Door een stijgende passie voor het vak en om u nog beter te dienen, werden onze diensten recent uitgebreid. Zo bieden wij vanaf heden ook aan:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Door een stijgende passie voor het vak en om u nog beter te dienen, werden onze diensten recent uitgebreid. Zo bieden wij vanaf heden ook aan:"

Transcriptie

1

2 Wie zijn wij? Acodak is de specialist in het plaatsen van daken, dak timmerwerken en de afwerking. Met onze ervaring hebben de technieken en materialen van het verleden, het heden en de toekomst geen geheimen voor ons. Door jarenlange knowhow zijn wij in staat u een professionele op maat gemaakte service aan te bieden. Bent u particulier of professioneel, graag staan wij u bij in u toekomstige realisaties. Wat doen wij? Acodak biedt u een volledige dakservice aan, dit wil zeggen dat wij alle werken die met daken te maken hebben met de nodige deskundigheid voor u verzorgen - van nieuwbouw tot renovatie. - van herstelling tot onderhoud - van rudimentaire dakconstructie tot de afwerking met goten, - dakkapellen, dakramen, koepels,... Door een stijgende passie voor het vak en om u nog beter te dienen, werden onze diensten recent uitgebreid. Zo bieden wij vanaf heden ook aan: - vakkundige plaatsing van zonnepanelen. - uitstekende naservice met budgetvriendelijke onderhoudscontracten. Uiteraard worden deze diensten steeds met uitstekende vakkennis in dialoog met u uitgevoerd om aan uw wensen op een professionele manier tegemoet te komen.

3 De constructie van een zadeldak Traditionele opbouw (gordingen) Constructie wordt gedragen door de muurplaten die met speciale bandijzers aan het metselwerk bevestigd zijn. De rest van de muurconstructie wordt op deze muurplaten genageld. Op de muurplaten worden de kepers bevestigd die schuin oplopen van de goot naar de nok. De kepers worden op bepaalde afstanden loodrecht ondersteund door gordingen die op correcte wijze ingemetseld moeten worden in de muren. De gordingen lopen dus evenwijdig met de dakgoot. De afstand tussen de gordingen hangt af van de helling van het dak en van de houtsoort, maar het is aan de architect om dit uit te rekenen. De kepers worden op de gordingen vastgemaakt met kepernagels. In principe moeten de gordingen heel recht zijn. Als dat niet helemaal het geval is, moeten ze met de bolle kant naar boven geplaatst worden om zo een eventuele doorbuiging te compenseren. Op het gebinte, bestaande uit muurplaten, gordingen en kepers komt de eigenlijke draagstructuur. Op de kepers wordt het onderdak bevestigd en hier komen de tengellatten op te liggen die in dezelfde richting liggen als de kepers. Dwars op deze tengellatten worden de panlatten genageld en daar komen uiteindelijk de pannen of de leien op te liggen. De panlatten liggen dus net als de gordingen in horizontale richting. De juiste afstand tussen de panlatten is afhankelijk van het soort materiaal en van de dakhelling. Voor oversteken en andere speciale dakdelen, moet een aangepast timmerwerk gemaakt worden dat uiteindelijk bekleed wordt met afwerkingsprofielen.

4 Spantendak (geprefabriceerde dakspantenstructuur) Wat? Geheel van houtelementen die met metalen verbindingsstukken aan elkaar gezet worden door toepassing van het vakwerkprincipe. Spantendak kan door een fabriek op maat gemaakt worden of kan ter plaatse in zijn geheel getimmerd worden door een timmerman of dakwerker. Minder weggelegd voor doe-het-zelvers. Belangrijkste voordeel is tijdswinst dankzij prefabricatie. Vermits het een zelfdragende structuur is die niet ondersteund moet worden door muren, resulteert een spantendak in een grotere flexibiliteit bij de inrichting van de ruimtes. Grotere overspanningen mogelijk dan bij traditionele dakstructuur. Het dakhout Veel gebruikte houtsoorten: Oregon (Douglas), roodnoorse den en epicia Oregon: duurste maar ook sterkste houtsoort. In grotere lengtes verkrijgbaar dan veel andere houtsoorten. In tegenstelling tot wat vaak aangenomen wordt, is het toch aan te raden Oregon te behandelen met houtbeschermingsproduct. Roodnoorse den: lengte beperkt tot 5 à 6 m. Qua prijs en kwaliteit tussen Oregon en epicia. Epicia (inlandse den of vurenhout): houtsoort die nog niet volledig droog is. Tijdens het drogen kunnen vervormingen ontstaan. Grote pluspunten: goedkoop en in grote lengtes te krijgen.

5 Voorstelling van een dak: 1. Keper 2. Beplanking 3. Luchtscherm en/of dampscherm 4. Isolatie 5. Onderdak 6. Tengellat 7. Lat 8. Dakpan of leien

6 Voor meer uitleg bij deze voorstelling kan u terecht op volgende pagina.

7 Voorstelling van een dak: 1. Onderdakfolie Onderdakfolies beschermen het dak tegen wind, water, stuifsneeuw en stof. Ze moeten dus waterdicht zijn. Belangrijk is ook hun dampdoorlatendheid, om condensatie te voorkomen. 2. Afdichtingen nok en noordboom De dakspouw (ruimte tussen dakpannen en onderdakfolie) ventileert om het drogen van dakpannen te versnellen. Hierdoor wordt de dakbedekking minder snel groen en is stukvriezen van dakpannen quasi uitgesloten. De nok en noordboom moet je beschermen tegen wind, regen, stof en stuifsneeuw en moet anderzijds toch kunnen ventileren. Hiervoor worden ventilerende nok en noordboom vorstbanden gebruikt. 3. Kielgoot De kiel is een verticale goot in het dak en is verwerkt op de plaats hellende daken samenkomen. Dit is dikwijls de meest kwetsbare dakknoop en waar 2 vereist bijzondere aandacht bij de materiaalkeuze en verwerking. Naast zink bestaan er ook oplossingen in gegalvaniseerd staal met PU-coating. 4. Dakvoet De dakvoet ventileert de dakspouw, in combinatie met de ventilerende nok en noordboomband.

8 5. Verankeringen Een goede nokbevestiging voorkomt het afwaaien van de nokken, wat in ons Belgisch klimaat geen overbodige luxe is! Verder is het een minimum vereiste het verankeren van dakpannen aan dakranden (gevel en dakvoet). 6. Ventilatiedoorvoeren Voor de ontluchting van toilet, keuken, badkamer en voor de ventilatie van de dakspouw zijn meestal meerdere ventilatiedoorvoeren vereist. Ook hier bijzondere aandacht aan de luchtdichtheid van het geheel: de luchtdichte aansluiting van de dakdoorvoer op de onderdakfolie, bescherming tegen insijpelen van vocht en wind. 7. Aansluitingen Voor het wind- en waterdicht afwerken van dakranden die aansluiten met bijvoorbeeld de schoorsteen, dakkapellen, dakvensters en opgaande muren wordt traditioneel gebruik gemaakt van lood en zink. 8. Dakvensters Dakvensters zijn een onderbreking van het dakschild en vereisen een luchtdichte afwerking van binnenuit. Om koudebruggen te voorkomen zijn thermische randprofielen beschikbaar en waterdichte aansluitingskragen voor onderdakfolie.

9 Leien versus dakpannen : - Pannen zijn doorgaans goedkoper dan leien. - Plaatsing van pannen is meestal goedkoper dan leien. - Plaatsing van leien is deskundigheid vereist. - Kleine formaten van leien en tegelpannen vergen meer dakhout en zijn arbeidsintensiever. - Met leien kunnen meer dakvormen gerealiseerd worden. - Voor leien is lichtere dakstructuur mogelijk. - Leien zijn stormbestendiger dan pannen. Soorten Leien: Natuurleien Zijn een natuurproduct, ze zijn vervaardigd van leisteen; Groter risico op onzuiverheden; Degelijke kwaliteit betekent een onbeperkte levensduur; Duurder dan kunstlei. Kunstleien Fabrieksmatig geproduceerde lei op basis van vezelcement; Duidelijk goedkoper en daarom meer in trek dan natuurlei; Verschillende formaten en kleuren mogelijk.

10 Plaatsingsmethoden : Plaatsing: Leien worden met haken (van koper of roestvrij staal) en koperen nagels, met behulp van een leidekkershamer op panlatten bevestigd. Dubbele dekking: - Meest toegepaste systeem. - Geschikt voor alle rechthoekige leien op alle mogelijke daken. - Dekkingswijze onafhankelijk van windrichting. - Overal heb je twee leidiktes boven elkaar. Enkelvoudige ruitdekking: - In het midden van elk element slechts één leidikte, prijsgunstig dus. - Dekkingswijze onafhankelijk van overheersende windrichting. Enkelvoudige horizontale dekking: - Minder overlappingen, minder leien nodig, dus goedkoper. - Legrichting in functie van overheersende windrichting; - Niet aangewezen voor hoge gebouwen of voor gebouwen blootgesteld aan extreme weersomstandigheden.

11 Dakpannen Formaat en prijs - In principe is een groter formaat goedkoper (sneller geplaatst, minder panlatten nodig). - Voor onregelmatige daken met veel dakonderbrekingen kan een kleiner formaat interessanter zijn. - Hoe complexer de dakstructuur (torentjes, bogen, hoeken, dakkapellen,...), hoe hoger de prijs (veel hulpstukken nodig en die zijn relatief duur). Betonnen versus keramische pannen Keramische dakpannen (gemaakt van klei) zijn het populairst; Technisch beschouwd zijn de twee soorten aan elkaar gewaagd. Kleurengamma - Enorm uitgebreid de jongste jaren. - Betonnen pannen: gekleurd in de massa; iets grotere kleurenkeuze dan keramische pannen. - Gesmoorde keramische pannen: pannen met blauwgrijze kleur door ontrekken van zuurstof tijdens bakproces. - Geglazuurde keramische pannen: voorzien van glazuurlaag, extra bescherming tegen algen- en mosgroei.

12 Tegelpannen : - Dakpannen in vorm van leien, vlakker van structuur dan typische dakpannen. - Arbeidsintensieve plaatsing, hierdoor duurder dan gewone pannen en ook duurder dan bepaalde leien. - Door systeem van dubbele dekking zeer goede wind- en regendichtheid. Nokafwerking : Waterdichting op plaats waar twee dakschilden samenkomen; Nokpannen en bijbehorende hulpstukken (van lood of ALU) zijn betrouwbaarder dan een cementering en plaatsing kan ook bij regenweer gebeuren. Dakhelling : Bepaalde pannen kunnen niet gelegd worden op daken met kleine helling. Controleer dus de minimale dakhelling van de pannen Hoe meer sluitingen, hoe duurder de pan, maar hoe meer wind- en waterdicht. (max 3 sluitingen) Op daken met kleine helling best geen pannen met enkele sluiting.

13 Plat dak: Bitumineuze afdichtingen (roofing) - Sterk van kwaliteit verbeterd ten opzichte van vroeger - Als bovenlaag zijn enkel polymeerbitumen geschikt die gewapend zijn met polyester of glasvlies. - Twee soorten polymeerbitumen: - APP (plastomeermengsels): uv-bestendig, behoeven geen beschermende ballastlaag. - SBS (elastomeermengsels) : Soepeler en kleven beter dan APP. Synthetische dakafdichtingen (of hoogpolymeren) - Geen gevaar voor brand tijdens plaatsing. - Zouden langer meegaan en zouden ongevoelig zijn voor uvstralen en andere weersinvloeden. - Soorten synthetische dakafdichtingen: - EPDM: is een synthetisch rubber die ofwel op maat kan gemaakt worden of geplaatst wordt via rollen. Mechanisch bevestigd met plooiplaten of gelijmd en mag op oude bitumineuze afdichting gelegd worden - PVC: wordt in banen gelegd en wordt gelijmd, met hete lucht gelast of mechanisch bevestigd pvc zou iets minder duurzaam zijn en niet altijd uv-bestendig

14 Isolatie:

15 Familie Vanderhasselt: Vitseroelstraat 66, 1740 TERNAT

16

17 Familie Van Der Voorde: Brusselstraat 89, 1740 TERNAT

18

19 Familie Van De Voorde: Hoogpoort 21, 1730 ASSE

20

21 Familie Van Geysel: Spaanselindebaan 136, 1850 GRIMBERGEN

22

23 Familie Lanckmans: Herdebeekstraat, 1701 ITTERBEEK

24 Familie Van Beneden: Kasteellaan 44, 1740 TERNAT

25

26

Dak Door B. van Etten (TNO Bouw)

Dak Door B. van Etten (TNO Bouw) Dak Door B. van Etten (TNO Bouw) Algemeen Belangrijkste functies van een (niet constructieve) daken is het scheiden van de binnenruimte met de buitenruimte. Bij het scheiden van de binnen van de buitenruimte

Nadere informatie

Daken. 6.1. Platte daken. 6.2. Hellende daken. 6.3. Metalen daken. Warm dak Omgekeerd dak

Daken. 6.1. Platte daken. 6.2. Hellende daken. 6.3. Metalen daken. Warm dak Omgekeerd dak Daken 6.1. Platte daken Warm dak Omgekeerd dak 6.2. Hellende daken 6.3. Metalen daken 6.1. Platte daken plat dak = regendicht + waterdicht AFDICHTINGEN Vier variabelen: - aantal lagen éénlaags, tweelaags

Nadere informatie

ONDERDAKEN ETERROOF DEEL 1 ALGEMENE TECHNISCHE GEGEVENS

ONDERDAKEN ETERROOF DEEL 1 ALGEMENE TECHNISCHE GEGEVENS 1 ALGEMENE GEGEVENS WAT BETREFT HET PRODUCT ALGEMEENHEDEN De functies van het onderdak zijn: - Tijdelijk de regendichtheid van het dak bevorderen - Zorgen voor de afwatering naar de goot - De stormvastheid

Nadere informatie

Richtlijn voor de toepassing van onderdakfolies in Nederland.

Richtlijn voor de toepassing van onderdakfolies in Nederland. Richtlijn voor de toepassing van onderdakfolies in Nederland. Aan deze richtlijn moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor de 15 jarig MONIER Daksysteem garantie. Pannendak als Daksysteem: Een

Nadere informatie

MENUISERITE NT - Onderdakplaat

MENUISERITE NT - Onderdakplaat Dak MENUISERITE NT - Onderdakplaat TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 1 ALGEMEEN Een onderdak is een doorlopend scherm onder de dakbedekking dat voor een totale dichtheid tegen stuifsneeuw en wind zorgt. Het moet

Nadere informatie

ONDERDAKEN MENUISERITE EXTRA NT DEEL 1 ALGEMENE TECHNISCHE GEGEVENS

ONDERDAKEN MENUISERITE EXTRA NT DEEL 1 ALGEMENE TECHNISCHE GEGEVENS 1 ALGEMENE GEGEVENS WAT BETREFT HET PRODUCT ALGEMEENHEDEN De functies van het onderdak zijn: - Tijdelijk de regendichtheid van het dak bevorderen - Zorgen voor de afwatering naar de goot - De stormvastheid

Nadere informatie

Duurzaam bouwen. Het geïsoleerde hellend dak

Duurzaam bouwen. Het geïsoleerde hellend dak Duurzaam bouwen Het geïsoleerde hellend dak 1 Het geïsoleerde hellende dak Bron: WTCB TV 202 2 Dakstructuur - daktimmer muurplaat gebint gordingen nokgording kepers spanten zelfdragende dakplaten 3 Bron:

Nadere informatie

CONSTRUCTIES 1: BZL-TAAK

CONSTRUCTIES 1: BZL-TAAK CONSTRUCTIES 1: BZL-TAAK Adres werf: Vaartstraat 22, 9870 Zulte 19 mei 2015 Sirien Keeta en Athina Themistocleous Bouwheer Architect Aannemer De heer en mevrouw Van Nevel Korterijksesteenweg 195 9800 Petegem-aan-de-Leie

Nadere informatie

CONSTRUCTIES 1: BOUWKNOPEN

CONSTRUCTIES 1: BOUWKNOPEN Arne Schoelinck PBA-VG 1MAK 1D1 Constructies 1 Docent: D. Gijsemans CONSTRUCTIES 1: BOUWKNOPEN Bouwheer: Frank Schoelinck Architect: Geert Clément Inleiding Voor deze opdracht moesten we een gedocumenteerd

Nadere informatie

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE DUBBELE DEKKING OF MAASDEKKING

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE DUBBELE DEKKING OF MAASDEKKING 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VOOR DIT SYSTEEM Deze plaatsingsmethode is mogelijk met volgende leitypes en leiformaten: - ALTERNA: 40/27 45/32 60/32 60/40, al of niet met afgesneden hoeken indien beschikbaar

Nadere informatie

Panelen van bekleed staal (plastisol, polyester, polyurethaan, PVDF, ). Gemakkelijk te plaatsen en bestand tegen de tand des tijds.

Panelen van bekleed staal (plastisol, polyester, polyurethaan, PVDF, ). Gemakkelijk te plaatsen en bestand tegen de tand des tijds. Panelen van bekleed staal (plastisol, polyester, polyurethaan, PVDF, ). Gemakkelijk te plaatsen en bestand tegen de tand des tijds. S Het Dakpan-Paneel is een product van de nv ROBS PRODUCTKENMERKEN Gebruik

Nadere informatie

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE RUITDEKKING KLASSIEKE PLAATSING EN PLAATSING IN DAMBORDPATROON

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE RUITDEKKING KLASSIEKE PLAATSING EN PLAATSING IN DAMBORDPATROON 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VOOR DE RUITDEKKING Deze plaatsingsmethode is mogelijk met het volgende leitype en leiformaten: - ALTERNA: 40/40/5 en 40/40/10 2 SPECIFIEKE PLAATSINGGEGEVENS VOOR DE RUITDEKKING

Nadere informatie

Dak en Gevel. BRUGSE ROYAL-pan TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1

Dak en Gevel. BRUGSE ROYAL-pan TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 Dak en Gevel BRUGSE ROYAL-pan TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 1 ALGEMEENHEDEN Deze toepassingsrichtlijnen zijn specifiek bedoeld voor de plaatsing van microbeton dakpannen op een houten draagstructuur. Er worden

Nadere informatie

Profilo-S Kielgoot Technische documentatie

Profilo-S Kielgoot Technische documentatie Profilo-S Kielgoot Technische documentatie www.monier.be ALGEMEEN PRODUCTOMSCHRIJVING De constructie van de kiel moet voorkomen dat water en stuifsneeuw binnendringen en koudebruggen veroorzaken. PROFILO-S

Nadere informatie

Dak en Gevel. PALACE ROYAL-pan TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1

Dak en Gevel. PALACE ROYAL-pan TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 Dak en Gevel PALACE ROYAL-pan TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 1 ALGEMEENHEDEN Deze toepassingsrichtlijnen zijn specifiek bedoeld voor de plaatsing van microbeton dakpannen op een houten draagstructuur. Er worden

Nadere informatie

thermische isolatie HELLENDE DAKEN SARKING Plaatsingsrichtlijn Efisarking BETV NL v04 Pagina 1/17

thermische isolatie HELLENDE DAKEN SARKING Plaatsingsrichtlijn Efisarking BETV NL v04 Pagina 1/17 Plaatsingsrichtlijn Efisarking thermische isolatie HELLENDE DAKEN SARKING BETV-2014.10-NL v04 Pagina 1/17 inhoud INLEIDING ONTWERP VAN DE DAKOPBOUW PRINCIPE DETAILS PRODUCTEN BETV-2014.10-NL v04 Pagina

Nadere informatie

Wind- en vochtdicht isolatieschild met de IKO enertherm ALU NF isolatieplaat

Wind- en vochtdicht isolatieschild met de IKO enertherm ALU NF isolatieplaat Thermisch (na)-isoleren van hellende daken op de kepers of spanten Wind- en vochtdicht isolatieschild met de IKO enertherm ALU NF isolatieplaat IKO Group Isoleer je zolder wind- en vochtdicht Waarom uw

Nadere informatie

ONDERDAKEN ONDERDAKFOLIES DEEL 1 ALGEMENE TECHNISCHE GEGEVENS

ONDERDAKEN ONDERDAKFOLIES DEEL 1 ALGEMENE TECHNISCHE GEGEVENS 1 ALGEMENE GEGEVENS WAT BETREFT HET PRODUCT ALGEMEENHEDEN De functies van het onderdak zijn: - Tijdelijk de regendichtheid van het dak bevorderen - Zorgen voor de winddichtheid van de dakopbouw - Zorgen

Nadere informatie

Dak en Gevel. ALTERNA lei NT. TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 - Deel 1 van 3

Dak en Gevel. ALTERNA lei NT. TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 - Deel 1 van 3 Dak en Gevel ALTERNA lei NT TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 - Deel 1 van 3 Plaatsing dubbele dekking 1 ALGEMEENHEDEN Deze toepassingsrichtlijnen zijn specifiek bedoeld voor de plaatsing van vezelcementleien op

Nadere informatie

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE ENKELVOUDIGE HORIZONTALE DEKKING OF ZWITSERSE DEKKING

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE ENKELVOUDIGE HORIZONTALE DEKKING OF ZWITSERSE DEKKING 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VOOR DE ENKELVOUDIGE HORIZONTALE OF ZWITSERSE DEKKING Deze plaatsingsmethode is mogelijk met volgende leitypes en leiformaten: - ALTERNA: 40/27 45/32 60/32 zonder afgesneden

Nadere informatie

Deel 1 Algemene technische gegevens

Deel 1 Algemene technische gegevens 1 ALGEMENE GEGEVENS WAT BETREFT HET PRODUCT ALGEMEENHEDEN De functies van het onderdak zijn: - Tijdelijk de waterdichtheid van het dak bevorderen - Zorgen voor de afwatering naar de goot - De stormvastheid

Nadere informatie

Dak en Gevel. NEW STONIT lei NT. TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 - Deel 2 van 3. Plaatsing enkelvoudige horizontale dekking

Dak en Gevel. NEW STONIT lei NT. TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 - Deel 2 van 3. Plaatsing enkelvoudige horizontale dekking Dak en Gevel NEW STONIT lei NT TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 - Deel 2 van 3 Plaatsing enkelvoudige horizontale dekking 1 ALGEMEENHEDEN Deze toepassingsrichtlijnen zijn specifiek bedoeld voor de plaatsing van

Nadere informatie

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE ENKELVOUDIGE HORIZONTALE DEKKING OF ZWITSERSE DEKKING

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE ENKELVOUDIGE HORIZONTALE DEKKING OF ZWITSERSE DEKKING 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VOOR DE ENKELVOUDIGE HORIZONTALE OF ZWITSERSE DEKKING Deze plaatsingsmethode is mogelijk met volgende leitypes en leiformaten - steeds vierhoekige formaten zonder voorgeponste

Nadere informatie

KILKEPER MORE POWER TO YOUR ROOF

KILKEPER MORE POWER TO YOUR ROOF KILKEPER MORE POWER TO YOUR ROOF 345 10.4 KILKEPER De kilkeper is de inwendige hoek tussen twee dakschilden. Dit is een kwetsbaar onderdeel en moet goed afgewerkt worden. De MONIER metalen kilgoot Profilo-S

Nadere informatie

HELLENDE DAKEN - ISOLATIE TUSSEN HET HOUTSKELET - VAN BUITENAF

HELLENDE DAKEN - ISOLATIE TUSSEN HET HOUTSKELET - VAN BUITENAF Bouwheer Les Habitations Sociales de Woluwe-Saint-Pierre Herendal, 67 A - 1150 - Brussel GEDETAILLEERDE MEETSTAAT Vooraleer deze SM in te vullen, gelieve de richtlijnen te lezen vermeld in het bijzonder

Nadere informatie

Dak en Gevel. ALTERNA lei NT. TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 - Deel 2 van 3. Plaatsing enkelvoudige horizontale dekking

Dak en Gevel. ALTERNA lei NT. TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 - Deel 2 van 3. Plaatsing enkelvoudige horizontale dekking Dak en Gevel ALTERNA lei NT TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 - Deel 2 van 3 Plaatsing enkelvoudige horizontale dekking 1 ALGEMEENHEDEN Deze toepassingsrichtlijnen zijn specifiek bedoeld voor de plaatsing van vezelcementleien

Nadere informatie

Wooncomfort begint bij uw dak.

Wooncomfort begint bij uw dak. Wooncomfort begint bij uw dak. Optimaal gebruik van de ruimte onder het dak... Vandaag de dag is bij elke nieuwbouw of renovatie een maximaal en optimaal gebruik van de ruimte onder het dak een absolute

Nadere informatie

copper art & silver art

copper art & silver art Synthetische afdichtingsoplossingen innovatie flexibel creatief kwaliteit copper art & silver art copper art & silver art een opmerkelijk esthetische kwaliteit voor een innovatieve dakbedekking synthetisch

Nadere informatie

MONIER CLIMA COMFORT PLUS Dakisolatie met minimale dikte en maximale thermische prestaties voor comfort met een plus

MONIER CLIMA COMFORT PLUS Dakisolatie met minimale dikte en maximale thermische prestaties voor comfort met een plus MONIER CLIMA COMFORT PLUS Dakisolatie met minimale dikte en maximale thermische prestaties voor comfort met een plus www.monier.be MONIER-dakisolatiesystemen langs buiten Wist u dat uw dak de grootste

Nadere informatie

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE QUARTO

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE QUARTO 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VOOR DE DEKKING Deze plaatsingsmethode is mogelijk met volgende leitypes en leiformaten - zonder afgesneden hoeken: - ALTERNA: 40/27 45/32 60/32 - BORONDA: 40/27 - NEW STONIT:

Nadere informatie

het kan nog vlakker met het low pitch system Voor dakhellingen tussen de 7 en 15

het kan nog vlakker met het low pitch system Voor dakhellingen tussen de 7 en 15 het kan nog vlakker met het low pitch system PRODUCT PRODUCT dakpanmodellen DAKSYSTEEM DAKSYSTEEM Wij kiezen voor het dak van de toekomst Huizen met een bijna plat dak zijn populair. Maar tot voor kort

Nadere informatie

Quadro by Icopal Een stijlvolle keuze voor het leven

Quadro by Icopal Een stijlvolle keuze voor het leven Quadro by Icopal Een stijlvolle keuze voor het leven I C O P A L 30 JAAR G A R A N T I E Een stijlvolle keuze voor het leven... Bij Icopal weten we dat dakbedekking functioneel moet zijn: het moet bescherming

Nadere informatie

PROFILO-S. Esthetisch fraaie en milieuvriendelijke kilgoot. Zinkkleur PRODUCT GARANTIE JAAR DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR

PROFILO-S. Esthetisch fraaie en milieuvriendelijke kilgoot. Zinkkleur PRODUCT GARANTIE JAAR DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR PROFILO-S Zinkkleur Esthetisch fraaie en milieuvriendelijke kilgoot PRODUCT GARANTIE JAAR DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR Profilo-S Tot wel 60% voordeel ten opzichte van traditionele, zinken kilgoten De uitgangspunten

Nadere informatie

VERWERKINGSVOORSCHRIFTEN

VERWERKINGSVOORSCHRIFTEN utherm Sarking Comfort PIR L PRINCIPE Bij een SARKING systeem worden de isolatieplaten bovenop de draagstructuur geplaatst. Zo worden discontinuïteiten en koudebruggen in de isolatieschil van het hellend

Nadere informatie

Whit. Een bouwkundig duurzaam dak met BiPV-systemen

Whit. Een bouwkundig duurzaam dak met BiPV-systemen Whit tepaper Een bouwkundig duurzaam dak met BiPV-systemen Inleiding De toepassing van zonnepanelen neemt in ras tempo toe. Dit betekent dat de dakconstructie mee verandert. Daar waar isolerende dakelementen

Nadere informatie

MONIER CLIMA COMFORT PLUS Verwerkingsvoorschriften

MONIER CLIMA COMFORT PLUS Verwerkingsvoorschriften MONIER CLIMA COMFORT PLUS Verwerkingsvoorschriften MONIER CLIMA COMFORT PLUS is compatibel met zowat alle dakconstructies en beantwoordt zo perfect aan al uw isolatiebehoeften van buitenuit, zowel in nieuwbouw

Nadere informatie

ONDERDAKFOLIES MORE POWER TO YOUR ROOF

ONDERDAKFOLIES MORE POWER TO YOUR ROOF ONDERDAKFOLIES MORE POWER TO YOUR ROOF 363 10.7 ONDERDAKFOLIES Als specialist ontwikkelt en produceert MONIER zélf dakpannen, hulpstukken en daksysteemcomponenten. Vele hiervan worden op het dak geboren.

Nadere informatie

ONDERDAKEN MENUISERITE EXTRA NT DEEL 1 ALGEMENE TECHNISCHE GEGEVENS

ONDERDAKEN MENUISERITE EXTRA NT DEEL 1 ALGEMENE TECHNISCHE GEGEVENS 1 ALGEMENE GEGEVENS WAT BETREFT HET PRODUCT ALGEMEENHEDEN De functies van het onderdak zijn: - Tijdelijk de regendichtheid van het dak bevorderen - Zorgen voor de winddichtheid van de dakopbouw - Zorgen

Nadere informatie

Figaroll Dryroll Ventilerende afdichting nok en noordboom Technische documentatie

Figaroll Dryroll Ventilerende afdichting nok en noordboom Technische documentatie Figaroll Dryroll Ventilerende afdichting nok en noordboom Technische documentatie www.monier.be ALGEMEEN PRODUCTOMSCHRIJVING Ventilerende afdichtingen voor ruiters (nok en noordboom) zorgen voor een optimale

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften DELTA -VITAXX S PLUS

Plaatsingsvoorschriften DELTA -VITAXX S PLUS Plaatsingsvoorschriften DELTA -VITAXX S PLUS De bedrukte zijde is de bovenzijde en is steeds naar buiten gericht. DELTA -VITAXX S PLUS onderdakfolie en beschotfolie wordt strak gespannen en evenwijdig

Nadere informatie

1 PRODUCTBESCHRIJVING SAMENSTELLING GAMMA 3 2 EIGENSCHAPPEN MECHANISCHE EN FYSISCHE EIGENSCHAPPEN 3 3 TRANSPORT EN OPSLAG 3

1 PRODUCTBESCHRIJVING SAMENSTELLING GAMMA 3 2 EIGENSCHAPPEN MECHANISCHE EN FYSISCHE EIGENSCHAPPEN 3 3 TRANSPORT EN OPSLAG 3 NOVEX ONDERDAKPLATEN technische gegevens INHOUDSTAFEL 1 PRODUCTBESCHRIJVING 3 1.1 SAMENSTELLING 3 1.2 GAMMA 3 2 EIGENSCHAPPEN 3 2.1 MECHANISCHE EN FYSISCHE EIGENSCHAPPEN 3 3 TRANSPORT EN OPSLAG 3 4 BEWERKING

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften voor DELTA -ALPINA bij pannendaken in beton of gebakken aarde in BENELUX

Plaatsingsvoorschriften voor DELTA -ALPINA bij pannendaken in beton of gebakken aarde in BENELUX Plaatsingsvoorschriften voor DELTA -ALPINA bij pannendaken in beton of gebakken aarde in BENELUX Plaatsingsvoorschriften voor DELTA -ALPINA (afbeelding 1) DELTA -ALPINA is een dubbelzijdig gecoate universele

Nadere informatie

RENOLIT WATERPROOFING 1 RENOLIT ALKORDESIGN EXCELLENCE IN ROOFING

RENOLIT WATERPROOFING 1 RENOLIT ALKORDESIGN EXCELLENCE IN ROOFING RENOLIT WATERPROOFING 1 RENOLIT ALKORDESIGN EXCELLENCE IN ROOFING 2 RENOLIT WATERPROOFING School (België) RENOLIT WATERPROOFING 3 Het RENOLIT ALKORDESIGN systeem Het RENOLIT ALKORDESIGN systeem combineert

Nadere informatie

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE HALFSTEENSVERBAND

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE HALFSTEENSVERBAND 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VOOR DE PLAATSINGSMETHODE Deze plaatsingsmethode is mogelijk met volgende leitypes en leiformaten: - ALTERNA: 40/27 60/32 vierhoekig - BORONDA: 40/27 - NEW STONIT: 40/24 45/30

Nadere informatie

PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN

PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN CPP N 09/008 NL 30 januari 2009 PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN Soepele onderdakfolie van het type THPV (Très Haute Perméabilité à la Vapeur d eau) 1 1. Algemeen 5 1.1 Onderwerp, functie 1.2 Gebruik 2. Materialen

Nadere informatie

Opleiding Duurzaam gebouw: Renovatie met een hoge energie-efficiëntie: technische details

Opleiding Duurzaam gebouw: Renovatie met een hoge energie-efficiëntie: technische details Opleiding Duurzaam gebouw: Renovatie met een hoge energie-efficiëntie: technische details Leefmilieu Brussel DAKISOLATIE BIJ RENOVATIES Pierre DEMESMAECKER Institut de Conseil et d Etudes en Développement

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/5 Opgesteld door: E.G. Bekrachtigd door: W.A. Het product: Algemeen: Kelfort Kel-Fol 125G is een gewapende dampdoorlatende PEfolie, die wordt verwerkt aan de buitenzijde van de constructie,

Nadere informatie

ONDERDAKEN ETERROOF DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS

ONDERDAKEN ETERROOF DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VAN ETERROOF ONDERDAKEN ETERROOF PRODUCTSAMENSTELLING ETERROOF bestaat uit een geheel van 4 zeer stevige lagen die een regendicht en ademend membraam vormen. Ze bestaat uit

Nadere informatie

NOVEX. Technische gegevens. onderdakplaten

NOVEX. Technische gegevens. onderdakplaten Technische gegevens NOVEX onderdakplaten SVK nv - Aerschotstraat 114 - B-9100 Sint-Niklaas T +32 (0)3 760 49 00 - F +32 (0)3 777 47 84 info@svk.be - www.svk.be NOVEX ONDERDAKPLATEN technische gegevens

Nadere informatie

BUtgb. Onderdakfolie DELTA-MAXX 04/2615. Geldig van 01.10.2004 tot 30.09.2007 B E S C H R I J V I N G

BUtgb. Onderdakfolie DELTA-MAXX 04/2615. Geldig van 01.10.2004 tot 30.09.2007 B E S C H R I J V I N G BUtgb 04/2615 Geldig van 01.10.2004 tot 30.09.2007 http://www.butgb.be Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw Federale Overheidsdienst (FOD) Economie, Middenstand, KMO en Energie, Goedkeuring

Nadere informatie

ONDERDAKEN ETER 160 DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS

ONDERDAKEN ETER 160 DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VAN ETER 160 PRODUCTSAMENSTELLING ETER 160 bestaat uit een geheel van 4 zeer stevige lagen die een waterdicht en ademend membraam vormen. Ze bestaat uit 2 polipropyleen weefsels

Nadere informatie

sandwich PUR UNILIN, DIVISION INSULATION

sandwich PUR UNILIN, DIVISION INSULATION SW H SW H Specifieke voordelen Isolatie -hardschuim Tengellat BoveNPlaat OndeRPlaat = zichtzijde omschrijving Isolerende, zelfdragende met geïntegreerde dampremmende laag voor hellende daken waarbij isolatie,

Nadere informatie

ONDERDAKEN ETERWOOD DEEL 1 ALGEMENE TECHNISCHE GEGEVENS

ONDERDAKEN ETERWOOD DEEL 1 ALGEMENE TECHNISCHE GEGEVENS 1 ALGEMENE GEGEVENS WAT BETREFT HET PRODUCT ALGEMEENHEDEN De functies van het onderdak zijn: - Bijdragen tot het isoleren van het gebouw - Tijdelijk de regendichtheid van het dak bevorderen - Zorgen voor

Nadere informatie

SANDWICH LIGHT Dakelementen Voor hellende daken

SANDWICH LIGHT Dakelementen Voor hellende daken SANDWICH LIGHT Dakelementen Voor hellende daken DIVISION INSULATION www.unilininsulation.nl HELLEND DAK Sandwichelementen / Sandwich light Vurenhouten tengels 20 x 30 mm Bovenplaat houtspaanplaat (watervast

Nadere informatie

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE HALFSTEENSVERBAND

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE HALFSTEENSVERBAND 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VOOR DE PLAATSINGSMETHODE Deze plaatsingsmethode is mogelijk met volgende leitypes en leiformaten: - ALTERNA: 40/27 45/32 60/32 zonder afgesneden hoeken - BORONDA: 40/27 -

Nadere informatie

P L A AT S I N G S T E C H N I E K

P L A AT S I N G S T E C H N I E K P L A AT S I N G S T E C H N I E K H E T H I TTESC H I L D INHOUD 1. TOEPASSINGEN 03 2. PLAATSINGSTECHNIEK 04 2.1. ALGEMEEN 2.1.1. LUCHT- EN WATERDICHTHEID 04 2.1.2. EEN LUCHTLAAG LATEN 04 2.1.3. SAMENDRUKKING

Nadere informatie

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE DUBBELE DEKKING OF MAASDEKKING

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE DUBBELE DEKKING OF MAASDEKKING 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VOOR DIT SYSTEEM Deze plaatsingsmethode is mogelijk met volgende leitypes en leiformaten: - ALTERNA: 40/27 45/32 60/32 60/40, al of niet met afgesneden hoeken indien beschikbaar

Nadere informatie

11.4 Isolatie. Isolatie Clima Comfort Basic Renovatie Plaat elementen

11.4 Isolatie. Isolatie Clima Comfort Basic Renovatie Plaat elementen 11.4 Isolatie Isolatie Clima Comfort Basic Renovatie Plaat elementen 614 Toepassing De CBRP elementen voor hellende daken zijn geschikt voor na-isolatie op het bestaande dakbeschot. U kunt ze toepassen

Nadere informatie

LOW PITCH SYSTEM. Rood PRODUCT GARANTIE PRODUCT GARANTIE DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR JAAR JAAR

LOW PITCH SYSTEM. Rood PRODUCT GARANTIE PRODUCT GARANTIE DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR DAKSYSTEEM GARANTIE JAAR JAAR JAAR Rood LOW PITCH SYSTEM PRODUCT PRODUCT Low Pitch System Huizen met een bijna plat dak zijn populair. Maar tot voor kort gold er voor zo n huis slechts een beperkte keus in dakbedekking. De afwatering bij

Nadere informatie

Lerarenopleiding Demodag 1 - Daken

Lerarenopleiding Demodag 1 - Daken Lerarenopleiding Demodag 1 - Daken 17 november 2015 Marcus Peeters & Stijn Van der Meersch Deel 2 Hellende daken Demodag 1 17/11/2015 2 Inhoud 1. Dakopbouwen 2. Bouwelementen Demodag 1 17/11/2015 3 Inhoud

Nadere informatie

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE HALFSTEENSVERBAND

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE HALFSTEENSVERBAND 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VOOR DE PLAATSINGSMETHODE Deze plaatsingsmethode is mogelijk met volgende leitypes en leiformaten (steeds vierhoekige formaten zonder voorgeponste gaten): - ALTERNA TECTA:

Nadere informatie

Technische Documentatie

Technische Documentatie Technische Documentatie Gelijktijdig uw dak opbouwen én isoleren www.isotec.be Isotec is een sarking dakisolatiesysteem dat beantwoordt aan alle eisen van geventileerde en geïsoleerde hellende daken. Het

Nadere informatie

SAMEN IS ZOVEEL BETER!

SAMEN IS ZOVEEL BETER! SAMEN IS ZOVEEL BETER! HET HITTESCHILD INLEIDING Voor een goede thermische en akoestische isolatie moet je in principe verschillende lagen uit verschillende materialen, elk met zijn specifieke eigenschappen,

Nadere informatie

Dakpanplaten. montagehandleiding. Bouwmaterialen webshop

Dakpanplaten. montagehandleiding. Bouwmaterialen webshop Dakpanplaten montagehandleiding JanJP Bouwmaterialen webshop Dakpanplaten montagehandleiding 1 Bouwmaterialen webshop 1 Dakhelling 3 Verwerkingsvoorschriften 3 Opslag 3 Verwerking 3 Nalakken 3 Reiniging

Nadere informatie

Verwerkingsrichtlijnen

Verwerkingsrichtlijnen Inhoud Algemeen Toepassing Veiligheid Opslag Montage Hijsen Het aanbrengen Bevestiging Onderbrekingen Passtukken en horizontale stuiknaden Afwerking Langsnaden Nok verbinding Gootdetail Panlatten Dakbedekkingen

Nadere informatie

HET KAN NOG VLAKKER. Voor dakhellingen tussen de 7 en 15

HET KAN NOG VLAKKER. Voor dakhellingen tussen de 7 en 15 HET KAN NOG VLAKKER met Het Low Pitch System Voor dakhellingen tussen de 7 en 15 MORE POWER TO YOUR ROOF 317 collectie geprofileerde dakpanmodellen 9 Model LOW PITCH SYSTEM Licht hellende daken stellen

Nadere informatie

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE DUBBELE DEKKING OF MAASDEKKING

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE DUBBELE DEKKING OF MAASDEKKING 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VOOR DIT SYSTEEM Deze plaatsingsmethode is mogelijk met volgende leitypes en leiformaten: - ALTERNA TECTA: 40/24 45/30 60/30 - ALTERNA: 40/27 45/32 60/32 60/40, al of niet

Nadere informatie

Voor dak, wand, vloer en zolder

Voor dak, wand, vloer en zolder ISOLATIEPLATEN PIR Voor dak, wand, vloer en zolder DIVISION INSULATION www.unilininsulation.com Al meer dan 30 jaar maakt UNILIN, division insulation dakelementen met poly urethaanisolatie voor het hellende

Nadere informatie

BESTAANDE WONINGBOUW. UNILIN BIEDT de OPLOSSING VOOR ELKE RENOVATIE!

BESTAANDE WONINGBOUW. UNILIN BIEDT de OPLOSSING VOOR ELKE RENOVATIE! 8INNOVATIEVE DAKOPLOSSINGEN voor de BESTAANDE WONINGBOUW UNILIN BIEDT de OPLOSSING VOOR ELKE RENOVATIE! Na-isolatie op vlak dakbeschot RENO PIR 1Na-isolatie op vlak dakbeschot RENO PIR UNILIN BIEDT de

Nadere informatie

SOLESIA ZONNEDAKEN. Vind uw ideale zonnedakoplossing. de Solesia calculator. Landen - TECHN!K Architectuur & Energie (Merksem)

SOLESIA ZONNEDAKEN. Vind uw ideale zonnedakoplossing. de Solesia calculator. Landen - TECHN!K Architectuur & Energie (Merksem) SOLESIA ZONNEDAKEN Landen - TECHN!K Architectuur & Energie (Merksem) Vind uw ideale zonnedakoplossing via de Solesia calculator SOLESIA BOUWEN MET ZICHT OP EEN ZONNIGE TOEKOMST Wanze Arch. Emile Verhaegen

Nadere informatie

Afstudeer opdracht Jack van den Broek - 202215. Bijlage materialisering en detailering

Afstudeer opdracht Jack van den Broek - 202215. Bijlage materialisering en detailering Bijlage materialisering en detailering Isolatie materiaal (dak) Er is in dit project sprake van platte daken, galerijen en terrassen met onderconstructies van betonvloeren en stalen dakplaten. De eisen

Nadere informatie

Wakaflex Aansluiting Technische documentatie

Wakaflex Aansluiting Technische documentatie Wakaflex Aansluiting Technische documentatie www.monier.be ALGEMEEN PRODUCTOMSCHRIJVING WAKAFLEX is een loodvervangende aansluiting voor dakranden: schoorsteen, dakvlakvensters, opgaand metsel werk, dakkapellen,

Nadere informatie

Lijst producten geharmoniseerde normen Code 22: DAKBEDEKKINGEN, DAKLICHTEN, DAKRAMEN EN TOEBEHOREN KITS VOOR DAKEN

Lijst producten geharmoniseerde normen Code 22: DAKBEDEKKINGEN, DAKLICHTEN, DAKRAMEN EN TOEBEHOREN KITS VOOR DAKEN EN 90 Betonnen dakpannen en hulpstukken voor dakbedekking en gevelbekleding Productspecificaties Lijst geharmoniseerde normen Code 22: DAKBEDEKKINGEN, DAKLICHTEN, DAKRAMEN EN TOEBEHOREN KITS VOOR DAKEN

Nadere informatie

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING

PLAATSINGS- INSTRUCTIES DURASID GEVELBEKLEDING 01/2013 v1 1/6 Algemeen Durasid is een compleet gevelbekledingssysteem geschikt voor nieuwbouw en renovatie: ideaal voor toepassingen in woningbouw, chaletbouw, industriebouw, De gevelpanelen kunnen gebruikt

Nadere informatie

ONDERDAK- EN DAMPSCHERMFOLIES

ONDERDAK- EN DAMPSCHERMFOLIES NDERDAK- EN DAMPSCHERMFLIES VERKPPRIJZEN P 01.04.2014 www.fakro.be.be 1 H 2 ADEMT UW DAK? DAKFLIES DE PLSSING VR EEN DRG EN WARM DAK H 2 H 2 H 2 H 2 H 2 WATERDICHT H 2 DAMPPEN FAKR biedt een breed gamma

Nadere informatie

ardonit montana Technische gegevens leien

ardonit montana Technische gegevens leien Technische gegevens ardonit montana leien nv SVK sa Aerschotstraat 114 9100 Sint-Niklaas Tel.: + 32 (0)3 760 49 00 Fax: + 32 (0)3 777 47 84 E-mail: info@svk.be www.svk.be ARDONIT MONTANA LEIEN technische

Nadere informatie

Bespreking twee constructiedetails: Bouwknopen

Bespreking twee constructiedetails: Bouwknopen Kirsty Gerin HoGent: Faculteit Natuur en Techniek 2015-2016 1MAK B1 Docent: Gijsemans Dirk CONSTRUCTIES I WONINGBOUW: Bespreking twee constructiedetails: Bouwknopen Naar ontwerp en plannen van ARCHITECT:

Nadere informatie

ONDERDAKEN DUO LONGLIFE EXTRA DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS

ONDERDAKEN DUO LONGLIFE EXTRA DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VAN DUO LONGLIFE EXTRA PRODUCTSAMENSTELLING DUO LONGLIFE EXTRA is samengesteld uit 2 lagen: een polyestervlies met grote vochtopslagcapaciteit en een dampdoorlatende PUlaag.

Nadere informatie

Lijst producten geharmoniseerde normen Code 22: DAKBEDEKKINGEN, DAKLICHTEN, DAKRAMEN EN TOEBEHOREN KITS VOOR DAKEN

Lijst producten geharmoniseerde normen Code 22: DAKBEDEKKINGEN, DAKLICHTEN, DAKRAMEN EN TOEBEHOREN KITS VOOR DAKEN Lijst geharmoniseerde normen Code 22: DAKBEDEKKINGEN, DAKLICHTEN, DAKRAMEN EN TOEBEHOREN KITS VOOR DAKEN Norm Titel Toepassing Producttype Beoogd gebruik aan de regelgeving betreffende de brandreactie

Nadere informatie

UITVOERING Instructies COVERSYS ALPHA SIERRA DELTA. Project3Nederlands 11-04-2005 14:57 Pagina 1 DAKCONCEPT VOORBEREIDING BEVESTIGING

UITVOERING Instructies COVERSYS ALPHA SIERRA DELTA. Project3Nederlands 11-04-2005 14:57 Pagina 1 DAKCONCEPT VOORBEREIDING BEVESTIGING Project3Nederlands 11-04-2005 14:57 Pagina 1 ALPHA SIERRA DELTA A S D pages DAKCONCEPT 2 VOORBEREIDING 3 BEVESTIGING 4 VOLGORDE UITVOERING 5 DETAILS 6 7 8 OVERZETDAKEN 9 SIERRA UITVOERING 10 SIERRA DETAILS

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/5 Opgesteld door: E.G. Bekrachtigd door: W.A. Het produkt: Algemeen: Kelfort Kel-Tex is een gewapende dampopen PE-folie, die wordt verwerkt aan de buitenzijde van de constructie, zowel

Nadere informatie

MONIER CLIMA COMFORT PLUS Dakisolatie met minimale dikte en maximale thermische prestaties voor comfort met een plus

MONIER CLIMA COMFORT PLUS Dakisolatie met minimale dikte en maximale thermische prestaties voor comfort met een plus MONIER CLIMA COMFORT PLUS Dakisolatie met minimale dikte en maximale thermische prestaties voor comfort met een plus MONIER-dakisolatiesystemen langs buiten Wist u dat uw dak de grootste energievreter

Nadere informatie

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE QUARTO

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE QUARTO 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VOOR DE DEKKING Deze plaatsingsmethode is mogelijk met volgende leitypes en leiformaten (steeds vierhoekige formaten zonder voorgeponste gaten): - ALTERNA TECTA : 40/24 45/30

Nadere informatie

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE HALFSTEENSVERBAND SCHUIN ONDER HELLING GEPLAATST OP GEVEL

VEZELCEMENTLEIEN DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS VOLGENS PLAATSINGSMETHODE HALFSTEENSVERBAND SCHUIN ONDER HELLING GEPLAATST OP GEVEL 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VOOR DE PLAATSINGSMETHODE HALFSTEENSVERBAND ONDER HELLING OP GEVEL Deze plaatsingsmethode is mogelijk met volgende leitypes en leiformaten (steeds vierhoekige formaten zonder

Nadere informatie

MultiVent ventilatieprogramma. Voor een gezond binnenklimaat en verhoogd wooncomfort

MultiVent ventilatieprogramma. Voor een gezond binnenklimaat en verhoogd wooncomfort MultiVent ventilatieprogramma Voor een gezond binnenklimaat en verhoogd wooncomfort Optimale ventilatie voor een gezond binnenklimaat Voor een gezond binnenklimaat is optimale ventilatie onmisbaar. Het

Nadere informatie

Aluthermo PLAATSINGSTECHNIEK

Aluthermo PLAATSINGSTECHNIEK PLAATSINGSTECHNIEK INHOUD 1. TOEPASSINGEN 03 2. PLAATSINGSTECHNIEK 04 2.1. ALGEMEEN 2.1.1. LUCHT- EN WATERDICHTHEID 04 2.1.2. EEN LUCHTLAAG LATEN 04 2.1.3. SAMENDRUKKING 04 2.2. WERKWIJZE VOOR EEN DAK

Nadere informatie

Dakventilatie en -verankering. Dakventilatieproducten

Dakventilatie en -verankering. Dakventilatieproducten Dakventilatieproducten Doordacht in dakventilatie. Dakventilatie is het creëren van een efficiënte luchtstroom van de dakvoet naar de nok, om onderdakse vochtproblemen te voorkomen. Ubbink heeft op dit

Nadere informatie

Technische Documentatie

Technische Documentatie Technische Documentatie Gelijktijdig uw dak opbouwen én isoleren www.isotec.be Isotec is een sarking dakisolatiesysteem dat beantwoordt aan alle eisen van geventileerde en geïsoleerde hellende daken. Het

Nadere informatie

ONDERDAKEN TRIO DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS

ONDERDAKEN TRIO DEEL 2 SPECIFIEKE TECHNISCHE GEGEVENS 1 SPECIFIEKE PRODUCTGEGEVENS VAN TRIO PRODUCTSAMENSTELLING TRIO bestaat uit een geheel van 4 zeer stevige lagen die een regendicht en ademend membraam vormen. Ze bestaat uit 2 polypropyleen weefsels aan

Nadere informatie

Dakkapellen Door H. Koelemij (TNO Bouw)

Dakkapellen Door H. Koelemij (TNO Bouw) Dakkapellen Door H. Koelemij (TNO Bouw) Algemeen Belangrijkste functie van een dakkapel is het creëren van extra leefruimte in een woning. De dakkapel wordt geplaatst op een hellend dak. wat is het verschil?

Nadere informatie

F r a n k T r e u r e n B V. Dakpanelementen

F r a n k T r e u r e n B V. Dakpanelementen F r a n k T r e u r e n B V Dakpanelementen Pagina 2 Telefoon: 0183-351889 Dakpanelementen Het hellende dak kent vele afwerkingsmogelijkheden: dakpannen, singles, leien, golfplaten er is echter geen afwerking

Nadere informatie

Bellus keramische lei: Superlichtgewicht Supermooi Superfijn.

Bellus keramische lei: Superlichtgewicht Supermooi Superfijn. Bellus keramische lei: Superlichtgewicht Supermooi Superfijn. De Bellus is niet alleen Superlichtgewicht, Supermooi, Superfijn, maar ook... krasbestendig UV-bestendig en dus kleurvast vormvast duurzaam

Nadere informatie

Waterdichtheid verzekeren ter hoogte van aansluitingen tussen wanden: een noodzaak!

Waterdichtheid verzekeren ter hoogte van aansluitingen tussen wanden: een noodzaak! Waterdichtheid verzekeren ter hoogte van aansluitingen tussen wanden: een noodzaak! Jörg Wijnants fdeling Technisch dvies WTCB Inleiding Infiltraties 54 % schimmel (// vocht) condensatie (inwendige) condensatie

Nadere informatie

WWW.ANTOSBOUW.NL. Antos Bouw. Slingelandseweg 5c 3381 KZ Giessenburg info@antosbouw.nl 06 82 00 00 18

WWW.ANTOSBOUW.NL. Antos Bouw. Slingelandseweg 5c 3381 KZ Giessenburg info@antosbouw.nl 06 82 00 00 18 Antos Bouw Voor al uw dakpanplaten, isolatie en montage in Nederland en België WWW.ANTOSBOUW.NL GEWENSTE KLEUR Antos Bouw kan gewenste kleur zowel voor dakpanplaten als voor damwandplaten voor u zonder

Nadere informatie

ADVIES VAN HET GEMEENTEBESTUUR

ADVIES VAN HET GEMEENTEBESTUUR PROVINCIE LIMBURG GEMEENTE BILZEN INGESCHREVEN OP DE TABEL VAN DE ORDE DER ARCHITECTEN VAN LIMBURG Ingenieurs-architectenbureau Techniek & Ruimte bvba 3740 Bilzen, Bammestraat 51 tel. 012/23 69 48 - fax.

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR DAKDEKKER

OPLEIDINGENSTRUCTUUR DAKDEKKER OPLEIDINGENSTRUCTUUR 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) Beroepsprofielen in de bouwnijverheid (SERV/FVB, 1999) Instapcompetenties (TEMPERA/FVB,

Nadere informatie

Duitse kwaliteit en technologie

Duitse kwaliteit en technologie Duitse kwaliteit en technologie Eurovent producten zijn vervaardigd met het gebruik van de nieuwste technologie en de betrokkenheid van de beste isolatie specialisten. Zij hebben samen meer dan 20 jaar

Nadere informatie

Dak en Gevel. NEW STONIT NT lei. TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 - Deel 1 van 3

Dak en Gevel. NEW STONIT NT lei. TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 - Deel 1 van 3 Dak en Gevel NEW STONIT NT lei TOEPASSINGSRICHTLIJNEN 1 - Deel 1 van 3 Plaatsing dubbele dekking 1 ALGEMEENHEDEN Deze toepassingsrichtlijnen zijn specifiek bedoeld voor de plaatsing van vezelcementleien

Nadere informatie

Voordelen. Kwaliteit. Design. lange levensduur en betrouwbaarheid. zelfreinigend en geen mosvorming. hoge weerbestendigheid.

Voordelen. Kwaliteit. Design. lange levensduur en betrouwbaarheid. zelfreinigend en geen mosvorming. hoge weerbestendigheid. EUROPE METAL SLATE Voordelen Kwaliteit lange levensduur en betrouwbaarheid zelfreinigend en geen mosvorming hoge weerbestendigheid onbreekbaar condensatieafvoerend makkelijk verwerkbaar Design stijlvol

Nadere informatie