 'kwantitatieve risicoanalyse Vlisco Helmond B.V.' beschouwen wij het vrijkomen van stikstofdioxide (N02) tijdens een brand op de derde verdieping van gebouw VL als maatgevend scenario. Dit scenario heeft een invloedsgebied met een reikwijdte van 1045 meter. Dat wil zeggen dat er binnen een afstand van 1045 meter vanaf Vlisco Helmond B.V. nog 1% van de bevolking die zich buitenshuls bevinden kan komen te overlijden. De stof stikstofdioxide kan dodelijk zijn bij inademing. Wanneer mensen in contact komen met deze stof is specifieke eerste hulp noodzakelijk. De effecten bij inademing zijn een branderig gevoel, pijn op de borst, hoesten en ademnood. Bij het vrijkomen van deze stikstofdioxide is er altijd sprake van een acuut gezondheidsgevaar.

4 Groepsris/co Uit de rapportage ' kwantitatieve risicoanalyse hogedruk aardgastransportleiding Pannenkoekenboot Helmond' blijkt dat het groepsrisico door genoemde ontwikkeling niet toeneemt. Het groepsrisico ligt in de huidige maar ook toekomstige situatie onder de oriënterende waarde. Uit de ' Kwantitatieve Risicoanalyse Vlisco Helmond B.V.' blijkt dat de ontwikkeling geen belemmering voor het groepsrisico vormt. Het groepsrisico t.a.v. Vlisco Helmond B.V. ligt onder de oriënterende waarde. Bestrijdbaarheid Bij het bestrijden van een incident zijn de bereikbaarheid, de bluswatervoorziening en de opkomsttijd belangrijk. De opkomsttijd van de tankautospuit is circa 6 minuten. De opkomsftijd voldoet aan het Besluit Veiligheidsregio's. Ten aanzien van de bereikbaarheid en bluswatervoorziening zijn er geen aanvullende opmerkingen. De bluswatervoorziening is voldoende en de bereikbaarheid van de boot is ook voldoende. Naast de bereikbaarheid, bluswatervoorziening en opkomsttijd, moeten ook de mogelijkheden tot bestrijding nader beschouwd worden. Voor de fakkelbrand van een buisleiding geldt dat de toevoer zo snel mogelijk moet worden afgesloten. De veiligheidsregio heeft hier geen rol In. De actie tot inblokken ligt bij de leidingbeheerder. De brandweer kan, met beschermende kleding, hulp bieden tot op een afstand van 3 kw/m^. Dit houdt in dat tot op een afstand van circa 80 meter de brandweer geen inzet kan plegen. Ditzelfde geldt voor de ambulancedienst. Voor een incident bij Vlisco B.V. geldt dat de brandweer voornamelijk haar inzet zal richten op de brandhaard bij Vlisco. De personen in het invloedsgebied zijn op hun eigen zelfredzaamheid gewezen. Zelfredzaamheid Ten aanzien van de hogedruk aardgasleiding zijn personen tot op een afstand van 80 meter van de leiding op hun eigen zelfredzaamheid gewezen. Het communiceren van de bovengenoemde risico's naar de gebruikers van de pannenkoekenboot is ontzettend belangrijk. Door communicatie kan de basis van een handelingsperspectief gelegd worden. In dit geval Is ontvluchten, van de leiding af, de beste remedie. Maatregelen Om het aantal slachtoffers bij mogelijke calamiteiten te beperken en een mogelijk incident beter beheersbaar vinden wij de volgende maatregelen relevant; Hogedrukaardgasleidingen; Bronmaatregelen; Ondergrondse afdekking met waarschuwingslint, betonplaten of beide Beperking van graafwerkzaamheden. Fysieke barrières op maaiveld creëren, zoals bijvoorbeeld een hek of zandlichaam.

5 Bouwkundige maatregelen; Hogedruk aardgastransportleiding De uitgang van de pannenkoekenboot van de risicobron af richten. Dit vergroot de mogelijkheden om te kunnen vluchten. Vlisco Helmond B. V. Het is raadzaam, dat wanneer de pannenkoekenboot wordt voorzien van een ventilatiesysteem, deze te voorzien van een centrale afsluiting. Ingeval van een toxisch scenario zal door het centraal afsluiten van het ventilatiesysteem slechts nauwelijks en vertraagd giftige gassen naar binnenkomen. Hittewerende maatregelen aan de boot kunnen personen die In de boot verblijven beschermen tegen de stralingshitte van de fakkel. Het valt te overwegen om hittewerende maatregelen aan de boot te treffen, zodat de personen op de boot in ieder geval de kans krijgen om van de boot af te vluchten. Organisatorische maatregelen; Het communiceren van de risico's van de aardgasleldingen en Vlisco B.V. Helmond naar de gebruikers van de pannenkoekenboot. Ondenverp

14011 lil 07. 1 8 FEB. 20U SÏ3 OiH. loi'i. Omgevingsadvisering. m M mm» m «a^ Brabant > Zuidoost veiligheidsregio

14011 lil 07. 1 8 FEB. 20U SÏ3 OiH. loi'i. Omgevingsadvisering. m M mm» m «a^ Brabant > Zuidoost veiligheidsregio m M mm» m «a^ Brabant > Zuidoost veiligheidsregio 14011 lil 07 1 8 FEB. 20U SÏ3 OiH. loi'i Retouradres, Postbus 242, 5600 AE Eindhoven College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Helmond H.

Nadere informatie

Proactie. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond SB/MI, de heer H. Mennen Postbus 950 5700 AZ HELMOND

Proactie. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond SB/MI, de heer H. Mennen Postbus 950 5700 AZ HELMOND Retouradres, Postbus 242, 5600 AE Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond SB/MI, de heer H. Mennen Postbus 950 5700 AZ HELMOND Geacht college, U heeft op 20 februari

Nadere informatie

VeiligheidsRegio. 0 8 DEC. 2011 VERZONDEfsi sg) v>u "7 DEC. 2011'"33^^^^' Proactie. ««I «I ^Brabant.zuw. Retouradres, Postbus 242, 5600 AE Eindhoven

VeiligheidsRegio. 0 8 DEC. 2011 VERZONDEfsi sg) v>u 7 DEC. 2011'33^^^^' Proactie. ««I «I ^Brabant.zuw. Retouradres, Postbus 242, 5600 AE Eindhoven ««I «I ^Brabant.zuw Zuidoost VeiligheidsRegio 1117629 0 8 DEC. 2011 VERZONDEfsi sg) v>u "7 DEC. 2011'"33^^^^' Retouradres, Postbus 242, 5600 AE Eindhoven Hat college van burgemeesteren wethouders van de

Nadere informatie

*Z0064D0EC07* Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw de heer L. Smets Postbus AA Maasbracht.

*Z0064D0EC07* Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw de heer L. Smets Postbus AA Maasbracht. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw de heer L. Smets Postbus 7000 6050 AA Maasbracht 1 datum 19 juni 2018 *Z0064D0EC07* behandeld door Jeroen Söntjens Firstwatch document

Nadere informatie

risicocontour en ook het groepsrisico neemt niet toe. 1 Advies Ik adviseer u om:

risicocontour en ook het groepsrisico neemt niet toe. 1 Advies Ik adviseer u om: datum vrijdag 20 mei 2016 Gemeente Deventer Grote Kerkhof 1 7411 KT DEVENTER kenmerk V16.002944 onderdeel Team Risicobeheersing informant Martine Oostveen Nr. onw. 2 4 MEI 2016 doorkiesnummer 088-1197917

Nadere informatie

GEMEENTE PURMEREND. Verantwoording groepsrisico. Hogedruk aardgastransportleidingen Bestemmingsplan Brantjesoever 2018

GEMEENTE PURMEREND. Verantwoording groepsrisico. Hogedruk aardgastransportleidingen Bestemmingsplan Brantjesoever 2018 BIJLAGE 6 GEMEENTE PURMEREND Verantwoording groepsrisico Hogedruk aardgastransportleidingen Bestemmingsplan Brantjesoever 2018 13 april 2018 Inhoudsopgave 1 Aanleiding... 2 2 Relevante wetgeving... 3

Nadere informatie

Gevaren De kans op een ongeval met gevaarlijke stoffen is klein, maar de gevolgen kunnen groot zijn.

Gevaren De kans op een ongeval met gevaarlijke stoffen is klein, maar de gevolgen kunnen groot zijn. BIJLAGE 7 Burgemeester en wethouders gemeente Purmerend afdeling Vergunningen, Beleid & Advies Postbus 15 1440 AA PURMEREND Bezoekadres: Prins Bernhardplein 112 1508 XB Zaandam Postadres: Postbus 150

Nadere informatie

Van : M.H. van der Wielen Paraaf : MW

Van : M.H. van der Wielen Paraaf : MW Memo Datum : 20 juli 2016 Bestemd voor : BuroGkracht Van : M.H. van der Wielen Paraaf : MW Projectnummer : 20160303 Betreft : Verantwoording groepsrisico Esschebaan 6 te Esch 1.1 Inleiding 1.1.1 Beleidskader

Nadere informatie

Rapportage advies externe veiligheid

Rapportage advies externe veiligheid Rapportage advies externe veiligheid Ontwerp bestemmingsplan Gochsedijk Siebengewald Gemeente Bergen Adviesaanvrager: Gemeente Bergen Datum: 14 april 2016 Status: Opgesteld door: Collegiaal getoetst door:

Nadere informatie

Verantwoording groepsrisico Hogedruk aardgastransportleidingen. Bestemmingsplan 'Bedrijventerrein 2013' d.d. 14 november 2012

Verantwoording groepsrisico Hogedruk aardgastransportleidingen. Bestemmingsplan 'Bedrijventerrein 2013' d.d. 14 november 2012 Verantwoording groepsrisico Hogedruk aardgastransportleidingen Bestemmingsplan 'Bedrijventerrein 2013' d.d. 14 november 2012 Inhoudsopgave 1 1 Aanleiding In en in de nabijheid van het bestemmingsplangebied

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan Nieuw Sloten In Amsterdam Referentie: 25/RoEv-215 Datum: 29 september 215 Behandeld door: F. (Ferry)

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de verantwoording groepsrisico met daarin verwerkt het advies van de Veiligheids en Gezondheidsregio Gelderland Midden'.

Hierbij ontvangt u de verantwoording groepsrisico met daarin verwerkt het advies van de Veiligheids en Gezondheidsregio Gelderland Midden'. Gemeente Lingewaard t.a.v. G.A. mevrouw Rotteveel FranckenVogelzang Postbus Apeldoornseweg 15 32 6680 6814 AA BK Bemmel ARNHEM Datum : 25092014 Uw kenmerk : Ons kenmerk : 20140051 Zaaknummer : Contactpersoon

Nadere informatie

Brandweeradvies externe veiligheid inzakebestemmingsplan Emmendennen, Emmen Gemeente Emmen

Brandweeradvies externe veiligheid inzakebestemmingsplan Emmendennen, Emmen Gemeente Emmen Brandweeradvies externe veiligheid inzakebestemmingsplan Emmendennen, Emmen Gemeente Emmen Auteur: J.M Timmerman Datum: 13 oktober 2011 Versie: 1.0 Inhoudsopgave 1. Aanleiding...3 2. Doelstelling...3 3.

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan De 5G s In Amsterdam Zuid Oost Referentie: 13/RoEv-2015 Datum: 9 april 2015 Behandeld door: K.

Nadere informatie

Gemeente Nijmegen College van burgemeester en wethouders D.t.v. de heer J. Groeneweg Afdeling Bedrijven G660 Postbus HG NIJMEGEN

Gemeente Nijmegen College van burgemeester en wethouders D.t.v. de heer J. Groeneweg Afdeling Bedrijven G660 Postbus HG NIJMEGEN Gemeente Nijmegen College van burgemeester en wethouders D.t.v. de heer J. Groeneweg Afdeling Bedrijven G660 Postbus 9105 6500 HG NIJMEGEN Sector Brandweer Groenewoudseweg 275 6524 TV Nijmegen Postbus

Nadere informatie

MPGD32012122412400394 QD3 24,12.2012 Q394. 2012/3067/IdU

MPGD32012122412400394 QD3 24,12.2012 Q394. 2012/3067/IdU éo 2» Kxr-^o MPGD32012122412400394 QD3 24,12.2012 Q394 veiligheids 3 m ZHZ lilllïiiiiïll Directeur Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Uw kenmerk Ons kenmerk 2012/3067/IdU Datum 20 december 2012

Nadere informatie

2. Situering. Notitie : Beperkte verantwoording Leidsedreef 4-6 Leiderdorp. Berg en Terblijt, 14 november

2. Situering. Notitie : Beperkte verantwoording Leidsedreef 4-6 Leiderdorp. Berg en Terblijt, 14 november Notitie 2016.485.01-01: Beperkte verantwoording Leidsedreef 4-6 Leiderdorp Berg en Terblijt, 14 november 2016 1. Inleiding Did vastgoedontwikkeling en Vink Bouw zijn voornemens de locatie van het oude

Nadere informatie

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond IP Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond Postadres Postbus 9154 3007 AD Rotterdam Directie Risico- en Crisisbeheersing Bezoekadres Telefoon Telefax E-Mail Ons kenmerk Betreft Datum Behandeld door Wilhelminakade

Nadere informatie

Amsterdam, stadsdeel Oost Verantwoording groepsrisico aardgastransportleidingen IJburg, 1-ste fase

Amsterdam, stadsdeel Oost Verantwoording groepsrisico aardgastransportleidingen IJburg, 1-ste fase Amsterdam, stadsdeel Oost Verantwoording groepsrisico aardgastransportleidingen IJburg, 1-ste fase Maakt deel uit van het bestemmingsplan "IJburg, 1-ste fase 1 Aanleiding Het stadsdeel is bezig met het

Nadere informatie

Veiligheidsregio Drenthe

Veiligheidsregio Drenthe lnl(omende post Hoogeveen Ui 14.0039044 Veiligheidsregio Drenthe Gem. Hoogeveen Ingekomen - 9 SEP. 2014 Archief / Gemeente Hoogeveen t.a.v. het college van Burgemeester en wethouders Postbus 20000 7900

Nadere informatie

Datum : 24 januari : Frederik Stouten. : Marcel Scherrenburg. Betreft : Paragraaf externe veiligheid BP Hoge Wei II.

Datum : 24 januari : Frederik Stouten. : Marcel Scherrenburg. Betreft : Paragraaf externe veiligheid BP Hoge Wei II. Datum : 24 januari 2018 Aan Van : Frederik Stouten : Marcel Scherrenburg Betreft : Paragraaf externe veiligheid BP Hoge Wei II. Inleiding Het beleid voor externe veiligheid is gericht op het beperken en

Nadere informatie

Verantwoording van het groepsrisico

Verantwoording van het groepsrisico Verantwoording van het groepsrisico B1.1. Beleidskader Op basis van het artikel 13 van het Besluit externe veiligheid inrichtingen (Bevi) en de Circulaire Risiconormering Vervoer van Gevaarlijke Stoffen

Nadere informatie

QRA Hogedruk aardgastransportleiding

QRA Hogedruk aardgastransportleiding QRA Hogedruk aardgastransportleiding Bergen op Zoom definitief Inhoudsopgave Blz. 1 Inleiding 1 1.1 Leeswijzer 1 2 Beleidskader 2 3 Beschouwing risicobronnen 4 3.1 Hogedruk aardgastransportleiding 5 3.1.1

Nadere informatie

Van : Dhr. M.H. van der Wielen Paraaf : MW

Van : Dhr. M.H. van der Wielen Paraaf : MW Memo Datum : 6 september 2016 Bestemd voor : De Roever Omgevingsadvies Van : Dhr. M.H. van der Wielen Paraaf : MW Projectnummer : 20160418 Betreft : Memo externe veiligheid Stille Wille te Oirschot 1 INLEIDING

Nadere informatie

Verantwoording groepsrisico

Verantwoording groepsrisico Verantwoording groepsrisico Bestemmingsplan Weijpoort 21 en 21a-c Status: Definitief Datum: 4 juli 2017 Kenmerk Omgevingsdienst Midden-Holland: 2017112780 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding...

Nadere informatie

Op 10 april 2018 hebben wij uw verzoek om advies per ontvangen. Dit adviesverzoek betreft het bestemmingsplan Entree Archeon.

Op 10 april 2018 hebben wij uw verzoek om advies per  ontvangen. Dit adviesverzoek betreft het bestemmingsplan Entree Archeon. College van burgemeester en wethouders van de Gemeente Alphen aan den Rijn De heer R. Noorhoff Postbus 13 2400 AA ALPHEN AAN DEN RIJN Postadres Postbus 1123 2302 BC Leiden advies@vrhm.nl www.vrhm.nl Verzenddatum:

Nadere informatie

Omgevingsadvisering. Gemeente Eindhoven De heer L. Storteler Postbus 90150 5600 RB EINDHOVEN. Preadvies BIC. 16 oktober 2015. Geachte heer Storteler,

Omgevingsadvisering. Gemeente Eindhoven De heer L. Storteler Postbus 90150 5600 RB EINDHOVEN. Preadvies BIC. 16 oktober 2015. Geachte heer Storteler, Retouradres, Postbus 242, 5600 AE EindhovenStorteler, L. Gemeente Eindhoven De heer L. Storteler Postbus 90150 5600 RB EINDHOVEN Geachte heer Storteler, Datum 16 oktober 2015 Uw brief van Op 8 april jongstleden

Nadere informatie

Advies Regionale Brandweer

Advies Regionale Brandweer Bijlage 1: Advies Regionale Brandweer Midden-en West-Brabant 111 IIMMII 1111 11 Programma Risicobeheersing 113-019858 Reg datum: 11/07/2013 wyt Fabriekstraat 34, Tilburg Postbus 3208 Gemeente Bergen op

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Amstelkwartier fase 3 In Amsterdam Oost Referentie: 000021/RoEv-2013 Datum: 14 juni 2013 Behandeld door: J.C.

Nadere informatie

BRANDWEER. Telefoon (050) 367 47 77 Fax (050) 367 46 66 Telefoon (050)367 47 35. Bijlage(n) Ons kenmerk HV 11.2792489. 12-09-2011 Uw kenmerk n.

BRANDWEER. Telefoon (050) 367 47 77 Fax (050) 367 46 66 Telefoon (050)367 47 35. Bijlage(n) Ons kenmerk HV 11.2792489. 12-09-2011 Uw kenmerk n. BRANDWEER Regio Groningen Afdeling Risicobeheersing B E Z O E K A D R E S Sontweg 10 Gemeente Oldambt Afdeling Ruimte en Economie Mevrouw J. De Kleine Postbus 175 9670 AD WINSCHOTEN W E B S I T E brandweer.groningen.nl

Nadere informatie

Bijlage 1 Advies brandweer Veiligheidsregio Haaglanden

Bijlage 1 Advies brandweer Veiligheidsregio Haaglanden 33 Bijlage 1 Advies brandweer Veiligheidsregio Haaglanden Wijzigingsplan "Emmastraat Pijnacker" (vastgesteld) Wijzigingsplan "Emmastraat Pijnacker" (vastgesteld) 34 Veiligheidsregio Haaglanden HlMlIIlil

Nadere informatie

Quickscan Externe veiligheid Ontwerpbestemmingsplan Bentinckspark, deelplan Kalkoven

Quickscan Externe veiligheid Ontwerpbestemmingsplan Bentinckspark, deelplan Kalkoven Notitie Contactpersoon George Rutten Datum 27 april 2010 Kenmerk N003-4721978RTG-kmn-V01-NL Quickscan Externe veiligheid Ontwerpbestemmingsplan Bentinckspark, deelplan Kalkoven Ter Stege bouw te Hoogeveen

Nadere informatie

Verantwoording groepsrisico bestemmingsplan: Burgemeester Manderslaan 8 in Zundert

Verantwoording groepsrisico bestemmingsplan: Burgemeester Manderslaan 8 in Zundert Inleiding: Het bestemmingsplan "Burgemeester Manderslaan 8 te Zundert" betreft het voornemen om 23 woningen te projecteren op de voormalige gemeentewerf, c.q. milieustraat van de gemeente Zundert. De woningen

Nadere informatie

BEOORDELING EXTERNE VEILIGHEID. Plan nieuwbouw school Plein. Gemeente Kerkrade

BEOORDELING EXTERNE VEILIGHEID. Plan nieuwbouw school Plein. Gemeente Kerkrade BEOORDELING EXTERNE VEILIGHEID Plan nieuwbouw school Plein Gemeente Kerkrade Afdeling Milieu en Bouwen Gemeente Kerkrade 13 juli 2009 versie 2 Beoordeling Externe Veiligheid bestemmingsplan school Plein

Nadere informatie

Verantwoording groepsrisico bestemmingswijziging Rembrandtlaan 25

Verantwoording groepsrisico bestemmingswijziging Rembrandtlaan 25 Verantwoording groepsrisico bestemmingswijziging Rembrandtlaan 25 Inleiding Aanleiding Deze verantwoording groepsrisico heeft betrekking op de bestemmingswijziging van de Rembrandtlaan, waarbij de voormalige

Nadere informatie

Amsterdam, stadsdeel Oost Verantwoording groepsrisico aardgastransportleidingen Weespertrekvaart Zuid

Amsterdam, stadsdeel Oost Verantwoording groepsrisico aardgastransportleidingen Weespertrekvaart Zuid Amsterdam, stadsdeel Oost Verantwoording groepsrisico aardgastransportleidingen Weespertrekvaart Zuid Maakt deel uit van het bestemmingsplan "Weespertrekvaart Zuid", 2013 1 Aanleiding Het stadsdeel is

Nadere informatie

Madewater en Westmade te Monster externe veiligheid. Concept

Madewater en Westmade te Monster externe veiligheid. Concept Madewater en Westmade te Monster externe veiligheid Rapportnummer O 15571-1-RA-001 d.d. 8 april 2015 Madewater en Westmade te Monster externe veiligheid opdrachtgever Gemeente Westland (Gemeentekantoor

Nadere informatie

Van : Dhr. M.H. van der Wielen Paraaf : MW. Betreft : Memo externe veiligheid Vaartweg 192a te Dongen

Van : Dhr. M.H. van der Wielen Paraaf : MW. Betreft : Memo externe veiligheid Vaartweg 192a te Dongen Memo Datum : 10 oktober 2016 Bestemd voor : De Roever Omgevingsadvies Van : Dhr. M.H. van der Wielen Paraaf : MW Projectnummer : 20160409 Betreft : Memo externe veiligheid Vaartweg 192a te Dongen 1 INLEIDING

Nadere informatie

Geachte heer De Weijer,

Geachte heer De Weijer, Gemeente Duiven De heer P. de Weijer Postbus 6 6920 AA Duiven Datum : 22 februari 2010 Uw kenmerk : - Ons kenmerk : Contactpersoon : Mark Bruijnooge Doorkiesnummer : 026-3556157 E-mail adres : mark.bruijnooge@hvdgm.nl

Nadere informatie

Geachte heer Heijnen,

Geachte heer Heijnen, Gemeente Maastricht t.a.v. dhr. Heijnen Postbus 1992 6201 BZ MAASTRICHT Postbus 35 6269 ZG Margraten Telefoon (088) 450 74 50 Fax (088) 450 74 51 info@brwzl.nl www.brwzl.nl Datum 17 oktober 2016 Telefoon

Nadere informatie

Gemeente BERGEN OP ZOOM T.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Postbus 35 4600 AA BERGEN OP ZOOM Fabriekstraat 34, Tilburg Postbus 3208 5003 DE Tilburg Telefoon (088) 2250100 www.brandweermwb.nl

Nadere informatie

/04/2016

/04/2016 n i m i m u i nu i min 1016027803 26/04/2016 Gemeente Oosterhout ter attentie van College van Burgemeester en Wethouders Postbus 10150 4900 GB OOSTERHOUT Tramsingel 71, Breda Postbus 3208 5003 DE Tilburg

Nadere informatie

Midden- en West-Bra. ingekomen

Midden- en West-Bra. ingekomen Midden- en West-Bra mui mi ii mi ii mui 12-0003374 Gemeente Waalwijk ingekomen Concern Brandweertaken Gemeente Waalwijk College van Burgemeester en Wethouders Postbus 10150 5140 GB Waalwijk Afdeling Risicobeheersing

Nadere informatie

Verantwoording groepsrisico. Hogedruk aardgastransportleidingen

Verantwoording groepsrisico. Hogedruk aardgastransportleidingen GEMEENTE PURMEREND Verantwoording groepsrisico Hogedruk aardgastransportleidingen Bestemmingsplan "Weidevenne 2012" 5 februari 2013 Inhoudsopgave 1 Aanleiding...2 2 Relevante wetgeving...2 2.2 Plaatsgebonden

Nadere informatie

'ÓFMEENTEniJS5EN-HOLIfcN - 3 JULI 2014. a. -, ZAAKNR. DOC. NR. AFD. ONTV. KOPIE. Datum

'ÓFMEENTEniJS5EN-HOLIfcN - 3 JULI 2014. a. -, ZAAKNR. DOC. NR. AFD. ONTV. KOPIE. Datum BRANDWEER^ TWENTE adres Lansinkesweg 59 Hengelo Postbus 1400, 7500 BK Enschede 'ÓFMEENTEniJS5EN-HOLIfcN I postadres Postbus 1400 7500 BK Enschede College B&W gemeente Rijssen-Holten Afdeling Wonen en Ondernemen

Nadere informatie

Zuid-Limburg. In de bijlage treft u een onderbouwing van de door ons voorgestelde maatregelen aan.

Zuid-Limburg. In de bijlage treft u een onderbouwing van de door ons voorgestelde maatregelen aan. Zuid-Limburg BRANDWEER Gemeente Brunssum Dienst beleid en strategie t.a.v. Dhr. L. Hennus Postbus 250 6440 AG Brunssum Postbus 35 6269 ZG Margraten Tel: (088) 4507205, Fax:(088) 4507202 Datum Kenmerk Bijlagen

Nadere informatie

Verantwoording groepsrisico gemeente Roosendaal Bestemmingsplan Landgoed Ottermeer

Verantwoording groepsrisico gemeente Roosendaal Bestemmingsplan Landgoed Ottermeer Verantwoording groepsrisico gemeente Roosendaal Bestemmingsplan Landgoed Ottermeer 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Deze verantwoording groepsrisico heeft betrekking op het bestemmingsplan Landgoed Ottermeer.

Nadere informatie

memo Quick scan externe veiligheid Driebergsestraatweg 63 te Doorn

memo Quick scan externe veiligheid Driebergsestraatweg 63 te Doorn memo aan: van: Van Wijnen Projectontwikkeling t.a.v. de heer P. Birkhoff Bas Hermsen c.c.: datum: 16 maart 2016 betreft: Quick scan externe veiligheid Driebergsestraatweg 63 te Doorn 1. Aanleiding In Doorn

Nadere informatie

Verantwoording groepsrisico. Hogedruk aardgastransportleidingen Overwhere-Zuid

Verantwoording groepsrisico. Hogedruk aardgastransportleidingen Overwhere-Zuid GEMEENTE PURMEREND Verantwoording groepsrisico Hogedruk aardgastransportleidingen Overwhere-Zuid bestemmingsplan "Overwhere-Zuid 2012" September 2012 Inhoudsopgave 1 Aanleiding...2 2 Relevante wetgeving...2

Nadere informatie

Toelichting advies. Bestemmingsplan. Veersedijk. Hendrik-Ido-Ambacht

Toelichting advies. Bestemmingsplan. Veersedijk. Hendrik-Ido-Ambacht Toelichting advies Bestemmingsplan Veersedijk Hendrik-Ido-Ambacht Versie 1 maart 2013 Inhoudsopgave 1. Aanleiding... 3 2. Doelstelling van het advies... 3 3. Risicobronnen en scenario s... 4 3.1 watervervoer

Nadere informatie

Verantwoording groepsrisico

Verantwoording groepsrisico Verantwoording groepsrisico Ten aanzien van de planontwikkeling La Grande Suisse/Mariënwaard 61 Maastricht Gemeente Maastricht 6 december 2016 1 Inleiding In en rond het bestaande pand Mariënwaard 61 te

Nadere informatie

Inleiding. Situering. De situering van het geplande asielzoekerscentrum is in onderstaande figuur weergegeven.

Inleiding. Situering. De situering van het geplande asielzoekerscentrum is in onderstaande figuur weergegeven. Notitie 2015.245.02-01: Beperkte verantwoording tijdelijk asielzoekerscentrum Jachthuisweg te Hardenberg Berg en Terblijt, 6 oktober 2015 1. Inleiding Men is voornemens een asielzoekerscentrum te vestigen

Nadere informatie

Bijlage 9: Externe veiligheid

Bijlage 9: Externe veiligheid Bijlage 9: Externe veiligheid Bijlage 9A: Brief Brandweer, 12 april 2010 Bijlage9B: Brief Gasunie, 1 april 2009 Bijlage 9A: Brief Brandweer, 12 april 2010 Gemeente Duiven De heer P. de Weijer Postbus

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid bestemmingsplan Weespertrekvaart West in Amsterdam Oost Referentie: 7/RoEv-2017 Datum: 23 februari 2017 Behandeld

Nadere informatie

Onderzoek externe veiligheid

Onderzoek externe veiligheid Onderzoek externe veiligheid Bestemmingsplan Hoogeind - Beemdweg Dienst Stedelijke ontwikkeling & Beheer Team Milieu In opdracht van Gemeente Helmond, afdeling ROV Auteur ing. H.G.C. Mennen Projectnummer

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Datum

Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oud-Beijerland afdeling Beleid & Ontwikkeling (team ruimtelijk beleid) Postbus 2003 3260 EA OUD-BEIJERLAND Uw kenmerk Ons kenmerk Datum -

Nadere informatie

datum 12 september 2016 project IBDH Deelplan 20 vestiging Arnhem uw kenmerk -

datum 12 september 2016 project IBDH Deelplan 20 vestiging Arnhem uw kenmerk - datum 12 september 2016 project vestiging Arnhem betreft Aanzet verantwoording groepsrisico deelplan uw kenmerk - 20 ons kenmerk M.2016.0024.00.N002 versie 001 verwerkt door EDB BR contactpersoon drs.

Nadere informatie

Geacht college, Gemeente Tilburg t.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Postbus 717 5000 AS TILBURG

Geacht college, Gemeente Tilburg t.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Postbus 717 5000 AS TILBURG Gemeente Tilburg t.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Postbus 717 5000 AS TILBURG Afdeling risicobeheersing Concern brandweertaken Tramsingel 71 Postbus 3208 5003 DE Tilburg Datum Behandeld door

Nadere informatie

Voorstel EV Ruimtelijke onderbouwing Harderweide deelplan 2

Voorstel EV Ruimtelijke onderbouwing Harderweide deelplan 2 Aan: Pascal Lunshof p.lunshof@odnv.nl Van: I.E. Riegman i.riegman@ovij.nl Voorstel EV Ruimtelijke onderbouwing Harderweide deelplan 2 Externe veiligheid 1 van 4 Uw kenmerk - Het beleid voor externe veiligheid

Nadere informatie

Gemeente Winterswijk t.a.v. mevr. Beekhuizen Omgevingsdienst Achterhoek t.a.v. dhr. Geurts Brandweer Achterhoek Oost t.a.v. dhr. Frericks.

Gemeente Winterswijk t.a.v. mevr. Beekhuizen Omgevingsdienst Achterhoek t.a.v. dhr. Geurts Brandweer Achterhoek Oost t.a.v. dhr. Frericks. Brandweer veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland ADVIES Aan Van Kopie Gemeente Winterswijk t.a.v. het college M.C.M. Mulder Gemeente Winterswijk t.a.v. mevr. Beekhuizen Omgevingsdienst Achterhoek

Nadere informatie

Advies Regionale Brandweer

Advies Regionale Brandweer Bijlage VI: Advies Regionale Brandweer Gemeente Uden College van burgemeester en wethouders T.a.v. de heer T. Verhoeven Postbus 83 5400 AB UDEN Orthenseweg 2b 5212 XA s-hertogenbosch Postbus 218 5201 AE

Nadere informatie

memo betreft: Quickscan externe veiligheid woontoren Bètaplein Leiden (120728)

memo betreft: Quickscan externe veiligheid woontoren Bètaplein Leiden (120728) memo aan: van: Green Real Estate BV Bas Hermsen c.c.: datum: 12 juni 2015 betreft: Quickscan externe veiligheid woontoren Bètaplein Leiden (120728) 1. Aanleiding De ontwikkeling in het plangebied voorziet

Nadere informatie

memo betreft: Quickscan externe veiligheid, Westzijde , Zaandam, ons kenmerk

memo betreft: Quickscan externe veiligheid, Westzijde , Zaandam, ons kenmerk memo aan: van: c.c.: Bouwfonds Ontwikkeling t.a.v. de heer S. van Vessem Bas Hermsen Jurian Heerink datum: 16 december 2014 betreft: Quickscan externe veiligheid, Westzijde 124-132, Zaandam, ons kenmerk

Nadere informatie

Risicoberekeningen Schoutenstraat te Barneveld. Risicoberekeningen Schoutenstraat Barneveld

Risicoberekeningen Schoutenstraat te Barneveld. Risicoberekeningen Schoutenstraat Barneveld Risicoberekeningen Schoutenstraat Barneveld Projectnr: Bar201328 versie 1.1 1 Projectlocatie: Schoutenstraat te Barneveld Opdrachtgever: Omgevingsdienst de Vallei Postbus 9024 6710 HM Ede Projectnr. en

Nadere informatie

Datum : 24 januari : Frederik Stouten. : Marcel Scherrenburg. Betreft : Paragraaf externe veiligheid BP Valburg Zuid.

Datum : 24 januari : Frederik Stouten. : Marcel Scherrenburg. Betreft : Paragraaf externe veiligheid BP Valburg Zuid. Datum : 24 januari 2018 Aan Van : Frederik Stouten : Marcel Scherrenburg Betreft : Paragraaf externe veiligheid BP Valburg Zuid. Inleiding Het beleid voor externe veiligheid is gericht op het beperken

Nadere informatie

ONDERZOEK EXTERNE VEILIGHEID BESTEMMINGSPLAN MEDEVOORT 29 - TUINCENTRUM

ONDERZOEK EXTERNE VEILIGHEID BESTEMMINGSPLAN MEDEVOORT 29 - TUINCENTRUM \ ONDERZOEK EXTERNE VEILIGHEID BESTEMMINGSPLAN MEDEVOORT 29 - TUINCENTRUM 24 mei 2016-2 - ONDERZOEK EXTERNE VEILIGHEID BESTEMMINGSPLAN MEDEVOORT 29 - TUINCENTRUM In opdracht van Gemeente Helmond Opgesteld

Nadere informatie

QUICKSCAN EXTERNE VEILIGHEID

QUICKSCAN EXTERNE VEILIGHEID MEMO Dossier : BC5930-102-105 Project : bestemmingsplan Cruiquiusgebied Amsterdam Betreft : quickscan externe veiligheid Ons kenmerk : MD-AF20131715/ISEE Datum : 13 december 2013 Status : definitief Classificatie

Nadere informatie

Intern memo. Projectgroep bestemmingsplan Youri Egorovweg. Archief afdeling Ruimte en Wonen. Gert-Jan van de Bovenkamp

Intern memo. Projectgroep bestemmingsplan Youri Egorovweg. Archief afdeling Ruimte en Wonen. Gert-Jan van de Bovenkamp Intern memo Dienst Stedelijke Ontwikkeling G.J. v.d. Bovenkamp Telefoon (036) 036 5484027 Fax (036) 036 539955 E-mail gjvdbovenkamp@almere.nl www.almere.nl Aan Projectgroep bestemmingsplan Youri Egorovweg

Nadere informatie

Memo. Inleiding. Beleidskader

Memo. Inleiding. Beleidskader Memo datum 13 maart 2013 aan Hester van Griensven Croonen Adviseurs van Roel Kouwen Antea Group kopie Jeroen Eskens Antea Group project Bestemmingsplan Gezondheidscentrum Labouréstraat, Beek projectnummer

Nadere informatie

GEMEENTE PURMEREND. Verantwoording groepsrisico. Hogedruk aardgastransportleidingen Wheermolen

GEMEENTE PURMEREND. Verantwoording groepsrisico. Hogedruk aardgastransportleidingen Wheermolen GEMEENTE PURMEREND Verantwoording groepsrisico Hogedruk aardgastransportleidingen Wheermolen Inhoudsopgave 1 Aanleiding...2 2 Relevante wetgeving...2 2.2 Plaatsgebonden risico (PR)...2 2.3 Groepsrisico

Nadere informatie

Intern memo. Projectteam Uitwerkingsplan Almere Poort - Duin 1e fase. Archief afdeling Ruimte en Wonen. Gert-Jan van de Bovenkamp

Intern memo. Projectteam Uitwerkingsplan Almere Poort - Duin 1e fase. Archief afdeling Ruimte en Wonen. Gert-Jan van de Bovenkamp Intern memo Dienst Stedelijke Ontwikkeling G.J. v.d. Bovenkamp Telefoon (036) 036 5484027 Fax (036) 036 539955 E-mail gjvdbovenkamp@almere.nl www.almere.nl Aan Projectteam Uitwerkingsplan Almere Poort

Nadere informatie

Externe Veiligheid. Bestemmingsplan Aldi Zwaanplein

Externe Veiligheid. Bestemmingsplan Aldi Zwaanplein Externe Veiligheid Bestemmingsplan Aldi Zwaanplein Opdrachtgever: Aldi Roermond BV Dhr. O. Lebon Postbus 1335 6040 KH Roermond Betreft: Projectnummer: Externe veiligheid Bestemmingsplan Aldi Zwaanplein

Nadere informatie

Verantwoording groepsrisico. Van station tot hefbrug gemeente Waddinxveen

Verantwoording groepsrisico. Van station tot hefbrug gemeente Waddinxveen Verantwoording groepsrisico Van station tot hefbrug gemeente Waddinxveen Status: DEFINITIEF Datum: 24 februari 2012 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding...4 1.1 Aanleiding...4 1.2 Wat is de verantwoordingsplicht?...4

Nadere informatie

Verantwoording van het groepsrisico. Inleiding. Situatie en relevante risicobronnen

Verantwoording van het groepsrisico. Inleiding. Situatie en relevante risicobronnen Verantwoording van het groepsrisico Inleiding Beleidskader Op grond van artikel 13 van het Besluit externe veiligheid inrichtingen (Bevi) en artikel 7 van het Besluit externe veiligheid transportroutes

Nadere informatie

Elementen verantwoording groepsrisico

Elementen verantwoording groepsrisico Elementen verantwoording groepsrisico Bestemmingsplan Laarberg Zuid Gebiedsonderneming Laarberg B.V. januari 2014 Elementen verantwoording groepsrisico Bestemmingsplan Laarberg Zuid dossier : 9X1884-102-106

Nadere informatie

Memo. Notitie beoordeling externe veiligheid ten behoeve van Bestemmingsplan de Driehoek Ermelo

Memo. Notitie beoordeling externe veiligheid ten behoeve van Bestemmingsplan de Driehoek Ermelo Aan ODNV, Douwe Visser Van Tim Waanders Memo Notitie beoordeling externe veiligheid ten behoeve van Bestemmingsplan de Driehoek Ermelo Inleiding Gemeente Ermelo heeft de Omgevingsdienst Noord Veluwe (ODNV)

Nadere informatie

Memo. Inleiding. memonummer datum 11 mei 2016 Lisette Groen Maayke Houtman Louis de Nijs

Memo. Inleiding. memonummer datum 11 mei 2016 Lisette Groen Maayke Houtman Louis de Nijs Memo memonummer 20160511 datum 11 mei 2016 aan Lisette Groen Maayke Houtman Louis de Nijs Gemeente Den Haag Gemeente Den Haag Gemeente Den Haag van Roel Kouwen Jeroen Eskens Antea Group Antea Group kopie

Nadere informatie

Verantwoording groepsrisico. Bestemmingsplan Buitengebied (9100) Gemeente Dronten

Verantwoording groepsrisico. Bestemmingsplan Buitengebied (9100) Gemeente Dronten Verantwoording groepsrisico Bestemmingsplan Buitengebied (9100) Gemeente Dronten Definitief 8 januari 2014 1. Inleiding 1.1 Aanleiding De gemeente Dronten is voornemens het bestemmingsplan Buitengebied

Nadere informatie

ONTVANGEN 1 3 JUN 20H

ONTVANGEN 1 3 JUN 20H Gemeente Heerhugowaard De heer A. Indri Postbus 390 1700AJ HEERHUGOWAARD ONTVANGEN 1 3 JUN 20H *B201408818 Onze referentie Uw referentie Uw bericht van U2014/297/PME email 27 mei 2014 Telefoon E-mail Bijlagen

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan AMC In Amsterdam Referentie: 25/RoEv-213 Datum: 27 juni 213 Behandeld door: F. (Ferry) El-Aaïdi

Nadere informatie

Woningbouw Mariahoeve Den Haag actualisatie externe veiligheid

Woningbouw Mariahoeve Den Haag actualisatie externe veiligheid Woningbouw Mariahoeve Den Haag actualisatie externe veiligheid Rapportnummer HB 3285-1-RA-004 d.d. 3 juni 2016 Woningbouw Mariahoeve Den Haag actualisatie externe veiligheid opdrachtgever J a n s s e n

Nadere informatie

*Z003B738382* Gemeente Beesel het college van Burgemeester en Wethouders Postbus ZK BEESEL. Geachte college,

*Z003B738382* Gemeente Beesel het college van Burgemeester en Wethouders Postbus ZK BEESEL. Geachte college, Gemeente Beesel het college van Burgemeester en Wethouders Postbus 4750 5953 ZK BEESEL 1 datum 19 april 2017 *Z003B738382* behandeld door Frank Wulms Firstwatch document uw kenmerk telefoonnummer 088-11

Nadere informatie

Externe veiligheidsrisico s transport gevaarlijke stoffen over het spoor. DWI-locatie, Polderweg 1 te Amsterdam

Externe veiligheidsrisico s transport gevaarlijke stoffen over het spoor. DWI-locatie, Polderweg 1 te Amsterdam Externe veiligheidsrisico s transport gevaarlijke stoffen over het spoor DWI-locatie, Polderweg 1 te Amsterdam Externe veiligheidsrisico s transport gevaarlijke stoffen over het spoor DWI-locatie, Polderweg

Nadere informatie

Ambtelijke verantwoording groepsrisico

Ambtelijke verantwoording groepsrisico Ambtelijke verantwoording groepsrisico Amphia Ziekenhuis Amphia Ziekenhuis mei 2012 Ambtelijke verantwoording groepsrisico Amphia Ziekenhuis dossier : BA9783-101-101 registratienummer : MD-AF20120814

Nadere informatie

Quickscan externe veiligheid woningbouwlocatie Beekzone in Twello

Quickscan externe veiligheid woningbouwlocatie Beekzone in Twello Notitie Contactpersoon Maaike Teunissen Datum 20 juni 2012 Kenmerk N004-4638202MTU-evp-V01-NL Quickscan externe veiligheid woningbouwlocatie Beekzone in Twello 1 Inleiding 1.1 Achtergrond en doel van het

Nadere informatie

Verantwoording groepsrisico. Bestemmingsplan VOSKO, Goudse Poort gemeente Gouda

Verantwoording groepsrisico. Bestemmingsplan VOSKO, Goudse Poort gemeente Gouda Verantwoording groepsrisico Bestemmingsplan VOSKO, Goudse Poort gemeente Gouda Status: DEFINITIEF Datum: 16 oktober 2013 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 1.1 Aanleiding... 4 1.2 Wat is de verantwoordingsplicht?...

Nadere informatie

: RUD Utrecht. Externe Veiligheid Omgevingsplan Laak 2B en Velden1F. : Gemeente Amersfoort, mevrouw C. Heezen. : de heer R. Polman

: RUD Utrecht. Externe Veiligheid Omgevingsplan Laak 2B en Velden1F. : Gemeente Amersfoort, mevrouw C. Heezen. : de heer R. Polman Externe Veiligheid Omgevingsplan Laak 2B en Velden1F Opdrachtgever : Gemeente Amersfoort, mevrouw C. Heezen Adviseur : Auteur : de heer R. Polman Projectnummer : Z-AD-2017-0411 Aantal pagina s : 9 exclusief

Nadere informatie

11 juni L.C. Luijendijk. Onderwerp Verantwoording groepsrisico bestemmingsplannen Bergweg Zuid e.o. en Boterdorp Zuidwest/Oosthoeck

11 juni L.C. Luijendijk. Onderwerp Verantwoording groepsrisico bestemmingsplannen Bergweg Zuid e.o. en Boterdorp Zuidwest/Oosthoeck Notitie Aan Gemeente Lansingerland, Afdeling RO t.a.v. M. Loos Postbus 1 2650 AA Berkel en Rodenrijs Kopie aan Datum Documentnummer Project Auteur 11 juni 2012 21339313 L.C. Luijendijk Onderwerp Verantwoording

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Bestemmingsplan Middenmeer Noord In Amsterdam Oost Referentie: 39/RoEv-2013 Datum: 2 januari 2013 Behandeld door:

Nadere informatie

Advies Externe Veiligheid ten behoeve van het Anthony Fokker Businesspark

Advies Externe Veiligheid ten behoeve van het Anthony Fokker Businesspark Onze referentie DIV 2009/869 Datum 3 juni 2009 Telefoon 020-5556474 Uw referentie - Onderwerp Anthony Fokker Businesspark Fax Uw verzoek van 16 maart 2009 behandelend ambtenaar F. El Aaidi M. Lubbers E-mail

Nadere informatie

Semi Standaard Verantwoording Groepsrisico Gemeente Waalwijk

Semi Standaard Verantwoording Groepsrisico Gemeente Waalwijk Semi Standaard Verantwoording Groepsrisico Gemeente Waalwijk Opdrachtgever: T. Hendriks, gemeente Waalwijk Uitvoering P. Verstraten en L. Jansen, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant Datum 11 januari

Nadere informatie

BRANDWEER Kermemerland

BRANDWEER Kermemerland BRANDWEER Kermemerland Afdeling Proactie & Preventie Team Advies, Externe Veiligheid Aan het college van de Gemeente Heemstede T.a.v. De heer C. Hendricks Postbus 352 2100 AJ Heemstede * * * ^ Datum Ons

Nadere informatie

Verantwoording groepsrisico

Verantwoording groepsrisico Verantwoording groepsrisico Bestemmingsplan Centrale Groenzone en Krachtenveld Gemeente Zeewolde september 2011 Verantwoording groepsrisico Bestemmingsplan Centrale Groenzone en Krachtenveld dossier :

Nadere informatie

Paragraaf externe veiligheid bij planbesluit Van Veenweg 148 Heerhugowaard met een verantwoording van het groepsrisico

Paragraaf externe veiligheid bij planbesluit Van Veenweg 148 Heerhugowaard met een verantwoording van het groepsrisico Adviesgroep AVIV BV Langestraat 11 7511 HA Enschede Adviseurs externe veiligheid en risicoanalisten met een verantwoording van het groepsrisico Project : 132597 Datum : 6 januari 2014 Auteurs : B.S. van

Nadere informatie

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond Gemeente Lansingerland 01 Inkomende Post d.d. 26/04/2013 Postadres Postbus 9154 3007 AD Rotterdam Directie Risico- en Crisisbeheersing 113.19640 Bezoekadres Wilhelminakade 947 Rotterdam Telefoon 010-4468

Nadere informatie

Notitie. Onderzoek externe veiligheid Lelystad bestemmingsplan Stadsrandgebied. 1 Inleiding

Notitie. Onderzoek externe veiligheid Lelystad bestemmingsplan Stadsrandgebied. 1 Inleiding Notitie Contactpersoon Dennis Ruumpol Datum 25 april 2012 Onderzoek externe veiligheid Lelystad bestemmingsplan Stadsrandgebied 1 Inleiding In 2009 heeft Tauw voor drie afzonderlijke bestemmingsplannen

Nadere informatie

Externe veiligheid bestemmingsplan "Stationskwartier-Kasteeltuin" beschouwing van aanwezige risicobronnen en verantwoording groepsrisico

Externe veiligheid bestemmingsplan Stationskwartier-Kasteeltuin beschouwing van aanwezige risicobronnen en verantwoording groepsrisico Externe veiligheid bestemmingsplan "Stationskwartier-Kasteeltuin" beschouwing van aanwezige risicobronnen en verantwoording groepsrisico projectnr. 248048 revisie 0.1 7 augustus 2012 Auteur Oranjewoud

Nadere informatie

Externe veiligheid Bestemmingsplan Suytkade Beschouwing risicobronnen en verantwoordingsplicht groepsrisico

Externe veiligheid Bestemmingsplan Suytkade Beschouwing risicobronnen en verantwoordingsplicht groepsrisico Externe veiligheid Bestemmingsplan Suytkade Beschouwing risicobronnen en verantwoordingsplicht groepsrisico projectnr. 248048 revisie 01 10 juli 2014 Opdrachtgever Gemeente Helmond T.a.v. Hein Mennen Postbus

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Advies Externe Veiligheid Weespertrekvaart Midden In Amsterdam Oost Referentie: 0000069/RoEv-2012 Datum: 29 Januari 2013 Behandeld door:

Nadere informatie

Veiligheidsregio Haaglanden I 2 FEB ORG. ONDERDEEL REG KENMERK

Veiligheidsregio Haaglanden I 2 FEB ORG. ONDERDEEL REG KENMERK Veiligheidsregio Haaglanden ^ BRANDWEER GHOR jjjt MKA College van burgemeester en wethoüder-sn,,, van de gemeente Rijswijk Gemeente RljSWIjk t.a.v. de heer G. Groeneveld Sectie REO Postbus 5305 I 2 FEB.

Nadere informatie