Hoe maak ik mijn project op projectgeld.nl?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe maak ik mijn project op projectgeld.nl?"

Transcriptie

1 Hoe maak ik mijn project op projectgeld.nl? STAP 1 Het begin van je project LET OP: We gaan je hier niet vertellen hoe je precies een project op onze site maakt. Klik op Maak je project rechtsboven op de website en volg de eenvoudige stappen die nodig zijn. Of het nu om een reparatie aan een kapotte wasmachine gaat, eindelijk die borstvergroting of een operatie voor je hond of kat, elke Projectgeld.nl campagne heeft in het gemeen dat het een project is. Het definiëren van wat je Projectgeld.nl project is, is de eerste stap voor iedere crowdfunder. Voordat je begint moet je wel goed weten wat je wil. Hoe begin je en hoe ga je eindigen. Bijvoorbeeld: het opnemen van een nieuw album is een project met een afloop- het project eindigt wanneer de band het album uitbrengt - maar de lancering van een muzikale carrière is dat weer niet. Er is geen sprake van einde, maar een voortdurende inspanning. Projectgeld.nl staat alleen open voor projecten die uiteindelijk aflopen. Met een nauwkeurig omschreven doel, zijn de verwachtingen transparant voor zowel de ontwikkelaar en eventuele potentiële geldschieters. Donateurs kunnen oordelen over hoe realistisch de doelen van het project zijn, evenals de project maker kan bepalen in hoeverre deze in staat is om de doelen te behalen. En voor ontwikkelaars heeft het definiëren van een project als doel: de omvang van de onderneming in kaart te brengen en deze vast te stellen, wat vaak een belangrijke stap is in het creatieve proces. Projectgeld.nl heeft baat bij deze open uitwisseling en duidelijke uitleg van de doelen. Zorg er daarom voor dat je project dit reflecteert en doet! Het bedenken van je idee Alvorens een project te starten, kijk je of een project past bij ons platform en bij de richtlijnen. Over het algemeen worden er bij ons gewone, sociale producten geplaatst. Dus geen hoogdravende startups die tonnen geld willen ophalen maar de projecten van de gewone mensen. Als je niet zeker weet of jouw project geschikt is voor Projectgeld.nl (of als Projectgeld.nl een goede pasvorm voor je project is), Kun je met ons contact opnemen maar je kunt natuurlijk ook naar de projecten kijken die al op onze website staan.

2 STAP 2 Het creëren van beloningen Beloningen zijn wat donateurs van je krijgen in ruil voor het geven aan je project. Deze beloningen kun je zelf maken en de hoogte van het bedrag bepalen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat als iemand 10 euro doneert je hem een handgeschreven kaartje stuurt. Bij 25 euro kun je afspreken dat je het kaartje persoonlijk komt brengen, enz, enz. Het is van belang dat de beloning creatief, tastbaar en van redelijke prijs is. Projecten waarvan de beloningen te duur of ongeïnspireerd zijn hebben moeite om support te vinden. Beslissen wat aan te bieden De beloningen van elk project kunnen het beste direct te maken hebben met je project. Als het project bestaat uit het opnemen van een nieuw album, dan zou de beloning kunnen zijn: een kopie van de cd wanneer het klaar is. Beloningen dienen ervoor te zorgen dat zowel de gever als de ontwikkelaar beiden net zo veel van het project profiteren. (dat wil zeggen, ze krijgen items waaraan ze zelf mee hebben gewerkt om ze tot stand te laten komen!) Er zijn vijf veelvoorkomende typen beloning die we zien op Projectgeld.nl: - Een bedankje in de vorm van een kaartje, telefoontje of en mededeling op bijvoorbeeld facebook of twitter. - Als je iets maakt kun je een exemplaar daarvan beschikbaar stellen. Bijv. Als je geld nodig hebt om een kaaszaak te beginnen kun je korting op kaas geven of bijv. een kilo gratis. - Creatieve samenwerkingen: Als je doneert voor een nieuw stripverhaal dan kun je een grote donateur een rol in je verhaal geven. - Als je een nagelstudio begint kun je een gratis behandeling (of meerdere behandelingen afhankelijk van de hoogte van het bedrag) als beloning geven. - Je kunt natuurlijk ook gewoon iemand belonen door een keer met hem of haar een hapje te gaan eten.. De prijs bepalen Projectgeld.nl kan gezien worden als een vorm van liefdadigheid. Wij willen juist gewone mensen met relatief kleine dromen helpen. Dit zie je terug in de bedragen die gevraagd worden. Tot op heden ligt het meest voorkomende gedoneerde bedrag rond de 5,- en de gemiddelde donatie ligt rond de 20,-. Projecten zonder een beloningen doen het aanzienlijk slechter dan projecten met een beloning. (projecten zonder foto s of filmpjes doen het nog veel slechter). Dus wat werkt? Het aanbieden van iets van gevoelswaarde! Gevoelswaarde is meer dan slechts een bedrag. Als het een limited edition of een one-of-a-kind ervaring is, Er is geen wondermiddel en we moedigen elk project om zo creatief en trouw aan zichzelf mogelijk te blijven. Plaats jezelf in de schoenen van je donateurs. Zou jij doneren aan de hand van de aangeboden beloningen, of van de omschrijving of foto s? Waarschijnlijk ben je niet anders dan anderen dus kun je dat het beste zelf bepalen.

3 Stap 3 Je doel stellen Projectgeld.nl is gebaseerd op een direct betalen en direct ontvangen principe. Het maakt dus niets uit of een eindbedrag van een project wel of niet gehaald wordt. Projecten moeten echter wel een bedrag en datum stellen waarbinnen deze doelen bereikt worden. Er is geen magische formule voor het bepalen van het juiste doel of duur. Elk project is anders, maar er zijn een paar dingen om in gedachten te houden. Onderzoek naar je budget Hoeveel geld heb je nodig? Wil je gehele project laten funden of een gedeelte daarvan? Heb je de kosten ingecalculeerd voor het produceren en leveren van de beloningen bij je donateurs? Vermijd hoofdpijn achteraf door het doen van onderzoek en zo transparant mogelijk te zijn, je donateurs zullen dit waarderen. Gebruik je netwerken Projectgeld.nl is niet een magische bron van geld. Financiering komt van verschillende bronnen - je publiek/doelgroep, je vrienden en familie, je bredere sociale netwerken en als je project goed loopt, andere individuen die je niet kent van over de hele web. Het is aan jou om te bouwen aan dat momentum voor je project. Gebruik vooral mond tot mond reclame en bijv. Facebook en Twitter. Op je project pagina kun je met de social media knoppen direct je project publiceren. Het kiezen van je doel Zoek uit hoeveel geld je nodig denkt te hebben om het beloofde project tot stand te brengen (hou ook voor ogen het bedrag dat je denkt te kunnen werven) selecteer vervolgens een bedrag dat er dicht bij ligt. Het instellen van de deadline van je project Projecten kunnen een looptijd hebben van dagen, maar een langere duur van het project is zeker niet beter. Projecten met een looptijd van 30 dagen of minder hebben het hoogste slagingspercentage. Een Projectgeld.nl project is niet moeilijk om te maken maar toch zonde als het niet lukt omdat je project te lang is. Kortere projecten zetten een toon van vertrouwen en helpen om je donateurs te motiveren zich aan te sluiten bij je project. Een langere looptijd geeft de indruk minder urgent te zijn, moedigt aan tot uitstel en heeft de neiging om niet te slagen

4 Stap 4 Een video maken Regel # 1 voor Projectgeld.nl video's: Maak er één! Het is niet verplicht maar er zijn weinig dingen belangrijker dan een project met een video. Overslaan van deze stap zal van nadelige invloed zijn op je project. Laat je niet intimideren! Je kunt makkelijk met je smartphone een verhaal vertellen waarom je dit project nodig hebt. Je kunt natuurlijk ook anderen aan het woord laten.er zijn veel verschillende manieren om je verhaal te vertellen. Je kunt dagen doorbrengen met filmen en editen van filmpjes of in 10 minuten tijd je verhaal tegen je smartphone vertellen. Het hoeft niet perfect te zijn, het hoeft alleen maar van jouw te zijn. Veel plezier ermee! Hou het persoonlijk Video s maken een project: pakkend, opwindend, boeiend en hartveroverend, en je hoeft geen expert te zijn om een goede video neer te zetten. Wees eenvoudigweg persoonlijk en praat over je project. Zet jezelf op minimaal een scene voor de camera, zodat mensen weten wie je bent, het maken van die persoonlijke band is de sleutel. Laat mensen voorbeelden van je werk zien en gebruik alle grappige beelden die je je maar kunt bedenken. Niet vergeten Ongeacht welke kale of creatieve beelden je wilt krijgen, vergeet dit niet: Introduceer jezelf Vertel het verhaal van je project Vraag mensen om je te ondersteunen en leg uit waarom je hun steun nodig hebt. Vertel de mensen wat ze krijgen voor hun donaties (d.w.z., je beloningen) Bedank de mensen Je kunt er ook voor kiezen om in een regel of twee uit te leggen over hoe Projectgeld.nl werkt. Dit kan een enorme steun zijn voor mensen die niet bekend zijn met Projectgeld.nl. Het helpt echt! Hoe plaats je een video op projectgeld.nl? Je zult een video altijd eerst moeten uploaden naar YouTube. Als je filmpje daar staat dan kun je eenvoudig de bijbehorende code op YouTube kopiëren en plakken op je projectpagina bij ons. Klik op YouTube onder de video op DELEN, daarna op INSLUITEN en kopieer de code zoals hierboven. Die code plak je eenvoudig in het video veld bij het maken of updaten van je project.

5 Stap 5 Het bouwen aan jouw project Neem de tijd om te bouwen aan je project! De gemiddelde succesvolle projecten besteden soms wel twee weken aan het maken van hun project voordat het werkelijk geplaatst wordt. Titel van je project De titel van je Projectgeld.nl project zou eenvoudig, specifiek en makkelijk te onthouden moeten zijn. Daarnaast raden we je aan in de titel van je project te verwerken waar je fondsen voor werft. Stel je titel zodanig op dat het een eigen identiteit heeft dat zich onderscheidt. ("Help mij weer wassen!) Gebruik ook worden als "help", steun "support" of "fonds". Deze woorden zeggen wat je nodig hebt. Kiezen van jouw project afbeelding. Een foto kan het beste direct laten zien waar je het over hebt. Kies iets dat je project nauwkeurig weerspiegelt en dat er ook nog eens leuk uit ziet! Het schrijven van je korte beschrijving Het eerste deel van je beschrijving komt direct in het kleine project venster. Het is dus belangrijk om in je eerste woorden direct te starten met de belangrijkste boodschappen. Wees duidelijk over wat je met je project hoopt te bereiken. Als je je project in een tweet zou beschrijven, hoe zou je dat doen? Het schrijven van je bio Je bio is een geweldige kans om meer over jezelf te delen. Waarom ben jij degene die dit project op je neemt? Wat voor eerdere werk/projecten kun je delen via bijv. een link. Je profiel is de sleutel om het vertrouwen van je donateurs te winnen.

6 Stap 6 Het bevorderen van je project Een uitzonderlijk project kan leiden tot steun uit alle hoeken van het web, maar voor de meeste projecten, komt de meeste steun vanuit je eigen netwerken en de netwerken van die netwerken. Meerdere keren! En in een verscheidenheid aan manieren! Hier is hoe: Slim publiceren Een mooie en persoonlijke boodschap is de meest effectieve manier om iemand te laten weten over jouw project. Stuur een naar je naaste familie en vrienden zodat zij de eerste zullen zijn die je steunen, gebruik daarnaast je persoonlijke blog, je Facebook-pagina en je Twitter-account om iedereen op de hoogte te brengen en te houden. Overweldig ze niet met een spam-ontploffing en groepsberichten, maar zorg ervoor dat je je netwerk gedurende het project er een paar keer aan herinnert en erop wijst. Neem de tijd om individueel contact met mensen op te nemen. Het maakt een groot verschil. Wees niet bang Wees niet bang om je Projectgeld.nl project uit te brengen in de echte wereld. Niets verbindt mensen meer dan elkaar helpen. Wees creatief! Hou het gewoon Ongeacht het medium dat je gebruikt om het verhaal van je project te vertellen, niet spammen! Dit geldt ook voor het plaatsen van je link op andere Projectgeld.nl projectpagina's. Te veel posten zorgt ervoor dat je vrienden en fans afstand nemen en dat wilde je nu net niet!

7 Stap 7 Project Updates Project updates dienen als blog van je project. Ze zijn een geweldige manier om je vorderingen, met de media te delen en je donateurs te bedanken. Bij het plaatsen van een update heb je de mogelijkheid om automatisch een te sturen naar je achterban die al een donatie hebben gedaan. Je kunt kiezen om elke update openbaar te maken, zodat die voor iedereen te zien is of het alleen openbaar te maken voor jouw donateurs. Creëren van een momentum Terwijl je project live is en de klok tikt, houd je donateurs op de hoogte en geïnspireerd om je te helpen om het woord te verspreiden. In plaats van het plaatsen van een link naar je project en dagelijks vragen om toezeggingen, behandel je project als een verhaal dat zich ontvouwt en actualiseer iedereen op de voortgang ervan. "Foto's van de show van gisteravond!" Of "We vonden een printer voor ons boek!" Met een link naar je project is het boeiend en leuk voor iedereen om het te volgen. Het delen van het proces Vergeet niet al de mensen die hielpen om je project mogelijk te maken, zodra jouw project met succes is gefinancierd. Laat sponsors en toeschouwers je project tot leven zien komen door het delen van je beslissingen met hen en hen uit te leggen hoe het voelt wanneer je doel realiteit wordt en vraag hun zelfs om feedback. Het geïnformeerd houden van je donateurs zorgt ervoor dat ze betrokken blijven en is een essentieel onderdeel van Projectgeld.nl. Succes vieren Het verhaal van je project eindigt niet nadat het wordt verscheept of nadat de klus geklaard is. Je hebt nog steeds een publiek dat gefascineerd is door jou. Door met hen te blijven communiceren kun je ook volgende keer weer op hun steun rekenen.

8 Stap 8 Beloning = voldoening Zodra je project is afgerond is de cruciale laatste stap het beloofde uit te reiken aan je donateurs. Het versturen van al je beloningen kan een heerlijk gevoel geven. Info over de donateurs Maak je geen zorgen over het verzamelen van informatie over je achterban totdat je project succesvol is gefinancierd. Je ontvangt van iedereen die een donatie doet automatisch alle gegevens in je mail of je kunt ze terug lezen op ons portaal. Vooruit plannen Vergeet niet om rekening te houden met verzendkosten voordat je met je project begint. Het kan uiteindelijk een groter deel van je budget zijn dan waar je rekening mee had gehouden. Houd er rekening mee hoe je elke beloning zal versturen, hoeveel ze wegen, hoeveel bezorgd moet worden en hoe je alles moet sjouwen naar het postkantoor. Vergeet de verborgen kosten niet (bubbel enveloppen bijv.) werken. Communicatie, communicatie, communicatie Communicatie is misschien niet de meest romantische stap in het doen van een Projectgeld.nl. Maar ook aan het einde van je project is het super belangrijk. Koester de laatste momenten van de eerste fase in het leven van jouw project.

9 Richtlijnen voor het project 1. Projectgeld.nl is een platform voor de financiering gericht op een breed scala van sociale projecten. De onderstaande richtlijnen verwoorden onze missie en focus. Houdt er rekening mee dat elk project dat deze richtlijnen overtreedt zal worden geweigerd of verwijderd. Neem contact met ons op als je vragen hebt. 2. Projecten. Projecten. Projecten. Projectgeld.nl is voor de financiering van sociale projecten gericht op het helpen van mensen (en dieren). 3. Projecten met een sociaal doel. Projectgeld.nl kan gebruikt worden om projecten uit de sociale hoek van bijv. hulp bij: Cosmetische zaken (plastisch chirurgie e.d.), Dieren, Gezondheid, Huishoudelijk, Klein zakelijk, Reparaties en Vervoer. Kun je een project niet kwijt laat het ons weten en dan helpen we je. 4. Geen grote projecten. Projectgeld.nl is er om jou te helpen en niet diegene die een nieuw groot bedrijf wil starten of een nieuw product wil maken waar euro voor nodig is. 5. Ook projecten om bijv. collegegeld of rekeningen te betalen, of op vakantie te gaan zijn bij ons juist toegestaan. 6. Beloningen, geen financiële prikkels. De Projectgeld.nl website is gebaseerd op het aanbieden van beloningen - een kopie van het werk, limited editions, leuke ervaringen. Het bieden van financiële prikkels, zoals eigendom, financiële opbrengsten (bijvoorbeeld een aandeel in de winst) of terugbetaling (leningen) is verboden. Overige richtlijnen Omdat we rekenen op respectvolle interacties die ervoor zorgen dat Projectgeld.nl een vriendelijke plaats is en blijft. Volgen hierna onderstaande regels. 1. Verspreidt het woord, maar geen spam. Spam omvat het verzenden van ongevraagde berichten mensen op Twitter. Dit laat iedereen op Projectgeld.nl er slecht uitzien. Doe het niet. 2. Maak geen reclame voor een project op andere projecten op de pagina's. Jouw opmerkingen zullen worden verwijderd en jouw account kan worden geschorst. 3. Wees hoffelijk en respectvol. Het lastig vallen of misbruiken van andere leden is niet toegestaan. 4. Plaats geen obscene, hatelijke of aanstootgevende inhoud. Als je dit toch doet zullen wij dit verwijderen en jouw pagina opschorten. 5. Plaats geen auteursrechtelijk beschermde inhoud zonder toestemming. Alleen de inhoud waarvan je de rechten hebt. 6. Als een project jou niet aanspreekt, steun het niet. Het is niet nodig om vervelend te doen of je hierover negatief te uiten. 7. Lees ook de gebruiksvoorwaarden op onze website.

10 8. Acties die deze regels of onze gebruiksvoorwaarden schenden kan leiden tot een maatregel waarbij rekening moet worden gehouden met geschorst of verwijderd worden van de website. Copyright Projectgeld.nl is een handelsmerk van TCS. BV, te Woerden

Plan Nederland in Pifworld

Plan Nederland in Pifworld Plan Nederland in Pifworld Leuk dat je mee gaat doen aan de actie Schaatsen voor Water! Om je deelname te bevestigen en sponsor te zoeken, dien je een pagina op Pifworld aan te maken. Hieronder vind je

Nadere informatie

Crowdfunding Stappenplan

Crowdfunding Stappenplan Crowdfunding Stappenplan Of het nu gaat om crowdfunding voor een goed doel, restaurant, boek, een film of een balletuitvoering, er is altijd een gemeenschappelijk kenmerk. Crowdfunding gaat met name over

Nadere informatie

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Actiehandleiding Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Inhoud Handleiding Zo maak je een actie aan om een TECS- project te steunen...3 Tips om jouw actie succesvol te maken Een actie starten voor

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Tips en Tricks voor sponsorwerving

Tips en Tricks voor sponsorwerving Tips en Tricks voor sponsorwerving Je gaat op bouwreis en maakt gebruik van de sponsortool, of je bouwt virtuele huisjes op Bouwmee, bijvoorbeeld omdat je voor Habitat meedoet aan een evenement. Alles

Nadere informatie

CROWDFUNDING FOR EVENTS. Crowdfunding Handleiding. Handleiding voor projecthouders

CROWDFUNDING FOR EVENTS. Crowdfunding Handleiding. Handleiding voor projecthouders CROWDFUNDING FOR EVENTS Crowdfunding Handleiding Handleiding voor projecthouders Crowdfunding Wat als je een goed concept voor een evenement hebt, maar niet beschikt over de benodigde financiering om het

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

2. In deze voorwaarden worden de afspraken tussen GO en Donateurs en tussen GO en Projecthouders vastgelegd.

2. In deze voorwaarden worden de afspraken tussen GO en Donateurs en tussen GO en Projecthouders vastgelegd. Algemene Voorwaarden Voorwaarden Donateurs 1. Geef Onderwijs (hierna: GO, www.geefonderwijs.nl) is een crowdfundingplatform dat zich volledig richt op het Nederlandse onderwijs. Via Geef Onderwijs kan

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Actie keuze 2 a. Geld voor een rookvrij Nederland Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Maak de maken kwaliteit doelen een van

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Herlaarhof. het social media spel

Herlaarhof. het social media spel Herlaarhof het social media spel Herlaarhof concept document Welkom bij het social media spel van Herlaarhof. Dit is een educatieve game die verteld over het gebruik van verschillende social media. Door

Nadere informatie

Aan de slag met Twitter

Aan de slag met Twitter Aan de slag met Twitter Registreren De URL (het adres op het internet) om te registreren is: https://twitter.com/signup In dit voorbeeld is er een Twitter 1 account aangemaakt voor een woning die te koop

Nadere informatie

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto?

FOTOREGELS. Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s. Het auteursrecht. Als ik een foto koop, krijg ik dan ook de rechten op de foto? FOTOREGELS Uitleg en regels rondom het gebruik van foto s Over auteursrecht op foto s is bij consumenten wel eens onduidelijkheid. Soms kan dat tot vervelende situaties leiden voor zowel klant als fotograaf.

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Werkblad. Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar

Werkblad. Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar Werkblad Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar Korte cursus Politica op social media Met jouw ideeën en jouw waarden heb jij alles in handen om mee te bouwen aan het welzijn en geluk van mensen in jouw gemeente,

Nadere informatie

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje)

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) De laatste tijd zie je heel veel verhalen langskomen over Facebook Edgerank, dus heb ik besloten mijn onderzoek met jullie te delen. Btw fantastisch

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

Social Media zakelijk gebruiken

Social Media zakelijk gebruiken Social Media zakelijk gebruiken KENNISSESSIE 7 NOVEMBER 20 13 Welkom SMO2 Agenda 14.00 Ontvangst 14.15 Introductie 14.35 Social media in de praktijk: Dirkzwager advocaten en notarissen Zytec International

Nadere informatie

Feedback. in hapklare brokken

Feedback. in hapklare brokken Feedback in hapklare brokken Jan van Baardewijk Zorgteamtrainer Op zorgteamtraining.nl is de meest recente versie van feedback gratis beschikbaar. Mocht je willen weten of je de meest recente versie hebt,

Nadere informatie

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten.

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. In deze paper leer je: Wat een affiliate is Hoe je zo geld kunt verdienen Hoe je zelf een affiliate wordt Welke tools we hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Het Pluryn Plein. Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt

Uitgebreide versie. Het Pluryn Plein. Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt Uitgebreide versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt Het Pluryn Plein Ben je clint van Pluryn? Dan is het belangrijk dat je alle informatie

Nadere informatie

Wat word jij later? En waarom wil je dat worden? Vertel het ons in een filmpje!

Wat word jij later? En waarom wil je dat worden? Vertel het ons in een filmpje! Proloog Week van de Mediawijsheid: Week van de Mediawijsheid: 23-30 november 2012. Doe mee! Wat word jij later? En waarom wil je dat worden? Vertel het ons in een filmpje! 2-12 jaar Iedereen van 2 tot

Nadere informatie

COACHFRIEND. Werkboek. (voeg hier je profielfoto toe)

COACHFRIEND. Werkboek. (voeg hier je profielfoto toe) COACHFRIEND Werkboek (voeg hier je profielfoto toe) Van : Email : Mobiel : Skype/Lync : Leeftijd : Beroep : Opleiding: (Kruis je keuze aan) Universitair/ HBO/ MBO Dit document is vertrouwelijk en mag niet

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Breng jouw project via social media onder de aandacht!

Breng jouw project via social media onder de aandacht! Breng jouw project via social media onder de aandacht! Hieronder vind je enkele tips en voorbeeldberichten die gebruikt kunnen worden op de Facebook-pagina en Twitter-account van je club.... Facebook Tip

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter

Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter Retweet, privé tweet, hashtag, alert en favorieten?!? Voor wie de termen en het gebruik van twitter abracadabra is, heeft Marika

Nadere informatie

eenvoudige versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt.

eenvoudige versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt. eenvoudige versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt. Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Extra Maak een Twitter zoekprofiel

Extra Maak een Twitter zoekprofiel Extra Maak een Twitter zoekprofiel De youtube links in deze workshop zijn openbare youtube video s en kunnen misschien niet meer werken als de eigenaar de video heeft verwijderd. De verdere inhoud van

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE HANDLEIDING ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE www.oranjefondscollecteonline.nl Inleiding Het Oranje Fonds is heel enthousiast over de nieuwe mogelijkheid van het online collecteren. Wat fijn dat je met jouw

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Wachtwoord... 4 Hoofdstuk 2 Cybercrime... 6 Hoofdstuk 3 Oplichting... 8 Hoofdstuk 4 Verbinding... 10 Hoofdstuk 5 Webwinkels... 12 Hoofdstuk 6 Sociale media... 14 Hoofdstuk

Nadere informatie

maak zelf een filmpje

maak zelf een filmpje maak zelf een filmpje 1 Zelf een filmpje maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Iedereen kan een IPAD met camera oppakken en aan de slag gaan. Maar bij het maken van een goed filmpje (dat veel kijkers

Nadere informatie

SproutFunding! Je project online in 7 stappen! Enkele Do's & Don'ts!

SproutFunding! Je project online in 7 stappen! Enkele Do's & Don'ts! SproutFunding! Je project online in 7 stappen! Enkele Do's & Don'ts! Inleiding Wat als je een super tof evenement wilt organiseren, maar niet over de benodigde financiering beschikt om het evenement te

Nadere informatie

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 1. Zorg voor een goede omschrijving onder je naam. LinkedIn pakt automatisch de omschrijving van je huidige baan. Pas de omschrijving eventueel aan. Bij zoekopdrachten

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN 1. INLEIDING In dit rapport staan de bevindingen van het onderzoek van Kentaa (voorheen en nader te noemen Mobillion) naar het gebruik van het actieplatform igive

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid

Meten van mediawijsheid. Bijlage 6. Interview. terug naar meten van mediawijsheid Meten van mediawijsheid Bijlage 6 Interview terug naar meten van mediawijsheid Bijlage 6: Het interview Individueel interview Uitleg interview Ik zal je uitleggen wat de bedoeling is vandaag. Ik ben heel

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 11 juni 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van het webinar LinkedIn Simpel: Je Profiel van 11 juni 2015 en gebaseerd op eerdere

Nadere informatie

LinkedIn Simpel 3: Meer met LinkedIn E-boekje voor starters

LinkedIn Simpel 3: Meer met LinkedIn E-boekje voor starters LinkedIn Simpel 3: Meer met LinkedIn E-boekje voor starters Annet van Betuw, 28 mei 2013 2 Dit e-boekje is de weergave van het webinar LinkedIn Simpel 3: Meer met LinkedIn van 28 mei 2013. Het heeft dus

Nadere informatie

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG:

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde brief schrijven. - Kun je op een juiste manier werkwoorden vervoegen. - Schrijf je op een juiste manier in meervoud. - Gebruik je hoofdletters op een

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Beurstraining Starting Smart Together

Beurstraining Starting Smart Together Beurstraining Starting Smart Together Essent ia l Toget her Ivar van Asten Ondernemerscoach Organisator en inspirator Spreker en dagvoorzitter Teamontwikkelaar Ervaringsgerichte trainer Legger van verbindingen

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel

10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 10 basis tips voor een goed LinkedIn profiel 1. Zorg voor een goede omschrijving onder je naam. LinkedIn pakt automatisch de omschrijving van je huidige baan. Pas de omschrijving eventueel aan. Bij zoekopdrachten

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw Februari 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van 24 september 2014 en 8 oktober

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Voorbeeld teksten. werven donaties uit je eigen netwerk. via je persoonlijke pagina

Voorbeeld teksten. werven donaties uit je eigen netwerk. via je persoonlijke pagina en De persoonlijke Mijn Ride pagina geeft je de mogelijkheid om jouw verhaal te doen en mensen in jouw omgeving op te roepen om ook mee te strijden door middel van het doen van een donatie via jouw persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

CREATIEF CONCEPTEN OP BASIS VAN CREATIVITEIT HOE? ZO!

CREATIEF CONCEPTEN OP BASIS VAN CREATIVITEIT HOE? ZO! CREATIEF CONCEPTEN OP BASIS VAN CREATIVITEIT HOE? ZO! INHOUDSOPGAVE STARTFASE VOORAF - IS HET EEN ONDERWERP VOOR CREATIVITEIT? - ANALYSEVRAGEN - BRIEFING MET PROBLEEMEIGENAAR DE CREATIEVE SESSIE - SPELREGELS

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is Les 7... Facebook, sociaal zijn op het internet Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Pen en papier? Marketing technieken Er bestaan heel veel verschillende soorten marketing technieken In deze

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22

LIVE PERFORMANCE. Bijlage Onderzoek Social Media. Sander van de Rijt PTTM22 LIVE PERFORMANCE Bijlage Onderzoek Social Media Sander van de Rijt PTTM22 Inhoudsopgave Social Media onderzoek Heesakkers & Daniels bestrating 3 Wat is social media? 3 Voor- en nadelen social media 3 Voordelen

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M

2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M W W W. D M O N T H E R O A D. N L 2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M D I R E C T T O E P A S B A A R O P J O U W A C C O U N T Vooraf Ik heb deze tips geschreven uit eigen ervaring.

Nadere informatie

nieuwe media battle succes op social media tlekkerst restauratief

nieuwe media battle succes op social media tlekkerst restauratief 48 Sushi nieuwe media battle succes op social media tlekkerst restauratief 49 Een rood-actie, een sushibattle - zomaar enkele succesvolle socialmedia-acties van Japas in Ermelo. De tijd van strooien met

Nadere informatie

Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips!

Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips! Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips! Het doel van crowdfunding is het bereiken van een crowd, de financiering het middel waarmee de donateurs laten zien dat zij jouw project ondersteunen.

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Pen en papier? Wat is een businessmodel? Jouw businessmodel is de manier waarop jij in business bent Twee

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR HET GEBRUIK VAN COMMUNICATIEMIDDELEN DOOR LEERLINGEN BINNEN DE OMO SCHOLENGROEP BERGEN OP ZOOM E.O.

GEDRAGSCODE VOOR HET GEBRUIK VAN COMMUNICATIEMIDDELEN DOOR LEERLINGEN BINNEN DE OMO SCHOLENGROEP BERGEN OP ZOOM E.O. GEDRAGSCODE VOOR HET GEBRUIK VAN COMMUNICATIEMIDDELEN DOOR LEERLINGEN BINNEN DE OMO SCHOLENGROEP BERGEN OP ZOOM E.O. Besproken CD d.d. februari 2011 Instemming MR d.d. 4 juli 2011 Vastgesteld CD d.d. 5

Nadere informatie

Facebook pagina maken

Facebook pagina maken 1 Facebook pagina maken 1. Lid worden Open de browser (bijv Internet Explorer of Chrome) en typ www.facebook.com Als je al lid bent kun je hier in de bovenste vakjes je e-mail adres en wachtwoord invullen.

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Safe surfen. www.safesurfen.be. Safe surfen juf Lies 1

Safe surfen. www.safesurfen.be. Safe surfen juf Lies 1 Safe surfen www.safesurfen.be Safe surfen juf Lies 1 INLEIDING 1. WAAROVER GAAT DEZE BUNDEL? Deze bundel wil je op weg helpen om veilig op het internet te surfen. In de bundel staan gevaren van het internet

Nadere informatie

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen.

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen. Theoreasy de theorie is eenvoudig. Je gaat ontdekken dat het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen denken en doen dé sleutel is tot a beautiful way of life. Als je nog steeds hoopt dat oplossingen

Nadere informatie

WERVEN MET WOVOX BEGINT VANDAAG!

WERVEN MET WOVOX BEGINT VANDAAG! WERVEN MET WOVOX BEGINT VANDAAG! Binnenlands Bestuur en WOVOX Voeg sfeer toe aan uw vacatures: Lees hoe u WOVOX kunt inzetten voor de werving van nieuwe kandidaten en hoe u stap voor stap een werkplek

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

Crowdfunding. Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe Steunpunt Dorpshuizen Drenthe

Crowdfunding. Brede Overleggroep Kleine Dorpen in Drenthe Steunpunt Dorpshuizen Drenthe Crowdfunding Sinds enkele jaren is in de wereld van fonsenwerving een nieuwe telg geboren genaamd Crowdfunding. Tot voor kort zagen we crowdfunding vooral als succesvol middel in de kunstzinnige hoek (muziek,

Nadere informatie

Romp. Lesbrief Identiteit, Imago en Profiel. Kop

Romp. Lesbrief Identiteit, Imago en Profiel. Kop Lesbrief Identiteit, Imago en Profiel Tijd: 55 60 minuten Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Kop Introductie Wie ben jij online? Introduceer het onderwerp kort: Wie ben jij online? Bijna iedereen heeft een of meerdere

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost!

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! 16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! Het kost veel tijd en energie om een Facebook Pagina bij te houden. Alleen een pagina maken en er verder niets mee doen zal

Nadere informatie