Verwerkingsvoorschriften EPDM Overzicht verwerkingsvoorschriften EPDM Algemene eigenschappen Aanbrengen van EPDM-membranen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verwerkingsvoorschriften EPDM Overzicht verwerkingsvoorschriften EPDM Algemene eigenschappen Aanbrengen van EPDM-membranen"

Transcriptie

1 Verwerkingsvoorschriften EPDM Uitgangspunt voor de verwerking is het Bouwbesluit. Het EPDM-systeem bestaat uit membranen, folie op rol, stroken en een compleet programma van vormstukken en manchetten voor dakdoorbrekingen en dakrand-afwerkingen. De grondstof voor deze producten is Keltan van DSM. Dit hoogwaardige E.P.D.M. (Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer) is een synthetische rubber met een zeer goede weers- en verouderingsbestendigheid EPDM is een kwaliteitsproduct dat al meer dan 25 jaar met succes in de praktijk wordt toegepast bij de afdichting van o.a. daken, goten, galerijen, waterbassins en vijvers. De EPDM wordt geproduceerd op de modernste installaties. De productie staat onder strenge en constante controle, waarbij alle eigenschappen conform DIN 7864 worden beproeft. Overzicht verwerkingsvoorschriften EPDM Algemene eigenschappen Aanbrengen van EPDM-membranen EPDM-membraan verlijmd Naadverbinding op de bouwplaats Dakrand- en wandaansluiting Binnen- en buitenhoeken Rechthoekige doorbrekingen Regenwaterafvoerstukken Rubberkit VB9510 Contactlijm KS100 Polyurethaanlijm KS 150 Inspectie en onderhoud Algemene eigenschappen EPDM-folie is een elastische rubberfolie op basis van E.P.D.M.-rubber, geproduceerd volgens DIN Een rubber (elastomeer) verschilt van een thermoplast, doordat het middels vulkanisatie van een plastische in een elastische toestand wordt gebracht. Hierdoor blijft de elasticiteit behouden bij koude en hitte. EPDM-folie kan worden toegepast op elke gladde en gereinigde ondergrond, op zowel platte als hellende daken. EPDM-folie is: bitumenbestendig; bestand tegen worteldoorgroei volgens DIN 4062 en 4-jaars FLL-test; UV- en Ozonbestendig; elastisch van minus 40 tot plus 100 C, kortstondig zelfs tot plus 250 C; bestand tegen zure regen, tegen door industrie veroorzaakte (lucht)verontreinigingen en bestand tegen de normale op bouwwerken voorkomende chemische en biologische invloeden. EPDM-folie is niet bestand tegen bepaalde koolwaterstoffen zoals benzine, tolueen, minerale oliën, terpentine e.d. Voor toepassingsgebieden als gevelafdichtingen, vijvers en galerijen staan afzonderlijke productbladen ter beschikking. Veiligheidsvoorschriften volgens ARBO-wet dienen in acht genomen te worden. Aanbrengen van EPDM-membranen Het aanbrengen van EPDM-membranen kan in principe zonder scheidingslagen plaatsvinden op alle gebruikelijke isolatiematerialen. Het aanbrengen van het membraan kan op 2 manieren gebeuren: losliggend, geballast; verlijmd op de ondergrond.

2 De ondergrond moet vlak, droog en bezemschoon zijn. Scherpe delen dienen verwijderd te worden. Voldoet de ondergrond niet aan het bovenstaande dan moet een beschermvlies worden toegepast bijv. polyestervlies of gelijkwaardig (bij twijfel altijd). EPDM-folie en EPDM-membranen zo min mogelijk onder spanning aanbrengen; door de blijvend elastische eigenschappen tracht het materiaal altijd weer zijn oorspronkelijke vorm aan te nemen. Het membraan na het uitleggen en het uitrichten ca. 30 minuten laten rusten. Het is aan te bevelen voorzorgsmaatregelen te treffen om beschadigingen door uitstekende dakdelen bij het uitrollen te voorkomen, bijv. bij ontluchtingen, lichtkoepels en schoorstenen. Ter plaatse van dakranden en dakopstanden wordt kimfixatie toe EPDM-membraan losliggend, geballast Belangrijk is ervoor te zorgen dat na het uitleggen van een membraan, dit onmiddellijk geballast wordt met gewassen riviergrind 16/32 of tegels op tegeldragers e.d. om opwaaien te voorkomen. EPDM-membraan verlijmd Is de dakconstructie niet berekend op het gewicht van een ballastlaag, dan kan het membraan verlijmd worden op de ondergrond, bijv. op (gas)beton, hout, bitumineuze dakbedekking of gecacheerde isolatiematerialen. Voor de verlijming wordt polyurethaanlijm KS150 toegepast. Bij verlijming is het aan te bevelen de membraanafmetingen te beperken tot max. 500 m2. Het EPDM-membraan wordt aangebracht en uitgericht volgens bijgesloten schets met instructie Het foliegedeelte dat tegen en over de dakopstand is aangebracht terugvouwen tot ca. 20 cm in het vlak rondom. Vervolgens het membraan zeer gelijkmatig terugrollen tot ongeveer de helft van de lengte (oprollen parallel aan de naadrichting). De lijm KS150 wordt op de ondergrond gelijkmatig en streepsgewijs aangebracht met vlakken van 2 m parallel aan de opgerolde rol. Dit in verband met het snel uitharden van de lijm. Het membraan wordt gelijkmatig teruggerold in de nog kleverige lijm en met een harde bezem haaks op de uitrolrichting vanuit het midden aangeveegd, waardoor de folie goed in contact wordt gebracht met de lijm. Stap 1: Het membraan zeer gelijkmatig terugrollen tot ongeveer de helft van de lengte (oprollen parallel aan de naadinrichting). Stap 1: Het membraan zeer gelijkmatig terugrollen tot ongeveer de helft van de lengte (oprollen parallel aan de naadinrichting) Stap 2: De lijm KS150 wordt op de ondergrond gelijkmatig en streepsgewijs aangebracht met vlakken van 2m parallel aan de opgerolde rol. Dit in verband met het snel uitharden van de lijm Stap 3: Het membraan wordt gelijkmatig teruggerold in de nog kleverige lijm en met een harde bezem haaks op de uitrolrichting vanuit het midden aangeveegd, waardoor de folie goed in contact wordt gebracht met de lijm.

3 Lijm- kit verbinding op de bouwplaats Indien Hot-Bonding op de bouwplaats niet mogelijk is, wordt een lijm- kit- verbinding toegepast. Deze verbinding wordt met de hand gemaakt m.b.v. contactlijm KS100 en rubberkit VB9510. Het is noodzakelijk dat de overlappende delen van beide foliestukken droog zijn, vrij van oplosmiddelen, stof, en bitumen; vervuilde folie mechanisch reinigen. Bij een temperatuur lager dan plus 5 C. is het niet mogelijk om KS 100 te verwerken. Bij zeer sterk vervuilde en/of oude foliedelen, de folie reinigen met de mechanische reiniging van een staalborstel. Het maken van een lijm- kit- verbinding gebeurt als volgt: De foliedelen dienen elkaar minimaal 14 cm te overlappen. De bovenliggende folie dun aantekenen op de onderste folie en dan de bovenliggende folie terugslaan. Op de achterste 10 cm van de overlap aan beide zijden contactlijm KS100 aanbrengen. De bovenliggende folie weer terugslaan en het verlijmde gedeelte met een aandrukrol stevig aanrollen. In het resterende gedeelte van de overlapping een kitrups aanbrengen van rubberkit VB9510 van 4 cm breedte. De spuitmond van de kitpatroon of -worst afsnijden op een diameter van ca. 10 mm en de kit met een slingerbeweging vloeiend over 4 cm aanbrengen. De aangebrachte kitrups met een aandrukrol licht aanrollen, zodat de kit zich gelijkmatig verdeelt en uit de naadverbinding vloeit. Er dient wel rekening gehouden te worden met een minimale dikte van 1 mm kit over de hele breedte. De overtollige kit VB9510 met een kitlepel langs de naadverbinding verwijderen. De foliedelen dienen elkaar minimaal 14 cm te overlappen Stap1: De bovenliggende folie dun aantekenen op de onderste folie en dan de bovenliggende folie terugslaan. OP de achterste 10 cm van de overlap aan beide zijden contactlijm KS100 aanbrengen Dakrand- en wandaansluitingen Stap 2: De bovenliggende folie weer terugslaan en het verlijmde gedeelte met een aandrukrol stevig aanrollen Stap 3: In het resterende gedeelte van de overlapping een kitrups aanbrengen van rubberkit VB9510 van 4 cm breedte. De spuitmond van de kitpatroon of worst afsnijden op een diameter van ca. 10mm en de kit met een slingerbeweging vloeiend over 4 cm aanbrengen

4 Ter plaatse van wandaansluitingen en dakranden wordt het EPDM-membraan zonder onderbreking uit het dakvlak tegen de wand, respectievelijk tegen en over de dakrand verlijmd. Deze noodzakelijke kimfixatie gebeurt door verlijming met contactlijm KS 100, 20 cm in het vlak en de gehele opstand. De afwerking tegen de wand gebeurt meestal onder een (lood)indekking, met behulp van een kitnaad van VB9510. Een aluminium wandaansluitingsprofiel kan alleen worden toegepast als er geen indekking aanwezig is en er geen gevaar voor regendoorslag of zakwater bestaat. De dakranden worden meestal afgewerkt met één- of meerdelige aluminium dakrandprofielen, stalen of aluminium afdekkappen en kraallatconstructies. Eendelige aluminium dakrandprofielen (trimmen, hoekprofielen) worden bevestigd met RVS- bevestigingsmiddelen door de EPDM-folie in de ondergrond. Tussen het profiel en de EPDM-folie wordt een doorgaande kitrups van VB9510 aangebracht om te voorkomen dat het regenwater onder het dakrandprofiel langs de gevel loopt. Het is aan te bevelen bij opstanden hoger dan 35 cm een losse strook folie toe te passen en aan te sluiten op het membraan met een lijm- kit- verbinding. Stap 1: Ter plaatse van wandaansluitingen en dakranden wordt het EPDM-membraan zonder onderbreking uit het dakvlak tegen de wand, respectievelijk tegen en over de dakrand verlijmd. Stap 2: Deze noodzakelijke kimfixatie gebeurt door verlijming met contactlijm KS 100, 20 cm in het vlak en de gehele opstand. Stap 3: Eendelige aluminium dakrandprofielen (trimmen, hoekprofielen) worden bevestigd met RVS-bevestigingsmiddelen door de EPDM-folie in de ondergrond. Tussen het profiel en de EPDM-folie wordt een doorgaande kitrups van VB9510 aangebracht om te voorkomen dat het regenwater onder het dakrandprofiel langs de gevel loopt. Stap 4: De afwerking tegen de wand gebeurt meestal onder een (lood)indekking, met behulp van een kitnaad van VB Binnen- en buitenhoeken Stap 5: Een aluminium wandaansluitingsprofiel kan alleen worden toegepast als er geen indekking aanwezig is en er geen gevaar voor regendoorslag of zakwater bestaat.

5 Voor de afdichting van buitenhoeken zijn verschillende Prefab-EPDM-hoekstukken in diverse hoogtes en schuintes beschikbaar. Binnenhoeken worden principieel gevouwen en niet ingesneden. Het teveel aan materiaal wordt netjes naar binnen gevouwen. De vouw wordt met contactlijm KS100 verlijmd en afgekit met VB9510. Stap 1: Bij een 90 buitenhoek, de folie onder 45 inknippen Stap 2:De folie tegen de opstand verlijmen met contactlijm KS 100. Stap 3:Een prefab 90 hoekstuk aansluiten met contactlijm KS 100 en rubberkit VB Stap 4: Binnenhoeken worden principieel gevouwen en niet ingesneden. Het teveel aan materiaal wordt netjes naar binnen gevouwen. Stap 5:De vouw wordt met contactlijm KS 100 verlijmd en afgekit met VB Rechthoekige doorbrekingen Dit zijn bijv. lichtkoepels, schoorstenen, ventilatoren, dakluiken. De uitwendige hoeken van de doorbrekingen kunnen op 2 manieren ingedekt worden: met prefab hoekstukken met prefab manchetten De manchetten worden tegen de opstanden verlijmd met contactlijm KS100 en aan de boven zijde afgewerkt met rubberkit VB9510. Regenwaterafvoerstukken met prefab hoekstukken Met prefab hoekstukken

6 Altijd regenwaterafvoerstukken met klemring toepassen Het afvoerstuk verdiept aanbrengen, zodat de flens (plakplaat) gelijk of iets dieper ligt dan de bovenzijde van de ondergrond. Bij regenwaterafvoerstukken met horizontale waterafvoer, dient het afvoerstuk zó verdiept te worden aangebracht, dat de binnenzijde van de klemring gelijk of iets dieper ligt dan de bovenzijde van de ondergrond. De flens van het afvoerstuk mechanisch bevestigen aan de constructie. In het EPDM-membraan wordt ter plaatse van de afvoer een rond gat geknipt dat ongeveer 2/3 x diameter heeft van de afvoer. Bij een afvoerstuk met schuine flens dient een ovaal gat geknipt te worden. Vervolgens wordt op de flens van het afvoerstuk een ca. 3 cm brede kitrups VB9510 aangebracht ter voorkoming van waterterugslag. Stap 1: De flens van het afvoerstuk mechanisch bevestigen aan de constructie. Stap 2: In het EPDM-membraan wordt ter plaatse van de afvoer een rond gat geknipt dat ongeveer 2/3 x diameter heeft van de afvoer. Bij een afvoerstuk met schuine flens dient een ovaal gat geknipt te worden. Stap 3: Vervolgens wordt op de flens van het afvoerstuk een ca. 3 cm brede kitrups VB9510 aangebracht ter voorkoming van waterterugslag. Rubberkit VB9510 Rubberkit VB9510 is speciaal ontwikkeld voor het maken van naadverbindingen tussen twee delen EPDM-folie. De kit zorgt voor een blijvende waterdichtheid van de naad en wordt altijd toegepast in combinatie met contactlijm KS100. Daarnaast heeft de kit een uitstekende hechting op aluminium, roestvaststaal, beton, metselwerk en bitumineuze dakbedekking. VB9510 mag uitsluitend worden aangebracht op een stabiele, droge, vetvrije en schone ondergrond. De minimale verwerkingstemperatuur is plus 5 graden C. De kit wordt geleverd in patronen of worsten van 310 cc en kan met de handspuit verwerkt worden. De kit moet met een slingerbeweging voldoende breed en dik worden aangebracht waarna deze met een aandrukrol zodanig wordt verdeeld, dat er nog voldoende dikte van de kitlaag overblijft: Naadverbinding: minimaal breed 20 mm en 4 mm dik Folie-beëindiging aan de bovenkant van een ronde dakdoorvoering: minimaal 20 mm breed en 1 mmdik. Folie-beëindiging aan de bovenkant van lichtkoepel-opstanden e.d. en onder loodslabben: minimaal 20 mmbreed en 4 mm dik. Afdichtingen onder aluminium dakrandprofielen (bijv. trimmen): minimaal 10 mm breed en 2 mmdik. Afdichtingen boven aluminium wandaansluitingsprofielen: minimaal 10 x 6 mm. De restanten van de lege kitworsten kunnen afgevoerd worden als normaal bedrijfsafval. Restanten van patronen moeten gescheiden worden afgevoerd (chemisch afval). Veiligheidsvoorzieningen Handschoenen

7 Contactlijm KS100 KS100 is een gebruiksklare contactlijm bestemd voor het maken van naadverbindingen tussen twee delen EPDM-folie. Tevens wordt deze lijm gebruikt voor het verlijmen van EPDM-folie op de ondergrond bij uitvoering van details en kimfixatie van de dakranden. De contactlijm wordt gelijkmatig aangebracht op beide te verlijmen vlakken met een lijmrol of een stugge kwast. Het lijmverbruik is ca g/m2, afhankelijk van vlakheid en poreusiteit van de ondergrond. De open tijd is afhankelijk van temperatuur, dikte van de lijmlaag en luchtvochtigheid. Breng de beide lijmvlakken met elkaar in contact (de lijm moet vingerdroog zijn) en rol direct hierna het gelijmde gedeelte goed aan. KS100 mag uitsluitend worden aangebracht op een stabiele, droge, vetvrije en schone ondergrond. De minimale verwerkingstemperatuur is plus 5 graden C De oplosmiddelen in KS100 tasten polystyreenschuim sterk aan. KS100 is ontvlambaar, zodat voorzichtigheid met open vuur is geboden. Na beëindiging van de werkzaamheden met KS100 de lijmblikken altijd goed sluiten. Lege lijmblikken met volledig uitgeharde lijmresten kunnen afgevoerd worden als normaal bedrijfsafval. Veiligheidsvoorzieningen Handschoenen Masker, filter Polyurethaanlijm KS150 KS150 is een gebruiksklare lijm, die vochtafhardend is en weinig oplosmiddelen bevat. De lijm wordt vooral toegepast voor de vlakverlijming van EPDM-membranen. De lijm wordt eenzijdig op de ondergrond aangebracht met een lijmrol, een stugge kwast, een rubbertrekker of direct uit het blik door een aantal gaten in de onderzijde van het blik te slaan. Het lijmverbruik is ca gram /m2. Minstens 60 % van het te verlijmen oppervlak dient verlijmd te worden. Het EPDM-membraan wordt in de natte lijm gerold, onder vermijding van luchtinsluitingen. Eventueel aanwezige plooien in de folie kunnen gedurende ca. 15 min. na de verlijming nog weggewerkt worden. Vervolgens wordt het gehele membraan met een harde bezem aangeveegd om een goed contact tussen lijmlaag en membraan te verkrijgen. KS150 mag uitsluitend worden aangebracht op een stabiele, droge, vetvrije en schone ondergrond. De minimale verwerkingstemperatuur is plus 5 graden C. Na beëindiging van de werkzaamheden met KS150 de lijmblikken altijd goed sluiten. Lege lijmblikken met volledig uitgeharde lijmresten kunnen afgevoerd worden als normaal bedrijfsafval. Veiligheidsvoorzieningen Handschoenen Masker, filter Inspectie en onderhoud EPDM-membranen, folie, manchetten en vormstukken behoeven principieel geen onderhoud. Echter, ten behoeve van de instandhouding van het dak dienen op regelmatige tijden controles uitgevoerd te worden: vuil en vreemde voorwerpen verwijderen; bladeren en loof regelmatig afvoeren om verstoppingen van de regenwaterafvoeren te voorkomen; dakdoorbrekingen en aansluitingen zorgvuldig inspecte

Verwerkingsvoorschriften voor daken en goten

Verwerkingsvoorschriften voor daken en goten Verwerkingsvoorschriften voor daken en goten Inleiding Uitgangspunt voor de verwerking is het Bouwbesluit. Het VB-EPDM-systeem bestaat uit membranen, folie op rol, stroken en een kompleet programma van

Nadere informatie

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer)

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) *100% UV-bestendig *Blijvend soepel en elastisch * Hoge elasticiteit. Tot 400% rek * Scheur-, breuk-,

Nadere informatie

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken.

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken. Rubbercover EPDM Rubbercover: bewezen prestaties Het Firestone rubbercover membraan is gemaakt van synthetisch rubber, EPDM genoemd. Het Rubbercover Systeem is afgeleid van de hoogwaardige Firestone EPDM

Nadere informatie

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer)

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) *100% UV-bestendig *Blijvend soepel en elastisch * Hoge elasticiteit. Tot 400% rek * Scheur-, breuk-,

Nadere informatie

3.4 Waterdichting Opkanten

3.4 Waterdichting Opkanten 3.4 Waterdichting Opkanten 3.4.1 Waterdichting Opkanten Algemeen De waterdichting van de opkanten is afgeleid van de eerder beschreven methodes van kimfixatie. Ofwel wordt de EPDM folie verlijmd op de

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-1-2

Systeemnummer : PD 1-1-2 Systeemnummer : PD 1-1-2 Omschrijving : Membraan-éénlaagse gietasfaltconstructie losliggend, voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en

Nadere informatie

Bestekservice S Y S T E E M I N R U B B E R

Bestekservice S Y S T E E M I N R U B B E R EPDM Bestekservice R S Y S T E E M I N R U B B E R VB EPDM BV Nieuwe weideweg 5 6121 pd Born Nederland Tel. 31(0)46 4759345 E-mail order@vbbv.com www.vbbv.com Versie 27-3-2013 MECHANISCH BEVESTIGD VB-THERMOFIX

Nadere informatie

BESTEKSTEKST VB-EPDM-SYSTEEM. Mechanisch bevestigd VB-THERMOFIX -SYSTEEM:

BESTEKSTEKST VB-EPDM-SYSTEEM. Mechanisch bevestigd VB-THERMOFIX -SYSTEEM: Mechanisch bevestigd VB-THERMOFIX -SYSTEEM: 33.34 KUNSTSTOF DAKBEDEKKINGEN 33.34.11-a KUNSTSTOF DAKBEDEKKINGSSYSTEEM, MECHANISCH BEVESTIGD 0. EPDM DAKBEDEKKINGSSYSTEEM, MECHANISCH BEVESTIGD Dakmembraan:

Nadere informatie

DAK & GOOT UIT 1 STUK & IN 1 LAAG

DAK & GOOT UIT 1 STUK & IN 1 LAAG Productinformatieblad RUBBER DAK & GOOT DAK & GOOT UIT 1 STUK & IN 1 LAAG Kleven Uitvouwen Klaar! Rubber Dak & Goot uit 1 stuk en in 1 laag, voor alle soorten daken en ondergronden, zelfs voor lichte dakconstructies.

Nadere informatie

P R I J S L I J S T. kleur zwart, 2D op maat gemaakt, 3D op aanvraag!

P R I J S L I J S T. kleur zwart, 2D op maat gemaakt, 3D op aanvraag! 1a) VB-EPDM MEMBRANEN EN STROKEN 1 juli 2012 blad 1 van 5 VB-EPDM-MEMBRANEN: kleur zwart, 2D op maat gemaakt, 3D op aanvraag! dikte: 1,00 mm gewicht: 1,20 kg/m² 18,90 / m² 1,20 mm 1,45 kg/m² 21,00 / m²

Nadere informatie

3.3 Kimfixatie. 3.3.1 Kimfixatie Algemeen

3.3 Kimfixatie. 3.3.1 Kimfixatie Algemeen 3.3 Kimfixatie 3.3.1 Kimfixatie Algemeen De EPDM folie moet mechanisch bevestigd worden op iedere plaats waar de folie onderbroken wordt of een hoekverandering ondergaat die groter is dan 15% zoals bij

Nadere informatie

TRIDEX: lastenboeken

TRIDEX: lastenboeken TRIDEX: lastenboeken Algemeen 1. voor verkleving met koudlijm 1-laags 2. voor verkleving met koudlijm met onderlaag 3. voor renovatie op oude bitumineuze dakdichting 4. voor plaatsing met ballast 5. voor

Nadere informatie

WAKAFLEX VERWERKINGSVOORSCHRIFTEN Collectie daksysteemcomponenten

WAKAFLEX VERWERKINGSVOORSCHRIFTEN Collectie daksysteemcomponenten WAKAFLEX VERWERKINGSVOORSCHRIFTEN Collectie daksysteemcomponenten Benodigde Daksysteemcomponenten voor het aanbrengen van Wakaflex afdichtingsband Wakaflex afdichtingband; Benodigde gereedschappen en bevestigingmateriaal

Nadere informatie

Bijlage A.2 Technische omschrijving

Bijlage A.2 Technische omschrijving Bijlage A.2 Technische omschrijving DAKVLAKKEN - INLEIDING De dakvlakken welke worden bedoeld in de Technische Omschrijving volgen uit de complexlocaties van Waterschapsbedrijf Limburg. Zie ook de bijgaande

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften Collectie daksysteemcomponenten

Verwerkingsvoorschriften Collectie daksysteemcomponenten Wakaflex Verwerkingsvoorschriften Collectie daksysteemcomponenten Benodigde Daksysteemcomponenten voor het aanbrengen van Wakaflex afdichtingsband Wakaflex afdichtingband; Benodigde gereedschappen en bevestigingmateriaal

Nadere informatie

Royal EPDM. Praktisch en duurzaam

Royal EPDM. Praktisch en duurzaam Royal EPDM Royal EPDM is een hoogwaardig rubber membraan. Deze dakbedekking heeft een zeer gunstige milieubelastingfactor, een levensduurverwachting van ruim 50 jaar en is rechtstreeks toe te passen op

Nadere informatie

MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN

MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN Algemeen 1. Voor verkleving met koudlijm eenlaags 2. Voor verkleving met koudlijm met onderlaag 3. Voor renovatie op oude bitumineuze dakdichting 4. Voor plaatsing met ballast

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-2-1

Systeemnummer : PD 1-2-1 Systeemnummer : PD 1-2-1 Omschrijving : Membraan - tweelaagse gietasfaltconstructie losliggend, ongeïsoleerd, voor licht vrachtverkeer tot ca. 7500 kg Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

Royal EPDM. Praktisch en duurzaam!

Royal EPDM. Praktisch en duurzaam! Royal EPDM Royal EPDM is een hoogwaardig rubber membraan. Deze dakbedekking heeft een zeer gunstige milieubelastingfactor, een levensduurverwachting van ruim 40 jaar en is rechtstreeks toe te passen op

Nadere informatie

Royal EPDM Verwerkingsvoorschriften en -richtlijnen van Royal EPDM / Royal EPDM Prefab

Royal EPDM Verwerkingsvoorschriften en -richtlijnen van Royal EPDM / Royal EPDM Prefab Royal EPDM Verwerkingsvoorschriften en -richtlijnen van Royal EPDM / Royal EPDM Prefab Inhoudsopgave Blz. 1. Inleiding 2 2. Assortiment 3 3. Gereedschap en benodigdheden 4 4. Dakopbouw algemeen 5 5. Systemen

Nadere informatie

3.5 Hoeken. 3.5.1 Binnenhoek. Geplooide binnenhoek

3.5 Hoeken. 3.5.1 Binnenhoek. Geplooide binnenhoek 3.5 Hoeken 3.5.1 Binnenhoek Geplooide binnenhoek Toepassing Ter hoogte van binnenhoeken kan de EPDM folie in een driehoekige flap worden geplooid die vervolgens tegen de opkant wordt verlijmd zoals geïllustreerd.

Nadere informatie

Brandveilig detailleren

Brandveilig detailleren Brandveilig detailleren MS detail Brandveilig ontwerpen en uitvoeren van bitumen dakbedekkingssystemen Nebiprofa: De zekerheid van kwaliteit Meer dan 65 jaar ervaring in: - bitumen dakbedekkingen - vloeibare

Nadere informatie

Icopal Universal Spraybond Dé ideale combinatie met Icopal Universal, ook bij lagere temperaturen NIEUW

Icopal Universal Spraybond Dé ideale combinatie met Icopal Universal, ook bij lagere temperaturen NIEUW Dé ideale combinatie met Icopal Universal, ook bij lagere temperaturen NIEUW De voordelen en kenmerken Eenvoudig en snel te verwerken Hittebestendig Zeer krachtige aanvangshechting Zeer krachtige eindsterkte

Nadere informatie

verwerkingshandleiding ALUTRIX 600 ALUTRIX FR

verwerkingshandleiding ALUTRIX 600 ALUTRIX FR DE EFFECTIEVE DAMPREMMENDE BAAN verwerkingshandleiding ALUTRIX 600 ALUTRIX FR WWW.ALUTRIX.COM 3 VOORWOORD Deze verwerkingshandleiding bevat producttechnische informatie en is bedoeld als hulpmiddel bij

Nadere informatie

Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem

Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem Montagevoorschriften Bevestigingsmiddelen en -methoden Het Plastiflex -NT systeem bestaat uit: Plastiflex -NT een polyurethaanlijm, elastisch, sneldoorhardend, overschilderbaar

Nadere informatie

Brandveilig detailleren

Brandveilig detailleren Brandveilig detailleren Details en uitvoering voor een brandveilig ontwerp en brandveilige uitvoering van bitumen dakbedekkingssystemen Nebiprofa: De zekerheid van kwaliteit Meer dan 65 jaar ervaring in:

Nadere informatie

Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem

Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem Plastiflex -NT Lijmbevestigingssysteem Technische informatie Bevestigingsmiddelen en -methoden Het Plastiflex -NT systeem bestaat uit: Plastiflex -NT een polyurethaanlijm, elastisch, sneldoorhardend,

Nadere informatie

NEN 6050 Brandveilig werken op het dak

NEN 6050 Brandveilig werken op het dak NEN 6050 Brandveilig werken op het dak www.duweldakmarkt.nl Voorwoord Sinds september 2006 bestaat er een NVN 6050. In deze norm is vastgelegd hoe er brandveilig kan worden gewerkt op het dak. De norm

Nadere informatie

Dit deel bevat informatie met betrekking tot ronde dakdoorvoeren en doorvoeren met onregelmatige vormen.

Dit deel bevat informatie met betrekking tot ronde dakdoorvoeren en doorvoeren met onregelmatige vormen. 3.6 Doorvoeren 3.6.1 Doorvoeren Algemeen Dit deel bevat informatie met betrekking tot ronde dakdoorvoeren en doorvoeren met onregelmatige vormen. Iedere dakdoorvoer kan worden ingewerkt met één van de

Nadere informatie

fermacell Technische tip

fermacell Technische tip Technische tip Versie september 2013 Powerpanel Douchegoot element 2.0 De eis Architecten en ontwerpers zoeken naar moderne en economische oplossingen voor natte ruimtes, als trendy en eigentijdse variant

Nadere informatie

Blz 1/13. BIIG No Flame Verwerkingsrichtlijnen

Blz 1/13. BIIG No Flame Verwerkingsrichtlijnen Inhoudsopgave Systeem omschrijving Componenten 2 Verbruik 2 Kwaliteiten IIGO Tack Koude Kleefstof 2 Droogtijden 2 Minimale verwerkingtemperaturen 2 Gereedschap 2 Toepasbare dakbedekkingconstructies Verwerkingrichtlijnen

Nadere informatie

5. Verwerkingsdetails

5. Verwerkingsdetails 5 1 Naadverbinding........................................................ p. 5. 3 2 Kimfixatie............................................................. p. 5. 9 3 Hoeken..............................................................

Nadere informatie

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer

Product Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (m) Verpakking Artikel nummer RubberShell SA RubberShell is een innovatief zelfklevend EPDM membraan. Opgebouwd uit een (compleet vernieuwende) EPDM toplaag, interne glasvezelwapening en een polymeer onderlaag voorzien van een gesiliconiseerde

Nadere informatie

welkom in de wereld van EPDM daksystemen

welkom in de wereld van EPDM daksystemen welkom in de wereld van EPDM daksystemen aangenaam daksystemen Hertalan Rubber Products vindt zijn oorsprong in 1895 onder de vleugels van Hertel. Vanaf de zestiger jaren produceren wij Hertalan EPDM folie.

Nadere informatie

Vakrichtlijn gesloten dakbedekkingssystemen Leeswijzer. Uitgave 2013

Vakrichtlijn gesloten dakbedekkingssystemen Leeswijzer. Uitgave 2013 Vakrichtlijn gesloten dakbedekkingssystemen Uitgave 2013 Uitgave 2013 Inhoud Blad 1. Algemeen 1 1 2. Deel A 2 1 3. Deel B 3 1 4. Deel C 4 1 5. Deel D 5 1 6. Deel E 6 1 Uitgave 2013, Blz. 1-1 1 Algemeen

Nadere informatie

Welkom in de wereld van EPDM daksystemen

Welkom in de wereld van EPDM daksystemen Welkom in de wereld van EPDM daksystemen WWW.HERTALAN.NL 2 3 AANGENAAM DAKSYSTEMEN CARLISLE Construction Materials produceert vanaf de zestiger jaren EPDM folie. Wij waren daarmee Europa s eerste en zijn

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 6306553 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NLFR 12

Inhoudsopgave. 6306553 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NLFR 12 Inhoudsopgave 6306530 - Bison Poly Max Original Wit Koker 425 g NL 2 6306534 - Bison Poly Max Original Grijs Koker 425 g NL 4 6306536 - Bison Poly Max Original Bruin Koker 425 g NL 6 6306538 - Bison Poly

Nadere informatie

1 Firestone EPDM Daksystemen

1 Firestone EPDM Daksystemen 1 Firestone EPDM Daksystemen 1. Firestone EPDM Daksystemen De keuze voor een hoogkwalitatieve dakbedekking is geen garantie voor een probleemloos dak. Uit ervaring is gebleken dat een dakbedekkingsfolie

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften: voor alle overige verwerkingsvoorschriften verwijzen wij u naar ons KOMO attest. Zie ook onze website

Verwerkingsvoorschriften: voor alle overige verwerkingsvoorschriften verwijzen wij u naar ons KOMO attest. Zie ook onze website Verwerkingsvoorschriften: voor alle overige verwerkingsvoorschriften verwijzen wij u naar ons KOMO attest. Zie ook onze website www.faay.nl/downloads/ vooraanzicht IW90 21 2 17 18 20 90 paneelbreedte:

Nadere informatie

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren

MATTEN SYSTEEM. Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren MATTEN SYSTEEM Waterdichte ontkoppelingsmatten onder tegelwanden en vloeren HOMELUX (BENELUX) BV FRANKWEG 20 2153 PD NIEUW VENNEP T 0252 713 100 F 0252 713 109 WWW.HOMELUX.NL Inhoudsopgave Het probleem

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften. Professionals in folie. MorgoFassade Economic MorgoFassade Slim MorgoFassade Standaard MorgoFassade UV-FR MorgoFassade Ultra

Verwerkingsvoorschriften. Professionals in folie. MorgoFassade Economic MorgoFassade Slim MorgoFassade Standaard MorgoFassade UV-FR MorgoFassade Ultra Professionals in folie Verwerkingsvoorschriften MorgoFassade Economic MorgoFassade Slim MorgoFassade Standaard MorgoFassade UV-FR MorgoFassade Ultra Verwerkingsdetails Detailtekeningen PRODUCTINFORMATIE

Nadere informatie

Geschikt voor alle platte en lichthellende daken, voor zowel renovatie als nieuwbouw.

Geschikt voor alle platte en lichthellende daken, voor zowel renovatie als nieuwbouw. Uw dak op maat uit stuk PRODUCTFICHE Toepassing Productomschrijving Ideale dakbedekking uit stuk en in laag voor alle platte en lichthellende daken. Zowel geschikt voor nieuwbouw, als voor renovatie van

Nadere informatie

Icopal Universal Verwerkingsrichtlijnen

Icopal Universal Verwerkingsrichtlijnen Icopal Universal Verwerkingsrichtlijnen Inhoud Icopal Universal 04 Alle voordelen op een rij! 06 Toepassingen op diverse ondergronden 08 Opslag en verwerking 10 Baanverdeling 12 Hoekjes wegsnijden 14 Daksystemen

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-1-2

Systeemnummer : PD 1-1-2 Systeemnummer : PD 1-1-2 Omschrijving : Membraan-éénlaagse gietasfaltconstructie losliggend, ongeïsoleerd, voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding 1 Inleiding...4 Algemene informatie...5 Opslag...5 Dakafschot 5 Reiniging...5 Reparaties..5 Chemische bestendigheid...6 Onderhoud / Toegankelijkheid...8 Regels voor de algemene bescherming

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Algemene informatie: Het product is CE-gecertificeerd: prestatieverklaring op www.doerken.be. De folie beantwoordt

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 2-1-1

Systeemnummer : PD 2-1-1 Systeemnummer : PD 2-1-1 Omschrijving : Warmdak constructie met XPS geïsoleerd, voor personenauto's tot ca. 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en berijdbaarheid

Nadere informatie

Voorwoord. Handleiding

Voorwoord. Handleiding Voorwoord Deze handleiding is een richtlijn ten einde een degelijke en efficiënte afdichting te verzekeren en is opgesteld op basis van jarenlange praktijkervaring van SealEco. Lokale voorschriften of

Nadere informatie

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS In deze handleiding vindt u informatie om goed voorbereid aan de slag te gaan met het aanleggen van uw gazon met kunstgras van Mooi-Kunstgras.nl De Ondergrond Het is

Nadere informatie

MORGO FOLIETECHNIEK B.V. MORGOTOP. De folieoplossing voor flauw hellende en speciale daken. Professionals in folie

MORGO FOLIETECHNIEK B.V. MORGOTOP. De folieoplossing voor flauw hellende en speciale daken. Professionals in folie MORGO FOLIETECHNIEK B.V. MORGOTOP De folieoplossing voor flauw hellende en speciale daken Professionals in folie MORGOTOP De folieoplossing voor flauw hellende en speciale daken MorgoTop folies zijn speciaal

Nadere informatie

Royal PVC Verwerkingsvoorschriften en -richtlijnen van Royal PVC

Royal PVC Verwerkingsvoorschriften en -richtlijnen van Royal PVC Royal PVC Verwerkingsvoorschriften en -richtlijnen van Royal PVC Inhoudsopgave Blz. 1. Inleiding 2 2. Assortiment 3 3. Gereedschap en benodigdheden 4 4. Dakopbouw algemeen 5 5. Systemen 6 6. Bevestigingsmiddelen

Nadere informatie

Vakrichtlijn gesloten dakbedekkingssystemen Deel E Uitgave 2013

Vakrichtlijn gesloten dakbedekkingssystemen Deel E Uitgave 2013 Vakrichtlijn gesloten dakbedekkingssystemen Deel E 2013 Alle opdrachten aan BDA Dakadvies B.V. worden aanvaard en uitgevoerd volgens De Nieuwe Regeling DNR 2011. Niets van de inhoud van dit rapport mag

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-2-1

Systeemnummer : PD 1-2-1 Systeemnummer : PD 1-2-1 Omschrijving : Membraan-tweelaagse gietasfaltconstructie losliggend, voor licht vrachtverkeer tot ca. 7500 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting

Nadere informatie

Infoblad 308 Aanbrengen van SABA MS Floor (SL)

Infoblad 308 Aanbrengen van SABA MS Floor (SL) Infoblad 308 Aanbrengen van SABA MS Floor (SL) Versienummer: 2011-01-01, hiermee vervallen alle eerdere versies Pagina 1 van 7 1. Algemene instructie aanbrengen SABA MS Floor en MS Floor SL SABA MS Floor

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-1-1

Systeemnummer : PD 1-1-1 Systeemnummer : PD 1-1-1 Omschrijving : Tweelaagse gietasfaltconstructie losliggend, voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en berijdbaarheid

Nadere informatie

Systeemnummer : HB 1-2-1

Systeemnummer : HB 1-2-1 Systeemnummer : HB 1-2-1 Omschrijving : Membraan-tweelaagse gietasfaltconstructie vastliggend, op betonnen hellingbaan voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

Lekkende parkeerdaken

Lekkende parkeerdaken Lekkende parkeerdaken Sommige parkeerdaken lekken enkele jaren na oplevering al. Langdurige lekkage laat zijn sporen na en geeft een aftandse indruk. Naast esthetisch verval en ongerief kan de indringing

Nadere informatie

Systeemnummer : HB 1-1-1

Systeemnummer : HB 1-1-1 Systeemnummer : HB 1-1-1 Omschrijving : Tweelaagse gietasfaltconstructie losliggend, op betonnen hellingbaan voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige

Nadere informatie

Checklist controle uitvoering

Checklist controle uitvoering Checklist voor de controle op de uitvoering van bitumen daksystemen Opmerkingen vooraf: - Deze checklist is slechts een voorbeeld, is zeker niet altijd volledig en dient afhankelijk van de omstandigheden

Nadere informatie

Hertalan EPDM daksystemen WWW.HERTALAN.NL

Hertalan EPDM daksystemen WWW.HERTALAN.NL VERWERKINGSVOORSCHRIFTEN Hertalan EPDM daksystemen WWW.HERTALAN.NL VOORWOORD EPDM rubber folie wordt al sinds eind jaren 60 wereldwijd in en op bouwwerken verwerkt o.m. om deze bouwwerken water-, lucht-,

Nadere informatie

Vakrichtlijn gesloten dakbedekkingssystemen Deel E

Vakrichtlijn gesloten dakbedekkingssystemen Deel E Vakrichtlijn gesloten dakbedekkingssystemen Juli 2010 Inhoud Blad Uitvoeringsrichtlijnen en details kunststof (PVC) en rubber (EPDM) dakbedekkingsconstructies en -systemen 1. Algemeen 1 1 2. Voorbereidende

Nadere informatie

Nebiprofa B.V. TECHNISCHE BEPALINGEN EN WERKBESCHRIJVING

Nebiprofa B.V. TECHNISCHE BEPALINGEN EN WERKBESCHRIJVING TECHNISCHE BEPALINGEN EN WERKBESCHRIJVING 33 DAKBEDEKKINGEN 33.00 ALGEMEEN 33.00.40 RISICOVERDELING EN GARANTIES: ALGEMEEN 01. TE GARANDEREN ONDERDELEN Voor de volgende onderdelen wordt een garantie verlangd

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR DE VERWERKING VAN ARMA-CHEK D EN ARMA-CHEK S

RICHTLIJNEN VOOR DE VERWERKING VAN ARMA-CHEK D EN ARMA-CHEK S RICHTLIJNEN VOOR DE VERWERKING VAN ARMA-CHEK D EN ARMA-CHEK S Richtlijnen voor de verwerking van Arma-Chek D und Arma-Chek S Algemeen 2 Arma-Chek D en Arma-Chek S - het verwerken van slangen 3 Vormstukken

Nadere informatie

WETEN WAARMEE U AFDICHT TEROFOL KSK VEILIGHEID INPLANNEN, KWALITEIT INBOUWEN

WETEN WAARMEE U AFDICHT TEROFOL KSK VEILIGHEID INPLANNEN, KWALITEIT INBOUWEN WETEN WAARMEE U AFDICHT TEROFOL KSK VEILIGHEID INPLANNEN, KWALITEIT INBOUWEN WAT IS TEROFOL KSK? De TEROFOL KSK-afdichtingsfolies bestaan uit een elastische, scheurvaste en dubbel gelamineerde speciale

Nadere informatie

LIJMEN. Bevestiging van Massief NT met behulp van Plastiflex-NT lijmsysteem op een achterconstructie van hout. Het Plastiflex -NT systeem bestaat uit:

LIJMEN. Bevestiging van Massief NT met behulp van Plastiflex-NT lijmsysteem op een achterconstructie van hout. Het Plastiflex -NT systeem bestaat uit: BEVESTIGINGSMIDDELEN - BLIND LIJMEN Bevestiging van Massief NT met behulp van Plastiflex-NT lijmsysteem op een achterconstructie van hout. 20310 Plastiflex-NT lijmbevestigingssyteem: Speciaal voor het

Nadere informatie

OC-Plan. Bewezen kwaliteit!

OC-Plan. Bewezen kwaliteit! OC-Plan OC-Plan is een hoogwaardige dakbaan met een bewezen levensduur van meer dan 30 jaar. Bovendien is OC-Plan eenvoudig, brandveilig en rechtstreeks toe te passen op bestaande bitumineuze dakbedekking.

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-2-2

Systeemnummer : PD 1-2-2 Systeemnummer : PD 1-2-2 Omschrijving : Membraan-tweelaagse gietasfaltconstructie vastliggend, voor licht vrachtverkeer tot ca. 7500 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting

Nadere informatie

Dakdichting UVB EPDM rubber. 228242_handleiding_UVB_NL.indd 1

Dakdichting UVB EPDM rubber. 228242_handleiding_UVB_NL.indd 1 Dakdichting met UVB EPDM rubber 228242_handleiding_UVB_NL.indd 1 23/08/12 13:18 228242_handleiding_UVB_NL.indd 2 23/08/12 13:18 Voorwoord Deze handleiding toont hoe men een dak vakkundig kan dichten met

Nadere informatie

Vloeibare producten Productoverzicht. Icopal vloeibare producten voor optimaal dakwerk

Vloeibare producten Productoverzicht. Icopal vloeibare producten voor optimaal dakwerk Vloeibare producten Productoverzicht Icopal vloeibare producten voor optimaal dakwerk Meer informatie over Icopal s vloeibare producten? Scan de QR code met uw mobiele telefoon of ga naar: www.icopal.nl

Nadere informatie

WILLCO Isolatiesystemen

WILLCO Isolatiesystemen WILLCO Isolatiesystemen De WILLCO Isolatiesystemen kunnen afgewerkt worden met WILLCO Kunstharssierpleisters, WILLCO Silicoonharssierpleisters, WILLCO Silicaatsierpleisters of WILLCO Minerale Sierpleisters.

Nadere informatie

PanelTack HM. voor de verlijming van Mosa Facade tegels

PanelTack HM. voor de verlijming van Mosa Facade tegels PanelTack HM voor de verlijming van Mosa Facade tegels Product Simson PanelTack HM is een vochtuithardende, hoog-elastische lijm. PanelTack HM is oplosmiddel- en isocyanaatvrij. Toepassingen Het verlijmen

Nadere informatie

UNIQFAST Systeem. B NJ Hamont-Achel. VOORDELEN

UNIQFAST Systeem. B NJ Hamont-Achel.    VOORDELEN UNIQEM PBT Fixing BVBA B.V. Sint-Odilialaan 42 B-3930 8218NJ Hamont-Achel Lelystad Belgium www.uniqem.com info@uniqem.com Tel: +31 +32 (0)320 (0)11643427 28 74 44 UNIQFAST Systeem VOORDELEN Geen geluidsoverlast

Nadere informatie

ONDERDAKFOLIES MORE POWER TO YOUR ROOF

ONDERDAKFOLIES MORE POWER TO YOUR ROOF ONDERDAKFOLIES MORE POWER TO YOUR ROOF 363 10.7 ONDERDAKFOLIES Als specialist ontwikkelt en produceert MONIER zélf dakpannen, hulpstukken en daksysteemcomponenten. Vele hiervan worden op het dak geboren.

Nadere informatie

nora 1-componenten voegpasta

nora 1-componenten voegpasta nora 1-componenten voegpasta Lees aandachtig de instructies op de verpakking! In de meeste gevallen hoeven de naden bij nora rubber vloerbedekking niet over het gehele oppervlakte gevoegd te worden. Uitzonderingen:

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften voor VB- EPDM daksystemen

Verwerkingsvoorschriften voor VB- EPDM daksystemen Verwerkingsvoorschriften voor VB- EPDM daksystemen Inhoud: Hoofdstuk pagina 1. Inleiding 3 2. Algemene verwerkingsvoorschriften. 4 3. VB- EPDM losliggend met ballast 7 4. VB- EPDM mechanisch bevestigd

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie Type 12 (300 mm) Type 16 (400 mm) Type 21 (530 mm) Installatie instructie of accessoires. Pagina 1 of accessoires. Pagina 2 Onderdelen standaardset 12 (300 mm), 16 (400 mm) en 21 (530 mm) Polyester met

Nadere informatie

Ultra Force Verwerkingsvoorschriften

Ultra Force Verwerkingsvoorschriften Ultra Force Verwerkingsvoorschriften Deceuninck NV behoudt zich het recht om haar productspecificaties en toepassingsrichtlijnen te allen tijde te herzien zonder voorafgaande kennisgeving of schadeloosstelling.

Nadere informatie

Infoblad 203 Afdichten van teakhouten scheepsdekken met Sabacaulk en Sabatack 780

Infoblad 203 Afdichten van teakhouten scheepsdekken met Sabacaulk en Sabatack 780 Infoblad 203 Afdichten van teakhouten scheepsdekken met Sabacaulk en Sabatack 780 Op onze adviezen en gebruiksvoorschriften en de levering van onze producten zijn voorts van toepassing de Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

Infoblad 323 Aanbrengen van het SABA Sealflex systeem

Infoblad 323 Aanbrengen van het SABA Sealflex systeem Infoblad 323 Aanbrengen van het SABA Sealflex systeem adviezen en gebruiksvoorschriften en de levering van onze producten zijn voorts van toepassing de Algemene Voorwaarden van. Versienummer: 2011-01-01,

Nadere informatie

Montage handleiding Veranda

Montage handleiding Veranda Montage handleiding Veranda Productinhoud 123polycarbonaat - van Doornik Trading v.o.f. - Montage handleiding Veranda - Versie 1, 4 december 2018 2 Overzichtsafbeelding 123polycarbonaat - van Doornik Trading

Nadere informatie

Afstudeer opdracht Jack van den Broek - 202215. Bijlage materialisering en detailering

Afstudeer opdracht Jack van den Broek - 202215. Bijlage materialisering en detailering Bijlage materialisering en detailering Isolatie materiaal (dak) Er is in dit project sprake van platte daken, galerijen en terrassen met onderconstructies van betonvloeren en stalen dakplaten. De eisen

Nadere informatie

VEBO (Mendesa)Universele waterkering met slabbe 1

VEBO (Mendesa)Universele waterkering met slabbe 1 VEBO (Mendesa)Universele waterkering met slabbe 1 Buitenhoek Verwerking stappenplan Spouw vlak vol isoleren. Ondersteuning niet nodig! Buitenhoekhulpstuk plaatsen. Kan tot-20 c eenvoudig omgekruld en dan

Nadere informatie

LIJMEN. Deze documentatie maakt onderdeel uit van het

LIJMEN. Deze documentatie maakt onderdeel uit van het LIJMEN Deze documentatie maakt onderdeel uit van het Technisch magazine Massief NT - TMA01-012015 BEVESTIGINGSMIDDELEN BEVESTIGINGSMIDDELEN Nog een groot voordeel van Massief NT: de bijzonder eenvoudige

Nadere informatie

1 Voorbereiden van de werkplek.

1 Voorbereiden van de werkplek. Algemene kwaliteitseisen: Minimale hechtingstreksterkte van de ondergrond > 1,5 N/mm 2 Minimale temperatuur van de ondergrond: 3 C boven het dauwpunt Maximaal vochtgehalte ondergrond < 4% Verwerkingstemperatuur

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-2-2

Systeemnummer : PD 1-2-2 Systeemnummer : PD 1-2-2 Omschrijving : Membraan - tweelaagse gietasfaltconstructie vastliggend, ongeïsoleerd, voor licht vrachtverkeer Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting

Nadere informatie

Buitengevelisolatie systemen standaard detailboek

Buitengevelisolatie systemen standaard detailboek Buitengevelisolatie systemen standaard detailboek Algemeen Voorwoord 3 Verkorte besteksomschrijving Stukadoorswerk 6 Verwerkingsadvies Buitengevelisolatie 7 Standaard Details 10 Overzicht Standaard Detailleringen

Nadere informatie

P R I J S L I J S T. dikte 1,52 mm standaardlengte: 30,50 m¹ LSFR 12,75 / m² standaardbreedtes: 3,05 + 5,08 + 6,10 +9,15 + 12,20 + 15,25 m¹

P R I J S L I J S T. dikte 1,52 mm standaardlengte: 30,50 m¹ LSFR 12,75 / m² standaardbreedtes: 3,05 + 5,08 + 6,10 +9,15 + 12,20 + 15,25 m¹ 1 juli 2012 blad 1 van 4 1) EPDM - MEMBRANEN EPDM-Folie: standaardlengte: 30,50 m¹ LSFR 9,50 / m² dikte 1,14 mm. standaardbreedtes: 3,05 + 4,57 + 5,08 + 6,10 + 7,62 + 9,15 + 12,20 + 15,25 m¹ standaardlengte:

Nadere informatie

www.alkorproof.com Detailuitvoeringen

www.alkorproof.com Detailuitvoeringen www.alkorproof.com Detailuitvoeringen Productinformatie D 35171 Homogene thermoplastische soepele kunststof detailbaan op basis van PVC-P. Type 35171: Lichtgrijs/niet UV-bestendig grijs. Eveneens in verschillende

Nadere informatie

Vloeibare producten Productoverzicht. Icopal vloeibare producten voor optimaal dakwerk

Vloeibare producten Productoverzicht. Icopal vloeibare producten voor optimaal dakwerk Vloeibare producten Productoverzicht Icopal vloeibare producten voor optimaal dakwerk Meer informatie over Icopal s vloeibare producten? Scan de QR code met uw mobiele telefoon of ga naar: www.icopal.nl

Nadere informatie

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw

LuWaDi. Spuitbare luchtdichting. A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw LuWaDi Spuitbare luchtdichting Bewezen techniek toegankelijk voor de bouw A++++ of Passief bouwen De toekomst = nu! Snel Eenvoudig luwadicht@gmail.com Zeer efficiënt +31 (0) 620324715 Luchtdicht Bouwen

Nadere informatie

illbruck i3 systeem Eigenschappen Materialen Toepassings Zone i3 Externe Zone i3 Midden Zone i3 Interne Zone

illbruck i3 systeem Eigenschappen Materialen Toepassings Zone i3 Externe Zone i3 Midden Zone i3 Interne Zone Luchtdicht bouwen Tijdens het ontwerp van een laagenergiewoning (EPC 0,6) of een passiefhuis (EPC 0,4), moet rekening worden gehouden met de meest efficiënte manier van isoleren en het voorkomen van koudebruggen.

Nadere informatie

Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking.

Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking. Verwerkingsvoorschriften Zwarthout Shou-Sugi-Ban Dit document is bedoeld als een handleiding. Het bedrijf of de persoon die het Zwarthout monteert is verantwoordelijk voor een juiste verwerking. Tijdens

Nadere informatie

EshaGum, EshaFlex & EshaFlex Premium

EshaGum, EshaFlex & EshaFlex Premium EshaGum, EshaFlex & EshaFlex Premium Kwaliteitsproducten met een veelzijdige toepassing * Safety overlap: snelvloeiende VARIO-bitumen aangebracht op bovenzijde van onderliggende baan en onderzijde van

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 2-1-1

Systeemnummer : PD 2-1-1 Systeemnummer : PD 2-1-1 Omschrijving : Warmdak constructie met XPS, voor personenauto's tot ca. 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en en berijdbaarheid van

Nadere informatie

Montage Handleiding van SignWorld

Montage Handleiding van SignWorld Montage Handleiding van SignWorld 1. De ondergrond reinigen Ook al lijkt de ondergrond schoon, u moet de ondergrond altijd reinigen op de hierna beschreven wijze: Maak de ondergrond schoon met zeepwater

Nadere informatie

1069 PowerSpray. Product. Volumes. Eigenschappen

1069 PowerSpray. Product. Volumes. Eigenschappen Product Universele contactlijm op basis van synthetische rubbers en harsen in een draagbare canister voor het onmiddellijk verspuiten zonder spuitinstallatie.ontdek de Rectavit 1069 PowerSpray dankzij

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/6 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: GvdW Het product: Algemeen: Kelfort Kel-Tex 3 is een folie met een 3-laags waterdicht dampopen membraan, welke wordt verwerkt aan de buitenzijde

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 5 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Stanza Terrasoverkapping Assemblage- en montagehandleiding

Stanza Terrasoverkapping Assemblage- en montagehandleiding Assemblage- en montagehandleiding * * A T T E N T I E * * AVZ kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele voorkomende fouten in deze handleiding, noch voor eventuele nadelige gevolgen die uit

Nadere informatie