ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540. Opdrachtgever: Ymere Ontwikkeling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540. Opdrachtgever: Ymere Ontwikkeling"

Transcriptie

1 ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540 Locatie:, 2312 AK te Leiden Onderzoeksgebied: Resterend gedeelte kelder, begane Opdrachtnemer: Search Ingenieursbureau B.V. (certificaatnr. : K26611/05) Datum rapportage: Type onderzoek: Type A: direct waarneembare asbest, asbesthoudende producten, etc. Type B: niet direct waarneembare asbest, asbesthoudende producten, etc. Type 0: beperkte inventarisatie voorafgaand aan een risicobeoordeling conform NEN Met deze versie van het rapport komt de vorige versie van het rapport te vervallen. Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden BV Rapportage asbestinventarisatie versie 6 Projectnummer:

2 Projectgegevens Adres onderzoekslocatie:, 2312 AK te Leiden Resterend Omschrijving onderzoeksgebied: Projectnummer: Datum onderzoek: t/m * Datum aanvullend onderzoek: t/m Opdrachtgever Opdrachtgever: Ymere Ontwikkeling Contactpersoon: Heer R. Visser Postadres: Postbus 2961 Postcode en plaats: 1000 CZ AMSTERDAM Telefoonnummer: Opdrachtnemer Opdrachtnemer: Search Ingenieursbureau B.V. Contactpersoon: Drs. Hans J.M. de Jong Bezoekadres: Meerstraat 2 Postcode en plaats: 5473 AA Heeswijk Telefoonnummer: Faxnummer: Website: ingenieursbureau@searchbv.nl Certificaatnummer SC 540: K26611/05 SCA-code: 05-D Deskundig Inventariseerder Asbest: Robin Pronk Onderzoekgegevens Type onderzoek: Type A: direct waarneembare asbest, asbesthoudende producten etc. Type B: niet direct waarneembare asbest, asbesthoudende producten, etc. Type 0: beperkte inventarisatie voorafgaand aan een risicobeoordeling conform NEN Monsterneming en -analyse Aantal materiaalmonsters 10 Colofon rapportage Opgesteld door : Rob van der Heijden Goedgekeurd door : drs. Hans J.M. de Jong Document versie: 6 Datum/paraaf controle: Aan zogenoemde conceptrapporten kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen het definitieve asbestinventarisatierapport van ons hoofdkantoor is rechtsgeldig. Vermenigvuldiging of publicatie van dit rapport mag alleen in zijn geheel en na schriftelijke goedkeuring van Search Ingenieursbureau B.V. Search Ingenieursbureau B.V. is gecertificeerd door Kiwa Certificatie & Keuringen B.V. voor het uitvoeren van asbestinventarisaties onder certificaatnummer K26611/05. Op al onze aanbiedingen, overeenkomsten en werkzaamheden zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing, die zijn gedeponeerd bij Kamer van Koophandel en Fabrieken te Eindhoven. * Indien bij de voorbereiding van het daadwerkelijk verwijderen het inventarisatierapport ouder is dan drie jaar, dan dient het inventarisatierapport getoetst te worden op de actualiteit. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 Projectnummer:

3 SAMENVATTING In opdracht van Ymere Ontwikkeling is een asbestinventarisatie uitgevoerd aan de (Resterend ), 2312 AK te Leiden. Op t/m heeft een asbestinventarisatie (type A) plaatsgevonden. Op t/m heeft een aanvullende asbestinventarisatie (type B) plaatsgevonden. Middels dit aanvullend onderzoek zijn alle redelijk veronderstelde niet direct waarneembare asbest en asbesthoudende producten, etc. die direct voorafgaand aan de bouwkundige sloop met destructief onderzoek zijn opgespoord en waarbij de bouwkundige integriteit van een gebouw of constructie is aangetast opgespoord. De bevindingen van dit aanvullend onderzoek zijn in de rapportage opgenomen. De aanleiding van het onderzoek is de voorgenomen sloop van het gebouw. Alle voor de inspectie van het gebouw relevante data zijn in de volgende tabel weergegeven. Relevante gebouwgegevens Gebouw Stationsplein / Stationsweg te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage Gebouw Stationsplein / Stationsweg te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage Gebruik gebouw Resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage Gebouw in gebruik tijdens inspectie Aantal bouwlagen Opstallen aanwezig Plattegronden aanwezig tijdens inspectie Gedeeltelijk 8 Nee Ja Opmerking Ivm met opsplitsing van het gebouw is de oude rapportage ook opgesplitst, er is een rapportage gemaakt van het kantoor gebouw en een rapportage gemaakt van het voormalig restaurant gedeelte. Deze rapportage betreft het kantoor gebouw. Bevindingen aanvullend onderzoek (asbestinventarisatie type B): Gebouw te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage Beperkingen Type A Het veilig betreden van de liftschacht was niet mogelijk. Derhalve is de liftschacht niet onderzocht. Bevindingen aanvullend onderzoek Type B Asbest Vindplaats aangetroffen Nee n.v.t. Gesloten ruimte(n) Gebouw Etage Ruimte te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage Bevindingen aanvullend onderzoek Asbest Vindplaats aangetroffen Tweede etage vleugel boven supermarkt Nee n.v.t. Derde etage vleugel boven restaurant Nee n.v.t. Vierde etage vleugel boven supermarkt Nee n.v.t. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 Projectnummer:

4 Bij het asbestonderzoek zijn, onder de in hoofdstuk 3.2 genoemde beperkingen, 8 asbesthoudende toepassingen aangetroffen, namelijk: Gebouw Nr Ruimte Toepassing Conclusie 1 Sanitaire ruimten Ontluchtingskanaal 2 Buitengevel(s) Sandwichpaneel Meterkast achter de liften In gehele gebouw in electrakasten Buitengevels en rijwieltrap rijwielberging in technische ruimte Plafondbeplating Asbestkoord Kit Plaatmateriaal 8 liftmachinekamer Remschoen 11 technische ruimte Pakking De kanalen zijn niet beschadigd en hechtgebonden. De kans op vezelemissie is klein. De panelen zijn niet beschadigd en hechtgebonden. De kans op vezelemissie is klein. De plafondbeplating in de kelder is beschadigd, maar deze ruimte wordt zelden betreden. De plafondbeplating op de begane grond is niet tot licht beschadigd. De kans op vezelemissie is aanwezig bij bewerken van de plafondbeplating. Het asbestkoord is niet hechtgebonden. De kans op vezelemissie bij beroering is groot. De kit is hechtgebonden en bevindt zich in een buitensituatie. De kans op vezelemissie is klein. Het materiaal is niet beschadigd en bestaat uit hechtgebonden materiaal. De kans op beschadiging is zeer gering mede omdat het materiaal moeilijk bereikbaar is. De pakking bestaat uit niet-hechtgebonden materiaal, maar de kans op vezelemissie is gering. De pakking bestaat uit niet-hechtgebonden materiaal, maar de kans op vezelemissie is gering. In onderstaande tabel wordt per toepassing een advies gegeven over de te nemen maatregelen. Gebouw Nr Toepassing Locatie Aanbevolen maatregelen 1 Ontluchtingskanaal In muur 2 Sandwichpaneel Onder en tussen de ramen 3 Plafondbeplating Tegen plafond Een urgente sanering is niet noodzakelijk. Saneren voor sloop. Een urgente sanering is niet noodzakelijk. Saneren voor sloop. Een urgente sanering is niet noodzakelijk. Saneren voor sloop. 4 Asbestkoord In inspectieluik Een urgente sanering is noodzakelijk. 6 Kit In muur 7 Plaatmateriaal boven deur Een urgente sanering is niet noodzakelijk. Saneren voor sloop. Saneren op korte termijn is niet noodzakelijk. Geadviseerd wordt het materiaal vóór sloop- of renovatiewerkzaamheden te saneren. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 Projectnummer:

5 8 Remschoen in lift machine 11 Pakking tussen flenzen Saneren op korte termijn is niet noodzakelijk. Geadviseerd wordt het materiaal vóór sloop- of renovatiewerkzaamheden te saneren. Saneren op korte termijn is niet noodzakelijk. Geadviseerd wordt het materiaal vóór sloop- of renovatiewerkzaamheden te saneren.het totale aantal pakkingen in het object is ca. 71 stuks. Het is mogelijk dat enkele pakkingen niet asbesthoudend zijn. Over de samenstelling van elke pakking afzonderlijk kan zonder verder onderzoek geen uitspraak worden gedaan. Bij het verwijderen van de pakkingen moet er worden uitgegaan dat alle pakkingen asbesthoudend zijn, tot het tegendeel is aangetoond. Er zijn tevens monsters verzameld van de volgende asbestverdachte materialen: Gebouw Nr Ruimte Toepassing Locatie 5 Flessenmagazijn van Super de Boer Wandbeplating Tegen muur 9 schachten Bitumen Tegen muur 10 in gehele gebouw Isolatiemateriaal in schacht boven en tegen plafond Deze materialen bevatten geen asbestvezels in een percentage hoger dan de detectiegrens van 0,1 % w/w. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 Projectnummer:

6 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN Algemeen Aanleiding en doel van het onderzoek Opbouw van het rapport INLEIDING Historisch onderzoek De asbestinventarisatie ter plaatse Analyse asbestverdachte materialen Asbest risicoclassificatie met betrekking tot de asbestsanering RESULTATEN Vooronderzoek (historisch onderzoek, desk research) Beperkingen van het onderzoek De inventarisatie CONCLUSIES EN AANBEVELINGEN...24 BIJLAGE I PLATTEGROND(EN) BIJLAGE II SAMENVATTING/OVERZICHTSTABEL BIJLAGE III VERPLICHTINGEN OPDRACHTGEVER BIJLAGE IV ANALYSERAPPORT(EN) BIJLAGE V EVALUATIEFORMULIER BIJLAGE VI SMA-RT DOCUMENT(EN) Rapportage asbestinventarisatie versie 6 Projectnummer:

7 1 ALGEMEEN 1.1 Algemeen In opdracht van Ymere Ontwikkeling is een asbestinventarisatie uitgevoerd aan de (Resterend ), 2312 AK te Leiden. De asbestinventarisatie is uitgevoerd conform de SC 540. Deze asbestinventarisatie is geschikt voorafgaand aan sloop en/of verbouwing, m.u.v onder de in hoofdstuk 3.2 genoemde beperkingen. Dit is een publiekrechtelijke verplichting op grond van het Asbestverwijderingsbesluit en de gemeentelijke verordening : Het betreft een asbestonderzoek (asbestinventarisatie) in een voormalig kantoorgebouw. Op de begane grond zijn winkelruimten en een restaurant gehuisvest. De 1e t/m 6 verdieping staan deels leeg en zijn deels in gebruik door anti-kraak : Het betreft een update asbestonderzoek met destructieve handelingen(asbestinventarisatie) in een voormalig kantoorgebouw. Op de begane grond zijn winkelruimten gehuisvest deze zijn niet meegenomen tijdens deze inventarisatie. De 1ste t/m 6de verdieping staan deels leeg en zijn deels in gebruik door anti-kraak. Gebouw Onderdeel Geinspecteerd Reden te Leiden, resterend grond t/m zesde etage Kelder Ja niet van toepassing Op t/m heeft een asbestinventarisatie (type A) plaatsgevonden. Op t/m heeft een aanvullende asbestinventarisatie (type B) plaatsgevonden. Middels dit aanvullend onderzoek zijn alle redelijk veronderstelde niet direct waarneembare asbest en asbesthoudende producten, etc. die direct voorafgaand aan de bouwkundige sloop met destructief onderzoek zijn opgespoord en waarbij de bouwkundige integriteit van een gebouw of constructie is aangetast opgespoord. De bevindingen van dit aanvullend onderzoek zijn in de rapportage opgenomen. 1.2 Aanleiding en doel van het onderzoek De aanleiding van het onderzoek is de voorgenomen sloop van het gebouw. Het doel van het onderzoek is het in kaart brengen van het aanwezige asbest in het gebouw en het bepalen van de risico s van het aanwezige asbest. Naast de locatie en de afmetingen van het materiaal, zal tevens het type en de hoedanigheid van het asbest bepaald worden. Het asbestrisico wordt uitgedrukt met behulp van de factoren die het risiconiveau zouden kunnen beïnvloeden. Dit wordt gedaan aan de hand van de verkregen informatie voorafgaand aan de inspectie, het eigenlijk onderzoek ter plaatse en het onderzoek in het laboratorium van verdachte materialen. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 1 Projectnummer:

8 Deze rapportage kan dienen voor: - het aanvragen van een sloopvergunning bij de gemeente - het informeren van (onder)aannemers en gebruikers van het gebouw, om op een veilige manier om te gaan met de aangetroffen asbesthoudende toepassingen. - het opstellen van een kostenraming voor de sanering van de aangetroffen asbesthoudende materialen. 1.3 Opbouw van het rapport Dit rapport beschrijft de inventarisatie uitgevoerd in uw opdracht. Middels een samenvatting, voorin deze rapportage, zijn alle relevante uitkomsten van het onderzoek kort en bondig samengevat. In dit hoofdstuk is de opdracht en de specifieke doelstelling hiervan omschreven. Daarna zullen in hoofdstuk 2 de gebruikte materialen en methoden tijdens de inventarisatie worden beschreven. De resultaten van het onderzoek, staan vermeld in hoofdstuk 3. De resultaten worden, waar nodig, uitvoerig toegelicht in hoofdstuk 4. Tevens worden in dit hoofdstuk aanbevelingen gedaan naar aanleiding van het onderzoek. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 2 Projectnummer:

9 2 INLEIDING 2.1 Historisch onderzoek Aan de hand van bouwtekeningen die door de opdrachtgever zijn verstrekt, is een beter inzicht verkregen in de constructie van het gebouw. Aan de hand van deze gegevens zijn inschattingen gemaakt van die plaatsen waar asbesthoudende materialen te verwachten zijn. Ook zijn op deze wijze locaties in het gebouw die visueel moeilijk of niet waarneembaar zijn, minder vlug over het hoofd gezien. Een dergelijk historisch onderzoek kan van grote waarde zijn voor de nauwkeurigheid van de uit te voeren werkzaamheden. Door de opdrachtgever zijn de volgende tekeningen beschikbaar gesteld: Gebouw te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage Ter beschikking - Plattegrondtekeningen kelder t/m dakopbouw: - Tekeningen gevels: - Tekeningen doorsnede a en b 2.2 De asbestinventarisatie ter plaatse De Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA) heeft, met behulp van de gegevens die verzameld zijn tijdens het historisch onderzoek, de (Resterend ), 2312 AK te Leiden aan een uitgebreide visuele inspectie onderworpen. Daarbij is onbelemmerende en passende toegang tot de ruimten een voorwaarde voor het kunnen uitvoeren van de inventarisatie. Technische installaties zijn uit veiligheidsoverwegingen niet of onvolledig onderzocht (zoals pakkingen tussen flenzen, etc.). Hierbij zijn de aangetroffen verdachte materialen nauwkeurig geregistreerd. Tevens zijn door de inspecteur één of meerdere monsters en een foto per verdachte locatie genomen. Monsterneming heeft bestaan uit het afbreken van kleine stukjes van het asbestverdachte materiaal en/of door het nemen van een veegmonster van asbestverdacht stof met behulp van koolstofkleefband. Vervolgens zijn de monsters door het RVA-testen laboratorium, Search Laboratorium B.V., geanalyseerd. Tijdens het onderzoek is destructief onderzoek uitgevoerd op locaties waar asbesthoudende toepassingen te verwachten zijn. Het destructief onderzoek heeft bestaan uit: Gebouw Ruimte Omschrijving Asbest aangetroffen Vindplaats Stationsplein / eerste t/m zesde etage: Gat in schacht: om Stationsweg te Leiden, hemelwaterafvoer achter riolering en resterend gedeelte schachten in de ruimtes Nee N.v.t. standleiding bloot te kelder, begane grond aan de kopse zijde leggen t/m zesde etage van elke gebouw vleugel. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 3 Projectnummer:

10 Wanneer het door de inspecteur(s) noodzakelijk werd geacht, zijn in overleg met de opdrachtgever luchtbemonsteringspompen geplaatst teneinde een eventuele besmetting van de omgevingslucht door (asbest)vezels te registreren. De monsterneming en -analyse van de omgevingslucht is dan uitgevoerd conform NEN Tijdens deze asbestinventarisatie is alle veiligheid in acht genomen, die volgens wettelijke normen en richtlijnen, alsmede ons intern kwaliteitssysteem zijn opgelegd aan de medewerkers van Search Ingenieursbureau B.V. Dit kwaliteitssysteem voldoet aan de SC 540 en NEN-EN-ISO Analyse asbestverdachte materialen Analyse van het materiaal heeft plaatsgevonden in een afgesloten identificatiekast waar onderdruk heerst. De materiaalmonsters zijn door middel van stereomicroscopie en polarisatiemicroscopie onderzocht. De optische analysetechniek voor de asbestidentificatie maakt gebruik van dispersiekleuring van één of meerdere uit de matrix (lijm, cement, stof etc.) geïsoleerde vezelbundels. Na de kleuring wordt een vezelbundel met behulp van polarisatiemicroscopie volgens de Mc. Crone methode geïdentificeerd naar soort asbest. Het percentage asbest dat in het asbesthoudende materiaal aanwezig is, wordt stereomicroscopisch afgeschat. Ook is de mate van hechtgebondenheid bepaald. De detectiegrens bij een asbestanalyse wordt bepaald door het gehalte aan gewichtsprocenten (< 0,1 %) en de diameter van de vezel (1,0 μm). De analyses worden uitgevoerd door een RvA-testen laboratorium, onafhankelijkheid is geborgd door een regime van heranalyses van materiaalmonsters. 2.4 Asbest risicoclassificatie met betrekking tot de asbestsanering De inventarisatie van asbest, asbesthoudende producten, asbestbesmet materiaal of asbestbesmette constructieonderdelen in een bouwwerk of object is gericht op het vaststellen van de blootstellingrisico's bij het verwijderen ervan. De bepalende factoren daarbij zijn o.a. de aard van het asbest, asbesthoudende product, asbestbesmet materiaal of asbestbesmet constructieonderdeel, de wijze waarop het is aangebracht en daarmee de methode van verwijderen en de beschermingsmaatregelen. De indeling in risicoklassen is gebaseerd op het Arbobesluit [lid 2 en 4]. Er zijn drie risicoklassen gedefinieerd, elk met een eigen specifiek veiligheidsregime. Deze risicoklassen zijn volgens het volgende globale model ingedeeld:. Risicoklasse Beschrijving van de belangrijkste kenmerken Art. 1 Blootstellingsniveau < 0,01 vezels/cm3 ( vezels/m3) Licht regime, vergelijkbaar met de oude vrijstellingsregelingen. Art Blootstellingsniveau 0,01 tot 1 vezels/cm3 ( tot vezels/m3) Standaardregime conform de SC-530 Art Blootstellingsniveau > 1 vezels/cm3 (> vezels/m3) Verzwaard regime conform SC-530, uitsluitend voor verwijdering van risicovolle niet-hechtgebonden materialen zoals spuitasbest, leiding-en ketelisolatie, brandwerend board en asbestkarton. Art. 4.53a Rapportage asbestinventarisatie versie 6 4 Projectnummer:

11 Het ministerie van SZW heeft een geautomatiseerd databestand geïntroduceerd met behulp waarvan de risicoklasse-indeling kan worden bepaald. Dit databestand is beschikbaar onder de naam SMA-rt. Search Ingenieursbureau B.V. hanteert het databestand SMA-rt als basis om te komen tot een juiste vaststelling van de risicoklasse-indeling. De Arbeidsinspectie hanteert bij haar toezicht- en handhavingsactiviteiten eveneens het databestand SMA-rt. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 5 Projectnummer:

12 3 RESULTATEN 3.1 Vooronderzoek (historisch onderzoek, desk research) Alle voor de inspectie van het gebouw relevante data zijn in de volgende tabel weergegeven. Relevante gebouwgegevens Gebouw Stationsplein / Stationsweg te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage Gebouw Stationsplein / Stationsweg te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage Gebruik gebouw Resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage Gebouw in gebruik tijdens inspectie Aantal bouwlagen Opstallen aanwezig Plattegronden aanwezig tijdens inspectie Gedeeltelijk 8 Nee Ja Opmerking Ivm met opsplitsing van het gebouw is de oude rapportage ook opgesplitst, er is een rapportage gemaakt van het kantoor gebouw en een rapportage gemaakt van het voormalig restaurant gedeelte. Deze rapportage betreft het kantoor gebouw. 3.2 Beperkingen van het onderzoek De resultaten van de inventarisatie hebben betrekking op direct en niet direct waarneembare asbest, asbesthoudende producten, etc. in het onderzochte gebouw. Tijdens het onderzoek is destructief onderzoek uitgevoerd op locaties waar asbesthoudende toepassingen te verwachten zijn. Gebouw te Leiden, resterend grond t/m zesde etage Beperkingen Het veilig betreden van de liftschacht was niet mogelijk. Derhalve is de liftschacht niet onderzocht. Bevindingen aanvullend onderzoek Asbest Vindplaats aangetroffen Nee n.v.t. Gesloten ruimte(n) Gebouw Etage Ruimte te Leiden, resterend grond t/m zesde etage te Leiden, resterend grond t/m zesde etage te Leiden, resterend grond t/m zesde etage Bevindingen aanvullend onderzoek Asbest Vindplaats aangetroffen Tweede etage vleugel boven supermarkt Nee n.v.t. Derde etage vleugel boven restaurant Nee n.v.t. Vierde etage vleugel boven supermarkt Nee n.v.t. Search Ingenieursbureau B.V. heeft de werkzaamheden met de nodige zorg en vakmanschap uitgevoerd. Het bereikte resultaat is echter niet uitsluitend afhankelijk van de inspanning, maar ook van factoren die buiten de invloedsfeer van Search Ingenieursbureau B.V. liggen. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 6 Projectnummer:

13 3.3 De inventarisatie De onderzoeksresultaten worden op twee manieren gepresenteerd. De volgende pagina s geven een presentatie per asbestverdachte toepassing en Bijlage II geeft een overzicht van de aangetroffen asbestverdachte materialen. Bijlage I geeft een overzicht van de vindplaatsen, ingetekend op plattegronden van de onderzoekslocatie. De analyseresultaten worden gepresenteerd in Bijlage IV. Bij de presentatie van de analyseresultaten zijn de volgende afkortingen gebruikt voor de soorten asbest die aanwezig kunnen zijn in het geanalyseerde materiaal: - CHR = chrysotiel (wit asbest) - ANT = anthofyliet (geel asbest) - AMO = amosiet (bruin asbest) - TRE = tremoliet (grijs asbest) - CRO = crocidoliet (blauw asbest) - ACT = actinoliet (groen asbest) Indien geen vezelconcentraties aangetroffen werden boven de detectiegrens (= gelijk aan 'asbestvrij'), dan is dit aangegeven als < 0,1 %. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 7 Projectnummer:

14 Gebouw(nr.): gedeelte kelder, begane Nummer vindplaats: 1 Ruimte(s): Sanitaire ruimten Etage(s): 1e t/m 6e verdieping DE TOEPASSING Omschrijving toepassing: Plaats in ruimte(s): Bevestigingsmethode: ingestort Intact: Ja Verweerd: Nee Zonder breuk en / of beschadigingen te verwijderen: Nee ontluchtingskanaal in muur Aantal: 24 stuks Afmetingen: 1 m per eenheid Monstercode: 1 Analyseresultaat: 10-15% CHR (wit asbest) Aard van materiaal: hechtgebonden OPMERKINGEN: :Het betreft een ontluchtingskanaal in de ruimte voor de toiletten. Het ontluchtingskanaalkanaal mondt uit in een shuntkanaal achter de toiletten. Er is 1 shuntkanaal bij de herentoiletten en 1 shuntkanaal bij de damestoiletten aanwezig : Toepassing is nog steeds aanwezig hierbij vermeldend dat er een aantal vleugels niet toegankelijk waren maar het is zeer aannemelijk dat deze nog aanwezig zijn over de staat van deze toepassing kan geen uitspraak worden gedaan. Gesloten vleugels: Tweede etage: vleugel boven supermarkt (gesloten) Derde etage: vleugel boven restaurant (gesloten) Vierde etage: vleugel boven supermarkt (gesloten) Let op! De gegevens zijn gewijzigd naar aanleiding van het aanvullende onderzoek! Rapportage asbestinventarisatie versie 6 8 Projectnummer:

15 AANBEVOLEN MAATREGELEN: Een urgente sanering is niet noodzakelijk. Saneren voor sloop. RISICOGERICHTE CLASSIFICATIE M.B.T. ASBESTSANERING: Klasse: 2 HANDELING / BEWERKING: De ontluchtingskanalen dienen in containment met best bestaande technieken verwijderd te worden. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 9 Projectnummer:

16 Gebouw(nr.): gedeelte kelder, begane Nummer vindplaats: 2 Ruimte(s): Buitengevel(s) Etage(s): 1e t/m 6e verdieping DE TOEPASSING Omschrijving toepassing: Plaats in ruimte(s): sandwichpaneel onder en tussen de ramen Bevestigingsmethode: geklemd (d.m.v. glaslatten) Intact: Ja Verweerd: Nee Zonder breuk en / of beschadigingen te verwijderen: Nee Aantal: 456 stuks Afmetingen: ca. 515 m 2 totaal Monstercode: 2 Analyseresultaat: 10-15% CHR (wit asbest) Aard van materiaal: hechtgebonden OPMERKINGEN: : Op de begane grond zijn geen asbesthoudende panelen aanwezig. De asbesthoudende panelen onder de ramen van de 1e t/m 6 verdieping zijn dubbelwandig (zgn. sandwichpanelen). De langwerpige panelen tussen de ramen zijn enkelwandig : Toepassing is nog steeds aanwezig. Let op! De gegevens zijn gewijzigd naar aanleiding van het aanvullende onderzoek! OPMERKINGEN AFMETING: Er zijn 360 sandwichpanelen onder de ramen aanwezig van elk ca. 1,1 m2. Tussen de ramen zijn 96 enkelzijdige panelen aanwezig van elk ca. 1,2 m2. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 10 Projectnummer:

17 AANBEVOLEN MAATREGELEN: Een urgente sanering is niet noodzakelijk. Saneren voor sloop. RISICOGERICHTE CLASSIFICATIE M.B.T. ASBESTSANERING: Klasse: 2 HANDELING / BEWERKING: De panelen kunnen in een buitensituatie met best bestaande technieken verwijderd worden. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 11 Projectnummer:

18 Gebouw(nr.): gedeelte kelder, begane Nummer vindplaats: 3 Ruimte(s): Meterkast achter de liften Etage(s): Kelder DE TOEPASSING Omschrijving toepassing: Plaats in ruimte(s): plafondbeplating tegen plafond Bevestigingsmethode: geschroefd Intact: Nee Verweerd: Nee Zonder breuk en / of beschadigingen te verwijderen: Nee Aantal: 1 locaties Afmetingen: 2 m 2 totaal Monstercode: 3 Analyseresultaat: 2-5% CHR (wit asbest) Aard van materiaal: hechtgebonden OPMERKINGEN: : Geen opmerkingen : Toepassing is nog steeds aanwezig, aangetroffen kelder in meterkast 2m². AANBEVOLEN MAATREGELEN: Een urgente sanering is niet noodzakelijk. Saneren voor sloop. RISICOGERICHTE CLASSIFICATIE M.B.T. ASBESTSANERING: Klasse: 2 HANDELING / BEWERKING: Het plaatmateriaal dient in containment met best bestaande technieken verwijderd te worden. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 12 Projectnummer:

19 Gebouw(nr.): gedeelte kelder, begane Nummer vindplaats: 4 Ruimte(s): In gehele gebouw in electrakasten Etage(s): Kelder, begane DE TOEPASSING Omschrijving toepassing: Plaats in ruimte(s): asbestkoord in inspectieluik Bevestigingsmethode: geklemd Intact: Ja Verweerd: Nee Zonder breuk en / of beschadigingen te verwijderen: Nee Aantal: 14 locaties Afmetingen: 17,8 m totaal Monstercode: 4 Analyseresultaat: >60% CHR (wit asbest) Aard van materiaal: niet hechtgebonden OPMERKINGEN: : Het betreft een asbestkoordafdichting bij het inspectieluik van een luchtkanaal. Het luchtkanaal bevindt zich in de ruimte boven de toiletten van het chinees restaurant (bereikbaar via het plafondluik in de meterkast) : Toepassing is nog steeds aanwezig in dezelfde staat. tevens is er koord aangetroffen in de Electrameter kasten op de volgende locaties: Kelder in electrakast: 3m1ste tm 6de etage in elke vleugel een electrakast: 1,2m per elektra kast 6de etage 1 losse electrakast in kamer. 0,4m Let op! De gegevens zijn gewijzigd naar aanleiding van het aanvullende onderzoek! Rapportage asbestinventarisatie versie 6 13 Projectnummer:

20 hierbij vermeldend dat er een aantal vleugels niet toegankelijk waren maar het is zeer aannemelijk dat deze nog aanwezig zijn over de staat van deze toepassing kan geen uitspraak worden gedaan. Gesloten vleugels: Tweede etage: vleugel boven supermarkt (gesloten) Derde etage: vleugel boven restaurant (gesloten) Vierde etage: vleugel boven supermarkt (gesloten) AANBEVOLEN MAATREGELEN: Een urgente sanering is noodzakelijk. RISICOGERICHTE CLASSIFICATIE M.B.T. ASBESTSANERING: Klasse: 3 HANDELING / BEWERKING: Het asbestkoord dient in containment met best bestaande technieken verwijderd te worden. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 14 Projectnummer:

21 Gebouw(nr.): gedeelte kelder, begane Nummer vindplaats: 5 Ruimte(s): Flessenmagazijn van Super de Boer Etage(s): Begane grond DE TOEPASSING Omschrijving toepassing: Plaats in ruimte(s): Bevestigingsmethode: wandbeplating tegen muur gespijkerd Aantal: 1 locatie Afmetingen: 100 m 2 totaal Monstercode: 5 Analyseresultaat: < 0,1 w/w Aard van materiaal: n.v.t. OPMERKINGEN: Na optische analyse bleek het materiaal geen asbestvezels te bevatten in een percentage boven de detectiegrens van 0,1% w/w. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 15 Projectnummer:

22 Gebouw(nr.): gedeelte kelder, begane Nummer vindplaats: 6 Ruimte(s): Buitengevels en rijwieltrap Etage(s): Begane grond en 1e t/m 6e verdieping DE TOEPASSING Omschrijving toepassing: Plaats in ruimte(s): kit in muur Bevestigingsmethode: geplakt Intact: Ja Verweerd: Ja Zonder breuk en / of beschadigingen te verwijderen: Nee Aantal: 14 locaties Afmetingen: 225 m totaal Monstercode: 6 Analyseresultaat: 0,1-2% CHR (wit asbest) Aard van materiaal: hechtgebonden Rapportage asbestinventarisatie versie 6 16 Projectnummer:

23 OPMERKINGEN: : Het betreft kit bij de aansluiting van de kozijnen op het metselwerk. Het is mogelijk dat bij sloopwerkzaamheden op meer plaatsen asbesthoudende kit aangetroffen wordt : Toepassing is nog steeds aanwezig hierbij vermeldend dat er tevens kit is gebruikt op de metalen kozijnen van het centrale trappenhuis: 75m totaal. Let op! De gegevens zijn gewijzigd naar aanleiding van het aanvullende onderzoek! AANBEVOLEN MAATREGELEN: Een urgente sanering is niet noodzakelijk. Saneren voor sloop. RISICOGERICHTE CLASSIFICATIE M.B.T. ASBESTSANERING: Klasse: 2 HANDELING / BEWERKING: De kit in de buitengevels kan in een buitensituatie met best bestaande technieken verwijderd worden. De kit bij de rijwieltrap bevindt zich in het gebouw en zal derhalve in containment met best bestaande technieken verwijderd moeten worden. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 17 Projectnummer:

24 Gebouw(nr.): gedeelte kelder, begane Nummer vindplaats: 7 Ruimte(s): rijwielberging in technische ruimte Etage(s): kelder DE TOEPASSING Omschrijving toepassing: Plaats in ruimte(s): plaatmateriaal boven deur Bevestigingsmethode: geschroefd Intact: Ja Verweerd: Nee Zonder breuk en / of beschadigingen te verwijderen: Nee Aantal: 1 locatie Afmetingen: 0,8 m 2 totaal Monstercode: 1 Analyseresultaat: 2-5% CHR (wit asbest) Aard van materiaal: hechtgebonden OPMERKINGEN: : Toepassing is aangetroffen op de volgende locatie: In flenzen ruimte boven deur: 2x 0,4m² AANBEVOLEN MAATREGELEN: Saneren op korte termijn is niet noodzakelijk. Geadviseerd wordt het materiaal vóór sloop- of renovatiewerkzaamheden te saneren. RISICOGERICHTE CLASSIFICATIE M.B.T. ASBESTSANERING: Klasse: 2 HANDELING / BEWERKING: Saneren in containment met best bestaande technieken. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 18 Projectnummer:

25 Gebouw(nr.): gedeelte kelder, begane Nummer vindplaats: 8 Ruimte(s): liftmachinekamer Etage(s): dakopbouw DE TOEPASSING Omschrijving toepassing: Plaats in ruimte(s): remschoen in lift machine Bevestigingsmethode: geklemd Intact: Ja Verweerd: Ja Zonder breuk en / of beschadigingen te verwijderen: Nee Aantal: 1 locatie Afmetingen: 0,02 m 2 totaal Monstercode: 2 Analyseresultaat: 15-30% CHR (wit asbest) Aard van materiaal: niet hechtgebonden OPMERKINGEN: : geen opmerkingen AANBEVOLEN MAATREGELEN: Saneren op korte termijn is niet noodzakelijk. Geadviseerd wordt het materiaal vóór sloop- of renovatiewerkzaamheden te saneren. RISICOGERICHTE CLASSIFICATIE M.B.T. ASBESTSANERING: Klasse: 2 HANDELING / BEWERKING: Saneren in containment met best bestaande technieken. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 19 Projectnummer:

26 Gebouw(nr.): gedeelte kelder, begane Nummer vindplaats: 9 Ruimte(s): schachten Etage(s): eerste t/m zesde etage DE TOEPASSING Omschrijving toepassing: Plaats in ruimte(s): Bevestigingsmethode: bitumen tegen muur geplakt Aantal: 6 locaties Afmetingen: 80 m 2 totaal Monstercode: 3 Analyseresultaat: < 0,1w/w% Aard van materiaal: n.v.t. OPMERKINGEN: : Toepassing is aangetroffen op de volgende locaties:in schachten tegen binnenzijde van de buitenmuur: circa 12m² per schacht. Na optische analyse bleek het materiaal geen asbestvezels te bevatten in een percentage boven de detectiegrens van 0,1% w/w. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 20 Projectnummer:

27 Gebouw(nr.): gedeelte kelder, begane Nummer vindplaats: 10 Ruimte(s): in gehele gebouw Etage(s): Kelder, begane DE TOEPASSING Omschrijving toepassing: Plaats in ruimte(s): Bevestigingsmethode: Aantal: 1 locatie Afmetingen: N.t.b. Monstercode: 4 Analyseresultaat: < 0,1w/w% Aard van materiaal: n.v.t. isolatiemateriaal in schacht boven en tegen plafond geklemd rondom leiding OPMERKINGEN: : Toepassing is aangetroffen in het gehele gebouw met name in de kelder en in de schachten. De toepassing is niet asbesthoudend en is alleen in kaart gebracht in de schachten. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 21 Projectnummer:

28 Gebouw(nr.): gedeelte kelder, begane Nummer vindplaats: 11 Ruimte(s): technische ruimte Etage(s): kelder DE TOEPASSING Omschrijving toepassing: Plaats in ruimte(s): pakking tussen flenzen Bevestigingsmethode: geklemd Intact: Ja Verweerd: Nee Zonder breuk en / of beschadigingen te verwijderen: Nee Aantal: Afmetingen: Monstercode: Analyseresultaat: Aard van materiaal: 1 locaties 0,01 m 2 per eenheid vw visuele waarneming niet hechtgebonden Rapportage asbestinventarisatie versie 6 22 Projectnummer:

29 OPMERKINGEN: : Toepassing is aangetroffen op de volgende locaties: In technische ruimte: 65 stuks Op plafond boven meterkast chinees restaurant: 6 stuks OPMERKINGEN AFMETING: pakkingen hebben over het algemeen een gemiddelde diameter van 0,12m AANBEVOLEN MAATREGELEN: Saneren op korte termijn is niet noodzakelijk. Geadviseerd wordt het materiaal vóór sloop- of renovatiewerkzaamheden te saneren.het totale aantal pakkingen in het object is ca. 71 stuks. Het is mogelijk dat enkele pakkingen niet asbesthoudend zijn. Over de samenstelling van elke pakking afzonderlijk kan zonder verder onderzoek geen uitspraak worden gedaan. Bij het verwijderen van de pakkingen moet er worden uitgegaan dat alle pakkingen asbesthoudend zijn, tot het tegendeel is aangetoond. RISICOGERICHTE CLASSIFICATIE M.B.T. ASBESTSANERING: Klasse: 2 HANDELING / BEWERKING: Saneren in containment met best bestaande technieken.wanneer de flenzen in zijn geheel met pakking volgens procedure worden verwijderd dan kan de sanering in klasse 1 Rapportage asbestinventarisatie versie 6 23 Projectnummer:

30 4 CONCLUSIES EN AANBEVELINGEN Bij het asbestonderzoek zijn, onder de in hoofdstuk 3.2 genoemde beperkingen, 8 asbesthoudende toepassingen aangetroffen, namelijk: Gebouw Nr Ruimte Toepassing Conclusie 1 Sanitaire ruimten Ontluchtingskanaal 2 Buitengevel(s) Sandwichpaneel 3 Meterkast achter de liften Plafondbeplating In gehele gebouw in electrakasten Buitengevels en rijwieltrap rijwielberging in technische ruimte Asbestkoord Kit Plaatmateriaal 8 liftmachinekamer Remschoen 11 technische ruimte Pakking De kanalen zijn niet beschadigd en hechtgebonden. De kans op vezelemissie is klein. De panelen zijn niet beschadigd en hechtgebonden. De kans op vezelemissie is klein. De plafondbeplating in de kelder is beschadigd, maar deze ruimte wordt zelden betreden. De plafondbeplating op de begane grond is niet tot licht beschadigd. De kans op vezelemissie is aanwezig bij bewerken van de plafondbeplating. Het asbestkoord is niet hechtgebonden. De kans op vezelemissie bij beroering is groot. De kit is hechtgebonden en bevindt zich in een buitensituatie. De kans op vezelemissie is klein. Het materiaal is niet beschadigd en bestaat uit hechtgebonden materiaal. De kans op beschadiging is zeer gering mede omdat het materiaal moeilijk bereikbaar is. De pakking bestaat uit niet-hechtgebonden materiaal, maar de kans op vezelemissie is gering. De pakking bestaat uit niet-hechtgebonden materiaal, maar de kans op vezelemissie is gering. In onderstaande tabel wordt per toepassing een advies gegeven over de te nemen maatregelen. Gebouw Nr Toepassing Locatie Aanbevolen maatregelen 1 Ontluchtingskanaal In muur 2 Sandwichpaneel Onder en tussen de ramen 3 Plafondbeplating Tegen plafond Een urgente sanering is niet noodzakelijk. Saneren voor sloop. Een urgente sanering is niet noodzakelijk. Saneren voor sloop. Een urgente sanering is niet noodzakelijk. Saneren voor sloop. 4 Asbestkoord In inspectieluik Een urgente sanering is noodzakelijk. 6 Kit In muur Een urgente sanering is niet noodzakelijk. Saneren voor sloop. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 24 Projectnummer:

31 7 Plaatmateriaal boven deur 8 Remschoen in lift machine 11 Pakking tussen flenzen Saneren op korte termijn is niet noodzakelijk. Geadviseerd wordt het materiaal vóór sloopof renovatiewerkzaamheden te saneren. Saneren op korte termijn is niet noodzakelijk. Geadviseerd wordt het materiaal vóór sloopof renovatiewerkzaamheden te saneren. Saneren op korte termijn is niet noodzakelijk. Geadviseerd wordt het materiaal vóór sloopof renovatiewerkzaamheden te saneren.het totale aantal pakkingen in het object is ca. 71 stuks. Het is mogelijk dat enkele pakkingen niet asbesthoudend zijn. Over de samenstelling van elke pakking afzonderlijk kan zonder verder onderzoek geen uitspraak worden gedaan. Bij het verwijderen van de pakkingen moet er worden uitgegaan dat alle pakkingen asbesthoudend zijn, tot het tegendeel is aangetoond. Er zijn tevens monsters verzameld van de volgende asbestverdachte materialen: Gebouw Nr Ruimte Toepassing Locatie 5 Flessenmagazijn van Super de Boer Wandbeplating Tegen muur 9 schachten Bitumen Tegen muur 10 in gehele gebouw Isolatiemateriaal in schacht boven en tegen plafond Deze materialen bevatten geen asbestvezels in een percentage hoger dan de detectiegrens van 0,1 % w/w. Search Ingenieursbureau B.V. heeft, conform de SC 540, tijdens het asbestinventarisatie project gestreefd naar een zo volledig mogelijke detectie en registratie van aanwezige asbesthoudende materialen. Desondanks adviseren wij de te benaderen asbestsaneringsbedrijven een opname van de saneringslocatie te laten doen teneinde een indruk te krijgen van de situatie ter plaatse. Wij wijzen u op de verplichting de sanering te laten uitvoeren door een erkend asbestsaneerder. Een erkend saneerder beschikt over een SC 530 certificaat, het zogenaamde KOMO-procescertificaat. Na sanering is het wettelijk verplicht een onafhankelijk RVA-testen laboratorium een eindcontrole te laten doen, teneinde de saneerder te controleren op zijn werkzaamheden en te bepalen of de ruimtes veilig kunnen worden betreden. Het is in ieder geval raadzaam om een onafhankelijk laboratorium in te schakelen na de werkzaamheden. Tijdens de sanering kan het verstandig zijn een onafhankelijk laboratorium of adviesbureau toezicht te laten houden op het project en controle uit te laten oefenen op de werkzaamheden. Ook een gehele projectbegeleiding vanaf het moment van het inschakelen van de saneerders tot en met de eindcontrole is een te overwegen optie. Search Ingenieursbureau B.V. biedt haar diensten ook in opvolgende fases van het project graag aan. Rapportage asbestinventarisatie versie 6 25 Projectnummer:

32 BIJLAGE I PLATTEGROND(EN) Rapportage asbestinventarisatie versie 6 Projectnummer:

33 plafondbeplating 4 asbestkoord 7 plaatmateriaal 11 pakkingen "Ondanks de grote zorgvuldigheid waarmee Search Ingenieursbureau B.V. deze tekening heeft samengesteld, kunnen aan de maatvoeringen op deze tekening geen rechten worden ontleend. Maatvoeringen dienen in het werk gecontroleerd te worden." Voormalig restaurant Resterend gedeelte Search Ingenieursbureau B.V. Hoofdkantoor: Meerstraat 2 Postbus ZH Heeswijk tel: fax: Projectnummer: Amsterdam: Petroleumhavenweg AC Amsterdam tel: fax: milieu@searchbv.nl Project: Asbestinventarisatie, te Leiden Omschrijving: Situatietekening kelder Datum: Get. ROH Kenmerk: Schaal: - Gez. HJO Formaat: A3 Opmerkingen: - Versie: 1 BIJLAGE II

34 "Ondanks de grote zorgvuldigheid waarmee Search Ingenieursbureau B.V. deze tekening heeft samengesteld, kunnen aan de maatvoeringen op deze tekening geen rechten worden ontleend. Maatvoeringen dienen in het werk gecontroleerd te worden." 3 plafondbeplating 4 asbestkoord 5 wandbeplating (niet asbesthoudend) 6 kit 11 pakkingen Voormalig restaurant Resterend gedeelte Search Ingenieursbureau B.V. Hoofdkantoor: Meerstraat 2 Postbus ZH Heeswijk tel: fax: Projectnummer: Amsterdam: Petroleumhavenweg AC Amsterdam tel: fax: milieu@searchbv.nl Project: Asbestinventarisatie, te Leiden Omschrijving: Situatietekening begane grond Datum: Get. ROH Kenmerk: Schaal: - Gez. HJO Formaat: A3 Opmerkingen: - Versie: 1 BIJLAGE II

35 "Ondanks de grote zorgvuldigheid waarmee Search Ingenieursbureau B.V. deze tekening heeft samengesteld, kunnen aan de maatvoeringen op deze tekening geen rechten worden ontleend. Maatvoeringen dienen in het werk gecontroleerd te worden." 1 ontluchtingskanaal 2 sandwichpaneel 4 asbestkoord 6 kit 9 bitumen (niet asbesthoudend) 10 isolatiemateriaal (niet asbesthoudend) Voormalig restaurant Resterend gedeelte Search Ingenieursbureau B.V. Hoofdkantoor: Meerstraat 2 Postbus ZH Heeswijk tel: fax: Projectnummer: Amsterdam: Petroleumhavenweg AC Amsterdam tel: fax: milieu@searchbv.nl Project: Asbestinventarisatie, te Leiden Omschrijving: Situatietekening 1e verdieping Datum: Get. ROH Kenmerk: Schaal: - Gez. HJO Formaat: A3 Opmerkingen: - Versie: 1 BIJLAGE II

36 "Ondanks de grote zorgvuldigheid waarmee Search Ingenieursbureau B.V. deze tekening heeft samengesteld, kunnen aan de maatvoeringen op deze tekening geen rechten worden ontleend. Maatvoeringen dienen in het werk gecontroleerd te worden." 1 ontluchtingskanaal 2 sandwichpaneel 4 asbestkoord 6 kit 9 bitumen (niet asbesthoudend) 10 isolatiemateriaal (niet asbesthoudend) Resterend gedeelte Search Ingenieursbureau B.V. Hoofdkantoor: Meerstraat 2 Postbus ZH Heeswijk tel: fax: Projectnummer: Amsterdam: Petroleumhavenweg AC Amsterdam tel: fax: milieu@searchbv.nl Project: Asbestinventarisatie, te Leiden Omschrijving: Situatietekening 2e verdieping Datum: Get. ROH Kenmerk: Schaal: - Gez. HJO Formaat: A3 Opmerkingen: - Versie: 1 BIJLAGE II

37 "Ondanks de grote zorgvuldigheid waarmee Search Ingenieursbureau B.V. deze tekening heeft samengesteld, kunnen aan de maatvoeringen op deze tekening geen rechten worden ontleend. Maatvoeringen dienen in het werk gecontroleerd te worden." 1 ontluchtingskanaal 2 sandwichpaneel 4 asbestkoord 6 kit 9 bitumen (niet asbesthoudend) 10 isolatiemateriaal (niet asbesthoudend) Resterend gedeelte Search Ingenieursbureau B.V. Hoofdkantoor: Meerstraat 2 Postbus ZH Heeswijk tel: fax: Projectnummer: Amsterdam: Petroleumhavenweg AC Amsterdam tel: fax: milieu@searchbv.nl Project: Asbestinventarisatie, te Leiden Omschrijving: Situatietekening 3e verdieping Datum: Get. ROH Kenmerk: Schaal: - Gez. HJO Formaat: A3 Opmerkingen: - Versie: 1 BIJLAGE II

38 "Ondanks de grote zorgvuldigheid waarmee Search Ingenieursbureau B.V. deze tekening heeft samengesteld, kunnen aan de maatvoeringen op deze tekening geen rechten worden ontleend. Maatvoeringen dienen in het werk gecontroleerd te worden." 1 ontluchtingskanaal 2 sandwichpaneel 4 asbestkoord 6 kit 9 bitumen (niet asbesthoudend) 10 isolatiemateriaal (niet asbesthoudend) Resterend gedeelte Search Ingenieursbureau B.V. Hoofdkantoor: Meerstraat 2 Postbus ZH Heeswijk tel: fax: Projectnummer: Amsterdam: Petroleumhavenweg AC Amsterdam tel: fax: milieu@searchbv.nl Project: Asbestinventarisatie, te Leiden Omschrijving: Situatietekening 4e verdieping Datum: Get. ROH Kenmerk: Schaal: - Gez. HJO Formaat: A3 Opmerkingen: - Versie: 1 BIJLAGE II

39 "Ondanks de grote zorgvuldigheid waarmee Search Ingenieursbureau B.V. deze tekening heeft samengesteld, kunnen aan de maatvoeringen op deze tekening geen rechten worden ontleend. Maatvoeringen dienen in het werk gecontroleerd te worden." 1 ontluchtingskanaal 2 sandwichpaneel 4 asbestkoord 6 kit 9 bitumen (niet asbesthoudend) 10 isolatiemateriaal (niet asbesthoudend) Resterend gedeelte Search Ingenieursbureau B.V. Hoofdkantoor: Meerstraat 2 Postbus ZH Heeswijk tel: fax: Projectnummer: Amsterdam: Petroleumhavenweg AC Amsterdam tel: fax: milieu@searchbv.nl Project: Asbestinventarisatie, te Leiden Omschrijving: Situatietekening 5e verdieping Datum: Get. ROH Kenmerk: Schaal: - Gez. HJO Formaat: A3 Opmerkingen: - Versie: 1 BIJLAGE II

40 "Ondanks de grote zorgvuldigheid waarmee Search Ingenieursbureau B.V. deze tekening heeft samengesteld, kunnen aan de maatvoeringen op deze tekening geen rechten worden ontleend. Maatvoeringen dienen in het werk gecontroleerd te worden." 1 ontluchtingskanaal 2 sandwichpaneel 4 asbestkoord 6 kit 9 bitumen (niet asbesthoudend) 10 isolatiemateriaal (niet asbesthoudend) Resterend gedeelte Search Ingenieursbureau B.V. Hoofdkantoor: Meerstraat 2 Postbus ZH Heeswijk tel: fax: Projectnummer: Amsterdam: Petroleumhavenweg AC Amsterdam tel: fax: milieu@searchbv.nl Project: Asbestinventarisatie, te Leiden Omschrijving: Situatietekening 6e verdieping Datum: Get. ROH Kenmerk: Schaal: - Gez. HJO Formaat: A3 Opmerkingen: - Versie: 1 BIJLAGE II

41 4 8 "Ondanks de grote zorgvuldigheid waarmee Search Ingenieursbureau B.V. deze tekening heeft samengesteld, kunnen aan de maatvoeringen op deze tekening geen rechten worden ontleend. Maatvoeringen dienen in het werk gecontroleerd te worden." 4 asbestkoord 8 remschoen Resterend gedeelte Search Ingenieursbureau B.V. Hoofdkantoor: Meerstraat 2 Postbus ZH Heeswijk tel: fax: Projectnummer: Amsterdam: Petroleumhavenweg AC Amsterdam tel: fax: milieu@searchbv.nl Project: Asbestinventarisatie, te Leiden Omschrijving: Situatietekening dakopbouw Datum: Get. ROH Kenmerk: Schaal: - Gez. HJO Formaat: A3 Opmerkingen: - Versie: 1 BIJLAGE II

42 6 "Ondanks de grote zorgvuldigheid waarmee Search Ingenieursbureau B.V. deze tekening heeft samengesteld, kunnen aan de maatvoeringen op deze tekening geen rechten worden ontleend. Maatvoeringen dienen in het werk gecontroleerd te worden." 6 kit Search Ingenieursbureau B.V. Hoofdkantoor: Meerstraat 2 Postbus ZH Heeswijk tel: fax: Projectnummer: Amsterdam: Petroleumhavenweg AC Amsterdam tel: fax: milieu@searchbv.nl Project: Asbestinventarisatie, te Leiden Omschrijving: Situatietekening doorsnede Datum: Get. ROH Kenmerk: Schaal: - Gez. HJO Formaat: A3 Opmerkingen: - Versie: 1 BIJLAGE II

43 "Ondanks de grote zorgvuldigheid waarmee Search Ingenieursbureau B.V. deze tekening heeft samengesteld, kunnen aan de maatvoeringen op deze tekening geen rechten worden ontleend. Maatvoeringen dienen in het werk gecontroleerd te worden." 2 sandwichpaneel 6 kit Search Ingenieursbureau B.V. Hoofdkantoor: Meerstraat 2 Postbus ZH Heeswijk tel: fax: Projectnummer: Amsterdam: Petroleumhavenweg AC Amsterdam tel: fax: milieu@searchbv.nl Project: Asbestinventarisatie, te Leiden Omschrijving: Situatietekening gevels Datum: Get. ROH Kenmerk: Schaal: - Gez. HJO Formaat: A3 Opmerkingen: - Versie: 1 BIJLAGE II

44 BIJLAGE II SAMENVATTING/OVERZICHTSTABEL Rapportage asbestinventarisatie versie 6 Projectnummer:

45 ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 Opdrachtgever: Ymere Ontwikkeling Project: Gebouw: Adres:, 2312 AK te Leiden Tabel 1: Overzicht asbesttoepassingen per verdieping Verdieping 1e t/m 6e verdieping 1e t/m 6e verdieping Vindplaats nummer Toepassing Ruimte Bevestigingsmethode Aantal Eenheid Afmeting totaal 1 Ontluchtingskanaal Sanitaire ruimten Ingestort 24 stuks 24 m 2 Sandwichpaneel Buitengevel(s) Kelder 3 Plafondbeplating Kelder, begane grond t/m zesde etage Begane grond en 1e t/m 6e verdieping 4 Asbestkoord 6 Kit kelder 7 Plaatmateriaal Meterkast achter de liften In gehele gebouw in electrakasten Buitengevels en rijwieltrap rijwielberging in technische ruimte Geklemd (d.m.v. glaslatten) 456 stuks ca. 515 m² Geschroefd 1 locaties 2 m² Geklemd 14 locaties 17,8 m Geplakt 14 locaties 225 m Geschroefd 1 locatie 0,8 m² dakopbouw 8 Remschoen liftmachinekamer Geklemd 1 locatie 0,02 m² kelder 11 Pakking technische ruimte Geklemd 1 locaties 0.01 m² Analyseresultaat 10-15% CHR (wit asbest) 10-15% CHR (wit asbest) 2-5% CHR (wit asbest) >60% CHR (wit asbest) 0,1-2% CHR (wit asbest) 2-5% CHR (wit asbest) 15-30% CHR (wit asbest) visuele waarneming Aard van het materiaal hechtgebonden hechtgebonden hechtgebonden niet hechtgebonden hechtgebonden hechtgebonden niet hechtgebonden niet hechtgebonden Tabel 2: Totale afmeting per asbesttoepassing Vindplaats nummer Toepassing Totale afmeting 1 Ontluchtingskanaal 24 m 2 Sandwichpaneel ca. 515 m² 3 Plafondbeplating 2 m² 4 Asbestkoord 17,8 m 6 Kit 225 m 7 Plaatmateriaal 0,8 m² 8 Remschoen 0,02 m² 11 Pakking 0.01 m² Rapportage asbestinventarisatie Projectnummer:

46 Tabel 3: Overzicht resultaten monsterneming Gebouw Monster Monsterplaats (ruimtenr) Stationsplein / Stationsweg te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage Stationsplein / Stationsweg te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage Stationsplein / Stationsweg te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage Stationsplein / Stationsweg te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage Stationsplein / Stationsweg te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage Stationsplein / Stationsweg te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage Stationsplein / Stationsweg te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage Stationsplein / Stationsweg te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage 1 Sanitaire ruimten Ontluchtingskanaal 1 rijwielberging in technische ruimte Materiaal Aantal Hoeveelheid Eenheden Wijze bevestiging Analyseresultaat 24 1 meter Ingestort 10-15% CHR (wit asbest) Plaatmateriaal 1 0,8 vierkante meter Geschroefd 2-5% CHR (wit asbest) vw technische ruimte Pakking 1 0,01 vierkante meter Geklemd visuele waarneming 2 liftmachinekamer Remschoen 1 0,02 vierkante meter Geklemd 15-30% CHR (wit asbest) 2 Buitengevel(s) Sandwichpaneel 456 ca. 515 vierkante meter Geklemd (d.m.v. glaslatten) 3 Meterkast achter de liften 10-15% CHR (wit asbest) Plafondbeplating 1 2 vierkante meter Geschroefd 2-5% CHR (wit asbest) Gebondenheid hechtgebonden hechtgebonden niet hechtgebonden niet hechtgebonden hechtgebonden hechtgebonden 3 schachten Bitumen 6 80 vierkante meter Geplakt < 0,1 % n.v.t. 4 in gehele gebouw Isolatiemateriaal 1 N.t.b.. geklemd rondom leiding < 0,1 % n.v.t. Rapportage asbestinventarisatie Projectnummer:

47 Gebouw Monster Monsterplaats (ruimtenr) 4 In gehele gebouw in electrakasten Stationsplein / Stationsweg te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage Stationsplein / Stationsweg te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage Stationsplein / Stationsweg te Leiden, resterend gedeelte kelder, begane grond t/m zesde etage 5 Flessenmagazijn van Super de Boer 6 Buitengevels en rijwieltrap Materiaal Aantal Hoeveelheid Eenheden Wijze bevestiging Analyseresultaat Asbestkoord 14 17,8 meter Geklemd >60% CHR (wit asbest) Gebondenheid niet hechtgebonden Wandbeplating vierkante meter Gespijkerd < 0,1 % n.v.t. Kit meter Geplakt 0,1-2% CHR (wit asbest) hechtgebonden Rapportage asbestinventarisatie Projectnummer:

48 BIJLAGE III VERPLICHTINGEN OPDRACHTGEVER Rapportage asbestinventarisatie Projectnummer:

49 VERPLICHTINGEN VAN DE OPDRACHTGEVER VAN DE OPDRACHTGEVER OVEREENKOMSTIG WET- EN REGELGEVING 1. Algemeen Asbestverwijdering is onderhevig aan een gemeentelijke vergunning. Aan de vergunning ligt een asbestinventarisatierapport ten grondslag. Wie kan een vergunning aanvragen en wordt daarmee de houder van de vergunning? 1. De eigenaar van een bouwwerk; 2. Namens de eigenaar van het bouwwerk: adviesbureau; 3. Gebruiker van een bouwwerk. Toelichting: 1. De houder van de vergunning blijft voor de gemeente verantwoordelijk en aanspreekpunt voor de rapportage als sanering. Is het niet volledig en dus niet geschikt voor afgifte sloopvergunning, dan spreekt de gemeente de aanvrager van de vergunning aan. Deze spreekt vervolgens het onderzoeksbureau aan. Dit geldt eveneens voor de asbestverwijdering. 2. Als gewerkt wordt in strijd met de voorschriften, spreekt de gemeente de houder van de vergunning in eerste instantie aan, in tweede instantie de asbestverwijderaar. De onder de punten 1 t/m 3 genoemde personen kunnen opdrachtgever zijn voor zowel de asbestinventarisatie, de asbestverwijdering, als de eindbeoordeling. Hij hoeft niet perse opdrachtgever te zijn voor de eindbeoordeling. Dit kan hij overlaten aan het verwijderingsbedrijf, hetgeen ook logisch is. De opdrachtgever is degene die: 1. De opdracht tot inventarisatie verleent aan een bedrijf dat in het bezit is van een geldig certificaat voor asbestinventarisatie; 2. De sloopvergunning bij de Gemeente aanvraagt, implicerende de melding voor het voornemen tot slopen/ verwijderen; 3. De opdracht tot de eindbeoordeling van de uitgevoerde asbestverwijdering verleent aan een laboratorium c.q. inspectie-instelling dat/die daarvoor is geaccrediteerd; 4. De opdracht tot de asbestverwijdering verleent aan een asbestverwijderingsbedrijf dat in het bezit is van een geldig certificaat voor asbestverwijderen; 5. De Gemeente minimaal één week vóór uitvoering op de hoogte stelt van de juiste uitvoeringsdata en -tijdstippen; 6. De stortbon en het vrijgavebewijs van het asbestverwijderingsbedrijf ontvangt; 7. De Gemeente uiterlijk binnen twee weken na uitvoering een afschrift stuurt van de resultaten van de eindbeoordeling; 8. De facturen voor de verleende diensten (1 t/m 4) ontvangt en betaalt. De opdrachtgever kan de zaken genoemd onder 1, 2, 3, 5 en 7 delegeren aan bijvoorbeeld het asbestverwijderingsbedrijf, doch blijft verantwoordelijk voor de aanwezigheid van de juiste papieren (inventarisatierapport en sloopvergunning) op het werk. Rapportage asbestinventarisatie Projectnummer:

50 2. Asbestverwijderingsbesluit 2005 De verantwoordelijkheid van de opdrachtgever voor de juiste papieren (inventarisatierapport en sloopvergunning) op het werk vindt zijn wettelijke basis in Par. 2, Artikel 3 en 5 en Par. 4, Artikel 10 van het Asbestverwijderingsbesluit De door de opdrachtgever in te schakelen bedrijven voor asbestinventarisatie, asbestverwijdering en eindbeoordeling kunnen het werk alleen verrichten, wanneer zij in het bezit zijn van de wettelijk verplichte certificatie, respectievelijk accreditatie, vermeld in art. 4.54a, 4.54d en 4.55a van het Arbobesluit / Asbestverwijderingsbesluit Asbestinventarisatierapport Ontleend aan Asbestverwijderingsbesluit 2005, Stb 704 d.d en Stb 87 d.d Paragraaf 2 - Asbestinventarisatie Art. 3-1-b: lid b: degene die geheel of gedeeltelijk doet (laat) afbreken of uit elkaar nemen (= dus de opdrachtgever). beschikt over een asbestinventarisatierapport. Art. 3-2-b: ook hier wordt weer gesproken over degene die asbest doet (laat) verwijderen (= dus de opdrachtgever). beschikt over een asbestinventarisatierapport. Art. 5 Degene die de handelingen van par. 3 doet / laat verrichten (= dus de opdrachtgever), verstrekt vóórdat de handeling wordt verricht, een afschrift van het inventarisatierapport aan degene die de handeling verricht (= dus het asbestverwijderingsbedrijf). Conclusie: Art. 3 en 5 zijn heel duidelijk: De opdrachtgever beschikt over een inventarisatierapport en geeft een afschrift van dat rapport aan degene die het asbest verwijdert. Hoe de opdrachtgever aan dat rapport komt, staat niet vermeld. Hij moet er gewoon over beschikken, dus het zelf regelen. Zie ook art. 4.54a-1 t/m 5 en 4.54d-5 (toevoeging aan Arbo-besluit). Aanvulling Arbeidsomstandighedenbesluit Artikel 4.54a. Asbestinventarisatie 1. Voordat een handeling als bedoeld in artikel 4.54, eerste lid, onderdeel a, b of d, wordt aangevangen, wordt de aanwezigheid van asbest of asbesthoudende producten dan wel crocidoliet of crocidoliethoudende producten volledig geïnventariseerd en worden de resultaten hiervan opgenomen in een inventarisatierapport. 2. Het eerste lid is van toepassing indien werknemers worden of kunnen worden blootgesteld aan asbest of asbesthoudende producten dan wel crocidoliet of crocidoliethoudende producten. 3. De inventarisatie en het inventarisatierapport, bedoeld in het eerste lid, worden uitgevoerd, onderscheidenlijk opgesteld, door een bedrijf dat in het bezit is van een certificaat voor asbestinventarisatie dat is afgegeven door Onze Minister of een certificerende instelling. 4. Een afschrift van het inventarisatierapport wordt verstrekt aan het bedrijf, bedoeld in artikel 4.54d, eerste lid, die de handeling, bedoeld in artikel 4.54, eerste lid, onderdeel a, b, of d, verricht. 5. Het certificaat of een afschrift daarvan is op de arbeidsplaats aanwezig en wordt desgevraagd getoond aan een ambtenaar als bedoeld in artikel 24 van de wet. Rapportage asbestinventarisatie Projectnummer:

51 Artikel 4.54d. Asbestverwijdering 1. De handelingen, bedoeld in artikel 4.54, eerste lid, met uitzondering van de handelingen, bedoeld in artikel 4.54b, onderdeel b tot en met i, worden verricht volgens een vooraf opgesteld werkplan als bedoeld in artikel 4.55 door een bedrijf dat in het bezit is van een certificaat voor asbestverwijdering, dat is afgegeven door Onze Minister of een certificerende instelling. 2. Bij een bedrijf als bedoeld in het eerste lid is in ieder geval een persoon als bedoeld in het derde lid werkzaam. 3. De handelingen, bedoeld in het eerste lid, worden verricht door of onder voortdurend toezicht van een persoon die in het bezit is van een certificaat van vakbekwaamheid voor het toezicht houden op het verwijderen van asbest en crocidoliet, dat is afgegeven door Onze Minister of een certificerende instelling. 4. Voorzover de handelingen, bedoeld in het eerste lid, mede worden verricht door een andere persoon dan de persoon, bedoeld in het derde lid, is deze andere persoon in het bezit van een certificaat van vakbekwaamheid voor het verwijderen van asbest en crocidoliet, dat is afgegeven door Onze Minister of een certificerende instelling. 5. Voordat wordt aangevangen met de handelingen, bedoeld in het eerste lid, is het bedrijf, bedoeld in het eerste lid, in het bezit van een afschrift van een inventarisatierapport als bedoeld in artikel 4.54a, eerste lid. 6. De certificaten, bedoeld in het eerste, derde en vierde lid, of afschriften daarvan en een afschrift van het inventarisatierapport, bedoeld in artikel 4.54a, eerste lid, zijn op de arbeidsplaats aanwezig en worden desgevraagd getoond aan een ambtenaar als bedoeld in artikel 24 van de wet. Par. 4 - Bouwwerken Art. 10: Het is verboden om een bouwwerk te slopen zonder of in afwijking van de vergunning van B&W. Bij een aanvraag om een sloopvergunning moet een inventarisatierapport worden overlegd (art. 10j). De houder van de sloopvergunning moet een afschrift van die vergunning ter hand stellen aan het bedrijf dat de sloop uitvoert. Rapportage asbestinventarisatie Projectnummer:

52 BIJLAGE IV ANALYSERAPPORT(EN) Rapportage asbestinventarisatie Projectnummer:

53

54

55 Materiaalidentificatie ORIGINEEL Rapportnummer: MO-RPR a Rapport samenstelling 014 Datum rapportage: Aantal pagina s: 3 Aantal bijlagen: 0 Gegevens opdrachtgever b Adres: Postbus CZ AMSTERDAM Contactpersoon: Heer R. Visser Referentie klant: Dossiernummer Search Laboratorium B.V.: d Projectnummer Search Laboratorium B.V.: Projectnummer directievoerder: e Onderzoeksgegevens Datum identificatie: Afgiftedatum conceptrapport op locatie: Adres: Petroleumhavenweg 8 te Amsterdam Aankomsttijd op locatie: 00:00 uur Vertrektijd op locatie: 00:00 uur Wachturen: 0 uur Uitvoerend medewerker: Robin Pronk Uitvoerend analist: Jeroen Snijder Type onderzoek: Materiaalidentificatie middels optische microscopie conform NEN 5896 Materiaalidentificatie middels Scanning Electronen Microscopie/EDX (conform ISO 14966) Doel onderzoek: Kwalitatieve bepaling van het soort asbest en semi-kwantitatieve bepaling van de concentratie asbest in asbestverdacht materiaal. Bijzonderheden: Monstername locatie: Stationsplein / Stationweg te leiden Identificatie(s) onderdeel van eindcontrole na asbestverwijdering: nee ja, rapport(en): Monster(s) genomen door: Search Laboratorium B.V. Search Ingenieursbureau B.V. Aangeleverd door opdrachtgever Indien de monsters niet door Search Laboratorium B.V. zijn genomen, draagt Search Laboratorium B.V. geen verantwoordelijkheid inzake herkomst en representativiteit, alsmede veiligheid tijdens monsternemening. Aantal monsters: 4 Resultaten Monster nummer Omschrijving materiaal Herkomst Analyseresultaat (w/w%) 1 Plaatmateriaal technischeruimte 2-5% CHR Ja 2 remschoen liftmachine 15-30% CHR Nee 3 bitumen schachten < 0.1% N.v.t. 4 Isolatie materiaal schachten < 0.1% N.v.t. Hechtgebonden (ja/nee) Rapportnummer: MO-RPR mlo Pagina 1 van 2

56 Aanvullende informatie aangaande dit rapport is beschikbaar voor de eindgebruiker. Deze informatie kan uitsluitend via de opdrachtgever van Search Laboratorium B.V. worden opgevraagd. Dit rapport mag op geen enkele wijze, behalve in zijn geheel, gereproduceerd worden zonder voorafgaande toestemming van Search Laboratorium B.V. De ondertekening van deze versie van het rapport wordt automatisch gegenereerd. Getekend te: Heeswijk Search Laboratorium B.V. Datum: maandag 19 juli 2010 Ir. Eric J.H.B. Markes Hoofd Laboratorium Rapportnummer: MO-RPR mlo Pagina 2 van 2

57

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540. Opdrachtgever: Ymere Ontwikkeling

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540. Opdrachtgever: Ymere Ontwikkeling ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540 Locatie: Stationsplein / Stationsweg te Leiden, 2312 AK te leiden Onderzoeksgebied: Voormalig restaurant op begane grond, kelder en tussen etage Opdrachtnemer: Search

Nadere informatie

Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden BV

Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden BV Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van BV. 111529 161704 ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540 Locatie: Aalmarkt 22, 2311 ED te Onderzoeksgebied: V&D warenhuis Opdrachtnemer: Search Ingenieursbureau

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM BRL 5052. Opdrachtgever: Horsman & Co Lisse BV. Locatie: Heereweg 215-217 te Lisse

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM BRL 5052. Opdrachtgever: Horsman & Co Lisse BV. Locatie: Heereweg 215-217 te Lisse ASBESTINVENTARISATIE CONFORM BRL 5052 Locatie: Heereweg 215-217 te Lisse Type onderzoek: volledige asbestinventarisatie voorafgaand aan sloop en/of verbouwing asbestinventarisatie inclusief risico-evaluatie

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540. Opdrachtgever: Portaal regiobedrijf Leiden

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540. Opdrachtgever: Portaal regiobedrijf Leiden ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540 Locatie: Complex 214, Calandstraat e.o., 2332 VD te Leiden Onderzoeksgebied: Woning(en) Opdrachtnemer: Search Ingenieursbureau B.V. (certificaatnr. : K26611/05) Datum

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform SC 540

Asbestinventarisatie conform SC 540 Asbestinventarisatie conform SC 540 Eigenaar: - Opdrachtgever: PVM Eindhoven B.V. Partij die optreedt voor de opdrachtgever: - Onderzoekslocatie: Leidsedreef 4 2352 BA Leiderdorp - gebouw 5 Opdrachtnemer:

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform bijlage XIIIa van Art ARBO-regeling

Asbestinventarisatie conform bijlage XIIIa van Art ARBO-regeling Asbestinventarisatie conform bijlage XIIIa van Art. 4.27 ARBO-regeling Opdrachtgever: Stichting Salvage Onderzoekslocatie: Karekietpark 22 1444HV Purmerend - School Opdrachtnemer: SGS Search Ingenieursbureau

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540. Opdrachtgever: Gemeente Dongen

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540. Opdrachtgever: Gemeente Dongen ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540 Locatie: Otterdonk 5, 5103 GN te Dongen Onderzoeksgebied: School Opdrachtnemer: Search Ingenieursbureau B.V. (certificaatnr. : K26611/05) Datum rapportage: 5-3-2010

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS/1504074A00. Keuken van een woning Doctor Ariënsstraat 37 5554 TP Valkenswaard. Datum: 11 augustus 2015

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS/1504074A00. Keuken van een woning Doctor Ariënsstraat 37 5554 TP Valkenswaard. Datum: 11 augustus 2015 Minervum 7002, 4817 ZL, Breda T +31 880 23 57 00 W www.rps.nl E asbest.advies@rps.nl ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS/1504074A00 Keuken van een woning Doctor Ariënsstraat 37 5554 TP Valkenswaard

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform bijlage XIIIa van Art ARBO-regeling

Asbestinventarisatie conform bijlage XIIIa van Art ARBO-regeling Asbestinventarisatie conform bijlage XIIIa van Art. 4.27 ARBO-regeling Opdrachtgever: KleurrijkWonen Onderzoekslocatie: Spartaveld 86 4142 TE Leerdam - Woning Opdrachtnemer: SGS Search Ingenieursbureau

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM BRL Locatie: Rochdale One te Amsterdam

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM BRL Locatie: Rochdale One te Amsterdam ASBESTINVENTARISATIE CONFORM BRL 5052 Locatie: Rochdale One te Amsterdam Type onderzoek: C] volledige asbestinventarisatie voorafgaand aan sloop en/of verbouwing S asbestinventarisatie inclusief risico-evaluatie

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540 ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540 Onderzoekslocatie: Karekietpark 16, 1444 HV te Purmerend - Wijkcentrum Opdrachtnemer: Search Ingenieursbureau B.V. (certificaatnr. : K26611/05) Datum rapportage: 21-10-2011

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform SC 540

Asbestinventarisatie conform SC 540 Asbestinventarisatie conform SC 540 Eigenaar: Opdrachtgever: PVM Eindhoven B.V. Partij die optreedt voor de opdrachtgever: Onderzoekslocatie: Leidsedreef 4 2352 BA Leiderdorp - gebouw 4 Opdrachtnemer:

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540 Eigenaar: -

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540 Eigenaar: - ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540 Eigenaar: - Opdrachtgever: BBN Adviseurs Partij die optreedt voor de opdrachtgever: - Onderzoekslocatie: Noordendijk 148, 3311 RR te Dordrecht - Kantoor Opdrachtnemer:

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540 ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540 Opdrachtgever: Steelhaven B.V. Onderzoekslocatie: Molenweg en Het Steel 6041 MM te Roermond (Woning(en)) Opdrachtnemer: Search Ingenieursbureau B.V. (certificaatnr.

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540 ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540 Opdrachtgever: KoNoToJo B.V. Onderzoekslocatie: Veldhovenring 30, 5041 BC te Tilburg - Woning(en) Opdrachtnemer: Search Ingenieursbureau B.V. (certificaatnr. : 07-D070109)

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform bijlage XIIIa van Art ARBO-regeling

Asbestinventarisatie conform bijlage XIIIa van Art ARBO-regeling Asbestinventarisatie conform bijlage XIIIa van Art. 4.27 ARBO-regeling Opdrachtgever: Gubbels Wegenbouw en Sloopwerken B.V. Onderzoekslocatie: Veilingweg 32 5334 LD Velddriel - Schuur - Rondom de schuur

Nadere informatie

RPA-advies Rapport: Datum: 7 december 2015

RPA-advies Rapport: Datum: 7 december 2015 Projectnummer 2015674 Asbestonderzoek Asbestinventarisatie type A Garage / berging Projectlocatie Willemstraat 40c te Ridderkerk Onderzoeksdatum 4 december 2015 Soort asbestonderzoek Omvang van het onderzoek

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform SC 540

Asbestinventarisatie conform SC 540 Asbestinventarisatie conform SC 540 Eigenaar: Opdrachtgever: PVM Eindhoven B.V. Partij die optreedt voor de opdrachtgever: Onderzoekslocatie: Leidsedreef 4 2352 BA Leiderdorp Gebouw 6 Opdrachtnemer: Search

Nadere informatie

Materiaalidentificatie

Materiaalidentificatie Materiaalidentificatie ORIGINEEL Rapportnummer: MO-SHI-0001679 a Rapport samenstelling 014 Datum rapportage: 3-11-2014 Aantal pagina s: 4 Aantal bijlagen: 0 Gegevens opdrachtgever Opdrachtgever: Alliander

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport

Asbestinventarisatierapport Asbestinventarisatierapport Betreffende 5 schuren en een houtopslag aan de Brijstroetweg 1 te Putten It String 12 Tel: 0582300121 info@qualitainspecties.nl 8754GS Makkum www.qualitainspecties.nl.nl OPDRACHTGEVER

Nadere informatie

RPA-advies Rapport: Datum: 3 augustus 2015

RPA-advies Rapport: Datum: 3 augustus 2015 Projectnummer 2015413 Asbestonderzoek Asbestinventarisatie type A Woning Projectlocatie Platteweg 29 te Reeuwijk Onderzoeksdatum 31 juli 2015 Soort asbestonderzoek Omvang van het onderzoek Volledige asbestinventarisatie

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform procescertificaat asbestinventarisatie Molenstraat 45 te Diessen Project

Asbestinventarisatie conform procescertificaat asbestinventarisatie Molenstraat 45 te Diessen Project Asbestinventarisatie conform procescertificaat asbestinventarisatie Molenstraat 45 te Diessen Project 2017.0075-002 projectnummer 2017.0075-002 project Molenstraat 45 te Diessen opdrachtgever Van Dun Advies

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform SC 540

Asbestinventarisatie conform SC 540 Asbestinventarisatie conform SC 540 Eigenaar: Opdrachtgever: Zorgvastgoed Zeeland B.V. Partij die optreedt voor de opdrachtgever: Onderzoekslocatie: Koudekerkseweg 88 4382 EE Vlissingen - Beddenhuis Opdrachtnemer:

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE

ASBESTINVENTARISATIE ASBESTINVENTARISATIE Opdrachtgever: Homco Realty Fund (85) BV Onderzoekslocatie: Mathildelaan 1, 5611BD te Eindhoven - Kantoor Opdrachtnemer: Search Ingenieursbureau B.V. (certificaatnr. : K26611/06) Deskundig

Nadere informatie

RPA-advies Rapport: Datum: 18 oktober 2016

RPA-advies Rapport: Datum: 18 oktober 2016 Projectnummer 20160872 Asbestonderzoek Asbestinventarisatie type A conform SC540 Bedrijfspanden en garageboxen Projectlocatie Bergse Dorpsstraat 132 te Rotterdam Onderzoeksdatum 17 oktober 2016 Soort asbestonderzoek

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport conform bijlagen XIIIa

Asbestinventarisatierapport conform bijlagen XIIIa Asbestinventarisatierapport conform bijlagen XIIIa versie 3 maart 2017 omvangonderzoeksgebied betreft 6 schuren, 1 afdak adres: Buizerdweg 20 5758 PJ Neerkant Opdrachtgever Naam Bunt asbestsanering B.V.

Nadere informatie

OP WEG NAAR EEN VEILIGE TOEKOMST

OP WEG NAAR EEN VEILIGE TOEKOMST Asbestinventarisatie conform bijlage XIIIa Koetshuis, stallen en schuur zijnde een gehele bouwwerken. Niet geschikt voor asbestverwijdering, risicobeoordeling noodzakelijk Voor uitsluitend het verwijderen

Nadere informatie

RPA-advies Rapport: Datum: 17 juni 2015

RPA-advies Rapport: Datum: 17 juni 2015 Projectnummer 2015319 Asbestonderzoek Asbestinventarisatie conform SC 540 Type A Woning Projectlocatie Bosboomlaan 11 Schiedam Onderzoeksdatum 15 juni 2015 Soort asbestonderzoek Omvang van het onderzoek

Nadere informatie

Analysecertificaat asbest Opdracht Opdrachtgever Lycens Rapportnummer R170400007 versie 1 Contactpersoon Lycens Datum opdracht 31-03-2017 Adres Deventerstraat 10 Datum ontvangst 31-03-2017 Postcode en

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform SC 540

Asbestinventarisatie conform SC 540 Asbestinventarisatie conform SC 540 Eigenaar: Opdrachtgever: Partij die optreedt voor de opdrachtgever: Onderzoekslocatie: Opdrachtnemer: Gemeente Castricum Deskundig Inventariseerder Asbest (DIA): Datum

Nadere informatie

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer:

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer: Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering Projectnummer: 20180347 De woning & opstallen aan de Lagelaan 3 te Heiloo Opdrachtgever : Versie :

Nadere informatie

Rapportage asbestinventarisatie TYPE B conform SC-540. Het bedrijfspand Kerkstraat 38 te Vught

Rapportage asbestinventarisatie TYPE B conform SC-540. Het bedrijfspand Kerkstraat 38 te Vught Rapportage asbestinventarisatie TYPE B conform SC-540 Het bedrijfspand Kerkstraat 38 te Vught Projectnummer: VMA2016017 Soort asbestonderzoek Asbestinventarisatie Type A Volledig Onvolledig (NEN-2991,

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540 ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540 Opdrachtgever: DELA Uitvaartverzorging B.V. Onderzoekslocatie: Laan te Rhijnhof 4, 2332HZ te Leiden (Crematorium) Opdrachtnemer: Search Ingenieursbureau B.V. (certificaatnr.

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport conform bijlagen XIIIa

Asbestinventarisatierapport conform bijlagen XIIIa Asbestinventarisatierapport conform bijlagen XIIIa versie 3 maart 2017 omvangonderzoeksgebied betreft woning adres: Mergelakker 17 6181 JE Elsloo Opdrachtgever Naam Demotech B.V. Postadres Humcoven 15

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform bijlage XIIIA, behorend bij artikel 4.27 van de Arbeidsomstandighedenregeling

Asbestinventarisatie conform bijlage XIIIA, behorend bij artikel 4.27 van de Arbeidsomstandighedenregeling Asbestinventarisatie conform bijlage XIIIA, behorend bij artikel 4.27 van de Arbeidsomstandighedenregeling Gebouwfunctie: Keet Adres: Veldenpoort 4-6 Plaats: Leiden Doel / Aanleiding: Sloop Projectnummer:

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform SC 540

Asbestinventarisatie conform SC 540 Asbestinventarisatie conform SC 540 Eigenaar: Opdrachtgever: N.V. Nederlandse Gasunie Partij die optreedt voor de opdrachtgever: Onderzoekslocatie: Meester Smeengeweg Westerbork - Maaiveld Opdrachtnemer:

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE conform SC-540

ASBESTINVENTARISATIE conform SC-540 ASBESTINVENTARISATIE conform SC-540 Opdrachtgever: De heer A Adres: X Locatie: Adres: ------- ------- Onderzoeksgebied Woonhuis en schuur Reden van onderzoek: t.b.v. sloop en verbouwing Opdrachtnemer:

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE. de dakconstructies van twee schuren en de direct onderliggende ruimtes

ASBESTINVENTARISATIE. de dakconstructies van twee schuren en de direct onderliggende ruimtes ASBESTINVENTARISATIE de dakconstructies van twee schuren en de direct onderliggende ruimtes Adres: Heitrak 17 en 17a Plaats: Neerkant Kenmerk: P170304 Asbestdak Advies BV Essenerweg 96 3774 LC Kootwijkerbroek

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform SC 540

Asbestinventarisatie conform SC 540 Asbestinventarisatie conform SC 540 Eigenaar: Opdrachtgever: Steelhaven B.V. Partij die optreedt voor de opdrachtgever: Onderzoekslocatie: Stijlshof 12, 6041 MN te Roermond - Woning(en) Opdrachtnemer:

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE. de dakconstructies van twee schuren, de dakconstructie van een aanbouw aan een woning en alle direct onderliggende ruimtes

ASBESTINVENTARISATIE. de dakconstructies van twee schuren, de dakconstructie van een aanbouw aan een woning en alle direct onderliggende ruimtes ASBESTINVENTARISATIE de dakconstructies van twee schuren, de dakconstructie van een aanbouw aan een woning en alle direct onderliggende ruimtes Adres: Roomweg 4 Plaats: Deurne Kenmerk: P170314 Asbestdak

Nadere informatie

Inventarisatie van een woning Oude Liesselseweg 25 te Deurne

Inventarisatie van een woning Oude Liesselseweg 25 te Deurne Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering Projectnummer: 2017180 Inventarisatie van een woning Oude Liesselseweg 25 te Deurne Opdrachtgever :

Nadere informatie

type A volledig Asbestinventarisatie conform SC540 Betreffende Twee schuren aan de Holthuisweg 17 te Winterswijk Woold

type A volledig Asbestinventarisatie conform SC540 Betreffende Twee schuren aan de Holthuisweg 17 te Winterswijk Woold Asbestinventarisatie conform SC540 type A volledig Betreffende Twee schuren aan de Holthuisweg 17 te Winterswijk Woold It String 12 T +31 611 342 479 info@qualitainspecties.nl 8754GS Makkum www.qualitainspecties.nl.nl

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540

ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540 ASBESTINVENTARISATIE CONFORM SC 540 Opdrachtgever: Steelhaven B.V. Onderzoekslocatie: Het Steel, 6041MM te Roermond (in aanbouw zijnde woningen) Opdrachtnemer: Search Ingenieursbureau B.V. (certificaatnr.

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform SC540. type A volledig. Betreffende een Diverse schuren aan de Westeinde 160 te Nieuwleusen

Asbestinventarisatie conform SC540. type A volledig. Betreffende een Diverse schuren aan de Westeinde 160 te Nieuwleusen Asbestinventarisatie conform SC540 type A volledig Betreffende een Diverse schuren aan de Westeinde 160 te Nieuwleusen It String 12 8754GS Makkum T +31 611 342 479 info@qualitainspecties.nl www.qualitainspecties.nl.nl

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIERAPPORT Conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering

ASBESTINVENTARISATIERAPPORT Conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering ASBESTINVENTARISATIERAPPORT Conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering Onderzoeksgebied: een 2-tal slaapkamers Zwaanstraat 27 5109TM 's Gravenmoer Lage Ham 190-192 5102 AE Dongen

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform bijlage XIIIa van Art ARBO-regeling

Asbestinventarisatie conform bijlage XIIIa van Art ARBO-regeling Asbestinventarisatie conform bijlage XIIIa van Art. 4.27 ARBO-regeling Opdrachtgever: KleurrijkWonen Onderzoekslocatie: Lijsterbesstraat 33 4001 ZK Tiel - Woning Opdrachtnemer: SGS Search Ingenieursbureau

Nadere informatie

Asbestinventarisatie SC-540 type A Toro International B.V. Winkelpand Binnenweg 3-5, 3012 KA te Rotterdam

Asbestinventarisatie SC-540 type A Toro International B.V. Winkelpand Binnenweg 3-5, 3012 KA te Rotterdam Asbestinventarisatie SC-540 type A Toro International B.V. BME Asbestconsult b.v. Vianen, 16 november 2011 B. van der Velde 210.11.649 Asbestinventarisatie SC-540 type A Asbestinventarisatie SC-540 type

Nadere informatie

OP WEG NAAR EEN VEILIGE TOEKOMST

OP WEG NAAR EEN VEILIGE TOEKOMST Asbestinventarisatie Type A (onvolledig) conform SC-540 In/aan: Boerderij en bijgebouwen zijnde een volledig bouwwerk. Type A direct waarneembaar asbest Volledig Onvolledig Type B niet direct waarneembaar

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A Industrieweg 20 7921 JP Zuidwolde T. 0528 33 11 00 F. 0528 33 11 01 W. www.gebouweninspectie.nl E. info@gebouweninspectie.nl ASBESTINVENTARISATIE TYPE A PROJECTGEGEVENS Type object : MFA Veningerland Locatie

Nadere informatie

RPA-advies Rapport: Datum: 29 mei 2015

RPA-advies Rapport: Datum: 29 mei 2015 Projectnummer 2015278 Asbestonderzoek Asbestinventarisatie conform SC 540 Type A Voormalige boerderij / kantoorpand Projectlocatie Venuslaan 14 te Dordrecht Onderzoeksdatum 26 mei 2015 Soort asbestonderzoek

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform SC 540

Asbestinventarisatie conform SC 540 Asbestinventarisatie conform SC 540 Eigenaar: Opdrachtgever: KleurrijkWonen Partij die optreedt voor de opdrachtgever: Onderzoekslocatie: Spartaveld 90 4142 TE Leerdam Woning en inpandige berging Opdrachtnemer:

Nadere informatie

OP WEG NAAR EEN VEILIGE TOEKOMST

OP WEG NAAR EEN VEILIGE TOEKOMST Asbestinventarisatie conform bijlage XIIIa Landhuis zijnde een gedeelte bouwwerken. Niet geschikt voor asbestverwijdering, risicobeoordeling noodzakelijk Voor uitsluitend het verwijderen van het in dit

Nadere informatie

Rapenburgerschans TR Nieuwegein

Rapenburgerschans TR Nieuwegein Rapenburgerschans 58 3432 TR Nieuwegein Rapportage Asbestinventarisatie Conform Bijlage XIIIa van Art. 4.27 ARBO-regeling Onderzoeks- en/of objectlocatie Rapenburgerschans 58 3432 TR Nieuwegein Datum inspectie

Nadere informatie

Miamidreef KA Utrecht

Miamidreef KA Utrecht Miamidreef 5 3564 KA Utrecht Rapportage Asbestinventarisatie Conform Bijlage XIIIa van Art. 4.27 ARBO-regeling Onderzoeks- en/of objectlocatie Miamidreef 5 3564 KA Utrecht Datum inspectie 14 mei 2019 Rapportnummer

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE. de dakconstructies van drie schuren en de direct onderliggende ruimtes

ASBESTINVENTARISATIE. de dakconstructies van drie schuren en de direct onderliggende ruimtes ASBESTINVENTARISATIE de dakconstructies van drie schuren en de direct onderliggende ruimtes Adres: Heitrak 25a Plaats: Neerkant Kenmerk: P170928 Asbestdak Advies BV Essenerweg 96 3774 LC Kootwijkerbroek

Nadere informatie

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer:

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer: Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering Projectnummer: 2017100006 De kapschuur en schapenschuur aan de Nieuwe Deventerweg 36 te Zwolle Opdrachtgever

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport Type A volledig ( conform SC-540 versie 2 )

Asbestinventarisatierapport Type A volledig ( conform SC-540 versie 2 ) Vestiging Noord-Holland Aalscholverstraat 37 1444 VP Purmerend Tel: 06-586945571 E-mail: info@stasco.nl Asbestinventarisatierapport Type A volledig ( conform SC-540 versie 2 ) Onderzoekslocatie J. Hanzestraat

Nadere informatie

RAPPORTAGE ASBESTINVENTARISATIE VAN DE OPSLAGRUIMTE GELEGEN AAN HET BROERSVEST 119 TE SCHIEDAM

RAPPORTAGE ASBESTINVENTARISATIE VAN DE OPSLAGRUIMTE GELEGEN AAN HET BROERSVEST 119 TE SCHIEDAM Arbo- en Milieuadvisering Asbestadvisering Legionella-advisering Bodemadvies Risico inventarisaties en Evaluaties Arbo-cursussen Projectbegeleiding Social Enterprises RAPPORTAGE ASBESTINVENTARISATIE VAN

Nadere informatie

Rapportage asbestinventarisatie TYPE A (volledig) conform SC-540. Het bedrijfspand Kerkstraat 38 te Vught

Rapportage asbestinventarisatie TYPE A (volledig) conform SC-540. Het bedrijfspand Kerkstraat 38 te Vught Rapportage asbestinventarisatie TYPE A (volledig) conform SC-540 Het bedrijfspand Kerkstraat 38 te Vught Projectnummer: VMA2015318 Soort asbestonderzoek Asbestinventarisatie Type A Volledig Onvolledig

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE. de dakconstructie van een schuur en de direct onderliggende ruimtes

ASBESTINVENTARISATIE. de dakconstructie van een schuur en de direct onderliggende ruimtes ASBESTINVENTARISATIE de dakconstructie van een schuur en de direct onderliggende ruimtes Adres: Walsbergseweg 51 Plaats: Deurne Kenmerk: P170765 Asbestdak Advies BV Essenerweg 96 3774 LC Kootwijkerbroek

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE. de dakconstructies van twee schuren

ASBESTINVENTARISATIE. de dakconstructies van twee schuren ASBESTINVENTARISATIE de dakconstructies van twee schuren Adres: Schalkertweg 3 Plaats: Deurne Kenmerk: P170763 Asbestdak Advies BV Essenerweg 96 3774 LC Kootwijkerbroek 0342-430110 info@asbestdakadvies.nl

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform SC 540

Asbestinventarisatie conform SC 540 Asbestinventarisatie conform SC 540 Opdrachtgever: Steelhaven B.V. Onderzoekslocatie: Voorstad Sint Jacob 158, 6041 LN te Roermond - loods & verontreinigd gebied Opdrachtnemer: Search Ingenieursbureau

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport

Asbestinventarisatierapport Asbestinventarisatierapport Opdrachtgever: Projectlocatie: Postcode, plaats: ADT Zuidkampweg gebouw Z81 7424 Enschede Onderzoek verricht door: ACMAA Advies B.V. SCA certificaat: 07-D070011.01 Onderzocht

Nadere informatie

OP WEG NAAR EEN VEILIGE TOEKOMST

OP WEG NAAR EEN VEILIGE TOEKOMST Asbestinventarisatie Type A (volledig) conform SC-540 In/aan: Kruipruimte (woning) zijnde een bouwkundige eenheid. Type A direct waarneembaar asbest Volledig Onvolledig Type B niet direct waarneembaar

Nadere informatie

Inventarisatie dakconstructie van een 3-tal stallen aan de Raktseweg 8 te Deurne

Inventarisatie dakconstructie van een 3-tal stallen aan de Raktseweg 8 te Deurne Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering Projectnummer: 2017199 Inventarisatie dakconstructie van een 3-tal stallen aan de Raktseweg 8 te Deurne

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport

Asbestinventarisatierapport Asbestinventarisatierapport Onderzochte locatie: schuur Adres: Rijksweg 97 Postcode/plaats: 6998 AG Laag Keppel Datum rapportage: 21 maart 2017 Rapportagenummer: 17.03072 1 Projectnummer 17.03072 Qcount

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport Type A volledig ( conform SC-540 versie 2 )

Asbestinventarisatierapport Type A volledig ( conform SC-540 versie 2 ) Vestiging Nederland zuid Postbus 189 6190 AD Beek ( L) Tel: 06-14512090 E-mail: info@stasco.be Asbestinventarisatierapport Type A volledig ( conform SC-540 versie 2 ) Onderzoekslocatie Opdrachtgever Onderzoeksinstelling

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport type A conform SC-540

Asbestinventarisatierapport type A conform SC-540 versie 3.2 februari 2014 Asbestinventarisatierapport type A conform SC-540 Volledig onderzoek, i.v.m. verwijdering van asbest in/aan: Boerderij en hooiberg Opdrachtgever Naam Van den Hadelkamp Oudewater

Nadere informatie

Actualiteit van het asbestinventarisatierapport Adres: Voorthuizerstraat 256

Actualiteit van het asbestinventarisatierapport Adres: Voorthuizerstraat 256 Titelblad GRONDVITAAL BV ASBESTINVENTARISATIE / BODEMONDERZOEK Locatie Adres: Oude Barneveldseweg 52 Postcode, Plaats 3862 WZ Nijkerk Opdrachtgever Naam: Adres: Postcode, plaats: AVM BV Garderbroekerweg

Nadere informatie

Volledige asbestinventarisatie type-a van perceel aan het Heeleind 82 te Bladel

Volledige asbestinventarisatie type-a van perceel aan het Heeleind 82 te Bladel Volledige asbestinventarisatie type-a van perceel aan het Heeleind 82 te Bladel PROJECT NR : 1252 SC-540 Rabobank- rekeningnr.:138137420 KvK 17212553 BTW nr. NL143215152B01 Opdrachtgever Keeris architecten

Nadere informatie

Asbestinventarisatie

Asbestinventarisatie Asbestinventarisatie Opdrachtgever: Projectlocatie: Postcode, plaats: ADT Zuidkampweg gebouw Z13 7424 Enschede Onderzoek verricht door: ACMAA Advies B.V. SCA certificaat: 07-D070011.01 Onderzocht door:

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform SC 540

Asbestinventarisatie conform SC 540 Asbestinventarisatie conform SC 540 Eigenaar: Opdrachtgever: Talis Partij die optreedt voor de opdrachtgever: Onderzoekslocatie: Libellenstraat 37 6533 RL Nijmegen Woning en berging Opdrachtnemer: Search

Nadere informatie

MATERIAALIDENTIFICATIE

MATERIAALIDENTIFICATIE MATERIAALIDENTIFICATIE ORIGINEEL Rapportnummer: MO-SHI-0004333 a Rapport samenstelling 014 Datum rapportage: 22-6-2017 Aantal pagina s: 5 Aantal bijlagen: 0 Gegevens opdrachtgever Opdrachtgever: Liandon

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport type B. Wenslauerstraat 22 Amsterdam. 'dak van bedrijfspand'

Asbestinventarisatierapport type B. Wenslauerstraat 22 Amsterdam. 'dak van bedrijfspand' Asbestinventarisatierapport type B Wenslauerstraat 22 te Amsterdam 'dak van bedrijfspand' Projectnummer: 115125-B Autorisatiedatum: 7-12-2015 Opdrachtgever: BV Beleggingsmaatschappij DIG Onderzoek omvang:

Nadere informatie

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer: 217-DKo18-ai-v1

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer: 217-DKo18-ai-v1 Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering Projectnummer: 217-DKo18-ai-v1 De woonwagen aan de Korstmos 18 te Deurne Opdrachtgever : Bergopwaarts

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE RAPPORT

ASBESTINVENTARISATIE RAPPORT ASBESTINVENTARISATIE RAPPORT Asbestinventarisatie Rapport Type A Schoorsteen woonhuis Blauwkapelseweg 69 te Utrecht Projectnummer: 2010-1167 08 juni 2010 Status rapportage: Definitief Opdrachtgever: Mevr.

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport

Asbestinventarisatierapport Asbestinventarisatierapport Betreffende een Schuur en garage aan de Grietmanswijk 6A te Bovensmilde It String 12 T +31 611 342 479 info@qualitainspecties.nl 8754GS Makkum www.qualitainspecties.nl.nl OPDRACHTGEVER

Nadere informatie

Volledige Asbestinventarisatie conform SC 540 Type A

Volledige Asbestinventarisatie conform SC 540 Type A Oude Dijk 9, 8096 RJ Oldebroek Telefoon 0525-631501 E-mail: h.v.ommen@akblom.nl Website: www.akblom.nl Volledige Asbestinventarisatie conform SC 540 Type A van een melkopslagmagazijn, technische ruimte,

Nadere informatie

Asbestinventarisatie

Asbestinventarisatie Asbestinventarisatie Opdrachtgever: Projectlocatie: Postcode, plaats: ADT Zuidkampweg gebouw Z14 7424 Enschede Onderzoek verricht door: ACMAA Advies B.V. SCA certificaat: 07-D070011.01 Onderzocht door:

Nadere informatie

Asbestinventarisatie

Asbestinventarisatie Asbestinventarisatie Opdrachtgever: Projectlocatie: Postcode, plaats: ADT Zuidkampweg gebouw Z15 7424 Enschede Onderzoek verricht door: ACMAA Advies B.V. SCA certificaat: 07-D070011.01 Onderzocht door:

Nadere informatie

Marco Pololaan GM Utrecht

Marco Pololaan GM Utrecht Marco Pololaan 170 3526 GM Utrecht Rapportage Asbestinventarisatie Conform Bijlage XIIIa van Art. 4.27 ARBO-regeling Onderzoeks- en/of objectlocatie Marco Pololaan 170 3526 GM Utrecht Datum inspectie 4

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport

Asbestinventarisatierapport Asbestinventarisatierapport Opdrachtgever: Enzerink B.V. Projectlocatie: Sint Janstraat 52 Postcode, plaats: 7256 BC Keijenborg Onderzoek verricht door: ACMAA Advies B.V. SCA certificaat: 07-D070011.01

Nadere informatie

RPA-advies. Asbestinventarisatierapport. Projectnummer Datum onderzoek 3 augustus Onderzochte bouwkundige eenheid

RPA-advies. Asbestinventarisatierapport. Projectnummer Datum onderzoek 3 augustus Onderzochte bouwkundige eenheid Asbestinventarisatierapport conform bijlage XIIIA, behorend bij artikel 4.27 uit de Arbeidsomstandighedenregeling, dd. 30 november 2016 Projectnummer 20170873 Datum onderzoek 3 augustus 2017 Projectlocatie

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE (Type A, volledig)

ASBESTINVENTARISATIE (Type A, volledig) ASBESTINVENTARISATIE (Type A, volledig) Object: de bovenbouw van twee schuren Adres: Eekhoutswijk 4 Plaats: Smilde Kenmerk: P2016397.00 Omschrijving object: de bovenbouw van twee schuren Eigenaar: Maatschap

Nadere informatie

Asbestinventarisatie

Asbestinventarisatie Asbestinventarisatie Opdrachtgever: Enzerink B.V. Projectlocatie: Schuttestraat 17 Postcode, plaats: 7251 MP Vorden Onderzoek verricht door: ACMAA Advies B.V. SCA certificaat: 07-D070011.01 Onderzocht

Nadere informatie

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer: 217-LSS11-ai-v1

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer: 217-LSS11-ai-v1 Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering Projectnummer: 217-LSS11-ai-v1 De woning aan de Sint Servatiusstraat 11 te Liessel Opdrachtgever :

Nadere informatie

Rapportage asbestinventarisatie Type-A (Volledig) (conform SC-540)

Rapportage asbestinventarisatie Type-A (Volledig) (conform SC-540) Rapportage asbestinventarisatie Type-A (Volledig) (conform SC-540) Het cultureel centrum & sporthal De Krommert 18, Oosthuizen Opdrachtgever : Gemeente Edam-Volendam Postbus 180 1130 AD Volendam Datum

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform SC-540 type A naar aanleiding van hagelschade. Voorblad. Opdrachtgever: AB Werkt. Eigendom bouwwerk(en): Dhr. J.

Asbestinventarisatie conform SC-540 type A naar aanleiding van hagelschade. Voorblad. Opdrachtgever: AB Werkt. Eigendom bouwwerk(en): Dhr. J. Voorblad Opdrachtgever: AB Werkt Eigendom bouwwerk(en): Dhr. J. Kuijpers Onderzochte bouwkundige eenheid, constructie of object: 2 Stallen, loods, schuur en 3 aanbouwen Voorpeelweg 33 te Deurne Opdrachtnemer:

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE (type A) ( dakconstructie van een schuur ) Beilerweg 4 Hooghalen Kenmerk:

ASBESTINVENTARISATIE (type A) ( dakconstructie van een schuur ) Beilerweg 4 Hooghalen Kenmerk: ASBESTINVENTARISATIE (type A) ( dakconstructie van een schuur ) Beilerweg 4 Hooghalen Kenmerk: 2015097.00 Omschrijving object: Eigenaar: Opdrachtgever: Uitvoering: Projectleider, inventariseerder (DIA)

Nadere informatie

Asbest Jan W.C. van Willigenburg (beleid en communicatie) BME Asbestconsult BV Vianen

Asbest Jan W.C. van Willigenburg (beleid en communicatie) BME Asbestconsult BV Vianen De Huurdersvereniging van Portaal Nijmegen (HvPN) Asbest Jan W.C. van Willigenburg (beleid en communicatie) BME Asbestconsult BV Vianen Programma Wat is asbest? Risico s en normen Toepassingen Voorbeelden

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE conform SC-540

ASBESTINVENTARISATIE conform SC-540 ASBESTINVENTARISATIE conform SC-540 Opdrachtgever: Mevrouw Pijpers. Rodegraafweg 20 te Liessel Locatie: Rodegraafweg 20 Liessel Onderzoeksgebied Woonhuis en garage Reden van onderzoek: Opdrachtnemer: Sloop

Nadere informatie

Asbestinventarisatie

Asbestinventarisatie Asbestinventarisatie Opdrachtgever: Enzerink B.V. Projectlocatie: Eeltinkweg 10 Postcode, plaats: 7021 KJ Zelhem Onderzoek verricht door: ACMAA Advies B.V. SCA certificaat: 07-D070011.01 Onderzocht door:

Nadere informatie

Inspectus is een onafhankelijk adviesbureau

Inspectus is een onafhankelijk adviesbureau inventariseert Inspectus is een onafhankelijk adviesbureau Op het gebied van asbest kunnen wij u begeleiden en advies geven. De dienstverlening kan zijn asbestinventarisatieonderzoeken en rapportage conform

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIERAPPORT Volledige TYPE A CONFORM SC-540

ASBESTINVENTARISATIERAPPORT Volledige TYPE A CONFORM SC-540 ASBESTINVENTARISATIERAPPORT Volledige TYPE A CONFORM SC-540 Onderzoek locatie : Keizerstraat 342 Den Haag Opdrachtgever : Duinweide Investering NV Autorisatiedatum : 28 september 2015 Opdrachtnemer : Contraa

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport

Asbestinventarisatierapport Asbestinventarisatierapport conform bijlage XIIIA, behorend bij artikel 4.27 uit de Arbeidsomstandighedenregeling, d.d. 30 november 2016 Projectnummer Datum onderzoek 01 januari 2017 Projectlocatie Voorbeeldstraat

Nadere informatie

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer: AS17242

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer: AS17242 Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering Projectnummer: AS17242 Een boerderijwoning aan de Garderenseweg 160 te Ermelo Opdrachtgever : mevr.

Nadere informatie

Asbestinventarisatie

Asbestinventarisatie Asbestinventarisatie Opdrachtgever: Projectlocatie: Postcode, plaats: ADT Zuidkampweg gebouw Z27 7424 Enschede Onderzoek verricht door: ACMAA Advies B.V. SCA certificaat: 07-D070011.01 Onderzocht door:

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE TYPE B. liftmachinekamer klooster Raadhuisstraat 26 te Berkel-Enschot projectnummer AS 529215 18 september 2015

ASBESTINVENTARISATIE TYPE B. liftmachinekamer klooster Raadhuisstraat 26 te Berkel-Enschot projectnummer AS 529215 18 september 2015 ASBESTINVENTARISATIE TYPE B liftmachinekamer klooster projectnummer AS 529215 18 TITELBLAD Onderwerp Omvang onderzoek Geschiktheid Omschrijving O asbestinventarisatie type A (volledig) O asbestinventarisatie

Nadere informatie