Denderleeuw - Liedekerke. Afvalkalender 3 APRIL APRIL 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Denderleeuw - Liedekerke. Afvalkalender 3 APRIL APRIL 2018"

Transcriptie

1 Denderleeuw - Liedekerke Afvalkalender 3 APRIL APRIL

2 Inzamelregels en tips Zet je afval op een veilige plaats op de stoep voor je woning. Restfractie Gele zak 30 liter: 1 euro. Gele zak 60 liter: 1,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...) aan de gele zak vast te maken. Maximaal gewicht per zak: 15 kg. Met krop, niet met plakband of met twee kroppen. GFT (groenten-, fruit- en tuinafval) Container 40 liter: gele sticker 0,90 euro. Container 140 liter: rode sticker 1,80 euro. Abonnementsformule mogelijk. Zorg ervoor dat het deksel gesloten is, dat de handgreep naar de straatkant gericht is en dat er een sticker aan bevestigd is. Regelmatig reinigen en een krant onderin de container leggen, voorkomt geurhinder in de zomer en vastvriezen van GFT in de winter. Stamp het GFT NIET aan om problemen bij het ledigen te voorkomen. Hang geen grote biozak in de container. Meld defecten, diefstal of andere problemen met de container op het gratis nummer Je wordt zo snel als mogelijk geholpen. Ook een onleesbaar of verwijderd adresetiket kan je zo gratis laten vervangen. Je kreeg de container in bruikleen. Hij hoort bij jouw woning. Beschadig of verhuis hem niet. Gelieve bij verhuizing 10 dagen op voorhand te verwittigen via de gratis lijn Zo nodig halen wij jouw container op je oud adres weg en bezorgen wij je een andere voor je nieuwe woonplaats. Papier & Karton inzameling gratis. Je biedt het papier en karton, vrij van ander afval, aan in kartonnen dozen of in bundels die worden samengebonden met een natuurtouw. Het gewicht van elke kartonnen doos of elke samengebonden bundel is beperkt tot 15 kg. Wat wel? Papieren zakken en kartonnen dozen, tijdschriften, kranten en folders, boeken, schrijf- en printpapier. Wat niet? Vuil of vettig papier en karton, aluminiumfolie en -zakjes, cellofaanpapier, behangpapier. Opmerking: Verwijder plastic folie van kranten, tijdschriften en folders. Glas inzameling gratis. Transparante glazen flessen, bokalen en flacons, uitgespoeld en vrij van afval (choco, mayonaise, confituur, mosterd, ketchup...), op de stoep aanbieden in een stevige en vaste recipiënt (emmer, kuip, bak, krat, box, vat, mand ) en dus zeker niet los, in zakken of in kartonnen dozen. Hittebestendig glas (bv. ovenschotels en kookplaten), porselein en aardewerk, stenen flessen en kruiken, opaalglas en kristal, vlak glas zoals ruiten en spiegels, lampen en TL-lampen worden niet aanvaard. Onzuiverheid kan een reden zijn om het aangeboden glas niet mee te nemen! Metalen deksels horen bij PMD, kunststof deksels moeten bij de restfractie. Verwijder dus steeds de deksels van glazen potten of flessen. Het max. gewicht per gevulde recipiënt is beperkt tot 15 kg.

3 Snoeiafval / Tuinafval Tot 20 kg: 1 euro. Boven 20 kg: Per begonnen schijf van 10 kg: 0,50 euro extra. Je vraagt de inzameling minstens 2 werkdagen op voorhand aan op het nummer De uiterste datum voor het aanvragen van een ophaling is op de kalender met een telefoontje weergegeven. Stapel het tuinafval ordelijk op de stoep, zodat voorbijgangers niet worden gehinderd. Takken, struiken, bomen en wortelstronken moeten verkleind worden zodat de lengte ervan beperkt is tot 1,50 meter en de diameter van de afzonderlijke stukken tot 0,15 meter. Takken bind je samen met een touw (niet met metaaldraad!), waarbij de bundel de diameter van 0,30 meter en het gewicht van 25 kilogram niet mag overschrijden. Materialen die je door hun aard en omvang niet kan samenbinden, zoals bladeren, gras of fijne takjes, mag je aanbieden in een open (stevige en regenbestendige) recipiënt (emmer, kuip...) die kan leeggegoten worden. PMD Blauwe zak: 0,25 euro. Het is verboden PMD-verpakkingen (zoals plastic bidons) vast te maken aan de buitenkant van de blauwe PMD-zak. Bind de zak dicht met de linten, niet met plakband. Het PMD, vrij van ander afval, op de stoep aanbieden in een degelijk gesloten, voorgeschreven blauwe zak met ILvA-logo. Wat mag? Plastic flessen en flacons Metalen verpakkingen Ook: spuitbussen van voedingswaren en cosmetica aluminium schaaltjes en bakjes metalen deksels en doppen Drankkartons Wat mag niet? Alle andere niet-flesvormige plastic verpakkingen en voorwerpen (bv.: plastic doosjes, potjes en vlootjes, plastic zakken, folie). Verpakkingen met kindveilige sluiting (bv. verpakkingen van corrosieve ontstoppers, corrosieve WC ontkalkers); Verpakkingen van pesticiden (insecticide, onkruidverdelger, mosbestrijder, rattenvergif), Verpakkingen van motorolie, verf, lak, vernis,... Verpakkingen met minstens één van de volgende pictogrammen: Opmerking: Goed geledigd, leeggegoten of leeggeschraapt. Maximum volume van de verpakking: 8 liter. Verpakkingen met hun dop, bij voorkeur platgedrukt. Grofvuil Tot 20 kg: 6 euro. Boven 20 kg: Per begonnen schijf van 10 kg: 3 euro extra. Je vraagt de inzameling minstens 2 werkdagen op voorhand aan op het nummer De uiterste datum voor het aanvragen van een ophaling is op de kalender met een telefoontje weergegeven. Stapel het grofvuil ordelijk op de stoep, zodat voorbijgangers niet worden gehinderd. Houten planken mogen niet korter zijn dan 0,50 meter, maar ook niet langer dan 1,50 meter. Meer dan drie stuks bind je samen in bundels die één persoon kan dragen. Elektrische en elektronische apparaten, zelfs kleine, zijn geen grofvuil. Ze horen in geval van een nieuwe aankoop bij de verkoper. Ze kunnen ook naar het recyclagepark. Opgelet! Op het recyclagepark is de definitie van wat mag worden aangeboden bij het grofvuil strikter. Daar moet het hout en het metaal van het grofvuil worden gescheiden. Wat in een huisvuilzak (of grijze container in Oosterzele) kan, wordt ook op het recyclagepark niet als grofvuil toegelaten.

4 Tip GOeD Gele zak: met één krop die groot genoeg is om als handvat te dienen, bijvoorbeeld te maken met de strips die bij de zakken zijn gevoegd. PMD-zak: door de linten van de trekbandsluiting te knopen. GFt-container: door de sticker te kleven rond het handvat, op zo n manier dat de lader hem gemakkelijk kan verwijderen. Kleef hem dus niet te strak! April Bied jij je afval goed aan? FOut Zakken die met plakband of op een andere manier zijn dicht gemaakt (bijvoorbeeld met 2 kroppen), worden niet meegenomen. Je mag je afval ten vroegste om 19u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs. Te strak gekleefde stickers kunnen niet gemakkelijk verwijderd worden, wat veel tijdverlies betekent. Een GFT-container met te strak gekleefde sticker zal daarom niet worden geledigd.

5 APRIL 2017 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG 3 week week LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week

6 Tip Mei Sorteren is goed, goed sorteren is nog beter! Wat mag er in de blauwe zak? P M D Plastic Flessen en Flacons: Een tip: is het een plastic verpakking en heeft het de vorm van een fles? Dan mag het in de blauwe zak! Metalen verpakkingen: Drankblikjes, conservenblikken, spuitbussen van cosmeticaproducten en voedingsmiddelen, aluminium schaaltjes en bakjes, metalen deksels en schroefdoppen, kroonkurken, theelichtjes. Drankkartons: van melk, soep, fruitsap,... Goed geledigd, leeggegoten of leeggeschraapt Huishoudelijke verpakkingen met een volume kleiner dan of gelijk aan 8 liter Verpakkingen met hun dop, bij voorkeur platgedrukt Wat mag er niet in de blauwe zak? Alle andere vormen van plastic voorwerpen en verpakkingen (potjes, zakken, folie, botervlootjes, tubes, bakjes...) Verpakkingen met kindveilige sluiting (bijvoorbeeld: verpakkingen van corrosieve ontstoppers, corrosieve WC-ontkalkers) Verpakkingen met minstens 1 van de volgende pictogrammen: Verpakkingen van pesticide (insecticide, onkruidverdelger, mosbestrijder, rattenvergif,...) Verpakkingen van motorolie, verf, lak en vernis Piepschuim Aluminiumfolie Je mag je afval ten vroegste om 19u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

7 MEI 2017 MAANDAG DINSDAG 1 week 18 2 WOENSDAG 3 DONDERDAG 4 VRIJDAG 5 ZATERDAG 6 ZONDAG 7 LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton 8 week PMD Restfractie Snoeiafval Textiel 15 week Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week

8 Tip thuiskringlopen Composteren, snoeihout omtoveren tot vlechtwerk, grasmaaisel voorkomen door te mulchmaaien, voedselverlies beperken, kippen die keukenrestjes verwerken,... zijn allemaal kringlooptechnieken: technieken om de Biologische Kringloop Groot of klein, oud of jong... iedereen kan actief kringlopen! Juni Composteren kan je leren! thuis te sluiten! Je voorkomt tuin- of keukenresten of je hergebruikt ze in de tuin of in een nieuw gerecht... De Biologische Kringloop staat voor een actief leven met minder afval. Wie in zijn leven één of meer kringlooptechnieken toepast, kringloopt. Composteren Composteren kan je gemakkelijk zelf doen in de eigen tuin. Het bespaart je de waardesticker voor de GFTcontainer én het is goed voor het milieu. Je afval hoeft immers niet verplaatst te worden. OpgeleT In de zomermaanden moet je je afval vóór 5u buiten zetten. In geval van hoge temperaturen starten de ILvA-ploegen immers een uurtje vroeger dan normaal. Heb je een kleine tuin? Gebruik dan een compostvat. Heb je een grote tuin, kies dan voor een compostbak of een composthoop. Je compost verbetert je grond! Met je snoeihout kan je allerhande constructies maken. Geregeld geeft ILvA hier een workshop over. Info vind je daar dan over op onze website! Meer info Kijk ook eens op Aankopen van compost in de composteringsinstallatie: ( ). Je mag je afval ten vroegste om 19u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 56u komt ILvA langs.

9 JUNI 2017 MAANDAG DINSDAG 29 week WOENSDAG 31 DONDERDAG 1 VRIJDAG 2 ZATERDAG 3 ZONDAG 4 LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton 5 week PMD Restfractie Snoeiafval Textiel 12 week Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week Uitzonderlijke sluitingsdagen recyclageparken 17 juni Recyclagepark Affligem gesloten om 12u.

10 Tip Juli Papier? Niet hier! OpgeleT In de zomermaanden moet je je afval vóór 5u buiten zetten. In geval van hoge temperaturen starten de ILvA-ploegen immers een uurtje vroeger dan normaal. Puilt je brievenbus uit met reclame die je nooit inkijkt? Kleef een sticker Nee gratis pers Nee reclamedrukwerk op je brievenbus. Brievenbus vol ongewenste reclame? Afvalloze brievenbus De sticker is te krijgen bij de gemeente. Papierverspilling door de gouden gids vermijden? Zorg dat je de gouden gids niet meer ontvangt: onderaan de homepagina vind je Afmelden papieren gids. Vul daar je gegevens in en je zal de papieren gidsen niet meer ontvangen. Alle informatie die in de gidsen staat, vind je op internet: en Geen geadresseerde reclame meer? Schrijf je in op de website en je wordt geschrapt uit de adressenlijst van heel wat bedrijven. Je mag je afval ten vroegste om 19u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 56u komt ILvA langs.

11 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG week week week 28 JULI LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week week Uitzonderlijke sluitingsdagen recyclageparken 22 juli ALLE recyclageparken gesloten

12 TIp Augustus Glas: helder uitgelegd! OpgeleT In de zomermaanden moet je je afval vóór 5u buiten zetten. In geval van hoge temperaturen starten de ILvA-ploegen immers een uurtje vroeger dan normaal. Wat mag? Doorzichtige glazen flessen, flacons, potjes en bokalen. niet VeRGeten Het glas moet volledig leeg en uitgespoeld zijn Wat mag niet? Hittebestendig glas (bv. ovenschotels) Porselein en keramiek, recipiënten in terracotta Opaalglas en kristalglas Vlak glas zoals ramen en spiegels Alle types van lampen Verwijder deksels of doppen Bied het glas aan in een stevige en vaste recipiënt (emmer, kuip, bak, krat, box, vat, mand), en dus zeker niet los, in zakken of in kartonnen dozen! Het maximaal gewicht (gevuld) is beperkt tot 15 kg. Je mag je afval ten vroegste om 19u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 56u komt ILvA langs.

13 AUGUSTUS 2017 MAANDAG 31 week 31 DINSDAG 1 WOENSDAG 2 DONDERDAG 3 VRIJDAG 4 ZATERDAG 5 ZONDAG 6 LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton 7 week PMD Restfractie Snoeiafval Textiel 14 week Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week

14 TIp Adresstickerr September GFt: groenten-, fruit- en tuinafval. De GFt-container elk gezin krijgt een gft-container ter beschikking. Deze container is verbonden aan de woning en blijft eigendom van IlvA. Op de zijkant ervan is een sticker gekleefd met het adres waartoe hij behoort. Controleer regelmatig of de sticker er nog hangt en of de tekst met je adres nog leesbaar is. OpgeleT In de zomermaanden moet je je afval vóór 5u buiten zetten. In geval van hoge temperaturen starten de ILvA-ploegen immers een uurtje vroeger dan normaal. Wat mag er in je GFt-container Alle plantaardige etensresten Loof, schillen, resten van groenten, fruit en aardappelen Notendoppen (Papieren) koffiefilters met koffiegruis en theezakjes Gras, stro en bladeren Snijbloemen en kamerplanten Klein snoeiafval, kort gemaakte takken Resten van tuinplanten Bel het gratis GFt-telefoonnummer van ILvA: 0800/ als: je plant te verhuizen je GFT-container kapot is de adressticker verdwenen of onleesbaar is je wil thuiscomposteren en je de GFT-container niet langer nodig hebt je een GFT-container wil bijhuren je wil omruilen naar een grotere of kleinere container Wat mag er zeker niet in je GFt-container Kattenbakkorrels en vogelkooizand Slachtafval of dode dieren Luiers of ander hygiëneafval Mosselschelpen Uitwerpselen Je mag je afval ten vroegste om 19u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 56u komt ILvA langs.

15 SEPTEMBER 2017 MAANDAG 28 week 35 DINSDAG 29 WOENSDAG 30 DONDERDAG 31 VRIJDAG 1 ZATERDAG 2 ZONDAG 3 LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton 4 week PMD Restfractie Snoeiafval Textiel 11 week Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week

16 Tip Oktober Maak de cirkel rond in De Kringwinkel. Bruikbare spullen waar je vanaf wil? Breng ze naar De Kringwinkel. Je meubelen, kleren, speelgoed, huisraad, televisietoestel, elektronisch materiaal of boeken die jij niet meer wil, worden graag nog door iemand anders gebruikt. Een Kringwinkel haalt afgedankte goederen gratis bij jou op. Je kan ze ook tijdens de openingsuren gaan afgeven. Let wel, de spullen moeten nog bruikbaar zijn! Niemand wil afval! Ga zelf ook eens snuisteren in het ruime aanbod in een Kringwinkel. Je vindt er wel altijd iets unieks en origineels. Je steunt bovendien de tewerkstelling van tientallen mensen die om één of andere reden moeilijk in het gewone arbeidscircuit terecht kunnen. Wie kringt, die wint! Ook bij jou in de buurt is er een Kringwinkel. Raadpleeg de infopagina achteraan deze afvalkalender. Of neem een kijkje op Repair Cafés Repair Cafés zijn bijeenkomsten waar gratis samen spullen gerepareerd worden. Waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Deskundige vrijwilligers met reparatiekennis en -vaardigheden op allerlei terreinen proberen je kleding, elektro, fietsen, speelgoed, meubels,... te herstellen. Info vind je op repaircafe.org! Je mag je afval ten vroegste om 19u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

17 OKTOBER 2017 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG week week 40 9 week LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week week Uitzonderlijke sluitingsdagen recyclageparken 2 november Recyclageparken Aalst I, Affligem, Haaltert, Kluisbergen, Lede gesloten

18 Tip November Een stek voor alles met een stekker. Waarheen met afgedankte elektrische en elektronische apparaten als je er vanaf wil, omdat ze stuk zijn of omdat je ze niet meer gebruikt? Je Kan DRie DinGen DOen 1. Werkt het apparaat nog? Geef het aan iemand die het goed kan gebruiken of breng het naar De Kringwinkel. 2. Je koopt een nieuw apparaat? Lever het oude, kapotte apparaat af in de winkel. De wet verplicht de handelaar om het toestel dan gratis te aanvaarden. 3. Je koopt geen nieuw toestel en het oude toestel is stuk? Breng het naar het recyclagepark. elektr(on)isch-afval, of e-waste, bestaat uit alle apparaten waar een snoer aan vasthangt of die op batterijen werken. tips Lampen, tl-buizen en klein elektro: breng ze naar een RecyclePunt in je buurt, je vindt ze allemaal op: Producten vergelijken op hun duurzaamheid: Je mag je afval ten vroegste om 19u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

19 NOVEMBER 2017 MAANDAG 30 week 44 DINSDAG 31 WOENSDAG 1 DONDERDAG 2 VRIJDAG 3 ZATERDAG 4 ZONDAG 5 LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton 6 week PMD Restfractie Snoeiafval Textiel 13 week Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week Uitzonderlijke sluitingsdagen recyclageparken 2 november Recyclageparken Aalst I, Affligem, Haaltert, Kluisbergen, Lede gesloten

20 Tip December De vorst en koning Winter... te glad om te rijden? Bij ijzel of sneeuw beslist ILvA op basis van de waarschuwingen van het KMI, of er volledig, beperkt of niet wordt uitgereden voor afvalinzameling. Er wordt eveneens rekening gehouden met de strooiplannen van de gemeenten en er wordt een controle ter plaatse uitgevoerd. Zo is het dus mogelijk dat enkel in de echt berijdbare straten wordt gereden. De smalle straten of die straten waar het wegdek te gevaarlijk ligt, worden dan niet bediend. Wat als ilva niet kon langskomen? Indien je afval een eerste keer niet is opgehaald, neem het dan weer binnen en bied het bij de volgende ophaalronde opnieuw aan. In Oosterzele kunnen bij de grijze restcontainer dan gewone afvalzakken van 60 liter worden bijgeplaatst als er per 2 zakken één bijkomende oranje sticker wordt gekleefd. Mocht ook de tweede daaropvolgende ophaling niet kunnen worden gereden, dan organiseert ILvA in die straten een bijkomende inzamelronde. De inwoners zullen daarvan op de hoogte worden gebracht door een briefje in de bus, waarop de dag van deze bijkomende inzameling wordt aangekondigd. GFt-containers Bij vorst kan het afval vastvriezen in de GFT-container. Dan kan de container niet leeggemaakt worden. Hij wordt dan teruggeplaatst zonder je sticker er af te halen. Zet je container weer binnen en bied hem de volgende keer weer aan. tip Leg een krant onderin de container. Dat voorkomt het vastvriezen van het GFt! Je mag je afval ten vroegste om 19u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

21 DECEMBER 2017 Gooi je afvalkalender niet weg, hij loopt door tot 1 april 2018! MAANDAG 27 week 48 DINSDAG 28 WOENSDAG 29 DONDERDAG 30 VRIJDAG 1 ZATERDAG 2 ZONDAG 3 LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton 4 week PMD Restfractie Snoeiafval Textiel 11 week Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week Uitzonderlijke sluitingsdagen recyclageparken 26 december Recyclageparken Aalst II, Erpe-Mere, Galmaarden, Ninove, Zottegem gesloten

22 Tip Januari 100 kilogram recycleerbaar afval gratis Breng 100 kg gratis Elk gezin mag elk jaar 100 kilogram recycleerbaar afval gratis naar het recyclagepark brengen. Weet je dat bijna de helft van de gezinnen die 100 kilogram zelfs niet brengt? Je bent bovendien welkom op alle 15 recyclageparken. De meeste gezinnen moeten dus niet verder dan 5 km rijden met hun afval. naar het recyclagepark Dat zij bijvoorbeeld snoeiafval liever in de GFT-container gooien? Of plastic bloempotjes in een dure gele zak stoppen? Ze brengen het beter naar het recyclagepark. elk gezin mag jaarlijks ook 200 kg cementgebonden asbest GRatiS naar het recyclagepark brengen. Voorwaarden de aanvoer mag enkel uit cementgebonden asbest bestaan; druk op de asbestbel na het aanmelden met de identiteitskaart aan de ingangszuil. Dan komt de parkwachter; de parkwachter moet de aanvoer goedkeuren. ASBEStBEL Je mag je afval ten vroegste om 19u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

23 JANUARI 2018 Inzameling kerstbomen, vrij van pot, kluit en versiering. Maximaal 2 meter hoog en 30 kilogram zwaar. MAANDAG 1 week 1 2 DINSDAG WOENSDAG 3 DONDERDAG 4 VRIJDAG 5 ZATERDAG 6 ZONDAG 7 LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton 8 week PMD Restfractie Snoeiafval Textiel 15 week Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week Uitzonderlijke sluitingsdagen recyclageparken 2 januari Recyclageparken Aalst II, Erpe-Mere, Galmaarden, Ninove, Zottegem gesloten

24 Tip Februari Wat is recycleerbaar afval? Welk afval 100 kg gratis De lijst van recycleerbaar afval is lang. Je vindt die lijst in deze afvalkalender. Het gaat over oud elektro, frituurolie, snoeihout, batterijtjes, bloempotjes, plastic folie, enzovoort. Het is afval dat nog veel te vaak in de gele zak belandt. Daar betaal je veel voor. Nochtans mag je het binnen de 100 kg recycleerbaar afval gratis naar het recyclagepark brengen. En alles wat in de gele zak belandt, wordt verbrand en niet gerecycleerd. Dat is jammer, natuurlijk. We belichten hier graag even de harde plastics en de kunststoffolies. Want dat vinden we nog het meest terug in de gele zak in plaats van in het recyclagepark. Kunststoffolie Je hebt veel meer plastic folie in huis dan je denkt. Folie in je gele zak gooien is duur en het neemt er veel plaats in. Hou alle plastic zakjes, maar ook plastic folies van rond tijdschriften, koekendoosjes, frisdranken,... bij tot je een bezoekje aan het recylagepark brengt. Daar mag het in de container van de kunststoffolie. Harde plastics Heb je oude en kapotte tuinmeubelen, emmers, wasmanden,...? Breng ze naar het recyclagepark. Alle harde plastic groter dan 10 cm is er welkom. Spoel emmers uit en zorg dat het plastic proper is! Je mag je afval ten vroegste om 19u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

25 FEBRUARI 2018 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG 29 week week 6 12 week LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week Uitzonderlijke sluitingsdagen recyclageparken 26 week februari ALLE recyclageparken gesloten 13 februari Recyclageparken Aalst I en Aalst II gesloten 20 februari Recyclagepark Ninove gesloten

26 Tip Maart Een spiekbriefje over papier! Wat mag? Papieren zakken, kartonnen dozen, tijdschriften, kranten, folders, boeken, schrijf- en printpapier. niet vergeten Het gewicht van elke kartonnen doos of elke samengebonden bundel is beperkt tot 15 kg. Verwijder plastic folie van kranten, tijdschriften en folders. Zorg er voor dat het papier niet kan wegwaaien. Wat mag niet? Vuil papier en karton Behangpapier Cellofaanpapier Aluminiumfolie en -zakjes Bied het papier en karton aan in een stevige kartonnen doos, of in bundels die worden samengebonden met een touw. Papier in een krat mag niet! Je mag je afval ten vroegste om 19u de avond voor de inzameling buitenzetten. Vanaf 6u komt ILvA langs.

27 MAART 2018 MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG 26 week week week LEGENDE GFT Glas Grofvuil Papier/Karton PMD Restfractie Snoeiafval Textiel Uiterste datum aanvragen ophalen grofvuil/snoeiafval tel week week Uitzonderlijke sluitingsdagen recyclageparken 5 maart Recyclagepark Geraardsbergen gesloten

28 De ILvA-recyclageparken Tarieven op het recyclagepark Elk gezin krijgt per kalenderjaar een vrijstelling van 100 kilogram recycleerbare afvalstoffen op het recyclagepark. Daarna geldt een globale korting van 10% voor wie enkel recycleerbare afvalstoffen aanbrengt. Niet-recycleerbaar Grof huisvuil: alle grote voorwerpen die niet volledig bestaan uit zuiver hout, metaal of de afzonderlijk in te zamelen harde plastics. Wat echter niet recycleerbaar is én in een huisvuilzak (voor Oosterzele in een grijze container) kan, moet huis-aan-huis worden aangeboden in een huisvuilzak (of container in Oosterzele). Glas: vervuild serreglas, glazen siervoorwerpen, pyrexglas, Arcopalproducten Bouwmateriaal: cementgebonden asbestproducten, cellenbeton (Ytong, Poroton), afgekapt pleisterwerk, verharde zakken cement, roofing, golfplaten, vervuild plastic, tegels, keramiek, toiletpot, lavabo, gips, kalk, laminaat, Laagwaardig of vervuild hout: geperst karton (unalit), spoorwegbielzen, MDF, rot hout, kg 0,05 euro/kg kg 0,10 euro/kg > 5000 kg 0,20 euro/kg Eerste 100 kg recycleerbaar afval 0,00 euro/kg Eerste 200 kg cementgebonden asbest 0,00 euro/kg Indien enkel recycleerbare materialen -10 % Recycleerbaar AEEA (elektr. huishoudtoestellen): enkel volledige, niet-gesloopte toestellen Auto-, motor- & fietsbanden (géén vrachtwagen- of tractorbanden) Autobatterijen Batterijtjes Beton Bloempotten in kunststof Glas: flessen, bokalen, vlak glas Grond: niet vervuilde, zuivere grond Harde plastics: tuinmeubelen, groot speelgoed, emmers, buizen, wasmanden, dakgoten... Hout: zuiver, niet rot hout, vezelplaten KGA (Klein Gevaarlijk Afval) Kunststoffolie: alle soepele verpakkingsfolie (bezemschoon) Metaal/schroot Motorolie Papier en Karton Piepschuim (isomo): grote, zuivere, witte stukken Plantaardige oliën en vetten PMD Steenpuin: bakstenen, metselwerk, aardewerkpannen, gresbuizen, natuurleien Textiel, leder: herbruikbare kleding, schoeisel, linnen (aanbieden in zakken) Tuinafval: snoeiafval, gras, bladeren (geen keukenafval)

29 Betalen Je kan betalen met munten of bancontact. Je kan niet met biljetten betalen. Denk hieraan vóór je naar het recyclagepark gaat. De geldautomaat geeft geen geld terug. Het teveel wordt op je gezinsrekening bewaard voor een volgend bezoek. Dit kan je ook zien op het ticket dat je kan laten afdrukken. Druk hiervoor op de ticketknop. Niet genoeg geld bij? Druk op de kredietknop om het recyclagepark te verlaten. Je krijgt vijf dagen de tijd om je schuld te vereffenen. Na deze termijn wordt een extra administratiekost van 5 euro aangerekend. De gegevens voor de overschrijving vind je terug op het ticket dat je ontvangt bij het gebruik van de kredietknop. Gratis afval? Bij aankoop van een nieuw elektrisch of elektronisch toestel kan je je oude toestel gratis achterlaten bij de verkoper. Je kan er ook mee terecht op het recyclagepark. In principe is het daar ook gratis. Toch moet je op een ILvA-recyclagepark soms betalen als je zo n afval brengt, als gevolg van het 100 kilogram-systeem. Deze 100 kilogram is geen cadeau. Het is de gemiddelde hoeveelheid van: waardevol afval, dus afval waar ILvA zelf geld voor krijgt (papier, schroot, textiel,...) afval waarvoor er reeds bij aankoop een recyclagebijdrage is betaald (afgedankte elektrische en elektronische apparaten, autobanden, frituurolie, motorolie, batterijtjes,...). Je krijgt dus aan het begin van het kalenderjaar voor 100 kilogram vrijstelling van betaling, zodat je in de loop van het jaar je gratis afval kan brengen. Deze vrijstelling geldt enkel bij de aanvoer van recycleerbaar afval. Maar wat als je bijvoorbeeld 152 kilogram van zo n afval brengt en dus voor 52 kilogram moet betalen? In een pechjaar, met veel kapotte toestellen, kan je inderdaad veel afval hebben dat in principe gratis is. Het jaar daaropvolgend zal je heel wat minder afval hebben, bijvoorbeeld maar 23 kilogram. Toch zal je ook dat jaar 100 kilogram kunnen brengen zonder te moeten betalen. Op termijn van jaren doe je zeker winst, want gemiddeld brengt een gezin eigenlijk maar 35 kilogram van zo n afval per jaar. Wil je je afval waar je al een bijdrage voor betaalde altijd gratis brengen? Het is mogelijk afval waar je al een recyclagebijdrage voor betaalde steeds gratis te brengen. Hiervoor dien je in december een afstandsverklaring te ondertekenen, waardoor je je vrijstelling van betaling van 100 kilogram recycleerbaar afval in het volgende kalenderjaar verliest, maar volgend afval wel gratis kan brengen: KGA, afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA), plantaardige oliën en vetten, motorolie, autobanden (max 4), autobatterijen en batterijtjes.

30 Nuttige telefoonnummers ILvA Tijdens de kantooruren: 8u30-12u00 en 13u00-17u00 Algemeen Industrielaan Aalst (Erembodegem) info@ilva.be Klachten inzameling klachten@ilva.be Afspraak grofvuil/snoeihout ophalinggrofvuil@ilva.be Voor een grotere, kleinere of bijkomende GFT-container Adressen en openingsuren recyclageparken Aalst I Bergemeersenstraat 143 Aalst II (Hofstade) spuimeersenweg 1 Affligem Geertruidebaan 54 Denderleeuw Thontlaan 42 Erpe-Mere Keerstraat 3 Galmaarden Brusselstraat 23 B Geraardsbergen Dagmoedstraat 80 Haaltert stationsstraat 205A Herzele Mergellaan 79 Kluisbergen Oudenaardebaan 12 Lede Kleiweg 20 Ninove Pamelstraat Oost 455 Oosterzele Lange Ambachtstraat 38 Sint-Lievens-Houtem Bussegem 1A Zottegem Ballingsweg 19 Het Groene Punt-logo op een verpakking geeft aan dat de fabrikant van het product een bijdrage betaalt voor het inzamelen, sorteren en recycleren van verpakkingsafval. Het zegt niets over de recycleerbaarheid van het product of zijn verpakking en is dus geen sorteerinstructie. Wil je meer weten over de selectieve inzameling, sorteren en recycleren van verpakkingsafval, contacteer dan Fost Plus vzw of surf naar Gerecycleerd: De verpakking bevat gerecycleerd materiaal of de verpakking kan gerecycleerd worden. Statiegeld: De lege verpakking mag terug naar de winkel voor hergebruik. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Zaterdag 8u30-14u30 8u30-14u30 8u30-14u30 9u - 16u GEsLOTEN Aalst II Erpe-Mere Galmaarden Ninove Zottegem Denderleeuw Herzele Aalst I Affligem Haaltert Kluisbergen Lede 13u - 19u 13u- 19u 13u - 19u 13u - 19u Aalst I Affligem Denderleeuw Geraardsbergen Haaltert Herzele Kluisbergen Lede Oosterzele sint-lievens- Houtem Aalst I Affligem Haaltert Kluisbergen Lede Aalst II Erpe-Mere Galmaarden Geraardsbergen Ninove Oosterzele sint-lievens- Houtem Zottegem Aalst II Denderleeuw Erpe-Mere Galmaarden Geraardsbergen Herzele Ninove Oosterzele sint-lievens-houtem Zottegem Alle recyclageparken open

31 info nuttige gegevens Gemeente Denderleeuw Algemeen Politie Milieudienst Gratis nummer voor melding sluikstorten inleveren GfT-container Problemen met groene container Klachten inzameling De Kringwinkel t Vierkant Gratis ophalingen aan huis Oude Kaai 11 / Ring-Oost 14b 9400 Ninove / info@tvierkant.be ophaaldienst@tvierkant.be openingsuren: ma-za: 9u30-17u In bepaalde gemeenten wordt één of twee keer per jaar herbruikbaar textiel aan huis opgehaald. Geruime tijd voor deze ophaaldag, aangeduid met dit icoon, krijgen de bewoners nog extra info in de bus. Thuiscomposteren Om zelf te composteren hoef je enkel de juiste omstandigheden te creëren om de natuur haar werk te laten doen. Dit kan in een compostvat dat bij de Gemeente te verkrijgen is voor 20 euro, een stok kost 5 euro (prijzen onder voorbehoud van wijzigingen). Samen met het compostvat krijg je een brochure die je de basisinformatie bijbrengt om correct te composteren. Kringloopkrachten Contacteer werkleider Ivo Bruynooghe ( ) tijdens de kantooruren (zie Verkooppunten biobakjes Raadpleeg of bel naar Op het gemeentehuis kan uitsluitend een pakketje aangekocht worden bestaande uit een biobakje en 5 rolletjes biozakjes van elk 25 zakjes voor een bedrag van 12 euro. Dit pakket kan afgehaald worden op de financiële dienst. Afzonderlijke biozakjes kunnen aangekocht worden op onderstaande verkooppunten (zie lijst). Verkooppunten stickers en zakken Colruyt Kleemputtenstraat Liedekerke Proxy Delhaize A. De Cockstraat Denderleeuw Carrefour Market Fabriekstraat Denderleeuw Stant De Smid Guido Gezellestraat Denderleeuw Delhaize Denderleeuw Kasteelstraat Denderleeuw Tacos Koningin Astridstraat Denderleeuw BroodjeGazet Kouterbaan Denderleeuw Total Denderleeuw Steenweg Denderleeuw Louis Delhaize Veldstraat Denderleeuw Handy Home Koopwarenstraat Denderleeuw Dagbladhandel bij Marleen Koningin Astridstraat Denderleeuw Krantenhoekske Hoogstraat 15a 9472 Iddergem Eurospar Steenveldlaan Welle Okay Steenweg Welle Shell Steenweg Welle

32 info nuttige gegevens Gemeente Liedekerke Milieudienst (algemeen) (milieuambtenaar) Klachten inzameling Problemen met GfT-container Politie Thuiscomposteren Het gemeentebestuur verkoopt compostvaten en -bakken aan sterk verminderde prijzen. Alle info vind je op Voor vragen over het composteren zelf, contacteer gerust één van onze kringloopkrachten: Erik De Block Frans Delveaux Hubert Heymans Danny Tortelboom Verkooppunten biobakjes Raadpleeg of bel naar De Kringwinkel t Vierkant Stationsstraat Liedekerke ophaaldienst@tvierkant.be info@tvierkant.be openingsuren: ma tot en met zat: 9u30-17u Verkooppunten stickers en zakken Total tankstation Affligemstraat Liedekerke Fijnkost t Haantje Gemeenteplein Liedekerke Colruyt Kleemputtenstraat Liedekerke Delicatessen APO Korenbloemenlaan Liedekerke Carrefour Express Korenbloemenlaan Liedekerke Bakkerij De Mey Meersstraat Liedekerke Slagerij Traiteur Van Vaerenbergh Pamelsestraat Liedekerke Slagerij Chris en Carla Stationsstraat Liedekerke Dagbladhandel De Warande Warandestraat Liedekerke Delhaize supermarkt Kasteelstraat Denderleeuw Minimarket Vimar-Aeyels Kerkstraat Borchtlombeek VU Bart Rooms - Industrielaan Aalst

Herzele - Zottegem. Afvalkalender 3 APRIL APRIL 2018

Herzele - Zottegem. Afvalkalender 3 APRIL APRIL 2018 Herzele - Zottegem Afvalkalender 3 APRIL 2017-1 APRIL 2018 130 Inzamelregels en tips Zet je afval op een veilige plaats op de stoep voor je woning. Restfractie Gele zak 30 liter: 1 euro. Gele zak 60 liter:

Nadere informatie

UW AFVAL GELDIG VAN JANUARI TOT EN MET MAART 2011 UW AFVAL. Lede. Smalle straten. AFVALKALENDER 2011 januari tot en met maart

UW AFVAL GELDIG VAN JANUARI TOT EN MET MAART 2011 UW AFVAL. Lede. Smalle straten. AFVALKALENDER 2011 januari tot en met maart Lede GELDIG VAN JANUARI TOT EN MET MAART 2011 UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER 2011 januari tot en met maart Smalle straten Een dunne afvalkalender? Zoals je merkt, loopt

Nadere informatie

Herzele. Afvalkalender 2 APRIL MAART 2019

Herzele. Afvalkalender 2 APRIL MAART 2019 Herzele Afvalkalender 2 APRIL 2018-31 MAART 2019 74 Inzamelregels en tips Zet je afval op een veilige plaats op de stoep voor je woning. Restfractie Gele zak 30 liter: 1 euro. Gele zak 60 liter: 1,50 euro.

Nadere informatie

LEDE UW UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan AFVAL- KALENDER 2005 >> SAMEN TEGEN DE AFVALBERG

LEDE UW UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan AFVAL- KALENDER 2005 >> SAMEN TEGEN DE AFVALBERG LEDE UW UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVAL- KALENDER 2005 >> SAMEN TEGEN DE AFVALBERG INFORMATIE Nuttige telefoonnummers ILvA Tijdens de kantooruren van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16.30

Nadere informatie

Herzele. Afvalkalender 30 MAART 2015-1 APRIL 2016

Herzele. Afvalkalender 30 MAART 2015-1 APRIL 2016 Herzele Afvalkalender 0 MAART 05 - APRIL 06 76 Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

Herzele. Afvalkalender 4 APRIL APRIL 2017

Herzele. Afvalkalender 4 APRIL APRIL 2017 Herzele Afvalkalender 4 APRIL 2016-2 APRIL 2017 74 Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 30 liter: 1 euro. Gele zak 60 liter: 1,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere

Nadere informatie

of door hen laten ophalen ( ). Bedrijven en handelszaken zijn niet welkom in De Breker. KGA

of door hen laten ophalen ( ). Bedrijven en handelszaken zijn niet welkom in De Breker. KGA gemeente Schoten Download de afvalkalender als Recycle!-app of via OPHAALGEGEVENS SCHOTEN 2018 Afval in Schoten: wat, waar en hoe? gemeentelijk recyclagepark De Breker Wat bij verhuis? De Kringwinkel Sluizenstraat

Nadere informatie

Herzele - Sint-Lievens-Houtem. Afvalkalender 77A 4 APRIL APRIL 2017

Herzele - Sint-Lievens-Houtem. Afvalkalender 77A 4 APRIL APRIL 2017 Herzele - Sint-Lievens-Houtem Afvalkalender 4 APRIL 2016-2 APRIL 2017 77A Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 30 liter: 1 euro. Gele zak 60 liter: 1,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic

Nadere informatie

Denderleeuw. Afvalkalender APRIL MAART 2015

Denderleeuw. Afvalkalender APRIL MAART 2015 Denderleeuw Afvalkalender APRIL 04 - MAART 05 45 Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

De milieu. krant. Inhoud. Abonnement GFT-container 100 kilogram gratis recycleerbaar afval of de afstandsverklaring

De milieu. krant. Inhoud. Abonnement GFT-container 100 kilogram gratis recycleerbaar afval of de afstandsverklaring De milieu krant Nr. 4 - December 2014 -Driemaandelijks Inhoud Abonnement GFT-container 100 kilogram gratis recycleerbaar afval of de afstandsverklaring 4 Abonnement GFT-container Voorwoord De vierde en

Nadere informatie

Denderleeuw - Ninove. Afvalkalender 52A APRIL MAART 2015

Denderleeuw - Ninove. Afvalkalender 52A APRIL MAART 2015 Denderleeuw - Ninove Afvalkalender APRIL 04 - MAART 05 5A Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere

Nadere informatie

Je afval in ondergrondse. containers

Je afval in ondergrondse. containers Je afval in ondergrondse containers 1 De ondergrondse containers 4 afvalsoorten In de ondergrondse containers kan je terecht met 4 soorten afval: 1. restafval (2 containers) 2. papier/karton 3. PMD 4.

Nadere informatie

Denderleeuw. Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015

Denderleeuw. Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015 Denderleeuw Afvalkalender APRIL 04 - MAART 05 4 Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

Herzele. Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015

Herzele. Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015 Herzele Afvalkalender APRIL 04 - MAART 05 74 Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

Denderleeuw - Ninove. Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015

Denderleeuw - Ninove. Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015 Denderleeuw - Ninove Afvalkalender APRIL 04 - MAART 05 Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere

Nadere informatie

Herzele. Afvalkalender APRIL 2013 - MAART 2014

Herzele. Afvalkalender APRIL 2013 - MAART 2014 Herzele Afvalkalender 23 APRIL 203 - MAART 204 inzamelregels en tips restfractie Gele zak 45 liter:,20 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

sorteerpunt Breng je huisvuil naar jouw sorteerpunt. BelangRIJK BERICHT!

sorteerpunt Breng je huisvuil naar jouw sorteerpunt. BelangRIJK BERICHT! sorteerpunt Breng je huisvuil naar jouw sorteerpunt. BelangRIJK BERICHT! Wat is een sorteerpunt? Op een sorteerpunt vind je inwerpzuilen voor vijf verschillende soorten huishoudelijk afval. Onder elke

Nadere informatie

Aalst. Afvalkalender APRIL 2013 - MAART 2014

Aalst. Afvalkalender APRIL 2013 - MAART 2014 Aalst Afvalkalender 4 APRIL 203 - MAART 204 inzamelregels en tips restfractie Gele zak 45 liter:,20 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

Denderleeuw - Haaltert. Afvalkalender APRIL MAART 2014

Denderleeuw - Haaltert. Afvalkalender APRIL MAART 2014 Denderleeuw - Haaltert Afvalkalender 06 APRIL 203 - MAART 204 inzamelregels en tips restfractie Gele zak 45 liter:,20 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen,

Nadere informatie

OPHAALKALENDER Moorslede NIEUWE. REGELING GROOT HUISVUIL! Zie achterkant voor meer info

OPHAALKALENDER Moorslede NIEUWE.  REGELING GROOT HUISVUIL! Zie achterkant voor meer info OPHAALKALENDER 2009 Moorslede > www.mirom.be www.moorslede.be www.fostplus.be NIEUWE REGELING HUISVUIL! Zie achterkant voor meer info JANUARI FEBRUARI NIEUWJAAR ZO 01 VR 02 MA 02 ZA 03 DI 03 ZO 04 WO 04

Nadere informatie

OPHAALKALENDER 2016. LONDERZEEL Toffe gemeente

OPHAALKALENDER 2016. LONDERZEEL Toffe gemeente OPHAALKALENDER 2016 LONDERZEEL Toffe gemeente Telefoon dienst milieu: 052 39 92 63 INCOVO Intercommunale voor afvalbeheer Cyriel Buyssestraat 5 1800 Vilvoorde Tel. : 02 255 94 70 Fax : 02 251 74 05 www.incovo.be

Nadere informatie

Herzele UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013. Elke maand een preventietip

Herzele UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013. Elke maand een preventietip Herzele UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013 76 Elke maand een preventietip Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45 liter: 1,20 euro. Gele

Nadere informatie

Denderleeuw UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013. Elke maand een preventietip

Denderleeuw UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013. Elke maand een preventietip Denderleeuw UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013 60 Elke maand een preventietip Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45 liter: 1,20 euro. Gele

Nadere informatie

Denderleeuw - Liedekerke. Afvalkalender APRIL MAART 2014

Denderleeuw - Liedekerke. Afvalkalender APRIL MAART 2014 Denderleeuw - Liedekerke Afvalkalender APRIL 03 - MAART 04 inzamelregels en tips restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen,

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER LICHTERVELDE. www.lichtervelde.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER LICHTERVELDE. www.lichtervelde.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER LICHTERVELDE www.lichtervelde.be PAPIER & KARTON Download gratis de Recycle! app Volg ons op = AFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen

Nadere informatie

Diftar? De verwerking van restafval en gft= duur

Diftar? De verwerking van restafval en gft= duur Diftarin Herent Diftar? De verwerking van restafval en gft= duur Toepassing vanhet principe van 'de vervuiler betaalt' Door het afval te wegen wordt per gezin/vereniging gefactureerd wat men heeft aangeboden

Nadere informatie

ILvA containerparken

ILvA containerparken ILvA containerparken de containerparken van ilva gezinnen (per kalenderjaar) Het kost veel om het afval, dat u naar het containerpark brengt, te laten verwerken. Om burgers aan te moedigen afval te vermijden,

Nadere informatie

APRIL ZA 1 ZO 2 MA 3 DI 4 WO 5 DO 6 VR 7. pmd ZA 8 ZO 9 MA 10 DI 11. gft+ WO 12 DO 13. p&k VR 14 ZA 15 PASEN ZO 16. rp gesloten MA 17 DI 18

APRIL ZA 1 ZO 2 MA 3 DI 4 WO 5 DO 6 VR 7. pmd ZA 8 ZO 9 MA 10 DI 11. gft+ WO 12 DO 13. p&k VR 14 ZA 15 PASEN ZO 16. rp gesloten MA 17 DI 18 JANUARI FEBRUARI MAART APRIL 1 8 3 6 9 0 1 NIEUWJAAR 3 3 1 2 9 0 7 PASEN Enkel plastic flessen & flacons metalen verpakkingen Alle andere plastic verpakkingen (potjes, bakjes, vlootjes, zakken en folies)

Nadere informatie

Denderleeuw UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip

Denderleeuw UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip Denderleeuw UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER April 2011 - Maart 2012 60 Elke maand een preventietip Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45 liter: 1,20 euro. Gele

Nadere informatie

Denderleeuw - Liedekerke UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip

Denderleeuw - Liedekerke UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip Denderleeuw - Liedekerke UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013 2 Elke maand een preventietip Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45 liter:

Nadere informatie

Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015 149B

Afvalkalender APRIL 2014 - MAART 2015 149B Affligem Afvalkalender APRIL 04 - MAART 05 49B Inzamelregels en tips Restfractie Gele zak 45 liter:,0 euro. Gele zak 60 liter:,50 euro. Het is verboden andere recipiënten (plastic flessen, kleinere zakjes...)

Nadere informatie

ophaalkalender 2016 voor minder afval Recycle! www.ophaalkalender.be smartphone? Raadpleeg de ophaalkalender op Zet je afval correct buiten dankzij de

ophaalkalender 2016 voor minder afval Recycle! www.ophaalkalender.be smartphone? Raadpleeg de ophaalkalender op Zet je afval correct buiten dankzij de ophaalkalender 2016 Tel. dienst milieu: 052 39 92 63 Incovo Intercommunale voor afvalbeheer Cyriel Buyssestraat 5 1800 Vilvoorde Tel. : 02 255 94 70 Fax : 02 251 74 05 www.incovo.be Recycle! Download nu

Nadere informatie

De blauwe zak is er! Vanaf nu wordt uw pmd-afval opgehaald in de nieuwe blauwe zak!

De blauwe zak is er! Vanaf nu wordt uw pmd-afval opgehaald in de nieuwe blauwe zak! De blauwe zak is er! Vanaf nu wordt uw pmd-afval opgehaald in de nieuwe blauwe zak! De blauwe zak is er! Ophaling pmd van start Vanaf december wordt in de hele provincie Limburg en Diest pmd (plastic flessen

Nadere informatie

De milieu. krant. Nr. 3 - December Driemaandelijks

De milieu. krant. Nr. 3 - December Driemaandelijks De milieu krant Nr. 3 - December 2016 -Driemaandelijks 3 GFT - Voorwoord Omdat Henk Geeroms eind dit jaar ILvA verlaat na 17 jaar dienst als algemeen directeur, zijn we op zoek gegaan naar een vervanger.

Nadere informatie

De milieu. krant. Wintertips PMD-wedstrijd Wat met harde plastics? Afstandsverklaring GFT-abonnement. Nr. 4 - December Driemaandelijks

De milieu. krant. Wintertips PMD-wedstrijd Wat met harde plastics? Afstandsverklaring GFT-abonnement. Nr. 4 - December Driemaandelijks De milieu krant Nr. 4 - December 2015 - Driemaandelijks Wintertips PMD-wedstrijd Wat met harde plastics? Afstandsverklaring GFT-abonnement 4 Wintertips I I I De winter komt er aan. Door sneeuw of ijzel

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER STADEN. www.staden.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER STADEN. www.staden.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER STADEN www.staden.be PAPIER & KARTON Download gratis de Recycle! app Volg ons op = AFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen waar staat.

Nadere informatie

Milieukrant. Extra afval in de GFT-container. Wat hoort bij textiel. Nr. 4 - December 2018-Driemaandelijks

Milieukrant. Extra afval in de GFT-container. Wat hoort bij textiel. Nr. 4 - December 2018-Driemaandelijks De 4 Milieukrant Extra afval in de GFT-container Wat hoort bij textiel Nr. 4 - December 2018-Driemaandelijks Voorwoord Extra in de De gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen oktober luidden ook een nieuw

Nadere informatie

Denderleeuw - Liedekerke UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip

Denderleeuw - Liedekerke UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip Denderleeuw - Liedekerke UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER April 2011 - Maart 2012 Elke maand een preventietip 2 Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45 liter:

Nadere informatie

Tielt-Winge. samen voor afval met toekomst!

Tielt-Winge. samen voor afval met toekomst! Tielt-Winge AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Tielt-Winge Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór

Nadere informatie

Affligem. treedt toe tot ILvA

Affligem. treedt toe tot ILvA Affligem treedt toe tot ILvA Waarheen met uw afval vanaf 1 januari 2014 Geachte inwoner van Affligem, Op 1 januari 2014 wordt Affligem lid van ILvA, het intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu

Nadere informatie

REST 2014 HOUTHULST PMD PAPIER & KARTON KALENDER. www.houthulst.be. Afvalsticker verplicht vanaf 1 maart. Recycle! Volg ons op

REST 2014 HOUTHULST PMD PAPIER & KARTON KALENDER. www.houthulst.be. Afvalsticker verplicht vanaf 1 maart. Recycle! Volg ons op 0, 0, A F V A L KALENDER HOUTHULST www.houthulst.be Afvalsticker verplicht vanaf 1 maart REST PAPIER & KARTON AFVALSTICKER 0, Volg ons op Recycle! Scan deze code of download de gratis Recycle! app voor

Nadere informatie

Herzele UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Rode zone. AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip

Herzele UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Rode zone. AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip Herzele UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip Rode zone Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45l: 1,20 euro. Gele zak 60l: 1,50 euro.

Nadere informatie

Begijnendijk. samen voor afval met toekomst!

Begijnendijk. samen voor afval met toekomst! Begijnendijk AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Begijnendijk Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór

Nadere informatie

Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet.

Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. Grof Karton Dit sorteren wij in de stad Antwerpen Meer info op: GFT Groente-, Fruiten Tuinafval Plantaardig afval + koffiefilters,

Nadere informatie

De verandering zit vanbinnen.

De verandering zit vanbinnen. De verandering zit vanbinnen. NIEUW JUNI VANAF Belangrijk bericht voor de inwoners Binnenkort kan u nog meer sorteren in de blauwe zak. Vroeger was het neen, nu is het ja. Vroeger was het neen, nu is het

Nadere informatie

Het containerpark let voortaan op uw gewicht.

Het containerpark let voortaan op uw gewicht. Belangrijk bericht voor u, lees dit! nieuw - diftar containerpark gemeente maasmechelen Het containerpark let voortaan op uw gewicht. VANAF 6 MEI 2008 Maasmechelen start met vernieuwd containerpark Het

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER HOUTHULST. www.houthulst.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER HOUTHULST. www.houthulst.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER HOUTHULST www.houthulst.be REST PAPIER & KARTON Download gratis de Recycle! app Volg ons op REST = RESTAFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op

Nadere informatie

een net feest, sport of ander festijn? dan moet je bij de evenementencontainer zijn.

een net feest, sport of ander festijn? dan moet je bij de evenementencontainer zijn. MIROM Roeselare, Oostnieuwkerksesteenweg 121, 8800 Roeselare. Tel: 051/26 03 50 of e-mail: info@mirom.be een net feest, sport of ander festijn? dan moet je bij de evenementencontainer zijn. Enkele definities:

Nadere informatie

Denderleeuw - Haaltert UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip

Denderleeuw - Haaltert UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip Denderleeuw - Haaltert UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER April 2012 - Maart 2013 106 Elke maand een preventietip Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45 liter:

Nadere informatie

Lede UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Smalle straten. AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip

Lede UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Smalle straten. AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip Lede UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip Smalle straten Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45l: 1,20 euro. Gele zak 60l: 1,50 euro.

Nadere informatie

Zottegem UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Rode zone. AFVALKALENDER 2009 Elke maand een preventietip

Zottegem UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Rode zone. AFVALKALENDER 2009 Elke maand een preventietip Zottegem UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER 2009 Elke maand een preventietip Rode zone Januari 2009 06/01: uiterste datum voor aanvragen ophaling grofvuil 08/01: 053-85

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER KORTEMARK. www.kortemark.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER KORTEMARK. www.kortemark.be REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER KORTERK www.kortemark.be REST PMD PAPIER & KARTON Download gratis de Recycle! app Volg ons op REST = RESTAFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald

Nadere informatie

Nieuw Recyclagepark Open vanaf 20 september 2014

Nieuw Recyclagepark Open vanaf 20 september 2014 Nieuw Recyclagepark Open vanaf 20 september 2014 Nieuwe openingsuren! MIROM Oostnieuwkerksesteenweg 121 8800 Roeselare T: 051 26 03 50 E: info@mirom.be www.mirom.be Nieuw recyclagepark open vanaf 20 september

Nadere informatie

Tielt-Winge. Afvalkalender samen voor afval met toekomst! ECWF_Afvalkal_TieltWinge.indd 1

Tielt-Winge. Afvalkalender samen voor afval met toekomst! ECWF_Afvalkal_TieltWinge.indd 1 Tielt-Winge AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 ECWF_Afvalkal_TieltWinge.indd 1 7/12/17 20:26 Afvalkalender Tielt-Winge Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00 uur of de

Nadere informatie

APRIL ZA 1 ZO 2. gft+ MA 3 DI 4 WO 5 DO 6 VR 7 ZA 8 ZO 9 MA 10 DI 11 WO 12 DO 13. textiel gft+ VR 14 ZA 15 PASEN PAASMAANDAG ZO 16 MA 17 DI 18.

APRIL ZA 1 ZO 2. gft+ MA 3 DI 4 WO 5 DO 6 VR 7 ZA 8 ZO 9 MA 10 DI 11 WO 12 DO 13. textiel gft+ VR 14 ZA 15 PASEN PAASMAANDAG ZO 16 MA 17 DI 18. JANUARI FEBRUARI MAART APRIL 1 8 3 6 8 9 0 1 NIEUWJAAR kerstbomen pmd hv p&k pmd hv 5 pmd hv p&k pmd hv 5 1 pmd hv p&k pmd hv 2 9 0 7 pmd hv PASEN PAASMAANDAG p&k pmd hv pmd Enkel plastic flessen & flacons

Nadere informatie

Bekkevoort. samen voor afval met toekomst!

Bekkevoort. samen voor afval met toekomst! Bekkevoort AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Bekkevoort Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00

Nadere informatie

Denderleeuw - Haaltert UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip

Denderleeuw - Haaltert UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. AFVALKALENDER April Maart Elke maand een preventietip Denderleeuw - Haaltert UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER April 2011 - Maart 2012 56 Elke maand een preventietip Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45 liter: 1,20

Nadere informatie

NIEUW recyclagepark ZONNEBEKE. 9u - 12u & 14u - 18u

NIEUW recyclagepark ZONNEBEKE. 9u - 12u & 14u - 18u NIEUW recyclagepark ZONNEBEKE Kortekeerstraat 1 NIEUW weeg- en registratiesysteem op het recyclagepark Vanaf 1 december 2015 heb je jouw identiteitskaart nodig om toegang te krijgen tot het nieuwe recyclagepark

Nadere informatie

De Milieukrant PMD. Nr. 1 - Mei 2019-Driemaandelijks. Nieuwe PMD-regels Vanaf 1 juni 2019

De Milieukrant PMD. Nr. 1 - Mei 2019-Driemaandelijks. Nieuwe PMD-regels Vanaf 1 juni 2019 De Milieukrant PMD Nr. 1 - Mei 2019-Driemaandelijks 1 Nieuwe PMD-regels Vanaf 1 juni 2019 Voorwoord Bij het verschijnen van deze Milieukrant ben ik een drietal maanden voorzitter van ILvA. Ik volg daarmee

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER MOORSLEDE. www.moorslede.be REST PMD. Download gratis de Recycle! app. Volg ons op

OPHAAL KALENDER MOORSLEDE. www.moorslede.be REST PMD. Download gratis de Recycle! app. Volg ons op OPHAAL KALENDER MOORSLEDE www.moorslede.be Download gratis de Recycle! app PAPIE KARTR & ON Volg ons op = AFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen waar

Nadere informatie

Geetbets. samen voor afval met toekomst!

Geetbets. samen voor afval met toekomst! Geetbets AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Vragen? 0800/97 0 97 info@ecowerf.be Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling

Nadere informatie

LANGEMARK-POELKAPELLE

LANGEMARK-POELKAPELLE OPHAAL KALENDER LANGERK-POELKAPELLE www.langemark-poelkapelle.be Download gratis de Recycle! app Volg ons op = AFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen

Nadere informatie

De Milieu. krant. Nr. 3 - December Driemaandelijks

De Milieu. krant. Nr. 3 - December Driemaandelijks De Milieu krant Nr. 3 - December 2017 -Driemaandelijks 3 Voorwoord 2017 is bijna voorbij. We mogen al denken aan de nieuwe voornemens voor het komende jaar. Waarschijnlijk is het voornemen "afvallen" daarbij

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER MOORSLEDE. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER MOORSLEDE.  Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER MOORSLEDE www.moorslede.be Download gratis de Recycle! app Volg ons op = AFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen waar staat. Enkel reglementaire

Nadere informatie

Huldenberg. samen voor afval met toekomst!

Huldenberg. samen voor afval met toekomst! Huldenberg AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Huldenberg Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00

Nadere informatie

Linter. samen voor afval met toekomst!

Linter. samen voor afval met toekomst! Linter AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Linter Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00 uur

Nadere informatie

BoutErseM. samen voor afval met toekomst!

BoutErseM. samen voor afval met toekomst! BoutErseM AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Boutersem Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00

Nadere informatie

NIEUW RECYCLAGEPARK MOORSLEDE

NIEUW RECYCLAGEPARK MOORSLEDE NIEUW RECYCLAGEPARK MOORSLEDE Briekhoekstraat Vanaf 6 september 06 enkel toegang met je identiteitskaart Ook bedrijfsafval toegelaten PROEFPERIODE Voor particulieren tot december 06 Voor badge-gebruikers

Nadere informatie

Recyclagepark 2016 Industrieweg 28

Recyclagepark 2016 Industrieweg 28 Recyclagepark 2016 Industrieweg 28 Openingsuren recyclagepark maandag: gesloten dinsdag: 12.00u - 16.00u 17.00u - 19.30u woensdag: 8.15u - 11.45u 12.30u - 16.00u donderdag: gesloten 12.30u - 16.00u vrijdag:

Nadere informatie

Keerbergen. samen voor afval met toekomst!

Keerbergen. samen voor afval met toekomst! Keerbergen AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Keerbergen Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00

Nadere informatie

Holsbeek. samen voor afval met toekomst!

Holsbeek. samen voor afval met toekomst! Holsbeek AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Holsbeek Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00

Nadere informatie

nieuw recyclagepark Wevelgem

nieuw recyclagepark Wevelgem nieuw recyclagepark Wevelgem Facelift van de recyclageparken Onze manier van consumeren levert een berg afval op. Al dit afval moet op één of andere manier verwerkt worden (hergebruik, recycleren, verbranden).

Nadere informatie

Zoutleeuw. samen voor afval met toekomst!

Zoutleeuw. samen voor afval met toekomst! Zoutleeuw AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Zoutleeuw Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00

Nadere informatie

Artikel 1: Artikel 2:

Artikel 1: Artikel 2: Retributiereglement op het ophalen en verwerken van huishoudelijk afval, op het beschikbaar stellen van recipiënten bestemd voor het ophalen van huisvuil, PMD, GFT en grofvuil, op de verkoop van compostvaten,op

Nadere informatie

Sorteergids. Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet.

Sorteergids. Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. Sorteergids Sorteer uw afval: t is voor iedereen goed, als u t juist doet. 5336230_sorteergids_nederlands.indd 1 29/09/14 15:16 Dit sorteren wij in de stad Antwerpen GFT Groente-, Fruit- en Tuinafval PMD

Nadere informatie

Glabbeek. samen voor afval met toekomst!

Glabbeek. samen voor afval met toekomst! Glabbeek AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Glabbeek Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00

Nadere informatie

Begijnendijk. samen voor afval met toekomst!

Begijnendijk. samen voor afval met toekomst! Begijnendijk AfvalkalendeR Afvalkalender 2019 Afvalkalender Begijnendijk Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00 uur of de avond ervoor na 20.00 uur. 2019 januari februari

Nadere informatie

Haacht. samen voor afval met toekomst!

Haacht. samen voor afval met toekomst! Haacht AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Haacht Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00 uur

Nadere informatie

Aalst UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Rode zone. AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip

Aalst UW AFVAL UW AFVAL. wij trekken het ons persoonlijk aan. Rode zone. AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip Aalst UW AFVAL UW AFVAL wij trekken het ons persoonlijk aan AFVALKALENDER 2010 Elke maand een preventietip Rode zone Inzamelregels en -tips Restfractie Gele zak 45l: 1,20 euro. Gele zak 60l: 1,50 euro.

Nadere informatie

Lubbeek. samen voor afval met toekomst!

Lubbeek. samen voor afval met toekomst! Lubbeek AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Lubbeek Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00 uur

Nadere informatie

Tielt-Winge. samen voor afval met toekomst!

Tielt-Winge. samen voor afval met toekomst! Tielt-Winge AfvalkalendeR Afvalkalender 2019 Afvalkalender Tielt-Winge Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00 uur of de avond ervoor na 20.00 uur. 2019 januari februari

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER HOOGLEDE. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER HOOGLEDE.  Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER HOOGLEDE www.hooglede.be Download gratis de Recycle! app Volg ons op = AFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen waar staat. Enkel reglementaire

Nadere informatie

Oud-Heverlee. Oud-Heverlee. ...natuurlijk! samen voor afval met toekomst!

Oud-Heverlee. Oud-Heverlee. ...natuurlijk! samen voor afval met toekomst! Oud-Heverlee...natuurlijk! Oud-Heverlee AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Oud-Heverlee Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten

Nadere informatie

samen voor afval met toekomst!

samen voor afval met toekomst! BertEM AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Bertem Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00 uur

Nadere informatie

kortenaken samen voor afval met toekomst!

kortenaken samen voor afval met toekomst! kortenaken AfvalkalendeR Afvalkalender 2019 Restafval 200 150 100 50 0 samen voor afval met toek 46,0 kg 2017 2018 2019 155,0 kg Afvalkalender Kortenaken Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag

Nadere informatie

Tremelo. samen voor afval met toekomst!

Tremelo. samen voor afval met toekomst! Tremelo AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Tremelo Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00 uur

Nadere informatie

Hoegaarden. samen voor afval met toekomst!

Hoegaarden. samen voor afval met toekomst! Hoegaarden AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! Afvalkalender Hoegaarden Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór 07.00

Nadere informatie

restafval plastic flessen, metalen (pmd) verpakkingen, drankkartons groente-, fruit- en tuinafval (gft) papier en karton

restafval plastic flessen, metalen (pmd) verpakkingen, drankkartons groente-, fruit- en tuinafval (gft) papier en karton 2 DIT AFVAL WORDT AAN HUIS OPGEHAALD: Ophaling restafval plastic flessen, metalen (pmd) verpakkingen, drankkartons groente-, fruit- en tuinafval (gft) papier en karton Al je vragen over afval Wanneer zet

Nadere informatie

Huldenberg. samen voor afval met toekomst!

Huldenberg. samen voor afval met toekomst! Huldenberg AfvalkalendeR Afvalkalender 2019 Restafval 200 150 100 50 0 samen voor afval met toek 46,0 kg 2017 2018 2019 155,0 kg Afvalkalender Huldenberg Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. Verhuizen. handige tips & stappenplan

INFORMATIEBROCHURE. Verhuizen. handige tips & stappenplan INFORMATIEBROCHURE Verhuizen handige tips & stappenplan Verhuizen Je verhuist naar een andere woning. Dat wil zeggen dat je oude appartement helemaal leeg & proper moet zijn. Maar hoe begin je daar aan?

Nadere informatie

Bekkevoort. samen voor afval met toekomst!

Bekkevoort. samen voor afval met toekomst! Bekkevoort AfvalkalendeR Afvalkalender 2019 Restafval 200 150 100 50 0 samen voor afval met toek 46,0 kg 2017 2018 2019 155,0 kg Afvalkalender Bekkevoort Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER HOOGLEDE. REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER HOOGLEDE.   REST PMD PAPIER & KARTON. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER HOOGLEDE www.hooglede.be PAPIER & KARTON Download gratis de Recycle! app Volg ons op = AFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen waar staat.

Nadere informatie

Keerbergen. samen voor afval met toekomst!

Keerbergen. samen voor afval met toekomst! Keerbergen AfvalkalendeR Afvalkalender 2019 Restafval 200 150 100 50 0 samen voor afval met toek 46,0 kg 2017 2018 2019 155,0 kg Afvalkalender Keerbergen Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag

Nadere informatie

OPHAAL KALENDER KORTEMARK. Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app

OPHAAL KALENDER KORTEMARK.  Download. Volg ons op. gratis de Recycle! app OPHAAL KALENDER KORTERK www.kortemark.be Download gratis de Recycle! app Volg ons op REST = RESTAFVAL De witte restafvalzakken en de gele KMO-zakken worden wekelijks opgehaald op de dagen waar REST staat.

Nadere informatie

afvalkalender 2018 Download Recycle! GEMEENTELIJKE MILIEUDIENST 057/ Klachten inzake gft: IVVO Klantendienst 057/

afvalkalender 2018 Download Recycle! GEMEENTELIJKE MILIEUDIENST 057/ Klachten inzake gft: IVVO Klantendienst 057/ Download Recycle! Klachten inzake gft: IVVO Klantendienst Klachten IVVO KLANTENDIENST inzake huisvuil, pmd, papier 057/21 & karton: 41 60 Netheidsbeheerder 0498/92 92 83 of 0498/92 92 88 Algemene inlichtingen:

Nadere informatie

Scherpenheuvel-Zichem. samen voor afval met toekomst!

Scherpenheuvel-Zichem. samen voor afval met toekomst! Scherpenheuvel-Zichem AfvalkalendeR Afvalkalender 2018 samen voor afval met toekomst! samen voor afval met toekomst! 2018 januari februari maart april & Ophalingen op afroep Vraag je ophaling, ten laatste

Nadere informatie

Zoutleeuw. samen voor afval met toekomst!

Zoutleeuw. samen voor afval met toekomst! Zoutleeuw AfvalkalendeR Afvalkalender 2019 Restafval 200 150 100 50 0 samen voor afval met toek 46,0 kg 2017 2018 2019 155,0 kg Afvalkalender Zoutleeuw Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van

Nadere informatie

Boortmeerbeek. samen voor afval met toekomst!

Boortmeerbeek. samen voor afval met toekomst! Boortmeerbeek AfvalkalendeR Afvalkalender 2019 Restafval 200 150 100 50 0 46,0 kg 2017 2018 2019 155,0 kg Afvalkalender Boortmeerbeek Zet je afval duidelijk zichtbaar buiten de dag van de ophaling vóór

Nadere informatie

Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015

Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015 1 Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015 De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen, de artikelen 42, 43 2, 15

Nadere informatie