Windows 7 werkt zoals jij dat wilt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Windows 7 werkt zoals jij dat wilt."

Transcriptie

1 Windows 7 werkt zoals jij dat wilt. Ervaar het zelf.

2 Welkom bij Windows 7 Wij hebben nadrukkelijk geluisterd naar de wensen van onze gebruikers: kortere wachttijden, minder muiskliks, probleemloze verbindingen en veel grotere eenvoud. Welkom bij Windows 7.

3 Aan de slag... Geef Windows 7 het uiterlijk en geluid dat u wilt...4 Negen handige dingen die u elke dag kunt gebruiken...7 Acht manieren om uw pc beter voor u te laten werken... 17

4 4 5 Voorzie alles van een persoonlijk tintje. Geef Windows 7 het uiterlijk en geluid dat u wilt. Maak het écht persoonlijk» Aero -achtergrond U kunt eenvoudig uw bureaublad omzetten in een diavoorstelling met uw favoriete foto's. 1 Klik in het venster Persoonlijke instellingen op Bureaubladachtergrond. 2 Kies de afbeeldingen die u als doorlopende voorstelling wilt weergeven. Pronk met uw foto's met een persoonlijke diavoorstelling. Laat alles aansluiten bij uw persoonlijkheid» Thema's U kunt het uiterlijk en geluid van het bureaublad geheel aanpassen door een ander thema uit te kiezen. 1 Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad van Windows 7. 2 Klik op Aan persoonlijke voorkeur aanpassen. 3 Selecteer uw favoriete thema. Breng uw gevoel voor stijl tot uiting» Vensterkleur Voorzie uw vensters van uw favoriete kleur. 1 Klik in het venster Persoonlijke instellingen op Vensterkleur. 2 Kies de gewenste kleur. Stel een vensterkleur in voor uw persoonlijke vormgeving van het bureaublad. Bekijk alle thema's als u echt iets unieks zoekt.

5 6 7 Aan het werk. Negen handige dingen die u elke dag kunt gebruiken. De kleine dingen die alledaagse taken sneller, makkelijker en leuker maken.

6 9 1 Menu Start Windows-taakbalk Vastmaken Vanaf één vaste locatie naar vrijwel alles op uw pc» Menu Start Vind snel programma's, bestanden en snelkoppelingen met het menu Start. Vanaf deze locatie kunt u overal naartoe. 1 Klik op de knop Start. 4 Miniatuurvoorbeelden Jump Lists Uitlijnen Aero Shake Aero Peek Windows Search...15

7 Alles wat u wilt doen in slechts één klik» Windows-taakbalk Met de taakbalk hebt u alles binnen handbereik. U kunt deze verplaatsen naar de boven- of zijkant van het bureaublad. 1 Klik op een willekeurig pictogram om een programma te starten. Geef de taakbalk de gewenste locatie, zodat u altijd makkelijk toegang hebt. 3 Zet uw favoriete programma's op de gewenste plek» Vastmaken U kunt zelf bepalen wat op de taakbalk staat. Voeg de programma's en bestanden toe die u het meest gebruikt. 1 Open het menu Start. 2 Klik met de rechtermuisknop op een willekeurig programma. 4 Behoud het overzicht over alles wat u hebt geopend» Miniatuurvoorbeelden Geef een miniatuurvoorbeeld weer van geopende vensters, zodat u gemakkelijk het overzicht kunt behouden over de bestanden en programma's die u gebruikt. Een voorbeeld: 1 Klik op het pictogram van Internet Explorer op de taakbalk. 2 Open enkele van uw favoriete websites. 3 Plaats de muisaanwijzer op het pictogram van Internet Explorer op de taakbalk, waarna u een miniatuurvoorbeeld ziet van alle vensters die geopend zijn. 4 Klik op een miniatuur om het venster groot te maken, of klik op de rode 'x' om het venster te sluiten. Gebruik miniatuurvoorbeelden om snel en gemakkelijk uw bestanden en programma s terug te vinden. 3 Selecteer Aan de taakbalk vastmaken. Krijg snel toegang tot de dingen die u dagelijks nodig hebt. Vastmaken Taakbalk

8 Neem de kortste weg naar uw bestanden» Jump Lists Voorkom een rommelig bureaublad en vind snel de bestanden die u het meest gebruikt. 1 Klik met de rechtermuisknop op een pictogram in de taakbalk, dan krijgt u een Jump List te zien. Gebruik de Jump Lists om rechtstreeks naar de taak te gaan die u wilt uitvoeren. 6 Zet vensters snel naast elkaar om ze te vergelijken» Uitlijnen U kunt gemakkelijk één venster bekijken of twee vensters naast elkaar weergeven. Bijvoorbeeld: Als u een venster zo groot mogelijk wilt maken, sleep dan de bovenrand van het venster naar de bovenkant van het scherm. U Als herstelt het oorspronkelijke formaat van het venster door de bovenrand ervan naar beneden te slepen. u twee vensters met elkaar wilt vergelijken, sleep dan een van de vensters naar de zijkant van het scherm. Sleep vervolgens het tweede venster naar de andere kant van het scherm. Probeer Uitlijnen uit om het formaat van vensters snel aan te passen voor de beste weergave.

9 Maak het bureaublad in één beweging schoon, zodat u zich kunt concentreren op wat u doet» Aero Shake Schud het venster waarop u uw aandacht wilt richten, en alle overige geopende vensters worden onmiddellijk klein. 1 Klik op de bovenrand van een geopend venster, houd het vast en schud. Alle overige vensters worden geminimaliseerd in de taakbalk. Gebruik Aero Shake om overzichtelijk te werken. 8 Werp een snelle blik op het bureaublad» Aero Peek U kunt snel een blik werpen op het bureaublad achter alle geopende vensters met Aero Peek. 9 Zoek en vind alles op uw pc, waar het zich ook bevindt» Windows Search U hoeft niet meer te onthouden waar dingen zich bevinden of waar u ze hebt opgeslagen. Gebruik Windows Search en typ gewoon in wat u zoekt. U krijgt snel en gemakkelijke toegang tot al uw programma s en bestanden. Probeer dit voorbeeld eens uit: 1 Klik op de knop Start. 2 Begin met het typen van een willekeurig woord in het vak van Windows Search. 3 Bekijk de zoekresultaten die overeenkomen met de getypte letters in het vak van Windows Search. Typ alleen enkele letters of woorden om nog sneller te vinden wat u zoekt. 1 Plaats de cursor geheel rechts in de hoek van de taakbalk. Wanneer u klikt worden alle openstaande vensters geminimaliseerd. Gebruik Aero Peek om een kijkje te nemen achter de vensters.

10 16 17 Haal er meer uit. Acht manieren om uw pc beter voor u te laten werken. De functies die u in staat stellen elke dag productief te zijn.

11 Hervatten vanuit stand-by Snelkoppelingen Federated Search Direct Access Bitlocker To Go Uw pc in een paar seconden activeren en hervatten» Hervatten vanuit Stand-by Denk aan het milieu: maak gebruik van de Stand-by modus. U hoeft nog maar enkele seconden te wachten om uw pc opnieuw op te starten en eventueel opnieuw te verbinden met een draadloos netwerk. Als u de Stand-by modus gebruikt wanneer u afwezig bent, is uw pc in een handomdraai weer klaar voor gebruik. Bespaar het milieu en verkort het wachten. 6 Standaardprinters Probleemstappen beschrijven Vorige versies...26

12 Nieuwe snelkoppelingen maken dagelijks gebruik makkelijker Snelkoppelingen met de Windows-toets +PIJL-OMHOOG +PIJL-OMLAAG +PIJL-LINKS +PIJL-RECHTS +Home +T Maximaliseren Herstellen of minimaliseren Links uitlijnen Rechts uitlijnen Alle overige vensters herstellen of minimaliseren Eenmaal indrukken: de eerste vermelding in de taakbalk selecteren Nogmaals indrukken: alle taakbalkvermeldingen doorlopen +SPATIEBALK (toetsen Een kijkje nemen op het bureaublad ingedrukt houden) +G Gadgets naar de voorgrond brengen +willekeurige numerieke toets (1-9) + + Inzoomen + - Uitzoomen Snelkoppelingen voor de taakbalk Shift + klikken op pictogram Met de middelste muisknop klikken op een pictogram Shift + met de rechtermuisknop klikken op een pictogram Omhoog slepen vanuit een taakbalkpictogram Een programma op de taakbalk activeren. Voorbeeld: Met Win+1 wordt het eerste, vastgemaakte programma geactiveerd. Een programma activeren Een programma activeren Het venstermenu weergeven (herstellen, minimaliseren, verplaatsen enzovoort) De Jump List openen 3 Uitgebreid zoeken maakt vinden heel eenvoudig» Federated Search Met Federated Search kunt u uw zoekopdrachten uitbreiden met zoekresultaten uit uw bedrijfsnetwerk of het Internet. U kunt bijvoorbeeld tegelijkertijd de bestanden op uw pc en op een SharePoint site doorzoeken. U kunt zelf instellen welke locaties met Federated Search worden doorzocht. Vraag uw IT afdeling naar de mogelijkheden. Windows 7 helpt u bij het vinden van de juiste informatie.

13 Altijd en overal toegang tot het bedrijfsnetwerk» Direct Access Windows 7 werkt overal; op kantoor, onderweg, thuis of op locatie. Direct Access zorgt er bovendien voor dat u meteen toegang heeft tot het bedrijfsnetwerk zodra u beschikt over een Internetverbinding. U kunt dus direct met programma s of documenten op het bedrijfsnetwerk aan de slag zonder dat u daarvoor een speciale verbinding hoeft op te zetten. Vraag uw IT afdeling of Direct Access ook voor u beschikbaar is. Ervaar het gemak van altijd en overal kunnen werken met Windows 7. 5 Beveiliging en bescherming» Bitlocker To Go Met Bitlocker To Go kunt u gevoelige data op USB opslagapparaten beschermen doormiddel van een wachtwoord. Zo gebruikt u Bitlocker To Go: 1 Sluit uw USB opslagapparaat aan. 2 Klik op de knop Start en selecteer Computer. 3 Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw USB opslagapparaat en selecteer Bitlocker inschakelen. (Neem contact op met de IT afdeling indien deze optie niet beschikbaar is). 4 Volg de stappen in het venster om uw USB opslagapparaat te beveiligen. Let op: nadat u uw USB opslagapparaat beveiligd heeft, kunt u alleen nog met Windows 7 bestanden toevoegen. De bestanden op uw beveiligde USB opslagapparaat kunt u wel lezen en openen in Windows 7, Windows Vista en Windows XP. Uw IT afdeling kan Windows 7 zo instellen dat u alleen met versleutelde USB opslagapparaten mag werken. Als u dan een USB opslagapparaat aansluit, wordt u direct gevraagd het apparaat te versleutelen. Bitlocker To Go beschermt uw bestanden tegen verlies of diefstal.

14 Altijd de juiste printer tot uw beschikking» Standaardprinters beheren Windows 7 maakt plaatsonafhankelijk werken nog makkelijker omdat het overal - zowel thuis als op kantoor automatisch de juiste printer voor u uitkiest. Wanneer u iets afdrukt, detecteert Windows 7 op welk netwerk u zich op dat moment bevindt en welke printer u eerder in die omgeving heeft gebruikt. U kunt natuurlijk ook handmatig netwerken en printers aan elkaar koppelen. Dit doet u als volgt: 1 Klik op de knop Start. 2 Klik op Apparaten en printers. 3 Selecteer een van uw printers. Het menu item Standaardprinters beheren verschijnt in de menubalk. 4 Selecteer Standaardprinters beheren. 5 Koppel uw printers aan uw netwerken. Met Windows 7 hoeft u niets in te stellen en alleen nog maar op printen te klikken. 7 Eenvoudig pc problemen vastleggen en uitleggen» Probleemstappenbeschrijving Als u problemen heeft met uw pc, is het soms lastig om aan de IT afdeling uit te leggen wat er precies aan de hand is. De Probleemstappenbeschrijving in Windows 7 helpt u te achterhalen hoe de problemen zijn ontstaan. Volg deze stappen: 1 Klik op de knop Start. 2 Typ Stappen opnemen in het vak van Windows Search. 3 Selecteer het resultaat Stappen opnemen om een probleem te reproduceren. 4 Klik in het venster op Opname starten en leg uw handelingen vast. 5 Wanneer u klaar bent, klik op de knop Opname stoppen. 6 U wordt gevraagd een.zip bestand op te slaan. 7 Stuur het.zip bestand naar uw IT afdeling. Problemen worden makkelijker verholpen met Windows 7.

15 Verloren bestanden of mappen herstellen» Vorige Versies Windows 7 maakt automatisch herstelpunten aan. Dit is vooral handig als u per ongeluk bestanden of mappen wijzigt en u op zoek moet naar de vorige versie. Dit doet u als volgt: 1 Klik met de rechtermuisknop op een bestand of map. 2 Selecteer Eigenschappen. 3 Selecteer het tabblad Vorige versies. 4 U ziet een lijst van vorige versies. 5 Selecteer de vorige versie naar uw keuze en selecteer Openen om de vorige versie van het bestand of de map te bekijken. Als u terug wilt gaan naar de vorige versie klikt u op Terugzetten. Let op: wanneer u op terugzetten klikt wordt het huidige bestand of de huidge map vervangen door de vorige versie! Herstelpunten worden standaard een maal per dag gemaakt. U kunt uiteraard ook zelf bepalen wanneer er herstelpunten worden gemaakt. 1 Klik op de knop Start. 2 Typ Een herstelpunt maken in het vak van Windows Search. 3 Selecteer het resultaat Een herstelpunt maken. 4 In het venster klik op de knop Maken. Met Windows 7 hoeft u geen werk te verliezen.

16 28 29 Windows 7 werkt zoals jij dat wilt. Hartelijk dank. Productactivering is vereist voor bepaalde onderdelen van het product en kan per telefoon of via internet geschieden. Gedetailleerde instructies en de inhoud van het privacybeleid van Microsoft kunnen tijdens het starten van het product door de gebruiker worden geraadpleegd. De informatie in dit document, inclusief URL's en andere verwijzingen naar websites, kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Tenzij anders wordt aangegeven, zijn de voorbeelden van bedrijven, organisaties, producten, domeinnamen, adressen, logo s, personen, plaatsen en gebeurtenissen die hier worden gebruikt, fi ctief. Eventuele overeenkomsten met bestaande bedrijven, organisaties, producten, domeinnamen, adressen, logo's, personen, plaatsen of gebeurtenissen berusten op toeval. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker te voldoen aan alle toepasselijke wetgeving inzake auteursrecht. Afgezien van rechten die kunnen worden ontleend aan auteursrecht, mag niets uit dit document worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Microsoft. Microsoft is mogelijk in het bezit van octrooien, octrooiaanvragen, handelsmerken, auteursrechten of andere intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot materiaal in dit document. Uitgezonderd zoals expliciet vastgelegd in een schriftelijk opgestelde licentieovereenkomst van Microsoft, biedt dit document geen enkele licentie voor het gebruiken of vermelden van deze octrooien, handelsmerken, auteursrechten of andere intellectuele eigendomsrechten Microsoft Corporation. Microsoft, Aero, Internet Explorer, het Internet Explorer-logo, Windows, het Windows-logo, Windows Media, de knop Start van Windows en Windows Vista zijn merken van de Microsoft-groep van bedrijven.

17

De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10

De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10 De 20 handigste tips en trucs voor Windows 10 www.personalcomputercare.nl Menig computergebruiker werkt al jaren met Windows en gebruikt de pc misschien iedere dag wel even. Maar zelfs dat is veelal niet

Nadere informatie

Uw weg vinden op de desktop. Windows 7

Uw weg vinden op de desktop. Windows 7 Windows 7 1 Uw weg vinden op de desktop Nieuw bij Windows 7? Hoewel er veel hetzelfde is gebleven ten opzichte van uw vorige versie van Windows, vindt u hier informatie om u op weg te helpen met de voorzieningen

Nadere informatie

Antwoorden op de vragen

Antwoorden op de vragen Wegwijs in Windows 8.1 Antwoorden op de vragen Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2015 Deze antwoorden horen bij de vragen in Wegwijs in Windows 8.1 van Hannie van Osnabrugge.

Nadere informatie

Antwoorden op de vragen

Antwoorden op de vragen Wegwijs in Windows 8 Antwoorden op de vragen Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2013 Deze antwoorden horen bij de vragen in Wegwijs in Windows 8 van Hannie van Osnabrugge.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Toets uw kennis... 8 Voor docenten... 8 Website...

Nadere informatie

Windows 7. Een Introductie HCC Beginners IG H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl

Windows 7. Een Introductie HCC Beginners IG H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl Windows 7 Een Introductie HCC Beginners IG H.C.A.H. Moerkerken h.moerkerken@kader.hcc.nl Windows 7. Windows 7 is het nieuwste OS voor PCs van Microsoft. W7 is geïntroduceerd op 22 oktober 2009 Was oorspronkelijk

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief Introductie Visual Steps Voorkennis 14 Wat heeft u nodig? Hoe werkt u met dit boek? De volgorde van lezen

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief Introductie Visual Steps Voorkennis 14 Wat heeft u nodig? Hoe werkt u met dit boek? De volgorde van lezen Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Voorkennis... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De volgorde van lezen... 17 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De volgorde van lezen...

Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De volgorde van lezen... Inhoudsopgave Voorwoord...13 Nieuwsbrief...13 Introductie Visual Steps...14 Wat heeft u nodig?...15 De volgorde van lezen...16 Hoe werkt u met dit boek?...17 Uw voorkennis...18 De website...19 1. Windows

Nadere informatie

Aan de slag met Windows 10

Aan de slag met Windows 10 Aan de slag met Windows 10 Titel Aan de slag met Windows 10 Eerste druk December 2017 De module Aan de slag met Windows 10 is een onderdeel van de WERK-portal.nl. De WERK-portal.nl is een product van SBCM

Nadere informatie

3. Gebruikersaccounts ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...... ... ... ... ... 4. Uw computer 107 ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

3. Gebruikersaccounts ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...... ... ... ... ... 4. Uw computer 107 ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De schermafbeeldingen... 17 Website... 18 Toets

Nadere informatie

2. Aanpassen van uw bureaublad

2. Aanpassen van uw bureaublad 41 2. Aanpassen van uw bureaublad In Windows 10 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. Windows 10 bevat veel handigheidjes die het werken met de computer kunnen

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start

1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start 1.15 Eerder opgeslagen bestanden rechtstreeks openen vanuit het menu Start Als u een eerder opgeslagen bestand wilt openen, kunt u dat ook direct vanuit het menu Start openen met de Jump Lists. Dit werkt

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig 8 Hoe werkt u met dit boek 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig... 8 Hoe werkt u met dit boek... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

1. Aanpassen van het bureaublad

1. Aanpassen van het bureaublad 11 1. Aanpassen van het bureaublad In Windows 7 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. Zo kunt u bijvoorbeeld een andere achtergrond voor het bureaublad kiezen.

Nadere informatie

Microsoft Word Kennismaken

Microsoft Word Kennismaken Microsoft Word 2013 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Mail 36 Agenda 38 Rekenmachine 39 Gamebalk 42 Groove 42 Kaarten 43 Films en tv 45 Paint 45 Foto s 47 WordPad 49

Inhoudsopgave. Mail 36 Agenda 38 Rekenmachine 39 Gamebalk 42 Groove 42 Kaarten 43 Films en tv 45 Paint 45 Foto s 47 WordPad 49 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Inleiding 9 Het toetsenbord van je pc 9 Groot en klein 9 Snel programma s oproepen met een toetscombinatie 11 Windows 10 13 Algemeen 14 Combinaties met de Windows-toets 17 Opdrachtprompt

Nadere informatie

De taakbalk heeft in Windows 7 dezelfde functie als in Windows XP en Windows Vista. U kunt er snel op zien welke programma s zijn geopend.

De taakbalk heeft in Windows 7 dezelfde functie als in Windows XP en Windows Vista. U kunt er snel op zien welke programma s zijn geopend. Hoofdstuk 2 Kennismaken met Windows 7 37 2.6 De taakbalk De taakbalk heeft in Windows 7 dezelfde functie als in Windows XP en Windows Vista. U kunt er snel op zien welke programma s zijn geopend. Nieuw

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Sneltoetsen voor Windows 7

Sneltoetsen voor Windows 7 Sneltoetsen voor Windows 7 CTRL Combinaties Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V Ctrl + Z Ctrl + Rechterpijl Ctrl + Linkerpijl Ctrl + Shift + Linker/rechterpijl Ctrl + Shift + N Ctrl + Shift + Esc Ctrl

Nadere informatie

1. Aanpassen van uw werkomgeving

1. Aanpassen van uw werkomgeving 19 1. Aanpassen van uw werkomgeving In Windows 7 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. In de bonushoofdstukken bij het boek Windows 7 voor senioren deel 1 (ISBN

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Foto s importeren in Windows 10

Foto s importeren in Windows 10 Foto s importeren in Windows 10 Verbind de camera/tablet/telefoon met de computer d.m.v. een usb kabeltje of stop de geheugenkaart in de kaartlezer. U ziet het volgende venstertje (onderin of bovenaan

Nadere informatie

Bestanden ordenen in Windows 10

Bestanden ordenen in Windows 10 Bestanden ordenen in Windows 10 Waar heb ik dat bestand ook al weer opgeslagen? Vraagt je jezelf dat ook regelmatig af, dan is het tijd om je bestanden te ordenen. Sla bestanden op in een map met een logische

Nadere informatie

Les 2 De basis (deel 1)

Les 2 De basis (deel 1) Les 2 De basis (deel 1) 2.1 Eigenschappen Beeldscherm In Windows XP is het makkelijk de eigenschappen van het beeldscherm te wijzigen. Om dit te doen rechtsklikken we op een lege plaats in het bureaublad,

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Met Google Drive kunt u bestanden, mappen en Google documenten opslaan en openen, waar u ook bent. Wanneer u een bestand op internet, uw computer of een

Nadere informatie

De externe USB harde schijf slaat uw gegevens op en helpt u bij in noodsituaties en bij gegevensverlies

De externe USB harde schijf slaat uw gegevens op en helpt u bij in noodsituaties en bij gegevensverlies De externe USB harde schijf slaat uw gegevens op en helpt u bij in noodsituaties en bij gegevensverlies Contents De externe USB harde schijf slaat uw gegevens op en helpt u bij in noodsituaties en bij

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Richt uw pc of laptop in

Studio Visual Steps. Richt uw pc of laptop in Studio Visual Steps Richt uw pc of laptop in Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2012 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: oktober 2012 Alle rechten

Nadere informatie

Uw persoonlijke voorkeuren aanpassen. Windows 7

Uw persoonlijke voorkeuren aanpassen. Windows 7 Uw persoonlijke voorkeuren aanpassen Windows 7 1 Uw pc aan uw persoonlijke voorkeuren aanpassen Nieuw bij Windows 7? Hoewel er veel hetzelfde is gebleven ten opzichte van uw vorige versie van Windows,

Nadere informatie

Handleiding Wi-Fi. Nordwin College

Handleiding Wi-Fi. Nordwin College Handleiding Wi-Fi Nordwin College Onderwerp : Wi-Fi Datum : Februari 2014 Versie : 1.0 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer : IT-Workz Dit werk is auteursrechtelijk beschermd. Niets

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Antwoorden op de vragen

Antwoorden op de vragen Thuis in Windows 7 Antwoorden op de vragen Hannie van Osnabrugge bussum 2010 Deze antwoorden horen bij de vragen in Thuis in Windows 7 van Hannie van Osnabrugge. 2010 Hannie van Osnabrugge Alle rechten

Nadere informatie

Windows 10: privacy en basisinstellingen

Windows 10: privacy en basisinstellingen Windows 10: privacy en basisinstellingen Privacy Windows 10 bevat veel privacy-instellingen. Denk aan instellingen voor het tonen van gepersonaliseerde advertenties en het doorsturen van locatiegegevens.

Nadere informatie

Windows 7. Inleiding. Zoekvenster

Windows 7. Inleiding. Zoekvenster Windows 7 Inleiding Windows 7 is het meest recente besturingssysteem van Microsoft. In dit arrangement worden zaken uitgelegd die nieuw zijn in dit besturingssysteem of die ervoor kunnen zorgen dat je

Nadere informatie

Aan de slag met internet

Aan de slag met internet Aan de slag met internet Titel Aan de slag met internet Eerste druk December 2017 De module Aan de slag met Internet is een onderdeel van de WERK-portal.nl. De WERKportal.nl is een product van SBCM en

Nadere informatie

2010 Visual Steps - www.visualsteps.nl - Dit is de inhoudsopgave bij de Visual Steps-titel Windows 7 voor senioren deel 2 - ISBN 978 90 5905 276 5.

2010 Visual Steps - www.visualsteps.nl - Dit is de inhoudsopgave bij de Visual Steps-titel Windows 7 voor senioren deel 2 - ISBN 978 90 5905 276 5. Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De schermafbeeldingen... 17 Website... 18 Toets

Nadere informatie

Korte handleiding Windows 8.1

Korte handleiding Windows 8.1 Korte handleiding Windows 8.1 Inhoud Voordat u een upgrade uitvoert naar Windows 8.1... 3 Online handleiding... 3 Windows 8.1 opstarten... 3 Windows 8.1 vergrendelingsscherm... 3 Windows-UI... 4 Startscherm...

Nadere informatie

Digitale camera Softwarehandleiding

Digitale camera Softwarehandleiding EPSON digitale camera / Digitale camera Softwarehandleiding Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

2.8 Achtergrondinformatie... 67 2.9 Tips... 68

2.8 Achtergrondinformatie... 67 2.9 Tips... 68 Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 17 De volgorde van lezen... 18 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving Kennismaking Word is een tekstverwerkingsprogramma. U kunt er teksten mee maken, zoals brieven, artikelen en verslagen. U kunt ook grafieken, lijsten en afbeeldingen toevoegen en tabellen maken. Zodra

Nadere informatie

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend.

Op het bureaublad staan pictogrammen. Via de pictogrammen kunnen programma s worden gestart en mappen en bestanden worden geopend. SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Aanmelden Als je de computer aanzet, wordt Windows opgestart. Windows is een besturingssysteem. Tijdens het opstarten kun je zien met welke versie van Windows 7 je werkt. Voordat

Nadere informatie

Handleiding WiFi SOML

Handleiding WiFi SOML Handleiding WiFi SOML Onderwerp : Wi-Fi Datum : September 2014 Versie : 1.1 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer (en ICT team SOML) : IT-Workz Dit werk is auteursrechtelijk beschermd.

Nadere informatie

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x )

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) Windows 10 W017 Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) ( De snelste manier om een computer netjes af te sluiten via de software! ) In dit document wordt uitgelegd hoe U zelf eenvoudig

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Voor docenten 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Voor docenten 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Voor docenten... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets

Nadere informatie

via de taakbalk en typ Uitvoeren en open de gelijknamige app

via de taakbalk en typ Uitvoeren en open de gelijknamige app Schermafdruk maken: o Win10-logotoets + PrtSc o Knipprogramma (bij accessoires) Hoe Windows 10 in veilige modus opstarten? o Druk op de Windowslogo-toets + R om het uitvoeren dialoogvenster te openen.

Nadere informatie

2. Kennismaken met Windows 7

2. Kennismaken met Windows 7 31 2. Kennismaken met Windows 7 Ook als u thuis bent op een Windows XP- of Windows Vista-computer, is de overstap naar het vernieuwde Windows 7 waarschijnlijk even wennen. Het uiterlijk is bijvoorbeeld

Nadere informatie

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3

1. Introductie 2. Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2. 2. Algemeen 3 HANDLEIDING Digitale Harddisk Recorder DVR DigitAll CCTV Doornseweg 2a Tel.: 0183-4016346 1. Introductie 2 Omschrijving 2 Omschrijving van de onderdelen (voorzijde) 2 2. Algemeen 3 Opstarten systeem 3

Nadere informatie

VDI werkplekken. Wat betekent VDI? VDI-systemen

VDI werkplekken. Wat betekent VDI? VDI-systemen Wat betekent VDI?... 2 VDI-systemen... 2 Thin client... 3 Zero client... 4 Opstarten... 5 Afmelden/uitzetten... 6 Naamgeving van de (virtuele) pc... 7 Printer - Standaardprinter instellen... 7 Netwerkschijven...

Nadere informatie

Internet Explorer 7: vernieuwd in het besturingssysteem Vista

Internet Explorer 7: vernieuwd in het besturingssysteem Vista Internet Explorer 7: vernieuwd in het besturingssysteem Vista Werk je met Windows Vista als besturingssysteem dan wordt Internet Explorer 7 meegeleverd. De meest in het oog springende nieuwigheid is het

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2010, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2010, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Word opstarten en afsluiten WORD kan opgestart worden via de startknop en de snelkoppeling in de lijst die boven de startknop staat: WORD kan ook worden opgestart via menu Start,

Nadere informatie

Extra les Muis en toetsenbord

Extra les Muis en toetsenbord Wegwijs in Windows 8.1 Extra les Muis en toetsenbord Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2015 Deze extra les over het werken met de muis en het toetsenbord hoort bij Wegwijs

Nadere informatie

HANDLEIDING Windows XP Deel 1

HANDLEIDING Windows XP Deel 1 HANDLEIDING Windows XP Deel 1 Bureaublad en Beeldscherm aanpassen Gemaakt door: De Spanjehelpdesk http://www.spanjehelpdesk.nl Voorwoord Windows XP is het besturingssyteem van uw PC. Het besturingssysteem

Nadere informatie

8.1. Het systeemvak. Overige taakbalk opties

8.1. Het systeemvak. Overige taakbalk opties 8.1. Het systeemvak Geheel rechts in de Taakbalk [Task bar] ziet u een aantal pictogrammen in het zogenaamde Systeemvak. Sommigen zijn daar permanent te zien, anderen alleen als er een melding is. Klik

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Voorwoord 15. Deel 2 Instellingen van de computer

Voorwoord 15. Deel 2 Instellingen van de computer Computer Basis boek Windows 7 Korte inhoud Voorwoord 15 Deel 1 Basisvaardigheden 1 Kennismaken met Windows 7 19 2 Menu Start 31 3 Werken met vensters 51 4 Opdrachten geven in vensters 63 5 De Taakbalk

Nadere informatie

Werken met de (Windows7) Verkenner. Maarn, 26 oktober 2010 Harry Moerkerken (h.moerkerken@kader.hcc.nl)

Werken met de (Windows7) Verkenner. Maarn, 26 oktober 2010 Harry Moerkerken (h.moerkerken@kader.hcc.nl) Werken met de (Windows7) Verkenner Maarn, 26 oktober 2010 Harry Moerkerken (h.moerkerken@kader.hcc.nl) Inhoud van de presentatie Het Bureaublad en Uw computer De Windows Verkenner Starten De schermlay-out

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

WERKEN IN DE INTERNET BROWSER

WERKEN IN DE INTERNET BROWSER HANDBOEK WERKEN IN DE INTERNET BROWSER Kiezen voor een browser, standaardiseren van je browser, werken in een browser INHOUD 1 Welke browser kiezen?... 3 1.1 Internet Explorer (IE)... 3 1.2 Edge... 4 1.3

Nadere informatie

Beginnersles 2 Computerles Windows 7

Beginnersles 2 Computerles Windows 7 Beginnersles 2 Computerles Windows 7 Ik geef hier nogmaals een overzicht van de belangrijkste Toets-Combinaties: (Ik gebruik ze al jaren, en heb daar veel gemak van ) Ctrl + A = Selecteren Ctrl + C = Kopiëren

Nadere informatie

Gebruik webfolders Windows

Gebruik webfolders Windows Gebruik webfolders Windows Algemene informatie Dit document beschrijft hoe u gebruik kunt maken van webfolders en beschrijft hoe u stapsgewijs via uw PC hier verbinding mee kunt maken. Website toevoegen

Nadere informatie

OneNote 2013 Snelstartgids

OneNote 2013 Snelstartgids Aan de slag Microsoft OneNote 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies. Daarom hebben we deze handleiding samengesteld om de leercurve zo kort mogelijk te maken. Uw notities in de cloud houden Als u

Nadere informatie

Opstarten Word 2013 bij Windows 7 Opstarten Word 2016 bij Windows 10

Opstarten Word 2013 bij Windows 7 Opstarten Word 2016 bij Windows 10 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Word opstarten, verkennen en afsluiten WORD kan opgestart worden via de startknop en de snelkoppeling in de lijst die boven de startknop staat: Opstarten Word 2013 bij Windows

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Microsoft Word Selecteren

Microsoft Word Selecteren Microsoft Word 2013 Selecteren Inhoudsopgave 3. Selecteren 3.1 Tekst selecteren 3.2 Tekst verwijderen 3.3 Kopiëren, knippen, plakken en ongedaan maken 3.4 Werken met twee documenten 3.1 Tekst selecteren

Nadere informatie

Thuisnetwerk instellen met Windows

Thuisnetwerk instellen met Windows Thuisnetwerk instellen met Windows Een thuisnetwerk kan behoorlijk lastig zijn om in te stellen. Gelukkig heeft Microsoft genoeg hulpmiddelen om alles in goede banen te leiden, of u nu Windows XP, Vista

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer. De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten. Beelden bekijken. Beelden naar een computer kopiëren

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer. De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten. Beelden bekijken. Beelden naar een computer kopiëren Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden naar een computer kopiëren Gekopieerde beelden bewerken Overbodige gedeelten van films

Nadere informatie

Backup Premium Introductiehandleiding voor gebruikers

Backup Premium Introductiehandleiding voor gebruikers Info De Memeo Backup Premium is een eenvoudige oplossing voor een complexe digitale wereld. Door automatisch een back-up te maken van bestanden die u lief zijn, kan Memeo Backup Premium uw bestanden herstellen

Nadere informatie

Via het venster Vormgeving en persoonlijke instellingen kun je je Persoonlijke instellingen aanpassen:

Via het venster Vormgeving en persoonlijke instellingen kun je je Persoonlijke instellingen aanpassen: SAMENVATTING HOOFDSTUK 7 Persoonlijke instellingen Via het venster Vormgeving en persoonlijke instellingen kun je je Persoonlijke instellingen aanpassen: Het thema wijzigen Hier kun je een ander thema

Nadere informatie

Cursus Powerpoint 2003

Cursus Powerpoint 2003 1a. Een presentatie opzetten Cursus Powerpoint 2003 Open Powerpoint en klik linksboven op Bestand en vervolgens op Nieuw. Rechts opent zich het menuscherm Nieuwe presentatie met daarin diverse opties om

Nadere informatie

Fred Beumer. TekstFontein. Digitaal Leerplein. Hollandridderkerk, Ridderkerk

Fred Beumer. TekstFontein. Digitaal Leerplein. Hollandridderkerk, Ridderkerk Titel PC-vaardig - Windows 8.1 Eerste druk Mei 2014 Auteur Redactie Zetwerk Druk Fred Beumer TekstFontein Digitaal Leerplein Hollandridderkerk, Ridderkerk Digitaal Leerplein Postbus 50, 6990 AB Rheden

Nadere informatie

Inloggen Uitloggen RES Workspace Manager: Nieuwe applicaties Wachtwoord wijzigen Printers... 6

Inloggen Uitloggen RES Workspace Manager: Nieuwe applicaties Wachtwoord wijzigen Printers... 6 How to in Cloud Inhoudsopgave Inloggen... 3 Uitloggen... 3 RES Workspace Manager: Nieuwe applicaties... 4 Wachtwoord wijzigen... 5 Printers... 6 Bureaublad snelkoppelingen maken... 7 Snelkoppeling naar

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Handleiding van de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden

Nadere informatie

Microsoft Offi ce OneNote 2003: een korte zelfstudie

Microsoft Offi ce OneNote 2003: een korte zelfstudie Microsoft Offi ce OneNote 2003: een korte zelfstudie Werken met OneNote: zelfstudie 1 MICROSOFT OFFICE ONENOTE 2003 ZORGT VOOR OPTIMALE PRODUCTIVITEIT DOOR EENVOUDIGE VASTLEGGING, EFFICIËNTE ORGANISATIE

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

U kunt de helpbestanden op verschillende manieren openen. Standaard activeert u de helpbestanden via de toets F1.

U kunt de helpbestanden op verschillende manieren openen. Standaard activeert u de helpbestanden via de toets F1. Les 19 Help In deze les leert u hoe u de helpbestanden van Excel gebruikt om snelle antwoorden te vinden op een aantal vragen die u over het programma hebt. Houd er echter rekening mee dat u online moet

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

De Verkenner heeft bij de meeste mensen een vast plekje op de Taakbalk, rechts van de

De Verkenner heeft bij de meeste mensen een vast plekje op de Taakbalk, rechts van de De Verkenner (Windows 10) Via de Verkenner zoekt en opent u de bestanden op de computer. Weet hoe het programma werkt en u houdt gemakkelijk orde in uw bestanden. De Verkenner In de Windows Verkenner ziet

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1 Handleiding Yvonne Rijks-Waardenburg Tine Strikkers Christel van de Steenoven-Livius 1 Inhoud 1. Inloggen SharePoint 3 2. Groepspagina bewerken ` 4 3. Foto s 3.1 Foto s uploaden 8 3.2 Foto s bewerken 10

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 10

1. Kennismaken met Windows 10 13 1. Kennismaken met Windows 10 Net als in bijna alle versies van Windows is in Windows 10 het bureaublad het beginscherm voor het werken op uw pc. Compleet met het populaire menu Start (ook wel startmenu

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 9

Inhoudsopgave. Inleiding 9 Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Bureaublad 11 1.1 Het bureaublad 12 1.2 Bureaubladachtergrond instellen 12 1.3 Bureaubladpictogrammen kiezen 14 1.4 Snelkoppeling naar een programma op het bureaublad plaatsen

Nadere informatie

Deze handleiding legt uit hoe u de volgende instellingen kunt wijzigen:

Deze handleiding legt uit hoe u de volgende instellingen kunt wijzigen: Instellen van de browser instellingen Internet Explorer 8 Nederlands Inleiding Voor de juiste werking van ZorgDomein is het noodzakelijk dat de browserinstellingen van Internet Explorer op de juiste wijze

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

Snel aan de slag met DWR Next

Snel aan de slag met DWR Next Snel aan de slag met DWR Next Snel aan de Slag met DWR Next. Als je voor het eerst gaat werken met de nieuwe DWR Next werkomgeving, adviseren wij je de onderstaande instructies te doorlopen en uit te voeren

Nadere informatie

Inhoudsopgave Klik op een onderwerp in onderstaande inhoudsopgave om de betreffende sectie te bekijken

Inhoudsopgave Klik op een onderwerp in onderstaande inhoudsopgave om de betreffende sectie te bekijken Inhoudsopgave Klik op een onderwerp in onderstaande inhoudsopgave om de betreffende sectie te bekijken 1. HERCULES WIRELESS G EN WINDOWS VISTA... 3 1.1. Verbinden met een draadloos netwerk... 3 1.2. Verbinden

Nadere informatie

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1.

Windows 10. Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Windows 10 Windows 10 is het recentste besturingssysteem van Microsoft, de opvolger van Windows 7, 8 en 8.1. Opstarten Bij het opstarten met lokaal of microsoft account (zie verder) verschijnt het bureaublad,.

Nadere informatie

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren.

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. HELP BIJ HET RAADPLEGEN VAN HET PORTAAL HDP Hoe internet-cookies aanvaarden? U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. Internet Explorer

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN

AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN 2013 AAN DE SLAG MET ICT WINDOWS 8 STARTER DEEL 1 JELLE LUYTEN Inhoudsopgave 1 Aan de slag met Windows 8... 2 1.1 Wat is Windows 8?... 2 1.2 Waar is het startmenu gebleven?... 2 1.3 Wat is er nieuw in

Nadere informatie

Instructie XUBUNTU. Alle snoeren aangesloten? De stekkers in het stopcontact?

Instructie XUBUNTU. Alle snoeren aangesloten? De stekkers in het stopcontact? Alle snoeren aangesloten? De stekkers in het stopcontact? Instructie XUBUNTU Zet het beeldscherm maar aan. Aan en uitknop meestal helemaal rechts. Zet de pc aan. U ziet: Boven in het scherm de werkbalk.

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Besturingssystemen Windows Verkenner

Besturingssystemen Windows Verkenner Deze opdracht is gemaakt voor het besturingssysteem Windows 7. Vul de tekst aan waar nodig en voer de doe-opdrachten uit. Voor deze opdracht moet je weet hebben van volgende knop en toets: Start -knop

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 9

Inhoudsopgave. Inleiding 9 Inhoudsopgave Inleiding 9 1. Het startscherm 11 1.1 Het startscherm 12 1.2 Een app of programma openen 12 1.3 De charmbalk 13 1.4 De app-opdrachten 15 1.5 Tegels van programma s en apps toevoegen en losmaken

Nadere informatie