Wat is belangrijk bij drogen: inhoud van de ruimte ruimte moet afgesloten zijn temperatuur circulatie van de lucht door de gehele ruimte

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat is belangrijk bij drogen: inhoud van de ruimte ruimte moet afgesloten zijn temperatuur circulatie van de lucht door de gehele ruimte"

Transcriptie

1 Tijdens de bouw van woningen en bedrijfsruimtes zuigen de gebruikte bouwmaterialen zich vol met water, dit gebeurt door weersinvloeden maar ook door gebruik van water in de verwerking hiervan. Bijvoorbeeld voor een zand-cement afwerkvloer van 5 cm dik wordt 5 liter water per m 2 toegevoegd en de stukadoor gebruikt bij het aanbrengen van een 1 cm dikke stuclaag 8 liter water per m 2, dit vocht moet wel weer grotendeels uit het bouwmateriaal verdampen. Steeds meer bouwbedrijven beginnen zodra de bouw wind- en waterdicht is met drogen. Een wezenlijk voordeel is de verkorting van de bouwtijd; schilders, stukadoors en ander vaklieden kunnen in een eerder stadium met hun werk beginnen en zonder onderbrekingen doorwerken. Daarnaast zijn er veel minder vochtproblemen en schades na de oplevering. Naast bouwvocht komen wij ook vaak waterschades tegen, bijvoorbeeld de lekkage gevallen van wasmachines en badkamers, de brandbluswaterschades en de hoogwaterschades. Wat is belangrijk bij drogen: inhoud van de ruimte ruimte moet afgesloten zijn temperatuur circulatie van de lucht door de gehele ruimte Naast bovenstaande punten is het zeer belangrijk niet te snel te drogen, als men dit namelijk doet dan ontrekt men te snel vocht uit de materialen en ontstaan er krimpscheuren of trekt het materiaal krom. Luchtdrogers doen wat ze zeggen dat ze doen en dat is de lucht drogen. Hierdoor ontstaat er een lagere relatieve vochtigheid waardoor bouwmaterialen hun vocht beter kunnen afgeven. Met deze kennis weten wij dus dat het onttrekken van vocht uit materialen tijd kost en dat een huurperiode van ongeveer een week minimaal is. Werking condensdrogers Een condensdroger onttrekt lucht aan de ruimte en verlaagd de temperatuur van deze lucht in het verdamperblok met ongeveer 18 o C waardoor het vocht in de lucht condenseert. Het water wordt daarna via een waterslang, op afschot, afgevoerd. Daarna gaat de lucht over het warme condensorblok en de koelcompressor waardoor de lucht weer opgewarmd wordt, waarna de lucht weer de ruimte ingeblazen wordt. Bij ruimtetemperaturen onder de 18 o C ontstaat er ijsvorming op het verdamperblok. Dit ijs wordt van het verdamperblok ontdooid, door het tijdelijk inspuiten van heet gas in dit blok, zodat het blok verwarmd wordt en het ijs smelt De ventilator wordt gedurende dit proces gestopt en er komt beduidend meer water uit de afvoer. Condensdroging is een natuurlijke manier om bouw materialen te ontvochtigen. De kans op krimpscheuren en overdroging is door deze natuurlijke methode, mits goed toegepast, uitgesloten. Toepassen bij: een Relatieve Luchtvochtigheid (R.V.) van meer dan 50% werktemperaturen hoger dan 6 C Condensdrogers met een goede ontdooi-inrichting zijn hierdoor bij uitstek geschikt voor ontvochtiging in de bouw, ook bij lage temperaturen, zonder bij te verwarmen.

2 Werking adsorptiedroger De vochtige lucht wordt verwarmd en over een draaiend silicacel wiel geblazen, welke het vocht uit de lucht adsorbeert. Daarna wordt de vochtige lucht, d.m.v. een luchttransportslang, buiten de te drogen ruimte uitgeblazen. Toepassen bij: gewenste RV tussen 8% en 35% of indien bij lage temperaturen, van minder dan 5 C, moet worden gedroogd LET OP: bij nieuw(bouw) adviseren wij meestal geen adsorptiedroger te gebruiken. De kans op krimpscheuren is door de lage luchtvochtigheid groter. Adsorptiedrogers zijn uit oogpunt van energieverbruik duur. Bijvoorbeeld het energiegebruik van een adsorptiedroger ten opzichte van een condensdroger is bij 12 C ongeveer drie keer zoveel bij gelijke ontvochtigingsvraag. Dit komt omdat er een verwarmingselement gebruikt wordt om te drogen. Adsorptiedrogers worden speciaal ingezet wanneer: een zeer lage relatieve luchtvochtigheid van minder dan 35% gewenst is (b.v. farmaceutische- en chemische industrie, munitiedepots etc.) als alleen bij lage temperaturen gewerkt kan worden (b.v. koelruimtes) lage temperaturen nodig- of klimatologisch bepalend zijn (b.v. tankcoatingen, scheepsreparatie) Het omslagpunt, waarbij een adsorptiedroger efficiënter is dan een condensdroger, ligt bij ca. + 7 C (de gemiddelde jaar temperatuur in Nederland is + 9 C). LET OP: Bij bouwdroging zijn temperaturen onder de 10 C slechts theoretisch. Bij deze klimaatverhoudingen is geen werkelijke dampdrukval tussen het bouwmateriaal en de ruimtelucht te bereiken, omdat de ruimtelucht zelf bijna het verzadingingspunt van 100% R.V. bereikt heeft en daardoor nauwelijks water kan opnemen. Voordelen van condensdrogers t.o.v. adsorptiedrogers: De adsorptiedroger gebruikt 60% meer energie en daarnaast zijn de aanschafkosten van de adsorptiedroger 50% hoger dan de condensdroger, met dit gegeven zien wij dat er in 90% van de gevallen een condensdroger verhuurd word. Capaciteit berekening condensdrogers voor bouwdroging Met een gemiddelde ontvochtigingscapaciteit van 75 liter per 24 uur is een middel grote bouwdroger het best geschikt voor het drogen van ruimtes met een inhoud van ca. 600 m³. (bij 15 C en 75% R.V.) Voor de berekening van de ontvochtigingscapaciteit in andere situaties zijn de gegevens uit de onderstaande tabel van toepassing. Betreft het een of enkele grote ruimtes, zonder veel tussenwanden, dan kan het ontvochtigingsvolume met 15% verhoogd worden. Bij de capaciteitsberekening voor het droog houden van opgeslagen goederen kan het in de tabel genoemde volume verdubbeld worden.(bij 10 C is de grootse bouwdroger geschikt voor een ruimte met een volume van m³)

3 Tabel Model Bij 10 0 C : m³ Bij 15 0 C : m³ Bij 20 0 C : m³ Kleine droger 60 liter Grote droger 120 liter Krachtstroom droger 450 liter Capaciteit berekening adsorptiedrogers In het algemeen is een adsorptiedroger geschikt voor het drogen van ruimtes met een twee maal groter volume dan het droge luchtvolume dat de droger per uur geeft. Een adsorptiedroger met een droge luchtvolume van m³ per uur is in principe geschikt voor een ruimte van ca m³. Droogtijden. Het is bijna onmogelijk om exacte droogtijden te noemen, zeker is echter wel, dat met bouwdroging tot 70% tijd bespaard wordt in voor- en najaar en andere vochtige periodes. De bouwdrogers van Dryfast creëren altijd de perfecte droogconditie, vergelijkbaar met een warme, droge dag, als alle ramen tegen elkaar openstaan en hoeveel komt dit voor in de Benelux? Hierbij enkele indicaties voor droogtijden bij optimale droging en 12 0 C: - ZAND-CEMENT en vers beton: ongeveer 1 cm per week, dus bij een 5 cm dikke vloer is dit 5 weken. - ANHYDRIET vloeivloeren tot 4 cm dikte kunnen in ongeveer 12 dagen gedroogd worden, mits direct ( 48 uur) na het storten met drogen begonnen wordt. Bij dikkere vloeren moet rekening gehouden worden met een extra 1 cm diepte per week. - STANDAARD WONING uit prefab-beton en normaal metselwerk: 10 tot 12 dagen, indien niet standaard, dan wordt het moeilijkst te drogen deel, zoals een verse vloer bepalend. Verkorting van deze droogtijd kan behaald worden door de inzet van ventilatoren en/of indirect gestookte- of elektrische kachels. - Drogen van WANDEN uit gipsbeton, afhankelijk van de vochtigheid ergens tussen de 3 en 7 dagen. Hoe hoger de ruimtetemperatuur, des te korter wordt de droogtijd. Worden de ontvochtigers in combinatie met kachels ingezet, dan moet er op gelet worden dat de kachel niet te dicht bij de ontvochtiger wordt opgesteld. Omdat de ontvochtiger anders de droge warme lucht van de kachel kan aanzuigen, waardoor het rendement sterk daalt. Het wordt sterk afgeraden tijdens vorst om indirect gestookte kachels buiten op te stellen. Als het vriest wordt er, na verwarming, zeer droge lucht in het gebouw geblazen. Dit kan krimpscheuren veroorzaken in vochtige oppervlakten. PAS OP!: bij het inzetten van direct gestookte olie- en gaskachels wordt veel vocht geproduceerd. Bij verbranding van 1 ltr. gas komt 0,78 ltr. water vrij. Daarnaast kunnen de verbrandingsgassen die in de ruimte vrijkomen vers stucwerk verkleuren. Het behoeft geen betoog dat het voor mensen gevaarlijk en ongezond is om in ruimtes te werken waar verbrandingsgassen vrijkomen.

4 Ventilatoren in combinatie ontvochtigers Door de sterke luchtbewegingen wordt het water sneller verdampt. door de hoge luchtsnelheid over de oppervlakte van het te drogen materiaal kan het water dat uit de capillaire openingen van het materiaal komt sneller verdampen, alleen de waterdamp kan door de ontvochtiger uit de lucht gehaald worden. TIP: De ventilator altijd langs het te drogen oppervlakte laten blazen, nooit er recht op. Hoeken en moeilijk bereikbare ruimten met weinig luchtbeweging verdienen uw extra aandacht. Condenswater afvoer Het condenswater wordt in veel gevallen opgevangen in de naast de droger opgestelde wateropvangbak. Het is ook mogelijk om het condenswater door een waterslang, op afschot, naar buiten of naar een afvoerput te leiden. Enkele type drogers zijn voorzien van een afvoer pomp en kan doormiddel van een slang de afvoer worden bewerkstelligd Let op: door het aanzuigen van stoffige lucht kan de droger en afvoerkanaal verstopt raken, maak tijdig schoon Gebruik van ontvochtigers in geval van brandschades In toenemende mate wordt kunststof verwerkt in producten, die wij dagelijks gebruiken, in geval van brand geeft dit problemen die sterk onderschat worden. Het grootste probleem is niet de schade veroorzaakt door bluswater, maar de uitzonderlijk agressieve salpeterzuurdamp, wat ontstaat als polyvinylchloride (PVC)verbrandt en zich met de vochtige lucht verbindt. Bij verbranding van 1 kg PVC met een chloorpercentage van 50% ontstaat ca. 0,4 m³ chloorwaterstofgas, dat opgelost in 2 ltr. water een concentratie van 30% zoutzuur geeft. Worden niet direct de juiste maatregelen getroffen, dan leidt de zoutzuurneerslag op alle blanke (coatings zijn vaak verbrand) metalen oppervlaktes, b.v. machines, gereedschappen, elektrische installaties etc. tot schade als gevolg van corrosie. Daarom moet direct de oorzaak voor het ontstaan van de zoutzuurverbinding weg genomen worden. Dit houdt in dat de chemische reactie van chloorwaterstofgas met de vochtige lucht gestopt moet worden. Het terugbrengen van de luchtvochtigheid naar 45% R.V. vertraagt de corrosie aanzienlijk. Bij verdere verlaging van de luchtvochtigheid kan een volledige corrosiestop bereikt worden, echter in de meeste gevallen is dit niet noodzakelijk. Onmiddellijk na beëindiging van de blusactiviteiten moet met drogen worden begonnen, des te sneller er ontvochtigd wordt, des te geringer zijn de saneringskosten. Afhankelijk van het volume van de ruimte wordt besloten of de gehele ruimte of alleen de daarin opgestelde objecten gedroogd worden. Bij ruimtedroging wordt de relatieve luchtvochtigheid in de betreffende ruimte in zo kort mogelijke tijd tot onder de 45% R.V. terug gebracht, om zo het chemische proces van de zoutzuurvorming te onderbreken. Is droging van de ruimte op basis van economische of technische gronden niet mogelijk, omdat b.v. maar enkele objecten gevaar lopen, worden deze afgedekt met b.v. bouwfolie en daaronder plaatselijk gedroogd. CONCLUSIE: Moeten bij brandschadesaneringen, corrosieprocessen verhinderd of gestopt worden, dan is de inzet van condensdrogers in de meeste gevallen de beste oplossing. combinatie met verwarming

5 Condensdrogers Deze kleine droger is speciaal ontwikkeld voor bouwdroging en waterschadesanering in ruimtes tot 300 m³. zoals badkamers, keukens en andere kleine ruimtes Verplaatsing hoeveelheid lucht 390 m³/uur Maximale capaciteit 60 l / 24 uur Opgenomen vermogen 0,98 kw 4,2 (A) 480 x 500 x 850 mm 41 kg verrijdbaar Max. bedrijfstemperatuur 40 C Verhuur accessoires: verwarming, wateropvangkuip, afvoerslang, verlengsnoer, condenswaterpomp Bij veel verhuurbedrijven in Europa de standaard voor professionele bouwdroging. Deze bouwdroger staat garant voor jarenlange probleemloze werking, ook onder de zwaarste omstandigheden. Door zijn grotere drogingcapaciteit en luchtverplaatsing geschikt voor ruimten van circa 600 m³. Verplaatsing hoeveelheid lucht 710 m³/uur Maximale capaciteit 120 l / 24 uur Opgenomen vermogen 1,73 kw 7,5 A 585 x 500 x mm 61 kg verrijdbaar Max. bedrijfstemperatuur 40 C Verhuur accessoires: verwarming, ventilator, wateropvangkuip, afvoerslang, verlengsnoer, Dé ontvochtiger voor het grote werk, of het nu om grote waterschades, grote bouwvolumes, of grote opslagloodsen met tijdelijke problemen gaat, Met de op krachtstroom aangedreven axiaal (trommel) ventilator heeft deze droger een mega luchtverplaatsing. Door de ingebouwde pomp word het condenswater doormiddel van een slang afgevoerd (dus zorg wel voor een afvoer) Proceslucht m³/uur Nominale capaciteit 450 l / 24 uur 400 V / 50 Hz Opgenomen vermogen 2,7 kw 6,75(A) per fase 660 x 660 x mm 130 kg verrijdbaar / heftruck / kraan Max. bedrijfstemperatuur 40 C Stekker CEE, 5 polig Condenswaterpomp standaard Verhuur accessoires: verwarming, ventilator, afvoerslang, verlengsnoer, condenswaterpomp

6 Adsorptiedrogers Deze adsorptiedroger is bedoeld voor kleine ruimtes, lage temperaturen en ook lage relatieve vochtigheid Proceslucht 160 m³/uur Ontvochtigingscapaciteit bij 20 C / 60% R.V. 16 kg / 24 uur Regeneratie elektrische kachel 0,7 kw Opgenomen vermogen 0,9 kw 4 A 375 x 300 x 385 mm 14 kg draagbaar luchtslngaansluiting droge/vochtige lucht 100 / 60 mm Verhuur accessoires: lucht aanvoer en afvoerslang, verlengsnoer, Deze adsorptiedroger is bedoeld voor middelgrote ruimtes,en natuurlijk lage temperaturen en ook lage relatieve vochtigheid Proceslucht Ontvochtigingscapaciteit bij 20 C / 60% R.V. Regeneratie elektrische kachel Opgenomen vermogen luchtslangaansluiting droge/vochtige lucht 250 m³/uur 27 kg / 24 uur 0,8 kw 1,1 (4,5) kw (A) 410 x 350 x 435 mm 19 kg draagbaar 100 / 80 mm Verhuur accessoires: lucht aanvoer en afvoerslang, verlengsnoer,

7 Ventilatoren en toebehoren Axiaal ventilatoren De axiaal ventilator is gemaakt om grote hoeveelheden lucht te verplaatsen, belangrijk daarbij is wel dat de lucht vrij uitgeblazen kan worden of een geringe tegendruk De Axiaal ventilator lagedruk zijn er in verschillende diameters, grotere diameters grotere luchtopbrengst Luchtopbrengst tot m³/uur Max. luchtdruk 80 Pa Luchtstroom vrij uitblazend Opgenomen vermogen 0,46 kw 1,8 A 10 Ampere 240 x 620 x 620 mm 12,5 kg IP klasse 55 Geluidsniveau 53 3 mtr. Verhuur accessoires: lucht aanvoer en afvoerslang,stof afzuigfilter,combi adapters, verlengsnoer Naast de lagedruk Axiaal ventilator is er ook een hogere druk variant waardoor er meer luchttransportslang aan gekoppeld kan worden Luchtopbrengst Max. luchtdruk Luchtstroom Opgenomen vermogen Slangaansluitstuk Geluidsniveau m³/uur 250 Pa vrij uitblazend 0,35 kw 1,45 A 10 Amp 1 x 450 // 8 x 100 // 1 x 300 mm 210 x 510 x 510 mm 12,5 kg 64 3 mtr Verhuur accessoires: lucht aanvoer en afvoerslang,stof afzuigfilter,combi adapters, verlengsnoer Accessoires Stof aanzuigfilter Combi adapters Luchttransport slangen

8 Radiaal ventilatoren De radiaal ventilator is exact het tegenovergestelde van de radiaal, een lagere luchtopbrengst maar veel hogere tegendruk dus perfect toepasbaar in combinatie met lange luchttransport slangen Compacte kleine kuststof ventilator op 220 volt, handzaam met aansluitingen voor kleine diameters luchtslangen Luchtopbrengst Opgenomen vermogen ø Aanzuig-/Uitblaas Beschermingsklasse Geluidsniveau m³/h 230 / 50 V / Hz 10 Ampere 0,55 kw 2.4 A 200 mm 440 x 490 x 645 mm 18,5 kg 55 IP 62 1 mtr. Verhuur accessoires: lucht aanvoer en afvoerslang, verlengsnoer Grote stalen ventilator op krachtstroom grote lucht opbrengst en geschikt voor grote diameters luchtslangen, vergelijk eens de maximale luchtdruk t.o.v. de axiale ventilatoren Luchtopbrengst m³/uur 400 / 50 V / Hz Opgenomen vermogen 7,5 kw A ø slangaansluiting aanzuig 600 mm ø slangaansluiting uitblaas 450 mm x x mm 325 kg Stekker CEE 32 A, 5 polig Geluidsniveau 78 1 mtr. Max. Luchtdruk 1400 Pa Verhuur accessoires: lucht aanvoer en afvoerslang, verlengsnoer

HUUR GIDS DIRECT HUREN: 0476/20.41.56. www.bouwdroger.com. Bouwdrogers - Verwarming - Ventilatoren - Stofafzuiging

HUUR GIDS DIRECT HUREN: 0476/20.41.56. www.bouwdroger.com. Bouwdrogers - Verwarming - Ventilatoren - Stofafzuiging HUUR GIDS www.bouwdroger.com Passionate about drying! Bouwdrogers - Verwarming - Ventilatoren - Stofafzuiging F O T NGS R A ILDI E TH ING BU DRY DIRECT HUREN: 0476/0.41.56 Levering binnen de 4 uur! Bouwdrogers

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TTR160 Dryfast BV Kreekweg 22 3133AZ Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: +31-(0)104730011 www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Inhoudsopgave Algemene informatie Veiligheid Toepassingen

Nadere informatie

HUURGIDS BOUWDROGERS VERWARMING VENTILATOREN STOFAFZUIGING

HUURGIDS   BOUWDROGERS VERWARMING VENTILATOREN STOFAFZUIGING HUURGIDS WWW.RINUSVERHUURT.NL BOUWDROGERS VERWARMING VENTILATOREN STOFAFZUIGING BOUWDROGERS DF 400 Huur: 9/dag DF 600 Huur: 10/dag De DF 400 is geschikt voor ruimten tot circa 400 m³. Deze bouwdroger is

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TTR160 Dryfast Kreekweg 22 NL - 3133 AZ - Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: + 31-(0)104730011 Website: www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Dryfast Noorderlaan 111, bus 10

Nadere informatie

HUURGIDS BOUWDROGERS VERWARMING VENTILATOREN STOFAFZUIGING

HUURGIDS   BOUWDROGERS VERWARMING VENTILATOREN STOFAFZUIGING HUURGIDS WWW.RINUSVERHUURT.NL BOUWDROGERS VERWARMING VENTILATOREN STOFAFZUIGING BOUWDROGERS DF 400 Huur: 9/dag De DF 400 is geschikt voor ruimten tot circa 400 m³. Deze bouwdroger is voorzien van een zeer

Nadere informatie

Krachtige. Tijdelijke Ruimteverwarmers Oplossingen als koude overheerst. www.gmtinternational.nl

Krachtige. Tijdelijke Ruimteverwarmers Oplossingen als koude overheerst. www.gmtinternational.nl 1 Krachtige Tijdelijke Ruimteverwarmers Oplossingen als koude overheerst. 2 ISS 40 Mobiele dieselgestookte infrarood verwarmer De ISS is een solide infraroodverwarmer, ideaal voor puntverwarming buitenshuis

Nadere informatie

Warmte of vochtproblemen? Kom voor een warme, droge winter naar Workx Materieelverhuur

Warmte of vochtproblemen? Kom voor een warme, droge winter naar Workx Materieelverhuur Warmte of vochtproblemen? Kom voor een warme, droge winter naar Workx Materieelverhuur Doorwerken tijdens de koude, vochtige maanden Indirect gestookte heaters Omschrijving 40.000 kcal/u 80.000 kcal/u

Nadere informatie

INHOUD GROEP 6. bosa ventilatoren bv. Inhoud

INHOUD GROEP 6. bosa ventilatoren bv. Inhoud INHOUD GROEP 6 Inhoud GELIJKSTROOMVENTILATOREN SAE...2 RL...3 MRV - Dakventilator...4 MRV Dakventilator met sneeuwrand...5 MRV Dakventilator met doorzichtige kap...6 MRV Dakventilator met zonnecel...7

Nadere informatie

ADSORPTIE- DROGERS WATERSCHADE

ADSORPTIE- DROGERS WATERSCHADE WATERSCHADE ADSORPTIE- DROGERS Onze adsorptiedrogers kennen een lange geschiedenis als toongevende producten binnen de branche als het gaat om droogresultaat, energiezuinigheid en kwaliteit. Met de nieuwe

Nadere informatie

MOBIELE LUCHTONTVOCHTIGERS

MOBIELE LUCHTONTVOCHTIGERS MOBIELE LUCHTONTVOCHTIGERS Luchtontvochtigers met adsorptierotor Mobiele luchtontvochtigers 1-2015 Kwaliteit met systeem REMKO DE KLANTGERICHTE SYSTEEMAAN- BIEDER VOOR HET GEHELE JAAR Kwaliteit met systeem

Nadere informatie

ZWEMBAD LUCHTONTVOCHTIGERS CDP GAMMA VOOR COMFORT EN WELZIJN

ZWEMBAD LUCHTONTVOCHTIGERS CDP GAMMA VOOR COMFORT EN WELZIJN ZWEMBAD LUCHTONTVOCHTIGERS CDP GAMMA VOOR COMFORT EN WELZIJN ZWEMBAD ONTVOCHTIGERS VAN HOGE QUALITEIT VOOR MONTAGE IN DE ZWEMBADRUIMTE OF IN DE TECHNISCHE RUIMTE EFFICIËNT ONTVOCHTIGING VAN AGRESSIEVE

Nadere informatie

Verhuur markt. New Business. Tijdelijke droog- en ventileeroplossingen

Verhuur markt. New Business. Tijdelijke droog- en ventileeroplossingen Verhuur markt New Business Tijdelijke droog- en ventileeroplossingen Bij water- of brandschade is een tijdelijke droog- of ventileeroplossing nodig. In de markt zijn er diverse experts die bij vochtproblemen

Nadere informatie

MOBIELE LUCHTONTVOCHTIGERS

MOBIELE LUCHTONTVOCHTIGERS MOBIELE LUCHTONTVOCHTIGERS Luchtontvochtigers met adsorptierotor Mobiele luchtontvochtigers 1-2018 Kwaliteit met systeem MOBIELE LUCHTONTVOCHTIGERS Serie ASF 100 Snel en voordelig drogen Al bij een ruimtetemperatuur

Nadere informatie

Luchtontvochtigers voor zwembaden

Luchtontvochtigers voor zwembaden Luchtontvochtigers voor zwembaden Exclusief design Energiebesparend Verbeterde luchtkwaliteit & comfort CDP 40-50 - 70 ZWEMBADLUCHTONTVOCHTIGERS - ZWEMBADEN, SPA S EN FITNESSRUIMTEN Dantherm heeft een

Nadere informatie

Bouwdroger BD150. Technische gegevens: Toebehoren: Opgenomen vermogen. Opvangkuip 60l / 90l. Pompkit met afvoerslang 1 25m. BEVERRENT nv.

Bouwdroger BD150. Technische gegevens: Toebehoren: Opgenomen vermogen. Opvangkuip 60l / 90l. Pompkit met afvoerslang 1 25m. BEVERRENT nv. Bouwdroger BD150 Proceslucht Maximale capaciteit Spanning Opgenomen vermogen 510 m³/u 80 l / 24u 230V 1,5 kw 610 x 692 x 915 mm 75 kg Opvangkuip 60l / 90l Pompkit met afvoerslang 1 25m Bouwdroger DF200

Nadere informatie

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS De gasgestookte luchtverhitters SOLARONICS zijn toestellen geschikt voor verwarming van industriële en tertiaire gebouwen, goed geïsoleerd, met een geringe hoogte, die volledig

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding DH150GX(F) Dryfast Kreekweg 22 NL - 3133 AZ - Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: + 31-(0)104730011 Website: www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Dryfast Klein Siberiëstraat

Nadere informatie

C2D. Technische brochure LUCHTDROGERS. De meest energiezuinige manier om vocht uit de lucht te halen. Dutch Climate Systems

C2D. Technische brochure LUCHTDROGERS. De meest energiezuinige manier om vocht uit de lucht te halen. Dutch Climate Systems C2D LUCHTDROGERS Technische brochure De meest energiezuinige manier om vocht uit de lucht te halen Dutch Climate Systems C2D luchtdrogers met smart material Combinatie met een warmtepomp De C2D luchtdrogers

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TTV4500 HP Dryfast Kreekweg 22 NL - 3133 AZ - Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: + 31-(0)104730011 Website: www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Dryfast Klein Siberiëstraat

Nadere informatie

De Droogspecialist Onze service maakt het verschil! De Droogspecialist Onze service maakt het verschil!

De Droogspecialist Onze service maakt het verschil! De Droogspecialist Onze service maakt het verschil! De Droogspecialist Onze service maakt het verschil! De Droogspecialist Onze service maakt het verschil! Drogen bespaart u veel tijd en geld. De voortgang van uw project loopt geen gevaar en uw planning

Nadere informatie

Nummer Omschrijving Dia mm M³/H 1PH 3PH Exp kw Gewicht Voltage

Nummer Omschrijving Dia mm M³/H 1PH 3PH Exp kw Gewicht Voltage Aircom buisventilatoren Ramfan buisventilatoren AWS Elektrische zuig & Blaas ventilator BECO buisventilatoren Spitznas ATEX Buisventilatoren Spitznas ATEX venturi ventilatoren Aircom Elektrisch aangedreven

Nadere informatie

HIGH PERFORMANCE VENTILATOREN

HIGH PERFORMANCE VENTILATOREN HIGH PERFORMANCE VENTILATOREN High performance ventilatoren De mobiele krachtpatsers voor bouwen saneringswerk 1-2017 Kwaliteit met systeem HIGH PERFORMANCE VENTILATOREN De mobiele krachtpatser voor bouw-

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TTK140S Dryfast Kreekweg 22 NL - 3133 AZ - Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: + 31-(0)104730011 Website: www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Dryfast Klein Siberiëstraat 1C

Nadere informatie

heel veel gratis zonnewarmte voor keuken, douche en bad Warm tapwater warmtepomp

heel veel gratis zonnewarmte voor keuken, douche en bad Warm tapwater warmtepomp heel veel gratis zonnewarmte voor keuken, douche en bad Warm tapwater warmtepomp wa r mt e pom p Natuurlijk warm water voor een betere levenskwaliteit Zuiniger en milieuvriendelijker kan warm water haast

Nadere informatie

Infrarood verwarming. Effectieve en efficiente warmtebron. Warm, comfortabel en gezond. Intelligente verwarming voor zorgwoningen en thuis.

Infrarood verwarming. Effectieve en efficiente warmtebron. Warm, comfortabel en gezond. Intelligente verwarming voor zorgwoningen en thuis. Infrarood verwarming Warm, comfortabel en gezond Intelligente verwarming voor zorgwoningen en thuis. Effectieve en efficiente warmtebron De innovatieve infrarood verwarmingssystemen spelen helemaal in

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TTV/DAF2500 Dryfast Kreekweg 22 NL - 3133 AZ - Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: + 31-(0)104730011 Website: www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Dryfast Klein Siberiëstraat

Nadere informatie

Profiteert uw zaak reeds van warmteterugwinning?

Profiteert uw zaak reeds van warmteterugwinning? Heat Recovery Pipes 2 Heat Recovery Pipes Profiteert uw zaak reeds van warmteterugwinning? Onze droogtrommels zijn ontworpen met het oog op een maximaal rendement. Algemeen gesproken zijn de droogtrommels

Nadere informatie

Gedroogde lucht met absorptie luchtdrogers.

Gedroogde lucht met absorptie luchtdrogers. Gedroogde lucht met absorptie luchtdrogers. Het hart van de adsorptiedrogers is de rotor of absorptiewiel. Deze bestaat uit chemisch gebonden silicagel dat vocht kan opnemen uit passerende lucht, maar

Nadere informatie

LEO AGRO. Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen.

LEO AGRO. Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen. Efficiënte verwarming voor in de landtuinbouw bij extreme lage temperaturen en agressieve ruimtelijke dampen LEO AGRO Verwarming en ventilatie voor de landbouw in barre omstandigheden in stallen of gebouwen

Nadere informatie

Luchtverhitters. Kies voor Kongskilde. Voor veilig en economisch verwarmen.

Luchtverhitters. Kies voor Kongskilde. Voor veilig en economisch verwarmen. Luchtverhitters Kies voor Kongskilde. Voor veilig en economisch verwarmen. Indirect gestookte luchtverhitters KAI 300 HC KAI 25 C De Kongskilde indirect gestookte luchtverhitters zijn speciaal ontwikkeld

Nadere informatie

ColoRex Geleidend installeren

ColoRex Geleidend installeren ColoRex Geleidend installeren Productomschrijving ColoRex is een onder hoge druk geperste homogene vinyltegel met een hoog bindmiddelgehalte van weekgemaakte polyvinylchloride met stabilisatoren, waaraan

Nadere informatie

WETENSWAARDIGHEDEN OVER DE ONTVOCHTIGERS VAN DE LONGHI

WETENSWAARDIGHEDEN OVER DE ONTVOCHTIGERS VAN DE LONGHI WETENSWAARDIGHEDEN OVER DE ONTVOCHTIGERS VAN DE LONGHI Ontvochtigers Ontvochtigers bestaan al vele jaren. Ze worden meestal aangeschaft in de herfst en winter wanneer het koud en vochtig is. Ook u kunt

Nadere informatie

ZWEMBADONTVOCHTIGERS. Zwembadontvochtigers Economisch ruimteklimaat in privé wellnessruimten en zwembaden. Kwaliteit met systeem 1-2015

ZWEMBADONTVOCHTIGERS. Zwembadontvochtigers Economisch ruimteklimaat in privé wellnessruimten en zwembaden. Kwaliteit met systeem 1-2015 ZWEMBADONTVOCHTIGERS Zwembadontvochtigers Economisch ruimteklimaat in privé wellnessruimten en zwembaden 1-2015 Kwaliteit met systeem ZWEMBADONTVOCHTIGERS Serie SLE De exclusieve luchtontvochtigers voor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TTV4500 Dryfast Kreekweg 22 NL - 3133 AZ - Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: + 31-(0)104730011 Website: www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Dryfast Noorderlaan 111, bus 10

Nadere informatie

VERHUUR - VERKOOP - SERVICE. Huurtarief

VERHUUR - VERKOOP - SERVICE. Huurtarief VERHUUR - VERKOOP - SERVICE Huurtarief 2013-2014 DROGERS www.euromat.be 2 DROGERS bouwdroger df400 luchtverplaatsing (m³/h) 420 maximale capaciteit (l/24h) 75 opgenomen vermogen (kw) 1,4 afmetingen in

Nadere informatie

Handleiding Comfort Mat

Handleiding Comfort Mat Handleiding Comfort Mat Het toppunt van comfort. Het toppunt van eenvoud. Elektrische vloerverwarming Inleiding In deze handleiding van de elektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u

Nadere informatie

Heeft u plannen om te verbouwen? Denk aan stofbeheersing!

Heeft u plannen om te verbouwen? Denk aan stofbeheersing! Heeft u plannen om te verbouwen? Denk aan stofbeheersing! Heeft u plannen om op korte termijn uw badkamer te renoveren of uw keuken te verbouwen? Dan is het van belang om ook aan uw gezondheid te denken

Nadere informatie

PROFESSIONAL HEATERS 2011 / 2012

PROFESSIONAL HEATERS 2011 / 2012 PROFESSIONAL HEATERS 2011 / 2012 INHOUDSOPGAVE OMSCHRIJVING PAGINA BRANDSTOF OMSCHRIJVING PAGINA BRANDSTOF Bouwdrogers Olie Infrarood 16 Olie Direct Gestookt 4 Elektrisch Fan 18 Olie Indirect gestookt

Nadere informatie

Reiniging - Water CONDOR PNEUMATISCHE NEVELSPUIT 30 LITER

Reiniging - Water CONDOR PNEUMATISCHE NEVELSPUIT 30 LITER CONDOR PNEUMATISCHE NEVELSPUIT 30 LITER 632090 Mobiele nevelspuit tank met een inhoud van 30 liter voorzien van peilglas, vultrechter, spiraalslang met spuitlans lengte 620 mm. De tank is voorzien van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding TTV 4500 Dryfast BV Kreekweg 22 3133AZ Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: +31- (0)104730011 www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 2. Veiligheid

Nadere informatie

Verplaatsbare luchtontvochtiger GDN20AH-4 (22 l / 24 h) Verplaatsbare luchtontvochtigers met wiel uit silicagel

Verplaatsbare luchtontvochtiger GDN20AH-4 (22 l / 24 h) Verplaatsbare luchtontvochtigers met wiel uit silicagel Verplaatsbare luchtontvochtigers Verplaatsbare luchtontvochtiger GDN20AH-4 (22 l / 24 h) p. 1 Verplaatsbare luchtontvochtiger voor professioneel gebruik DR (22-80 l / 24 h) p. 2 Verplaatsbare luchtontvochtigers

Nadere informatie

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW)

90% DOUBLE300. Voor een gezonder luchtklimaat. WarmeTerugWinning rendement (WTW) DOUBLE300 Voor een gezonder luchtklimaat De Double300 bestaat uit 1 unit die werkt op basis van een Fancoil met WTW (WarmteTerugWinning). De unit kan ventileren, direct verwarmen en eventueel koelen op

Nadere informatie

Parket en Vloerverwarming

Parket en Vloerverwarming Parket en Vloerverwarming Parket en vloerverwarming een goede combinatie In de toekomst zullen steeds meer woningen worden voorzien van vloerverwarming. Dit kan zijn voor zowel hoofd- of als bijverwarming.

Nadere informatie

Producten. Lucht/water-warmtepomp, verwarmingscapaciteit van 18,2 t/m 31,0 kw/h (A2/W35) Bouwgrootte: Eco-9 t/m 16 LS-T en LS-T/HG

Producten. Lucht/water-warmtepomp, verwarmingscapaciteit van 18,2 t/m 31,0 kw/h (A2/W35) Bouwgrootte: Eco-9 t/m 16 LS-T en LS-T/HG Producten Lucht/water-warmtepomp, verwarmingscapaciteit van 18,2 t/m 31,0 kw/h (A2/W35) Bouwgrootte: Eco-9 t/m 16 LS-T en LS-T/HG Besturingseenheid (standaard) Afstandbediening Ruimtethermostaat 1 Eco-9

Nadere informatie

Luchtbevochtiging voor directe ruimte en ULO

Luchtbevochtiging voor directe ruimte en ULO Luchtbevochtiging voor directe ruimte en ULO Luchtkwaliteit zoals ter plekke vereist Voor computerruimte, clean- room, kantoor of. laboratorium, simpelweg overal waar bevochtiging essentieel is voor de

Nadere informatie

Bouwdroger DF200. Technische gegevens: Proceslucht 230 m³/u Voor ruimtes tot maximaal 200 m³

Bouwdroger DF200. Technische gegevens: Proceslucht 230 m³/u Voor ruimtes tot maximaal 200 m³ Bouwdroger DF200 Proceslucht 230 m³/u Voor ruimtes tot maximaal 200 m³ Maximale capaciteit 35 l / 24u Inhoud wateropvangbak 11 l Spanning / stroomsterkte 230V / 3,4A Opgenomen vermogen gemiddeld 590 W

Nadere informatie

BUILT FOR WORLD'S BEST HORSES

BUILT FOR WORLD'S BEST HORSES De Zephyr paarden droger is een onmisbaar onderdeel in de goede verzorging van elk paard. Door middel van een Q-line paarden droger kunt u uw paard behandelen met warme lucht na een wasbeurt De droger

Nadere informatie

2 Huisvestingsvorm Volledig strooiselvloer 3 Drinkwater Drinkwatervoorziening voorzien van antimorssysteem Verwarmings- en luchtcirculatiesysteem

2 Huisvestingsvorm Volledig strooiselvloer 3 Drinkwater Drinkwatervoorziening voorzien van antimorssysteem Verwarmings- en luchtcirculatiesysteem Rav-nummer Naam systeem Diercategorie BWL 2011.13.V5 Systeembeschrijving van November 2017 Stal met warmteheaters met luchtmengsysteem voor droging strooisellaag Vleeskuikens (E 5.14), (groot-)ouderdieren

Nadere informatie

PROFESSIONAL HEATERS

PROFESSIONAL HEATERS PROFESSIONAL HEATERS OMSCHRIJVING PAGINA OMSCHRIJVING PAGINA OMSCHRIJVING PAGINA BOUWDROGERS 3 OLIE INDIRECT GESTOOKT (STAAND) 12 ELEKTRISCH FAN 20 ADSORPTIEDORGERS 4 TOEBEHOREN OLIE INDIRECT GESTOOKT

Nadere informatie

bosa ventilatoren bv INHOUD GROEP 6 Inhoud

bosa ventilatoren bv INHOUD GROEP 6 Inhoud INHOUD GROEP 6 Inhoud GELIJKSTROOMVENTILATOREN SAE... 2 MRV - Dakventilator... 3 MRV Dakventilator met sneeuwrand... 4 MRV - Dakventilator met doorzichtige kap... 5 MRV Dakventilator met zonnecel... 6

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

Het Quick Drying System van Sigma. Innovatief infrarood drogen

Het Quick Drying System van Sigma. Innovatief infrarood drogen Het Quick Drying System van Sigma Innovatief infrarood drogen Het Quick Drying System van Sigma: Innovatief infrarood drogen Voor opdrachtgevers en schilders reikt een woord als kwaliteit vandaag verder

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding DFE 20 T DFE 40 T DFE 80 T Dryfast Kreekweg 22 NL - 3133 AZ - Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: + 31-(0)104730011 Website: www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Dryfast Klein

Nadere informatie

- Business uitvoering

- Business uitvoering - Business uitvoering Sommige airco's zijn verkrijgbaar in een business uitvoering, dit houdt in dat de buitenunit is voorzien van een hoge- en lagedrukbeveiliging. Deze beschermt de compressor bij storingen.

Nadere informatie

Meten is weten als je weet wat je meet

Meten is weten als je weet wat je meet Instrumenten om klimaatparameters te meten Meten is weten als je weet wat je meet Om te begrijpen wat gemeten wordt is het belangrijk een idee te hebben over het meetprincipe waarop het instrument gebaseerd

Nadere informatie

Vocht in de woning. Ventileren is gezond en bespaart energie

Vocht in de woning. Ventileren is gezond en bespaart energie Ventileren is gezond en bespaart energie We staan er meestal niet bij stil, maar de lucht om ons heen bevat vocht. Dat geldt natuurlijk ook voor de lucht in huis. Door transpiratie, douchen, koken en wassen

Nadere informatie

CEEPEE 15 K / G / M. Montagevoorschrift condenswaterpomp

CEEPEE 15 K / G / M. Montagevoorschrift condenswaterpomp Montagevoorschrift condenswaterpomp CEEPEE 15 K / G / M Zelfaanzuigend tot 1,5 m Opvoerhoogte 9 m / 18 m. Universeel toepasbaar Zeer laag geluidsniveau 1 Het beoogde gebruik De condenswaterpomp is bedoeld

Nadere informatie

Vocht, schimmels & gezondheid

Vocht, schimmels & gezondheid Vocht, schimmels & gezondheid Ongeveer 15 procent van de woningen in Nederland is vochtig. Te veel vocht vermindert de kwaliteit van de binnenlucht. Dit kan luchtweg- en andere gezondheidsklachten bij

Nadere informatie

Goud Laundry Solutions

Goud Laundry Solutions Goud Laundry Solutions Importeur & leverancier van Speed Queen Professionele wasapparatuur Importeur & leverancier van Huebsch Professionele wasapparatuur Importeur & leverancier van Unimac Professionele

Nadere informatie

Systemen voor buitenluchttoevoer

Systemen voor buitenluchttoevoer Systemen voor buitenluchttoevoer Voor elk gewas en elke kas een oplossing Peter van Weel Wat willen we bereiken? 20-50% energiebesparing op warmte door het meer isoleren met schermdoeken Geen vochtafvoer

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEKJE LO10H. luchtontvochtiger

INSTRUCTIEBOEKJE LO10H. luchtontvochtiger INSTRUCTIEBOEKJE LO10H luchtontvochtiger - 2 - Hartelijk dank! Hartelijk dank dat u voor de EUROM LO10H luchtontvochtiger gekozen hebt. U hebt daarmee gekozen voor een functioneel apparaat, uitgevoerd

Nadere informatie

Warmwater-luchtverwarmer Installatie, onderhoud en gebruik WS

Warmwater-luchtverwarmer Installatie, onderhoud en gebruik WS Warmwater-luchtverwarmer Installatie, onderhoud en gebruik WS Waarschuwing Lees dit document aandachtig voorafgaand aan de installatie. Dit begeleidende document bij het toestel is bedoeld voor de installateur

Nadere informatie

DROGEN EN VERWARMEN INDEX

DROGEN EN VERWARMEN INDEX INDEX 1 ONTVOCHTIGINGSAPPARATUUR BOUWDROGERS.................. 2 ELECTROHEATERS ELECTROHEATERS DE............... 3 ELECTROHEATERS UB............... 4 INFRAROODSTRALERS INFRAROODSTRALERS...............

Nadere informatie

Elektrische ruimte heater

Elektrische ruimte heater Elektrische ruimte heater www.kiwihesta.nl Elektrische heater voor grote ruimte. Door het strakke design kan deze heater ook prima in het zicht gehangen worden, daardoor is de heater niet alleen inzetbaar

Nadere informatie

Hygroscopische eigenschappen

Hygroscopische eigenschappen 2013/12 Hout Hygroscopische eigenschappen Hout en vocht Hout is een natuurproduct dat na droging en verwerking gevoelig blijft voor vocht. Dit betekent dat het kan uitzetten en krimpen. Gebeurt dit ongelijkmatig,

Nadere informatie

Stof- waterzuigers - premium klasse Product kenmerken

Stof- waterzuigers - premium klasse Product kenmerken Stof- waterzuigers - premium klasse Product kenmerken De twee motorige ATTIX 9-serie is dé stofzuiger wanneer je hoge prestaties verwacht bij zware toepassingen en intensief gebruik. Ze zijn robuust dankzij

Nadere informatie

Dossier: Afvalverwerking en verwarming

Dossier: Afvalverwerking en verwarming Dossier: Afvalverwerking en verwarming In een houtverwerkend bedrijf heeft men altijd met afval te maken. Optimalisatiesystemen en efficiëntie zorgen er gelukkig voor dat dit tot een minimum wordt beperkt.

Nadere informatie

BOUWDROGING door BELFOR DRYING SOLUTIONS

BOUWDROGING door BELFOR DRYING SOLUTIONS BOUWDROGING door BELFOR DRYING SOLUTIONS In critical situations you should know exactly where to put your fingers first 00:00:00 00:01:00 00:02:00 00:03:00 00:04:00 Impact Emergency Aid 00:00:00 00:01:00

Nadere informatie

DROGEN. Het energiezuinig drogen van hygroscopische thermoplasten; geen gebakken lucht!

DROGEN. Het energiezuinig drogen van hygroscopische thermoplasten; geen gebakken lucht! Lezing op 24 september 2008 tijdens de Kunststoffenbeurs in Veldhoven Het energiezuinig drogen van hygroscopische thermoplasten; geen gebakken lucht! Spreker: Jurgen Koolhaas Waarom kunststoffen drogen?

Nadere informatie

VERHUURGIDS. 0900 26 37 397 andrewssykes.nl

VERHUURGIDS. 0900 26 37 397 andrewssykes.nl Hoogeveen Amsterdam Bleiswijk Oirschot Hoofdkantoor: Andrews Sykes Hoefweg 151-155, 2665 CD Bleiswijk Postbus 33, 2665 ZG Bleiswijk tel: 010-521 44 55 fax: 010-521 57 19 e-mail: info@ www. Kantoor Amsterdam:

Nadere informatie

ZWEMBADONTVOCHTIGERS. Zwembadontvochtigers Economisch ruimteklimaat in privé wellnessruimten en zwembaden. Kwaliteit met systeem

ZWEMBADONTVOCHTIGERS. Zwembadontvochtigers Economisch ruimteklimaat in privé wellnessruimten en zwembaden. Kwaliteit met systeem ZWEMBADONTVOCHTIGERS Zwembadontvochtigers Economisch ruimteklimaat in privé wellnessruimten en zwembaden 1-2018 Kwaliteit met systeem ZWEMBADONTVOCHTIGERS Serie SLE De exclusieve luchtontvochtigers voor

Nadere informatie

Advieswijzer: verwarmen en ventileren

Advieswijzer: verwarmen en ventileren 100% wonen Vochtproblemen in huis, condens op de ramen, een beschimmelde muur u kunt het voorkomen door goed te en te verwarmen. Zorg voor voldoende frisse lucht in huis. Lees deze advieswijzer aandachtig

Nadere informatie

Inhoud 1/2. Kachelbouw varianten. Warmte afgifte KACHELBOUWER

Inhoud 1/2. Kachelbouw varianten. Warmte afgifte KACHELBOUWER VERWARMEN MET SFEER 01 Inhoud 1/2 Kachelbouw varianten Warme lucht kachel Warme lucht met massa op de kachel Warme lucht met massa naast de kachel Warme lucht kachel hypocaust Massa kachel, systeemkachel,

Nadere informatie

Luchtgordijn voor alle seizoenen Verwarmen en koelen Single - VRF - Inverter

Luchtgordijn voor alle seizoenen Verwarmen en koelen Single - VRF - Inverter NIEUW EC VENTILATOREN 40% ENERGIE BESPARING OP ELEKTRISCHE ENERGIE NU OOK VOOR ALLE MERKEN DX / WARMTE POMPSYSTEMEN > EffectDX Luchtgordijn voor alle seizoenen Verwarmen en koelen Single - VRF - Inverter

Nadere informatie

> Verwarmen en ventileren

> Verwarmen en ventileren > Verwarmen en Verwarmen en Vochtproblemen in huis, condens op de ramen, een beschimmelde muur u kunt het allemaal voorkomen door goed te en te verwarmen. Zorg voor voldoende frisse lucht in huis. Lees

Nadere informatie

Compacte woonhuisventilatie met warmteterugwinning - CWL

Compacte woonhuisventilatie met warmteterugwinning - CWL Compacte woonhuisventilatie met warmteterugwinning - CWL De CWL-serie omvat toestellen met een luchtdebiet van 50-400 m³/h. Zij kunnen gebruikt worden in particuliere woningen, appartementsgebouwen en

Nadere informatie

Luchtverhitter Elektra

Luchtverhitter Elektra Luchtverhitter Elektra Slijtvaste luchtverhitters voor zeer veeleisende omgevingen 3 14 modellen 3-15 kw Elektrische verwarming Toepassing Elektra is een serie luchtverhitters ontworpen voor gebruik in

Nadere informatie

Gebruikershandleiding DF 200-400 - 800

Gebruikershandleiding DF 200-400 - 800 Gebruikershandleiding DF 200-400 - 800 Dryfast Kreekweg 22 NL - 3133 AZ - Vlaardingen Tel: +31-(0)10-4261410 Fax: + 31-(0)104730011 Website: www.dryfast.nl E-mail: info@dryfast.nl Dryfast Noorderlaan 111,

Nadere informatie

Elektra - C/F/V/H Slijtvaste luchtverhitters voor zeer veeleisende omgevingen

Elektra - C/F/V/H Slijtvaste luchtverhitters voor zeer veeleisende omgevingen 3 3-15 kw Elektrische verwarming 14 modellen Elektra - C/F/V/H Slijtvaste luchtverhitters voor zeer veeleisende omgevingen Toepassing Elektra is een serie luchtverhitters ontworpen voor gebruik in veeleisende

Nadere informatie

RADIAAL STAAL HOGE DRUK

RADIAAL STAAL HOGE DRUK RADIAAL STAAL HOGE DRUK Inhoud RHD 5/10... 2 RHD 4/20... 3 RHD 8/25... 4 RHD 11/40... 5 RHD 9/60... 6 RHD 13/90... 7 CAS... 8... 14 ACCESSOIRES... 17 1 RHD 5/10 / R 5 / S 130 / T 310 / U 4x 9 Deze hoge

Nadere informatie

Verdient u wel snel genoeg de meerprijs t.o.v. een VR toestel terug? Hieronder treft u een overzicht aan welke u wellicht kan helpen in uw keuze.

Verdient u wel snel genoeg de meerprijs t.o.v. een VR toestel terug? Hieronder treft u een overzicht aan welke u wellicht kan helpen in uw keuze. Hoe kan ik een geschikte CV-ketel selecteren? Voor het selecteren van een geschikte CV-ketel zijn een aantal punten belangrijk, hieronder treft u een checklist aan om snel de juiste CV-ketel te bepalen.

Nadere informatie

Drinkwater-warmtepomp WPX 250

Drinkwater-warmtepomp WPX 250 Toepassingen Warmwatervoorziening meerdere aftappunten: > Als centrale drinkwateropslag Productinformatie 1 / 5 + A Drinkwater-warmtepomp Vragen over het product: +49 4131 8901-32 Energieefficiëntieklasse

Nadere informatie

Inhoud Groep 1. Hogedruk ventilatoren.

Inhoud Groep 1. Hogedruk ventilatoren. Inhoud Groep 1. Hogedruk ventilatoren. HOGEDRUK VENTILATOREN... 2 ALGEMEEN... 3 VOORSELECTIE SERIE HRD... 4 HRD 1/2T... 5 HRD 1/3 T... 6 HRD 1/4 T... 7 HRD 1/5 T... 8 HRD 14/5 T... 9 HRD 2/3 T... 10 HRD

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Ultra-Mist ST2 Luchtbevochtiger 3L, 5L en 8.5 liter bevochtigingsunits (ULM-ST2 3L / ULM-ST2 5L / ULM-ST2 8.5L) 1. Inleiding Bedankt dat u heeft gekozen voor de Ultra-Mist ST2. De

Nadere informatie

Thermocassette HP Onopvallende stralingscassette voor ingebouwde of zichtmontage

Thermocassette HP Onopvallende stralingscassette voor ingebouwde of zichtmontage Thermocassette 300 600 W Elektrische verwarming 4 modellen Thermocassette Onopvallende stralingscassette voor ingebouwde of zichtmontage Toepassing Thermocassette is bedoeld voor discrete verwarming in

Nadere informatie

AIRMIX TM. Gestuurd ventilatie-/circulatiesysteem Tuinbouwventilatoren

AIRMIX TM. Gestuurd ventilatie-/circulatiesysteem Tuinbouwventilatoren Tuinbouwventilatoren AIRMIX TM Gestuurd ventilatie-/circulatiesysteem Het doel van de Airmix installatie is om met gesloten scherm doek te kunnen ventileren en ontvochtigen. De Airmix zuigt lucht boven

Nadere informatie

Reiniging - water CONDOR PNEUMATISCHE NEVELSPUIT 30 LITER

Reiniging - water CONDOR PNEUMATISCHE NEVELSPUIT 30 LITER CONDOR PNEUMATISCHE NEVELSPUIT 30 LITER 632090 Mobiele nevelspuit tank met een inhoud van 30 liter voorzien van peilglas, vultrechter, spiraalslang met spuitlans lengte 620 mm. De tank is voorzien van

Nadere informatie

995,- 775,- 295,- 245,- TECHNISCHE BOUWSERVICE. "Technische Bouwservice keurt en kalibreert alle merken meeten uitzetinstrumenten"

995,- 775,- 295,- 245,- TECHNISCHE BOUWSERVICE. Technische Bouwservice keurt en kalibreert alle merken meeten uitzetinstrumenten "Technische Bouwservice keurt en kalibreert alle merken meeten uitzetinstrumenten" Topcon Waterpas AT-B4 De AT-B serie kan scherpstelle tot 20 cm voor het instrument; een enorm belangrijke eigenschap voor

Nadere informatie

WANT IEDEREEN HEEFT VOCHT IN HUIS

WANT IEDEREEN HEEFT VOCHT IN HUIS Ventileren WANT IEDEREEN HEEFT VOCHT IN HUIS Iedereen heeft vocht in huis Niemand ontkomt er aan. Door alleen al in huis te zijn, produceren we liters vocht per dag. En bij het koken, douchen, afwassen,

Nadere informatie

1mm extreem dunne vloerverwarming (EXDV). VOOR ONDER LAMINAAT OF VOOR IN DE TEGELLIJM. Eenvoudige montage.

1mm extreem dunne vloerverwarming (EXDV). VOOR ONDER LAMINAAT OF VOOR IN DE TEGELLIJM. Eenvoudige montage. 1mm extreem dunne vloerverwarming (EXDV). VOOR ONDER LAMINAAT OF VOOR IN DE TEGELLIJM Eenvoudige montage. Inleiding In deze handleiding van de 1mm elektrische vloerverwarming EXDV beschrijven wij stapsgewijs

Nadere informatie

Industriële stofzuigers

Industriële stofzuigers Deze zeer robuuste Nilfisk-CFM stofzuiger is nagenoeg onverwoestbaar en daarom zeer geschikt voor gebruik in en onder zware reinigingsomstandigheden. Voor bijzondere toepassingen zijn er twee speciale

Nadere informatie

Inhoud Groep 1. Lage druk ventilatoren.

Inhoud Groep 1. Lage druk ventilatoren. Inhoud Groep 1 Lage druk ventilatoren. LAGEDRUK VENTILATOREN... 2 ALGEMEEN... 3 D03M, E03... 4 D04M, E04... 5 D045M, E045... 6 D05M, E05... 7 D052M, E052... 8 D060, E060... 9 D064, E064... 10 D066, E066...

Nadere informatie

BudgetBuy Vloerverwarmings Kabel

BudgetBuy Vloerverwarmings Kabel BudgetBuy Vloerverwarmings Kabel Comfortabele BudgetBuyvloerverwarming. Eenvoudige montage. Inleiding In deze handleiding van de BBelektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u allemaal

Nadere informatie

RADIAAL STAAL MIDDEN DRUK

RADIAAL STAAL MIDDEN DRUK RADIAAL STAAL MIDDEN DRUK Inhoud CMT (Vervuilde lucht)... 2 CMR (Vervuilde lucht)... 5 CMR-X (Indirect tbv. Vervuilde lucht)... 13 CMRH (Rookgas 300ºC)... 22 ACCESSOIRES... 24 1 CMT Transportventilator.

Nadere informatie

Verwarming & Sanitair DuraHome warmtepompen

Verwarming & Sanitair DuraHome warmtepompen Verwarming & Sanitair DuraHome warmtepompen Bosta... a perfect fit! Waarom een warmtepomp? Fossiele brandstoffen worden schaars en daardoor kostbaar. Bovendien veroorzaakt het gebruik van fossiele brandstoffen

Nadere informatie

waiioarin De betrouwbare bootverwarming

waiioarin De betrouwbare bootverwarming waiioarin De betrouwbare bootverwarming WALLAS 1600 Kajuitkachel De Wallas 1600 is een kompakte kajuitverwarming met een laag stroomverbruik en een hoog warmte-rendement. De vlakke en elegante konstruktie

Nadere informatie

Centrale verhuurlijn voor reserveringen en planning Tel: 088-10 10 150 E-mail: machine@skippy-rent.nl

Centrale verhuurlijn voor reserveringen en planning Tel: 088-10 10 150 E-mail: machine@skippy-rent.nl Centrale verhuurlijn voor reserveringen en planning Tel: 088-10 10 150 E-mail: machine@skippy-rent.nl klimmateriaal Hoogwerkers rolsteigers vanaf 8,77 kamersteigers vanaf 7,14 Steigeraanhangwagen incl.

Nadere informatie

Uw ventilatiesysteem: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer

Uw ventilatiesysteem: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer Uw ventilatiesysteem: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer Onderhoud / storing Belangrijk: Reinig de (toevoer)roosters in de gevel en de afvoerventielen minimaal 1x per jaar of zoveel vaker als nodig

Nadere informatie

Kortegolf. Terrasverwarmers. Auria. Auria. de warmte van de toekomst. Het hele jaar door een warm terras, dat kan! * Geen installatie

Kortegolf. Terrasverwarmers. Auria. Auria. de warmte van de toekomst. Het hele jaar door een warm terras, dat kan! * Geen installatie * Geen installatie * Veilig in gebruik * Modern design * Min. 60% besparing * Garantie op de lamp Auria Kortegolf Terrasverwarmers Waar let u op bij het kopen van een infrarood terrasverwarming? Doorgaans

Nadere informatie

bosa ventilatoren bv Ventilatortype Toerental Stroomopname Motorvermogen Max. luchtopbrengst Gewicht

bosa ventilatoren bv Ventilatortype Toerental Stroomopname Motorvermogen Max. luchtopbrengst Gewicht HT Axiaal dak ventilator. Regen beschermkap van polyester. Vierkante flens voor dak montage. Rondom beschermgaas. Staal behandeld met Epoxy-poedercoating. Motor 230/400 V. 50 Hz. 3 fase. Tot model HT-71-6M

Nadere informatie