Het downloaden, installeren en autoriseren van de software van ArcGIS 10.1 for Desktop for Single Use licenties

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het downloaden, installeren en autoriseren van de software van ArcGIS 10.1 for Desktop for Single Use licenties"

Transcriptie

1 1 15 Het downloaden, installeren en autoriseren van de software van ArcGIS 10.1 for Desktop for Single Use licenties Inhoudsopgave 1. Download de software Creëer een Global Account Verwerf het recht om de Global Account te downloaden Het downloaden van de software Deïnstalleer de vorige versies Installeer de software op uw computer Autoriseer de licenties... 4 Deze procedure legt u in detail de verschillende stappen uit die u moet volgen om de software voor ArcGIS 10.1 for Desktop + extensies voor Single Use licenties te installeren en te autoriseren. De autorisatie van ArcGIS for Desktop gebeurt door gebruik te maken van een licentie autorisatiecode die u ontvangt via . De autorisatiecode is een alfanumerieke tekenreeks van de vorm ESU Opgelet, als de code begint met EFL, gebruik dan de procedure opgesteld voor Concurrent Use licenties. Indien er problemen optreden bij het upgraden, aarzel dan niet om de support pagina van Esri Belux te raadplegen : en/of ons te contacteren via : of via telefoon (kantooruren): +32 (0) Download de software De eerste stap om de software voor ArcGIS 10.1 en extensies te verkrijgen is door het aanmaken van een Global Account. Aan de hand van een token worden de downloadrechten voor uw organisatie gelinkt met deze global account. Slechts één Global Account per organisatie verkrijgt het recht om te downloaden. Wij raden u dan ook aan een specifieke Global Account aan te maken voor het

2 2 15 downloaden van de software. Deze kan gebruikt worden door meerdere personen van uw organisatie. 1.1 Creëer een Global Account De Global Account van Esri geeft u toegang tot alle onderdelen van de site die een login vragen, zoals: de Customer Service (https://service.esri.com), ArcGIS Online (https://www.arcgis.com)... Om een Global account aan te maken, surft u naar volgende link: https://webaccounts.esri.com/cas/index.cfm. Vul het formulier in. Er zal u een bevestigingsmail gestuurd worden door Klik op de link in de mail om het proces te voltooien. 1.2 Verwerf het recht om de Global Account te downloaden Een Token is een reeks van 12 letters (bvb: ABCDEFGHIJKL). Het kent downloadrechten toe voor de ESRI software aangeschaft door uw organisatie. Vraag uw Token aan bij Esri Belux (via volgende link : &idproduct=67). Esri Belux stuurt u vervolgens een met de token en de autorisatiecodes voor uw licenties. Wanneer u de Token heeft ontvangen, ga dan naar de pagina: Log in met uw Global Account en valideer uw Token.

3 Het downloaden van de software Het downloaden van de software gebeurt via de site Log in met de Global Account, klik op het icoontje software download en volg de instructies. 2. Deïnstalleer de vorige versies Als de versie 9.x of ouder geïnstalleerd is op uw computer, moet u deze eerst deïnstalleren. Opgelet, indien u de versie 10 gebruikt, raadpleeg dan het bestand voor de upgrade van de versie 10 naar versie 10.1 Ga naar het configuratiescherm van uw computer: Voor Windows 7 : Control Panel\Programs\Programs and Features Voor Windows XP: Control Panel\Add or Remove Programs. Verwijder alle ArcGIS software. 3. Installeer de software op uw computer Voor de installatie van ArcGIS for Desktop moet u als administrator op uw computer ingelogd zijn of moet u gemachtigd zijn om het systeem te beheren. Sluit alle programma s op uw computer af. Nadat u de software heeft gedownload, beschikt u over een «iso» bestand. Dit is een soort van software duplicaat voor DVD. U kan dit bestand op verschillende manieren gebruiken : - Schrijf de inhoud van het bestand op een DVD (de software wordt op de DVD gebrand) - Open het bestand met emulatie software om een CD/DVD te lezen (er zijn verschillende programma s waarmee u dit gratis kan doen gratis beschikbaar op het internet) - Extract de bestanden door gebruik te maken van 7-zip of IsoBuster (ook gratis beschikbaar op het internet)

4 4 15 Als u toegang heeft tot de bestanden (op DVD of uitgepakt op uw computer) klikt u op ESRI.exe. Onderstaand venster zal verschijnen : Installeer ArcGIS for Desktop en klik op Setup. Het volstaat de standaardinstructies te volgen. Op het einde van de installatie zal er een bericht verschijnen dat de installatie voltooid is. 4. Autoriseer de licenties Op het einde van de installatieprocedure wordt er voorgesteld de autorisatie van de software voort te zetten met de Software Authorization Wizard (SAW). Klik op Yes.

5 5 15 Als u de autorisatie pas later wenst uit te voeren, volstaat het om ArcGIS Administrator te openen. Deze kan u terugvinden via volgende stappen: Start > Alle Programma s > ArcGIS > ArcGIS Administrator. In ArcGIS Administrator klikt u op Desktop in het linkse kader en vervolgens op Authorize Now Kies het product dat overeenkomt met de verkregen licentie en klik op Authorize Now

6 6 15 Kies vervolgens de eerste optie: I have installed my software and need to authorize it en klik op Next. Opgelet: indien u een prvc bestand van Esri Belux heeft ontvangen, kiest u voor de derde optie: I have received an authorization file from Esri and am now ready to finish the authorization process. De prvc kan handig zijn wanneer er veel licenties moeten geautoriseerd worden. Op die manier hoeft u niet telkens opnieuw de autorisatiecode te kopiëren in de SAW.

7 7 15 Het uitvoeren van de upgrade vereist een verbinding met het internet. Als de computer, waarop u de software wil autoriseren verbonden is met internet, kiest u voor de eerste optie. Dit is de snelste en gemakkelijkste manier om te autoriseren. Als er geen verbinding is, kies dan de tweede optie. De werkwijze is dezelfde als bij de directe upgrade, maar eindigt met een authorize.txt bestand op de computer. Vergeet niet via een andere computer met toegang tot het internet de laatste stap van de procedure af te werken. Bij de klassieke procedure gebeurt de autorisatie via internet. Klik op Next.

8 8 15 De SAW (Software Authorization Wizard) levert inputschermen voor het ingeven van uw persoonlijke gegevens. Gebruik geen karakters met accenten e.d. (bv. als uw naam Hélène is, schrijf dan Helene ) anders kan de autorisatieprocedure blokkeren tijdens de laatste fase zonder een gedocumenteerde foutboodschap te sturen.

9 9 15

10 10 15 Nadat u uw persoonlijke gegevens heeft ingevoerd, vraagt het systeem om uw autorisatiecode in te voeren en het aantal licenties voor elk niveau in te geven.

11 11 15 U kan eveneens uw extensies autoriseren. Er zijn speciale autorisatiecodes voor elke extensie. Indien gewenst kan u de extensies ook pas later autoriseren (zie het eerste SAW scherm):

12 12 15 Het is mogelijk om een demo-versie aan te vragen voor de extensies die u niet geautoriseerd heeft. Let op: behoud het recht om een demo-versie aan te vragen wanneer u van te voren weet dat u deze niet zal kunnen gebruiken. Wanneer u eenmaal een demoversie van een extensie heeft ontvangen, is het nadien onmogelijk om nogmaals dezelfde demo te installeren als opvolger van de vorige. Klik op Next. De informatie wordt vervolgens doorgestuurd naar Esri en nadien wordt de software geautoriseerd. Deze is dan klaar voor gebruik.

13 13 15 Als u in het begin gekozen heeft voor de autorisatie zonder toegang tot het internet, is de procedure nog niet afgelopen. Klik op Save, zodat de informatie van de autorisatie geregistreerd wordt in een informatiebestand: «authorize.txt». Kopieer dit bestand op een computer met internetverbinding (bijvoorbeeld door gebruik te maken van een USB-stick of eender welke andere manier om bestanden te verplaatsen). Vervolgens kiest u één van de twee volgende methoden (waarvan de eerste het meest wordt aanbevolen):

14 Laad het informatiebestand (authorize.txt) op via de site https://service.esri.com/drm Klik vervolgens op «upload» en sla het bestand «Authorization.respc» op. 2 Zend het informatiebestand naar volgend adres : Esri zal u een bestand getiteld «authorization.respc» opsturen. Sla in beide gevallen het bestand op en kopieer het op de computer die geactiveerd moet worden. Herstart de SAW en klik op Finish. U wordt teruggestuurd naar het venster van ArcGIS Administrator. Klik op Desktop in het linkse kader en vervolgens op Authorize now. Kies «I have received an update response file from ESRI and am now ready to finish the authorization process.

15 15 15 Klik op Browse en kies de plaats waar het bestand authorization.respc is opgeslagen. Klik op open en vervolgens op next. Klik op Next. Het proces is beëindigd. U krijgt een bericht dat de autorisatie van de licentie bevestigt. Klik op Finish. Gefeliciteerd! Vanaf nu kan u met ArcGIS 10.1 aan de slag!

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

APNS Certificaat genereren en installeren

APNS Certificaat genereren en installeren APNS Certificaat genereren en installeren Handleiding om een Apple APNS certificaat te genereren en te installeren. Version: x.x MobiDM Handleiding voor APNS Certificate Pagina 1 Index 1. APPLE APNS CERTIFICAAT...

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding // Mamut Business Software Installatiehandleiding Introductie Deze handleiding is bedoeld om de installatie en eerste opstart van Mamut Business Software te vereenvoudigen. De structuur van de handleiding

Nadere informatie

esms Outlook Gebruiksaanwijzing

esms Outlook Gebruiksaanwijzing 1 esms Outlook Gebruiksaanwijzing 2 3 Inhoud Inleiding...3 Installatie en vereisten...3 Vereisten...3 Installatie...4 Registratie...5 Verwijderen...6 Inleiding Hartelijk dank om voor Mobistar PC Messenger

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Secure FTP Handleiding

Secure FTP Handleiding Secure FTP Handleiding Aansluiten op Equens Secure File Transfer Final 26-Januari-2015 Classification: Open Version 4.2 Content 1 Inleiding 5 1.1 Onderhoud van dit document 5 1.2 Doelgroep van dit document

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE &

ALGEMENE INFORMATIE & IMPACTXRM CRM ALGEMENE INFORMATIE & INSTALLATIE IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Herzien 29.07.2015 Inhoud Inhoud... 1 IMPACTXRM CRM Algemene Informatie...

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Solid Edge with Synchronous Technology 5. Installatie handleiding (floating license)

Solid Edge with Synchronous Technology 5. Installatie handleiding (floating license) Let op! Maakt u gebruik van Teamcenter, Teamcenter Express of Solid Edge Insight neem dan contact op met Bosch Engineering. Solid Edge with Synchronous Technology 5 Installatie handleiding (floating license)

Nadere informatie

Handleiding inloggen op

Handleiding inloggen op ` Handleiding inloggen op Handleiding Honderdland 241 2676 LV Maasdijk T: 0174-615415 www.veneco.nl Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1 INLOGGEN OP MYEASYOFFICE... 3 1.1 MICROSOFT WINDOWS

Nadere informatie

Compad Bakkerij Support Handleiding

Compad Bakkerij Support Handleiding Compad Compad Bakkerij Support Handleiding Geldig tot en met: 8 augustus 2012 Latest Content: i:\handboek\compad bakkerij\compad bakkerij supportboek.docx Auteur: Carol Esmeijer, Compad Software Compad

Nadere informatie

Mamut Client Manager. Mamut Business Software. Additionele producten & Enterprise-uitbreidingen. Version 14 MBS.EXT.MCM.NL.2011.2

Mamut Client Manager. Mamut Business Software. Additionele producten & Enterprise-uitbreidingen. Version 14 MBS.EXT.MCM.NL.2011.2 0BAdditionele producten en Enterprise-uitbreidingen Mamut Business Software Additionele producten & Enterprise-uitbreidingen Mamut Client Manager Version 14 MBS.EXT.MCM.NL.2011.2 I Inhoud Additionele producten

Nadere informatie

Gebruikersgids My Office Self Care Getting Started

Gebruikersgids My Office Self Care Getting Started Gebruikersgids My Office Self Care Getting Started Inhoud 1. Inleiding 3 2. Begin van de installatie vóór de verbinding van de My Office Self Care interface (stappen 1 tot 4) 3 3. My Office diensten installeren

Nadere informatie

Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed

Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed 1 2 3 4 5 6 TenderNed is onderdeel van PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken November 2014

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Introductie Maestro

Hoofdstuk 1 Introductie Maestro Maestro Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Introductie Maestro 2 1.1 Versies 3 1.2 Kosten 3 1.3 Hoe neemt de school Maestro in gebruik 4 1.4 Is Maestro veilig? 4 1.5 Oriëntatie en support 4 Hoofdstuk 2 Mobiel apparaat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Multrix Cloud Portal

Gebruikershandleiding. Multrix Cloud Portal Gebruikershandleiding versie: 18 maart 2013 Multrix Cloud Portal Toegang tot uw applicaties en gegevens via het internet Handleiding Multrix Cloud Portal - NED Pagina 1 van 11 Inleiding Dit document biedt

Nadere informatie

Technical White Paper

Technical White Paper Technical White Paper VMware vcloud Director Opgesteld door: Andy Janssens 3SNB Inhoudsopgave 1 Cloud Computing, wat is het en wat houdt het in?... 4 1.1 Wat is Cloud Computing?... 4 1.2 Welke Cloud Computing

Nadere informatie

V-Solution. 2009 Compad Software

V-Solution. 2009 Compad Software VSolution Title page 1 Use this page to introduce the product by Compad Software VSolution All rights reserved. No parts of this work may be reproduced in any form or by any means graphic, electronic,

Nadere informatie

GFI MailEssentials 12. Handleiding. Door GFI Software Ltd.

GFI MailEssentials 12. Handleiding. Door GFI Software Ltd. GFI MailEssentials 12 Handleiding Door GFI Software Ltd. http://www.gfi.nl E-mail: info@gfi.nl Dit document is gecreëerd door GFI Software Ltd. De informatie in dit document is aan verandering onderhevig.

Nadere informatie

Webhosting bij Zelfhosting.com

Webhosting bij Zelfhosting.com Webhosting bij Zelfhosting.com (versie 2 april 2011) Auteur: Koen Timmers www.zelfhosting.com - www.zelfstudie.be - www.kerfuffle.be Deze handleiding helpt je op weg bij het registreren van webhosting,

Nadere informatie

Starten met TYPO3. This document is published under the Open Content License available from http://www.opencontent.org/opl.shtml

Starten met TYPO3. This document is published under the Open Content License available from http://www.opencontent.org/opl.shtml Starten met TYPO3 Extension Key: doc_tut_quickstart_nl Language: nl Version: 1.0.0 Keywords: forbeginners, foreditors, foradmins Copyright 2000-2010, Documentation Team, This

Nadere informatie

TVB, 04/11/2014. Qbus Cloud Activatie & Configuratie

TVB, 04/11/2014. Qbus Cloud Activatie & Configuratie TVB, 04/11/2014 Qbus Cloud Activatie & Configuratie Door de ethernetpoort van de Controller CTD01E, CTD01E+, CTD02E, CTD03E te verbinden met de router in het lokale netwerk, zal deze controller zichzelf

Nadere informatie

Helpbestand Jumbo Leerplein Filialen INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERSACCOUNT

Helpbestand Jumbo Leerplein Filialen INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERSACCOUNT INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERSACCOUNT 1. Hoe kan ik inloggen? 1. Hoe ziet mijn gebruikersnaam eruit? 2. Ik ben getrouwd, wordt mijn gebruikersnaam nu anders? 3. Ik ben een tweeling, hoe moet ik inloggen? 4.

Nadere informatie

JOOMLA 3.x. Content Management System (CMS) Online webdesign m.b.v. Joomla. Carl Maegerman www.lesgever.be

JOOMLA 3.x. Content Management System (CMS) Online webdesign m.b.v. Joomla. Carl Maegerman www.lesgever.be JOOMLA 3.x Content Management System (CMS) Online webdesign m.b.v. Joomla Carl Maegerman www.lesgever.be INHOUDSOPGAVE 1 WAT IS JOOMLA?... 5 1.1 WAT IS EEN CMS... 5 1.2 WAAROM JOOMLA GEBRUIKEN... 5 2 WEBSITE

Nadere informatie

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie CC Lokeren

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie CC Lokeren Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie CC Lokeren 1. Handleiding voor de ticketkoper Beste ticketkoper, Bedankt dat u kiest voor Cultureel Centrum Lokeren. Deze handleiding helpt u verder in het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op ipad. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 5 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 7

Nadere informatie