Vragen en opmerkingen nav document 'Beantwoording van vragen over het Domus initiatief in Lamweerde te Wehl'.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vragen en opmerkingen nav document 'Beantwoording van vragen over het Domus initiatief in Lamweerde te Wehl'."

Transcriptie

1 Vragen en opmerkingen nav document 'Beantwoording van vragen over het Domus initiatief in Lamweerde te Wehl'. 1.1 Het grootste deel van de daklozen in de Achterhoek betreffen mannen die lijden aan alcoholverslaving. Een deel van hen heeft ook psychiatrische problemen en/of gebruikt naast de alcohol ook soft en/of hard drugs. Een klein deel van de daklozengroep is niet alcoholverslaafd maar verslaafd aan deze drug. In het Achterhoeks Regionaal Kompas staat op pagina 8 en 9 een overzicht van het aantal (dreigende) daklozen in de regio. Op dat moment (2008) zijn er in de Achterhoek 251 daklozen. Welk percentage van deze 251 is alcoholverslaafd, welk percentage gebruikt daarnaast ook drugs en welk percentage is drugsverslaafd? Wat wordt bedoeld met deze drug? 1.3 Zedendelinquenten worden niet in Wehl opgevangen. Niet veel cliënten recidiveren. Het Leger des Heils staat voor dat zij hulp bieden aan iedereen. Hoe kan de gemeente dan garanderen dat er een screening vooraf plaatsvindt. Volgens wethouder Van Dijk heeft de gemeente geen zeggenschap over de mensen die in de Domus worden opgevangen omdat met de huurovereenkomst van het LdH een privaatrechtelijke situatie is ontstaan waar de gemeente geen zeggenschap meer over heeft. Waar is een uitzondering voor zedendelinquenten op dit terrein beschreven? Spreekt u hier over recidiveren voor wat betreft het in aanraking komen met justitie, terugvallen in verslaving of weer dakloos worden? 1.7 De cliënten zullen deelnemen aan dagactiviteiten. Hier wordt gesteld met zekerheid dat de Domus bewoners meedoen aan dagactiviteiten. Het LdH geeft telkens aan dat meedoen gebeurd op basis van vrijwilligheid en na een gesprek. Hoe is met zekerheid te zeggen dat cliënten ook daadwerkelijk deelnemen aan de activiteiten? 1.9 Met iedere cliënt wordt een individueel zorgplan opgesteld. Dit zorgplan kent 10 leefgebieden waarop de begeleiding zich richt, een van die leefgebieden is dagbesteding. Wanneer wordt een zorgplan opgesteld, voor of na de intrek in de Domus? Is dit zorgplan vergelijkbaar met het individuele trajectplan voor elke dakloze in de Achterhoek (Achterhoeks Regionaal Kompas, blz 15, 'In 2010 is voor elke dakloze in de Achterhoek een individueel trajectplan opgesteld')? Welke andere leefgebieden worden in het zorgplan beschreven?

2 1.10 Over het gebruik van alcohol en drugs worden in het zorgplan afspraken gemaakt; de cliënt wordt daarop begeleid. Dhr. Sleurink van het Leger des Heils heeft gezegd dat alcohol binnenshuis gebruikt mag worden, drugs niet. Hoe zien afspraken met betrekking tot gebruik van drugs er in het zorgplan uit, gezien deze informatie? 1.11 Het Leger des Heils werkt samen met gemeente, politie, collega zorgverleners. In Doetinchem worden daarover nog samenwerkingsafspraken afgesloten. Wanneer worden deze samenwerkingsafspraken afgesloten? 1.12 Het Leger des Heils wil zich er bijzonder voor inzetten om een goede buur te zijn. Het Leger des Heils wil u graag kennis laten maken met hun cliënten, met hun achtergrond, hun moeite en strijd, hun prachtige en verkeerde kanten, hun successen en hun falen. Het Leger des Heils heeft tot op de dag van vandaag nog geen contact opgenomen met het actiecomité Wehl pikt het niet. Hoe verhoudt zich deze houding tov de intentie om een goede buur te zijn? 2.4 Onderdeel van het beheersplan zal in ieder geval zijn een alcoholen blowverbod in de directe omgeving. Wat is de directe omgeving (100 m, 200 m enz)? Komt er naast het blowverbod ook een spuit-, snuif- en slikverbod? 2.6 De veiligheid is niet meer in het geding dan elders in de samenleving. Het beschreven gedrag hoort bij sommige van de daklozen, die feitelijk de dag (en de nacht) op straat doorbrengen. Waarom nog een veiligheidsanalyse uitvoeren als u hier al met zekerheid kunt zeggen dat de veiligheid niet meer in het geding is dan elders in de samenleving? Waar is deze uitspraak op gebaseerd? Het beschreven gedrag ('daklozen die verslaafd zijn, psychische problemen hebben en/of geregeld in contact komen met de politie') komt uit een folder van het LdH waarin de bewoners van een Domus worden beschreven. 2.7 Op geen enkele wijze zullen de mogelijkheden van de Buitenschoolse opvang van Humanitas belemmerd zijn om hun kinderen vrij buiten te laten spelen. Waarop is deze uitspraak gebaseerd? Hoe weet u dit zo zeker zonder een veiligheids- en risico-analyse?

3 3.1 Eind 2008 heeft het Leger des Heils een makelaar een zoekopdracht gegeven voor het vinden van een geschikte locatie voor realisatie van een Domusvoorziening. Er wordt pas voor het eerst gesproken over een Domus in het B&W besluit van 11 mei Op basis van welke opdracht heeft het Leger des Heils een locatie voor een Domus gezocht? Hoe kan er al in 2008 een locatie voor een Domus worden gezocht terwijl pas op 11 mei 2010 in het B&W besluit duidelijk wordt dat een dergelijke voorziening nodig is in de regio? De vraag 'Waarom heeft de gemeente voor een overvaltechniek gekozen?' is niet beantwoord. 3.3 Gemeente en Leger des Heils vinden volledige openheid van zaken erg belangrijk.... Ieder die daarom vraagt kan alle documenten en beleidstukken krijgen die men nodig acht. Op 9 september heb ik via de mail aan de Griffie gevraagd mij het mandaat inzake het vestigen van een Domus in Wehl toe te sturen. Als antwoord kreeg ik het toetsingsdocument die in uw document als bijlage 3 is bijgevoegd. Op 14 september heeft wethouder van Dijk in een gesprek met het actiecomité toegezegd dat hij de jaarplannen en individuele trajectplannen daklozen aan ons zou doen toekomen, dit is niet gebeurd. 3.4 Als bijlage I treft u het communicatieplan aan. Het communicatieplan eindigt op 'half september' met de voorlichtingsbijeenkomst. Houdt nu de communicatie op? 3.5 Duidelijk is dat bij althans een deel van de inwoners van Wehl er geen draagvlak is. Dat is een gegeven dat wij niet kunnen veranderen en waar wij bij de verdere realisatie van de voorziening rekening mee zullen houden. Bijna 3000 handtekeningen is de helft van de bevolking van Wehl. Als het gebrek aan draagvlak niet te veranderen is, wat kunnen de inwoners van Wehl dan nog verwachten van de gemeente Doetinchem en het Leger des Heils? Wie zijn wij? De gemeente en/of het Leger des Heils? Hoe gaat u bij de verdere realisatie rekening houden met het gebrek aan draagvlak?

4 4.1 Het college heeft een aantal uitgangspunten en randvoorwaarden vastgesteld. Op basis van welke input zijn de uitgangspunten en randvoorwaarden in het B&W besluit vastgesteld? Hoe zijn deze uitgangspunten en randvoorwaarden terug te voeren naar het mandaat (OGGz-beleidskader en -plan, raadsbesluit 27 september 2008 en Achterhoeks Regionaal kompas)? Op basis van welke uitgangspunten en randvoorwaarden zijn de besprekingen met de Kruisberg gevoerd (het B&W besluit dateert van 11 mei 2010)? 5.5 Verder past het gebruik ook in het kettingbeding dat op het pand rust. Welk kettingbeding rust op het pand? 5.6 Daarnaast heeft het Leger des Heils laten weten dat zij met de eigenaar de intentie vast wil leggen om voor de langere termijn het perceel nog verder voor LdH-voorzieningen te gaan inrichten. Als gevolg van dit voorbereidingsbesluit zijn er het eerstkomende jaar geen bouwvergunningen mogelijk voor uitbreidingen etc. In dit jaar wordt bepaald hoe vastgelegd wordt dat het aantal van 24 plaatsen in de toekomst niet uitgebreid wordt. Beide uitspraken staan haaks op elkaar. 5.7 De vraag 'Wie vangt de schade bij waardevermindering woningen op?' is niet beantwoord. 6.1 Volgens de planning is in gebruik name van de voorziening voor 1 januari 2011 haalbaar. Over welke planning wordt hier gesproken? Zijn de veiligheidsanalyse en het beheersplan (zie motie 16 september) in deze planning opgenomen? 6.2 Om deze voorziening mogelijk te maken heeft de gemeente Doetinchem uitgesproken in principe bereid te zijn eenmalig maximaal Euro bij te dragen uit de decentralisatieuitkering.. Daarnaast zal de gemeente bij de provincie een aanvraag indienen om een aanvullende provinciale subsidie van Euro. Waarom kan nu wel (tot twee keer toe) een subsidie beschikbaar worden gesteld en kon dit niet bij de Stichting Lamsweerde? Wanneer wordt de aanvraag bij de provincie ingediend?

5 7.2 De gemeenteraad heeft de bevoegdheid tot het verstrekken van subsidies aan het college gedelegeerd: artikel 4, lid 1 van de Algemene subsidieverordening gemeente Doetinchem bepaalt dat het college bevoegd is te besluiten tot het verstrekken van subsidie. In artikel 6, lid 1 van de Algemene subsidieverordening gemeente Doetinchem staat dat alleen subsidie wordt verstrekt aan een rechtspersoon die niet het oogmerk heeft winst te maken. In het financieel jaarverslag 2009 van het Leger des Heils wordt een nettoresultaat van 5,9 miljoen euro vermeldt. Waarom dan een subsidie toegekend? 7.4 Het mandaat - In zowel het OGGz-beleidskader als het Regionaal kompas wordt gesproken over individuele trajectplannen voor alle daklozen in de regio, aan de hand van deze plannen wordt dan bepaald welke regionale capaciteit nodig is. (OGGzbeleidskader, blz. 40, punt 6 en 7 / Achterhoeks Regionaal kompas, blz 19, paragraaf 7.8). Deze informatie hebben wij tot dusverre niet weten te vinden, maar is cruciaal als input voor de jaarplannen (zie hieronder) - In het Achterhoeks Regionaal kompas (de beleidsuitwerking van het OGGzbeleidskader) wordt op een aantal plaatsen gesproken over jaarplannen. Op pagina 6 staat: Om bovengenoemde resultaten voor 2013 te behalen zullen de doelstellingen in dit Kompas vanaf 2009 periodiek geoperationaliseerd worden in op te stellen jaarplannen. Deze jaarplannen bevatten de doelstellingen en beoogde resultaten voor dat jaar, de inzet die daarvoor nodig is van de betrokken partijen, de gebruikte instrumenten en de daaraan gekoppelde kosten. De jaarplannen zijn richtinggevend voor de zorgaanbieders in de regio. Zij vormen de basis voor de prestatieafspraken die Doetinchem als centrumgemeente in het kader van de subsidieverstrekking maakt en tegelijkertijd de basis voor het AWBZ-gefinancierde aanbod voor deze doelgroep. (Zie ook Achterhoeks Regionaal kompas, blz. 21, paragraaf Planning / blz. 22 laatste alinea) Ook de jaarplannen zijn niet te vinden, bij navraag aan wethouder van Dijk (14 september hebben wij als actiegroep een gesprek gehad met de wethouder) kon ook hij geen antwoord geven op de vraag of er jaarplannen (en individuele trajecten per dakloze) zijn gemaakt en waar die dan zijn.

Geen Domus in Wehl. Wehl, 1 april Geachte heer Kaiser, geachte heer van Dijk,

Geen Domus in Wehl. Wehl, 1 april Geachte heer Kaiser, geachte heer van Dijk, Geen Domus in Wehl Wehl, 1 april 2011 Geachte heer Kaiser, geachte heer van Dijk, Tijdens de beeldvormende raadsvergadering van 24 maart jl stond de veiligheidsanalyse Opvang raakt de kern van bureau Beke

Nadere informatie

Geen Domus in Wehl. 10 redenen waarom de inwoners van Wehl geen Domus willen 21 Maart 2011 Lente offensief. Pagina 1

Geen Domus in Wehl. 10 redenen waarom de inwoners van Wehl geen Domus willen 21 Maart 2011 Lente offensief. Pagina 1 Geen Domus in Wehl 10 redenen waarom de inwoners van Wehl geen Domus willen 21 Maart 2011 Lente offensief Pagina 1 Inleiding De inwoners van Wehl zijn onverminderd van mening dat de komst van een Domus

Nadere informatie

Houd het dorp Wehl veilig en leefbaar. 2 september 2010

Houd het dorp Wehl veilig en leefbaar. 2 september 2010 Houd het dorp Wehl veilig en leefbaar 2 september 2010 Aanleiding: plan gd om in Lamsweerde in Wehl een Domusopvang voor 24 verslaafde daklozen te vestigen Beleidsplan gd: Achterhoeks regionaal kompas

Nadere informatie

Onderwerp: Vestiging opvanglocatie voor dak- en thuislozen met OGGZindicatie aan de Wilhelminastraat 10-12

Onderwerp: Vestiging opvanglocatie voor dak- en thuislozen met OGGZindicatie aan de Wilhelminastraat 10-12 Collegenota Onderwerp: Vestiging opvanglocatie voor dak- en thuislozen met OGGZindicatie aan de Wilhelminastraat 10-12 Reg.nummer: 2014/360708 1 Inleiding Het college zoekt een geschikte locatie voor de

Nadere informatie

Geachte fractieleden van Groen Links, Nijmegen Nu en CDA,

Geachte fractieleden van Groen Links, Nijmegen Nu en CDA, Fractie CDA Nijmegen T.a.v. M. van der Sloot Fractie Nijmegen Nu T.a.v. B. van Hees Fractie GroenLinks Nijmegen T.a.v. F. Ali Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024)

Nadere informatie

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MAASTRICHT, gelet op artikel 15,vierde lid van de Verordening Subsidies Vrijwilligersactiviteiten Welzijn en Zorg 2017. BESLUITEN tot vaststelling van de volgende Regeling

Nadere informatie

Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2008

Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2008 Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2008 metingen 2001 tot en met 2007 A. Kruize M. Hofman B. Bieleman COLOFON St. INTRAVAL Postadres Postbus 1781 9701 BT Groningen E-mail info@intraval.nl www.intraval.nl

Nadere informatie

Monitor begeleid wonen Twente 2012

Monitor begeleid wonen Twente 2012 Monitor begeleid wonen Twente 2012 metingen 2009, 2010 en 2011 A. Kruize S. Biesma B. Bieleman 1. Inleiding De wijze waarop de twee centrumgemeenten Almelo en Enschede, de maatschappelijke opvang willen

Nadere informatie

Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201

Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201 Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201 Bewonersinitiatieven Maastricht telt talloze bewoners, die zich belangeloos inzetten voor de stad en haar inwoners. Er ontstaan ook steeds meer initiatieven

Nadere informatie

Regiovisie beschermd wonen en maatschappelijke opvang. donderdag, 7 maart, Agendapunt:

Regiovisie beschermd wonen en maatschappelijke opvang. donderdag, 7 maart, Agendapunt: Technische vragen raad Purmerend Fractie: Opsteller: Betreft: Onderwerp: Geagendeerd : VVD Manja van der Weit Commissie Samenleving Regiovisie beschermd wonen en maatschappelijke opvang Ja Datum vergadering:

Nadere informatie

Stichtse Vecht, 18 mei Betreft: Technische Vragen beschermd wonen

Stichtse Vecht, 18 mei Betreft: Technische Vragen beschermd wonen Van: Dijk, Maarten van [mailto:maarten.vandijk@dwi.amsterdam.nl] Verzonden: maandag 18 mei 2015 11:45 Aan: Griffie, Gemeente Stichtse Vecht CC: maarten.van.dijk@hetnet.nl; e.swerts@kpnmail.nl; wimjbos@bosvanhuis.nl;

Nadere informatie

Beheerplan Domus Wehl

Beheerplan Domus Wehl Beheerplan Domus Wehl Juni 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Verantwoordelijkheden 4 1.1 Verantwoordelijkheden Leger des Heils 4 1.2 Verantwoordelijkheden gemeente 4 2. Beheerkader (partners en instrumenten

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Samenleving

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Samenleving Haarlem Gemeente Haarlem Jack Chr. van der Hoek, MBA. Wethouder Wmo, Welzijn, Volksgezondheid, Cultuur en Vastgoed Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Samenleving

Nadere informatie

Volgno. : 25-2008 Domein : SCZ Datum : 4 maart 2008 Raadscie : Breed Welzijn Korr.no. : 2008-7443 Steller : Karin Martens/350 3131

Volgno. : 25-2008 Domein : SCZ Datum : 4 maart 2008 Raadscie : Breed Welzijn Korr.no. : 2008-7443 Steller : Karin Martens/350 3131 Volgno. : 25-2008 Domein : SCZ Datum : 4 maart 2008 Raadscie : Breed Welzijn Korr.no. : 2008-7443 Steller : Karin Martens/350 3131 Stedelijk Kompas Gemeente Maastricht:centrumgemeente voor de regio Maastricht-

Nadere informatie

Monitor daklozen en harddrugsverslaafden. Apeldoorn M. van Zwieten. S. Biesma. B. Bieleman. metingen

Monitor daklozen en harddrugsverslaafden. Apeldoorn M. van Zwieten. S. Biesma. B. Bieleman. metingen Monitor daklozen en harddrugsverslaafden Apeldoorn 2008 metingen 2004-2007 M. van Zwieten S. Biesma B. Bieleman COLOFON St. INTRAVAL Postadres: Postbus 1781 9701 BT Groningen E-mail info@intraval.nl Kantoor

Nadere informatie

Betreft: Schriftelijke vragen ex Art. 30 RvO over Parc Patersven.

Betreft: Schriftelijke vragen ex Art. 30 RvO over Parc Patersven. s-hertogenbosch, 7 maart 2019 Aan het college van GS van Noord-Brabant. Betreft: Schriftelijke vragen ex Art. 30 RvO over Parc Patersven. Geacht college, De SP heeft al eerder aandacht gevraagd voor de

Nadere informatie

Bijlage 2 Nadere toelichting op onderdelen

Bijlage 2 Nadere toelichting op onderdelen Bijlage 2 Nadere toelichting op onderdelen In deze bijlage is een nadere toelichting op achterliggende doelen van de voorziening, de contra-indicatie en toelatingsbeleid, dagbesteding en geneeskundige

Nadere informatie

Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2009

Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2009 Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2009 metingen 2001 tot en met 2008 A. Kruize S. Biesma B. Bieleman Factsheet Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2009 Jaarlijks worden voor de Monitor verslaafden

Nadere informatie

Communicatieplan. Energie- & CO 2 beleid. Van Gelder Groep

Communicatieplan. Energie- & CO 2 beleid. Van Gelder Groep Van Gelder Groep B.V. Communicatieplan Energie- & CO 2 beleid Van Gelder Groep 1 2015, Van Gelder Groep B.V. Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit document mag worden gereproduceerd in welke

Nadere informatie

Monitor begeleid wonen en bemoeizorg Twente 2013

Monitor begeleid wonen en bemoeizorg Twente 2013 metingen 2009-2012 Monitor begeleid wonen en bemoeizorg Twente 2013 A. Kruize B. Bieleman 1. Inleiding De wijze waarop de twee centrumgemeenten Almelo en Enschede, de maatschappelijke opvang willen vormgeven,

Nadere informatie

Ons kenmerk U14-047493 Beh. door J.W. Labruyere Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling, Beleid, Reg ie & Projecten 1

Ons kenmerk U14-047493 Beh. door J.W. Labruyere Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling, Beleid, Reg ie & Projecten 1 ~. Geme Bergen op Zoom -----::>--- ~ ~ 1 De Fractie van de BSD De heer Van der Kallen en de heer Van den Kieboom Nieuwstraat 4 4611 RS Bergen op Zoom l lllll llllll lllll llll llllll lllll lllll lllll

Nadere informatie

Zwerfjongeren in Nederland: een heldere definitie

Zwerfjongeren in Nederland: een heldere definitie Zwerfjongeren in Nederland: een heldere definitie Zwerfjongeren in Nederland: een heldere definitie Deze brochure is bedoeld voor iedereen die beroeps- en beleidsmatig met zwerfjongeren werkt. Zwerfjongeren

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Adviescommissie bezwaar en beroep bij Provinciale Staten Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Bezwaarschrift op grond van de Algemene wet bestuursrecht ingediend door de heer A.J.J. van Dam namens Stichting

Nadere informatie

Formulier Aanvraag start Afstudeeronderzoek

Formulier Aanvraag start Afstudeeronderzoek Bijlage 2. Aanvraag start Afstudeeronderzoek Formulier Aanvraag start Afstudeeronderzoek Opleiding Sport en Bewegen Hierbij het verzoek om onderstaande gegevens in te vullen en in te dienen bij de afstudeercommissie.

Nadere informatie

Uitkomsten overleg omwonenden locatie Leger des Heils aan de Burgemeester van Walsumlaan

Uitkomsten overleg omwonenden locatie Leger des Heils aan de Burgemeester van Walsumlaan Informatienota voor de raad Onderwerp Uitkomsten overleg omwonenden locatie Leger des Heils aan de Burgemeester van Walsumlaan Versienummer 03 Portefeuillehouder Vedelaar Informant Diny Flierman Eenheid/Afdeling

Nadere informatie

Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact

Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact 2020-2021 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene

Nadere informatie

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 19 november 2008 / 227/2008. Fatale termijn: besluitvorming vóór: december 2008

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 19 november 2008 / 227/2008. Fatale termijn: besluitvorming vóór: december 2008 Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 19 november 2008 / 227/2008 Fatale termijn: besluitvorming vóór: december 2008 Onderwerp Subsidie budgetbeheer en woonbegeleiding tienermoeders 2008 Programma

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Bijlage 3. Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8

Bijlage 3. Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8 Bijlage 3 Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc 1 van 8 Communicatieplan azc gemeente Gemeente Centraal Orgaan opvang asielzoekers Status: conceptversie

Nadere informatie

Wij verwachten gemiddeld 3 tot 5 'Catch 22' situaties per jaar in de gemeente Woerden die opgevangen kunnen worden door de 'Catch 22 aanpak'.

Wij verwachten gemiddeld 3 tot 5 'Catch 22' situaties per jaar in de gemeente Woerden die opgevangen kunnen worden door de 'Catch 22 aanpak'. RAADSINFORMATIEBRIEF 16R.00235 çemeente WOERDEN Van : college van burgemeester en wethouders Datum : 24 mei 2016 Portefeuillehouder(s) : wethouder Koster, wethouder Stolk Portefeuille(s) : Participatie

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Berkelland Nr. 190484 7 september 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland houdende regels omtrent subsidie

Nadere informatie

Maatschappelijke opvang in Haarlem. Regionaal Kompas Openbare Geestelijke Gezondheidszorg

Maatschappelijke opvang in Haarlem. Regionaal Kompas Openbare Geestelijke Gezondheidszorg Maatschappelijke opvang in Haarlem Regionaal Kompas 2008 2014 Openbare Geestelijke Gezondheidszorg Regionaal Kompas Plan van aanpak bestrijding dakloosheid voor de periode 2008 2014 Reikwijdte: Haarlemmermeer,

Nadere informatie

Opvang raakt de kern. Een onderzoek naar te verwachten gevolgen van en randvoorwaarden voor een Domushuis in Wehl

Opvang raakt de kern. Een onderzoek naar te verwachten gevolgen van en randvoorwaarden voor een Domushuis in Wehl Opvang raakt de kern Een onderzoek naar te verwachten gevolgen van en randvoorwaarden voor een Domushuis in Wehl Rapport 2011 Opvang raakt de kern Een onderzoek naar te verwachten gevolgen van en randvoorwaarden

Nadere informatie

Onderwerp iocatiekeuzes beschermde woonvormen/woonzorgporjecten

Onderwerp iocatiekeuzes beschermde woonvormen/woonzorgporjecten *^P%^11 Onderwerp iocatiekeuzes beschermde woonvormen/woonzorgporjecten Portefeuiilehouder Agendanummer wethouder Drenth Opsteller Telefoon J. Bulsink 373 836 Vy ft 5 o voorste! besluit fo&w De procesgang

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Onderwerp: De huisvesting van potentiële hostel bewoners. Reg.nr. : 124339 B&W verg. : : 1) Status In het licht van de actieve informatieplicht informeren wij U over de stand

Nadere informatie

Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2005

Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2005 Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2005 METINGEN 2001, 2002, 2003 EN 2004 B. Bieleman A. Kruize C. Ogier SAMENVATTING Om meer inzicht te krijgen in het aantal dak- en thuislozen en zichtbare alcohol-

Nadere informatie

Wijnand Mulder Leo Rijff 17-09-2012

Wijnand Mulder Leo Rijff 17-09-2012 Wijnand Mulder Leo Rijff 17-09-2012 Gedetineerd in de psychiatrie? Mensen die niet kunnen meedoen, of van wie we willen dat ze niet meedoen, moeten uit de maatschappij verwijderd worden? Doelgroep 7

Nadere informatie

U hoeft geen postzegel te plakken! Binnen vijf werkdagen na ontvangst van de brief nemen wij contact met u op.

U hoeft geen postzegel te plakken! Binnen vijf werkdagen na ontvangst van de brief nemen wij contact met u op. Maliebaan 87, 3581 CG Utrecht T 030 271 83 53, F 030 271 62 56 secretariaat@pvp.nl, www.pvp.nl Utrecht, 2015 Onderwerp: Informatiepakket Voorwaardelijke Machtiging Helpdesk PVP T 0900 4448888 helpdesk@pvp.nl

Nadere informatie

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Verenigingen, stichtingen en instellingen barsten doorgaans van de ambities en toekomstplannen. Maar om ze te realiseren heb je financiële middelen

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Opheffen beheerscommissie Bos en Vaart

Nota van B&W. Onderwerp Opheffen beheerscommissie Bos en Vaart Onderwerp Opheffen beheerscommissie Bos en Vaart Nota van B&W Portefeuille M. Divendal Auteur Dhr. S.K. Satter Telefoon 5115708 E-mail: ssatter@haarlem.nl MO/OWG Reg.nr. OWG-2006-569 GEEN bijlagen kopiëren

Nadere informatie

Stand van zaken uitvoering Regionaal OGGzbeleidsplan en Regionaal Kompas bestrijding dakloosheid 2008 t/m 2012. voor beeldvormende raad

Stand van zaken uitvoering Regionaal OGGzbeleidsplan en Regionaal Kompas bestrijding dakloosheid 2008 t/m 2012. voor beeldvormende raad Stand van zaken uitvoering Regionaal OGGzbeleidsplan en Regionaal Kompas bestrijding dakloosheid 2008 t/m 2012 voor beeldvormende raad naam opsteller: G. Jansen telefoonnummer: 373 818 e-mailadres: g.jansen@doetinchem.nl

Nadere informatie

Monitor begeleid wonen en bemoeizorg Enschede 2011

Monitor begeleid wonen en bemoeizorg Enschede 2011 CO LO F O N St. I NTRAVAL Postadres Postbus 1781 9701 BT Groningen E-mail info@intraval.nl www.intraval.nl Kantoor Groningen: St. Jansstraat 2C Telefoon 050-313 40 52 Fax 050-312 75 26 Kantoor Rotterdam:

Nadere informatie

Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2006

Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2006 Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2006 METINGEN 2001, 2002, 2003, 2004 EN 2005 B. Bieleman A. Kruize M. van Zwieten COLOFON St. INTRAVAL Postadres Postbus 1781 9701 BT Groningen E-mail info@intraval.nl

Nadere informatie

MOTIE Project Haarlem - Geef daklozen eigen regie over hun toekomst. De gemeenteraad van Haarlem in vergadering bijeen op 7, 9 en 10 november 2016,

MOTIE Project Haarlem - Geef daklozen eigen regie over hun toekomst. De gemeenteraad van Haarlem in vergadering bijeen op 7, 9 en 10 november 2016, Christenunie Haarlem 3^ MOTIE Project Haarlem - Geef daklozen eigen regie over hun toekomst De vraag naar maatschappelijke opvang de afgelopen periode in Haarlem is toegenomen en ondanks uitbreiding van

Nadere informatie

Artikel 2 Reikwijdte beleidsregel De beleidsregel heeft betrekking op initiatief-aanvragen uit de gemeente Utrecht.

Artikel 2 Reikwijdte beleidsregel De beleidsregel heeft betrekking op initiatief-aanvragen uit de gemeente Utrecht. Beleidsregel Initiatievenfonds GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2015 Nr. (Besluit van b. en w. d.d 21`april 2015) Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht: - Gelet op raadsbesluit van 25 juni 2015

Nadere informatie

ALCOHOLVERSTREKKING. Alcohol als bindmiddel? Drs. Gilbert V.J. Thomas Rainier Tallane Centrum Maliebaan, Utrecht

ALCOHOLVERSTREKKING. Alcohol als bindmiddel? Drs. Gilbert V.J. Thomas Rainier Tallane Centrum Maliebaan, Utrecht ALCOHOLVERSTREKKING Alcohol als bindmiddel? Drs. Gilbert V.J. Thomas Rainier Tallane Centrum Maliebaan, Utrecht HET ZORGCENTRUM AMERSFOORT ZORGCENTRUM VOOR ALCOHOLISTEN April 2008 besloot de gemeenteraad

Nadere informatie

gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013;

gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013; Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland, gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013; overwegende dat het wenselijk is een bijdrage te leveren aan een slagvaardig

Nadere informatie

Klantreis Terugval dakloosheid. Disgover

Klantreis Terugval dakloosheid. Disgover Klantreis Terugval dakloosheid Disgover PERSONA S Persona - Mark Netwerk/milieu Eigenwijs Sociaal Beïnvloedbaar Kort lontje Mark is 52 jaar, heeft geen contact meer met zijn familie. Door een slechte jeugd

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017

Raadsvergadering. Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15-12-2016 16-090 Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017 Aan de raad, Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen

Nadere informatie

Samenvatting Klanttevredenheidsonderzoek Wmo en de Benchmarks Wmo resultaten over 2013

Samenvatting Klanttevredenheidsonderzoek Wmo en de Benchmarks Wmo resultaten over 2013 Samenvatting Klanttevredenheidsonderzoek Wmo en de Benchmarks Wmo resultaten over 2013 Klanttevredenheidsonderzoek Het KTO is een wettelijke verplichting wat betreft de verantwoording naar de Gemeenteraad

Nadere informatie

Inhoudsopgave Beginpagina...1 Vragenlijst...2 Afsluitende pagina...7

Inhoudsopgave Beginpagina...1 Vragenlijst...2 Afsluitende pagina...7 20151020 NETQ verwarde personen/ggz Inhoudsopgave Beginpagina...1 Vragenlijst...2 Afsluitende pagina...7 i Beginpagina Beste heer, mevrouw, Aedes krijgt van leden regelmatig signalen over overlast en andere

Nadere informatie

11 oktober 2011 MO/661398 Maatschappelijke voorzieningen 2 RAADSINFORMATIE inzake Regiobinding Maatschappelijke Opvang

11 oktober 2011 MO/661398 Maatschappelijke voorzieningen 2 RAADSINFORMATIE inzake Regiobinding Maatschappelijke Opvang OOI^lJr ^L#i Ml Retouradres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Aan Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT de gemeenteraad F (078) 770 8080 www.dordrecht.nl Datum Begrotingsprogramma Bijlage(n) Betreft

Nadere informatie

Raadsvoorstel. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA B 9 10/509. jaar stuknr. Raad

Raadsvoorstel. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA B 9 10/509. jaar stuknr. Raad svoorstel Onderwerp: realisatie inloopvoorziening voor dak- en thuislozen Portefeuillehouder: H.G. Jumelet Dienst Beleid Projectmanagement R.Koops, telefoon ((0591)68 9450) Aan de gemeenteraad Voorgesteld

Nadere informatie

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel;

Subsidieregeling Evenementen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel; gemeente Capelle aan den IJssel Subsidieregeling Evenementen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel; gelet op de Algemene subsidieverordening Capelle aan den

Nadere informatie

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007; overwegende dat; Het college

Nadere informatie

Opvang raakt de kern. Een onderzoek naar te verwachten gevolgen van en randvoorwaarden voor een Domushuis in Wehl

Opvang raakt de kern. Een onderzoek naar te verwachten gevolgen van en randvoorwaarden voor een Domushuis in Wehl Opvang raakt de kern Een onderzoek naar te verwachten gevolgen van en randvoorwaarden voor een Domushuis in Wehl Rapport 2011 Opvang raakt de kern Een onderzoek naar te verwachten gevolgen van en randvoorwaarden

Nadere informatie

Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne Datum :

Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne Datum : Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne 2017 Datum : Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2 Toepassingsbereik... 3 Artikel 3 Activiteiten en doelgroepen... 3 Artikel 4

Nadere informatie

HANDREIKING. Landelijke toegankelijkheid in de maatschappelijke opvang

HANDREIKING. Landelijke toegankelijkheid in de maatschappelijke opvang HANDREIKING Landelijke toegankelijkheid in de maatschappelijke opvang Handreiking Landelijke toegankelijkheid in de maatschappelijke opvang Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 Aanleiding en doel van de handreiking

Nadere informatie

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Registratiedatum:24A)972013 iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Titel/onderwerp: Beslissen over het initiatiefvoorstel 'Verbeteren omgeving Station Veiperpoorť Datum: 23 september 2013 Van:

Nadere informatie

VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE

VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE VAN BESCHERMD WONEN NAAR EEN BESCHERMD THUIS IN OOST-VELUWE In het najaar van 2015 heeft de commissie Dannenberg een advies geschreven over beschermd wonen. In hun advies geven ze de gemeenten in Nederland

Nadere informatie

Monitor dakloosheid en chronische verslavingsproblematiek. Enschede A. Kruize. S. Biesma. B. Bieleman METINGEN 2004 TOT EN MET 2010

Monitor dakloosheid en chronische verslavingsproblematiek. Enschede A. Kruize. S. Biesma. B. Bieleman METINGEN 2004 TOT EN MET 2010 Monitor dakloosheid en chronische verslavingsproblematiek Enschede 2011 METINGEN 2004 TOT EN MET 2010 A. Kruize S. Biesma B. Bieleman 1. Inleiding Hoe de twee centrumgemeenten Almelo en Enschede, de maatschappelijke

Nadere informatie

informatie bijeenkomst locatieonderzoek stedelijk kompas

informatie bijeenkomst locatieonderzoek stedelijk kompas informatie bijeenkomst locatieonderzoek stedelijk kompas huisvesting verslaafde dak- en thuislozen 24 oktober 2012 Agenda 1 Opening en mededelingen, mevr. I. Joosen afdelingshoofd Welzijn en Samenleving

Nadere informatie

Toetsing beheersplan Domus Wehl

Toetsing beheersplan Domus Wehl Toetsing beheersplan Domus Wehl juni 2011 Toetsing beheersplan Domus Wehl juni 2011 In opdracht van Gemeente Doetinchem Omslagontwerp M. Grotens (Bureau Beke) Kuppens, J. en Ferwerda, H. Toetsing beheersplan

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2014

Beleidsplan 2012-2014 Inleiding De is in februari 2012 opgericht om een formeel kader te vormen voor 1. de activiteiten voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt (zoals onder meer - zwerfjongeren, dak- en thuislozen)

Nadere informatie

PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING

PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING financiële bijdragen uit het leefbaarheidsbudget 1 1. Inleiding De gemeenteraad van Hellendoorn heeft enkele budgeten overgedragen aan de dorpen en wijken in de

Nadere informatie

Begeleid Wonen. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld

Begeleid Wonen. www.st-neos.nl. Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld Begeleid Wonen www.st-neos.nl Maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld De stichting Neos is een organisatie voor maatschappelijke opvang en aanpak huiselijk geweld. De organisatie richt zich

Nadere informatie

Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017

Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Weert. Nr. 22014 10 februari 2017 Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

forumbehandeling concept bestuursovereenkomst Tijdelijk noodopvangcentrum Warnsveld D.Meijer Maatschappelijke zaken telefoonnr 7632

forumbehandeling concept bestuursovereenkomst Tijdelijk noodopvangcentrum Warnsveld D.Meijer Maatschappelijke zaken telefoonnr 7632 OPENBAAR Memo (Forum / raad) Aan Van Datum Onderwerp Inlichtingen bij Het Forum Het college van B&W 17-02-2016 Doel Anders, namelijk zienswijze forumbehandeling concept bestuursovereenkomst Tijdelijk noodopvangcentrum

Nadere informatie

1. Beslispunten 1. Het Beleidskader financiering zorg, welzijn, kunst, cultuur en toerisme Gooise Meren 2018 (bijlage 1) vast te stellen.

1. Beslispunten 1. Het Beleidskader financiering zorg, welzijn, kunst, cultuur en toerisme Gooise Meren 2018 (bijlage 1) vast te stellen. Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 621019 Mw. drs. M.A.H. van Meerten-Kok, wethouder Vaststellen van het Beleidskader financiering zorg, welzijn, kunst, cultuur en toerisme Gemeente Gooise

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ommen. Nr. 52126 16 juni 2015 Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen De raad van de gemeente Ommen; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Samen Stadsgenoot. Werkteam Kwetsbaar in t Kwadraat Delft, 31 mei 07

Samen Stadsgenoot. Werkteam Kwetsbaar in t Kwadraat Delft, 31 mei 07 Samen Stadsgenoot Werkteam Kwetsbaar in t Kwadraat Delft, 31 mei 07 Voorstel werkteam Kwetsbaar in t Kwadraat 2 Voorwoord Het plan Samen Stadsgenoot wordt aangeboden door het werkteam Kwetsbaar in t Kwadraat

Nadere informatie

t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Provincie Fryslân, Afdeling Subsidiezaken Tweebaksmarkt 52, 8911 KZ LEEUWARDEN

t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Provincie Fryslân, Afdeling Subsidiezaken Tweebaksmarkt 52, 8911 KZ LEEUWARDEN Aanvraagformulier Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân Formulier retoursturen naar: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN Contactpersoon inhoudelijk:

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang. Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang Lekstroom. Uitgave nr.

Raadsinformatiebrief Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang. Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang Lekstroom. Uitgave nr. Gemeente IJsselstein postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein De raad van gemeente IJsselstein Postbus 26 3400 AA IJsselstein bezoekadres Overtoom 1 3401 BK IJsselstein t 14 030 f 030 6884350 e info@ijsselstein.nl

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

op grond van het bepaalde in artikel 10:4 Awb instemming benodigd is met het mandaat. Wet sociale werkvoorziening

op grond van het bepaalde in artikel 10:4 Awb instemming benodigd is met het mandaat. Wet sociale werkvoorziening Sociaal-economisch convenant 2014 De publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente Hellevoetsluis, ingevolge artikel 160 lid 1 sub e en artikel 171 van de wet rechtsgeldig vertegenwoordigd door de burgemeester,

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015

GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015 Reg.nr:Z.06827 INT.08894 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015 AAN DE RAAD Onderwerp: Verzoek om medewerking realisatie nieuw zorgpension Nuth 1. Samenvatting

Nadere informatie

Stappenplan op weg naar een beleidsplan Dorpscentrum Spaarndam

Stappenplan op weg naar een beleidsplan Dorpscentrum Spaarndam Stappenplan op weg naar een beleidsplan Dorpscentrum Spaarndam April 2015 Aanleiding In onder meer het Subsidieprogramma 2015 is aangegeven dat het college aan het eind van 2014 een beleidsplan aan zou

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Doelen en uitgangpunten van het gemeentebestuur

1. Inleiding. 2. Doelen en uitgangpunten van het gemeentebestuur Programma van Eisen volgens TRILL voor Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016.

Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ermelo. Nr. 30596 16 maart 2016 Subsidie vrijwillige inzet en informele zorg gemeente Ermelo 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo; overwegende

Nadere informatie

Format inhoudelijk en financieel jaarverslag voor budgetsubsidies vanaf 50.000,--

Format inhoudelijk en financieel jaarverslag voor budgetsubsidies vanaf 50.000,-- Format inhoudelijk en financieel jaarverslag voor budgetsubsidies vanaf 50.000,-- Algemeen Op basis van de Algemene Subsidieverordening Maatschappelijke Ondersteuning 2011 is iedere subsidieontvanger verplicht

Nadere informatie

Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen

Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Jaarverslag nuari 2013 - december 2013 ST. De Witte Hoeve Boerderijnummer: 506 Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Versie 4.1, juni 2011. Federatie Landbouw en Zorg Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 44114 22 mei 2015 Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien het

Nadere informatie

Vraag & Antwoord. De toetsingscriteria

Vraag & Antwoord. De toetsingscriteria Vraag & Antwoord De toetsingscriteria Hoe zijn de nu vastgestelde toetsingscriteria tot stand gekomen? Waarom wordt deze tussenstap, het vaststellen van de toetsingscriteria, genomen? Hoe is de veiligheidsmonitor

Nadere informatie

Beantwoording vragen en aanvullende vragen omtrent het Beleid van de gemeente Sittard-Geleen t.a.v Eigen Bijdrage Wmo ondersteuning

Beantwoording vragen en aanvullende vragen omtrent het Beleid van de gemeente Sittard-Geleen t.a.v Eigen Bijdrage Wmo ondersteuning 1. Hoeveel Wmo-cliënten (procentueel en absoluut) in de gemeente Sittard-Geleen krijgen vanaf 01 januari 2016 te maken met een hogere eigen bijdrage voor Wmo ondersteuning? Niet bekend en is voor gemeenten

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening

Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening 2020-2021 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Monitorverslaafdenen daklozenenschede2007. Metingen2001,2002,2003, 2004,2005en2006

Monitorverslaafdenen daklozenenschede2007. Metingen2001,2002,2003, 2004,2005en2006 Monitorverslaafdenen daklozenenschede2007 Metingen2001,2002,2003, 2004,2005en2006 Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2007 METINGEN 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 EN 2006 November 2007 I NTRAVAL Groningen-Rotterdam

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

informatie voor cliënten FACT-team

informatie voor cliënten FACT-team informatie voor cliënten FACT-team FACT-team Voor een grote groep mensen is het leven moeilijk. Zij hebben niet alleen last van psychiatrische klachten, zoals bijvoorbeeld somberheid of het horen van stemmen,

Nadere informatie

Hoogeveen. Gemeente. Raad 3 1 MRT Conform besloten. Raadsvoorstel. Datum raadsavond 31 maart 2017 Programma. Krachtige wijken & dorpen Onderwerp

Hoogeveen. Gemeente. Raad 3 1 MRT Conform besloten. Raadsvoorstel. Datum raadsavond 31 maart 2017 Programma. Krachtige wijken & dorpen Onderwerp Gemeente Hoogeveen Conform besloten Raad 3 1 MRT 2017 Raadsvoorstel Datum raadsavond 31 maart 2017 Programma Krachtige wijken & dorpen Onderwerp Kunstijsbaan Hoogeveen Samenvatting De stichting kunstijsbaan

Nadere informatie

DORDRECHT. 2. l e Vragenronde

DORDRECHT. 2. l e Vragenronde DORDRECHT VERSLAG Contactpersoon Betreft Informatiebijeenkomst Hostel Euleriaan Kenmerk Aanwezig Wethouder, Leger des Heils, Projectleider, Gebiedsmanager, Projectteam, Bewoners Sterrenburg Afwezig Notulist

Nadere informatie

A Adviesaanvraag Toepassing van (genees-)middelen bij de behandeling van drugverslaving dd 6 april 1993

A Adviesaanvraag Toepassing van (genees-)middelen bij de behandeling van drugverslaving dd 6 april 1993 Bijlage A Adviesaanvraag Toepassing van (genees-)middelen bij de behandeling van drugverslaving dd 6 april 1993 De Voorzitter van de Gezondheidsraad ontving de volgende brief, gedateerd 6 april 1993, nr

Nadere informatie

Gebruik lokale energie

Gebruik lokale energie Gebruik lokale energie Juriaan Jansen Deze presentatie gaat over het gebruiken van burgerkracht om klimaatdoelen te verwezenlijken 1 Even voorstellen Visie: Hoe doe je het duurzaam? Waarom investeren in

Nadere informatie

Subsidie-aanvraagformulier Initiatieven Coevorden Verbindt

Subsidie-aanvraagformulier Initiatieven Coevorden Verbindt Subsidieaanvraagformulier Initiatieven Coevorden Verbindt In 2018 heeft de gemeente Coevorden 610.000 beschikbaar voor initiatieven die een bijdrage leveren aan Coevorden Verbindt. Het gaat om een nieuwe

Nadere informatie

No Emmeloord, 17 november Onderwerp. Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort

No Emmeloord, 17 november Onderwerp. Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort No. 348852-1 gemeente NOORDOOSTPOLDER Emmeloord, 17 november 2015. Onderwerp Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort Advies raadscommissie Hamerstuk voor de fracties van ONS,

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO VVD-Beschermd wonen forensisch psychiatrische patiënten 1- Notagegevens Notanummer 2017-001909 Datum 20-11-2017 Programma: 08 Meedoen

Nadere informatie

Beschermd Wonen Groningen Kwaliteitsrapportage 2017

Beschermd Wonen Groningen Kwaliteitsrapportage 2017 Beschermd Wonen Groningen Kwaliteitsrapportage 2017 Als mens te ervaren erbij te horen, mee te tellen, van waarde te zijn, tot je bestemming te komen. Missie en visie W&G Leger des Heils (W&G) richt zich

Nadere informatie

Kaderstellen (Beleids)uitvoering Controleren. Gemeente Raad College Raad. Algemeen bestuur Dagelijks bestuur

Kaderstellen (Beleids)uitvoering Controleren. Gemeente Raad College Raad. Algemeen bestuur Dagelijks bestuur Algemeen Onderwerp Regionale beleidsnotitie bij beleidsplan Bescherming en Opvang Vertrouwelijk Nee Contactpersoon Dhr. J. van Slooten Eenheid Sturing E-mail sociaaldomein@regiogv.nl Kenmerk 17.0002772

Nadere informatie

overwegende dat het wenselijk is de Subsidieverordening jeugdzorg Noord-Holland 2006 te actualiseren;

overwegende dat het wenselijk is de Subsidieverordening jeugdzorg Noord-Holland 2006 te actualiseren; Ontwerpbesluit nr. Provinciale Staten van Noord-Holland; overwegende dat het wenselijk is de Subsidieverordening jeugdzorg Noord-Holland 2006 te actualiseren; voorts overwegende dat het uit een oogpunt

Nadere informatie

Begrijpen Verbinden Meedoen communicatieplan transities sociaal domein Rivierenland

Begrijpen Verbinden Meedoen communicatieplan transities sociaal domein Rivierenland september 13 Begrijpen Verbinden Meedoen communicatieplan transities sociaal domein Rivierenland Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. (Albert Einstein, 1879-1955) M e r k c o a

Nadere informatie