2 Helpdesk:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2 Helpdesk: 0222 36 30 62"

Transcriptie

1 Basishandleiding

2 2 Helpdesk:

3 Inhoudsopgave 1 Welkomstscherm 4 2 Ondersteuning 5 3 SnelStart gebruiksklaar maken 7 o.a.: Installatie van de software 7 Uw licentie activeren (Extra, Licentiebeheer) 7 Administratie aanmaken, openen en back-up 8 Instellingen 9 4 Onderhoudsvensters 13 o.a.: Gegevens invoeren, wijzigen en zoeken in onderhoudsvensters 14 Onderhoud, Klanten/Leveranciers 15 Onderhoud, Artikelen 15 Onderhoud, Artikelomzetgroepen 16 Onderhoud, Grootboekrekeningen 17 Onderhoud, Grootboekrubrieken (Vanaf SnelStart Boek 3) 18 Onderhoud, Btw-tarieven 19 Onderhoud, Landen 20 5 Verkoopsjablonen en opmaak 21 o.a.: De opbouw van het Verkoopsjablonenvenster 21 De opbouw van het opmaakvenster 22 Uw eigen logo plaatsen 22 6 Verkooporders en facturen 23 o.a.: Een verkoopfactuur maken 23 Elektronisch factureren 24 7 Boekhouden 27 o.a.: Een inkoopfactuur maken en als betaald boeken 29 Inlezen UBL-bestanden 30 De jaarafsluiting 32 Btw-aangifte met SnelStart 33 Bankieren 35 8 Aanmaningen 37 9 Periode uitwisseling 40 Bijlage A: Gebruikersbeheer 41 Bijlage B: Prijzen inclusief of exclusief btw 42 Ruimte voor aantekeningen 3 Helpdesk:

4 1. Welkomstscherm Wanneer u SnelStart voor de eerste keer opstart wordt een welkomstscherm getoond. Figuur 1: het Welkomstscherm In dit scherm vindt u verschillende mogelijkheden om u te helpen bij het opzetten van uw administratie. Linksboven bevindt zich een administratiekeuze. U kunt indien gewenst het venster uitschakelen door het aanvinken van de optie Venster niet meer tonen. U kunt het scherm altijd tonen of verbergen door de optie in het menu Administratie aan of uit te vinken. Figuur 2: Optie Welkomstscherm tonen bij opstarten in menu Administratie 4 Helpdesk:

5 2. Ondersteuning Serviceverlening Door het afsluiten van een service-abonnement kunt u gebruik maken van de ondersteuning van de helpdesk. U profiteert van de volgende voordelen: - Gratis gebruikmaken van de helpdesk. - Gratis updates (te downloaden via internet of aan te vragen bij de helpdesk). - Periode uitwisseling met accountant/boekhouder mogelijk. - Profiteren van kortingacties. - Tegen verschilprijs inruilen naar uitgebreidere programma s. - 20% korting op cursussen. - Toegang tot alle mogelijkheden van Mijn SnelStart (24 uur per dag, maandag tot en met zaterdag). Vormen van ondersteuning Handleiding In deze handleiding vindt u uitleg over de basis van SnelStart Nota 1 t/m 3 en SnelStart Boek 1 t/m 3. Voor meer informatie over het pakket kunt u in de SnelStart Help kijken. SnelStart Help Via het menu Help (F1) kunt u in het programma ondersteuning krijgen. Ook kunt u tijdens het werken in SnelStart op de toets F1 drukken om de help-informatie op te vragen over het onderdeel waar u mee bezig bent. In het linker kader in het help-venster vindt u een inhoudsopgave, index en uitgebreide zoekfunctie. Als u in het linker kader een onderwerp selecteert, wordt in het rechter kader de uitleg over het geselecteerde onderwerp getoond. Figuur 3: het Helpmenu Veelgestelde vragen Rechts in het venster kunt u gebruik maken van Veelgestelde vragen. Na het invullen van één of meerdere trefwoorden kunt u via [Enter] de zoekopdracht starten. U komt dan op de ondersteuningspagina van SnelStart terecht. Figuur 4: Veelgestelde vragen 5 Helpdesk:

6 2. Ondersteuning Via het internet Op kunt u ondersteuning krijgen via de ondersteuningspagina en via Mijn SnelStart. Ook kunt u uw vraag per aan ons verzenden. Figuur 5: SnelStart!Help Telefonisch U kunt ons op werkdagen tussen 9.00 en uur bellen ( ) met uw vraag of opmerking. SnelStart informatie Bij de menu-optie Help, Info vindt u informatie over SnelStart. Figuur 6: het Informatievenster Links staan de contactgegevens van SnelStart. Rechts staan de gegevens van uw licentie, het programma en de administratie die u geopend heeft. 6 Helpdesk:

7 3. SnelStart gebruiksklaar maken Installatie van de software Het SnelStart programma wordt geleverd als download. De installatie hiervan wordt automatisch opgestart nadat u de cd in het cd-rom station van uw computer heeft geplaatst. Een update op cd installeert u op dezelfde manier. Wordt het installatie-programma niet automatisch opgestart voer dan de onderstaande stappen uit: - Plaats de SnelStart cd in het cd-rom station; - Als het installatieprogramma niet gelijk opstart selecteer Deze computer of open de Windows verkenner ; - Dubbelklik in het geopende venster op het pictogram van het cd rom station; - Klik in de map SnelStart\V10 dubbel op het programma Setup.exe Uw licentie activeren (Extra, Licentiebeheer) U activeert uw licentie door in het kader Bediening de Licentiehouder en de Licentiecode in te voeren. Klik daarna op de knop OK om SnelStart te openen. U vindt de licentiegegevens op Figuur 7: Licentiebeheer Demonstratieversie in het originele pakket In een geregistreerd pakket kunt u een demonstratieversie van het pakket uitproberen. Wij adviseren u om via Administratie, Kopiëren geopende administratie een kopie-administratie aan te maken als u in de demonstratieversie een aantal opties wilt uitproberen. U activeert de demonstratiestand via het venster Extra, Licentiebeheer. Zorg dat u naderhand de Originele versie weer activeert. 7 Helpdesk:

8 3. SnelStart gebruiksklaar maken Administratie aanmaken, openen en back-up Om met SnelStart te kunnen factureren en/of boekhouden moet er minstens één administratie aangemaakt zijn. U kiest hiervoor het menu Administratie. In het menu Administratie kiest u voor Nieuw... om een nieuwe administratie aan te maken. Figuur 8: het venster Nieuwe administratie aanmaken - In de mappenlijst selecteert u de map waarin de administratie moet worden opgeslagen, kies hier de map C:\Snelstart\Administraties. - Links onderin bij Map: ziet u welke map geselecteerd is; - Rechts onderin bij Administratienaam: geeft u de administratienaam aan. - Met de knop Nieuw wordt de nieuwe administratie aangemaakt. Een administratie selecteren en openen Via het menu Administratie, Openen opent u een administratie. Selecteer in de mappenlijst de juiste administratiemap en dubbelklik op de gewenste administratie in de bestandenlijst of klik op de administratie en open deze daarna met de knop Openen of met [Enter]. Een back-up (veiligheidskopie) van de administratie maken Via de optie Administratie, Back-up kunt u op bijna elk gewenst medium een back-up (veiligheidskopie) van uw administratie(s) maken. Voor het maken van de back-up volgt u de stappen in de vensters. Maak met regelmaat een back-up. Beperkingen bij back-up naar cd Een back-up naar cd werkt alléén als u vanuit de Windows Verkenner de cd brander rechtstreeks kunt aanroepen. Lukt dit niet maak de back-up dan bijvoorbeeld op uw Bureaublad en zet deze vervolgens via de software van de cd-brander op cd. 8 Helpdesk:

9 3. SnelStart gebruiksklaar maken Herstelpunten U kunt automatisch herstelpunten aan laten maken door deze optie te selecteren in het menu Administratie. Deze herstelpunten worden in dezelfde map geplaatst als uw administratie. Let op! Een herstelpunt is geen back-up. Indien de administratie verwijderd wordt, worden ook alle herstelpunten die bij die administratie horen verwijderd. Instellingen Via Extra, Instellingen opent u het venster waar u een aantal gegevens in dient te voeren die nodig zijn voor het juist functioneren van SnelStart. Welke velden u in kunt voeren is afhankelijk van het pakket waarmee u werkt. Tip! Klik pas op de knop Opslaan als u alle instellingen hebt opgegeven; met deze knop slaat u niet alleen de instellingen op, maar sluit u ook het venster. Tabblad Bedrijfsgegevens In het tabblad Bedrijfsgegevens kunt u uw bedrijfsgegevens vermelden. De bedrijfsgegevens worden automatisch geplaatst in de opmaken van SnelStart Nota. Figuur 9: het tabblad Bedrijfsgegeven van Extra, Instellingen 9 Helpdesk:

10 3. SnelStart gebruiksklaar maken Tabblad Boekhouding In het tabblad Boekhouding geeft u aan in welk boekjaar u wilt factureren en/of boekhouden en in welke maand het boekjaar begint. Dit is van invloed op de invoer van facturen en/of boekingen en de berekening van de btw-aangifte. De Map UBL bestanden is nodig voor het inlezen van UBL bestanden in de boekhouding. De overige invoervelden van dit kader zijn alleen beschikbaar als er een SnelStart Boek pakket is geactiveerd en zijn van belang voor het goed functioneren van het boekhoudpakket van SnelStart. Figuur 10: het tabblad Boekhouding van Extra, Instellingen Tabblad Orders Het tabblad Orders is alleen beschikbaar als er een SnelStart Nota pakket is geactiveerd en bevat de instellingen voor order invoer en facturering. Voor de duidelijkheid adviseren wij een ordernummerreeks te gebruiken die afwijkt van de factuurnummerreeks. In het kader Elektronisch factureren is er een kader bijgekomen. Hier vult u de gegevens in welke ook in uw programma ingesteld staan. De gegevens voor de SMTP-server kunt u daar ook vinden. Om te controleren of de instellingen juist zijn kunt u kiezen voor Test versturen. Figuur 11: het tabblad Orders van Extra, Instellingen bij SnelStart Nota 3 10 Helpdesk:

11 3. SnelStart gebruiksklaar maken Voorraadcontrole bij orderinvoer Vinkt u deze optie aan, dan krijgt u in het venster Verkopen bij het afdrukken van een pakbon of factuur een melding zodra de voorraad onder het bij Onderhoud, Artikelen opgegeven minimum komt. Tabblad Artikelen Het tabblad Artikelen is alleen beschikbaar als er een SnelStart Nota pakket is geactiveerd. Figuur 12: het tabblad Artikelen van Extra, Instellingen bij SnelStart Nota Prijsnotatie in het artikelenbestand U geeft hier aan of de prijzen in het artikelenbestand in- of exclusief btw zijn. Klik op de pijlknop om de keuzelijst te openen en selecteer de gewenste instelling. Tip! Wij raden aan in het artikelenbestand prijzen exclusief btw te gebruiken. Bij wijzigingen in het btw tarief hoeft u dan de artikelprijzen niet aan te passen. U hoeft alleen het btw-tarief in Onderhoud, Btw-tarieven aan te passen. Soort artikelcode, Lengte Standaard gaat SnelStart uit van een numerieke artikelcode van maximaal 10 posities. Het grootste nummer dat u hierbij kunt gebruiken is: Kies Cijfers en letters voor een combinatie van cijfers en letters of als u bij een numerieke artikelcode onvoldoende posities ter beschikking heeft. U kunt dan ook leestekens en spaties in de artikelcode opnemen. Voor een artikelcode met cijfers en letters kunt u maximaal 255 posities gebruiken. Tip! Het zoeken aan de hand van een trefwoord vervalt als de artikelcode alfanumeriek is, daarom adviseren wij u om de artikelcode alleen alfanumeriek te maken als dit noodzakelijk is. U kunt een numerieke code altijd omzetten naar alfanumeriek, andersom echter niet altijd: als er artikelen aanwezig zijn met letters, leestekens of spaties in de artikelcode dan kan het artikelbestand niet meer worden omgezet naar numeriek. Ook verwijderde artikelen die nog in de historie gebruikt worden, zijn hiervoor bepalend. 11 Helpdesk:

12 3. SnelStart gebruiksklaar maken Decimalen in artikelprijzen Standaard is het gebruik van 2 decimalen geactiveerd. Vanaf SnelStart Nota 3 kunt u hier een keuze maken. Als u het aantal decimalen wijzigt wordt dit overal in SnelStart doorgevoerd, ook bij de bestaande artikelkaarten in Onderhoud, Artikelen. Decimalen in artikel aantallen Standaard is voor het veld Aantal van het verkopenvenster het gebruik van 2 decimalen geactiveerd. Vanaf SnelStart Nota 3 kunt u hier een keuze maken tussen minimaal 1 decimaal en maximaal 4 decimalen. Dagboek Voorraadverschillen U geeft hier op in welk dagboek de voorraadverschillen geboekt moeten worden die u invoert bij Programma, Voorraadmutaties. 12 Helpdesk:

13 4. Onderhoudsvensters In de onderhoudsvensters houdt u de gegevens van onder andere klanten, artikelen, leveranciers en grootboekrekeningen bij. U kunt ze overal in SnelStart gebruiken. U kunt de klantgegevens bijvoorbeeld gebruiken voor uw facturen, aanmaningen en het uitwisselen van gegevens met uw bankierpakket. De lijst die aan de linkerkant in het venster wordt getoond, kan aan en uitgezet worden door dubbel te klikken op de blauwe balk. Voor meer informatie zie SnelStart!Help (F1). Opbouw van een onderhoudsvenster Figuur 13: het klantenvenster met links de lijst met klanten De hoofdgegevens Bovenin het venster, staat het sleutelveld. Bij de klantkaart is dat het veld Klantcode. Daaronder vindt u de hoofdgegevens van de kaart, bijvoorbeeld de velden met de NAW-gegevens (Naam, Adres, Woonplaats) van de klant. Kaders of tabbladen met specifieke gegevens Onder de hoofdgegevens staan de overige gegevens in kaders of op tabbladen. 13 Helpdesk:

14 4. Onderhoudsvensters Kaders of tabbladen met specifieke gegevens Onder de hoofdgegevens staan de overige gegevens in kaders of op tabbladen. Lijst met sleutelvelden Links in het venster kan een lijst met ingevoerde gegevens getoond worden. Bijvoorbeeld de klantnummers en namen. U toont of verbergt de lijst door in de balk (met de omschrijving van het sleutelveld) bovenin het venster te klikken. Links naar onderhoudsvensters Als de omschrijving van een veld blauw en onderstreept is, dan is het een link naar een onderhoudsvenster waar u de betreffende gegevens kunt aanpassen. Land (zie bijvoorbeeld Figuur 13) is een link naar Onderhoud, Landen. Gegevens invoeren, wijzigen en zoeken in onderhoudsvenster Hier wordt beschreven hoe u gegevens invoert, wijzigt en verwijderd in de onderhoudsvensters en hoe u een specifieke kaart kunt opzoeken. Nieuwe kaarten invoeren Klik op de knop Nieuw, zodat SnelStart het eerste vrije nummer in het sleutelveld plaatst. Voer de gewenste gegevens in en klik op Opslaan. Kaarten zoeken Het sleutelveld is ook een zoekveld. Klik op het vergrootglas zoekvenster te openen. of gebruik de toets combinatie [Alt+Z], om het Diverse trefwoorden opgeven U kunt diverse trefwoorden ingeven door achter elk trefwoord een slash / te typen, bijvoorbeeld Jansen/Rotterdam. Kaart zoeken bij numerieke sleutelvelden Alleen numerieke sleutelvelden zijn toegestaan, behalve bij artikelkaarten. Bij numerieke sleutelvelden kunt u meteen een trefwoord intypen. Bij artikelkaarten kunt u alléén zoeken met het vergrootglas of met [Alt+Z]. Kaarten wijzigen Wilt u een kaart wijzigen, voer dan de code (bijvoorbeeld een artikelcode) van de te wijzigen kaart in het sleutelveld in. De gegevens van de betreffende kaart worden getoond en kunnen gewijzigd worden. Sla de wijziging op. Vanaf SnelStart Nota 2 en SnelStart Boek 2 kunt u de sleutelvelden wijzigen. Kaarten verwijderen Wilt u een kaart verwijderen, voer dan de code van de te verwijderen kaart in het sleutelveld in. De gegevens van de betreffende kaart worden getoond. Klik vervolgens op de knop Verwijder. Let op! U kunt kaarten waarvan de gegevens elders in het programma gebruikt worden, zoals klanten waar nog facturen van openstaan, niet verwijderen. Als u een kaart verwijderd en er is géén historie van die kaart, dan wordt de kaart definitief verwijderd, anders wordt hij op non-actief gesteld. De informatie blijft dan op de achtergrond aanwezig voor de historische gegevens. 14 Helpdesk:

15 4. Onderhoudsvensters Onderhoud, Klanten/Leveranciers Met Onderhoud, Klanten/Leveranciers opent u het klanten- of leveranciersvenster. U kunt de gegevens onder andere gebruiken voor facturering en het beheren van openstaande posten. De werking van de vensters klanten en leveranciers is gelijk. De hoofdgegevens en de aanvullende gegevens De velden spreken voor zich en kunnen ingevuld worden. Wilt u toch aanvullende informatie kijk dan in de SnelStart!Help. Tabblad Financieel Als u kiest voor het tabblad Financieel, wordt de omzet exclusief btw van dit boekjaar en het openstaande saldo berekend aan de hand van de factuurhistorie. U kunt de historie van meerdere boekjaren bekijken door op het tabblad het andere boekjaar aan te klikken. In de grafiek wordt de omzet per maand getoond. Tabblad Artikelhistorie (in SnelStart Nota) Op dit tabblad kunt u een gedetailleerde historie van alle artikelmutaties van de betreffende klant/leverancier op het beeldscherm bekijken. Voer de gewenste gegevens in en klik op Vul de lijst. Onderhoud, Artikelen Met Onderhoud, Artikelen opent u het artikelvenster waarin u artikelgegevens kunt invoeren, verwijderen of wijzigen. Vanaf SnelStart Nota 2 kunt de voorraad bijhouden, een besteladvieslijst afdrukken en de artikelcode wijzigen. Soorten artikelcodes U kunt kiezen uit twee soorten artikelcodes: numeriek of alfanumeriek (cijfers en letters). De keuze die u maakt is bepalend voor de zoekmogelijkheden. Standaard gaat SnelStart uit van een numerieke artikelcode. U kunt dit wijzigen bij Extra, Instellingen, tabblad Artikelen. De hoofgegevens van het artikelvenster De hoofdgegevens zijn de Artikelcode en de Omschrijving. Figuur 14: het artikelvenster 15 Helpdesk:

16 4. Onderhoudsvensters Tabblad Algemeen Op het tabblad Algemeen voert u de algemene artikelgegevens in zoals de prijs, de artikelomzetgroep en het al dan niet controleren van de voorraad. Bij Extra, Instellingen, tabblad Artikelen wordt bepaald of de artikelprijzen in- óf exclusief btw zijn. De inkoopprijs wordt gebruikt op standaard overzichten zoals prijslijsten, inkoopwaardelijsten en dergelijke. De omzetgroep bepaalt op welke grootboekrekening(en) de omzet geboekt moet worden. Kies de omzetgroep dus zorgvuldig. Levert u artikelen aan buitenlandse klanten, dan bepaalt SnelStart aan de hand van de landcode en het btw-nummer van de klant hoe de omzet geboekt moet worden. Voer bij de Eenheid de eenheid in waarin u het artikel levert. De eenheid, bijvoorbeeld stuks, kilo of baal, is alleen van belang wanneer u deze op de factuur wilt vermelden. De Voorraadcontrole is beschikbaar vanaf SnelStart Nota 2. De beginvoorraad en andere voorraadmutaties voert u in met Programma, Voorraadmutaties. De voorraad wordt tijdens het afdrukken van een factuur bijgewerkt. Geef bij Minimumvoorraad aan welke voorraad er minimaal aanwezig dient te zijn. Dit veld is informatief en wordt gebruikt voor de besteladvieslijst. In het veld Huidige voorraad wordt de voorraad weergegeven die in totaal beschikbaar is. Er kunnen ook artikelen gereserveerd zijn, dit ziet u bij de velden Aantal in order en Aantal in offerte (vanaf SnelStart Nota 3). Tabblad Financieel Als u kiest voor het tabblad Financieel worden de omzet (exclusief btw) en de verkochte aantallen berekend aan de hand van de factuurhistorie. In de grafiek worden de omzetsaldi per maand getoond. Tabblad Artikelhistorie (vanaf SnelStart Nota 3) Het tabblad Artikelhistorie geeft de historie van alle mutaties van het betreffende artikel weer. Bij levering aan een klant wordt in de kolom Aantal het aantal met een minteken vermeld omdat het aantal artikelen afneemt door de levering. Onderhoud, Artikelomzetgroepen Met Onderhoud, Artikelomzetgroepen opent u het venster waarin u omzetgroepen kunt invoeren, wijzigen of verwijderen. Let op! Voordat u artikelomzetgroepen kunt invoeren of wijzigen moeten de benodigde grootboekrekeningen met de juiste rekeningfunctie aangemaakt zijn bij Onderhoud, Grootboekrekeningen. De artikelomzetgroep bepaalt op welke grootboekrekening(en) de omzet geboekt moet worden. In SnelStart Nota 1 en 2 kunt u alléén de aanwezige vier artikelomzetgroepen (voor elk btw-tarief één) aanpassen. Vanaf SnelStart Nota 3 kunt u artikelomzetgroepen toevoegen en verwijderen. 16 Helpdesk:

17 4. Onderhoudsvensters Figuur 15: het artikelomzetgroepenvenster Om een nieuwe artikelomzetgroepenkaart aan te maken, klikt u op de knop Nieuw. U kunt zelf geen nummer invoeren in het veld Nummer, dit wordt automatisch gegenereerd. Het invullen van de juiste omzetrekeningen is van groot belang. Deze is bepalend voor het boeken van omzet en de btw en dus voor de btw-aangifte. In het kader Artikelen worden de artikelen getoond die gekoppeld zijn aan deze artikelomzetgroep. U kunt hier géén artikelen toevoegen of verwijderen; dit kan alleen in het artikelvenster. Vanaf SnelStart Nota 3 kunt u de margeregeling toepassen voor de verkoop van gebruikte goederen. Zie SnelStart!Help voor een uitgebreide beschrijving van de margeregeling bij de verkoop van gebruikte goederen. Onderhoud, Grootboekrekeningen Met Onderhoud, Grootboekrekeningen (vanaf SnelStart Boek 1 en SnelStart Nota 3) opent u het venster waarin u grootboekrekeningen kunt invoeren, wijzigen of verwijderen. Om het de starter wat makkelijker te maken zijn de meest gebruikte grootboek- rekeningen al aangemaakt. Via Overzicht, Grootboekrekeningen, Ingevoerde grootboekrekeningen kunt u deze bekijken. U kunt dit schema aanpassen aan het schema van uw boekhouder of volgens uw eigen inzichten. Tip! Werkt uw accountant ook met SnelStart? Mogelijk heeft hij al een administratie met een basisschema wat u kunt gebruiken. Informeer hiernaar voordat u de overige gegevens gaat invoeren. Het bestand kan namelijk niet aan uw administratie toegevoegd worden. U kunt grootboekrekeningen waarop in het lopende boekjaar al geboekt is, pas verwijderen als het boekjaar is afgesloten. Op de achtergrond blijven deze echter bestaan in verband met de historie van de afgelopen jaren. 17 Helpdesk:

18 4. Onderhoudsvensters De hoofdgegevens van het grootboekrekeningenvenster Het bovenste gedeelte van het venster bevat de hoofdgegevens. Vanaf SnelStart Nota 2 kunt u het rekeningnummer wijzigen. Figuur 16: de hoofdgegevens van het grootboekrekeningenvenster De Functie die u bij de grootboekrekening instelt is bepalend voor de werking van het boekhoudvenster en voor de btw-aangifte. De functies 4 (dagboek Verkoop), 5 (dagboek Inkoop), 8 (dagboek Balans) 21 t/m 23 (Af te dragen btw) en 41 t/m 43 (Te vorderen btw) kunt u één keer gebruiken. De keuzelijst Rubriek is beschikbaar vanaf SnelStart!Boek 3 en word gebruikt om de kolommenbalans te rubriceren en subtotalen per rubriek af te drukken. Tabblad Saldo verloop (vanaf SnelStart Boek 3) Figuur 17: het tabblad Saldo verloop Onderhoud, Grootboekrubrieken (vanaf SnelStart Boek 3) De grootboekrubrieken worden gebruikt om de kolommenbalans te rubriceren en met subtotalen per rubriek af te drukken. Door de grootboekrekeningen in de gewenste mappen/subrubrieken te slepen, kunt u zelf de indeling van de kolommenbalans bepalen. 18 Helpdesk:

19 4. Onderhoudsvensters Figuur 18: het venster Grootboekrubrieken Onderhoud, Btw-tarieven Via Onderhoud, Btw-tarieven opent u het venster waarin u de percentages van de btw tarieven kunt wijzigen en/of verwijderen. Na een wijziging van het btw-percentage kunnen er nog niet gefactureerde orders zijn waarbij het oude tarief nog gehanteerd is. Als u zo n verkooporder oproept, wordt de vraag gesteld of het nieuwe tarief hierop van toepassing moet zijn. Figuur 19: het venster Onderhoud, Btw-tarieven 19 Helpdesk:

20 4. Onderhoudsvensters Onderhoud, Landen Met Onderhoud, Landen opent u het landenvenster, waarin u landen kunt toevoegen of veranderen. De gegevens van Nederland kunt u niet veranderen. Figuur 20: het venster Onderhoud, Landen 20 Helpdesk:

21 5. Verkoopsjablonen en opmaak Via het menu Onderhoud, Verkoopsjablonen maakt u de instellingen voor sjablonen en regelt u de opmaak van de beschikbare orderformulieren. Figuur 21: het verkoopsjablonenvenster bij SnelStart Nota 3 De opbouw van het Verkoopsjablonenvenster In SnelStart Nota 1 is één sjabloon mogelijk met alleen de opmaak Factuur. Vanaf SnelStart Nota 2 kunt u nieuwe sjablonen aanmaken. Vanaf SnelStart Nota 3 heeft u bij elk sjabloon twee opmaken, de Factuur en de Offerte. Vanaf SnelStart Nota 2 heeft u het tabblad Extra hoofdingaven, extra regelingaven. U kunt hiermee zelf velden aanmaken die u in de kop (hoofdingaven) en artikelregels (regelingaven) van uw factuur kunt opnemen. Vanaf SnelStart Nota 2 heeft u de mogelijkheid om berichtteksten in te stellen voor het elektronisch versturen van facturen. Veiligheidsmaatregelen Wij adviseren u regelmatig de wijzigingen op te slaan met Bestand, Opslaan. Brengt u een wijziging aan die niet het gewenste effect heeft of uw opmaak zelfs helemaal verminkt, dan kunt u deze ongedaan maken met de knop Laatste bewerking ongedaan maken. 21 Helpdesk:

22 5. Verkoopsjablonen en opmaak Een opmaak kopiëren en/of aanpassen Voor het aanpassen van een opmaak selecteert u eerst de juiste sjabloon en vervolgens selecteert u in het kader Opmaak, de opmaak Factuur of Offerte. Klik daarna op de knop Opmaak wijzigen. Is er nog geen opmaak voor het betreffende orderformulier aangemaakt gebruik dan de knop Opmaak kopiëren. Vervolgens kunt u de optie Basis-/voorbeeldopmaken aanvinken. Tot slot klikt u de gewenste opmaak aan waardoor de knop Kopieer opmaak actief word en u de opmaak kunt kopiëren. De opbouw van het opmaakvenster Figuur 22: de groepen in het opmaakvenster Het invoeren van uw bedrijfsgegevens In de beginkop linksboven, beginnend met fldinstellingenbedrijfsnaam, staan gegevensvelden om uw adresgegevens te plaatsen. Deze worden automatisch gevuld, nadat u de gegevens heeft ingevoerd bij Extra, Instellingen. Uw eigen logo plaatsen Klik met de rechtermuisknop op het logo in de beginkop om het menu te openen. Kies in het menu de optie Plaatje laden en blader naar de locatie waar uw logo staat. Het is mogelijk om de Undo of Redo knop te gebruiken, om een stap terug of vooruit te gaan. Optie help in menubalk In de opmaak kunt u rechtstreeks de Help aanpassen van een opmaak. oproepen. Daar kunt u meer informatie lezen over het maken en 22 Helpdesk:

23 6. Verkooporders en facturen Dit hoofdstuk behandelt het maken van verkooporders en facturen. Om een nieuwe factuur te maken voert u de onderstaande stappen uit. Gebruik hiervoor het voorbeeldbedrijf (Administratie, Openen (of naam wijzigen) ). Een verkoopfactuur maken Klik op de knop Verkopen. Het venster verkopen wordt geopend. Opent u het venster voor de eerste keer, dan worden eerst de sjablonen geladen. De cursor staat bovenin het venster bij Klanten. Figuur 23: het venster Verkopen met meerdere sjablonen (vanaf SnelStart Nota 2) Voer de volgende gegevens in: - Klanten: Klik op de knop Nieuw links onder in het venster. De cursor wordt nu in de eerste regel in het kader Orderregels gezet. - Artikelcode: 1 - Druk op [Tab] om naar het veld Omschrijving te gaan. Wijzig de omschrijving in: Eerste factuur - Druk op [Tab] om naar het veld Aantal te gaan. Aantal: 1 - Druk op [Tab] om naar het veld Verkoopprijs te gaan. Verkoopprijs: 25,00 - De orderregel is nu compleet. U hoeft u de overige gegevens niet aan te passen. Wilt u een andere verkoopprijs hanteren of een kortingspercentage invullen, dan kan dat door de betreffende gegevens te wijzigen. - Rechtsboven in het venster ziet u de factuurtotalen. Bekijk de bedragen. Druk op de knop Factuur om de factuur af te drukken. 23 Helpdesk:

24 6. Verkooporders en facturen Elektronisch factureren Vanaf SnelStart Nota 2 is het mogelijk om offertes, bevestigingen en facturen per te versturen. Bij de klantgegevens, bovenaan het scherm, wordt ook het adres weergegeven. Wanneer u nu op de knop Factuur klikt krijgt u het onderstaande menu te zien. Figuur 24: een factuur Afdrukken, en of Voorbeeld tonen U kunt de factuur per verzenden. Dit wordt gedaan in de nieuwe UBL-standaard. Een UBL-document is door uw klanten in te lezen wanneer zijn/haar pakket UBL ondersteunt. U krijgt een melding wanneer er bij de klant geen btw-nummer is ingegeven. Let op! In een UBL-bestand kan geen factuurkorting worden gegeven. Om de korting toch te kunnen verwerken wordt in SnelStart de factuurkorting als regelkorting verwerkt. Meer informatie over het instellen van de gegevens kunt u onder het kopje Instellingen nalezen. Zodra een factuur via de verstuurd is, komt er in het kader Sjabloon een envelopje te staan, bij facturen die op papier worden afgedrukt is dit een papiertje. Bijwerken van de voorraad en financiële verwerking Nadat u een factuur of pakbon heeft afgedrukt, wordt de voorraad bijgewerkt. Zodra u een factuur maakt, wordt de order financieel verwerkt en als u een SnelStart Boek pakket heeft automatisch geboekt in het dagboek Verkoop. Financiële verwerking na wijzigen of verwijderen factuur Na het wijzigen of verwijderen van een factuur worden alle financiële gegevens met betrekking tot deze factuur in de boekhouding aangepast. Als er geen pakbon is, wordt ook de voorraad bijgewerkt. Ook wordt na het verwijderen de factuurnummering aangepast zodat een nieuwe factuur het nummer van de verwijderde factuur krijgt en de reeks factuurnummers ononderbroken blijft. De Belastingdienst accepteert namelijk niet dat er een factuurnummer ontbreekt. De bedieningsknoppen van het verkopenvenster Op de knoppenbalk onderin het verkopenvenster staan de knoppen waarmee de ingevoerde gegevens verwerkt kunnen worden. Welke knoppen er getoond worden is onder andere afhankelijk van het geregistreerde pakket, de gebruikersrechten (SnelStart Plus) en van de wijzigmodus (aan of uit). De meeste knoppen spreken voor zich. Onderstaand vindt u uitleg over de knoppen Kopieer. de knop Kopieer. Met de pijlknop - Kopieer naar nieuwe factuur - Kopieer naar creditfactuur opent u het vervolgmenu met de mogelijkheden: Een bestaande order of factuur wijzigen of verwijderen Met de knop Verkopen opent u het verkopenvenster waarin u bestaande facturen en eventueel bestaande verkooporders kunt wijzigen. - Vanaf SnelStart Nota 1 kunt u de facturen wijzigen of verwijderen (alleen de laatst gemaakte factuur) mits er nog geen betaling op gedaan is. - Vanaf SnelStart Nota 3 kunt u ook de verkooporders wijzigen of verwijderen. 24 Helpdesk:

25 6. Verkooporders en facturen Orders of facturen verwijderen U kunt elke order uit de map Orders verwijderen. Van de facturen kunt u alleen de laatst gemaakte factuur verwijderen, mits er nog geen betaling op gedaan is. Selecteer de laatst gemaakte factuur in de submap Openstaande facturen van de map Facturen en klik op de knop Verwijder. Voordat de factuur daadwerkelijk verwijderd wordt, moet u dat bevestigen. Moet u veel facturen verwijderen om bij één specifieke factuur te komen dan is het maken van een creditfactuur veelal eenvoudiger en sneller. Let op! Als de knop Verwijder niet te gebruiken is, kan het zijn dat u niet de laatste factuur geselecteerd heeft of dat er reeds een deelbetaling op de factuur gedaan is. In beide gevallen is het niet mogelijk om de factuur te verwijderen. Betalingshistorie orders en facturen Vanaf SnelStart Nota 3 wordt in het kader Betalingshistorie informatie getoond over betalingen van orders en facturen. Orders of facturen bekijken in het orderarchief Het orderarchief is vanaf SnelStart Nota 2 beschikbaar. U opent deze via Overzicht, Orderarchief. In het archief wordt van elk afgedrukt verkoopformulier een kopie van de laatste afdruk bewaard. Tabblad beheer (vanaf SnelStart Nota 3) Met de knop Tabbladen opent u het venster Orderinvoer tabblad beheer, waarin u aangeeft welk kader/tabblad u waar in het verkoopvenster wilt tonen. Figuur 25: het venster Orderinvoer tabblad beheer - Tabblad: In deze kolom staan alle kaders/tabbladen die voor u beschikbaar zijn. Welke tabbladen dat zijn hangt af van pakketten welke u hebt. - Locatie: In deze kolom staat de locatie van het tabblad vermeld. U wijzigt deze door bij het betreffende kader op de locatie te klikken. U kunt dan met de pijlknop de keuzelijst openen en een andere optie selecteren. Met de optie Ontzichtbaar zorgt u dat het betreffende kader niet getoond wordt, u kunt hiermee bijvoorbeeld de Klantmemo verbergen. - Omhoog en Omlaag: Met de knoppen Omhoog/Omlaag kunt u het geselecteerde kader, omhoog of omlaag verplaatsen in het verkoopvenster. - Standaard: Met de knop Standaard worden de standaard locaties teruggezet. 25 Helpdesk:

Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Stap 1: Verkoopsjabloon voor de margeregeling:

Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Stap 1: Verkoopsjabloon voor de margeregeling: Versie: 1209121 Pagina 1 van 5 Instellingen orders met margeregeling (mogelijk vanaf SnelStart Nota 3). Voordat u orders waarbij de margeregeling van toepassing is kunt invoeren dienen er: artikelomzetgroepen,

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische incasso 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van incassobestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....4 2.3 Aanmaken incassobestand...

Nadere informatie

Snel starten met contant Stap 1: Module SnelStart!Contant selecteren in de demonstratieversie van het programma:

Snel starten met contant Stap 1: Module SnelStart!Contant selecteren in de demonstratieversie van het programma: Versie: 201301022 Pagina 1 van 5 Snel starten met contant Stap 1: Module SnelStart!Contant selecteren in de demonstratieversie van het programma: Open het menu Extra, Licentiebeheer Klik in het kader Bediening

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Automatische betalingen 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van betaalbestanden...2 2.1 Selecteren facturen...2 2.2 Deelbetaling....3 2.3 Aanmaken betaalbestand...

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

SnelStart administratieve software. Basishandleiding SnelStart versie 8

SnelStart administratieve software. Basishandleiding SnelStart versie 8 SnelStart administratieve software Basishandleiding SnelStart versie 8 SnelStart Harkebuurt 3 Postbus 302 1794 ZG Oosterend NH Helpdesk: 0222 36 30 62 Verkoop: 0222 36 30 61 Fax: 0222 36 30 67 info@snelstart.nl

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Voor het verwerken van vooruit- en/of aanbetalingen in de facturering dient u velden aan te maken in de verkoopsjabloon.

Voor het verwerken van vooruit- en/of aanbetalingen in de facturering dient u velden aan te maken in de verkoopsjabloon. Pagina 1 van 8 Vooruitbetalingen/aanbetalingen verwerken in de facturering Voor het verwerken van vooruit- en/of aanbetalingen in de facturering dient u velden aan te maken in de verkoopsjabloon. Open

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Exporteren het bankafschrift...... 2 3. Bankmutaties aanbieden...... 3 4. Bankafschriften inlezen......4

Nadere informatie

Kies voor Opmaak kopiëren en kopieer een verkoopfactuur opmaak vanuit de Huidige administratie.

Kies voor Opmaak kopiëren en kopieer een verkoopfactuur opmaak vanuit de Huidige administratie. Pagina 1 van 6 Stappenplan, instellingen orders met margeregeling (vanaf SnelStart!Nota 3). Voordat u orders waarbij de margeregeling van toepassing is kunt invoeren dienen er: artikelomzetgroepen, een

Nadere informatie

Quickstart Student Company

Quickstart Student Company Twinfield Online Boekhouden Als ondernemer wil je makkelijk kunnen factureren en je financiële administratie van het begin af aan goed op orde hebben. Je wilt op elk moment weten of je klanten de facturen

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13 SnelFact Handleiding Jerrisoft Pagina 1 van 13 Inleiding Welkom bij de handleiding van SnelFact. Het facturatie programma voor de ondernemer die snel en eenvoudig offertes, orders en facturen wil maken..

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Inhoud. Algemeen. Opstarten. Menu structuur

Inhoud. Algemeen. Opstarten. Menu structuur Inhoud Algemeen... 1 Opstarten... 1 Menu structuur... 1 Factureren... 4 Balie factuur... 4 Factuur voorstel... 4 Onderhoud... 5 Boekingen aanpassen... 5 Stamgegevens/ Gebruikers... 9 Inlezen Journaalposten...

Nadere informatie

Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie.

Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie. Boersma Adviseurs - Tiede Boersma Van: Boersma Adviseurs [info@boersmaadviseurs.nl] Verzonden: maandag 17 september 2012 12:10 Aan: Boersma Adviseurs - Tiede Boersma Onderwerp: Nieuwsmail Snelstart btw

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving in- en verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 In- en verkooprol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Verkoopfacturen

Nadere informatie

Pagina 1 van 5. Beschrijving ICP in SnelStart Classic: De nieuwe grootboekrekening voor Dienstverlening binnen EU:

Pagina 1 van 5. Beschrijving ICP in SnelStart Classic: De nieuwe grootboekrekening voor Dienstverlening binnen EU: Pagina 1 van 5 Beschrijving ICP in SnelStart Classic: Vanaf 2010 moeten naast de intracommunautaire levering van goederen ook de intracommunautaire diensten aan de belastingdienst gemeld worden. Om dit

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma

Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Gebruiksaanwijzing voor het (eenvoudige) gratis boekhoudprogramma Nadat u het bestand hebt gedownload kunt u het bestand openen indien u Excel op uw computer hebt geïnstalleerd. U ziet nu het hieronder

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Facturatie 1. Inleiding:.2 2. Inrichten stamgegevens:....2 2.1 Debiteuren..2 2.2 Betalingscondities..3 2.3 Artikelgroepen 4 2.4 Artikelen..4 3. Verkoopfacturen:

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

1/10. Nieuw. Nieuwe uitstraling. Exporteren van overzichten. UBL 2.0 factureren. Inlezen UBL 2.0 inkoopfacturen. Boekstuk automatisch ophogen

1/10. Nieuw. Nieuwe uitstraling. Exporteren van overzichten. UBL 2.0 factureren. Inlezen UBL 2.0 inkoopfacturen. Boekstuk automatisch ophogen 1/10 Nieuw Nieuwe uitstraling In SnelStart Classic heeft een frisse wind gewaaid. In versie 10 zijn alle iconen vervangen door nieuwe. In het nieuwe welkomstscherm kunt u eenvoudig een nieuwe administratie

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Beginbalans van bankrekening instellen

Hoofdstuk 1 Beginbalans van bankrekening instellen Hoofdstuk 1 Beginbalans van bankrekening instellen Als u in Intramed wilt gaan boekhouden, is het belangrijk dat u de beginbalans goed instelt. U stelt dan het beginsaldo op de bank- en of girorekening

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving samenwerken compleet

Samenwerken met icounting. Beschrijving samenwerken compleet Samenwerken met icounting Beschrijving samenwerken compleet Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Samenwerken compleet 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.3 Mutaties inlezen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1

Nadere informatie

Handleiding voorraadadministratie

Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie Handleiding voorraadadministratie e-boekhouden.nl Inhoudsopgave 1. Voorraadadministratie... 2 2. Productbeheer... 2 3. Handmatige voorraadmutatie... 2 4. Voorraadmutatie

Nadere informatie

School Handleiding

School Handleiding Twinfield @ School Handleiding Bank invoer Wolters Kluwer Tax & Accounting Netherlands De Beek 9-15 3871 MV Hoevelaken Nederland Publicatie informatie Auteursrecht 2000 2017 - Twinfield International N.V.

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Inkoopfacturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inkoopfactuur... 3 Boekingsregel(s)... 4 Aanmaken inkooprelatie... 5 Via de Kamer van koophandel...

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Psychorom Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 8 3.1 Afdrukken

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 2.3 Aanvraag bij de

Nadere informatie

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken.

Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek aanmaken. Hoofdstuk 1 Inleiding In Intramed is het mogelijk pinbetalingen direct te registreren. Instellingen Als u pinbetalingen wilt registreren in uw boekhouding, moet u een speciale grootboekrekening en dagboek

Nadere informatie

Handleiding Solo Compleet

Handleiding Solo Compleet Handleiding Solo Compleet (MB, 30 maart 2015) Inhoud Sneltoetsen... 1 Invoer Inkoopboek... 2 Automatische betalingen... 4 Inlezen bankafschriften... 5 Factureren... 6 Elektronisch factureren... 8 Sneltoetsen

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Getting Started Guide

Getting Started Guide Getting Started Guide Basecone gebruikershandleiding Verwerken van documenten Inkoop en Verkoop versie 1.0 september 2012 Welkom bij Basecone! Met deze gebruikshandleiding Verwerken voorzien wij u van

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Van 2014 naar 2015 JAARAFSLUITING Voor de procedure jaarafsluiting geldt het volgende (verkorte) stappenplan. De individuele stappen staan verderop nader

Nadere informatie

In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl.

In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl. Handleiding Voorraad 1 Voorraadmodule In deze handleiding vindt u alles over de voorraadmodule van e-boekhouden.nl. 1.1 Voorraadadministratie U kunt in e-boekhouden.nl op eenvoudige wijze een voorraadadministratie

Nadere informatie

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer

e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl Handleiding voor de facturatiemodule Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants Boekhouden Ledenadministratie Beheer e-boekhouden.nl is een product van SkillSource. Maart

Nadere informatie

Compleet Boekhouden PRO

Compleet Boekhouden PRO Compleet Boekhouden PRO Overstappen van Compleet Boekhouden &Factureren naar Compleet Boekhouden PRO Osirius BV Inhoudsopgave 1 VOOR U BEGINT 3 1.1 MAAK EEN BACK-UP IN DE OUDE VERSIE 3 1.2 VERWIJDEREN

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

Handleiding imuis Online. Snel aan de slag

Handleiding imuis Online. Snel aan de slag Snel aan de slag Wat leuk dat je hebt besloten om te werken met imuis Online, het online boekhoudprogramma van MUIS Software. MUIS Software ontwikkelt administratieve software voor accountants en ondernemers.

Nadere informatie

Handleiding Exact On-line

Handleiding Exact On-line Handleiding Exact On-line Aangezien er meer wegen naar hetzelfde eindpunt leiden zal de praktijk moeten leren welke weg per gebruiker het prettigst is. In Cockpits,, Financiële cockpit vind je in één scherm

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer

HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer HANDLEIDING Q1500 Voorraadbeheer Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Inkoopopdrachten...4 Inkoopopdracht aanmaken...4 Levering maken van inkoopopdracht...9 Inkoopopdracht wijzigen...11 Inkoopopdracht annuleren...12

Nadere informatie

Menuoptie: Verkoop Debiteuren Menuoptie: Inkoop Crediteuren

Menuoptie: Verkoop Debiteuren Menuoptie: Inkoop Crediteuren Pag 1 van 5 Met deze nieuwe release zijn weer de nodige verbeteringen, uitbreidingen en aanpassingen gedaan om het werken met Asperion nog prettiger en efficienter te maken. Samenvatting 1. Zoekfunctie

Nadere informatie

Premarc advies voor optimaal gebruik van uw SnelStart software.

Premarc advies voor optimaal gebruik van uw SnelStart software. Nieuw / wijzigingen in SnelStart V9.55 Facturatie rechtstreeks via mail, vanaf Nota3 Berekening BTW, gespecificeerd te printen BTW Indeling en Overzicht aangepast ( ICL wordt ICP ) BPM berekeningen per

Nadere informatie

Startgids 003 Invoeren prijzen in prijslijst

Startgids 003 Invoeren prijzen in prijslijst Startgids 003 Invoeren prijzen in prijslijst In deze startgids wordt uitleg gegeven hoe u prijzen in een prijslijsten kunt aanpassen en prijslijsten kunt beheren in de Safe Concept webapplicatie. Inhoud

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Verkoopmap. Naam handleiding: Verkoopmap Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 02-01-2015 Versie: 1.0

Handleiding Abakus. Verkoopmap. Naam handleiding: Verkoopmap Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 02-01-2015 Versie: 1.0 Handleiding Abakus Verkoopmap 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 7 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Het beginscherm... 3 Dagboek-map Verkoop:... 3 Contact... 7 Zelfhulp en handleidingen... 7 2014 Abakus

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: Betaalbestanden (CLIEOP03 Export) Easy-work Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Technische informatie...3 Instellingen algemeen...3 Instellingen

Nadere informatie

Memoriaal In het dagboek memoriaal kunnen alle financiële feiten worden vastgelegd welke niet passen in het verkoopboek, inkoopboek of bankboek.

Memoriaal In het dagboek memoriaal kunnen alle financiële feiten worden vastgelegd welke niet passen in het verkoopboek, inkoopboek of bankboek. Financieel De financiële module van MKB-Logic Online Administratie stelt u in staat een complete administratie te voeren. De administratie is eenvoudig van opzet en kan door iedereen worden uitgevoerd.

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Verkooprol 3 2.1 Verkoopfacturen 3 2.2 Inkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 4 3.1 Verkoopfacturen 4 3.2 Inkoopfacturen 4 4

Nadere informatie

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering

Handleiding. TAM Pandjeshuis Software. Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Handleiding Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 12-05-2014 Versie : V0.02 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Inhoud 1 Software installatie... 2 2 Programma starten en instellen... 2 2.1 Opnieuw

Nadere informatie

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart.

Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste crediteurenkaart en vervolgens ga je naar de volgende. Je krijgt dan een nieuwe blanco crediteurenkaart. 1 Instructie Navision - Crediteuren Invoeren stamgegevens crediteuren: Selecteer Crediteuren Selecteer wederom Crediteuren Je komt dan in de crediteurenkaarten. Via de werkbalk bovenin ga je naar de laatste

Nadere informatie

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de "Zie ook" lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies.

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de Zie ook lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies. Hoofdstuk 1 Boekhouding exporteren U kunt uw boekhouding vanuit Intramed exporteren door middel van een wizard. U kunt de boekhouding exporteren in FMuta-formaat, Auditfile-formaat (ADF), of een eigen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Geneeskundig Adresboek Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 6

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014 Act! SnelStartConnect Pro Handleiding Versie 1.0 3-4-2014 Inleiding Met SnelStart Connect Pro kunt uw Act!-database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect Pro biedt u de mogelijkheid

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 5 Eerste keer starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Activeren... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inloggen...

Inhoudsopgave Inleiding... 5 Eerste keer starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Activeren... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inloggen... Datum: 02-11-2010 1 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Eerste keer starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Activeren... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inloggen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties Bankmutaties Een belangrijk onderdeel in Incura Boekhouding is de verwerking van bankmutaties. Het tijdig en zorgvuldig bijwerken van uw bankmutaties zorgt voor een up-to-date inzicht in uw openstaande

Nadere informatie

Maak onderstaande artikelomzetgroepen aan in menu Onderhoud, Artikelomzetgroepen:

Maak onderstaande artikelomzetgroepen aan in menu Onderhoud, Artikelomzetgroepen: Pagina 1 van 6 Verwerken van termijnfacturen binnen SnelStart Werkt u met grote projecten waarbij op afgesproken tijden termijnfacturen gestuurd worden, dan kunt u dat op onderstaande manier in SnelStart

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Afletteren debiteuren. Naam handleiding: Afletteren debiteuren Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 22-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Afletteren debiteuren. Naam handleiding: Afletteren debiteuren Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 22-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Afletteren debiteuren 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 10 Inhoud Inhoud... 2 Afletteren debiteuren... 3 Ontvangst van het bedrag op een bankrekening... 4 Zie ook de handleiding "Bankmutaties"...

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Beheer facturen. Naam handleiding: Beheer facturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 20-11-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Beheer facturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 12 Inhoud Inleiding... 3 Twee type facturen... 3 Opbouw beheer facturen... 4 Tabblad Vecozo... 5 Lijst facturen... 6 Retourinformatie

Nadere informatie

ReadmeB12a d.d. Oktober 2017 Verder verbeterd

ReadmeB12a d.d. Oktober 2017 Verder verbeterd ReadmeB12a d.d. Oktober 2017 Verder verbeterd Automatische functies in een kopie administratie In steeds meer administraties wordt gebruik gemaakt van functies die automatisch worden uitgevoerd wanneer

Nadere informatie

Koppeling met SnelStart

Koppeling met SnelStart Inhoudsopgave 1. INLEIDING 3 2. STEL UW STANDAARD BOEKHOUDPAKKET IN 3 3. ACTIVEER DE RECHTSTREEKSE COM-KOPPELING 3 4. GEEF DE ADMINISTRATIENAMEN EN DAGBOEKNUMMERS OP 3 5. IMPORTEER HET REKENINGSCHEMA 4

Nadere informatie

Aan de slag met Gere-geld

Aan de slag met Gere-geld Aan de slag met Gere-geld Allereerst bedankt voor het kiezen voor de administratieve oplossing van Gere-geld. In principe kunt u direct aan de slag met Gere-geld. Het is echter wel handig om een aantal

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding. Afletteren Bankafschriften

Handleiding. Afletteren Bankafschriften Handleiding Afletteren Bankafschriften Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal aan te sluiten bij de specifieke bedrijfsomstandigheden

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Financiële koppeling. Compad Bakkerij Financiële koppeling

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Financiële koppeling. Compad Bakkerij Financiële koppeling Compad Bakkerij Financiële koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 16 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 15 januari 2013 Definitief Carol Esmeijer Schermafdrukken

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen Inleiding Om het financiële resultaat van uw organisatie te kunnen bepalen is het belangrijk dat u naast uw verkoopopbrengsten ook de kosten goed vast te leggen. In deze handleiding richten we ons op het

Nadere informatie

Handleiding Financieel

Handleiding Financieel Handleiding Financieel Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Financieel...3 1.1 Grootboekschema...3 1.1.1 Grootboek verdichtingen...3 1.1.2 Invoeren kostenposten(grootboek nummers)/

Nadere informatie

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3 Handleiding massa facturatie Versie 0.1 december 2011 INHOUD INHOUD... 2 1 Inleiding... 3 2 Factureren van de activiteiten... 4 2.1 Het aanmaken van de facturen... 4 2.2 Het verwijderen van een factuurbestand...

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base.

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Handleiding V-Base Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Inhoud 1. starten V-Base... 2 2. zoeken / toevoegen personen... 3 3. inzending (reçu) en

Nadere informatie

Abakus Handleiding Beheer facturen

Abakus Handleiding Beheer facturen Abakus Handleiding Beheer facturen Abakus Zonneoordlaan 17 6718 TK Ede 088-946 22 25 info@abakus.nl www.abakus.nl KvK 34183168 Incura en Abakus zijn producten van WinBase Software en Adviezen BV Inleiding

Nadere informatie

Multi Management W1500. uitleg

Multi Management W1500. uitleg Multi Management W1500 uitleg www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inkooplevering invoeren...4 3 Inkoopfactuur aanmaken...6 4 Invoeren Factuur...8 5 Betaling verkoopfactuur...10 Multi

Nadere informatie

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten.

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten. Accept Financieel Documenten beheer Het is nu mogelijk om in Accept Financieel te werken met documenten beheer. Met behulp van deze module is het mogelijk om documenten op te slaan in de database van de

Nadere informatie

Eindejaarsverwerking E-Account Exact (Globe) voor Windows

Eindejaarsverwerking E-Account Exact (Globe) voor Windows pagina 1 van 6 Inleiding De jaarafsluiting betekent dat de financiële administratie voor een bepaald boekjaar volledig gereed gemaakt moet worden. Zaken die in dit proces een rol spelen zijn onder andere:

Nadere informatie

Little Electronics - Handleiding King

Little Electronics - Handleiding King Inhoudsopgave 1.1 Verkoop(credit)facturen boeken in King... 3 1.2 Boekingsverslag King... 4 1.3 Boekingsverslag controleren... 6 1.4 Boekingen corrigeren... 7 1.5 Aanmaken nieuwe relatie: klant... 7 2.1

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding?

BTW-verhoging 21% CASH en de btw-verhoging per 1 oktober 2012 Wat verandert er voor u en uw boekhouding? Inleiding BTW-verhoging 21% De tekst van dit document is van toepassing op versie B03 van Cash. De verwachte datum voor deze versie is 14 september 2012. Op 1 oktober 2012 wordt de btw 'hoog' verhoogd

Nadere informatie

Offective > Facturatie > Verkoopfacturen

Offective > Facturatie > Verkoopfacturen Offective > Facturatie > Verkoopfacturen Facturen kunnen ongelimiteerd worden aangemaakt. Klik op Facturatie > Verkoopfacturen In onderstaand scherm ziet u een overzicht van alles. U kunt hier zelf selecties

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Bankmutaties. Naam handleiding: Bankmutaties Product: Abakus Compleet Datum publicatie: Versie: 1.0

Handleiding Abakus. Bankmutaties. Naam handleiding: Bankmutaties Product: Abakus Compleet Datum publicatie: Versie: 1.0 Handleiding Abakus Bankmutaties 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 10 Inhoud Inhoud... 2 Bankmutaties... 3 Hoe voer ik mijn bankmutaties in?... 3 Hoe wijzig ik eerder ingevoerde bankmutaties?... 3 Handmatige

Nadere informatie

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4

Finsys 5. Invoeren inkoopfacturen. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.4 Finsys 5 Invoeren inkoopfacturen versie 5.4 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Invoeren inkoopfacturen 2 Stap 1 1: Stap 2 2: Stap 3 3: Stap 4 4: Stap 5 5: Stap 6 6: Stap 7 7:

Nadere informatie

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3. 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden Rabobank...

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3. 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden Rabobank... Handleiding verwerking bankafschriften Versie 0.1 december 2011 INHOUD INHOUD... 2 1 Inleiding... 3 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden

Nadere informatie

ACT! link XL voor SnelStart handleiding

ACT! link XL voor SnelStart handleiding ACT! link XL voor SnelStart handleiding Installatie ACT! link XL voor SnelStart... 2 Instellen:... 3 Relatiecode:... 6 Ordernummer... 6 Notitie... 6 Ordersjabloon... 7 Bedrijven... 8 Een volgende administratie

Nadere informatie

Afsluiten boekjaar in King 5.45

Afsluiten boekjaar in King 5.45 Afsluiten boekjaar in King 5.45 De makkelijkste manier om het boekjaar af te sluiten is door gebruik te maken van de wizard in King. Deze leidt u stap voor stap door het hele proces. Toch verifiëren veel

Nadere informatie

Instructiekaart F3-52 > Een balie-uitgifte in het kasboek verwerken

Instructiekaart F3-52 > Een balie-uitgifte in het kasboek verwerken Voor de balie-uitgifte wordt op de contantfactuur een boekingsstempel gezet. Bij de stappen wordt dit boekingsstempel als voorbeeld gebruikt: Boekingsstempel Nr.: K325 Grootboekrekening Debet Credit 1000

Nadere informatie

Factuur2King 2.0.2 Single User release notes

Factuur2King 2.0.2 Single User release notes Factuur2King 2.0.2 Single User release notes Naar aanleiding van meldingen en wensen van klanten hebben wij een nieuwe versie van Factuur2King uitgebracht, versie 2.0.2. De volgende wijzigingen zijn in

Nadere informatie

Handleiding om snel te beginnen

Handleiding om snel te beginnen Handleiding om snel te beginnen Let op: de complete handleiding treft u aan in het menu onder help of onder de toets F1. korte instructies voor het opzetten van en het werken met administraties druk af

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

Boekhouding. Mamut Kennisreeks, nr. 1-2008. Eenvoudige Jaarafsluiting met Mamut Business Software

Boekhouding. Mamut Kennisreeks, nr. 1-2008. Eenvoudige Jaarafsluiting met Mamut Business Software Boekhouding Mamut Kennisreeks, nr. 1-2008 Eenvoudige Jaarafsluiting met Mamut Business Software INHOUD INHOUD EENVOUDIGE JAARAFSLUITING MET MAMUT BUSINESS SOFTWARE 1 EENVOUDIGE JAARAFSLUITING... 2 2 JAARAFSLUITING

Nadere informatie

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development Email2Act! Handleiding Versie 1.1 25-3-2015 Inleiding Met de standaardfunctionaliteit van Act! kunt u alleen een e-mail koppelen aan een contact. Met Email2Act! kunt u ook uitgaande en binnenkomende e-mails

Nadere informatie

Kasboek Verwerken van mutaties in een kas- en bankboek en beoordelen van kas- en bankboekperiodes

Kasboek Verwerken van mutaties in een kas- en bankboek en beoordelen van kas- en bankboekperiodes Handleiding Kasboek Verwerken van mutaties in een kas- en bankboek en beoordelen van kas- en bankboekperiodes 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen...3 2. Boekingen toevoegen...7 3. Boekingen bewerken...12 4. Boekingen

Nadere informatie

Snelstart BankingTools. C@shflow v4

Snelstart BankingTools. C@shflow v4 Snelstart BankingTools C@shflow v4 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren

ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren ABAB-Internetboekhouden: Handleiding Elektronisch Factureren In plaats van het afdrukken van verkoopfacturen op papier, is er nu ook de mogelijkheid om uw facturen elektronisch naar uw debiteuren te versturen.

Nadere informatie