Bijlage nr 11 aan ZVP BIJLAGE 11 PRIORITEITEN- EN ARGUMENTATIEMODEL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage nr 11 aan ZVP BIJLAGE 11 PRIORITEITEN- EN ARGUMENTATIEMODEL"

Transcriptie

1 BIJLAGE 11 PRIORITEITEN- EN ARGUMENTATIEMODEL

2 Inbraak in woningen en andere gebouwen De lokale cijfers van inbraken in woningen tonen aan dat in 2010 (tot op heden) de meeste feiten geregistreerd werden. De voorbije twee jaar kennen we een lagere waarde, maar deze ligt duidelijk hoger dan deze van In 2012 kent Zuienkerke de hoogste waarde van inbraken in woningen (7 in in in 2011 en 12 feiten in 2012). Het afgelopen jaar (en ook al in 2013) hebben we af te rekenen met series van inbraken (rondtrekkende dadergroepen). Zo was in juni 2012 een rondtrekkende dadergroep verantwoordelijk voor een vijftiental feiten. In 2012 kenden we ook, een stijging van het aantal feiten in bedrijven of handelszaken (o.a. cafés, containerpark, bars nieuwe stranduitbatingen, ). Crimineel figuur: inbraak, niveau politiezone 1 Woninginbraak (strikt) Vol Pog Totaal Woninginbraak (ruim) Vol Pog Totaal Inbraak in bedrijf of handelszaak Inbraak in openbare of overheidsinstelling Vol Pog Totaal Vol Pog. 1 2 Totaal Woninginbraak wordt in de lokale veiligheidsbevraging 2011 als 9 de belangrijkste buurtprobleem aangehaald. 15,84% ervaart het helemaal/eerder wel als een buurtprobleem. Maar bij de vraag wat de politie als prioriteit moet aanpakken, komt woninginbraak als vierde prioriteit naar voor. Daarnaast wordt woninginbraak na onaangepaste snelheid in het verkeer het meeste als prioriteit 1 naar voor geschoven. Uit onze eigen bevraging van de sleutelfiguren komt de aanpak van inbraak in gebouwen op de tweede plaats. In het arrondissementeel veiligheidsbeeld komt inbraak in woningen als 5 de fenomeen voor binnen de rangschikking van georganiseerde fenomenen volgens ernst. De aanpak van inbraken in woningen en andere gebouwen is ook opgenomen als prioritair aan te pakken fenomeen binnen het nationaal veiligheidsplan. Gemiddeld gezien ligt de waarde van woninginbraken in onze zone lager in vergelijking met het arrondissement en de provincie. Tabel: aantal woninginbraken (strikt) 2 Gemiddelde sep 2011 aug 2012 Gemiddelde nov 2011 okt 2012 Pz 5445 Arro Brugge 6,17 6,69 3,77 5,58 Provincie 6,6 5,69 1 FPF/CGOP/Beleidsgegevens Criminaliteitsbarometer 2009 t.e.m d.m.v. Datawarehouse (afsluitingsdatum 22/02/2013). 2 FPF/CGOP/Beleidsgegevens, Provinciale Criminaliteitsbarometer West-Vlaanderen, januari 2013 in samenwerking met Strategische Analisten West-Vlaanderen, analyseperiode november 2011 t.e.m. oktober 2012, data afgesloten op 25/01/2013.

3 De aanpak van woninginbraken staat ook ingeschreven in het strategisch veiligheids- en preventieplan van de stad Blankenberge. De preventiedienst sensibiliseert de bevolking en biedt alle inwoners van de zone diefstalpreventieadvies aan. Zaken uit verantwoording ZVP aandacht voor HERCOSI (cfr. herbekijken invulling functionaliteiten wijkdienst). Aandacht voor rondtrekkende dadergroepen, meewerken aan de maatregelen die worden ontwikkeld op arrondissementeel niveau. Gauwdiefstal/Zakkenrollerij De afgelopen jaren kennen we dalingen en stijgingen van het aantal geregistreerde feiten. In 2012 vond 54,82% van de feiten plaats in de periode juli-september. Feiten van zakkenrollerij in de politiezone vonden nagenoeg allemaal plaats te Blankenberge. Crimineel figuur: zakkenrollerij, niveau politiezone 3 zakkenrollerij Vol Pog. 3 1 Totaal Na de daling in 2010 zijn de feiten opnieuw gestegen en zitten we terug op het niveau van Zakkenrollerij/gauwdiefstal wordt in de lokale veiligheidsbevraging 2011 als 13 de belangrijkste buurtprobleem aangehaald. Slechts 9,6% ervaart dit helemaal/eerder wel als een buurtprobleem. De sleutelfiguren plaatsen het op de 20 ste plaats. Ons eigen personeel plaatst de aanpak van gauwdiefstal op een 9 de plaats. In het arrondissementeel veiligheidsbeeld komt gauwdiefstal als 11 ste fenomeen voor binnen de rangschikking van minder georganiseerde fenomenen volgens ernst. De kusttram blijft een risicoplaats. Samenwerking met partners (De Lijn, NMBS, preventiedienst (strategisch veiligheids- en preventieplan), ) blijft een kritieke succesfactor. Preventieve en proactieve acties tijdens de risicoperiode lijken aangewezen. Fietsdiefstal Fietsdiefstallen blijven al jaren een even groot probleem. Het merendeel van de feiten wordt te Blankenberge gepleegd. Crimineel figuur: fietsdiefstal, niveau politiezone 4 Fietsdiefstal Vol Pog Totaal Het cijfer van de fietsdiefstallen, dat in 2012 lager ligt in vergelijking met de voorgaande jaren, houdt ook rekening met de gevonden fietsen en onbeheerd achtergelaten fietsen. We geven mee dat niet alle cijfers effectieve diefstallen betreffen. Bij het vinden van een onbeheerd achtergelaten fiets werd in onze zone tot begin 2012 ook een proces-verbaal fietsdiefstal opgesteld. Op basis van de lokale politiecijfers merken we in 2012 een daling van het aantal aangiften van fietsdiefstal. 3 FPF/CGOP/Beleidsgegevens Criminaliteitsbarometer 2009 t.e.m d.m.v. Datawarehouse (afsluitingsdatum 22/02/2013). 4 FPF/CGOP/Beleidsgegevens Criminaliteitsbarometer 2009 t.e.m d.m.v. Datawarehouse (afsluitingsdatum 22/02/2013).

4 Fietsdiefstallen en aantreffen onbeheerde fiets in Blankenberge, aangifte van diefstal aantreffen onbeheerde fiets De sleutelfiguren plaatsen de aanpak van fietsdiefstallen op de 14 de plaats. Het eigen personeel plaatst dit op een 5 de plaats. Fietsdiefstal komt op de 6 de plaats van buurtproblemen binnen de lokale veiligheidsbevraging. 27,92% ervaart dit helemaal/eerder wel als een buurtprobleem. Binnen de rangschikking van minder georganiseerde fenomenen komt diefstal van fietsen/bromfietsen op de 8 ste plaats. In het ZVP werden verschillende maatregelen genomen, vooral op preventief vlak. De aanpak van fietsdiefstal staat ook ingeschreven in het strategisch veiligheids- en preventieplan van de stad Blankenberge (sensibiliseren, markeeracties, website gevonden fietsen, ). Als insteek voor het beleidsplan van de stad Blankenberge vroeg de politie aandacht voor de fietser in Blankenberge: investeren in diefstalveilige stallingen (in tegenstelling tot de huidige). Bromfietsdiefstal Het aantal diefstallen van bromfietsen is nog nooit zo laag geweest als in De daling van het aantal bromfietsen is ook vastgesteld op arrondissementeel niveau. Crimineel figuur: Bromfietsdiefstal, niveau politiezone 7 Bromfietsdiefstal Vol Pog. 1 1 Totaal Binnen de rangschikking van minder georganiseerde fenomenen komt diefstal van fietsen/bromfietsen op de 8 ste plaats. De sleutelfiguren hechten weinig belang aan de aanpak van dit fenomeen(45 ste plaats). Diefstal van en in auto s De afgelopen jaren worden er steeds minder auto s als gestolen opgegeven. Nog nooit werden zo weinig voertuigen als gestolen opgegeven zoals in Twee van de gestolen voertuigen werden kort na de aangifte teruggevonden. Eén van de gestolen voertuigen betrof een diefstal van een oplegger. Crimineel figuur: Autodiefstal, niveau politiezone 8 Autodiefstal Vol Pog Totaal ISLP, eigen bevraging, 19/02/ In januari werden 81 fietsen als gevonden/onbeheerd achtergelaten ingevoerd, hiervan werden er 37 al in 2011 aangetroffen, maar de administratieve verwerking gebeurde pas in FPF/CGOP/Beleidsgegevens Criminaliteitsbarometer 2009 t.e.m d.m.v. Datawarehouse (afsluitingsdatum 22/02/2013). 8 FPF/CGOP/Beleidsgegevens Criminaliteitsbarometer 2009 t.e.m d.m.v. Datawarehouse (afsluitingsdatum 22/02/2013).

5 De resultaten van de bevraging van sleutelfiguren leert ons dat de aanpak van autodiefstal op de 31 ste plaats staat, diefstal uit voertuig staat op een 29 ste plaats. Diefstal uit auto s wordt als minst ergste buurtprobleem ervaren. Slechts 7,54% ervaart dit helemaal/eerder wel als een buurtprobleem. Binnen de rangschikking van minder georganiseerde fenomenen komt diefstal uit of aan voertuigen op de 6 de plaats. De diefstallen uit voertuigen zijn het afgelopen jaar opnieuw gedaald, dit na de stijging in De feiten zijn verspreid over Blankenberge. De afgelopen periode werden we in de politiezone wel geconfronteerd met een rondtrekkende dadergroep die zich schuldig maakte aan diverse inbraken in voertuigen (Zuienkerke). Crimineel figuur: Autodiefstal, niveau politiezone 9 Diefstal uit of aan voertuigen Vol Pog Totaal De gemiddelde waarde van diefstallen aan of uit voertuigen ligt in onze zone duidelijk lager in vergelijking met de andere niveaus. De hoge waarde van het aantal feiten in het arrondissement wordt bereikt door het groot aantal feiten te Oostende. Bij het vergelijken van de gemiddelde waarden moeten we ook in rekening brengen dat de relatieve waarde berekend wordt op het aantal diefstallen per ingeschreven voertuigen. Aantal diefstallen aan of uit voertuigen per ingeschreven voertuigen 10 Gemiddelde sep 2011 aug Gemiddelde nov 2011 okt Pz 5445 Arro Brugge 2,68 5,03 2,48 6,63 Provincie 4,1 5,36 Drugs In het zonaal veiligheidsplan /2013 was de drugproblematiek als strategische doelstelling opgenomen (grootscheepse acties, overleg rond druginfo s, drugoverlegplatform Blankenberge- Zuienkerke, ). Het werken rond het fenomeen en het in kaart brengen ervan, heeft bevestigd dat er zich een probleem stelt die blijvende aandacht verdient. Fenomeen: drugs, niveau politiezone 13 Bezit Gebruik Handel Andere In en uitvoer fabricatie FPF/CGOP/Beleidsgegevens Criminaliteitsbarometer 2009 t.e.m d.m.v. Datawarehouse (afsluitingsdatum 22/02/2013). 10 FPF/CGOP/Beleidsgegevens, Provinciale Criminaliteitsbarometer West-Vlaanderen, januari 2013 in samenwerking met Strategische Analisten West-Vlaanderen, analyseperiode november 2011 t.e.m. oktober 2012, data afgesloten op 25/01/ Per ingeschreven voertuigen (bron: DIV 2010). 12 Per ingeschreven voertuigen (bron FOD Economie 2011). 13 FPF/CGOP/Beleidsgegevens Criminaliteitsbarometer 2009 t.e.m d.m.v. Datawarehouse (afsluitingsdatum 22/02/2013).

6 Overlast verbonden aan alcohol- en druggebruik komt op de 8 ste plaats bij de buurtproblemen opgenomen in de lokale veiligheidsbevraging. 17,52% ervaart dit helemaal/eerder wel als een buurtprobleem. De sleutelfiguren hechten een groot belang aan de aanpak van de drugproblematiek: drugshandel 3 de plaats, drugs: bezit/gebruik 4 de plaats, drugsoverlast 10 de plaats binnen de lijst van aan te pakken fenomenen. Het eigen politiepersoneel plaatst deze problematieken op de eerste drie plaatsen van de lijst van aan te pakken fenomenen. In het arrondissementeel veiligheidsbeeld komt import/export cocaïne als 8ste fenomeen, productie cannabis als 12 de voor binnen de rangschikking van georganiseerde fenomenen volgens ernst. Binnen de rangschikking van minder georganiseerde fenomenen komt verkoop, gebruik en bezit van drugs op de 5 de plaats. Het nationaal veiligheidsplan vraagt bijzondere aandacht voor de drugs, in het bijzonder de import en de export van cocaïne, de productie en de smokkel van synthetische drugs en cannabis en de verkoop van drugs (dealen). In de algemene beleidsnota 2013 van minister Milquet is de strijd tegen verslaving en de strijd tegen overlast opgenomen als prioritaire doelstelling. De aanpak van druggerelateerde overlast staat ook ingeschreven in het strategisch veiligheids- en preventieplan van de stad Blankenberge (drugpreventiebeleid, overleg scholen, opleiding/informatie voor intermediairs, ). Misdrijven tegen de lichamelijke integriteit buiten familie De vierde grootste categorie van geregistreerde feiten in de politiezone wordt gevormd door misdrijven tegen de lichamelijke integriteit (10,17%). In de zone Blankenberge-Zuienkerke gaat het bij 57,47% van deze feiten over slagen en verwondingen. Ongeveer 40% van de feiten vond plaats op de openbare weg (o.a. vechtpartijen in de uitgaansbuurten, ), in 30% was de woning de pleegplaats. Over de jaren heen zien we een redelijk stabiel beeld. Inbreukcategorie: misdrijven tegen de lichamelijke integriteit 14 Opzettelijke slagen en verwondingen buiten familie Andere opzettelijke misdrijven tegen de lichamelijke integriteit Opzettelijke slagen en verwondingen binnen de familie Onopzettelijke misdrijven tegen de lichamelijke integriteit Doodslag 1 1 Moord 2 Schuldig verzuim 1 1 Marteling en mishandeling 1 Vrouwelijke genitale verminking Enerzijds hebben we het geweld buiten de familiale sfeer. In 2012 noteren we de laagste waarde. Binnen de rangschikking van minder georganiseerde fenomenen volgens ernst neemt dit in het arrondissementeel beeld de eerste plaats in. De respondenten van de lokale veiligheidsbevraging plaatsen vechtpartijen op een 11 de plaats. 11,18% ervaart dit helemaal/eerder wel als een 14 FPF/CGOP/Beleidsgegevens Criminaliteitsbarometer 2009 t.e.m d.m.v. Datawarehouse (afsluitingsdatum 22/02/2013).

7 buurtprobleem. De sleutelfiguren zetten slagen en verwondingen: buiten de familie op een 19 de plaats. Het eigen politiepersoneel plaatst dit op een 9 de plaats. In de algemene beleidsnota 2013 van minister Milquet wordt de aandacht gevraagd voor het geweld in de publieke ruimte, in het bijzonder op het openbare vervoer en door stadsbendes. Cijfers uit de veiligheidsmonitor van De Lijn vragen geen verhoogd toezicht rond geweld in de publieke ruimte tram. In de laatste provinciale criminaliteitsbarometer werden ook het aantal feiten van opzettelijke slagen en verwondingen (extrafamiliaal) meegegeven. Ook hier merken we dat er in onze zone relatief gezien meer feiten werden geregistreerd in vergelijking met de andere niveaus. Aantal geregistreerde feiten van opzettelijke slagen en verwondingen (extrafamiliaal) per inwoners 15 Gemiddelde nov 2011 okt Pz ,87 Arro Brugge 3,13 Provincie 2,82 Misdrijven tegen de lichamelijke integriteit Intrafamiliaal geweld Anderzijds is er het cijfer van de opzettelijke slagen binnen de familie. We benadrukken dat het aantal gekende feiten zeker niet in overeenstemming zal zijn met het reële aantal. Dagdagelijkse interventies leren ons dat we hier wel degelijk met een problematiek te maken hebben. Binnen het crimineel figuur intrafamiliaal geweld gaat het voornamelijk om fysisch en psychisch geweld binnen het koppel. Inbreukcategorie: misdrijven tegen de lichamelijke integriteit 16 Opzettelijke slagen en verwondingen buiten familie Andere opzettelijke misdrijven tegen de lichamelijke integriteit Opzettelijke slagen en verwondingen binnen de familie Onopzettelijke misdrijven tegen de lichamelijke integriteit Doodslag 1 1 Moord 2 Schuldig verzuim 1 1 Marteling en mishandeling 1 Vrouwelijke genitale verminking Relatief gezien worden er in onze zone meer feiten van intrafamiliaal geweld geregistreerd in vergelijking met het arrondissement en de provincie 17. We moeten uitkijken met de vergelijking van de relatieve waarden gezien het aantal geregistreerde feiten de ene keer ten opzichte van het inwonersaantal en de laatste keer ten opzichte van het aantal huishoudens werd bekeken. Aantal geregistreerde feiten van intrafamiliaal geweld Per inwoners (bron: NIS 01/01/2012). 16 FPF/CGOP/Beleidsgegevens Criminaliteitsbarometer 2009 t.e.m d.m.v. Datawarehouse (afsluitingsdatum 22/02/2013). 17 Ook hier zal de aandacht vanuit het actieplan rond gezinsgerelateerde problemen een rol spelen! 18 FPF/CGOP/Beleidsgegevens, Provinciale Criminaliteitsbarometer West-Vlaanderen, januari 2013 in samenwerking met Strategische Analisten West-Vlaanderen, analyseperiode november 2011 t.e.m. oktober 2012, data afgesloten op 25/01/2013.

8 Gemiddelde apr 2009 mrt 2010 Gemiddelde nov 2011 okt 2012 Pz 5445 Arro Brugge 2,52 1,44 9,33 6,78 Provincie 1,4 7,09 Bijlage nr 11 aan ZVP De sleutelfiguren zetten Intrafamiliale problemen en geweld op een 9 de plaats Het nationaal veiligheidsplan vraagt bijzondere aandacht voor het intrafamiliale geweld en geweld tegen vrouwen 20. In de periode /2013 werd het intern werkproces uitgeschreven en verfijnd ( zie actieplannen intrafamiliaal geweld : bv. opleiding personeelsleden.) De aanpak van intrafamiliaal staat ook ingeschreven in het strategisch veiligheids- en preventieplan van de stad Blankenberge. In 2011 werd het multidisciplinair team gezinsgeweld (bespreking casussen) opgedoekt naar aanleiding van de bepalingen rond het beroepsgeheim van de diverse partners. Geluidsoverlast De respondenten schuiven geluidsoverlast als 5 de buurtprobleem naar voor. 29,89% ervaart dit helemaal/eerder wel als een buurtprobleem. De sleutelfiguren plaatsen nachtlawaai: muziek/personen op een 18 de plaats. In het verleden al diverse inspanningen: bestaan werkgroep geluid, opvolging hogere wetgeving, opleiding personeelsleden, De probleempanden zijn gekend. De aanpak van de geluidsoverlast te Blankenberge paste in het geheel van maatregelen om de openbare rust/orde in de binnenstad te herstellen, te waarborgen (verhoogd toezicht, bestuurlijke maatregelen, aanpassing politiereglement: muziekstopuur, verbod alcoholverkoop/verbruik op de openbare weg tijdens bepaalde uren, bepalingen rond de vensterverkooppunten, nachtwinkels, ). Uitdaging voor de toekomst: hoe omgaan met de nieuwe VLAREM-wetgeving ( geluidsmetingen behouden), blijven samenwerken met stadsdiensten (evenementen + muziekvergunning, ), mogelijkheden van de GAS-wetgeving (o.a. straatverbod, ). Jeugdproblematiek De sleutelfiguren plaatsen jeugdproblematiek: spijbelen, mishandelen, overlast, hangjongeren, opvoeding op de eerste plaats van aan te pakken fenomenen. Het eigen politiepersoneel plaats dit op de 8 ste plaats. De respondenten van de lokale veiligheidsbevraging plaatsen overlast van groepen jongeren op een 7 de plaats. 21,11% ervaart dit helemaal/eerder wel als een buurtprobleem. Dienst Jeugd & Gezin NA TE VRAGEN Problematische opvoedingssituaties 19 Per huishoudens (bron: FOD Economie 2009). 20 De politiediensten hebben al de nodige initiatieven genomen om hiervoor kwalitatief (reactief) op te treden. De rondzendbrief COL 4/2006 betreffende het strafrechtelijk beleid inzake partnergeweld zal verder worden toegepast en zelfs worden versterkt en de (vooral proactieve) inspanningen zullen opgedreven worden. Er weze herhaald dat deze prioriteit zich ook situeert binnen het nationaal actieplan inzake de bestrijding van geweld tussen partners, opengetrokken naar andere vormen van geweld in het genre, waaronder de genitale verminkingen.

9 Jongeren en alcohol-druggebruik Hangjongeren: pleintjes PLP 41 Advies Politiezone voor beleidsplan stad Sociaal gezien ervaren wij als politiedienst veel problemen op opvang te vinden voor minderjarigen met problemen. Vroeger konden die bij onze medewerker HINP Raman terecht die er zijn privéwoning voor openstelde. Nu is er niets meer in deze stad voor dergelijke opvang. Een groot project, maar in feite wel nodig (in overleg met de verschillende sociale partners, ook in de omliggende steden. Vernielingen/Vandalisme Binnen de geregistreerde criminaliteit op niveau van de politiezone is de tweede grootste categorie van feiten (12,31%) de groep beschadigen van eigendom. Ten opzichte van vorig jaar merken we een daling van het aantal geregistreerde feiten. De waarde ligt wel nog hoger dan deze van 2009 en Fenomeen: Beschadigen van de eigendom 21 Vandalisme Brandstichting en vernieling door ontploffing Vernieling, onbruikbaarmaking, beschadiging Binnen de rangschikking van minder georganiseerde fenomenen komt vernielingen/vandalisme op de 4 de plaats. Uit de gegevens van de lokale veiligheidsbevraging zien we dat vandalisme en graffiti op een 10 de plaats als buurtprobleem wordt aangehaald. 14,09% ervaart dit helemaal/eerder wel als een buurtprobleem. De sleutelfiguren plaatsen dit op een 8 ste plaats. Binnen het strategisch veiligheids- en preventieplan wordt ook aandacht besteed aan de problematiek. De strijd tegen de schade aan eigendommen is ook een aandachtspunt binnen de algemene beleidsnota van Minister Milquet. Sluikstorten/zwerfvuil Het merendeel van processen-verbaal opgesteld naar aanleiding van een overtreding van het lokaal politiereglement hoort thuis in de categorie openbare reinheid en gezondheid. Het merendeel zijn vaststellingen inzake wildplassen (146 in 2012), sluikstorten/zwerfvuil (17 in 2012) 22. Deze cijfers houden geen rekening met de vaststellingen geregistreerd door gemeentelijk personeel. Sluikstorten/zwerfvuil komt als tweede grootste buurtprobleem naar voor binnen de lokale veiligheidsbevraging. 43,03% ervaart dit helemaal/eerder wel als een buurtprobleem De sleutelfiguren plaatsen milieu: hondenpoep op een 5 de plaats, milieu: sluikstorten staat op plaats 11. Binnen het strategisch veiligheids- en preventieplan wordt ook aandacht besteed aan de problematiek. 21 FPF/CGOP/Beleidsgegevens Criminaliteitsbarometer 2009 t.e.m d.m.v. Datawarehouse (afsluitingsdatum 22/02/2013). 22 FPF/CGOP/Beleidsgegevens Criminaliteitsbarometer 2009 t.e.m d.m.v. Datawarehouse (afsluitingsdatum 22/02/2013).

10 Politiezone Vorig ZVP: aandacht voor deze problematiek intern werkproces, verhoging toezicht, niet enkel agentes, Quid mogelijkheden GAS: wildplassen, afval/glas op straat, Verkeer Binnen de lokale veiligheidsbevraging komen er verschillende verkeersaspecten als buurtprobleem naar voor. Onaangepaste snelheid in het verkeer wordt het meeste als buurtprobleem ervaren. 51,67% ervaart dit helemaal/eerder wel als een buurtprobleem. Wildparkeren komt op de 3 de plaats (39,31%) en agressief verkeersgedrag op een 4 de plaats (30,83%). Aanrijdingen en verkeersongevallen komen op de 12 de plaats. 9,64% ervaart dit helemaal/eerder wel als een buurtprobleem. De sleutelfiguren scoren de verkeersgerelateerde zaken als volgt: ongevallen & onveiligheid voor de zwakke weggebruiker (6 de plaats), alcohol & drugs (7 de plaats), agressie (9 de plaats), foutparkeren (12 de plaats), snelheid (17 de plaats), gsm/niet handenvrij bellen (19 de plaats), ongevallen & onveiligheid voor de niet zwakke weggebruiker (23 ste plaats), overlast (drukte/geluid) (25 ste plaats), zwaar vervoer (30 ste plaats). Het eigen politiepersoneel plaatst de aanpak alcohol & drugs in het verkeer op een (4 de plaats), Verkeersongevallen bron actieplan verkeer

11 Advies Politiezone voor beleidsplan stad Inrichting van de openbare weg in het kader van de verkeersveiligheid, plaats van de zwakke weggebruikers, snelheid remmende inrichting (visueel), aandacht voor het parkeerbeleid: voldoende? Waar? Mensenhandel/seksuele uitbuiting/mensensmokkel Het nationaal veiligheidsplan vraagt bijzondere aandacht voor de mensenhandel (de seksuele uitbuiting en de economische uitbuiting) en de mensensmokkel. Deze fenomenen staan ook in de top 3 van de rangschikking van de georganiseerde fenomenen volgens ernst in het arrondissementeel veiligheidsbeeld. De sleutelfiguren plaatsen vreemdelingenproblematiek: mensenhandel/smokkel op een 36 ste plaats. Het eigen politiepersoneel plaatst dit op een negende plaats.

12 Zaken uit verantwoording ZVP Rol wijkdienst, recherche, stadsdiensten, meewerken aan acties die worden ontwikkeld op arrondissementeel niveau. Varia ECOFIN Wat opvalt in 2012 is de relatief gezien hoge waarde van informaticacriminaliteit in vergelijking met de voorgaande jaren. In 2012 neemt dit fenomeen 3,83% voor zijn rekening, terwijl dit de voorgaande jaren slechts 1% was. Misdrijf: ECOFIN-misdrijven 23 Bedrog Informaticacriminaliteit Arbeid Sociaal strafwetboek Bescherming van de openbare inkomsten Economische wetgeving 2 Handelspraktijken De vele klachten rond slachtoffers van het ransomware Ecopsvirus verklaren deels deze stijging. Het nationaal veiligheidsplan vraagt bijzondere aandacht voor de informaticacriminaliteit. Inbreukcategorie: Bedrog 24 Oplichting Verduistering en bedrieglijke vernietiging Flessentrekkerij Misbruik van vertrouwen en verwante misdrijven Heling Andere bedrogmisdrijven tegen de eigendom witwassen FPF/CGOP/Beleidsgegevens Criminaliteitsbarometer 2009 t.e.m d.m.v. Datawarehouse (afsluitingsdatum 22/02/2013). 24 FPF/CGOP/Beleidsgegevens Criminaliteitsbarometer 2009 t.e.m d.m.v. Datawarehouse (afsluitingsdatum 22/02/2013).

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN BELGIË Federale Politie - DGR/DRI

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN BELGIË Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN BELGIË 2000-2014 Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN BELGIË DEEL I : GERECHTELIJKE INBREUKEN Totaal aantal misdrijven 1 001 973 979 987

Nadere informatie

CRIMINALITEITSBAROMETER PLEEGPLAATS: POLITIEZONE GRENS 2012-2016. Federale Politie - DGR/DRI

CRIMINALITEITSBAROMETER PLEEGPLAATS: POLITIEZONE GRENS 2012-2016. Federale Politie - DGR/DRI CRIMINALITEITSBAROMETER PLEEGPLAATS: POLITIEZONE GRENS - Federale Politie - DGR/DRI CRIMINALITEITSBAROMETER PLEEGPLAATS: POLITIEZONE GRENS DEEL I: NATIONAAL VEILIGHEIDSPLAN - PRIORITAIRE CRIMINALITEITSFENOMENEN

Nadere informatie

2000 - Semester 1 2015

2000 - Semester 1 2015 POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE 2 - Semester 25 FPF/DGR/DRI/BIPOL POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE DEEL I: GERECHTELIJKE INBREUKEN 2 26 27 28 29 2 2

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSGEGEVENS

POLITIËLE CRIMINALITEITSGEGEVENS POLITIËLE CRIMINALITEITSGEGEVENS Politiezone RIHO 212 Situering Jaarlijks ontvangt de PZ van de federale politie, de gegevens m.b.t. criminaliteit. Vanaf 27 ook maandelijks de criminaliteitsbarometer.

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: POLITIEZONE ANTWERPEN FPF/DGR/DRI/BIPOL

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: POLITIEZONE ANTWERPEN FPF/DGR/DRI/BIPOL POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: POLITIEZONE ANTWERPEN 2000-2015 FPF/DGR/DRI/BIPOL POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: POLITIEZONE ANTWERPEN DEEL I : GERECHTELIJKE INBREUKEN

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEWEST. Brussels Hoofdstedelijk Gewest 2000-2014. Federale Politie - DGR/DRI

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEWEST. Brussels Hoofdstedelijk Gewest 2000-2014. Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEWEST Brussels Hoofdstedelijk Gewest 2000-2014 Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEWEST Brussels Hoofdstedelijk

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: PROVINCIE. Antwerpen 2000-2014. Federale Politie - DGR/DRI

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: PROVINCIE. Antwerpen 2000-2014. Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: PROVINCIE Antwerpen 2000-2014 Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: PROVINCIE Antwerpen DEEL I : GERECHTELIJKE INBREUKEN

Nadere informatie

Bijlage nr 10 aan ZVP 2014-2017 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011

Bijlage nr 10 aan ZVP 2014-2017 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011 BIJLAGE 10 LOKALE VEILIGHEIDS- BEVRAGING 2011 Lokale veiligheidsbevraging 2011 Synthese van het tabellenrapport Pz Blankenberge - Zuienkerke Inleiding De lokale veiligheidsbevraging 2011 is een bevolkingsenquête

Nadere informatie

2000 - Semester 1 2015

2000 - Semester 1 2015 POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GERECHTELIJK ARRONDISSEMENT Limburg 2000 - Semester 1 2015 FPF/DGR/DRI/BIPOL POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GERECHTELIJK ARRONDISSEMENT

Nadere informatie

Criteriummatrix criminaliteit

Criteriummatrix criminaliteit Criteriummatrix criminaliteit Fenomeen Objectieve bronnen Subjectieve bronnen Totaal Objectieve cijfers Wijkbevraging Bevraging leden politieraad Bevraging medewerkers 7 4 3 3 CRIMINALITEIT Inbraken woningen,

Nadere informatie

Totaal aantal misdrijven

Totaal aantal misdrijven Persnota politie Westkust: overzicht politionele criminaliteitscijfers 1 Sinds de start van de politiezone Westkust is het aantal misdrijven met maar liefst 46 % gedaald, een markant feit om trots op te

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GERECHTELIJK ARRONDISSEMENT. Limburg 2000-2014. Federale Politie - DGR/DRI

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GERECHTELIJK ARRONDISSEMENT. Limburg 2000-2014. Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GERECHTELIJK ARRONDISSEMENT Limburg 2000-2014 Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GERECHTELIJK ARRONDISSEMENT

Nadere informatie

We lichten de resultaten van deze bevolkingsbevraging toe in een reeks artikels die de volgende maanden zullen verschijnen in uw infoblad.

We lichten de resultaten van deze bevolkingsbevraging toe in een reeks artikels die de volgende maanden zullen verschijnen in uw infoblad. Uw mening telt! - Resultaten lokale veiligheidsbevraging De lokale politie Demerdal-DSZ legt haar beleidslijnen en prioritaire actieterreinen voor de komende jaren vast in het zonaal veiligheidsplan 2013-2016.

Nadere informatie

Kwartaal

Kwartaal POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: PROVINCIE Oost-Vlaanderen 2000 - Kwartaal 1 2016 FPF/DGR/DRI/BIPOL POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: PROVINCIE Oost-Vlaanderen DEEL I :

Nadere informatie

Kwartaal

Kwartaal POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: PROVINCIE West-Vlaanderen 2000 - Kwartaal 1 2016 FPF/DGR/DRI/BIPOL POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: PROVINCIE West-Vlaanderen DEEL I :

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE. Brussel 2000-2015. Federale Politie - DGR/DRI

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE. Brussel 2000-2015. Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE Brussel 2000-2015 Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE Brussel DEEL I: GERECHTELIJKE INBREUKEN

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport (5346) ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport (5349) ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

Bijlage 1 zonaal veiligheidsplan politiezone Aarschot Overzicht gegevens verkeersongevallen en gekwetsten ISLP aard

Bijlage 1 zonaal veiligheidsplan politiezone Aarschot Overzicht gegevens verkeersongevallen en gekwetsten ISLP aard Bijlage zonaal veiligheidsplan politiezone Aarschot -7 Overzicht gegevens verkeersongevallen en gekwetsten ISLP aard 5 6 7 8 9 Verkeersongeval met gewonden 96 89 8 7 87 9 89 86 Verkeersongeval met gewonden

Nadere informatie

PZ BLANKENBERGE-ZUIENKERKE (5445) Zonaal Veiligheidsplan PZ Blankenberge/Zuienkerke Zonaal Veiligheidsplan Pagina 1

PZ BLANKENBERGE-ZUIENKERKE (5445) Zonaal Veiligheidsplan PZ Blankenberge/Zuienkerke Zonaal Veiligheidsplan Pagina 1 PZ BLANKENBERGE-ZUIENKERKE (5445) Zonaal Veiligheidsplan 2014-2017 PZ Blankenberge/Zuienkerke Zonaal Veiligheidsplan 2014-2017 Pagina 1 Colofon Namens de goedkeurende instanties DE KLERCK Patrick, burgemeester

Nadere informatie

PERSNOTA. Resultaten 2018 Lokale Politie Waasland-Noord

PERSNOTA. Resultaten 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2018 Lokale Politie Waasland-Noord

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: POLITIEZONE PZ LIMBURG REGIO HOOFDSTAD FPF/DGR/DRI/BIPOL

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: POLITIEZONE PZ LIMBURG REGIO HOOFDSTAD FPF/DGR/DRI/BIPOL POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: POLITIEZONE PZ LIMBURG REGIO HOOFDSTAD 2000-2015 FPF/DGR/DRI/BIPOL POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: POLITIEZONE PZ LIMBURG REGIO HOOFDSTAD

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport (5396) ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE. Linkebeek 2000-2011. Federale Politie - CGOP / Beleidsgegevens

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE. Linkebeek 2000-2011. Federale Politie - CGOP / Beleidsgegevens POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE - Federale Politie - CGOP / Beleidsgegevens POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE DEEL I: GERECHTELIJKE INBREUKEN Totaal

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

BTO. Bevolkingstevredenheidsonderzoek PZ BRAKEL. CSD Oudenaarde/Beleidsondersteuning i.s.m. PZ Brakel. mei 2008

BTO. Bevolkingstevredenheidsonderzoek PZ BRAKEL. CSD Oudenaarde/Beleidsondersteuning i.s.m. PZ Brakel. mei 2008 BTO Bevolkingstevredenheidsonderzoek PZ BRAKEL CSD Oudenaarde/Beleidsondersteuning i.s.m. PZ Brakel mei 2008 1 situering in de beleidscyclus Tijdspad ZVP 2009-2012 Beleidsvoorbereiding BTO Beleidsbepaling

Nadere informatie

GEMEENTE LENNIK. Informatievergadering 7 juli 2011

GEMEENTE LENNIK. Informatievergadering 7 juli 2011 GEMEENTE LENNIK Informatievergadering 7 juli 2011 Inhoudstafel Geregistreerde criminaliteit op het niveau van de politiezone Pajottenland Aantal geregistreerde feiten per gemeente in de PZ Gerechtelijke

Nadere informatie

BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers)

BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers) BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers) Criminaliteit in Gent met 1,4% gedaald 16/03/2015 Na een spectaculaire daling van bijna

Nadere informatie

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af.

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af. Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2016 lokale politie Waasland-Noord

Nadere informatie

PZ LAN (5390) Zonaal Veiligheidsplan

PZ LAN (5390) Zonaal Veiligheidsplan PZ LAN (5390) Zonaal Veiligheidsplan 2009-2012 CRIMINALITEITSBAROMETER

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: PROVINCIE. Luxembourg Federale Politie - DGR/DRI

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: PROVINCIE. Luxembourg Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: PROVINCIE Luxembourg 2000-2014 Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: PROVINCIE Luxembourg DEEL I : GERECHTELIJKE

Nadere informatie

LOKALE POLITIE MALDEGEM Industrielaan 8 A 9990 Maldegem

LOKALE POLITIE MALDEGEM Industrielaan 8 A 9990 Maldegem LOKALE POLITIE MALDEGEM Industrielaan 8 A 9990 Maldegem ZONAAL VEILIGHEIDSPLAN 2014-2017 INHOUDSOPGAVE INHOUDSTAFEL... 2 INLEIDING... 3 Voorwoord... 4 Hoofdstuk 1. MISSIE - VISIE - WAARDEN... 5 1.1. Getrokken

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport POLITIEZONE TYPOLOGIE 5 ELLEN VAN

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport (5416) ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

Overzicht van de belangrijkste resultaten van de bevraging Sleutelfiguren Meetjesland-centrum (2012)

Overzicht van de belangrijkste resultaten van de bevraging Sleutelfiguren Meetjesland-centrum (2012) 1 Bijlage 3: Overzicht van de belangrijkste resultaten van de bevraging Sleutelfiguren Meetjesland-centrum (2012) 1.Inleiding In het kader van het zonaal veiligheidsplan 2014-2016 heeft de politiezone

Nadere informatie

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af.

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af. Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2016 lokale politie Waasland-Noord

Nadere informatie

Tabellen Veiligheidsmonitor 2008 Leiden

Tabellen Veiligheidsmonitor 2008 Leiden Veiligheidsmonitor 2008, gemeente 1 Tabellen Veiligheidsmonitor 2008 In deze bijlage worden de uitkomsten van de monitor weergegeven in tabellen. Van de volgende gebieden worden cijfers gepresenteerd:

Nadere informatie

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011

LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 FEDERALE POLITIE DIRECTIE VAN DE OPERATIONELE POLITIONELE INFORMATIE POLITIE BELEIDSONDERSTEUNING DIENST BELEIDSGEGEVENS LOKALE VEILIGHEIDSBEVRAGING 2011 Tabellenrapport (5364) ELLEN VAN DEN BOGAERDE ISABELLE

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE. Bierbeek Federale Politie - DGR/DRI

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE. Bierbeek Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE Bierbeek 2000-2015 Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE Bierbeek DEEL I: GERECHTELIJKE INBREUKEN

Nadere informatie

Criminaliteit politiezone VLAS blijft verder dalen

Criminaliteit politiezone VLAS blijft verder dalen Persnota vrijdag 6 januari 2017 Criminaliteit politiezone VLAS blijft verder dalen Criminaliteit in de PZ Vlas daalt van 8113 naar 7666 feiten Daling van -5,5 % 8593 8128 8129 8113 7666-7% gelijk +3,5%

Nadere informatie

B A S I S V O O R B E L E I D

B A S I S V O O R B E L E I D Monitor Veiligheidsbeleid Groningen september tot december 18 JANUARI 19 Elke vier maanden verzamelt de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek informatie over de stand van zaken op het gebied van

Nadere informatie

Monitor Veiligheidsbeleid Groningen januari tot april 2019

Monitor Veiligheidsbeleid Groningen januari tot april 2019 Monitor Veiligheidsbeleid Groningen januari tot april 19 JUNI 19 Elke vier maanden verzamelt de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek informatie over de stand van zaken op het gebied van veiligheid

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE. Londerzeel Federale Politie - DGR/DRI

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE. Londerzeel Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE Londerzeel 2000-2015 Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE Londerzeel DEEL I: GERECHTELIJKE INBREUKEN

Nadere informatie

Infomarkt veiligheid. 3 juli2019 Waregem

Infomarkt veiligheid. 3 juli2019 Waregem Infomarkt veiligheid 3 juli2019 Waregem OPERATIONELE KERNCIJFERS GEDISPATCHTE INTERVENTIES 101 2014 2015 2016 2017 2018 8.902 9.031 9.000 8.581 8.838 AANTAL GEREGISTREERDE MISDRIJVEN 2014 2015 2016 2017

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE. Hoeilaart 2000-2011. Federale Politie - CGOP / Beleidsgegevens

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE. Hoeilaart 2000-2011. Federale Politie - CGOP / Beleidsgegevens POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE - 11 Federale Politie - CGOP / Beleidsgegevens POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE DEEL I: GERECHTELIJKE INBREUKEN Totaal

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: POLITIEZONE DEMERDAL - DSZ Federale Politie - DGR/DRI/BIPOL

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: POLITIEZONE DEMERDAL - DSZ Federale Politie - DGR/DRI/BIPOL POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: POLITIEZONE DEMERDAL - DSZ 2000-2018 Federale Politie - DGR/DRI/BIPOL POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: POLITIEZONE DEMERDAL - DSZ DEEL

Nadere informatie

Veiligheid en leefbaarheid in Mechelen. Woensdag 19 november Congrescentrum Lamot

Veiligheid en leefbaarheid in Mechelen. Woensdag 19 november Congrescentrum Lamot Veiligheid en leefbaarheid in Mechelen Woensdag 19 november Congrescentrum Lamot Trendbreuk 1990-2000: Mechelen, zieke stad 2000-2010: Mechelen, stad in volle vaart Mechelen, zieke stad Diagnose: zieke

Nadere informatie

Stadsmonitor. -thema Veiligheid-

Stadsmonitor. -thema Veiligheid- Stadsmonitor -thema Veiligheid- Modules Vermogensdelicten 2 Geweld 4 Vernieling en overlast 6 Verdachten 8 Onveiligheidsgevoelens 9 Preventie 11 Oordeel over functioneren politie en gemeente m.b.t. veiligheid

Nadere informatie

Politionele Criminaliteitscijfers Politiezone Westkust

Politionele Criminaliteitscijfers Politiezone Westkust Politionele Criminaliteitscijfers Politiezone Westkust IS DE POLITIEHERVORMING AAN DE WESTKUST EEN SUCCES? Criminaliteitscijfers 2000 versus 2006 versus 2013. In 2000 werden door de geïntegreerde politie

Nadere informatie

Analyse cijfers prioriteiten Veiligheid 2012 t/m 2016

Analyse cijfers prioriteiten Veiligheid 2012 t/m 2016 Analyse cijfers prioriteiten Veiligheid 2012 t/m 2016 Delict / periode 2012 2013 2014 2015 2016 Streefwaarde MJP 2018*** Burenruzie 83 77 83 83 86 Geen Stabiel Incidenten Huiselijke geweld* Opmerking/analyse

Nadere informatie

Semester

Semester POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE Watermaal-Bosvoorde 2000 - Semester 1 2014 Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE Watermaal-Bosvoorde

Nadere informatie

B A S I S V O O R B E L E I D

B A S I S V O O R B E L E I D Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen mei - augustus 18 Elke vier maanden verzamelt de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek informatie over de stand van zaken op het gebied van veiligheid

Nadere informatie

Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen mei - augustus 2018

Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen mei - augustus 2018 Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen mei - augustus 18 OKTOBER 18 Elke vier maanden verzamelt de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek informatie over de stand van zaken op het gebied van

Nadere informatie

Bijlage 2 Bijlage 3 Bijlage 4 14 12 10 8 6 4 2 0 9,57 12,14 13,17 12,75 11,64 2007 2006 2005 2004 2003 Totaal 6 5 4 3,86 4,84 5,06 4,7 4,26 3 2 totaal 1 0 2007 2006 2005 2004 2003 1200 1000 800 771 967

Nadere informatie

POLITIEZONE KANTON BORGLOON. Afstemming van het huidige ZVP op het NVP

POLITIEZONE KANTON BORGLOON. Afstemming van het huidige ZVP op het NVP POLITIEZONE KANTON BORGLOON Afstemming van het huidige ZVP 2014 2019 op het NVP 2016-2019 PRIORITAIRE VEILIGHEIDSFENOMENEN STRATEGISCHE DOELSTELLING NVP PRIORITEIT OF AANDACHTSPUNT IN ZVP 2014-2019 RADICALISERING,

Nadere informatie

Fact sheet. Veiligheidsmonitor Amsterdam-Amstelland Politie Eenheid Amsterdam. Veiligheidsbeleving buurt. nummer 4 februari 2013

Fact sheet. Veiligheidsmonitor Amsterdam-Amstelland Politie Eenheid Amsterdam. Veiligheidsbeleving buurt. nummer 4 februari 2013 Politie Eenheid Fact sheet nummer 4 februari 213 Veiligheidsmonitor -Amstelland 28-212 Deze fact sheet brengt de veiligheid in de regio -Amstelland tussen 28 en 212 in kaart. blijkt op verschillende indicatoren

Nadere informatie

Veiligheidsmonitor Hengelo Wijkrapport Woolde Augustus 2010

Veiligheidsmonitor Hengelo Wijkrapport Woolde Augustus 2010 Veiligheidsmonitor Wijkrapport Augustus 2010 Wijkrapport Augustus 2010 Hoe leefbaar en veilig is Integrale Veiligheidsmonitor Inleiding Eind heeft de gemeente voor het eerst deelgenomen aan de Integrale

Nadere informatie

BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers)

BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers) BERICHT VAN DE POLITIEZONE GENT VOOR DE LEDEN VAN DE COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN (tevens ter verspreiding naar de pers) Criminaliteit in Gent met 9,7% gedaald Goed rapport voor Politie Gent! 17/02/2014 De

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2012 PRIORITAIRE FENOMENEN

JAAROVERZICHT 2012 PRIORITAIRE FENOMENEN JAAROVERZICHT 2012 PRIORITAIRE FENOMENEN April 2013 Dienst strategische analyse Alle feiten gerechtelijk niet-verkeer 7000 6000 5000 6552 6511 2011 2012 + 6% -1% 4000 3000 2000 2678 2526 3050 3037 = 1000

Nadere informatie

Persberichten Politieraad 14 april 2016

Persberichten Politieraad 14 april 2016 Persberichten Politieraad 14 april 2016 Tijdens de Politieraad van 14 april 2016 werd het jaarverslag 2015 van de PZ Demerdal-DSZ en het veiligheidsbeeld 2015 van Diest en Scherpenheuvel-Zichem voorgesteld.

Nadere informatie

Criminaliteitscijfers en gemeentelijke administratieve sancties 2012

Criminaliteitscijfers en gemeentelijke administratieve sancties 2012 vrijdag 19 april 2013 Criminaliteitscijfers en gemeentelijke administratieve sancties 2012 De totale geregistreerde criminaliteit in Antwerpen nam in 2012 toe met 2% ten opzichte van 2011. De woninginbraken

Nadere informatie

Het aantal geregistreerde misdrijven door de politiediensten daalt in 2012

Het aantal geregistreerde misdrijven door de politiediensten daalt in 2012 Federale Politie PERSMEDEDELING Commissariaat generaal Datum: 8 juli 2013 Persdienst Politiële criminaliteitsstatistieken Het aantal geregistreerde misdrijven door de politiediensten daalt in 2012 BRUSSEL,

Nadere informatie

Veiligheidsmonitor Hengelo Wijkrapport Buitengebied Augustus 2010

Veiligheidsmonitor Hengelo Wijkrapport Buitengebied Augustus 2010 Veiligheidsmonitor Wijkrapport Augustus 2010 Wijkrapport Augustus 2010 Hoe leefbaar en veilig is het Integrale Veiligheidsmonitor Inleiding Eind heeft de gemeente voor het eerst deelgenomen aan de Integrale

Nadere informatie

Samenvatting van de analyse van de federale enquête

Samenvatting van de analyse van de federale enquête FEDERALE POLITIE ALGEMENE DIRECTIE OPERATIONELE ONDERSTEUNING Directie van de nationale gegevensbank Dienst Beleidsgegevens VEILIGHEIDSMONITOR 2006 Samenvatting van de analyse van de federale enquête Ellen

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE. Sint-Pieters-Leeuw Federale Politie - DGR/DRI

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE. Sint-Pieters-Leeuw Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE Sint-Pieters-Leeuw 2000-2015 Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE Sint-Pieters-Leeuw DEEL I:

Nadere informatie

Niels Jacques Bevraging operationele medewerkers inzake de aan te pakken veiligheidsfenomenen (de komende 4 jaar)

Niels Jacques Bevraging operationele medewerkers inzake de aan te pakken veiligheidsfenomenen (de komende 4 jaar) Bevraging operationele medewerkers inzake de aan te pakken veiligheidsfenomenen (de komende 4 jaar) 1 1. Inleiding..3 2. Antwoorden medewerkers 4 2.1 Aan welke veiligheidsproblemen kunnen we volgens U

Nadere informatie

Veiligheidsmonitor 2009 Gemeente Leiden

Veiligheidsmonitor 2009 Gemeente Leiden Veiligheidsmonitor 2009 Gemeente Leiden Resultaten per district en in de tijd Bureau Onderzoek Op Maat april 2010 Veiligheidsmonitor 2009, gemeente Leiden 1 In dit overzicht worden de uitkomsten van de

Nadere informatie

Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen sept-dec 2017

Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen sept-dec 2017 Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen sept-dec 7 Elke vier maanden verzamelen wij informatie over de stand van zaken op het gebied van veiligheid in de gemeente. Deze monitor bestaat uit drie onderdelen

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE. Zwijndrecht Federale Politie - DGR/DRI

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE. Zwijndrecht Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE Zwijndrecht 2000-2015 Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE Zwijndrecht DEEL I: GERECHTELIJKE

Nadere informatie

Veiligheidsmonitor 2018

Veiligheidsmonitor 2018 QRCode PZ I-1. In welke (deel)gemeente woont u? O Deelgemeente 1 O Deelgemeente 2 O Deelgemeente 3 O Deelgemeente 4 O Deelgemeente 5 O Deelgemeente 6 Veiligheidsmonitor 2018 I INTRO Geen van bovenstaande,

Nadere informatie

Van: M. van Milligen Tel nr: Nummer: 17A.00002

Van: M. van Milligen Tel nr: Nummer: 17A.00002 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: M. van Milligen Tel nr: Nummer: 17A.00002 Datum: 31 januari 2017 Team: Openbare Orde en Veiligheid Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

JAARVERSLAG Aantal doden Bron: verkeersongevallenbarometer strategische analisten CSD Limburg. Woninginbraak Vol.

JAARVERSLAG Aantal doden Bron: verkeersongevallenbarometer strategische analisten CSD Limburg. Woninginbraak Vol. JAARVERSLAG 2018 Transparantie met duidelijke cijfers: Verkeersongevallen met lichamelijk letsel in PZ Kempenland: Leopoldsburg Peer Hechtel-Eksel PZ Kempenland 2017 2018 2017 2018 2017 2018 2017 2018

Nadere informatie

Criminaliteitsanalyse 2013 lokale politie Kouter 2014 Realisatie: Steven De Pelsmaeker Verantwoordelijke uitgever: Lokale Politie Kouter, Paul

Criminaliteitsanalyse 2013 lokale politie Kouter 2014 Realisatie: Steven De Pelsmaeker Verantwoordelijke uitgever: Lokale Politie Kouter, Paul lokale politie Kouter 2014 Realisatie: Steven De Pelsmaeker Verantwoordelijke uitgever: Lokale Politie Kouter, Paul Mortier Korpschef 2 EVOLUTIE VAN DE DIEFSTALLEN (ALGEMEEN) BINNEN DE PZ KOUTER Diefstal

Nadere informatie

Eindversie 28 maart 2013

Eindversie 28 maart 2013 PZ Het Houtsche Veiligheidsbeeld criminaliteit 2009 2012 Eindversie 28 maart 2013 Auteurs: Patrick Provoost Marnix Snauwaert Eva De Gersem Inhoud Inleiding... 5 DEEL 1: Geregistreerde feiten.... 7 DEEL

Nadere informatie

Via deze raadsinformatiebrief bieden wij de politie(criminaliteits)cijfers 2016 en de duiding er van ter kennisname aan.

Via deze raadsinformatiebrief bieden wij de politie(criminaliteits)cijfers 2016 en de duiding er van ter kennisname aan. RAADSINFORMATIEBRIEF 17R.00004 gemeente WOERDEN Van college van burgemeester en wethouders Datum 7 februari 2017 Portefeuillehouder(s) : Burgemeester Molkenboer Portefeuille(s) : Openbare Orde en Veiligheid

Nadere informatie

openbare orde en veiligheid

openbare orde en veiligheid 127 openbare orde en veiligheid 12 128 Openbare orde en veiligheid Daling aantal inbraken, maar toename van diefstal op straat. In 2005 zijn 370 huis-gerelateerde diefstallen gepleegd. Dit zijn diefstallen/inbraken

Nadere informatie

Aantal OK 4 16.01.2002 4 6 31.12.2012

Aantal OK 4 16.01.2002 4 6 31.12.2012 samenvatting Minimaal effectief (KB 05/09/01) Aantal Organiek kader Datum van aanpassing Aantal ingeschreven (per kader) Reëel effectief Beschikbaar aantal * Datum van registratie OK 4 16.01.2002 4 6 31.12.2012

Nadere informatie

Overlast in de uitgaansbuurt Resultaten bewonersenquête. Vergelijking

Overlast in de uitgaansbuurt Resultaten bewonersenquête. Vergelijking Overlast in de uitgaansbuurt Resultaten bewonersenquête Vergelijking 2004-2012 Methode 2 de afname 2004 en 2012: dezelfde vragenlijst -> vergelijking 225 bussen in uitgaansbuurt Verdeeld van 15 maart tot

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - FEBRUARI 2015

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - FEBRUARI 2015 ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - FEBRUARI 2015 1 VERKEER prioriteit Zonaal Veiligheidsplan 2014-2017 1.1 Verkeersongevallen dodelijke afloop 0 gekwetsten zwaar gewond 3 gekwetsten licht gewond 7 gekwetsten

Nadere informatie

Preventiedienst Stadhuis J. F. Kennedyplein 1-8370 Blankenberge Tel. 050/43 57 32- Fax. 050/42 90 29

Preventiedienst Stadhuis J. F. Kennedyplein 1-8370 Blankenberge Tel. 050/43 57 32- Fax. 050/42 90 29 Preventiedienst Stadhuis J. F. Kennedyplein 1-8370 Blankenberge Tel. 050/43 57 32- Fax. 050/42 90 29 Voorwoord Wij zijn verheugd dat u ons achtste jaarverslag ter hand neemt. Net zoals de voorbije jaren

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 16 februari 2017 Onderwerp Taakstraffen

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 16 februari 2017 Onderwerp Taakstraffen 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Veiligheidsmonitor 2010 Gemeente Leiden

Veiligheidsmonitor 2010 Gemeente Leiden Veiligheidsmonitor Gemeente Leiden Resultaten per stadsdeel en in de tijd Mediad Rotterdam, maart 2011 Veiligheidsmonitor, Gemeente Leiden 1 In dit overzicht worden de uitkomsten van de Veiligheidsmonitor

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE. Houthalen-Helchteren 2000-2012. Federale Politie - CGOP / Beleidsgegevens

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE. Houthalen-Helchteren 2000-2012. Federale Politie - CGOP / Beleidsgegevens POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE Houthalen-Helchteren 2-212 Federale Politie - CGOP / Beleidsgegevens POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE Houthalen-Helchteren

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - MAART 2015

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - MAART 2015 ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - MAART 2015 1 VERKEER prioriteit Zonaal Veiligheidsplan 2014-2017 1.1 Verkeersongevallen dodelijke afloop 0 gekwetsten zwaar gewond 0 gekwetsten licht gewond 4 gekwetsten

Nadere informatie

Deel 7 De toekomst Prioriteiten en aandachtspunten 2019

Deel 7 De toekomst Prioriteiten en aandachtspunten 2019 Prioriteiten en aandachtspunten 2019 Een actieplan is een stappenplan dat de verschillende tactische en operationele activiteiten omschrijft om de strategische doelstellingen in het zonale veiligheidsplan

Nadere informatie

Ontwikkeling van misdrijven in Amersfoort 2003-2013

Ontwikkeling van misdrijven in Amersfoort 2003-2013 Ontwikkeling van misdrijven in Amersfoort 2003-2013 Gemeente Amersfoort Ben van de Burgwal januari 2014 In 2013 registreerde de politie voor Amersfoort 10.249 misdrijven. Het aantal misdrijven is sinds

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - NOVEMBER 2015

ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - NOVEMBER 2015 ACTIVITEITENVERSLAG PZ RONSE - NOVEMBER 2015 1 VERKEER prioriteit Zonaal Veiligheidsplan 2014-2017 1.1 Verkeersongevallen dodelijke afloop 0 gekwetsten zwaar gewond 0 gekwetsten licht gewond 8 gekwetsten

Nadere informatie

ACTIVITEITENRAPPORT. Week 38: van 18 tot 24 september Vlucht = met vluchtmisdrijf. S/Z = Scherpenheuvel-Zichem

ACTIVITEITENRAPPORT. Week 38: van 18 tot 24 september Vlucht = met vluchtmisdrijf. S/Z = Scherpenheuvel-Zichem LOKALE POLITIE DEMERDAL DSZ Leuvensestraat 92 3290 DIEST 013-35.05.00 013-32.23.07 ACTIVITEITENRAPPORT Week 38: van 18 tot 24 september 2017 Verklaring afkortingen: VO = verkeersongeval SS = stoffelijke

Nadere informatie

De Eindhovense Veiligheidsindex. Eindhoven, oktober 11

De Eindhovense Veiligheidsindex. Eindhoven, oktober 11 De Eindhovense Eindhoven, oktober 11 Inhoud 1 Inleiding 1 2 Objectieve index: 3 2.I Inbraak 3 2.II Diefstal 4 2.III Geweld 4 2.IV Overlast/vandalisme 4 2.V Veilig ondernemen (niet in index) 5 3 Subjectieve

Nadere informatie

Addendum: Aanpassing Zonaal Veiligheidsplan Waasland-Noord aan het Nationaal Veiligheidsplan

Addendum: Aanpassing Zonaal Veiligheidsplan Waasland-Noord aan het Nationaal Veiligheidsplan Addendum: Aanpassing Zonaal Veiligheidsplan 2015-2019 Waasland-Noord aan het Nationaal Veiligheidsplan 2016-2019 Inleiding en leeswijzer Het NVP 2016-2019 is het strategische beleidsplan van de geïntegreerde

Nadere informatie

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE. Aarschot Federale Politie - DGR/DRI

POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE. Aarschot Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE Aarschot 2000-2015 Federale Politie - DGR/DRI POLITIËLE CRIMINALITEITSSTATISTIEKEN PLEEGPLAATS: GEMEENTE Aarschot DEEL I: GERECHTELIJKE INBREUKEN

Nadere informatie

PV-REGISTER. PV - gebeurtenis - inbreuken - strafwetboek PV - gebeurtenis - bijzondere wet PV - gebeurtenis - geen misdrijf

PV-REGISTER. PV - gebeurtenis - inbreuken - strafwetboek PV - gebeurtenis - bijzondere wet PV - gebeurtenis - geen misdrijf PV-REGISTER 01 02 03 04 05 PV - gebeurtenis - inbreuken - strafwetboek PV - gebeurtenis - bijzondere wet PV - gebeurtenis - geen misdrijf PV - gebeurtenis - inbreuken - politiereglementen PV - gebeurtenis

Nadere informatie

Persconferentie criminaliteitscijfers

Persconferentie criminaliteitscijfers Persconferentie criminaliteitscijfers Vlaams Belang Antwerpen 4 februari 2014 1 Tweemaandelijks rapport: enkel korpsprioriteiten Op tweemaandelijkse basis worden aan de gemeenteraad criminaliteitscijfers

Nadere informatie

Integrale Veiligheidsrapportage. Gemeente Littenseradiel. Januari t/m december 2011

Integrale Veiligheidsrapportage. Gemeente Littenseradiel. Januari t/m december 2011 Integrale Veiligheidsrapportage Gemeente Littenseradiel Januari t/m december 2011 Gemeente Littenseradiel Openbaar Ministerie Politie Fryslân Integrale Veiligheidsrapportage gemeente Littenseradiel - januari

Nadere informatie

Notitie Veiligheidsmonitor Amsterdam-Amstelland 2008-2011

Notitie Veiligheidsmonitor Amsterdam-Amstelland 2008-2011 Notitie Veiligheidsmonitor Amsterdam-Amstelland 28-211 Deze notitie brengt op basis van de Amsterdamse Veiligheidsmonitor de leefbaarheid en veiligheid in de regio Amsterdam-Amstelland tussen 28 en 211

Nadere informatie

Aantal misdrijven blijft dalen

Aantal misdrijven blijft dalen Aantal misdrijven blijft dalen Vorig jaar zijn er minder strafbare feiten gepleegd. Daarmee zet de daling, die al zeven jaar te zien is, door. Het aantal geregistreerde aangiftes van een misdrijf (processen

Nadere informatie

Gemeenten + Wijken Index

Gemeenten + Wijken Index Gemeenten + Wijken Index '-' betekent minder dan 50 antwoorden 2012 2013 2014 2015 2016 Gemeente Leiden ( + = positief verschil; - = negatief verschil) verschil 2013-2016 verschil 2014-2016 verschil 2015-2016

Nadere informatie

Samenwerken aan een veilige stad Politie Leuven. Persconferentie 28 feb 2008

Samenwerken aan een veilige stad Politie Leuven. Persconferentie 28 feb 2008 Samenwerken aan een veilige stad Politie Leuven Persconferentie 28 feb 2008 Criminografie 2007 Algemeen beeld PZ Leuven 2007 1. Geregistreerde feiten (niet-verkeer) PZ Leuven 2006 2007 Evolutie feiten

Nadere informatie

B A S I S V O O R B E L E I D

B A S I S V O O R B E L E I D Monitor Veiligheidsbeleid gemeente Groningen januari-april 18 Elke vier maanden verzamelen wij informatie over de stand van zaken op het gebied van veiligheid in de gemeente. Deze monitor bestaat uit drie

Nadere informatie

In dit hoofdstuk worden de cijfers beschreven op de volgende niveaus:

In dit hoofdstuk worden de cijfers beschreven op de volgende niveaus: Politiecijfers Dit hoofdstuk bevat politiecijfers van het gebied waarin de horeca zich vooral concentreert, namelijk het stadscentrum en de Flevoweg in Harderwijk. Het betreffen cijfers over opgenomen

Nadere informatie