tranche 01 TRANCHE 01 XL-businesspark beeldkwaliteit OP KAVELNIVEAUL SAB Arnhem projectnummer september 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "tranche 01 TRANCHE 01 XL-businesspark beeldkwaliteit OP KAVELNIVEAUL SAB Arnhem projectnummer september 2013"

Transcriptie

1 XL TRANCHE 01 XL-businesspark beeldkwaliteit OP NIVEAUL SAB Arnhem projectnummer september 2013

2 XL

3 XL ALGEMEEN Tranche BEELDKWALITEIT OP NIVEAU Het voorliggende document bevat de Beeldkwaliteit op kavelniveau. Het rapport vormt de aanvulling op het Beeldkwaliteitsplan op Hoofdlijnen waarin het gewenste beeld voor het totale XL-Businesspark Twente beschreven wordt. Net als het Beeldkwaliteitsplan op Hoofdlijnen is het qua formaat een fors boekwerkje geworden als verwijzing naar het centrale thema XL. In het voorliggende rapport, welke gelezen kan worden naast het Beeldkwaliteitsplan op hoofdlijnen, wordt nader op de beeldkwaliteit ingegaan en worden de beeldkwaliteitseisen per kavel beschreven. Er ontstaat zo een helder overzicht van de spelregels, welke deels volgen uit het Bestemmingsplan. In tranche 1 zal het gedeelte ten oosten van de Pastoor Ossestraat ontwikkeld worden. We hebben hier te maken met een viertal verschillende deelgebieden welke beschreven staan in het Beeldkwaliteitsplan op Hoofdlijnen, namelijk de Etalage langs de snelweg, het Venster langs de Doorbraakzone, het Lint langs de Pastoor Ossestraat en tot slot de hoofdas van het XL-Businesspark: de Corridor. De meeste kavels grenzen aan twee van deze deelgebieden waar een set spelregels uit volgt. Deze staan hierna per kavel beschreven. Allereerst wordt aandacht besteed aan het bouwvolume (hoogte en bouwmassa) en de perceelsinrichting (waar mag de bebouwing staan, rooilijn, waar parkeren). Vervolgens komt de architectuur aan bod: gevel-indeling, materiaal- en kleurgebruik, dakvorm. Tot slot wordt de overgang van openbaar naar privé beschreven (hagen, evtuele hekwerken). Voor de in het Bestemmingsplan aangemerkte waardevolle bomen geldt de inspanningsplicht deze zoveel mogelijk te behouden.

4 XL Deze kavel is gelegen langs zowel de A35, als langs het Lint. Gelegen langs de A35 is deze kavel een prima zichtlocatie, maar de ondernemer profileert zich met name naar het Lint, waar hij in eerste instantie deel van uit maakt. Het karakter is hier kleinschalig, besloten en groen. Een hoogte-accent op de hoek van de kavel vormt de overgang naar de hogere bebouwing langs de A35. De ondernemer kiest aan de noordelijke perceelsgrens voor hagen of schanskorven aansluitend op de parkachtige zone langs de snelweg.

5 XL 01 1 Maakt deel uit van: het Lint BOUWVOLUME >12m <25m * < 10m <20m <10m Bouwhoogte: maximaal 10m. Op de kavel geldt een verplichting een (hoogte)accent van maximaal 20m aan te brengen. Deze dient zich in de noordoosthoek van de kavel te bevinden om zo een overgang te vormen naar de hogere bebouwing langs de A35. Bebouwingspercentage: maximaal 70% van de kavel mag bebouwd. <70% PERCEELSINRICHTING positie bebouwing >75m >12m <20m Rooilijn: Afstand bebouwing tot as dichtstbijzijnde rijbaan snelweg: minimaal 75m. Afstand bebouwing tot erfgrens langs het Lint: minimaal 10m. Afstand bebouwing tot zijdelingse perceelsgrens: minimaal 10m. Afstand tot zijdelingse perceelsgrens Etalage: minimaal 12m en maximaal 20m. Vullingspercentage van de kavelbreedte langs het Lint: maximaal 60% en minimaal 10m uit de zijdelingse perceelsgrens vrijhouden van bebouwing. <60% parkeren en goederen P Zoekgebied parkeren personenauto s. Parkeren op eigen terrein, uit het zicht achter groene hagen of schanskorven en onder bladerdak. Parkeren vrachtauto s achter de voorgevelrooilijnen. Opslag goederen intern of achter in de gevel mee-ontworpen wanden. Afhandeling van goederen uit het zicht, dus niet aan snelwegzijde of P. Ossestraat. Zorgen voor voldoende manoeuvreerruimte op eigen terrein.

6 XL 01 tranche 01 ARCHITECTUUR Representatieve gevel langs de snelwegzijde (Etalage) en langs het Lint, zonder dat zich aan deze zijden de entree bevindt. Het bedrijf heeft de mogelijkheid zich te presenteren in deze kwalitatief hoogwaardige zones. Door geleding van de gevel, gevelopeningen, wisseling materiaal- en kleurgebruik etc. ontstaat een mooi afwisselend beeld. Hier geen laaddocs. gevel-indeling [1] [2] [3] [4] Gevels langs snelwegzijde: Ritme en gelede gevels met voldoende afwisseling om eentonigheid te voorkomen. Dus niet als [1]. Door verspringende rooilijn of hoogte-accenten [2], toevoeging van elementen [3], of gevelindeling door raampartijen, wisselend materiaal- of kleurgebruik ontstaat een boeiend en afwisselend beeld. Accent of hoogteaccent (tot 20m) verplicht in de noordoosthoek van de kavel. Hier geldt geen vaste rooilijn. Gevels langs P.Ossestraat: Ritme en gelede gevels door entreepartij en/of kantoorfuncties te markeren en accentueren door bijvoorbeeld verspringing van de rooilijn, hoogteaccenten, raampartijen of wisseling van kleur- en materiaalgebruik. Verticale geleding sluit aan bij het karakter van het voormalig landelijk lintje. Bij de schaal passen detaillering, grote gebaren. Dus geen overdetaillering zoals naaststaande foto. Naaststaande foto is een mooi voorbeeld van een gelede gevel door wisseling van materiaalgebruik en toevoeging van architectonische elementen. Naaststaande foto geeft goed weer dat een beperkte wisseling tussen kleur en materiaal een mooie gelede gevel oplevert. Kantoorfunctie onderscheidt zich van de opslag. Ook functies als een trappenhuis, kantine, liftschacht etc. kunnen aanleiding zijn om geleding in de gevel aan te brengen. reclame-uiting als onderdeel van de gevel (optioneel) Optioneel (hier geen verplichting, omdat de kavel in eerste instantie deel uitmaakt van het Lint): Langs de snelwegzijde: Reclame (naam) in de gevel mee ontwerpen. Ondernemer profileert zich zo naar de snelwegzijde. Groot: verwijzing naar het XL-concept.

7 XL 01 materiaal- en kleurgebruik Sober en terughoudend, passend bij het voormalig landelijk karakter van de P.Ossestraat (hout, baksteen, staal). dakvorm Dakvorm langs P. Ossestraat: vrij, om individualiteit te versterken. Hoogteaccent: verplicht, max. 20m, op noordoosthoek van de kavel om een overgang te vormen naar de hogere bebouwing langs de A35.

8 XL 01 OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de snelweg Er bevindt zich tussen de watergang en de bedrijfspercelen een brede groene zone bestaand uit grasbermen met solitaire bomen en boomgroepen. De watergang kent hier een glooiende oeverlijn, zodat een mooi contrast ontstaat met de harde wand van de bedrijfsgebouwen erachter. Er bestaan 2 keuze-mogelijkheden hoe men de erfgrens van het perceel vormgeeft: met schanskorven of met een haag. Hagen en schanskorven spelen een spel door steeds licht te verspringen, dit is langs de gehele snelwegzone gelijk. De schanskorven steken iets verder het landschap in, terwijl de hagen iets terug gelegen zijn. Hagen en schanskorven zijn op het uitgeefbaar terrein gelegen. [optie 1] [optie 2] Harde rand d.m.v. schanskorven. Hierachter parkeren mogelijk. Voordeel: ruimtewinst (5m) Teruggelegen (beuken)- haag. Eerste 5m wordt met gras ingericht als onderdeel van de parkzone. Groot uitgevoerde objecten als reclame (het product waar het bedrijf voor staat) verbeelden het XL-concept. Geplaatst in de groenzone langs de snelweg gecentreerd langs de kavel. Object is verbeelding van het product waar het bedrijf voor staat, wordt driedimensionaal uitgevoerd (maximaal 7*7m; 7m hoog), uitgevoerd in wit materiaal. OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de P.Ossestraat Langs de P. Ossestraat ligt de rooilijn op minimaal 10m vanaf de perceelsgrens. Om langs de P.Ossestraat een groen karakter te verkrijgen dient de zone tussen erfgrens en bebouwing groen ingericht te worden met boomgroepen bestaande uit bijvoorbeeld Eik, Kastanje, Linde, Beuk, Walnoot, en evt. onderbegroeiing van heesters. Parkeren en opslag van goederen is aan deze zijde niet toegestaan.

9 XL 01 OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de interne ontsluitingsweg Een beukenhaag op het uit te geven terrein markeert de perceelsgrens en ondersteunt zo de eenheid van de openbare groene ruimte. De eerste 3 m van het uit te geven perceel wordt met gras ingericht. Eventuele hekwerken dienen hekwerken in gedekte kleuren te zijn en worden achter een beukenhaag geplaatst. grens uitgeefbaar Langs de openbare weg ligt de rooilijn tussen de 10 en 20m vanaf de zijkant van de weg. De eerste 3m van het perceel wordt groen (gras) ingericht. 3m <20m Bij inritten en toegangswegen komt het naambord te staan dat uniform ontworpen is voor het XLpark. OVERGANG NAAR ZIJDELINGS PERCEEL Om de individualiteit en het groene karakter langs de P. Ossestraat te versterken, maar ook om als het ware kamers te creëren langs de A35, dienen de zijdelingse perceelsgrenzen ingeplant te worden met eikenbeplanting.

10 XL 10 Als onderdeel van het Lint kent deze kavel een groener (beslotener) en wat kleinschaliger karakter aan de westzijde. De entree heeft de kavel aan de interne ontsluitingsweg, waardoor de eisen hier minder streng zijn (zoals de mogelijkheid van laaddocs aan 3 zijden en parkeren op het grootste deel van het terrein). Qua bebouwing wordt aangesloten op het bestaande lintje.

11 XL 02 2 Maakt deel uit van: het Lint BOUWVOLUME Bouwhoogte: maximaal 10m. <10m Bebouwingspercentage: maximaal 70% van de kavel mag bebouwd. <70% PERCEELSINRICHTING 11 positie bebouwing <20m Rooilijn: Afstand bebouwing tot erfgrens langs het Lint: minimaal 10m. Afstand bebouwing tot zijdelingse perceelsgrens: minimaal 10m. Afstand tot interne ontsluitingsweg: minimaal 10m en maximaal 20m. Vullingspercentage van de kavelbreedte langs het Lint: maximaal 60% en minimaal 10m uit de zijdelingse perceelsgrens vrijhouden van bebouwing. <60% parkeren en goederen P Zoekgebied parkeren personenauto s. Parkeren op eigen terrein, uit het zicht achter groene hagen of schanskorven en onder bladerdak. Parkeren vrachtauto s achter de voorgevelrooilijnen. Opslag goederen intern of achter in de gevel mee-ontworpen wanden. Afhandeling van goederen uit het zicht van de P. Ossestraat. Zorgen voor voldoende manoeuvreerruimte op eigen terrein.

12 XL 02 ARCHITECTUUR Representatieve gevel langs het Lint, zonder dat zich aan deze zijde de entree bevindt. Het bedrijf heeft de mogelijkheid zich te presenteren in deze kwalitatief hoogwaardige zones. Door geleding van de gevel, gevelopeningen, wisseling materiaal- en kleurgebruik etc. ontstaat een mooi afwisselend beeld. Hier geen laaddocs. gevel-indeling Gevels langs P.Ossestraat: Ritme en gelede gevels door entreepartij en/of kantoorfuncties te markeren en accentueren door bijvoorbeeld verspringing van de rooilijn, hoogteaccenten, raampartijen of wisseling van kleur- en materiaalgebruik. Verticale geleding sluit aan bij het karakter van het landelijk lintje. 12 Bij de schaal passen detaillering, grote gebaren. Dus geen overdetaillering zoals naaststaande foto. materiaal- en kleurgebruik Sober en terughoudend, passend bij het voormalig landelijk karakter van de P.Ossestraat (hout, baksteen, staal). dakvorm Vrij, om individualiteit te versterken.

13 XL 02 OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de P.Ossestraat Langs de P. Ossestraat ligt de rooilijn op minimaal 10m vanaf de perceelsgrens. Om langs de P.Ossestraat een groen karakter te verkrijgen dient de zone tussen erfgrens en bebouwing groen ingericht te worden met boomgroepen bestaande uit bijvoorbeeld Eik, Kastanje, Linde, Beuk, Walnoot, en evt. onderbegroeiing van heesters. Parkeren en opslag van goederen is aan deze zijde niet toegestaan. OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de interne ontsluitingsweg Een beukenhaag op het uit te geven terrein markeert de perceelsgrens en ondersteunt zo de eenheid van de openbare groene ruimte. De eerste 3 m van het uit te geven perceel wordt met gras ingericht. Eventuele hekwerken dienen hekwerken in gedekte kleuren te zijn en worden achter een beukenhaag geplaatst. grens uitgeefbaar Langs de openbare weg ligt de rooilijn tussen de 10 en 20m vanaf de zijkant van de weg. De eerste 3m van het perceel wordt groen (gras) ingericht. 13 3m <20m Bij inritten en toegangswegen komt het naambord te staan dat uniform ontworpen is voor het XLpark. OVERGANG NAAR ZIJDELINGS PERCEEL Om de individualiteit en het groene karakter langs de P. Ossestraat te versterken dienen de zijdelingse perceelsgrenzen ingeplant te worden met eikenbeplanting.

14 XL 14 3Gelegen langs de hoofdas van het bedrijventerrein, de Corridor, én deel uitmakend van het Lint, is deze kavel zichtbaar vanaf twee zijden. Evengoed dient het bedrijf zich met name aan het Lint te profileren. Hier geldt een groen en kleinschalig karakter, aangesloten op het voormalig lint.

15 XL 03 3 Maakt deel uit van: het Lint BOUWVOLUME Bouwhoogte: maximaal 10m. Bebouwingspercentage: maximaal 70% van de kavel mag bebouwd. <70% PERCEELSINRICHTING 15 positie bebouwing <20m <20m Rooilijn: Afstand bebouwing tot erfgrens langs het Lint: minimaal 10m. Afstand bebouwing tot zijdelingse perceelsgrens: minimaal 10m. Afstand tot erfgrens hoofdas/corridor: minimaal 10m en maximaal 20m. Afstand tot erfgrens interne ontsluitingsweg: minimaal 10m en maximaal 20m. Vullingspercentage van de kavelbreedte langs het Lint: maximaal 60% en minimaal 10m uit de zijdelingse perceelsgrens vrijhouden van bebouwing. <60% <10m Rooilijn entreepartij aan de hoofdas: entreepartij kan naar voren springen tot 7m uit de perceelsgrens. >7m parkeren en goederen P Zoekgebied parkeren personenauto s. Parkeren op eigen terrein, uit het zicht achter groene hagen of schanskorven en onder bladerdak. Parkeren vrachtauto s achter de voorgevelrooilijnen (representatieve gevels). Opslag goederen intern of achter in de gevel mee-ontworpen wanden. Afhandeling van goederen uit het zicht van de P. Ossestraat en de hoofdas. Zorgen voor voldoende manoeuvreerruimte op eigen terrein.

16 XL 03 ARCHITECTUUR E Representatieve gevel langs het Lint en langs de Corridor (hoofdas). Hier geen laaddocs. Door geleding van de gevel, gevelopeningen, wisseling materiaal- en kleurgebruik etc. ontstaat een mooi afwisselend beeld. Entreepartij: langs de hoofdaszijde. gevel-indeling Gevels langs P.Ossestraat: Ritme en gelede gevels door entreepartij en/of kantoorfuncties te markeren en accentueren door bijvoorbeeld verspringing van de rooilijn, hoogteaccenten, raampartijen of wisseling van kleur- en materiaalgebruik. Verticale geleding sluit aan bij het karakter van het landelijk lintje. 16 [1] [2] [3] Gevels langs hoofdaszijde: Ritme en gelede gevels door entreepartij en/of kantoorfuncties te markeren en accentueren door verspringing van de rooilijn [1], hoogteaccenten [2] of wisseling van kleuren materiaalgebruik [3]. Bij de schaal passen detaillering, grote gebaren. Dus geen overdetaillering zoals naaststaande foto. materiaal- en kleurgebruik Sober en terughoudend, passend bij het voormalig landelijk karakter van de P.Ossestraat (hout, baksteen, eventueel gecombineerd met staal). dakvorm Vrij, om individualiteit te versterken.

17 XL 03 OVERGANG NAAR ZIJDELINGS PERCEEL Om de individualiteit en het groene karakter langs de P. Ossestraat te versterken dienen de zijdelingse perceelsgrenzen ingeplant te worden met eikenbeplanting. OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de P.Ossestraat Langs de P. Ossestraat ligt de rooilijn op minimaal 10m vanaf de perceelsgrens. Om langs de P.Ossestraat een groen karakter te verkrijgen dient de zone tussen erfgrens en bebouwing groen ingericht te worden met erfbeplanting bestaande uit bijvoorbeeld Eik, Kastanje, Linde, Beuk, Walnoot, en evt. onderbegroeiing van heesters. Parkeren en opslag van goederen is aan deze zijde niet toegestaan. OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de hoofdas 17 Een beukenhaag op het uit te geven terrein markeert de perceelsgrens en ondersteunt zo de eenheid van de openbare groene ruimte. Eventuele hekwerken dienen hekwerken in gedekte kleuren te zijn en worden achter een beukenhaag geplaatst.

18 XL 03 OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de interne ontsluitingsweg Een beukenhaag op het uit te geven terrein markeert de perceelsgrens en ondersteunt zo de eenheid van de openbare groene ruimte. De eerste 3 m van het uit te geven perceel wordt met gras ingericht. Eventuele hekwerken dienen spijlenhekken te zijn in gedekte kleuren en worden achter een beukenhaag geplaatst. grens uitgeefbaar Langs de openbare weg ligt de rooilijn tussen de 10 en 20m vanaf de zijkant van de weg. De eerste 3m van het perceel wordt groen (gras) ingericht. 3m <20m Bij inritten en toegangswegen komt het naambord te staan dat uniform ontworpen is voor het XLpark. 18

19 XL 19

20 XL 20 4Gelegen langs de A35 is deze kavel een prima zichtlocatie, waar de ondernemer zich optimaal kan presenteren. Het thema XL staat hier voorop! De ondernemer kiest voor hagen of schanskorven aansluitend op de parkachtige zone langs de snelweg. Deze kavel heeft maar aan één zijde een gezicht.

21 XL 04 tranche 01 4 Maakt deel uit van: de Etalage BOUWVOLUME >12m <25m < 15m >12m <25m < 15m Bouwhoogte: aan snelwegzijde zone van 50m (zie Bestemmingsplankaart) vanaf de erfgrens hogere bebouwing: minimaal 12m en maximaal 25m. Voor elke bouwmassa één bouwhoogte kiezen, waarbij accenten om bijvoorbeeld het kantoorgedeelte te accentueren wel toegestaan zijn. Deelvolumes mogelijk met elk eigen bouwhoogte, maar FORM FOLLOWS FUNCTION staat voorop. Overig: maximaal 15m. Bebouwingspercentage: maximaal 80% van de kavel mag bebouwd. <80% 21 PERCEELSINRICHTING positie bebouwing 75m >12m <20m >12m <20m Rooilijn: Afstand bebouwing tot as dichtstbijzijnde rijbaan snelweg: 75m, vaste rooilijn. Afstand bebouwing tot zijdelingse perceelsgrens: minimaal 12m en maximaal 20m. Afstand bebouwing tot erfgrens interne ontsluitingsweg: minimaal 10m. > 80% Vullingspercentage van de rooilijn snelwegzijde: minimaal 80% van de gevelbreedte in de vaste rooilijn geplaatst. 20% daarvan mag afwijken (en teruggelegen liggen). Maar: minimaal 12m uit de zijdelingse perceelsgrenzen moet vrij van bebouwing blijven. parkeren en goederen P Zoekgebied parkeren personenauto s. Parkeren op eigen terrein, uit het zicht achter groene hagen of schanskorven en onder bladerdak. Parkeren vrachtauto s achter de voorgevelrooilijnen. Opslag goederen intern of achter in de gevel mee-ontworpen wanden. Afhandeling van goederen uit het zicht, dus niet aan snelwegzijde of hoofdaszijde. Zorgen voor voldoende manoeuvreerruimte op eigen terrein.

22 XL 04 tranche 01 ARCHITECTUUR Representatieve gevel langs de snelwegzijde (Etalage). Hier geen laaddocs. gevel-indeling [1] [2] [3] [4] Gevels langs snelwegzijde: Ritme en gelede gevels passend bij de schaal van de A35 met voldoende afwisseling om eentonigheid te voorkomen. Dus niet als [1]. Door licht verspringende rooilijn of hoogte-accenten [2], toevoeging van elementen [3], of gevelindeling door raampartijen, wisselend materiaal- of kleurgebruik ontstaat een boeiend en afwisselend beeld. 22 Bij de schaal passen detaillering, grote gebaren. Dus geen overdetaillering zoals naaststaande foto. Naaststaande foto is een mooi voorbeeld van een gelede gevel door wisseling van materiaalgebruik en toevoeging van architectonische elementen. Naaststaande foto geeft goed weer dat een beperkte wisseling tussen kleur en materiaal een mooie gelede gevel oplevert. Kantoorfunctie onderscheidt zich van de opslag. Ook functies als een trappenhuis, kantine, liftschacht etc. kunnen aanleiding zijn om geleding in de gevel aan te brengen. reclame-uiting als onderdeel van de gevel Langs de snelwegzijde: Naamaanduiding in de gevel mee ontwerpen. Ondernemer profileert zich zo naar de snelwegzijde. Groot: verwijzing naar het XL-concept. Bewegende en verlichte aanduidingen niet toegestaan. Reclame niet toegestaan. materiaal- en kleurgebruik Materiaal- en kleurgebruik: Om de grootschaligheid te benadrukken en een overdetaillering te voorkomen het materiaal en/of kleurbegebruik beperken tot maximaal 3 kleuren / materiaaltypes per gebouw per perceel. Hoogwaardig en modern materiaalgebruik.

23 tranche 01 XL 04 dakvorm Dakvorm: Platte daken om een optimale horizontale werking te verkrijgen als begeleiding van de snelweg. Hoogteaccenten (tot 25m) of accenten met hellende dakvlakken wel toegestaan om bijvoorbeeld de kantoorfunctie te markeren. FORM FOLLOWS FUNCTION OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de snelweg Er bevindt zich tussen de watergang en de bedrijfspercelen een brede groene zone bestaand uit grasbermen met solitaire bomen en boomgroepen. De watergang kent hier een glooiende oeverlijn, zodat een mooi contrast ontstaat met de harde wand van de bedrijfsgebouwen erachter. Er bestaan 2 keuze-mogelijkheden hoe men de erfgrens van het perceel vormgeeft: met schanskorven of met een haag. Hagen en schanskorven spelen een spel door steeds licht te verspringen, dit is langs de gehele snelwegzone gelijk. De schanskorven steken iets verder het landschap in, terwijl de hagen iets terug gelegen zijn. Hagen en schanskorven zijn op het uitgeefbaar terrein gelegen. [optie 1] [optie 2] Harde rand d.m.v. schanskorven. Hierachter parkeren mogelijk. Voordeel: ruimtewinst (5m) Te r u g g e l e g e n (beuken)haag. Eerste 5m wordt met gras ingericht als onderdeel van de parkzone. Groot uitgevoerde objecten als reclame (het product waar het bedrijf voor staat) verbeelden het XL-concept. Geplaatst in de groenzone langs de snelweg gecentreerd langs de kavel. Object is verbeelding van het product waar het bedrijf voor staat, wordt driedimensionaal uitgevoerd (maximaal 7*7m; 7m hoog), uitgevoerd in wit materiaal. 23

24 XL 04 tranche 01 OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de interne ontsluitingsweg Een beukenhaag op het uit te geven terrein markeert de perceelsgrens en ondersteunt zo de eenheid van de openbare groene ruimte. De eerste 3 m van het uit te geven perceel wordt met gras ingericht. Eventuele hekwerken dienen in gedekte kleuren uitgevoerd en worden achter een beukenhaag geplaatst. grens uitgeefbaar Langs de openbare weg ligt de rooilijn tussen de 10 en 20m vanaf de zijkant van de weg. De eerste 3m van het perceel wordt groen (gras) ingericht. 3m <20m Bij inritten en toegangswegen komt het naambord te staan dat uniform ontworpen is voor het XLpark. 24 OVERGANG NAAR ZIJDELINGS PERCELEN Om als het ware kamers te creëren langs de A35, dienen de zijdelingse perceelsgrenzen ingeplant te worden met eikenbeplanting.

25 XL 25

26 XL 26 5Gelegen langs de hoofdas van het bedrijventerrein, de Corridor, kan de ondernemer zich prima presenteren naar het bestemmingsverkeer en bezoekers. De kavel doet mee aan de wandvorming langs de Corridor, maar kent verder grote vrijheid doordat de achterzijde aan een interne ontsluitingsweg gelegen is (zoals aan 3 zijden de mogelijkheid voor laaddocs en parkeren op het gehele terrein toegestaan).

27 XL 05 tranche 01 5 Maakt deel uit van: de Corridor BOUWVOLUME Bouwhoogte: maximaal 15m. < 15m Bebouwingspercentage: maximaal 80% van de kavel mag bebouwd. <80% PERCEELSINRICHTING positie bebouwing 27 <20m <20m <20m >20m <40m <20m <20m Rooilijn laaddocs niet aan de hoofdas: Afstand bebouwing tot erfgrens langs de hoofdas: minimaal 10m en maximaal 20m. Afstand bebouwing tot erfgrens interne ontsluitingsweg oost- en westzijde: minimaal 10m en maximaal 20m. Afstand bebouwing tot erfgrens interne ontsluitingsweg noordzijde: minimaal 10m en maximaal 20m. Rooilijn laaddocs aan de hoofdas: Afstand bebouwing tot erfgrens langs de hoofdas: minimaal 20m en maximaal 40m. Afstand bebouwing tot erfgrens interne ontsluitingsweg oost- en westzijde: minimaal 10m en maximaal 20m. Afstand bebouwing tot erfgrens interne ontsluitingsweg noordzijde: minimaal 10m en maximaal 20m. Vullingspercentage van de rooilijn hoofdaszijde: minimaal 80% van de gevelbreedte in de rooilijn geplaatst. > 80% >7m Kantoor c.q. entreepartij aan de hoofdaszijde mag naar voren springen of teruggelegen liggen t.o.v. de gekozen rooilijn, mits de wandwerking in stand blijft en het kantoor c.q. entreepartij een ondergeschikt bouwdeel is. Voor kantoor c.q. entreepartij één rooilijn kiezen. Kantoor c.q. entreepartij mag naar voren springen tot maximaal de helft van de gekozen rooilijn, met een maximum van 7m uit de perceelsgrens aan de hoofdas. parkeren en goederen P Zoekgebied parkeren personenauto s. Parkeren op eigen terrein, uit het zicht achter groene hagen of schanskorven en onder bladerdak. Parkeren vrachtauto s aan de snelwegzijde altijd achter de voorgevelrooilijn. Overige zijden vrij. Opslag goederen intern of achter in de gevel mee-ontworpen wanden. Afhandeling van goederen uit het zicht, dus niet aan snelwegzijde. Zorgen voor voldoende manoeuvreerruimte op eigen terrein.

28 XL 05 tranche 01 ARCHITECTUUR Representatieve gevel langs hoofdas (Corridor). Entree: langs de Corridor (hoofdaszijde). gevel-indeling [1] [2] Bij de schaal passen detaillering, grote gebaren. Dus geen overdetaillering zoals naaststaande foto. 28 [3] Gevels langs hoofdaszijde: Ritme en gelede gevels door entreepartij en/of kantoorfuncties te markeren en accentueren door verspringing van de rooilijn [1], hoogteaccenten [2] of wisseling van kleuren materiaalgebruik [3]. Naaststaande foto is een mooi voorbeeld van een gelede gevel door wisseling van materiaalgebruik en toevoeging van architectonische elementen. Naaststaande foto geeft goed weer dat een beperkte wisseling tussen kleur en materiaal een mooie gelede gevel oplevert. Kantoorfunctie onderscheidt zich van de opslag. Ook functies als een trappenhuis, kantine, liftschacht etc. kunnen aanleiding zijn om geleding in de gevel aan te brengen. materiaal- en kleurgebruik Materiaal- en kleurgebruik: Om de grootschaligheid te benadrukken en een overdetaillering te voorkomen het materiaal en/of kleurbegebruik beperken tot maximaal 3 kleuren / materiaaltypes per gebouw per perceel. Hoogwaardig en modern materiaalgebruik. dakvorm Dakvorm: Platte daken om een optimale horizontale werking te verkrijgen als begeleiding van de hoofdas. Hoogteaccenten (tot 15m) of accenten met hellende dakvlakken wel toegestaan om bijvoorbeeld de kantoorfunctie te markeren.

29 XL 05 tranche 01 OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de hoofdas Een beukenhaag op het uit te geven terrein markeert de perceelsgrens en ondersteunt zo de eenheid van de openbare groene ruimte. Eventuele hekwerken dienen spijlenhekken te zijn in gedekte kleuren en worden achter een beukenhaag geplaatst. Bij inritten en toegangswegen komt het naambord te staan dat uniform ontworpen is voor het XLpark. Hoofdas OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de interne ontsluitingsweg Een beukenhaag op het uit te geven terrein markeert de perceelsgrens en ondersteunt zo de eenheid van de openbare groene ruimte. De eerste 3 m van het uit te geven perceel wordt met gras ingericht. Eventuele hekwerken dienen in gedekte kleuren uitgevoerd te zijn en worden achter een beukenhaag geplaatst. 29 grens uitgeefbaar Langs de openbare weg ligt de rooilijn tussen de 10 en 20m vanaf de zijkant van de weg. De eerste 3m van het perceel wordt groen (gras) ingericht. 3m <20m

30 XL 30 Gelegen langs de A35 zijn deze kavels prima zichtlocaties, waar de ondernemer zich optimaal kan presenteren. Het thema XL staat hier voorop! De ondernemer kiest voor hagen of schanskorven aansluitend op de parkachtige zone langs de snelweg. Daarnaast maken de kavels deel uit van de Corridor, zodat deze kavels als het ware twee gezichten hebben. Ook langs de hoofdas (Corridor) kan de ondernemer zich van z n beste kant laten zien, maar bestaat ook een zekere vrijheid in de inrichting van zijn perceel. 6t/m

31 XL tranche 01 t/m Maakt deel uit van: de Etalage de Corridor BOUWVOLUME >12m <25m < 15m >12m <25m < 15m Bouwhoogte: aan snelwegzijde zone van 50m (zie Bestemmingsplankaart) vanaf de erfgrens hogere bebouwing: minimaal 12m en maximaal 25m. Voor elke bouwmassa één bouwhoogte kiezen, waarbij accenten om bijvoorbeeld het kantoorgedeelte te accentueren wel toegestaan zijn. Deelvolumes mogelijk met elk eigen bouwhoogte, maar FORM FOLLOWS FUNCTION staat voorop. Overig: maximaal 15m. Bebouwingspercentage: maximaal 80% van de kavel mag bebouwd. <80% PERCEELSINRICHTING 31 positie bebouwing 75m >12m >12m <20m <20m <20m >12m <20m 75m >20m <40m > 80% > 80% >7m >12m <20m Rooilijn laaddocs niet aan de hoofdas: Afstand bebouwing tot as dichtstbijzijnde rijbaan snelweg: 75m, vaste rooilijn. Afstand bebouwing tot erfgrens langs de hoofdas: minimaal 10m en maximaal 20m. Afstand bebouwing tot zijdelingse perceelsgrens: minimaal 12m en maximaal 20m. Rooilijn laaddocs aan de hoofdas: Afstand bebouwing tot as dichtstbijzijnde rijbaan snelweg: 75m, vaste rooilijn. Afstand bebouwing tot erfgrens langs de hoofdas: minimaal 20m en maximaal 40m. Afstand bebouwing tot zijdelingse perceelsgrens: minimaal 12m en maximaal 20m. Vullingspercentage van de rooilijn snelwegzijde: minimaal 80% van de gevelbreedte in de vaste rooilijn geplaatst. Vullingspercentage van de rooilijn hoofdaszijde: minimaal 80% van de gevelbreedte in de rooilijn geplaatst. Kantoor c.q. entreepartij aan de hoofdaszijde mag naar voren springen of teruggelegen liggen t.o.v. de gekozen rooilijn, mits de wandwerking in stand blijft en het kantoor c.q. entreepartij een ondergeschikt bouwdeel is. Voor kantoor c.q. entreepartij één rooilijn kiezen. Kantoor c.q. entreepartij mag naar voren springen tot maximaal de helft van de gekozen rooilijn, met een maximum van 7m uit de perceelsgrens aan de hoofdas. parkeren en goederen P Zoekgebied parkeren personenauto s. Parkeren op eigen terrein, uit het zicht achter groene hagen of schanskorven en onder bladerdak. Parkeren vrachtauto s aan de snelwegzijde altijd achter de voorgevelrooilijn. Overige zijden vrij. Opslag goederen intern of achter in de gevel mee-ontworpen wanden. Afhandeling van goederen (laaddocs) uit het zicht vanaf de snelwegzijde. Zorgen voor voldoende manoeuvreerruimte op eigen terrein.

32 XL 06 t/m 10 tranche 01 ARCHITECTUUR Representatieve gevel langs hoofdas (Corridor) en langs de snelwegzijde (Etalage). Aan de snelweg geen laaddocs. Entree: langs de Corridor (hoofdaszijde). gevel-indeling [1] [2] [3] [4] Gevels langs snelwegzijde: Ritme en gelede gevels passend bij de schaal van de A35 met voldoende afwisseling om eentonigheid te voorkomen. Dus niet als [1]. Door licht verspringende rooilijn of hoogte-accenten [2], toevoeging van elementen [3], of gevelindeling door raampartijen, wisselend materiaal- of kleurgebruik ontstaat een boeiend en afwisselend beeld. 32 [1] [2] [3] Bij de schaal passen detaillering, grote gebaren. Dus geen overdetaillering zoals naaststaande foto. Gevels langs hoofdaszijde: Ritme en gelede gevels door entreepartij en/of kantoorfuncties te markeren en accentueren door verspringing van de rooilijn [1], hoogteaccenten [2] of wisseling van kleuren materiaalgebruik [3]. Naaststaande foto is een mooi voorbeeld van een gelede gevel door wisseling van materiaalgebruik en toevoeging van architectonische elementen. Naaststaande foto geeft goed weer dat een beperkte wisseling tussen kleur en materiaal een mooie gelede gevel oplevert. Kantoorfunctie onderscheidt zich van de opslag. Ook functies als een trappenhuis, kantine, liftschacht etc. kunnen aanleiding zijn om geleding in de gevel aan te brengen. reclame-uiting als onderdeel van de gevel Langs de snelwegzijde: Naamaanduiding in de gevel mee ontwerpen. Ondernemer profileert zich zo naar de snelwegzijde. Groot: verwijzing naar het XL-concept. Bewegende en verlichte aanduidingen niet toegestaan. Reclame niet toegestaan.

33 XL tranche 01 t/m materiaal- en kleurgebruik Materiaal- en kleurgebruik: Om de grootschaligheid te benadrukken en een overdetaillering te voorkomen het materiaal en/of kleurbegebruik beperken tot maximaal 3 kleuren / materiaaltypes per gebouw per perceel. Hoogwaardig en modern materiaalgebruik. dakvorm Dakvorm langs de snelweg: Platte daken om een optimale horizontale werking te verkrijgen als begeleiding van de snelweg. Hoogteaccenten (tot 25m) of accenten met hellende dakvlakken wel toegestaan om bijvoorbeeld de kantoorfunctie te markeren. FORM FOLLOWS FUNC- TION Dakvorm langs de Corridor: Platte daken om een optimale horizontale werking te verkrijgen als begeleiding van de hoofdas. Hoogteaccenten (tot 15m) of accenten met hellende dakvlakken wel toegestaan om bijvoorbeeld de kantoorfunctie te markeren. 33

34 tranche 01 XL 06 t/m 10 OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de hoofdas Eventuele hekwerken dienen spijlenhekken in gedekte kleuren te zijn en worden achter een beukenhaag geplaatst. Een beukenhaag op het uit te geven terrein markeert de perceelsgrens en ondersteunt zo de eenheid van de openbare groene ruimte. Bij inritten en toegangswegen komt het naambord te staan dat uniform ontworpen is voor het XLpark. Hoofdas OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de snelweg 34 Er bevindt zich tussen de watergang en de bedrijfspercelen een brede groene zone bestaand uit grasbermen met solitaire bomen en boomgroepen. De watergang kent hier een glooiende oeverlijn, zodat een mooi contrast ontstaat met de harde wand van de bedrijfsgebouwen erachter. Er bestaan 2 keuze-mogelijkheden hoe men de erfgrens van het perceel vormgeeft: met schanskorven of met een haag. Hagen en schanskorven spelen een spel door steeds licht te verspringen, dit is langs de gehele snelwegzone gelijk. De schanskorven steken iets verder het landschap in, terwijl de hagen iets terug gelegen zijn. Hagen en schanskorven zijn op het uitgeefbaar terrein gelegen. [optie 1] [optie 2] Harde rand d.m.v. schanskorven. Hierachter parkeren mogelijk. Voordeel: ruimtewinst (5m) Te r u g g e l e g e n (beuken)haag. Eerste 5m wordt met gras ingericht als onderdeel van de parkzone. Groot uitgevoerde objecten als reclame (het product waar het bedrijf voor staat) verbeelden het XL-concept. Geplaatst in de groenzone langs de snelweg gecentreerd langs de kavel. Object is verbeelding van het product waar het bedrijf voor staat, wordt driedimensionaal uitgevoerd (maximaal 7*7m; 7m hoog), uitgevoerd in wit materiaal.

35 XL tranche 01 t/m OVERGANG NAAR ZIJDELINGS PERCELEN Om als het ware kamers te creëren langs de A35, dienen de zijdelingse perceelsgrenzen ingeplant te worden met eikenbeplanting. 35

36 XL 36 Gelegen langs de A35 is deze kavel een prima zichtlocatie, waar de ondernemer zich optimaal kan presenteren. Een (hoogte)accent vraagt de aandacht. Het thema XL staat hier voorop! De ondernemer kiest voor hagen of schanskorven aansluitend op de parkachtige zone langs de snelweg. Daarnaast vormt de kavel als het ware de beëindiging van de Corridor, maar maakt hier geen deel vanuit door z n beperkte erfgrens aan deze zijde. Bovendien grenst de kavel aan de Doorbraak, waar het prachtig uitzicht op het natuurgebied heeft en aan een te behouden (groen) erf. Een goede (en groene) overgang staat hier voorop.

37 XL Maakt deel uit van: de Etalage het Venster BOUWVOLUME * >12m <25m < 15m < 10m >12m <25m <10m of < 15m Bouwhoogte snelwegzijde: zone van 50m vanaf de erfgrens hogere bebouwing: minimaal 12m en maximaal 25m. Voor elke bouwmassa één bouwhoogte kiezen, waarbij accenten om bijvoorbeeld het kantoorgedeelte te accentueren wel toegestaan zijn. Er geldt een verplichting om een (hoogte)accent van maximaal 25m aan te brengen op de noordoost hoek van de kavel, als aankondiging van het XL-Businesspark. Deelvolumes mogelijk met elk eigen bouwhoogte, maar FORM FOLLOWS FUNCTION staat voorop. Bouwhoogte doorbraakzijde: zone van 50m vanaf zuidelijke erfgrens (=eveneens plangrens) bouwhoogte maximaal 10m. (zie Bestemmingsplankaart). Overig (hoofdaszijde): maximaal 15m. <80% <70% Bebouwingspercentage snelwegzijde: maximaal 80% van de kavel mag bebouwd. Bebouwingspercentage Doorbraakzone: zone van 50m vanaf de erfgrens maximaal 70% bebouwd. 37 PERCEELSINRICHTING positie bebouwing 75m >12m <20m >25m Rooilijn: Afstand bebouwing tot as dichtstbijzijnde rijbaan snelweg: 75m, vaste rooilijn. Afstand bebouwing tot erfgrens langs Doorbraakzone: minimaal 25m. Afstand bebouwing tot erfgrens zuidzijde (bij te behouden erf): minimaal 10m. Afstand bebouwing tot zijdelingse perceelsgrens: minimaal 12m en maximaal 20m. > 80% Vullingspercentage van de rooilijn snelwegzijde: minimaal 80% van de gevelbreedte in de vaste rooilijn geplaatst. Maar: minimaal 12m uit de zijdelingse perceelsgrenzen moet vrij van bebouwing blijven. >7m Kantoor c.q. entreepartij aan de hoofdaszijde mag naar voren springen of teruggelegen liggen t.o.v. de gekozen rooilijn, mits de wandwerking in stand blijft en het kantoor c.q. entreepartij een ondergeschikt bouwdeel is. Voor kantoor c.q. entreepartij één rooilijn kiezen. Kantoor c.q. entreepartij mag naar voren springen tot maximaal de helft van de gekozen rooilijn, met een maximum van 7m uit de perceelsgrens aan de hoofdas. parkeren en goederen P Zoekgebied parkeren personenauto s. Parkeren op eigen terrein, uit het zicht achter groene hagen of schanskorven en onder bladerdak. Parkeren vrachtauto s achter de voorgevelrooilijnen. Opslag goederen intern of achter in de gevel mee-ontworpen wanden. Afhandeling van goederen uit het zicht, dus niet aan snelwegzijde. Zorgen voor voldoende manoeuvreerruimte op eigen terrein.

38 XL 11 tranche 01 ARCHITECTUUR Representatieve gevel langs de snelwegzijde (Etalage). Hier geen laaddocs. Entree: langs de Corridor (hoofdaszijde). E gevel-indeling [1] [2] [3] [4] Gevels langs snelwegzijde: Ritme en gelede gevels passend bij de schaal van de A35 met voldoende afwisseling om eentonigheid te voorkomen. Dus niet als [1]. Door licht verspringende rooilijn of hoogte-accenten [2], toevoeging van elementen [3], of gevelindeling door raampartijen, wisselend materiaal- of kleurgebruik ontstaat een boeiend en afwisselend beeld. Accent of hoogteaccent (tot 25m) verplicht in de noordoosthoek van de kavel. 38 Bij de schaal passen detaillering, grote gebaren. Dus geen overdetaillering zoals naaststaande foto. Naaststaande foto is een mooi voorbeeld van een gelede gevel door wisseling van materiaalgebruik en toevoeging van architectonische elementen. Naaststaande foto geeft goed weer dat een beperkte wisseling tussen kleur en materiaal een mooie gelede gevel oplevert. Kantoorfunctie onderscheidt zich van de opslag. Ook functies als een trappenhuis, kantine, liftschacht etc. kunnen aanleiding zijn om geleding in de gevel aan te brengen. Gevels langs de Doorbraakzijde: Aandacht voor de architectuur en verschijningsvorm: Een venster of gevelopening, waarachter bijvoorbeeld een trappenhuis, kantoorgedeelte of kantine biedt uitzicht op de Doorbraakzone en zorgt voor geleding van de gevel. Geen blinde gevels, geen opslag, geen laaddocs. Voorbeeld van een verbijzondering van een trappenhuis, waardoor geleding van de gevel. Geen reclame aan/op de gevels aan de zijde van de Doorbraak. Geen lichtreclame.

39 XL 11 reclame-uiting als onderdeel van de gevel Langs de snelwegzijde: Naamaanduiding in de gevel mee ontwerpen. Ondernemer profileert zich zo naar de snelwegzijde. Groot: verwijzing naar het XL-concept. Bewegende en verlichte aanduidingen niet toegestaan. Reclame niet toegestaan. materiaal- en kleurgebruik Materiaal- en kleurgebruik: Om de grootschaligheid te benadrukken en een overdetaillering te voorkomen het materiaal en/of kleurbegebruik beperken tot maximaal 3 kleuren / materiaaltypes per gebouw per perceel. Hoogwaardig en modern materiaalgebruik. Aan de Doorbraakzijde terughoudend kleur- en materiaalgebruik, zodat bedrijven niet dominant aanwezig zullen zijn in de Doorbraakzone. Natuurlijke tinten als grijs, bruin, beige. dakvorm Dakvorm: Platte daken om een optimale horizontale werking te verkrijgen als begeleiding van de snelweg. Hoogteaccenten (tot 25m) of accenten met hellende dakvlakken wel toegestaan om bijvoorbeeld de kantoorfunctie te markeren. Accent of hoogteaccent (tot 25m) verplicht in de noordoosthoek van de kavel. 39 FORM FOLLOWS FUNC- TION

40 XL 11 OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de snelweg Er bevindt zich tussen de watergang en de bedrijfspercelen een brede groene zone bestaand uit grasbermen met solitaire bomen en boomgroepen. De watergang kent hier een glooiende oeverlijn, zodat een mooi contrast ontstaat met de harde wand van de bedrijfsgebouwen erachter. Er bestaan 2 keuze-mogelijkheden hoe men de erfgrens van het perceel vormgeeft: met schanskorven of met een haag. Hagen en schanskorven spelen een spel door steeds licht te verspringen, dit is langs de gehele snelwegzone gelijk. De schanskorven steken iets verder het landschap in, terwijl de hagen iets terug gelegen zijn. Hagen en schanskorven zijn op het uitgeefbaar terrein gelegen. [optie 1] [optie 2] 40 Harde rand d.m.v. schanskorven. Hierachter parkeren mogelijk. Voordeel: ruimtewinst (5m) T e r u g g e l e g e n (beuken)haag. Eerste 5m wordt met gras ingericht als onderdeel van de parkzone. Groot uitgevoerde objecten als reclame (het product waar het bedrijf voor staat) verbeelden het XL-concept. Geplaatst in de groenzone langs de snelweg gecentreerd langs de kavel. Object is verbeelding van het product waar het bedrijf voor staat, wordt driedimensionaal uitgevoerd (maximaal 7*7m; 7m hoog), uitgevoerd in wit materiaal.

41 XL 11 OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de hoofdas Een beukenhaag op het uit te geven terrein markeert de perceelsgrens en ondersteunt zo de eenheid van de openbare groene ruimte. Eventuele hekwerken dienen in gedempte kleuren uitgevoerd te zijn en worden achter een beukenhaag geplaatst. Bij inritten en toegangswegen komt het naambord te staan dat uniform ontworpen is voor het XLpark. OVERGANG NAAR DOORBRAAKZONE Om een goede overgang naar de Doorbraakzone te garanderen dienen de zijdelingse perceelsgrenzen over een zone van 10m breed ingeplant te worden met eikenbeplanting (gesloten houtwal) en inheemse heesters. Hierin mogen wel openingen als vensters, zodat het bedrijf uitzicht heeft op het natuurontwikkelingsgebied. 41

42 XL 42 Gelegen langs de Corridor, de hoofdas van het bedrijventerrein, vormt deze kavel een prima locatie, zichtbaar voor het interne verkeer. De kavel heeft alleen naar de hoofdas een duidelijk gezicht, waar hij mee doet in de wandvorming. Verder kent de kavel veel vrijheid (zoals aan 3 zijden laaddocs mogelijk en op het gehele terrein parkeren toegestaan).

43 XL Maakt deel uit van: de Corridor BOUWVOLUME Bouwhoogte: maximaal 15m. < 15m Bebouwingspercentage: maximaal 80% van de kavel mag bebouwd. <80% PERCEELSINRICHTING positie bebouwing 43 <20m <20m <20m >3m >20m <40m >3m > 80% <20m <20m Rooilijn laaddocs niet aan de hoofdas: Afstand bebouwing tot erfgrens langs de hoofdas: minimaal 10m en maximaal 20m. Afstand bebouwing tot erfgrens interne ontsluitingsweg: minimaal 10m en maximaal 20m. Schijngevels aan de hoofdaszijde niet toegestaan. Afstand bebouwing tot zijdelingse erfgrens oost/westzijde: minimaal 10m en maximaal 20m. Schijngevels aan hoofdaszijde toegestaan bij grotere afstand. Afstand bebouwing tot erfgrens zuidzijde: minimaal 3m. Rooilijn laaddocs aan de hoofdas: Afstand bebouwing tot erfgrens langs de hoofdas: minimaal 20m en maximaal 40m. Afstand bebouwing tot erfgrens interne ontsluitingsweg: minimaal 10m en maximaal 20m. Schijngevels aan de hoofdaszijde niet toegestaan. Afstand bebouwing tot zijdelingse erfgrens oost/westzijde: minimaal 10m en maximaal 20m. Schijngevels aan hoofdaszijde toegestaan bij grotere afstand. Afstand bebouwing tot erfgrens zuidzijde: minimaal 3m. Vullingspercentage van de rooilijn hoofdaszijde: minimaal 80% van de gevelbreedte in de rooilijn geplaatst. >7m Kantoor c.q. entreepartij aan de hoofdaszijde mag naar voren springen of teruggelegen liggen t.o.v. de gekozen rooilijn, mits de wandwerking in stand blijft en het kantoor c.q. entreepartij een ondergeschikt bouwdeel is. Voor kantoor c.q. entreepartij één rooilijn kiezen. Kantoor c.q. entreepartij mag naar voren springen tot maximaal de helft van de gekozen rooilijn, met een maximum van 7m uit de perceelsgrens aan de hoofdas. parkeren en goederen P Zoekgebied parkeren personenauto s. Parkeren op eigen terrein, uit het zicht achter groene hagen of schanskorven en onder bladerdak. Opslag goederen intern of achter in de gevel mee-ontworpen wanden. Zorgen voor voldoende manoeuvreerruimte op eigen terrein.

44 XL 12 tranche 01 ARCHITECTUUR Representatieve gevel langs hoofdas (Corridor). Entree: langs de Corridor (hoofdaszijde). gevel-indeling [1] [2] Bij de schaal passen detaillering, grote gebaren. Dus geen overdetaillering zoals naaststaande foto. 44 [3] Gevels langs hoofdaszijde: Ritme en gelede gevels door entreepartij en/of kantoorfuncties te markeren en accentueren door verspringing van de rooilijn [1], hoogteaccenten [2] of wisseling van kleuren materiaalgebruik [3]. Naaststaande foto is een mooi voorbeeld van een gelede gevel door wisseling van materiaalgebruik en toevoeging van architectonische elementen. Naaststaande foto geeft goed weer dat een beperkte wisseling tussen kleur en materiaal een mooie gelede gevel oplevert. Kantoorfunctie onderscheidt zich van de opslag. Ook functies als een trappenhuis, kantine, liftschacht etc. kunnen aanleiding zijn om geleding in de gevel aan te brengen. materiaal- en kleurgebruik Materiaal- en kleurgebruik: Om de grootschaligheid te benadrukken en een overdetaillering te voorkomen het materiaal en/of kleurbegebruik beperken tot maximaal 3 kleuren / materiaaltypes per gebouw per perceel. Hoogwaardig en modern materiaalgebruik. dakvorm Dakvorm langs de Corridor: Platte daken om een optimale horizontale werking te verkrijgen als begeleiding van de hoofdas. Hoogteaccenten (tot 15m) of accenten met hellende dakvlakken wel toegestaan om bijvoorbeeld de kantoorfunctie te markeren.

45 XL 12 OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de hoofdas Een beukenhaag op het uit te geven terrein markeert de perceelsgrens en ondersteunt zo de eenheid van de openbare groene ruimte. Eventuele hekwerken dienen spijlenhekken in gedempte kleuren te zijn en worden achter een beukenhaag geplaatst. Bij inritten en toegangswegen komt het naambord te staan dat uniform ontworpen is voor het XLpark. OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de interne ontsluitingsweg Een beukenhaag op het uit te geven terrein markeert de perceelsgrens en ondersteunt zo de eenheid van de openbare groene ruimte. De eerste 3 m van het uit te geven perceel wordt met gras ingericht. Eventuele hekwerken dienen in gedempte kleuren uitgevoerd te zijn en worden achter een beukenhaag geplaatst. 45 grens uitgeefbaar Langs de openbare weg ligt de rooilijn tussen de 10 en 20m vanaf de zijkant van de weg. De eerste 3m van het perceel wordt groen (gras) ingericht. 3m <20m

46 XL 46 3Gelegen langs de Corridor, de hoofdas van het bedrijventerrein, vormt deze kavel een prima locatie, zichtbaar voor het interne verkeer en bezoekers. De bebouwing van deze kavel doet mee in de wandvorming van de Corridor. Aan de zuidzijde ligt de kavel tegen het natuurontwikkelingsgebied van de Doorbraak aan, waarop het gebouw middels in de gevel aan te brengen vensters prachtig zicht op heeft.

47 XL Maakt deel uit van: de Corridor het Venster BOUWVOLUME <15m Bouwhoogte Corridorzijde: maximaal 15m. Bouwhoogte Doorbraakzijde: zone van 50m vanaf zuidelijke perceelsgrens bouwhoogte maximaal 10m. (Zie Bestemmingsplankaart). < 10m <15m <10m <80% Bebouwingspercentage Corridorzijde: maximaal 80% van de kavel mag bebouwd. Bebouwingspercentage Doorbraakzone: zone van 50m vanaf de perceelsgrens maximaal 70% bebouwd. < 70% PERCEELSINRICHTING positie bebouwing 47 <20m <20m <20m >3m >20m <40m >3m <20m <20m Rooilijn laaddocs niet aan de hoofdas: Afstand bebouwing tot erfgrens langs de hoofdas: minimaal 10m en maximaal 20m. Afstand bebouwing tot erfgrens interne ontsluitingsweg: minimaal 10m en maximaal 20m. Schijngevels aan de hoofdaszijde niet toegestaan. Afstand bebouwing tot zijdelingse erfgrens oost/westzijde: minimaal 10m en maximaal 20m. Schijngevels aan hoofdaszijde toegestaan bij grotere afstand. Afstand bebouwing tot erfgrens bestaand bedrijf aan zuidzijde: minimaal 3m uit de perceelsgrens; ter plaatse van de Doorbraak: minimaal 10m en in elk geval minimaal 25m uit de plangrens. Rooilijn laaddocs aan de hoofdas: Afstand bebouwing tot erfgrens langs de hoofdas: minimaal 20m en maximaal 40m. Afstand bebouwing tot erfgrens interne ontsluitingsweg: minimaal 10m en maximaal 20m. Schijngevels aan de hoofdaszijde niet toegestaan. Afstand bebouwing tot zijdelingse erfgrens oost/westzijde: minimaal 10m en maximaal 20m. Schijngevels aan hoofdaszijde toegestaan bij grotere afstand. Afstand bebouwing tot erfgrens bestaand bedrijf aan zuidzijde: minimaal 3m uit de perceelsgrens; ter plaatse van de Doorbraak: minimaal 10m en in elk geval minimaal 25m uit de plangrens. > 80% Vullingspercentage van de rooilijn hoofdaszijde: minimaal 80% van de gevelbreedte in de rooilijn geplaatst. parkeren en goederen >7m Kantoor c.q. entreepartij aan de hoofdaszijde mag naar voren springen of teruggelegen liggen t.o.v. de gekozen rooilijn, mits de wandwerking in stand blijft en het kantoor c.q. entreepartij een ondergeschikt bouwdeel is. Voor kantoor c.q. entreepartij één rooilijn kiezen. Kantoor c.q. entreepartij mag naar voren springen tot maximaal de helft van de gekozen rooilijn, met een maximum van 7m uit de perceelsgrens aan de hoofdas. P Zoekgebied parkeren personenauto s. Parkeren op eigen terrein, uit het zicht achter groene hagen of schanskorven en onder bladerdak. Parkeren vrachtauto s achter de voorgevelrooilijnen. Opslag goederen intern of achter in de gevel mee-ontworpen wanden. Zorgen voor voldoende manoeuvreerruimte op eigen terrein.

48 XL 13 tranche 01 ARCHITECTUUR Representatieve gevel langs hoofdas (Corridor) en langs Doorbraakzijde (Venster). Entree: langs de Corridor (hoofdaszijde). Kavel heeft duidelijk 2 gezichten: één naar de hoofdas gericht en één naar het natuurontwikkelingsgebied van de Doorbraak gericht. gevel-indeling [1] [2] [3] Bij de schaal passen detaillering, grote gebaren. Dus geen overdetaillering zoals naaststaande foto. Gevels langs hoofdaszijde: Ritme en gelede gevels door entreepartij en/of kantoorfuncties te markeren en accentueren door verspringing van de rooilijn [1], hoogteaccenten [2] of wisseling van kleuren materiaalgebruik [3]. Naaststaande foto is een mooi voorbeeld van een gelede gevel door wisseling van materiaalgebruik en toevoeging van architectonische elementen. 48 Naaststaande foto geeft goed weer dat een beperkte wisseling tussen kleur en materiaal een mooie gelede gevel oplevert. Kantoorfunctie onderscheidt zich van de opslag. Ook functies als een trappenhuis, kantine, liftschacht etc. kunnen aanleiding zijn om geleding in de gevel aan te brengen. Gevels langs de Doorbraakzijde: Aandacht voor de architectuur en verschijningsvorm: Een venster of gevelopening, waarachter bijvoorbeeld een trappenhuis, kantoorgedeelte of kantine biedt uitzicht op de Doorbraakzone en zorgt voor geleding van de gevel. Geen blinde gevels, geen opslag, geen laaddocs. Voorbeeld van een verbijzondering van een trappenhuis, waardoor geleding van de gevel. Geen reclame aan/op de gevels aan de zijde van de Doorbraak. Geen lichtreclame.

49 XL 13 materiaal- en kleurgebruik Materiaal- en kleurgebruik: Om de grootschaligheid te benadrukken en een overdetaillering te voorkomen het materiaal en/of kleurbegebruik beperken tot maximaal 3 kleuren / materiaaltypes per gebouw per perceel. Hoogwaardig en modern materiaalgebruik. Langs de Doorbraakzone terughoudend kleur- en materiaalgebruik, zodat bedrijven niet dominant aanwezig zullen zijn in de Doorbraakzone. Natuurlijke tinten als bruin, beige, grijs. dakvorm Dakvorm: Platte daken om een optimale horizontale werking te verkrijgen als begeleiding van de hoofdas. Hoogteaccenten (tot 15m) of accenten met hellende dakvlakken wel toegestaan aan de hoofdaszijde om bijvoorbeeld de kantoorfunctie te markeren. 49 Bedrijven hebben een eenvoudige verschijningsvorm om zich niet op te dringen aan de Doorbraak. Plat dak. Of: (optioneel) Hellend dakvlak ook mogelijk indien bedrijf zich meer wenst te profileren. Dan integratie in landschap middels grasdaken, waardoor het landschap a.h.w. doorloopt. Of (zoals in naaststaand voorbeeld) het talud doorzetten tot tegen de gevel, waardoor het gebouw a.h.w. door de wal heen prikt.

50 XL 13 OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de hoofdas Een beukenhaag op het uit te geven terrein markeert de perceelsgrens en ondersteunt zo de eenheid van de openbare groene ruimte. Eventuele hekwerken dienen spijlenhekken in gedempte kleuren te zijn en worden achter een beukenhaag geplaatst. Bij inritten en toegangswegen komt het naambord te staan dat uniform ontworpen is voor het XLpark. OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de Doorbraakzone Een grondlichaam van ongeveer 2.5m hoog, met daarop een meidoornhaag en begroeiing van struiken en boomgroepen zorgt voor een geleidelijke overgang van het landschap naar het bedrijventerrein. Dit grondlichaam is niet op uitgeefbaar terrein gelegen. De bebouwing dient minimaal 3m uit de perceelsgrens te staan. Achter het talud is parkeren mogelijk, mits voldoende uit het zicht. Het bedrijf kan er ook voor kiezen zich extra te profileren en de grondwal door laten lopen tot tegen het gebouw, waardoor het gebouw a.h.w. door het talud heen prikt. (voorbeeld 2) Eventuele hekken mogen niet zichtbaar zijn vanuit de Doorbraakzone. OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de interne ontsluitingsweg Een beukenhaag op het uit te geven terrein markeert de perceelsgrens en ondersteunt zo de eenheid van de openbare groene ruimte. De eerste 3 m van het uit te geven perceel wordt met gras ingericht. Eventuele hekwerken dienen in gedempte kleuren uitgevoerd te zijn en worden achter een beukenhaag geplaatst. grens uitgeefbaar Langs de openbare weg ligt de rooilijn tussen de 10 en 20m vanaf de zijkant van de weg. De eerste 3m van het perceel wordt groen (gras) ingericht. 3m <20m

51 XL 51

52 XL 52 Rooilijn: Afstand bebouwing tot erfgrens langs de hoofdas: minimaal 10m en maximaal 20m. Afstand bebouwing tot erfgrens zijdelings perceel: minimaal 12m en maximaal 20m. Afstand bebouwing tot erfgrens bestaand bedrijf: minimaal 3m. Afstand bebouwing tot te behouden erf: minimaal 25m Gelegen langs de Corridor, de hoofdas van het bedrijventerrein, vormt deze kavel een prima locatie, zichtbaar 4voor het interne verkeer. De bebouwing van deze kavel doet mee in de wandvorming van de Corridor. Aan de zuidzijde grenst de kavel aan een bestaand bedrijf, waardoor de eisen aan deze zijde minder streng zijn.

53 XL Maakt deel uit van: de Corridor BOUWVOLUME Bouwhoogte: maximaal 15m. PERCEELSINRICHTING positie bebouwing < 15m Bebouwingspercentage: maximaal 80% van de kavel mag bebouwd. <80% 53 <20m <20m <20m >3m >20m <40m >3m Rooilijn laaddocs niet aan de hoofdas: Afstand bebouwing tot erfgrens langs de hoofdas: minimaal 10m en maximaal 20m. Afstand bebouwing tot erfgrens interne ontsluitingsweg: minimaal 10m en maximaal 20m. Schijngevels aan de hoofdaszijde niet toegestaan. Afstand bebouwing tot zijdelingse erfgrens oost/westzijde: minimaal 10m en maximaal 20m. Schijngevels aan hoofdaszijde toegestaan bij grotere afstand. Afstand bebouwing tot erfgrens bestaand bedrijf: minimaal 3m. Afstand bebouwing tot te behouden erf: minimaal 10m. Rooilijn laaddocs aan de hoofdas: Afstand bebouwing tot erfgrens langs de hoofdas: minimaal 20m en maximaal 40m. Afstand bebouwing tot erfgrens interne ontsluitingsweg: minimaal 10m en maximaal 20m. Schijngevels aan de hoofdaszijde niet toegestaan. Afstand bebouwing tot zijdelingse erfgrens oost/westzijde: minimaal 10m en maximaal 20m. Schijngevels aan hoofdaszijde toegestaan bij grotere afstand. Afstand bebouwing tot erfgrens bestaand bedrijf: minimaal 3m. Afstand bebouwing tot te behouden erf: minimaal 10m. > 80% Vullingspercentage van de rooilijn hoofdaszijde: minimaal 80% van de gevelbreedte in de rooilijn geplaatst. parkeren en goederen >7m Kantoor c.q. entreepartij aan de hoofdaszijde mag naar voren springen of teruggelegen liggen t.o.v. de gekozen rooilijn, mits de wandwerking in stand blijft en het kantoor c.q. entreepartij een ondergeschikt bouwdeel is. Voor kantoor c.q. entreepartij één rooilijn kiezen. Kantoor c.q. entreepartij mag naar voren springen tot maximaal de helft van de gekozen rooilijn, met een maximum van 7m uit de perceelsgrens aan de hoofdas. P Zoekgebied parkeren personenauto s. Parkeren op eigen terrein, uit het zicht achter groene hagen of schanskorven en onder bladerdak. Parkeren vrachtauto s achter de voorgevelrooilijnen. Opslag goederen intern of achter in de gevel mee-ontworpen wanden. Afhandeling van goederen uit het zicht, dus niet aan snelwegzijde of hoofdaszijde. Zorgen voor voldoende manoeuvreerruimte op eigen terrein.

54 XL 14 tranche 01 ARCHITECTUUR Representatieve gevel langs hoofdas (Corridor). Entree: langs de Corridor (hoofdaszijde). gevel-indeling [1] [2] Bij de schaal passen detaillering, grote gebaren. Dus geen overdetaillering zoals naaststaande foto. 54 [3] Gevels langs hoofdaszijde: Ritme en gelede gevels door entreepartij en/of kantoorfuncties te markeren en accentueren door verspringing van de rooilijn [1], hoogteaccenten [2] of wisseling van kleuren materiaalgebruik [3]. Naaststaande foto is een mooi voorbeeld van een gelede gevel door wisseling van materiaalgebruik en toevoeging van architectonische elementen. Naaststaande foto geeft goed weer dat een beperkte wisseling tussen kleur en materiaal een mooie gelede gevel oplevert. Kantoorfunctie onderscheidt zich van de opslag. Ook functies als een trappenhuis, kantine, liftschacht etc. kunnen aanleiding zijn om geleding in de gevel aan te brengen. materiaal- en kleurgebruik Materiaal- en kleurgebruik: Om de grootschaligheid te benadrukken en een overdetaillering te voorkomen het materiaal en/of kleurbegebruik beperken tot maximaal 3 kleuren / materiaaltypes per gebouw per perceel. Hoogwaardig en modern materiaalgebruik. dakvorm Dakvorm langs de Corridor: Platte daken om een optimale horizontale werking te verkrijgen als begeleiding van de hoofdas. Hoogteaccenten (tot 15m) of accenten met hellende dakvlakken wel toegestaan om bijvoorbeeld de kantoorfunctie te markeren.

55 XL 14 OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de hoofdas Een beukenhaag op het uit te geven terrein markeert de perceelsgrens en ondersteunt zo de eenheid van de openbare groene ruimte. Eventuele hekwerken dienen spijlenhekken in gedempte kleuren te zijn en worden achter een beukenhaag geplaatst. Bij inritten en toegangswegen komt het naambord te staan dat uniform ontworpen is voor het XLpark. OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de interne ontsluitingsweg Een beukenhaag op het uit te geven terrein markeert de perceelsgrens en ondersteunt zo de eenheid van de openbare groene ruimte. De eerste 3 m van het uit te geven perceel wordt met gras ingericht. Eventuele hekwerken dienen in gedempte kleuren uitgevoerd te zijn en worden achter een beukenhaag geplaatst. 55 grens uitgeefbaar Langs de openbare weg (zijde te behouden erf) ligt de rooilijn tussen op min. 25m vanaf de zijkant van de weg. De eerste 3m van het perceel wordt groen (gras) ingericht. 3m >25m

56 XL 56 Gelegen langs de hoofdas van het bedrijventerrein, de Corridor, én deel uitmakend van het Lint, is deze kavel zichtbaar vanaf twee zijden. Evengoed dient het bedrijf 5zich met name aan het Lint te profileren. Hier geldt een groen en kleinschalig karakter, aangesloten op het voormalig lint. Door behoud van de waardevolle eikenlaan heeft de kavel een bijzonder en groen karakter, waarbij het kantoorgedeelte zich aan de zijde van het Lint bevindt.

57 XL Maakt deel uit van: het Lint BOUWVOLUME Bouwhoogte: maximaal 10m. Kantoorgedeelte aan Lint-zijde. Behouden eikenlaan. >12m <25m <70% < 10m Bebouwingspercentage: maximaal 70% van de kavel mag bebouwd. Kantoorgedeelte maximaal m2. PERCEELSINRICHTING positie bebouwing 57 <20m <> >12m <25m >5m <20m Rooilijn: Afstand bebouwing tot erfgrens langs het Lint: minimaal 10m. Afstand bebouwing tot zijdelingse perceelsgrens: minimaal 10m. Afstand tot erfgrens hoofdas/corridor: minimaal 10m en maximaal 20m. Afstand tot erfgrens interne ontsluitingsweg: minimaal 10m en maximaal 20m. Afstand tot de te behouden eikenwal (groenbestemming): minimaal 5m, mits de afstand tot de kroonprojectie altijd minstens 2m is. Vullingspercentage van de kavelbreedte langs het Lint: maximaal 60% en minimaal 10m uit de zijdelingse perceelsgrens vrijhouden van bebouwing. >7m Rooilijn entreepartij aan de hoofdas: entreepartij kan naar voren springen tot 7m uit de perceelsgrens. >12m <25m < 10m < 10m <> <> < 10m >12m <25m <60% < 10m parkeren en goederen >12m <25m P < 10m Zoekgebied parkeren personenauto s. Parkeren op eigen terrein, uit het zicht achter groene hagen of schanskorven en onder bladerdak. Parkeren vrachtauto s achter de voorgevelrooilijnen (representatieve gevels). Opslag goederen intern of achter in de gevel mee-ontworpen wanden. Afhandeling van goederen uit het zicht van de P. Ossestraat/viaduct. Zorgen voor voldoende manoeuvreerruimte op eigen terrein. eikenlaan De te behouden (en bestemde) eikenwal mag enkel doorgestoken worden met voetpaden. Autoverkeer is niet toegestaan, en dus niet parkeren of opslag van goederen in het gedeelte langs het Lint. 5m uit de groenbestemming vrijhouden van bebouwing, mits de afstand tot de kroonprojectie altijd minstens 2m is.

58 XL 15 ARCHITECTUUR >12m <25m E < 10m Representatieve gevel langs het Lint en langs de Corridor (hoofdas). Door geleding van de gevel, gevelopeningen, wisseling materiaal- en kleurgebruik etc. ontstaat een mooi afwisselend beeld. Hier geen laaddocs. Entreepartij: langs de hoofdaszijde. gevel-indeling Gevels langs P.Ossestraat: Ritme en gelede gevels door entreepartij en/of kantoorfuncties te markeren en accentueren door bijvoorbeeld verspringing van de rooilijn, hoogteaccenten, raampartijen of wisseling van kleur- en materiaalgebruik. Verticale geleding sluit aan bij het karakter van het landelijk lintje. 58 [1] [2] [3] Gevels langs hoofdaszijde: Ritme en gelede gevels door entreepartij en/of kantoorfuncties te markeren en accentueren door verspringing van de rooilijn [1], hoogteaccenten [2] of wisseling van kleuren materiaalgebruik [3]. Bij de schaal passen detaillering, grote gebaren. Dus geen overdetaillering zoals naaststaande foto. materiaal- en kleurgebruik Sober en terughoudend, passend bij het voormalig landelijk karakter van de P.Ossestraat (hout, baksteen, staal). dakvorm Vrij, om individualiteit te versterken.

59 XL 15 OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de P.Ossestraat Langs de P. Ossestraat ligt de rooilijn op minimaal 10m vanaf de perceelsgrens. Om langs de P.Ossestraat een groen karakter te verkrijgen dient de zone tussen erfgrens en bebouwing groen ingericht te worden met boomgroepen bestaande uit bijvoorbeeld Eik, Kastanje, Linde, Beuk, Walnoot, en evt. onderbegroeiing van heesters. Parkeren en opslag van goederen is aan deze zijde niet toegestaan. OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de interne ontsluitingsweg Een beukenhaag op het uit te geven terrein markeert de perceelsgrens en ondersteunt zo de eenheid van de openbare groene ruimte. De eerste 3 m van het uit te geven perceel wordt met gras ingericht. Eventuele hekwerken dienen hekwerken in gedekte kleuren te zijn en worden achter een beukenhaag geplaatst. grens uitgeefbaar Langs de openbare weg ligt de rooilijn tussen de 10 en 20m vanaf de zijkant van de weg. De eerste 3m van het perceel wordt groen (gras) ingericht. 59 3m <20m Bij inritten en toegangswegen komt het naambord te staan dat uniform ontworpen is voor het XLpark. OVERGANG NAAR ZIJDELINGS PERCEEL Om de individualiteit en het groene karakter langs de P. Ossestraat te versterken dienen de zijdelingse perceelsgrenzen ingeplant te worden met eikenbeplanting. >12m <25m < 10m

60 XL 60 Als onderdeel van het Lint kennen deze kavels een groen (besloten) en wat kleinschaliger karakter aan de westzijde. De entrees hebben de kavels aan de interne ontsluitingsweg, waardoor de eisen hier minder streng zijn (zoals de mogelijkheid van laaddocs aan 3 zijden en parkeren op het grootste deel van het terrein). Qua bebouwing wordt aangesloten op het bestaande lintje. 6Door behoud van de waardevolle eikenlaan hebben de kavels een bijzonder en groen karakter, waarbij het kantoorgedeelte zich aan de zijde van het Lint bevindt. &

61 XL 16& Maakt deel uit van: het Lint BOUWVOLUME Bouwhoogte: maximaal 10m. Kantoorgedeelte aan Lint-zijde. Behouden eikenlaan. < 10m >12m <25m <70% < 10m Bebouwingspercentage: maximaal 70% van de kavel mag bebouwd. Kantoorgedeelte maximaal m2. PERCEELSINRICHTING positie bebouwing 61 <> <><> >5m <20m <60% Rooilijn: Afstand bebouwing tot erfgrens langs het Lint: minimaal 10m. Afstand bebouwing tot zijdelingse perceelsgrens: minimaal 10m. Afstand tot erfgrens interne ontsluitingsweg: minimaal 10m en maximaal 20m. Afstand tot de te behouden eikenwal (groenbestemming): minimaal 5m, mits de afstand tot de kroonprojectie altijd minstens 2m is. Vullingspercentage van de kavelbreedte langs het Lint: maximaal 60% en minimaal 10m uit de zijdelingse perceelsgrens vrijhouden van bebouwing. parkeren en goederen P Zoekgebied parkeren personenauto s. Parkeren op eigen terrein, uit het zicht achter groene hagen of schanskorven en onder bladerdak. Parkeren vrachtauto s achter de voorgevelrooilijnen (representatieve gevels). Opslag goederen intern of achter in de gevel mee-ontworpen wanden. Afhandeling van goederen uit het zicht van de P. Ossestraat. Zorgen voor voldoende manoeuvreerruimte op eigen terrein. eikenlaan De te behouden (en bestemde) eikenwal mag enkel doorgestoken worden met voetpaden. Autoverkeer is niet toegestaan, en dus niet parkeren of opslag van goederen in het gedeelte langs het Lint. 5m uit de groenbestemming vrijhouden van bebouwing, mits de afstand tot de kroonprojectie altijd minstens 2m is.

62 XL 16&17 ARCHITECTUUR Representatieve gevel langs het Lint, zonder dat zich aan deze zijde de entree bevindt. Het bedrijf heeft de mogelijkheid zich te presenteren in deze kwalitatief hoogwaardige zones. Door geleding van de gevel, gevelopeningen, wisseling materiaal- en kleurgebruik etc. ontstaat een mooi afwisselend beeld. Hier geen laaddocs. gevel-indeling Gevels langs P.Ossestraat: Ritme en gelede gevels door entreepartij en/of kantoorfuncties te markeren en accentueren door bijvoorbeeld verspringing van de rooilijn, hoogteaccenten, raampartijen of wisseling van kleur- en materiaalgebruik. Verticale geleding sluit aan bij het karakter van het landelijk lintje. 62 Bij de schaal passen detaillering, grote gebaren. Dus geen overdetaillering zoals naaststaande foto. materiaal- en kleurgebruik Sober en terughoudend, passend bij het voormalig landelijk karakter van de P.Ossestraat (hout, baksteen, staal). dakvorm Vrij, om individualiteit te versterken.

63 XL 16&17 OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de P.Ossestraat Langs de P. Ossestraat ligt de rooilijn op minimaal 10m vanaf de perceelsgrens. Om langs de P.Ossestraat een groen karakter te verkrijgen dient de zone tussen erfgrens en bebouwing groen ingericht te worden met boomgroepen bestaande uit bijvoorbeeld Eik, Kastanje, Linde, Beuk, Walnoot, en evt. onderbegroeiing van heesters. Parkeren en opslag van goederen is aan deze zijde niet toegestaan. OVERGANG OPENBAAR - PRIVÉ: langs de interne ontsluitingsweg Een beukenhaag op het uit te geven terrein markeert de perceelsgrens en ondersteunt zo de eenheid van de openbare groene ruimte. De eerste 3 m van het uit te geven perceel wordt met gras ingericht. Eventuele hekwerken dienen hekwerken in gedekte kleuren te zijn en worden achter een beukenhaag geplaatst. grens uitgeefbaar Langs de openbare weg ligt de rooilijn tussen de 10 en 20m vanaf de zijkant van de weg. De eerste 3m van het perceel wordt groen (gras) ingericht. 63 3m <20m Bij inritten en toegangswegen komt het naambord te staan dat uniform ontworpen is voor het XLpark. OVERGANG NAAR ZIJDELINGS PERCEEL Om de individualiteit en het groene karakter langs de P. Ossestraat te versterken dienen de zijdelingse perceelsgrenzen ingeplant te worden met eikenbeplanting.

64 XL 64 Gelegen langs het natuurgebied van de Doorbraak én deel uitmakend van het Lint, is deze kavel zichtbaar vanaf twee zijden. Evengoed dient het bedrijf zich met name aan het Lint te profileren. Hier geldt een groen en kleinschalig karakter, aangesloten op het voormalig lint. Door vensters in de gevelwand aan de Doorbraakzijde toe te voegen, heeft het bedrijf prachtig uitzicht over 8dit natuurgebied. Dankzij het behoud van de waardevolle eikenlaan heeft de kavel bovendien een bijzonder en groen karakter, waarbij het kantoorgedeelte zich aan de zijde van het Lint bevindt.

65 XL Maakt deel uit van: het Lint het Venster BOUWVOLUME Bouwhoogte: maximaal 10m. Kantoorgedeelte aan Lint-zijde. Behouden eikenlaan. < 10m >12m <25m <70% < 10m Bebouwingspercentage: maximaal 70% van de kavel mag bebouwd. Kantoorgedeelte maximaal m2. PERCEELSINRICHTING positie bebouwing 65 <> <><> >5m <20m <60% Rooilijn: Afstand bebouwing tot erfgrens langs het Lint: minimaal 10m. Afstand bebouwing tot zijdelingse perceelsgrens: minimaal 10m. Afstand tot grens Doorbraak: minimaal 10m. Afstand tot oostelijke erfgrens: minimaal 10m en maximaal 20m. Afstand tot de te behouden eikenwal (groenbestemming): minimaal 5m, mits de afstand tot de kroonprojectie altijd minstens 2m is. Vullingspercentage van de kavelbreedte langs het Lint: maximaal 60% en minimaal 10m uit de zijdelingse perceelsgrenzen vrijhouden van bebouwing. parkeren en goederen P Zoekgebied parkeren personenauto s. Parkeren op eigen terrein, uit het zicht achter groene hagen of schanskorven en onder bladerdak. Parkeren vrachtauto s achter de voorgevelrooilijnen (representatieve gevels). Opslag goederen intern of achter in de gevel mee-ontworpen wanden. Afhandeling van goederen uit het zicht van de P. Ossestraat en de Doorbraak. Zorgen voor voldoende manoeuvreerruimte op eigen terrein. eikenlaan De te behouden (en bestemde) eikenwal mag enkel doorgestoken worden met voetpaden. Autoverkeer is niet toegestaan, en dus niet parkeren of opslag van goederen in het gedeelte langs het Lint. 5m uit de groenbestemming vrijhouden van bebouwing, mits de afstand tot de kroonprojectie altijd minstens 2m is.

66 XL 18 tranche 01 ARCHITECTUUR Representatieve gevel langs het Lint en langs Doorbraakzijde. Hier geen laaddocs. De kavel heeft 2 gezichten: één naar het Lint en één naar het natuurontwikkelingsgebied van de Doorbraak gericht. Door geleding van de gevel, gevelopeningen, wisseling materiaal- en kleurgebruik etc. ontstaat een mooi afwisselend beeld. gevel-indeling Gevels langs P.Ossestraat: Ritme en gelede gevels door entreepartij en/of kantoorfuncties te markeren en accentueren door bijvoorbeeld verspringing van de rooilijn, hoogteaccenten, raampartijen of wisseling van kleur- en materiaalgebruik. Verticale geleding sluit aan bij het karakter van het landelijk lintje. 66 Bij de schaal passen detaillering, grote gebaren. Dus geen overdetaillering zoals naaststaande foto. Gevels langs de Doorbraakzijde: Aandacht voor de architectuur en verschijningsvorm: Een venster of gevelopening, waarachter bijvoorbeeld een trappenhuis, kantoorgedeelte of kantine biedt uitzicht op de Doorbraakzone en zorgt voor geleding van de gevel. Geen blinde gevels, geen opslag, geen laaddocs. Voorbeeld van een verbijzondering van een trappenhuis, waardoor geleding van de gevel. Geen reclame aan/op de gevels aan de zijde van de Doorbraak. Geen lichtreclame. materiaal- en kleurgebruik Sober en terughoudend, passend bij het voormalig landelijk karakter van de P.Ossestraat (hout, baksteen, staal). Donkere tinten, zodat de bedrijven niet te dominant aanwezig zijn in de Doorbraak.

De stedenbouwkundige supervisor gebruikt de beide BKP s als toetsingskader voor de bouwplannen van de nieuw te vestigen bedrijven.

De stedenbouwkundige supervisor gebruikt de beide BKP s als toetsingskader voor de bouwplannen van de nieuw te vestigen bedrijven. tranche 03a Beeldkwaliteit op kavelniveau Het beeldkwaliteitsplan-op-kavelniveau is een aanvulling op het beeldkwaliteitsplan-op-hoofdlijnen. In dit beeldkwaliteitsplan staan per kavel de eisen uitgeschreven.

Nadere informatie

Be d r i j v e n t e r r e i n La r i k s l a a n t e Le u s d e n

Be d r i j v e n t e r r e i n La r i k s l a a n t e Le u s d e n Be d r i j v e n t e r r e i n La r i k s l a a n t e Le u s d e n Ka d e r Zie ook plankaart schaal 1:500 Theater AFAS Uitgeefbaar Veld West: 6.128 41.54 m Legenda Plangrens 78.97 m 69.37 m 41.78 m 39.31

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSPLAN BEDRIJVENTERREIN GOUWEPOORT

BEELDKWALITEITSPLAN BEDRIJVENTERREIN GOUWEPOORT BEELDKWALITEITSPLAN BEDRIJVENTERREIN GOUWEPOORT April 2015 1.1 Ligging van het plangebied en ruimtelijke relaties De situatie aan de zuidzijde van Zierikzee is jarenlang in ruimtelijke zin onsamenhangend

Nadere informatie

BEELDK BEELDKWA W LITEIT ALITEITSPLAN SPLAN XL BUSINESSPA XL BUSINESSP RK T ARK WENTE 2017 WENTE 2017 December 2017

BEELDK BEELDKWA W LITEIT ALITEITSPLAN SPLAN XL BUSINESSPA XL BUSINESSP RK T ARK WENTE 2017 WENTE 2017 December 2017 BEELDKWALITEITSPLAN December 2017 XL BUSINESSPARK TWENTE 2017 2 Beeldkwaliteitsplan XL Businesspark Twente 2017 December 2017 3 INHOUD Inhoud... 3 0 Inleiding... 5 1 Algemeen... 6 2 Indeling in zones...

Nadere informatie

LORENTZ III HARDERWIJK

LORENTZ III HARDERWIJK LORENTZ III HARDERWIJK BEELDKWALITEITPLAN BEDRIJVENTERREIN LORENTZ III BEELDKWALITEITPLAN BEDRIJVENTERREIN LORENTZ III Algemeen Doel In dit document worden richtlijnen beschreven voor de vormgeving van

Nadere informatie

Beeldkwaliteit Bedrijventerrein Molenrand

Beeldkwaliteit Bedrijventerrein Molenrand Beeldkwaliteit Bedrijventerrein Molenrand De stedenbouwkundige visie voor bedrijventerrein Molenrand gaat uit van een hoge ambitie, een markante dorpsentree in de vorm van een accent en hoogwaardige beeldkwaliteit

Nadere informatie

Hoofdstuk 5 Beeldkwaliteit

Hoofdstuk 5 Beeldkwaliteit Hoofdstuk 5 Beeldkwaliteit 5.1 Bebouwing 5.1.1 Noordelijk deelgebied; buitenrand Om een goede afstemming te krijgen tussen de stedenbouwkundige inrichting en de beoogde architectuur worden in deze beeldkwaliteitsparagraaf

Nadere informatie

beeldkwaliteitplan Dreumel, Uitbreiding Bedrijventerrein Lageweg

beeldkwaliteitplan Dreumel, Uitbreiding Bedrijventerrein Lageweg beeldkwaliteitplan Dreumel, Uitbreiding Bedrijventerrein Lageweg Gemeente West Maas en Waal 5 oktober 2011 projectnummer 62188 I SAB ARNHEM BEELDKWALITEITPLAN, DREUMEL, UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN LAGEWEG

Nadere informatie

B E E L D K WA L I T E I T S P L A N

B E E L D K WA L I T E I T S P L A N BEELDKWALITEITSPLAN April 2011 INHOUDSOPGAVE Inleiding 5 1.1. Algemeen 1 1.2. De kamers 1 1.3. Richtlijnen voor de kavel en bebouwing 1 1.4. Procedure 1 Gebied 3 en 4 6 Gebied 5 Accent langs Rijksweg 50

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan bedrijventerrein Flevopoort, algemene toelichting

Beeldkwaliteitsplan bedrijventerrein Flevopoort, algemene toelichting Juni 2005 Beeldkwaliteitsplan bedrijventerrein Flevopoort, algemene toelichting Richtlijnen bedrijventerrein Flevopoort Stedenbouwkundig uitgangspunt voor het formuleren van richtlijnen voor bebouwing

Nadere informatie

groot, KAVELPASPOORT ondernemen op A1 Bedrijvenpark Deventer juli 2016

groot, KAVELPASPOORT ondernemen op A1 Bedrijvenpark Deventer juli 2016 groot, roots groter ondernemen op A1 Bedrijvenpark Deventer KAVELPASPOORT juli 2016 UITGIFTECATEGORIEËN UITGIFTECATEGORIEËN zichtlocaties 165 p/m2 middenterrein 145 p/m2 buitenranden 125 p/m2 rlijn am-be

Nadere informatie

3 augustus 2012. 32 woningen in groenzone

3 augustus 2012. 32 woningen in groenzone Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Daalkampen II 030.00.02.45.20.00 3 augustus 2012 32 woningen in groenzone Beeldkwaliteitsplan, Daalkampen II - 32 woningen in groenzone 030.00.02.45.20.00 3 augustus

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3. 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5

Inhoudsopgave. 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3. 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5 Inhoudsopgave 1- Aanleiding voor aanpassing beeldkwaliteitplannen 3 2- Ligging en hoofdopzet stedenbouwkundige plan 5 3- Algemene ontwikkelcriteria 6 3.1 Bebouwingsvorm 6 3.2 Architectuur, kleur en materiaalgebruik

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 50 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 51 Bijlage1 Kavelpaspoortenfasen3&4 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 52 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 Kavelpaspoor

Nadere informatie

Welstandsnota e Aanvulling. Gemeente Dronten

Welstandsnota e Aanvulling. Gemeente Dronten Welstandsnota 2004 4 e Aanvulling Gemeente Dronten Inleiding In dit beleidsdocument is een nieuw gebied beschreven, bestaande uit drie deelgebieden, dat een aanvulling vormt op de Welstandsnota van de

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Kop IJsselveld

Beeldkwaliteitsplan. Kop IJsselveld Beeldkwaliteitsplan Kop IJsselveld Status: Definitief Datum: 1 juli 2013 Beeldkwaliteitsplan Kop IJsselveld 2 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Beeldkwaliteitsplan 3 1.3 Opbouw beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN. Februari 2013. amer / ruimtelijke ontwikkeling

BEELDKWALITEITPLAN. Februari 2013. amer / ruimtelijke ontwikkeling BEELDKWALITEITPLAN Februari 2013 amer / ruimtelijke ontwikkeling P/2 INHOUD project 19-371z Inleiding Plangebied & omgeving 4 5 titel Nijkerkerpoort Regionaal Bedrijvenpark A28 Nijkerk Uitgangspunten planopzet

Nadere informatie

groots KAVELPASPOORT groot, groter ondernemen op A1 Bedrijvenpark Deventer januari 2019

groots KAVELPASPOORT groot, groter ondernemen op A1 Bedrijvenpark Deventer januari 2019 groots groot, groter ondernemen op A1 Bedrijvenpark Deventer KAVELPASPOORT januari 2019 UITGIFTECATEGORIEËN UITGIFTECATEGORIEËN zichtlocaties 165 p/m2 middenterrein 145 p/m2 buitenranden 125 p/m2 rlijn

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan plan Oosthoven wonen en werken

Beeldkwaliteitplan plan Oosthoven wonen en werken Beeldkwaliteitplan plan Oosthoven wonen en werken Gemeente Roermond / REO Midden-limburg 1. Wat is een beeldkwaliteitplan? Een beeldkwaliteitplan is een programma van eisen waarin expliciet aandacht wordt

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Bolakker 6-20, Hilvarenbeek

Beeldkwaliteitsplan Bolakker 6-20, Hilvarenbeek Beeldkwaliteitsplan Bolakker 6-20, Hilvarenbeek aan: van: Woonstichting Leystromen Krijn Lodewijks en Edwin Harleman datum: 27 maart 2014 betreft: Beeldkwaliteitsplan Bolakker 6-20, Hilvarenbeek, 130164

Nadere informatie

Plangroep H eggen b.v.

Plangroep H eggen b.v. Plangroep H eggen b.v. bureau voor ruimtelijke planning en infrastructuur Beeldkwaliteitplan Parkplan Emma jw -TC particuliere bouwkavels vlek E10 en E11 stedenbouw verkeerskunde landschapsinrichting cultuurtechniek

Nadere informatie

beeldkwaliteitplan versie 2017 duurzaam bedrijventerrein Noord BAANSTEE

beeldkwaliteitplan versie 2017 duurzaam bedrijventerrein Noord BAANSTEE beeldkwaliteitplan versie 2017 duurzaam bedrijventerrein BAANSTEE Noord Uitgave, versie 2017 beeldkwaliteitplan bedrijventerrein Baanstee Noord vastgesteld door B&W op 23 maart 2011 zie voor meer informatie

Nadere informatie

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost(vastgesteld) Inhoudsopgave Bijlagen bij regels Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

LOG. g e b i e d s v i s i e. gemeenten Montferland & Oude IJsselstreek. projectnummer oktober 2010 SAB Arnhem

LOG. g e b i e d s v i s i e. gemeenten Montferland & Oude IJsselstreek. projectnummer oktober 2010 SAB Arnhem LOG g e b i e d s v i s i e gemeenten Montferland & Oude IJsselstreek projectnummer 71119.01 13 oktober 2010 SAB Arnhem BROEKGEBIED 1 LOG 1. SPELREGELS BROEKGEBIED LOG Karakteristiek van het gebied: Regelmatige

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker Lunteren mei 0 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 N Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 Inhoud Inleiding Stedenbouwkundige uitgangspunten Gebouwen

Nadere informatie

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE. concept 11 februari 2010

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE. concept 11 februari 2010 RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE 2 deelgebieden RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE In dit informatieblad worden nadere richtlijnen gegeven met betrekking tot

Nadere informatie

Beeldkwaliteitscriteria bedrijventerrein Tonsel

Beeldkwaliteitscriteria bedrijventerrein Tonsel Beeldkwaliteitscriteria bedrijventerrein Tonsel Inleiding In mei 2005 is het beeldkwaliteitplan voor het bedrijvenpark Tonsel vastgesteld. Inmiddels is een deel van het bedrijventerrein ontwikkeld. Voor

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Bedrijventerrein Kop van Broeklanden, Hardenberg

Beeldkwaliteitsplan. Bedrijventerrein Kop van Broeklanden, Hardenberg Beeldkwaliteitsplan Bedrijventerrein Kop van Broeklanden, Hardenberg 1 2 Gemeente Hardenberg Grontmij Nederland bv Arnhem, maart 2009 3 4 Inhoud 1 Inleiding 2 Planopzet 3 Richtlijnen beeldkwaliteit 7 9

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

Ontwerp-Beeldkwaliteitsplan Bedrijventerrein Ossebroeken fase II

Ontwerp-Beeldkwaliteitsplan Bedrijventerrein Ossebroeken fase II Ontwerp-Beeldkwaliteitsplan Bedrijventerrein Ossebroeken fase II 1 2 Beeldkwaliteitsplan bedrijventerrein Ossebroeken fase II. 1. Inleiding. In Beilen ligt ten westen van de snelweg A28 het bedrijvencentrum

Nadere informatie

GEMEENTE KRIMPENERWAARD. nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase)

GEMEENTE KRIMPENERWAARD. nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase) GEMEENTE KRIMPENERWAARD nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase) Compositie 5 stedenbouw bv Boschstraat 35-37 4811 GB BREDA telefoon: 076-5225262 internet: email:

Nadere informatie

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN colofon SAB Arnhem bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T (026) 3576911 F

Nadere informatie

Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase

Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase 1 Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase Inleiding De Werkgroep Bosakkers Gasteren heeft in samenwerking

Nadere informatie

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N

B E E L D K W A L I T E I T S P L A N B E E L D K W A L I T E I T S P L A N concept SMACHTENBURG, HARSKAMP 1 Beeldkwaliteitsplan Smachtenburg Gemeente Ede Concept April 2013 3 0Inhoudsopgave 1. Inleiding 6 2. Kenmerken plangebied 8 3. Planopzet

Nadere informatie

Gezondheidspark Hengelo Stedenbouwkundige visie Deldenerstraat-Noord

Gezondheidspark Hengelo Stedenbouwkundige visie Deldenerstraat-Noord Gezondheidspark Hengelo Stedenbouwkundige visie Deldenerstraat-Noord 13 juli 2009 op ten noort blijdenstein A RCHITECTEN EN ADVISEURS 3 Inhoudsopgave 1 Aanleiding 5 2 Locatiebeschrijving 7 3 Stedenbouwkundige

Nadere informatie

beeldkwaliteitplan bedrijventerrein Uitgave beeldkwaliteitplan versie 2, juli 2011 BAANSTEE Noord

beeldkwaliteitplan bedrijventerrein Uitgave beeldkwaliteitplan versie 2, juli 2011 BAANSTEE Noord beeldkwaliteitplan bedrijventerrein Uitgave beeldkwaliteitplan versie 2, juli 2011 BAANSTEE Noord Uitgave beeldkwaliteitplan versie 2, juli 2011 zie voor meer informatie over bedrijventerrein Baanstee

Nadere informatie

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d. 20-9-2017 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlage); De afstand tussen het

Nadere informatie

Bijlage Inspiratie architectuur

Bijlage Inspiratie architectuur 4 /4 Bijlage Inspiratie architectuur Bedrijventerrein De Vaandel Heerhugowaard april 2016 2 Planboek Heerhugowaard De Vaandel Inhoud Inspiratie architectuur [3] 1. Kavelpaspoorten 4 1.1 Middenkavels 5

Nadere informatie

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT S-HEER ABTSKERKE, GEDEELTE COLENSHOEK II, 3e fase, 2013

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT S-HEER ABTSKERKE, GEDEELTE COLENSHOEK II, 3e fase, 2013 In dit informatieblad worden nadere richtlijnen gegeven met betrekking tot de beeldkwaliteit voor de woningbouwlocatie Colenshoek II fase 3, te s-heer Abtskerke. De gemeente Borsele streeft naar een aantrekkelijk

Nadere informatie

1/6. Toelichtend deel. Inleiding

1/6. Toelichtend deel. Inleiding Toelichtend deel Inleiding In dit hoofdstuk wordt ingegaan op de huidige situatie en omgeving van het plangebied en worden de beeldkwaliteitseisen aangegeven voor de nieuw te bouwen woningen. Met het opstellen

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan bij Inrichtingsplan woonkavel Voorstraat Velddriel. Gemeente Maasdriel

Beeldkwaliteitsplan bij Inrichtingsplan woonkavel Voorstraat Velddriel. Gemeente Maasdriel Beeldkwaliteitsplan bij Inrichtingsplan woonkavel Voorstraat Velddriel status: definitief datum: 17 november 2014 projectnummer: 202630R.2015 adviseurs: Wle / Jke Gemeente Maasdriel Image 2010 2013 GOOGLE

Nadere informatie

Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan Nuland-Oost

Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan Nuland-Oost Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan Nuland-Oost Definitief gemeente Maasdonk Grontmij Nederland B.V. Eindhoven, 1 februari 2011 Verantwoording Titel : Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan Nuland-Oost Subtitel : Projectnummer

Nadere informatie

Bedrijventerrein Florapark, Asten

Bedrijventerrein Florapark, Asten Bedrijventerrein Florapark, Asten Informatiebijeenkomst Dirk Gijsbers, Mariska van Oosterhout 23 april 2015 Indeling presentatie Toelichting op het stedenbouwkundig ontwerp 2 De belangrijkste regels uit

Nadere informatie

Ontwerp beeldkwalititeitplan. St.-Annaparochie. Ulbe van Houtenlocatie VOGELVLUCHT. 2 april 2015

Ontwerp beeldkwalititeitplan. St.-Annaparochie. Ulbe van Houtenlocatie VOGELVLUCHT. 2 april 2015 Ontwerp beeldkwalititeitplan St.-Annaparochie VOGELVLUCHT Ulbe van Houtenlocatie 2 april 2015 Ulbe van Houtenstraat Schetsontwerp stedenbouwkundig plan 13 november 2014 Inleiding Dit beeldkwaliteitplan

Nadere informatie

hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk

hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk beeldkwaliteitplan mei 2013 nieuw erf Nieuw-Dijk colofon SAB bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013

Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Plek voor ideeën e Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Beeldkwaliteitsplan Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Inhoud 1 Inleiding

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSASPECTEN

BEELDKWALITEITSASPECTEN TER BEOORDELING BEELDKWALITEITSASPECTEN HERONTWIKKELING MAARSSEVEENSEVAART 90 Februari 2013 (versie 2) Aanleiding De gemeente Stichtse Vecht heeft een concept Beeldkwaliteitsplan Herenweg-Gageldijk en

Nadere informatie

Van Rijnweg - principes voor kavel 5

Van Rijnweg - principes voor kavel 5 Van Rijnweg - principes voor kavel 5 mogelijk eindbeeld kaveloppervlakte maximale bebouwingspercentage (hoofd-, aan- en bijgebouwen) bouwenvelop vrije positionering van het hoofdgebouw binnen de bouwenvelop

Nadere informatie

Gemeente Oldebroek & Hattem. Beeldregieplan Bedrijvenpark H20

Gemeente Oldebroek & Hattem. Beeldregieplan Bedrijvenpark H20 Gemeente Oldebroek & Hattem Beeldregieplan Bedrijvenpark H20 1 2 Gemeente Oldebroek & Hattem Beeldregieplan Bedrijvenpark H2O Rho Deventer referte: Guido van Loenen / Jos Leijten datum: 24 juni 2016 3

Nadere informatie

Beeldkwaliteitscriteria voor ontwikkelgebieden bedrijventerrein Tonsel

Beeldkwaliteitscriteria voor ontwikkelgebieden bedrijventerrein Tonsel Beeldkwaliteitscriteria voor ontwikkelgebieden bedrijventerrein Tonsel Inleiding In mei 2005 is het beeldkwaliteitplan voor het bedrijvenpark Tonsel vastgesteld. Inmiddels is een deel van het bedrijventerrein

Nadere informatie

Notitie Beeldkwaliteit Reutsdael. gemeente Maasgouw. datum: 12 september 2011 projectnummer: R.2012 adviseur: Rob Verkooijen

Notitie Beeldkwaliteit Reutsdael. gemeente Maasgouw. datum: 12 september 2011 projectnummer: R.2012 adviseur: Rob Verkooijen Notitie Beeldkwaliteit Reutsdael gemeente Maasgouw status: vast te stellen datum: 12 september 2011 projectnummer: 100960R.2012 adviseur: Rob Verkooijen 1 Inhoudsopgave Introductie 1 Inleiding 1 Beschrijving

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Hessenpoort

Beeldkwaliteitplan Hessenpoort Beeldkwaliteitplan Hessenpoort Gemeente Zwolle november 16 Inleiding Hessenpoort is een bedrijventerrein aan de noordrand van Zwolle met een hoogwaardige uitstraling. Opvallend aan het bedrijventerrein

Nadere informatie

Oppervlakte en kavelprijs. Bestemmingsplan Hasselt om de Weede fase 1b Zuid.

Oppervlakte en kavelprijs. Bestemmingsplan Hasselt om de Weede fase 1b Zuid. Kavelpaspoort de eede Hoven Gezicht naar de eede STEDENBOUKUNDIG PLAN olweversgilde,,, - ONINGCATEGORIEËN en In dit kavelpaspoort worden de relevante onderdelen van o.a. het bestemmingsplan, stedenbouwkundig

Nadere informatie

BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin

BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin 1. inleiding In 2003 is een locatieonderzoek verricht voor de toekomstige woningbouwopgave van Manderveen. Uit

Nadere informatie

Vlissingen. Ontwikkelingen Jacoba van Beierenweg 25, Vlissingen. Stedenbouwkundig plan 061802.009185.00 02-04-2013

Vlissingen. Ontwikkelingen Jacoba van Beierenweg 25, Vlissingen. Stedenbouwkundig plan 061802.009185.00 02-04-2013 Vlissingen Ontwikkelingen Jacoba van Beierenweg 25, Vlissingen Stedenbouwkundig plan identificatie planstatus projectnummer: datum: 061802.009185.00 02-04-2013 projectleider: opdrachtgever: ing. J.C.C.M.

Nadere informatie

leuten Vleuten, Vleuterweide, Zandweg 214 Kavelpaspoorten perceel 2458 west en 2458 oost

leuten Vleuten, Vleuterweide, Zandweg 214 Kavelpaspoorten perceel 2458 west en 2458 oost leuten Vleuten, Vleuterweide, Zandweg 214 Kavelpaspoorten perceel 2458 west en 2458 oost Inleiding Aan de Zandweg in Vleuten worden als onderdeel van de ontwikkeling De Tuinlanden diverse vrije kavels

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai. 232.30.05.35.00 1 juli 2013

Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai. 232.30.05.35.00 1 juli 2013 Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai 232.30.05.35.00 1 juli 2013 Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai 1 juli 2013 232.30.05.35.00 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Erve Broekmate concept / Datum: 5 november 2012

Beeldkwaliteitplan Erve Broekmate concept / Datum: 5 november 2012 Beeldkwaliteitplan Erve Broekmate concept / Datum: 5 november 2012 Oorsprong van het plangebied Erve Broekmate is een locatie in het zuiden van Nijverdal. Ter hoogte van de kruising van de Keizersweg met

Nadere informatie

Bouw uw eigen woning Hengelo!

Bouw uw eigen woning Hengelo! Bouw uw eigen woning Hengelo! Enkele verspreid liggende woningen in Hengelo www.kavelsinhengelo.nl februari 2019 Kijk voor het actuele kavelaanbod op www.kavelsinhengelo.nl Deelgebied Kavelnummer Oppervlakte

Nadere informatie

DIJKPOLDER. welstandscriteria gemeente Maassluis

DIJKPOLDER. welstandscriteria gemeente Maassluis DIJKPOLDER welstandscriteria gemeente Maassluis concept_v4 oktober 2012 Plandeel 2e Weverskade hoofdbebouwing is individueel of afwisselend als ensemble gebouwen hebben een kap, hellend dak kap is in beeld

Nadere informatie

Gemeente Reusel - de Mierden. Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel

Gemeente Reusel - de Mierden. Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel Gemeente Reusel - de Mierden Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel Documentatiepagina Opdrachtgever(s): Crijns Rentmeesters Titel rapport: Beeldkwaliteitsplan Lensheuvel te Reusel - de Mierden Rapporttype: Rapportnummer:

Nadere informatie

Architectuur visie: Deze architectuur visie stelt zich tot doel om de kwaliteit van de bebouwing vast te leggen middels tekst en referentiebeelden.

Architectuur visie: Deze architectuur visie stelt zich tot doel om de kwaliteit van de bebouwing vast te leggen middels tekst en referentiebeelden. 1 Beeldkwaliteitplan Algemene informatie Project : Ontwikkeling bedrijventerrein Schelpenhoek te Hoorn. Betreft : Architectuur visie m.b.t. de bebouwing. Lokatie : Bedrijventerrein Schelpenhoek in de gemeente

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSPLAN. Schutboom en omgeving Gemeente Best

BEELDKWALITEITSPLAN. Schutboom en omgeving Gemeente Best BEELDKWALITEITSPLAN Schutboom en omgeving Gemeente Best Croonen Adviseurs b.v. Hoff van Hollantlaan 7 Postbus 435 5240 AK Rosmalen Tel: 073 5233900 Fax: 073 5233999 www.croonen.nl BOE01-BES00006-01f 10

Nadere informatie

KAVELPASPOORT KAVEL 4

KAVELPASPOORT KAVEL 4 KAVEL 4 Opweg 78a 2871 NE Schoonhoven Kaveloppervlak: 503 m2, Koopsom: 257.500,- v.o.n. Kavel 4 2 Voor u ligt een kavelpaspoort van één van de kavels in het plan De Bol fase 2 in Schoonhoven. Dit kavelpaspoort

Nadere informatie

KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen. Zaagmolen

KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen. Zaagmolen KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen Zaagmolen KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Inhoud Beeldkwaliteit Kavelpaspoorten Projectnummer : 11008-001 Bestand : 11008-001-19 Datum : 30 september

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN LANGE GOORSTRAAT, UDEN GEMEENTE UDEN

BEELDKWALITEITPLAN LANGE GOORSTRAAT, UDEN GEMEENTE UDEN BEELDKWALITEITPLAN LANGE GOORSTRAAT, UDEN GEMEENTE UDEN Gemeente Uden Beeldkwaliteitplan Lange Goorstraat, Uden projectgegevens: BKP01-UDE00023-01C Rosmalen, 13 februari 2009 Telefoon: 073 52 33 900 Hoff

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd

Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd Gemeente Oost Gelre Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd De Woerd Februari 2010 Kenmerk 1586-02a-T01 Projectnummer 1586-02 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Beeldkwaliteitseisen per zone 2 2.1. Algemeen

Nadere informatie

WELSTANDSCRITERIA. Aanbouwen als garages, erkers en dakkapellen zijn ondergeschikt aan de woning.

WELSTANDSCRITERIA. Aanbouwen als garages, erkers en dakkapellen zijn ondergeschikt aan de woning. Oranjehof Langbroek Dorps wonen Wonen aan het lint Referentiebeeld woningen in een rooilijn De woningen aan de Doornseweg (verlengde van de Beatrixlaan) moeten de uitstraling krijgen van de lintbebouwing

Nadere informatie

Locatie 3 Parklaan: NS + Verweij sab 61403.02. Gemeente Boskoop 25 september

Locatie 3 Parklaan: NS + Verweij sab 61403.02. Gemeente Boskoop 25 september Locatie Parklaan: NS + Verweij sab 6140.02 Gemeente Boskoop 25 september locatienummer Het gebied wordt aan de noordzijde begrensd door het Laag Boskoop, aan de zuidzijde door de Zijde. Aan de oost en

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Wielewaallaan

Beeldkwaliteitsplan Wielewaallaan Beeldkwaliteitsplan Wielewaallaan Afbeelding: luchtfoto met plangebied 1. Architectuur 2. Openbare ruimte 3. Erfafscheidingen Inhoud Naam deelgebied Beeldkwaliteitsplan Wielewaallaan zw/w sfeerfoto pagina

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm

beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm 17.02.09 wissing stedebouw en ruimtelijke vormgeving b.v. Inventarisatie omgeving Inleiding Het voorliggende beeldkwaliteitsplan dient ter inspiratie voor de architectuur

Nadere informatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 4, Vorchten 1. Beschrijving bestaande situatie der tijden zijn aanbouwen gerealiseerd, soms opvallend qua massa maar zodanig rekening houdend met de locatie en zichten dat zij geen afbreuk doen

Nadere informatie

BOSZONE algemeen Landgoed Sancta Maria beschikt over een gesloten bosrand, welke een duidelijke grens vormt met het omringende landschap. Deze bosrand blijft in tact en wordt waar nodig versterkt. Woningen

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Team stedenbouw Ontwerp29112017 1 Inleiding Het bestaande complex van Heerenhage in wijk De Greiden in Heerenveen zal volledig herontwikkeld worden. De bestaande

Nadere informatie

GEMEENTE BRONCKHORST

GEMEENTE BRONCKHORST GEMEENTE BRONCKHORST Bestemmingsplan Vorden, Ruurloseweg-Enkweg Bijlage: Beeldkwaliteitsplan Vorden, Ruurloseweg-Enkweg Beeldkwaliteitsplan Vorden, Ruurloseweg Enkweg In aanvulling op de welstandsnota

Nadere informatie

SPELREGELS VOOR DE KAVELINDELING, BOUWHOOGTE EN BOUWVOLUME VAN DE LANDGOEDVILLA S max. 4m min. 0.8m

SPELREGELS VOOR DE KAVELINDELING, BOUWHOOGTE EN BOUWVOLUME VAN DE LANDGOEDVILLA S max. 4m min. 0.8m K AV ELPASPOORTEN OV E R Z IC H T SK A A RT K AV E L S D E R B O E D E rt Poo Ter g ewe nr. 22 nr. 21 nr. 1 nr. 2 Eigendom Landhuis Der Boede nr. 3 nr. 20 nr. 4 nr. 5 nr. 6 nr. 7 nr. 8 nr. 9 nr. 10 nr.

Nadere informatie

GEMEENTE CRANENDONCK. Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong, Budel

GEMEENTE CRANENDONCK. Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong, Budel GEMEENTE CRANENDONCK Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong, Budel Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong Budel Projectnr. 009-036 / januari 2015 INHOUD

Nadere informatie

De Tuinen II. Beeldkwaliteitsplan juni 2010

De Tuinen II. Beeldkwaliteitsplan juni 2010 De Tuinen II Beeldkwaliteitsplan 267.00.01.40.02 1 juni 2010 Beeldkwaliteitsplan De Tuinen II 267.00.01.40.02 1 juni 2010 Inhoud 1.0 Doel en status 07 2.0 Karakterschets van het gebied 09 3.0 Beeldkwaliteitscriteria

Nadere informatie

Gemeente Alkmaar afdeling RO November 2010 (gewijzigd naar aanleiding van amendement in de raadsvergadering van 11 november 2010)

Gemeente Alkmaar afdeling RO November 2010 (gewijzigd naar aanleiding van amendement in de raadsvergadering van 11 november 2010) Gemeente Alkmaar afdeling RO November 2010 (gewijzigd naar aanleiding van amendement in de raadsvergadering van 11 november 2010) Deel 1 Deel 2 Bestaande situatie locatie 2 Aan de noordzijde van het Noordhollands

Nadere informatie

5. BEELDKWALITEIT BEELDKWALITEIT ZONE A: GROENE WERKKAMERS. het concept van de groene werkkamers. bebouwing

5. BEELDKWALITEIT BEELDKWALITEIT ZONE A: GROENE WERKKAMERS. het concept van de groene werkkamers. bebouwing Stedenbouwkundig Plan BEELDKWALITEIT ZONE A: GROENE WERKKAMERS 5. BEELDKWALITEIT het concept van de groene werkkamers Beeldkwaliteitconcept: De groene werkkamers zetten in op herkenbaarheid en kleinschaligheid.

Nadere informatie

Oppervlakte en kavelprijs. Bestemmingsplan Hasselt om de Weede fase 1b Zuid.

Oppervlakte en kavelprijs. Bestemmingsplan Hasselt om de Weede fase 1b Zuid. Kavelpaspoort de eede Hoven Entree de eede Hoven STEDENBOUKUNDIG PLAN - ONINGCATEGORIEËN olweversgilde, en In dit kavelpaspoort worden de relevante onderdelen van o.a. het bestemmingsplan, stedenbouwkundig

Nadere informatie

Kavelpaspoort 18 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 18 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 18 kavels Harderweide d.d. 24-11-2016 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlagen); De afstand tussen

Nadere informatie

Winterswijk Beerninkweg 2

Winterswijk Beerninkweg 2 Winterswijk Beerninkweg 2 Schetsmodel 21-09-2011 definitief colofon Opdrachtgever: WAM & VanDuren Bouwprojecten iov E. Wiechers Ontwerp: Bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

Opweg 76c 2871 NE Schoonhoven Kaveloppervlak: 664 m2, Koopsom: ,- v.o.n.

Opweg 76c 2871 NE Schoonhoven Kaveloppervlak: 664 m2, Koopsom: ,- v.o.n. KAvel 5 Opweg 76c 2871 NE Schoonhoven Kaveloppervlak: 664 m2, Koopsom: 282.500,- v.o.n. kavel 5 2 Voor u ligt een van één van de kavels in het plan De Bol fase 2 in Schoonhoven. Dit bevat de belangrijkste

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplannen bedrijvenlocaties A7/N33

Beeldkwaliteitplannen bedrijvenlocaties A7/N33 Beeldkwaliteitplannen bedrijvenlocaties A7/N33 Oostboog Bedrijvenlocaties gemeenten Menterwolde en Veendam vastgesteld, september 2007 1. Gouden Driehoek beleidsintenties Het beleid voor de Gouden Driehoek

Nadere informatie

Het parkeren van zowel het eigen wagenpark als voor het personeel en de bezoekers van de bedrijven dient op eigen erf plaats te vinden.

Het parkeren van zowel het eigen wagenpark als voor het personeel en de bezoekers van de bedrijven dient op eigen erf plaats te vinden. Plantoelichting en beeldkwaliteitsplan ZUIDELIJKE STADSRAND, NOORDELIJK DEEL: DE HANZE fase 1 (15 juni 2011) 0 Algemeen In 2008 is er door Satijn Plus Architecten in samenwerking met Heusschen Copier een

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan. Goese Poort

Beeldkwaliteitplan. Goese Poort Beeldkwaliteitplan Goese Poort februari 2017 2 Goese Poort Gewenst ruimtelijk structuurbeeld Structuur De structuur van het gebied Goese Poort zal veranderen doordat de verkeersontsluiting van het gebied

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan De Stadterij te Hoogeveen

Beeldkwaliteitplan De Stadterij te Hoogeveen Beeldkwaliteitplan De Stadterij te Hoogeveen 06-02 - 07 1. Inleiding Voor u ligt het beeldkwaliteitplan van De Stadterij te Hoogeveen. Dit beeldkwaliteitplan moet gelezen worden als aanvulling op het geldende

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012 beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012 Inleiding In de Welstandsnota Staphorst is aangegeven dat er bij nieuwe ontwikkelingen (zowel uitbreidingen als inbreidingen) gelet moet

Nadere informatie

Inrichtingsplan Krachtighuizerweg te Putten

Inrichtingsplan Krachtighuizerweg te Putten Inrichtingsplan Krachtighuizerweg te Putten opdrachtgever: diaconie Hervormde gemeente Putten 12 mei 2015 LievenseCSO Krachtighuizerweg plangebied Inhoud Inleiding 4 Landschapsontwikkelingsplan Ermelo

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein en omstreken. behorende bij de Welstandsnota Koers op kwaliteit (2 e wijziging)

Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein en omstreken. behorende bij de Welstandsnota Koers op kwaliteit (2 e wijziging) Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein en omstreken behorende bij de Welstandsnota Koers op kwaliteit (2 e wijziging) Gemeente Emmen 21 april 2011 2 1. Inleiding Dit Beeldkwaliteitplan Emmen, Noorderplein

Nadere informatie

beeldkwaliteitplan Biestsestraat Biest-Houtakker

beeldkwaliteitplan Biestsestraat Biest-Houtakker beeldkwaliteitplan Biestsestraat Biest-Houtakker colofon bezoekadres: Meerkollaan 9 5613 BS Eindhoven T 040-212 55 75 F 040-212 71 55 I www.sab.nl E eindhoven@sab.nl projectnummer: 90539 projectteam: Jaap

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Wolfsheide

Beeldkwaliteitplan Wolfsheide Beeldkwaliteitplan Wolfsheide Wolfheze - gemeente Renkum 1 februari 2010 Beeldkwaliteitplan Wolfsheide Het stedenbouwkundig plan Opgesteld door: Van Wanrooij Van Schijndel Bouw- en ontwikkelingsmaatschappij

Nadere informatie

BEELDKWALITEIT - DE WEEDE HOVEN 20

BEELDKWALITEIT - DE WEEDE HOVEN 20 BEELDKWALITEIT - DE WEEDE HOVEN 20 BEELDKWALITEIT - RUIMTELIJKE EENHEDEN 21 Eenheid in kleur en materiaal Wonen aan een hof De Weede velden Samenhang buurt Om de Weede 1A met 1B zuid. Baksteen in terracotta

Nadere informatie

buro Bedrijventerreinen Cardanuslaan Schaapsdrift 29 april 2015

buro Bedrijventerreinen Cardanuslaan Schaapsdrift 29 april 2015 DS buro Beeldkwaliteitskader Bedrijventerreinen Cardanuslaan en Schaapsdrift 29 april 2015 Beeldkwaliteitskader Beeldkwaliteitskader Bedrijventerreinen Cardanuslaan en Schaapsdrift Opdrachtgever: Gemeente

Nadere informatie

Grijzegrubben II. Beeldkwaliteitplan voor 4 woningen. Gemeente Nuth

Grijzegrubben II. Beeldkwaliteitplan voor 4 woningen. Gemeente Nuth Grijzegrubben II Beeldkwaliteitplan voor 4 woningen Gemeente Nuth BRO Boxtel Postbus 4 5280 AA Boxtel Bosscheweg 107 Boxtel T +31 (0)411 85 04 00 F +31 (0)411 85 04 01 E info@bro.nl Opdrachtgever(s):

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan bedrijventerrein Hattemerbroek G eme ent en Oldebroek, Hat t em en He erde

beeldkwaliteitsplan bedrijventerrein Hattemerbroek G eme ent en Oldebroek, Hat t em en He erde beeldkwaliteitsplan bedrijventerrein Hattemerbroek G eme ent en Oldebroek, Hat t em en He erde beeldkwaliteitsplan bedrijventerrein Hattemerbroek projectnummer: 81.13.01.00 opdrachtgever : Gemeenten Oldebroek,

Nadere informatie

SPVE BGSV. Oostpolder Kombuis Papendrecht. bureau voor stedenbouw en landschap

SPVE BGSV. Oostpolder Kombuis Papendrecht. bureau voor stedenbouw en landschap SPVE Oostpolder Kombuis Papendrecht BGSV bureau voor stedenbouw en landschap Rotterdam, 26 september 2016 BGSV bureau voor stedenbouw en landschap bezoek Boompjes 55 post Postbus 21639 3001 AP Rotterdam

Nadere informatie

INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL

INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL INLEIDING Dit inrichtingsvoorstel - beeldkwaliteitsplan heeft betrekking op de locatie aan de Akkerweg 6 te Riel. Deze locatie is gelegen ten

Nadere informatie

GEMEENTE HELDEN. Beeldkwaliteitplan t Höltje-Zuid

GEMEENTE HELDEN. Beeldkwaliteitplan t Höltje-Zuid GEMEENTE HELDEN Beeldkwaliteitplan t Höltje-Zuid Project: Beeldkwaliteitplan t-höltje-zuid Opdrachtgever: Wonen Limburg Vastgoedontwikkeling Opsteller: Compositie 5 stedenbouw bv Datum: april 2008 Bestandsnummer:

Nadere informatie