Mobile Content Billing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mobile Content Billing"

Transcriptie

1 Mobile Content Billing Gedragscode wijzigingen per 1 maart Inleiding/disclaimer In deze memo vindt u een samenvatting van en toelichting bij de wijzigingen die in de Gedragscode Mobiele Internet Diensten (kortweg: MID of Gedragscode ) zijn gemaakt. Deze wijzigingen zijn aangenomen in de deelnemersvergadering van de Stichting Gedragscodes Mobiele Diensten van 31 januari De nieuwe gedragscode treedt, op een aantal uitzonderingen na, in werking op 1 maart Ook zal T-Mobile Nederland vanaf 1 maart 2012 wederom nieuwe diensten gaan accepteren op haar netwerk. Zij heeft daarbij een tweetal voorwaarden gesteld aanvullend aan de nieuwe gedragscode. Namelijk dat de hosting van de bestelschermen voor nieuwe diensten bij de Dienstverlener ligt per 1 maart in plaats van 1 april. Ten tweede dat de informatie vermeld in artikel 14f niet alleen naar Loket maar ook naar T-Mobile verstuurd dient te worden, en dat ook per 1 maart. TargetPay voldoet hier aan. Let op! In sommige gevallen zijn bepalingen uit de gedragscode in een context gezet, toegelicht of geïnterpreteerd. In alle gevallen geldt dat de originele tekst leidend is en u deze zelf dient te kennen en ernaar te handelen. U kunt aan deze tekst dan ook geen rechten ontlenen en ook staat TargetMedia niet in voor de volledigheid van deze samenvatting. Doel van de herziening De gedragscode is herzien naar aanleiding van ervaringen van de marktpartijen. De oude gedragscode dateerde inmiddels al vanaf 2009 en daarmee eigenlijk ook van voor het moment dat off-portal 1 mobile content billing van de grond kwam. Op dit moment is er meer ervaring opgebouwd over punten waar de gebruikerservaring verder verbeterd kan worden. Deze punten zijn door een werkgroep meegenomen in de herziening van de code. Ook zijn bepalingen uit de SMS gedragscode overgenomen in de gedragscode uit oogpunt van consistentie. Wijzigingen in de gedragscode Ondersteunde telefoons (art. 4) De oude gedragscode schreef voor dat de eindgebruiker geïnformeerd dient te worden als het toestel mogelijk niet geschikt is. Dit artikel is nu een stuk zwaarder gemaakt, namelijk dat het überhaupt niet is toegestaan een dienst aan te bieden als redelijkerwijs bekend is dat de dienst niet compatible is met de betreffende telefoon. Het is de bedoeling dit vast te stellen bijvoorbeeld door te kijken naar de HTTP user-agent. 1 Off-portal wil zeggen: op een site van een derde en niet binnen het portal van de mobiele operator zelf.

2 Wat te doen in geval van WiFi? (art. 9) Artikel 9 is uitgebreid met een opmerking over WiFi en andere situaties waarin de automatische herkenning van de eindgebruiker niet werkt. In die gevallen mogen we de gebruiksherkenning ook vervangen door een gratis SMS met een unieke link. In de oude situatie zouden deze eindgebruikers alleen geïncasseerd kunnen worden met Premium SMS, wat slechter is voor de conversie. In de regel kiezen onze klanten ervoor om in geval van WiFi geen betaling met SMS in te zetten maar een foutmelding te tonen met de vraag om WiFi uit te schakelen en het opnieuw te proberen. Dit is een optie in onze gateway. In de nieuwe situatie zal dit straks waar de operator dit ondersteund 2 - automatisch vervangen worden door een identificatie via SMS, tenzij u natuurlijk bezwaar heeft tegen de extra kosten van deze SMS berichten. Uw gegevens voor het dienstenoverzicht en doorgifte aan operators (art. 11 resp. art. 13) Vanaf nu wordt alleen de URL nog gecommuniceerd als het portal waar eindgebruikers hun diensten kunnen inzien en abonnementen stoppen; het dienstenoverzicht. De informatie voor dit dienstenoverzicht is op een aantal punten meer gespecificeerd: - De contactgegevens van de helpdesk moeten nu minimaal een adres en een Nederlands telefoonnummer bevatten. Dat telefoonnummer mag maximaal 15 cent per minuut kosten. - De opgegeven naam moet overeenstemmen met uw handelsnaam in de KvK (of gelijkwaardig in het buitenland) - Er moet een link vermeld worden naar een informatie pagina waarop primair en meteen leesbaar (zonder te scrollen) de volgende gegevens vermeld staan: o Informatie over de dienst o Kosten o Bereikbaarheidsgegevens: Nederlands telefoonnummer, van de helpdesk, bezoekadres, KvK-nummer, BTW nummer, handelsnaam. o In het geval van een buitenlandse entiteit: bedrijfsnummer gelijkwaardig aan KvK en het land. Deze gegevens geven wij automatisch door aan het dienstenoverzicht. Dit is de informatie die u zelf ingeeft in uw account bij Gegevens wijzigen. Bij het maken van de transactie geven we ook (minimaal) de helpdesk link door aan de operator. Bevestigingsschermen (art. 14, 15, 16) De bevestigingsschermen zijn ook verder gespecificeerd. Ook staat nu nadrukkelijk aangegeven dat u niet meer mag afwijken van de specificatie. Er mogen geen extra gegevens getoond worden, zoals bijvoorbeeld thumbnails of andere afleiding van de boodschap. Ook zijn wij als dienstverlener nu verantwoordelijk voor de hosting en het loggen van deze pagina s. Dit was bij TargetPay al vanaf de start zo. U hoeft op dat punt dus geen actie te ondernemen. U als content provider blijft overigens nog steeds verantwoordelijk voor de kleuren, opmaak en dergelijke. Controleer of uw schermen voldoen aan de specificaties in de artikelen 14, 15 en KPN ondersteunt dit momenteel niet.

3 Een greep uit de wijzigingen, raadpleeg de originele artikelen voor het volledige overzicht: - De dienstnaam moet het type dienst vermelden: ringtone, games, video, chat, etc. - De prijsvermelding is ondubbelzinnig. Dus 1 totaalbedrag voor een eenmalige dienst of een maand of weekbedrag bij abonnementen. Als bij een abonnement in de eerste periode een hoger bedrag geldt, bijv. aanmeldkosten, moet dit afzonderlijk vermeld worden. - Daarnaast moet vermeld worden wat daarvoor verkregen wordt: bijv. 10 credits, een week onbeperkt toegang tot content, etc. - Akkoord en Annuleren button moeten net zo groot zijn, naast elkaar geplaatst worden. De letters moeten 16px groot zijn en de button mag niet meer dan 2,5x de hoogte van de letters zijn. Onder elkaar mag als het scherm niet anders toelaat, maar dan met maximaal 1 witregel ertussen. - Lettertype ligt nu vast en moet Arial zijn. De lettergrootte is 14px met uitzondering van het logo en de akkoord/annuleren button. De hoogte van het logo is bij TargetPay altijd gelijk geweest (60 px) en valt binnen de nieuwe regels. - Er gelden nieuwe verplichte teksten, deze worden door TargetPay weergegeven: o Jonger dan 16 jaar? Vraag toestemming ouders o Prijs is incl. BTW en ex. Kosten mobiel internet o Geen herroepingsrecht, tenzij u natuurlijk wel de eindgebruikers het recht geeft tot herroeping, maar in de regel is digitale content lastig te retourneren en moet dit dus vermeld worden. Dat zal standaard ook zo ingesteld worden. - Het bevestigingsscherm moet opgeslagen kunnen worden, verzending per mag ook. TargetPay zal die laatste mogelijkheid implementeren. - Er moet een duidelijk contrast zijn tussen achtergrond en tekstkleur: geen geel/oranje, blauw/groen, grijs/zwart, etc. - Er mag niets vermeld worden als Gratis of U heeft een prijs gewonnen. - Een helpdesk link dient vermeld te worden. Deze leidt naar een mobiele pagina van de content provider met informatie over de dienst, kosten, afmeldlink (genaamd: Afmelden) en bereikbaarheidsgegevens zoals het Nederlandse telefoonnummer (à maximaal 15 cent per minuut), adres van de helpdesk, bezoekadres, KvK- en BTW-nummer, handelsnaam of gelijkwaardig in het buitenland. Als u de standaard TargetPay bevestigingsschermen en dus de daarbij behorende stylesheets gebruikt hoeft u waarschijnlijk geen actie te ondernemen. In dat geval passen wij deze aan, maar controleert u de schermen wel s.v.p. Bevestigingsberichten bij aanmelding en verlenging (art. 14 en 16) In de nieuwe gedragscode is het verplicht om een gratis SMS bericht te sturen bij: a) Aanmelding van een abonnementsdienst Gratis bericht: je maakt gebruikt van abonnement dienstnaam, de kosten zijn x/wk, x/items. Ga naar Info: b) De maandelijkse of wekelijkse verlenging van het abonnement als het abonnement duurder is dan 5,- per week (dus bij 5,01 per week of hoger): Gratis bericht: je abonnement op je dienst is verlengd. Ga naar Info:

4 c) Wanneer in de eerste maand na het aanmelden meer dan 25,- aan een abonnementsdienst is uitgegeven moet het volgende bericht gestuurd worden: Gratis bericht: je gebruikt abonnementsdienst 1234, de totale kosten tot nu toe bedragen 25. Ga naar Info: En de maanden daarna: Gratis bericht: je gebruikt abonnementsdienst 1234, de kosten voor deze dienst bedragen x per week. Ga naar Info: d) Wanneer bij één specifieke eenmalige dienst in totaal 50,- is uitgegeven wordt eenmalig gestuurd: Gratis bericht: je gebruikt dienst 1234, de kosten tot nu toe bedragen 50. Ga naar voor je dienst. Info: Voor wordt ingevuld de mobiele website van de dienst. Dus in het geval van een ringtone abonnementsdienst de website waar vervolgitems gedownload kunnen worden. Op deze site is het verplicht een link te vermelden naar de site van de mobiele aanbieder. De genoemde berichten moeten worden verzorgd door de Mobiele Dienstverlener, TargetPay dus in dit geval. U hoeft hier geen actie op te ondernemen. De kosten voor de verzending van deze berichten wordt automatisch verrekend met de opbrengsten. De gedragscode geeft overigens aan dat deze SMS berichten verstuurd moeten worden vanaf 1 april. Dat betekent concreet dat: a) voor nieuwe abonnementen op of na 1 april een bevestigings SMS verstuurd zal worden. b) voor verlengingen van een week of maand die geïncasseerd worden op of na 1 april, en waarbij de kosten 5,01 of meer bedragen op weekbasis het onder (b) vermelde bericht gestuurd zal worden. c) als in de maand maart meer dan 25,- zal het onder (c) vermelde bericht verstuurd worden. d) zodra na 1 april de totaalgrens van 50,- gepasseerd wordt voor een dienst bericht (d) uitgestuurd wordt. Let op! Als u wilt voorkomen dat de bevestigingen onder (b) en (c) verstuurd worden dient u dus vóór 1 maart 2012 het tarief te verlagen naar 5,- of lager. Eén abonnement per consument (art. 15) Bij abonnementsdiensten mag slechts 1 abonnement per specifieke dienst per eindgebruiker tegelijk afgenomen worden. Wij adviseren om, in het geval dat de klant al abonnee blijkt, deze klant direct en zonder nog verder in te loggen toegang te geven tot de content. Immers een 2 e aanmelding is niet mogelijk en de identiteit van de klant is dan al vastgesteld. Onze technische gateway voorziet erin dat u een URL meegeeft waar eindgebruikers naar doorverwezen worden als ze al lid blijken. Raadpleegt u daarvoor de technische documentatie.

5 Aanleveren gegevens aan het Loket en T-Mobile (art. 18f) De Mobiele Dienstverleners (TargetPay) moeten een up-to-date overzicht bijhouden van de contact gegevens van de Content Providers achter zich. Dus ook als in de keten meerdere Mobiele Dienstverleners achter elkaar zijn aangesloten en u zelf niet uiteindelijk de Content Provider bent. Voor elke dienst en Content Provider dient dus binnen TargetPay een afzonderlijke dienst aangelegd te zijn met daarin de gegevens van de uiteindelijke Content Provider. TargetPay moet op reguliere basis een overzicht aanleveren bij het Loket en T-Mobile met een link naar het bevestigingsscherm, naam van de dienst, of het een abonnement of eenmalige dienst is, de prijs en URL van de dienst. Ernstige overtredingen (art. 18l) In de nieuwe gedragscode is ook het begrip Ernstige overtredingen geïntroduceerd. Dit zijn duidelijk aantoonbare en significante overtredingen (excessen) waarbij sprake is van opzet of nalatigheid. In deze gevallen heeft het Loket extra bevoegdheden. In deze gevallen kan een rechtstreeks verzoek tot handhaving ingediend worden. Ook kunnen zij een dienst sommeren te stoppen met het in rekening brengen van kosten, te stoppen met de promotie, de dienst af te sluiten of de klanten te informeren over een refund mogelijkheid. Zie voor de exacte procedure art. 18l. Conclusie & checklist Zoals u in dit document heeft kunnen lezen zijn veel verantwoordelijkheden ingesteld bij of verlegd naar de Dienstverlener met de directe connectie met de Operators, TargetPay in uw geval. Voor wat betreft de actiepunten voor u als content provider (of reseller) hebben we een korte checklist samengesteld. Controleert u in ieder geval het volgende: - Gebruikt u toestel herkenning om vast te stellen of uw dienst door alle toestellen wordt ondersteund? (art. 4) - WiFi aanmeldingen met een unieke link in een gratis SMS. Heeft u hier bezwaar tegen, geeft u dit dan s.v.p. bij ons aan. (art. 9) - Controleert u s.v.p. in uw account of de Helpdesk gegevens volledig zijn ingevuld? (art. 11) - Voldoen de pagina s die u opgegeven heeft bij uw Helpdesk gegevens aan de vereisten ten aanzien van de informatie die vermeld moet zijn? (art. 14, 15, 16) - Voldoen de bevestigingsschermen van uw dienst aan de artikelen 14, 15 en 16. Let op lettertype, lettergrootte, grootte van de buttons, kleurgebruik, etc.? - Controleer voor zover u niet zelf de Content Provider bent of voor elke product een afzonderlijke dienst is aangelegd binnen TargetPay met de juiste contact gegevens van de uiteindelijke Content Provider. (art. 14, 15, 16, 18f) We benadrukken nogmaals uitdrukkelijk dat u de hele gedragscode door dient te nemen op wijzigingen. Bovenstaande samenvatting en checklist is niet allesdekkend maar bedoeld als een quick scan. Vragen/opmerkingen? Heeft u vragen, neemt u dan contact op met ons salesteam via sales@targetmedia.nl

Gedragscode voor Betaalde. Mobiel Internet diensten

Gedragscode voor Betaalde. Mobiel Internet diensten Gedragscode voor Betaalde Mobiel Internet diensten 1/31 DEELNEMENDE PARTIJEN Operators Vodafone KPN T-Mobile Tele 2 Mobiel Internet Dienstverleners Netsize KPN Callfactory CM Telecom Mobile Interactive

Nadere informatie

Gedragscode voor Betaalde. Mobiel Internet diensten

Gedragscode voor Betaalde. Mobiel Internet diensten Gedragscode voor Betaalde Mobiel Internet diensten 1/31 DEELNEMENDE PARTIJEN Operators Vodafone KPN T-Mobile Tele 2 UPC Mobiel Internet Dienstverleners Netsize KPN Callfactory CM Telecom GIN Telefuture

Nadere informatie

Gedragscode voor Betaalde. Mobiel Internet diensten

Gedragscode voor Betaalde. Mobiel Internet diensten Gedragscode voor Betaalde Mobiel Internet diensten 1/35 DEELNEMENDE PARTIJEN Operators Vodafone KPN T-Mobile Tele 2 UPC Mobiel Internet Dienstverleners Netsize KPN Callfactory CM Telecom Telefuture Target

Nadere informatie

SMS-Nieuwsbrief. Afgehandelde cases tot januari 2009

SMS-Nieuwsbrief. Afgehandelde cases tot januari 2009 SMS-Nieuwsbrief Volgens het systeem van de Gedragscode SMS-Dienstverlening spreekt een operator de SMS-Dienstverlener aan op geconstateerde of vermeende overtredingen van de gedragscode. De SMS-Dienstverlener

Nadere informatie

CODE OF CONDUCT SMS-DIENSTVERLENING

CODE OF CONDUCT SMS-DIENSTVERLENING Code of Conduct van SMS-dienstverleners April 2003 CODE OF CONDUCT SMS-DIENSTVERLENING Een initiatief van de Zelfreguleringswerkgroep van SMS-dienstverleners. INTRODUCTIE Hoewel SMS-dienstverleners veelal

Nadere informatie

Handleiding. Mei 2015. KPN WiFi

Handleiding. Mei 2015. KPN WiFi Handleiding Mei 2015 KPN WiFi Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Mijn HotSpots van KPN - Inloggen 4 3. Mijn HotSpots van KPN - Menu 5 4. Mijn HotSpots van KPN - Locatie 6 5. Mijn HotSpots van KPN - Bestellen

Nadere informatie

SMS-Nieuwsbrief oktober 2009 Jaargang 1, editie 10. SMS-Nieuwsbrief

SMS-Nieuwsbrief oktober 2009 Jaargang 1, editie 10. SMS-Nieuwsbrief SMS-Nieuwsbrief Volgens het systeem van de Gedragscode SMS-Dienstverlening spreekt een operator de SMS-Dienstverlener aan op geconstateerde of vermeende overtredingen van de gedragscode. De SMS-Dienstverlener

Nadere informatie

SMS-Nieuwsbrief. Inhoudsopgave. p. 1: Inleiding p. 1 t/m 9: Overzicht van de afgehandelde cases in juli;

SMS-Nieuwsbrief. Inhoudsopgave. p. 1: Inleiding p. 1 t/m 9: Overzicht van de afgehandelde cases in juli; SMS-Nieuwsbrief Volgens het systeem van de Gedragscode SMS-Dienstverlening spreekt een operator de SMS-Dienstverlener aan op geconstateerde of vermeende overtredingen van de gedragscode. De SMS-Dienstverlener

Nadere informatie

1.1 Op 16 juni, 6 juli en 12 juli 2017 heeft het Loket een verzoek tot aanpassing van de dienstverlening aan Overtreder gestuurd.

1.1 Op 16 juni, 6 juli en 12 juli 2017 heeft het Loket een verzoek tot aanpassing van de dienstverlening aan Overtreder gestuurd. COMMISSIE HANDHAVING MOBIELE DIENSTEN Beslissing van 15 december 2017 op het verzoek van het Loket van de Stichting Gedragscodes Mobiele Diensten, zoals gedefinieerd in artikel 1 van de Gedragscode voor

Nadere informatie

COMMISSIE HANDHAVING GEDRAGSCODE SMS-DIENSTVERLENING

COMMISSIE HANDHAVING GEDRAGSCODE SMS-DIENSTVERLENING COMMISSIE HANDHAVING GEDRAGSCODE SMS-DIENSTVERLENING Beslissing van 26 november 2009 op het verzoek van 1 de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid KPN BV (hierna: KPN), gevestigd te Amsterdam,

Nadere informatie

1.3 Het door het Loket uitgevoerde onderzoek heeft zich gericht op een tweetal applicaties te weten, 1. Hete Escort en 2. ReelTube.

1.3 Het door het Loket uitgevoerde onderzoek heeft zich gericht op een tweetal applicaties te weten, 1. Hete Escort en 2. ReelTube. COMMISSIE HANDHAVING MOBIELE DIENSTEN Beslissing van 7 oktober 2013. op het verzoek van het Loket zoals gedefinieerd in artikel 1 van de Gedragscode SMS Dienstverlening van (laatstelijk) 1 maart 2013 (hierna:

Nadere informatie

Magnum Billing Limited wordt hierna verkort aangeduid met Magnum Billing

Magnum Billing Limited wordt hierna verkort aangeduid met Magnum Billing COMMISSIE HANDHAVING MOBIELE DIENSTEN Beslissing van 7 januari 2014, op het verzoek van het Loket zoals gedefinieerd in artikel 1 van de Gedragscode SMS Dienstverlening van (laatstelijk) 1 maart 2013 (hierna:

Nadere informatie

Getting Started. Siemens M55 * PrePay. i-mode browser compatible AD-0571/07-03

Getting Started. Siemens M55 * PrePay. i-mode browser compatible AD-0571/07-03 Getting Started Siemens M55 * i-mode browser compatible PrePay * De browser van dit toestel ondersteunt i-mode; sommige i-mode diensten worden mogelijk niet ondersteund. AD-0571/07-03 Inhoudsopgave pagina

Nadere informatie

Reclamecode voor het Aanbieden van SMS-Diensten

Reclamecode voor het Aanbieden van SMS-Diensten Reclamecode voor het Aanbieden van SMS-Diensten Uitgangspunt Het doel van deze Bijzondere Reclamecode is om duidelijke criteria te stellen aan de reclame voor SMS-Diensten 1 teneinde misleiding bij de

Nadere informatie

Reclamecode SMS-Dienstverlening

Reclamecode SMS-Dienstverlening Reclamecode SMS-Dienstverlening Uitgangspunten Het doel van deze Bijzondere Reclamecode is om duidelijke criteria te stellen aan de reclame voor Premium SMS-Diensten 1 teneinde misleiding bij de Eindgebruikers

Nadere informatie

BeCommerce Trustmark Checklist

BeCommerce Trustmark Checklist Algemeen BeCommerce heeft als doel: het samenbrengen van ondernemingen, actief op de Belgische markt in de digitale handel, inclusief de verkoop op afstand zonder onderscheid van sector; het versterken

Nadere informatie

Gedragscode SMS Dienstverlening 1 maart 2013. Gedragscode SMS-Dienstverlening

Gedragscode SMS Dienstverlening 1 maart 2013. Gedragscode SMS-Dienstverlening Gedragscode SMS Dienstverlening 1 maart 2013 Gedragscode SMS-Dienstverlening 1 Deelnemende Partijen Operators (waaronder Service Providers): Vodafone KPN T-Mobile Tele 2 UPC SMS-dienstverleners: Netsize

Nadere informatie

Getting Started. i-mode browser compatible. * De browser van dit toestel ondersteunt i-mode; sommige i-mode diensten worden mogelijk niet ondersteund.

Getting Started. i-mode browser compatible. * De browser van dit toestel ondersteunt i-mode; sommige i-mode diensten worden mogelijk niet ondersteund. Getting Started Nokia 3650 * i-mode browser compatible i-mode en het i-mode logo zijn een handelsmerk en beeldmerk of een geregistreerd handelsmerk en beeldmerk van NTT DoCoMo Inc. in Japan en andere landen.

Nadere informatie

Gedragscode SMS Dienstverlening 1 april 2014. Gedragscode SMS-Dienstverlening

Gedragscode SMS Dienstverlening 1 april 2014. Gedragscode SMS-Dienstverlening Gedragscode SMS Dienstverlening 1 april 2014 Gedragscode SMS-Dienstverlening 1 Deelnemende Partijen Operators (waaronder Service Providers): Vodafone KPN T-Mobile Tele 2 UPC SMS-dienstverleners: Netsize

Nadere informatie

Assortimentskoppeling Tuincentrum Overzicht

Assortimentskoppeling Tuincentrum Overzicht Assortimentskoppeling Tuincentrum Overzicht U dient deze overeenkomst volledig ingevuld te retourneren naar Garden Connect. Per fax op (+31) 20 4977387, per e-mail naar edwin@gardenconnect.com of per post

Nadere informatie

Getting Started. Siemens M55 * i-mode browser compatible

Getting Started. Siemens M55 * i-mode browser compatible Getting Started Siemens M55 * i-mode browser compatible * De browser van dit toestel ondersteunt i-mode; sommige i-mode diensten worden mogelijk niet ondersteund. Inhoudsopgave pagina Inleiding 5 Aan de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding wachtwoord instellen en account ontgrendelen

Gebruikershandleiding wachtwoord instellen en account ontgrendelen CONCEPT* Gebruikershandleiding wachtwoord instellen en account ontgrendelen Inhoudsopgave 1. Wat is SSRPM... 3 2. Aanmelden op computer/laptop of Citrix... 4 3. Aanmelden via de website... 9 4. Wachtwoord

Nadere informatie

Gedragscode Operators en Service providers voor SMS-diensten

Gedragscode Operators en Service providers voor SMS-diensten Gedragscode Operators en Service providers voor SMS-diensten Partijen Operators Orange Nederland N.V. KPN Mobile The Netherlands B.V. O2 (Netherlands) B.V. T-Mobile Netherlands B.V. Vodafone Libertel N.V.

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Beheer

Handleiding Zakelijk Beheer Handleiding Beheer 1 Handleiding Beheer - April 2011 Handleiding Beheer Indien u een zakelijk abonnement heeft bij Telfort, kunt u automatisch gebruik maken van zakelijk beheer. Hieronder vindt u een instructie

Nadere informatie

Voor de Gamers. Veel gestelde vragen

Voor de Gamers. Veel gestelde vragen Voor de Gamers Veel gestelde vragen 1 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Vragen over inloggen en de inlogcode... 3 Vragen over de PlayStations cadeaus... 4 Vragen over de PlayStation cadeaus in de webshop...

Nadere informatie

Reclamecode SMS-Dienstverlening

Reclamecode SMS-Dienstverlening Reclamecode SMS-Dienstverlening Uitgangspunten Het doel van deze Bijzondere Reclamecode is om duidelijke criteria te stellen aan de reclame voor SMS-Diensten teneinde misleiding bij de Eindgebruikers over

Nadere informatie

SMS Webservice Implementatie handleiding

SMS Webservice Implementatie handleiding SMS Webservice Implementatie handleiding Versie 1.2 Inhoudspagina Versiebeheer... 2 Overzicht webservice... 2 Begrippenlijst... 2 Starten met de straightxs webservice... 3 Algemene beschrijving van de

Nadere informatie

Het ISD is voortdurend in ontwikkeling. Er zullen regelmatig uitbreidingen en/of wijzigingen zijn in de keuzemenu s.

Het ISD is voortdurend in ontwikkeling. Er zullen regelmatig uitbreidingen en/of wijzigingen zijn in de keuzemenu s. 1. Het Internet Schooldossier (ISD) Het Internet Schooldossier (ISD) is een beveiligde website van de Inspectie van het Onderwijs waarlangs de onderwijsinstellingen gegevens met de Inspectie kunnen uitwisselen.

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Gedragscode voor Betaalde. Mobiel Internet diensten

Gedragscode voor Betaalde. Mobiel Internet diensten Gedragscode voor Betaalde Mobiel Internet diensten d.d. 1 juni 2009 1/23 DEELNEMENDE PARTIJEN Operators Vodafone Libertel B.V, gevestigd te Maastricht, KPN B.V., gevestigd te s-gravenhage; T-Mobile Netherlands

Nadere informatie

geïnformeerd over de kosten alsmede zodanig misleid dat de indruk wordt gewekt dat het hier om een dating dienst gaat.

geïnformeerd over de kosten alsmede zodanig misleid dat de indruk wordt gewekt dat het hier om een dating dienst gaat. COMMISSIE HANDHAVING MOBIELE DIENSTEN Beslissing van 23 augustus 2013 op het verzoek van het Loket zoals gedefinieerd in artikel 1 van de Gedragscode SMS Dienstverlening van 1 maart 2012 (hierna het Loket)

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Dienstbeschrijving IP One Dash app

Dienstbeschrijving IP One Dash app Dienstbeschrijving IP One Dash app Auteur: Marketing Datum: 05-08-2015 Versie: 1.0 Aantal bladen: 10 Nummer: 1054 2 P a g i n a Inhoud 1 Algemeen... 4 1.1 Wat is de Dash app... 4 1.2 Inloggen... 4 1.3

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. Hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl.

Nadere informatie

COMMISSIE HANDHAVING MOBIELE DIENSTEN. Beslissing van 17 oktober 2016, inzake:

COMMISSIE HANDHAVING MOBIELE DIENSTEN. Beslissing van 17 oktober 2016, inzake: COMMISSIE HANDHAVING MOBIELE DIENSTEN Beslissing van 17 oktober 2016, inzake: het handhavingsverzoek van 20 mei 2016 van het Loket van de Stichting Gedragscodes Mobiele Diensten, zoals gedefinieerd in

Nadere informatie

De persoonsgegevens die wij verwerken, kunnen de volgende categorieën van gegevens omvatten:

De persoonsgegevens die wij verwerken, kunnen de volgende categorieën van gegevens omvatten: PRIVACYVERKLARING Dit is de Privacyverklaring van Funclix,een handelsnaam van Cructiq AG (hierna: "wij"). In deze Privacyverklaring beschrijven wij hoe wij uw persoonsgegevens verwerken wanneer u zich

Nadere informatie

Hallmark Retail Internet Services

Hallmark Retail Internet Services HRIS RETOUREN Hallmark Retail Internet Services Instructieboek voor retailer Hallmark voegt een nieuwe functionaliteit aan HRIS toe: Uw retouren via internet doorgeven! Hallmark Retail Internet Services

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Starthandleiding voor administrator

Starthandleiding voor administrator Deze starthandleiding is bedoeld voor administrators van sportclubs die Team-in-Touch willen gaan gebruiken. Met deze handleiding kunt u een eerste begin maken met het beheren van uw teams, de clubinformatie

Nadere informatie

Handleiding. April KPN WiFi

Handleiding. April KPN WiFi Handleiding April 2016 KPN WiFi Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Mijn HotSpots van KPN - Inloggen 4 3. Mijn HotSpots van KPN - Menu 5 4. Mijn HotSpots van KPN - Locatie 6 5. Mijn HotSpots van KPN - Bestellen

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers

Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Clientportaal handleiding Voor portaalgebruikers Inhoud Handleiding clientportaal..... 2 Registreren... 3 Inloggen... 6 Cliëntgegevens bekijken... 8 Persoonlijke instellingen... 9 Uitloggen... 9 Vragen...

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

COMMISSIE HANDHAVING GEDRAGSCODE SMS-DIENSTVERLENING

COMMISSIE HANDHAVING GEDRAGSCODE SMS-DIENSTVERLENING COMMISSIE HANDHAVING GEDRAGSCODE SMS-DIENSTVERLENING Beslissing van 7 mei 2009 op het verzoek van 1 de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid VODAFONE B.V. (hierna: Vodafone), gevestigd te

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl;

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Office 365 Business Premium & Domeinnaam Voor beheerders pro cloud solutions 1 Inhoud 1. Wanneer gebruikt u deze handleiding?... 3 2. Office 365 Business Premium instellen... 4 2.1.

Nadere informatie

FlexMobile Veelgestelde vragen door klanten

FlexMobile Veelgestelde vragen door klanten FlexMobile Veelgestelde vragen door klanten Wat is FlexMobile? Met de dienst FlexMobile van gntel bel je voordelig naar het buitenland en in het buitenland met je smart Phone. Op welke besturingssystemen

Nadere informatie

Bij afwijkingen tussen deze Algemene Actievoorwaarden en de aanvullende voorwaarden geldt hetgeen in de aanvullende voorwaarden is opgenomen.

Bij afwijkingen tussen deze Algemene Actievoorwaarden en de aanvullende voorwaarden geldt hetgeen in de aanvullende voorwaarden is opgenomen. Actievoorwaarden 1. Toepasselijkheid 1.1 Deze Algemene Actievoorwaarden zijn van toepassing op alle door Unique Music te organiseren promotionele kansspelen, prijsvragen en andersoortige acties (hierna

Nadere informatie

Dienstbeschrijving CanConnect Mobile Connect Inhoud

Dienstbeschrijving CanConnect Mobile Connect Inhoud Dienstbeschrijving CanConnect Mobile Connect Inhoud... 1 1. Inleiding... 3 1.1 Introductie... 3 1.2 Positionering dienst... 3 1.3 Varianten... 4 2. Overzicht dienst... 5 2.1 High Level overzicht dienst...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Flexseating Connect 1 Platform

Dienstbeschrijving Flexseating Connect 1 Platform CBG Connect B.V. Tel: +31228 56 60 70 Fax: +31228 56 60 79 Verkoop@cbgconnect.nl Dienstbeschrijving Flexseating Connect 1 Platform Versie: 1 Maand: juni 2015 Versie: 1.0 Maand: april 2010 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.2 Release 06-03-2012 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II voor opdrachtgevers 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om

Nadere informatie

Securing. World. G4S Cash portal

Securing. World. G4S Cash portal Securing Your World G4S Cash portal Handleiding G4S Cash Portal Via het G4S Cash Portal kunt u zelf online al uw contante geldzaken regelen. Dit kan op elk moment van de dag. U kunt o.a. transporten inplannen

Nadere informatie

Bij afwijkingen tussen deze Algemene Actievoorwaarden en de aanvullende voorwaarden geldt hetgeen in de aanvullende voorwaarden is opgenomen.

Bij afwijkingen tussen deze Algemene Actievoorwaarden en de aanvullende voorwaarden geldt hetgeen in de aanvullende voorwaarden is opgenomen. ACTIEVOORWAARDEN NH EN SKY RADIO THAT S ME CAMPAGNE Aanvullende actievoorwaarden NH That s Me campagne, een actie in samenwerking met Sky Radio. 0. ALGEMEEN De onderstaande voorwaarden zijn van toepassing

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers De DB Alerts app voor Android is volledig vernieuwd. Naast de bekende functionaliteiten uit de vorige versie (bekijken van waarnemingen en het invoeren

Nadere informatie

www.invallersonline.nl

www.invallersonline.nl Speciaal ontwikkeld voor scholenverenigingen! Geen verouderde, onoverzichtelijke en tijdrovende papieren lijsten met invallers meer, maar alles digitaal en altijd up-to-date. www.invallersonline.nl Informatiebrochure

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING

GEBRUIKERS HANDLEIDING WALLEBROEK IDENTITY Versie 1.1 GEBRUIKERS HANDLEIDING WEBSHOP EMAILLE HUISNUMMERS EN NAAMPLATEN INHOUD: 1. Startscherm 3 2. Beginscherm WEBSHOP IDENTITY: STAP 1 5 3. Bestelproces Maatwerk emaille bordjes:

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

SMS2chat. Onderdeel van SMS2screen. Chatten via SMS

SMS2chat. Onderdeel van SMS2screen. Chatten via SMS SMS2chat Onderdeel van SMS2screen Chatten via SMS SMS2chat Algemeen SMS2chat is onderdeel van SMS2screen. SMS2chat maakt elk feest of evenement uniek. Bezoekers communiceren met elkaar via SMS. De berichten

Nadere informatie

AANMELDEN OP ALUMNIPORTAAL

AANMELDEN OP ALUMNIPORTAAL DIENSTEN ALGEMEEN BEHEER DIRECTIE ICTS WILLEM DE CROYLAAN 52 B BUS 5582 3001 HEVERLEE, BELGIË AANMELDEN OP ALUMNIPORTAAL 1 Account activeren... 2 1.1 Stap 1... 2 1.2 Stap 2... 2 1.2.1 Indien Q-nummer gekend

Nadere informatie

1.2 Volgens het Loket zouden de diensten van ITSM niet voldoen aan de gedragscode.

1.2 Volgens het Loket zouden de diensten van ITSM niet voldoen aan de gedragscode. COMMISSIE HANDHAVING MOBIELE DIENSTEN Beslissing van 22 april 2014 op het verzoek van Blue Trust Mobile B.V. in diens hoedanigheid van het Loket van de Stichting Gedragscodes Mobiele Diensten, zoals gedefinieerd

Nadere informatie

Handleiding. VGT Portal

Handleiding. VGT Portal Handleiding VGT Portal Veiligheidsinformatiebladen Zaandam, 6 juli 2015 Versie: 2015-V 1.3 VGT Zaandam De laatste versie van deze handleiding kunt u altijd hier downloaden. Handleiding VGT Portal Veiligheidsinformatiebladen

Nadere informatie

Technical Tip 20 België. SMS Comfort voor de Pay2me functie van M-banxafe

Technical Tip 20 België. SMS Comfort voor de Pay2me functie van M-banxafe Technical Tip 20 België Versie 1.0.64 SMS Comfort voor de Pay2me functie van M-banxafe Pay2me is een service van Banksys over het GSM netwerk. Het laat je toe bank transacties uit te voeren via uw GSM

Nadere informatie

ER IS GEEN MINIMUM BESTELBEDRAG VOOR ONZE BESTELLINGEN.

ER IS GEEN MINIMUM BESTELBEDRAG VOOR ONZE BESTELLINGEN. ALGEMENE VOORWAARDEN HET HOBBYPUNT. Versie 01-01-2012. ER IS GEEN MINIMUM BESTELBEDRAG VOOR ONZE BESTELLINGEN. 1. Levering / verzending Wij hanteren als verzendkosten voordeligere portokosten dan dat de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Liberty Mobile app - ios

Gebruikershandleiding Liberty Mobile app - ios Gebruikershandleiding Liberty Mobile app - ios Inhoud Aanmelding Mobile Payment Ontvangst activatie e-mail Telefoon- & softwarecheck Downloaden, installeren en activeren Liberty Mobile app Instellingen

Nadere informatie

12 april Updaten FuelOffice

12 april Updaten FuelOffice 12 april 2013 Updaten FuelOffice Er verschijnen regelmatig updates van FuelOffice. U kunt updates installeren via menu [Help à Info FuelOffice]. Bovenaan in dit scherm ziet u het actuele versienummer staan

Nadere informatie

Handleiding LUMC Patiëntportaal

Handleiding LUMC Patiëntportaal Handleiding LUMC Patiëntportaal JANUARI 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wat hebt u nodig? 3 3 DigiD aanvragen 3 4 Inloggen en uitloggen 4 5 Hoe werken de verschillende onderdelen? 7 5.1 Nieuwe afspraak

Nadere informatie

De basis principes zoals deze in de oude versie waren, zijn ook van toepassing op de nieuwe versie. In de basis is dit:

De basis principes zoals deze in de oude versie waren, zijn ook van toepassing op de nieuwe versie. In de basis is dit: Online Opmaak Nieuw ontwerp voor Printshop4plus Sinds kort hebben we een nieuwe online WYSIWYG (What You See Is What You Get) editor tot onze beschikking. Deze WYSIWYG editor heeft veel meer mogelijkheden

Nadere informatie

1. Google Account Een Google account aanmaken

1. Google Account Een Google account aanmaken Handleiding Google account 1) Een Google account aanmaken 2) Inloggen en uitloggen Waarom een google account aanmaken als u foto s wilt bekijken? Google biedt een gratis opslag aan voor het uploaden van

Nadere informatie

Handleiding Lucky Light App

Handleiding Lucky Light App Handleiding Lucky Light App 26-2-2016 Lucky Light B.V. Beste Lucky Light Klant, Hartelijk bedankt voor het downloaden en installeren van de Lucky Light App. Met de Lucky Light App heeft u altijd en overal

Nadere informatie

*HGUDJVFRGH2SHUDWRUVHQ6HUYLFHSURYLGHUVYRRU606GLHQVWHQ

*HGUDJVFRGH2SHUDWRUVHQ6HUYLFHSURYLGHUVYRRU606GLHQVWHQ *HGUDJVFRGH2SHUDWRUVHQ6HUYLFHSURYLGHUVYRRU606GLHQVWHQ 3DUWLMHQ 2SHUDWRUV Orange Nederland N.V. KPN Mobile The Netherlands B.V. O2 (Netherlands) B.V. T-Mobile Netherlands B.V. Vodafone Libertel N.V. KPN

Nadere informatie

het Loket zoals gedefinieerd in artikel 1 van de Gedragscode SMS Dienstverlening van 10 december 2009 in werking getreden op 1 maart 2010

het Loket zoals gedefinieerd in artikel 1 van de Gedragscode SMS Dienstverlening van 10 december 2009 in werking getreden op 1 maart 2010 COMMISSIE HANDHAVING MOBIELE DIENSTEN Beslissing van 15 februari 2011 op het verzoek van het Loket zoals gedefinieerd in artikel 1 van de Gedragscode SMS Dienstverlening van 10 december 2009 in werking

Nadere informatie

Voorwaarden en licentieovereenkomst voor gebruikers van Vodafone Contacts

Voorwaarden en licentieovereenkomst voor gebruikers van Vodafone Contacts Voorwaarden en licentieovereenkomst voor gebruikers van Vodafone Contacts Dit is een licentieovereenkomst tussen jou, de eindgebruiker van Vodafone Contacts, en Vodafone voor het gebruik van de Vodafone

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.3 Release 19-04-2013 I Inhoudsopgave Deel I voor werknemers 1 Deel II voor opdrachtgevers 7 voor werknemers 1 1 voor werknemers Met Multicraft Online is het mogelijk om

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART USA

HANDLEIDING SIM KAART USA HANDLEIDING SIM KAART USA Copyright 2015. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa Gebruikshandleiding Downloadsite van de Rabo OmniKassa Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. TOEGANGSBEHEER... 4 2.1 INLOGPAGINA... 4 2.2 WIJZIGEN WACHTWOORD BIJ EERSTE MAAL INLOGGEN... 5 2.3 WACHTWOORD VERGETEN

Nadere informatie

Instructie aanmelden/inloggen.

Instructie aanmelden/inloggen. Instructie aanmelden/inloggen. Via de website is het mogelijk om je aan te melden voor een cursus van Scholing dichtbij. Voor cursisten die eerder hebben deelgenomen aan een cursus is het eenvoudig om

Nadere informatie

Gedragscode SMS Dienstverlening 21 mei Gedragscode SMS-Dienstverlening

Gedragscode SMS Dienstverlening 21 mei Gedragscode SMS-Dienstverlening Gedragscode SMS Dienstverlening 21 mei 2016 Gedragscode SMS-Dienstverlening 1 Deelnemende Partijen Operators (waaronder Service Providers): KPN T-Mobile Tele2 Vodafone Ziggo SMS-dienstverleners: CM Telecom

Nadere informatie

Handleiding klantenportaal De Kok.

Handleiding klantenportaal De Kok. Handleiding klantenportaal De Kok. U hebt gekozen voor het digitaal aangifte doen via onze Portal. Wat houdt dit nu in?. Als eerste zullen wij u een mailbericht sturen met daarin het wachtwoord en een

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV

CARGO DATA SYSTEMS BV CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING SMS versturen SMS versturen 1. Introductie Dit document beschrijft de werking van de SMS message functie van Sprinter

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

SMS-Nieuwsbrief september 2009 Jaargang 1, editie 9. SMS-Nieuwsbrief

SMS-Nieuwsbrief september 2009 Jaargang 1, editie 9. SMS-Nieuwsbrief SMS-Nieuwsbrief Volgens het systeem van de Gedragscode SMS-Dienstverlening spreekt een operator de SMS-Dienstverlener aan op geconstateerde of vermeende overtredingen van de gedragscode. De SMS-Dienstverlener

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Handleiding MijnEigenDossier

Handleiding MijnEigenDossier Handleiding MijnEigenDossier Inleiding Voor organisaties met vrijwilligersvacatures Het Vrijwilligerspunt ondersteunt organisatie in het vinden en behouden van vrijwilligers. Belangrijke service van de

Nadere informatie

Dienstbeschrijving SB Vast-Mobiel Versie: 1.0 Datum: 06-12-2013

Dienstbeschrijving SB Vast-Mobiel Versie: 1.0 Datum: 06-12-2013 Dienstbeschrijving SB Vast-Mobiel Versie: 1.0 Datum: 06-12-2013 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Introductie... 3 1.2 Positionering dienst... 3 1.3 Varianten... 3 2. Overzicht dienst... 5 2.1 High Level overzicht

Nadere informatie

HCC, de vereniging van computergebruikers telt momenteel zo n 75.000 leden.

HCC, de vereniging van computergebruikers telt momenteel zo n 75.000 leden. 1Welkom! HCC, de vereniging van computergebruikers telt momenteel zo n 75.000 leden. Veel van deze leden zijn actief in een regio en/of in één of meerdere interessegroepen. Om al onze leden te kunnen bereiken

Nadere informatie

Uitleg facturen van Orange naar T-Mobile. Simply Closer

Uitleg facturen van Orange naar T-Mobile. Simply Closer Uitleg facturen van Orange naar T-Mobile. Simply Closer Uitleg facturen als u uw Orange contract heeft vernieuwd met T-Mobile Flex. Na uw overstap naar een T-Mobile Flex abonnement krijgt u van Orange

Nadere informatie

Om verder te gaan naar de persoonlijke omgeving wordt de aanmeld module beschikbaar gesteld.

Om verder te gaan naar de persoonlijke omgeving wordt de aanmeld module beschikbaar gesteld. Ontwerp Percussion Friends pagina Mijn lessen Inleiding. Vanuit de homepage van http://www.percussionfriends.com wordt in het menu de menu link item Mijn Lessen beschikbaar gesteld. Deze pagina voorziet

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Uren invoeren 6 3. Overige functionaliteiten Employ UrenOnline 9 4. Contactgegevens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding SMSParking

Gebruikershandleiding SMSParking Gebruikershandleiding SMSParking Inhoudsopgave: 1.Inleiding..2 2.Registreren bij SMSParking..3 3.SMSParking Gebruiken 4 3.1 Met je mobiele telefoon..4 3.2 Via het internet 5 4.Tarieven SMSParking.5 5.Contact.5

Nadere informatie

Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan?

Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan? Hoe maak ik een ANWB-inlogaccount aan? Voor een aantal onderwerpen op anwb.nl heeft u een inlogaccount nodig. Iedereen kan zo n account aanmaken. Hiervoor moet u zich eenmalig registeren. Daarna kunt u

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MobiDM

Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding voor versie 3.6.2 Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE 1. DE MOBIDM PORTAL.... 2 1.1. INLOGGEN... 2 1.2. WACHTWOORD VERGETEN?... 2 2. TOESTELBEHEER.... 3 2.1. OS-AFHANKELIJKE

Nadere informatie