Stappenplan. 1. Basisselectie (verplicht):

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stappenplan. 1. Basisselectie (verplicht):"

Transcriptie

1 Stappenplan Vooraleer van start te gaan, is het aangewezen om de bijsluiter te lezen die te vinden is als u de knop leeswijzer bovenaan links aanklikt. Aan de hand van een voorbeeld en de bijhorende printscreens kan u gelijk welke selectie kiezen. Bij bepaalde keuzemogelijkheden staat een vraagteken. Door daar op te klikken, krijgt u meer uitleg over het betreffende selectiecriterium. Soms staat er ook een knopje INFO. Daar bevindt zich de link met bijkomende informatie over het betrokkenveld. Dat is bijvoorbeeld het geval bij VRIND-cluster of Belfius-hoofdcluster. Bij elk veld is omschreven wat we onder dat begrip verstaan. De omschrijving verschijnt als u met de cursor op het betreffende veld staat. 1. Basisselectie (verplicht): Stap 1: Bepaal bij de basisselectie het type rapport. U vindt de keuzeknop om te kiezen tussen budget, jaarrekening of meerjarenplan linksboven. In dit voorbeeld kiezen we voor jaarrekening. Bij het aanklikken van de keuze kleuren bij de andere keuzemogelijkheden sommige vakjes wit en andere kleuren grijs. De witte vakken kan u aanvinken voor verdere verfijning van de selectie. Als grijze vakken aangeduid worden, is de gekozen selectie verbroken. In het voorbeeld kiezen we voor een jaarrekening.

2

3 Stap 2: Kies onder de basisselectie de status van het rapport. Dat kan zijn: herziening, origineel of voorlopig. Een origineel rapport is het allereerste rapport van dat type, een herziening kan een budgetwijziging of een aanpassing van het meerjarenplan zijn. Een voorlopig document is een beleidsrapport dat ingediend is, maar dat nog geen officiële status heeft omdat het nog niet door de Raad is vastgesteld of goedgekeurd. In het bovenstaande voorbeeld kiezen we als status origineel. Stap 3: Duid één of meerdere rapportjaren aan. In dit voorbeeld kiezen we als rapportjaar Let op: een rapportjaar bij een aanpassing van het meerjarenplan is het beginjaar van het oorspronkelijke meerjarenplan. Als u bijvoorbeeld een aanpassing van het meerjarenplan ( ) zoekt die in 2016 gebeurd is, dan duidt u als rapportjaar 2014 aan omdat de periode van de aanpassing van het meerjarenplan over de periode loopt.

4

5 Stap 4: Kies één of meerdere boekjaren. In het onderstaande voorbeeld is enkel de keuze voor 2014 mogelijk omdat het rapportjaar en het boekjaar samenvallen. Bij een aanpassing van het meerjarenplan kan u één of meerdere boekjaren kiezen binnen de periode van het meerjarenplan (in de huidige situatie ).

6 Stap 5: Kies het type boekhouding waarover u gegevens wenst. Enkel bij de jaarrekening is het mogelijk om zowel de algemene als de budgettaire boekhouding aan te duiden. Een budget en een meerjarenplan bevatten enkel gegevens van de budgettaire boekhouding. Bij een jaarrekening is het mogelijk om de algemene en de budgettaire boekhouding apart of gelijktijdig aan te duiden.

7 Of

8

9 2. Selectie van de entiteiten (optioneel) Stap 6: Bij dit onderdeel kan u de selectie verfijnen tot op het niveau van een individueel bestuur. Een selectie van de entiteiten is in tegenstelling tot de basisselectie optioneel. U kan voor 1 type bestuur of voor een combinatie van meerdere types besturen kiezen. Voor de gemeente Antwerpen moet u ook de districten aanduiden als u de gegevens van die districten mee wil opnemen in uw selectie Bij de keuze van een plaats (onder de knop plaatsnaam ) heeft de selectie betrekking op de besturen die zich op die geografische ligging bevinden. Bij de selectie van het bestuur moet u de gemeente, het OCMW, de provincie, het AGB, het APB of de OCMW-vereniging aanduiden waarvoor u gegevens wenst. U kan daar ook kiezen voor een combinatie van meerdere (types) besturen. In de overige vakjes kan u op dezelfde manier een selectie maken van de besturen binnen een provincie, een arrondissement of volgens de indeling in de VRIND- en Belfius clusters. In het onderstaande voorbeeld selecteren we de gemeente en het OCMW van Aalst. Als u onder type bestuur gemeentebestuur en onder plaats Aalst aanduidt, dan ziet u dat onder de andere rubrieken de mogelijkheden die niet aanklikbaar of mogelijk zijn grijs kleuren. Uit die voorstelling blijkt dus onmiddellijk dat Aalst volgens zowel de VRIND-cluster als de Belfius-hoofdcluster een centrumstad is die in de provincie Oost-Vlaanderen ligt en onder het arrondissement Aalst valt. Als er op een grijs veld geklikt wordt, vervalt de voorgaande selectie.

10

11 3. Aanmaak dataset Onder het topic aanmaak dataset zijn er zes grote keuzemogelijkheden met daar onder nog een onderverdeling. De zes keuzemogelijkheden zijn: basisinformatie, kencijfers, transactiegegevens, beleidsmatige gegevens, organisatieaspecten en achtergrondinformatie. Onder basisinformatie vindt u een overzicht van de besturen van de selectie terug. In dit voorbeeld zijn dat het gemeentebestuur en het OCMW van Aalst. Met de knop Terug naar keuzemenu links boven keert u terug naar het keuzemenu om andere gegevens voor de selectie op te zoeken of om een nieuwe selectie aan te maken. Onder de kencijfers kan u voor de selectie zowel het inwonersaantal, de oppervlakte als de aanslagvoeten APB en OOV opvragen.

12

13 Ook bij de kencijfers kan u meer informatie opvragen om een vergelijking met andere besturen gemakkelijker te maken. Onder het eerste tabblad vindt u informatie over het geselecteerde bestuur (plaats) volgens de VRIND-clustering, onder de tweede tabblad is er informatie van het bestuur volgens de indeling van Belfius-clustering en onder het derde tabblad worden de buurgemeenten weergegeven.

14

15 De transactiegegevens kunnen in het geval van meerdere geselecteerde besturen afzonderlijk of als geaggregeerd weergegeven worden. U kan daarbij kiezen voor een beperking tot de economische transactiegegevens (naam bestuur, KBO-nummer, boekjaar, algemene rekening, beleidsveld, economische sectorcode, transactiecode, bedrag), maar u kan ook de volledige set van transactiegegevens opvragen (de economische transactiegegevens aangevuld met de ID van de actie, de investeringsenveloppe en de budgettaire entiteit). Als u informatie wenst over gemeente Antwerpen dient u de districten mee te selecteren en dan de geaggregeerde gegevens op te vragen. Zo krijgt u een volledig beeld van het gemeentebestuur. Voorbeeld van de economische transactiegegevens per bestuur:

16

17 In deze tabel vindt u de gegevens van zowel gemeentebestuur als OCMW Aalst. Als u verder doorscrolt zijn de gegevens van het OCMW zichtbaar. U vindt er onder meer gegevens over de algemene rekeningen, de beleidsvelden, de economischesectorcodes, de transactiesoort (debet, credit, ontvangst,uitgave) en de respectievelijke bedragen. Voorbeeld van de geaggregeerde (gemeentebestuur en OCMW) economische transactiegegevens:

18

19 Ook de volledige transactiegegevens kunnen weergegeven worden, per bestuur afzonderlijk en geaggregeerd. Voorbeeld van de volledige transactiegegevens van de afzonderlijke besturen:

20 Om de gegevens van het OCMW terug te vinden, moet u verder scrollen. Naast de economische transactiegegevens is in deze tabel ook informatie terug te vinden over de ID s van de actie, de investeringsenveloppe en de budgettaire entiteit. Wat die begrippen betekenen, kan u vinden door met de cursor op het betreffende veld te staan. De actie-id bijvoorbeeld, is het unieke identificatienummer van de actie in de BBC-databank. Voorbeeld van de geaggregeerde, volledige transactiegegevens. In ons voorbeeld zijn dat de gegevens van het gemeentebestuur en het OCMW.

21 Bij de beleidsmatige gegevens kan u gegevens over de beleidscascade en de beleidsindicatoren vinden. De beleidscascade geeft alle informatie (code, de ID, korte omschrijving, type beleid, lange omschrijving, commentaar) over de beleidsdoelstellingen, actieplannen, acties en beleidsprioriteitencode. Qlikview heeft twee versies van de brondata: één die dagelijks en één die wekelijks geactualiseerd wordt. Omdat een dagelijkse aanpassing van de lange omschrijvingen veel tijd in beslag nemen, wordt de databank met de lange omschrijvingen slechts één keer per week aangevuld. Als u voldoende informatie hebt met de korte omschrijving, bevelen we u aan om de Qlikview te gebruiken waarbij de gegevens dagelijks bijgewerkt worden. In het onderstaande voorbeeld hebben we de Qlikview met de wekelijkse aanpassingen gebruikt zodat de selectie ook de lange omschrijvingen toont.

22 Het tabblad beleidsindicatoren geeft informatie over de indicatoren voor de beleidsdoelstellingen, de actieplannen en de acties. Het onderstaande voorbeeld geeft de informatie weer over de beleidsindicatoren voor de beleidsdoelstellingen van de gemeente en het OCMW van Aalst.

23 De informatie over de indicatoren voor de actieplannen ziet er als volgt uit: Het onderstaande voorbeeld geeft u een idee van de informatie die beschikbaar is over de indicatoren voor de acties:

24

25 Het veld organisatieaspecten is onderverdeeld in beleidsdomeinen, investeringsenveloppen en budgettaire entiteiten. Het onderstaande voorbeeld geeft de samenstelling van de beleidsdomeinen van de gemeente en het OCMW van Aalst.

26 Het overzicht van de investeringsenveloppen van de geselecteerde besturen (gemeente en OCMW Aalst) ziet er zo uit:

27 De onderstaande tabel geeft u het overzicht van de budgettaire entiteiten van de geselecteerde besturen (gemeente en OCMW Aalst): Onder de achtergrondinformatie vindt u een begrippenlijst en de verschillende rekeningenstelsels (de algemene rekeningen, de beleidsvelden en de economische sectoren). De onderstaande voorbeelden maken dat duidelijker. In het groene kader wordt steeds de datum aangeduid van de actualisering van de gegevens.

28 Begrippenlijst:

29 Het stelsel van de algemene rekeningen:

30 Het stelsel van de beleidsvelden:

31 Het stelsel van de economische sectoren:

32 4. Export dataset Om de gegevens in een tabel te downloaden, klikt u ofwel in de tabel rechts boven op het driehoekje met de linkermuisknop, ofwel eender waar in de tabel met de rechtermuisknop en kies je Export. Vervolgens kies je de locatie en het formaat om de gegevens op te slaan.

Handleiding Financiële analysetool

Handleiding Financiële analysetool Handleiding Financiële analysetool Inleiding Met de analysetool kun je gegevens van de beleidsrapporten van de lokale besturen opvragen. Deze handleiding toont hoe je de gewenste gegevens kunt selecteren.

Nadere informatie

BBC en BBC-DR Beleids- en beheerscyclus lokale besturen Digitale rapportering. Antwerpen, 8 december 2016 V-ICT-OR, Manage IT Geert Mertens, Adviseur

BBC en BBC-DR Beleids- en beheerscyclus lokale besturen Digitale rapportering. Antwerpen, 8 december 2016 V-ICT-OR, Manage IT Geert Mertens, Adviseur BBC en BBC-DR Beleids- en beheerscyclus lokale besturen Digitale rapportering Antwerpen, 8 december 2016 V-ICT-OR, Manage IT Geert Mertens, Adviseur Beleids- en Beheerscyclus (BBC) Implementatie: Algemene

Nadere informatie

BBC & BBC-DR. Beleids- en beheerscyclus voor lokale besturen Digitale rapportering. Gent, 12 mei 2016 Shopt IT

BBC & BBC-DR. Beleids- en beheerscyclus voor lokale besturen Digitale rapportering. Gent, 12 mei 2016 Shopt IT BBC & BBC-DR Beleids- en beheerscyclus voor lokale besturen Digitale rapportering Gent, 12 mei 2016 Shopt IT Beleids- en Beheerscyclus (BBC) Beleidscyclus & Financiële cyclus Planning Evaluatie Uitvoering

Nadere informatie

Inhoud: Overzicht tabs 3

Inhoud: Overzicht tabs 3 TIPS & HOW TO S 2 Inhoud: Overzicht tabs 3 Gebruik exportmodule 4 o Basisselectie 4 o Filter sector/niveau 6 o Filter grondgebied 6 o Filter taalgroep 7 o Kies aanspreektaal 7 o Kies aanspreking 8 o Kies

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding. Module betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen

Gebruikers- handleiding. Module betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen Gebruikers- handleiding Module betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen Module Betalingen Uitgestelde of meerdere handtekeningen Selectie Uitgestelde of meerdere handtekeningen Voor u een overschrijving

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Module kredieten Inventaris

Gebruikershandleiding. Module kredieten Inventaris Gebruikershandleiding Module kredieten Inventaris Selectie Dit scherm geeft u de mogelijkheid criteria te specificeren om een selectie op uw actieve leningen (inventaris) uit te voeren. Indien u op klikt,

Nadere informatie

Toelichting BBC 2020

Toelichting BBC 2020 Toelichting BBC 2020 Concept BBC Omgeving 2 Concept BBC Effecten Omgeving 3 Concept BBC Strategie Effecten Omgeving 4 Concept BBC Strategie Beleidsdoelstellingen Effecten Omgeving 5 Concept BBC Strategie

Nadere informatie

Stappenplan I-rent. Inloggen

Stappenplan I-rent. Inloggen Stappenplan I-rent Vanaf januari 2017 kan je reserveren voor het buurthuis, Rockhok of jeugdcentrum via het online platform I-rent. In deze handleiding kan je terugvinden hoe je kan inloggen, een reservatie

Nadere informatie

Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid. 1 Hoe zoek ik een gebruiker? Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?...

Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid. 1 Hoe zoek ik een gebruiker? Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?... Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid Inhoud 1 Hoe zoek ik een gebruiker?...2 2 Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?... 5 3 Hoe maak ik een werkrelatie aan?... 8 4 Hoe geef ik

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING,

DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING, Ministerieel besluit tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten, de rekeningenstelsels en de digitale rapportering van de beleids- en beheerscyclus DE VLAAMSE MINISTER

Nadere informatie

Ledenlijsten + etiketten maken

Ledenlijsten + etiketten maken Ledenlijsten + etiketten maken Eerst wordt uitgelegd hoe je een ledenlijst (van alle clubleden of leden per lesjaar) kan opvragen en bewerken en nadien hoe je met deze lijst etiketten kan maken. De ledenlijst

Nadere informatie

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers.

Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers. Expert/M Plus Elektronische betalingen leveranciers www.kluwer.be/software Inhoudsopgave Creatie betalingenbank... 2 Betalingen leveranciers... 3 Selecties leveranciers (tab 1)... 3 Overzicht leveranciers

Nadere informatie

Facturatie Hoe maak ik een interne factuur met 8 en 9 rekeningen op? Inleiding

Facturatie Hoe maak ik een interne factuur met 8 en 9 rekeningen op? Inleiding Hoe maak ik een interne factuur met 8 en 9 rekeningen op? Inleiding Interne facturatie wordt vaak gedaan in grotere bedrijven om boekhoudkundig bedragen binnen verschillende afdelingen over te halen. Instellen

Nadere informatie

BBC Digitale rapportering

BBC Digitale rapportering BBC Digitale rapportering Inhoud Situering Proces van aanlevering Demo digitaal loket Welke gegevens bevat BBC-DR? Verwerking van de gegevens Inhoud Situering Proces van aanlevering Demo digitaal loket

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten

Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Dubieuze debiteuren & Opvolging klanten Inhoudsopgave 1. Dubieuze debiteuren... 2 1.1. Afboeken Openstaande facturen... 2 1.1.1. Individuele afboeking... 2 1.1.2. Globale afboeking... 2 1.1.3. De klant

Nadere informatie

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL Na het aanmelden op de Energieprestatiedatabank met uw eid of token, komt u op het menu EPC Residentieel. Het menu EPC Residentieel bevat drie mogelijkheden. Met de optie

Nadere informatie

Handleiding. gemeente- en stadsmonitor AGENTSCHAP BINNENLANDS BESTUUR DEPARTEMENT KANSELARIJ & BESTUUR

Handleiding. gemeente- en stadsmonitor AGENTSCHAP BINNENLANDS BESTUUR DEPARTEMENT KANSELARIJ & BESTUUR Handleiding gemeente- en stadsmonitor AGENTSCHAP BINNENLANDS BESTUUR DEPARTEMENT KANSELARIJ & BESTUUR Inleiding Met de gemeente- en stadsmonitor wordt een grote dataset ontsloten op een gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Inventarisatie domeinen en gebouwen

Inventarisatie domeinen en gebouwen Inventarisatie domeinen en gebouwen 1. Algemeen De domeinen en gebouwen van het GO! worden in het FMIS ondergebracht in de geografische boomstructuur. Normaal gezien opent deze standaard bij het openen

Nadere informatie

HELPPAGINA S TER INLEIDING... 2 HOME... 3 DATABANK... 3

HELPPAGINA S TER INLEIDING... 2 HOME... 3 DATABANK... 3 HELPPAGINA S TER INLEIDING... 2 HOME... 3 DATABANK... 3 Een diergeneesmiddel of repertoriumtekst in Databank zoeken >>>> met behulp van selectiecriteria 4 Een diergeneesmiddel of repertoriumtekst in Databank

Nadere informatie

Handleiding Duco - ventilatieberekeningsprogramma. Handleiding Duco - ventilatieberekeningsprogramma Pagina 1

Handleiding Duco - ventilatieberekeningsprogramma. Handleiding Duco - ventilatieberekeningsprogramma Pagina 1 Handleiding Duco - ventilatieberekeningsprogramma Handleiding Duco - ventilatieberekeningsprogramma Pagina 1 Voer de algemene projectgegevens in, maak uw keuze uit het gewenste ventilatiesysteem en voeg

Nadere informatie

Traject evaluatie BBC

Traject evaluatie BBC BBC-evaluatie APB Vera 21 juni 2016 Traject evaluatie BBC BBC-evaluatie bevragingen en interviews vergaderingen BBC-forum ontwerpteksten ABB op website mee te nemen in Decreet Lokaal Bestuur nog niet politiek

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, TOERISME EN VLAAMSE RAND,

DE VLAAMSE MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, TOERISME EN VLAAMSE RAND, Ministerieel besluit tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten en de toelichting ervan, en van de rekeningstelsels van de gemeenten, de provincies en de openbare

Nadere informatie

CRM - Salesplanner - NL

CRM - Salesplanner - NL Handleiding PratoFlex CRM - Salesplanner - NL Efficiency through innovation Inhoudsopgave Voorwoord Salesplanner In de klantenfiche Bezoekplanning Filters Legende Automatisch gegeneerde bezoekplanningen

Nadere informatie

HELPPAGINA S TER INLEIDING... 2 HOME... 3 DATABANK... 3

HELPPAGINA S TER INLEIDING... 2 HOME... 3 DATABANK... 3 HELPPAGINA S TER INLEIDING... 2 HOME... 3 DATABANK... 3 Een diergeneesmiddel of repertoriumtekst in Databank zoeken >>>> met behulp van selectiecriteria 4 Een diergeneesmiddel of repertoriumtekst in Databank

Nadere informatie

Rekeningafschriften in DexiaSoft

Rekeningafschriften in DexiaSoft Rekeningafschriften in DexiaSoft DexiaSoft ondersteunt coda files tot en met versie 2 Vooraleer u start met het beheer van de rekeningafschriften is het aan te raden om via DexiaSoft\Instellingen\Folders

Nadere informatie

Created With ScreenSteps Trial

Created With ScreenSteps Trial Meerdere documenten toevoegen In Winkwaves Kenniscafé is het mogelijk om meerdere documenten aan 1 enkele kronkel toe te voegen. Onderstaand leggen we deze nieuwe functionaliteit uit. De schermen komen

Nadere informatie

NBB.Stat Jaarrekeningen. Gebruikershandleiding Statistieken uit de jaarrekeningen (Balanscentrale)

NBB.Stat Jaarrekeningen. Gebruikershandleiding Statistieken uit de jaarrekeningen (Balanscentrale) NBB.Stat Jaarrekeningen Gebruikershandleiding Statistieken uit de jaarrekeningen (Balanscentrale) NBB.Stat Gebruikershandleiding Statistieken uit de jaarrekeningen (Balanscentrale) 2. Inhoudsopgave 1 INLEIDING...

Nadere informatie

Beleids- en beheerscyclus en gemeentelijke verzelfstandiging Jan Leroy, VVSG. Ontmoetingsdag Locus-VVC, 20 mei 2011

Beleids- en beheerscyclus en gemeentelijke verzelfstandiging Jan Leroy, VVSG. Ontmoetingsdag Locus-VVC, 20 mei 2011 Beleids- en beheerscyclus en gemeentelijke verzelfstandiging Jan Leroy, VVSG Ontmoetingsdag Locus-VVC, 20 mei 2011 Inhoud BBC en Gemeentelijke diensten Budgethouderschap Intern verzelfstandigd agentschappen

Nadere informatie

HULP BIJ GEBRUIK CV-CHECK

HULP BIJ GEBRUIK CV-CHECK HULP BIJ GEBRUIK CV-CHECK INHOUD INLOGGEN + OPZOEKEN SELECTIE... 2 OVERZICHT TABBLADEN + CRITERIA INGEVEN... 4 DETAIL RESULTATEN INSCHRIJVINGEN... 10 MIJN SELOR... 16 ONLINE SOLLICITEREN... 16 Handleiding

Nadere informatie

Personeelsnota 59 SAGA: versie 8

Personeelsnota 59 SAGA: versie 8 Personeelsnota 59 SAGA: versie 8 Contactpersoon: Ann Vanraes / Laatste aanpassing: 12.02.2018 Op 15.02.18 is er een upgrade gebeurd van SAGA naar versie 8. Voor de planners is er weinig gewijzigd. De lay-out

Nadere informatie

Boekhouding. Handleiding (e)logobase

Boekhouding. Handleiding (e)logobase Naam handleiding: Handleiding (e)logobase - Boekhouding Handleiding (e)logobase Boekhouding 2012 Winbase Software en Adviezen B.V. Inhoud 1. Instellingen (e)logobase... 3 2. Bankbestanden importeren in

Nadere informatie

Begroting - meerjarenplan

Begroting - meerjarenplan Begroting - meerjarenplan 1. Begroting en meerjarenplan inbrengen... 2 1.1. Inbrengen van budget en meerjarenplan... 2 1.2. Aanpassen begrotingscijfers van ingelezen Excel bestanden... 3 1.3. Afdrukken

Nadere informatie

1 Inleiding 1 / 24. DATUM UITGIFTE : 24-1-2014 DATUM HERZIENING : 18-7-2014 Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.0 HIKVISION

1 Inleiding 1 / 24. DATUM UITGIFTE : 24-1-2014 DATUM HERZIENING : 18-7-2014 Gebruikershandleiding ivms-4200-client 2.0 HIKVISION 1 / 24 1 Inleiding Deze verkorte handleiding beschrijft de meest gebruikte mogelijkheden voor het live bekijken van beelden, evenals het opvragen van opgenomen beelden. Mochten er vragen, opmerkingen of

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding. Module Reporting Rekeninginformatie

Gebruikers- handleiding. Module Reporting Rekeninginformatie Gebruikers- handleiding Module Reporting Rekeninginformatie A. ALGEMEEN 1. KORTE BESCHRIJVING VAN DE MODULE Module Reporting Rekeninginformatie voor BelfiusWeb-klanten met uitvoerige behoeften op vlak

Nadere informatie

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten).

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). Dit is een stapje verder... Hiermee gaat u niet zomaar naar bv. Alle particulieren een mailing doen. ð Je gaat hier enkel personen of bedrijven

Nadere informatie

Stappenplan aanvraag functiewijziging in omgevingsloket. STAP 1 Inloggen via

Stappenplan aanvraag functiewijziging in omgevingsloket. STAP 1 Inloggen via Stappenplan aanvraag functiewijziging in omgevingsloket STAP 1 Inloggen via https://www.omgevingsloketvlaanderen.be/ STAP 2 Kiezen voor aanvraag omgevingsproject Vervolgens klikken op volgende Stappenplan

Nadere informatie

Handleiding validatie studiemateriaal.

Handleiding validatie studiemateriaal. Handleiding validatie studiemateriaal www.campiniamedia.be/admin Inhoud Aanmelden op uw overzicht... 2 Starten met het valideren en/of aanmelden van het studiemateriaal... 3 Studiemateriaal van vorig academiejaar

Nadere informatie

HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE

HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE HANDLEIDING POSTSTUKREGISTRATIE Versie 3-04/10/2005 Dit document is de handleiding voor de poststukregistratie e2e nv pagina 1/20 1 Index 1 INDEX... 2 2 ROLLEN... 3 3 VERWERKER... 4 3.1 OVERZICHT... 4

Nadere informatie

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL Na het aanmelden op de Energieprestatiedatabank met uw eid of token, komt u op het menu EPC Residentieel. Het menu EPC Residentieel bevat drie mogelijkheden. Met de optie

Nadere informatie

Bijsnijden. In Faststone image viewer Bijsnijden in Faststone image viewer 1

Bijsnijden. In Faststone image viewer Bijsnijden in Faststone image viewer 1 Bijsnijden In Faststone image viewer 6-3-2016 Bijsnijden in Faststone image viewer 1 Open Faststone image Viewer, en kies jou afbeelding die je bijsnijden wilt 6-3-2016 Bijsnijden in Faststone image viewer

Nadere informatie

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING Voorwoord Colofon OFFICIËLE RAPPORTERING

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING Voorwoord Colofon OFFICIËLE RAPPORTERING BBC RAPPORTERING 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Voorwoord... 2.1 2.2 Colofon... 2.2 3 OFFICIËLE RAPPORTERING... 3.1 3.1 Schema TM2 Nieuw!... 3.1 3.1.1 Uitsplitsing ten laste

Nadere informatie

Handleiding GO!Fixit 2.0 Web voor de Melder V 17

Handleiding GO!Fixit 2.0 Web voor de Melder V 17 Handleiding GO!Fixit 2.0 Web voor de Melder V 17 Inhoud 1. Inloggen in het GO!Fixit webportaal... 3 2. Meldingen maken... 3 2.1. Een andere melder ingeven... 6 2.2. Het Type werk... 7 2.3. Prioriteit...

Nadere informatie

Dashboard Kenmerken in Arvastat Werkloosheid

Dashboard Kenmerken in Arvastat Werkloosheid In dit document wordt uitgelegd wat de mogelijkheden van het dashboard Kenmerken zijn, en hoe je er meteen mee aan de slag kan. We bespreken het beginscherm, de verschillende weergavemogelijkheden van

Nadere informatie

Solibri Model Viewer - Het coördinatie en hoeveelhedenmodel

Solibri Model Viewer - Het coördinatie en hoeveelhedenmodel Solibri Model Viewer - Het coördinatie en hoeveelhedenmodel Om het BIM-model gemakkelijk toegankelijk te maken voor mensen met weinig BIM-kennis wordt dit model door Kumpen voorbereid. Daarna wordt er

Nadere informatie

Website databank personeelsbezetting

Website databank personeelsbezetting Website databank personeelsbezetting Hoe gebruikt u dit platform? Wanneer u surft naar de weblink die u van CC Consult ontvangen heeft (www.vergelijkjegemeente.be), kan u zich inloggen met uw unieke gebruikersnaam

Nadere informatie

Inhoud. Titel 1. Definities 11

Inhoud. Titel 1. Definities 11 Inhoud 1. Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn 9 Titel 1. Definities 11 Titel 2. De

Nadere informatie

Extractie maken uit Medicom en uploaden in VIPLive

Extractie maken uit Medicom en uploaden in VIPLive Extractie maken uit Medicom en uploaden in VIPLive Inleiding 1. Nieuwe extractie maken in Medicom 1.1 Nieuwe extractie maken Patiënten 1.2 Nieuwe extractie maken Medicatie 1.3 Nieuwe extractie maken Journaal

Nadere informatie

Hinder in kaart Handleiding v1.03

Hinder in kaart Handleiding v1.03 Hinder in kaart Handleiding v1.03 1 De Kaarttoepassing 1 Kaarttoepassing kiezen 6 Coördinaten en schaal 2 Achtergrond kiezen 7 Legende 3 Zoeken 8 Verfijnen 4 Help, disclaimer en bronnen 9 Overzichtskaart

Nadere informatie

Archibus Reserveringsmodule

Archibus Reserveringsmodule Archibus Reserveringsmodule Versie: 1 Inhoud 1 Verbinding maken met Archibus... 3 2 Een zaal/werkplek reserveren... 5 2.1 De resultaten filteren... 6 2.1.1 Op datum filteren... 6 2.1.2 Op type zaal/werkplek

Nadere informatie

Baltie. Modes 1 en 2. Dubbelklik op de snelkoppeling van Baltie. Klik op Modes 1. Building. Klik op Scene Open/New...: Zoek je eigen map op.

Baltie. Modes 1 en 2. Dubbelklik op de snelkoppeling van Baltie. Klik op Modes 1. Building. Klik op Scene Open/New...: Zoek je eigen map op. Baltie Modes 1 en 2 Dubbelklik op de snelkoppeling van Baltie Klik op Modes 1. Building Klik op Scene Open/New...: Zoek je eigen map op. Vul achter Bestandsnaam de schoolcode + initialen + de naam van

Nadere informatie

Inventarisatie domeinen en gebouwen

Inventarisatie domeinen en gebouwen Inventarisatie domeinen en gebouwen 1. Algemeen De domeinen en gebouwen van het GO! worden in het FMIS ondergebracht in de geografische boomstructuur. Normaal gezien opent deze standaard bij het openen

Nadere informatie

Handleiding. Curasoft. Declareren en retourinformatie (eerstelijns)

Handleiding. Curasoft. Declareren en retourinformatie (eerstelijns) Handleiding Declareren en retourinformatie (eerstelijns) - 1 / 12 - Declareren en retourinformatie (eerstelijns) Met de declaratiemodule binnen kunt u de volledige declaratie van uw praktijk uitvoeren.

Nadere informatie

FabriSoft Le logiciel de gestion pour les Fabriques d'eglises - De software van beleid voor de Kerkenfabrieken

FabriSoft Le logiciel de gestion pour les Fabriques d'eglises - De software van beleid voor de Kerkenfabrieken FabriSoft Le logiciel de gestion pour les Fabriques d'eglises - De software van beleid voor de Kerkenfabrieken Het dossier creëren een financiële rekening creëren - Overname van de historiek : rekeningen

Nadere informatie

Er bestaan verschillende manieren om het visitekaartje van Brocom in de standaardbrieven van BRIO in te brengen:

Er bestaan verschillende manieren om het visitekaartje van Brocom in de standaardbrieven van BRIO in te brengen: Hoe het visitekaartje van Brocom in uw standaardbrieven van BRIO inbrengen? Inleiding Er bestaan verschillende manieren om het visitekaartje van Brocom in de standaardbrieven van BRIO in te brengen: Ofwel

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Beheer facturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 12 Inhoud Inleiding... 3 Twee type facturen... 3 Opbouw beheer facturen... 4 Tabblad Vecozo... 5 Lijst facturen... 6 Retourinformatie

Nadere informatie

Count-e Statistieken. Statistieken

Count-e Statistieken. Statistieken Count-e Statistieken 1. Voorbereiding... 2 1.1. Statistiek definities... 3 2. Afdrukken Statistieken... 5 3. Functies gebruiken... 6 3.1. Veldinhoud selecteren... 6 3.2. Celinhoud tonen... 6 3.3. Velden

Nadere informatie

Handleiding LCC Benchmarking Tool

Handleiding LCC Benchmarking Tool Handleiding LCC Benchmarking Tool Stap1. De tool http://benchmarking.zorgenbouw.nl opent met de onderstaande pagina. Op de openingspagina voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in die u van de beheerder

Nadere informatie

Archibus Reservatiemodule

Archibus Reservatiemodule Archibus Reservatiemodule Date de création : 24/08/2016 Version : 1 Date de dernière modification : 27/03/2017 Inhoud Archibus Reservatiemodule... 1 1 Aanmelden op Archibus... 3 2 Een zaal of werkpost

Nadere informatie

10 Flitsend boekhouden

10 Flitsend boekhouden 10 Flitsend boekhouden 1 Flitsend Boekhouden - Test je kennis In Flitsend Boekhouden Test je kennis boek je een reeks samenhangende verrichtingen. Sommige opdrachten vangen aan bij de start van het boekjaar.

Nadere informatie

FONDS VOOR ARBEIDSONGEVALLEN CORFLAT II. Handleiding

FONDS VOOR ARBEIDSONGEVALLEN CORFLAT II. Handleiding FONDS VOOR ARBEIDSONGEVALLEN CORFLAT II Handleiding Inhoud 1 INLEIDING 2 2 TOEGANG TOT DE TOEPASSING 2 3 MENU 3 4 LIJST VAN UITGAANDE STROMEN 4 4.1 BETEKENIS VAN DE KOLOMMEN 4 4.2 MOGELIJKE ACTIES OP DE

Nadere informatie

HANDLEIDING DMS. Handleiding DMS. Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s:

HANDLEIDING DMS. Handleiding DMS. Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s: HANDLEIDING DMS Dit document is de handleiding voor het DMS (Document Management Systeem) op drie verschillende niveau s: Gebruiker Coördinator Administrator end2end solutions pagina 1 Op het DMS van Ieper

Nadere informatie

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Ga met uw internet browser naar de website http://artsen.somedi.be Klik op Inloggen e-lab Er opent zich een nieuw venster met de aanmeldpagina van CyberLab. Vul uw aanmeldingsnaam

Nadere informatie

Toegang tot de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie).

Toegang tot de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie). Toegang tot de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie). Wanneer u zich de eerste keer toegang wenst te verlenen als gemachtigde van een onderneming tot de digitale steunmaatregelen

Nadere informatie

Dubieuze debiteuren. Inhoudsopgave

Dubieuze debiteuren. Inhoudsopgave Dubieuze debiteuren Inhoudsopgave 1. Afboeking Dubieuze Debiteuren... 2 1.1. Algemene rekeningen instellen... 2 1.2. Groepsgewijze afboeking... 3 1.3. Individuele afboeking dubieuze debiteuren... 6 2.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Handleiding Logistieke Middelen Online 1. INLEIDING TRANSACTIEOVERZICHT OVERBOEKEN BESTELLEN...

Inhoudsopgave. Handleiding Logistieke Middelen Online 1. INLEIDING TRANSACTIEOVERZICHT OVERBOEKEN BESTELLEN... Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 2 2. TRANSACTIEOVERZICHT... 3 3. OVERBOEKEN... 5 4. BESTELLEN... 6 5. SALDO OPVRAGEN... 8 6. FACTUUR EN TRANSACTIEOVERZICHT... 9 Versie 27 augustus 2012 1 1. Inleiding Het

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Gebruikersbeheer gericht op het Digitaal Sociaal Huis (v2.2)

Gebruikersbeheer gericht op het Digitaal Sociaal Huis (v2.2) Gebruikersbeheer gericht op het Digitaal Sociaal Huis (v2.2) Inhoud Algemene instellingen... 2 Inloggen tot het systeem... 2 Uw gedelegeerde beheerders beheren... 2 Uw organisatie gegevens beheren... 4

Nadere informatie

Les11 Werken met vaste waarden

Les11 Werken met vaste waarden Les11 Werken met vaste waarden Heb je alle vorige lessen met succes doorlopen, dan heb je al heel veel bijgeleerd in zo n korte periode. Om alles bij te houden blijft oefenen en nog eens oefenen de werkwijze.

Nadere informatie

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de "Zie ook" lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies.

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de Zie ook lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies. Hoofdstuk 1 Boekhouding exporteren U kunt uw boekhouding vanuit Intramed exporteren door middel van een wizard. U kunt de boekhouding exporteren in FMuta-formaat, Auditfile-formaat (ADF), of een eigen

Nadere informatie

SCHOOL (OWA) handleiding

SCHOOL (OWA) handleiding SCHOOL (OWA) handleiding Kibro België Kibro Nederland Handleiding voor Online Web Admin (v:1.0.0.1) DOWNLOAD ALS PDF BEKIJK DE VIDEO HANDLEIDING De OWA kort uitgelegd... De KinderBrowser Online Web Admin

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Beheren van middelen in Web- Planboard

Beheren van middelen in Web- Planboard Handleiding Beheren van middelen in Web- Planboard versie juni 2010 Ambachtsweg 16 2641 KS Pijnacker Tel: +31.(0)15.3613497 Fax: +31.(0)15.3610029 E-mail: info@bitbybit-is.nl Web: www.bitbybit-is.nl Wijzigingsbladen

Nadere informatie

Dashboard Kenmerken in Arvastat Vacatures

Dashboard Kenmerken in Arvastat Vacatures In dit document wordt uitgelegd wat de mogelijkheden van het dashboard Kenmerken zijn, en hoe je er meteen mee aan de slag kan. We bespreken het beginscherm, de verschillende weergavemogelijkheden van

Nadere informatie

Demovoorstelling. Registratie door sociaal verhuurkantoor i.f.v. verlaagd tarief inzake onroerende voorheffing

Demovoorstelling. Registratie door sociaal verhuurkantoor i.f.v. verlaagd tarief inzake onroerende voorheffing Demovoorstelling Registratie door sociaal verhuurkantoor i.f.v. verlaagd tarief inzake onroerende voorheffing 1 Het verlenen van een volmacht. Een vertegenwoordiger van een sociaal verhuurkantoor kan via

Nadere informatie

HANDLEIDING FLEXI-SMS

HANDLEIDING FLEXI-SMS 1 HANDLEIDING FLEXI-SMS Index: 1. Algemeen... p 2 2. Activatie FLEXI-SMS... p 3 3. Hoe verstuur ik SMS en?... p 4 4. SMS en versturen aan een groep klanten (batch SMS)... p 6 5. Versturen van een SMS vanuit

Nadere informatie

DKO Beheerders. 5 maart WISA helpdesk

DKO Beheerders. 5 maart WISA helpdesk DKO Beheerders 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 DKO Beheerders 2 1.1 Taken na update WISA-programma...................... 2 1.1.1 Aanmelden als administrator...................... 2 1.1.2 Nieuwe

Nadere informatie

A-Sport. Boek uw Antwerpse sportplek in enkele klikken

A-Sport. Boek uw Antwerpse sportplek in enkele klikken A-Sport Boek uw Antwerpse sportplek in enkele klikken Inhoud Wat is A-Sport? Vanaf wanneer kan ik A-Sport gebruiken? Hoe dien ik een reservatieaanvraag in via A-Sport? Hoe gaat het verder? Eerste Hulp

Nadere informatie

1 Startpagina. Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw

1 Startpagina. Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw Dendermondesteenweg 449, 9070 Destelbergen tolkaanvraag@cabvlaanderen.be www.cabvlaanderen.be - www.tolkaanvraag.be 09/228.28.08-09/228.18.14-0473/92.33.11 - Nood 0476/22.91.75 1 Startpagina Na het aanmelden

Nadere informatie

SwingOffice in een notendop

SwingOffice in een notendop SwingOffice in een notendop doelstelling: opvolging en bijsturing van berichten (per e-mail). 1. Inloggen in de Swing-omgeving Surf (gebruik Microsoft Internet Explorer) naar : http://swinglinecomputer/servico/default.aspx

Nadere informatie

Inhoud. Vooraf Fasebepaling Klasgroeptoewijzing Opstellen van het ISP Let op Uitwisselingen...

Inhoud. Vooraf Fasebepaling Klasgroeptoewijzing Opstellen van het ISP Let op Uitwisselingen... Handleiding Opstellen van je ISP Inhoud Vooraf... 2 1 Fasebepaling... 2 2 Klasgroeptoewijzing... 2 3 Opstellen van het ISP... 2 4 Let op... 5 5 Uitwisselingen... 6 6 Vrijstellingen... 6 7 Deeloverdrachten

Nadere informatie

Beleids- en beheerscyclus: Papieren waarheid of daadkrachtig bestuur. Pilootbesturen getuigen over hun ervaringen met BBC

Beleids- en beheerscyclus: Papieren waarheid of daadkrachtig bestuur. Pilootbesturen getuigen over hun ervaringen met BBC Beleids- en beheerscyclus: Papieren waarheid of daadkrachtig bestuur Pilootbesturen getuigen over hun ervaringen met BBC Brussel, 24 november 2011 Programma Ellen Ruelens: Staan de beleidsrapporten i.f.v.

Nadere informatie

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Het maken en gebruiken van rapportages 1. Rapportages en Excel Een rapportage gebruikt u om een bestand aan te maken: u wilt bijvoorbeeld etiketten uitdraaien, een

Nadere informatie

Nieuwigheden Geopunt kaarttoepassingen November 2014

Nieuwigheden Geopunt kaarttoepassingen November 2014 Nieuwigheden Geopunt kaarttoepassingen November 2014 Document versie 3.1 1 Versmelting Geopunt-kaart en Geopunt-kaart pro tot één Geopunt-kaart en een nieuwe kaarttoepassing INSPIRE Beide toepassingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 123OPSLAAN.NL. Gebruikershandleiding. Pagina 1

Gebruikershandleiding 123OPSLAAN.NL. Gebruikershandleiding. Pagina 1 123OPSLAAN.NL Gebruikershandleiding Pagina 1 Inhoudsopgave Welkom bij 123OPSLAAN.NL... 3 Dashboard... 4 Dozen bestellen.... 6 Dozen uploaden.... 6 Dozen laten ophalen.... 8 Dozen terug leveren.... 8 Dozen

Nadere informatie

Technische handleiding database ontslagmanagement

Technische handleiding database ontslagmanagement Technische handleiding database ontslagmanagement 1. Het databasevenster De database opent u door te dubbelklikken 1 op het Access-icoon Ontslagmanagement.lnk Mogelijk krijgt u eerst één of meerdere vensters

Nadere informatie

HOE GEBRUIKT U HET ONDERDEEL COLUMBUS OP DE WEBSITE VAN DE GSOB?

HOE GEBRUIKT U HET ONDERDEEL COLUMBUS OP DE WEBSITE VAN DE GSOB? HOE GEBRUIKT U HET ONDERDEEL COLUMBUS OP DE WEBSITE VAN DE GSOB? De GSOB besteedt een gedeelte van zijn website aan het Columbusproject, om de instellingen van openbaar nut te laten delen in de vruchten

Nadere informatie

+32 (0) beeple.eu/support

+32 (0) beeple.eu/support 1 CONTENTS WELKOM... 3 PROFIELKENMERKEN... 4 IMPORTEREN MEDEWERKERS VANUIT EXCEL... 8 AFDELINGEN...10 FUNCTIES...13 PLANNING...14 EINDWOORD...21 2 WELKOM Welkom bij de handleiding Starten met Beeple: Interim

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

Website voor leerkrachten

Website voor leerkrachten Website voor leerkrachten 13 augustus 2013 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Website voor leerkrachten 2 1.1 Algemene termen en iconen........................... 3 1.2 Inloggen......................................

Nadere informatie

AFWEZIGHEDEN SCHOOLWARE

AFWEZIGHEDEN SCHOOLWARE AFWEZIGHEDEN SCHOOLWARE Inleiding In dit gedeelte van de handleiding wordt uitgelegd hoe leerkrachten afwezigheden kunnen registreren via de schoolware website. Al het voorbereidend werk (gebruikersnamen,

Nadere informatie

Beleids- en beheerscyclus en verzelfstandigde entiteiten

Beleids- en beheerscyclus en verzelfstandigde entiteiten Beleids- en beheerscyclus en verzelfstandigde entiteiten Inhoud Verwelkoming Krachtlijnen van een belangrijke hervorming Wat betekent BBC voor verzelfstandigde entiteiten? Het planlastendecreet en de BBC

Nadere informatie

Abakus Handleiding Beheer facturen

Abakus Handleiding Beheer facturen Abakus Handleiding Beheer facturen Abakus Zonneoordlaan 17 6718 TK Ede 088-946 22 25 info@abakus.nl www.abakus.nl KvK 34183168 Incura en Abakus zijn producten van WinBase Software en Adviezen BV Inleiding

Nadere informatie

Handleiding MyHandicap

Handleiding MyHandicap Directie-generaal Personen met een handicap Handleiding MyHandicap Raadpleging van het dossier Indienen van een aanvraag Signaleren van een wijziging Meer info op www.handicap.belgium.be Maart 2018 1.

Nadere informatie

Handleiding ZNO e-lab

Handleiding ZNO e-lab Handleiding ZNO e-lab ZorgNetOost wordt gerealiseerd door IZIT. 1. Inleiding De dienst ZNO e-lab biedt u de mogelijkheid om laboratoriumuitslagen sneller tot uw beschikking te hebben door rechtstreeks

Nadere informatie

Directe Toegang Logopedie

Directe Toegang Logopedie Handleiding LogoBase Directe Toegang Logopedie 2012 Winbase Software en Adviezen B.V. Inhoud 1. Een DTL-Zitting aanmaken in de agenda... 3 2. De DTL-Screening... 6 3. Declareren van een DTL-Screening...

Nadere informatie

FitMan veranderingen vanaf versie 9.6

FitMan veranderingen vanaf versie 9.6 FitMan veranderingen vanaf versie 9.6 Incasso / domiciliëring / SEPA FitMan heeft extra mogelijkheden gekregen voor het automatisch incasseren. Waaronder de mogelijkheid voor het aanmaken van de europese

Nadere informatie

De werking van de Beleids-en beheerscyclus

De werking van de Beleids-en beheerscyclus Achter de schermen De werking van de Beleids-en beheerscyclus Nu de gemeenteraadsverkiezingen achter de rug zijn en het stof weer is gaan liggen, ontwaken de nieuwe gemeenteburen. In sommige steden en

Nadere informatie

Handleiding Internetbankieren

Handleiding Internetbankieren Handleiding Internetbankieren 1) I N L E I D I N G... 2 2) H E L P D E S K... 2 3) V E R K L A R I N G I C O N E N... 2 4) O V E R Z I C H T H O M E P A G I N A... 3 5) R E K E N I N G E N... 3 a. Mutaties...

Nadere informatie

BMW Handleiding Mobility Card Navision

BMW Handleiding Mobility Card Navision 1 BMW Handleiding Mobility Card Navision Mei 2007 Navision Mobility Card 2 1. Start applicatie Er zijn in Navision twee mogelijkheden om de Mobility Card applicatie te starten: 1.1. Via geboekte facturen

Nadere informatie