Pas op voor de Valkuilen. checklist met aandachtspunten. Bespaar problemen, bespaar kosten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pas op voor de Valkuilen. checklist met aandachtspunten. Bespaar problemen, bespaar kosten"

Transcriptie

1 Pas op voor de Valkuilen checklist met aandachtspunten Bespaar problemen, bespaar kosten

2 Meer dan 20 valkuilen die u kunt tegenkomen bij het verbouwen van een bakkerswinkel 1. Wat is uw doelstelling Valkuil: De winkel totaal verbouwen en op de zelfde voet verder gaan. Het verbouwen van uw winkel start u over het algemeen niet op omdat u toe bent aan een andere werkomgeving. De vraag van uw klanten verandert, of misschien wilt ú dat de vraag van uw klant gaat veranderen. U kunt dat bereiken door het interieur grondig aan te pakken. Als de boel eens even flink opschudden niet de belangrijkste reden is voor de verbouwing. Wat is dan wel de belangrijkste reden? 2. ARBO eisen Valkuil: Vergeten de Arbo eisen in uw verbouwplannen op te nemen Vergeet de Arbo eisen niet in uw verbouwplannen op te nemen. Een risicoinventarisatie en evaluatie is verplicht vanuit de arbeidsomstandighedenwet. Bakkersbedrijven met maximaal 25 werknemers zijn niet langer verplicht om hun RI&E door een Arbo-dienst te laten toetsen maar kunnen dat zelf digitaal. De RI&E voor Bakkers is gratis beschikbaar en bereikbaar via

3 3. Overleg met uw personeel Valkuil: De winkel totaal verbouwen en de medewerkers in een veel later stadium bij de plannen betrekken. Je ziet nog wel eens dat medewerkers zo vertrouwd zijn geraakt met een aantal rare zaken van het huidige interieur dat zij daar oplossingen voor hebben verzonnen. Als u plannen heeft om te gaan verbouwen, zijn zij de eerste die kunnen vertellen waar zij (al jaren) tegen aan lopen in de huidige opstelling. 4. Wie is de huidige doelgroep? Valkuil: Geen idee hebben hoe uw klanten de boodschappen die zij bij u kopen, inpassen in hun andere dagelijkse behoeften. Informeer eens bij uw klanten. Te denken valt aan vragen als: Bij welke winkels komt u dagelijks/wekelijks? of Stel u komt er om uur achter dat u bent vergeten om brood voor de volgende dag te kopen, en wij zijn uitverkocht, waar koopt u uw brood dan? op die vraag krijgt u waarschijnlijk een eerlijker antwoord dan wanneer u zou vragen: Koopt u altijd uw brood bij ons?

4 5. Op welke doelgroep wilt u zich richten? Valkuil: Denken dat als u een bakkerswinkel heeft, er vanzelf klanten naar toe komen. Of uw zaak nu al generaties lang van vader op zoon overgaat, of dat u binnenkort voor het eerst opent, consumenten lopen bij winkels binnen waar zij zichzelf in herkennen. Als u moet gokken (en veel eigenaren van bakkerswinkels moeten dat omdat ze het nog nooit aan hun klanten hebben gevraagd) waarom mensen bij u kopen, dan bestaat de kans dat u met de nieuwe inrichting ander publiek trekt dan dat u zou willen. 6. Weet u waarom uw klanten bij u kopen? ValkuiL: Denken dat u wel weet waarom mensen bij u komen Mevrouw De Bruin koopt al jaren bij ons dus die gaat niet weg, of We zitten centraal in deze wijk, of Wij hebben gewoon de lekkerste paasstol, of Jaap is dé beste speculaasbakker van het dorp. Al deze antwoorden zijn antwoorden die u en uw medewerkers zelf hebben bedacht, en daarom bij voorbaat al verdacht.

5 7. Wat doet de concurrent? Valkuil: Geen flauw idee hebben hoe collega bakkers het in een straal van 10 km doen. Er zijn vast momenten dat ondernemers elkaar treffen. Tijdens die momenten komt het vast ook wel eens voor dat iemand een verhaal ophangt waar u zo uw gedachten over heeft. Of hij schept op over de rijen die op zaterdagochtend om uur al staan te wachten, of hij klaagt steen en been dat hij niets verdient. Dat laatste doen veel ondernemers. Als u niet zelf bent gaan kijken, niet zelf hebt vastgelegd wat de onhandig- of slimmigheden van die zaak zijn, moet u afgaan op verhalen. En die groeien met het uur. 8. Wat zijn de sterke en zwakke punten van uw winkel? Valkuil: Niet weten wat u in uw nieuwe interieur per se niet wilt overnemen uit uw huidige interieur. Het komt wel voor dat een interieur dingen in zich heeft, die na verloop van tijd onhandig blijken te zijn in het dagelijks gebruik. Als u weet welke dat zijn, kunt u die voorkomen in het ontwerp van uw nieuwe interieur. 9. Schrijf uw wensen duidelijk op Valkuil: De adviseur of ontwerper vertellen dat u een nieuw interieur wilt in termen als modern, warm of gezellig. De ervaring leert dat woorden als modern, warm of gezellig bij ieder mens een ander beeld op roepen. Om nu te voorkomen dat de interieurontwerper er zijn eigen invulling aan geeft en dus zijn eigen winkel ontwerpt en niet die van u, is het aan te raden om een moodboard samen te stellen op basis waarvan u de ontwerper kunt vertellen wat u tenminste in het interieur terug wil zien.

6 10. Kent u de mogelijkheden van het pand? Valkuil: In uw hoofd al een nieuw pand hebben ingericht zonder zeker te weten of het geschikt is voor wat u wilt. Als u weet op welke doelgroep u zich wilt richten en op welke tijdstippen zij doorgaans hun brood komen kopen, en wat ze dan bij u kopen, en hoe u ze langer in de winkel kunt houden waardoor ze nog meer bij u gaan kopen, hebt u een beter idee over waar er minimaal in de inrichting rekening mee moet worden gehouden. Zorg dan dat u bekend bent met de mogelijkheden; kan er uitgebreid worden, kan het plafond hoger; hoe zit het met de pui; etc. 11. Omgeving informeren Valkuil: De buren een dag voor de verbouwing vertellen dat de sloopploeg morgen voor de deur staat. Door ruim van te voren te overleggen kunt u er rekening mee houden dat b.v. op de dag dat u wilde gaan breken, zij juist de burgermeester over de vloer krijgen omdat hun zaak 70 jaar bestaat. 12. Subsidie Valkuil: Onbekend zijn met subsidie mogelijkheden Zorg dat u op de hoogte bent van de locale en regionale subsidie mogelijkheden of informeer hiernaar bij uw interieurbouwer. 13. Programma van eisen, wensen Valkuil: Geen overzicht hebben van wat u eigenlijk het liefst in de winkel terug wilt zien en welke zaken daar minimaal in terug moeten komen. Maak een overzicht van al uw eisen en wensen.

7 14. Budget, hoeveel zou u willen uitgeven Valkuil: Onbekend zijn met de investering die het vraagt om een nieuw interieur te laten ontwerpen en bouwen. Bespreek het budget tijdens de eerste contacten. Het komt wel eens voor dat ondernemers geen idee hebben wat het kost om een nieuw interieur te laten ontwerpen en bouwen. In die gevallen loopt een tweede gesprek al snel uit op een teleurstelling. Voor de ondernemer en de interieurbouwer. 15. Financiering Valkuil: In gesprek gaan met een interieurontwerper zonder precies te weten hoeveel een externe financier (mocht dat nodig zijn) aan middelen beschikbaar wil stellen. Een valkuil die we nog wel eens tegenkomen, omdat de ondernemer eerst het gesprek wil aangaan met een interieurontwerper voordat er een plan wordt ingediend bij een externe financier. Te vaak komt voor dat de externe financier een ander idee heeft bij het ter beschikking stellen van geld, dan de ondernemer en dat de reeds ontwikkelde plannen daarop moeten worden aangepast, met extra ontwerpkosten als gevolg. 16. Vergunningen; Buiten reclame (welstand) / Bouw / etc Valkuil: Vergeten om vergunningen aan te vragen. Doorgaans doet de interieurbouwer dat. Als u besluit om zaken zelf op te pakken omdat dat het budget ten goede komt (waarbij u zichzelf dan op een andere manier uitbetaalt) kan het voorkomen dat u degene bent die de vergunningen moet aanvragen. Een doorlooptijd van 3 maanden is geen uitzondering, en daar moet in de planning van alle partijen rekening mee worden gehouden.

8 17. Open bakkerij Valkuil: Onbekend met de extra aandachtspunten bij een open bakkerij Omdat de meningen verdeeld zijn over het wel of niet betrekken van de bakkerij bij de winkel, is het belangrijk om u van te voren te realiseren dat u plotseling bij alle werkzaamheden op de vingers wordt gekeken. Een open bakkerij vraagt van de medewerkers dat er schoon gewerkt wordt, anders werkt de uitstraling averechts. Een open bakkerij kan voor extra beweging, geur en actie zorgen. Benut die tijdens drukke winkeluren. Het vraagt een andere instelling van zowel het bedienend personeel als wel van hen die in de bakkerij aan het werk zijn. 18. Noodwinkel / vervangende ruimte Valkuil: Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door In veel gevallen is dat gewoon onmogelijk. Is er een alternatief om de verkoop tijdens de verbouwing gewoon door te laten gaan? 19. Opslag inventaris / goederen Valkuil: Geen opslag hebben voor af te voeren materiaal. Als er iets nieuws in een bestaande winkel wordt gebouwd, dan moet er vaak ook iets uit. Waar laat u dat? En voor hoelang?

9 20. Doe het zelf Valkuil: Ik kan het zelf wel. Met de komst van TV programma s als help mijn man is klusser kan heel Nederland meegenieten van goed willende mannen die er tot over hun oren van overtuigd zijn dat zij dat klusje wel even kunnen klaren. Gelukkig weten de meeste ondernemers wel waar ze wel en niet goed in zijn en wat ze zelf kunnen doen of een ander moeten laten uitvoeren. Door zaken uit te besteden profiteer je bovendien van het voordeel dat de risico s ook bij een ander liggen. En aangezien die vanuit ervaring werkt is een groot deel daarvan al afgedekt. 21. Tijdsplanning Valkuil: Met een maand wil ik aan de slag. Alleen de doorlooptijd van vergunningen vraagt al meer dan een maand, dan hebben we het nog niet eens over de planning van materiaal, toeleveranciers en de externe financier. 22. Free publicity Valkuil: Geen gebruik maken van de verbouwing in de media. Als ondernemer bent u altijd op zoek naar free publicity. Naast het feit dat u een advertentie kunt zetten voor een actie, is het wellicht ook een idee om met de locale krant afspraken te maken over de vordering van de bouw. Als u de sloop laat doen door hangjongeren, weet u zeker dat u in de krant komt met dit unieke initiatief. Een opening door de burgermeester is leuk, maar de eerste serie brood die in de winkel zou komen te liggen, weggeven aan het plaatselijke verzorgingstehuis levert meer publiciteit op.

Pas op voor de Valkuilen

Pas op voor de Valkuilen Pas op voor de Valkuilen checklist met aandachtspunten Bespaar problemen, bespaar kosten Meer dan 20 valkuilen die u kunt tegenkomen bij het verbouwen van uw kapsalon 1. Wat is de doelstelling en het business

Nadere informatie

Een werkgever is ook verplicht zich aan allerlei wetten te houden. Een van die wetten is de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbo-wet.

Een werkgever is ook verplicht zich aan allerlei wetten te houden. Een van die wetten is de Arbeidsomstandighedenwet, kortweg de Arbo-wet. Arbo Inhoud Arbowet Als werknemer in een winkel heb je samen met de werkgever afspraken genaakt over het werk dat je doet. Dat zijn niet de enige regels waaraan een bedrijf zich moet houden. We gaan het

Nadere informatie

Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Mode en Interieuradviseur)

Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Mode en Interieuradviseur) Het eigen adviesbureau De eigen winkel (vaardigheidstoets voor de opleidingen Mode en Interieuradviseur) MODULE 5: HET MARKETINGPLAN Inhoud: SWOT-analyse concurrentie-onderzoek conclusies marktonderzoeken

Nadere informatie

Werken aan persoonlijke ontwikkeling en sturen van eigen loopbaan

Werken aan persoonlijke ontwikkeling en sturen van eigen loopbaan 08540 LerenLoopbaanBurgerschap 10-04-2008 08:28 Pagina 1 ontwikkelingsproces 1+2 1 2 3 4 5 6 7 Werken aan persoonlijke ontwikkeling en sturen van eigen loopbaan Leren, Loopbaan en Burgerschap Wat laat

Nadere informatie

6Het voorbereidingsdraaiboek

6Het voorbereidingsdraaiboek DC 6Het voorbereidingsdraaiboek In dit dc-thema vind je informatie over het voorbereiden van een evenement. Het is een soort checklist van tien aandachtspunten, om te controleren of je niets vergeten bent.

Nadere informatie

Webshop ecommerce 8 Reclame en PR. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop RECLAME EN PR

Webshop ecommerce 8 Reclame en PR. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop RECLAME EN PR graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop RECLAME EN PR Inhoudsopgave Inleiding 1. Het verkopen van je zaak 2. Reclame 3. Promotieplan 4. Public relations 5. Publiciteit 6. De

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

VOORDAT JE START ALS ZZP ER

VOORDAT JE START ALS ZZP ER www.damd.nl Voordat je start als zzp er Voordat je als zzp er gaat starten, is het verstandig om na te gaan of je inderdaad ondernemer wil zijn. Dit kun je doen door aan jezelf vragen te stellen als: zie

Nadere informatie

Een dagje DIT BOEKJE IS VAN: Een dagje

Een dagje DIT BOEKJE IS VAN: Een dagje Een dagje DIT BOEKJE IS VAN: Een dagje 2 Inhoudsopgave: Hallo Jumbo Panningen pag. 4 Slimme formule pag. 5 Jumbo s 7 zekerheden pag. 6-7 Placemat pag. 8-9 Speurtocht pag. 10-15 Een dag je Boodschappen

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Voor de interne organisatie onderscheiden we drie type speeltuinverenigingen:

Voor de interne organisatie onderscheiden we drie type speeltuinverenigingen: Checklist indicatoren vrijwilligersmanagement speeltuinwerk De NUSO heeft een vragenlijst ontwikkeld om de organisatiestructuur bij speeltuinverenigingen praktisch in kaart te brengen. Aan de hand van

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

ANBI en communicatie. Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt

ANBI en communicatie. Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt ANBI en communicatie Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt Inhoud presentatie 1 Wat is ANBI waard? 2 Fondswerving in Nederland 3 Plan van aanpak 4 Ondersteuning SupportPunt Wat is ANBI waard?

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

Tanja Sierkstra 17-10-2014

Tanja Sierkstra 17-10-2014 MEDIACOLLEGE AMSTERDAM STAGEBEDRIJF: DICHTBIJ Beroepsopdracht Formulier een advies voor een mediaproductie Tanja Sierkstra 17-10-2014 2 1. Beschrijf je stagebedrijf... 3 2. Maak een SWOT-analyse voor jouw

Nadere informatie

Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie

Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie Samenvatting door J. 1369 woorden 10 februari 2014 5,5 2 keer beoordeeld Vak Economie 3.1 a -werken als werknemer: in dienst van bedrijf, solliciteren

Nadere informatie

VOORBELD ONDERNEMINGSPLAN. Metdit voorbeeld ondernemingsplan kunjegelijkaan deslag! www.voorbeeld-ondernemingsplan.nl

VOORBELD ONDERNEMINGSPLAN. Metdit voorbeeld ondernemingsplan kunjegelijkaan deslag! www.voorbeeld-ondernemingsplan.nl VOORSTARTENDEONDERNEMERS VOORBELD ONDERNEMINGSPLAN Metdit voorbeeld ondernemingsplan kunjegelijkaan deslag! www.voorbeeld-ondernemingsplan.nl VOORSTARTENDEONDERNEMERS Hetpakketvoordestartendeondernemer

Nadere informatie

Het Rendement van Schoon Deel sessie 1 Retail & stations omgeving

Het Rendement van Schoon Deel sessie 1 Retail & stations omgeving Vraag Belangrijk Legenda Leestip Met de klok mee Start op 1 uur Van het midden uit naar buiten Per tak van boven naar beneden Deze PDF staat uit meerdere pagina's Welkom Hoop bekende gezichten Leuk mix

Nadere informatie

Ken je markt. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT

Ken je markt. graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT graficus jr. Themamodules met voorbereiding op de ecommerce Webshop KEN JE MARKT Inhoudsopgave Inleiding 1. Marktkansen inschatten 2. Onderzoek verrichten 3. Toegevoegde waarde 4. Goederen inkopen 5. De

Nadere informatie

Verkoop Succes Checklist ONTDEK OF JE BUSINESS KLAAR IS OM JA S TE KRIJGEN VAN DE BESTE KLANTEN

Verkoop Succes Checklist ONTDEK OF JE BUSINESS KLAAR IS OM JA S TE KRIJGEN VAN DE BESTE KLANTEN Verkoop Succes Checklist ONTDEK OF JE BUSINESS KLAAR IS OM S TE KRIJGEN VAN DE BESTE KLANTEN Met deze checklist krijg je inzicht in jouw kansen om in het komende kwartaal een heerlijke golf aan sales op

Nadere informatie

Wat is een conceptstore? :43

Wat is een conceptstore? :43 Wat is een conceptstore? 14-10-2015 11:43 Door Talita Kalloe Oprichter van Zeg Maar Jij Google op het woord ‘conceptstore’ en je vindt verschillende soorten definities. Toch mis

Nadere informatie

Activatie middelen en ideeën

Activatie middelen en ideeën Activatie middelen en ideeën A4 / A3 aankondigings poster Dank voor alles wat u gegeven hebt, ontvang een applausje op 10 november op het Dorpsplein 28 in Winterswijk A4 / A3 programmaposter Programma

Nadere informatie

Stappenplan Begin uw eigen indoor speeltuin en/of trampolinepark

Stappenplan Begin uw eigen indoor speeltuin en/of trampolinepark Stappenplan Begin uw eigen indoor speeltuin en/of trampolinepark Stappenplan Het openen van een indoor speeltuin of trampolinepark doet u niet van de ene op de andere dag. Om u goed op weg te helpen hebben

Nadere informatie

Plannen voor uw gevel of winkelpui? Regel het samen met de gemeente! gemeente T i e l

Plannen voor uw gevel of winkelpui? Regel het samen met de gemeente! gemeente T i e l Plannen voor uw gevel of winkelpui? Regel het samen met de gemeente! gemeente T i e l Vóór u met (ver)bouwen begint Bent u van plan uw winkelpui te vernieuwen? Wilt u gevelreclame aanbrengen? Of een rolluik?

Nadere informatie

THINKING HATS. Gebruik van de tool Template Voorbeeld

THINKING HATS. Gebruik van de tool Template Voorbeeld THINKING HATS Gebruik van de tool Template Voorbeeld Thinking Hats De Thinking Hats helpt je om alle kanten van een idee te bekijken. Heb je een nieuw idee voor een product, dienst of voor je bedrijf,

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording vragen VVD Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 augustus 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon

Nadere informatie

PUBLIEKSACTIVITEITEN EN COMMUNICATIE. Periode aug dec 2013

PUBLIEKSACTIVITEITEN EN COMMUNICATIE. Periode aug dec 2013 PUBLIEKSACTIVITEITEN EN COMMUNICATIE Periode aug dec 2013 1. MIDDELEN Banners bij bouwmarkten Om klusbedrijven en mensen die een nieuwe woning hebben gekocht of hun huis gaan renoveren te attenderen op

Nadere informatie

MEMO. - Het uitbreiden van ligplaatsen voor passanten en commerciële ligplaatsen ter hoogte van mogelijk toekomstig terras aan de Oostzanddijk;

MEMO. - Het uitbreiden van ligplaatsen voor passanten en commerciële ligplaatsen ter hoogte van mogelijk toekomstig terras aan de Oostzanddijk; MEMO Aan Van : Jan Arie Meijer : Carole Bakker Onderwerp : Communicatieplan Promotie jachthaven Hellevoetsluis Datum : 26 oktober 2012 1. Inleiding Op 13 oktober 2011 (advies 20110670) heeft de gemeenteraad

Nadere informatie

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon.

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon. Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon. zorgvannu.nl Innoveren in de zorg, dat is heel erg zorg van nu. Het kan zelfs zo zijn dat wat je collega innovatief vindt, jij als dagelijkse routine ziet,

Nadere informatie

John Graafmans. John Graafmans Training & Advies

John Graafmans. John Graafmans Training & Advies John Graafmans John Graafmans Training & Advies 9/8/11 1 Inhoud Valkuilen Vormgeving Problemen bij het opstellen John Graafmans Training & Advies 9/8/11 2 Verplichting volgens de WOR artikel 14 met in

Nadere informatie

Laten we bij deze uitgaan dat we een winkel gaan beginnen. Als je een winkel wilt beginnen moet je natuurlijk beginnen bij het eerste punt:

Laten we bij deze uitgaan dat we een winkel gaan beginnen. Als je een winkel wilt beginnen moet je natuurlijk beginnen bij het eerste punt: Werkstuk door een scholier 1863 woorden 3 februari 2002 6,4 139 keer beoordeeld Vak Economie Ondernemingsplan Een onderneming begint eigenlijk altijd bij een ondernemingsplan. Een onderneming betekend

Nadere informatie

Word jij Bakker Bart?

Word jij Bakker Bart? Word jij Bakker Bart? Welkom bij Bakker Bart Je kent Bakker Bart. Net als tienduizenden andere mensen, die dagelijks bij één van de Bakker Bartwinkels komen voor heerlijk vers brood, zo n beroemde supersaucijs

Nadere informatie

Actieplan Seniorenontmoetingspunt De Bergse Plaat Rustig aan is van de baan Stichting Wij(k) en Wijkcommissie De Bergse Plaat

Actieplan Seniorenontmoetingspunt De Bergse Plaat Rustig aan is van de baan Stichting Wij(k) en Wijkcommissie De Bergse Plaat Actieplan Seniorenontmoetingspunt De Bergse Plaat Rustig aan is van de baan Stichting Wij(k) en Wijkcommissie De Bergse Plaat 10-01-2018 Seniorenontmoetingspunt De Bergse Plaat Pagina 1 Inhoud Inleiding...

Nadere informatie

Keuzedeel K0080 Oriëntatie op ondernemerschap

Keuzedeel K0080 Oriëntatie op ondernemerschap Keuzedeel K0080 Oriëntatie op ondernemerschap Artikel 116035 Praktische informatie Code keuzedeel K0080 Niveau Geschikt voor niveau 2, 3 en 4 Studielast Totaal: 240 uur Savantis adviseert 20 contactgebonden

Nadere informatie

10 X meer opvallen met uw reclameactie

10 X meer opvallen met uw reclameactie 10 X meer opvallen met uw reclameactie Inhoud Tip 1. Wees er op tijd bij. (Of wees eigenlijk een beetje te vroeg ) 3 Tip 2. Zorg voor stopping power 3 Tip 3. Houd het simpel en rustig 4 Tip 4. Personaliseer

Nadere informatie

Werkbladen. Sjabloon voor het schoolteam om projecten te evalueren

Werkbladen. Sjabloon voor het schoolteam om projecten te evalueren WERKBLADEN Werkbladen Sjabloon voor het schoolteam om projecten te evalueren Sjabloon voor het schoolteam om kerndoelen te inventariseren Discussiekaart Confrontatie: Gaan we het doen? Wat is de vraag,

Nadere informatie

Dit nieuwe concept vormt de aanvulling voor uw bakkerij

Dit nieuwe concept vormt de aanvulling voor uw bakkerij 100% NATUURLIJK HANDGEMAAKTBROOD Dit nieuwe concept vormt de aanvulling voor uw bakkerij Ons brood in uw bakkerij U bent al sinds jaar en dag bakker van het lekkerste brood en haalt iedere dag het beste

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Plannen... 4 Hoofdstuk 2 Meubels enzo... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Winkelen... 10 Hoofdstuk 5 Adreswijziging... 12 Hoofdstuk 6 De sleutel!... 14 Hoofdstuk 7 Voorbereiden...

Nadere informatie

Welke meningen over reclame staan tegenover elkaar? Teken een verbindingslijn tussen de 2 zinnen die bij elkaar horen:

Welke meningen over reclame staan tegenover elkaar? Teken een verbindingslijn tussen de 2 zinnen die bij elkaar horen: Welke meningen over reclame staan tegenover elkaar? Teken een verbindingslijn tussen de 2 zinnen die bij elkaar horen: Reclame is cool en gaaf! Reclame geeft nuttige informatie Reclame laat zien hoe het

Nadere informatie

Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website

Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website Logo WebCommuniqué met de achtergrondkleur van de website Inleiding Ik schrijf dit plan vanwege het feit dat ik een eenmansbedrijf op wil gaan starten in de webdesign branche en dit omdat ik de laatste

Nadere informatie

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers Toolkit werven en behouden van vrijwilligers WERVEN Jaarlijks moeten nieuwe collectanten geworven worden om de collectanten die stoppen te vervangen. Daarnaast is de optelsom eenvoudig: hoe meer collectanten,

Nadere informatie

13. RI&E EN HET PLAN VAN AANPAK

13. RI&E EN HET PLAN VAN AANPAK 13. RI&E EN HET PLAN VAN AANPAK Om een goed arbobeleid te voeren, moet je inzicht hebben in de risico s binnen de organisatie. Pas als dat beeld compleet is, kunnen de maatregelen en oplossingen worden

Nadere informatie

DE MARKT VAN MORGEN IN VEENENDAAL

DE MARKT VAN MORGEN IN VEENENDAAL DE MARKT VAN MORGEN IN VEENENDAAL SWOT 24 juni 2015 www.ioresearch.nl AGENDA 1. Bevolkingsontwikkeling 2. De markt in beeld 3. Bezoekers aan het woord 4. SWOT-analyse 5. Van kansen naar acties 6. Vervolg

Nadere informatie

Onderzoek naar het draagvlak onder het bestuur, de vrijwilligers en de bezoekers van de Princensluis om naar het postkantoor te verhuizen

Onderzoek naar het draagvlak onder het bestuur, de vrijwilligers en de bezoekers van de Princensluis om naar het postkantoor te verhuizen Onderzoek naar het draagvlak onder het bestuur, de vrijwilligers en de bezoekers van de Princensluis om naar het postkantoor te verhuizen Juni 2010 CDA Stede Broec Inleiding Dit onderzoek is in mei 2010

Nadere informatie

AFSPRAKEN MET ACCOUNTANT

AFSPRAKEN MET ACCOUNTANT 4.1.1. WELKE AFSPRAKEN MAKEN MET UW ACCOUNTANT? U gaat in zee met een accountant, boekhouder of andere adviseur. Welke afspraken kunt u maken zodat u niets vergeet? Welke vragen komen op u af? AFSPRAKEN

Nadere informatie

Communicatie in de wijk, Werkplan 2013-2015. Voorstel voor Bestuur Stichting DAS Centrum-West. Werkteam Communicatie Venray Centrum-West

Communicatie in de wijk, Werkplan 2013-2015. Voorstel voor Bestuur Stichting DAS Centrum-West. Werkteam Communicatie Venray Centrum-West Communicatie in de wijk, Werkplan 2013-2015 Voorstel voor Bestuur Stichting DAS Centrum-West Werkteam Communicatie Venray Centrum-West 1 1. Doelstelling Wat ik niet weet kan ik ook niet doen. Dit geldt

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Over werving De juiste persoon op de juiste plaats Maatschappelijke ontwikkelingen Organisatiebeeld/imago

Over werving De juiste persoon op de juiste plaats Maatschappelijke ontwikkelingen Organisatiebeeld/imago Over werving 1.1. De juiste persoon op de juiste plaats Werving gaat om het aantrekken van vrijwilligers die passen bij de organisatie en bij de taken die ze gaan uitvoeren. Kort samengevat: de juiste

Nadere informatie

We zullen het samen moeten doen

We zullen het samen moeten doen Gezamenlijke aanpak stadshart E-Nieuwsbrief Stadshart Lelystad - Uitgave: januari 2015 Het college van Lelystad heeft de gemeenteraad geïnformeerd over de stand van zaken rondom het stadshart. Welke initiatieven

Nadere informatie

Time management - logboekanalyse en Eisenhowerschema

Time management - logboekanalyse en Eisenhowerschema pag.: 1 van 5 Time management - logboekanalyse en Eisenhowerschema Tijd is een schaars goed. U heeft als inkoper slechts een beperkte hoeveelheid tijd tot uw beschikking om uw taken uit te voeren. Deze

Nadere informatie

Uw koopkracht in de toekomst

Uw koopkracht in de toekomst Een goed gesprek over Uw koopkracht in de toekomst Nadenken over de toekomst. Dat is wat ons kantoor dagelijks doet. De toekomst van u, en die van de andere relaties van ons kantoor. De ene keer gaat het

Nadere informatie

HANDBOEK. Beautybusiness. Sylvia van Kuijk

HANDBOEK. Beautybusiness. Sylvia van Kuijk HANDBOEK Beautybusiness Sylvia van Kuijk Auteursrechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm, elektronisch

Nadere informatie

Een goed idee voor je buurt is geld waard!

Een goed idee voor je buurt is geld waard! Een goed idee voor je buurt is geld waard! Fijn buiten zitten met mooi weer Een bankje bij ons woongebouw. Gezellig samen een praatje maken. Als het aan mij ligt We hebben geld ingezameld in de buurt.

Nadere informatie

CONCURRENTIEANALYSE. Gebruik van de tool Template Voorbeeld. InnoValor, 2018

CONCURRENTIEANALYSE. Gebruik van de tool Template Voorbeeld. InnoValor, 2018 CONCURRENTIEANALYSE Gebruik van de tool Template Voorbeeld Concurrentieanalyse De Concurrentieanalyse helpt je om je concurrentie te begrijpen. Het biedt ondersteuning bij het vinden van je unieke positie

Nadere informatie

De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst

De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst Sylvia Verhoef, adviseur en manager Opleidingen Anita Buijs, manager bedrijfsvoering backoffice 2 Ben jij de secretaresse van de toekomst? Perfecte

Nadere informatie

Marketing concept = het lokken van de consument om jou product te verkopen.

Marketing concept = het lokken van de consument om jou product te verkopen. Samenvatting door een scholier 835 woorden 27 oktober 2003 6,1 85 keer beoordeeld Vak Methode Economie In balans Hoofdstuk 9 economische begrippen. Marketing concept = het lokken van de consument om jou

Nadere informatie

De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën.

De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën. Checklist Verbouwen algemeen De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën. U kunt de lijst printen en de hokjes eventueel afvinken en om tijdens het verbouwproces te gebruiken.

Nadere informatie

Machines in de bakkerij. Bakkerijoven. Gebruiksaanwijzingen maken. Benodigdheden. Werkwijze

Machines in de bakkerij. Bakkerijoven. Gebruiksaanwijzingen maken. Benodigdheden. Werkwijze Machines in de bakkerij Bakkerijoven Vraag informatie op over een bakkerijoven. Beantwoord deze vragen. Welke temperaturen zijn er mogelijk? Hoeveel broden passen er in? Hoe lang moet hij opwarmen? Werkt

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Het ondernemingsplan

Het ondernemingsplan Meesterproef Dienstverlening & Commercie Meesterproef D&C - Ondernemingsplan Het ondernemingsplan Pleincollege Nuenen Schooljaar 2015/2016 1 Inhoud 1. Korte inleiding... 3 2. Het ondernemingsplan... 4

Nadere informatie

Zuidvlietstraat 75, Goes

Zuidvlietstraat 75, Goes Trumanlaan 10 4463 Ws Goes Telefoon 0113 404602 Mobiel 06 54372398 info@makelaardijgoes.com www.makelaardijgoes.com Zuidvlietstraat 75, Goes PROFITEER NU! UITZONDERLIJK LAGE PRIJS. Verkoopbrochure Vraagprijs

Nadere informatie

Nieuwe Website Plaatselijke Belang Harich-Ruigahuizen. Projectomschrijving

Nieuwe Website Plaatselijke Belang Harich-Ruigahuizen. Projectomschrijving Nieuwe Website Plaatselijke Belang Harich-Ruigahuizen Projectomschrijving September 2017 1. Inleiding Plaatselijk Belang Harich-Ruigahuizen (kortweg Plaatselijk Belang) is een vereniging van vrijwilligers.

Nadere informatie

ruimtelijke effecten van PUP s

ruimtelijke effecten van PUP s ruimtelijke effecten van PUP s Contact: Geert Welten (geert.welten@rho.nl) of Remko Bak (remko.bak@rho.nl) of bel: 010 201 8555 1 Agenda 1. Inleiding 2. Waar gaat het over 3. Doelgroep: afhalen vs. winkelen

Nadere informatie

www.professionelegastouders.com Stap 1: Blijf leren Wanneer jij groeit, groeit jouw bedrijf mee. Je kunt het ook omdraaien: Wanneer jouw bedrijf stilstaat, betekent dat dat er werk voor jou aan de winkel

Nadere informatie

Doeltreffend communiceren over jouw Open Monument

Doeltreffend communiceren over jouw Open Monument Doeltreffend communiceren over jouw Open Monument Een antwoord op jouw communicatievragen Hoe kan ik ervoor zorgen dat mensen naar mijn Open Monumentendag komen? Hoe communiceer ik over mijn programma

Nadere informatie

Wij maken graag reclame voor anderen

Wij maken graag reclame voor anderen Wij maken graag reclame voor anderen RECLAME ONTWERP WEBSITE HUISSTIJL U wilt uw doelgroep....aanspreken, informeren en overtuigen. Dat doet u met een heldere boodschap en direct in het oog springende

Nadere informatie

De 10 meest gemaakte fouten in een reclame-uiting

De 10 meest gemaakte fouten in een reclame-uiting De 10 meest gemaakte fouten in een reclame-uiting Inleiding U wilt een reclameactie doen. Dat kan op verschillende manieren. Van huis-aan-huisfolder tot Facebook-advertenties. En van brievenbusreclame

Nadere informatie

Marketingplan De Lekkerstejamm

Marketingplan De Lekkerstejamm De Lekkerstejamm Klas: CML01D Vak: Informatica 1 Inhoud 1. Doel 2. SWOT- analyse 3. Marketingdoelgroep 4. Marketingdoelstellingen 5. Marketingbudget 6. Marketinginstrumenten 2 1. Doel Het doel van mijn

Nadere informatie

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen ? De communicatie met je klant begint al lang voor het moment dat je klant een product koopt. Het moment dat een toekomstige

Nadere informatie

WERVINGSPLAN EN MIDDELEN

WERVINGSPLAN EN MIDDELEN WERVINGSPLAN EN MIDDELEN De wervingscirkel: doel doelgroep boodschap middelen organisatie Als je aan werving wilt doen, wil je mensen overtuigen dat jouw organisatie hen graag als vrijwilliger zou willen.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 1.0 Inleiding Projecten Lira (Uganda) Ghana (Accra) Nkokonjenu (Uganda) 8 KERSTDONATIE 2006 BAKE FOR LIFE

INHOUDSOPGAVE. 1.0 Inleiding Projecten Lira (Uganda) Ghana (Accra) Nkokonjenu (Uganda) 8 KERSTDONATIE 2006 BAKE FOR LIFE BAKE FOR LIFE 2006 2 INHOUDSOPGAVE 1.0 Inleiding 4 2.0 Projecten 5 2.1 Lira (Uganda) 5 2.2 Ghana (Accra) 7 2.3 Nkokonjenu (Uganda) 8 3 1.0 Inleiding eventus heeft vorig jaar besloten om Bake for Life te

Nadere informatie

Kees begint voor zichzelf (of niet)!

Kees begint voor zichzelf (of niet)! Kees begint voor zichzelf (of niet)! Bij de beantwoording van de vragen 10 tot en met 14 moet je soms gebruikmaken van informatiebron 6 in de bijlage. Deze staat helemaal onderaan Kees Baving is ontslagen.

Nadere informatie

Potentiële vestigingsplaats Bedrijventerrein 67 35% Stedelijk gebied 56 29% Buitengebied 72 37% 195 100% 26. Typering onderneming 2 Zelfstandig ondernemer 66 99% Onderdeel van een concern 1 1% Filiaalhouder

Nadere informatie

Burgerinzet werkt voor gezonde ruimtelijke ordening

Burgerinzet werkt voor gezonde ruimtelijke ordening Burgerinzet werkt voor gezonde ruimtelijke ordening 25 februari 2009 Marga Jacobs, m.jacobs@leefmilieu.nl Programma Over vereniging Leefmilieu Burgernetwerk - Voorbeelden Wat kun je doen - Actie en participatie

Nadere informatie

KassaProfit. K assabon reclame

KassaProfit. K assabon reclame 1 KassaProfit K assabon reclame Hoe werkt het? KassaProfit maakt het voor lokale en regionale ondernemers mogelijk om tienduizenden potentiële klanten te bereiken. We bedrukken de lege ruimte achterop

Nadere informatie

Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden. Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren?

Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden. Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren? Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren? Augustus 2016 1 Vernieuwing buurtwinkelcentrum De Horden

Nadere informatie

Werkblad. Les 2 Ik help mijn ideale fan

Werkblad. Les 2 Ik help mijn ideale fan Werkblad Les 2 Ik help mijn ideale fan Korte cursus Politica op social media Vorige les formuleerde je jouw politieke droom en deelde je deze op social media. Deze week gaan we kijken naar wie jouw fans

Nadere informatie

2002/2003 SPREKEN EXAMEN I. Voorbeeldexamen Tijdsduur ± 30 minuten. Opgavenboekje. Examennummer kandidaat: Aanwijzingen. Staatsexamen Nederlands

2002/2003 SPREKEN EXAMEN I. Voorbeeldexamen Tijdsduur ± 30 minuten. Opgavenboekje. Examennummer kandidaat: Aanwijzingen. Staatsexamen Nederlands SPREKEN EXAMEN I Voorbeeldexamen Tijdsduur ± 30 minuten 2002/2003 Opgavenboekje Examennummer kandidaat: Aanwijzingen Staatsexamen Nederlands NT als tweede taal 2 U gaat een spreektoets maken. De toets

Nadere informatie

Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen.

Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen. Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen. Oefening Deel jouw verwachtingen Wat is de reden waarom je

Nadere informatie

Verbouwingschecklist De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën.

Verbouwingschecklist De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën. Verbouwingschecklist De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën. Stap 1 idee Heeft u uw idee(ën) opgeschreven? Heeft u het idee besproken met uw gezinsleden? Heeft u (genoeg)

Nadere informatie

Vers. uit eigen. bakkerij

Vers. uit eigen. bakkerij Vers uit eigen bakkerij Deka Proef t Verschil De eigen bakkers van Deka zijn er s ochtends al vroeg bij. Voor dag en dauw bakken zij het lekkerste brood, dat daarna regelrecht naar uw eigen winkel gaat.

Nadere informatie

Tips voor een goed verkoopsgesprek

Tips voor een goed verkoopsgesprek Tips voor een goed verkoopsgesprek Begroet al je klanten Iedere klant die je winkel binnenkomt moet begroet worden. 100%. En dat betekent dat wanneer je in gesprek bent met die ene klant, toch even de

Nadere informatie

1. Bezoekt u wel eens een supermarkt op zondag in een andere gemeente? Vs. Wijk

1. Bezoekt u wel eens een supermarkt op zondag in een andere gemeente? Vs. Wijk Betreft: Onderzoek Winkeltijden Doetinchem Spreekt Opdrachtgever: Gemeente Doetinchem Betreft: Aanvullende analyses t.b.v. Raadwerkgroep Winkeltijden Datum: Donderdag 25 juni 2015 Auteur: Luc Oonk MSc

Nadere informatie

Uitkomsten van het klantonderzoek.

Uitkomsten van het klantonderzoek. Uitkomsten van het klantonderzoek. Zoals sommigen van jullie misschien wel gemerkt hebben, is er in de afgelope periode een klantonderzoek uitgevoerd onder de klanten van Meijer Biologisch Specialist.

Nadere informatie

Hoofdstuk 20. Communicatiebeleid

Hoofdstuk 20. Communicatiebeleid Communicatiebeleid Hoofdstuk 20 Persoonlijke verkoop Persoonlijke communicatie en direct in spelen op wensen. Feedback krijgen over de producten. vinger aan de pols over de toekomst in brede zin. Nadeel

Nadere informatie

s tichting b ouw esearch EEN NIEUW BEDRIJFSPAND KIEZEN EEN WEGWIJZER VOOR BEDRIJVEN OP ZOEK NAAR NIEUWE HUISVESTING Copyright SBR, Rotterdam

s tichting b ouw esearch EEN NIEUW BEDRIJFSPAND KIEZEN EEN WEGWIJZER VOOR BEDRIJVEN OP ZOEK NAAR NIEUWE HUISVESTING Copyright SBR, Rotterdam s tichting b ouw esearch EEN NIEUW BEDRIJFSPAND KIEZEN EEN WEGWIJZER VOOR BEDRIJVEN OP ZOEK NAAR NIEUWE HUISVESTING EEN NIEUW BEDRIJFSPAND KIEZEN EEN WEGWIJZER VOOR BEDRIJVEN OP ZOEK NAAR NIEUWE HUISVESTING

Nadere informatie

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen? Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt ook wel maatschappelijk ondernemen, maatschappelijk betrokken ondernemen, duurzaam ondernemen of ethisch

Nadere informatie

IP72 Brabants Dagblad. Analyse

IP72 Brabants Dagblad. Analyse IP72 Brabants Dagblad Analyse 01 Organisatie Bij Brabants Dagblad BV werken ongeveer 400 personen, waarvan bijna de helft bij de redactie, 100 bij advertentie-exploitatie, 70 bij oplage en 30 bij overige

Nadere informatie

Hier worden de gegevens gevraagd zoals die bekend zijn bij de gemeentelijke basisadministratie (GBA).

Hier worden de gegevens gevraagd zoals die bekend zijn bij de gemeentelijke basisadministratie (GBA). 1. Gegevens aanvrager of diens gemachtigde Hier worden de gegevens gevraagd zoals die bekend zijn bij de gemeentelijke basisadministratie (GBA). burgerservicenummer (BSN) voorletter(s) en achternaam geboortedatum

Nadere informatie

Energie besparen in uw huis

Energie besparen in uw huis > www.vrom.nl Energie besparen in uw huis Met energiepremie en EPA-advies Energie besparen in uw huis Een comfortabel huis en toch een lagere energierekening? Dat kan prima als u energiebesparende maatregelen

Nadere informatie

Ziekte en overgang van onderneming

Ziekte en overgang van onderneming mr. W.A.A. (Wilan) van Kuijk advocaat Kantoor Mr. van Zijl B.V. Korvelseweg 142, 5025 JL Tilburg Postbus 1095, 5004 BB Tilburg tel. (013) 463 55 99 fax (013) 463 22 66 E-mail: mail@kantoormrvanzijl.nl

Nadere informatie

De marketingmix vmbo-kgt34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

De marketingmix vmbo-kgt34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Auteur VO-content Laatst gewijzigd 20 October 2016 Licentie CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie Webadres http://maken.wikiwijs.nl/73833 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs Maken van Kennisnet.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1. Administratie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1. Administratie Dossier Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Administratie 1.1. afschrijvingen: Wat zijn mijn bezittingen nog waard?... 16 1.1.1. Wat is het nut en de doelstelling van de tool?...16 1.1.2. Welke gegevens heb ik

Nadere informatie

56 TIPS VOOR DE AANKOOP VAN EEN NIEUWE WONING

56 TIPS VOOR DE AANKOOP VAN EEN NIEUWE WONING 56 TIPS VOOR DE AANKOOP VAN EEN NIEUWE WONING TIP 1 Het allerbelangrijkste natuurlijk is te weten waaraan je droomhuis moet voldoen. Hoeveel slaapkamers heb je nodig? Wordt het een appartement of een eengezinswoning?

Nadere informatie

EEN BRIEFING. GRAVER dan een schop. 5 vragen voor een aardige communicatiebriefing

EEN BRIEFING. GRAVER dan een schop. 5 vragen voor een aardige communicatiebriefing EEN BRIEFING GRAVER dan een schop 5 vragen voor een aardige communicatiebriefing Inleiding Hoe stel ik een goede briefing op voor een communicatiebureau?, dat is de hamvraag. In het begin was er niets...

Nadere informatie

Lesbrief: Zo verkoop je een boek Thema: Wat is er?

Lesbrief: Zo verkoop je een boek Thema: Wat is er? Lesbrief: Zo verkoop je een boek Thema: Wat is er? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Wanneer jij iets wilt verkopen, moet je altijd rekening houden met je

Nadere informatie

Hij/zij was de liefste, maar ook de ergste

Hij/zij was de liefste, maar ook de ergste Hij/zij was de liefste, maar ook de ergste Eerste druk, 2014 2014 Emelie van Laar isbn: 9789048434497 nur: 775 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming van

Nadere informatie

Markt functioneert nu mondjesmaat, er is meer potentieel dan nu wordt gerealiseerd, want:

Markt functioneert nu mondjesmaat, er is meer potentieel dan nu wordt gerealiseerd, want: Marktanalyse Markt functioneert nu mondjesmaat, er is meer potentieel dan nu wordt gerealiseerd, want: Onbekendheid gebouweigenaren & gebruikers met de mogelijkheden en winst die te behalen valt Ondoorzichtige

Nadere informatie

Wat is belangrijk? ik kan me niet concentreren. ik heb geen zin. ik ben de helft weer vergeten. ik snap er niets van

Wat is belangrijk? ik kan me niet concentreren. ik heb geen zin. ik ben de helft weer vergeten. ik snap er niets van ik kan me niet concentreren ik heb geen zin ik ben de helft weer vergeten ik snap er niets van Maar al te vaak hoor je dergelijke verzuchtingen van mensen die boven hun studieboeken gebogen zitten. Al

Nadere informatie