OCMW SCHOTEN: INVESTERINGSBUDGETWIJZIGING 2011/02

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OCMW SCHOTEN: INVESTERINGSBUDGETWIJZIGING 2011/02"

Transcriptie

1 GEMEENTERAAD ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. VERSLAG VORIGE VERGADERING Goedkeuring van het verslag van de openbare vergadering van de gemeenteraad van 24 november LOKALE POLITIE: BEGROTING 2012 Goedkeuring van de begroting 2012 van de PZ Schoten (5353) zie aparte zending. 3. LOKALE POLITIE: EXTERNE WERVINGEN De functies - hoofdinspecteur specialisatie politieassistent gespecialiseerde dienst - maatschappelijk assistent werden openverklaard in de mobiliteitscyclus 2011/4, doch deze openstellingen leverden geen kandidaten op. De gemeenteraad besluit daarom om voornoemde functies open te verklaren via externe werving. 4. OCMW SCHOTEN: INVESTERINGSBUDGETWIJZIGING 2011/02 De Investeringsbudgetwijziging 2011/02 werd goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW Schoten in zitting van 29 november De gemeenteraad neemt akte van deze budgetwijziging. 5. OCMW SCHOTEN: MEERJARENPLAN De Raad voor Maatschappelijk Welzijn keurde in zitting van 29 november 2011 de Meerjarenplanning goed. Dit Meerjarenplan werd goedgekeurd door de gemeenteraad.

2 6. OCMW SCHOTEN: BUDGET 2012 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn keurde in zitting van 29 november 2011 het Budget 2012 (exploitatiebudget, investeringsbudget en operationele en financiële nota bij het budget) goed. Aangezien dit budget binnen de grenzen blijft van de gemeentelijke bijdrage die opgenomen is in het meerjarenplan, heeft de gemeenteraad hiervan akte genomen. 7. KERKFABRIEK SINT-CORDULA: BUDGETWIJZIGING 2011/1 Kerkfabriek Sint-Cordula diende op 8 november 2011 (ontvangen op 10 november 2011) een budgetwijziging in. Overeenkomstig artikel 50 van het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en de werking van de erkende erediensten, dienen de kerkfabrieken hun budgetwijzigingen evenwel voor 15 september van het lopende jaar bij de gemeenteoverheid in te dienen. De gemeenteraad aanvaardt derhalve de voorgestelde budgetwijziging 2011/1 van de kerkfabriek Sint-Cordula niet. 8. KERKFABRIEK SINT-CORDULA: DAKWERKEN HENDRIK CONSCIENCESTRAAT Op het meerjarenplan van de kerkfabriek Sint-Cordula werd het project Dakwerken Hendrik Consciencestraat opgenomen. Dit dossier werd op 23 november 2011 door de kerkfabriek aan de gemeente overgemaakt. Overeenkomstig het stappenplan voor toekenning van een buitengewone toelage aan een kerkfabriek neemt de gemeenteraad volgende besluiten: - een principebesluit te treffen aangaande de toekenning van de buitengewone toelage aan de kerkfabriek - het lastenboek van deze werken goed te keuren - de kerkfabriek te machtigen om op te treden als opdrachtgever. De nodige kredieten voor de toekenning van een buitengewone toelage aan de kerkfabriek Sint- Cordula voor de opdracht Dakwerken Hendrik Consciencestraat worden voorzien op artikel / van het budget KERKFABRIEK O. L. V. KONINGIN: WATERDICHT MAKEN DAKGOTEN KERK Op 11 november 2011 heeft de kerkraad O. L. V. Koningin een investeringsdossier opgemaakt inzake werken voorkomen waterschade (vervanging dakgoten waterdichte laag kerkgebouw). Dit dossier werd eveneens doorgestuurd naar de Vlaamse Gemeenschap met verzoek tot het bekomen van subsidies.

3 In de gemeentebegroting 2011 werd op art / een totaal bedrag van euro voorzien. De geplande werken worden geraamd op euro. Aan de gemeente wordt gevraagd een buitengewone toelage toe te kennen van euro (= 70 % van het ramingsbedrag). Overeenkomstig het stappenplan voor toekenning van een buitengewone toelage aan een kerkfabriek neemt de gemeenteraad volgende besluiten: - een principebesluit te treffen aangaande de toekenning van de buitengewone toelage aan de kerkfabriek - het lastenboek van deze werken goed te keuren - de kerkfabriek te machtigen om op te treden als opdrachtgever. 10. KERKFABRIEK O. L. V. KONINGIN: RESTAUREREN 6 SCHILDERIJEN Op 11 november 2011 heeft de kerkraad O. L. V. Koningin een dossier opgesteld inzake het restaureren van 6 schilderijen. Dit dossier werd eveneens doorgestuurd naar de Vlaamse Gemeenschap met verzoek tot het bekomen van subsidies. In de gemeentebegroting 2011 werd op art / een totaal bedrag van euro voorzien voor betoelaging van verschillende projecten van O. L. V. Koningin. De geraamde kostprijs van dit dossier bedraagt euro. Aan de gemeente wordt gevraagd een buitengewone toelage toe te kennen van euro (= 70 % van het ramingsbedrag). Overeenkomstig het stappenplan voor toekenning van een buitengewone toelage aan een kerkfabriek neemt de gemeenteraad volgende besluiten: - een principebesluit te treffen aangaande de toekenning van de buitengewone toelage aan de kerkfabriek - het lastenboek van deze werken goed te keuren - de kerkfabriek te machtigen om op te treden als opdrachtgever. 11. KERKFABRIEK O. L. V. KONINGIN: VOORBEREIDING KERK OP KLASSERING Op 11 november 2011 heeft de kerkraad O. L. V. Koningin een dossier opgesteld inzake voorbereiding van de kerk op klassering. Dit dossier werd eveneens doorgestuurd naar de Vlaamse Gemeenschap met verzoek tot het bekomen van subsidies.

4 In de gemeentebegroting 2011 werd op art / een totaal bedrag van euro voorzien van betoelaging van verschillende projecten van O. L. V. Koningin. De geraamde kostprijs van dit dossier bedraagt euro. Aan de gemeente wordt gevraagd een buitengewone toelage toe te kennen van euro (= 70 % van het ramingsbedrag). Overeenkomstig het stappenplan voor toekenning van een buitengewone toelage aan een kerkfabriek neemt de gemeenteraad volgende besluiten: - een principebesluit te treffen aangaande de toekenning van de buitengewone toelage aan de kerkfabriek - het lastenboek van deze werken goed te keuren - de kerkfabriek te machtigen om op te treden als opdrachtgever. 12. KERKFABRIEK O. L. V. KONINGIN: BEVEILIGING KERKGEBOUW Op 11 november 2011 heeft de kerkraad O. L. V. Koningin een investeringsdossier opgemaakt inzake werken beveiliging kerkgebouw. Dit dossier werd eveneens doorgestuurd naar de Vlaamse Gemeenschap met verzoek tot het bekomen van subsidies. In de gemeentebegroting 2011 werd op art / een totaal bedrag van euro voorzien voor betoelaging van verschillende projecten van O. L. V. Koningin. De geplande werken worden geraamd op euro (zie strategische nota). Aan de gemeente wordt gevraagd een buitengewone toelage toe te kennen van euro (= het resterend krediet op de gemeentebegroting). Overeenkomstig het stappenplan voor toekenning van een buitengewone toelage aan een kerkfabriek neemt de gemeenteraad volgende besluiten: - een principebesluit te treffen aangaande de toekenning van de buitengewone toelage aan de kerkfabriek - het lastenboek van deze werken goed te keuren - de kerkfabriek te machtigen om op te treden als opdrachtgever. 13. KERKFABRIEK SINT-FILIPPUS: EINDAFREKENING BEHANDELEN OPSTIJGEND VOCHT De kerkfabriek Sint-Filippus vraagt om nog een aantal werken aangaande het project Behandelen opstijgend vocht, schilderwerken kerk te betoelagen. In hun schrijven d.d. 1 juni 2011 bezorgen zij de facturen en verantwoordingsstukken. De betalingsbewijzen werden geleverd op 26 november 2011.

5 De gemeenteraad treft een besluit aangaande de betoelaging van volgende facturen ten bedrage van ,57 en 2.954,22: 1 e factuur: publicatie bouwkroniek d.d ,80 2 e factuur: ESE (algemene elektriciteitswerken) d.d ,60 3 e factuur: verbruik elektriciteit (drogers) 3.180,00 4 e factuur: stabiliteitsstudie d.d ,50 5 e factuur: orgelbouw Jos Stevens bvba d.d ,96 6 e factuur: orgelbouw Jos Stevens bvba d.d ,81 7 e factuur: bouwdrogers Temmerman bvba d.d ,22 8 e factuur: ereloon veiligheidscoördinator (wettelijke verplichting) d.d Ramiveco bvba 493,68 Totaal: ,57 9 Het verschil tussen de facturen van de tussenkomst gemeente en de oorspronkelijke tussenkomst van de Vlaamse Overheid ten bedrage van 2.954,22 Op art / is voldoende krediet beschikbaar , AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF SCHOTEN: BUDGET 2012 Goedkeuring van het budget 2012 van het AGBS. 15. AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF: TOEKENNING SUBSIDIES IN KAPITAAL VOOR ONROERENDE INVESTERINGEN (2011) De gemeenteraad treft een besluit aangaande de toekenning van volgende subsidies in kapitaal voor onroerende investeringen voor boekjaar 2011 aan het AGBS: - vernieuwen buitenschrijnwerk cafetaria sporthal Vordensteyn: ,28 (vereffening op ) - vernieuwen binnendeuren SH Vordensteyn: ,14 (vereffening op ) - vernieuwen binnendeuren SH Vordensteyn - verrekening: 249,18 (nog te vereffenen) - vernieuwen dakwerken SH Vordensteyn (deel I): ,69 (vereffening op ) - vernieuwen dakwerken SH Vordensteyn (deel II): ,20 (vereffening op ) - SH Vordensteyn: ophijsbare scheidingswand: ,00 (vereffening op )

6 - vernieuwen tribune SH Vordensteyn: ,67 (vereffening op ) - SH Vordensteyn: plaatsing fotovoltaïsche cellen enz. : (nog te vereffenen). 16. BELASTINGREGLEMENT AANVULLENDE PERSONENBELASTING Besluit tot verlenging van het belastingreglement. 17. BELASTINGREGLEMENT OPCENTIEMEN ONROERENDE VOORHEFFING Besluit tot verlenging van het belastingreglement. 18. BELASTINGREGLEMENT OP AFHALEN HUISVUIL Besluit tot verlenging van het belastingreglement. 19. BELASTINGREGLEMENT OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN In dit reglement zijn enkele wijzigingen aangebracht in artikel 2.b) naar terminologie in verband met de wetgeving ruimtelijke ordening, en vooral omwille van de complexiteit van al deze registers. In artikel 2.b)9. wordt het vroegere tarief van 3,00 euro per adres gewijzigd naar de werkelijke portkosten voor aangetekende zendingen. De gemeenteraad keurt dit aangepaste belastingreglement goed. 20. BELASTINGREGLEMENT OPCENTIEMEN OP VERKROTTING VAN GEBOUWEN EN/OF WONINGEN Besluit tot verlenging van het belastingreglement. 21. BELASTINGREGLEMENT OPCENTIEMEN OP LEEGSTAND EN VERWAARLOZING VAN BEDRIJFSGEBOUWEN Besluit tot verlenging van het belastingreglement. 22. RETRIBUTIEREGLEMENT OP ADMINISTRATIEVE PRESTATIES In artikel 2.c) van dit reglement wordt het tarief voor de aanvraag voor vastgoedinformatie gewijzigd naar 100,00 euro. In artikel 2.g) wordt ook een tarief van 1,00 euro ingelast voor het afleveren van bestekken op magnetische drager. De gemeenteraad keurt dit retributiereglement goed.

7 23. RETRIBUTIEREGLEMENT GEBRUIK SPORTACCOMMODATIES Dit reglement dient te worden aangepast om de tarieven voor de verschillende zalen gelijklopend te maken, wat voorheen niet het geval was. De gemeenteraad keurt dit retributiereglement goed. 24. BUDGET 2012 EN MEERJARIG FINANCIEEL BELEIDSPLAN Goedkeuring zie aparte zending. 25. GEMEENTELIJKE TUSSENKOMST BEGRAFENISKOSTEN OUD-STRIJDERS Besluit tot verlenging van het subsidiereglement en tot het optrekken van het subsidiebedrag van 27,27 euro naar 30 euro. 26. GEMEENTELIJKE TOELAGE INCONTINENTIE EN NIERDIALYSE Besluit tot verlenging van het subsidiereglement en tot het optrekken van het subsidiebedrag van 37,18 euro naar 45 euro. 27. GEMEENTELIJKE TUSSENKOMST MEERWATERVERBRUIK Besluit tot verlenging van het subsidiereglement en tot het optrekken van het subsidiebedrag tot: 30 euro (i.p.v. 24,66 euro) voor 3 kinderen ten laste 40 euro (i.p.v. 37 euro) voor 4 kinderen ten laste 50 euro (i.p.v. 49,33 euro) voor 5 kinderen ten laste. 28. TUSSENKOMST VOOR GEZINSHULP DOOR ERKENDE DIENSTEN Besluit tot verlenging van het subsidiereglement. 29. SOCIAAL-MEDISCHE TOELAGE AAN VOLWASSENEN MET EEN HANDICAP Besluit tot verlenging van het subsidiereglement. 30. SOCIAAL-PEDAGOGISCHE TOELAGE AAN KINDEREN MET EEN HANDICAP Besluit tot verlenging van het subsidiereglement.

8 31. SUBSIDIEREGLEMENT IBA 2012 Om en bij de 150 Schotense gezinnen zijn nog verplicht een IBA te plaatsen vóór eind 2012 (conform de stedenbouwkundige verordening). Voor de komende twee jaren wordt dus nog een aanzienlijk aantal subsidieaanvragen verwacht. Tot eind 2007 ontving de aanvrager een bijkomende gewestelijke subsidie van Sinds de inwerkingtreding van de samenwerkingsovereenkomst wordt deze bijkomende gewestelijke subsidie en terugbetaling niet meer voorzien. De gemeenteraad besluit om het maximale subsidiebedrag te behouden ( 1.000) en geen significante wijzigingen aan het subsidiereglement aan te brengen. 32. SUBSIDIEREGLEMENT ZONNEBOILER 2012 Hoewel de installatie van een zonneboiler (opwarming sanitair water) vanuit ecologisch en energetisch oogpunt een zeer interessante investering en in vele woningen toepasbaar is, wordt deze maatregel nog niet vaak toegepast! Hoewel het aantal subsidieaanvragen een stijgende lijn vertoont, is hier nog een ruime verbeteringsmarge. De terugverdientijd van een zonneboiler wordt geraamd op 12 jaar. De gemeenteraad besluit om het subsidiebedrag te behouden ( 500) en geen significante wijzigingen aan het subsidiereglement omtrent de plaatsing van zonneboilers aan te brengen. 33. SUBSIDIEREGLEMENT GROENDAKEN 2012 Voor de terugbetaling van uitgekeerde subsidies door de Vlaamse Overheid, worden vanaf 1 januari 2012 bijkomende voorwaarden opgelegd. De gemeenteraad besluit om het gemeentelijke subsidiereglement op basis van het door de Vlaamse Overheid voorgestelde modelreglement aan te passen. De belangrijkste wijzigingen hierbij zijn dat de gemeente vanaf 1 januari 2012 geen subsidies voor groendaken meer aan bedrijven of verenigingen verleent. Daarnaast mogen ook verplicht aan te leggen groendaken (bv. krachtens stedenbouwkundige vergunning) niet meer gesubsidieerd worden. Tevens wordt besloten om het maximale subsidiebedrag van (31 euro/m²) te behouden. 34. SUBSIDIEREGLEMENT HEMELWATER 2012 Dit reglement werd in het verleden (2008) aangepast conform de richtlijnen van de Vlaamse Overheid (samenwerkingsovereenkomst ). De gemeenteraad besluit om het maximale subsidiebedrag te behouden ( 500) en geen significante wijzigingen aan het subsidiereglement aan te brengen.

9 35. SUBSIDIEREGLEMENT WARMTEPOMP 2012 De gemeentelijke subsidie voor warmtepompen geldt sinds 1 januari Het aantal aanvragen is zeer beperkt. In het najaar 2011 werd een infoavond rond warmtepompen voorzien. Doordat de federale belastingvermindering afgeschaft wordt, zal de toepassing van deze techniek gelet op de hogere investeringskost ook in 2012 eerder beperkt zijn. De gemeenteraad besluit om de gemeentelijke subsidie te behouden en de komende jaren uitgebreid te informeren omtrent de voordelen en toepassingsmogelijkheden van warmtepompen. 36. SUBSIDIEREGLEMENT DUURZAAM HOUT 2012 Gelet op de nog steeds toenemende ontbossing en het wijdverbreid gebruik van hout uit onverantwoorde en zelfs illegale bosbouw, blijft het stimuleren van het gebruik van duurzaam geëxploiteerd hout (met label) belangrijk! De gemeentelijke subsidie geldt sinds 1 januari Het aantal aanvragen blijft relatief beperkt. De gemeenteraad besluit om de subsidie te behouden en de komende jaren uitgebreid te communiceren omtrent het belang van het gebruik van duurzaam geëxploiteerd hout. 37. SUBSIDIEREGLEMENT SCHOOLZWEMMEN Besluit tot verlenging subsidiereglement. 38. STARTDATUM BELEIDS- EN BEHEERSCYCLUS Bij collegebesluit van 21 december 2010 werd het tijdstip voor invoering van de beleids- en beheerscyclus bepaald op 1 januari Met schrijven van 14 oktober 2011 meldde het Agentschap voor Binnenlands Bestuur dat besturen die opteren voor een vervroegde inwerkingtreding in 2013 geen meerjarenplan, doch enkel een budget 2013 dienen op te maken. Dit betekent dat door opmaak van het budget 2013 ervaring kan worden opgedaan voor de opmaak van het meerjarenplan Samen met begeleider Q & A werd op 21 november 2011 een startvergadering gehouden waarin de tijdsplanning werd besproken. Het college van burgemeester en schepenen, in zitting van 29 november 2011, bepaalde de startdatum BBC op 1 januari De gemeenteraad bevestigt deze startdatum.

10 39. WIJZIGINGEN RECHTSPOSITIEREGELING VOOR HET GEMEENTEPERSONEEL Volgende wijzigingen worden aangebracht aan de Rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel: - artikel 304: volledige uitsluiting van het recht op gedeeltelijke loopbaanonderbreking voor de functies op niveau A, afhankelijk van toelating college te stellen voor de functies werkleider en technisch medewerker sportinfrastructuur - artikel 310 4: ouderschapsverlof voor gehandicapt kind: aanpassing leeftijdsgrens - artikel 5 en artikel 136bis e.v.: invoering van de bepalingen betreffende de externe personeelsmobiliteit - artikel 3: expliciete aanstelling door de gemeenteraad van de gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar - artikel 23: organiseren van preselecties - artikel 40 1: proeftijd bij aanwerving voor de functies van niveau C4-C5 te bepalen op 12 maanden. Over deze materie werd een protocol afgesloten in de vergadering van 28 november 2011 van het syndicaal onderhandelingscomité, houdende eenparig akkoord met alle voorgestelde wijzigingen aan de Rechtspositieregeling, met uitzondering van de bepalingen m.b.t. de loopbaanonderbreking. 40. REGLEMENT GLIJDENDE WERKTIJDEN ADMINISTRATIEF PERSONEEL GROENE LIJN In de gemeenteraad van 30 juni 2011 werd een contractuele personeelsformatie vastgesteld, bestaande uit 2 voltijdse betrekkingen van administratief medewerker afvalbeheer en 1 voltijdse betrekking van geschoold werkman afvalbeheer, om de activiteiten van de groene lijn (voorheen in handen van Plastic Omnium) in eigen beheer te nemen vanaf 1 januari Omdat de groene lijn continu moet bemand worden op werkdagen van 8 uur tot 16 uur, moet een apart reglement glijdende werktijden worden vastgesteld voor het administratieve personeel van de groene lijn. Deze materie werd voorgelegd aan het syndicaal onderhandelingscomité van 28 november 2011 en er werd een eenparig protocol van akkoord opgesteld. 41. PERSONEELSFORMATIEWIJZIGING GAMW Wegens toename van het aantal lesplaatsen (wijkafdelingen) en de verplichting om in elke lesplaats toezicht te voorzien, werd in het schepencollege van 19 juli 2011 principieel akkoord gegaan met de uitbreiding van het aantal uren toezicht voor de GAMW met 8 uur.

11 Hiervoor moet het personeelskader van de GAMW worden aangepast. Deze materie werd voorgelegd aan het syndicaal onderhandelingscomité van 28 november 2011 en er werd een eenparig protocol van akkoord opgesteld. 42. PERSONEELSKADER BEROEPSBRANDWEER In het personeelskader van het brandweerkorps van Schoten zijn momenteel 3 betrekkingen voorzien voor beroepspersoneel, namelijk 1 (onder)luitenant, 1 sergeant en 1 korporaal. Omdat de brandweercommandant in juli 2012 met pensioen gaat en er geen doorstroming is naar het officierenkader vanuit het vrijwilligerskader, is het noodzakelijk het beroepspersoneelskader van de brandweer uit te breiden met 1 statutaire betrekking van onderluitenant. Deze materie werd voorgelegd aan het syndicaal onderhandelingscomité van 28 november 2011 en er werd een eenparig protocol van akkoord opgesteld. 43. OPENVERKLARING BETREKKING VAN BEROEPSONDERLUITENANT In de gemeenteraad van heden werd het personeelskader van het brandweerkorps van Schoten uitgebreid met 1 statutaire betrekking van onderluitenant. Alvorens de betrekking te kunnen begeven, moet de functie worden openverklaard. Omdat de nog twee resterende kandidaten van de wervingsreserve voor betrekkingen van beroepsonderluitenant niet in dienst willen treden bij ons korps, moet de betrekking worden openverklaard om te begeven bij wijze van aanwerving en moet een nieuw aanwervingsexamen worden georganiseerd. De uiterste datum voor het indienen van de kandidaturen wordt vastgesteld op 25 januari De gemeenteraad bepaalt tevens de samenstelling van de examencommissie. 44. AANLEGGEN VAN EEN WERVINGSRESERVE VOOR DE BETREKKING VAN VRIJETIJDS- EN CULTUURBELEIDSCOÖRDINATOR De functie van vrijetijds- en cultuurbeleidscoördinator wordt momenteel bezet door een personeelslid dat verlof zonder wedde heeft genomen. Omdat de functie zo snel mogelijk moet ingevuld worden, wordt besloten om nu reeds een wervingsreserve aan te leggen zodat de best gerangschikte kandidaat uit deze wervingsreserve al tijdelijk als contractueel kan worden aangesteld in afwachting van een definitieve benoeming.

12 45. AANVULLEND REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER BETREFFENDE DE JOZEF HENDRICKXSTRAAT: OPHEFFEN PARKEERPLAATS VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP Tijdens de zitting van de gemeenteraad van 25 november 2010 werd het besluit goedgekeurd betreffende het aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer inzake de inrichting van een parkeerplaats voor personen met een handicap ter hoogte van Jozef Hendrickxstraat 79. Bij nazicht werd vastgesteld dat de bewoner, waarvoor in 2010 een parkeerplaats voor personen met een handicap werd ingericht, overleden is. De voorbehouden parkeerplaats wordt dus opgeheven zodat er terug gewoon mag geparkeerd worden. Het raadsbesluit van 25 november 2010 betreffende het aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer inzake de inrichting van een parkeerplaats voor personen met een handicap ter hoogte van Jozef Hendrickxstraat 79 wordt opgeheven. Het verkeersbord E9a met onderbord, waarop het pictogram voor personen met een handicap en aangevuld door een bord met opstaande pijl en vermelding 6 m, wordt verwijderd. 46. DEFINITIEVE VASTSTELLING RUP HERZIENING CENTRUM De opdracht RUP Herziening Centrum werd gegund aan de ontwerper IGEAN. Op 7 april 2011 vond een plenaire vergadering over het voorontwerp plaats bij het provinciebestuur van Antwerpen. De adviesinstanties waren akkoord dat de procedure van het RUP verder gezet kon worden, mits het voorontwerp werd aangepast aan de opmerkingen die werden gegeven tijdens de plenaire vergadering. De Gecoro gaf naar aanleiding van de plenaire vergadering een voorwaardelijk gunstig advies. Ook het onderzoek tot milieueffectenrapportage werd opgestart volgens het integratiespoor en de gemeente ontving op 16 mei 2011 de beslissing van de dienst MER van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse Overheid met de melding dat het voorgenomen plan geen aanleiding geeft tot aanzienlijke milieugevolgen en dat derhalve de opmaak van een plan-mer niet nodig is. Op 8 juni 2011 werd het dossier ter advisering en voorbereiding van de voorlopige vaststelling aan de raadscommissie ruimtelijke ordening en huisvesting voorgelegd. De gemeenteraad heeft het ontwerp RUP Herziening Centrum voorlopig vastgesteld op 30 juni Er werd een openbaar onderzoek georganiseerd van 16 augustus 2011 tot en met 14 oktober De Bestendige Deputatie van het Provinciebestuur Antwerpen bracht op 28 september 2011 een advies uit naar aanleiding van het openbaar onderzoek.

13 De gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar bracht op 12 oktober 2011 een advies uit naar aanleiding van het openbaar onderzoek. Tijdens het openbaar onderzoek werd op 14 oktober 2011 één schriftelijk bezwaar binnengebracht. De Gecoro heeft de adviezen/bezwaren en opmerkingen die tijdens het openbaar onderzoek werden binnengebracht behandeld en heeft op 7 november 2011 een integraal advies uitgebracht. De raadscommissie ruimtelijke ordening en huisvesting heeft op 15 november 2011 het advies van de Gecoro bekeken. De gemeenteraad van 22 december 2011 besluit het RUP Herziening Centrum definitief vast te stellen. 47. 'T ARSENAAL: TUSSENVLOEREN IN TOREN - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE Voor de betreffende werken werd voorafgaand aan de prijsvraag een verkennend marktonderzoek gedaan. De prijzen die als richtlijn werden verkregen bij de voorbereiding van het dossier waren zeer uiteenlopend. Er werd een raming opgemaakt voor een bedrag van 5.180,00 excl. btw of 6.267,80 incl. 21 % btw. Daarom werd de procedure opgestart om aan 6 aannemers een concrete prijsofferte te vragen. De ligging van de plaats van uitvoering achteraan in het gebouw en de moeilijke bereikbaarheid via het plafondluik in de keuken maken dat de inschatting voor de nodige werkuren voor aanvoer en afvoer van materialen een grote impact op de prijs hebben. Van de 6 aangeschreven aannemers werd uiteindelijk slechts door 2 aannemers definitief een offerte bezorgd. Deze offertes liggen merkelijk hoger dan de oorspronkelijk gemaakte raming. Hierbij dient opgemerkt te worden dat de aannemers met laagste richtprijzen vooraf, bij de officiële aanbestedingsprocedure geen offerte indienden, mogelijk omdat zij te ver afweken van hun eerste raming. De gemeenteraad keurt lastenboek en gunningsprocedure goed. De gunning van de werken kan nog in het schepencollege van 27 december worden behandeld. 48. WEG- EN RIOLERINGSWERKEN IN WIJK BLOEMENDAAL (FASE 3) - GOEDKEURING EINDAFREKENING De eindafrekening overschrijdt het gunningsbedrag met 11,80 %, vandaar dat het eindafrekeningsdossier voorgelegd wordt aan de gemeenteraad.

14 Gunning: Ten laste van de gemeente Schoten: ,20 euro, excl. btw ,76 euro, incl. btw Ten laste van RI-ANT: ,41 euro, excl. btw TOTAAL: ,61 euro, excl. btw Eindafrekening: Ten laste van de gemeente Schoten: ,25 euro, excl. btw 7.528,37 euro herziening ,21 euro btw ,83 euro, incl. herziening, incl. btw Ten laste van RI-ANT: ,75 euro, excl. btw 4.647,47 euro herziening ,22 euro, excl. btw, incl. herziening TOTAAL: ,84 euro, incl. herziening, excl. btw

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE stad brugge dienst ruimtelijke ordening STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE Herziening Vastgesteld door de Gemeenteraad in zitting van

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 19 DECEMBER 1998. - Besluit van de Vlaamse regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 1 juli 1997 tot uitvoering van het decreet van 19

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed.

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed. Gemeenteraad 19 december 2011 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 De gemeenteraad neemt kennis van de brief d.d. 10-11-2011

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 21 augustus 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 21 augustus 2018 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van dinsdag 18 september 2018 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 21 augustus

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

BUDGETWIJZIGING 2011/1 De budgetwijziging 2011/1 (gewone en buitengewone dienst) wordt goedgekeurd.

BUDGETWIJZIGING 2011/1 De budgetwijziging 2011/1 (gewone en buitengewone dienst) wordt goedgekeurd. GEMEENTERAAD ZITTING VAN 30 JUNI 2011 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1 VERSLAG VORIGE VERGADERING Goedkeuring van het verslag van de openbare

Nadere informatie

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17 DECEMBER 2009 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17 DECEMBER 2009 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17 DECEMBER 2009 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1 VERSLAG VORIGE ZITTING Goedkeuring van het verslag van de openbare

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n -2.078.51 Goedkeuren subsidiereglement jeugdinfrastructuur. De raad, Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het jeugdbeleidsplan 2011-2013, goedgekeurd door de

Nadere informatie

Nu de nodige aanpassingen werden doorgevoerd, kan de gemeenteraad een voorlopig besluit nemen.

Nu de nodige aanpassingen werden doorgevoerd, kan de gemeenteraad een voorlopig besluit nemen. Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2012 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1. Voorlopige vaststelling van het RUP zonevreemde bedrijven Ref. : RO/ec Voorafgaande besluiten

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

* ft OPENBARE VERGADERING

* ft OPENBARE VERGADERING gemeente Schoten * ft ft SECRETARIAAT Uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Datum 2018-10-16 contactpersoon - telefoon Marijke De Bondt 03 680 09 83 Dagorde gemeenteraad 25 oktober 2018 Mevrouwen Mijne

Nadere informatie

Reglement financiële autonomie sportverenigingen

Reglement financiële autonomie sportverenigingen Reglement financiële autonomie sportverenigingen artikel 1: Binnen de perken van het daartoe op de begroting voorziene krediet, kan de gemeenteraad subsidies toekennen voor de bouw, de renovatie of het

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

Verslag Gemeenteraad 17 december 2013

Verslag Gemeenteraad 17 december 2013 Verslag Gemeenteraad 17 december 2013 DEPARTEMENT INTERNE ZAKEN OPENBARE ZITTING 1 Goedkeuring BIN-Z Centrum Geraardsbergen. Aan de Raad wordt gevraagd om de oprichting van een Buurt Informatie Netwerk

Nadere informatie

GEMEENTE 8690 ALVERINGEM

GEMEENTE 8690 ALVERINGEM Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Veurne GEMEENTE 8690 ALVERINGEM VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD ---------------------------------------------------------------------------------------- Zitting van

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 april 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC.

Aanslagjaren lopen tot 2019; om samen te vallen met de meerjarenplanning in het kader van de BBC. Zitting Gemeenteraad van 19.12.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Marianne VANCOILLIE, Jean DAENEN, Mia DELODDERE, Gabriël BENOIT, Carine

Nadere informatie

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring GR20161124 Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 4 april 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 2 MEI 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. P. Van Cauwenberghe,

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 juli 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_08640 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR.

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. STAD TURNHOUT GEMEENTERAAD AGENDA ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. Openbare zitting 001 Toekenning van de eretitel van het mandaat van gemeenteraadslid aan twee gewezen gemeenteraadsleden van

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 1. AGB Bocholt - bepaling factor prijssubsidie goedkeuring Enerzijds moet een autonoom gemeentebedrijf omwille van zijn juridische rechtsvorm economisch leefbaar

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 6 februari 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Toelichting bij het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan door WVI Het voorontwerp van gemeentelijk ruimtelijk

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT Zoutleeuw, 21 november 2012 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd tot het bijwonen der vergadering die ten stadhuize zal doorgaan

Nadere informatie

De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed.

De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed. PERSNOTA GEMEEENTERAAD 25 OKTOBER 2018 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed. 2. PERSONEELSFORMATIE - WIJZIGING

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN VAN HET DECREET

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN VAN HET DECREET HOOFDSTUK III. INLEIDING WETTELIJKE VERPLICHITNGEN-HUIDIGE SITUATIE WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN 41-56 VAN HET DECREET

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13892 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage

Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Aanvraagformulier voor een lokalentoelage Dit formulier dient om toelagen aan te vragen volgens het gemeentelijk subsidiereglement jeugdwerk in Maasmechelen, goedgekeurd door de gemeenteraad in haar zitting

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage.

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage. STAD MECHELEN BESTUURLIJK BEHEER ------------------------ GB/AVDV GENOMEN BESLUITEN : ------------------------- GEMEENTERAAD VERGADERING 23 FEBRUARI 2006 -------------------------------------- OVERZICHTSLIJST

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober 2009 Beknopt verslag dagorde pnt 1: Mededeling notulen vorige vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn De agenda van deze vergadering van

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 17/10/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07324 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07414 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 17 december 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE

Nadere informatie

Subsidiedossier zonne-installatie

Subsidiedossier zonne-installatie Milieudienst Femke Kennis Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier zonne-installatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document Subsidiedossier

Nadere informatie

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 8 SEPTEMBER 2011

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 8 SEPTEMBER 2011 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29a, 8550 Zwevegem Tel 056 76 52 00 Fax 056 75 81 55 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2013. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING GEMEENTERAAD ZITTING VAN 29 OKTOBER 2015 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN 1. VERSLAG VORIGE VERGADERING OPENBARE VERGADERING Goedkeuring van het verslag van de openbare

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING M., 15 november 2013 Wordt overeenkomstig artikel 21 van het gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering die in het Gemeentehuis Gemeentelijk Administratief Centrum II Ringlaan 20 1745

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 27 november 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Aanvraagformulier vind je op het einde

Nadere informatie

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013.

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Toelichting. De projectbegeleider van het Projectbureau Herbestemming Kerken begeleidt dit traject.

Toelichting. De projectbegeleider van het Projectbureau Herbestemming Kerken begeleidt dit traject. INFODOCUMENT KANDIDAATSTELLING BEGELEIDINGSTRAJECT HAALBAARHEIDSONDERZOEK VOOR HERBESTEMMING VAN EEN PAROCHIEKERK AANVRAAG IN TE DIENEN UITERLIJK 22 SEPTEMBER 2017 Toelichting Voor wie? Steden/gemeenten

Nadere informatie

Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Aanpassing van het meerjarenplan en vaststelling budget 2016.

Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Aanpassing van het meerjarenplan en vaststelling budget 2016. RAAD VAN 3 MEI 2016 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur en Mevr.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST

Nadere informatie

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek.

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 3. AGBS - HERZIENING PRIJSSUBSIDIE 2017 NA BUDGETWIJZIGING 2017/2

OPENBARE VERGADERING 3. AGBS - HERZIENING PRIJSSUBSIDIE 2017 NA BUDGETWIJZIGING 2017/2 GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 SEPTEMBER 2017 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

zitting van dinsdag 23 januari 2018

zitting van dinsdag 23 januari 2018 zitting van dinsdag 23 januari 2018 Openbare zitting 01 Jan Vlemincktoren - Restauratie en herbestemming - goedkeuring bestek De Jan Vlemincktoren is een beschermd monument. Dit houdt in dat een renovatie,

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie