Richtlijnen Bewijsdossier Jeugdfonds Zwemsport 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Richtlijnen Bewijsdossier Jeugdfonds Zwemsport 2015"

Transcriptie

1 Richtlijnen Bewijsdossier Jeugdfonds Zwemsport 2015 Vlaamse Zwemfederatie vzw (VZF) Burg. Maenhautstraat , 9820 Merelbeke - 09/ Vanaf 2015 loopt de digitalisering van het Jeugdfonds Zwemsport. Dit document bevat de handleiding voor de invuling van de te verantwoorden criteria van het bewijsdosier via de Jeugdfonds-module van Assist. Het reglement van het Jeugdfonds Zwemsport 2015 kan je vinden op wij adviseren dit aandachtig door te lezen. De club kan de toekenning van het kwaliteitslabel en de financiële tegemoetkoming ontvangen na verantwoording van dit bewijsdossier en het aanleveren van het bestedingsfomulier met de nodige officële financiële bewijsstukken. Online indienen van het bewijsdossier via Assist: vóór 31 juli 2015 (verantwoordingsstukken worden bijgehouden door de dossierverantwoordelijke ter controle bij cluboverleg) Indienen van het bestedingsformulier en alle officiële financiële bewijsstukken (kalenderjaar 2015) per post: vóór 30 november 2015 Dit gebeurt door toekenning van punten aan onderstaande voorwaarden uit twee criteria: BELEIDSMATIGE CRITERIA o Ledenoverzicht jeugdleden 30 punten o Aanstellen jeugdcoördinator/jeugdverantwoordelijke 10 punten o Visie - doelstellingen - strategie jeugdplan 10 punten o Promotionele en communicatieve initiatieven 10 punten o Ethisch Verantwoord Sporten 10 punten SPORTTECHNISCHE CRITERIA o Zwemlessenaanbod 10 punten o Kwalificatie sporttechnische lesgevers, trainers 55 punten o Beoordeling bijgeschoolde lesgevers, trainers, redders 50 punten o Recreatieve voorwaarden 50 punten o Competitieve voorwaarden 40 punten

2 BELEIDSMATIGE CRITERIA Administratieve verplichting in functie van de verantwoording - Vul het IBAN-rekeningnr. in (Vereniging - Algemene gegevens van de vereniging - Financiën). - Kies de sporttak waarvoor het bewijsdossier ingediend wordt. (zwemmen, waterpolo of synchro) - Vul de naam van de dossierverantwoordelijke in. 1. Analyse ledenoverzicht De VZF streeft naar een kwaliteitsvolle jeugdwerking, wat een verhoging van de sportparticipatie impliceert. Het is daarom belangrijk dat je als club bewust bent van het aantal aangesloten leden en dat er initiatieven moeten worden genomen i.f.v. ledenbehoud en ledenwerving voor de leeftijdsgroepen 6 t.e.m. 12 jaar (zwemschoolniveau) en 13 t.e.m. 18 jaar. 1. Registratie van al de leden van de club per sportjaar of kalenderjaar Volgende parameters worden geëvalueerd: - Aantal jeugdleden 6 t.e.m. 12 jaar aangesloten: minimum 30%. - Evaluatie aantal aangesloten leden per leeftijdsgroep (6 t.e.m. 12 jaar) t.o.v. vorig jaar. (Is er sprake van ledengroei/ledenbehoud/drop-out?) - Aantal jeugdleden 13 t.e.m. 18 jaar aangesloten: minimum 10%. - Evaluatie aantal aangesloten leden per leeftijdsgroep (13 t.e.m. 18 jaar) t.o.v. vorig jaar. (Is er sprake van ledengroei/ledenbehoud/drop-out?) 2. Omschrijving ledengroei/ledenbehoud/drop-out Omschrijf de reden waarom het aantal leden gelijk zijn gebleven, gestegen of gedaald t.o.v. vorig werkjaar via het voorziene memoveld.

3 2. Jeugdverantwoordelijke De VZF streeft ernaar dat elke zwemclub beschikt over een jeugdverantwoordelijke die mee de jeugdwerking coördineert en het jeugdplan opvolgt. 1. Registratie samenstelling werkgroep Jeugdsportcommissie (Dit zijn de jeugdverantwoordelijke, trainers, lesgevers, bestuurder, die de acties van het jeugdplan van de club uitwerken.) Ga naar Detail lid - Duid bij Werkgroep de werkgroep Jeugdsportcommissie aan en bewaar. 2. Registratie Jeugdverantwoordelijke Ga naar Detail lid - Duid bij Werkgroep de werkgroep Jeugdsportcommissie aan. - Duid bij Functie de functie Jeugdverantwoordelijke aan en bewaar. 3. Verslagen Voeg minimum 2 verslagen toe van de vergaderingen van de Jeugdsportcommissie die betrekking hebben op initiatieven die bijdragen tot een kwaliteitsvolle jeugdwerking. 4. Omschrijving takenpakket jeugdverantwoordelijke Duid aan wat van toepassing is.

4 3. Visie - doelstellingen - strategie De VZF streeft ernaar dat elke club een doordacht jeugdplan bezit waarbij kwaliteit binnen de jeugdwerking hoog in het vaandel wordt gedragen. Hiervoor is een doordacht beleid nodig met een welomschreven visie, doelstellingen op korte en lange termijn en een strategie om dit jeugdplan uit te werken voor de doelgroep 0 t.e.m. 18 jaar. 1. Omschrijving visie Omschrijf de clubvisie via het voorziene memoveld. Een visie geeft de wenselijke toestand weer. Schrijf een algemene visie waarin je naast de verschillende kernopdrachten van je club (op bestuurlijk vlak, trainers/lesgevers, vrijwilligers, ), ook aantoont dat de jeugdwerking een cruciale rol speelt. 2. Omschrijving doelstellingen Omschrijf de doelstellingen (op korte en lange termijn) die vooropgesteld worden voor een kwaliteitsvol jeugdbeleid via het voorziene memoveld. Een doelstelling is een formulering van een gewenste situatie, gepreciseerd met gewenste effecten en/of gewenste meetbare resultaten. Lange termijn doelstellingen geven de verwachtingen weer van een periode van meerdere jaren (3 tot 5 jaar), korte termijn doelstellingen per sportseizoen. 3. Omschrijving strategie Omschrijf de strategie om een kwaliteitsvol jeugdbeleid te realiseren via het voorziene memoveld. Een strategie is een omschrijving van welke middelen je club zal inzetten om die doelstellingen te realiseren. M.a.w. welke planning zal hierbij worden aangehouden, wie zal er over waken of deze doelen haalbaar zijn en met welke middelen of inspanningen (activiteiten) zal men het gewenste eindresultaat realiseren.

5 4. Organiseren promotionele initiatieven De VZF benadrukt activiteiten die in het kader van de jeugdwerking de sportparticipatie verhoogt of op zijn minst stagneert. Het gaat hierbij zowel over sportgerelateerde activiteiten als andere nevenactiviteiten of promoactiviteiten. 1. Registratie van al de activiteiten van de club per sportjaar of kalenderjaar Een overzicht van activiteiten die de club reeds via de activiteitenmodule geregistreerd heeft, verschijnt. Er kunnen nog activiteiten toegevoegd worden, deze laatste worden niet als activiteit bewaard, maar dienen enkel als antwoord op de vraag. De bewijsvoering van elke ingevulde activiteit moet voor handen zijn tijdens het cluboverleg. - 2 acties voor aanwerving nieuwe leden = PROMOTIE Verschillende acties in functie van actieve ledenwerving: Het aanbieden van een initiatieles, een proefles, een opendeurdag, al of niet in samenwerking met de gemeente, school, sportdienst, zwembad, Promotie via post of reclamefolders Folders/flyers uit delen aan de schoolpoort mits toestemming van de school, of een initiatie geven tijdens de les Voordeelacties (korting tweede gezinslid, acties volwassenzwemmen tijdens de uren van de zwemschool, ) - 2 acties sport-gerelateerde nevenactiviteiten = ZWEM-NEVENACTIVITEIT Recreatieve initiatieven waarbij het gezellig samenzijn en het zwemmen primeert: Binnen clubverband: alternatieve initiaties zoals kind-ouder sportfeest, familiezwemmen, verkleedzwemmen, brevetten dag, Cluboverschrijdend = i.s.m. andere clubs: PACO-zwemfeest, recreatieve interclubwedstrijden, - 2 acties niet-sport-gerelateerde nevenactiviteiten = NIET ZWEM-NEVENACTIVITEIT Creatieve - al of niet sportieve - activiteiten waarbij de zwemcapaciteit geen rol speelt. Het gaat om initiatieven waarbij plezier beleven en sociaal engagement, het samenzijn met vrienden een rol speelt. Wafelenbak, Sinterklaas-feest, wandeling, sportdag,

6 - 2 acties naar ouders toe = ACTIES NAAR OUDERS Initiatieven met als hoofddoel informatieverstrekking naar de ouders toe. Infovergadering, oudercomité, oudercontact, - 1 bovenlokale samenwerking = BOVENLOKAAL Misschien wil je meer uitstraling en draagt de club een steentje bij in lokale en bovenlokale initiatieven? sportkampen i.s.m. sportdienst, Roefel-dag met de jeugddienst, initiatieven impulssubsidies, BLOSO-campagnes, SVS-samenwerkingen, organisaties i.s.m. VZF, 2. Registratie van het bezit van een communicatieplan De bewijsvoering moet voor handen zijn tijdens het cluboverleg.

7 5. Ethisch Verantwoord Sporten (EVS) De VZF motiveert de zwemclubs om acties te ondernemen rond Ethisch Verantwoord Sporten. Registratie van de EVS-initiatieven die uw club doet Geef via ja/nee vragen aan welke EVS-initiatieven binnen jouw club al of niet toegepast worden. 1. De club past de EVS-initiatieven van de VZF toe? Thema: de rechten van het kind binnen de sport ( - Heb je als club de Panathlon-verklaring ondertekend? - Heb je als club de EVS-kit aangevraagd? - Heb je als club de Gedragsregels voor hippe zwemmers en coole trainers gebruikt? Thema: de fysieke en psychische integriteit van het individu ( - Heb je als club de EVS-kubus gebruikt? - Heb je als club de informatie van het vlaggensysteem toegepast (vergadering trainers, bestuurders, kinderen)? - Hebben trainers/bestuurders van je club de vorming van het vlaggensysteem gevolgd? 2. De club werkt eigen EVS-initiatieven uit? - Heb je als club een eigen gedragscode? - Heb je als club een vertrouwenspersoon (API van de club)? - Heb je als club een eigen op maat gesneden actieplan i.v.m. EVS? De bewijsvoering van elk EVS-initiatief moet voor handen zijn tijdens het cluboverleg.

8 SPORTTECHNISCHE CRITERIA 1. Lessenaanbod voor 0- tot 18-jarigen De VZF ondersteunt clubs die een gestructureerde jeugdwerking hebben met doorstromingsmogelijkheden naar de verschillende leeftijds- of niveaugroepen binnen recreatieve en competitieve sporters van 0 tot 18 jaar. 1. Registratie van het lessenaanbod (recreatief/competitief) van de club per sportjaar of kalenderjaar Een overzicht van het lessenaanbod die de club reeds via de module ploegen/trainingsgroepen geregistreerd heeft, verschijnt. Er kunnen nog lessen toegevoegd worden, deze laatste worden niet als ploeg bewaard, maar dienen enkel als antwoord op de vraag. Aanvulling: Per ploeg/trainingsgroep is het vanaf nu ook mogelijk om het aantal uren les per week en één of meerdere lesgevers/trainers voor deze ploeg/traingingsgroep toe te voegen.

9 2. Kwalificatie sporttechnische lesgevers, trainers De VZF beoogt een gekwalificeerde omkadering om een goede jeugdwerking binnen haar clubs te garanderen. Dit houdt in: zoveel mogelijk trainers die zich kwalificeren en streven naar een hogere kwalificatie. Het gaat hier om de lesgevers en trainers die gedurende meer dan 3 maanden effectief mee de zwemlessen begeleiden of training geven voor de doelgroep 0 t.e.m. 18 jaar. Zij kunnen al of niet in het bezit zijn van sportkwalificaties van de Vlaamse Trainersschool (aspirant-initiator, initiator, instructeur, trainer B, trainer A) of diploma regent of licentiaat L.O./bachelor of master L.O. of een ander pedagogisch diploma. Een overzicht van de lesgevers en trainers met hun diploma s die de VZF reeds geregistreerd heeft, verschijnt. Er kunnen nog diploma s aan (bestaande) leden toegevoegd worden mochten er één of meerdere diploma s ontbreken. Er zal dan een melding verstuurd worden naar de VZF zodat de gegevens na controle aangepast kunnen worden.

10 3. Bijscholingen sporttechnische lesgevers, trainers De VZF wil de clubs aanmoedigen hun jeugdtrainers bij te scholen op het gebied van sporttechnische zaken, maar ook inzake de omgang met jeugd en dit bij verschillende actoren die deze opleidingen en bijscholingen aanbieden. Een overzicht van permanent bijgeschoolde lesgevers en trainers met gevolgde bijscholingen die de VZF reeds geregistreerd heeft, verschijnt. (meer info: 1. Registratie van het aantal bijgeschoolde of nieuw geschoolde redders van de club per sportjaar of kalenderjaar De diploma s en de deelnameattesten van de bijscholingen/opleidingen moeten voor handen zijn tijdens het cluboverleg. 2. Registratie van het aantal trainers/lesgevers van de club die een VTS-module volgen per sportjaar of kalenderjaar De deelnameattesten van het volgen van deze VTS-module moeten voor handen zijn tijdens het cluboverleg. 3. Registratie van het aantal bestuurders/trainers/lesgevers van de club die een administratieve bijscholing hebben gevolgd per sportjaar of kalenderjaar Het gaat hier over administratieve bijscholingen van Dynamo Project, het VTS plusaanbod, andere sportfederaties, EVS/MVS (ICES, Vlaamse Overheid), Assist en SPLASHwedstrijdprogramma (VZF), De deelnameattesten van het volgen van deze administratieve bijscholingen moeten voor handen zijn tijdens het cluboverleg.

11 4. Beoordeling recreatieve voorwaarden De VZF motiveert de zwemclubs om acties te ondernemen voor zijn recreanet. 1. Registratie van de wedstrijdgerelateerde zaken die de club doet Geef via ja/nee vragen aan welke wedstrijdgeralteerde zaken de club doet. o Wedstrijdgerelateerde zaken o PACO-club (overeenkomst ondertekend) o Gediplomeerde jeugdverantwoordelijke o Organisatie PACO-zwemfeest o Deelname PACO-zwemfeest o Waterpolo: deelname recreantencriterium o Synchro: deelname recreantenmeeting 2. Registratie van de sportgerelateerde zaken die uw club doet Geef via ja/nee vragen aan welke sportgeralteerde zaken de club doet. o Sportgerelateerde zaken o Toevoeging lesgeversgids (doelstellingen/voorwaarden per niveau)? o Toevoeging lesgeversgids (lesinhoud/hanteerbare lesfiches) o Waterpolo: gebruik Start-2-polo-pakket Een lesgeversgids is een uitgewerkte versie van doelstellingen en voorwaarden van het zwemaanbod (watergewenning/zwemschool/pré-competitie). Deze omvat bijkomende informatie over de specifieke zwemtechnieken die worden aangeleerd en de lesinhoud per niveaugroep. Deze lesgeversgids is heel handig voor nieuwe lesgevers, deze structuur brengt hun onmiddellijk duidelijkheid over de aanpak en de verwachtingen. De lesgeversgids moet voor handen zijn tijdens het cluboverleg. (Waterpolo: de bewijsvoering Start-2-Polo-pakket moet voor handen zijn tijdens het cluboverleg) 3. Registratie extra clubinitiatieven voor maatschappelijk achtergestelde minderheden (EVS & MVS) o Extra clubinitiatieven o G-zwemmen o Initiatieven voor maatschappelijk achtergestelde jongeren o Initiatieven prioriteitenbeleid Gezond Sporten o Waterpolo: gebruik Start-2-polo-pakket De bewijsvoering van elk initiatief moet voor handen zijn tijdens het cluboverleg.

12 5. Beoordeling competitieve voorwaarden De VZF motiveert de zwemclubs om acties te ondernemen voor zijn competitiezwemmers en de doorstroming naar de topsport. 1. Registratie van de wedstrijdgerelateerde zaken die uw club doet Een overzicht van de hoofdtrainers met hun diploma s die de VZF reeds geregistreerd heeft, verschijnt. Er kunnen nog leden met hun diploma s toegevoegd worden als er één ontbreekt. Er zal dan een melding verstuurd worden naar de VZF zodat de gegevens na controle aangepast kunnen worden. Ga naar Detail lid - Duid bij Functie de functie Hoofdtrainer (sporttak) aan en bewaar. o Wedstrijdgerelateerde zaken o Gediplomeerde hoofdtrainer o Organisatie competitiewedstrijd o Deelname ZC, VJK, FSC 2. Registratie van de sportgerelateerde zaken die uw club doet Geef via ja/nee vragen aan welke sportgerelateerde zaken de club doet. o Sportgerelateerde zaken o Overzicht seizoen (macrocyclus, mesocyclus) o Meerjarenplanning De bewijsvoering moet voor handen zijn tijdens het cluboverleg. Vragen? Graag advies bij opmaak? Neem dan contact op met Gretl Vandamme via gretl@zwemfed.be of telefonisch 09/

Reglement Jeugdfonds Zwemsport 2017

Reglement Jeugdfonds Zwemsport 2017 Reglement Jeugdfonds Zwemsport 2017 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Basisvoorwaarden om deel te kunnen nemen... 3 3. Administratieve verplichtingen en belangrijke data... 4 A. Registratie deelname... 4 B.

Nadere informatie

Reglement Jeugdfonds Zwemsport 2018

Reglement Jeugdfonds Zwemsport 2018 Reglement Jeugdfonds Zwemsport 2018 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Basisvoorwaarden om deel te kunnen nemen 3 3. Administratieve verplichtingen en belangrijke data 4 A. Registratie deelname 4 B. Bewijsdossier

Nadere informatie

JEUDFONDS TOELAGE

JEUDFONDS TOELAGE JEUGDFONDS 2019 JEUGDFONDS 2019 Je mag een dossier indienen voor je volledige jeugdaanbod (-> niet meer nodig te kiezen voor welke sporttak) 1 basismodule = JEUGDLABEL Naar keuze -> welke druppels willen

Nadere informatie

Facultatieve opdracht Jeugdfonds zwemmen 2018

Facultatieve opdracht Jeugdfonds zwemmen 2018 Facultatieve opdracht Jeugdfonds zwemmen 2018 Vlaamse Zwemfederatie vzw Vlaamse Zwemfederatie vzw Burg. Maenhautstraat 100-102 9820 Merelbeke Tel: 09/220.53.87 info@zwemfed.be SD10 Tegen het einde van

Nadere informatie

DOEL INFOVERGADERING ONZE DOELEN: JULLIE DOELEN: kennismaking met dossier administratieve last helpen verlichten voorstel verdeling taken

DOEL INFOVERGADERING ONZE DOELEN: JULLIE DOELEN: kennismaking met dossier administratieve last helpen verlichten voorstel verdeling taken JEUGDFONDS 2019 DOEL INFOVERGADERING ONZE DOELEN: kennismaking met dossier administratieve last helpen verlichten voorstel verdeling taken JULLIE DOELEN:? STAP 1: SPORTAANBOD Is jullie sportaanbod goed

Nadere informatie

Praktijkcase EVS -beleid: Van de

Praktijkcase EVS -beleid: Van de Praktijkcase EVS -beleid: Van de De VZF heeft gekozen voor de volgende thema s binnen zijn EVS beleid: Thema 1 : Rechten van het kind Waarom? De Vlaamse Zwemfederatie heeft de Panathlon Verklaring ondertekend

Nadere informatie

Gids voor het invullen van het Jeugdfonds 2018

Gids voor het invullen van het Jeugdfonds 2018 Gids voor het invullen van het Jeugdfonds 2018 1. Jeugdplan club Missie Visie LT-doelen KT-doelen Actieplan 1. Van een missie naar een visie Wat is een missie? In haar missie definieert de club de meeste

Nadere informatie

Strategische doelstelling: S12 Eind 2016 is het aantal bezoekers van het open gedeelte van de website Skill up your physicals gestegen met 15%.

Strategische doelstelling: S12 Eind 2016 is het aantal bezoekers van het open gedeelte van de website Skill up your physicals gestegen met 15%. 4. FACULTATIEVE OPDRACHT PRIORITEITENBELEID Project prioriteitenbeleid van de sportfederatie met als doelstelling het bevorderen van de sportparticipatie van de jeugd en hun aansluiting bij een sportclub

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE

AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE AANVRAAGFORMULIER BELEIDSSUBSIDIE 2014-2019 ZONNEBEKE HOOFDSTUK 1 Voorwaarden met het oog op de kwaliteitsvolle begeleiding van de sportverenigingen Doelstelling 1: Beschikken over een kwaliteitsvol sporttechnisch

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2020 Vlaamse Zwemfederatie vzw Korte Samenvatting Vlaamse Zwemfederatie vzw Burg. Maenhautstraat 100-102 9820 Merelbeke Tel: 09/220.53.87 info@zwemfed.be Bij wijze van samenvatting wordt

Nadere informatie

INFO-brochure van de V.J.J.F. vzw

INFO-brochure van de V.J.J.F. vzw De Vlaamse Ju-Jitsu Federatie vzw kent vanaf 2013 aan haar ju-jitsuclubs kwaliteitslabels toe. Dit project is gekoppeld aan het Jeugdsportfonds en bevindt zich binnen het Jeugdsportproject van de V.J.J.F.

Nadere informatie

I. IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam sportvereniging: Is de sportvereniging erkend door de gemeenteraad? JA / NEEN

I. IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam sportvereniging: Is de sportvereniging erkend door de gemeenteraad? JA / NEEN AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN IN HET KADER VAN HET THEMA KWALITEITSVOLLE BEGELEIDING VAN DE LEDEN VAN DE SPORTVERENIGING Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement

Nadere informatie

INHOUD BEWIJSDOSSIER JEUGDSPORTFONDS

INHOUD BEWIJSDOSSIER JEUGDSPORTFONDS TE VOLGEN LEIDRAAD INHOUD BEWIJSDOSSIER JEUGDSPORTFONDS 2017 INHOUD BEWIJSDOSSIER JEUGDSPORTFONDS 2017 Pagina 1 DEEL I = VERPLICHTE INSTAPCRITERIA Luik I: JEUGDLEDEN 1. Jeugdleden 1.1. Aantal jeugdleden

Nadere informatie

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels.

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels. Subsidiereglement sportverenigingen Dit subsidiereglement tracht bij te dragen tot de kwalitatieve verbetering van de begeleiding van de leden van de sportvereniging. De subsidies worden bepaald door de

Nadere informatie

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria 1. Aanbod en communicatie Vanuit de willen we al onze clubs stimuleren om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten deelnemen aan de paardensport. Clubs

Nadere informatie

REGLEMENTERING Jeugdfonds zwemsport 2016

REGLEMENTERING Jeugdfonds zwemsport 2016 REGLEMENTERING Jeugdfnds zwemsprt 2016 1.Inleiding In samenwerking met de Vlaamse Gemeenschap en BLOSO werd in 2012 dr de Vlaamse Zwemfederatie het Jeugdfnds Zwemsprt pgericht. Dit jeugdsprtprject zal

Nadere informatie

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria

Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria Bijlage 1: Verplichte en optionele criteria 1. Aanbod en communicatie Vanuit de willen we al onze clubs stimuleren om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten deelnemen aan de paardensport. Clubs

Nadere informatie

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten.

De in dit reglement bedoelde subsidies worden uitbetaald binnen de perken van de jaarlijks door de gemeenteraad op het budget vastgelegde kredieten. SUBSIDIE REGLEMENT SPORTVERENIGINGEN Deel I : Algemene bepalingen Art. 1 : De doelstelling van dit reglement is kwaliteitsvolle begeleiding binnen de sportverenigingen te ondersteunen en zo bij te dragen

Nadere informatie

FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 2014 (gegevens van 2013) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs)

FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 2014 (gegevens van 2013) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs) FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 214 (gegevens van 213) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs) Naam van de sportvereniging: Stichtingsjaar sportvereniging: Beoefende sporttak:

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding GEMEENTERAAD: 00-00-0000 BEKENDMAKING: 00-00-0000 Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil

Nadere informatie

Vragenoverzicht van de online aanvraag voor de erkenning als Gentse sportvereniging

Vragenoverzicht van de online aanvraag voor de erkenning als Gentse sportvereniging Vragenoverzicht van de online aanvraag voor de erkenning als Gentse sportvereniging Let op: dit document is enkel ter voorbereiding van de online aanvraag. Informatie over de erkenning 1. Vul de naam van

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

Subsidiereglement sportverenigingen

Subsidiereglement sportverenigingen Subsidiereglement sportverenigingen Hoofdstuk 1 - Algemene bepalingen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, worden door het College van Burgemeester

Nadere informatie

REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2015 Jeugdvriendelijke (krachtbal)club

REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2015 Jeugdvriendelijke (krachtbal)club REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2015 Jeugdvriendelijke (krachtbal)club ALGEMEEN 1. Wie kan een aanvraag indienen: a. Elke krachtbalclub aangesloten bij FALOS 2. Timing (x = subsidiejaar) 15/9/x-1 vóór 1 juni:

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Artikel. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas, binnen de perken van het jaarlijks

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1.LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

Reglement Jeugdsportproject Recreas clubs

Reglement Jeugdsportproject Recreas clubs Reglement Jeugdsportproject Recreas clubs 2015 1 INHOUDSTAFEL A. Procedure... 3 B. Criteria op basis waarvan punten aan het afrekeningsdossier worden toegekend:... 4 1. Aantal jeugdleden (

Nadere informatie

Interesse om aan te sluiten?

Interesse om aan te sluiten? Administratie Interesse om aan te sluiten? Is je sportclub actief in de zwemsport? Dan verwelkomt de Vlaamse Zwemfederatie je met open armen! We hebben hieronder even alle voordelen opgelijst om de twijfelaars

Nadere informatie

Contact: Sportdienst GC Baljuwhuis Marktplein 17, 1570 Galmaarden

Contact: Sportdienst GC Baljuwhuis Marktplein 17, 1570 Galmaarden Contact: Sportdienst GC Baljuwhuis Marktplein 17, 1570 Galmaarden 054 51 61 60 sport@galmaarden.be Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen in het kader van beleidsprioriteit 1: het ondersteunen

Nadere informatie

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM

Aanvraagdossier Sportverenigingen. Subsidie. Indienen vóór 15 november CLUBNAAM 1 Aanvraagdossier Sportverenigingen Subsidie Indienen vóór 15 november CLUBNAAM Algemene informatie sportvereniging (Gelieve dit volledig in te vullen in drukletters aub) 2 A. GEGEVENS VAN DE SPORTVERENIGING

Nadere informatie

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen;

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Subsidiereglement 2014-2019 Gelet op artikel 42, 1 en 3, Gemeentedecreet; Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Gelet op het decreet

Nadere informatie

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Algemene bepalingen Art. 1: Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd in het budget, worden aan de door het College van Burgemeester

Nadere informatie

[BIJSTURINGEN SUBSIDIEREGLEMENT EN ENQUÊTE]

[BIJSTURINGEN SUBSIDIEREGLEMENT EN ENQUÊTE] 2015 Jeugdsportproject Handboogliga [BIJSTURINGEN SUBSIDIEREGLEMENT EN ENQUÊTE] Overzicht bijsturingen subsidiereglement en enquête jeugdsportproject Voor elk Schuttertje Quality Time. HANDBOOGLIGA lid

Nadere informatie

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld:

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: Reglement beleidssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1: aard Binnen de perken door de gemeenteraad op

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen in het kader van het Decreet Lokaal sportbeleid, beleidsprioriteit 1

Subsidiereglement voor sportverenigingen in het kader van het Decreet Lokaal sportbeleid, beleidsprioriteit 1 Subsidiereglement voor sportverenigingen in het kader van het Decreet Lokaal sportbeleid, beleidsprioriteit 1 I. Doel subsidiereglement en verdeling totaal subsidiebedrag beleidsprioriteit 1 Het subsidiereglement

Nadere informatie

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld:

Het subsidiereglement impulssubsidie wordt als volgt vastgesteld: Reglement impulssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013 wordt als volgt vastgesteld: Subsidiereglement impulssubsidie 2010-2013: het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 )

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Naam van de vereniging: Hou de leidraad bij de hand tijdens het invullen van het dossier! 1. Kwaliteitscriteria a. Begeleiders van

Nadere informatie

Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van sportverenigingen

Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van sportverenigingen SUBSIDIEREGLEMENT Werking van Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van I. Algemene voorwaarden Artikel 1: Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2017

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2017 NAAM GOLFCLUB: DEEL I: VERPLICHTE INSTAP (STANDAARD) CRITERIA = BASISTRUCTUUR JEUGDWERKING LUIK I: JEUGDLEDEN 1. JEUGDLEDEN 1.1. Aantal jeugdleden: 0 18j. LUIK II: JEUGDOPLEIDING EN -BEGELEIDING 2. JEUGDOPLEIDING

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2019

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2019 NAAM GOLFCLUB: DEEL I: VERPLICHTE INSTAP (STANDAARD) CRITERIA = BASISTRUCTUUR JEUGDWERKING LUIK I: JEUGDLEDEN 1. JEUGDLEDEN 1.1. Aantal jeugdleden: 0 18j. (enkel home club leden) LUIK II: JEUGDOPLEIDING

Nadere informatie

SWOT-analyse o.b.v. vorige bevragingen en beleidsplannen + enquête 2011

SWOT-analyse o.b.v. vorige bevragingen en beleidsplannen + enquête 2011 SWOT-analyse o.b.v. vorige bevragingen en beleidsplannen + enquête 2011 COMPETITIETRAININGEN Trainingsuren vallen meestal op gunstige momenten - Clubs krijgen te weinig zwemwater ter beschikking Clubs

Nadere informatie

Aanvraag subsidies erkende Kortenbergse sportverenigingen met jeugdwerking

Aanvraag subsidies erkende Kortenbergse sportverenigingen met jeugdwerking In te vullen door de sportdienst Ontvangstdatum: Aanvraag subsidies erkende Kortenbergse sportverenigingen met jeugdwerking Inleiding De gemeente Kortenberg keurde tijdens de Gemeenteraad van 1 september

Nadere informatie

REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2017

REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2017 REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2017 Vlaamse Vereniging voor Golf Leuvensesteenweg 643, 1930 Zaventem Tel. 02/752.83.30 Fax. 02/752.83.39 www.golfvlaanderen.be ALGEMEEN CONCEPT JEUGDSPORTFONDS Jeugd is belangrijk

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES JEUGD Periode 1 juli 2012 30 juni 2013

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES JEUGD Periode 1 juli 2012 30 juni 2013 Subsidiëring van sportverenigingen AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES JEUGD Periode 1 juli 2012 30 juni 2013 Naam van de club... De verstrekker van de gegevens:... Functie in de vereniging:... Adres:... Tel:...

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Sportdienst Pittem Egemstraat 47 8740 Pittem 051 46 03 80 sportdienst@pittem.be GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Thema: Artikel 1 Het

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR OVERIJSE BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2008

GEMEENTEBESTUUR OVERIJSE BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2008 GEMEENTEBESTUUR OVERIJSE BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2008 IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET VERHOGEN VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDER IN SPORTVERENIGINGEN VOOR DE PERIODE

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1. LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

Aanvraag subsidies 1

Aanvraag subsidies 1 AANVRAAGDOSSIER VOOR BASIS-, WERKINGS- EN BIJZONDERE SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN Deel 1 van dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het reglement inzake de basis-, werkings- en bijzondere subsidies.

Nadere informatie

Binnen te brengen voor 15 maart jaar X. op de gemeentelijke sportdienst(= aan de kassa van het zwembad) en vraag uw afgiftebewijs aub

Binnen te brengen voor 15 maart jaar X. op de gemeentelijke sportdienst(= aan de kassa van het zwembad) en vraag uw afgiftebewijs aub Binnen te brengen voor maart jaar X. op de gemeentelijke sportdienst(= aan de kassa van het zwembad) en vraag uw afgiftebewijs aub Vragenlijst subsidieaanvraag sport WERKINGSJAAR (X-): ALGEMENE GEGEVENS

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN DE KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN IMPULSSUBSIDIES

REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN DE KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN IMPULSSUBSIDIES 1 REGLEMENT VOOR DE SUBSIDIËRING VAN DE KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN IMPULSSUBSIDIES Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders in de sportverenigingen. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN

Nadere informatie

A. Dossier. B. Tussentijdse kostenstaat

A. Dossier. B. Tussentijdse kostenstaat Deel 1 - JEUGDSPORTFONDS 2014 DOSSIER + TUSSENTIJDSE KOSTENSTAAT Zie ook informatie op www.krachtbal.be/promotie/jeugdsportfonds A. Dossier Net als vorig jaar wordt voor 2014 de clubscore bepaald op basis

Nadere informatie

Voorbehouden voor de sportdienst. CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier bij sportdienst. Naam: Straat: Postnr & Gemeente: Telefoon: Email:

Voorbehouden voor de sportdienst. CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier bij sportdienst. Naam: Straat: Postnr & Gemeente: Telefoon: Email: Aanvraag werkingstoelage sportclubs In te dienen voor 1 april 2015 Vereniging p/a naam & voornaam Straat Postcode & Gemeente Voorbehouden voor de sportdienst CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2018

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2018 NAAM GOLFCLUB: DEEL I: VERPLICHTE INSTAP (STANDAARD) CRITERIA = BASISTRUCTUUR JEUGDWERKING LUIK I: JEUGDLEDEN 1. JEUGDLEDEN 1.1. Aantal jeugdleden: 0 18j. (enkel home club leden) LUIK II: JEUGDOPLEIDING

Nadere informatie

DOSSIER IMPULSSUBSIDIES AANVRAAGFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN MET JEUGDWERKING

DOSSIER IMPULSSUBSIDIES AANVRAAGFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN MET JEUGDWERKING DOSSIER IMPULSSUBSIDIES AANVRAAGFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN MET JEUGDWERKING VERHOGEN VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS IN DE AALSTERSE SPORTVERENIGINGEN AANGESLOTEN BIJ EEN ERKENDE VLAAMSE

Nadere informatie

AANVRAAGDOSSIER 2015 SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN conform reglement kwaliteitsvolle sportverenigingen

AANVRAAGDOSSIER 2015 SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN conform reglement kwaliteitsvolle sportverenigingen AANVRAAGDOSSIER 2015 SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN conform reglement kwaliteitsvolle sportverenigingen Erkenningsnummer.. Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement inzake de kwalitatieve

Nadere informatie

REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016

REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016 REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS (TOFF) 2016 INLEIDING Wekelijks zetten duizenden lesgevers hun beste beentje voor in onze sportclubs. Ze zijn dan ook onmisbaar, want zonder lesgevers zou er geen

Nadere informatie

Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen

Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen * Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement inzake de kwalitatieve begeleiding van de leden van de sportvereniging. Enkel aanvragen

Nadere informatie

STEDELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN

STEDELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN STEDELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN ALGEMEEN ARTIKEL 1 Rekening houdend met de richtlijnen van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid

Nadere informatie

I. ALGEMENE VOORWAARDEN

I. ALGEMENE VOORWAARDEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT : IMPULSSUBSIDIE VOOR KWALITEITSVOLLE JEUGDOPLEIDING EN BEGELEIDING I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op artikel 764/332-02/002

Nadere informatie

Art. 3. Als werkingsjaar geldt de periode van 1 augustus tot en met 31 juli.

Art. 3. Als werkingsjaar geldt de periode van 1 augustus tot en met 31 juli. GEMEENTELIJK REGLEMENT IFV HET STIMULEREN VAN PEPINGSE SPORTVERENIGINGEN TOT PROFESSIONALISERING EN KWALITATIEVE UITBOUW 1 GEMEENTELIJK REGLEMENT IFV HET STIMULEREN VAN PEPINGSE SPORTVERENIGINGEN TOT PROFESSIONALISERING

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Gemeentelijke Sportdienst Hamme Sporthal Meulenbroek Kaaiplein 32 9220 Hamme Tel: 052/47 63 74 Fax: 052/47 29 03 e-mail: sportdienst@hamme.be Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Artikel 1:

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging.

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging. 25 augustus 2014 GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging. Algemene Bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Werkingsjaar:

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING

ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING A. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten wordt een subsidie uitgekeerd aan

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden

REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden GR 14.10.2014 I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget

Nadere informatie

Subsidiereglement Impulssubsidie. Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen;

Subsidiereglement Impulssubsidie. Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Subsidiereglement Impulssubsidie Gelet op artikel 42, 1 en 3, Gemeentedecreet; Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Gelet op het

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie

Hoofdstuk 1 Voorwaarden voor het bekomen van een werkingssubsidie Werkingssubsidie Het college van burgemeester en schepenen stelt binnen de begrotingskredieten subsidies beschikbaar aan erkende Kortrijkse sportverenigingen. Deze subsidie wordt toegekend na advies van

Nadere informatie

In te dienen voor 30 juni van het betrokken jaar bij de gemeentelijke sportdienst hetzij via aangetekende zending, hetzij tegen ontvangstbewijs

In te dienen voor 30 juni van het betrokken jaar bij de gemeentelijke sportdienst hetzij via aangetekende zending, hetzij tegen ontvangstbewijs Aanvraagformulier werkingssubsidie en Impulssubsidie In te dienen voor 30 juni van het betrokken jaar bij de gemeentelijke sportdienst hetzij via aangetekende zending, hetzij tegen ontvangstbewijs SPORTVERENIGING

Nadere informatie

STEDELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN

STEDELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN STAD MENEN STEDELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN ALGEMEEN ARTIKEL 1 Rekening houdend met de richtlijnen van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal

Nadere informatie

LEDE - SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN

LEDE - SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN Goedgekeurd in zitting gemeenteraad 19 december 013 1 LEDE - SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN Hoofdstuk I: Algemene bepalingen. Artikel 1 a) Dit reglement is enkel van toepassing op de erkende

Nadere informatie

REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2018

REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2018 REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2018 Golf Vlaanderen Leuvensesteenweg 643, 1930 Zaventem Tel. 02/752.83.30 Fax. 02/752.83.39 www.golfvlaanderen.be ALGEMEEN CONCEPT JEUGDSPORTFONDS Jeugd is belangrijk voor de

Nadere informatie

Reglement voor werkingssubsidie G-afdelingen van Heistse. sportverenigingen of G-sportverenigingen

Reglement voor werkingssubsidie G-afdelingen van Heistse. sportverenigingen of G-sportverenigingen Reglement voor werkingssubsidie G-afdelingen van Heistse 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten daartoe uitgetrokken op de begroting van de gemeente Heist-opden-Berg, kunnen werkingssubsidies

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding I. Algemene voorwaarden Art. 1: Met het reglement subsidiëring sportverenigingen wil het stadsbestuur

Nadere informatie

BELEIDSFOCUS JEUGDSPORT REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2019 Jeugdvriendelijke club

BELEIDSFOCUS JEUGDSPORT REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2019 Jeugdvriendelijke club BELEIDSFOCUS JEUGDSPORT 2017-2020 REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2019 Jeugdvriendelijke club ALGEMEEN 1. Wie kan een aanvraag indienen: a. Elke club met jeugdwerking of opstartende jeugdwerking aangesloten

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2016

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2016 NAAM GOLFCLUB: 1. JEUGDLEDEN LUIK I: JEUGDLEDEN 1.1. Aantal jeugdleden: 0 18j. 5 pnt per jeugdlid Norm: Min. 50 of 12% jeugdleden 1.2. Doelgroepen: JONGENS < 9j. Norm: Min. 50 of 12% jeugdleden 9 10j.

Nadere informatie

2. FACULTATIEVE OPDRACHT JEUGDFONDS ZWEMMEN

2. FACULTATIEVE OPDRACHT JEUGDFONDS ZWEMMEN 2. FACULTATIEVE OPDRACHT JEUGDFONDS ZWEMMEN Jeugdsportproject van de sportfederatie met als doelstelling de kwaliteit van de jeugdsportwerking in de sportclubs te verhogen, met bijzondere aandacht voor

Nadere informatie

VERNIEUWINGEN BINNEN HET JEUGDSPORTFONDS. Jeugdoverleg 14/10/ 17 - Leuven

VERNIEUWINGEN BINNEN HET JEUGDSPORTFONDS. Jeugdoverleg 14/10/ 17 - Leuven VERNIEUWINGEN BINNEN HET JEUGDSPORTFONDS Jeugdoverleg 14/10/ 17 - Leuven NIEUW JEUGDSPORTFONDS DOELSTELLINGEN Eenvoud Dynamiek Op maat Promotie Kwaliteit Efficiëntie EENVOUD, DYNAMISCH & OP MAAT Begeleidingstraject

Nadere informatie

Subsidies voor sportverenigingen

Subsidies voor sportverenigingen Dienst Sport Tel. 053 645 402 - sport@denderleeuw.be AANVRAAGFORMULIER Subsidies voor sportverenigingen Gegevens vereniging Naam vereniging:... Adres vereniging:...... Sporttak:... Naam contactpersoon:...

Nadere informatie

Subsidiereglement sportverenigingen

Subsidiereglement sportverenigingen Subsidiereglement sportverenigingen Artikel 1 Algemene voorwaarden 1.1. Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies uitgekeerd aan sportverenigingen

Nadere informatie

Belangrijk: de sportdienst publiceert GEEN van onderstaande gegevens van verenigingen op de gemeentelijke website

Belangrijk: de sportdienst publiceert GEEN van onderstaande gegevens van verenigingen op de gemeentelijke website Belangrijk: de sportdienst publiceert GEEN van onderstaande gegevens van verenigingen op de gemeentelijke website www.zulte.be. nderstaande contactgegevens zullen enkel door de sportdienst gebruikt worden

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Alle door het Gemeentebestuur erkende sportverenigingen (d.m.v. het erkenningreglement) kunnen

Nadere informatie

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN

IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Artikel 1: IMPULSSUBSIDIEREGLEMENT TER VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOORDINATOREN Elke Zultse sportvereniging die een jeugdopleiding aan zijn leden aanbiedt, erkend

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van de Kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging

Subsidiereglement ter ondersteuning van de Kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging Subsidiereglement ter ondersteuning van de Kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging A. Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde

Nadere informatie

1.1. Jeugdsport: sportparticipatie van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar op 1 januari van het burgerlijk jaar.

1.1. Jeugdsport: sportparticipatie van kinderen en jongeren tot en met 18 jaar op 1 januari van het burgerlijk jaar. GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM REGLEMENT IMPULSSUBSIDIE 2009-2013 (gecoördineerd in zitting van het college van burgemeester en schepenen van 30 maart 2011) Artikel 1: Definities 1.1. Jeugdsport: sportparticipatie

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT TERVUURSE JEUGDSPORTVERENIGINGEN Beleidsprioriteit 2 Het stimuleren van sportverenigingen tot professionalisering met een bijzonder

SUBSIDIEREGLEMENT TERVUURSE JEUGDSPORTVERENIGINGEN Beleidsprioriteit 2 Het stimuleren van sportverenigingen tot professionalisering met een bijzonder SUBSIDIEREGLEMENT TERVUURSE JEUGDSPORTVERENIGINGEN Beleidsprioriteit 2 Het stimuleren van sportverenigingen tot professionalisering met een bijzonder accent op kwaliteitsvolle jeugdsportbegeleiding en

Nadere informatie

Reglement impulssubsidie sportverenigingen

Reglement impulssubsidie sportverenigingen Reglement impulssubsidie sportverenigingen Het reglement betreffende de subsidiering van sportverenigingen met jeugdwerking in het kader van de impulssubsidie 2009-2013 van de Vlaamse overheid wordt als

Nadere informatie

LEREN ZWEMMEN MET FRED BREVET

LEREN ZWEMMEN MET FRED BREVET LEREN ZWEMMEN MET FRED BREVET Antwerpse Zwemschool, Gretl Vandamme Sportdienst Lokeren, Inge De Braekeleer ISB, Hanne Neirynck De nieuwe zwembrevetten & Praktische vertaalslag ISB, 5 oktober 2017 Leuven

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT 2014 2019 Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen I. Algemene voorwaarden Artikel 1 Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk

Nadere informatie

30% van de totale subsidie is voor het actief werken met gekwalificeerde

30% van de totale subsidie is voor het actief werken met gekwalificeerde GEMEENTELIJK REGLEMENT TOT SUBSIDIËRING VAN ERKENDE SPORTVERENIGINGEN VOOR KWALITEITSVOLLE JEUGDSPORTBEGELEIDING EN STRUCTURELE SAMENWERKINGEN (JEUGDSPORT- en SAMENWERKINGSSUBSIDIES) ARTIKEL 1 Binnen de

Nadere informatie

INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS /03/2018

INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS /03/2018 INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS 2018 12/03/2018 Programma: 19u00-19u15: Ontvangst 19u15-19u25: Openingswoord Bruno Vermeire, Voorzitter Jeugdwerkgroep 19u25-20u10: - Evaluatie Jeugdsportfonds 2017 -

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDING

SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDING SUBSIDIEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDING I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De gemeente Houthalen-Helchteren zal, binnen de perken van de kredieten daartoe

Nadere informatie

1 PROJECT DEELNAMEVOORWAARDEN PROCEDURE LABEL, DRUPPELS EN CRITERIA... 5

1 PROJECT DEELNAMEVOORWAARDEN PROCEDURE LABEL, DRUPPELS EN CRITERIA... 5 INHOUDSOPGAVE 1 PROJECT... 3 DEELNAMEVOORWAARDEN... 4 3 PROCEDURE... 5 4 LABEL, DRUPPELS EN CRITERIA... 5 4.1 JEUGDLABEL 019... 5 4. DRUPPEL LEREN ZWEMMEN... 5 4.3 DRUPPEL RECREATIE... 6 4.4 DRUPPEL COMPETITIE...

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Gemeentebestuur Buggenhout De Pit, Platteput 14 B-9255 Buggenhout Tel. 052 33 84 53 fax 052 33 95 87 www.buggenhout.be sportdienst@buggenhout.be Dexia 777-5940664-72 sportdienst SUBSIDIEREGLEMENT VOOR

Nadere informatie

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact;

TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN. De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; TOELAGE ALGEMENE WERKING SPORTVERENIGINGEN De gemeenteraad, Gelet op het decreet van 28 januari 1974 betreffende het Cultuurpact; Gelet op de Wet van 14 november 1983 betreffende de controle op de toekenning

Nadere informatie

Werkingssubsidies Lierse sportverenigingen

Werkingssubsidies Lierse sportverenigingen Werkingssubsidies Lierse sportverenigingen Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies uitgekeerd aan sportverenigingen.

Nadere informatie

Subsidiestelsel sportverenigingen IMPULSSUBSIDIE 2014

Subsidiestelsel sportverenigingen IMPULSSUBSIDIE 2014 Indienen vóór. Subsidiestelsel sportverenigingen IMPULSSUBSIDIE 2014 Deze subsidie beoogt de verbetering of verhoging van de sportkwalificaties van de jeugdsportbegeleiders en de jeugdsportcoördinatoren

Nadere informatie

Reglement Jeugdsportfonds 2013

Reglement Jeugdsportfonds 2013 Reglement Jeugdsportfonds 2013 Artikel 1 Subsidiekredieten Binnen de perken van de jaarlijks op de begroting uitgetrokken en goedgekeurde kredieten, verleent de raad van bestuur subsidies aan kwaliteitsvolle

Nadere informatie